14 gener 2011

32
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DIVENDRES 14 DE GENER DE 2011 núm. 1.709 www.diarimes.com Detenen un home per violar una dona al Mercadona de Cambrils POLICIAL Els fets van succeir el 3 de gener, quan l’individu, que també està acusat de quatre robatoris amb violència, va obligar la víctima a pujar al seu vehicle, estacionat a l’aparcament i la va conduir a un racó, on hauria comès l’agressió. P11 Alícia Sánchez-Camacho, durant la seva visita al Monestir e Poblet, amb alguns dels seus companys de partit. CEDIDA Sánchez-Camacho no creu en les possibilitats del PSC a Barcelona POLÍTICA La presidenta del Partit Popular a Catalunya va visitar ahir al Monestir de Poblet, on va tenir lloc la primera reunió del grup parlamentari d’aquest any 2011. P12 AVUI TAMBÉ TARRAGONA Al maig començaran les obres del Banc d’Espanya. P2 REUS L’Aeroport tanca el 2010 amb un descens de passatgers del 17%. P6 TURISME L’aliança turística de la Costa Daurada es vol promocionar a l’est d’Europa. P9 ESPORTS El Nàstic continua pensant a fitxar Agirretxe. P16

description

Diari gratuit del Camp de Tarragona

Transcript of 14 gener 2011

Page 1: 14 gener 2011

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DIVENDRES14 DE GENER DE 2011

núm. 1.709www.diarimes.com

Detenen un home per violar una dona al Mercadona de CambrilsPOLICIAL Els fets van succeir el 3 de gener, quan l’individu, que també està acusat de quatre robatoris amb violència, va obligar la víctima a pujar al seu vehicle, estacionat a l’aparcament i la va conduir a un racó, on hauria comès l’agressió. P11

Alícia Sánchez-Camacho, durant la seva visita al Monestir e Poblet, amb alguns dels seus companys de partit.

CEDIDA

Sánchez-Camacho no creu en les possibilitats del PSC a BarcelonaPOLÍTICA La presidenta del Partit Popular a Catalunya va visitar ahir al Monestir de Poblet, on va tenir lloc la primera reunió del grup parlamentari d’aquest any 2011. P12

AVUI TAMBÉ

TARRAGONA

Al maig començaran les obres del Banc d’Espanya. P2

REUS

L’Aeroport tanca el 2010 amb un descens de passatgers del 17%. P6

TURISME

L’aliança turística de la Costa Daurada es vol promocionar a l’est d’Europa. P9

ESPORTS

El Nàstic continua pensant a fitxar Agirretxe. P16

Page 2: 14 gener 2011

2 - diarimés 14/01/11TARRAGONA

E.VALCÁRCELTot i que la previsió era que la transformació de l’antic edifici del Banc d’Espanya en un centre de turisme arribés aquest 2011, la fal-ta de recursos econòmics i, sobretot, el temps dedicat a planificar els serveis que ha d’oferir l’equipament i el seu disseny, han fet que la data d’inauguració s’allar-gui més del compte. De fet, es preveu que l’Espai Tarragona –nom que rebrà l’equipament– obri les se-ves portes a finals del 2012.

En aquest sentit, el ge-rent del Patronat Municipal de Turisme, Carles Sanz, avançava ahir al Diari Més que tot apunta que la licita-ció de les obres que han de permetre convertir l’antic edifici, ubicat a la Rambla Nova, amb un espai turís-tic i cultural de primer or-dre, arribi el pròxim mes de maig. I és que fins ara els treballs s’han centrat en avaluar l’estat de l’im-moble, inaugurat el 1929. El pas previ a la licitació de l’obra de gran envergadu-ra seran els treballs d’ade-quació de l’exterior i l’in-terior de l’edifici, els quals començaran el pròxim mes de març.

Tots aquests treballs su-posen una inversió apro-ximada d’1,5 milions d’eu-ros. Un cop finalitzades les obres de transformació de l’estructura interior, però, serà el torn dels treballs d’interiorisme, els quals es realitzaran al llarg del 2012 i tot apunta que faran aug-

mentar el pressupost fins als 2,5 milions.

«Fa molts anys que Tar-ragona espera un equipa-ment d’aquestes caracterís-tiques. Val la pena esperar uns mesos més i que el pro-jecte sigui el millor que pu-guem tenir», manifestava Sanz en referència al petit retard de l’inici d’obres.

Fugint dels tòpics«Crearem un projecte que va molt més enllà del que és un típic centre turístic». Així ho assegurava Sanz, que afegia que l’Espai Tar-ragona esdevindrà «un punt de trobada entre tar-

ragonins i turistes». De moment, el primer

esbós del projecte dibuixa un gran espai a l’interior de l’immoble que es dedica-rà a exposicions temporals així com d’altres activitats culturals que anualment se celebren a la ciutat com ara el Festival de jazz Dixi-eland i les representacions que ofereix Tarraco Viva.

Una altre espai, més per-manent s’utilitzarà per ex-plicar Tarragona als visi-tants. De moment, la idea és que els turistes siguin guiats per diversos camins a fosques on a banda i ban-da s’hi projectin creacions

audiovisuals sobre tot allò relacionat amb la ciutat i el seu entorn com ara el mar, el món del vi, els castells, les festes populars i, com no, la Tarraco romana. «En-senyarem Tarragona a tra-vés d’emocions», explicava el gerent del Patronat Mu-nicipal de Turisme.

El nou equipament tam-bé disposarà un gran res-taurant amb una zona de bar així com una botiga de souvenirs on també es ven-dran productes de la gas-tronomia típica del terri-tori. A banda, hi haurà un espai amb pantalles planes i tàctils on els visitants po-

dran obtindre informació així com grans taules on els informadors atendran els turistes.

Pels tarragonins, l’equi-pament serà un centre de cultura on trobar totes les activitats que es realitzin a la ciutat, consultar carte-lleres amb l’oportunitat de poder comprar entrades i fins i tot organitzar un vi-atge. «Quan els tarragonins no sàpiguen què fer a l’Es-pai Tarragona ho podran trobar», destacava Sanz, que avançava que a l’edifici s’hi podrà accedir tant per la Rambla Nova com pel carrer August.

TURISME

Els treballs s’allargaran fins l’any que ve, quan començaran les actuacions d’interiorisme

Tot apunta que la transformació de l’edifici del Banc d’Espanya amb l’Espai Tarragona pugui ser una realitat a finals del 2012.

ROSER SANS

Les obres per transformar el Banc d’Espanya es licitaran el pròxim maig

Titelles per als més menuts, diumenge a Caixa Tarragona

L’Auditori Fundació Cai-xa Tarragona oferirà el pròxim diumenge 16 de gener l’espectacle de te-atre i titelles La Baldu-fa, Les aventures del Baró Munchausen dirigit als més menuts de la ciutat. L’acte s’iniciarà a les dot-ze del migdia i l’entrada té un preu de 2,5 euros. Aquesta, però, és gratu-ïta per als nens i nenes menors de 14 anys ti-tulars d’una llibreta de CatalunyaCaixa (Caixa Tarragona, Caixa Cata-lunya o Caixa Manresa). D’altra banda, el mateix diumenge, serà l’últim dia per visitar, també a l’Auditori Fundació Cai-xa Tarragona, l’exposició titulada Il·lusió i Movi-ment: Els orígens del ci-nematògraf.

L’Ajuntament dóna suport a la campanya ‘JCI Nothing but nets’

La regidoria de Relacions Ciutadanes, juntament amb la Jove Cambra In-ternacional, col·laboren en la campanya JCI Not-hing But Nets del rally Budapest-Bamako, que s’ha convertit en un es-deveniment esportiu de gran magnitud interna-cional i cultural. Cente-nars de corredors i col-laboradors es dirigeixen Àfrica per portar ajut di-recte a les comunitats més pobres. Membres de JCI d’arreu del món col-laboren amb la carava-na de diverses maneres: com a conductors, recol-zant un equip, donant la benvinguda a la carava-na per les poblacions on passen o realitzant pro-jectes concrets en contra la malària.

Page 3: 14 gener 2011

diarimés - 314/01/11 TARRAGONA

Desactiven el pla de contingències del Port després de posar fi al vessament REDACCIÓL’Autoritat Portuària de Tarragona va desactivar ahir dijous el pla de contin-gències, després de com-provar que l’abocament de fuel originat aquest dime-cres per l’accident d’un re-molcador va quedar solu-cionat, van confirmar fonts de la Subdelegació del Go-vern a Tarragona. Un dia després de pro-duir-se aquest incident i al tancament d’aquesta edi-ció, encara es desconeixia la quantitat de gasoil que es va vessar al mar.

Dues embarcacions van treballar durant la passada nit en la dispersió de la taca de gasoil, si bé les condici-ons meteorològiques van facilitar les tasques, ja que el sol que va brillar durant el matí ha facilitat l’evapo-ració d’un gasoil «molt vo-làtil» i el vent va bufar en

direcció a la costa, cosa que va reforçar el confinament de l’abocament a l’interior del port.

Les mateixes fonts van precisar que l’abocament es va originar quan un re-

molcador va xocar amb la canonada d’una compa-nyia holandesa que treba-lla en l’ampliació del Moll de la Química, i en cap cas pel xoc entre dues embar-cacions.

L’impacte va causar un orifici de 30 per 30 centí-metres en un tanc de diè-sel d’ús diari, si bé el patró del remolcador va tornar a atracar al moll sense adver-tir que estava perdent fuel.

El tanc, de 7.000 litres de capacitat, no era ple i a més es va aconseguir aturar la fuga abans que es buidés del tot, tot i que al tanca-ment d’aquesta edició la Subdelegació no va quan-tificar la quantitat de fuel perduda ni l’extensió que va arribar a fer la taca.

En qualsevol cas, les ma-teixes fonts van insistir que l’abocament no té res a veu-

re amb els altres dos ocor-reguts a la costa de Tarra-gona durant l’últim mes, si bé la suma de tots els suc-cessos ha generat fortes crí-tiques entre els col·lectius ecologistes del territori.

Aquest va ser el quart vessament de cru a les cos-tes tarragonines en un pe-ríode d’un any. Diumenge passat es van detectar dues taques que tot apunta que serien responsabilitat de la companyia Repsol. El grup d’ICV portarà al Congrés dels diputats i al Parlament de Catalunya una bateria de preguntes sobre aquests incidents.

ACTUALITAT

Un dia després de l’incident encara es desconeix la quantitat de gasoil que es va vessar al mar

Una imatge de la zona on va tenir lloc aquest darrer vessament.

OLÍVIA MOLET

Una embarcació va xocar amb una canonada que treballava en l’ampliació del Moll de la Química

L’impacte va causar un orifici en un tanc de dièsel d’ús diàri de l’embarcació

REDACCIÓEl president de Catalunya-Caixa, Fernando Casado, va mantenir ahir una reu-nió amb un grup d’empre-saris i representants eco-nòmics de les comarques de Tarragona. També va as-sistir a la reunió el vicepre-sident segon de l’entitat, Al-bert Abelló.

La trobada va propiciar una reflexió conjunta sobre el moment actual, així com sobre el desenvolupament de CatalunyaCaixa com a entitat d’estalvi líder a les comarques de Tarragona, i va posar les bases per ge-

nerar un espai comú de di-àleg molt útil per a la com-prensió de les dinàmiques econòmiques actuals i per a l’impuls dels importants reptes del teixit empresari-al i financer.

A la reunió també hi va assistir Josep Poblet, pre-sident de la Diputació de Tarragona, una de les cor-poracions fundadores de CatalunyaCaixa, així com també els presidents de les quatre cambres de comerç de la província i els primers executius i representants de destacades empreses del territori.

La celebració d’aquesta reunió és mostra de la vo-luntat de CatalunyaCaixa de mantenir una estreta

vinculació amb el territori d’origen d’una de les enti-tats integrants de la caixa, l’antiga Caixa Tarragona.

Amb uns 350.000 clients i més de 200 oficines, Ca-talunyaCaixa és l’entitat fi-nancera líder a la província.

ECONOMIA

Fernando Casado manté una trobada amb empresaris del territoriVan parlar de la situació de CatalunyaCaixa

Una imatge dels empresaris tarragonins que es van reunir amb el president de CatalunyaCaixa.

CEDIDA

Page 4: 14 gener 2011

4 - diarimés 14/01/11TARRAGONA

REDACCIÓLa Cambra de Comerç de Tarragona va criticar ahir la indiferència del Govern davant el projecte del cor·redor ferroviari del Medi·terrani, després de l’absèn·cia del ministre de Foment de l’Executiu espanyol, José Blanco, en l’acte de lobby que va tenir lloc a Brussel·les aquest dimecres per impulsar l’eix Algesires· Estocolm, i en què van par·ticipar les comunitats d’An·dalusia, Múrcia, València i Catalunya.

«Es va malbaratar una oportunitat única i es va

tornar a posar en evidèn·cia l’aposta radial del Go·vern a través de la línia Al·gesires·Madrid·Bordeus», va subratllar l’entitat, preo·cupada per la incertesa que genera no marcar amb cla·redat les prioritats en infra·estructures.

La Cambra de Comerç va demanar que aquesta situ·ació no es torni a repetir, almenys fins el proper mes d’abril, «quan suposada·ment la Unió Europea de·cidirà si considera l’eix Al·gesires·Estocolm entre les seves prioritats».

Segons dades de la Cam·

bra, el 54% de la indústria manufacturera i el 65% dels ports de l’Estat se situ·en en l’eix mediterrani, per la qual cosa es pregunta si prevaldrà la racionalitat en

la inversió «o les caracterís·tiques polítiques i adminis·tratives del país».

Una de les reclamacions històriques de la Cambra

de Tarragona es veu reco·llida per les conclusions d’un estudi de deu consul·tories europees especialit·zades en infraestructures, que remarca que la princi·

pal prioritat tècnica perquè el corredor ferroviari de mercaderies Algesires·Es·tocolm sigui una realitat és la construcció d’una nova

línia en el seu tram central, compres entre Tarragona i Castelló. Segons la Cam·bra de Tarragona aquest «és el dèficit en infraestructu·res de caire econòmic més important per desenvolu·par en aquest eix estratè·gic, i fonamental per les comarques de Tarragona per aconseguir que les mer·caderies arribin en temps i cost competitiu al centre d’Europa».

La trobadaCal recordar que aquest di·mecres més de cinquan·ta personalitats del món polític, econòmic i em·presarial van defensara a Brussel·les aquesta infraes·tructura, que ha d’unir Al·gesires amb Estocolm a tra·vés de Marsella i Duisburg. Un dels assistents va ser el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés.

INFRAESTRUCTURA

La Cambra critica la indiferència del Govern amb el corredor del MediterraniMés de cinquanta personalitats de diferents àmbits van defensar-lo a Brusel·les

La Unió Europea decidirà el proper mes d’abril si considera aquest eix prioritari

La Cambra també va criticar l’absència del ministre de Foment en la trobada

REDACCIÓ«El president del Port no·més pot ser de la ciutat de Tarragona i qualsevol altra opció és inacceptable». Així ho va manifestar ahir la portaveu del grup munici·pal socialista de Tarragona, Begoña Floria, que reclama

a CiU i al president Artur Mas que garanteixi que el president de l’Autoritat Por·tuària segueixi sent de la capital, i no d’altres muni·cipis de la demarcació com s’està especulant durant aquests darrers dies.

«Allà on CIU està deci·

dint, Tarragona hi perd i així ho hem pogut consta·tar en la configuració del Govern del país on la repre·sentació de persones de la ciutat ha quedat relegada a tercera o quarta fila», va dir Floria.

Per la portaveu del grup

municipal socialista, «el millor president de l’Au·toritat Portuària és Josep Anton Burgasé, aquest se·ria el nostre candidat. Dit això, està clar que l’actual Govern d’Artur Mas nome·narà un altre president i el que exigim és que també

sigui de la ciutat, perquè el Port és la major empresa de Tarragona i la seva vincu·lació amb la capital és his·tòrica, amb connotacions econòmiques i socials molt importants de les quals no ens podem permetre el luxe de prescindir». «Els nome·naments d’aquests dies de·mostren que la coalició na·cionalista confia molt poc en la seva gent de Tarrago·na. Ens dol aquesta valora·ció i ens sorprèn la manca de reacció del grup de CiU davant el que està passant», va concloure la portaveu.

POLÍTICA

El PSC exigeix a CiU que el president del Port sigui de la ciutat de TarragonaEls socialistes critiquen que el nou Govern no confiï en la gent del territori

Més de dues mil mares es beneficien del permís de maternitat

El diputat socialista Joan Ruiz va informar ahir que «durant el darrer semes·tre de 2010 un total de 2.771 mares tarragonines es van beneficiar del per·mís de maternitat, cosa que va comportar una despesa de 16.019.554 euros per a la Seguretat Social». El diputat tarra·goní també va explicar que «durant l’any passat el Ministeri de Treball va dur a terme una campa·nya informativa que sota el lema Tu també tens dret donava tota la informa·ció sobre la prestació de maternitat no contribu·tiva a fi i efecte d’ampliar la seva difusió entre les dones que la poden sol·licitar». Aquesta presta·ció va ser aprovada per la llei d’igualtat.REDACCIÓ

L’Ajuntament signa un conveni per finançar les obres de l’EOI

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el director territorial de Catalunya Caixa, Antoni Peña, i la presidenta de SMHAUSA, Victòria Pele·grín, signaran avui l’ope·ració de préstec que ha de finançar les obres d’ade·quació de l’edifici de la Chartreuse per ubicar·hi l’EOI. El ple munici·pal del 20 de desembre va aprovar aquesta operació de 6,8 milions. REDACCIÓ

Page 5: 14 gener 2011

diarimés - 514/01/11 TARRAGONA

Col·loquen enganxines a la vora dels fems de gos alertant de les sancionsE. VALCÁRCEL«Llença els excrements del teu gos a la paperera, no fer-ho et pot costar fins a 750 euros». Aquest és el missat-ge de les enganxines que en els últims mesos estan apa-reixent als carrers del bar-ri tarragoní de Campclar. Quan els veïns es troben aquest adhesiu a la vorera, saben que a la vora hi ha un excrement de gos que l’amo de l’animal no ha recollit

Es traca d’unes multes simbòliques mitjançant les quals un grup d’educadors ambientals, contractats especialment per aquesta pràctica, pretén conscien-ciar els veïns del barri que passegen els seus gossos a recollir els fems.

Aquests educadors es de-diquen a col·locar enganxi-nes a la vora de tots els ex-crements que troben pels carrers del barri i, 24 hores

després, el servei de neteja recull tant l’enganxina com els fems.

La iniciativa s’emmar-ca amb la campanya Cui-da Campclar, inclosa en les activitats que s’estan duen a terme sota el paraigua del Pla Integral de Camp-clar (PICC). «L’objectiu és sensibilitzar la població», apuntava al Diari Més la coordinadora del PICC, Es-tela Piñol, que avançava que tot i que la campanya s’acaba el pròxim mes de febrer, la intenció és que la col·locació d’aquestes en-ganxines continuï a través de les persones adscrites als plans d’ocupació.

«Hem va sorprendre molt», manifestava San-dra Cucurull, una veïna de Campclar, que explicava que mai se li hauria acu-dit una mesura així per reduir el nombre de fems

d’animals que cada dia em-bruten molts dels carrers d’aquest barri de Ponent. «Espero que la campanya compleixi el seu l’objectiu», afegia Cucurull, que con-sidera que Campclar és un dels barris «que més pateix aquest acte incívic».

De fet, sembla que la ini-ciativa ja ha començat a re-

collir els seus fruits. L’últim informe d’evolució de la campanya emès pels edu-cadors ambientals ja s’in-dica que s’ha detectat un descens del nombre d’ex-crements.

En el mateix informe també s’assenyalen les zo-nes més conflictives com ara el carrer Riu Siurana i

a l’entorn de la Plaça Major, dos indrets on s’ubiquen un màxim nombre de zones sense pavimentar.

A banda d’aquestes multes simbòliques, que s’acompanyen de la infor-mació que els educadors ambientals difonen, a tra-vés del PICC també s’ha procedit a posar en marxa, des de finals de l’any pas-sat, un Pipi can, que s’ha ubicat al carrer Riu Siura-na, a l’altura de l’accés al poliesportiu. «Entre d’al-tres avantatges, en aquest espai els animals no cal que vagin lligats i també hi ha jocs per a ells», manifes-tava Piñol.

CIVISMEEl cicle musical ‘Do It Yourself’ s’enceta demà amb Maga

Do it Yourself, el nou ci-cle de concerts de petit format i de música alter-nativa impulsat des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament, l’Empre-sa de Municipal de Mit-jans de Comunicació de Tarragona (EMMCT) i la productora Music From Tamarit, arranca demà a la nit. L’encarregat d’en-cetar el cicle serà el grup Maga, que demà a la nit pujarà a l’escenari de la Sala El Cau. La progra-mació, que s’emmarca en el projecte Tarragona ZSona, s’allargarà fins al pròxim dia 30 de maig. Entre d’altres formaci-ons musicals alternati-ves, passaran per les di-verses sales de la ciutat grups com ara La Habi-tación Roja, Falsalarma i Vinila Von Bismarck. Les entrades per aquests concerts es van posar a la venda a finals de desem-bre a la pàgina web www.musicfromtamarit.com. També es poden trobar a les botigues Arsis, ubi-cada al carrer Fortuny, i Shiva, situada al carrer Cós del Bou. REDACCIÓ

Són multes simbòliques, una mesura que s’ha posat en marxa a Campclar en el marc del Pla Integral

Una de les enganxines, al costat d’un excrement de gos, a Campclar.

A.R.

C.M.Els veïns de Ciutat Jardí ja poden aparcar els seus vehicles en l’espai que els ha habilitat la Diputació de Tarragona després que s’iniciessin aquest dilluns les obres de millora inte-gral en aquest barri tarra-

goní. De moment, des de l’ens no se’ls ha posat cap tipus de limitació en el nombre de places. La pre-sidenta de l’Associació de Veïns de Ciutat Jardí, Do-lores Navas, va puntualit-zar que «de moment, poden aparcar tots els veïns i que

en una setmana es farà una valoració de si és necessari limitar el nombre de pla-ces o no». En aquest sen-tit, la presidenta també va detallar que «si finalment s’han de limitar els estaci-onaments la preferència se-ria pels veïns que disposen

d’un gual autoritzat». Un cop s’estabilitzi aquesta si-tuació, «se’ns lliurarà una targeta que acrediti aquest estacionament», va con-cloure la presidenta.

De moment, els veïns han d’accedir a aquest es-pai a través del carrer Bene-

ficència del barri o pel Por-tal de Sant Antoni, però no es descarta que aquests pu-guin entrar per la Via Au-gusta de Tarragona.

La remodelacióAquest dilluns van comen-çar les obres de millora in-tegral d’aquest barri que feia molt de temps que es-peraven els seus veïns. La presidenta de l’entitat veïnal va assegurar que «aquestes avancen a molt bon ritme». En aquest sentit, va pun-tualitzar que «de moment,

s’estan portant a terme un seguit de cates per tal de poder canalitzar tots els serveis d’aigua i llum del barri». També, es millorarà l’asfalt de les principals vies d’aquesta zona de la ciutat.

El termini d’execució de les actuacions és d’apro-ximadament deu mesos i compta amb un pressupost gairebé d’1,3 milions d’eu-ros que assumeix el consis-tori de Tarragona.

De moment, els treballs de remodelació se centren en els carrers Huyà, Sara-gossa, Ribes i Rocamora.

VEÏNAL

Els veïns de Ciutat Jardí ja poden aparcar en l’espai de la DiputacióDes de l’ens no els han posat cap tipus de limitació en el nombre de places

Els educadors enganxen la multa simbòlica i 24 hores després els serveis de neteja la retiren

Page 6: 14 gener 2011

6 - diarimés 14/01/11REUS

M.JUST / A.RAMOSL’Aeroport de Reus va rebre un total de 1.421.341 passat-gers durant l’any 2010, xifra que representa un 16,7% menys que l’any anterior. I és que la dependència gai-rebé exclusiva de l’aerolínia irlandesa Ryanair ha passat factura a la infraestructura reusenca, que, al llarg dels darrers mesos, no ha dei-xat de perdre passatgers –al desembre hi van passar 28.304, el 25,1% menys que al mateix mes del 2009–. Aquest fet, que ha coincidit amb l’arribada de Ryanair al Prat fa uns mesos, va lli-gat al descens de l’oferta de vols i de destinacions, i s’ha vist agreujat encara més amb la supressió dels en-llaços amb les illes britàni-ques aquesta tardor.

Així mateix ho va subrat-llar ahir el gerent del Patro-nat de Turisme de la Dipu-tació de Tarragona, Octavi Bono, en reconèixer al Diari Més que l’aeròdrom ha anat seguint la tendència dels darrers mesos a la baixa. A més, va voler recordar la presència de la «dinàmica turística continguda», com a conseqüència dels efec-tes de la crisi i de la baixada del turisme britànic al ter-ritori.

Bono va lamentar la de-pendència de Ryanair, i va manifestar que des del Patronat ja treballen per intentar tenir un ventall més ampli de companyi-es a l’Aeroport, d’un per-fil similar al de Ryanair, és a dir, que operin en aero-ports no principals. I és en aquest sentit que va recor-

dar que hi ha poques aero-línies d’aquestes caracte-rístiques, i que això fa més difícil el compliment dels objectius. Tot i això, tam-bé va posar sobre la taula la importància dels vols xàr-ter, que operen, sobretot, durant els mesos d’estiu.

Una altra de les qüesti-ons que va afavorir el des-cens de passatgers durant el 2010 és el fet que l’aerolí-nia Blue Air, que havia tin-gut dos enllaços setmanals a Reus durant bona part del 2009 –amb Bucarest i Arad–, deixés d’operar a Reus. Com a contrapunt, la passada temporada d’estiu la companyia Jet2.com, va oferir-hi una ruta setmanal amb la ciutat britànica de Manchester.

El gerent del Patronat també va valorar positiva-ment el fet que s’hagi apli-

cat la correcció tarifària als aeroports, de manera que operar al Prat és força més car per a les companyies que fer-ho a Reus. «Aquesta és una qüestió que, a llarg termini, segur que ens aca-barà beneficiant», expli-cava, concretant que ara és gairebé 1.000 euros més econòmic operar a Reus que a la capital catalana.

«Una certa recuperació»Per altra banda, però, Bono va recordar que bona part del turisme de la zona no arriba a través de l’aero-port, un fet que, segons va explicar, es pot percebre en el creixement de pernoc-tacions en un 3% a la Cos-ta Daurada durant el 2010, «una qüestió que demostra una certa recuperació».

Tot i que l’òrgan de pro-moció de l’Aeroport no té

data per una propera re-unió, ja que està pendent dels canvis en el govern de la Generalitat, des del ter-ritori continuen treballant per aconseguir un futur millor a la infraestructu-ra. En aquest sentit, des de la Diputació tenen previs-tes trobades amb aerolíni-es per la setmana vinent a Madrid, en el marc de la fira turística Fitur.

Pel que fa a l’Aeroport de Girona, va disminuir en un 8% el volum de passat-gers al llarg de l’any pas-sat, situant-se en un total de 4.863.785. El del Prat, en canvi, és l’únic aeròdrom català que va tenir una ten-dència de millora, ja que va rebre al llarg de tot l’any 29.209.595 passatgers, fet que representa un creixe-ment de fins al 6,5% respec-te a l’any 2009.

TRANSPORT AERI

La dependència de Ryanair passa factura, així, a la infraestructura reusenca

L’Aeroport tanca l’any amb el 17% menys de passatgers que el 2009

L’aeròdrom reusenc no ha deixat de perdre passatgers al llarg dels darrers mesos.

OLÍVIA MOLET

MEDI AMBIENT

REDACCIÓL’Espai d’Informació Am-biental de Reus presenta el nou programa d’acti-vitats ambientals progra-mades pels mesos de ge-ner a abril. Inclou cursos, xerrades, tallers i sortides relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat a nivell local. L’EIA pre-senta com a novetat en la seva programació, un ci-cle de projeccions de do-

cumentals sota el nom de Cinema i Medi Ambi-ent. L’objectiu del cicle és projectar mensualment, un documental temà-tic seleccionat d’entre les millors pel·lícules guar-donades al Festival Inter-nacional de Cinema del Medi Ambient. La projec-ció del documental Viva-mazonia obrirà la progra-mació el proper dijous al vespre.

L’Espai d’Informació Ambiental presenta la seva programació

NADAL

El 82è Concurs de Pessebres lliura els premis avui en un acte que tindrà lloc aquest vespre al teatre del Col·legi la Salle Reus. En categoria infantil el guanyador ha es-tat el Col·legi Maria Rosa Molas; en categoria popular, la Parròquia Immaculada; en diorames Mercè Sancho, i en aparadors, el Forn Vell Anglés. REDACCIÓ

El 82è Concurs de Pessebres lliura els premis

CEDIDA

Page 7: 14 gener 2011

diarimés - 714/01/11 REUS

MÒNICA JUSTLes bicicletes i els vehicles amb motor comparteixen calçada al Tomb de Ravals des que, a mitjans d’octu·bre, es va començar a im·plementar la xarxa d’itine·raris segurs per a bicicletes. Ara, dos mesos després, Ciudad de México s’ha fi·xat en el model de Reus i s’ha posat en contacte amb la plataforma BiciCamp per tal de poder recollir infor·mació sobre el projecte, així com també les valora·cions dels primers mesos de funcionament.

Tal com va explicar al Di-ari Més el director de l’Ins·tituto de Políticas para el Transporte y el Desarro·llo (ITDP), Xavier Treviño, a Ciudad de México tenen el sistema ecobici instal·lat des de fa més d’un any, amb un total de 1.200 bici·cletes i 90 estacions, gestio·nat per la mateixa empresa concessionària del Bicing a Barcelona, Clear Channel. «Ha tingut bastant d’èxit, i a hores d’ara es fan uns 3.500 viatges diaris», explicava. Tot i això, Treviño va po·sar sobre la taula que, a ho·res d’ara, el que els falta són models de dissenys com·

partits, com el que s’ha im·plementat al Tomb de Ra·vals, i que és precisament per això que s’han posat en contacte amb la plataforma reusenca.

«Hi hem arribat pels mit·jans de comunicació de la zona, via Twitter, i tenint en compte que Espanya és líder mundial en aques·

tes qüestions, junt amb els anomenats sharrows dels Estats Units», assegurava el director de l’Institut me·xicà, qui creu que el model aplicat a Reus podria ser una possible solució per als carrers més estrets on no hi ha espai per un carril bici independent.

Concretament, doncs, la

informació que han dema·nat a BiciCamp és el tram exacte on s’ha intervingut, la documentació tècnica sobre el disseny de les mar·ques i senyals i el balanç que hi hagi sobre el seu funcionament.

Un «fet extraordinari»Des de la plataforma es van

mostrar perplexos pel fet que s’hagin posat en con·tacte amb ells des de l’altra banda de l’oceà, i ho han qualificat com «una cosa extraordinària», en parau·les del seu secretari, An·dreu Martín. I és que, tal com va manifestar, «sabí·em que fèiem les coses ben fetes i érem conscients que realitzàvem un treball seri·ós, però no crèiem que ar·ribaríem tan lluny»; afegeix que també tenen constàn·cia que en algun lloc de Ma·drid s’ha rebut amb bons ulls la proposta reusenca.

A partir d’aquí, Bici·Camp, que treballa de ma·nera conjunta amb la Guàr·dia Urbana, es posarà en contacte amb l’Ajuntament per preguntar·li si està d’acord a compartir infor·mació amb Mèxic.

Mentre, l’entitat continu·arà treballant en l’elabora·ció dels itineraris, que pre·veuen connectar els barris perifèrics i les urbanitzaci·ons de nova creació amb el centre, tot i reconèixer que és «difícil de posar sobre el terreny», afirmava Martín, que espera que el procés no es freni amb les eleccions municipals.

MOBILITAT

Busquen dissenys compartits per a carrers estrets i s’han interessat en el cas del Tomb de Ravals

Amb el nou sistema, bicicletes, motos i cotxes tenen la mateixa prioritat pel Tomb de Ravals.

OLÍVIA MOLET

Ciudad de México es fixa en el model de Reus per la creació de carrils bici

Presentació del DVD de la mostra ‘Mire, em meravelle i pinte’

El Centre d’Art Cal Massó presenta avui divendres, 14 de gener, a partir de les set del vespre, el ca·tàleg en DVD de l’expo·sició que porta per nom Mire, em meravelle i pin-te, d’Antoni Moret. A la presentació hi haurà el mateix artista, que ofe·rirà a tots els assistents una visita comentada de l’exposició. Al catàleg s’hi pot trobar una entrevis·ta amb Antoni Moret, el seu currículum i el ma·teix text que troba el vi·sitant quan contempla la mostra. Pel que fa al DVD, editat pel Centre d’Art Cal Massó de Reus i produït per Juandesafi·nado Produccions, es pot recollir al mateix centre, o també consultar·lo a la seva pàgina web. RED.

L’exposició de Modest Gené, prorrogada fins al dia 3 d’abril

Amb motiu de l’èxit de públic, el Museu d’Art i Història prorroga l’ex·posició Modest Gené, un escultor entre dos mons, que es podrà visitar fins al 3 d’abril a la Sala Cen·tral. L’horari de visita és de dimarts a dissabte de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tar·da a vuit del vespre; i diu·menges i festius des de les onze del matí fins a les dues del migdia. REDACCIÓ

CULTURA

‘El príncep feliç’ dóna demà el tret de sortida al cicle CAER Familiar

REDACCIÓEl cicle CAER Familiar co·mença demà amb l’espec·tacle El príncep feliç, basat en el conte d’Oscar Wilde. El muntatge és una produc·ció del mateix CAER i de La Baldufa companyia de co·mediants. Tot i que l’estre·na es farà demà a les dotze del migdia al Teatre Bartri·na en una sessió oberta a tots els públics, avui, a dos quarts d’onze del matí, se’n farà una per als escolars de Reus al mateix teatre. Jor·ge Picó dirigeix aquest es·pectacle, orientat als nens i nenes més grans de sis

anys, que combina teatre d’objectes, manipulació i audiovisuals. És la histò·ria d’una majestuosa està·tua que domina una ciutat i cada nit plora perquè veu la misèria de bona part dels seus habitants i no pot fer res per ajudar·los. El CAER familiar ofereix cinc espec·tacles que es podran veure fins al març, i busca també posar a l’abast de les esco·les una sèrie de materials didàctics relacionats amb cada obra, afavorint així a l’enfortiment de les relaci·ons entre el teatre i l’ense·nyament de primària.

Serà a les dotze del migdia al Bartrina

Page 8: 14 gener 2011

8 - diarimés 14/01/11REUS

REDACCIÓEl grup municipal de CiU va instar ahir a l’equip de Govern de l’Ajuntament de Reus al tancament imme·diat de la mesquita del car·rer dels Forners, al polígon Mas Ferrer, per manca de llicència i de control. Se·gons els convergents, la si·tuació «li ha marxat de les mans a l’alcalde», que «no actua segons la legalitat» en aquest cas. Per això, CiU exigeix el compliment de la normativa i que «s’actuï amb contundència quan aquesta no es compleixi».

Segons va explicar en un

comunicat, a dia d’avui, hi ha tres mesquites obertes a la ciutat i «l’equip de Go·vern no fa res per impedir aquesta situació del tot il·legal». CiU diu que els tres centres de culte oberts són el citat del polígon Mas Fer·rer, a més de la mesquita del polígon Granja Vila i la del polígon Dyna.

Donada aquesta situa·ció, Convergència i Unió demana el tancament de la mesquita del polígon Dyna i la recuperació dels ter·renys cedits en el seu dia per l’Ajuntament una vega·da estigui en funcionament

la del polígon Granja Vila. Aquesta, alhora, «només té llicència com a centre cul·tural i no de culte, i, conse·

qüentment, cal aclarir què s’entén com a centre cultu·ral». Per últim, la mesquita del polígon Mas Ferrer, «no

té condicions, no té llicèn·cia i es desconeix exacta·ment l’activitat que es de·senvolupa a la mateixa».

POLÍTICA

CiU insta l’Ajuntament a tancar la mesquita del polígon Mas FerrerDenuncia que no té llicència ni control

Imatge d’arxiu de la mesquita ubicada al polígon Dyna.

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

La CUP de Reus inicia el procés per elaborar el programa electoral

La CUP de Reus inicia aquest mes de gener, i fins al proper mes de març, una procés parti·cipatiu obert a tota la ciu·tadania per tal d’elaborar un programa electoral municipal per a les elec·cions del mes de maig que partint de la partici·pació, la transparència i la radicalització demo·cràtica, sintetitzi un mo·del de ciutat al servei de les classes populars. RED.

La Llotja publicarà els preus internacionals de l’avellana

Unió de Pagesos va acon·seguir ahir que la Llot·ja de Reus publiqui els preus internacionals de l’avellana al costat dels de l’organisme en el full de cotització. Així ho va acordar el sindicat agra·ri amb el president de la Llotja de Reus, Isaac San·romà, i representants de la Generalitat de Catalu·nya, reunits ahir. Per fer·ho, s’ha acordat consti·tuir una comissió tècnica que es reunirà propera·ment per tal de concre·tar quins seran els preus internacionals a publi·car. L’acord previ entre Unió de Pagesos, la Llot·ja i la Generalitat, ja con·templava la publicació de preus internacionals de l’avellana junt amb el preu de referència. RED.

Cops i Flames celebra aquesta setmana el seu 22è aniversari

El programa degà de la música en català Cops i Flames de Punt 6 Ràdio celebra aquesta setma·na el seu 22è aniversari en antena. L’històric es·pai radiofònic va néixer el dia 14 de gener del 1989 a l’aleshores Ràdio Mú·sic Club) i per celebrar·ho, l’equip ha preparat una sessió de música en català de tots els estils i èpoques oberta a tothom que tindrà lloc el proper dijous 20 de gener, de les deu de la nit a la una de la matinada, al pub La Lira de Reus. Aquesta serà una sessió especi·al en el marc de les ses·sions d’artistes catalans que ofereix el programa radiofònic cada dijous en aquest local de la capital del Baix Camp. REDACCIÓ

EMERGÈNCIES

REDACCIÓEl secretari general d’Inte·rior, Xavier Gibert, va pre·sidir ahir al Centre 112 de Reus la visita d’una delega·ció del Govern del País Basc formada per una quinzena de representants polítics i tècnics relacionats amb el món de les emergències i la seguretat ciutadana. Els assistents, acompanyats també pel gerent del Cen·tre d’Atenció i Gestió de Trucades CAGTU 112, Julio Calvo, van visitar les instal·lacions reusenques per tal de conèixer el sistema de protecció civil català i sa·ber com funciona l’atenció i gestió de trucades d’emer·

gència al telèfon 112. Gibert es va mostrar molt

satisfet pel fet que «el mo·del de gestió de les truca·des que fan els ciutadans al telèfon d’emergències 112,

sigui referent per altres ter·ritoris i pugui arribar a ser un referent europeu. Per nosaltres és molt important que un servei d’aquestes característiques, que res·pon a necessitats dels ciu·tadans, no tan sols sigui per

donar·los resposta sinó que al mateix temps es trans·formi en una capacitat d’in·tegrar la resposta de tots els cossos operatius».

La delegació del Govern basc va estar encapçalada pel viceconseller d’Interi·or, Raúl Fernández de Ar·roiabe, que va traslladar la satisfacció del Govern basc de poder visitar el l’edifici del 112 de Reus que, va dir, «és un centre de referèn·cia tant a nivell estatal com internacional. Són unes grans instal·lacions que permetran optimitzar la capacitat de resposta dels serveis d’emergència de Ca·talunya».

Es van interessar pel model de gestió de trucades d’emergència

Una delegació del Govern basc visita les instal·lacions del centre 112 de Reus

El secretari general d’Interior, Xavier Gibert, satisfet que el model català sigui referent

SANITAT

El CAPI Fortuny rep una acreditació internacional de qualitat

REDACCIÓEl CAPI Marià Fortuny va rebre l’acreditació Jo·int Commission Inter·nacional (JCI), de quali·tat assistencial amb una validesa per tres anys. Aquesta acreditació, ba·sada en el compliment d’uns estàndards fixats a escala internacional, re·coneix el compromís del centre en la millora de la qualitat de l’atenció al pa·cient, garanteix un entorn segur i treballa, sistemà·ticament, en la reducció dels riscos tant per al pa·cient com per als profes·

sionals. El CAPI Marià Fortuny ha estat el primer de Reus en transformar·se en Centre d’Atenció Personal Integral, un nou model d’equipament que integra l’assistència sani·tària i la social. El centre inclou els serveis d’aten·ció primària de salut i 64 places residencials i 25 de centre de dia per a perso·nes dependents. A més, també disposa de servei de rehabilitació i integra els serveis de treball so·cial de l’Àrea Bàsica de Salut amb els de l’Ajunta·ment de Reus.

Pel compromís en l’atenció al pacient

Page 9: 14 gener 2011

diarimés - 914/01/11 CAMP DE TARRAGONA

ANTONI RAMOSL’aliança turística de la Costa Daurada, formada pels patronats de Vila-se-ca, Salou, Reus i Cambrils, s’ha marcat com a objec-tiu en aquest 2011 obrir-se als mercats de l’Europa de l’Est. Així, es potenciarà la captació de turistes russos, alhora que s’intentarà obrir noves vies amb Ucraïna, Letònia, Bielorússia i Litu-ània.

Així ho va afirmar el regi-dor de Turisme de l’Ajunta-ment de Salou, Alberto del Hierro, en la presentació del pla d’actuacions con-junt de la marca turísti-ca Tot a un pas. Del Hierro va assenyalar que «els deu principals operadors turís-tics russos ja treballen a la Costa Daurada i el nostre objectiu és captar també turistes d’Ucraïna i dels pa-ïsos bàltics».

La primera cita d’aquest 2011 de l’aliança turística de la Costa Daurada serà la propera setmana a Ma-drid, en el marc de la Feria Internacional de Turismo (Fitur), en què comptaran un any més amb un estand propi i on es repetirà expe-riència amb el taller infan-til que tant d’èxit va tenir en la passada edició entre el públic familiar, el principal client del territori.

El regidor de Turisme de Vila-seca, Xavier Graset, va comentar que «possi-blement Fitur sigui la nos-tra cita més important, tot i que cal destacar també la presència que tindrem a

l’ITB de Berlín, a la WTM de Londres o al MITT de Mos-cou, vinculada a la nostra aposta pel turista de l’Euro-pa de l’Est». Tot i la presèn-cia en fires i salons turís-tics, Graset va afirmar que

«apostem fort per la promo-ció directa, com farem al sud de França».

Xavier Graset va comen-tar que enguany podria re-petir-se una col·laboració amb Tarragona en la pro-moció al sud de França, tal i com va fer-se l’any passat a Santander. El regidor vila-secà va assenyalar que «en-cara falten alguns detalls per perfilar i s’ha de veure què aporta cadascú al pro-jecte».

Una de les principals pre-ocupacions dels responsa-bles turístics dels municipis és la imatge que s’està do-nant amb els darrers vessa-

ments de cru al litoral tar-ragoní. Graset va explicar que «aquests fets no poden repetir-se perquè perjudi-quen a tota la zona i lluita-rem perquè així sigui». El regidor de Vila-seca va de-clarar que «el fet que hagi estat durant el mes de ge-ner perjudica menys que si hagués estat a l’agost, però amb incidents com aquests tothom en surt esquitxat».

Els objectiusL’aliança de la Costa Daura-da té l’objectiu principal de millorar el posicionament del territori mitjançant la promoció. Per això, les acci-

ons inclouen la participació en fires i salons de turisme o la promoció directa de la Costa Daurada com a des-tinació de turisme familiar.

Per aconseguir els objec-tius, s’ha editat material promocional conjunt amb un catàleg que presenta l’oferta turística dels quatre municipis, una guia d’allot-jaments, una guia d’activi-tats, marxandatge conjunt i dues novetats d’enguany, una guia de visites, per in-tegrar tota l’oferta i millo-rar la mobilitat dels turis-tes, i la traducció al rus de materials, així com també el web.

TURISME

Els objectius d’enguany són consolidar el mercat rus i iniciar contactes amb els països bàltics

Els responsables turístics de la Costa Daurada exemplifiquen la unió de forces que fan a través de l’aliança.

OLÍVIA MOLET

L’aliança turística de la Costa Daurada vol obrir-se a l’Est d’Europa

Les accions directes i la participació en fires són les eines utilitzades per promocionar el territori

L’aposta és mantenir la captació de turisme familiar, client principal de l’aliança de municipis

L’alcalde de Mont-roig rep el cupó de l’ONCE dedicat al municipi

El proper dimecres 19 de gener, el cupó de l’ONCE estarà dedicat a Mont-roig del Camp. Aquest matí, el director de l’agència a Reus, Fran-cisco Sánchez, lliurarà a l’alcalde de la població, Fran Morancho, una re-producció de l’esmentat cupó, que té com a motiu una imatge dels Torreons i una vista marina. La sè-rie de sis cupons dedica-da a localitats de Cata-lunya que tenen de 5.000 a 10.000 habitants s’ini-ciarà el 18 de gener amb un cupó dedicat a Mont-blanc i finalitzarà amb el d’Ulldecona, el dime-cres 26 de gener. N’hi haurà tres més dedicats a les localitats de Riudoms (20/1), Roquetes (24/1) i la Sénia (25/1). REDACCIÓ

L’Hospital Lleuger de Cambrils, guardonat per la Fundació Avedis

La Fundació Avedis Do-nabedian ha concedit a l’Hospital Lleuger de Cambrils el premi en atenció primària de sa-lut. Aquesta distinció, que reconeix el paper in-novador del centre es va entregar dimecres en el marc del lliurament dels Premis 2011 a la quali-tat de sanitat, al Palau de la Música Catalana. L’Hospital Lleuger de Cambrils,que va inici-ar l’activitat de manera progressiva durant l’any 2009, és un centre de sa-lut que ofereix serveis sa-nitaris d’alta resolució i que integra l’atenció pri-mària de salut, l’atenció especialitzada i l’atenció urgent en un projecte ba-sat en l’accessibilitat i la proximitat al ciutadà. RED

Page 10: 14 gener 2011

10 - diarimés 14/01/11CAMP DE TARRAGONA

EPL’advocat del cap de l’ope-ratiu de l’incendi d’Horta de Sant Joan (Tarragona) el 21 de juliol del 2009, Carles Font (Delta 0), imputat per la mort de cinc bombers, va explicar ahir que el seu cli-ent va defensar la seva ges-tió davant de la jutge i va apuntar que era el cap del Grup d’Actuacions Fores-tals (Graf) qui tenia la com-petència per decidir l’eva-cuació dels seus efectius si eren en risc. Aquestes de-claracions es feien ahir du-rant la seva compareixença als jutjats. Javier Melero va assegurar que el seu client, que només havia respost les seves preguntes i no a la jutge i la resta de parts, va aclarir que va estar a la zona de maniobra del foc «permanentment» i que va ser un cap de turc perquè hi ha un «clima de terror» al cos de Bombers que ha fet que tots intentessin de-rivar la seva responsabilitat a qui formalment era el cap de guàrdia.

«Graf de Lleida té la seva pròpia estructura de co-mandament autònoma i de rang igual o superior a Car-les Font, i a més ni aquest ni l’estructura de comanda-ment del Graf eren consci-ents del gravíssim risc que corrien quan van fer zona segura» per protegir-se de les flames que finalment els van atrapar, va dir el lletrat. Per a l’advocat d’una famí-lia dels bombers morts, Pau Simarro, Carles Font inten-ta «diluir» la seva responsa-bilitat a l’assenyalar altres comandaments, i consi-

dera que això pot implicar noves imputacions entre els comandaments opera-tius dels Bombers, entre els quals hi ha el cap dels Graf, Marc Castellnou, que va ser molt crític en la seva decla-ració al jutjat contra la ges-tió de Delta 0.

Paper abnegatTot i això, per a Melero el seu client va tenir un «pa-per abnegat durant tota la guàrdia», i va considerar que els testimonis que van dir que Carles Font no esta-va a l’operatiu o no va res-pondre les trucades «men-teixen». Va afegir que el seu client havia declarat en un es-tat de «profunda commo-ció» i després de pregun-tar-li sobre la seva reacció quan va saber que els seus

companys havien mort, es va emocionar «profun-dament». L’advocat va de-manar el sobreseïment de la causa contra el seu cli-ent perquè no se li atribu-eix cap omissió que hagi causat la mort dels bom-bers, i va avançar que espe-ra plantejar aquesta qües-tió davant de l’Audiència de Tarragona si el jutjat se la denega. Les acusacions particulars del cas de l’in-cendi d’Horta de Sant Joan, d’altra banda, sospesen de-manar a la jutge que ins-trueix el cas que imputi a comandaments del cos de Bombers i de la cúpula de la Conselleria d’Interior que va encapçalar Joan Saura per coaccionar testimonis.

En declaracions als peri-odistes després de la com-pareixença del cap de l’ope-

ratiu de l’incendi, Carles Font, l’advocat Pau Simar-ro va explicar que s’estan plantejant demanar aques-tes imputacions perquè, en opinió seva, es van practi-car «pressions i coaccions» sobre els testimonis, als qui els van arribar a dir que si declaraven no treballari-en més per a Interior. Si-marro va posar d’exemple el cas de l’alcalde d’Horta, Àngel Ferràs, a qui, segons la seva pròpia declaració, el secretari general d’In-terior d’aquell moment li va demanar que canviés la seva versió sobre la desco-ordinació viscuda en el trà-gic incendi. «Creiem que és una qüestió punible però que no hem volgut plante-jar fins avui perquè havíem d’escoltar primer Delta 0», va explicar Simarro.

INCENDI

El cap de bombers diu, durant el judici, que no tenia competències per fer-ho

El cap de l’operatiu d’Horta diu que no podia evacuar els bombers morts

Els caps del cos de Bombers van acudir a donar el seu suport a «Delta 0».

EP

SALOU

REDACCIÓL’Associació Aiguama-rina de persones amb disminució de Salou i Aqua-Iara, amb el suport de l’Ajuntament de Sa-lou, organitza un curs d’Aquateràpia amb el mè-tode Aquariària, mètode de teràpia aquàtica que afavoreix la mobilitat de les articulacions i millo-ren àmpliament el desen-volupament psicomotor

entre d’altres aspectes. Aquest és un curs adreçat a nens, pares i cuidadors de nens amb minusvàlu-es. Es realitzarà una de-mostració del mètode de caràcter gratuït durant els dissabtes 15 i 22 de ge-ner del 2011 a la Piscina Coberta Municipal de Sa-lou de cinc a set de la tar-da. Es comptarà amb la intervenció dels pares o cuidadors.

Curs d’Aquateràpia per a persones amb disminució

CALAFELL

En marxa el projecte Troc de suport a families monoparentals

REDACCIÓLa regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Calafell ha posat en mar-xa el projecte Troc, que té com a finalitat donar su-port a les famílies mono-parentals. Aquesta inici-ativa proposa un seguit de xerrades i tallers dis-senyades específicament aquelles famílies que es-tan formades per un sol progenitor i els fills, bé per divorci, bé per viduï-tat, bé per voler tenir fillsen solitari. La regidora de Benestar Social, Maria Josepa Sans, ha explicat que aquest projecte està adreçat «a un sector de la població, molt sovint dones, que tenen dificul-tats per tirar endavant la seva família. Que siguin menys persones a casa no vol dir que sigui més fàcil. Tirar endavant en solitari la paternitat o la materni-tat no sempre és com fer-

ho amb una parella». La regidoria afegia que «la monoparentalitat té im-plicacions econòmiques i de compatibilitat entre la vida laboral i familiar i crea nous rols famili-ars que impliquen també altres persones, com els avis. Tot plegat crea an-goixes i preocupacions». El projecte Troc consis-teix en un seguit de tallers que ensenyen a aquestes persones «a tirar enda-vant les seves vides, amb el suport d’una xarxa d’al-tres persones que estan en la mateixa situació i dels recursos que poden posar a la seva disposi-ció els serveis socials». El projecte és dirigit per una treballadora social, que va ser contractada mit-jançant un pla d’ocupa-ció subvencionat, i té el suport dels professionals de la regidoria de Benes-tar Social.

Ofereix tallers per tirar endavant

EL MORELL

REDACCIÓLa regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Mo-rell ha encetat fa pocs dies la seva tercera tem-porada amb una gran varietat d’espectacles per persones de totes les edats. Una de les noves apostes d’enguany és la de popularitzar els balls de tarda alguns diumen-ges. El ball estarà obert a tothom i la música serà

en directe. El primer ball es durà a terme aquest pròxim diumenge amb el conjunt Jamaika. El preu de l’entrada serà de tres euros€ anticipada i de cinc euros€ a taquilla. Cal destacar que a la mit-ja part de l’espectacle del ball se servirà un refrige-ri per a tots els assistents. Els altres balls es faran els diumenges 13 de febrer i 6 de març.

Nova temporada d’espectacles del Teatre-Auditori del Centre

HOSPITALET DE L’INFANT

REDACCIÓL’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha concedit aquest darrer any ajuts a la implantació de projectes innovadors i no-ves activitats estratègiques per al municipi. D’aquests ajuts se n’han benefici-at, en concret una dese-na d’empreses, relaciona-des amb el sector tèxtil, de serveis, de distribucions publicitàries, d’informà-

tica, etc., que realitzen la seva activitat i tenen esta-blert el seu domicili social a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. El consistori ha destinat a aquestes subven-cions uns 20.000 euros. En aquest sentit, cal recordar que les bases reguladores d’aquests ajuts, que l’Ajun-tament tornarà a donar aquest 2011, preveuen ajuts per a la implantació de no-ves activitats al municipi.

Nous ajuts per a la implantació de projectes innovadors a Vandellòs

Page 11: 14 gener 2011

diarimés - 1114/01/11 CAMP DE TARRAGONA

REDACCIÓEls Mossos d’Esquadra van detenir aquest diumenge un home de 51 anys i veí del municipi de Cambrils acu-sat presumptament de vio-lar una dona el passat 3 de gener i de quatre robatoris amb violència i intimida-ció que acabaven, segons va informar la policia auto-nòmica, amb suposats to-caments. Però el cas del passat dia 3 va anar més enllà i va fina-litzar amb una presumpta agressió sexual a una dona de mitjana edat quan sor-tia d’un supermercat a prop del pàrquing del Mas del Moretó de Cambrils.

Aquesta detenció va ser possible gràcies a un dis-positiu especial de recerca que es va organitzar amb l’Àrea Territorial d’Investi-gació dels Mossos d’Esqua-dra, efectius de Seguretat Ciutadana i la policia local

d’aquest municipi de la cos-ta daurada.

Aquests delictes, el de-tingut els hauria comés su-posadament entre el passat mes de novembre i el passat dia 3 de gener.

El detingut ja ha ingres-

sat a presó provisional a l’espera de la celebració del judici.

Segons fonts pròximes a la investigació, l’arrestat sempre amenaçava les se-ves víctimes amb un gani-vet al coll i els robava la car-tera i els demanava també el número secret de les se-ves targetes de crèdit per després robar una quanti-tat de diners determinada.

En el darrer cas, però, va anar més a lluny i va obligar la seva víctima, una dona d’entre 40 i 50 anys, a pujar al seu vehicle, que estava estacionat a l’aparcament habilitat a la zona del Mas Moretó, i la va conduir fins

a un dels racons més fos-cos del pàrquing. Va ser en aquest punt on presumpta-ment va cometre aquesta agressió sexual.

Després, l’arrestat va anar a extreure els diners de la targeta de la víctima a una entitat bancària, on va ser enregistrat per les cà-meres de seguretat.

Per aquest motiu, els agents dels Mossos d’Es-

quadra el tenien identificat i van muntar el dispositiu especial de recerca per po-der-lo detenir.

Els altres delictesEl detingut també es sospi-tós d’haver comès d’altres assetjaments sexuals que haurien començat el pas-sat mes de novembre. El primer delicte es va produ-ir al barri de la Llosa, quan una dona també de mitja-na edat va ser sorpresa pel detingut al mig del carrer. Després de presumpta-ment amenaçar-la amb un ganivet i robar-li els diners. També va patir un assetja-ment sexual.

Els fets no van passar a hores intempestives sinó que la presumpta agressió sexual va tenir lloc a dos quarts de vuit del vespre a la sortida d’un supermercat d’aquest municipi cambri-lenc.

CAMBRILS

L’arrestat, de 51 anys, també està acusat de quatre robatoris amb violència

El detingut pressumptament amenaçava les seves víctimes amb un ganivet

La suposada agressió sexual es va produir quan la víctima sortia del Mercadona

Detingut un home que suposadament va agredir sexualment una dona

SALOU

Els Mossos arresten un veí de Cambrils per un fals avís de bomba

ACNEls Mossos d’Esquadra han detingut un noi de 20 anys de Cambrils que hauria donat telefònica-ment un fals avís de bom-ba al carrer Barcelona de Salou el passat dia 6 de gener, dia de Reis.

L’avís, rebut poc abans de tres quarts de vuit del vespre a la Sala Regional de Comandament dels Mossos, els responsables de la qual van posar en marxa els protocols espe-cífics per donar o no cre-dibilitat a la trucada i van activar quatre patrulles i

dues més de la policia lo-cal de Salou.

Els efectius desplegats no van trobar cap objecte sospitós durant la seva re-cerca. Un cop detingut, el jove va adduir que anava «molt begut».

Ara, l’acusen d’un pre-sumpte delicte de «de-sordres públics». De fet, durant la recerca, els Mossos d’Esquadra, fins i tot, van arribar a tornar a trucar al jove, que hau-ria respost amb «rialles» i «evasives» abans de pen-jar. Finalment, el jove va ser detingut.

Es tracta d’un noi de 20 anys

VALLS

Comença el muntatge de les lluminàries de les Festes Decennals

ACNEl muntatge de les lluminà-ries de les Festes Decennals de Valls ja s’ha posat en marxa. L’empresa Mariano Scenografie Light Sculptu-res comença a treballar en el muntatge de les lluminà-ries que durant tots els dies que duren les Festes De-cennals de la Mare de Déu de la Candela il·luminaran part del centre de la ciutat –en concret, a la plaça del Blat, el carrer de la Cort i el Pati. Les estructures conte-nen 240.000 punts de llum. A banda de la instal·lació de les lluminàries, durant

els propers dies també co-mençarà a instal·lar-se la vela principal que acollirà alguns dels actes principals de les Decennals, que se ce-lebren cada deu anys i que tindran lloc enguany del 28 de gener al 6 de febrer.

Des d’ahir, sis operaris de l’empresa italiana treballa-ran en la instal·lació de les diverses estructures que completaran les lluminàri-es. L’envergadura del mun-tatge, que en el seu punt més alt, situat al Pati del municipi de l’Alt Camp, tin-drà més de 21 metres d’al-tura.

Tindran lloc del 28 al 6 de febrer

Page 12: 14 gener 2011

12 - diarimés 14/01/11CAMP DE TARRAGONA

La Setmana Medieval de Montblanc, en perill per falta de recursos

El maig de 1987 es va dur a terme la primera repre-sentació de la Llegenda de Sant Jordi a la vila de Montblanc i fins a l’actu-alitat l’Associació Medi-eval, entitat sense ànim de lucre, ha anat organit-zant amb èxit cadascuna de les edicions de la festa que, a dia d’avui, esdevé referència a nivell nacio-nal i internacional. L’ac-tual situació econòmica, però, ha provocat que en-guany aquesta celebració corri el perill de no dur-se a terme. Així ho comuni-cava la mateixa Associa-ció que, d’altra banda, re-cordava que que la festa «dóna al teixit econòmic montblanquí uns benefi-cis quantiosos i ha esde-vingut l’eina de promoció turística i de marca més importants de la vila». estigui en perill. La solu-ció passa per eixugar el deute de tresoreria i do-nar suport a través d’una moció al ple de l’Ajunta-ment de Montblanc per trobar la fórmula que so-lucioni aquest problema de manera definitiva. RE-DACCIÓ

L’Ajuntament de Cunit, satisfet perquè l’atur no ha pujat l’any 2010

L’alcaldessa de Cunit, Ju-dith Alberich, va anunci-ar ahir amb satisfacció, però també amb prudèn-cia que l’atur no ha pujat al municipi durant l’any 2010. «Hem passat un any dolent pel que fa a l’atur, conscients de la neces-sitat de creació de llocs de treball, hem fet tot el possible per a ajudar les famílies de Cunit», ma-nifestava Alberich, que destacava que el consis-tori ha aconseguit el seu objectiu d’aturar el crei-xement de l’atur al mu-nicipi. Tot i així, l’alcal-dessa manifestava que des de l’Ajuntament «no ens conformem i segui-rem treballant perquè aquesta xifra es redueixi, aquesta és la meva prin-cipal preocupació i enca-ra hem de fer molt més».Les persones de Cunit inscrites al Servi d’Ocu-pació a data 1 de gener de 2010 eren 1.114, i a data 31 de desembre de 2010, eren un total de 1.115. Al-berich també va subrat-llar «l’efectivitat» de les polítiques d’ocupació du-tes a terme. REDACCIÓ

REDACCIÓL’Ajuntament de Salou va presentar ahir el projecte d’obres per convertir l’edi-fici de la Masia Catalana del municipi en un centre que dinamitzi el sector tu-rístic del municipi ja que en aquest indret s’hi ubicarà des del mercat d’artesania; a un espai per a la informa-ció turística i altres usos encara pendents de deter-minar.

El projecte, que segueix les directrius del Pla d’Or-denació Urbanística Mu-nicipal de Salou i la resta d’ordenances municipals,

consisteix en la rehabilita-ció i reconstrucció de l’edi-fici i l’obertura d’aquest espai a la ciutadania i als visitants. El regidor de Ges-tió de Territori, Marc Mon-tagut, va explicar que en aquesta primera fase que s’inicia el febrer es pretén «mantenir i rehabilitar els edificis existents».

Els treballs hauran d’es-tar enllestits de cara a Set-mana Santa, mentre que passat l’estiu es durà a ter-me la segona fase, actual-ment en estudi sobre el fu-tur dels seus usos. El cost total dels treballs que es

duran a terme a la Masia Catalana és de 460.000 eu-ros i ja han estat adjudicats a l’empresa Rovesa.

Montagut també va apuntar que la Masia «és un espai de la ciutat que ha estat desaprofitat i que des

de l’Ajuntament ens hem proposat que els ciutadans puguin gaudir d’aquest tot l’any».

SALOU

La rehabilitació de la Masia Catalana s’iniciarà el pròxim febrerEs convertirà en un centre turístic

El cost de les obres per rehabilitar la Masia Catalana de Salou és de 460.000 euros.

OLIVIA MOLET

ACNLa presidenta del PPC, Alí-cia Sánchez-Camacho, au-gura que el PSC té «poques oportunitats» de mantenir l’alcaldia de Barcelona, al marge que el candidat sigui Jordi Hereu o Montserrat Tura. A la vegada, Camacho creu que els «problemes in-terns» que «acumula» el PSC li impedeixen assumir el paper d’oposició. La líder popular també va carre-gar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per dur a terme una acció de govern «buida de con-tinguts». En aquest sentit, el PP va anunciar ahir a Po-blet que aprovarà una nova llei d’estabilitat pressupos-tària i un pla estratègic per a la petita i mitjana empre-sa.

Aprofitant que la primera reunió del grup parlamen-tari del PPC d’aquest 2011 va tenir lloc ahir al mo-nestir de Poblet, on hi ha l’arxiu històric Josep Tarra-dellas, Sánchez-Camacho va fer una crida «a recupe-rar l’esperit del president Tarradellas», per la seva «obertura de mires i perquè va ser capaç d’enfortir» i no «enfrontar» les relacions de Catalunya amb la resta de

l’estat espanyol.Així, Sánchez-Camacho

va exigir a Mas que «deixi de parlar de transicions, ruptures i del dret a de-cidir», que la seva acció

vagi més enllà de «fer no-menaments» i «reduir en l’Administració», i se cen-tri en accions concretes per fer front a la crisi. A partir d’aquí, el grup va anunciar l’aprovació d’una nova llei d’estabilitat pressupostària –amb el rang de proposi-ció de llei– per controlar i limitar el grau de dèficit i d’endeutament del Govern.

Un pla estratègic per ajudar el petit empresari –que inclou la supressió de l’impost de successions– és l’altra proposta pel PP. Ci-tant aquestes mesures, la líder popular va voler de-mostrar que el seu grup és capaç de fer «oposició cons-tructiva», a diferència del PSC, va dir. «El grup socia-lista no està en condicions

d’exercir d’oposició per la situació de desorientació absoluta i l’acumulació de qüestions internes que pa-teix», va declarar.

«Al PSC tot són proble-mes en aquests moments», va afegir Sánchez-Cama-cho, referint-se també al fet que Tura i Hereu es disputin la candidatura per Barcelo-na. Segons la presidenta po-pular, el PSC té les mateixes «poques oportunitats» amb un o altre candidat.

Sánchez-Camacho està convençuda que els ciuta-dans castigaran els socia-listes i que repetiran els mateixos mals resultats que van tenir en les eleccions del 28-N.

A partir d’aquí, va afegir que l’Ajuntament de Barce-lona «necessita un canvi», que «no pot suportar més de 30 anys de municipalis-me», que la ciutat ha de re-cuperar «l’avantguarda» i la «creació d’ocupació i opor-tunitats», i que el PP és el partit que «està en condi-cions per governar-hi». A la vegada, Sánchez-Camacho va demanar que «la socio-vergència d’aquest inici de legislatura» no s’acabi re-produint a l’Ajuntament de Barcelona.

Sánchez-Camacho augura «poques oportunitats» pel PSC a Barcelona

POBLET

La presidenta del PPC va acudir al Monestir de Poblet, en la primera reunió del grup parlamentari

El PP insta a CiU «a deixar de parlar de transicions i centrar-se a fer front a la crisi»

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, durant la visita al Monestir de Poblet.

CEDIDA

Page 13: 14 gener 2011

diarimés - 1314/01/11 CATALUNYA

ACNL’exconsellera i exalcal-dessa de Mollet del Vallés Montserrat Tura ha decla-rat la batalla a l’actual al-calde de la capital catalana, Jordi Hereu, malgrat que té dubtes de la bona acollida de la seva decisió a la direc-ció del PSC. Tura va expli-car els seus motius en una roda de premsa, en què va assegurar que no només es presenta a unes primàri-es, sinó que «vull ser alcal-dessa de Barcelona», càrrec que va qualificar com «un dels honors més alts». L’ex-consellera, que va afirmar que continuarà vivint a Mollet, s’ha proposat «recu-perar l’esperit de la millor Barcelona», punt en què ha fet referència a Pasqual Maragall. L’exalcaldessa de Mollet, que va apel·lar també a la seva experiència municipalista, ha desitjat que aquest procés, que en-gega amb tot el «respecte»

per Jordi Hereu, sigui posi-tiu per a la ciutat.

D’aquesta manera, Tura ja és oficialment contrin-cant de Jordi Hereu en la cursa per a les municipals de Barcelona. L’exconselle-ra i exalcaldessa de Mollet va oferir una multitudinà-ria roda de premsa a la seu de la Federació Socialista de Barcelona, acompanya-da pel primer secretari de la Federació, Carles Martí, que sempre ha expressat el seu suport explícit a Jordi Hereu.

Després de ser presenta-da per Martí, que va ressal-tar que va acceptar la pe-tició de Tura de fer la roda de premsa a la seva seu, ja que «el partit no és ningú, és de tots», Tura, que ja té web d’alcaldable per Bar-celona, va confirmar que la seva «intenció és concórrer a les primàries», un procés que va qualificar de «molt sa i bo per aprofundir en la

democràcia».Tura va restar importàn-

cia al fet que visqui a Mo-llet, la seva població natal, de la qual ha estat alcaldes-sa, i va revelar que ho pen-

sa seguir fent. De fet, va fer referència a la seva experi-ència política i de gestió, i especialment com a alcal-dessa, per postular-se com a alcaldable de Barcelona, ciutat de la qual va assegu-rar que vol recuperar el mi-llor esperit.

També va parlar de re-cuperar l’entusiasme dels barcelonins per la seva ciutat i servir Catalunya des de la seva capital. Per Tura, un altre dels reptes d’aquest contesa que afron-

ta és aconseguir ser la pri-mera dona al capdavant del consistori barceloní.

Pel que fal al seu contrin-cant i actual alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, Tura va

assegurar que li dóna tot el suport fins l’últim dia que sigui alcalde. També va as-segurar que li té el màxim «respecte».

Per la seva banda, Jor-di Hereu va confirmar ahir que pugnarà amb l’excon-sellera Montserrat Tura per la candidatura del PSC a les municipals mitjan-çant unes primàries, per les quals treballarà «des de la base» i com a apassio-nat per la capital catalana. Ho va dir aquest dijous en

roda de premsa a la Gale-ria Gòtica de l’Ajuntament, després que l’ex conselle-ra hagi confirmat que dis-putarà amb ell la candida-tura perquè considera que en aquest mandat s’ha per-dut l’entusiasme, i l’alcalde va saludar aquesta decisió «des del màxim respecte ».

Hereu va advertir que «el més patètic és que una or-ganització parli de si matei-xa», de manera que afronta les primàries per parlar de solucions i no dels proble-mes, i va demanar no con-siderar aquest mandat com un passiu. Veu en les pri-màries «una oportunitat» per als socialistes sempre que serveixin per aportar solucions als ciutadans, i no per parlar de problemes del partit, i va apostar per-què la ciutat s’involucri en el debat.

L’alcalde de la ciutat de Barcelona ignora si recolli-rà avals o si el Partit Socia-lista de Catalunya directa-ment el nomenarà candidat a les primàries, però ja co-mença a generar complici-tats i posa actius sobre la taula, com la realitat dels barris, el canvi de model productiu i les polítiques de cohesió social, de què sem-pre ha fet bandera.

POLÍTICA

Tura confirma que es presentarà a les eleccions per l’alcaldia de BarcelonaD’aquesta manera, l’exconsellera ja és oficialment contrincant de Jordi Hereu

Tura deixa clar que vol aconseguir ser la primera dona al capdavant de l’alcaldia de Barcelona

Hereu confirma que treballarà des de la base i com a apassionat per Barcelona

L’assassí d’Olot encara devia 5.000 euros a l’entitat de la CAM

L’assassí múltiple d’Olot, Pere Puig, devia 5.000 eu-ros pel crèdit d’una tar-geta a l’entitat de la CAM. El director de l’oficina ho va confirmar durant la seva declaració com a testimoni davant el jut-ge. La defensa de Puig va afirmar que l’home havia calculat «a la seva mane-ra» per on anava el paga-ment del deute i que pen-sava que estava saldat. Les dues víctimes de la sucursal li van comuni-car que havia fet mala-ment els comptes i que encara devia diners a la CAM. L’advocada de l’as-sassí, Núria Masó, va ex-plicar ahir que aquest és el motiu pel qual Pere Puig va matar precisa-ment aquests dos treba-lladors. ACN

El cim màxim de la grip arribarà a finals d’aquest mes de gener

La incidència màxima de la grip arribarà aquest any a finals de gener, se-gons les previsions que fan els metges intensivis-tes, encara que no tindrà «ni punt de comparació» amb la virulència detec-tada l’any passat, segons va explicar el president de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coro-nàries (Semicyuc), Cris-tóbal Lleó. Encara que el pic màxim d’expan-sió de la malaltia podria presentar dades similars als de la campanya an-terior, els intensivistes van subratllar que estan «preparats» per afrontar els casos més greus que puguin arribar a les uni-tats de cures intensives (UCI). EP

ACNEl procediment seguit per resoldre el recurs d’incons-titucionalitat contra l’Esta-tut «no s’ha fet respectant el principi d’imparcialitat judicial que reconeixen els articles 24 CE i 6.1 CEDH». Aquesta és la base jurídica

del recurs que l’advocat Jor-di Cortada i l’editor Quim Torra, membres de l’associ-ació El Matí (corrent crític d’UDC), presentaran avui divendres contra l’Estat es-panyol davant del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

La demanda raona que el Tribunal Constitucional «està polititzat i té magis-trats parcials» i va causar un «retard injustificat» en dictar la sentència.

Els demandants, asses-sorats pels lletrats Antoni Abat i Bertrand Mathieu,

confien que s’admeti a trà-mit.En la demanda, Corta-da i Torra demanen al Tri-bunal Europeu de Drets Humans que declari que la sentència del Tribunal Constitucional es va dictar amb «infracció del dret a un tribunal imparcial» re-

conegut per l’article 6 del Conveni Europea de Drets Humans (CEDH) de 1954.

A més a més, es busca que el Tribunal Europeu de Drets Humans estimi que la impossibilitat dels demandants de recórrer la decisió dictada pel Tribu-nal Constitucional «viola el dret a un recurs efectiu re-conegut en l’article 13 de la Convenció». En tercer lloc, es demana que s’ordeni a l’Estat espanyol que adopti les mesures que siguin ne-cessàries per «deixar sense efecte» la sentència.

POLÍTICA

Avui es presenta a Estrasburg un recurs contra la setència de l’EstatutAquest es basa en la imparcialitat i el retard del Tribunal Constitucional

Page 14: 14 gener 2011

14 - diarimés 14/01/11

Aznar i González reben 80.000 euros anuals del Govern espanyol

Els expresidents del Go-vern José María Aznar i Felipe González perce-ben cadascun prop de 80.000 euros bruts anu-als dels pressupostos ge-nerals de l’Estat, una re-tribució amb caràcter vitalici per raó del càr-rec exercit i que és com-patible amb els sous que rebran de les elèctriques Endesa i Gas Natural Fe-nosa per les quals aca-ben de ser fitxats. Aques-ta compatibilitat ha estat criticada per les formaci-ons minoritàries. La le-gislació actual no posa condicions al fet que els excaps de l’Executiu es-panyol puguin ocupar càrrecs a l’empresa pri-vada com a assessor ex-tern o com a conseller. EUROPA PRESS

Els grups de l’oposició descarten pactar amb Álvarez-Cascos

El Grup Municipal So-cialista i Assemblea de Ciutadans per l’Esquer-ra (Asciz) van rebutjar ahir dijous un possible pacte de Govern amb la suposada formació que lideraria Francisco Álva-rez-Cascos i amb la qual optarien a desbancar l’al-calde, Gabino de Loren-zo, de l’alcaldia d’Oviedo. En roda de premsa, ahir a la tarda, la portaveu del GMS, Paloma Sainz, va justificar la seva negati-va –«absolutament no»– en els diferents models i va assenyalar que «tot el que soni a Partit Popu-lar sona a deutes, faltes de rigor i Vila Magdale-nes», en al·lusió al deute municipal contret per la retaxació del palauets». EUROPA PRESS

ESPANYA

FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com.

Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publicació. Les fotos en suport paper no es retornaran.

Avi, moltes felicitats i per molts i molts anys! Continua tan eixerit com sempre. Èlia i família.

¡¡¡Muchísimas felicidades Paula por tu 5º cumpleaños!!! Te lo desean tus abuelos, tios y pri-mos.

Mamá, mañana 15 de enero el calendario nos dice que te digamos lo mucho que te queremos, que sepas que te queremos to-dos los días del año.¡Tus hijas, tu marido y familia te deseamos muchas felicidades!

L’Executiu proposa endurir l’acomiadament objectiu de 20 diesEPEl Govern ha proposat «en-durir» l’acomiadament ob-jectiu de 20 dies d’indem-nització per any treballat per causes econòmiques en el marc del desenvolu-pament reglamentari de la reforma laboral, segons l’esborrany del Reial Decret sobre les causes d’acomia-dament en els expedients de regulació d’ocupació (ERO) que el Govern ha enviat a les centrals sindi-cals. En concret, l’Executiu planteja que les empreses només puguin acollir-se al acomiadament objectiu per causes econòmiques (d’in-demnització de 20 dies per any) si demostren que les pèrdues econòmiques pre-vistes no seran només «me-rament conjunturals».

En la reforma laboral es considera que concorren causes econòmiques quan

dels resultats de l’empre-sa «es desprèn una situació econòmica negativa, en ca-sos com ara l’existència de pèrdues actuals o previstes, o la disminució persistent del seu nivell d’ingressos, que puguin afectar la seva viabilitat o la seva capaci-tat de mantenir el volum d’ocupació».

El concepte de «pèrdues actuals o previstes» no va estar exempt de polèmica, ja que podria convertir-se en un «colador» perquè les empreses s’acollissin a aco-miadaments amb 20 dies d’indemnització. El Go-vern, per la seva banda, es defensava dient que, en tot cas, havia de ser un jutge qui determinarà si l’em-presa complia o no aques-ta condició. Finalment, en l’esborrany el Govern de-senvolupa aquest aspecte de la Llei per aconseguir un

major control sobre les em-preses que s’acullen a expe-dients de regulació d’ocu-pació d’extinció al·legant pèrdues econòmiques.

Segons es justifica, el Re-ial Decret ve a proporcionar «major certesa i incertesa» als treballadors, empresa-

ris i autoritats, tant admi-nistratives com judicials, que intervenen en les ex-tincions col.lectives d’ocu-pació. «Ha de contribuir a reforçar la tutela judicial efectiva mitjançant una re-gulació detallada dels as-pectes procedimentals», es recull en aquest text.

A més, el text inclou que

l’empresari que al·legui previsió de pèrdues per jus-tificar els acomiadaments ha de presentar un infor-me tècnic sobre el caràcter i evolució d’aquesta previsió, basat en dades obtingudes a través dels comptes anu-als, de les dades del sector

al qual pertany l’empresa, de l’evolució del mercats i de la posició de l’empresa en el mateix.

Així mateix, en el cas d’acomiadament col·lectiu per qualsevol causa eco-nòmica, l’empresari haurà de presentar una memòria explicativa d’aquestes cau-ses i acreditar els resultats

de l’empresa dels quals es desprenguin una situació econòmica negativa que pugui afectar la seva viabi-litat o la seva capacitat per mantenir el volum d’ocu-pació. Entre aquesta do-cumentació, haurà d’apor-tar els comptes anuals dels dos últims exercicis econò-mics complets, comptes de pèrdues i guanys, estat de canvis en el patrimoni net, estat de fluxos d’efectius i memòria de l’exercici.

D’altra banda, l’esbor-rany estableix que en les empreses de 50 o més tre-balladors, s’haurà d’acom-panyar a la documen-tació demanada un pla d’acompanyament social que contempli les mesures adoptades o previstes per l’empresa amb vista a evi-tar o reduir els seus efectes, mesures necessàries per atenuar les conseqüències.

ECONOMIA

Els empresaris hauran de documentar que realment tenen pèrdues econòmiques no conjunturals

En els acomiadaments col·lectius l’empresari haurà de presentar una memòria explicativa

Aquestes mesures es desprenen de l’esborrany del Reial Decret que han presentat als sindicats

La Policia deté quatre persones en l’Operació Cloaca a Mallorca

POLICIAL

EPEl conseller de Presidèn-cia del Consell de Mallor-ca, Cosme Bonet, va oferir ahir detalls sobre l’Opera-ció Cloaca, un nou cas de presumpta corrupció en el departament de Medi Am-bient de la Institució In-sular, i va revelar que la investigació, dirigida per la Fiscalia Anticorrupció,

tracta d’aclarir un pre-sumpte desviament de fons que podria superar el milió d’euros.

En declaracions a la premsa, Bonet va revelar que el cas va arribar a la Fiscalia després que aquest estiu els serveis jurídics de la Institució Insular encar-reguessin una auditoria «en detectar que hi havia

una sobrefacturació en el departament de Medi Am-bient que podia superar el milió d’euros».

En el marc d’aquesta ope-ració s’han detingut a qua-tre persones, entre elles un responsable de la Unión Temporal de Empresas FCC i a la directora financera de la empresa constructora Melchor Mascaró.

López no contempla que li demanin que opti a succeir Zapatero

POLÍTICA

EPEl lehendakari Patxi López va insistir que el seu «pa-per en aquest moment i en el futur està a Euskadi» perquè «és la responsabili-tat que em correspon», i va afirmar, en aquest sentit, que no preveu que al PSOE li puguin demanar que opti a succeir a José Luis Rodrí-guez Zapatero.

El president basc i secre-tari general del PSE-EE va pronunciar, d’aquesta ma-nera, preguntat per la pos-sible successió del presi-dent Rodríguez Zapatero, un tema del qual va asse-gurar que «ni parlem» en la trobada que va mantenir dimecres amb el president del Govern.

Després d’indicar que

«no preveu» que al PSOE li puguin demanar que assu-meixi altres responsabili-tats, va subratllar que el seu «paper en aquest moment, i en el futur també, està a Euskadi». «Crec que és la responsabilitat que em cor-respon i crec que també pel PSC és important el man-tenir aquesta responsabi-litat».

POLÍTICA

EPEl diputat del PSOE al Congrés, Juan Luis Ras-cón, va criticar al seu bloc personal la situa-ció del seu partit, i augu-ra un «patacada monu-mental» en les pròximes eleccions generals, i va carregar també contra el candidat socialista a l’al-caldia de Còrdova, Joan Pau Durán. Més tard va rectificar i assegurant

que Duran serà «el millor alcalde» de la ciutat. Ras-cón va ser molt dur amb el seu partit en el transcurs d’un xat amb ciutadans al seu bloc personal.Aques-tes declaracions van pro-vocar crítiques per part dels socialistes andalu-sos, que ha fet que Rascón s’hagi vist obligat a eme-tre un comunicat en què assegura que farà costat el candidat de Còrdova.

Un diputat del PSOE preveu una «patacada» en les generals

Page 15: 14 gener 2011

diarimés - 1514/01/11

El volcà Etna va entrar en erupció ahir, expulsant rius de lava incandes-cent per la zona sud est del cràter oriental, enca-ra que tan sols ha afectat el desèrtic Vall del Bove, a l’illa italiana de Sicília.La situació del volcà està constantment controla-da pels experts de l’Insti-tut nacional de Geofísica i vulcanologia de Catà-nia. Les erupcions d’ahir han pogut veure’s a gran distància, també des de les províncies de Catà-nia i Taormina, segons informava el diari italià Corriere della Sera. Ahir al vespre, el volcà havia frenat la seva activitat i no sembla que es tornin a produir les explosions de lava, segons les anàlisis dels experts.

MÓN

EUROPA PRESSDos joves van morir ahir a trets en uns enfrontaments amb la Policia a la localitat tunisiana de Slim, situa-da a uns 40 quilòmetres al sud de la capital del país, segons testimonis dels fets. «Els joves volien atacar la comissaria i la Policia va començar a disparar a l’ai-re per dispersar i llavors va disparar contra els joves», va relatar a l’agència inter-nacional Reuters un testi-moni, que va demanar no ser identificat.

«Van disparar a un a l’es-tómac i al segon al pit. Ho vaig veure amb els meus propis ulls», va afegir. Dos testimonis consultats per Reuters van oferir la matei-xa versió dels fets.

A banda dels dos morts en Slim, dimecres passat a la nit un manifestant va perdre la vida en els en-frontaments amb les forces de seguretat a la capital del

país, al barri de Ettadamen, durant el període de toc de queda, decretat per l’Exe-cutiu tunisià hores abans.

Centenars de manifestants Centenars de persones es van enfrontar a la Policia a

la capital tunisiana per exi-gir la dimissió del president del país, Zine al Abidine Ben Ali, desafiant així el toc de queda que regeix des de les vuit del vespre de dime-cres passat fins a les sis del matí d’ahir a la ciutat de Tu-

nis i els seus voltants.A l’inici de la mesura, cen-

tenars de joves van prendre els carrers del barri El Om-ran, als afores de la ciutat, en una protesta que va de-rivar en la crema d’una su-cursal bancària. Els agents van intentar dispersar amb gasos lacrimògens i trets a l’aire; els manifestants van respondre amb el llança-ment de pedres.

Mentrestant, en tres po-bles de la província, ubicats a uns 200 quilòmetres de l’àrea metropolitana, dese-

nes de persones es van re-unir per exigir la renúncia del mandatari, amb crits de «Ben Alí, vés-te’n», Segons van indicar alguns testi-monis.

Aquests disturbis vio-len el toc de queda impo-sat pel dirigent per evitar noves revoltes, després que cinc persones morissin di-mecres –entre elles un jove sord que va ser abatut per policies–, i s’eleva així a 28 el balanç total de víctimes, encara que el recompte ofi-cial és de 23.

Els tunisians van sortir a protestar, entre d’altres qüestions, per l’atur, les males condicions de vida, la corrupció que viu el país des de fa anys i pel que qua-lifiquen com un Govern re-pressiu. Si bé, les autoritats asseguren que estan or-questrades per una mino-ria d’extremistes violents que busca desestabilitzar el país.

TUNÍSIA

Dos joves morts a trets en un enfrontament amb la Policia a la localitat tunisiana de SlimCentenars de persones es van manifestar demanant la dimissió del president i desafiant el toc de queda

BRASIL

REDACCIÓEl balanç de morts per les pluges torrencials que durant els últims dies a l’estat de Rio de Janeiro ascendeix ja a 369 morts, segons GlobonewsTV. Se-gons l’últim balanç, en Teresópolis són ja 152 els morts, mentre que a Fri-burg les víctimes mor-tals s’eleven ja a 168, en-tre elles tres bombers que participaven en les

tasques de rescat. D’altra banda, a Petrópolis hi ha ja 36 morts mentre que a Sumidor s’han recuperat ja 13 cadàvers. La presi-denta brasilera, Dilma Rousseff, té previst visi-tar les tasques de recer-ca dels bombers desapa-reguts i mantindrà una reunió a l’Ajuntament de la ciutat per tal de discu-tir la reconstrucció de la zona.

Ascendeixen a 369 els morts per les pluges a Rio de Janeiro

Els joves protesten per l’atur, les males condicions de vida i la corrupció que viu el país

El volcà Etna entra en erupció i torna a expulsar rius de lava

Hamàs ordena a les seves forces complir l’alto el foc amb Israel

El primer ministre de la Franja de Gaza, Ismail Haniyeh, va donar ordre ahir a les forces de segu-retat del territori costa-ner que respectin l’alto el foc amb Israel, davant el temor que pugui pro-duir-se una nova ofensi-va militar. La decisió va ser confirmada pel por-taveu del Govern de Ha-màs, Taher a-Nunu, que va explicar que Haniyeh va prendre la decisió des-prés de reunir-se amb els seus principals assessors i amb el seu ministre de l’Interior, Fathi Ham-mad. L’objectiu és «pre-servar la seguretat inter-na de la Franja de Gaza amb el fre dels grups de resistència», va manifes-tar el portaveu del minis-tre.

Els tunisians protesten per l’atur i les males condicions de vida.

E.P.

ALEMANYA

Bolca al riu Rin un vaixell que transportava tones d’àcid sulfúric

Un vaixell cisterna carre-gat amb 2.400 tones d’àcid sulfúric va bolcar ahir al riu Rin, prop de la ciutat de Sankt Goarshausen, a l’estat alemany de Renà-nia-Palatinat (sud-oest del país), i dos tripulants van desaparèixer, segons infor-mava el diari web The local. La Policia naval, però, va poder salvar dos membres més de la tripulació del vai-xell bolcat. EUROPA PRESS Van desaparèixer dos tripulants.

E.P.

El president de Tunísia va decretar dimecres passat al vespre un toc de queda

Page 16: 14 gener 2011

16 - diarimés 14/01/11ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDOEl tercer fitxatge del Gim-nàstic de Tarragona en aquest mercat d’hivern en-cara trigarà a arribar. Si di-mecres el club presentava Borja Viguera i Álex Ber-gantiños, la propera posada de llarg no serà, com a mí-nim fins a finals de la pro-pera setmana o la següent.

El que teòricament està buscant el Gimnàstic és d’un davanter centre, un home gol. En aquest sentit, en els darrers dies el club havia iniciat contactes amb Braulio, punta del Saragos-sa, però s’ha vist obligat a descartar-lo perquè el club no pot assumir la fitxa que demana el jugador. Brau-lio, de 25 anys, té un gran cartell a la Segona Divisió, però el seu sou anual su-pera el milió d’euros. Tot i això, el jugador estaria dis-posat a arribar a Tarrago-na fins el 30 de juny a can-vi d’uns 400.000 euros, una xifra completament fora de mercat pel Nàstic, que ja ha començat a moure altres opcions.

Una que guanya força és la d’Imanol Agirretxe, go-lejador de la Reial Societat, que ja va sonar algunes set-manes pel Gimnàstic, jun-tament amb el mateix Vi-guera, que sí que ha acabat fitxant. Agirretxe, però, va declarar fa alguns dies la seva intenció de no marxar cedit a cap club de Segona Divisió, ja que volia acabar la temporada al conjunt basc. Tot i això, la Reial So-cietat no veuria amb mals la cessió d’un jugador que té 23 anys i que està en clara

projecció. A més, Tamudo i Llorente són massa rivals, de moment, per un Agirret-xe que va marcar sis gols la temporada passada en 36 partits jugats, amb l’equip txurri-urdin.

Tot i això, la direcció es-portiva grana no es tan-ca en la contractació d’un davanter nat i l’interès per Tuni, extrem esquerre del Mallorca, continua molt viu. El jugador, ha estat en blanc tota aquesta tempo-rada a causa d’una greu le-sió que va patir a l’anteri-or campanya, no compta gens pel tècnic del conjunt mallorquí, un Michael Lau-drup que ja li ha comuni-

cat per activa i per passiva que l’única solució possi-ble és que busqui un equip per acabar la temporada. De fet, si el jugador es nega a marxar, haurà de buscar nova destinació a partir del 30 de juny, que és quan fi-nalitza el seu contracte.

Tuni arribaria al Nàstic amb la carta de llibertat sota el braç, ja que el Ma-llorca està disposat a do-nar la carta de llibertat a un jugador que, a dia d’avui, també té ofertes del Girona i del Valladolid, dos equips que superen el Nàstic a la classificació i que, sobre-tot el segon, té aspiracions molt diferents a les del con-

junt tarragoní.

Rodri, baixa per dissabteEn el plànol esportiu, el Gimnàstic va tornar ahir als entrenaments, en una sessió en la qual no va fer acte de presència Rodri, el qual va patir un esquinç de grau 1 en el lligament late-ral intern del turmell es-querre durant la sessió de dimecres. Aquesta lesió mantindrà el centrecampista allunyat dels terrenys de joc du-rant un període aproximat d’una setmana. Álex Ortiz i Rubén Navar-ro, amb diverses molèsties, van entrenar a banda però arribaran a temps pel duel d’aquest dissabte, en el qual el Gimnàstic visitarà el Car-los Belmonte per enfrontar-se a l’Albacete, a partir de les sis de la tarda.

El basc va anunciar fa uns dies que la seva intenció era continuar a la Reial Societat

El seu club, però, no descarta una cessió del jugador, perquè continuï amb la seva projecció

FUTBOL

La fitxa del davanter del Sarragossa no és assumible per l’entitat grana

El Gimnàstic reactiva l’opció Agirretxe i descarta l’arribada de Braulio

Agirretxe, amb la samarreta de la Reial Societat.

DIARIO VASCO

FUTBOL

Un Girona tranquil rep el Numància, que arriba enratxatLa vintena jornada de la Segona Divisió viurà aquesta nit, a partir de les nou, un emocionant partit entre el Girona i el Numància, dos con-junts que arriben en for-ma i que tenen ganes de sumar tres punts per di-versos motius. Els locals estan tranquils a la clas-sificació, tres punts per sobre del descens i situ-ats en la catorzena posi-ció. El Numància, per la seva banda, arriba des-prés de dues golejades i amb la sensació de què poden ser un dels can-didats a l’ascens a la Pri-mera Divisió. Els sorians, vuitens amb 27 punts, són a un punt del Vila-re-al B, equip que disputaria el play-off. V.M.I.

FUTBOL

Beñat podria resultar baixa per jugar contra l’AlcorcónAlguns jugadors del Be-tis que van jugar el par-tit de Copa del Rei, dime-cres, contra el Barça, van acabar amb molèsties, fet que passarà factura aquest cap de setmana, quan el conjunt andalús jugarà contra l’Alcorcón. A la baixa d’Emaná, que encara romandrà un mes en el dic sec, es podria sumar la de Beñat, que va acabar «tocat» i que serà dubte pel partit del cap de setmana. A més, Cal recordar que Dora-do també està lesionat i que Momo i Miguel Lo-pes s’estan recuperant de diverses molèsties. Tot i això, els andalusos, líders indiscutibles de la Sego-na Divisió, són els favo-rits en el partit.

FUTBOL

A Gioda li agrada el repte de pujar a Primera amb el XerezEl Xerez va presentar ahir oficialment Leandro An-drés Gioda, un central que ja va jugar la tempo-rada passada en el club andalús, quan aquest militava a la Primera Di-visió. L’argentí va asse-gurar, durant la seva po-sada de llarg, que «vull aportar el meu gra de sor-ra al Xerez, que té equip per lluitar per les posi-cions de la zona alta». A més, el jugador va deixar clar que «m’agrada el de-safiament de lluitar per l’ascens». Gioda va des-tacar que en la seva ante-rior etapa «em vaig sentir molt estimat per l’afició i pel club. Aquestes són les coses que jo poso en pri-mer lloc a l’hora de deci-dir el meu destí».

FUTBOL

L’empresa Signum es fa amb el 98,8% de les accions del CòrdovaTot i que des d’alguns sectors es donava per fet, el Còrdova no caurà a mans estrangeres. Fi-nalment, l’empresa Sig-num serà la que compra-rà el 98,8% de les accions del club i, d’aquesta ma-nera, se’n farà l’amo i se-nyor. El seu home fort és el madrileny Víctor de Aldama, que arriba de la mà dels empresaris Isi-dro Romero –expresident del Barcelona de Guaya-quil– i José María Elizal-de –vinculat al món del bàsquet–. L’empresa es queda amb l’actual deute del club, proper als 9 mi-lions d’euros i el mateix De Aldama va assegurar ahir que «vull que el Còr-dova estigui a Primera Divisió en tres anys».

Page 17: 14 gener 2011

diarimés - 1714/01/11 ESPORTS

FUTBOL

El CDC Torreforta vol vèncer el Barceloneta i tornar a la segona plaça

VICENTE M. IZQUIERDOEl grup segon de Territo-rial Preferent posarà punt final a la primera volta del campionat aquest cap de setmana. El CDC Torre-forta rebrà la visita del CF Barceloneta, en un partit en el qual els tarragonins hi tenen molt a guanyar, ja que els rivals de la part alta de la classificació s’enfronten entre ells i els de José Miguel López se’n poden aprofitar.

Torreforta i Barcelone-ta s’enfrontaran, a terres tarragonines, diumenge a partir de les dotze del

migdia, el mateix horari en el qual mesuraran for-ces el CE Júpiter i el Cer-danyola del Vallès, quart i segon classificat, respec-tivament.

El Torreforta, tercer, podria aprofitar el seu tri-omf per tornar a situar-se a la segona posició, de la qual dista tres punts per, d’aquesta manera, posar la por al cos a un UD Vista Alegre, que, amb quatre punts per sobre del segon classificat, visitarà l’Al-carràs, aquest dissabte a partir de les quatre de la tarda.

Diumenge reben els barcelonins

FUTBOL

Ousmane debutarà diumenge amb la Pobla al camp de la Montañesa

VICENTE M. IZQUIERDOEl CF Pobla de Mafumet juga aquest diumenge, a partir de les dotze del mig-dia, un partit de gran trans-cendència, al camp de la Montañesa, un rival direc-te en la lluita per finalitzar entre els quatre primers del grup cinquè de Tercera Di-visió.

El de diumenge és el dia escollit perquè Ousmane Sibidé, un jugador que en-cara no ha pogut vestir-se la samarreta poblenca per que no comptava amb fitxa federativa, faci el seu debut. Kiko Ramírez, entrenador

del filial del Nàstic, valora l’aportació que podria fer el jugador en un camp petit i molt complicat. La força i les qualitats físiques d’Ous-mane poden ser claus per aconseguir una gran for-talesa defensiva i, d’aquest fet, n’és conscient un Ramí-rez, que, amb gairebé tota probabilitat, l’alinearà a l’onze titular.

La Pobla afronta el par-tit com a quart classificat, i en zona de play-off, mentre que seu rival és sisè, amb 32 punts, a un dels poblencs, i amb un partit encara per disputar.

Els poblencs juguen a les dotze

Ousmane encara no ha jugat oficialment amb la Pobla.

JOSÉ MARÍA GARCÍA

VICENTE M. IZQUIERDOEl CF Reus continua a la recerca i captura d’un ex-trem esquerre que cobrei-xi la baixa d’Antoni Palla-rès, que encara romandrà alguns mesos en el dic sec. Diversos jugadors ja han provat sort al club reusenc, tot i que la secretaria tècni-ca, encapçalada per Gerard Escoda, prefereix no pren-dre cap decisió precipitada, ja que la vessant econòmi-ca és un de les àrees en què l’entitat no vol excedir-se.

En aquest sentit, dilluns un nou jugador s’incorpo-rarà als entrenaments de l’equip, amb la intenció de convèncer l’entrenador, Santi Castillejo, i ser el fit-xatge d’hivern del CF Reus. Es tracta de Jesús Espina, un extrem esquerre nat, que el 18 de febrer farà 23 anys i natural de Sevilla.

El jugador gaudeix d’una gran força i explosivitat i

també gaudeix de bona tèc-nica a les seves botes. Un dels seus punts fots són els llançaments de falta i tam-bé té bon dispar des de fora de l’àrea. Es va formar a les categories inferiors del Be-tis, on va jugar als equips aleví, cadet i juvenil i tam-bé a les del Barça, on va mi-

litar tant al cadet com al ju-venil. Després, va passar al Còrdova, on va jugar amb el filial a Tercera Divisió. D’allí va passar a La Palma de Huelva, també de Terce-ra Divisió i actualment mi-lita a les files del Dos Her-manas, equip que juga a la Primera Divisió Andalusa.

Per altra banda, el con-junt reusenc mesura forces, aquest diumenge, amb el Prat (a camp propi, a par-tir de les cinc de la tarda),

en un partit que ha de ser-vir als de Castillejo per tor-nar al camí de la victòria i, depenent d’altres resultats, tornar a les posicions de play-off d’ascens a Segona Divisió B.

Una derrota dolorosaEls reusencs van caure der-rotats la setmana passada a Gavà (2-0), en un partit en el que l’equip va viatjar amb nombroses baixes, so-bretot a la davantera. Actu-alment, el CF Reus és el setè a la taula classificatòria, amb 31 punts, dos menys que el CF Pobla de Mafu-met, que marca la zona d’eliminatòries d’ascens. De moment, la situació dels del Baix Camp no és la que s’esperava a principis de temporada, ja que es pre-veia que el conjunt de San-ti Castillejo seria un dels clars candidats a l’ascens des del principi.

FUTBOL

El jugador, que farà 23 anys al febrer, s’entrenarà amb els reusencs dilluns

És un gran llançador de faltes i gaudeix d’una notable tècnica a les seves botes

Va formar-se a les categories inferiors del Betis i del Barça i juga al Dos Hermanas andalús

El CF Reus continua cercant extrem esquerre i provarà Jesús Espina

FUTBOL

José Mora es converteix en el nou entrenador de l’Atlètic Camp Clar

VICENTE M. IZQUIERDOL’Atlètic Camp Clar ja té entrenador pel que resta de temporada. Es tracta de José Mora, el qual ar-ribarà al conjunt del barri tarragoní en substitució d’Isaac Fernández, que va deixar el càrrec aquest di-marts.

Mora es trobava sen-se equip, després de des-vincular-se del Catllar, de Regional Preferent, a principis de tempora-da. El nou entrenador del Camp Clar va militar les darreres dues tempo-rades a la UD Torredem-barra i també va dirigir equips com el Gandesa, l’Hospitalet de l’Infant o l’Alcanar, tots ells a Pri-mera Regional.

L’entrenador, d’aquesta manera, afronta el rep-te d’intentar aconseguir l’ascens a Primera Cata-lana en un equip que és líder en el grup sisè de la

Primera Regional i que ha guanyat els darrers deu partits que ha disputat. En aquest sentit, Mora declara que «afronto el repte amb il·lusió i amb ganes de fer una bona tas-ca a un gran club».

Així mateix, el tècnic detallava que «tenim el repte d’intentar pujar a Primera Catalana, el que seria molt bonic a tots els nivells».

El primer partit de José Mora a la banqueta de l’Atlètic Camp Clar tin-drà lloc aquest diumen-ge, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, en el camp més complicat de la categoria, com és el de la UD Jesús i Maria, un conjunt que va ascendir la passada temporada de la Segona Regional i que enguany s’ha confirmat com un candidat al títol, en alçar-se a la tercera posició de la classificació.

Substitueix Isaac Fernández

Jesús Espina.

CEDIDA

Page 18: 14 gener 2011

18 - diarimés 14/01/11ESPORTS

ANTONI RAMOSL’ADT Tarragona rep l’Àvi-la aquest vespre, a partir de dos quarts de nou, en el primer partit de l’any al Casal Esportiu de Riu Clar. Els tarragonins intentaran sumar la cinquena victòria consecutiva davant un ri-val en línia ascendent, que ha guanyat quatre dels dar-rers cinc partits. Abans del partit, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, lliu-rarà la bandera de Tarrago-na a l’actual directiva i als fundadors de l’entitat.

Mateo Rubio va explicar que «Àvila és un bon equip que juga un bon bàsquet i que arriba en bona dinàmi-

ca». El tècnic tarragoní va afirmar que «per guanyar el partit hem d’imposar el nostre joc i aconseguir que la seva defensa no ens con-dicioni». Per Rubio, un dels jugadors castellans a aturar serà Charles Ramsdell, «un quatre que pot obrir-se per llançar des de fora».

La bona notícia per l’ADT és la recuperació de David Viñas i Óscar Andrés, que ja va jugar uns minuts en la victòria de diumenge pas-sat a la pista del Santurtzi (86-88). Mateo Rubio va as-senyalar que «David no ha entrenat en tota la setma-na però podrà ajudar-nos uns minuts, tot i que no sa-

bem quants». Amb aques-tes dues novetats, Rubio podrà comptar amb tota la plantilla.

Després del partit con-tra l’Àvila, l’ADT Tarrago-na afrontarà dues setma-nes sense competició per la jornada de descans i la disputa de la Copa Adec-co Plata. Mateo Rubio va explicar que «no m’agrada que arribi aquesta aturada llarga per la bona dinàmi-ca que portem, però serà positiva per recuperar del tot Andrés i Viñas». A més, l’entrenador va confirmar que «disputarem un par-tit amistós per no perdre el ritme de competició».

BÀSQUET

L’ADT Tarragona vol allargar la seva ratxa de victòries davant l’ÀvilaDavid Viñas ja té l’alta mèdica i podrà disputar alguns minuts

Eddie Cage és el màxim anotador de l’ADT aquesta temporada.

OLÍVIA MOLET BÀSQUET

El CB Vila-seca inicia la segona volta davant el Sedis Mausa de Roigés

El CB Vila-seca inicia la segona volta del grup C de la Lliga EBA davant el Sedis Mausa, en un partit que es disputarà aquest dissabte, a partir de les set del vespre, al Pavelló d’Esports de la Pineda. Els de Carlos Aparicio in-tentaran sumar la sego-na victòria de la tempo-rada després del triomf de dissabte davant l’Oli-var (79-77). L’empresa no serà fàcil, ja que davant tindran el Sedis Mausa, un dels equips cridats a estar a dalt, però que ac-tualment està instal·lat en la zona mitja amb set victòries i vuit derrotes. L’equip de Jaume Roigés, extècnic de l’ADT, comp-ta amb l’anotador Albert Ros com a figura. A. R.

VICENTE M. IZQUIERDOEl Club Bàsquet Tarragona 2017, fora de la zona de des-cens a Adecco Plata, s’ha marcat com a objectiu fer del pavelló del Serrallo un fortí ja que, segons el seu entrenador, Berni Álvarez, «per aconseguir la perma-nència és molt important. Volem guanyar més partits a casa a la segona volta».

El tècnic és conscient que els equips de la zona baixa començaran a guanyar més partits a mesura que passin les jornades i, per aquest motiu, si el CBT aconsegu-ís les mateixes victòries a la segona volta que a la pri-mera, l’equip no tindria as-segurada la permanència.

Aquest vespre, a partir de les nou, els cebetistes ju-garan un partit realment complicat, a pista pròpia i contra l’Isla de Tenerife Canarias, un conjunt que viu actualment a la zona de play-off d’ascens (és setè) i que va realitzar un notable final de primera volta. Tot i això, l’entrenador del CBT recordava ahir que «és un partit perillós, ja que ells arriben d’una ratxa negati-va, tot i que abans d’entrar-hi havien aconseguit enca-denar un gran nombre de victòries. Tenen jugadors

amb molta experiència i nosaltres haurem de portar un ritme de partit que ens interessi».

Els blaus han millorat en les darreres jornades, so-bretot a nivell defensiu, fet que s’ha notat, sobretot, en les darreres victòries acon-seguides pel CBT, algunes contra rivals d’entitat i que han provocat la fugida de la zona crítica dels cebetistes. Tot i això, tant Lobe Hues-ca com Palencia Balonces-to (si acabés avui el campi-onat serien els dos equips que jugarien el play-out), antepenúltim i penúltim respectivament, tenen cinc

victòries al seu caseller, motiu pel qual els tarrago-nins no poden despistar-se ni un segon.

Una baixa i un dubteMichel Diouf serà, amb gai-rebé tota probabilitat, bai-xa de cara al partit d’aques-ta nit. En el darrer partit, contra el Cáceres 2016 Bas-ket, el jugador va patir un cop i té el braç inflamat, fet que li ha impedit exercitar-se amb la resta del grup. El jugador provarà avui i, de-penent de com sigui la seva evolució, podria estar pre-parat, tot i que des del club es mostren molt pessimis-tes en aquest sentit.

Un altre jugador que no està al cent per cent física-ment és Juan Alberto Agui-lar, el qual és dubte de cara a l’enfrontament contra els illencs. «No estarà al mà-

xim, però segurament sí que podrà jugar», va avan-çar un Berni Álvarez que en les darreres jornades ha aconseguit recuperar un efectiu que havia estat le-sionat des de la temporada passada, com és un Lluís Jacas que ha gaudit de mi-nuts en els dos darrers par-tits que ha disputat.

Guillén, un perillA més, de cara al partit d’avui l’entrenador del Club Bàsquet Tarragona va avi-sar del perill de l’home més decisiu del Tenerife, com és Ricardo Guillén. «És un home que anotarà, això se-gur. És determinant en el seu equip i hem d’intentar que no se senti còmode sobre la pista», va manifestar Berni Álvarez sobre aquest juga-dor, el qual s’ha confirmat com el millor anotador de l’Adecco Or.

Guillén ha jugat quinze dels divuit partits en joc, en els quals ha anotat un total de 272 punts o, el que és el mateix, ha aconseguit una mitjana de 18,13 punts per enfrontament disputat, unes estadístiques que fan por no només al CBT, sinó a tots els equips que s’en-fronten al Tenerife.

El conjunt illenc, segons Berni Álvarez, «té jugadors amb molta experiència»

L’entrenador destaca el perill de Ricardo Guillén, que és «determinant en el seu equip»

BÀSQUET

L’entrenador del CBT no podrà comptar amb la baixa del lesionat Diouf

Berni Álvarez: «A la segona volta volem guanyar més partits a casa»

Berni Álvarez.

OLÍVIA MOLET

TENNIS

La jove jugadora del Club Tennis Reus Monterols, San-dra Ginés, va protagonitzar una de les sorpreses del pri-mer campionat del Circuit Head organitzat al Club de Tennis Tarragona, en quedar campiona de la catego-ria benjamina de primer any. Ginés va guanyar la local Sara Escoda per 6-0 i 6-3. Altres resultats destacats van ser el d’Albert Freixas i Laia Arnau, que van aconseguir arribar a les semifinals de les seves categories.

Sandra Ginés, campiona del Circuit Head

CEDIDA

POLIESPORTIU

REDACCIÓEl diari Reusdigital.cat, juntament amb el CF Reddis, organitzen el pro-per dijous, 20 de gener, a les sis de la tarda a l’Ho-tel Mas Passamaner de la Selva del Camp, la jorna-da Models empresarials a la gestió esportiva, amb l’objectiu de debatre so-bre la gestió de recursos de les entitats esportives

de futbol, com patrocinis, drets televisius o explota-ció dels actius. L’acte està destinat als representants de clubs de futbol i a persones inte-ressades en la gestió d’en-titats esportives i en la gestió empresarial. Josep Maria Gay, economista, i d’altres experts en màr-queting seran els ponents de la proposta.

Debat sobre la gestió de recursos d’entitats esportives a Reus

Page 19: 14 gener 2011

diarimés - 1914/01/11 ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDOEl Reus Deportiu viu ara mateix en un núvol. O, pot-ser, més amunt. I l’únic ob-jectiu que s’han plantejat aquesta setmana els homes d’Alejandro Domínguez és no caure-hi i, l’única ma-nera d’aconseguir-ho, serà derrotant, aquest diumen-ge, el GEIEG, a pista contrà-ria i a partir de dos quarts d’una del migdia, en l’únic partit que es jugarà en el darrer dia de la setmana.

Els reusencs no podran comptar amb el Negro Páez, que continua lesionat. En principi, la seva reaparició estava prevista per la pro-pera setmana, tot i que fi-

nalment el jugador haurà d’estar al voltant d’un mes de baixa, ja que dimecres va haver de passar pel qui-ròfan novament per reti-rar-lo un cargol del turmell, que li provocava molèsties.

Tot i això, la plantilla ja està acostumada a jugar sense la seva estrella i, de fet, ha aconseguir situar-se com a líder de l’OK Lliga sense la seva participació. Per aquest motiu, els reu-sencs sortiran a per totes en un partit que no es pre-veu gaire complicat, ja que els gironins són antepe-núltims, únicament sumen deu punts i només han gua-nyat un partit en el que va

de temporada.Els reusencs, per la seva

banda, compten amb 33 punts al seu caseller, amb onze victòries i dues der-rotes i empatats amb el HC Coinasa Liceo, el qual vi-sita, dissabte, la pista del

BuyVip.com Tenerife, pe-núltim a la classificació i amb només cinc punts, però que va crear innom-brables problemes al Reus la passada jornada, on els d’Alejandro Domínguez van guanyar de forma molt

ajustada (6-7).Els altres dos aspirants al

títol també tindran partits complicats aquest cap de setmana. El FC Barcelona-Sorli Discau visita la pista del sempre perillós CE Noia Freixenet i el Roncato Patí Vic, per la seva banda, juga el derbi per excel·lència contra el Club Patí Voltre-gà, fora de casa. Barça i Vic encara estan set punts per darrere dels reusencs.

HOQUEI PATINS

La reaparició del ‘Negro’ Páez tindrà lloc, com a mínim, d’aquí a un mes

El partit a terres gironines es disputarà diumenge, a dos quarts d’una del migdia

El Liceo, principal perseguidor dels reusencs, visita la pista del Tenerife

El Reus Deportiu vol mantenir el lideratge a la pista del GEIEG

El ‘Negro’ Páez, durant un partit amb la samarreta del Reus Deportiu.

OLÍVIA MOLET

VICENTE M. IZQUIERDOSi hi ha un equip que en aquest inici de temporada ha sorprès tothom, aquest és el Moritz CE Vendrell. No només ha sorprès, sinó que aquest conjunt, que no només va ser capaç de gua-nyar el totpoderós FC Bar-celona-Sorli Discau, sinó

que s’ha situat en la cinque-na posició de la màxima categoria a nivell nacional, sent un recent ascendit.

Demà els vendrellencs, ja classificats per la Copa del Rei, afronten un compro-mís teòricament molt assu-mible, ja que reben la visita del «fanalet vermell» de la

competició, un CH Lloret que únicament ha sumat quatre punts de 39 possi-bles i que, amb una volta sencera per disputar, ja té molt complicada la perma-nència a l’OK Lliga.

Tot i això, Guillem Ca-bestany, tècnic del conjunt vendrellenc, aposta per no

confiar-se de cara a un par-tit que pot semblar tram-pa, ja que els locals arriben amb la moral pels núvols i els visitants tenen, cada dia que passa, menys esperan-ces de continuar a l’elit.

Cal recordar que el Mo-ritz CE Vendrell és cinquè a la taula classificatòria, amb

22 punts i que, per exem-ple, únicament n’ha sumat quatre menys que el Barça o el Vic, dos rivals de molta entitat i que tenen pressu-postos infinitament superi-ors als dels vendrellencs. A més, tot i que encara és avi-at per assegurar-ho mate-màticament, els de Guillem

Cabestany no tenen per què preocupar-se, ni tan sols un segon, per la permanència, ja que les úniques metes en les que es centrarà l’equip d’aquí fins a finals de tem-porada seran, per una ban-da, materialitzar la salvació el més aviat possible. I, per l’altra, arribar el més lluny possible a la Copa del Rei, sense renunciar a res, però sempre amb els peus a terra i tenint en compte que és la seva primera participació en aquesta competició des de què es va fundar l’enti-tat.

Un Moritz CE Vendrell esplèndid vol que continuï la festa derrotant el CE Lloret

HOQUEI PATINS

VICENTE M. IZQUIERDOEl Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau inicia, aquest diu-menge, la segona volta de la Superlliga amb l’única meta de guanyar els partits suficients com per mante-nir la categoria una tempo-rada més.

El rival serà el Cajasol Ju-

vasa, qui actuarà de local en l’únic partit de la dotze-na jornada del campionat que es disputarà diumen-ge. Los Montecillos acollirà un duel plàcid pels locals, els quals s’han situat a la sisena posició de la classi-ficació, en una situació cò-moda, però molt important

pels cooperativistes ja que, aquests, són avantpenúl-tims a la Superlliga.

Cal recordar que els tar-ragonins van caure derro-tats, en la darrera jornada lliguera, contra el Palma Volley, en un ajustat partit que va finalitzar 3-2 i en el que el Sant Pere i Sant Pau

va oferir algunes millores que conviden a l’optimisme de cara a la segona part de la temporada.

El Cajasol, per la seva banda, va aconseguir, la passada setmana, una de les victòries més plàcides de la jornada, ja que va der-rotar còmodament (3-0) un Tenerife Sur que es pre-veu un dels principals, o el màxim rival del SPiSP en la lluita per una permanèn-cia que enguany, tenint en compte la situació econò-mica dels tarragonins, es preveu complicada.

El partit es jugarà diumenge, a Los Montecillos, a les dotze

El CV Sant Pere i Sant Pau inicia la segona volta visitant el Cajasol Juvasa

VOLEIBOL

HOQUEI PATINS

El Calafell CP vol recuperar l’esperança davant el CE LleidaEl Vallès Calafell CP, que ha perdut els tres par-tits que ha disputat, ne-cessita un triomf aquest dissabte, a partir de dos quarts de vuit del ves-pre, davant el CE Lleida Llista Blava per tornar a acostar-se a la zona alta de la classificació. Els ca-lafellencs, setens, ja dis-ten nou punts del líder, el Shum Maçanet, i a set del segon, el CP Tordera. V.M.I.

HOQUEI PATINS

L’Ercros Vila-seca busca fugir de la zona baixa vencent el CP MonjosCada setmana és una fi-nal per l’Ercros Vila-se-ca, que aspira a aconse-guir la permanència a la Primera Nacional. Els vi-la-secans reben, aquest dissabte, el CP Monjos, a les nou del vespre, en un partit més que compli-cat tenint en compte que el rival dels tarragonins està situat a la tercera po-sició de la taula classifi-catòria. V.M.I.

Page 20: 14 gener 2011

20 - diarimés 14/01/11DEFUNCIONS

Tarragona.

Jesús Mosquera Brunet. Ha mort a l’edat de 63 anys. El seu fune-ral serà avui, a dos quarts de deu del matí, al tanatori; Maria Rosa d’Acuña Gutiérrez. Ha mort a l’edat de 74 anys. El seu funeral serà avui, a les cinc de la tarda, a l’església de Sant Fructuós.

Reus.

Benita Clariana Roigé. Ha mort a l’edat de 88 anys. El funeral se ce-lebrarà avui, a les nou del matí, a l’església de Sant Pere de Reus; Clotilde Centeno Ortega. Ha mort a l’edat de 85 anys. El funeral se ce-

lebrarà avui, a dos quarts d’onze del matí, a l’església de Sant Fran-cesc de Reus; Margarita Castillo Turrión. Ha mort a l’edat de 83 anys. La cerimònia de comiat se celebrarà avui, a les dotze del migdia, al Tanatori de Reus; Diego Balbuena Peña. Ha mort a l’edat de 59 anys. Serà incinerat avui, a les dotze del migdia, al Cementiri de Reus; Ignacio Martínez Olmedo. Ha mort a l’edat de 85 anys. El funeral se celebrarà avui, a dos quarts de quatre de la tarda, a l’església de Crist Rei de Reus; José Luís Peris Miracle. Ha mort a l’edat de 57 anys. El funeral se celebrarà avui, a les cinc de la tarda, a l’església de la Puríssima Sang de Reus.

DEFUNCIONS

Maria Rosa D’Acuña Gutiérrez

Ha mort cristianament als 75 anys.

(A.C.S.)

Els seus afligits: espòs Josep Maria, fills Rosa Maria i Juan José, nét Adolf i la resta de la família comuniquen als seus amics i coneguts la pèrdua. L’acte de missa funeral tindrà lloc avui divendres dia 14 a les

17:00 hores, a l’església parroquial de Sant Fructuós.

Casa mortuòria: Tanatori Municipal de Tarragona.

Tarragona, 14 de gener de 2011

Page 21: 14 gener 2011

diarimés - 2114/01/11 OPINIÓLa secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659

Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Laia Díaz, Carme Mas, Esther Valcárcel, Vicente Izquierdo, Mònica Just, Antonio Ramos. Especials: Laura Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Roser Sans, Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Carmen Soto, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/Sor Lluïsa Estivill, 16. baixos.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

Aquesta setmana l’Ajun-tament de Tarragona ha aprovat el pressupost cor-

responent al 2011, un pressupost marcat pel context econòmic, que ha estat especialment complicat l’any passat i que també ho serà aquest 2011. És per aquest motiu que les xifres que vam aprovar són realistes i austeres, amb una reducció de prop del 7% i d’onze milions d’euros. No podem defugir la realitat i presentar uns comptes que s’allu-nyin de les circumstàncies ac-tuals. Això no seria responsable. El context és el que és i ens hem d’adequar a les necessitats que té Tarragona aquest 2011. És per aquest motiu que hem decidit augmentar la partida econòmi-ca destinada als Serveis Socials. Ara fa uns mesos ja vam anunciar que les taxes, els impostos muni-cipals, es tornaven a congelar per

segon any consecutiu, per tal de no augmentar la pressió als ciu-tadans i ciutadanes. Doncs bé, el fet que Serveis Socials augmenti

el seu pressupost en un 7% tam-bé ens demostra que la voluntat és ser en la mesura del possible al costat del ciutadà, prestar els ma-jors serveis possibles als que més ho necessiten. Cal tenir en comp-te que el 2007 el pressupost per a Serveis Socials superava per poc els 5 milions i mig d’euros, men-tre que ara és de més de 9 milions. A més a més, també s’ha augmen-tat la partida en Seguretat, una de les àrees que més han avançat en els darrers anys. El pressupost no és pas una car-ta als reis. I malgrat això, aquest 2011 es preveuen inversions im-portants per a la ciutat. L’empenta final al Teatre Tarragona, que ben aviat obrirà les seves portes, l’ini-ci de les obres del Mercat Central, deu anys després, els vestuaris de la Granja, la reconversió del Banc d’Espanya o el nou enllumenat a la Móra i Tamarit són inversions

prou importants per a Tarragona aquest 2011. Gràcies a la feina efectuada els darrers tres anys, aquest 2011 veurem com diversos projectes veuran la llum malgrat la prohi-bició de crèdit als ajuntaments. Per primera vegada hem comp-tat amb recursos d’altres admi-

nistracions per haver trucat a les seves portes, de manera que, per exemple, comptem amb molts més recursos econòmics per a la promoció turística de la ciutat. Sense l’esforç que vam realitzar a partir de 2007, ara ens seria im-possible desenvolupar el projec-

te del Banc d’Espanya, anar a FI-TUR amb garanties o poder posar pantalles tàctils al conjunt monu-mental de la ciutat. Amb menys recursos propis, podem fer més, sense cap mena de dubte. Som davant, per tant, d’un pres-supost auster, de contenció i rea-lista. Un pressupost que malgrat

això, ens dibuixa els projectes per a la ciutat aquest 2011 i ens enco-mana a seguir treballant per la transformació d’aquesta ciutat. Això sí, des del rigor, la seriositat i el convenciment que ara més que mai hem d’apostar per les políti-ques socials, al costat del ciutadà.

TRIBUNA

«Aquest 2011 veurem com diversos projectes veuran la llum malgrat la prohibició de crèdit dels ajuntaments»

Un pressupost social i realista

Sergi de los RiosTinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona

«Per primera vegada hem comptat amb recursos d’altres administracions per haver trucat a les seves portes»

En el camí de la unitat

A l mes de gener se celebra tradicionalment l’Octavari per la Unitat dels Cristians,

que pretén ser un temps de pregà-ria perquè, superats els obstacles per a una veritable unió, els cristi-ans puguin complir el manament de ser ovelles d’un mateix ramat, el de Crist. Com ja vaig anunci-ar, vull continuar comentant avui el llibre Llum del món, de Benet XVI, fixant-me en el capítol que dedica a l’ecumenisme. Abans m’agradaria citar Jean Guitton, que, comentant el concili Vaticà II, diu que mereixia doblement el títol d’«ecumènic», ja que reu-nia tots els bisbes de l’Església, com a Nicea, però també perquè els reunia amb vista a unir entorn

d’ells el conjunt de la cristiandat. En realitat des de llavors els suc-cessius Papes no s’han dirigit no-més als catòlics, sinó a tot el món

i, particularment, als que abans s’anomenava heretges i ara són esmentats com «germans en la fe». Amb aquesta idea de superar fronteres a partir d’una recerca de punts de trobada més que de dissidència, Benet XVI ha fet ges-tos importants, sobretot adreçats a l’Església ortodoxa, la més pro-pera en coincidències doctrinals. No en va el patriarca de Moscou va ser la primera visita que va re-bre després de la seva elecció pa-pal. Referint-se a aquesta Esglé-sia, el Papa respon al periodista amb qui ha confeccionat el llibre: «L’important és que ens tenim afecte, que estem en una unitat interior, que d’aquesta manera ens acostem mútuament, que tre-

ballem en comú tot el que podem, i que, d’altra banda, procurem elaborar les preguntes que encara estan pendents.» Pel que fa als an-glicans, «ells admeten que poden imaginar-se un primat honorari del Papa de Roma, entre altres co-ses en la funció de portaveu de la cristiandat. Es tracta ja d’un pas significatiu». Però Benet XVI asse-nyala encara divergències impor-tants, encara que no relacionades amb el pas d’un nombre notable d’anglicans a l’Església llatina, ja que «la iniciativa no va partir de nosaltres, sinó de bisbes angli-cans que es van posar en diàleg amb la Congregació per a la Doc-trina de la Fe i temptejaren el ter-reny per veure de quina forma es

podria produir una unió». El món està canviant, i també l’Església, encara que no en la seva substàn-cia. Hem d’aprofitar aquests dies de pregària per la unitat dels cris-tians per a demanar a Déu que sa-piguem fer els passos convenients en aquest camí ecumènic sabent que no està en mans humanes provocar la unió, sinó que serà conseqüència d’una disposició dels cors i d’un estudi de les ments dirigit a la veritat. La beatifica-ció de John Henry Newman l’any passat és un exemple d’aquest iti-nerari espiritual al qual tots hem d’estar disposats per a adequar la nostra consciència i les nostres conductes a la guia insubornable de la veritat.

Jaume PujolArquebisbe de Tarragona

EDITORIAL

El govern de José Luis Rodríguez Zapatero s’ha proposat endurir les condicions

per les quals els empresaris puguin acollir-se al pagament de vint dies per any

treballat en cas d’acomiadament. L’enduriment consisteix a posar com a condi-

ció que, per acollir-se a aquesta mesura, els empresaris hauran de demostrar que

les pèrdues econòmiques que pateixen no són temporals, és a dir, no són conjun-

turals, sinó permanents, és a dir, estructurals.

Les condicions per tal que els empresaris puguin acollir-se van més enllà i el

Govern proposa que aquests demostrin les pèrdues previstes no només amb els

comptes anuals sinó també els del sector. La proposta, que ha de ser estudiada

pels sindicats, significa un pas més per acabar amb el forat que deixava obert el

primer esborrany i, per fi, sembla que el Govern es posa en el lloc dels treballa-

dors.

Un pas més

Page 22: 14 gener 2011

22 - diarimés 14/01/11FESTA MAJOR DE SANT ANTONI D’ASCÓ

REDACCIÓEl municipi d’Ascó viu a partir d’avui i durant tot aquest proper cap de set-mana la Festa de Sant An-toni 2011. Per aquesta oca-sió, els majorals d’aquesta edició Josep Martinez Cos-ta, que n’és el Nou Calvari, Josep Miquel Biarnés Ribes i Jordi Jornet Baptista han preparat tot un seguit d’ac-tes lúdics i tradicionals que esperen que sigui del agrat de tots els veïns i veïnes del municipi.

En la salutació del pro-grama d’enguany, els ma-jorals recorden que l’any passat, abans de les corri-des del Carrer dels Clots, tot just el dia de Sant Anto-ni, van rebre la feliç notícia que la Festa de Sant Antoni d’Ascó havia estat Declara-da d’Interès Nacional. Així doncs, enguany és el pri-mer any que la festivitat se celebra sota aquesta deno-minació.

D’altra banda, també fan memòria i valoren amb

molt d’èxit la proposta que van iniciar l’any passat del cobrament d’un euro pels sopars de la plaça. Els ma-jorals recorden que va ser una decisió arriscada però molt demandada per la gent, i la veritat és que la proposta va funcionar molt bé.

Activitats paral·lelesA banda dels actes que hi ha en la programació, cal destacar que durant avui i demà, qui ho desitgi pot muntar en poni, ja que s’ha instal·lat al pàrking del Fossar Vell una roda de po-nis. L’horari d’aquesta acti-vitat és de dos quarts de set de la tarda fins a dos quarts de nou del vespre.

Així mateix, durant tots els dies es pot visitar l’ex-posició que hi ha a la Sala d’Exposicions de l’antic Hospital, de sis de la tarda a nou del vespre.

Durant els dies de la festa hi haurà venda de coques i es podran comprar els ti-

quets per sopar a la plaça de l’Església.

També cal destacar que durant aquestes jornades de celebracions Mans Uni-des organitza una tómbola on hi pot participar tothom

qui ho desitgi.

RecomanacionsL’organització de les cor-rides ha establert algunes recomanacions i notes ge-nerals recollides al progra-ma, com el fet que tots els participants de les corrides queden sotmesos a l’autori-tat de l’encarregat i qualse-vol desobediència compor-tarà la desqualificació. A més serà l’Aviador qui amb tota llibertat donarà el tret de sortida de les corrides i són els genets els responsa-bles dels seus animals i els únics que els podran con-duir durant la corrida.

FESTIVITAT

La Festa va ser Declarada d’Interès Nacional l’any passat

Les Corrides tornen a tenir protagonisme en aquesta celebració d’hivern

El pregoner, autoritats, pubilles, majorals i el mossèn encendran la tradicional foguera

Ascó gaudirà de les activitats de la Festa de Sant Antoni 2011

Imatge del repartiment del Pa Beneït de l’any passat.

AJUNTAMENT D’ASCÓ

CAVALLS MATXOS RUCS

1r Premi 175 € i Gall 125 € i Gall 90 € i Gall

2n Premi 150 € i Gall 100 € i Gall 80 € i Gall

3r Premi 125 € i Ceba 75 € i Ceba 70 € i Ceba

CAVALLS MATXOS RUCS

1r Premi 50 € 35 € 25 €

2n Premi 40 € 30 € 20 €

3r Premi 30 € 25 € 15 €

Relació de premis de les Corrides al circuit de Sant Antoni que es reealitzaran el 14, 15 i 16 de gener

Premis de les corrides al circuit de Sant Antoni.

Premis dels Sprints.

Page 23: 14 gener 2011

diarimés - 2314/01/11 FESTA MAJOR DE SANT ANTONI D’ASCÓ

DivenDres, 14 de generA les 9 h. Tres TOMBs. Puntualment començarem la tradicional processó dels Tres Tombs en direcció a casa del Clavari de l’any passat, Jordi Jor-net Batiste, per tal d’anar a buscar la imatge de sant Antoni que presidirà els actes de la festa.En arribar a la plaça, es BeneirAn TOTs els AniMAls que es POrTin i es rePArTirà el PA BeneïT. Hi haurà una gratificació de 10 euros als cinc animals vius més ben guarnits per aquesta l’ocasió.A les 11 h. A l’església, se celebrarà la MissA en Honor a sant Antoni, canta-da per l’Orfeó d’Ascó.Tot seguit, en sortir de la Missa ani-rem en processó, acompanyats per l’Agrupació Musical d’Ascó, a casa del nOu ClAvAri, Josep Martínez Costa, per a portar la imatge de sant Antoni, on restarà fins el proper any.A les 13 h. se celebraran les tradici-onals COrriDes al circuit de sant An-toni. Hi haurà diferents premis tal i com indica en els requadres. es dona-rà una participació de 30 € a tots els animals participants. les corrides de cavalls estan organitzades per Club Hípic quadres Julivert.A les 17.30 h. A la sala d’exposicions de l’antic Hospital, inauguració de l’eXPOsiCiÓ De BOnsAis organitza-da pel Club Bonsai Balaguer.A les 18 h. es realitzarà el PreGÓ a càrrec de l’antic mestre d’Ascó en Pascual Plou lacasa. A continua-ció, es farà la PrOClAMACiÓ Del GuAnyADOr/A Del iv PreMi De PinTurA «vilA D’AsCÓ» sant Anto-ni 2011.Tot seguit, amb les pubilles d’Ascó, el pregoner, les autoritats, el mossèn i els majorals, procedirem a l’enCesA De lA FOGuerA.A continuació, BAllADA De JOTes i sArDAnes Al vOlTAnT De lA FO-GuerA amb les notes de l’Agrupació Musical d’Ascó. la primera jota estarà reservada als nens i nenes que vagin vestits de catalans.A l‘hora de sopar, servirem la tradi-cional ClOTXA, acompanyada d’un bon vi local. Durant el sopar, es po-drà gaudir de la màgia ja que hi haurà l’ACTuACiÓ Del MAG lAri.Després de sopar es repartirà entre tots els assistents rATAFÍA i coca de sant Antoni.Al llarg de la nit es rifarà entre tots els assistents una imatge de sant An-toni.A les 24h. Al Casal Municipal, GrAn sessiÓ De BAll a càrrec de l’orques-tra Tangara, tot seguit DisCO MOBil.

DissABTe, 15 de generA les 10 h.- DesPerTinA a càrrec dels Trabucaires.A les 11 h.- MissA en Honor a sant sebastià.A les 12.30 h. COrriDes al circuit de sant Antoni amb diferents premis. es donarà una participació de 30 € a tots els animals participants.També es correran els sPrinTs, amb els diferents premis tal i com s’indi-ca al requadre. les corrides de cavalls

estan organitzades per Club Hípic quadres JulivertA les 16.30 h. JOCs TrADiCiOnAls a la plaça organitzats per l’Associació Cultural «lo llaüt». Per a berenar hi haurà xocolatada.A les 18.30.- BAllADA De JOTes i sArDAnes al voltant de la foguera amb les notes de l’Agrupació Musical d’Ascó. A l‘hora de sopar, servirem un entrepà de llonganissa i un bon vi local.Durant el sopar hi haurà l’ACTuACiÓ MusiCAl del Grupo Araciel.Després de sopar es repartirà rOM CreMAT i COCA De sAnT AnTOni.Al llarg de la nit es rifarà un corde-ret. es dedicarà una Jota als quintos del 93.A les 24 h. Al Casal Municipal, GrAn sessiÓ De BAll a càrrec de l’orques-tra CiMArrÓn. Tot seguit DisCO MO-Bil.

DiuMenGe, 16 de generA les 9.30 h. DesPerTinA a càrrec dels Trabucaires.A les 10.30 h. MissA dominical.A les 12.00 h. TrADiCiOnAls COr-riDes al Carrer dels Clots amb diver-sos premis tal i com s’indica al requa-

dre. es donarà una participació de 30 € a tots els animals participants.Seguidament, al Casal Municipal, BAll De verMuT, amenitzat pel con-junt Malambos i gaudirem d’un ver-mut.A les 18.30 h. BAllADA De JOTes i sArDAnes al voltant de la foguera amb les notes de l’Agrupació Musical d’Ascó.A l‘hora de sopar, servirem un entre-pà de Pernil, acompanyat d’un bon vi local.Durant el sopar, hi haurà l’actuació a càrrec de JOAn i Miquel. Després de sopar i mentres ballem la jota fins el final de festa, es repartirà un xupi-to de Moscatto i coca de sant Antoni. Al llarg de la nit es rifarà un preciós gorrinet.

Programació d’actes del 14 al 16 de generPROPOSTES LÚDIQUES

L’Encesa de la foguera és un acte tradicional dins d’aquesta festa.

ajuntament d’ascó

Moment de la Missa en honor a Sant Antoni.

ajuntament d’ascó

Pascual Plou Lacasa és el pregoner de les festes d’enguany

Una vegada més, Ascó celebra la seva Festa de Sant Antoni. Un dels ac-tes emblemàtics de la Festa és la lectura del Pregó. Aquest sempre va a càrrec de personatges populars o d’alguna per-sonalitat rellevant. En-guany, l’encarregat de llegir el pregó és Pascu-al Plou Lacasa. Els veïns i veïnes del municipi el coneixen prou bé ja que havia estat el mestre de la localitat.Pascual Plou llegirà el pregó aques-ta tarda, a les sis. Tot se-guit, ell juntament amb les pubilles d’Ascó auto-ritats, majorals i el mos-sèn d’Ascó procediran a l’Encesa de la Foguera, un acte molt tradicional dins de les Festes de Sant Antoni d’Ascó. REDACCIÓ

Josep Martínez Costa és el Nou Calvari d’aquesta edició

Un personatge destacat-de les Festes de Sant An-toni és la figura del Cal-vari. És la persona que durant tot l’any guardarà l’imatge del Sant a casa seva. Avui a les nou del matí s’anirà a la casa del Calvari de l’Any passat, Jordi Jornet, per recollir la imatge. Després de la missa de les onze, s’anirà a casa del nou Calvari, Jo-sep Martínez, qui guar-darà la imatge. REDACCIÓ

Page 24: 14 gener 2011

24 - diarimés 14/01/11FESTA MAJOR DE ST. ANTONI DE VILA-SECA

DivenDres, 14 de generA les 19.45 h. Al Castell de vila-seca, ConCentrACió Del seguiCi trADi-CionAl amb el Ball de Diables de vi-la-seca, els trabucaires del Comú, els Capgrossos de vila-seca, els gegants i grallers de vila-seca, el Ball del Patu-fet, el Ball de Bastons, el Ball de Cerco-lets, el Ball de Prims i la Cobla de Mi-nistrers del Comú.A les 20 h. Des del Castell de vila-se-ca, Cercavila del seguici tradicional. Itinerari: c. de Comte de Sicart, c. Major, pl. de l’Església, c. de Sant Antoni, c. de Joan Salvadó i Voltas, av. de la Verge de Montserrat, c. de la Riera, av. de la Generalitat, c. de Salvador Espriu i pl. de Frederic Mompou.A les 21 h. A l’Auditori Josep Carre-ras. Pregó De FestA MAJor, a càr-rec de mossèn Joaquim Claver Case-lles. ConCert conjunt de vent «Franz Danzi» del Conservatori de Música de vila-seca. A les 24 h. A l’envelat (via Màxima - Pl. d’Alexandre Fleming). BAll De FestA MAJor amenitzat per l’orques-tra nueva Alaska. A la Carpa, MúsiCA i gresCA fins a les 4 de la matinada (Preu 5 euros, a partir dels 13 anys. Consulteu ofertes especials al llistat de preus).

DissABte, 15 de generA les 9 h. A les pistes del Parc de l’es-

tació, PetAnCA. torneig soCiAl sAnt Antoni 2011.A les 10.30 h. Al Parc de la torre d’en Dolça, amb motiu de la declaració del Cós de sant Antoni com a element Festiu tradicional d’interès nacional, grAn FestA HíPiCA. Curses de rucs, passejades amb ponis i cavalls. tallers didàctics sobre el món romà.A les 12 h. A la pl. de voltes, CerCA-BirrA amb la xaranga Band tocats fins a la plaça de l’església.A les 19 h. A la pl. de voltes, lA FestA Del FoC. Ball de sant Miquel amb de el Ball de Diables de vila-seca.A les 20 h. A la pl. de voltes, Concen-tració de les colles de Diables del Cor-refoc amb el Ball de Diables de vila-se-ca, més tres colles convidades.sortida del CorreFoC. Itinerari A: pl. de Voltes, c. del Pou, c. de les Creus, c. de Sant An-toni, c. dels Ferrers, c. de Sant Pere, pl. d’Estudi, c. de la Verge de la Pineda i pl. de l’Església. Itinerari B: Pl. de Voltes, c. de Sant Josep, c. de Tarragona, pl. d’Es-tudi, c. de la Mola, c. de Sant Antoni, c. dels Ferrers, c. de la Verge de la Pineda i pl. de l’Església.

A les 21 h. A la pl. de l’església, la Pla-ça del Foc, enCesA FinAl i conjunta de totes les colles de Diables.A les 23.30 h. 1r CiCle De MonÒ-legs societat las vegas. Actuació de Pedro llamas. Preu 5 euros. venda anticipada a la Cafeteria. els diferents monòlegs se faran cada dissabte fins al 12 de febrer.A les 24 h. A l’envelat, grAn BAll De FestA MAJor amenitzat per l’orques-tra Primera Fila. Música de sempre i d’ara fins a 2/4 de 6 de la matinada. A la Carpa, Música i gresca fins a les 4 de la matinada (Preu 5 euros, a partir dels 13 anys. Consulteu ofertes especials al llistat de preus).

DiuMenge, 16 de gener A les 11 h. A la pl. de l’església, JoC De DesCoBertA en FAMíliA: «on s’ha amagat el porquet de sant Antoni». organitza esplai l’esclop de vila-seca.A les 11.30 h. A la plaça de l’església, rePiC De CAMPAnes. toc de vigília de Festa Major. A les 11 h. Al Parc de la torre d’en Dol-ça, PArADes D’ArtesAns.

A les 12 h. Al Circuit Hípic de la torre d’en Dolça, 1a. CursA. Premi Patro-nat Municipal de turisme de vila-seca. galop, cavalls pura sang anglesos – 1.700m. 2a. CursA. Premi “la Caixa”. galop, cavalls pura sang anglesos – 1.700m. 3a. CursA. gran premi Ajun-tament de vila-seca. galop, cavalls pura sang anglesos – 2.500m.A les 17 h. A la pl. de l’església, Pre-sentACió Dels AMiCs Dels ge-gAnts. Cercavila i xocolata amb coca amenitzat pels grallers de vila-seca.De les 16 h a les 22 h. A la societat las vegas, i torneig de futbolí per pa-relles sant Antoni 2011. Premis per als 3 primers. inscripció gratuïta. Bases a la cafeteria l’oficinaA les 19.30 h. A l’Auditori Josep Car-reras, sArsuelA: luisa Fernanda de F. Moreno sorroba versió en concert. Preu 15 €. Anticipada 12 € (informació i venda al Patronat Municipal de turis-me de vila-seca).A les 24 h. A l’envelat, nit non stop. Música i gresca fins a les 2/4 de 6 de la matinada amb l’orquestra Mitjanit i el grup de versions la Banda del Coche

rojo (Preu 5 €, a partir dels 13 anys. Consulteu ofertes especials al llistat de preus).

Dilluns, 17 de generFestA De sAnt AntoniA les 5.30 h. Des de l’envelat, Cerca-vila cap a la Canonada Matinera amb Band tocats.A les 6 h. A la plaça de l’església, CA-nonADA MAtinerA acompanyada per Band tocats.A les 8 h. Als terrenys del Castell de vila-seca, esMorzAr PoPulAr.A les 11.30 h. A la plaça de l’església, rePiC De CAMPAnes. toc de Festa Major.A les 12 h. A l’església parroquial de sant esteve, MissA MAJor. Missa bre-vis in F. de Joseph Haydn amb la Coral nova unió, dir. David Molina Font.A les 12.30 h. Al carrer del Castell, ConCentrACió Dels tres toMBs.A les 13 h. Des del carrer del Comte de sicart, els tres toMBs. sortida de la comitiva dels tres tombs passant per la pl. de voltes i el c. Major, bene-dicció dels animals a la pl. de l’esglé-sia i arribada al Circuït dels tres tombs pel c. de la Font. Circuït: C. de la Riera, av. de Ramon d’Olzina, av. de Francesc Macià i c. de la Font.A les 17 h. A la societat las vegas, i torneig De FutBolí Per PArelles sAnt Antoni 2011. gran final i lliura-ment de premisA les 18 h. A la societat las vegas, XoColAtADA PoPulAr amb la col-laboració de cafeteria l’oficina i l’actu-ació de Band tocats. Activitat gratuïtaA les 19 h. A l’envelat, espectacle de música i dansa «lapònia» a càrrec del Ballet nacional de l’exercit Cosac. entrada gratuïta amb invitació (afora-ment limitat).

DivenDres, 21 de generA les 18 h. Al circuït urbà del barri Co-lomí, Atletisme. XXX CursA AtlètiCA De sAnt Antoni i Xv MillA loCAl. organitza el Club Atletisme vila-seca.A les 19 h. A la societat las vegas, grAn KArAoKe «MAriMón». De 19 a 21.30 i de 23.30 a 2 de la matinada, entrada gratuïta.A les 22 h. A l’envelat del Circ, Pallas-sòdrom. reugenio. «saben aquel que

diu...». espectacle adult. Preu 7 euros anticipada / 10 euros taquilla (a partir de 3 anys).

DissABte, 22 de generPAllAssòDrom 2011A les 11 h. A la Pl. de voltes, CursA De PAllAssos i PAllAsses JoAn Bus-quets. Concentració de participants.A les 11.38 h. A la Pl.de voltes, Cursa de Pallassos i Pallasses Joan Busquets. escalfament i sorteig dels guanyadors. A les 12.01 h. Pels carrers del nucli antic, CursA De PAllAssos i PAllAs-ses JoAn Busquets.A les 17 h. A la societat las vegas, gran festival de Màgia infantil amb Òscar Masdeu. entrada 2 euros (afora-ment limitat). venda anticipada a cafe-teria l’oficina.A les 18 h. A l’envelat del Circ (via Màxima - Plaça d’Alexandre Fleming), esPeCtACle grAn uAlA! amb pallas-sos i pallasses d’arreu. Aforament limi-tat (entrada amb invitació a recollir al Patronat Municipal de turisme de vila-seca, carrer del Patró, 10).

DiuMenge, 23 de generXXIX TrobADA GeGAnTerAA les 8 h. Pels carrers de la vila, MAti-nADes De grAllers i MAtinADA De trABuCAires Del CoMú.A les 10 h. Al c. de sant Antoni (an-tiga pl. de Flix), ConCentrACió i PlAntADA De les Colles gegAn-teres.A les 12 h. Pels carrers de la vila, Cer-CAvilA De gegAnts i grAllers.A les 13.30 h. Al c. de la verge de la Pi-neda, BAllADA FinAl i lliurAMent De reCorDs. inauguració de les obres de renovació i millora del carrers del nucli antic de vila-seca sector C1.A les 8.30 h. A l’envelat, 2n CAMPi-onAt De BotiFArrA sAnt Antoni 2011. organitza la Penya Barcelonista de vila-seca.A les 18 h. A l’envelat del Circ, PA-llAssÒDroM. la industrial teatre-ra presenta «en color». Preu: 4 euros anticipada / 6 euros taquilla ( a par-tir de 3 anys) recaptació per la Marató de tv3.A les 19 h. A l’Auditori Josep Carreras, XX gAlA De l’esPort. elecció del mi-llor esportista local de l’any 2010.

Vila-seca viurà amb intensitat les Festes de Sant AntoniPROGRAMACIÓ D’ACTES

Imatge de la benedicció dels animals dels Tres Tombs de l’any passat.

AJunTAMEnT dE VIlA-SECA

Page 25: 14 gener 2011

diarimés - 2514/01/11 FESTA MAJOR DE ST. ANTONI DE VILA-SECA

Page 26: 14 gener 2011

26 - diarimés 14/01/11FESTA MAJOR DE ST. SEBASTIÀ DELS PALLARESOS

DIVENDRES, 14 de generDe les 16.30 a les 20.30 h. Vine a l’Ajuntament a donar sang. Demos-trem que som un poble solidari! «AMB UNA VEGADA NO N’HI HA PROU».De les 17 a 20 h. JUGUEM AMB JOCS GEGANTS. Jocs gegants per a totes les edats. Trobarem des del quatre en ratlla de més d’un metre d’alçada, fins al joc del qui és qui de 2 metres de llargada. Diversió assegurada. A les 21 h. I FESTA DE L’ESPORT ELS PALLARESOS. Nit de sopar i festa amb

disco mòbil, amb un únic objectiu, la recaptació de fons per a obres socials. Tiquets pel sopar 5 euros que es po-den adquirir al mateix Ajuntament o bé al Magatzem (Camí dels Plans, nau 9). Inclou aperitiu, beguda, fideuà.

DISSABTE, 15 de generDe les 17 a les 20 h. ACTIVITATS I TALLERS. Organitzat per la Colla Ge-gantera. Els nostres gegants aniran ballant des de l’Ajuntament fins a la Carpa.

A les 21h. SOPAR DE MOTXILLA i seguidament al voltant de la mitjanit BALL amb el grup Trebol’s. Fes un salt amb el temps amb aquest grup de versions de la música dels anys 60-70 vine si vols adequat amb l’època. Reserva de taules pel sopar al mateix Ajuntament fins el divendres 14, a les 13 hores.

DIUMENGE, 16 de gener10 h. 1a Jornada Lliga Provincial de Judo. INICI DEL CAMPIONAT.

De les 16 a les 19 h. ENTRENAMENTS de totes les categories del Campionat de Judo.

DIJOUS, 20 de generA les 12.45 h. A l’Església, MISSA SO-LEMNE DE SANT SEBASTIÀ.

DIVENDRES,21; DISSABTE, 22 i DIUMENGE, 23 de generDe les 17 a 20 h. Al Casal Municipal, ESPAI DE JOCS. Fes una partida a Play Station, Wii, Ping Pong I Scalextric.

Programa d’actes del 14 al 23 de generPROPOSTES LÚDIQUES

REDACCIÓUn any més, després de les festes de Nadal i ben entrat ja el mes de gener, els veïns i veïnes de la localitat dels Pallaresos tornen a viure la seva Festa Major d’Hivern en honor a Sant Sebastià.

Per l’ocasió el consisto-ri del municipi juntament

amb les entitats i associaci-ons culturals de la localitat han programat un seguit d’activitats i actes de caràc-ter lúdic, esportiu i per des-comptat tradicional.

Enguany, les festes de Sant Sebastià s’inicien avui divendres 14 de ge-ner i s’extenen fins al pro-

per diumenge 23 de gener. Enguany, un acte destacat és la primera edició de la Festa de l’Esport Els Palla-resos, que consistirà en un sopar i festa amb fins soli-daris, ja que es vol recaptar fons econòmics per a la rea-lització d’obres socials.

Diumenge hi haurà la 1a Jornada de la LLiga Provin-cial de Judo, l’inici del Cam-pionat.

Ben entrada la setmana vinent, l’acte central i tradi-cional és la Missa Solemne de Sant Sebastià, el dia de la onomàstica d’aquest sant.

FESTIVITAT

S’ha preparat un programa farcit d’actes lúdics i esportius

Els Pallaresos celebra la seva Festa Major de Sant Sebastià

Els Pallaresos celebra la primera Festa de l’Esport del municipi.

ROSER SANS

Page 27: 14 gener 2011

diarimés - 2714/01/11 CLASSIFICATSEL MORELL- C/ JaCint Ver-daguer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitaciones, baño y aseo, amplio comedor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Precio: 246.000 euros. Tel. 977 54.38.46.

REUS. PiS dE 3 habitacions, calefacció, 1er. sense ascen-sor, 120.000 euros. Tel. 977 32.13.03

La SECUita- CtRa. taR-RagOna, casa 3 plantas, 160 m2, 4 habitaciones, 2 baños completos y un aseo, amplio comedor con chimenea, 2 terrazas y dos balcones, garaje privado, próximo a la estación del AVE. Precio: 275.000 euros.Tel.: 977 54.38.46.

dE PaRtiCULaR a PaR-tiCULaR, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Ur-banització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

MOntbRió. REf. 595. PiS semi-nou. 80 m2 utils. Anti-guitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cuina americana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter rassa 20 m2. Piscina comunitaria. Pàrquing. Molt lluminós. Preu 156.000 euros.Tel.: 977 81.40.10.

PROMOCió ObRa nOVa a RIUDOMS. Ref 318. Zona plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí, piscina comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Preus a partir de 138.000 euros. Tel. 977 81.40.10

salón, baño y cocina, amplia terraza, bien conservado, cerca de playa, muy soleado, zona comunitaria con pisci-na.Ubicación en Estival Park. Precio de liquidación, muy in-teresante. 130.000 euros, Telf. 609442239.

tERREnO En SaLOU, CtRa. De la costa, para edificar edi-ficio plurifamiliar de 12 vivien-das. T. 977.25.09.93.

SaLOU, zOna PUEbLO tE-RREnO para unifamiliar de unos 600 m2, consultar pre-cio. T. 977.25.09.93.

SaLOU, zOna EStiVaL, tERREnO urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Precio 170.000 euros.T.977.25.09.93.

SaLOU, C/ LLORER zOna estival, terreno para construc-ción de 2 casas con proyecto. 215.000 euros.T.977.25.09.93.

Sant PERE i Sant Pau, piso de diseño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra mar II. Tel. 691.215.484

S.P. S.P. OPORtUnidad POR tRaSLadO urge vender, zona violant d’Hongria, c/ Miquel Servet, piso con muy buenas vistas al mar y a tarragona, se-minuevo y en perfecto estado, 4 dormitorios, 2 baños, cocina con galeria, salon comedor, muy luminoso y soleado, par-king. precio: 200.000 euros Tel. 977-25 09 93

OPORtUnidad. PiSO tO-RREfORta. 4 habitaciones, cocina, comedor, lavabo y aseo. A.A con bomba calor.Parking incluído. 130.000 euros. Tel: 620.528.294

PRECiOSO PiSO En Edifi-CiO Baix Penedès, San Pedro y San Pablo, esquinero, en perfecto estado, 4 domitorios, 2 baños, cocina con galeria, aire acondicionado, terraza. Piso + trastero: 210.000 euros, parking opcional. Tel.977-25 09 93

PiSO En C/aPOdaCa, ES-qUinERO con c/cartagena, buen estado, exterior, 4 dor-mitorios, 2 baños, parking, trastero. Precio piso: 240.000.euros Precio: piso + pk+ tras-tero: 270.000.-euros. Tel. 977-25 09 93

Sant PERE i Sant Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui-pada, ga leria, saló-menjador. To tal ment reformat + mo bles. Preu 105.000 eu ros. Tel. 977 20.12.55. Ne go ciable.

VEndO PiSO CéntRiCO, dE 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for mar. Tel. 671.031.627. Pre-cio negociable.

Altres poblacions

REUS. CaMí aLEixaR, 50. Pis cantoner, tot exterior, 150 m2 amb jardí i piscina, més pàrking doble i traster. Tel. 659.921.948

La PinEda: aPaRtaMEntO dE una habitación, amplio

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

tORREfORta , bOnitO PiSO de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. Exterior y soleado. Totalmente reforma-do. Tel. 615. 891. 932

En VEnda PiS a SP i SP C/Violant d´Hongria, 2 banys, 2 terrasses, parquet, calefacció , 3 habitacions. Preu: 190.000.euros negociables. Interesats trucar al telèfon 629.48.54.57.

tORRES ROMa En taRRa-gOna, amplio piso impeca-ble de 125m2, de 4 habitacio-nes, 2 baños, bien orientado. 400.000 euros. T. 977.25.09.93.

SE VEndE PiSO dE oca-sión en Tarragona centro. Pl. Castellers (Av. Catalunya). 4 habitaciones y 2 baños. Piso

cuidado, en buen estado. Oportunidad, precio por de-bajo de tasación, 20% DES-CUENTO. 977.214.713

tORREfORta EnSanCHE, ViViEnda En venta, impe-cable, con 4 habitaciones, 2 baños completos, esquinera, delante de amplio parque, muy decorada, reformada, lista para entrar a vivir, sin nin-gún tipo de reforma. 210.000 euros. T.977.25.09.93.

EL SERRaLLO, ObRa nUE-Va, pisos con 2 habitaciones, totalmente equipados, cu-quísimos, edificio “Ser Mari-no”, acabados modernos y de diseño. Con solárium de 25m2. Desde 165.000 euros. T.609.44.22.39

MaRE nOStRUM aPaR-taMEntO nUEVO. Tel. 635.197.351

SE VEndE CHaLEt indi-VidUaL en el centro de Ta-rragona ciudad. Dos plantas más sótano con comedor rústico, terraza amplia y jardín. ACEPTAMOS SU VIVIENDA como forma de pago. Tfno: 628.670.993

idEaL gEntE JOVEn, diS-POnEMOS de viviendas económicas para comprar, también en opción a compra, pisos de 1 y 2 habitaciones en Bonavista. Facilidades en hipoteca o de compra. 977.54.38.46

PaLLaRESOS, ObRa nUEVa JUntO al pueblo casas con jardín de 4 habitaciones, 2 baños, 1 aseo, amplia cocina, lavadero, gran salón comedor, garaje para varios coches con puerta automática, zona co-munitaria con piscina, casas de buena calidad y diseño desde 290.000euros www.pa-llaresosgreen.es 977 25 09 93.

VEnC finCa REUS, 7.000 m, amb aigüa, 50.000 euros. Tel. 649.265.965

URb. PELaYO. CaSa indiVi-dUaL de 2 plantes, totalment reformada amb qualitat. Jardí privat, 3 ha., 2 banys, cuina office, menjador amb sortida a jardí de 50m2, garatge. Preu: 212.000 euros Tel. 652 96 07 87

RiUdOMS. ÚLtiMS PiSOS PROMOCió OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plan-tes baixes amb jardí. Atics amb ter rassa solarium. Façana obra vista. Climatització per conduc-tes. Jardí. Piscina comunitària i zona de jocs. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Qualitats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

baix CaMP. CaSa dE poble 320 m2, bones vistes, moltes possibilitats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

La SECUita. ObRa nUEVa. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui pada. Pàr quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

REf 5239 REUS PiSO de 75 m2 de 3 hab, comedor, coci-na, calef. ascen. zona carrefour. precio: 106.000 euros. Tel. 617472053

ViLa-SECa. PiSO dE 3 dor-mitorios, co ci na in de pen di-ente, sin as censor, 144.240 eu ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.934

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings,

Terrenys

PLaza dE PaRking. zOna Gasómetro. 34.000 euros. Tel. 609.446.083

VEndO PaRking zOna PLaza Monrius. C/ Selva del Camp. Coche pequeño/me-diano. Tel.: 696.863.847

naU En VEnda RiU-dOMS. Superficie 520 m2. Nau aparador. Parket. Ofici-nes. Fals sostre. Instal·lació elèctrica. Boques d’incendi. Extractors. Ben comunicat. Facilitat aparcament. Preu 290.000 euros Possibilitat lloguer amb opció de com-pra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

• Lloguer

Tarragona

SP i SP.- bLOC St. Mateu, pis reformat de 2 dorm. dobles, s-menjador amb terrassa, cuina office, bany complert, calefacció, com. inclosa. 480 EUROS/ mes.

REUS. CENTRE. Obra nova al

Centre, 2 hab., 1 bany, A/A fred

i calor, cuina americana, vídeo porter, ascensor. Nou a estrenar

amb traster inclòs en el preu. Preu. 135.000€. Telf.

652.960.787

Se vende piso seminuevo en San Pedro y San Pablo, en buena zona. 3

habitaciones, 2 baños, galería, terraza, zona

comunitaria. Muy soleado. Oportunidad

**189.000 euros** con parking incluido.

977.226.652

DINERO CON ES-CRITURA. Com-

pramos casi todo.. No importa hipo-tecas, embargos.. Seriedad-Rapidez.

630.232.418

¡¡OCASIÓN!! Piso venta 52 m2, Vía Augusta, 100.000 euros. Hipoteca concedida. Tel.

657.520.696

Page 28: 14 gener 2011

28 - diarimés 14/01/11CLASSIFICATSNOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

Av. CAtAlunyA, pis de 4 dorm., sala menjador amb balcó, cuina office reforma-da , galeria, bany complert reformat, lavabo, armaris encastats, exterior, assoleiat, ascensor i moblat. Ideal es-tudiants. Comunitat inclosa. 650 EUROS/ mes. NOU HÀ-BITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

tArrAgonA - l´AlbAdA- , pis s-nou de 3 dorm., 2 banys, cuina-off, amb galeria ,s-menjador amb balcóns , a/a, exterior assoleiat , ascensor, parquing inclós, com. inclosa 550 euros / mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

tArrAgonA, C/ pons d´iCArt, pis de 4 dorm., s- menjador amb terrasa, cuina office amb galeria, 2 banys, armaris encastats, exterior, assoleiat, calefacció, ascen-sor, grands vistes i pk doble. 900 EUROS mes NOU HÀBI-TAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

tArrAgonA - C/ smith, pis s-nou de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina americana amb vitro., bany complert, moblat, comun. incl., 520 EUROS/mes.NOU

HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

CAlA romAnA, Apt. Ar-gos , pis semi reformat de 4 dorm., s- menjador amb terrassa , cuina office amb galeria, 2 banys, moblat , calefacció, pk opc. , i com. inclosa. 750 EUROS/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

vAll de l´ArrAbAssAdA, C/ Carles Riba , pis s/nou de 4 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina office, 2 banys, calefacció, assoleiat, moblat ,ascensor, pk i com. incl. 800 EUROS/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

tArrAgonA, rblA. novA, pis de 4 dorm., s- menjador amb balcó, cuina office, 2 banys, terrassa, ca-lefacció, exterior, assoleiat, moblat, i com. inclosa. 650 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

tArrAgonA, torres Jordi, pis s/ nou de 2 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina americana, bany complert , moblat, ca-lefacció, ascensor , pk i com. inclosa. 600 euros. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

Alquiler de ApArtAmen-to de obra nueva, vistas al mar, sin muebles con pk por 570 euros /mes. 659 50 31 62

plAçA CronistA sessé , atic estudi , s- menjador amb terrassa, cuina americana amb vitro, bany complert, parquet, exterior, ascensor, com. inclo-sa. 420 euros /mes.NOU HÀ-BITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 41

Altres poblacions

reus st. mAgí Alegre, loft s/ nou de 1 dorm., s- menjador amb terrassa de 30 m. , cuina americana, bany complert, assoleiat, moblat , ascensor, i com. inclosa. 450 euros/ mes. NOU HÀ-BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

reus. Alquilo hAbitA-CiÓn grAnde con calefac-ción y cuarto de baño. 250 euros/mes. Tel: 605.863.699

hAbitAtge vilAllongA del CAmp centre vila. Àtic, cambra, sala d’estar, cuina, bany, 310 euros. Particular. Tel. 93 771.62.24

vilA-seCA, C/ reus, du-plex s- nou de 4 dorm, s- menjador amb terrassa, cuina office, 3 banys, ar-maris encastats, calefacció, ascensor, pk i tr. i comunitat inclosa. 650 EUROS/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

reus. Alquilo hAbitA-CiÓn grAnde para pa-rejas ó persona sola. Zona estación autobuses. Tel. 622.872.052

torreFortA. piso re-FormA integrAl recien-te. Comedor, dos dormito-rios, cocina equipada, baño. Galería cubierta. Exterior. Bien comunicado. Comu-nidad y agua incluídas. 400 euros/mes. Tel: 655.903.103

vilA-seCA, C/ reus, du-plex s- nou de 4 dorm, s- menjador amb terrassa, cuina office, 3 banys, ar-maris encastats, calefacció, ascensor, pk i tr. i comunitat inclosa. 650 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

montbriÓ del CAmp .- pis de 2 dorm., s- menjador amb balcó, cuina, bany com-plert, calefacció, assoleiat , ascensor, amb parquíng i com. inclosa. 395 euros/ mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

montroig del CAmp, pisos nous de 2 dorm. sala menjador amb terras-sa, cuina americana amb vitro, a/a, zona comun., amb piscina, pk incl., com. incl., 400 euros. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

morell.- pis s/ nou de 2 dorm. s- menjador, terrassa

de 50 m2, cuina amb vitro, bany complert, amb pk i traster, 400 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

reus -velodrom , pis de 2 dorm., s- menjador, cuina amb vitro, pk opcional i com. inclosa. 440 euros/mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

vilA-seCA (C/heurA) s/ nou, 2 dorm, 1 bany com-plert, cuina independent, exterior, assoleiat, terrassa, calef., mobles opc., pk inclos., comun. incl., 475 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

vilA-seCA zonA CAstell, ediFiCi exclusiu de pisos d’1 dorm. d’alt standing, gran sala menjador, cuina amb vitro, bany complet, pàrquing i tras-ter opc., ben moblat, comu-nitat inclosa, 470 euros/mes.NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

Traspàs

es trAspAssA FleCA CA-FeteriA a la part baixa de la ciutat. Tel 685.814.628

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus, Pàrquings,

Locals

vilA-seCA (pArC de lA Riera II), local de 90 m2 ,re-format, instal·lacions, cèntric, pàrquing opcional, 800 euros/

mes. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

pArking s.p.-s.p., preCio 65 euros. Tel. 629.198.823

es llogA Ó ven pàrking Av. Catalunya. Tel. 977 29.03.64

reus es lloguA pAr-king zona Niloga 65 euros/mes. Tel 650 631 083

A les AFores de Reus local traster 50 euros. Tel: 666.140.989

reus. llogo loCAl 140 m2 apte taller, C/Costa Bra-va, preu 350 euros/mes. Tel. 977 75.18.36

vilA-seCA, despAtx xA-mFrAner de 150 m2 situat en un edifici semi-nou a la mi-llor zona de Vila-seca, molt llu-minós, 2 ascensors a l’edifici, instal·lacions fetes, 750 euros/mes.NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

busCo plAçA de pAr-king zona Rambla, c/Unió. 669.863.916

TREBALL

se oFreCe oFiCiAl de 1ª electricista-Fontanero. tel. 696.093.651

se oFreCe señorA es-pAñolA con experiencia, para cuidar niños o tareas domésticas. Tel. 600.551.851

empresA líder Al seC-tor del moble precisa dependent/a per a Reus. Es requereix: Experiència en el sector. Iniciativa pròpia i bon tracte. In teres sats /ades tru car al 696. 979.769 per a con certar entrevista.

es neCessitA depen-dentA de carnisseria, inte-ressats trucar al 685.814.628

¡AtenCiÓn! ingresos extrAs www.trAbAJAr-desdeCAsA.Com Tel. 93-100-01-10

multinACionAl en ex-pAnsiÓn. preCisA co-merciales en Tarragona. Abstenerse sin permiso de trabajo. Incorporación inmediata. Retribución eco-nómica a partir de 1.500 euros/mes. No necesaria ex-periencia. De 18 a 35 años. Interesados 680.157.509 Sr. Moreno.

neCesito proFesor pArA tomAr clases de: ál-gebra, cálculo y física. Nivel ingeniería. Tel: 616.149.606

AtenCiÓn!! prepárAte pArA trAbAJAr como: Téc-nico en Tanatoestética, técnicas de maquillaje, taponamientos, suturaciones con Tanatoprac-tor titulado, prácticas reales Tanatorios. 902.110.239

empresA líder Al seCtor del moble necessita repar-tidor/muntador de mobles amb experiència. Amb ve-hicle propi per accedir al lloc de treball. Incorporació im-mediata. Interessats trucar al 977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores

empresA AsegurAdorA preCisA inCorporAr co-merciales y teleoperadoras. Fijo+comisión. Llamar al 653.917.936

LA POBLA DE MAFUMET

Chalet con jardínCompre a precio de

alquiler por738 euros/mes

sin entrada.VEALO EN YOUTUBE.COM (buscar chale

ts la Pobla)Tel: 977.84.28.21

OFICIALA DE PELUQUERÍA

con experiencia. Para Tarragona y Reus

VIVEROS ESTILISTES.Interesadas dejar

currículum en C/ Cervantes, 24

bajos. Tel. 977 21.93.66

Page 29: 14 gener 2011

diarimés - 2914/01/11 CLASSIFICATSMC. Máxima tasación. Raval Martí Folguera, 27. Reus. Tel.: 977.32.17.27. TAR RA­GONA, C/ CAPUTXINS, 28

MOTOR

Venc Audi A8 3.3 TDI 4, color plata, molt bon estat, Any 2001. Tel. 691.816.438

TAROT

ReBecA VidenTe TARO-TiSTA. OfeRTA Visa 15 euros. Tel. 938.618.694

MARÍA VidenTe en ReuS Y SALOu (consulta 10 euros). Tel. 699.847.505

¡¡inAuGuRAciÓn!! TRA-VeSTi rubia, 110 pecho, su­perorgásmica, activa­pasiva, besucona, transformismo, parejas, etc. Salidas. Tel. 695.435.587

cORi cATALAnA, jovencita, universitaria, cariñosa, com­placiente. Atrévete…Dis­creto. Reus. Tel: 698.389.111

cORdOBeSA ¡26 añitos! “recién separada” ¡francés bebido! ¡culito tragón! Tel: 689.263.145. (30 euros). Salidas.

SOniA cARiBeñA, cari­ñosa, besucona. Todo de todo… Discreto. Reus. Tel: 660.056.981

nOVedAd AnnA. Sexy y elegante, madrileña precio­sa, jovencita. Iniciándose, muy cariñosa, francés sin. (Cambrils) www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

iVOnne jOVenciTA, sim­pática, ardiente. Francés natural ó bebido. Discreto. Reus. Tel: 659.377.652

ReuS. dOS chicas latinas, agradables, besuconas, ha­cemos dúplex y todos los servicios. Piso climatizado. Discreto. Tel: 648.266.866

eMMA. MOdeLO, cariñosa y ardiente. Todos los servi­cios. 24h. Tel. 600.772.050

nOVedAd GiSeLY, es­pectacular acompañante brasileña, ¡20 años! muy juguetona y complaciente. Francés natural, besos… (Cambrils) www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

SALOu. PuRi 100 pecho, morbosa. Recibo sola. Tel: 649.191.271

fÁTiMA. nALGudiTA, ini­ciándose. Tel. 697.851.568

AnA madurita, SOniA 38, iVOnne 26, Hacemos realidad tus fantasías. 25 euros completo. Reus. Tel: 693.976.973

ReuS. eSPAñOLA madura, 50 años, sensual, atractiva, complementos naturales, sado­erótico, transfor­mismo. Recibo sola. Tel. 626.328.942

MÓnicA cATALAnA, en­cuentros con rigurosa dis­creción. Creixell­Tarragona. Tel. 682.529.074

exÓTicA cATALAnA morena, recibo sola. Piso privado. Discreto. Tel. 689.535.868

dAnieLA GuAPA, sim­pática, cariñosa. Piso dis­creto. 30 euros. Reus. Tel. 692.740.035

BeSO neGRO, grie­go, 50 euros. Tania. Tel. 628.984.219

LA BRujiTA HecHiceRA ¡nAcÍ para ayudarte! Viden­cia, Tarot, Péndulo. Aciertos garantizados. 806 516 508. 608.536.753. Aclara tus dudas. ¡Llámame! Te atenderé perso­nalmente 24h. Mayores de 18 años

ALTRES

dineRO RÁPidO. Con la garantía de su piso, casa ó finca. Firma ante notario. No importan deudas, embargos ó Asnef. Tel: 603.791.072

RELAX

VAneSSA. MORenAzA, rumana, dulce, cariñosa. Discreto. Recibo sola. Reus. Tel. 671.788.470

PATRiciA. cARiñOSA, todo de todo. Reus. Tel: 603.649.911

cASA SiLViA y 4 ami­gas eróticas, lujuria. Tel: 679.763.276. Tarragona

Se neceSiTAn chicas club alterne o piso. Preguntar por Helena. Tel. 677.084.547

MASAjiSTA cAnARiA, ma­dura, 110 pecho. Privado. Tel. 652.593.903

ReBecA ReuS cincuento­na. Todo de todo... griego profundo. tel. 693.676.826

RuBiA, cOMPLAcienTe y cariñosa, 60 euros 1 hora. Tel: 681.125.710

MORenA 29 años. Com­placiente, discreción. Ser­vicios de 20 euros.Tel: 639.049.967

deSde 20 euros. Discre­ción. Morena pechos gran­des. Tel: 616.282.396

MASAjeS eRÓTicOS, pla­centeros, excitantes, en ca­milla. Rubia sensual. Tarra­gona. Tel: 638.006.756

cHAYAnne para maduras que quieran pasarlo bien. Tel. 695.558.761

nOVedAd en Calafell. Chica española, atracti­va, no profesional. Tel. 673.481.050

eSPAñOLA, MuñequiTA, curvas de vértigo, muy mor­bosa, recibo sola. Discretísi­mo. Tel: 638.499.555

PReciOSA ReLLeniTA, dulce como la miel. 1 hora 60 euros. Tel: 661.143.180

eSPecTAcuLAR MASAjiS-TA complaciente, masajes eróticos completos, fran­cés natural. Tarragona. Tel: 677.213.012

Recien LLeGAdA. Gallega y su amiguita, francés natu­ral. Salidas. Tel: 646.263.204

MASATjiSTA TiTuLAdA relax, contractures, etc. Tel. 628.195.088

PReciOSA RuSA sensual, cariñosa, cuerpo espectacu­lar. Recibo sola. Tarragona. Tel: 654.929.006

cAMiLA. cARiñOSA, sen­sual, francés natural. Reci­bo sóla. Tel. 682.505.399

LAiA RuBiA, guapísima, transexual. Total discre­ción. Reus centro.Tel: 633.550.908

exÓTicA jOVenciTA oriental, 30 euros, Tamara. Tel. 622.357.275

TRAVeSTi nOVedAd. ¡LUANA espectacular! Gua­pa y femenina, 22 dotación, activa­pasiva, muy cariñosa. ¡TODO TIPO DE SERVI­CIOS!.Cambrils. Muchísima discreción. Tel: 670.850.674

inGReSOS exTRAS www.eltrabajardesdecasa.com. TeL. 91 101.81.59

AMISTAT

ARA-Viu. cenTRO AMiS-TAd, PARejAS y cenas. Tel. 977 24.38.70 / 630.432.999

SeñOR 63 AñOS, cOnO-ceRÍA señora hasta 60. tel: 661.059.047

ciPS cLuB AMiGOS. OR-GAnizA psicóloga. Tel: 977 243 029 ­ 625.496.482. www.ci­ps.com

REFORMES LLAR

Se OfRece PALeTA PARA hacer reformas en gene­ral. Económico y serio. Tel. 615.891.932

RefORMAS inTeGRALeS, BOLeTineS eLecTRici-dAd, fontanería y gas. Ra­fael. Tel. 670.752.974

inSTALAciOneS Y RePA-RAciOneS. ALuMiniOS, toldos, persianas, cortinas, interiores, ventanas, galerías, mosquiteras, techos falsos, reformas baño y cocina. PRe-ciOS de cRiSiS. Jose. Tel: 667.242.199

PinTuRAS cOBO. Pinturas en general, particulares, comunidades. Presupues­tos sin compromiso.Tel: 669.161.419

ALBAñiLeRiA ReALizA-MOS toda clase de trabajos. Presupuestos sin compro­miso. Sr. Codina. Tel. 977 54.12.34 ­­ 609.240.935

COMPRES

PRudix cOMPRO ORO jO YAS usa das, MejOR PReciO,(SIN ENGAÑOS.) PAGAMOS AL inSTAn-Te. O’Do nell, 25 junto PA-SeO PRiM- Re uS. Tel. 977 32.82.24. en BenVinGuT SOciAS Nº 32. EL VENDRELL (TARRAGONA).977.18.15.15

dineRO AL inSTAnTe. cOMPRA DE ORO Y JOYAS

ReuS. Francés inolvidable a pelo con orgasmo 20 euros. Tel: 618.459.632

¡¡ AMA de casa muy tímida !! … Tel: 689.302.260 (An­siosa de disfrutar al máxi­mo) 30 euros. Particular.

AzucenA 24 años, guapísi­ma, dulce, cariñosa, masaje relajante. Citas concertadas. En Reus. 679.817.236

eSPAñOLA. eMPReSARiA, no profesional, horas con­certadas. Creixell­Tarragona. Tel. 608.411.781

Se ALquiLA HABITACION por horas, para relax, es­pecial parejas y chicas in­dependientes. Tel. 615 383 697

ALexAndRA, RuSA espec­tacular, 26 años. Amante exquisita, juegos eróticos, placer 100%, ¡Todos los servicios!. (Cambrils). Tel: 664.563.275.www.alinare­lax.com

PAuLA. SexO total. Cari­ñosa. Morbosa. 102cm pe­cho. Particular. Salidas. Tel.: 664.077.776

nOVedAd PAuLA ¡ange­lica rusa! 20 años, figura esbelta, muy completa y complaciente. (Cambrils) www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

ARGenTinA, SALOu, ma­sajes y algo más. De 10 a 22 h. Tel: 667.306.753

Se neceSiTAn CHICAS para piso de relax en Reus. Tele.: 615 383 697

cARLA 27 años, iniciándo­me por primera vez. Recibo con mucha discreción. Tel. 653.021.726 CREIXELL­TA­RRAGONA

MAdRe-HijA. jÓVeneS, lésbico superauténtico, co­pro, lluvia, francés, supere­conómico. Tel. 638.418.619

jOVenciTA, cARiñOSA, atención las 24 hrs.30 euros servicio completo. Tel: 665.803.332

MARTA, 25 años, morena­za, 100 de pecho, dulce y muy caliente. Todos los ser­vicios. En Reus. Telef.: 626 317 701

exHuBeRAnTe RuBiA, 25 años, griego y francés hasta el final. 651.760.457. CREIXELL­TARRAGONA

5 RuSAS ESPECTACULA­RES 19/25 años, guapas, morbosas y complacientes. Te esperan en Cambrils. www.alinarelax.com. Tel: 664.563.275

BONAVISTA COMPRA Y VENTA DE ORO

BERMÚDEZCambia tus joyas

usadas o rotas por dinero, pagamos hasta

27 euros. gr.Pagos al contado.Abierto domingos hasta el medio día.

C/ 20, nº 56Tel. 692.228.340

Reus. Es venen mobles despatx,

taula direcció, sofàs de pell, sala de

reunions, mobiliari per a dos despatxos

d’oficial. Preu negociable. Telef.

615.620.161

COMPRA DE ORO MÁXIMA COTIZACIÓN,

RESCATE DE PÓLIZA DE EMPEÑO MONTE DE PIEDAD. MC ORO PLAÇA PASTORETA

Nº 2 REUS PARKING GRATUITO

TEL 977 33 33 10

CONSTRUSIS reformas en

general, cocinas, baños, etc.

Económicos. Presupuesto sin compromiso. Tel.

610.247.406

COMPRO COCHES, FURGONETAS,4X4PAGAmOS EN EfEctIvO

NO ImPOrtA EStAdO

cON/SIN Itv

TEL: 615.994.876

Nueva delegación en Pol.Riu ClarPRECISA para incorporación inmediata:12 Teleoperadoras

Ofrecemos:-Alta en la SS-Sueldo fijo+ incentivos-Formación a cargo de la empresa-NO SON VENTASPrecisamos;-Personal con vehiculo propio para acceder al puesto de trabajo-Ganas de trabajar-Posibilidad de realizar 1/2 jornada o jornada completa.

Interesados llamar al: 977 199 446 / 608 571 901

¿QUIERES ESTAR EN FORMA?

¿QUIERES PERDER PESO?

NO DISPONES DE TIEMPO.

Aquí tienes UN EN-TRENADOR PERSONAL

para ti.

LLÁMAME TEL: 637 292 504

Page 30: 14 gener 2011

30 - diarimés 14/01/11CLASSIFICATSGINA 20 años, francés completo, griego, muy dul-ce, dos servicios 40 euros. Reus. Tel. 681.126.044

VeróNIcA de nuevo en Reus masaje profesional en camilla, todos los servicios. Tel. 699.242.637

MAdurItA, cAchoNdísI-MA, rubia explosiva, compla-ciente. Económica. Citas Tel. 665.697.759

trAVestI NoVedAd (Reus), femenina, rubia, cuerpazo, solita, completa, 30 euros. Tel. 617.611.650

JeNNIFer. 23 añitos, ca-talana, 20 euros completo. Tarragona. Discreto. Tel. 697.411.514

40 euros, masajes dulces y muchas cosas más… Completo. Tarragona. Tel: 669.262.608

MArtA cAtAlANA, 40 años, atractiva, cariñosa, completísima. Sí todo. Tel. 664.506.522

IMPresIoNANte ruBIA, joven, pechos 120, masaje, servicio completo. Tarrago-na. Tel: 669.262.608

MArINA. rusA muy ca-riñosa, 140 pecho. Todos servicios. Económico. Tel: 977.32.15.68

YANIrA. FrANcesA ára-be 20 años, dos servicios 40 euros. Griego. Tel: 653.613.385

crIstINA. rusA, dos ser-vicios 40 euros. Discreto. Reus. Tel. 648.132.051

MAdurItA. serVIcIo económico y siempre con. Reus. Tel: 671.132.020

RIANA. Citas particulares.

Tarragona. Tel. 686.526.657 / 670.652.089

SANDRA española guapa y

completa.Para hombres

maduros.Privado. Salou.Tel: 692.557.346

CHICO masajista completo, titulado,

con camilla. Activo-pasivo.

Discreto, cariñoso. Tarragona. Tel:

693.969.679

MaduritaFrancés 15

Completo 25Tel: 686.395.773

Page 31: 14 gener 2011

diarimés - 3114/01/11 SERVEIS

TVE106:30 Telediario matinal09:00 Los desayunos de TVE10:15 La mañana de La 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón de...15:00 Telediario 116:15 Amar en tiempos revueltos17:00 El clon17:45 Mar de amor18:30 España directo20:00 Gente21:00 Telediario 222:05 El tiempo22:15 Miniserie: Operación Malaya23:25 Cine: El último Boy Scout02:00 Ley y orden: acción criminal04:20 TDP Noticias04:30 Noticias 24 horas

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

LA SEXTA06:00 Teletienda07:00 La Sexta En Concierto08:10 Lo mejor de laSexta09:00 Crímenes imperfectos11:10 Las pruebas del crimen12:05 Yo detective13:00 Crímenes imperfectos14:00 laSexta Noticias 14h14:50 LaSexta Deportes15:20 Sé lo que hicisteis...17:05 Numb3rs17:10 Caso abierto19:00 Navy, investigación criminal23:30 Navy, investigación criminal00:15 Caso abierto01:15 Caso abierto01:50 The office02:15 Astro tv05:00 Teletienda

TVE207:30 Para todos La 209:30 Aquí hay trabajo10:00 UNED11:00 Documentales culturales12:00 Los oficios de la Cultura12:30 Para todos La 215:00 Mi reino por un caballo15:30 Saber y ganar16:00 Grandes documentales18:55 Biodiario20:00 La 2. Noticias20:30 Inquietos21:00 Apocalipsis: La Segunda Guerra Mundial21:45 La suerte en tus manos22:15 Imprescindibles23:15 Singular.es00:00 Cine: Tsotsi01:25 Los conciertos de Radio 3

TV306:00 Notícies 3/24 08:00 Els matins 13:20 Bocamoll 14:00 Telenotícies comarques 14:20 El medi ambient 14:30 Telenotícies migdia 15:40 Cuines 15:50 La Riera 16:35 Divendres 18:30 El guardià 20:15 Esport Club 20:35 Espai Terra 21:00 Telenotícies vespre 21:50 Zona zàping 22:15 La gran pel· lícula: Vol nocturn23:40 Pel· lícula: Infectats01:05 Bombers de Nova York 01:50 Divendres 03:30 Notícies 3/24

ANTENA 306:00 Las noticias de la mañana08:45 Espejo público12:30 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson14:30 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias16:00 Bandolera17:30 3D19:15 El diario20:15 Karlos Arguiñano en tu cocina21:00 Antena 3 Noticias22:00 DEC02:30 Adivina quién gana esta noche05:00 Repetición de programas

CANAL REUS TV15:00 La Neu15:30 Extraradi16:00 Notícies16:30 La Grada dels divendres17:00 10 Comarques17:30 La Neu18:00 Notícies18:30 La Grada dels divendres19:00 Furgoaddictes19:15 Carreteres Secundaries19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies. Segona edició20:30 10 Comarques21:00 La Grada dels divendres21:30 Socarrats. L’Espai d’humor22:00 Notícies22:30 10 Comarques23:00 La Grada dels divendres23:30 Civilis

CUATRO07:00 El zapping de Surferos08:35 Equipo de rescate09:25 Alerta Cobra10:25 Alerta Cobra11:25 Alerta Cobra12:30 Las mañanas de Cuatro13:55 Noticias Cuatro 114:50 Noticias Cuatro deportes 115:40 Tonterías las justas19:00 ¡Allá tú!20:00 Noticias Cuatro 220:45 Deportes Cuatro21:00 Fama ¡a bailar!21:30 Supernanny22:35 Callejeros23:15 Conexión Samanta00:30 Reporteros Cuatro. REC01:25 Salvando a Grace03:10 NBA

TAC 1214:00 Noticies 1214:30 Auditori15:00 Dorsal 12 Dijous15:30 La Neu 16:00 Noticies 1216:00 Reemissió18:00 Socarrats18:30 La Neu19:00 FurgoAddictes19:15 Carreteres Secundàries 19:30 Esports enXarxa20:00 Notícies 1220:30 10 Comarques21:00 Vins a Vins21:30 Gaudeix la Festa22:00 Noticies 1222:30 Reemissió00:00 Civilis00:30 Socarrats

TELECINCO06:30 Informativos Telecinco09:00 El programa de Ana Rosa12:45 Mujeres y hombres y viceversa14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco 15:0015:45 Sálvame diario20:00 Pasapalabra20:55 Informativos Telecinco22:00 Sálvame deluxe02:30 Locos por ganar03:30 Más que coches04:00 En Concierto04:30 Infocomerciales05:30 Fusión sonora

CANAL CATALÀ11:00 Portaveus 11:30 Productes i serveis12:00 La Santa Missa12:30 Productes i serveis13:00 Tarragona Opina 14:00 T-notícies 14:30 Portaveus 15:00 Tarragona Opina 16:00 T-notícies 16:30 L’entrevista 17:00 Tarragona Opina 18:00 Portaveus 18:30 Catalunya Opina20:30 T-notícies 21:00 Pericos Online22:00 Canal Esports Tarragona22:30 Anem a plaça23:15 Va de mascotes23:30 La ronda

AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Joan de Ribera, Fèlix de Nola, Malaquies, Macrina i Pere Donders.

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers.................................................................................................... 085Emergències................................................................................................112Urgències.(Ambulàncies)......................................................................... 061CAMBRILSAjuntament.................................................................................977.79.45.79Policia.local............................................................................... 977.79.45.66Centre.d’Assistència.Primària.(CAP)......................................977.36.30.74SALOUAjuntament................................................................................977.30.92.00Policia.local................................................................................977.30.92.12VILA-SECAAjuntament................................................................................977.30.93.00Policia.local................................................................................977.30.93.16Ambulatori................................................................................. 977.39.40.27TORREDEMBARRAAjuntament................................................................................977.64.00.25CAP.............................................................................................977.64.38.09Policia.local...............................................................................977.64.60.05

AGENDA

FARMÀCIESTARRAGONA:

Font-quer Civit, Hereus

Plaça.Generalitat,.1.A..(24.hores)

977.21.16.60

Vidal Vidal, Ma Teresa

Reial,.1.(24.hores)

977.24.02.68

REUS:

Guillen-Navàs-Sentis-

Villanueva

Av..Paisos.Catalans,.116.dreta.

(24.hores)...977.32.27.51.

Piqué Monteverde, Joaquim

Pça..Mercadal,.8

(diürn).977.12.70.84

EL VENDRELL.Música. Concert d’orgue a càrrec d’Alva-

ro Carnicero

A.les.21.hores.a.l’Esglèsia.Parroquial

CAMBRILS. Cinema. «Caza a la espía»

A.les.22.30.hores.cinema.Rambla.de.Cambrils

REUS. Cinema. «Ciutat de vida i mort» del xinès Lu Chu-

an»

A.les.22.hores.al.Teatre.Bartrina

REUS. Teatre. «Broots»

A.les.21.hores.al.Bravium.Teatre

CINEMA CARTELLERA

TARRAGONAOCINETARRAGONAOcine1 Bruc(V.catalana) 16.00Ocine1 Eldiscursodelrey 18.00-20.15-22.40Ocine2 LaBellaylaBéstia-3D 16.15Ocine2 LosviajesdeGulliver-3D 18.15-20.15Ocine2 Tron-3D 22.15-00.40Ocine3 Sammy-3D 16.00-18.00Ocine3 LasCrónicasdeNarnia-3D 20.00Ocine3 Biutiful 22.15Ocine4 Twelve 16.30-18.30-20.30-22.30/dv:00.30Ocine5 Megamind 16.00Ocine5 Dediosesyhombres 17.45-20.00-22.30/dv:00.45Ocine6 Buried(enterrado) 16.00Ocine6 Comolavidamisma 18.15-20.30-22.40/dv:00.45Ocine7 Caminoalalibertad 16.30-19.15-22.00/dv:00.30 Ocine8 Copiacertificada(VOSE) 16.00-18.00-20.00-22.00/dv:00.00Ocine9 Ladagaderasputín 16.00-18.15-20.30-22.40Ocine9 Nocontroles 00.40Ocine10 Elturista 16.15-18.20-20.30-22.40/dv:00.45Ocine11 LosviajesdeGulliver 16.30Ocine11 Ahoralospadressonellos 18.30-20.30-22.40/dv: 00.40Ocine12 Tambiénlalluvia 16.00-18.10-20.20-22.40/dv:00.40Ocine13 Amoryotrasdrogas 16.00-18.15-20.30-22.40/dv:00.45Ocine14 TheGreenHornet-3D 17.30-20.00-22.30/dv:00.45Ocine15 Lospróximostresdías 16.30-19.00-22.00/dv:00.30Ocine16 TheGreenHornet 16.30-19.00-22.00/dv:00.30

ALTAFULLACINEMESLESBRUIXESALTAFULLALesBruixes1 Amoryotrasdrogas 18.00-20.05-22.10-00.15LesBruixes2 TheGreenHornet 18.00-20.10-22.20-00.30LesBruixes3 Caminoalalibertad 18.45-21.30-00.00LesBruixes4 LasCrónicasdeNarnia 18.15LesBruixes4 Bruc,eldesafío 20.30-22.30LesBruixes4 Baladatristedetrompeta 00.30

LesBruixes5 Megamind 18.00LesBruixes5 Elsúltimsdiesdelmón 19.50-22.10-00.20LesBruixes6 LosviajesdeGulliver 18.20LesBruixes6 Ahoralospadressonellos 20.10-22.10-00.10LesBruixes7 Thetourist 18.15-20.15-22.15-00.15

LESBRUIXESCINEMES-ALTAFULLA:977651421

VILA-SECAOCINEVILA-SECAOcine1 Thetourist 16.15-18.15-20.20-22.30 /dv: 00.40Ocine2 Ahoralospadressonellos 16.00-18.00Ocine2 Lospróximostresdías 20.00-22.30Ocine3 Ladagaderasputín 18.30-20.30-22.40Ocine3 LaposesióndeEmmaEvans 00.40Ocine3 Comolavidamisma 20.30-22.40Ocine4 Amoryotrasdrogas 18.15-20.30-22.40/dv:00.50Ocine5 TheGreenHornet-3D 17.30-20.00-22.30/dv:00.45Ocine6 TheGreenHornet 16.30-19.00-22.00/dv:00.30Ocine7 Nocontroles 18.15Ocine7 Eldiscursodelrey(V.CAT) 20.10-22.30/dv:00.45Ocine8 Comolavidamisma 18.15-20.30-22.40/dv:00.50 Ocine8 Amoryotrasdrogas 18.15-20.30-22.40Ocine9 Caminoalalibertad(v.digital) 17.00-19.30-22.00/dv:00.30Ocine10 LosviajesdeGulliver-3D 16.00-18.00Ocine10 Tresmetrossobreelcielo 20.00Ocine10 Tron-3D 22.30

REUSREUSPALACESala1 TheGreenHornet 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30Sala2 Tresmetrossobreelcielo 16.00 - 18.30 - 22.00 Sala3 Tron 16.00 - 18.30 - 22.00 Sala4 Lostrespróximosdías 16.00 - 18.30 - 22.00 Sala5 TheTourist 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.30Sala7 Lospadressonellos 16.00 - 18.15 - 22.30 - 22.30 Sala8 LosviajesdeGulliver 16.00 - 20.30

Sala8 LasCrónicasdeNarnia 18.15 - 22.15Mésinformacióaltelèfon977754978

LAURENREUSMULTICINESLauren1 LosviajesdeGulliver 16.05 - 18.05 - 20.05 - 22.10Lauren2 Megamind 16.00 - 18.00 Lauren2 Burlesque 20.05 - 22.15 Lauren3 Nocontroles 16.15 - 18.25 Lauren3 LaposesióndeEmmaEvans 20.15 - 22.20 Lauren4 LascrónicasdeNarnia 16.00 - 18.15 - 20.15Lauren4 Tresmetrossobreelcielo 22.15Lauren5 Ahoralospadressonellos 16.15 - 18.30 - 20.25 - 22.25 Lauren6 TheGreenHornet 16.30 - 19.35 - 22.10 Lauren7 Amoryotrasdrogas 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30Lauren8 Lospróximostresdías 16.30 - 19.35 - 22.10Lauren9 Thetourist 16.20 - 18.25 - 20.30 - 22.30

Peramésinformacióivendaanticipadad’entrades:www.laurencinemas.net

ELVENDRELLOCINEOcine TheGreenHornet 115.50-18.10-20.30-22.45/dv:01.00Ocine Lospróximostresdías 15.50Ocine Comolavidamisma 18.25-20.35-22.45/dv:01.00Ocine Ahoralospadressonellos 16.10-18.15Ocine Tambiénlalluvia 20.20-22.30-00.30Ocine Caminoalalibertad 16.30-19.30Ocine Elturista 22.15/dv:00.40Ocine Ladagaderasputín 16.15-18.15-20.20-22.30/dv:00.40Ocine Amoryotrasdrogas 16.00-18.15-20.30-22.45/dv:01.00Ocine TheGreenHornet3D 16.30-19.30-22.15/dv:00.45Ocine Sammy3D 16.20-18.20Ocine LosviajesdeGulliver3D 20.15-22.15-00.20

OCINE:902170831/977660778

L’HORÒSCOP

Arrisca més en l’amor, potser sigui el moment de viure noves experiènci-es. Salut; activitat física massa inten-sa per al moment actual.

ÀRIES21/03 al 20/04

Període excel·lent per divertir-se a través del contacte amb els altres. Sa-lut; estàs acumu-lant més greix del que el teu sentit de l’estètica admet.

TAURE21/04 al 21/05

No et convé co-mençar la casa per la teulada en les teves relacions amoroses. Salut; aquests dies has de prendre les co-ses amb calma.

BESSONS22/05 al 21/06

En l’amor apren-dràs molt d’algú que del qual no t’ho esperes. Salut; t’has de controlar més si ets propens a excedir-te en els menjars.

CRANC22/06 al 23/07

Venus transitant pel teu signe indica una forta necessi-tat de relacionar-te sentimentalment sobre la base de l’harmonia i l’equi-libri.

SAGITARI23/11 al 21/12

Per evitar proble-mes sentimentals no et deixis portar per idees antigues. Salut; és impor-tant que distingei-xis els problemes reals dels ficticis.

CAPRICORN22/12 al 20/01

De com visquis la vida sentimental dependrà el re-sultat final. Salut; convé que siguis previngut. Evita les situacions que et creïn tensió.

AQUARI21/01 al 19/02

El tracte amb gent diversa et pro-porcionarà el que aquestes buscant en matèria d’amor. Salut: els teus bi-oritmes estan pu-jant.

PEIXOS20/02 al 20/03

Vius un període de major exigència emocional. Salut; pensa que un dia estressant neces-sita equilibrar-se amb el temps de descans adequat.

LLEÓ24/07 al 23/08

Fes coses en com-panyia de la teva parella. Salut; uti-litza el temps lliu-re en ocupar-te de coses agradables que et reportin mo-ments feliços.

VERGE24/08 al 23/09

Avui no descartis viure sorpreses sentimentals ab-solutament gra-tes. Salut; evita trasnuitar massa o beure’n més del compte.

BALANÇA24/09 al 23/10

Sentimentalment, vius un període actiu i ple de força. Salut; si et mos-tres més tolerant amb tu mateix dei-xaràs enrere mol-tes tensions.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

Page 32: 14 gener 2011

32 - diarimés 14/01/11A L’ÚLTIMA

SUDOKUL’ACUDIT Napi

Nivell mitjà

20º 8ºTemperatura

màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

EL TEMPS

Estat del cel:Domini de l’ambient as·solellat en general, amb alguns intervals de nú·vols alts i prims de mati·nada. Independentment, a punts de la Depressió Central hi haurà alguns estrats baixos, que local·ment deixaran el cel molt ennuvolat fins a mitja tarda.

MÒNICA JUSTLa intriga, el romanticisme, la cons·piració i la traïció es donen cita a Ma-dame Sorescu (Barcanova), l’última novel·la de l’escriptora reusenca Mar·ta Magrinyà que, a través del seu relat, transporta el lector als anys 30, enmig dels laberints familiars i les rancúni·es de la noblesa de la fictícia població turca de Ciutat Pia. Tot plegat es tro·ba emmarcat en un complex entramat provocat per l’arribada del fill bastard d’un ric aristòcrata que desperta fan·tasmes del passat i ir·romp en un perillós cercle en el qual no hi falten ni les confessi·ons ni els assassinats.

La idea de la novel·la va néixer fa gairebé 20 anys, de la mà d’una jove Marta Magrinyà que ja tenia cla·ra la seva passió per la literatura. L’es·tiu passat va recuperar les notes ini·cials i va desenvolupar el relat durant deu dies intensos. I és que ella assegu·ra que no se sabria estar llargs mesos treballant en una mateixa novel·la, sinó que «m’hi he de posar intensa·

ment durant una o dues setmanes i dedicar·hi gairebé totes les hores del dia». És per això que, tenint en compte que professionalment es dedica a al·tres feines, sol aprofitar els períodes de vacances per endinsar·se de ple en la seva passió.

La vocació d’explicar històries a tra·vés de l’escriptura sempre l’ha acom·panyat i la porta a dins des de ben pe·tita. «Des que tinc ús de raó que em recordo escrivint, sempre m’ha apas·sionat, i quan tenia sis o set anys ja

feia els meus petits lli·bres», explicava.

L’any 2005 va inici·ar el projecte d’un bloc online a través del qual compartia les seves novel·les amb els lec·tors i, al mateix temps,

podia copsar, a través dels comenta·ris, les impressions que generaven. «Això em va ajudar molt, ja que vaig veure que hi havia molta gent a qui li agradava el que escrivia, i a partir d’aquí vaig anar guanyant confiança per fer un pas endavant, presentar·me a premis i intentar publicar les novel·

les», explicava.Però no va ser fins un any més tard,

el 2006, quan va publicar el seu primer llibre, Esperant bones notícies (March Editor), després de guanyar un premi literari. Tot just un any després va ser el torn de Terra d’instints (Barcanova) una novel·la que va tenir molt d’èxit i de la qual Magrinyà està molt satis·feta. Després de pràcticament tres anys de descans, enguany és el torn de Madame Sorescu, que ja es pot tro·bar a les llibreries i que ha gaudit de molt bona acceptació durant la cam·panya nadalenca. Magrinyà, que si·tua en els grans clàssics els seus refe·rents, té molt clar que la llengua amb la qual s’expressa millor és el català, però també contempla la possibilitat de traduir les seves obres al castellà per tal de poder arribar a un públic més ampli. Tot i això, i malgrat domi·nar la llengua, l’escriptora reconeix que «és molt difícil, perquè hauria de replantejar pràcticament tot el relat i em portaria molt de temps». Ella és plenament conscient de les dificultats de viure de la literatura, però reconeix que li agradaria.

LITERATURA

Un còctel d’intriga, amor, aventura i traïcióSón els ingredients clau de ‘Madame Sorescu’, la darrera novel·la de Marta Magrinyà

La trama del llibre se situa als anys 30, a la fictícia població turca de Ciutat Pia

La reusenca Marta Magrinyà, mostrant la seva novel·la ‘Mada-me Sorescu’.OLÍVIA MOLET