Art romànic

Post on 26-May-2015

771 views 2 download

Transcript of Art romànic

L’ART ROMÀNIC

Yana Xu 2n C

L’art romànic és l’estil artístic més representatiu del món feudal.Es va desenvolupar a Europa entre els segles XI i XII.

LES ESGLÉSIES ROMÀNIQUESS’acostumaven a construir amb pedra.Característiques:- La planta té forma de creu llatina.-Els murs tenen contraforts a l’exterior per reforçar-los.-Tenen una torre-campanar que servia per cridar a l’oració i com a torre de guaita.

LES ESGLÉSIES ROMÀNIQUES

Església de San Martín de Fromista (Palencia). Església de Sant Climent de Tahüll (Lleida)

En aquesta imatge es poden veure les parts d’una església romànica.

L’art romànic fa servir pintures i escultures religiós per decorar les esglésies i per explicar al poble els fets sagrats de la Bíblia.

ESGLÉSIES ROMÀNIQUES AL VALLÈS ORIENTAL

Església de Sant Fèlix de Canovelles Sant Sebastià de Montmajor de Caldes de Montbui

PINTURA ROMÀNICA

La majoria són pintures al fresc: s’escampava una capa gruixuda de guix sobre el mur i es pintava quan encara era humida, perquè es fixessin millor els colors.

També es pintava sobre taules de fusta cobertes d’una capa prima de guix. Els llibres religioses s’il·lustraven amb miniatures.

ESCULTURA ROMÀNICALes escultures romàniques es feien a les portalades de les esglésies, a les columnes i pilars i als capitells.

ESCULTURA ROMÀNICAS’hi representaven imatges de Crist i de la Verge, figures de Sants i apòstols, etc.També es feien talles de fusta, pintades amb colors vius.