Treball natus definitiu

Post on 22-Jul-2015

291 views 2 download

Transcript of Treball natus definitiu

La fotosíntesi és el procés mitjançant, el qual les plantes capten i utilitzen l’energia de la llum solar per transformar la matèria inorgànica que capten del medi (aigua, diòxid de carboni i sals minerals) que la transformen en matèria orgànica.

Els éssers vius que fan la fotosíntesi són les plantes a través de la clorofil·la, que elaboren la matèria orgànica només en les zones verdes i estan exposades a la llum.

La nutrició és la ciència que estudia els nutrients i altres substàncies alimentàries, i la forma en què el cos les assimila.Només és possible tenir una idea aproximada dels complexos processos que els nutrients experimenten dins del cos: com s'influeixen, com es descomponen per a alliberar-se en forma d'energia i com són transportats i utilitzats per a reconstruir infinitat de teixits especialitzats i mantenir l'estat general de salut de l'individu.

Autòtrofs: Són organismes que fabriquen el seu propi aliment, les plantes , les algues... Fabriquen l’aliment gràcies a la fotosíntesi, agafen la llum del sol, per fer substàncies que li serveixen d’aliment.

Heteròtrofs: són organismes que no poden fabricar el seu propi aliment, sino que l’han de agafar del medi, per exemple, els protozous, animals, fongs...

Els organismes heteròtrofs poden ser de diferents tipus:

Herbívors: tots els animals que s’alimentin de plantes o algues. Exemples: els esquirols, les llagostes, els cargols...

Carnívors:si s’alimenten de la carn de altresanimals. Exemples : la guineu, el tauró , l’escorpí...

Omnívors: si s’alimenten tant de plantes comd’animals. Exemples: el porc, la merla o els humans.

Descomponedors:si s’alimenten de cadàvers i restes d’éssers vius en descomposició. Exemples: els fongs i molts bacteris.

Consumidors: s’alimenten d’altres éssers vius.

Hi ha dos tipus de reproducció:

Unicel·lulars: aquesta reprucció dona lloc a dos individus que despréses separen per fer una vida independent.

Pluricel·lulars: les cel·lules es repsodueixen mentre que l’organisme es va fent adult, el creixement de les cel·lules permet que l’organisme creixi fins fer-se adult.