casa de la vila 09 - santcugatsesgarrigues.cat web.pdfductiva Local del Pla “Xarxa de Governs...

12
12a FIRA MEDIAMBIENTAL DEL PENEDÈS 2014 SANT CUGAT SESGARRIGUES DIUMENGE 28 DE SETEMBRE FIRA CoMERCIAL I DEL 20 AL 28 CoNFERÈNCIES, ExPoSICIoNS TALLERS I ALTRES ACTIvITATS CONSUM RESPONSABLE, SALUT I MEDI AMBIENT Telèfons d’interès casa de la vila N133 09 2014 Emergències: 112 Servei gratuït víctimes violència masclista: 900900120 Emergències Companyia d’aigües SOREA: 900 30 40 70 Ajuntament de Sant Cugat: 93 8970103 [email protected] www.santcugatsesgarrigues.cat 11 de Setembre Camikursa Pedalada Amb el mes de setembre arriba l’hora de la tornada i amb ella les ganes de començar les activitats del nou curs. És la raó per la qual en aquet butlle- tí us proposem tot un seguit d’ac- tivitats que us permetin practicar l’esport, la cultura, la salut, l’acció social i humanitària i la sostenibi- litat del Medi ambient amb la 12ª edició de l’Ecofira. Tot plegat per donar, als joves i als menys joves, la possibilitat de prac- ticar la seva afició, de llançar-se a la descoberta de noves activitats o de fer-se útils a la comunitat apuntant- se a coŀlaborar amb alguna entitat. La 12ª Ecofira continua concentrant totes aquestes qualitats i un públic desitjos de retrobar-les i és una bona ocasió per implicar-se en els àmbits més variats de la sostenibi- litat del Medi ambient a la comarca de l’Alt Penedès i en la vida associ- ativa del poble de Sant Cugat Ses- garrigues. A través de les nombroses activitats programades durant el darrer cap de setmana d’aquest mes, l’Ecofira dona un aire de festa que ens aju- da a incorporar nous propòsits pel nous curs i esdevé una sortida ideal tant a nivell individual, com famili- ar. Bona tornada a tots vosaltres! Montserrat Albet i Noya Alcaldessa

Transcript of casa de la vila 09 - santcugatsesgarrigues.cat web.pdfductiva Local del Pla “Xarxa de Governs...

12a FIRA MEDIAMBIENTALDEL PENEDÈS 2014SANT CUGAT SESGARRIGUES

DIUMENGE 28 DE SETEMBREFIRA CoMERCIAL

I DEL 20 AL 28 CoNFERÈNCIES, ExPoSICIoNS TALLERS I ALTRES ACTIvITATS

ConsumResponsable,salut imedi ambient

■ Telèfons d’interès

■ casa de la vila N 1 3 3

092 0 1 4

Emergències: 112Servei gratuït víctimes violènciamasclista: 900900120Emergències Companyia d’aigüesSOREA: 900 30 40 70

Ajuntament de Sant Cugat: 93 [email protected]

11 de SetembreCamikursaPedalada

Amb el mes de setembre arriba l’hora de la tornada i amb ella les ganes de començar les activitats del nou curs. És la raó per la qual en aquet butlle-tí us proposem tot un seguit d’ac-tivitats que us permetin practicar l’esport, la cultura, la salut, l’acció social i humanitària i la sostenibi-litat del Medi ambient amb la 12ª edició de l’Ecofira.

Tot plegat per donar, als joves i als menys joves, la possibilitat de prac-ticar la seva afició, de llançar-se a la descoberta de noves activitats o de fer-se útils a la comunitat apuntant-se a coŀlaborar amb alguna entitat.

La 12ª Ecofira continua concentrant totes aquestes qualitats i un públic desitjos de retrobar-les i és una bona ocasió per implicar-se en els àmbits més variats de la sostenibi-litat del Medi ambient a la comarca de l’Alt Penedès i en la vida associ-ativa del poble de Sant Cugat Ses-garrigues.

A través de les nombroses activitats programades durant el darrer cap de setmana d’aquest mes, l’Ecofira dona un aire de festa que ens aju-da a incorporar nous propòsits pel nous curs i esdevé una sortida ideal tant a nivell individual, com famili-ar.

Bona tornada a tots vosaltres!

Montserrat Albet i NoyaAlcaldessa

el poble dia a dia

Subvenció de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona, ha concedit a l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarri-gues un ajut de 39.255,00€ per tal de dur a terme una actuació de Rehabili-tació i Condicionament de la Coberta vella del Forn Exposició Rural i Pavi-mentació de l’espai d’Accés.

A aquest ajut l’Ajuntament de Sant Cu-gat Sesgarrigues hi imputarà el cost de les obres de pavimentació de la Parra del Cafè que ja es van realitzar i les obres que s’han de dur a terme per ar-renjar la malmesa teulada del Forn.

Aquest ajut la Diputació l’ha concedit en la línia de suport pel “finançament de la reforma, rehabilitació i reparació d’elements constitutius de patrimoni singular local” del Programa Comple-mentari de Suport a l’Economia Pro-ductiva Local del Pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015”.

Condicionament del camí de la Torre a la carrerada

Via-T dels peatges gratuïta per conductors amb reconeixe-ment legal de discapacitat

Us informem que el Departament de Benestar Social i Família de la Generali-tat, ha signat un conveni de coŀlabora-ció amb la Fundació Abertis, per tal de facilitar de forma gratuïta el dispositiu Via-T dels peatges de les autopistes a les persones conductores amb disca-pacitat. Cal que disposin de carnet de conduir en vigor i el reconeixement legal de discapacitat i/o targeta acre-

ditativa de la discapacitat del Departa-ment de Benestar Social i Família, amb un grau igual o superior al 33% amb barem de mobilitat positiu, o també, amb un grau igual o superior al 65% (sense haver de complir el barem de mobilitat).Per soŀlicitar els dispositius cal trucar al telèfon d’atenció al client d’Abertis Au-topistes: 902 200 320.

Durant el mes de juliol de 2014 s’han dut a terme les obres de condiciona-ment del Camí de la Torre a la Carrera-da.

Les obres han consistit en l’anivella-ment del camí i l’escampada de graves i sauló per tal que el pas de vehicles i de vianants sigui l’adequat.

El cost d’aquesta actuació ha estat de 3.665€ assumit entre l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues i l’empresa René Barbier en virtut d’un acord entre ambdues parts.

Arranjaments al polígon “La Masia”

L’Ajuntament informa que s’han iniciat repa-racions a la via pública consistents en asfaltat de zones deteriorades del polígon industrial “La Masia” com: l’entra-da del polígon des de la N-340 i la corba de l’Avinguda Barcelona amb l’Avinguda Torrent del Pont.

Darrerament, l’Ajuntament ha instaŀlat un pas elevat asfaltat en el carrer del Sol, seguint les indicacions del pro-jecte de Camí escolar segur, augmen-

tant així la seguretat dels vianants que transiten per la zona del recinte escolar i la Zona Esportiva.

Projecte Camí escolar segur

Inici del curs escolar a la Llar d’Infants La Balena

El proper dilluns 15 de setembre co-mença el curs a la Llar d’Infants muni-cipal La Balena amb molta iŀlusió per compartir experiències i activitats amb tots els infants i llurs famílies.

L’escena es repeteix cada any als cen-tres educatius que acullen els més menuts: nens i nenes plorant en veure que els seus pares marxen i els deixen en un lloc que els resulta estrany. Amb els dies, els plors deixen de sentir-se i obren pas a rialles, a jocs i a la familia-ritat, desprès del procés d’adaptació. A la llar es té una especial cura d’aquest procés d’adaptació dels infants a la seva nova situació.

Enguany hi ha 28 infants matriculats a la llar, que es reparteixen de la següent manera: 6 a l’aula de nadons, 8 a l’aula d’1 any i 14 a l’aula de 2 anys. Enguany s’han inscrit menys infants que el curs passat, pel que encara queden places

disponibles que es poden incorporar al llarg del curs. També s’ofereixen els Serveis d’acollida a les 8 del matí i de menjador al migdia.

Com a novetat tenim que enguany estem preparant un hort més gran al pati i també que ja està en ple funci-onament el Pla d’Autoprotecció de la llar i ja s’ha fet el corresponent simula-cre d’evacuació per comprovar que tot funciona correctament i amb absoluta normalitat.

El mes de setembre, com cada any, ens porta a obrir un nou curs escolar. L’escola Les Vinyes encetarà el curs el proper dilluns dia 15 de setembre amb les instaŀlacions a punt, amb el pro-fessorat definitiu i amb algunes noves incorporacions. Un curs que comença amb una nova Llei educativa, la LOM-CE, que demana canvis imminents als primers cursos de cada cicle de Primà-ria, a primer, a tercer i a cinquè. El Consell Escolar de l’escola de Sant Cugat ja s’ha manifestat en contra d’aquesta Llei i el Claustre s’acollirà a qualsevol acció de consens amb la res-ta d’escoles catalanes que han signat el manifest impulsat, entre d’altres, per la Federació de mares i pares d’alumnes de Catalunya, perquè la Llei per a la mi-llora de la qualitat educativa no generi grans canvis en els programes de cada cicle. Cal esperar què demana als cen-tres la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat, per tal que es garanteixi el model d’immersió lingüísitca als cen-tres públics catalans.

A efectes pràctics, volem informar-vos que mantenim el nombre d’alumnes i de mestres, 140 i 13,5 respectivament. Pel que fa a l’horari dels alumnes, con-tinua sent de les 9 del matí a les 12:30 del migdia i de les 15:00 a les 16:30 de la tarda. El calendari general del curs escolar es pot consultar al portal de la generalitat gencat.net/ense i el calen-dari específic d’activitats anuals de Les Vinyes es donarà a conèixer a tota

la comunitat educativa un cop estigui aprovat per Consell Escolar el Pla Anual del Curs. Podeu trobar més informació al blog de l’escola: http://escolalesvi-nyes.blogspot.com.es/

D’altra banda, cal recordar a les famílies que el dia 9 de setembre a les 19:00 ho-res tindrà lloc la reunió d’inici de curs al pati de l’escola. Hi haurà el servei d’acollida organitzat per l’AMPA, com va essent habitual. A la trobada amb les famílies es farà la presentació ge-neral del nou curs, del nou Claustre de Les Vinyes i, per acabar, encetarem un nou temps d’intercanvi amb els mes-tres a l’interior de l’escola, per tal que les famílies i els alumnes puguin visitar les instaŀlacions i conèixer quines seran les aules on els seus fills passaran els propers mesos.

Com cada retrobament, rebem el nou curs amb entusiasme, amb voluntat de millora i amb moltes ganes de conviu-re, de compartir i d’aprendre conjunta-ment.

Molt bon curs 2014-2015 a tothom!

Equip Directiu Escola Les Vinyes

15 de setembre, tothom a punt! Escola Les Vinyes.

El passat dia 26 de juliol i emmarcat en els actes de la Festa Major, es va cele-brar el primer concurs de pintura ràpi-da de Sant Cugat Sesgarrigues orga-nitzat per la comissió de festes, amb la coŀlaboració de l’Ajuntament i el taller de pintura del Casal de la Gent Gran. Malgrat les dificultats de l’actual situa-ció i del poc temps que vam disposar per a l’organització del mateix podem considerar que el nivell de satisfacció és moderadament alt, la participació si bé no va ser l’esperada en nombre, si ho va ser en el que a qualitat artísti-ca es refereix, els artistes professionals que van venir de diferents punts de la comarca i d’altres llocs: Josep Manel Aznar (1r premi), August Rosell (3r pre-mi), Jordi Pons, Rosalia Comelles, Ra-mon Pujolà, Miquel Bruno ... i els locals Mari Carmen Sànchez (premi artista local), Montse Sivill i Josep Esteve, van

posar de manifest en la seva obra uns molt considerables coneixements de les tècniques pictòriques (olis, acrílics i aquareŀles), així com un exceŀlent do-mini del dibuix, el color i la composi-ció. Tot això va posar als membres del ju-rat davant la dificultat que comportava la decisió a prendre per a la concessió dels premis, si bé per al premi a l’artis-ta local no plantejava cap dificultat, el primer i tercer es van decidir després d’un important i intens debat, atorgant el primer premi a l’artista Josep Manel Aznar (Aznar Chagall) per la seva capa-citat de síntesi, l’intens tractament cro-màtic, la pinzellada àmplia, valent i ge-nerosa i la seva perfecta composició. El jurat, compost per: Raúl Casado (re-gidor de Cultura), Jordi Sànchez (artista pintor, ex-professor a l’Escola Massana, Art i Disseny), Joan Peret (en repre-

sentació del Taller de pintura), Joana Travé i Imma Raventós (artistes, ambdues llicenciades en Belles Arts), va acordar ator-gar per unanimitat a tots els participants no premiats una menció honorífica. Esperem l’any vinent per orga-nitzar encara millor el 2n CON-CURS DE PINTURA RÀPIDA, amb el desig i l’ambició que aquest concurs es consolidi i sigui un referent en la ja inten-sa activitat cultural del nostre poble.

Jordi Sànchez

1r Concurs de pintura ràpida

Guanyador del 1r premi del concurs

Comissió de Festes

Un cop passada la nostra primera Festa Major com a Comissió de Festes, volem fer públic el nostre agraïment a totes aquelles persones que no figuren al programa de la Festa i que amb la seva coŀlaboració desinteressada ens van ajudar a tirar endavant els actes.

Agraïm:Al Joan Mallofré per muntar la iŀlumi-nació del MAG FÈLIX i dels DJ’S “VA DE RETRO” .Al Josep Bertran per muntar la iŀlumi-nació del SOPAR A LA FRESCA.A les famílies Bertran-De la Cruz i Ven-drell-Herrera per deixar-nos endollar a casa seva la iŀluminació del SOPAR A LA FRESCA.Al Quim Boada per muntar la iŀlumina-ció de l’espectacle del QUIM VILA a la Torre del Gall i del Concert amb la BAN-DA DE MÚSICA MESTRE MONTSERRAT als jardins de René Barbier.Al Josep Catasús per traslladar-nos l’es-cenari del Concert de BANDA al René Barbier.

A les famílies Clos-Heras, Soria-Díaz i De la Cruz-Muñoz per atendre els punts d’aigua durant la Cercavila.Al Miquel Lleixà per instaŀlar les borras-ses a la Plaça de les Eres pel final de la Cercavila.

I no volent-nos deixar a ningú, a tots aquells que en un moment o altre va-reu donar un cop de mà a coŀlocar i re-tirar les taules del sopar, cadires en els diferents actes, etc ...

Moltes gràcies a tots i a totes !!!

També dir-vos que, adjunt a aquest butlletí del dia a dia, teniu una petita enquesta que podeu emplenar i retor-nar-la a l’Ajuntament abans de l’1 d’oc-tubre. De ben segur que ens ajudarà a valorar la passada Festa Major i a poder preparar la propera.

Moltes gràcies per la vostra col•laboració!

medi ambient

Aquest any arribem a la 12a edició de l’Eco Sant Cugat. Des del dissabte 20 al diumenge 28 de setembre hi ha pro-gramats diferents actes que tornaran a fer del nostre municipi un referent penedesenc i català en matèria ambi-ental.

La 12a Eco Sant Cugat començarà amb la Pedalada contra el canvi climàtic, i seguirà amb la tercera edició de la Ca-mikursa. El cap de setmana següent hi haurà, entre d’altres: una caminada, una bicicletada, una visita a l’exposició de Cal Pau Vidal i a la Fresquera de la Plaça de l’Església, un mercat d’inter-canvi, l’espai salut, conferències, expo-sicions, xerrades i tallers per a totes les edats, que clouran amb la fira de diu-menge 28. A l’igual que l’any passat, el gruix de les activitats del diumenge serà a la zona esportiva, al centre cívic i a la plaça de Joan Sangenís.

Juntament amb aquest Dia a Dia de se-tembre us repartim el tríptic divulgatiu de l’Eco Sant Cugat 2014, on podreu veure amb detall totes les activitats programades.

També podeu trobar tota la informació referent a l’Eco Sant Cugat al nostre web: ecosantcugat.cat, via facobook i twitter!

Aprofitem per recordar-vos que tot-hom que vulgui coŀlaborar voluntàri-ament pot contactar amb l’equip de l’Eco a l’adreça electrònica: [email protected].

Participa de la Fira amb nosaltres i fes-la teva!

Eco Sant Cugat 2014

Per vuitè any consecutiu, a Sant Cugat celebrem la Pedalada contra el canvi climàtic, una activitat organitzada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que celebren molts municipis catalans, i que també dóna el tret de sortida a la 12a Eco Sant Cugat. Aquest any, la pedalada serà el dissab-te 20 de setembre, a partir de les 18h

de la tarda des de la Plaça del Sindicat, i com cada any, serà un passeig amb bi-cicleta apta per a tothom per les rodali-es del municipi de Sant Cugat.Disposarem de cotxe-escombra i a l’acabar l’acte farem un pica pica a la Plaça de l’Ajuntament.

Animeu-vos a participar-hi!!!

Pedala contra el canvi climàtic

Deixalleria

La deixalleria està situada al Polígon Industrial de Sant Pere Molanta (Avinguda Montserrat, 58. Telèfon 635 43 03 76).A la deixalleria podem portar-hi els següents residus: voluminosos, piles, fluorescents, pneumàtics, frigorífics, ampolles de vidre, paper i cartró, ferralla, bateries, productes especials, productes electrònics, olis vegetals i olis minerals.Horaris: Dilluns de 9h a 13h. Divendres de 9h a 13h i de 16h a 19h. Dissabte de 9h a 14h.

gent gran

El programa de dinamització de la gent gran reprèn l’activitat a partir de l’octubre cada dijous a la tarda al Casal d’avis ubicat al Centre Cívic. Aquest programa pretén incentivar, motivar i recolzar la participació de la gent gran al nostre municipi, que té un índex d’envelliment (105,49) superior al cata-là (104,23)1 .

L'objectiu és la millora de la qualitat de la vida de la gent gran fomentant pro-jectes de participació i animació, do-nant suport a la capacitat organitzativa del Casal d’avis en les seves activitats i en la gestió del local.

Proposta d'activitats:Les d'activitats és fan de forma consen-suada amb el casal de gent gran i amb l’oferta disponible en cada moment. Així es fan xerrades que responen a les necessitats expressades, sortides, tallers, cursos d’informàtica, trobades

comarcals, ... i cada trimestre s’edita un tríptic informatiu que recull la progra-mació d’activitats.

Volem també remarcar que la dina-mització per la gent gran la va iniciar l’Ajuntament l’any 2010, amb el suport de la Diputació de Barcelona i que du-rant aquests cinc anys de continuïtat ha estat valorada de forma molt positi-va per les persones beneficiaries.

Els recursos humans disponibles són de dos dies a la setmana de la dina-mitzadora, que té l’encàrrec d’oferir activitats de lleure en funció de les necessitats i dels recursos disponibles, reunir-se amb la junta per captar pos-sibles iniciatives i també per donar-los suport en totes les activitats que ja es realitzen i motivar la creació de noves.

A traves del Butlletí municipal i el tríp-tic que rebreu a casa, podeu conèixer

la programació i apuntar-vos a les activitats que més us interessin. Si necessiteu més informació podeu adreçar-vos a l’Ajuntament els di-lluns al matí i els dijous a la tarda per parlar amb la dinamitzadora, Anna Ripoll.__________________1.Anuari d’indicadors socioeconòmics 2013. Mancomunitat Penedès i Garraf.

Dinamització per a la gent gran

esports

Activitats esportives del curs 2014-2015

El curs escolar és a punt de començar, i amb ell també s’inicien les diferents activitats esportives que es programen al municipi.

Per tal de donar-vos la màxima infor-mació possible, per segon any hem creat una guia d’activitats esportives

pel curs 2014 / 2015 on apareixen els horaris, l’inici de cada activitat, els preus, i altres coses a tenir en comp-te. L’oferta d’aquest curs és per a totes les edats (a partir de 3 anys) i amb una gran varietat d’activitats.

No us ho perdeu!

El passat diumenge 13 de juliol es va celebrar a la piscina Municipal de Sant Cugat Sesgarrigues la jornada solidaria del Mulla’t, convocat per la Fundació Esclerosi Múltiple per coŀlaborar en la lluita contra aquesta malaltia.

Des d’aquest Dia a Dia volem agrair a tots els voluntaris/es que van coŀlabo-rar de manera altruista perquè es po-gués celebrar una altra vegada aquest esdeveniment que va aconseguir una recaptació de 623€ i una bona estona.

Agraïment a la col·laboració del Mulla’t

Calendari C.F. Sant Cugat Sesgarrigues. Tercera Catalana grup 12

Calendari AEK Sant Cugat. Primera divisió Catalana futbol sala grup 4

07/09/2014Anoia C.E / St. Cugat Sesgarrigues14/09/2014St. Cugat Sesgarrigues / Ribes21/09/2014Les Roquetes / St. Cugat Sesgarrigues28/09/2014Piera / St. Cugat Sesgarrigues05/10/2014Montserrat Igualada / St. Cugat Sesgarrigues

27/09/2014A.E. Penya Esplugues / AEK Sant Cugat04/10/2014AEK Sant Cugat / Sant Just F.S.

entitats

El 21 de setembre tindrà lloc la 3a edi-ció de la Camikursa. Des de l’organit-zació volem animar als santcugatencs i santcugatenques a participar-hi, ja sigui en una de les modalitats de cursa (21 o 10 kilòmetres) o bé en la camina-da popular i les curses infantils.

La Caminada popular, amb uns 13 km aproximadament, presenta un recor-regut diferent al de l’any passat, doncs dóna tot el tomb a la serra de les Gu-nyoles. Recomanem a les persones interessades en participar-hi que s’ins-criguin abans del 17 de setembre, a través de la pàgina www.camikursa.cat. Només d’aquesta manera es podrà obtenir la bossa amb els obsequis i la samarreta de la III Camikursa. Qui ho vulgui, també es podrà inscriu-re el mateix dia de la cursa, però no ob-tindrà la samarreta ni tampoc la bossa del corredor. El preu per caminador és de 7€ .

La Camikursa també es caracteritza per les seves dues curses infantils, per camins al voltant del poble. Una cursa d’un 2,5 km destinada a nens i nens de 10 a 15 anys. I una segona cursa, d’aproximadament 1 km, destinada a nens i nenes de fins a 9 anys. Les dues curses són gratuïtes, però també cal inscriure’s i omplir un full d’autoritza-ció. Tot ho trobareu a la web de la Ca-mikursa.

Per altra banda, us anunciem que el dissabte 20 de setembre, de 18 a 20h serem a la pista, i les per-sones inscrites podran venir a recollir el dorsal i així estalviar-se la cua del matí següent.

La III Camikursa es posa a caminar

Després d’uns mesos de vacances la coral torna a engegar un nou curs. Te-nim moltes ganes de continuar acos-tant la música a la gent del poble i per això convidem a tothom a participar activament en les diferents seccions de l’entitat. T’agrada cantar? O potser prefereixes tocar algun instrument? Convidem a tothom qui vulgui a pro-var-ho!Com els altres anys, la Coral tindrà un estand a l’ecofira, el proper diumenge 28 de setembre. Ens tindreu allà per preguntar-nos qualsevol dubte, dies i hores d’assaig, veure fotografies… a més a més de poder adquirir els anu-aris que hem anat realitzant i el CD del Raïm Guitar.Les seccions començaran els assajos la primera setmana d’octubre.

Però abans es farà una reunió informa-tiva perquè tots pugueu saber com es desenvoluparà el curs i poder parlar directament amb els directors. En prin-cipi, els dies d’assaig seran els mateixos que l’any passat i en alguns casos els horaris canviaran lleugerament. Així doncs, els grups de flautes, Coral Infan-til i els alumnes de guitarres assajaran dijous a la tarda, els alumnes de piano els divendres a la tarda, el Raïm Guitar dissabte al migdia i la Coral El Raïm els dijous al vespre. Tot i així, dependrà del volum i edat d’alumnes inscrits.Si teniu cap dubte podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del mail [email protected].

Arranquem nou curs. Societat Coral El Raïm entrevista a les entitats Associació Pica-Soques

Presidenta: Marta Surià Esteve

Quan es va crear la vostra entitat?

Fa tres anys que els grallers Pica-So-ques ens vam formar com entitat. Abans ens havíem apuntat al curs de gralla que organitza l’Ajuntament, per aprendre a tocar la gralla i per acom-panyar els gegants de Sant Cugat Ses-garrigues.

Per què es va crear la vostra entitat?

Cada cop vam anar tenint més sortides com a grallers i fer-se entitat va ser una bona opció.

Quines activitats feu durant l’any?

Col·laborem en festes del poble, com ara els Tres Tombs, Festa Major, l’Onze de setembre, l’Ecofira, Festa del Most, la Marató, etc. I també anem a tocar a festes d’altres indrets.

Curs de gralla:

Els dissabtes a la tarda es fa un curs de gralla a la Gruta de Sant Cugat, us ani-mem a provar-ho! De 15.30h a 16.30h hi ha el curs per a nivell avançat i de 16.30h a 17.30h el de iniciació.

Local_ c/Nostra Dona de Montserrat, 3 Sant Cugat Sesgarrigues (08798) Mail_ [email protected] Facebook_ facebook.com/picasoques Web_ www.picasoques.cat

Marta SuriàPresidenta

ple de l’ajuntament Resum del Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues de

9 de juliol de 2014

1. L’Alcaldessa passa a votació l’aprova-ció de l’acta de les sessions dels Plens de 14/05/2014 i de 4/06/2014 i aques-tes són aprovades per unanimitat dels regidors/es presents.

2. Es dona compte de les resolucions de l’alcaldia i de les actes de les Juntes de Govern de 25/02/2014, de 11/03/2014, de 25/03/2014, de 8/04/2014, de 22/04/2014 i de 6/05/2014, i es dona compte de l’Informe de la Tresoreria i de la intervenció en relació al grau de compliment de la llei 15/2010, de 5 de juliol, per la qual s’estableixen me-sures de lluita contra la morositat. El resum de pagaments i obligacions és el següent: els pagaments realitzats durant el trimestre dins del termini legal són de 134.709,09€. La resta de pagaments són de 39.469,30€. Els pa-gaments totals durant el trimestre són 174.178,39€ i les obligacions pendents en les quals s’incompleix el termini le-gal són 1.605,52€.

3. S’aprova definitivament i per una-nimitat el Compte General de la Cor-poració de l’exercici 2013. El compte general posar de manifest la gestió realitzada en els aspectes econòmic, financer, patrimonial i pressupostari, està elaborat per la Intervenció.

El Balanç de situació en tancar l’exer-cici dóna un actiu de 10.900.581,18€ i un passiu de 10.900.581,18€. El Comp-te de resultats dóna un estalvi de 460.361,20€. La Liquidació del pres-supost: en tancar l’exercici dóna uns drets pendents de cobrament del pres-supost corrent de 269.692,97€, unes obligacions pendents de pagament de pressupost corrent de 71.413,00€, uns romanents de tresoreria totals de 1.492.498,98€ i un resultat pressupos-tari ajustat de 430.358,74€. L’estat de-mostratiu dels drets a cobrar i les obli-gacions a pagar corresponents a pres-supostos tancats dóna uns drets pen-dents de cobrament de 221.202,13€ i unes obligacions pendents de pagar de 1.353,66€. L’estat de tresoreria dóna una existència de 1.136.474,33€. L’es-tat de romanent de tresoreria dóna un romanent de tresoreria per a despeses generals de 417.387,34€ i un romanent de tresoreria afectat a despeses de 915.342,29€. Les actes d’arqueig donen una existència final de 1.136.474,33€.

4. S’aprova per unanimitat la ratifi-cació del Decret d’Alcaldia sobre la modificació de crèdit del pressupost. Per poder atendre les obligacions de pagament, per a les quals no existeix suficient consignació en el pressupost ordinari, es necessita tramitar l’expedi-ent de crèdit extraordinari a finançar

amb transferències de crèdit entre par-tides i generació de crèdits per ingres-sos dins del mateix pressupost. Les ac-tuacions a executar són les següents:

- La subvenció per Plans locals d’ocu-pació de 21.379,39€ de la Diputació de Barcelona.

- La contractació de personal de la piscina per l’import 20.624,53€.

- El Conveni amb Nou Set correspo-nent al projecte Sant Cugat inclusió per import de 11.375€.

- En el Projecte FEDER de desenvolupa-ment turístic de Sant Cugat Sesgarri-gues, la normativa estableix que cal unificar en una sola aplicació pres-supostària les diferents actuacions i es procedeix a fer-ho amb un total de 205.310,26 €.

5. En compliment de l’obligació de reduir l’endeutament en base al su-peràvit de la liquidació del pressu-post de 2013, s’aprova per unanimi-tat realitzar l’amortització anticipada d’una anualitat del deute que l’Ajunta-ment té amb la Diputació per valor de 31.740,00€ en virtut del resultat pres-supostari favorable de l’ajuntament i de la Llei d’Estabilitat pressupostària i Sostenibilitat financera.

6. S’aprova amb tots els vots favora-bles dels regidors/es presents la cer-tificació núm. 3 de les obres per a l’adequació de l’accés a la Fresquera situada al subsòl de la plaça de l’Esglé-sia per un import de 28.139,36€.

7. S’aprova per unanimitat aplanar-se en els recursos contenciososinterposats per les operadores de telefonia mòbil contra l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per apro-fitament especial del domini públic lo-cal a favor d’empreses explotadores de serveis de subministres d’interès gene-ral, aprovada per aquest Ajuntament i que es troben en tramitació davant el Tribunal Superior de Justícia de Cata-lunya.

8. S’aprova per unanimitat l’adhesió al document de la Coordinadora de co-lles castelleres de Catalunya titulat “els valors socials del fet casteller”. Atès que el Penedès té una llarga tra-dició castellera i que els valors que es descriuen en el document són molt necessaris per a la convivència social i per al progrés del país.

agenda d’activitats

Divendres 5 de setembreA les 18:30h a la Sala de PlensActe de celebració de la Diada Nacio-nal de CatalunyaConcert de Duo de Cordes a càrrec de Anna Mayné i Oleguer Aimamí

Dijous 11 de setembreA les 8:30h a la Plaça del SindicatCaminada a la Font del Cuscó

Dissabte 13 de setembreA les 17h al Camp de futbolC.F. Sant Cugat - Ribes

Dilluns 15 de setembreInici del curs escolar a l’Escola les Vinyes i a la Llar d’Infants La Balena

Dissabte 20 de setembreA les 18h a la Plaça del SindicatPedalada contra el Canvi Climàtic

Diumenge 21 de setembreA partir de les 8h a la Zona EsportivaCamikursa

Del 26 al 28 de setembreEco Sant CugatConsultar la programació al tríptic adjunt.

Dissabte 4 d’octubreA les 17h a la pista poliesportivaAEK St. Cugat - Sant Just F.S.

Festa Major 2014

transport

Horaris autobús:

St. Cugat - Vilafranca (Estació de bus)

dies feiners dies feiners dissabte

9:05 16:10 08:05

Vilafranca (Estació de bus) - St. Cugat

dies feiners dies feiners dies feiners dissabte dissabte

12:20 18:30* 20:00 11:00 12:30Direcció Sant Sebastià, Lavern, St. Pau d'Ordal, El Pago, Ordal, Cantallops.*L'autobús de Vilafranca a St. Cugat de les 18:35h no passarà durant les vacances escolars.

Cases Roges - Vilafranca (Hispano Igualadina)

De dilluns a divendres feiners.

Cases Roges 7:02 9:22* 16:37 17:37* 19:22 19:37**Només passarà duran les vacances escolars d’estiu, Nadal i Setmana Santa

Vilafranca - Cases Roges (Hispano Igualadina)

De dilluns a divendres feiners

Vilafranca 8:20* 11:15 13:30* 15:15 17:00* 18:45 19:15* 20:00*Només passarà durant les vacances escolars d’estiu, Nadal i Setmana Santa

Dissabtes

Vilafranca 13:45

Servei de taxi

La parada de taxi està situada al costat del consultori mèdic, per contactar-hi podeu trucar al 659 621 542

Oficines de l'Ajuntament:Dilluns a divendres de 8h a 14h.Dijous de 16h a 20h.

Serveis Socials:Treballadora Social i Educadora SocialDimecres de 8:30h a 15h, Ajuntament.

Arquitecte Municipal:Dimarts de 11:30h a 15h, Ajuntament.

Jutjat de Pau:Dilluns de 12h a 14h, a l’Ajuntament.

PIJ (Punt d'Informació Juvenil)Dimarts i Dijous de 17h a 19h a l’aula virtual.

Aula Virtual del Centre CívicDimarts de 17h a 19h.Dijous de 17h a 19h.A partir d’octubre

Gimnàs del Centre Cívic:Gimnàs d’ús lliure: dimarts, dijous i dissabte de 19h a 21h.

Casal de la Gent GranDe dilluns a divendres de 15:30h a 18:30h, i diumenges i festius de 15:30h a 21:30h, al Centre Cívic.

Oficina de CorreusDe dilluns a divendres de 9h a 10h a la Gruta, C/ Nostra Senyora de Montserrat 3.

BibliobúsEls dijous 25 de setembre de 16h a 19h davant del Consultori mèdic.

Horaris d’interès del municipi

Comerços del municipi

Estanc Anna MªTelf. 938970417

El Rebost de la Maria Telf. 938970778

Cal Morero Telf. 938970130

Fleca Fontanals Telf. 938992165

El Cafè Telf. 938970325

Perruqueria ROHE Telf. 938970119

Pentinants Montserrat Telf. 938970584

Farmàcia Pere Juvés Telf. 938970243

Horaris Farmàcia Sant Cugat SesgarriguesDe dilluns a divendres de 9h a 13h i de 17h a 20h. Dissabtes de 11h a 13h.

Farmàcies de guàrdia durant el mes de setembre

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Diumenge

1Puerto

2Bosch

3Pedrerol

4Planas

5Jonch

6Amadó

7Olivé

8Pedrerol

9Bosch

10Miralles

11Viñals

12Amadó

13Planas

14Jonch

15Puerto

16Cuadras

17Olivé

18Pedrerol

19Bosch

20Miralles

21Viñals

22Amadó

23Planas

24Jonch

25Puerto

26Cuadras

27Olivé

28Pedrerol

29Bosch

30Miralles

L’horari de guàrdia és de 9h a 9h de l’endemà. A partir de les 24h cal avisar a la Policia Local (93 892 38 38)

Consultori mèdicMetge Dilluns de 9h a 12hDimarts consulta a les CabanyesDimecres de 9:00h a 12hDijous consulta a les CabanyesDivendres de 9:30h a 12h

InfermeraDilluns de 9h a 12hDimarts consulta a Les CabanyesDimecres de 9h a 9:45h analítiques i de 9:45 a 12h visitaDijous consulta a Les CabanyesDivendres de 9h a 12h

Per concertar visita amb el metge de Sant Cugat truqueu a Sanitat respon 902 111 444 o al 933268901 les 24 hores del dia, tots els dies de l’any, o a la pàgina web: https://www.ics.gencat.cat/citaprevia/visites.jspPer a consultes fora de l’horari d’atenció del consultori local cal dirigir-se al CAP Monjos, de dilluns a divendres de 15h a 21h. Fora d’aquest horari les persones que necessitin ser ateses d’urgència s’hauran d’adreçar a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Servei d’assessorament familiar d’alcohol i altres droguesDijous de 17h a 19h, al CAP Alt Penedès de Vilafranca. Cal demanar cita prèvia al tel. 931184005