150613 Discurs de Presa de Possessió com Alcaldessa de L'Hospitalet

5
Discurs de Presa de Possessió de Núria Marín com alcaldessa de L’Hospitalet 13 de juny del 2015 L’Hospitalet

description

Discurs de Núria Marín en la presa de possessió com alcaldessa de L'Hospitalet13/06/2015

Transcript of 150613 Discurs de Presa de Possessió com Alcaldessa de L'Hospitalet

  • Discurs de Presa de Possessi de Nria Marn com alcaldessa de LHospitalet

    13 de juny del 2015 LHospitalet

  • 1

    Bon dia,

    Regidors i regidores, Representants de les entitats del mn social, econmic i cultural, Autoritats, Amics i amigues,

    Moltes grcies a tots per ser avui aqu. Tots sabem de la importncia daquest solemne Ple de constituci de lAjuntament, que cada 4 anys marca linici duna nova etapa. I per aix aquest Sal, com sempre, compta amb la presncia de moltes de les persones que participeu activament de la vida de la ciutat.

    LHospitalet s una ciutat viva, que no satura mai.

    s una ciutat de suma, que sap integrar, sense aturar-se, noves veus, noves opinions i noves inquietuds.

    I les eleccions sn aix: un moment en el qual sincorporen noves opinions, noves inquietuds, nous accents... I tamb es reafirmen projectes.

    Projectes progressistes i desquerres que aquesta ciutat porta fent des de la recuperaci de la democrcia.

    Projectes fidels als valors socials que marquen la personalitat de LHospitalet.

    Projectes de progrs que han transformat la ciutat de dalt a baix.

    Projectes de justcia social que ens projecten cap al futur.

    Aquestes ltimes setmanes, han estat molt intenses, unes setmanes plenes democions personals i collectives.

    Mentre em preparava aquesta intervenci, he estat repassant la que vaig fer fa quatre anys.

    Estic satisfeta de poder dir, quatre anys desprs, que he complert els compromisos que vaig contreure en aquest mateix Sal de Plens.

    Perqu, al final el que t ms valor en poltica i per a un poltic s la seva paraula, la seva coherncia i la voluntat ferma de treballar per millorar la qualitat de vida dels seus vens i de les seves venes.

    I avui en aquest Ple solemne us demano, igual que vaig fer ara fa quatre anys, a tots els regidors i les regidores que tenim el privilegi de representar la nostra ciutat, que treballem lleialment per LHospitalet, pels interessos de tota la ciutadania. I que ho fem dignificant la poltica.

  • 2

    Depn de cadascun de nosaltres que daqu a quatre anys, puguem dir amb el cap ben alt que, des de lacord o la discrepncia, tots i totes els que conformem avui el consistori hem donat el millor de nosaltres per aquesta ciutat i pels nostres vens i per les nostres venes.

    Jo, davant tots vosaltres, em reafirmo en el meu comproms, en la meva manera dentendre la poltica i de fer poltica al servei a la ciutadania. De forma honesta i transparent.

    Em comprometo a continuar treballant cadascun dels ms de 1.443 dies que queden fins a les properes eleccions municipals al servei de LHospitalet. Amb passi i dedicaci, amb transparncia i consens.

    La ciutadania ha parlat a les urnes i, amb el seu vot, ens ha demanat que fomentem la uni, no la separaci. Que no dividim els ciutadans en bndols, que integrem i sumem. Que s igual don venim, que s igual si som homes o dones, que s igual si som grans o joves, el que importa s que sumem.

    I aquest s el meu comproms, fer acci poltica defensant el nostre projecte des del respecte i el dileg.

    LHospitalet s una ciutat diversa i plural. Tan diversa i plural com el consistori que avui sha constitut.

    La ciutadania vol dileg, consens i participaci. Per aix avui crec que s important que tots els que la conformem: ciutadans, entitats, empreses, sindicats i partits poltics, actuem lleialment per al benestar de la ciutadania i que ho fem pensant en linters general de la ciutat.

    El meu full de ruta s clar. Progressista i social, tal com he explicat en els ltims dies als grups municipals. Confio que a partir davui puguem treballar plegats amb totes les forces poltiques per impulsar-lo, arribant a acords i sumant en la mateixa direcci.

    La meva prioritat s donar dignitat i estar al costat de les persones i de les famlies, especialment de les que tenen una situaci ms delicada per culpa duna crisi que no han provocat.

    Vull treballar per garantir drets, no per oferir caritat. Cap persona pot quedar al marge per culpa de la crisi econmica.

    Vull garantir els drets bsics de la ciutadania: lalimentaci, laigua, lenergia i lhabitatge.

    Vull lluitar contra lespeculaci i els habitatges buits. Seguirem, per tant, desenvolupant i millorant el Pla daccions per a lhabitatge de LHospitalet, el primer que es va fer a Espanya.

  • 3

    Vull continuar donant suport a la dependncia, ajudes a lescolaritzaci amb beques menjador, material escolar i accs a les escoles bressol.

    Vull fomentar laccs en igualtat de condicions a la cultura i lesport com a elements per a la creaci i el foment de valors.

    Vull seguir fomentant latracci dempreses i la generaci docupaci. Locupaci s lelement fonamental per a la cohesi social.

    Malgrat la crisi, avui podem dir amb especial satisfacci que LHospitalet s el segon motor de leconomia de Catalunya. Ara no noms cal consolidar aquesta posici, sin potenciar-la. Cercant aliances estratgiques amb el sector cultural, amb el sector biomdic, amb el sector tecnolgic. Aprofitant les potencialitats i els motors de LHospitalet com la Fira de Barcelona i del seu entorn. I contribuir a la sortida de la crisi amb projectes estratgics per a LHospitalet i Catalunya.

    En les ltimes dcades hem esdevingut un referent en poltiques locals deducaci. I ens hem de sentir molt orgullosos de la tasca feta.

    Ho hem fet perqu considerem leducaci com a garantia digualtat doportunitats. Perqu considerem leducaci com a clau dxit de present i futur.

    I, des daqu, el primer dia del nou mandat torno a demanar a la Generalitat que no soblidi de les seves obligacions i competncies.

    Que no soblidi que t lobligaci de construir els nous edificis de les dues escoles que estan en barracons, i de fer les inversions necessries a les cinc escoles de la ciutat que tenen els edificis caducats, envellits i sense les condicions adequades per educar els nostres fills.

    Que no soblidi de la seva responsabilitat amb tots i cadascun dels centres educatius de la ciutat. Que no soblidi de la seva responsabilitat per garantir una salut pblica i de qualitat. Que no soblidi dels nostres centres datenci primria. Que no soblidi dels nostres hospitals.

    Avui em comprometo a impulsar tres grans pactes poltics i ciutadans. Un, per defensar la sanitat pblica de qualitat; un altre, en defensa de leducaci pblica, i un tercer, perqu es desenvolupin les infraestructures estratgiques vitals per al futur de LHospitalet i de Catalunya: la Lnia 9, laccessibilitat de lestaci de Bellvitge, el soterrament de les vies del ferrocarril i lestaci central de la Torrassa.

    Tres grans pactes poltics i ciutadans per actuar amb tota la fora que representa ser la segona ciutat de Catalunya.

  • 4

    Entre tots i totes hem de marcar-nos com a objectiu fer de la ciutat un gran espai de convivncia sota la premissa que cal garantir els drets i els deures dels ciutadans i de les ciutadanes. En lespai pblic comena la ciutat, i des de lespai pblic sha de gaudir de la plena ciutadania.

    Em comprometo a treballar amb consens i dileg amb la ciutadania, amb les entitats i tamb amb els grups poltics municipals.

    Aprofundirem en la transparncia, millorarem la cultura participativa i la qualitat democrtica. La crisi no noms s econmica, tamb s una crisi de confiana en les institucions. Volem que la gent senti lAjuntament com una instituci democrtica, propera i oberta com el que s.

    LHospitalet no la construm els poltics, la construm tots plegats. Nosaltres tenim la responsabilitat de vetllar pels interessos de la ciutadania: la nostra missi s fer sentir la seva veu i fer realitat els projectes i els anhels collectius.

    LHospitalet la construm plegats, ning no s imprescindible, per tots els que volem sumar som necessaris. LHospitalet ser el que vulguem que sigui entre tots i totes.

    Porque, como deca Machado, poeta republicano y maestro muerto en el exilio:

    Est el hoy abierto al maana. Maana, al infinito. Ni el pasado ha muerto. Ni est el maana en el ayer escrito.