Butlletí de novetats. Juny 2015

28
NOVEL·LA B utlletí de N ovetats JUNY Biblioteques de Mataró 2015 Bugarach, sud de França. El 21 de desembre de 2012 la vila va acollir la Fin du Monde Party, tot un esdeveniment mundial que, al capdavall, acabaria sent poc més que un divertit "carnaval extraterrestre" amb pretensions de convertir-se en la darrera gran festa de la his- tòria de la humanitat. Ficció històrica que segueix la família Klein des dels anys tren- ta fins els seixanta, i ofereix una visió de la bogeria ideològica que va envair Europa i que va portar a la Segona Guerra Mun- dial. Clara Bertran, una noia cega d'una antiga família de l'aris- tocràcia barcelonina, encarre- ga a Carles, un escriptor que malviu de la literatura, la re- dacció d'un llibre, tan curiós com intrigant, sobre un músic de carrer. L'Elies Costa, tothom està con- vençut que és un home d'èxit i que la vida li somriu, però la seva vida s’ha convertit en un autèn- tic infern, per la seva relació amb la màfia xinesa, perquè té una amant, i és víctima d'una espiral creixent d'extorsions que el té a una passa del col·lapse. Thriller psicològic protagonit- zat per una galerista en crisi i amb una vida personal i fami- liar complicada. Aconsellada per una bona amiga psicòloga decideix refugiar-se amb el seu fillastre de 15 anys i con- flictiu, a un poble aïllat dels Pics d’Europa on es desenca- denarà la tragèdia. El Jean-Pierre Zanardi, galeris- ta en la Rive Gauche, es un es- perit lliure. Paulina Homs amb una tranquil·la vida familiar a Barcelona, arriba a París per la boda de la seva cosina. Entre ells naixerà una atracció ines- perada que els canviarà la vida per sempre. L’any 1982 en Sam està a les acaballes de la seva vida. Cri- da en Georges, el seu amic, el seu contrari, l’activista de car- rer que es pensa que ho ha vist tot i no ha vist res. L’últi- ma voluntat d’en Sam és que en Georges acabi el que ell va començar. Representar Antí- gona en el cor esquinçat de Beirut. Alix Madsen acaba de rebre una estranya herència: gaudir un any d’una casa preciosa del s. XIX a Nantucket i resoldre la misteriosa desaparició d’una de les dones de la família Kingsley.

description

Butlletí de novetats de les Biblioteques de Mataró. Juny 2015.

Transcript of Butlletí de novetats. Juny 2015

Page 1: Butlletí de novetats. Juny 2015

NOVEL·LA

Butlletí de Novetats

JUNY

Biblioteques de Mataró 2015

Bugarach, sud de França. El 21 de desembre de 2012 la vila va acollir la Fin du Monde Party, tot un esdeveniment mundial que, al capdavall, acabaria sent poc més que un divertit "carnaval extraterrestre" amb pretensions de convertir-se en la darrera gran festa de la his-tòria de la humanitat.

Ficció històrica que segueix la família Klein des dels anys tren-ta fins els seixanta, i ofereix una visió de la bogeria ideològica que va envair Europa i que va portar a la Segona Guerra Mun-dial.

Clara Bertran, una noia cega d'una antiga família de l'aris-tocràcia barcelonina, encarre-ga a Carles, un escriptor que malviu de la literatura, la re-dacció d'un llibre, tan curiós com intrigant, sobre un músic de carrer.

L'Elies Costa, tothom està con-

vençut que és un home d'èxit i

que la vida li somriu, però la seva

vida s’ha convertit en un autèn-

tic infern, per la seva relació amb

la màfia xinesa, perquè té una

amant, i és víctima d'una espiral

creixent d'extorsions que el té a

una passa del col·lapse.

Thriller psicològic protagonit-zat per una galerista en crisi i amb una vida personal i fami-liar complicada. Aconsellada per una bona amiga psicòloga decideix refugiar-se amb el seu fillastre de 15 anys i con-flictiu, a un poble aïllat dels Pics d’Europa on es desenca-denarà la tragèdia.

El Jean-Pierre Zanardi, galeris-ta en la Rive Gauche, es un es-perit lliure. Paulina Homs amb una tranquil·la vida familiar a Barcelona, arriba a París per la boda de la seva cosina. Entre ells naixerà una atracció ines-perada que els canviarà la vida per sempre.

L’any 1982 en Sam està a les acaballes de la seva vida. Cri-da en Georges, el seu amic, el seu contrari, l’activista de car-rer que es pensa que ho ha vist tot i no ha vist res. L’últi-ma voluntat d’en Sam és que en Georges acabi el que ell va començar. Representar Antí-gona en el cor esquinçat de Beirut.

Alix Madsen acaba de rebre una estranya herència: gaudir un any d’una casa preciosa del s. XIX a Nantucket i resoldre la misteriosa desaparició d’una de les dones de la família Kingsley.

Page 2: Butlletí de novetats. Juny 2015

NOVEL·LA Un multimilionari contracta a un detectiu perquè resolgui un pro-blema: vol saber qui és la Sylvia West, la seva nòvia, amb qui pen-sa casar-se. El detectiu comença a seguir els senyals que ha dei-xat la noia per tot el país; unes petjades de misèria i de dolor, però també de superació.

Berlín, 1930. Alemanya està sotme-sa a una terrible crisi econòmica. Milers de joves viuen peniblement al carrer.Jonny i la seva colla, units per un indissoluble vincle d’amistat, estan disposats a qualsevol cosa per sobreviure en uns carrers tan mà-gics com cruels.

Simon Limbres mor als 19 anys en un accident de cotxe. És jove, esportista i tots els seus òrgans, excepte el cervell, estan intactes i sans: és el donant perfecte. I només vint-i-quatre hores des-prés, el cor de Simon comença a bategar dins el cos de la Claire...

Knausgård explora les seves frus-tracions quotidianes i la relació amb la seva família i amb el passat. Tam-bé parla sobre la seva passió per la música i les seves inseguretats constants, i s'enfronta per primera vegada al dolor i al trasbals provo-cats per la mort prematura del pare, alcoholitzat i sol.

El comissari Brunnetti torna a La Fenice, l'escenari que el va fer famós. La cantant d'òpera Flavia Petrelli interpreta Tosca. L'èxit rotund ha despertat l'admiració dels fans.Tot indica, però, que un d'ells ha traspassat la línia que separa un seguidor inofensiu d'un fanàtic obsessionat.

Un cadàver jeu prop d’un altar. Els atenencs i les autoritats culpen un home. Però la veritat és sempre molt més complexa i perillosa; i dos joves valents comparteixen la ma-teixa passió per revelar-la, encara que això suposi arriscar les seves vides i fer trontollar els fonaments de la Ciutat

Baix Aragó, 1283. En aquesta ter-ra de frontera, dominada pels castells, i on els nobles i les or-des militars lluiten per estendre el seu poder, la vida tranquil·la del jove pastor Joan del Mas es trenca tràgicament quan un mer-cenari al servei del senyor de Vall-de-roures l’intenta assassinar.

Són les acaballes del Far West quan Petit Jean, un nen nascut en territori indi, presencia l’assassi-nat del seu pare. És enviat a Nova York amb el seu tiet, creix en un bordell somiant en tornar al seu poble natal per venjar al seu pare.

Tony Pagoda, una vella glòria de la cançó italiana, decideix posar-se a escriure sobre els seus amics. Personatges famosos i anònim poblen aquest llibre. Toni Pagoda és aficionat al riure entre amics, a la presa de pel i al mensypreu per la mediocritat.

Un bibliòfil enterra llibre; no lite-ralment, però de vegades amb el mateis efecte que si els hagués p o s a t s o t a t e r r a . D e l s col·leccionistes de llibreses diu que són molts els seus vicis , les seves qualitats negatives i els seus costums del tot impossibles d’averiguar.

Page 3: Butlletí de novetats. Juny 2015

NOVEL·LA

Page 4: Butlletí de novetats. Juny 2015

NOVEL·LA

Page 5: Butlletí de novetats. Juny 2015

NOVEL·LA

NOVEL·LA EN IDIOMES

Page 6: Butlletí de novetats. Juny 2015

JN. NOVEL·LA JUVENIL

Dos amics. Un cotxe vell robat. I un estiu que canviarà les seves vides per sempre.

L’amenaça d’una guerra civil cau sobre el regne de Carthya. En el seu intent d’evitar-la, Conner traça un pla arris-cat: trobar algú capaç de suplantar al príncep desaparegut i coronar-lo rei. Amb aquest afany forçarà a quartre or-fes a competir entre ells pel tro.

Erik Vogler necessita un descans, és per això que accepta la invitació de la seva àvia per passar una set-mana en un luxós balneari. Per des-comptat no s’imaginava que un bany relaxant de fang s’anés a convertir en un autèntic infern.

LF LECTURA FÀCIL I GN LLETRA GRAN

L'Hug te una gran col·lecció de pors. El que ell no sap és

que les històries de fantasmes, bruixes, gegants i llops l'a-

judaran a superar les nits més fosques quan és al llit. Per-

què amb amor i tendresa, qui te por?

Page 7: Butlletí de novetats. Juny 2015

CÒMICS

Page 8: Butlletí de novetats. Juny 2015

1. FILOSOFIA I PSICOLOGIA

0. OBRES GENERALS

A partir de l’exemple que li proporciona la domesticació dels animals, Víctor Gómez Pin ens revela aquest mateix procés que s’està duent a ter-me amb l’home, amb els ciu-tadans, a través d’una doble via: privant-los de pensar per si mateixos i de ser lliures.

Page 9: Butlletí de novetats. Juny 2015

1. FILOSOFIA I PSICOLOGIA

2. RELIGIÓ

Page 10: Butlletí de novetats. Juny 2015

3. CIÈNCIES SOCIALS

5. CIÈNCIES NATURALS

El llibre ens descobreix la cosmografia que s’ama-ga darrere de les coses. Des de l’aigua aportada pels asteroides que han xocat amb la Terra fins la successió de les estacions, que existeix gràcies a una gegantina col·lisió planetària. Un passeig per l’univers quotidià, que ens mostra com els fenò-mens còsmics ens influeixen

Llibre de l’any. Tan políticament incorrecte com ci-entíficament irrefutable. Escodrinya les bases genè-tiques de la diferència entre les races per traçar una història del ser humà i de les societats que l’inte-gren. Rebutjant sense embuts la noció de superiori-tat racial, aquest llibre demostra com la nostra in-formació genètica conté una informació vital per en-tendre la nostra història i les societats que la inte-gren.

Page 11: Butlletí de novetats. Juny 2015

6. CIÈNCIES APLICADES

El gran llibre sobre l’ansietat convertit en un èxit de ventes als Estat Units. Scott Stossel ens explica la seva experièn-cia sobre l’ansi-etat amb anèc-dotes tan com-movedores com sovint diverti-des, i a la vega-da ens ofereix un complet re-trat d’aquest trastorn.

Amb una elo-qüència humo-rística que no renuncia a la p r o f u n d i t a t , Luigi Amara desgrana un darrere l’altre els curiosos episodis que ha protagonit-zat la perruca al llarg de la història.

Page 12: Butlletí de novetats. Juny 2015

793-799 JOCS I ESPORTS

7. BELLES ARTS

Art in Time ofereix una nova perspectiva dels diferents estils i moviments artístics, començant en els recents moviments del segle XXI i des-fent el fil de la histò-ria fins a l’època clàssica, presenta de manera molt visual i contextualitzada les principals obres i autors de tots els temps.

Page 13: Butlletí de novetats. Juny 2015

NARRATIVA, POESIA I TEATRE

8. LITERATURA

En el terrat d'un gratacel de quaranta-nou plantes coincideixen oficinistes que han pujat furtivament a l'aire lliure per fumar, un plaer prohibit. Del fons gris i impersonal de les grans corporacions financeres, n'emergeixen personatges incontrolablement angoi-xats i divertits, homes i dones que confessen pors, escupen odis o alliberen els seus maldecaps amb la mateixa lleugeresa que es desprenen del fum.

Una particular mirada sobre la generació que va éi-xer en la societat de la bombolla. Una particular mi-rada que ens fa riure, indignar-nos i emocionar-nos amb els retalls de vida que cada setmana publica a Vilaweb. Aquest llibre és un selecció d’aquestes pe-tites joies escrites amb l’astúcia i la ironia que l’han convertida en una de les veus més celebrades de la literatura actual…

Page 14: Butlletí de novetats. Juny 2015

9. HISTÒRIA I GEOGRAFIA (Guies de viatges)

Guies de viatge

Page 15: Butlletí de novetats. Juny 2015

CL. COL·LECIIÓ LOCAL)

92. BIOGRAFIES

Page 16: Butlletí de novetats. Juny 2015

APRENENTAGE D’IDIOMES

CENTRES D’INTERÈS

ANIMALS I PLANTES

ARTS ESCÈNIQUES

Page 17: Butlletí de novetats. Juny 2015

DISSENYA, CREA I DECORA

CUINA

Page 18: Butlletí de novetats. Juny 2015

ESPAI JOVE La Lumikki Andersson té 17 anys, un dia troba a l'institut 500 euros de procedència dubtosa. Això farà que es vegi involucrada, sense desitjar-ho, en una operació de bandes russes i estònies de tràfic de drogues.

INFORMÀTICA I TELECOMUNICACIONS

MÓN LABORAL

Page 19: Butlletí de novetats. Juny 2015

CINEMA, MÚSICA I IMATGE

Pel·lícules cinematogràfiques

Page 20: Butlletí de novetats. Juny 2015

77-78. LLIBRES DE FOTOGRAFIA, CINEMA I MÚSICA

Pel·lícules cinematogràfiques

Page 21: Butlletí de novetats. Juny 2015

CDs

0. MÚSIQUES TRADICIONALS I NACIONALS

1. BLUES / JAZZ

2. POP / ROCK

Page 22: Butlletí de novetats. Juny 2015

CDs

3. MÚSICA CLÀSSICA

7. MÚSICA NADAL

DVDs MUSICALS

Page 23: Butlletí de novetats. Juny 2015

SECCIÓ INFANTIL

CONTES PER A NENS I NENES DE 0-6 ANYS (I*)

CONTES PER A PETITL LECTORS

Page 24: Butlletí de novetats. Juny 2015

CONTES PER A NENS I NENES DE 0-6 ANYS (I*)

Els Cacaus ho tenen tot a punt per passar una nit de festa, però una nevada inesperada els obliga a canviar de plans i quedar-se a casa. Gràcies a la Melissa, el que semblava que seria una vetllada avorridíssi-ma acaba convertint-se en un sopar excepcional. Però la nit encara els reseva una altra sorpresa.

Page 25: Butlletí de novetats. Juny 2015

CONTES PER A NENS I NENES DE 11-13 ANYS (I***)

CONTES PER A NENS I NENES DE 7-10 ANYS (I**) En aquesta novel·la, la Mar i el Roc, dos com-panys de classe, viuran una colla d'aventures, algunes força amar-gues, que els ajudaran a fer-se grans i a re-forçar els seus llaços d'amistat.

Gairebé tots els ratolins van fugir cap a Amèrica. Quan el petit ratolí de biblioteca se n'adonà, s'havia quedat sol i va decidir anar a Amèrica volant! Un repte per a un petit ratolí, un gran pas per a l'aviació.

Page 26: Butlletí de novetats. Juny 2015

LLIBRES DE CONEIXEMENTS

Page 27: Butlletí de novetats. Juny 2015

PEL·LÍCULES PER A INFANTS

MÚSICA PER A INFANTS

CÒMICS

Page 28: Butlletí de novetats. Juny 2015

RACÓ DE PARES

Aquest butlletí inclou les novetats de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i les novetats de la Diputació de Barcelona - Servei de Biblioteques.

Biblioteca Pompeu Fabra [email protected]

Plaça d’Occitània, s/n. 08302 Mataró > t. 937 412 922

Biblioteca Antoni Comas [email protected]

C. D’Enric Prat de la Riba, 110. 08301 Mataró > t. 937 022 813

Biblioteques de Mataró

687 200 100

biblioteques culturamataro.cat