POSIDÓ

Post on 02-Jul-2015

264 views 0 download

Transcript of POSIDÓ

Posidó Fill de Cronos i Rea. Després de destronar a Cronos, Posidó, Zeus i Hades van dividir les possessions del seu pare se'lsjugaren als daus en un elm.

Zeus es va quedar amb el cel, Hades amb el món d'ultratomba, Posidó amb el mar i la terra va passar a ser propietat de tots tres.

Posidó és el déu de mar i de l'element líquid en general. Ésintrigant i busca-raons, iguala a Zeus en dignitat, però no en poder.

Ni tan sols és el primer déu del mar, abans que ell haurà altrescom Nereo.

Posidó està casat amb la nereaAnfitrite. Amb ella va tenir a: Tritó, Rode i Bentesicime. Les sevesproles i aventures igualen a les del seu germà Zeus.

Viu a les profunditats del mar Egeu, on ha construït un bell palauamb torres blanques, grans portes en forma d'arcs i incrustacions per totarreu de petxines i corals.

Es desplaça en un carro tirat per éssers que són meitatcorsers, meitat serps i acompanyat per un tall de nereides, dofins, tritons i també per Proteu.

Posidó és un déu cobdiciós, sovintintenta fer més gran sevespossessions proclamant patród'aquesta o aquella ciutat, de manera que sovint s'enfronta amb altres déus

i surt perdedor.

Famosa és la seva disputa ambAtenea per Atenes. Zeus va dictaminar que la ciutat seria del que li fes el regal més útil a la ciutat.

Posidó li va regalar un cavall, símbolde guerra i Atenea una olivera, que els va ensenyar a utilitzar. Atenes va ser concedida a Atenea per fer el regal més útil.

Com altres deïtatsmarines té el poder de metamorfosar. Se li representa com un ancià amb barba, nui amb un trident a la mà, sol estar acompanyat per un peix.

FET PER :

-ERIC FERNANDEZ

-HÈCTOR CARRASCO