Republica romana 2

Post on 22-Jun-2015

709 views 5 download

Transcript of Republica romana 2

Conquesta de la Península Itàlica-Etrúria

Conquesta de la Mediterrània-Guerres Púniques, 1 2 3

Conquesta de la Gàl·liaEmperadors importants

Romans assetjats pels etruscosFormació de la lliga LlatinaRoma acaba amb els etruscos i altres pobles del centreRoma s'expandeix per tota la península itàlica, i invadeixen la Magna Grècia

Etrúria comprenia a l'actual Toscana.

Tenia al nord els Apenins, al est el Tíber i al oest la

mar Tirrena

Després de contínues lluites amb els pobles veïns, l'any 264 tota la Itàlia peninsular reconeix l'hegemonia romana

Un cop aconseguida la unificació de la península italiana, Roma es llança a la conquesta de la Mediterrània, guerrejant contra els cartaginesos a la Mediterrània occidental (Guerres Púniques) i contra els macedonis a la Mediterrània oriental.

L' Imperi cartaginès fou una monarquia i posteriorment una república de de ciutats-

estat fenícies del nord d'Àfrica i la península ibèrica que va durar des del 650 Ac. Governada per la ciutat de cartago

Fou la primera de les tres guerres púniques més importants entre Roma i Cartago, que a la fi van comportar la destrucció de la civilització cartaginesa.

La Segona Guerra Púnica fou la guerra més important de les tres lliurades entre Roma i Cartago, que a la fi van comportar la fi de l'imperi cartaginès en benefici de Roma, que va esdevindre potència hegemònica indiscutible del Mediterrani occidental

Roma inicià una guerra d'extermini, que acabà amb la presa de Cartago, després d'una resistència desesperada de l'exèrcit que comandava Escipió Emilià.

És el nom del conflicte militar del segle I aC entre les forces de la República Romana encapçalades per Juli Cèsar i les tribus de la Gàl·lia

Rodes i Pèrgam li van demanar ajuda contra les contínues agressions macedòniques en els Dardanels i Egipte. L'atenció

de Roma es va tornar cap al Egeu i les seves antigues picabaralles amb Filip V de Macedònia.

 

MACEDONIA

Emperador de la República Romana (27 a.C – 14 d.C)Primer emperador de Romà, càrrec vitalici.Guerra de les Gàl·lies.Segona guerra civil romana.Assassinat.

Últim emperador dels “Cinc bons emperadors” (121d.C - 180d.C)Campanyes militars a l’Asia.Revoltes a l’est de l’Imperi Romà.Filòsof escèptic romà, la seva obra més important es “Meditacións”.

Emperador romà (12 d.C – 41 d.C)Successor de Juli Cèsar desprès de l'assassinat de Juli Cèsar.Va crear un Imperi de Pau, anomenat “Pax augusta”.Va ser un tirant molt dur, va cometre bastants atrocitats.