Capgròs núm. 1065

100
núm.1065 1 Del 8 al 14 Maig 2009 Núm. 1065 El Joventut Handbol Mataró assoleix l’ascens a la Primera Estatal Esports Els robatoris amb força fan augmentar en un 20,12% els delictes al 2008 Mataró El Camí Ral entre Cooperativa i Ronda Barceló serà de doble sentit Mataró El Circuit de Cros acull una nova edició de la Romeria Rociera 9 i 10 de maig. Mataró Posa’t l’antena El Maresme serà la primera comarca que viurà l’apagada analògica el 30 de juny Foto: R. Gallofré Estalvia amb Cupons descompte a les pàgines centrals

description

Del 8 al 14 de maig del 2009.

Transcript of Capgròs núm. 1065

Page 1: Capgròs núm. 1065

núm.1065 1

Del 8 al 14

Maig 2009 Núm. 1065

El Joventut Handbol Mataró assoleix l’ascens

a la Primera Estatal

Esports

Els robatoris amb força fan augmentar en

un 20,12% els delictes al 2008

Mataró

El Camí Ral entre Cooperativa i

Ronda Barceló serà de doble

sentit

MataróEl Circuit de Cros acull una nova edició de la Romeria Rociera 9 i 10 de maig. Mataró

Posa’t l’antenaEl Maresme serà la primera comarca que viurà l’apagada analògica el 30 de juny

Foto

: R. G

allo

fré

Estalvia

amb

Cupons descompte

a les pàgines

centrals

Page 2: Capgròs núm. 1065

2 núm.1065

Page 3: Capgròs núm. 1065

núm.1065 3

Sumari

Sm

Mataró | 4

Esports | 18

Opinió | 25

Quedem? | 26

Agenda | 31

Cartellera de cinema | 34

L’agonia de la televisió convencional | 36

Gastronomia | 42

Mascotes | 45

Motor | 46

Empresa | 48

La llar | 51

Salut i bellesa | 55

Programació TV | 62

Guia immobiliaria i la construcció | 78

Opinió | 98

4

36

18

Consulta l’última hora a www.capgros.com

Publicació associada

Difusió controlada per l’Ofi cina de Justifi cació de la Difusió

Sant Benet16,18 08302 de Mataró (Barcelona) Tel.: 937904546 Fax: 937906072 www.capgros.com | www.capgrosserveis.com Redacció: [email protected] Publicitat: [email protected]

EDITA Capgròs Comunicació S.L. DIRECTOR Mateu Ros i Monrós PUBLICITAT F. Salazar, E. Ros, K. Brau, E. Gamell. DISSENY GRÀ FIC i MAQUE TACIÓ F. Pous (Cap Disseny), M. Ra mis, O. Blaya. REDACCIÓ J. Vives (Directora), V. Bueno, S. Fernández, M. Guillem, R. Gallofré (Fotografi a). ADMINISTRACIÓ R. Muñoz, Y. Argüelles, J. Nogueras i F. Vivas. Imprimeix: Rotographik. D.L.B. B-19984 -1984

CAPGRÒS es distribueix tots els divendres de forma gratuïta. Els exemplars es reparteixen a la ciutat de Mataró i a les poblacions del Maresme: Alella, Masnou, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera, Argentona, Orrius, Dosrius, Canyamars, St. Andreu de Llavaneres, St. Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrach, Arenys, Canet, St. Pol, Calella, Pineda, Sta. Susanna i Malgrat.

Mitja última acta febrer ‘09 de Gener a Desembre 2008:

36.104

CAPGRÒS no es fa necessàriament responsable del contingut dels articles i missatges comercials en l’edició

62.000 Lectors setmanals (Onada octubre 2008)

26

La Fira de Dibuix i Pintura estrena un nou espai de belles arts i creació. Dissabte 9. La

Riera i la Rambla de Mataró.

Page 4: Capgròs núm. 1065

4 núm.1065

mataró | [email protected] | www.capgros.com |

Obres | Els efectes del Fons Estatal d’Inversió Local es comencen a notar als carrers de la ciutat, on aquest mes de maig han començat a proliferar les obres. Ja no costa trobar els cartells anunciadors dels projectes que es porten a terme grà-cies al conegut com Fons Zapatero. A Mataró, aquest pla per promoure l’ocupació es plasma en 52 actu-acions a les quals es destinen 21 milions d’euros. En total es preveu crear 582 llocs de feina.

Obres al camí Ral, entre C/ Cooperativa i la Ronda Barceló | FOTO: R. GALLOFRÉ

El Fons Zapatero posa la ciutat potes enlaire per la coincidència de nombroses obres a l’espai públic

per: Judith Vives

Tota la ciutat immersa en obres

El tram del Camí Ral entre el carrer Cooperativa i la ronda Barceló tindrà un doble sentit de circulació un cop fi nalitzades les obres de reurbanització que s’hi porten a terme i que per-metrà netejar la cara a un dels trams més “desordenats”, tal i com admet el regidor d’Obres, Francesc Melero. Els treballs serviran per ampliar les voreres i per reorganitzar l’aparcament, que és en semibateria, la qual cosa fa provoca que els vehicles acabin entorpint el pas dels vianants. Amb la reurbanització, el carrer passarà a tenir un apar-

cament en cordó als dos costats i voreres més amples. Amb aquesta actuació, a més, el tram passarà a tenir doble sentit de circulació, modifi cació que vol millorar el trànsit pensant també en l’arribada del Corte Inglès al carrer Biada. “La gent que ara baixa del carrer Iluro es veu obligada a girar cap a l’esquerra i anar cap al centre ”, recorda Melero, que explica que el doble sentit facilitarà “la sortida dels conductors cap a les rondes”.

Les obres tenen un pressupost de 1.090.288 euros i duraran uns sis mesos.

Camí Ral

Page 5: Capgròs núm. 1065

núm.1065 5

Ma

taró

El xalet de Can Masjoan que hi ha al Nou Parc Centra-les convertirà en un espai de difusió ambiental. El xalet, obra de l’arquitecte mataroní Jordi Capell, està protegit pel catàleg del patrimoni amb el nivell A, circumstància que obliga a preservar l’estructura original de l’edifi ci. La reforma costa 328.886 euros. Les obres estaran enllesti-des a fi nals d’any i el centre podria entrar en funcionament l’any vinent. A l’interior està prevista una nova distribució, que permetrà adequar l’edifi ci per acollir el nou centre des del qual es vol difondre la formació i la informació sobre la sostenibilitat, una de les grans apostes d’ICV.

Un gran arbre donarà a partir d’ara la benvinguda als conductors que entrin a la ciutat des de la NII per la zona del Rengle. El servei de Manteniment treballa en l’enjar-dinament de la rotonda de les Hortes del Camí Ral, que inclou la plantada d’un gran arbre de vuit metres d’alçada i 70 tones. Es tracta d’un exemplar de l’espècia Chorisia speciosa procedent de l’Argentina. El projecte té un pressupost de 50.000 euros.

L’Ajuntament destina 57.629 euros a la renovació de l’enllu-menat dels carrers Fra Luis de León i Ramon Llull, que amplia el nombre de punts de llum de 56 a 59, i permetrà un estalvi ener-gètic del 56,52%. Les obres, que executa l’empresa Electrici-tat Buquet, estaran enllestides a fi nals de maig.

L’espai de l’antiga fàbrica de Can Gassol delimitat pels carrers Floridablanca, Prat de la Riba i Pacheco es convertirà en un centre de creació d’arts escèniques de 637m2 útils. Les obres, adjudicades a Construc-ciones, Aplicaciones y Refuer-zos, SA., costaran 891.000 i tindran una durada de 9 mesos.

L’ajuntament destina 179.060 euros a la millora de l’acces-sibilitat del vestíbul del Teatre Monumental. En concret, es construirà una nova escala d’ac-cés i s’eliminaran les barreres arquitectòniques de l’entrada principal. Les taquilles s’ubica-ran amb accés per la Riera. Les obres duraran tres mesos.

Xalet de Can Masjoan

Rotonda enjardinada

Enllumenat Can Gassol Monumental

Page 6: Capgròs núm. 1065

6 núm.1065

Ma

taró

Patrimoni | La Fundació Jaume Vilaseca ha recollit prop de 2.000 fi rmes en un parell de setmanes per donar suport a la creació del Museu del Gènere de Punt, que s’ha d’instal·lar a l’antiga fàbrica de Can Marfà. La Fundació, que ostenta una important col·lecció de maquinària textil, ha decidit reclamar el suport popular després de més de 15 anys reclamant la creació d’aquest equi-pament cultural, i constatar que les converses amb l’Ajuntament no estan avançant tal i com ells voldrien. “La recollida de fi rmes és fruit d’un clamor popular”, ha explicat el president de la Fundació, Pere Vilaseca. “Molta gent, quan visita la col·lecció, ens ha preguntat perquè no recollíem signatures i fèiem algun tipus de campanya”. El procés de recollida encara està obert i els responsables de la Fundació esperen que serveixi com a eina de pressió de cara a les converses que està mantenint actualment amb l’IMAC.

Les dues parts tenen prevista una trobada que ha de servir per posar sobre la taula quines són les condicions que demana la Fun-daciói què està disposat a oferir l’Ajuntament. “Si veiem que no es

| V. Bueno

consideren insufi cient i que “de cap manera” acceptarien, ja que és molt similar a la que disposen actualment, sense comptar el magatzem, a la seu del carrer Baldomer Vila. “Des de que vam començar a parlar del tema amb Manuel Mas (l’anterior alcalde), sempre se’ns ha proposat una superfície d’uns 2.000 m2”, ha afegit. Una altra de les condicions serà que el Museu “es pugui co-mençar a visitar, encara que sigui de manera provisional, pel setembre de 2010”.

Detall de la col·lecció de la Fundació | FOTO: R. GAKKIFRÑE.

Fundació Vilaseca recull 2.000 fi rmes a favor del Museu del Gènere de Punt

Comerç | L’Associació de Ve-nedors del Mercat de la Plaça de Cuba s’ha afegit al llistat d’entitats del comerç i l’hosteleria que signen convenis cada any amb l’IMPEM per a treballar en el desenvolupament de plans de dinamització i programes d’activitats. La seva inclusió ha estat la novetat de la rúbrica d’aquests acords, que va tenir lloc dijous, dia 30. A més dels venedors de plaça de Cuba, també van signar els convenis Unió de Botiguers, l’Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre, i el Gremi d’Hostaleria i Turisme. La presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, explicat que aquest conveni “serveix per a mantenir una relació estable” amb els venedors de Plaça de Cuba, tot i especifi car que ja porten temps col·laborant.

L’IMPEM estabilitza la col·laboració amb els venedors de Plaça de Cuba

| V. B.

Economia | El PPC presentarà una proposta de resolució al Parla-ment per reclamar que la Generalitat s’impliqui en el fi nançament del TecnoCampus. Així ho van explicar el dia 5 el cap del grup municipal, Pau Mojedano, i el diputat, Santi Rodríguez. El diputat creu que en un moment econòmic com l’actual és bàsic “millorar la productivitat potenciant el capital intel·lectual”. Per això, lamenta que “no hi hagi implicació en el fi nançament” del TecnoCampus. “Cal una implicació, per això demanem una inversió que serà benefi ciosa per la comarca”. Els populars no parlen de xifres: “si ja és difícil que acceptin una proposta de l’oposició, només faltaria que parlés-sim de xifres”, diu Rodríguez.

El PPC reclama a la Generalitat que fi nanciï el TecnoCampus

| S. F.Si veiem que no es pot fer un museu digne i amb prou rellevància, nosaltres ens retirarem del projecte”Pere Vilaseca | President de la Fundació Jaume Vilaseca

pot acabar fent un museu que sigui digne i tingui prou rellevància per anar més enllà de l’àmbit local, nosaltres ens retirarem del projecte”, ha assegurat Vilaseca. El president afi rma que des de l’IMAC encara no s’ha proposat res en concret, “però extraofi cialment se’ns ha fet intuir que només ens deixarien uns 700 o 800 m2”. Una superfície que

Page 7: Capgròs núm. 1065

núm.1065 7

Page 8: Capgròs núm. 1065

8 núm.1065

Ma

taró

Seguretat | El nombre de delictes registrats a la ciutat va augmentar durant el 2008 en un 20,12% a conseqüència, sobretot, de l’incre-ment en el nombre de robatoris amb força. Aquests robatoris van pujar un 165%, segons es desprèn de les dades recollides a la Memòria de Via Pública del 2008. Els robatoris amb força en establiments van pujar un 61,90% mentre que els robatoris a l’interior de vehicles ho fan un 45,19%. D’altra banda, les faltes registren un increment del 14,56%. El total de fets il·lícits suposa un increment del 17,5% respecte l’any anterior. El regidor de Via Pública, Francesc Melero, ho atribueix a la situació de crisi que es va començar a viure l’any passat. El regidor destaca l’augment de l’atenció policial, amb un 29% més de detencions.

Menys d’accidents de trànsitEn clau positiva, la memòria de

Via Pública constata la reducció del nombre d’accidents de trànsit per setè any consecutiu. L’accidentalitat

| J. Vives

a Mataró ha disminuït en un 8%, mantenint-se la tendència dels últims set anys, mentre que el nombre de víctimes també ha baixat un 12,5% respecte al 2007 i no hi ha hagut cap víctima mortal. La Policia Local destaca que l’any passat es van fer 106.807 controls de velocitat i 1.457 controls d’alcoholèmia que han contribuït a mantenir aquesta tendència positiva, així com també l’impacte de canvis legislatius com el carnet per punts.

Els robatoris amb força fan augmentar en un 20,12% el nombre de delictes comesos al 2008

Fotonotícia

Successos | Diversos vehicles estacionats als entorns de la Ronda Sant Oleguer van aparèixer la matinada del passat diumenge, dia 3, amb els vidres trencats. La Policia no ha facilitat més dades sobre els fets. | RED.

Apareixen diversos vehicles amb els vidres trencats

Les dades

Total de delictes i faltes comesos a la ciutat durant el 2008

8259

Total d’accidents de trànsit regis-trats a la ciutat al 2008

412

Page 9: Capgròs núm. 1065

núm.1065 9

Ma

taró

Equipaments | Els Veïns de Figuera Major segueixen amb la seva lluita. La reclamació de recuperar el solar de la zona per fer-hi només equi-paments, i no també habitatges com està previst, els ha portat a demanar una audiència pública amb l’alcalde després de recollir més de mil fi rmes. “Vam entrar a registre la sol·licitud el 25 de març, però un mes després encara estem esperant resposta”, ha explicat Gemma Campanario, portaveu dels veïns que s’han unit en l’anomenada Plataforma Figuera Major. En aquest sentit, Campanario ha recordat que ja van demanar parlar amb l’alcalde, però aquest va respondre que no era necessari “degut al contacte dels veïns amb els regidors pertinents”.

La portaveu de la Plataforma ha lamentat que “tenint les fi rmes necessàries” no es vulgui escoltar i rebre als veïns. El seu objectiu és aconseguir uns equipaments com els que estaven previstos inicialment, i no “quatre sales”. “No tenim centre cívic, volen posar una sala per a joves de

| S. Fernàndez

300 metres que no és comparable amb una biblioteca per exemple o un CAP”, ha recordat. Campanario ha recordat que a Figuera Major “no hi ha més solars” com aquest i que és una zona “difícil a nivell de prestacions”. També critiquen la tardança en els equipaments del Triangle dels Molins: “què serà, pel proper mandat? Els pisos si que els fan ràpidament”. Des de la Plataforma han afi rmat que estan molt “descon-tents, decebuts i emprenyats”. Fonts municipals expliquen que la voluntat és fer l’audiència.

Protesta dels veïns al ple | A.C..

Veïns de Figuera Major reclamen un audiència pública amb l’alcalde

Festes | El president de l’As-sociació de Veïns Via Europa-Nou Parc Central, Jose Maria Cano, ha acusat el president de l’IMAC, Sergi Penedès, de faltar a la veritat en la seva intervenció en el Ple del mes d’abril, quan va donar explicacions sobre l’anulació per part de l’entitat veïnal de tota la seva programació cultural per manca d’entesa econò-mica amb l’organisme encarregat de la gestió cultural de la ciutat. En una carta oberta dirigida a Penedès, Cano puntualitza diversos punts de la intervenció de Penedès. “Va dir que l’IMAC ens va oferir 2.000 euros extres, però volem fers saber que en cap moment ni el director de l’IMAC ni vostè van confi rmar cap quantitat d’una possible subvenció extraordinària”, afi rma en l’escrit. El desacord entre l’AV i l’IMAC es va produir perquè els veïns de Via Euro-pa van considerar que la subvenció de l’IMAC no contemplava el volum del programa d’actuacions que han realitzat al barri fi ns ara.

Els veïns de Via Europa tornen a criticar l’actuació de l’IMAC

| V. B.

Page 10: Capgròs núm. 1065

10 núm.1065

Ma

taró

Seguretat | Educadors de la comarca del Maresme han elabo-rat un Pla d’Absentisme Escolar amb el qual es vol facilitar la feina als diferents ajuntaments a l’hora d’establir protocols que permetin prevenir i controlar aquells alum-nes que no assisteixen a classe. L’absentisme escolar fa referència a la manca d’assistència reiterada o sovintejada i sense justifi car, així com la situació del jove menor de 16 anys desescolaritzat. Tot i que es tracta d’una situació habitual als

El Maresme posarà enmarxa un pla per combatre l’absentisme escolar

| Redacció

Educació | Tres cicles formatius dividits per edats, tipologies i nivells de coneixement, que s’oferiran en cinc seus ubicades en escoles de primària de la ciutat, amb l’IES Miquel Biada com a eix central. Un aprenentatge musical basat en la pràctica de l’instrument més que en conceptes teòrics, en la interpretació en grup més que en les classes individuals. Amb preus

| V. B. econòmics perquè tothom pugui accedir a l’ensenyament musical, i per a totes les edats, a partir dels 4 anys. Aquestes són les principals claus de l’Escola Municipal de Música (EMM), que entrarà en funcionament el proper més de setembre, tot i que les preinscripcions ja estan obertes fi ns al proper 15 de maig.

“Volem una escola per a tots els nivells, que pugui atendre estudiants de música elemental però també a

Eulàlia Tatché, Conxita Calvo i Ignasi Gómez, a la presentació | R. G.

La nova Escola Municipal de Música apostarà per l’aprenentatge pràctic i en grup

centres educatius, manquen criteris homogenis i consensuats entre els professionals que intervenen en la prevenció, detecció i actuació d’aquests casos. Per això, un grup d’educadors de la comarca han decidit impulsar aquest document que es va presentar dimecres 29, davant més d’un centenar de professionals.

El Pla d’Absentisme Escolar del Maresme neix com a document marc que pot servir de base per al desenvolupament dels plans d’ac-tuació locals per aquells municipis que encara no s’hagin dotat d’aquest instrument. El text estableix criteris comuns de prevenció i actuació ràpida amb l’objectiu de reduir les taxes d’absentisme als centres escolars de la comarca. Per això, estableix

quatre tipologies d’absentisme es-colar: esporàdic, regular, crònic i total i les aplica a primària i a secundària. També s’estableix una metodologia de treball dels diferents agents implicats, com els propis centres educatius, els equips d’atenció psicopedagògica, els serveis bàsics d’atenció social, la policia local, els tècnics d’educació, famílies i inspecció educativa. A més, es descriu el circuit d’intervenció. El pla es completa amb diferents models de fi txes i documents pràctis de treball per als professionals.

Durant les properes setmanes, totes les parts implicades s’avaluaran el pla amb l’objectiu que el proper setembre es comenci a aplicar. La intenció que cada curs es pugui revisar i actualitzar.

Programes formatius: Formació inicial (4-12 anys); Formació bàsica (a partir de 8 anys); Formació avançada i preparació per al grau superior.

Seus: L’IES Miquel Biada serà la seu

central, i també es faran classes a 4 CEIP: Rocafonda, Anxaneta, Antonio Machado i Angeleta Ferrer.

Creació de grups: Música tradi-cional, Big Band, orquestra de corda, combo, percussió, un consort de fl autes de bec i un grup de guitarres.

Classes: La pràctica musical estarà per sobre de la teoria.

Accés: Per a totes les edats, i amb preus econòmics

Les claus de l’EMM

aquells que busquen la professionalit-zació”, va dir Ignasi Gómez, director de l’EMM. Els estudiants rebran classes individuals però també s’integraran en conjunts musicals. Gómez també va apuntar que la pràctica musical estarà per sobre de la teoria en les prioritats de l’escola

Page 11: Capgròs núm. 1065

núm.1065 11

Page 12: Capgròs núm. 1065

12 núm.1065

Page 13: Capgròs núm. 1065

núm.1065 13

Ma

taró

Economia | “Els pocs que quedem estem reben per tot arreu”. El sector tèxtil ja estava en crisi abans d’entrar en la delicada situació econòmica actual i ara només s’accentua més una situació molt delicada. Les paraules de Josep Maria Espígul, president de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca (ASE-GEMA), defi neixen el camí del sector: “nosaltres no només rebem de la crisi, sinó també dels canvis en el mercat i de la constant reconversió que estem intentant dur a terme des de fa molts

| S.F. anys en el tèxtil”. Espígul va participar en una trobada empresarial junt amb la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i l’IMPEM.

Una d’elles passa pel projecte ACTE: ‘ Es tracta d’un projecte a nivell europeu en el qual s’hi han afegit cinc municipis catalans. La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica, Alícia Romero, va explicar que es tractava d’una “xarxa d’innovació” que pretén acostar projectes nous i “accions concretes entre diferents empreses” per poder tirar endavant.

Un moment de la trobada a Caixa Laietana | FOTO: R. GALLOFRÉ

El sector tèxtil s’uneix en busca de solucions per reinventar-se davant la crisi actual

Comunicació | Capgròs és, amb 59.000 lectors per setmana, la quarta revista setmanal gratuïta més llegida de Catalunya. Així es desprèn de les dades de la darrera onada del Baròmetre de la Comunicació i la cultura que impulsa la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura, i que s’ha publicat aquest maig. El setmanari ha escalat una posició en el rànquing de publicacions setmanals gratuïtes a nivell català, i se situa la quarta. Al Maresme, Capgròs ocupa la segona posició del rànquing i se situa per davant de gratuïts com La Clau i revistes del cor com Hola, Pronto o Lecturas. Segons l’informe, Capgròs és líder d’audiència en la franja d’edat dels 24 als 55 anys, amb un 45%, seguida de la dels 45 als 64 anys (30%). Destaca també la seva implantació, d’un 68%, entre la classe mitja i la classe mitja-alta. A més, un 56% dels lectors són dones i la majoria dels seus lectors disposen d’estudis secundaris o superiors (84%).

Capgròs, quart setmanari gratuït més llegit de Catalunya

| Redacció

Page 14: Capgròs núm. 1065

14 núm.1065

Ma

taró

Política | L’alcalde, Joan Antoni Baron, considera improcedent i innecessari l’ús d’un braçalet amb la bandera espanyola per part d’un regidor del PPC que ofi ciava un casament civil. Juan Carlos Fer-rando va lluir aquest element en la cerimònia que va ofi ciar el 18 d’abril al Saló de Sessions de l’Ajuntament. El regidor va publicar en el seu we-blog una fotografi a de la cerimònia on se’l pot veure lluint el braçalet. L’alcalde es va dirigir per escrit al cap del grup popular per demanar-li

| J. Vives explicacions pel comportament del regidor, tal i com va avançar El Punt. Baron recorda que els regidors que ofi cien casaments civils ho fan com a delegats de l’alcalde i que s’han de cenyir al protocol i respectant els símbols establerts. En aquest sentit, recorda que al Saló de Sessions ja hi són representades les banderes europea, espanyola, catalana i la de Mataró. El cap del grup Pau Mojedano assegura que no hi ha hagut mala intenció i lamenta que l’afer hagi transcendit. La direcció del partit també ha tret ferro a l’assumpte.

Baron qüestiona un regidor del PP per casar lluint una bandera espanyola

Política | Les formacions que integren la coalició d’ICV-EuiA volen “anar més enllà” de l’objectiu electoral que es van fi xar ara fa cinc anys i treballar per tal de “reconstruir l’espai fragmentat que hi ha a l’esquerra del partit socialista”. “Tenim un objectiu compartit, que és el d’aglutinar tota la gent que hi ha a l’esquerra del PSC”, ha dit el president local d’Iniciativa per Catalunya Verds, Sergi Morales, en una roda de premsa conjunta amb el líder local d’Esquerra Unida i Alternativa, Paco Conde. “Cinc anys després de formar la coalició creiem que el projecte encara és necessari, i que és el moment d’anar un pas més enllà”, ha afegit Conde. Per això, la coalició s’ha fi xat un pla de treball a curt i mig termini que arrenca amb la organització de tres grans jornades de debat al voltant de temes com l’economia i al crisi actual, la con-vivència i la participació ciutadana i l’educació. La primera d’aquestes jornades tindrà lloc dimarts, dia 12, i girarà al voltant de la crisi econòmica. A l’acte hi participarà l’ex secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Coscubiela, el secretari general de la Unió de Botiguers, Josep Filbà, i Sergi Morales. L’acte tindrà lloc a les set de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.

La coalició ICV-EuiA vol ‘reconstruir l’espai a l’esquerra del PSC’

| J. V.

Fotonotícia

Política | El president provincial del PPC Toni Bosch va parlar el dia 4 a Mataró de la crisi i va defensar propostes per fer front a una situació que el govern està abordant amb “mesures que no serveixen per res”. | J. V.

Bosch carrega contra el govern per la gestió de la crisi

Page 15: Capgròs núm. 1065

núm.1065 15

Page 16: Capgròs núm. 1065

16 núm.1065

Ma

taró

Art | L’Espai Novellas, al carrer Campllonch, ha obert el període d’inscripcions per als seus tallers i monogràfi cs, dedicats a la pintura, la fotografi a, l’expressió, el disseny gràfi c i el disseny de joies. Noms tan destacats com els artistes Perecoll, Josep Maria Codina, Raúl Capitani, Marta Duran, Albert Alís o Alberto Romero, o els fotògrafs Tino Soriano o Sergio Ruiz, són els encarregats de conduir el seguit de propostes programades, que arrenquen entre els mesos de maig i juny. L’Espai Novellas

Comencen els tallers a l’Espai Novellas, el nou centre de creació artística

Interior de l’Espai | R. G.

Successos | Dues persones van entrar a robar amb violència el dia 29 al número 42 del carrer Sant Antoni. El presumpte lladre va entrar amb un ganivet a l’habitatge i va ferir a la dona de fer feines. Fonts policials expliquen que els lladres es van veure sorpresos pels habitants, que no esperaven trobar-se’ls, i que no van robar res. | S. F.

Medi Ambient | Recollir les idees i propostes d’entitats i els ciutadans per lluitar contra el canvi climàtic des de la ciutat. Aquest és l’objectiu de la campanya participativa que posa en marxa l’Ajuntament aquesta mateixa setmana, i que servirà com a base per a la redacció de la nova Agenda 21. “Volem que els agents de la ciutat diguin la seva”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Quitèria Guirao. En total es faran cinc sessions participatives obertes a entitats i ciutadans a títol individual. | J. V.

Recullen idees dels ciutadans contra el canvi climàtic

Sanitat | El laboratori del Centre Nacional de Microbiologia de Majada-honda ha confi rmat que un dels dos afectats diagnosticats a l’Hospital de Mataró correspon a la nova grip. El cas detectat a Mataró se suma als confi rmats fi ns el dia 5. L’afectat de Mataró va ser confi rmat el passat dia 2 juntament amb quatre casos notifi cats a l’Hospital de Granollers, Sant Joan de Déu de Manresa, al Clínic i a la Clínia Corachán de Barcelona. Els afectats són tres homes i dues dones d’entre 19 i 29 anys. | RED

Confi rmat un cas de la nova grip diagnosticat a Mataró

Entitats | La Fundació Maresme ha obtingut 64.000 euros per part de l’Obra Social Caja Madrid, recollida un conveni que han signat la directora gerent de l’entitat, Maria Carme Maltes, i la directora de l’ofi cina de Caja Madrid de Mataró, Maria Teresa Rodríguez. La subvenció es destinarà a renovar part del parc de furgonetes del servei de Jardineria del Centre Especial d’Ocupació de la Fundació. | RED.

La Fundació Maresme rep 64.000 euros de Caja Madrid

és una antiga nau tèxtil del barri de l’Havana. Les seves tres plantes de la qual s’han convertit en un espai de creació artística. | V. B.

El domicili on van robar | R.G.

Entren a robar amb violència en un pis del carrer Sant Antoni

Page 17: Capgròs núm. 1065

núm.1065 17

maresme

LLavaneres | Un dofí mort va aparèixer dissabte, dia 25, a la platja de l’estació de Llavaneres. Els veïns van alertar a la Policia Local de la presència de l’animal , que presentava greus ferides i talls i els budells oberts, i es trobava en descomposició. | EFE.

Apareix un dofí mort a la platja de Llavaneres

Vilassar de Mar | Un home de 90 anys va morir el dia 28, després de ser atacat pel seu gos en la seva fi nca. Els agents van treure el gos de sobre l amo i van disparar-lo. L’home va morir degut a les mossegades. | ACN

Mor un home en ser mossegat pel seu gos a Vilassar de Mar

Llavaneres | L’Ajuntament ha engegat una campanya per identifi car amb un distintiu aquells restaurants que cuinin el pèsol garrofal cultivat al municipi. L’objectiu és potenciar el consum d’aquest producte, així com donar una millor imatge als restau-rants que tenen pèsol de Llavaneres a les seves cartes. | RED. Pèsol garrofal | R.G.

Llavaneres certifi carà els restaurants on cuinin el pèsol

Vilassar de Mar | L’Ajuntament de Vilassar de Mar calcula que la nova biblioteca municipal Ernest Lluch i Martín es podrà inaugurar el proper mes de setembre, a coincidint amb l’inici del curs escolar. L’obra acaba

Vilassar inaugurarà la nova biblioteca al mes de setembre

així un periple de cinc anys plens de complicacions i que, a més del retard en el calendari, han suposat un cost afegit d’1,2 milions d’euros. El principal motiu del retard de les obres es deu a problemes cons-tructius i de planifi cació, com ara el tipus de formigó que s’utilitzava inicialment. | ACN.

Page 18: Capgròs núm. 1065

18 núm.1065

Arriba l’ascens més desitjat

Handbol| El Joventut Handbol Mataró va assolir per fi l’ascens que durant tant de temps ha perseguit. Els mataronins van completar un cap de setmana de somni i van passar per sobre de tots els seus rivals. El punt culminant va arribar, com s’esperava, en la darrera jornada de diumenge. Els dos conjunts que ho havien guanyat tot, el Joventut i l’Anaitazarra, s’enfrontaven per tancar les fases d’ascens. La victòria decidia el campió. I aquest va ser l’equip de Josep Maria Guiteras. Tres anys després els mataronins tornen a la categoria perduda. I per la porta gran. Les dues primeres jornades ho van deixar tot preparat. Els mataronins van guanyar 39-31 el Puig d’en Vall, mentre que dissabte tombaven 43-32 a l’UP València amb deu gols de Teti i un Nacho Raluy esplèndid.

El partit amb l’Anaitazzarra va tenir clar color groc-i-negre. Els mataronins van sortir implicats al 100%, i fruit d’això van aconseguir avantatges de deu i dotze gols. Aquestes diferències

El Joventut Handbol Mataró torna a la Primera Estatal tres anys després gràcies a unes fases d’ascens impecables.

van matar un rival que com a molt s’acostava a cinc dels mataronins. A la porteria, Raluy va seguir amb la seva exhibició. I l’equip va haver de superar la lesió de Teti. A canvi, el gran partit de Raga o la lluita de tot el matx de Marc Fuster van donar un plus als mataronins. Entre ells, Bernat Muñoz va completar unes bones fases amb un gran partit. Com

El Teresa Maria Roca va ser una festa constant. | FOTO: SANTI FLORES

per: Salva Fernàndez

Espai patrocinat per

comentava un dels membres del cos tècnic dels groc-i-negres, el “nen es va fer gran” davant l’Anaitazarra. La victòria fi nal per 33-27 va servir per completar una temporada excel-lent en la que només s’han perdut dos partits.

El Teresa Maria Roca ha estat inexpugnable, ningú ha guanyat aquesta temporada, i els números d’aquestes fases parlen per si sols. 115 gols a favor i 91 en contra. Una diferència de +24, respecte el -1 i +10 d’Anaitazzarra i UP València. L’equip, a banda de ser el més gole-jador, només es va quedar a un gol de ser el menys golejat. L’objectiu ha de passar ara per construir un equip que aconsegueixi fer-se un lloc estable a la Primera Estatal.

esports | [email protected] |

Els mataronins només han perdut dos partits en tota la temporada i cap d’ells a casa

Page 19: Capgròs núm. 1065

núm.1065 19

Page 20: Capgròs núm. 1065

20 núm.1065

Futbol| El Pla d’en Boet i la Llàntia van empatar a dos en un partit d’ur-gència. Els dos equips estan últims amb 18 punts, i necessitaven guanyar per intentar acostar-se a la salvació. L’empat deixa les coses iguals amb una jornada menys, i cada cop sembla més improbable que els dos equips salvin la categoria. Amb prou feines ho podrà fer un. Per la seva banda, el Juventus segueix en ratxa i va guanyar 2-1 els Molins amb gols de Ferran Torbellini i un en pròpia porteria en temps afegit que anul·lava l’empat aconseguit per Barris minuts abans. El Cirera va guanyar 1-0 la Penya Morera.| REDACCIÓ

El Pla d’en Boet i Llàntia empaten i segueixen a la cua

SpProper partitTercera Divisió: CE Mataró - Espanyol BDiumenge, dia 10 a les 17.00h Mpal de Mataró

Futbol| El CE Mataró està en una situació delicada. Els mataronins temien aquest fi nal de temporada, el seu particular Tourmalet. Es va minvar els efectes d’aquest mes de competició gràcies a la derrota la setmana passada del Palamós amb el Banyoles, però diumenge els groc-i-negres van tornar a la crua realitat. I toca patir fi ns a l’últim sospir. Enrere

| S.F. queda l’espectacular ratxa de bons resultats que va coincidir amb l’efecte Sardà. Els rivals dels mataronins es juguen posicions nobles a Tercera i l’equip és massa just a nivell d’efectius per plantar-hi cara. Això va passar a Reus, on el segon classifi cat va tombar 4-2 els de Jaume Creixell i els deixa contra les cordes.

El CE Mataró es troba com a principal rival del Palamós, equip en descens,

El Reus va tornar a ser la bèstia negra mataronina. | FOTO: JOSEP RIBAS

El CE Mataró perd a domicili amb el Reus i es troba només dos punts per sobre el descens

per salvar la categoria. El Palamós va guanyar 2-3 al camp de l’Europa amb el seu porter com a protagonista. Bayona va aturar un penal en temps afegit que hauria deixat mig descendit a l’equip. Ara, la situació és complicada pels mataronins, tot i que segueixen depenent d’ells mateixos. Els groc-i-negres reben l’Espanyol, campió, i visiten el Santboià abans d’acabar la lliga. El Palamós, per la seva banda, rep el Balaguer, gairebé salvat ja, i visita el Prat. Un calendari sensiblement millor. En cas d’empat, el Mataró té el gol-avarage perdut (derrota allà per 3-1 i victòria a casa per 1-0).

El descens compensat sembla ser un mal menor. El Terrassa, actualment en promoció de descens, podria ser l’únic equip català en baixar a Tercera. Abans, hauria de caure en una promoció on mai cap equip català ha acabat descendint després de jugar-la. A més, al descens del Terrassa se li hauria d’afegit que cap dels quatre equips de play-off catalans aconseguís pujar a Segona B, un fet difícil. Des de l’any que el CE Mataró no va poder pujar davant l’Àguila (2005) sempre han pujat com a mínim dos dels quatre equips.

L’equip Doctor Bike Porsche Ibercarrera va aconseguir un meritori tercer lloc a la classifi -cació general en la dura prova de la Titan Desert 2009. En el conjunt mataroní va destacar la participació d’Ismael Ventura. El ciclista va ser segon en la general a vint minuts i 17 segons del campió de la cursa, Israel Nuñez, que va acabar-la amb un temps de 19 hores, 10 minuts i 30 segons. Aquest podi es completa amb la gran actuació general de

L’equip mataroní Doctor Bike Porsche Ibercarrera acaba tercer a la Titan

l’equip, que va ser tercer amb 65 hores, 56 minuts i 45 segons. Per la seva banda, Raúl Hernández va poder acabar amb un somriure la prova. No va repetir el gran paper de l’any passat, però es va imposar en la quarta i última etapa. D’aquesta manera ja són dos els anys que l’equip del Doctor Bike segueix a un gran nivell a la dura prova del Marroc.

Els integrants de l’equip Titan Desert van ser: Raúl Hernández, Ismael Ventura, Edgar Aznar, David Hospedales, Enrique Teixidó, Fouad Tannous, Alberto Martorell, Marcos Pérez, Ginés Martínez, Edu Garcia, Xavier Garcia i Miguel Àngel Fernàndez.

| Redacció

Esp

ort

s

Page 21: Capgròs núm. 1065

núm.1065 21

Gàlia Dvorak ha tancat aquest cap de setmana un bon paper en els Campionats del Món de Tennis Taula. La jugadora del CN Mataró va estar a Yokohama, Japó, on va poder compartir taula amb les millors palistes del món en categoria absoluta.

En categoria individual, la mataronina va desfer-se de la representant egípcia. En els 32ens de fi nal la palista va trobar-se Parky Young Sook de Corea, amb qui va perdre per un contundent 4-0. Pel que fa en els dobles femení, Dvorak va fer parella amb Sara Ramírez. Ambdues jugadores van aconseguir arribar fi ns els 16ens de fi nal. Per últim, Dvorak també va jugar el torneig en categoria de dobles mixtos amb Àlvaro Robles. Van caure derrotats davant la parella d’Andrei Gacina i Andrea per 4-0.

Gàlia Dvorak completa un bon paper en la Copa del món a Yokohama

| Redacció

El CN Mataró Qua-dis va dir adéu divendres passat al somni d’entrar a la fi nal pel títol de lliga de la Divisió d’Honor. Els mataronins ho tenien complicat, sobretot després de la derrota, tres dies abans, a casa en el primer partit de la sèrie. L’Atlètic Barceloneta, vigent campió que no ha perdut cap partit aquesta temporada, va destrossar als mataronins en el segon quart. Un parcial de 6-0 en aquell període va demostrar la diferència entre ambdós conjunts. Després, els mataronins van igualar forces, tot i que la derrota per 17-9 va deixar clar qui va llançat cap al títol de lliga i qui ja ha fet la seva temporada entrant a semifi nals.

El CN Mataró Quadis cau eliminat a semifi nals amb la Barceloneta

| Redacció

Esp

ort

s

Page 22: Capgròs núm. 1065

22 núm.1065

SpProper partitLliga EBA: Platges de Mataró - VallsDissabte dia 9 a les 19.00h Josep Mora

Bàsquet | Necessitaven un miracle i el van aconseguir. El Platges de Mataró visitava la pista del CB Olesa, líder destacat amb només cinc derrotes en 28 jornades i vigent campió de la Lliga Catalana EBA en una fi nal disputada davant els mataronins. I els d’Albert Illa van sumar un triomf per 53-63 que val mitja salvació. Els mataronins va tenir una gran defensa i es van aprofi tar de l’alta manca d’encert dels dos conjunts per endur-se un partit que es presentava molt complicat. Els mataronins estan un triomf per sobre del triple empat que marca salvació i equips en descens. El Josep Mora viurà una fi nal en la darrera jornada.

Albert Illa va destacar al fi nal del partit la importància de la visita del

| Redacció Valls dissabte a les 19.00h: “ens juguem la vida, és important i sabíem que ho havíem de donar tot davant l’Olesa”. Davant la fi nal de la darrera jornada, Illa té clar que “si guanyem estem salvats i no caldrà que fem comptes”. Números difícils en cas de derrota, ja que el Valls superaria els mataronins per bàsquet-avarage i un triomf d’Igualada o Cassanenc signifi caria el descens de categoria. Només val guanyar.

El femení torna a somriurerEl femení va tornar al camí del triomf

amb una victòria per 64-80 davant el Sarrià. Les mataronines van fer un gran primer període i una accelerada en el quart que els hi va assegurar el triomf. Els 18 punts d’Adrian i els 10 de Cuquet i Del Moral van ser claus en la victòria..

Tomben al campió. | FOTO: UE MATARÓ

El Platges de Mataró guanya, surt del descens i es jugarà la salvació al Josep Mora

Esp

ort

s

Page 23: Capgròs núm. 1065

núm.1065 23

opinió | Envian’s les teves cartes amb opinions o queixes a [email protected] |

El Consell Comarcal va presentar el dia 29 un Pla d’Absentisme Escolar amb el qual es vol intentar combatre una situació que és un dels problemes que pateix el sistema educatiu. Per absentisme escolar s’entén la manca d’assistència reiterada o sovintejada i sense justifi car, així com la situació del jove menor de 16 anys desescolaritzat. Aquest absentisme pot ser l’indicador de que l’alumnes es troba envoltat d’una situació familiar o d’un entorn social difícils. Aquesta situació comporta un important risc d’exclusió social. Però malgrat la gravetat, no existeixen uns criteris d’ac-tuació homogenis i consensuats entre els professionals que intervenen en la prevenció, detecció i actuació d’aquests casos. Per això, resulta molt interessant la iniciativa del grup d’educadors de la comarca que ha elaborat aquest Pla d’Absentisme Escolar. El document, que vol ser una base per a desenvolupar plans d’actuació locals als diferents municipis de la comarca, estableix criteris comuns de prevenció i actuació ràpida amb l’objectiu de reduir les taxes d’absentisme. El pla es començarà aplicar al setembre amb la intenció d’anar-se revisant cada any. Serà un interessant primer pas per combatre un problema que parteix de l’àmbit educatiu però que té una projecció social força més important.

Pla contra l’absentisme escolarEditorial

[email protected]úncia

Valentín Arauzo fa notar a la manca d’un pas de vianants a la cruïlla dels carrers Sant Antoni i l’ Avinguda Maresme. Assenyala que a la dreta hi ha un petit parc, i al fons la zona de “Can Maitanquis” que tampoc disposa de cap pas de vianants.

Cruïlla sense pas de vianants

Page 24: Capgròs núm. 1065

24 núm.1065

Cada setmana t’enviem el quedem? | Subscriu-te a capgros.com/quedem

De Romeria cap al Circuit de Cros

La Romeria Rociera viu una nova edició mantenint l’habitual programa d’actes i amb la voluntat de consolidar el seu actual emplaçament

La Romeria Rociera viu una nova edició amb la voluntat de consolidar l’emplaçament que va estrenar l’any passat. El Circuit de Cross va substituir el Parc Forestal, l’espai emblemàtic de l’esdeveniment. Un canvi que no va convencer tots els rocieros, ja que tant la ubicació com el paisatge no es poden ni comparar. “El Parc Forestal és el lloc més bonic, sens dubte, però no ens podem tancar a la realitat”, explica Paco Luque, de Casa de Andalucia, organitzadora de la Romeria. “Els

per: Vern Bueno

Primers actes de la festa, el cap de setmana passat | FOTO: S. FLORES

temps canvien, també ho fa la normativa i allà no ens hi podiem concentrar. Ho hem d’admetre”. Els organitzadors esperen que, un cop passat el tràngol del canvi, aquest 2009 la Romeria torni a prendre la volada que ha tingut sempre a la ciutat. “Creiem que la gent ja ho tindrà més assumit”, destaca Luque.

El programa d’actes sí que està consolidat i és molt similar al d’anys anteriors. Tot plegat s’iniciarà la nit de divendres, dia 8 amb l’acampada de Romeros al Circuit de Cros i un festival fl amenc a la caseta de la Casa de Andalucía. L’endemà dissabte el Grupo rociero Guadaljarfe, la Casa de Andalucía, la Compañia Zuarte On Stage, l’Estudio de danza Laura Mestre de l’Hospitalet i diverses acadèmies de ball de Mataró pro-tagontizaran el Festival de Cante y Baile Andaluz a l’escenari central del recinte. Però no serà fi ns al diumenge, dia 10, quan tindran lloc els actes centrals. La tradicional sortida en

romería des de plaça d’Andalusia desembocarà al Circuit, on s’hi farà una Misa Rociera ofi ciada pel rector Jordi Espí i cantada pel Coro Rociero de la Hermandad Divina Pastor. La novetat de la romeria serà la presència de dos tambori-ners, que acompanyaran a la verge, cosa que no es va poder veure en les darreres edicions per motius econòmics. Un nou festival de cant i ball ocuparà la tarda al Circuit, amb una nombrosa presència d’entitats andaluses de la ciutat i servirà per tancar la Romeria.

Bones sensacionsPaco Luque confi a en l’assistència

massiva de públic. “La setmana passada, en els primers actes de la Romeria, vam prendre el pols a la festa i les sensacions són molt bones. Esperem que no siguin ànims fi cticis”, diu. Les condicions meteorològiques, que no van tenir pietat l’any passat, també seran clau.

Actes Romería Rociera Mataró 2009

Dissabte - 9Festival de ‘cante’ i ‘baile’. A les 9 del vespre al Circuit de Cros, amb actuacions d’artistes professionals i de membres de les entitats participants. A 2/4 de 12 de la nit, actuació del grup de fl amenc Guadaljarafe.

Diumenge - 10Romeria. A les 9 del matí a la plaça d’An-dalusia, concentració de romeros, ofrena fl oral i sortida en Romeria fi ns al Circuit del Cros.

Missa rociera. A les 12 del migdia al Circuit de Cros, ofi ciada pel rector Jordi Espí i cantada pel Coro Rociero de la Hdad. Ntra. Sra. del Rocío Divina Pastora de Mataró.

Festival de ‘cante’ i ‘baile’. A les 5 de la tarda al Circuit de Cros, amb l’actuació del grup de fl amenc Tierras del Sur entre d’altres.

Page 25: Capgròs núm. 1065

núm.1065 25

Page 26: Capgròs núm. 1065

26 núm.1065

Fires | Un nou espai dedicat a les Belles Arts i les Manualitats, amb una àrea de creació i tallers, és la principal novetat de la Fira de Dibuix i Pintura, que organitza la Unió de Botiguers a La Riera i La Rambla. La proposta, que comptarà amb la participació d’empreses, associacions i tallers. Pinmat, Actua, Belles Arts Boter, Fil Dor i el Taller de la Tinta i de Belles Arts Rovira Viñas seran les fi rmes encarregades d’oferir demostracions de manualitats en àmbits com les belles arts o el tintatge. Com en les darreres edicions, d’altra banda, l’objectiu de l’esdeveniment és convertir La Riera en una Fira-Mercat on durant tot el dissabte els artistes exposaran i vendran les seves obres originals. Hi participaran

| V. B.

una seixantena de creadors de vint municipis de Catalunya. A més, els dies 15, 16 i 17 de maig Unió de Botiguers organitzarà una edició primaveral de FirOcasió, i entre el 5 i el 7 de juny tindrà lloc la segona edició de l’Eco Fira.

La fi ra de 2008 | FOTO: A. ALUART

La Fira de Dibuix i Pintura inaugura un nou espai obert a la creació

Q?La fi txa: Dissabte, dia 9. A partir de les 10 del matí i durant tot el dia a La Riera i La Rambla.

Solidaritat | La delegació del Maresme de Parkinson Catalunya celebra aquest dissabte el Dia Mundial del Parkinson durant tot el dia a la plaça de Santa Anna. L’acte comptarà amb sessions informatives sobre la malaltia i les activitats de l’associació. A més, hi haurà venda de plantes i llibres per recollir fons, i es presentarà el Punt de Llibre del Dia Mundial del Parkinson, obra de l’artista mataroní Antoni Lleonart. També s’ha programat, per al matí, diverses activitats d’animació infantil, mentre que a la tarda hi haurà una actuació de l’Esbart Dansaire Iluro.

Mataró lluita contra el Pàrkinson amb actes festius

Q?La fi txa: Dissabte, dia 9. A partir de les 10 del matí a la plaça de Santa Anna.

Música | La banda que acostuma a acompanyar el cantautor Joaquín Sabina a l’estudi i als directes serà aquest divendres, dia 8, a la sala Privat, en un concert organitzat per Caixa Laietana. El conjunt oferirà un repertori replet de les millors cançons del músic i poeta d’Úbeda (tot i que molt arrelat a Madrid), en una cita indispensable per als amants de Sabina. Només hi faltarà ell. Pacho Varona, Jaime Asúa, Pedro Barceló y Antonio García de Diego són els músics que integren el conjunt, que es troba de gira per tot l’Estat.

La banda habitual de Sabina pren l’escenari de Privat

Q?La fi txa: Divendres, dia 8. A 3/4 de 12 de la nit a la sala Privat. Preu: 10 euros (anticipada), 15 euros (guixeta).

Art | Emilia de Torres, nascuda a Sabadell però molt relacionada amb Mataró, protagonitza l’exposició “La força amagada” al Museu de Mataró. Comissariada per Raquel Medina, presenta una selecció d’obres representatives de la seva llarga trajectòria i abundant producció, que inclou temàtiques s com la fi gura, el paisatge o la natura morta. De Torres destaca pel seu esplèndid dibuix que fuig del virtuosisme acadèmic i l’estètica convencional.

| V. B.

Una obra de la mostra | FOTO: CEDIDA

El Museu de Mataró mostra la ‘força amagada’ d’Emília de Torres

Q?La fi txa: Dissabte, dia 9. A 2/4 de 8 de la tarda, inauguració, al Museu de Mataró.

Qu

ed

em

?

Page 27: Capgròs núm. 1065

núm.1065 27

Xemeneia de la Tíntex | M. COSSIUS

Mataró Ràdio porta poesia, vi i gastronomia a la Nau Gaudí

Poesia | Mataró Ràdio convida els ciutadans a un acte cultural de maridatge de la poesia, el vi i la gas-tronomia a la Nau Gaudí, protagonitzat per la somelier Rosa Vila. A l’acte, que porta per títol “Les 4 estacions desperten els sentits”, només s’hi pot accedir reservant la invitació al telèfon 93 536 13 10.

Q?La fi txa: Diimarts, dia 12. A 2/4 de 8 de la tarda a la Nau Gaudí

Cerdanyola Comercial organitza el primer ‘Firastocs’

Comerç | Cerdanyola Comercial organitza la primera edició de Firastocs, a la plaça Illa Cristina, que ofereix l’oportunitat d’adquirir productes de fora de temporada o fora del circuit comercial de les botigues del barri, a preus de liquidació. La jornada vol servir per donar un impuls al sector comercial de Cerdanyola.

Q?La fi txa: Divendres, dia 8. De 10 del matí a 9 de la nit a la plaça Isla Cristina

Chuky i Álvaro Carrero ‘donen la cara’ a La Cova

Oci | La Cova acull dos dels mi-llors monologuistes del país, Chuky i Álvaro Carrero, que presentaran aquest dissabte l’espectacle Dando la cara. El pes de l’obra se sustenta en dos monòlegs basats en la fórmula “Stand-up comedy”, propi dels shows anglosaxons, que els dos actors han portat al seu territori.

Q?La fi txa: Divendres 8. A les 10 de la nit a la Cova. Preu: 12 euros (atrapalo.com), 15 euros

Un passeig per les xemeneies històriques de Mataró

Història | La Federació d’As-sociacions de Veïns prepara una passejada per les xemeneies del catàleg del patrimoni mataroní, un acte per recuperar memòria històrica de la ciutat. La passejada i la seva corresponent explicació anirà a càrrec de Gener Salicrú, representant de la FAVM al consell de Patrimoni i llicenciat en Història de l’Art. A més, s’ha preparat un vídeo a càrrec d’Eloi Aymerich que recull testimonis de les fàbriques que es visitaran.

Una odissea musical de la mà dels alumnes d’El Carreró

Música | L’escola de música El Carreró celebra 10 anys afegint-se al a programació de concerts familiars de l’IMAC. Els alumnes del centre presenten al teatre Monumental una divertida i peculiar versió de l’Odissea i els viatges d’Ulisses a través de la música d’una orquestra simfònica i un cor, a més d’uns actors i narradors que guiaran el públic.

Q?La fi txa: Diumenge, dia 10. A les 12 del migdia al Monumental. Preu: 3 euros.

Q?La fi txa: Diumenge, dia 10. A les 10 del matí des de plaça Can Gassol.

Qu

ed

em

?

Page 28: Capgròs núm. 1065

28 núm.1065

Argentona | La representació de l’obra Dios Menguante, de la companyia Mar Gómez, és l’acte més destacat de les XVII Jorna-des de Dansa que tenen lloc a Argentona aquest cap de setmana. L’obra fa us del moviment, el gest i el sentit de l’humor per a narrar a través de la dansa la relació d’una parella. El programa d’actes de la jornada, però, és molt més ampli i té l’objectiu d’acostar l’art de la dansa al públic promocionant-la al carrer. Toni Jodar presentarà un taller pràctic de la història de la

| V. B.

dansa, per mostrar els diferents estils del ballet modern. Claire Ducreux oferirà l’espectacle Barco de Arena per a tots els públics. Diumenge, hi haurà una cercavila amb gegants i grallers i danses d’arreu del món a la Font Picant.

L’obra ‘Dios menguante’ | CEDIDA

Argentona treu la dansa al carrer per promoure-la entre el gran públic

Actes XVII Jornades de Dansa Argentona

Dissabte - 9Apropa’t a la Dansa. A les 12 h, a la plaça Nova, taller de dansa amb Toni Jodar.

“Barco de Arena”. Tot seguit espectacle de dansa , amb Claire Ducreux.

Mostra d’Escoles de Dansa. A 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Nova.

Assaig obert de l’obra “Dios Menguante”. A les 8 del vespre al Centre Parroquial, a càrrec de la Cia. Mar Gómez.

“Dios Menguante”. A les 22 h, al Centre Parroquial, espectacle de dansa.

Diumenge - 10Cercavila. A 3/4 d’11 del matí, des de la plaça Nova fi ns a la font Picant, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers d’Argentona.

Corrandes Animació. A 2/4 d’1 a la font Picant, espectacle de danses d’arreu del món.

quedem? | Maresme

Page 29: Capgròs núm. 1065

núm.1065 29

Una pintura de l’artista | CEDIDA

Llavaneres | El Museu Arxiu de Llavaneres és a punt de complir el cinquè aniversari de la seva nova seu, a l’antiga masia de Can Caralt, i ho celebra amb tots els honors, inaugurant aquest divendres la mostra “Subirachs, escultor i pintor”.

El Museu Arxiu de Llavaneres exposa l’obra recent de Subirachs

| V. B.

L’exposició compta amb 18 obres de Josep Maria Subirachs, realitzades entre el 2005 i el 2008, de manera que ofereix un curós retrat de la seva producció més recent. Un gran artista català, reconegut internacionalment, que s’ha guanyat el prestigi gràcies a l’escultura però que és amb la pintura on actualment mostra tota la seva força.

La misteriosa desaparició d’un professor, al Principal

Arenys de Mar | La companyia Teatre Essela va aconseguir un gran èxit de públic i crítica la temporada passada al Teatre Gaudí de Barcelona amb l’obra El profe. Un muntatge que aquest cap de setmana es presenta al Teatre Principal d’Arenys de Mar. Aquesta original proposta teatral s’inspira en un fet real, la desaparició d’un professor de literatura que veu com la seva vida laboral es marceix davant la indiferència dels joves a qui dóna classe.

Q?La fi txa: Diumenge, dia 10. A les 7 de la tarda al teatre Principal d’Arenys de Mar.

Q?La fi txa: Divendres, dia 8. A 2/4 de 8 de la tarda al Museu Arxiu de Llavaneres

El Monjo obre les portes a l’escultura de Luisa Granero

Història | El Museu Enric Monjo viu una nova etapa, després de la remodelació de la xarxa de museus de Vilassar de Mar, en què l’escultura s’ha de convertir en l’eix central de l’activitat expositiva. En aquesta línia s’inscriu la inauguració d’una de les primeres exposicions de la nova etapa de l’equipament museístic, una antològica de l’escultora Luisa Granero. Les creacions de Granero es fi xen especialment en la fi gura femenina.

Q?La fi txa: Divendres, dia 8. A 2/4 de 8 de la tarda al Museu Monjo de Vilassar de Mar.

Q?

Ma

resm

e

Page 30: Capgròs núm. 1065

30 núm.1065

coses vistes

Els Capgrossos van acon-seguir el primer castell de 8 de la temporada en la

seva segona actuació de l’any, que va tenir lloc a Vilassar de Dalt. Els mataronins van descarregar el 4 de 8, que van combinar amb el 4 de 7 amb agulla i el 5 de 7 | X. SABORIDO.

La celebra-ció del Dia Internacional de la Dansa va presentar un curiós ma-ridatge entre coreografi es i comerç. | R. G.

La Fira de Sant Ponç va omplir plaça de l’Ajuntament de productes alimentaris elaborats arte-sanalment | M. F.

Page 31: Capgròs núm. 1065

núm.1065 31

La força amagada”. Inauguració d’aquesta mostra, amb una con-ferència sobre l’artista a càrrec de Raquel Medina, comissària de l’exposició. FestaPLAÇA CAN XAMMAR. • 20.00 h. Cercavila d’Inici. Recorregut: pl. Can Xammar, c/ Xammar, c/ Pujol, Riera, c/ St. Josep, pl. Les Tereses, c/ Concepció, c/ Altafulla, c/ St. Joaquim, Pati de Can Marchal. Marc: 25è Aniversari Bogeria Gegantera. Preu: gratuït. Organitza: Bogeria Gegantera.

MúsicaPLAÇA SANTA ANNA. • 20.00 h. Dia d’Europa. Concert a càrrec de l’Agrupació Musical del Maresme amb motiu d’aquesta diada. MúsicaSALA CLAP. C/ Serra i Moret, 6 • 22.00 h. Nit de hard rock amb dos grups del Col·lectiu de Músics del Maresme: Laguna i Sumum Krater. Preu: 5 €. Organitza: Casa de

la Música Popular.

Diumenge 10SortidaPL. CAN GASOL. C/ Prat de la Riba • 10.00 h. Una passejada per les xemeneies. Del catàleg del patrimoni de Mataró, guiats per Gener Salicrú (historiador de l’art). Hi haurà esmorzar. Inscripció als tels. 93 757 66 02 i 93 790 61 51. Preu: gratuït. Organitza: Federació

d’Associacions de Veïns de Mataró.

VisitaAJUNTAMENT. • 11.00 h. Ruta per la història de Mataró. Recorregut per conèixer una part del patrimoni arqueològic i històric de la ciutat. Organitza: IMPEM.

agenda Informació facilitada per les pròpies associacions, entitats, ajuntaments, particulars, i PMC de Mataró

Divendres 8TeatreLA COVA. C/ Batista i Roca, 61 • 22.00 h. “Dando la cara”. Espectacle de monòlegs amb Salva Reina i Alvaro Carrero. Preu: 12 € Atrapalo; 15 € guixeta.

Dissabte 9FiraRIERA I RAMBLA. • 10.00 h. Fira de dibuix i pintura. Fins a les 10 de la nit. Inclourà el nou espai ‘Belles Arts i Manualitats. Organitza: U. B.

Divendres 8FiraPLAÇA ILLA CRISTINA. • 10.00 h. Firastocs Cerdanyola. Fins a les 9 de la nit, parades on els comerços del barri podran vendre els seus productes a preus més econòmics. Organitza: Cerdanyola Comercial.

XerradaFUNDACIÓ HOSPITAL. C/ Sant Pelegrí, 3 • 17.30 h. “Conciliar treball i lactància”. Preu: gratuït. Organitza: Lliga de la Llet.

XerradaLEPANT CENTRE. C/ Gravina, 6, local 3 • 19.00 h. Tècnica Alexander. A càrrec de Esther Palomar Preu: gratuït. Organitza:

Lepant Centre.

ExposicióCASAL NOVA ALIANÇA. C/ Bonaire, 25 • 19.00 h. “Petit format”. Inauguració d’aquesta mostra d’olis de José Duval López Yepes, ‘Duvan’. Organitza: Associació Sant

Lluc per l’Art Mataró.

ExposicióCA L’ARENAS. C/ Argentona, 64 • 19.30 h. “Veus interiors. Museu d’Art Modern de Tarragona”. Inauguració d’aquesta mostra del fons del Museu d’Art Modern de Tarragona. TallerCAN PALAUET. C/ Palau, 32 • 19.30 h. Descobrir els ocells de les Cinc Sènies. Primera sessió d’aquest taller que s’allargarà fi ns

Cap de setmana

Mataróal proper 16 d’abril, que anirà a càrrec d’Anna Gallés i Hogo Framis. Preu: gratuït. Organitza: IMAC – Secció de

Ciències Naturals del Museu de Mataró.

FestaTAVERNA ATZUCAC. El Carreró, 31 • 20.00 h. 11è Aniversari de la Taverna Atzucac. A les 8, narració de llegendes de menorca; a les 12, actuació del pd Morals. L’endemà a les 2, dinar d’aniversari ; a 2/4 d’11 de la nit, concert de la selecció nacional de músics i espetec fi nal amb pd Fotlifoc. Preu: 28 € (el dinar). Organitza: Atzucac.

TeatreLA COVA. C/ Batista i Roca, 61 • 22.00 h. “Dando la cara”. Espectacle de monòlegs a càrrec de Salva Reina “Chuky” i Alvaro Carrero. Preu: 12 € Atrapalo; 15 € guixeta. Organitza: La Cova.

MúsicaEVENT LATINO. Pablo Iglesias, 37-39 • 23.00 h. Actuació del grup de bachata i merengue Sandro Reyes. Preu: 7 € (consumició inclosa). Organitza: Event Latino.

MúsicaSALA PRIVAT. C/ Carrasco i Formiguera, 32 • 00.00 h. Nit sabinera. La banda de sabina ens oferirà les seves millors cançons. Organitza: Sala Privat.

Dissabte 9FestaPL. SANTA ANNA. • 10.00 h. Dia Mundial del Parkinson. Durant tot el dia, parades informatives, venda de fl ors i punts de llibre. A 2/4 d’11 del matí, animació infantil; i a 2/4 de 6 de la tarda, actuació de l’Esbart Dansaire Iluro. Organitza:

Associació Parkinson Catalunya.

FiraRIERA I RAMBLA. • 10.00 h. Fira de dibuix i pintura. Fins a les 10 de la nit. Inclourà el nou espai ‘Belles Arts i Manualitats’ de creació i tallers. Organitza: Unió de Botiguers.

VisitaCLOS ARQUEOLÒGIC DE TORRE LLAUDER. C/ Roma, s/n • 12.00 h. Vil·la romana de Torre Llauder. Visita guiada. ConferènciaBIBLIOTECA POMPEU FABRA. Pl. d’Occitània, s/n • 17.00 h. “El teatre a Mataró”. A càrrec de Carles Maicas, director teatral, Cristina Navarro, directora de l’Aula de Teatre i Toni Cabré, escriptor. Organitza: Col·letiu de Teatre

EPMA de Mataró.

MúsicaSALA CABAÑES. La Riera, 110-120 • 18.30 h. Concert de solidaritat amb Cuba. El concertista de piano cubà Cecilio Tieles oferirà un concert amb la col·laboració dels alumnes de les escoles de música de la ciutat. Preu: gratuït. Organitza:

Un Huracán de Solidaridad con Cuba.

SardanesPL. SANTA ANNA. • 19.15 h. Ballada de sardanes. Amb la Cobla Ciutat de Mataró. Organitza:

Agrupació Sardanista Santa Anna.

MúsicaCOMUNA DE L’ART. Camí Ral, 351 • 19.30 h. Solo ante el peli-gro. El grup Dual s’enfrontarà al seu primer directe. Preu: gratuït. Organitza: Comuna de l’Art.

ExposicióMUSEU DE MATARÓ. El Carreró, 17 • 19.30 h. “Emilia de Torres.

Ag

en

da

Page 32: Capgròs núm. 1065

32 núm.1065

agenda Informació facilitada per les pròpies associacions, entitats, ajuntaments, particulars, i PMC de Mataró

Divendres 8ExposicióLlavaneres. MUSEU ARXIU DE LLAVANERES. Can Caralt • 19.30 h. “Subirachs, escultor i pintor”. Inauguració d’aquesta mostra. Organitza:

Museu Arxiu.

Dijous 14XerradaCA L’ARENAS. C/ Argentona, 64 • 19.30 h. “Ramon Manent i Rodon. Art i fotografi a”. Ramon Manent parlarà de la seva trajectòria com a fotògraf. Organitza:

Associació Amics de Ca l’Arenas.

MaresmeSortidaArenys de Mar. ESTACIÓ DE LA RENFE. • 10.00 h. Ruta literària per Caldes d’Estrac. Visita a la Fundació Palau i Fabre, seguit d’un passeig, descobrint el rastre de Maragall i Verdaguer. Preu: gratuït. Organitza: Biblioteca.

XerradaVilassar de Mar. BIB. E. LLUCH. Pau Casals, 16 • 11.00 h. “El massatge infantil: la comunicació no verbal amb els nostres fi lls”. A càrrec d’Andrea Cassandra. Preu: gratuït. Organitza:

Regidories de Sanitat i d’Educació.

GastronomiaCaldes d’Estrac. EQ. PROMOCIÓ ECONÒMICA. La Riera, 5-9 • 11.00 h. Curs de cuina indú. Horari: d’11a 12 , taller per a nens; de 12 a 2/4 de 2, taller per a adults. Inscripcions al tel. 637 46 23 00 (Xènia). Preu: 4 € nen; 10 € parella adults; 7 € adult. Organitza: Ass. El somriure dels nens.

InfantilLlavaneres. BIBLIOTECA MUNI-CIPAL. • 12.00 h. L’hora del conte. Amb la rondallaire Sole Palao. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca.

PublicacionsVilassar de Mar. MUSEU DE LA MARINA. Av. Eduard Ferrés, 31 • 12.00 h. “El cant coral a Catalunya a 78 rpm. (1906-1952)”. Presentació del CD editat per l’Ass. per la Salvaguarda del Patrimoni Enregistrat. Organitza:

FonoVilassar 78.

DansaArgentona. DIVERSOS INDRETS. • 12.00 h. XVII Jornades de Dansa. Durant tot el cap de setmana amb tallers, exhibicions, cercavila de gegants... Organitza: l’Ajuntament.

MúsicaTEATRE MONUMENTAL. La Riera, 169 • 12.00 h. “Viatge pel mar de les notes”. Concert sobre una versió de l’Odissea a càrrec dels alumnes de l’escola de música El Carreró. Preu: 3 €. Organitza: Escola

de música El Carreró i IMAC.

TeatreFOMENT MATARONÍ. C/ Nou, 11 • 18.30 h. “La sopera”. Comèdia de Robert Lamoureux a càrrec del Grup de Teatre El Tramvia. Preu: 6 €; 5 € socis i jubilats. Organitza: Grup

de Teatre El Tramvia del Foment Mataroní.

Dilluns 11ConferènciaFUNDACIÓ HOSPITAL. C/ Sant Pelegrí, 3 • 19.00 h. “Novetats farmacològiques en tractament de malaltia mental”. A càrrec del doctor Cañete, cap de psiquiatria de l’Hospital de Mataró. Preu: gratuït. Organitza: AFAMMMA.

Dimarts 12InfantilBIB. POMPEU FABRA. Pl. d’Oc-citània, s/n • 18.00 h. L’hora del conte. Amb la narració de “Ton pare balla el Drac” de Xavier Bayer. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca.

ConferènciaCAN PALAUET. C/ Palau, 32 • 18.00 h. “L’experiència religiosa: mantres, rituals, cultes... Les vies cap a la transcendència”. A càrrec d’Andreu Majó. Preu: 4 € per sessió. Organitza: IME. Marc: Monogràfi c

‘L’espiritualitat: transcendint la matèria’.

InfantilATENEU CAIXA LAIETANA. C/ Bonaire, 3-5 • 18.00 h. “El sistema

solar i els planetes”. Activitat dirigida a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. Marc: mosstra “Observar el cel”.

Organitza: Caixa Laietana.

Dimecres 13TallerCIRD. C/ Blai Parera, 6 • 10.00 h. “Com sobreviure a l’estrès quoti-dià”. A càrrec de Mònica Lapeyra, psicòloga. Preu: gratuït. Organitza:

Servei Dona - Ajuntament de Mataró.

Dijous 14ConferènciaFUNDACIÓ HOSPITAL. C/ Sant Pelegrí, 3 • 17.00 h. “Un passeig per l’autoestima”. A càrrec de Josep Torrents Misé. Organitza:

Associació Maresme Oncològic.

InfantilBIBLIOTECA CAIXA LAIETANA. C/ Pujol, 19-25 • 17.30 h. Els dijous a la Biblio. Amb la narració del conte “La Kaputxeta negra i el lleó ferotge” de Lluïsot. Preu: gratuït. Organitza: Caixa Laietana.

XerradaCA L’ARENAS. C/ Argentona, 64 • 19.30 h. “Ramon Manent i Rodon. Art i fotografi a”. Ramon Manent parlarà de la seva trajectòria. Orga-

nitza: Associació Amics de Ca l’Arenas.

XerradaESCOLA STA. ANNA. Pl. Santa Anna, 1 • 20.30 h. “La importància de l’alimentació en el desenvolupa-ment físic i intel·lectual”. A càrrec de Maria Josep Rosselló, nutricionista. Organitza: Escola Pia de Mataró.

MúsicaEL DAU. C/ Pujol, 26 • 21.30 h. Concert de pop a càrrec del grup Presidente. Preu: gratuït. Organitza:

El Dau cafè cultural.

Divendres 8ExposicióLlavaneres. MUSEU ARXIU DE LLAVANERES. Can Caralt • 19.30 h. “Subirachs, escultor i pintor”. Inauguració d’aquesta mostra. Organitza: Museu Arxiu.

ExposicióVilassar de Mar. MUSEU MONJO. Camí Ral, 30 • 19.30 h. Luisa Granero. Exposició antològica. Inauguració d’aquesta mostra a càrrec de la Dra. Cristina Rodri-guez, professora de la UB. Organitza:

Museu Monjo.

ExposicióArenys de Mar. CALISAY. Riera del Pare Fita, 31 • 20.00 h. “El retaule de St. Isidre. Un Agustí Pujol retrobat”. Inauguració d’aquesta mostra d’aquesta obra d’Agustí Pujol. Organitza: Museu d’Arenys.

ExposicióArgentona. SALÓ DE PEDRA. C/ Gran, 61 • 20.00 h. “Desigs i retrats”. Inauguració d’aquesta mostra d’obra recent de Jorge Sarraute. CinemaVilassar de Mar. LOCALS MPALS. PL. CARLES TRIAS. • 21.30 h. “Siete mesas de billar francés”. Projecció d’aquesta pel·lícula. Preu: gratuït. Marc: Cicle de cinema femení

de Viladona. Organitza: Viladona.

Dissabte 9SortidaCaldes d’Estrac. DAVANT HOTEL ESTRAC. Camí Ral, 5-7 • 08.45 h. Visita cultural a Sabadell.. Places limitades. Informació al tel. 679 30 57 15. Preu: 21 € (dinar inclòs).

de dilluns a ...

Ag

en

da

Page 33: Capgròs núm. 1065

núm.1065 33

Adreceu-nos els vostres actes a [email protected] o a la pàgina web www.capgros.com

Dissabte 9DansaArgentona. CENTRE PARROQUIAL. C/ Bernat Riudemeia, 4 • 22.00 h. “Dios menguante”. Espectacle de la companyia de dansa Mar Gómez. Preu: 11,5 €. Marc:

Temporada de Teatre, Música i Dansa Argentona’09.

Diumenge 10TeatreArenys de Mar. TEATRE PRINCIPAL. • 19.00 h. “El Profe”. A càrrec de la Cia. Teatre Essela, interpretat per Pep Simon. Preu: 10 €. Organitza: SC

L’Esperança - Regidoria de Cultura.

Col·loquiArgentona. GALERIA D’ART ARTGENT. Ctra. d’Argentona a Mataró, PK 2,4 (Pancho Tennis Club) • 19.30 h. Pintura moderna. Joan Sala i Vila, crític d’art de la Revista del Vallès, presentarà el col·loqui. Organitza: Galeria d’art Artgent.

DansaArgentona. CENTRE PARRO-QUIAL. C/ Bernat Riudemeia, 4 • 22.00 h. “Dios menguante”. Espectacle de la companyia de dansa Mar Gómez. Preu: 11,5 €. Marc: Temporada de Teatre, Música i Dansa

Argentona’09.

Diumenge 10EsportsArgentona. PLAÇA DE VENDRE. • 07.00 h. 13a Marxa de les Fonts. Recorregut d’uns 15 quilomètres. Més informació al telèfon 660

41 94 75 (Joan Pallàs). Preu: 8 € ant.; 12 € mateix dia. Organitza:

Grup de Muntanya d’Argentona.

FestaArgentona. CENTRE PARRO-QUIA. C/ Bernat Riudemeia, 4 • 10.00 h. Festa de la Primavera Solidària 2009. Fins a les dues del migdia. En acabar arrossada. Preu: 12 €. Organitza: Centre Parroquial.

SortidaCabrera. TORRE AMATLLER. • 10.30 h. Ruta poètica a la Roca d’en Punsola. A càrrec de la UEC Organitza: Comissió d’Homenatge a Josep

Punsola i Vallespí.

FestaArgentona. CASA SENTIMIENTO ANDALUZ. Antigues escoles del Cros • 12.00 h. 10a arrossada popular. Amb l’actuació de quadres

de ball. Preu: gratuït. Organitza: Casa

Cultural Sentimiento Andaluz.

TeatreArenys de Mar. TEATRE PRINCI-PAL. • 19.00 h. “El Profe”. A càrrec de la Cia. Teatre Essela. Preu: 10 €. Organitza: SC L’Esperança.

Dilluns 11ConferènciaArenys de Mar. CALISAY. Riera del Pare Fita, 31 • 18.00 h. “F. Nietzsche. La seva aportació a la societat contemporània. Nihilisme i vitalisme”. A càrrec d’Andreu Majó. Preu: 15 € (no socis de l’Aula). Organitza: Aula Extensió Universitària.

Dimarts 12ConferènciaArenys de Mar. CALISAY. Riera del Pare Fita, 31 • 18.00 h. “La Setmana Tràgica: amtimilitarisme,

anticlericalisme i revolució social”. A càrrec d’Andreu Mayayo de la UB. Organitza: Aula d’Extensió Universitària.

Dijous 14InfantilArenys de Mar. BIB. P. FIDEL FITA. C/ Bonaire, 2 • 18.00 h. L’hora del conte. A càrrec de Montserrat Jordà. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca.

InfantilVilassar de Mar. BIB. E. LLUCH. Pau Casals, 16 • 18.00 h. L’hora del conte. Amb la narració de “Grans històries per a orelles petites” a càrrec de Susanna Guillen. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca.

PublicacionsArenys de Mar. BIB. P. FIDEL FITA. C/ Bonaire, 2 • 19.00 h. “La porta misteriosa”. Presentació del conte de Nathalie Pons. Organitza: la Biblioteca.

Ag

en

da

Page 34: Capgròs núm. 1065

34 núm.1065

Cartellera de cinemadel 8 al 14 de maig | Crítiques i sinopsis a capgros.com

Cinesa Mataró Parc 902 33 32 31Titol Matinal 1a Sessió Tarda Nit S. Golfa

17 otra vez * Du.-Dj. 12.15 16.00 18.10-20.20* - -Al fi nal del camino - - - - - 01.00Cataluña Espanya - 12.10 - - - -Déjame entrar - - - - - 01.00Dieta mediterránea Dt. - - 20.00 - -Fuga de cerebros * Dt. no - 16.00 18.15*-20.30* 22.45 01.00Gran Torino * Du.-Dj. no - - 20.20* 22.40 -Hannah Montana Sala 1 12.15 16.00 18.15-20.30 22.45 - Sala 2 12.30 17.00 19.15 22.00 00.15La montaña embrujada - 12.10 16.00 18.10 - -La reina Victoria * Dv.-Du. no - 16.00* 18.15-20.30 22.45 -La sombra del poder * Dv., Ds. no - - 20.00* 22.30 -Más allá de los sueños - 12.15 - - - -Monstruos vs alienígenas Dv.-Du. 12.15 16.00 - - -Nunca es tarde para enamorarse - 12.10 16.00 18.00-20.00 22.00 00.00Ponyo en el acantilado - 12.15 - - - -Señales del futuro - - - - - 01.00Star Trek 11 Sala 1 12.15 16.00 19.00 22.00 00.45 Sala 2 - 17.00 19.45 22.30 01.00The international - - - 20.15 22.40 01.00Un conejo sin orejas - - - - - 01.00Vamos a la luna - 12.15 16.00 18.00-20.00 - -X-Men orígenes: Lobezno Sala 1 12.10 16.00 18.15-20.30 22.45 01.00 Sala 2 - 17.00 19.30 22.00 00.30

Dimecres dia espectador - Sessió golfa divendres i vigílies de festius - Sessió matinal dissabtes i festius. Estrena:

8 Cinemes Arenys | Nacional II - 93 792 33 90

Sessió golfa divendres i dissabte. 1a sessió dissabte i diumenge - Estrena:

Titol 1a Sessió Tarda Nit S. GolfaStar Trek 11 Dv., Dl.-Dj. - 18.00 22.00 00.30 Ds., Du. 16.00 19.00 22.00 00.30Hannah Montana Dv., Dl.-Dj. - 18.00-20.20 22.40 01.00 Ds., Du. 16.00 18.15-20.30 22.45 01.00X-Men orígenes: Lobezno Dv., Dl.-Dj. - 18.00-20.20 22.40 01.00 Ds., Du. 16.00 18.15-20.30 22.45 01.00Fuga de cerebros - 16.00 18.00-20.15 22.30 00.4017 otra vez - 16.00 18.00-20.15 22.30 00.40Ponyo en el acantilado - 16.00 18.00 - -Espías en la sombra - - 20.15 22.30 00.45Monstruos vs alienígenas - 16.00 18.00 - -La sombra del poder - - 20.00 22.30 01.00La montaña embrujada - 16.00 18.00 - -Señales del futuro - - 20.15 22.40 01.00

3D

Star Trek 11Dir.: J.J Abrams. Int.: John Cho, Ben Cross, Bruce Greenwood, Simon Pegg...

Sinopsi | El destí de la galàxia és a les mans de dos rivals. Un, James T. Kirk, és un jove granger d’Iowa, amant de les emocions fortes, un líder nat a la recerca d’una causa. L’altre, Spock, s’ha criat al planeta Vulcano, i és un marginat a causa del seu origen mig humà, però que es convertirà en el primer de la seva espècie admès en l’Acadèmia de la Flota Estel·lar. Kirk i Spock aviat es veuran competint per formar part de la tripulació de la nau espacial més avançada que s’hagi creat mai.

X-Men orígenes: LobeznoDir.: J.J Abrams. Int.: John Cho, Ben Cross, Bruce Greenwood, Simon Pegg...

Sinopsi | Història del passat de Lobezno i el seu tràgic idil·li amb Kayla Silverfox. La sort que corre Kayla és el que provoca que Logan participi en el programa Arma X, un experiment militar, en el qual Lobezno i altres mutants exercei-xen papers clau. Entre ells fi guren Gambito; un jove Scott Summers; un bell i jove mutant anomenat Emma Frost, i Matança, al que Lobezno s’enfronta.

Page 35: Capgròs núm. 1065

núm.1065 35

Cin

em

a

Foment Mataroní | C/ Nou, 11 - 93 790 34 50 Dilluns 18 h, sessió de l’espectador

Titol Dies 1a Sessió Tarda Nit S. GolfaVals con Bashir Dl. - 18.00-20.15 - -

Les estrenes de la setmana

Nunca es tarde para enamo...Dir.: Joel Hopkins. Int.: Dustin Hoffman, Emma Thompson, Kathy Baker, James Brolin...

Sinopsi | Harvey és un compositor que és acomiadat i despreciat per la seva fi lla en el seu casament. Deci-deix ofegar les seves penes al bar on entaularà conversa amb Kate, la vida social de la qual es limita a cites a cegues i a interminables converses telefòniques amb la seva mare.

Hannah MontanaDir.: Peter Chelsom. Int.: Miley Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso...

Sinopsi | Miley Stewart compagina com pot el col·legi, els seus amics i la seva vida secreta com a estrella del pop; però la seva enorme popularitat amenaça amb envair tota la seva vida i el seu pare decideix portar-la a Crowley Corners, a Tennese, per donar-li una dosi de realitat.

UN CONCURS DE CINE!Quin actor interpretava l’Spock a la

primera pel·lícula de Star Trek?Premiats: Anna Riera Cort • Marta Sanchez Sache •

Yoli Marin Garcia • Josep Montserrat Bartra

Respon a través del portalwww.capgros.com

Podeu recollir les entrades directament a les taquilles

de 8 Cinemes Arenys

Per gentilesa de:

Teatre Monumental La Riera, 169Titol Dies 1a Sessió Tarda Nit S. Golfa

Slumdog millionaire (vose) Du. - 19.00 - -Capitán Abu Raed (vose) Dj. - - 21.30 -

Vamos a la lunaDir.: Ben Stassen.

Sinopsi | 1961. Els cotxes amb motors V-8 passegen per les autopis-tes d’Amèrica i el programa espacial de la NASA està en ple apogeu. En un muntatge inicial ple d’acció en 3D, volem al costat d’Ham, el primer primat, en el seu viatge a l’espai, que seguirà l’Apolo 10 orbitant al voltant de la Lluna i tornant a la Terra.

Page 36: Capgròs núm. 1065

36 núm.1065

report maresme | www.capgros.com |

Per Vern Bueno | Fotos: R. Gallofré

El Maresme, pioner en la implantació de la TDT, viurà l’apagada analògica el proper 30 de juny. Queden menys de dos mesos

perquè les llars de la comarca puguin adaptar-se a la recepció de la senyal digital.

Prop d’un 80% ja han fet els deures, però encara resta molta feina per fer i el compte

enrere és cada dia més curt. 30 de juny de 2009. Una data que provoca greus maldecaps. És el dia escollit perquè el Maresme, juntament amb 31 zones més repartides per l’Estat espanyol, visquin el que es coneix com a apagada analògica. A partir de llavors, els operadors de televisió i ràdio deixaran d’emetre en analògic, com fi ns ara, i ho faran exclusivament a través del sistema TDT (Televisió Digital Terrestre). Les llars que no s’hagin adaptat al nous sistema, no rebran cap mena de senyal. Els seus televisors seran, ara sí, una caixa tonta sense cap utilitat. En queden poques, però, que no hagin fet els deures. Segons els càlculs de Feceminte (la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions), a Catalunya més del 75% ja estan adaptades. “I en el cas particular del Mares-me, estem ja per sobre del 80%” afi rma Xavier Núñez, president de l’organisme. Encara resten moltes comunitats de veïns, però, que tenen el procés pendent. I cada dia tenen

menys temps per a fer la feina si no volen quedar “apagats”.

L’apagada analògica es realitzarà, tal i com ha establert el Govern, si es compleixen dues condicions: la cobertura digital ha de ser similar a l’actual analògica, i el percentatge de les llars adaptades ha de ser molt elevat. “si no és així, no es farà”, resol Jordi Marín, director gerent del Consorci Digital Mataró-Maresme. En el camp de la cobertura, Marín assegura que està garantida a més del 90% de la comarca. Però el Maresme té una horografi a molt complexa que fa difícil arribar a tot arreu. El centre i sud de la de-marcació ja estan força coberts (grà-cies a la proximitat de la Torre de Collserola), però el nord encara presenta el que es coneix com a

“zones grises”. Les 110 accions que preveu el Pla Maresme Connecta, impulsat per la Generalitat, s’estan executant a marxes forçades, principalment la construcció de nous repetidors de senyal. Això es complementarà amb intervencions en àmbits “micro” i zones marginals, ajudant-se si cal de satèl·lits, on la senyal no hi pot arribar de manera convencional. Tot i així, Marín reconeix que arribar al 100% de cobertura “és impossible”. Un problema menys evident però segurament més greu

al qual s’en-fronta el

nou

L’agonia de la televisió

convencional

Page 37: Capgròs núm. 1065

núm.1065 37

comunitats que encara no s’hagin adaptat, cal que primer de tot con-tactin amb un instal·lador homologat. “El més recomanable és fer-ho amb un “agent TDT”, apunta Núñez. Els Agents TDT són instal·ladors especialitzats en aquesta nova tecnologia, reconegut ofi cialment, amb tota la informació sobre aquest àmbit al seu abast (disposada per la pròpia Generalitat) i amb un codi de bones pràctiques obligatori, en el qual s’inclou informar correc-tament l’usuari. Cal assegurar-se que és un instal·lador homologat, amb les eines i mitjans adequats, perquè tal i com diu el president de Feceminte, “en època de ‘boom’ com ara, és normal que surtin males pràctiques”. L’operari estudiarà les diferents opcions que ofereix el bloc i, després de pactar-ho amb la comunitat de veïns, s’iniciaran les

sistema és inherent a tota trans-missió digital: o es rep bé, o no es rep. No hi ha terme mig, com sí passa amb la senyal actual. “És possible que aquelles llars que rebien més malament que bé tres o quatre canals de la televisió analògica, passin a no rebre res amb la TDT”, destaca el director del Consorci Digital. Núñez, per la seva banda, constata que el Maresme “és una comarca complexa”, però també assegura que ja fa anys que la demarcació es tracta “de manera particular” des de l’adminstració pública en l’àmbit de les comuni-cacions al considerar-se “un punt estratègic”. “El resultat acabarà sent molt positiu”, confi a Núñez.

Si en l’àmbit de la cobertura el ciutadà hi té poc a fer, en el de la recepció de la senyal sí que li han posat deures obligatoris si vol seguir veient la televisió. Aquelles

Mataró i Segòvia participen en un projecte pioner a tot l’estat anomenat “Voluntariat TDT” que té com a objetiu principal fer arribar la Televisió Digital terrestre a totes aquelles persones que no es poden valdre i que pertanyen als col·lectius amb risc d’exclusió. El servei, impulsat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i el Col·legi Ofi cial d’Enginyers de Teleco-municació de Catalunya (COETCC), pretén ajudar a jubilats, persones amb grau de dependència, disca-pacitats i majors de 65 anys que viuen sols, a poder accedir a la TDT sense problemes. El servei comptarà amb la col·laboració de voluntaris seleccionats i for-mats pel COETCC que van de manera gratuïta a les llars per instal·lar el descodifi cador de TDT, fer enten-dre el funcionament, els avantatges i possibilitats de la nova tecnologia digital a aquestes persones. “Des de sempre havia volgut fer alguna cosa de caràcter social, i mai havia trobat una oportunitat tant propera per fer-ho”, afi rma l’Oriol López, alumne de L’EUPMT especialitzat en telemàtica, que s’ha apuntat com a voluntari. “M’hi vaig apuntar perquè em venia de gust ajudar a la gent gran”, comenta Isaac Iglesias, també alumne de l’EUPMT. El pla pilot tindrà una durada de dos mesos i del seu èxit en dependrà l’extrapolació a altres ciutats abans de l’apagada analògica.

Col·lectius amb risc

d’exclusió

obres, que són una mica feixugues: Canviar l’antena, adaptar l’amplifi ca-ció a la nova senyal digital i tirar el cable perquè arribi a tots els veïns del bloc. Aquesta última operació és la més costosa, ja que implica contractar ma d’obra, coordinar els veïns i entrar a les cases particulars i retirar-ne mobles, entre d’altres accions molestes. Des de Feceminte prefereixen no llançar una xifra aproximada de preu que aquesta operació que li pot costar de mitjana a una comunitat, ja que cada cas pot presentar massa variables (alçada de l’edifi ci, proximitat de l’emissor, construccions al seu voltant...).

I què guanyem?La universalització de la TDT és

un procés farragós, i en alguns casos fi ns i tot traumàtic. Però és tan necessari com per haver de

Page 38: Capgròs núm. 1065

38 núm.1065

ReCapgròs també en anglès

The Maresme, pioneer in TDT

The 30th June 2009 is a date that is causing serious headaches. This is the day when the Maresme, along with 31 other areas around Spain, is to switch from analog TV transmissions to all digital, via the TDT system (DTT in English). Households which haven’t changed over to the new system will receive no signal whatsoever. Their TV sets will really become just boxes with no other use at all. There aren’t many however, who haven’t done their homework. According to the Feceminte (the Catalan Federation of Telecommunications Installers), in Catalonia more than 75% have already made the change. “Actually, as far as the Maresme is concerned

we’re up to over 80%,” affi rms Xavier Núñez, the organisation’s president. There are still quite a few communities of neighbours who haven’t done anything about it yet. And they need to get a move on if they’re not going to end up ‘in the dark’. The switch-off will happen, according to the government, as long as two factors are present: that is that the digital signal is similar to the current analo-gical one and secondly that the majority of households have changed over. “If these two conditions aren’t met then it won’t happen”, concludes Jordi Marín, managing director of the Consorci Digital Mataró-Maresme.

mobilitzar tants recursos públics? Jordi Marín defensa que sí. “Un cop el canvi tecnològic s’hagi estabilitzat, la TDT podrà oferir nous serveis com el comerç electrònic, les gestions administratives a través del televisor o els continguts multiplataforma”. A més, segons Marín, es podrà potenciar la “televisió a la carta”, en que cada televident es podrà formar la seva pròpia programació. Millora també la qualitat d’imatge respecte a l’analògic, i allibera l’espectre de freqüències, actualment saturat, ja que el procés digital compacta els continguts i la seva transmissió. El director del Consorci Digital Mataró-Maresme reconeix que la programació que ofereixen actu-

alment els nous canals de TDT no està a l’alçada, però confi a que en el futur guanyi qualitat. Un fet que

segurament passarà per la TDT de pagament, que es començarà a implementar la tardor vinent.

La venda de receptors de TDT ha rebut tingut una forta pujada en el darrer semestre. Malgrat això, no té a veure amb la imminent apagada que hi haurà a la comarca. Imma Villagraz, de Miró, explica que va ser el regal “estrella del Nadal”, i que cada vegada hi ha més gent que pregunta “si els televisors que compren tenen incorporada la TDT”. Tot i això, Villagraz admet que la gent “no sap que es tanca ja l’aixeta”. “no s’ha fet gaire publicitat del que passarà al Maresme”. En el mateix sentit s’expressa Roberto Rodríguez, de Milar. “Ara amb els anuncis del març a la televisió la gent pregunta més”, tot i que no ho fan conscients que el “juny s’apaga aquí”.

Pugen les vendes de receptors

Estudis de Televisió de Mataró, que emet en TDT |

Per S Ferrnàndez

Page 39: Capgròs núm. 1065

núm.1065 39

Page 40: Capgròs núm. 1065

40 núm.1065

Page 41: Capgròs núm. 1065

núm.1065 41

Page 42: Capgròs núm. 1065

42 núm.1065

ALVARIÑO ............................937575193ALVARIÑO LAIETÀNIA...... ..937551266ANTIC CELLER D’EN MARC 9374103 58ARCIMBOLDO .....................937906658ASADOR BRASERÍA EL ÁLAMO ..............................................937961413ATENAS ..............................937572546

BAR REST. MUNDIAL .........937981597BLUE RESTAURANT ...........937552174BOLBORETA ........................937551595

CA LA TIETA .........................937550024CA L’ANGELITA ...................937588508CA L’ANNA ...........................937575339CA L’OLIVA ..........................937986650Varietat de carns a la brasa, menjar casolà i cuina catalana. Menú diari, dijous tancat.CACTUS RESTAURANT ......937901389CAMBADOS .........................937908117CAN BRUGUERA ................937903643CAN COSTA .........................937907883CAN DIMAS .........................937903209CAN LARU ............................937903234CAN MANEL ........................937906818CAN MANOLO .....................937982892CAN ROSENDO ..................937907613CAN TORRU .........................937576463CANTINA SANTA CLARA ....937579231CASA FERMÍN .....................937905807CAVA86 ................................937980486CAVALL D’OR .......................937578710

Mataró COMACASA .........................937562981

EL BALCÓ DE L’ILURO .......937903208EL CAU GRILLAT ................937410474Especialistes en creps i bacallà. Menú diari.EL DELFÍN ...........................937903252EL FANALET ........................937907842EL GRAÓ ..............................937907211EL NOU-CENTS ...................937993751LETÒNIA ..............................937586209EL PORTET .........................937551696EL POPULAR .......................937987437EL RACÓ DEL JABUGO ......937960796EL RACÓ DEL TORRENT ....937576930EL REBENQUE ...................937991304EL SETRILL ..........................937574886EL TRABUCAIRE .................937410256

GRAN MÓN ..........................937579422GRAN SIGLO .......................937586031GRUPO CHA CA LA VONG 937984859

IL QUARTIERE ....................937572021

KAZKABARRA ....................937901354KRISTAL SEVEN .................937578822

LA DITA................... .............937589239Cuina italiana, pizzes, pastes, amanides, carn i peix.LA LLAGOSTETA .................937906311LA LLUNA .............................937577411LA MANDOLINA ..................937562183LA MAR ................................937409115LA MARINA .........................937901842LA MORERA ........................937960754LA NAVE ...............................937575779LA PÈNTOLA .......................937902610LA PIAZZA ...........................937908788LA TARDOR .........................937903344LA TAVERNETA ....................937579892LA TEULADA ........................937990135

gastronomia

Page 43: Capgròs núm. 1065

núm.1065 43

REST. CHINO KUAI LE ....... 937908302REST. TOKYO-TO ................. 937588886ROCABLANCA ...................... 937994755RUSTIK ................................ 937906858

SALSA TROPICANA ............ 937988126SANGIOVESE ..................... 937410267SAUDADES ......................... 937575699SENTITS. .............................. 937586249

SUQUET ............................... 937907257TILT ....................................... 937414954TOT BO ................................. 937903276TOT PER PICAR ................... 937983800

URI RESTAURANT .............. 937551801VILLANUEVA ....................... 937579028VINT-I-4 ................................ 937909470

XIONG MAO ........................ 937578096YUAN LU KAITENSUSHI .... 937573041

LA TAGLIATELLA .................937416294Pasta i pizzes (productes d’origen) Obert tots els dies. Tota la carta per emportar.LA TREVA .............................937569084L’ALLIOLI ..............................937962358LASAL VARADOR ...............931140580Vermuts, tapes, peix i arrossos casolans.LAU CIUTAT ................... ......937961293LES MIL I UNA NITS ...........937992891Especialitat en menjar libanés.LES TAPES DE L’ORTEGA ..937907546L’ÚNIC ..................................937907350

MALAMBO ...........................937988059MANDIOCA TAPIOCA .........937962512MEZZALUNA .......................937993498

NISHIKI ...............................937586837NOU WOK ............................935104357NOVA ROSALEDA ...............937994321

PATA NEGRA .......................937410084PINTXAO TAVERNA BASCA 937995605PIZZERIA CAMINETTO ......937961428PIZZERIA GATTOPARDO ...937986662PIZZA ITÀLIA .......................937588198Pizzas a domicilio. La única verdadera pizza italiana.PIZZERIA LLUÍS .................937962968PIZZERIA RACÓ D’EN MIQUELET ..............................................937902648

QUICO ..................................937570303

RESTAURANT ASADOR .... 93799 3336RACÓ D’EN MARGARIT .... 93790 6678RESTAURANT BOCCA ........ 937411269RESTAURANT EL CELLER . 937553110REST. FLOR DE CERA ........ 937905202RESTAURANT KARMA ....... 937992720RESTAURANT LA PISCINA 937962806RESTAURANT NORAI ......... 937907565REST. PIZZERIA ISAAC ..... 937994952RESTAURANT SCORPIO ... 937997412RESTAURANT AURUM ....... 937964804

Maresme

CAN BALADIA .....................937974008CAN RIBOSA .......................937970851D’ARGENT ............................937561795EL CELLER D’ARGENTONA 937970269ELS CAÇADORS .................937561321LA ORQUESTRA .................937971370LA TORRETA ........................937972507LES GINESTERES ..............937970255

1789 ......................................935553455CAN JONC ............................935552068CAN SORS ...........................935556154CELLER MARFIL ALELLA ...935404661EL NIU ..................................935551700EL NOU CAN DOCTOR .......935401794FLO .......................................935552144L’ESPINETA D’OR ...............935403986

AXOL ....................................937538645CAL GRAS ............................937531953CA L’ESTRANY ....................937507066CAN RIN ...............................937509001CAN TOSCA .........................937507899HOSTAL DE LA PLAÇA .......937531902HOTEL CABRILS .................937532456LA BODEGA .........................937531805LA CONCÒRDIA ..................937537510PIZZERIA DE L’HORT ........937533350SAL I PEBRE .......................937538090SPLA ....................................937531906TEMPO .................................937508671TENAS ..................................937538398XARET ..................................937507549XEFLIS .................................937508195

CLÀSSIC ..............................937502464Aperitius, cuina casolana, àmplia terrassa, bar de copes. Menú diari 10,50e.EL RACÓ DE L’ÀNGEL ........937542251FERRAN’S ...........................937502552MASIA CAN RODÓN ...........937506445PAPAGENO .........................937591746SANTA MARTA ....................937542693

CA LA NURI .........................937697193

CASA PONCIO ....................937921132CASTELL JALPÍ ....................937937177EL POSIT D’ARENYS ..........937920841EL PORTINYOL ...................937920009EL REBOST D’EN PEP .......937957664LA BODEG UETA D’EN LLUÍS ............... ..............................................937958146L’ERA RESTAURANT ...........937950114HISPANIA ............................937910457MARINERS ..........................937923820MERENDERO MARTÍNEZ .937921278NOU DE NOU ......................937924425REST. DEL PUERTO ...........937921483PIZZERIA LLUÍS .................937959258SUBIRANS ..........................937911290

MASIA RAIMI ......................937970004SALMAIA .............................937974238TERRACOTTA ......................937560457

Ga

str

on

om

ia

Page 44: Capgròs núm. 1065

44 núm.1065

ATLÀNTIDA2 ........................937594649CAN PA AMB TOMÀQUET ..937592804CAN PA AMB TOMÀQUET ..937592804ALJAIMA ..............................937501158EL TERRAL ..........................937506915NOVA ATLÀNTIDA ...............937594649PACHAMAMA ......................937540889PALOMARES .......................937593234PANTAIBÈRIC ..................... 937596946TINACRIA .............................937590793

9 MANELIC ..........................937537490CAL ANDREU ......................937507445CAL SENYOR .......................937532160EL RACÓ DE CAN FELIU ....937532916EL CHEFF ............................937523432LA TAVERNA DE LES SEDES .....937531263

HOTEL GRAN SOL ..............937600051SANT PAU ............................937600662LA CASA ...............................937602373LA TABERNA .......................937600310VORAMAR ...........................937600654

LA CUINA DE CAL FERMÍ ..937679360

CAL MUSIC ..........................937548018 CAN VERBOOM ..................609181896

CA LA MARGARIDA ........... 937671220CAN FORMIGA ....................937671735LA TABERNA .......................937671568LA VIÑA ................................937672625DIAGONAL ...........................937671502REVERTER ..........................937671915RESTAURANT MAS PÍ ........937671568SAFRA ..................................937671777

BLUE FINN ......................... 937927592CAN JAUME .........................937926960CAN MARIO .........................937929130CAN MORERA .....................608918937CAN PERE JOAN .................937926790CLUB NÀUTIC EL BALÍS .....937926326DALT VILA ............................937926656Especialitzats en cuina tradicional, menú diari.EL ITALIANO ........................937929074EL RACÓ DEL NAVEGANT .937928613EL RACÓ DE LA HÍPICA .....937952215LA BRASA ............................937926419LA CREMA ...........................937928241LAS PALMERAS ..................937930044

CASINET ..............................937913336CASTELL DE L’OLIVER .......937911529MALIBÚ ................................937912123EL RACÓ DEL BUGATTI .....937910480EL TOC .................................937915016EL TURÓ DEL SOL .............937911274ESTO ES MÉXICO ..............937913678FONDA VENTURA ..............937910563HANDICAP GOLF ST VICENÇ .937913498LA CALETA ...........................937911658LA LAR DE L’ALLI OLI ..........937912906MONTALTMAR .....................937911017

BENGUISAT RESTAURANT ..937917806CAN VICTOR ........................937955010L’OLLA BENIGNA ................937918240PUJOL GENSANA ...............937919052

EL PARADOR DE CANET ...937940694LA FONT ...............................937943673SANT JORDI DE CANET .....9379546966Q .........................................937940509

CAN RICAN SUÑÉ ...............937910051EL TALLER ...........................937912601EL VELLARD ........................937910003LA CALA ...............................937910259MARIA GALANTE ................937910400MAROLA ..............................937913200VORAMAR ...........................937910944

CAN MIQUELÓ ....................937955010LA RECTORIA ......................937955912Obrim tots els dies menú a 10 €, i caps de setmana a la carta.

EL CORTIJO .........................937654707GRAN CASANOVA ..............937653042L’AVI PEP ................................93765845LOS OLIVOS ........................937654545MUNTANYA I RIUS .............937614767PETRUS ...............................639481127PIZZERIA NOLO .................937654659VISTA MAR ..........................937653713

BEC D’OR ............................937513953 CLUB NÀUTIC P. DE MAR ....937548350 EL REBOST DE PREMIÀ ....937523893 EL PALLER ...........................937524168 LES FORQUILLES ..............937523848

LA PANIFICADORA .............937928085Dimarts tancat. Menú migdia.MAS NADAL ........................937927244MASIA GRAUPERA ............937926447PETIT SUÑÉ .........................937927622PINS MAR ............................937926902SANÇ RESTAURANT ...........937927551TABERNA DEL PORT ..........937927303

CA L’ISARD JARDI ..............937690503EL HOGAR GALLEGO .........937662027LA LLAR DE FOC .................937691948LA LLAR DEL PESCADOR ..937697150LA PEIXATERIA ..................937691878LES ARTS ............................937694214PIZZERIA TANGER .............937690340PIZZERIA TASTA-HO ..........937660737VIDAL JORDA ......................937661649ZHAO ...................................937662037

ENRICO ...............................935553062Terrassa i salons per a grups amb vistes al mar.EL TIMONEL ........................935401987 LA COVA DEL MASNOU .....935552825 TRATTORIA COLOMA .........935403317 XARCUTERIA COLOMA .....935555102

Ga

str

on

om

ia

Casa Graupera ofereix tradicionals pastes de te elaborades sense addi-tius ni conservants. A més, disposen de Condes per a cel·líacs.Preu: 35 euros/kiloCasa GrauperaCarrer Sant Simó, 5 | Mataró Tel.: 93 755 02 22www.casagraupera.com

Page 45: Capgròs núm. 1065

núm.1065 45

Adopta’mMc

El projecte social Vincles, de la Societat Protectora d’Animals de Mataró ha col·laborat en la creació de la Primera trobada de Persones sordes amb gossos de Catalunya. L’acte es farà el dia 9 a 2/4 de 5 de la tarda al Parc Central de Mataró.

El Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró organitza aquest acte en motiu de la celebració dels seus 30 anys. El Centre ha convidat a 40 entitats i a 4 col·legis a l’acte que ha organitzat en col·laboració amb la SPAM i l’Associació GIMM. L’objectiu és donar a conèixer que el gos pot ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes

auditius, a més de ser un company excepcional.

L’etòleg i cap del Departament de Benestar Animal de la SPAM, Jaume Fatjó, donarà la xerrada “El gos abandonat com a eina de salut” per presentar el projecte Vincles. L’Associació GIMM donarà la paraula a Yolanda Aguilar membre de l’entitat i voluntària de la SPAM, per a que expliqui la importància del gos en els col·lectius necessitats. Finalment, l’Associació Catalana de Gossos d’Assistència (ACGA) també serà present per fer una demostració del que pot fer un gos d’assistència per a les persones sordes.

La SPAM dóna suport a la primera trobada de persones sordes amb gossos

Canela Té 2 anys i mig, esterilit-zada i vacunada, molt carinyosa, s’està recuperant d’una poteta trencada, necessita una llar.T: 647 78 28 71

mascotes

Page 46: Capgròs núm. 1065

46 núm.1065

La versió defi nitiva del Chevrolet Volt és una berlina de propulsió elèctrica que es començarà a fabricar a fi nals del 2010.La seva arribada al mercat europeu està prevista un any

Barreja d’autonomia amb electricitat | FOTO: CEDIDES

Chevrolet prepara la versió defi nitiva del seu Volt de cara a fi nals de l’any 2010

més tard sota la marca Opel i possiblement també dins de la mateixa gamma Chevrolet europea.Aquesta berlina de tres volums i quatre portes és el primer cotxe d’aquest tipus que podrà funcionar elèctricament amb una autonomia

| Redacció

de fi ns a 60 km. Però per a un ús més perllongat disposa d’un motor de gasolina que actua com a generador de corrent elèctric i que funciona amb combustible E85. El Volt compta amb 220 cèl·lules d’ió-liti com a bateria, que alimenta un motor elèctric amb una potència equivalent a 150 CV d’un propulsor tèrmic i amb un par de gairebé 38 mkg. Amb aquest rendiment, la velocitat màxima és de 161 km/h.La tracció es realitza sobre les rodes davan-teres i durant el seu funcionament elèctric pràcticament no genera cap soroll mecànic.Gràcies al sistema de recàrrega mitjançant el motor de gasolina incorporat, l’autonomia real del Volt fi ns que sigui necessari recarregar les bateries és de diversos centenars de quilòmetres.

Aquest és un pas més endavant en un futur mercat que sembla agafar força de cara als propers anys, tot i que segueix amb pro-blemes d’autonomia.

motor

Page 47: Capgròs núm. 1065

núm.1065 47

La Fórmula 1 tindrà una parada a Mataró. McGregor i la botiga Serras portaran el vehicle de la Fórmula 1 de l’equip Williams gràcies a la col·laboració amb el proveïdor ofi cial de la roba de l’equip amb la botiga. Aquest dilluns dia 11 de maig estarà ja disponible, a banda del monoplaça per qui el vulgui veure, una col·lecció de roba Williams Formula One by McGregor, col·lecció exclusiva i inspirada en el Kit original de l’equip per a la

F-1 en exclusiva. | FOTO: CEDIDES

La Fórmula 1 arriba a Mataró de la mà de la botiga Serras

nova temporada que tot just fa un mes que acaba de donar el tret de sortida. La roba combina materi-als d’alta qualitat amb imatge de vanguardia tecnològica.

| Redacció

Mo

tor

Page 48: Capgròs núm. 1065

48 núm.1065

Noves tecnologies | Pro-porcionar contactes i oportunitats de negoci per a les empreses del sector tecnològic. Aquest és l’objectiu del Pont Tecnològic i de la Innovació al Cono Sur-Buenos Aires que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona i que compta amb el suport de GENTIC, el TCM i

| J.V. l’IMPEM. Representants d’aquests organismes van explicar el passat dimecres 29 d’abril en un acte al restaurant Unik davant un grup d’em-presaris de Mataró i la comarca els detalls d’aquest viatge que es durà a terme entre els dies 13 i 17 de juliol. Durant els dies que duri el viatge, els participants disposaran d’una agenda de reunions personalitzada que els

Animen els empresaris a buscar oportunitat de negoci a l’Argentina

De Gabriel, Padrós i Romero.

empresa

segueix a la pàgina següentPassa a la pàgina 50

Page 49: Capgròs núm. 1065

núm.1065 49

Page 50: Capgròs núm. 1065

50 núm.1065

c/ Sta. Teresa, nº 18, 1er pis

08302 Mataró

Tel. 93 790 91 91

Fax 93 790 91 90

Separacions - Divorcis

Parella de fet

Impagament de pensions

Herències

Paternitats

organitzarà la mateixa Cambra de Comerç, amb contactes pensats per a cada empresa. A més, també es realitzaran reunions de caràcter global per a tots els participants, així com workshops i sessions específi ques per conèixer la realitat de l’Argentina i la seva àrea d’infl uència i conèixer les seves oportunitats de negoci. “Un pont tecnològic pet benefi ciar per

ve de la pàgina asnteriorVe de la pàgina 48 obrir mercat, per trobar nous socis i fer contactes”, va explicar Judith Padrós, tècnica de la Cambra de Comerç de Barcelona, entitat que des de l’any 2004 ha organitzat una vintena de Ponts Tecnològics a diversos països que han obert oportunitats de negoci a més de 400 empreses que hi han participat. Padrós, a més, va destacar l’estreta relació que s’estableix també entre les empreses participants.

Em

pre

sa

Page 51: Capgròs núm. 1065

núm.1065 51

Llar | Les propietats tèrmiques i acústiques de la fusta milloren la qualitat de vida i el benestar. La

| Redacció / ACPG

Diversos estudis posen de manifest els benefi cis de l’ús de la fusta al nostre entorn

de calor brusques mentre està en contacte amb la nostra pell. Un altre avantatge que ofereix la fusta és la seva capacitat per crear ambients temperats, més càlids a l’hivern i més frescos a l’estiu, gràcies a les seves propietats higroscòpiques. Un confort tèrmic adequat ens permet ser més productius i millorar el nostre rendiment.

Un altre factor que determina la salut d’un entorn és la seva gestió acústica. En aquest sentit, un espai interior amb presència de fusta genera un temps de reverberació controlat i millorat respecte al que presentaria aquell mateix espai sense fusta. Si es redueix el temps de reverberació, es millora la intel·ligibilitat de qui parla perquè les seves paraules no ressonen i es redueix el soroll.

la llar

fusta és un material agradable al tacte que, gràcies a la seva baixa conductivitat tèrmica, permet que ens hi adaptem millor i no patim pèrdues

Page 52: Capgròs núm. 1065

52 núm.1065

Habitatge | Es tracta d’una sèrie d’adhesius plàstics a gran escala que poden adoptar infi nitat de dissenys i tenyir-se d’una àmplia gamma de colors. Es poden col·locar allà on es vulgui, es pot modifi car el color i la mida dels models, i es poden dissenyar totalment a mida.Aquest fenomen ha entrat amb força en el món de l’interiorisme gràcies a la seva facilitat per transformar espais.

Els vinils, amb la seva poca grui-xària, s’adhereixen perfectament sobre qualsevol superfície llisa, des de parets, fi nestres i miralls fi ns a mobles, sostres i terres. A més, la instal·lació és molt senzilla, i es poden retirar quan es vulgui, sense danyar el suport sobre el

| Redacció / ACPG

Els vinils adhesius són una novetat molt útil per decorar les parets de casa

qual han estat col·locats.Les principals fi rmes s’han plan-

tejat explorar nous camins i ja es poden veure vinils especials per a terres, i fi ns i tot es té la possibilitat de coodissenyar part del mobiliari de la llar. Però, el més nou és la impressió digital sobre ceràmica, amb la qual es pot decorar fi ns i tot la banyera.

La

lla

r

Page 53: Capgròs núm. 1065

núm.1065 53

Page 54: Capgròs núm. 1065

54 núm.1065

La

lla

r

Page 55: Capgròs núm. 1065

núm.1065 55

salut i bellesa

pal·liatives. Gómez-Batiste ha destacat que, en aquest àmbit sociosanitari, la cobertura ja és prou gran en tot el ter -ritori, però manquen altres aspectes en el model d’atenció que s’ofereix. “Hem observat que es podien millorar qüestions com l’atenció a les famílies o l’acompanyament en el dol”, ha apuntat. La voluntat de donar suport als PADES per a poder ampliar el seu radi d’acció és el que va fer néixer el Programa per a l’Atenció als Malalts Avançats de la Caixa, segons ha explicat el doctor. Gómez-Batiste ha dit que el projecte té “una voluntat catalítica”, en el sentit que vol impulsar un nou model d’intervenció social en el camp dels malalts avançats.

Impuls a l’atenció als malalts terminals

Salut | La Fundació Hospital ha estat una de les cinc entitats seleccionades a tot Catalunya per l’Obra Social de La Caixa per a desenvolupar un nou programa que l’entitat fi nancera dedica a l’atenció integral a persones amb malalties avançades i terminals. La Fundació local compta amb un dels 30 equips multidisciplinars sorgits arreu de l’Estat espanyol, format en aquest cas per quatre persones, que ja

| V.B.

han començat a treballar en el suport emocional al pacient, l’atenció al dol, el suport a les famílies i també als professionals que es dediquen a les cures pal·liatives. Aquest dimarts s’ha presentat el projecte, amb la presència de la regidora de Benestar Social, Carme Esteban, el director científi c de l’Obra Social de La Caixa, el doctor Xavier Gómez-Batiste, i el coordinador del programa, David Velasco. L’equip de treball ja ha atès 68 malalts i 71 familiars des de principis d’any.

L’equip creat a la Fundació s’estableix com a reforç per als diferents PADES (Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport) que ja treballen al Maresme en el camp de les cures

Fundació Hospital i La Caixa creen un equip de 4 persones que dóna suport als PADES del Maresme

Page 56: Capgròs núm. 1065

56 núm.1065

Sal

ut

i belle

sa

Quatre farmàcies de Mataró ofereixen gratuïtament el test ràpid del VIH

SiB | Quatre farmàcies mataro-nines participen a la prova pilot del test ràpid de detecció del virus VIH que porta a terme el Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona des del passat dia 28. Es tracta de les farmàcies Fité, de la Riera; Roca, del c/ Nou; Via, del c/ Poeta Punsola; i Corona-Subirana, del pg. Ramon Berenguer. En aquesta prova pilot, que es realitza a un total de 36 farmàcies de 21 municipis de la província de Barcelona, està previst que es realitzin un total de 1.500 testos de manera gratuïta i confi dencial per a l’usuari, que només haurà d’esperar quinze minuts per saber-ne el resultat. La iniciativa té com a objectiu facilitar l’accés als grups socials més vulnerables que no acostumen a adreçar-se a altres

punts de la xarxa sanitària, i evitar així el retard en el diagnòstic.

El diagnòstic del VIH, virus lligat a malalties com la Sida, ha de permetre al pacient facilitar un diagnòstic precoç, benefi ciar-se d’un seguiment mèdic i accedir a un tractament efi caç que millori la seva qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per tal d’evitar la reinfecció i la transmissió del virus.

El director de Salut Pública, Antoni Plasencia, explica que prop del 41% dels casos detectats a Catalunya, es van descobrir quan ja havia passat un any o més des de la infecció. Tot i que el programa està especialment dirigit a la població exposada al risc d’infecció, qualsevol persona que ho desitgi podrà fer-se la prova de forma completament anònima.

Les farmàcies participants portaran

| J. V.

Distintiu a la Farmàcia Fité | FOTO: R.G.

un distintiu a l’entrada amb el lema “No hi donis més voltes, fes-te la prova”. Si la prova revela que hi ha sospita de contagi, els resultats hauran de ser avaluats per especialistes, junt amb una prova diagnòstica clínica. Els precedents del programa es situen a les campanyes de detecció del VIH que des de fa anys duen a terme diverses ONG’s. Entre els anys 2007 i 2008 es van fer 8.016 proves, de les que 206 van donar positiu, i una va donar un positiu fals.

Page 57: Capgròs núm. 1065

núm.1065 57

Page 58: Capgròs núm. 1065

58 núm.1065

Sal

ut

i belle

sa

Page 59: Capgròs núm. 1065

núm.1065 59

Page 60: Capgròs núm. 1065

60 núm.1065

Page 61: Capgròs núm. 1065

núm.1065 61

Page 62: Capgròs núm. 1065

62 núm.1065

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins13.05 Tinc un dubte14.00 Tn com. + Medi amb.14.30 Tn migdia + el temps15.35 Cuines15.45 El cor de la ciutat16.25 El club18.15 Rex20.00 Bocamoll20.35 Espai terra21.00 Tn vespre+ el temps21.45 Zona zàping22.15 La gran pel·licula: «PRI-ME» 2005 Dir.: Ben Youn-ger. Int.: Uma Thurman, Meryl Streep...Rafi , una dona divorciada de 37 anys, coneix David, un pintor de 23. Rafi i David es fan amants, però resulta que David és fi ll de la psiquiatra de Rafi , que no veu amb bons ulls la relació del jove amb una dona 14 anys més gran...00.05 Sense fi cció01.20 El club03.00 Notícies 3/24

07.00 Club super 308.50 Mic309.30 Horitzons11.35 Músiques del món11.45 Horitzons12.10 Club super 313.35 Tags13.55 3Xl.Cat14.50 Hattori el ninja15.00 Planeta terra17.10 Curiositats món animal17.15 Mic317.55 Una mà de contes18.05 Club super 319.30 Info k19.40 3Xl.Cat20.40 La tata21.25 No tòpic21.45 Ànima22.05 Thalassa22.50 Sputnik23.40 Ritmes concert00.20 Territoris mediterrani00.50 Cànon lletres01.45 Notes de ball

02.10 No tòpic02.25 Thalassa03.10 Ritmes concert03.50 Territotis mediterrani

06.00 Noticias 24h07.00 Telediario matinal09.00 Los desayunos de tve10.15 Saber vivir11.30 Esta mañana14.00 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Amar en tiempos rev.17.15 Doña barbara17.45 Victoria18.15 España directo20.00 Gente21.00 Telediario 222.00 Y ahora qué?23.00 Cine01.00 Forenses de L.A.01.45 Tve es musica02.00 Noticias 24h

06.00 Tve es musica06.45 That’s english07.00 Los lunnis09.45 Aquí hay trabajo10.15 Uned11.20 Pendent12.30 Los pueblos13.00 Resumen paralimpicos13.15 La fábrica de ideas...13.45 Comecaminos15.30 Saber y ganar16.00 Grandes doc.18.00 Jara y sedal18.30 Bricolocus19.00 Activate19.30 En construcción20.30 La 2 noticias express20.40 Smallville.21.30 Suerte en tus manos22.00 Versión española00.55 La 2 noticias express01.00 La mandragora01.40 Cine de madrugada03.30 Entre dos mundos04.15 Teledeporte

06.30 Noticias de la mañana09.00 Espejo público12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los simpson15.00 A3 noticias 1

16.00 Tal cual lo tonamos19.00 El diario20.15 Ven a cenar conmigo21.00 Antena 3 noticias 222.00 Dec02.15 Supernova

06.30 Informativos telecinco08.30 La mirada crítica10.30 Programa de Ana Rosa14.00 Arguiñano en tu cocina14.30 El juego del euromillón15.00 Informativos t515.45 Sálvame diario17.45 Yo soy bea18.45 Mujeres y hombres y...20.15 Pasapalabra20.55 Informativos t521.45 Camera café22.30 La tribu01.15 El coleccionista02.15 Si lo aciertas, ganas03.00 Más que coches

06.50 Una vez más07.30 Bola de dragón09.00 Suerte por la mañana!10.00 Por un tubo11.10 Alerta cobra12.15 Mañanas de cuatro14.25 Noticias cuatro15.45 Fama ¡a bailar!17.30 Elígeme18.30 20P19.50 Password20.55 Noticias cuatro21.30 El hormiguero22.40 Hay alguien ahí00.10 Terror en estado puro01.00 Pesadillas de S.King01.50 13 Miedos02.45 Marca y gana

06.00 La sexta en concierto07.10 El abogado08.10 Turno de guardia09.00 Despierta y gana10.30 Cocina con bruno11.00 Crímenes imperfectos14.00 La sexta noticias14.55 Padre de familia15.25 Sé lo que hicisteis...17.25 Que vida mas triste17.55 La tira18.25 Numb3rs19.25 Jag: alerta roja

20.20 La sexta noticias20.55 La sexta deportes21.30 El intermedio22.15 Caso abierto01.30 Rockefeller plaza

08.45 Immiguiats09.00 Límits09.30 Natura’t10.00 El fl aix10.30 Europa’t11.00 24 hores11.45 Tots a la cuina12.00 Ments12.30 Va de castells13.00 D’kids13.30 Cuina a bon preu13.45 La farmacia i tu14.00 24 hores, informatiu14.45 El decàleg15.15 La fàbrica16.15 Agrònoms16.45 Sobrevent17.00 El rodamón17.30 GPS18.00 Derivada zero18.30 Set d’esports19.00 D’kids19.30 Esports en xarxa20.00 Europeus20.15 24 Hores, informatiu20.45 Tots a la cuina21.00 Creure Avui21.30 Última Sessió22.15 Actualitat viva23.00 24 hores, informatiu23.45 Enderrok tv00.15 Reporters00.45 Top motor01.15 La farmàcia i tu01.30 24 hores

07.00 Tot joves07.30 El follet barbut + Xicalla...09.30 Maresme Actual10.00 Webcam Radio13.00 Traç13.30 Tot joves14.00 Al Dia + Maresme A.17.00 Traç17.30 DDM18.00 Maresme Actual18.30 Follet Barbut + Xicalla21.00 Maresme Acutal22.00 En joc00.00 Maresme Acutal02.00 En joc

televisió | Consulteu-la també a www.capgròs.com/programació_tv |

NOTA: La programació de Televisió ha estat facilitada per l’ACPG a partir de la informació de les mateixes cadenes televisives.

TV3

Divendres 8

K3 33

La 1

La 2

A3

Tele 5

Cuatro

La Sexta

TV Mataró

Maresme digital

Page 63: Capgròs núm. 1065

núm.1065 63

06.00 Notícies 3/2409.00 Planetari12.00 Sheena12.45 Crackòvia13.10 Zona zàping13.30 Automobilisme14.50 Telenotícies migdia15.40 Tarda de cine: «GOD-ZILLA» 1998 Dir.: Roland Em-merich. Int.: Matthew Broderick, Jean Reno...

El monstre Godzilla s’enca-mina cap a Nova York deixant un rastre de destrucció darrere seu. A la ciutat es prenen mesures per impedir que arribi i es forma un equip no gaire cohesionat per encarre-gar-se’n...18.00 Cinema: «HEROES’ MOUNTAIN» 2002 Dir.: Peter Andrikidis. Int.: Craig Mclachlan, Tom Long...L’any 1997, a la localitat de Thredbo, a Austràlia, hi va haver una esllavissada que va destruir una estació d’esquí. La pel·lícula explica el compli-cat procés de salvament d’un home, Stuart Diver, que va ser rescatat al cap de cinc dies de l’accident...19.50 Pendent20.25 Al vostre gust21.00 Tn vespre + el temps21.50 Partit: València-R.Madrid00.00 Pel·licula01.35 Bombers de nova york02.20 El partit04.30 Notícies 3/24

07.00 El club super 308.00 Mic308.30 Club super 310.55 3Xl.Cat11.40 Info k dia a dia12.00 Esports 3320.30 Parlament20.50 Tot un món

21.05 Nydia21.30 Loto 6/4921.35 Cinema 322.10 Sala 33: «EN LA CIUDAD DE SYLVIA» Dir.: José Luis Guerin. Int.: Pilar Ló-pez De Ayala, Xavier Lafi tte...Un noi en una ciutat mira a una altra noia. Després mira a una altra i una altra...00.05 Cicle novíssims made in USA: «Estranyes coincidèn-cies» Dir.: David O. Russell. Int.: Jason Schwartzman, Isabelle Huppert...01.55 Clàssica02.45 Nydia03.10 Rodasons03.35 Palaus d’europa04.25 Chiloé04.55 Expedients de l’espai05.05 El medi ambient05.10 Ritmes arrels06.00 Ritmes poprock

06.00 Noticias 24 horas07.50 Los lunnis11.45 Mejores años de n...14.30 Corazón, corazón15.00 Telediario 116.00 Sesion de tarde18.00 Cine de barrio21.00 Telediario 221.30 Informe semanal22.30 Cine00.30 Cine02.30 Noticias 24h

06.00 That’s english07.30 Uned08.00 Los conciertos de la 209.45 Agrosfera10.30 En lengua de signos11.00 Parlamento12.00 El conciertazo12.50 Palabra a palabra13.20 Tendido cero13.50 Sorteo loteria nacional13.55 Padres en apuros15.00 Pendent15.30 Premier / ACB20.30 La 2 noticias express20.35 Pendent21.00 No disparen al pianista22.00 Un dia en el bulli23.10 Gastronomia, cultura o...00.15 La noche tematica03.00 Entre dos mundos03.45 Teledeporte04.30 Tve es musica

07.30 Art attack08.15 Megatrix

13.00 American dad14.00 Los simpson15.00 A3 noticias 115.45 Multicine18.00 Multicine20.00 Decora21.00 Antena 3 noticias 221.45 Los simpson22.30 Cinematrix00.30 Cine02.15 ...quién gana esta noche

07.00 Boing10.30 Sensación de vivir11.30 Decogarden12.00 Supervivientes15.00 Informativos t516.00 Cine on18.00 Cine on ii20.15 Pasapalabra20.55 Informativos t521.45 Escenas matrimonio22.15 La noria02.15 Aquí se gana05.00 En concierto

07.05 Pressing catch raw08.00 Suerte por la mañana09.00 Zapping de surferos09.30 El coche fantástico10.30 Stargate11.30 Encantador de perros12.30 El último superviviente14.25 Noticias cuatro15.45 Home cinema18.30 Fama. Non stop20.55 Noticias cuatro21.30 El hormiguero fi n de...22.15 Cine cuatro00.35 Maestros del terror02.40 South park03.35 Juzgado de guardia04.00 Enredo

06.00 La sexta en concierto07.00 Lo mejor de la sexta07.30 Despierta y gana08.30 Documental09.00 Documental10.00 Documental10.55 F-1: GP España

12.10 Documental13.55 F-1: GP España15.20 La sexta noticias15.55 Padre de familia16.25 Futurama17.20 Robin hood19.20 La ventana indiscreta20.20 La sexta noticias21.20 La previa22.00 El partido: Val.-R.Madrid00.00 Postpartido00.30 Todos ahhh 10001.25 Campeonato pokerstars02.15 Ganas de ganar

08.00 Resum de notícies09.15 L’últim trobador09.45 Va de castells10.15 Diccionari de la salut10.30 La tribuna11.00 Resum de notícies12.15 La farmàcia i tu12.30 El decàleg13.00 Creure avui13.30 Tots a la cuina13.45 Sobrevent14.00 Resum de notícies15.15 D’Kids17.15 Set d’esports17.45 Última sessió18.30 La setmana19.00 Actualitat viva19.45 Top motor20.15 Resum de notícies21.15 Sense aixecar la mà21.45 Tots a la cuina22.00 Enderrok tv22.30 Autoidefi nits23.00 Kopèrnik23.30 Pantalla oberta01.30 Resum de notícies02.45 Setze nou03.15 Última sessió04.00 Ments04.30 Literats + Escriptors04.45 Bonus track05.15 Perfi ls05.45 Diccionari de l’art06.00 Límits06.30 Cicerone

07.30 El follet barbut + Xicalla + Infanitl XTVL09.30 Maresme Actual10.00 Webcam Radio W.12.00 El debat13.00 L’entrevista13.30 En joc14.00 Maresme Actual18.00 Maresme Actual18.30 El Follet Barbut + Xicalla + Infantil XTVL20.30 Resum setmanal21.00 Maresme Acutal04.00 Maresme Actual

Dissabte 9

TV3

K3 33

La 1

La 2

A3

Tele 5

Cuatro

La Sexta

TV Mataró

Maresme digital

Tele

visi

ó

Page 64: Capgròs núm. 1065

64 núm.1065

06.00 Notícies 3/2409.00 Signes dels temps10.00 Automobilisme11.00 Planetari11.55 Polònia12.30 Automobilisme15.30 Telenotícies migdia16.20 Apm? Extra17.15 Cinema: «EL GRAN ALBERT» 2005 Dir.: Joel Zwick. Int.: Kenan Thompson, Kyla Pratt...

La pel·lícula està basada en una sèrie de dibuixos animats que va estar en antena als estats units durant molts anys. La pel·lícula, com la sèrie, plasma en imatges els divertits monòlegs de Bill Cosby, en els quals l’actor explicava les anècdotes de la vida del seu barri natal, a Filadèlfi a....18.50 Joking around19.10 Camins misteriosos20.05 La salut al cistell21.00 Tn vespre + el temps21.45 30 Minuts22.15 Ventdelplà23.20 Cinema: «LES AMIS-TATS PERILLOSES» 1988 Dir.: Stephen Frears. Int.: Glenn Close, John Malkovich...En l’ambient intrigant de l’aris-tocràcia francesa a les portes de la revolució, la marquesa de merteuil recupera un antic amant, l’amoral vescomte de Valmont, per revenjar-se del comte de Bastide, que l’ha deixada per casar-se amb una verge...01.15 Parlament01.35 Bombers de nova york02.30 Cinema04.00 Notícies 3/24

07.00 El club super 308.00 Mic3

08.30 Club super 310.55 3Xl.Cat11.45 Entrampat11.50 Transfer11.55 Joves fora de serie12.00 Esports 3304.00 Trasllats colossals04.50 Expedients de l’espai05.10 Ritmes concert05.55 Ritmes cat06.45 Ritmes.Clips

06.00 Noticias 2407.50 Los lunnis11.30 Cine para todos13.30 Planeta terra: el futuro15.00 Telediario 116.00 Sesion de tarde18.00 España directo21.00 Telediario 221.55 Pelicula de la semana00.00 Especial cine02.00 Noticias 24h

06.00 Tve es musica06.30 That’s english07.30 Uned08.00 Los conciertos de la 208.45 Shalom09.00 Islam hoy09.15 Buenas noticias09.30 Con todos los acentos10.00 Ultimas preguntas10.25 Testimonio10.30 El dia del señor11.30 Pueblo de dios12.00 El escarabajo verde12.30 España en comunidad13.00 Turf14.00 Volvo ocean’s race14.30 Pendent19.55 La 2 noticias express20.00 Tres 1420.30 Pagina 221.00 Redes21.30 En portada22.30 Estudio estadio00.00 Frontera límite00.30 Metropolis01.00 Cine club02.30 Teledeporte05.15 Tve es musica

06.00 Repetición programas07.00 1807.45 Art attack08.15 Megatrix13.00 American dad14.00 Los simpson15.00 A3 noticias 115.45 Multicine18.00 Multicine20.00 Pendent

21.00 Antena 3 noticias 222.00 La chica de ayer00.00 Sin rastro01.15 The inside02.15 ...quién gana esta noche04.30 Repetición programas

07.00 Boing10.30 Mas que coches gt11.00 Sensación de vivir12.00 Coleccionista imágenes13.00 Bricomanía13.30 Buscador de historias15.00 Informativos t516.00 Leyenda del buscador18.00 Cine on ii20.15 Pasapalabra20.55 Informativos t521.45 Escenas matrimonio22.15 Aída00.30 Supervivientes: debate02.15 Aquí se gana03.15 Nosolomúsica03.45 Cómo se rodó04.15 ¿No te quieres enterar?05.30 Fusión sonora

06.35 Nba en acción07.05 Pressing catch08.00 Suerte por la mañana09.00 Zapping de surferos09.25 Bola de dragón10.25 El coche fantástico11.25 Encantador de perros12.25 El último superviviente14.25 Noticias cuatro15.30 Perdidos18.45 Gossip girl

20.55 Noticias cuatro21.30 Callejeros viajeros22.15 Perdidos en la tribu00.05 Cuarto milenio02.20 Los 440003.55 Historias de la cripta04.15 Marca y gana05.45 Shopping. Televenta

06.00 La sexta en concierto07.00 Lo mejor de la sexta07.30 Despierta y gana

08.30 Megaconstrucciones10.00 Campeonato mundial de vuelo acrobático11.00 Gp2: G. premio España11.55 F-1: GP de España15.55 La sexta noticias16.55 Minuto y resultado20.20 La sexta noticias21.30 Cine23.20 Salvados00.20 Vidas anónimas01.20 Minuto y resultado02.15 Ganas de ganar

08.00 Resum de notícies09.15 D’Kids11.15 La tribuna11.45 L’art de cuidar-se12.00 La fàbrica13.00 Creure avuii13.30 Tots a la cuina13.45 Diccionari de la salut14.00 Resum de notícies15.00 L’últim trobador15.30 ESO lliga16.00 El decàleg16.30 Reporters17.00 tarda d’esports20.00 Si tu vols20.15 Resum de notícies21.30 El book insígnia22.00 Creure avui22.30 El fl aix23.00 La fàbrica00.00 GPS00.30 La farmàcia i tu01.00 Solidària01.30 Resum de notícies02.45 Última sessió03.45 La fàbrica04.45 La setmana05.15 La tribuna05.45 Cicerone06.15 La tribuna06.45 Solidària07.15 Pagès.cat07.30 El decàleg

05.30 Tot joves07.30 El follet barbut + Xicalla + Infanitl XTVL09.30 Maresme Actual10.00 Webcam Radio We-ekend13.00 Traç13.30 Tot joves14.00 Maresme Actual18.00 Maresme Actual18.30 El Follet Barbut + Xicalla + Infantil XTVL19.30 La retransmissió20.30 Resum setmanal21.00 Maresme Acutal04.00 Maresme Actual

Diumenge 10

TV3

K3 33

La 1

La 2

A3

Tele 5

Cuatro

La Sexta

TV Mataró

Maresme digital

Tele

visi

ó

Page 65: Capgròs núm. 1065

núm.1065 65

Dilluns 11

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins13.05 Tvist14.00 Tn com. + Medi amb.14.30 TN migdia + El temps15.35 Cuines15.45 El cor de la ciutat16.25 El club18.15 Rex20.00 Bocamoll20.35 Espai terra21.00 Tn vespre+ el temps21.45 Crakcòvia22.15 Casal rock23.15 Entre línies23.40 Pel·lícula01.15 El club03.00 Notícies 3/24

07.00 Club super 308.50 Mic309.30 Horitzons12.10 Club super313.35 Tags13.55 3Xl.Cat14.50 Hattori el ninja15.00 Planeta terra17.10 Curiositats món animal17.15 Mic317.55 Una mà de contes18.05 Club super 319.05 Play19.30 Info k19.40 3Xl.Cat20.40 La tata21.25 Futbol cat21.45 Ánima22.00 Agora23.00 Ánima23.35 Segle xx00.30 Taller.Doc00.55 Cànon visions01.45 Notes de ball02.10 Futbol cat02.30 Agora03.25 Ánima

07.00 Telediario matinal09.00 Losa desayunos de tve10.15 Saber vivir11.30 Esta mañana14.00 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Amar en tiempos rev.17.15 Doña barbara17.40 Victoria18.00 España directo20.00 Gente21.00 Telediario 222.00 Pelotas23.45 Esp. en el mundo00.45 Forenses de L.A.01.45 Telediario 302.00 Infomercials

06.45 That’s english07.00 Los lunnis09.45 Aquí hay trabajo10.15 La aventura de saber11.20 Mujeres en la historia12.30 Los pueblos13.00 Comecaminos15.30 Saber y ganar16.00 Grandes doc.18.00 En construcción19.55 La 2 noticias express20.00 Tenis. Master Madrid22.00 El cine de la 200.00 La 2 noticias00.30 Tras la 2 zoom net01.00 Conciertos de radio-301.30 Resumen P. league02.30 Cine de madrugada

06.30 Noticias de la mañana09.00 Espejo público12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los simpson15.00 A3 noticias 116.00 Tal cual lo contamos19.00 El diario20.15 Ven a cenar conmigo21.00 A3 noticias 2

22.00 Física o química00.00 Pendent02.15 ...quién gana esta noche

06.30 Informativos telecinco08.30 La mirada crítica10.30 Programa de Ana Rosa14.00 Arguiñano en tu cocina14.30 De buena ley15.00 Informativos telecinco15.45 Sálvame17.45 Yo soy bea18.45 Mujeres y hombres y...20.15 Pasapalabra20.55 Informativos telecinco21.45 Escenas matrimonio22.15 C.S.I. Las vegas23.15 Life00.15 C.S.I. Las vegas01.15 C.S.I. Nueva york02.45 Si lo aciertas ganas

07.35 Bola de dragón09.00 Suerte por la mañana!10.00 Por un tubo11.10 Alerta cobra12.15 Mañanas de cuatro14.25 Noticias cuatro15.15 Fama ¡a bailar!17.25 Elígeme18.30 20P19.45 Password20.55 Noticias cuatro21.30 El hormiguero22.15 Hay alguien ahí00.00 Terror en estado puro00.55 Pesadillas de S.King01.50 13 Miedos

06.00 La sexta en concierto07.10 El abogado08.10 Turno de guardia09.00 Despierta y gana10.30 Cocina con B.Oteiza11.00 Hoy cocinas tu12.00 Crímenes imperfectos14.00 Lasexta notícias14.55 Padre de familia

15.25 Se lo que hicisteis...17.25 ¡Que vida más triste!17.55 La tira18.25 Numb3rs19.25 Navy20.20 Lasexta notícias20.55 La sexta deportes21.30 El intermedio22.15 Cine00.00 Buenafuente

09.15 La farmacia i tu09.30 Cicerone10.00 Alquímia10.30 Enderrok tv11.00 Resum de notícies12.15 Tots a la cuina12.30 Solidària13.00 D’kids13.30 Cuina a bon preu13.45 La farmàcia i tu14.00 Resum de notícies15.15 Pantalla Oberta17.15 Última sessio18.00 Sense aixecar la mà18.30 Autoindefi nits19.00 D’kids19.30 Esports en xarxa20.00 La cuina de…20.15 24 Hores, informatiu20.45 Tots a la cuina21.00 Dilluns que bé!21.30 Límits22.00 Carnet Esportiu23.00 24 hores, informatiu23.30 El partit del Mataró01.30 24 Hores

07.00 DB07.30 El follet barbut + Xicalla...09.30 Maresme Actual10.00 Webcam Radio14.00 Al Dia + Maresme A.14.30 Trailers15.00 La retransmissió18.00 Maresme Actual18.30 Follet Barbut + Xicalla21.00 Maresme Acutal22.00 En joc00.00 Maresme Acutal

TV3

K3 33

La 1

La 2

A3

Tele 5

Cuatro

La Sexta

TV Mataró

Maresme digital

Tele

visi

ó

Page 66: Capgròs núm. 1065

66 núm.1065

Dimarts 12

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins13.05 Tvist14.00 Tn com. + Medi amb.14.30 Tn migdia15.35 Cuines15.45 El cor de la ciutat16.25 El club18.15 Rex20.00 Bocamoll20.35 Espai terra21.00 Tn vespre + el temps21.40 Alguna pregunta més22.15 Oikmentns23.15 Pel·licula01.15 El club03.00 Notícies 3/24

07.00 Club super308.50 Mic309.30 Horitzons12.10 Club super313.35 Tags13.55 3Xl.Cat14.50 Hattori el ninja15.00 Planeta terra17.10 Curiositats món animal17.15 Mic317.55 Una mà de contes18.05 Club super 319.30 Info k19.40 3Xl.Cat20.40 La tata21.25 Un color nou21.45 Ànima22.00 60 Minuts23.00 Ànima23.35 Singulars00.20 El documental01.10 Cànon sons02.00 Notes de ball02.25 Un color nou02.45 60 Minuts03.40 Ànima04.10 Singulars04.50 El documental

07.00 Telediario matinal09.00 Los desayunos de tve10.15 Saber vivir11.30 Esta mañana14.00 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Amar en tiempos rev.17.15 Doña barbara17.40 Victoria18.15 España directo20.00 Gente21.00 Telediario 222.00 Mejores años de n...00.50 112 02.00 Telediario 3

06.45 That’s english07.00 Los lunnis09.45 Aquí hay trabajo10.15 La aventura de saber11.20 Mujeres en la historia12.30 Los pueblos13.00 Resumen liga acb13.15 Comecaminos15.30 Saber y ganar16.00 Grandes doc.18.00 En construcción19.55 La 2 noticias express20.00 Tenis master Madrid22.00 Pendent23.15 Documentos tv00.30 La 2 noticias01.00 Tras la 2 01.30 Pendent03.30 Teledeporte

06.30 Noticias de la mañana09.00 Espejo público12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los simpson15.00 A3 noticias 116.00 Tal cual lo contamos19.00 El diario20.15 Ven a cenar conmigo21.00 A3 noticias 222.00 Pendent

00.00 Sin rastro02.15 ...quién gana esta noche

06.30 Informativos telecinco08.30 La mirada crítica10.30 Programa de Ana Rosa14.00 Arguiñano en tu cocina14.30 De buena ley15.00 Informativos telecinco15.45 Sálvame diario17.45 Yo soy bea18.45 Mujeres y hombres y...20.15 Pasapalabra20.55 Informativos telecinco21.45 Escenas matrimonio22.15 Hospital central00.15 Rojo&negro02.15 Aquí se gana

07.35 Bola de dragón09.00 Suerte por la mañana!10.00 Por un tubo11.15 Alerta cobra12.15 Mañanas de cuatro14.25 Noticias cuatro15.15 Fama ¡a bailar!17.25 Eligeme18.30 20P19.45 Password20.55 Noticias cuatro21.30 El hormiguero22.15 House01.05 Mad men02.00 Cuatrosfera

07.10 El abogado08.10 Turno de guardia09.00 Despierta y gana10.30 Cocina con B.Oteiza11.00 Hoy cocinas tú12.00 Crímenes imperfectos14.00 Lasexta notícias14.55 Padre de familia15.25 Sé lo que hicisteis...17.25 ¡Qué vida más triste!17.55 La tira18.25 Numb3r s19.25 Navy

20.20 La sexta noticias21.30 El intermedio22.35 La hora 1100.00 Buenafuente01.15 Me llamo Earl

08.45 El fl aix09.15 Reporters09.45 La cuina de10.00 Dilluns, que bé!10.30 Europa’t11.00 24 Hores, informatiu11.45 Tots a la cuina12.00 Agrònoms12.30 Dilluns que bé!13.00 D’kids13.30 Cuina a bon preu13.45 Mobilitats14.00 24 Hores, informatiu14.45 Dilluns, que bé!15.15 Carnet Esportiu16.15 El partit del Mataró18.00 Ciutadella18.30 Bonus trak19.00 D’kids19.30 Esports en xarxa20.00 Freaky show20.15 24 Hores, informatiu20.45 Tots a la cuina21.00 La tribuna21.30 ESO lliga22.00 Europa’t22.30 Perfi ls23.00 24 Hores, informatiu23.45 Agrònoms00.15 Setze nou00.45 Diccionari de la salut

07.30 El follet barbut + Xicalla...09.30 Maresme Actual10.00 Webcam Radio13.00 En joc14.00 Al Dia + Maresme A.17.00 En joc18.00 Maresme Actual18.30 Follet Barbut + Xicalla21.00 Maresme Acutal22.00 El debat00.00 Maresme Acutal02.00 El debat

TV3

K3 33

La 1

La 2

A3

Tele 5

Cuatro

La Sexta

TV Mataró

Maresme digital

Tele

visi

ó

Page 67: Capgròs núm. 1065

núm.1065 67

Dimecres 13

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins13.05 Tvist14.00 Tn com. + Medi amb.14.30 Tn migdia + el temps15.35 Cuines15.45 El cor de la ciutat16.25 El club18.15 Rex20.00 Especial copa del rei21.00 Tn vespre + el temps21.40 Especial copa del rei22.00 El partit00.05 Pel·lícula01.35 El club03.00 Notícies 3/24

07.00 Club super 308.50 Mic309.30 Horitzons11.35 Músiques del món11.40 Horitzons12.10 Club super 313.35 Tags13.55 3Xl.Cat14.50 Hattori el ninja15.00 Planeta terra17.10 Curiositats món animal17.15 Mic317.55 Una mà de contes18.05 Club super 319.30 Info k19.40 3Xl.Cat20.40 La tata21.25 Quèquicom21.45 Ànima22.00 Col·leccionistes22.25 Loto 6/4922.30 Valor afegit23.00 Ànima23.35 L’hora del lector00.40 Cànon mites01.30 Notes de ball01.55 Quèquicom02.15 Col·leccionistes02.40 Valor afegit

07.00 Telediario matinal09.00 Los desayunos de tve10.15 Saber vivir11.30 Esta mañana14.00 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Amar en tiempos rev.17.15 Doña barbara17.40 Victoria18.00 España directo20.00 Gente21.00 Telediario 222.00 Pendent00.00 59 Segundos00.45 Supervivientes01.45 Telediario 302.00 Infomercials02.15 Tve es musica

07.00 Los lunnis09.45 Aqui hay trabajo10.15 La aventura del saber11.20 Mujeres en la historia12.30 Los pueblos13.00 Comecaminos15.30 Saber y ganar16.00 Grandes doc.18.00 En construccion19.55 La 2 noticias expres20.00 Tenis master Madrid22.00 Mujeres desesperadas23.50 Muchachada nui00.30 La 2 noticias01.00 Tras la 2. Miradas 201.25 Zona documental03.00 Teledeporte

06.30 Noticias de la mañana09.00 Espejo público12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los simpson15.00 A3 noticias 116.00 Tal cual lo contamos19.00 El diario20.15 Ven a cenar conmigo21.00 A3 noticias 2

22.00 A fondo: zona cero22.15 Los hombres de paco00.00 Sin rastro01.30 Pokerstars

06.30 Informativos telecinco08.30 La mirada crítica10.30 Programa de Ana Rosa14.00 Arguiñano en tu cocina14.30 De buena ley15.00 Informativos t515.45 Sálvame diario17.45 Yo soy bea18.45 Mujeres y hombres y...20.15 Pasapalabra20.55 Informativos t521.45 Operación triunfo01.15 El chat de ot02.15 Si lo aciertas, ganas

07.35 Bola de dragón09.00 Suerte por la mañana!10.00 Por un tubo11.10 Alerta cobra12.15 Mañanas de cuatro14.25 Noticias cuatro15.15 Fama ¡a bailar!17.30 Elígeme18.30 20P19.50 Password20.55 Noticias cuatro21.30 El hormiguero22.30 Saturday night live23.55 Estas no son las noticias01.30 Scrubs

07.10 El abogado08.10 Turno de guardia09.00 Despierta y gana10.30 Cocina con B.Oteiza11.00 Hoy cocinas tu12.00 Crímenes imperfectos14.00 La sexta noticias14.55 Padre de familia15.25 Sé lo que hicisteis...17.25 ¡Qué vida más triste!17.55 La tira18.25 Numb3rs

19.25 Navy20.20 La sexta noticias20.55 La sexta deportes21.30 El intermedio22.15 Bones00.00 Buenafuente

08.45 Diccionari de la salut09.00 Solidària09.30 kopèrnik10.00 El rodamón10.30 La tribuna11.00 24 Hores11.45 Tots a la cuina12.00 Europa’t12.30 L’últim trobador13.00 D’kids13.30 Cuina bon preu13.45 Pagès.cat14.00 24 Hores14.45 La tribuna15.15 Kopèrnik15.45 Bonus track16.15 Perfi ls16.45 Setze nou17.15 Última sessió18.00 Forma de vida18.30 ESO lliga19.00 D’kids19.30 Esports en Xarxa20.00 Si tu vols20.15 24 Hores, informatiu20.45 Tots a la cuina21.00 La tribuna21.30 El book insignia22.00 24 Hores22.30 Pantalla Oberta00.30 Forma de vida

07.30 El follet barbut + Xicalla...09.30 Maresme Actual10.00 Webcam Radio13.00 El debat14.00 Al Dia + Maresme A.17.00 El debat18.00 Maresme Actual18.30 Follet Barbut + Xicalla21.00 Maresme Acutal22.00 L’entrevista22.30 DDM00.00 Maresme Acutal

TV3

K3 33

La 1

La 2

A3

Tele 5

Cuatro

La Sexta

TV Mataró

Maresme digital

Tele

visi

ó

Page 68: Capgròs núm. 1065

68 núm.1065

Dijous 14

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins13.05 Tvist14.00 Tn com. + Medi amb.14.30 Tn migdia + el temps15.35 Cuines15.45 El cor de la ciutat16.25 El club18.15 Rex20.00 Bocamoll20.35 Espai terra21.00 Tn vespre+ el temps21.45 Polònia22.20 Infi dels23.30 Huff00.30 Pel·licula02.00 El club03.00 Notícies 3/24

07.00 Club super 308.50 Mic309.30 Horitzons12.10 Club super313.35 Tags13.55 3Xl.Cat14.50 Hattori el ninja15.00 Planeta terra17.10 Curiositats món animal17.15 Mic317.55 Una mà de contes18.05 Club super 319.30 Info k19.40 3Xl.Cat20.40 La tata21.25 Nba.Cat21.45 Ànima22.00 Animals extraordinaris22.30 Temps d’aventura23.00 Ànima23.35 Millenium01.05 Cànon art02.00 Notes de ball02.25 Nba.Cat02.45 Animals extraordinaris03.10 Temps d’aventura03.35 Ànima

07.00 Telediario matinal09.00 Los desayunos de tve10.15 Saber vivir11.30 Esta mañana14.00 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Amar en tiempos rev.17.15 Doña barbara17.40 Victoria18.00 España directo20.00 Gente21.00 Telediario 222.00 Aguila roja23.50 En noches como esta01.00 Repor02.00 Telediario 3

07.00 Los lunnis09.45 Aqui hay trabajo10.15 La aventura de saber11.20 Mujeres en la historia12.30 Los pueblos13.00 Comecaminos15.30 Saber y ganar16.00 Grandes doc.18.00 En construcción19.55 La 2 noticias expres20.00 Oc ii21.00 Eurovisión 2a semifi nal22.00 Dias de cine23.00 Paddock gp00.00 La 2 noticias00.35 Tras la 201.00 Conciertos de radio-301.30 Cine de madrugada

06.30 Noticias de la mañana09.00 Espejo público12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los simpson15.00 A3 noticias 116.00 Tal cual lo contamos19.00 El diario20.15 Ven a cenar conmigo21.00 Antena 3 noticias 222.00 Sin rastro

02.00 The inside02.30 Supernova

06.30 Informativos telecinco08.30 La mirada crítica10.30 Programa de Ana Rosa14.00 Arguiñano en tu cocina14.30 De buena ley15.00 Informativos t515.45 Sálvame diario17.45 Yo soy bea18.45 Mujeres y hombres y...20.15 Pasapalabra20.55 Informativos t521.45 Supervivientes01.15 Sálvame

06.50 Una vez mas07.35 Bola de dragón09.00 Suerte por la mañana!10.00 Por un tubo11.15 Alerta cobra12.15 Mañanas de cuatro14.25 Noticias cuatro15.15 Fama ¡a bailar!17.30 Elígeme18.30 20P19.45 Password20.55 Noticias cuatro21.30 El hormiguero22.15 Cine cuatro00.30 The closer

07.10 El abogado08.10 Turno de guardia09.00 Despierta y gana10.30 Cocina con B.Oteiza11.00 Hoy cocinas tu12.00 Crímenes imperfectos14.00 La sexta noticias14.55 Padre de familia15.25 Sé lo que hicisteis...17.25 ¡Qué vida más triste!17.55 La tira18.25 Numb3rs19.25 Navy20.20 La sexta noticias20.55 La sexta deportes

21.30 El intermedio22.15 El mentalista00.00 Buenafuente

08.00 24 hores08.45 L’art de viure09.00 Autoindefi nits09.30 Flamenquejant10.00 Europa, aquí10.30 La tribuna11.00 24 Hores, informatiu11.45 Tots a la cuina12.00 Top motor12.30 GPS13.00 D’kids13.30 Cuina a bon preu13;45 El viatge d’Ulisses14.00 24 Hores, informatiu14.45 La tribuna15.15 Pantalla Oberta16.45 Autoindefi its17.15 El book insignia18.15 Diccionari de l’art18.30 Top motor19.00 D’kids19.30 Esports en Xarxa20.00 Sobrevent20.15 24 hores, informatiu20.45 Tots a la cuina21.00 El decàleg21.30 Tot neu22.00 La fàbrica23.00 24 hores, informatiu23.45 Set d’esports00.15 Derivada zero00.45 Bad music

07.30 El follet barbut + Xicalla...09.30 Maresme Actual10.00 Webcam Radio13.00 L’entrevista14.00 Al Dia + Maresme A.17.00 L’entrevista17.30 DDM18.00 Maresme Actual18.30 Follet Barbut + Xicalla21.00 Maresme Acutal22.00 Traç22.30 Tot joves00.00 Maresme Acutal

TV3

K3 33

La 1

La 2

A3

Tele 5

Cuatro

La Sexta

TV Mataró

Maresme digital

Tele

visi

ó

Page 69: Capgròs núm. 1065

núm.1065 69

anuncis classificatsPer insertar anuncis per paraules dirigiu-vos a:

MATARÓCentre: Publicitat Fermalli Maresme: Muralla Sant Llorenç 2 O a la nostra redacció: Capgròs, c. Sant Benet 16-18.Cirera: Estanco-librería Sánchez, c. del Pilar, 16.Rocafonda: Llibreria l’Estel, c. Poeta Punsola, 26.La Llantia: Estanco Molina. C/ Irlanda, 14. esquina Dinamarca.Molins: Llibreria Los Molinos, c. Ntra. Sra. de la Esperanza, 53.Cerdanyola: Llibreria Gatassa, c. Gatassa, 18.

MARESMEArenys de Mar: Llibreria i tabacs Àngela Mateu, Rambla Bisbe Pol, 70.Argentona: Llibreria Casabella, c. Puig i Cadafalch, 10.Caldes d’Estrach: Estanc de Caldes, Camí Ral, 26.St. Andreu de Llavaneres: Comercial Munné, plaça de la Vila, 5.Vilassar de Mar: La copisteria, Narcís Monturiol, 126.

• ALARMES DE SEGURETAT, gestió i muntatge per a domicili. Cases i nego-cis. El nostre equip d’agents comercials l’informaran sobre el producte que més l’interesi. Tel. 665 44 47 59• SE OFRECE transporte 3.500kl para viajes o por horas. Tel. 649 78 80 68• ADMINISTRATIVA de 25 anys amb experiència demostrable i do de gent. S’ofereix per a treballar. Tel. 671 24 23 37• ES PRECISAN comercials amb experien-cia en el sector fi nancer. Tel. 93 798 96 01

Treball

• BUSCO trabajo limpieza, catalana 49 años. Tel. 635 85 85 00• SEÑORA se ofrece para cuidado de personas mayores. Tel. 697 89 34 88• BUSCO limpieza o restaurante. Tel. 671 88 34 70• SE NECESITA ofi cial - montador y aprendiz para cerrajeria en Argentona. Tel. 93 756 12 49• CHICA española 33 años, se ofrece: De-pendienta, limpieza. Coche 10 años, expe-riencia, referencias. Tel. 637 50 25 06• SEÑORA SE OFRECE para cuidado de personas mayores, niños y limpieza, interi-na y por horas. Tel.617 58 97 86• PEDICURA A DOMICILI. TELF-686.75.82.72• LIMPIO casas, escaleras. Tel. 678 39 34 40• CUIDO ANCIANOS, niños. Tel.637 06 79 51• SE OFRECE AUXILIAR geriatria titula-da. Tel.647 08 81 96• CHICA busca trabajo en restaurante, ca-feteria, limpieza. Tel.687 39 75 15 • SEÑORA se ofrece para cangurar. Tel.630 75 61 43• AGENCIA DE MODELOS necesita chicos/as de 14 a 28 años para varios eventos relacinados con la moda. Intere-sados llamar al 93 200 71 88 Cating de seleccions. Bolsa de trabajo• ME OFREZCO para hacer transportes por Mataró y Maresme por las tardes, fur-goneta propia. José, tel. Tel. 93 798 38 05 • SE OFRECE chico para trabajo. Tel. 93 798 38 05• PINTOR presupuesto sin compromiso. Se hacen estuco, tierra y cornisa. Tel. 678 46 27 51

• PREJUBILADO de 59 años. Se ofrece para chofer o acompañante, personas ma-yores por las tardes. Tel. 639 94 63 03• PINTOR con experiencia presupuesto sin compromiso todo tipo de pinturas. Tel. 663 87 54 54• BUSCO TRABAJO media jornada tar-des de lunes a viernes. Carnet de conducir. Tel. 678 46 27 51• CHICA 23 años, seria, responsable y con referencias se ofrece para limpiar tardes. Tel. 679 54 93 64 (Veronica)

Compra venda

• COMPRO libros y bibliotecas enteras, paso a domicilio. Tel. 93 795 54 21• SE VENDE YORKSHIRE Terrier hembra 2 años, 3,7kilos., buena para criar, bacunada desparacitada con microchip y con pedegrí. Linea campeones. www.cor-teimperial.com. Telefono 617 18 94 15Montse• VENDO PIANO Samick. Precio: 945e.. Tel.616 87 12 16• VENC Acció Laientania. Preu:140e. Tel.666 54 44 80• VENDO CARAVANA seminueva grande, incluye cocina, avancé, cenador, etc. Está en camping S’abanell (Blanes). 11.000e. Tel. 647 67 41 49

Page 70: Capgròs núm. 1065

70 núm.1065

Cla

ssif

ica

ts

Motor

• HONDA HRV 2003 Color plata. Gasoli-na, full equip, particular. Precio: 8000e. Tel. 93 757 63 19• FORMULA OCASIÓN QUADIS com-prem el seu cotxe al comptat, màxim 5 anys i màxim 70.000km. Preguntar per Jordi Piñol. Tel. 93 741 80 30• OPEL VECTRA Caraban B-TD, molt economic. Tel.93 757 15 69

Varis

• SE HACEN TRANSPORTES con ca-mión y furgoneta. Economicos. Santi. 653 94 48 79• SE OFRECE paleta toda classes de re-formas. Tel. 93 757 33 19 / 657 74 63 02• SE PINTAN interiores, parkings, traste-ros, pisos enteros... Limpio y super econo-mico. Tel. 626 12 31 47 / 687 42 45 61• PNEUMÀTICS nous económics. El millor preu garantit immillorable. Tel. 670 53 51 37• ELECTROTERÀPIA per el dolor. Tel. 650 34 72 52• MANICURA brasileña, uñas gel / por-celana, pedicura, depilación y modelaje de cejas a domicilio. Tel. 607 15 14 37

• HERRERO rejas, puertas, escaleras, barandas y todo tipo de reparaciones en hierro e inoxidable. Tel.667 53 39 78• AMBI NET limpiezas en general, precios economicos. Tel.663 99 18 91/666 58 36 92/93 794 22 60• MAGIA, COMUNIONES, aniversarios...Telf-629 08 61 95/93 757 62 44• PINTORES B.B.B-rapido.Tel.651 67 36 35• INSTALACIONES DE LAMPISTERIA vivienda, comercial e industrial bolletines y urgencias. Tel 659 96 00 63• PALETA autonomo. Tel.651 56 54 10• PINTORES - PLADUR economicos.Tel. 651 67 36 35• INSTALADOR OFICIAL luz, agua, gas, electricidad, climatización, solar, automatis-mos, riego (BOLETINES). Tel.610 21 03 10• TRANSPORTES pequeñas mudanzas. Tel.669 13 54 91• PINTOR ECONOMICO. Limpieza, expe-riencia, pisos, escaleras... Tel.657 97 08 20• PINTO pisos 600e. 800e. Tel.685 28 46 18• PINTOR ECONOMICO, experiencia, responsabilidad, limpieza, Excelentes aca-bados.Tel.629 98 85 98• DISCO-MOBIL, FESTES D´ESCUMA, in-fl ables. Tel.605 90 16 23 www.xiroiparc.com • ANTONIO - PINTOR. Todo en pinturas y decoración, colocación de placas, cornisas, estantes de escayola, parquet, eliminamos manchas de humedad, moho, alisamos es-tucado.. etc. Experiencia y seriedad. Anto-nio, tel. 600 44 52 65 Mataró• WEBS CREACIÓ, MANTENIMENT i allotjament pàgines. Tel. 93 790 36 15.• HIPOTEQUES refi nanciació i obtenció, estudi fi nancer sense cap compromís. BiG 93 741 00 44

• MANUEL CUSACHS I CORRE-DOR: periodista i investigador. Arbres genealògics, biografi es, història d’entitats, fons notarials, arxius, premsa, registre de la propietat. Tel. 93 796 34 56 E-mail: [email protected]• ¿DESEA TENER UN NEGOCIO? le ofrecemo s una amplia gama de oportuni-dades de negocio con facturación demos-trable. Venga a vernos y le informaremos sin compromiso. ¡Llámenos! BiG Tel. 93 741 00 44. • SE HACEN MUDANZAS, pequeñas - grandes. Presupuestos sin compromiso. Tel. 677 45 77 02• REFORMAS - INTERIORISMO. Tel. 678 45 71 30. www.gaudiqualitat.com• ALARMES DE SEGURETAT, gestió i muntatge per a domicili. Cases i nego-cis. El nostre equip d’agents comercials l’informaran sobre el producte que més l’interesi. Tel. 665 44 47 59

Page 71: Capgròs núm. 1065

núm.1065 71

Cla

ssif

ica

ts

Classes

• REFUERZO ESCOLAR personalizado. Tel. 652 46 09 62• REFORÇ escolar, expe.. T.667 53 40 65• ESO: BATXILLERAT, classes reforç. Tel.685 14 09 20

• ELENA 972 21 55 90 visa-806 51 56 15.Experiencia, tf.1,16, tm.1,51. apd 22101-08080 + 18anys• ROSI vidente no gabinete. T 636 39 61 78• Mª JOSE VIDENTE TAROTISTA union parejas, amor, mal de ojo, treinta años ex-periencia, visitas: 93 799 77 94 ( la vo-luntat ). Tarot telefonico 806 48 82 03. mayores 18a, red. fi ja 1,09e/min, red movil 1,51e Iva incluido.• NARA VIDENTE, 93 717 21 34. Visa, no es gabinete.• PILAR TAROT seriedad total. Tel. 806 40 19 39• TAROT de Elena Vázquez. Respuestas claras. tel. 806 40 19 30• VICKY TAROT, 806 48 41 33 / 902 50 18 20 (visas)

Vidència

• PROFESSORA amb experiencia dóna classes de belles arts, olis, aquarel·les, ti-fanys, restauració mobles, ceràmica, seda... i més. Apunta’t. Tel. 629 71 61 29 Maica

Relax

• NECESITAMOS HOMBRES PARA SEXO pagado, con señoras. Tel. 902 53 11 14

Page 72: Capgròs núm. 1065

72 núm.1065

ÀRIES (21/3 al 20/4) Tendència a fer algun disbarat relacionat amb la família o la llar. Sigues prudent. Estalvia per les vacances. Salut: bé • Diners: regular • Amor: bé • Sort: regular.

TAURE (21/4 al 20/5) Setmana en què hauràs de dur a terme alguns pactes i no et serà fàcil. Intenta posposar les negociacions. Salut: bé • Diners: bé • Amor: regular • Sort: bé. Nº 0.

BESSONS (21/5 al 20/6) Setmana positiva per als teus projectes professionals. Mira de trobar l’equilibri entre la família i la feina. Salut: bé • Diners: bé • Amor: regular • Sort: bé. Nº 6.

CRANC (21/6 al 20/7) Tens bons projectes però no saps per on començar. Sigues pacient que a poc a poc tot s’anirà solucionant. Salut: bé • Diners: bé • Amor: regular • Sort: bé. Nº 9.

LLEÓ (23/7 al 23/8) La teva perspectiva del que passa és irreal. No tinguis por de rectifi car i treu les teves millors capacitats. Salut: bé • Diners: bé • Amor: molt bé • Sort: bé. Nº 6.

VERGE (24/8 al 23/9) Bon moment per organitzar la teva vida personal. Resultats a curt termini. El diàleg serà la millor sortida. Salut: regular • Diners: bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 3.

BALANÇA (24/9 al 23/10) Aquest maig podràs dur a terme els teus projectes. La teva salut es veurà una mica alterada. Salut: regular • Diners: molt bé • Amor: bé • Sort: molt bé. Nº 7.

ESCORPI (24/10 al 22/11) Has compartit les teves vivències. Això t’ha comportat un desgast emocional. En l’amor tot va bé. Salut: bé • Diners: regular • Amor: regular • Sort: bé. Nº 0.

SAGITARI (23/11 al 21/12) A vegades ets massa dràstic, així que no et sorprenguis fereixes algú. Atent a les oportunitats. Salut: regular • Diners: bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 2.

CAPRICORN (22/12 al 20/1) Tindràs vitalitat i ganes de divertir-te. Potser aniràs a veure un espectacle amb algú que admires. Salut: bé • Diners: bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 1.

AQUARI (21/1 al 18/2) Aquests dies tindràs idees una mica excèntriques, però en pot sortir quelcom interessant. Estaràs animat. Salut: bé • Diners: bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 5.

PEIXOS (19/2 al 20/3) Començaràs el mes fent feines domès-tiques, però no et capfi quis amb grans reformes. Bons dies per a l’amor. Salut: bé • Diners: bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 6.

✯✯ Madame Odamae ✯✯ Interpretación de los sueños. Amor, trabajo y pareja.

• Tarot - Videncia - Sueños • Consultas privadas al: 649 35 78 59

As AstresMadame Odamae

del 8 al 14 de maig

Page 73: Capgròs núm. 1065

núm.1065 73

Page 74: Capgròs núm. 1065

74 núm.1065

necrològiques | Del 21 al 27 d’abril |

Jaume Coma i Padrosa. Va morir el dia 21 d’abril a l’edat de 77 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 22.

María Corpas Navas. Va morir el dia 21 d’abril a l’edat de 82 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 23.

José Fernández Veiga. Va morir el dia 21 d’abril a l’edat de 95 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 23.

Pilar Torralba Cinto. Va morir el dia 21 d’abril a l’edat de 83 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 23.

Joan Sabaté i Pinto. Va morir el dia 22 d’abril a l’edat de 91 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 23.

Flora Graupera i Zabalza. Va morir el dia 22 d’abril a l’edat de 79 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria de Caldes d’Estrac el dia 24.

Eloy Castro Rodríguez. Va morir el dia 22 d’abril a l’edat de 64 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Maria Auxiliadora de Mataró el dia 24.

Justo del Moral Martínez. Va morir el dia 22 d’abril a l’edat de 84 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 24.

Ramon Ferré i Marcé. Va morir el dia 23 d’abril a l’edat de 83 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 24.

Ramon Maria Saurí Fenoll. Va morir el dia 23 d’abril a l’edat de 55 anys. Directe al cementiri de Caldes d’Estrac el dia 25.

Gaspar Muñoz González. Va morir el dia 23 d’abril a l’edat de 60 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 25.

José Montañés Civantos. Va morir el dia 23 d’abril a l’edat de 77 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 25.

Josep Maria Sagalés Murtra. Va morir el dia 24 d’abril a l’edat de 82 anys. Directe al cementiri de Vilassar de Mar el dia 25.

María García Fernández. Va morir el dia 24 d’abril a l’edat de 83 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 26.

Rossend Dalmau i Graupera. Va morir el dia 24 d’abril a l’edat de 86 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 26.

Manuel Forns Miró. Va morir el dia 26 d’abril a l’edat de 99 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar el dia 27.

Anselmo León Fernández. Va morir el dia 25 d’abril a l’edat de 47 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 27.

Catalina Garrido Gil. Va morir el dia 26 d’abril a l’edat de 78 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Maria Auxiliadora de Mataró el dia 27.

Priscila García Arenas. Va morir el dia 26 d’abril a l’edat de 81 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 27.

José-María Abenójar Millán. Va morir el dia 27 d’abril a l’edat de 66 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 28.

Sagrario Valle Gallego. Va morir el dia 27 d’abril a l’edat de 88 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 28.

Capgròs 93 790 45 46Cabré Junqueras S.A.

93 741 53 70

Agraïments i aniversaris

En el trentè aniversari

Xavier Monrós i MarínEn el segon aniversari

Marta Marín i ViñalsFa dos anys que mare i fi ll descanseu plegats i

en pau. El vostre amor ens omple el cor i la vostra llum ens il·lumina el camí.

Us estimem.La vostra família.

11/5/2009

Page 75: Capgròs núm. 1065

núm.1065 75

guia comercial® ADVOCATSABOGADOS TERES 93 755 14 22ABS ADVOCATS 93 799 35 96ADVOCATS ASSOCIATS F. HERRERO E. SPA 93 799 34 61ANTONI FRANCESC GIMÉNEZ LÓPEZ 93 799 28 92BUFET ADELAIDA MOLINA 93 799 77 88BUFET D’ADVOCATS ELENA VILLA BOIX 93 790 25 04BUFETE GRAUPERA 93 380 63 30CE CONSULTING EMPRESARIAL 93 790 71 46COL·LECTIU RONDA 93 798 28 04ENRIC CARBONELL GUINDULAIN 93 757 17 01GEMMA FRADERA MULA 93 790 91 91GÓMEZ ARIAS, ADVOCATS ASSOCIATS 93 799 06 69JOAN ANGUITA ORTEGA 93 796 22 08JOSEP F. CONESA MOLINA 60 783 44 83Ma DOLORES FERNÁNDEZ SAINZ DE LA MAZA 93 798 07 52Ma TERESA ALIBERAS MORROS 93 757 25 77MATARÓ DE GESTIONS I SERV. EMPRESARIALS 93 799 76 61MILA ADVOCATS, S.C.P. 93 757 23 33PIQUÉ ROBLES SÍLVIA 93 796 49 05ROSER MONTLLEÓ ALSINA 93 796 25 44SANTIAGO GARCÍA 93 790 62 69SANTIAGO MARTÍNEZ SAURÍ 93 790 11 57TARINAS GALLARDO VILADRICH 93 790 40 46TARINAS GALLARDO VILADRICH ADVOCATS ASS. 93 115 51 11® AGÈNCIES DE VIATGESOVER GIRAMÓN 93 798 17 70VIAJES ZAFIRO TOURS, SA 93 741 57 49® ALIMENTACIÓBOTER ALIMENTACIÓ 93 798 01 47CAN CRESTES 93 796 29 05CASA GRAUPERA 93 755 02 22CONGELATS 5 ESTRELLES 93 756 23 69LA VIGATANA 93 798 63 05LONDEN 93 756 24 81MEETING POINT 93 757 30 36® ALUMINIS I VIDRIERESALUDEMA, SL 93 798 32 47ALUMINIS ILURO, S.L. 93 755 60 25ALUMINIS MOLINA 93 790 55 96ALUMINIS MONTPER 93 758 85 99ALUMINIS PEÑALBA 93 756 13 22ALUSISTEM TANCAMENTS 93 799 69 90CARPINTERÍA DE ALUMINIO ILURO 93 755 60 25CARPINTERIA MARPE 93 757 72 73CARPINTERIA METALICA JIMENEZ E HIJOS 93 798 42 38CRISTALLERIA MASCARELL 93 755 25 25CRISTALLERIES CASTRO 93 798 61 93GLAS 93 757 04 92HERMANOS RUIZ 93 799 28 01JOSE RUIZ MAURIN 93 756 12 42TALLERS FLORIACH 93 798 42 37TOT VIDRE GIBERNAU 93 798 19 32

VIDRES MASCARELL 93 755 25 25VIDRES TRESSERRAS 93 790 38 26® ANIMALS DE COMPANYIA I VETERINARISAIGUA 93 757 51 08ANIMALVET 93 798 30 77CAN GOS 93 790 31 02CENTRE CANÍ DE PEDRACASTELL 60 527 82 20CLÍNICA VETERINARIA 93 799 36 52CONSULTORI VETERINARI CIRERA 93 741 15 62MR. DOG 93 758 95 59SERVEIS VETERINARIS DE MATARÓ 93 799 55 99® APARCAMENTSGINTRA INTEGRAL DE TRANSIT 93 741 49 69® ARQUITECTURA I ENGINYERIAANGKOR ARQUITECTURA 93 796 11 91ANTONI TENA I ASSOCIATS 93 755 44 62ENG ENGINYERIA 93 799 83 11PEP ROS 93 796 40 89PUNT.DE.FUGA 68 783 84 70STUDIJOC 3D 93 798 35 16® ARTESANIABELLES ARTS BOTER 93 796 28 76CRISTALLS LLUIS ROCA S.L. 93 799 35 11® ASSEGURANCESASSEGURANCES BILBAO 93 798 46 47ASSESSORIA EMPRESARIAL ILURO, SL 93 798 79 12GMG 93 757 61 60LA NOVA ALIANÇA MATARONINA 93 755 18 40OCASO 93 790 18 59® ASSESSORIES I GESTORIESA & M ASSESSORIA 93 798 41 73AMSEL ASSESSORS, SL 93 755 47 20ASSESSORIA BUCH 93 799 51 11ASSESSORIA EMPRESARIAL ILURO, SL 93 798 79 12ASSESSORIA XIFRÀ 93 741 90 61CAMBRA DE LA PROPIETAT 93 798 50 57CE CONSULTING EMPRESARIAL 93 790 71 46COMAS ASSOCIATS CONSULTORIA INTEGRAL 93 755 22 81GAMM, SL 93 798 87 86GESTIMARESME 93 790 93 36GESTORIA BARCELÓ, SL 93 798 96 11GESTORIA BELTRAN 93 796 16 00GESTORIA CASAS 93 790 42 42GMG 93 757 61 60ILURO GESTIÓ, SCP 93 757 31 04MATARÓ DE GESTIONS I SERV. EMPRESARIALS 93 799 76 61MATARÓ IN- PREMIÀ IN 93 755 50 80SERRANO SAGUÉS, ASSESSORS 93 790 95 40TARINAS GALLARDO VILADRICH 93 790 40 46TUNDRA CONSULTING 93 755 63 20® ASSISTÈNCIA A DOMICILIAL TEU ABAST 93 540 77 23

TOTA AJUDA 93 790 60 34® AUTOESCOLESAMBIENT AUTOESCOLA 93 741 46 22C. COSTA DAURADA L’AUTOESCOLA 93 757 04 43® AUTOMÒBILSANTONIO POCH PEDROSA 93 798 90 16AUTOMÓVILES CÁRDENAS 93 796 33 87AUTOSTOPTUNING 93 755 24 34BLACK POINT 93 798 58 56COCHESIMPECABLES.COM 93 799 96 10ERG 4X4 93 756 62 33ESTABLIMENTS COLL 93 790 15 10GARATGE BLAU 93 799 26 00HGS SPORT 93 758 93 56HOTCUSTOM 65 396 36 79I-B ILURO BUS AUTOCARES 93 790 70 02M.B. MOTORS 93 757 91 93MARTHE RENT A CAR, SL 93 799 81 91NEUMATICOS TORRES 93 757 56 05OPEL 93 741 26 00PLANXA I PINTURA HINOJOSA 93 758 64 54PNEUMÀTICS VILOMARA 93 798 07 98RECICLAUTO 93 790 49 18RED AVAL 93 796 20 85TALLER LLISA 93 755 23 29TALLER MÍNGUEZ 93 790 32 03TALLERES EREGLE 93 799 39 10TALLERES LOPEZ, S.C.P. 93 798 02 34TALLERS EUROPA 93 790 71 63TALLERS HERRERA 93 796 06 40TALLERS LLICARI 93 799 03 11VEYMAR 93 799 70 11VEYMAR CONCESSIONARI OFICIAL TOYOTA 93 799 70 11® BANCS, CAIXES D’ESTALVIS I SERVEIS FINANCERSCAIXA D’ESTALVIS LAIETANA 93 741 75 00CAIXA PENEDES 93 741 15 74FUNDACIÓ CAIXA LAIETANA 93 741 75 00GESOCI 93 755 65 10® BARS, PUBS, CERVESERIESBAR ALSUS 1 93 757 46 76BAR FRANKFURT LOS OLIVOS 93 741 55 02® CAFÉS, CAFETERIES, XOCOLATERIESGRANJA ROSITA 93 796 00 54GRANJA SANT JOSEP 93 796 00 76LA GOFRERIA 93 790 74 17® CALEFACCIÓ, GAS I AIRE CONDICIONATARDIACA, SL 93 790 51 56INSTAL.LACIONS BIGAY 93 790 10 25INSTAL·LACIONS NORDIC, S.C.P. 93 707 46 23INSTAL-MAT 69 670 76 10TECNI FRED I CLIMA, SL 93 790 72 27WATT RENOVABLES, S.L. 93 799 83 11® CARAVANESCARAVANING PARK EL CROS 93 798 41 97® CARNISSERIESCARNS ASTURGÓ 93 790 26 62® CÀTERINGCAN CRESTES 93 796 29 05

ROSTISSERIA PIU - PIU 93 798 79 05® CLUBS ESPORTIUSFUNDACIÓ PRIVADA U.R. L’ARU 93 790 52 00® COMPLEMENTS MODA I VIATGEDANIELA MONTICONE 93 707 47 81® COMUNICACIÓCÀPSULA 93 790 45 46PAUTA MEDIA 62 076 07 07® CONSTRUCCIONSBONES MANS 93 757 56 46BRECA - XANDER 93 757 53 03CONSTRUCCIONES Y REFORMAS ALONSO 93 799 93 26CONSTRU-STIL 93 757 63 82CONTAINERS Y TRANSPORTES LOPEZ VERAGUAS 93 798 46 99DD DOMUS 68 596 27 08DESTREP 93 741 04 48FERROS ILURO 93 799 63 08INSTAL·LACIONS I REFORMES J. DAIRA 93 799 81 70L & C DISSENY REFORMES D’INTERIORS, S.L 93 741 23 24MARTHE AUXILIAR DE LA CONST. 93 791 71 71MAT - MAT CERAMICAS 93 796 51 83MAURI SOLÉ 93 757 83 89NEVADO I VILA, SCP 93 796 34 19OTR REFORMAS 93 799 36 73POLIGONO 100, S.L. 93 790 93 01REFOR-MAT 93 755 18 89REFORMES LA SERRA 93 799 98 89ROLDAN CONSTRUCCIONES Y REFORMAS 93 757 31 19SPEEDGRASS 93 756 71 50® COPISTERIESCOPISTERIA CASTELLÀ 93 796 40 93IMPRÈS 93 755 63 00PLOT DISSENY 93 790 48 13® CUINES I BANYSCUINES CHACÓN 93 757 33 14® DESEMBUSSAMENTSCUBAS MAFE 93 796 07 74DESATASCOS J.MASSA 93 753 22 37® DESRATITZACIÓ, DESINSECTACIÓ, DESINFECCIÓAPLEX (CONTROL DE PLAGUES) 93 798 97 92® DETECTIUSD. ZEPOL 93 799 61 61DETECTIUS COLLETT 93 755 22 81® DIETÈTICA I NUTRICIÓCOMA Y ADELGACE 90 210 22 83NATUR HOUSE 93 798 62 55® DISCOTEQUESCABARET MATARÓ 61 639 61 54LA COVALOW MATARÓ 93 799 50 13SHIVA 93 201 13 77® DISFRESSESMIMOSA 93 796 02 99® DISSENYBJT COMUNICACION, SA 93 796 31 78CÀPSULA 93 790 45 46

Page 76: Capgròs núm. 1065

76 núm.1065

Gu

ia c

om

erc

ial

ESTUDI GRÀFIC u. vuitanta 93 799 81 36IDGRAFIC 93 798 96 41® ELECTRICITATBOMBAS Y MOTORES BERMÚDEZ 93 796 00 52INSTAL.LACIONS BIGAY 93 790 10 25INSTAL·LACIONS J. PINTO 93 755 09 29INSTAL·LACIONS JULI 93 790 23 08INSTAL-MAT 69 670 76 10RC CONSULTORIA I INSTAL·LACIONS 93 741 65 17® ELECTRODOMÈSTICSCOMERCIAL ESTEBAN 93 790 70 55PICÓN & PRATS 93 790 62 55® ESCOLESESCOLA DE BALL CHANGÓ 65 439 68 84® ESCOLES I ACADÈMIES3ET 93 755 09 65ACADEMIA INLINGUA MATARÓ 93 757 65 71ACADÈMIA TRIANGLE 93 790 33 45ALBA HAYAL ACADÈMIA DE DANSA DEL VENTRE 93 380 64 87ARES, REFORÇ ESCOLAR - CURSOS 66 753 40 65AULA DE MÚSICA MASAFRETS 93 758 64 93BRITANNIA MATARÓ 93 757 00 41BRITISH AMERICAN INSTITUTE 93 790 49 89CENTRE DE SECUNDÀRIA FRETA 93 790 47 58COL·LEGI MARISTES DE VALLDEMIA 93 755 48 60COR DE MARIA 93 790 10 53EL LLAPIS 93 758 83 64ESCOLA DE PERRUQUERÍA ANTAR 93 757 95 05ESCOLA ELS SALESIANS 93 757 84 89ESCOLA PIA SANTA ANNA MATARÓ 93 790 16 27FUNDACIÓ CETEMMSA 93 741 91 00GET IT ENGLISH 93 796 20 61IES JOSEP PUIG I CADAFALCH 93 798 07 62IES THÓS I CODINA 93 741 42 03INTERNATIONAL HOUSE 93 796 01 25MATARÓ IN- PREMIÀ IN 93 755 50 80NOU 3, ESCOLA D’ANGLÈS 93 790 84 52SOM-HI MARESME 93 755 63 51STUDIJOC 3D 93 798 35 16® ESPORTS 9 TRANSPORT 93 790 70 06BASOLI S.A. 93 756 20 37DR. BIKE 93 790 87 08GIMAR 93 758 94 46INTERSPORT-RONDA 43 93 757 34 88SBR STORE 93 755 18 13U.R. LARU 93 790 52 00® EXCAVACIONSOTERO EXCAVACIONES 93 758 67 62® FARMÀCIES I PARAFARMÀCIESANTIGA FARMACIA DR. SPA 93 790 10 43FARMÀCIA ROCA I ALBERO, M. PILAR 93 790 19 57FARMAFREE 93 790 78 35® FERRETERIESFERRETERIA CANDAU 93 799 24 51FERRETERS DE MATARÓ, SL 93 755 18 06MUNTATGES EN FERRO (JACINTO MOYA) 93 796 08 00® FESTES, ESPECTACLES

LLAR D’INFANTS LA MAINADA 93 790 27 27® LLIBRERIESACTUA 93 741 92 30EL TEU MÓN MÀGIC 93 755 09 87HIPERCENTRE CASABELLA 93 797 10 63LLIBRERIA ROBAFAVES 93 790 55 82PAPER I SUCRE 93 799 84 59PEDRA PAPER TISORA 93 757 25 41® LUDOTEQUESDIVER CASTILLO 93 741 62 22ILLA FANTASIA- RESTAURANT EL CHEF 93 751 45 53® MANYANSCERRAJEROS DEL MARESME 93 799 45 06® MAQUINÀRIAF. MASRIERA I FILLS, SL 93 796 40 02® MARBRES I GRANITSHNOS. SANCHEZ CAÑADAS S.C.P. 93 798 49 19® MARCS I MOTLLURESCANVI ART 93 798 03 23VIDRES TRESSERRAS 93 790 38 26® MATALASSERIESCOMERCIAL DEL DESCANSO 93 757 60 64COSTA DESCANS 93 798 53 60® MATERIAL D’ OFICINAEQUIMAR 93 790 33 43IMPRÈS 93 755 63 00® MATERIAL HOSPITALARIPRODUCTOS GASCÓ-CASALS 93 741 66 56® MEDICINAISSA 93 790 22 14MATEU CABRÉ ROURE 93 796 44 44® MEDICINA NATURISTA I TERÀPIES ALTERNATIVESCENTRO TERAPIAS ALTERNATIVAS TECPATZIN 93 790 96 05D.H.A. TERÀPIES MANUALS 60 972 90 29ESFERA 93 798 37 89FUNDACIÓ SALUT DEL CONSORCI SANITARI 93 741 77 00HERBANATUR 93 790 73 55KORR 93 798 08 45LEPANT CENTRE 93 790 62 98MIMOS 64 582 00 30OTILIA BOIX CUESTA 93 757 11 00QUIROPRÀCTIC MATARÓ 93 790 56 05RAMON FELIU COLL 93 757 84 93® MEDICINA: CENTRES MÈDICSCENTRE MÈDIC REHASTET 90 225 12 25CONSULTORI DOCTOR SALTOR, SL 90 219 62 54FISIOSALUT 93 799 78 58LYCEUM 93 790 94 20MUTUALITAT NTRA SRA. DEL CARME MPS 93 796 51 87® MEDICINA: CLÍNIQUES DENTALSCARE DENT 93 796 50 23CLÍNICA DENTAL BUCALIS 93 741 40 06CLÍNICA DENTAL CADAFALCH 93 796 08 64CLINICA DENTAL DIAGNOS 93 755 30 95CLINICA DENTAL LOUDENT 93 741 91 12CLÍNICA DENTAL ROLDÁN 93 790 13 30CLÍNICA DENTAL SALOMÓ 93 798 56 52CLÍNICAS ARGELIA FERRERO 93 757 67 71

P & S, ASSESSORS MARINGLÉS 93 799 85 29POLIGONO 100, S.L. 93 790 93 01STUDI IMMOBILIÀRIA 93 755 60 47SU CASA 93 757 12 82® IMPREMTESARTIP, SL 93 758 92 42COPISTERIA CASTELLÀ 93 796 40 93COPY-RAP, S.L. 93 757 34 40CROMO QUATRE 93 799 88 55DANNIGRAPH IMAGEN 93 757 61 17IMPREMASPE, SL 93 799 57 61TAG-CS, SL 93 757 53 78® INFORMÀTICA I INTERNETCÀPSULA 93 790 45 46CONNECTA 90 230 01 70FINANCIAL SOFT 93 756 92 54GRUPO NETPC MARESMA, S.L. 93 757 85 91I-MAN-COPENA, SCP 93 758 68 28INFORCAM 66 186 17 71MAYORGA I ASSOCIATS 93 790 70 78PC BOX 93 790 18 58SAM 93 755 18 31® INSTAL.LACIONS COMERCIALS, APARADORSRÈTOLS DOMEN 93 757 90 78® INSTITUTS DE BELLESACARE DENT 93 796 50 23CENTRE D’APRIMAMENT I ESTÈTICA 93 757 69 42CENTRO ESTÈTICA EDEL 93 798 72 35DEPIL·LAT PELL BELLA 93 707 57 77DERMOLASER 93 536 29 83GASSHO 93 798 56 64IMAT INSTITUT MÈDIC ESTÈTIC 93 755 02 65KORR 93 798 08 45KORRES NATURAL PRODUCTS 93 790 35 51LACAI UNGLES I ESTÈTICA 93 790 94 14TEMPLE SPA URBÀ 93 757 88 04THE BEAUTY CORNER - MARTA MONNÉ 93 512 61 99WENDY CENTRE DE BELLESA 93 756 24 82® INTERIORISME I DECORACIÓPEP ROS 93 796 40 89PUNT.DE.FUGA 68 783 84 70® JARDINERIAJARDINERIA LA FONT 62 903 93 93LA MATA JARDINERS 93 757 97 06SPEEDGRASS 93 756 71 50® JOGUINESEL CONTE DE LA PILAR 93 790 84 41EL MÓN DE L’ESQUITX 93 755 60 43® JOIERIESBRAZALETE S.L. 93 302 46 86JORDI TRENS JOIER 93 755 16 15MARTA CAMPOY 93 796 28 44OUTLET 9 93 510 47 21SATERRA 93 790 20 91® LAMPISTERIAINSTAL.LACIONS SILVA 67 744 50 74INSTAL·LACIONS I REFORMES J. DAIRA 93 799 81 70REUTER INDUSTRIAL, S.C.P. 93 757 11 40® LLAMINADURESEL RATOLÍ 93 536 21 08® LLARS D’INFANTSESCOLA BRESSOL PICAROL 93 798 76 12

SEGWAY STP 93 755 55 33® FLEQUESFET A MÀ (MISTRAL) 93 798 09 34® FLORS I PLANTESFRÈSIA 93 796 14 08LA MATA JARDINERS 93 757 97 06® FOTOGRAFIAFOTOGRAFIA MARGA CRUZ 61 979 41 29MRG VIDEO Y FOTOGRAFÍA 93 757 64 20® FUNERÀRIESCABRE JUNQUERAS, SA 93 741 53 70® FUSTERIES I BRICOLATGEL & C DISSENY REFORMES D’INTERIORS, S.L. 93 741 23 24NEVADO I VILA, SCP 93 796 34 19TREBALLS DE REPARACIO 93 799 53 99® FUTUROLOGIAEL TEU MÓN MÀGIC 93 755 09 87TAROT DE MONTSE BRUGUERA 93 753 94 89® GALERIES D’ ARTFUNDACIO PALAU 93 791 35 93® GIMNÀSTICAGIMNÀS HALTERES 93 790 71 70PARADISE 93 741 49 87® GRUESMARTHE ASISTENCIA, SA 93 799 81 91® GUARDAMOBLESALFONSO JARA MUDANZAS 60 894 60 85MUDANZAS NIETO 93 757 76 72® HOSTALERIA (MAQUINARIA I EQUIPAMENT)ALMA EXPENDEDORAS 93 740 91 71ALMA RESTAURACIÓN S.C.P. 93 740 91 71COMERCIAL ROVIRA 93 790 30 05MICRA 93 741 00 20SERVEIS MARESME 2020, SL 93 799 35 75SUMINISTROS HOSTELERIA Y VARIOS 93 757 57 48® HOTELSHOTEL JET 61 026 25 61NH CIUTAT DE MATARÓ 93 757 55 22® IMMOBILIÀRIES- ADM. FINQUESANDREU 93 790 25 68ASSESSORIA IMMOBILIARIA COCA 93 799 11 61AUTO D’ARA 90 231 73 17B I G IMMOBLES, S.L. 93 741 00 44ESTIL HÀBITAT, SL 93 758 99 37EURO PISOS 93 759 81 96FACALO ILURO 65 279 92 74FINCAS EULALIA 93 757 87 24FINCAS LITORAL - EUROCASA 93 798 93 52FINQUES BONAMUSA 93 757 12 31FINQUES CABRESPINA 93 756 03 06FINQUES CASTELLA 93 757 83 83FINQUES COMAJUAN 93 798 00 50FINQUES NADAL 93 757 35 35FINQUES POUS 93 790 39 45GESTORIA BARCELÓ, SL 93 798 96 11IMMOBILIARIA C & M 93 796 51 48INMOBILIARIA 9 PIS 93 799 08 81INVERSIONS MARESME I VALLÈS, SL 93 755 47 50IPA INVERSIONS 93 790 51 64LUXMAR 21 93 757 13 03M. MACIA, ADM. DE FINQUES 93 799 44 74MAURI GESTIONS IMMOBILIAR 93 790 86 20

Page 77: Capgròs núm. 1065

núm.1065 77

Gu

ia c

om

erc

ial

DENTAL DIVÍ 93 796 18 93DRA. MONTSERRAT CATALÀ 93 757 43 76FUNDACIÓ SALUT DEL CONSORCI SANITARI 93 741 77 00INSTITUTO CIMAX 93 756 21 85JORGE HELBIG CEREZO 93 799 73 62SERRA, INSTITUT ODONTOLÒGIC 93 799 12 12® MEDICINA: ESTÈTICACentres FotoDepilació DEPILASER 93 741 20 73CENTRO CLINICO MIR-MIR 93 755 60 24IMAT INSTITUT MÈDIC ESTÈTIC 93 755 02 65INSTITUTO CIMAX 93 756 21 85OTILIA BOIX CUESTA 93 757 11 00THE BEAUTY CORNER - MARTA MONNÉ 93 512 61 99® MEDICINA: GINECOLOGIACGO CENTRE GINECOLÒGIC 93 757 54 10CONSULTA DE GINECOLOGIA I OBSTETRÍCIA 93 755 05 82DR. ADOLFO SANGINÉS-URIARTE 61 004 97 32IMARA 93 790 91 92® MEDICINA: LABORATORISLABORATORIO DR. F.ECHEVARNE 93 496 44 44® MEDICINA: LOGOPÈDIAEQUIP DE PSICOLOGIA I LOGOPÈDIA 93 755 13 14SAP-SERV. ASS. DE PSICOLOGIA I LOGOPÈDIA 93 757 64 60® MEDICINA: ODONTOLOGIAIOTT, OFTAL FUTURA 93 741 61 20® MEDICINA: OFTALMOLOGIACENTRE OFTALMOLÒGIC DEL MARESME 93 790 57 05CLÍNICA BADIA 93 790 49 94CPO, CENTRE PATOLOGIA OCULAR 93 758 86 58INSTITUT OFTALMOLÒGIC DE CATALUNYA 93 741 43 22IOTT, OFTAL FUTURA 93 741 61 20JOSÉ IGNACIO AYNETO AMAT 93 799 72 04® MEDICINA: PEDIATRIACONSULTA PEDIATRIA MAGDA GALLARDO 66 143 67 18® MEDICINA: PODOLOGIACAFRANC ORTOPÈDIA 93 796 30 01LLUÍS MIQUEL RIU 93 757 47 93PODÒLEG SAMUEL SANS 93 798 95 53® MEDICINA: PSICOLOGIACENTRE DE FORMACIÓ I PREVENCIÓ AÏNA 93 755 36 05CENTRE INTEGRAL DE PSICOLOGIA 69 714 46 26CENTRO CLÍNICO PSICOANALÍTICO 68 634 60 19DAVID MUÑOZ 61 069 09 24ENRIC CARBONELL GUINDULAIN 93 757 17 01EQUIP DE PSICOLOGIA I LOGOPÈDIA 93 755 13 14ESMENT 93 790 55 72ESPAI DE DIÀLEG 66 445 66 96GACEM, GABINETE DE PSICOLOGÍA APLICADA 93 790 40 53MAGDA PALENZUELA 93 757 17 01PSICÒLEG JOAN VALLBONA 62 998 30 86PUYANÉS SABANÉS PSICOLOGIA CLINICA 93 707 57 44

EL RATOLÍ 93 536 21 08® RESIDÈNCIES TERCERA EDATLAIA, RESIDÈNCIA 93 758 81 87RESIDENCIA EL MIRADOR DE MATARÓ 93 790 15 36® RETOLACIÓESTUDI GRÀFIC u. vuitanta 93 799 81 36IMPRÈS 93 755 63 00RETOLMAT 93 796 32 84RETOLS VARGAS 93 756 14 58® ROBA INTERIORCOTILLERIA FRANSI 93 790 58 32® SEGURETATCONTRAFOC 93 796 43 04® SERRALLERIARIGAU METAL SERRALLERIA 93 750 07 34® SUBMINISTRAMENTS INDUSTRIALSCOMERCIAL ROVIRA 93 790 30 05DISTRIBUCIONS MARESME 93 790 47 44DROGUERIA BOTER 93 790 15 48MARESMINOX, SL 93 799 02 55MICRA 93 741 00 20MOLLES CASTELLS 93 799 02 51® TALLLERS METAL.LÚRGICSCONSTRUCCIONS METÀL·LIQUES DOBLE B S.L. 93 799 34 15HERMANOS RUIZ 93 799 28 01JOSEP LLORENTE, SL 93 798 09 91TALLER MECÀNIC DURÀN 93 796 43 05TALLERS METAL·LÚRGICS GARCIA 93 755 43 20® TEIXITSJOFER & TEXT 2002, SL 93 757 97 45® TELEFONIACOMERCIAL RADIOCAPTOR 93 757 92 92® TELEVISIÓ, VÍDEO, RÀDIORC CONSULTORIA I INSTAL·LACIONS 93 741 65 17SERVITEC, SCP 93 799 39 80SONIELEC 93 757 14 04® TENDALSSOL I AMBIENT 93 798 23 43TENDALS MIM 93 790 99 44TOLDOS HIDALGO 93 796 38 05® TINTORERIES, BUGADERIESTOT PLANXA 93 798 91 91® TRANSPORTSILURO MUDANZAS Y TRANSPORTES 67 745 77 02® UNIFORMES I ROBA ESPECIALCONFECCIONS EL MARINO 93 790 20 58PRODUCTOS GASCÓ-CASALS 93 741 66 56® VINS I CAVESBOTER ALIMENTACIÓ 93 798 01 47CELLERS MONTSERRAT 93 755 09 64® WEBSCÀPSULA 93 790 45 46SOLÉ CREATIUS 90 290 10 26

SUMINISTROS HOSTELERIA Y VARIOS 93 757 57 48® ÒPTIQUESCENTRE BROCK, SALUT VISUAL 93 757 88 82OLIVER ÒPTICS 93 757 32 82ÒPTICA CATALUNYA 93 757 10 84ÒPTICA DENUC 93 741 45 26® ORTOPÈDIESAPARELLS ORTOPÈDICS CURTO 93 796 33 01CAFRANC ORTOPÈDIA 93 796 30 01COTILLERIA FRANSI 93 790 58 32FARMÀCIA ROCA I ALBERO, M. PILAR 93 790 19 57® PARAMENT DE LA LLARCORTINES CASTANY 93 790 27 41SECOND COMPANY 93 798 48 31® PARQUETSENTARIMATS I PARQUETS ROHER 67 042 69 69PARQUETS MARCOS ARTERO 93 799 12 50® PASTISSERIES I BOMBONERIESPASTISSERIA EL PILAR 93 796 15 93PASTISSERIA UÑÓ 93 755 24 40® PERFUMERIES I BELLESAKORRES NATURAL PRODUCTS 93 790 35 51ROSA 93 799 44 38® PERRUQUERIESJAVIER EQUIP 93 798 76 56LUBE PELUQUERIA 93 799 17 93NM PERRUQUERS 93 798 99 29PERRUQUERÍA MIGUEL ANGEL 93 798 42 45PERRUQUERIA PÈLS 93 757 37 38REBAL 93 799 41 65® PERSIANESPERSILURO 93 799 40 54® PINTORSANTONIO PINTOR 60 044 52 65PINTURES CIVIT 93 798 31 00® PINTURESPINT.AYA 93 756 60 60® PLÀSTICDISTRIBUCIONS MARESME 93 790 47 44SIROPLAST, SL 93 790 56 64® POLLASTRES, OUS, CAÇAAVÍCOLA VINYALS 93 790 11 49® PORTES I AUTOMATISMESTALLERS METAL·LÚRGICS GARCIA 93 755 43 20® PUBLICITATBJT COMUNICACION, SA 93 796 31 78MERITXELL MIS BUSCÀ 93 741 63 76STRATEGYCOMM 93 790 12 53® RECREATIUSDAILY PRICE 93 755 22 25EL BOSC VERTICAL 66 659 19 88GARRIGA 3 93 799 58 00JALPI AVENTURA 63 785 44 04RUCS DEL CORREDOR 61 089 99 26RUCS DEL FAR 62 856 74 30SEGWAY STP 93 755 55 33® RECURSOS HUMANS6TMA, RECURSOS HUMANS 93 790 66 33® REFORMESREFORMAS NOU SOL, S.L. 93 757 52 19REFORMAS RASAL, E.A.J. 66 380 25 35® REGALSBISUTERIA ART.REGAL-THINGS 93 796 11 81

SAP-SERV. ASS. DE PSICOLOGIA I LOGOPÈDIA 93 757 64 60SILVIA FERNANDEZ MACIAS 66 761 71 86TERESA CRUZ MONSERRAT 93 790 63 15® MISSATGERSMISSATGERS SANT VALENTÍ 93 798 66 05MOTO EXPRÉS 93 798 80 54UNI POST 93 741 44 67® MOBILIARI DE JARDÍJARDINERIA LA FONT 62 903 93 93® MOBLESCOSTA DESCANS 93 798 53 60EL MÓN DEL TRESILLO 93 757 99 32EURO MAS MOBLES 93 798 43 22FORATS ARMARIS 93 796 06 00HIPERCENTRE CASABELLA 93 797 10 63LE PETIT COTÉ DÈCO 93 798 53 78MAURI SOLÉ 93 757 83 89NOU ESQUEMA 93 741 16 67NOU ESQUEMA MOBLES 93 741 16 67NOVA MOBILE 93 798 44 94OCÉANO ÍNDICO 93 756 91 68OTAZEN FACTORY OUTLET 90 223 23 53SKEMA - 2 MUEBLES 93 798 52 12® MODA I CONFECCIÓCALIFORNIA JEANS 93 757 60 62CARMEN DE ALBA 93 790 84 71DANIELA MONTICONE 93 707 47 81GIMAR 93 758 94 46KOKO 93 798 28 87LA MODISTA 93 741 00 19LA PECA DE LUPE 93 796 07 68LA TIENDA DE LOLÍN 90 213 73 13MAR CASANOVAS 66 760 48 71MAR TORAL 93 756 20 74MARIA GARCIA 93 796 08 01MASLEY & LEYMANS 93 796 22 53PUNT ROMA 93 741 60 00TAILOR & CO 93 790 48 66TOT A MIDA 93 757 43 65ZIG ZAG 93 741 15 51® MOTOSARTY MOTO 93 756 27 24BASOLI S.A. 93 756 20 37DR. MOTO 93 798 48 27IMPALA 93 755 24 80JAB 93 796 13 26MATARO BIKES 93 799 79 26MOTOS BOQUET 93 757 90 06MOTOS XEVI 93 757 41 12PAYA 93 741 59 30® MUDANCESALFONSO JARA MUDANZAS 60 894 60 85ILURO MUDANZAS Y TRANSPORTES 67 745 77 02MUDANZAS NIETO 93 757 76 72® MÚSICACO-AUVISA-90 93 755 41 21LLIBRERIA ROBAFAVES 93 790 55 82® NÀUTICAPORT DE MATARÓ 93 755 09 61® NETEJAAMBI NET 66 399 18 91ARQUERA NETEGES 93 757 91 91MASTER CLEAN NET 93 741 41 85NET-BRILL 93 799 62 61NETSPORT 93 540 92 00O2 SERVEIS 93 791 06 73PAVIDNET 93 757 76 83SERVEI DE NETEJA PERE I ANGEL 93 750 20 71SERVEIS MARESME 2020, SL 93 799 35 75

Page 78: Capgròs núm. 1065

78 núm.1065

guia immobiliària i de la construcció

Instal•lar un ascensor en una comunitat de veïns que elimina barreres arquitectòniques costa 100. La generalitat ofereix pagar-ne el 60%, pel que els habitants s’han de fer càrrec dels altres 40. A la pràctica, un cop feta l’obra, el temps que pot tardar el govern català per pagar els 60 va de l’any als 15 mesos, amb les difi cultats que això comporta pels veïns a l’hora de fi nançar-ho i buscar crèdit. Amb aquest exemple el regidor d’habitatge, Francesc Teixidó, ha escenifi cat les situacions que es volen evitar. “L’ajun-tament farà ajudes per avançar els diners de la Generalitat en un termini entre 60 i 90 dies”. D’aquesta manera es vol “facilitar les decisions a l’hora de rehabilitar habitatges”.

En total, es crea una partida d’1’2 milions d’euros per crear el Fons Muni-cipal de Foment a la Rehabilitació, des d’on les comunitats de veïns podran

Teixidó i López en la presentació de la proposta. | FOTO: S.F.

Més facilitat per rehabilitar comunitats

accedir a aquestes ajudes. Per la regidora de Serveis Centrals, Montse López, aquest fons permet “millorar la qualitat de vida ajudant persones a fer obres mentre tinguem recursos”. López ha recordat altres mesures del govern

|Salva Fernàndez

per posar el seu granet de sorra en aquesta època de crisi, des de pagar els proveïdors a 60 dies a ajudar famílies que demanin l’ajornament dels tributs “assumint nosaltres els interessos que se’n derivin”.

Page 79: Capgròs núm. 1065

núm.1065 79

Imm

ob

ilià

ris

Per insertar anuncis per paraules dirigiu-vos a:

MATARÓ:

Centre: Publicitat Fermalli Maresme: Muralla Sant Llorenç 2 O a la nostra redacció: Capgròs, carrer Sant Benet 16-18.Cirera: Estanco-librería Sánchez, c. del Pilar, 16.Rocafonda: Llibreria l’Estel, c. Poeta Punsola, 26.La Llantia: Estanco Molina. C/ Irlanda, 14. esquina Dinamarca.Molins: Llibreria Los Molinos, c. Nostra Senyra de la Esperanza, 53.Cerdanyola: Llibreria Gatassa, c. Gatassa, 18.

MARESME:

Arenys de Mar: Llibreria i tabacs Àngela Mateu, Rambla Bisbe Pol, 70.Argentona: Llibreria Casabella, c. Puig i Cadafalch, 10.Caldes d’Estrach: Estanc de Caldes, Camí Ral, 26.St. Andreu de Llavaneres: Comercial Munné, plaça de la Vila, 5.Vilassar de Mar: La copisteria, Narcís Monturiol, 126.

• PISO en venta, 4 hab. 2 baños, 150m2 con terraza de 50m2. Zona Rocablanca. Tel. 610 21 86 26• CALLE ALEMANIA gran piso de 110m2, seminuevo con 4 habitaciones totalment e exterior. 2 baños completos con bañera, balcón y galeria, calefacción. Precio de ocasión. 252.000e (41,9mill). Tel. 93 796 51 48

Compra venda immobiliaria

• URB. CAN QUIRZE en ven parcela 1.340m2 per a casa aillada. 480.809e (80mill). Tel. 605 24 10 74• SE VENDE casa a 3 vientos en URB. Vistamar, de St. Cebrià de Vallalta. Total-mente reformada, con piscina climtiza-da. Tel. 687 58 57 22• MARESME gran surtido de masias y fi ncas con y sin casa desde 8 millones. Tel.659 49 03 09• VENDO CASAS para reformar en el bajo Aragon (dentro del pueblo) con agua y luz a partir 15.000e. Tel.97 885 21 00/650 59 18 11• SE VENDE PISO centro MAtaró, si-tuado al lado de la playa, zona tranquila, 50m, 2 habitaciones. 1 db. Reformado y amueblado. Trastero 15m2. Precio 220.000e. Negociables. Tel. 678 46 27 51

• MATARÓ Zona Avenida America sen-sacional e irrepetible oferta, piso planta baja, 2 dormitorios 127.000e. Tel. 659 49 03 09• MATARO casa en venda en Santa Maria, luxe, 400m2. Particular. Tel. 678 42 07 59• LLOGO O VENC local 40m2, Mata-ró z/Miquel Biada. Tel. 659 44 38 79 / 669 06 63 89• LLOGO VENC local 125m2 Mataró (Ptge.Mossen Molé, 30). Tel.93 798 07 46/93 790 20 96 • MATARO-Av.Peru, pis 95m2 + terras-sa 20m2, 3 habitació (2dobles), cuina offi ce, 2 banys. Preu: 210.000e. Tel.678 41 61 69• COMPRA DE CASAS, pisos y te-rrenos. Tasación sin compromiso por Agente Propiedad Inmobiliaria. B i G. Tel. 93 741 00 44.• VENDO LOCAL comercial 300m2 con opción 150m2 altillo. Rda. Alfonso X el Sabio. Precio a convenir. Ideal res-taurante, taller mecanico, bazar, super-mercado, tienda de ropa. Etc... Tel. 615 11 26 04 (Toni)

Page 80: Capgròs núm. 1065

80 núm.1065

Imm

ob

ilià

ris

• SE ALQUILA local en el centro de Mataró. Zona Cami Ral con Jaume Re-coder, 80m2 de local y 20m2 de sotano. 900e. Tel. 616 03 33 35• PARTICULAR alquila piso 1 hab. en el centro de Mataró. 510e/mes. Tel. 615 45 22 51

Lloguer - Traspàs

• IDEAL inversió, venc parking gran 2 coche més 2 motos. carrer Gravina. Preu 45.000euros. amb llogueter inclós de 200e/mes. Tel 93 707 49 69

• ALQUILO habitación chica. Tel. 600 84 81 83• ALQUILO habitación, llamar noche. Tel. 616 90 17 97• SE ALQUILA habitación individual, zona Cerdanyola. Tel. 663 02 13 63

• BUSCO habitación o espacio en pelu-queria para estética. Tel. 607 15 14 37• ALQUILO habitación económica Ma-taró. Tel. 676 95 51 14• ES LLOGA casa a Tamariu. Tot l’any o temporades. Tel. 670 54 03 31 (www.tamariu.info)• ALQUILO piso en plaza catalunya. Para estrenar. 2 Hab. Balcón. Ascensor. 700.-• Todo incluido. 650.91.57.78 • ES LLOGA local de restauració Ca-brera de Mar. Tel.93 796 50 56• PER JUBILACIO traspaso cafeteria Mataró z/Parc Central. Tel.627 98 67 48/627 98 67 54• TRASPASO O VENDO peluqueria Mataró z/Vista Alegre. Tel.697 35 99 72• MATARÓ LLOC CENTRIC local 23m2, petit magatzem i despatx amb serveis. Tel.93 790 25 68• ALQUILO PISO Vilassar de Dalt amueblado con terraza. 550e/mes. Tel.678 76 28 26• MATARÓ LLOGO local 200m2. Preu: 650e. Tel.93 798 81 06• ALQUILER OBRA NUEVA Mataró c/Argentona, 1habitación, gran salón comedor, cocina independiente, balcón a la calle, bomba calor/frio. Muebles y electrodomesticos. Precio: 600e/mes. Tel.629 06 24 23• MATARÓ C/ARIBAU cantonada Plça/Catalunya, lloguer entresol local 112m2 amb 5 compartiments. Preu: 550e+iva. Tel.93 799 37 25• MATARO alquilo habitaciones señori-tas responsables. Tel.646 15 68 68• LLOGO HABITACIÓ, independent de la casa a noia responsable.Centre Argentona. Tel.649 76 28 90

Page 81: Capgròs núm. 1065

núm.1065 81

Imm

ob

ilià

ris

SE ALQUILAlocal en elcentro de Mataró.

Zona Cami Ral con Jaume Recoder,

80m2 de local y 20m2 de sotano. 900€

Tel. 616 03 33 35• ALQUILO habitación a noia Mataró. Tel.650 30 54 93• LOCAL EN ALQUILER, sin traspa-so, en la calle rosellón. Zona altamente comercial. Superfi cie de 95 m”. Amplio escaparate montado a ambos lados. Despacho. Baño. Contadores de alta. Ideal para despachos, ofi cinas, tiendas, etc.. Listo para entrar. Alquiler de 900e. Más información en nuestra ofi cina. Tel. 93.799.11.61• ES LLOGA habitació. Ideal estudiants. Tel. 689 18 06 41• SE ALQUILA local comercial en Ma-taró de 82m2 + altillo de 18m2. Altrua de 4’5metros. C/ Calazans Marquez, nº19. Frente a correos de Cerdanyola. Tel. 626 13 28 43 • SE ALQUILA local en Cirera de 102m2 con 4’5m de altura y vado de 5’25metros d’entrada con puerta au-tomàtica. Tel. 626 13 28 43• SE ALQUILA nave industrial de 292m2 con 4’5m. de altura en Pol. El Cros (Cabrera). Frente l’autopista C-31, entrada trailer, todas la instalaciones. Tel. 626 13 28 43• SE ALQUILA apartamento en Arenys de Mar junto a playa. Semi-nuevo. Por 550e/mes. Tel. 607 96 64 23• SE ALQUILA local en el centro de Mataró. Zona Cami Ral con Jaume Re-coder, 80m2 de local y 20m2 de sotano. 900e. Tel. 616 03 33 35

Page 82: Capgròs núm. 1065

82 núm.1065

Imm

ob

ilià

ris

Page 83: Capgròs núm. 1065

núm.1065 83

Imm

ob

ilià

ris

Page 84: Capgròs núm. 1065

84 núm.1065

Imm

ob

ilià

ris

Page 85: Capgròs núm. 1065

núm.1065 85

Page 86: Capgròs núm. 1065

86 núm.1065

Page 87: Capgròs núm. 1065

núm.1065 87

Page 88: Capgròs núm. 1065

88 núm.1065

Page 89: Capgròs núm. 1065

núm.1065 89

Page 90: Capgròs núm. 1065

90 núm.1065

Page 91: Capgròs núm. 1065

núm.1065 91

Page 92: Capgròs núm. 1065

92 núm.1065

Page 93: Capgròs núm. 1065

núm.1065 93

Page 94: Capgròs núm. 1065

94 núm.1065

Page 95: Capgròs núm. 1065

núm.1065 95

Page 96: Capgròs núm. 1065

96 núm.1065

Page 97: Capgròs núm. 1065

núm.1065 97

Page 98: Capgròs núm. 1065

98 núm.1065

“Quan et fan un encàrrec com aquest, et condiciona però alhora és un repte que

il·lusiona. M’ha agradat molt que Capgròs em tingués en compte com una membre més de la plantilla d’artistes de la ciutat. Fins fa poc m’he centrat en la il·lustració, però he decidit fer el salt i dedicar-me a la pintura. L’encàrrec de Capgròs, per les seves ca-

racterístiques, m’ha recordat la meva època d’il·lustradora, un camp que no té per què

estar renyit amb la pintura. Sempre m’ha agradat explicar històri-

es, adreçades a tothom però que moltes vegades parteixen de caires més personals.

El quadre s’inscriu en aquesta tendència. Sovint quedo a la plaça de la Peixateria, per

prendre alguna cosa a la terrassa sota el magnoli. Quan sóc allà, m’agrada molt veure

la gent conversant, pensar en els lligams que mantenen, i en totes les històries que hi ha al darrere. Me les invento, però crec que

poden ser reals. A vegades penso que enlloc de pintar m’hauria de dedicar a escriure, però la via d’expressió que he trobat és la pintura.

Aquesta plaça podria ser d’arreu; n’hi havia una a Venècia que em va agradar molt,

també presidida per un magnoli, i pot ser que aquell record tan bo m’hagi infl uït. Però crec que la Peixateria és un lloc molt emblemàtic

de la ciutat. I allà m’ho passo tan bé...”

Laia Arnau Sota el magnoli

Els artistes expliquen l’obra que han aportat a l’exposició dels 25 anys de Capgròs.

Page 99: Capgròs núm. 1065

núm.1065 99

Page 100: Capgròs núm. 1065

100 núm.1065