Veure en perspectiva

Post on 16-Jan-2017

93 views 2 download

Transcript of Veure en perspectiva

VEURE EN PERSPECTIVA

Mètodes per a dibuixar en perspectiva cònica.

Perspectiva: de llatí “perspiciere” que significa “veure clarament”. Per tant, el dibuix en perspectiva cònica és el més adequat per a representar les formes per ésser la representació més semblant a la realitat.

Cònica central: un punt de fuga• La forma més senzilla de

dibuixar en perspectiva és posar els objectes de manera que ens quedin frontalment sobre una superfície.

• A la imatge es pot veure que totes les línies verticals del motiu quedaran verticals en el dibuix i totes les horitzontals també quedaran horitzontals.

• Les línies obliqües quedaran en angles que convergeixen en un punt únic que és el punt de fuga ubicat a l’horitzó.

-Per aconseguir dibuixar correctament la perspectiva és important identificar l’horitzó, és a dir, el nivell de l’ull en relació als objectes. Punt de vista. Quan més elevat sigui el punt de vista, més alta serà la línia de l’horitzó.- En el vídeo es pot veure una pràctica guiada per aprendre a dibuixar figures geomètriques simples en perspectiva cònica amb un punt de fuga.

Observa aquest apunt del natural. Sabríes identificar la línia de l’horitzò, el pun t de vista i el punt

de fuga?

Les línies vermelles serien les línies de fuga que convergeixen en el cercle negre o punt de fuga sobre la línia de l’horitzó groga. El punt de vista de l’observador coincidiran en alçada alb la línia de l’horitzó i en la posició que determina el punt de fuga.

Cònica obliqua: dos punts de fuga

Si observem la imatge anterior, cap dels blocs es veu recte o horitzontal. Les línies vertical es dibuixen igual però les horitzontals fugen cap a punts diferents a dreta i esquerra.

En els vídeos següents es pot apreciar el procés de realització de la perspectiva d’un edifici amb dos punts de fuga.

Altres mètodes perspectius• La perspectiva cònica, és el sistema de representació que més s’aproxima a la visió humana i per tant el més utilitzat per artistes i pintors encara que no és l’únic possible.• Hi ha altres mètodes que poden ser útils en determinats àmbits professionals.

Aquest vídeo fa un repàs de tots els sistemes de representació.