Façana cal·ligràfica - Keith Adams 2010

Post on 11-Mar-2016

223 views 2 download

description

Dintre del marc de celebració del 25è aniversari de l'Escola d'art i disseny, Esardi (Amposta), durant l'any 2010 es va preparar una espectacular intervenció realitzada pel cal·lígraf Keith Adams. L'escrit utilitzat en aquesta façana cal·ligràfica es sumava a l’homenatge a l’Antoni Tàpies com escriptor. Aquest és un resum de making of.

Transcript of Façana cal·ligràfica - Keith Adams 2010

Escola d’Art i Disseny, Esardi (Amposta).

2010 dilluns10 de maig

11 de maig2010 dimarts

12 de maig2010 dimecres

13 de maig2010 dijous

14 de maig2010 divendres

Quantes suggestions es poden desprendre de la imatge del muri de totes les seves possibles derivacions! Separació, enclaustrament,mur de lamentació, de presó, testimoni del pas del temps;superfícies llises, serenes, blanques; superfícies torturades, velles,decrèpites; senyals d’empremtes humanes, d’objectes, dels elementsnaturals; sensació de lluita, d’esforç, de destrucció, de cataclisme; ode construcció, de sorgiment, d’equilibri; restes d’amor, de dolor,de fàstic, de desordre; prestigi romàntic de les ruïnes; aportaciód’elements orgànics, formes suggerents de ritmes naturals i delmoviment espontani de la matèria; sentit paisatgístic, suggestió dela unitat primordial de totes les coses; matèria generalitzada;afirmació i estimació de la cosa terrena; possibilitat de distribucióvariada i combinada de grans masses, sensació de caiguda,d’esfondrament, d’expansió, de concentració; rebuig del món,contemplació interior, aniquilació de les passions, silenci, mort;esquinçaments i tortures, cossos esquarterats, restes humanes;equivalències de sons, esgarrapades, raspats, explosions, trets,cops, martelleigs, crits, ressonàncies, ecos en l’espai; meditaciód’un tema còsmic, reflexió per la contemplació de la terra, delmagma, de la lava, de la cendra; camp de batalla; jardí; terreny dejoc; destí de l’efímer.... i tantes i tantes idees que se’m van anarpresentant l’una rere l’altra com les cireres que traiem d’un cistell.

Comunicació sobre el mur. Antoni Tàpies – 1969Publicat en francès amb el títol de “Communications sur le mur” a la revista Essais. Inclós a “La pràctica de l’art” d’Antoni Tàpies. Ariel, Barcelona, 1970.

Scriptit DeuKAlion, 2010. Keith Adams.