Cicle urbà de l’aigua

Post on 24-Jul-2015

62 views 0 download

Transcript of Cicle urbà de l’aigua

CICLE URBÀ DE L’AIGUA

Lucar K. NielsenJoan Serra Carlota Vallvé.

Treball de síntesiGrup 15

Quan obriu l'aixeta per dutxar-vos, beure aigua, o rentar les plats, us heu preguntat algun cop d'on surt aquesta aigua? O sempre heu pensat que és per art de màgia?

EL CONSUM

2

4

3

5

6

7

1

EL CICLE BIOLOGIC DE L’AIGUA

Barcelona s’abasteix d’aigua de sis pantans: La Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç de la conca del riu Llobregat; i Sau, Susqueda i el Pasteral, de la conca del riu Ter.

Un altra font important són els aqüífers

Una altra forma de captació és la utilització de les.....

CAPTACIO DE L’AIGUA A BARCELONA

LES DESSALINITZADOR

ES

1. Recol·lecció i pretractament › Tubs al fons del mar que capten l’aigua salada. › Transportació d’aigua a la zona de pretractament.› Separació de sòlid i eliminació les bactèries i microorganismes

2. Filtració: filtres de sorra i coagulants, deixant petites partícules dissoltes a l’aigua.

3. Microfiltració: separació i retenció de partícules amb filtres de cartutxos.

4. Bastidors d’osmosis: convertir l’aigua salada en aigua dolça.› Pressió mecànica sobre el contenidor. › Separació d’aigua i sal (aigua en sentit contrari).› Bomba a pressió: fa passar l’aigua per un tub i reten la sal a un suport porós.

5. Post-tractament i dipòsit › Re mineralització de l’aigua (cals i diòxid de carbó). › Emmagatzematge per ser distribuïda.› Sal: retirada dels tubs dels bastidors i tornada al mar.

L’aigua dels rius i dels aqüífers no es pot beure directament,s`ha de desinfectar i tractar. D’això se n’encarreguen ......

1. Pretractament: Treure cossos estranys de l’aigua.2. Coagulació-floculació: Separar les partícules que floten.3. Coagulació: Desestabilització de la carga de els partícules presents a l’aigua bruta.4. Floculació: Dosificació del producte químic anomenat floculant. Aquest producte químic fa accelerar el procés de agregació de les partícules desestabilitzades a la etapa anterior. També dona més velocitat de sedimentació.

LES POTABILITZADORES

5. Decantació: L’aigua floculada passa per un recipients de sedimentació. El fang dipositat es treu a través d’una canonada de purga 6. Filtració sobre el llit de terra: els microflòculs es queden atrapatsDesinfecció i bombeig: es posa més clor per acabar de garantir potabilitat. Finalment es bombeja.

Fan un conjunt de processos que transformen les aigües naturals en aptes per al consum, potables.

Procés:

Municipio / Comarca

2.005 2.006 2.007 2.008 2.009 2.010 2.011 2.012

m3 m3 m3 m3 m3 m3 m3 m3

Barcelona 124.326.429 100.438.988 111.451.498 77.145.445 88.445.118 74.904.475 69.259.345 97.031.127

De l’aixeta surt aigua neta, però quan l’utilitzem sovint l’embrutem amb diverses substàncies i objectes:sabons, pèls, detergents, sorra, terra, restes de menjar, olis, detergents.Totes aquestes substàncies van a parar al clavegueram.

Quan plou, l’aigua arrossega tots els residus que hi ha pel carrer fins al clavegueram.

Tota aquesta aigua no la podem tornar directament als rius o al mar , perquè els residus i materials que porta són contaminants.

Aleshores haurem de fer servir ......

DIPÒSIT DE RECOLLIDA D’AIGÜES PLUVIALS

Serveixen per a la recollir a causa de l’acumulació d'aigua precipitada, per ser utilitzada posteriorment per a qualsevol ús.

Un sistema bàsic de captació d'aigua està composta per: captació, recol·lecció-conducció i emmagatzematge.

Ciutats i diferents llocs del món amb alta o mitjana precipitació i amb un mínim de diners són normalment els que utilitzen aquests sistema.

LES DEPURADORES

1. Primer de tot l’aigua de la pluja o restant passa per el clavegueram.2. L’aigua arriba a la depuradora.3. Unes reixes aturen la brutícia més sòlida.4. Després passa per una més fina per aturar la brutícia més fina.

Instal·lació que fa que l’aigua bruta i contaminada, elimini el contaminant de l’aigua per després poder-la reutilitzar.

Procés: 5. Passa per un desengrassador i un desarenador.6. Després a l’aigua li posen a l’aigua una quantitat d’oxigen i cloro perquè desapareguin les bactèries.7. L’aigua es neteja i es reutilitza.