El patatu

Post on 05-Aug-2015

145 views 0 download

Transcript of El patatu

El Patatu i el barret màgic

Escola Santa Coloma2n A

Santa Coloma de Gramenet Contes que roden. Curs 2013-2014

Hi havia una vegada un pallasso que es deia Patatu. Tenia el nas vermell com un tomàquet, les sabates com albergínies i els cabells d’escarola.

En Patatu treballava en unrestaurant d’hamburgueses, però noera cuiner. S’encarregava de fer riure els nens iles nenes que anaven alrestaurant.

Uuuuuuhhh!!! Fora de l’escenari!!!!

No fas riure!!!! No ets divertit!!!

En Patatu estava molt trist i angoixat perquè no sabia com fer riure el seu públic. En l’última festa tothom va riure d’ell i li cridaven:

El pobre pallasso va baixar de l’escenari plorant com un bebè. Estava molt trist i no sabia què fer per recordar els acudits i les ximpleries que abans feien riure tant els nens i les nenes.

En Patatu plorava desesperat dins el restaurant quan es va escoltar el soroll de la porta que s’obria...

...Nyeeeeeeec!!!

La porta es va obrir, sola, ningú la va empentar i va aparèixer un senyor amb un barret de copa molt elegant. Anava vestit de blanc i negre i portava a la mà una vareta que segons com la movia sortien espurnes de coloraines.

Aquest senyor tan misteriós era un mag que es deia Mac-Max.

Va entrar al restaurant amb molta gana disposat a demanar una hamburguesa doble amb formatge, cansalada, quetxup, amanida i acompanyada d’unes bones patates fregides amb molta maionesa.

Estava a punt de demanar aquest banquet quan va veure al pallasso que plorava desconsolat. Estava assegut a la cadira més propera al mostrador, on es demanen les comandes, i li va dir:...

Què et passa, pallasso? Per què plores? Com et dius? Et puc ajudar?

El pallasso va contestar:

-Em dic Patatu i no crec que em puguis ajudar, he oblidat tots els acudits que fan riure els nens.

En Mac-Max movent la vareta màgica va fer aparèixer del no res un barret ple d’estrelles màgiques que va regalar al pallasso dient-li:

-Si et poses aquest barret,

els acudits et sortiran “requetebé”

En Patatu es va posar el barret per sobre dels seus rínxols i per art de màgia aquell dia els nens van plorar i cridar però de riure i diversió.

i.....

i...

PATATÍ, PATATÚ

EL PALLASSO DIU

QUE AQUEST CONTE

HA FET

TXINPUM

AUTORSIL·LUSTRADORS