Cunit Festa Major 2015

24

description

 

Transcript of Cunit Festa Major 2015

Page 1: Cunit Festa Major 2015
Page 2: Cunit Festa Major 2015
Page 3: Cunit Festa Major 2015

3

Ja som de ple a l’estiu, una època de l’any bonica i que convida a passejar, a gaudir, a compartir bons moments a l’aire lliure. A Cunit tenim el privilegi de tenir un en-torn envejable, les nostres platges, el nos-tre bosc, tenim patrimoni arquitectònic, i també patrimoni cultural en forma de tra-dicions que any rera any tenim la sort de poder gaudir a tocar del mar.

Per Sant Cristòfol arriba la Festa Major d’Es-tiu, i amb ella tota la diversió i les activitats que sempre ens fan passar 4 dies compar-tint la festa al carrer. Com sempre, petits, joves i grans, tots i totes podrem ballar, riu-re, cantar, participar, passar estones amb la família, els amics i amb tots els visitants que venen a Cunit.

Tindrem la possibilitat de gaudir dels ele-ments i símbols més nostres: les sardanes, les havaneres, els correfocs, els balls popu-lars; descobrir racons emblemàtics amb la ruta pel nostre patrimoni, participar de les activitats pels joves i pels infants i, en-tre d’altres, veure un espectacle pirotècnic que li posarà llum i color a la Festa Major.

Quan celebrem Sant Joan, sentim que ja ha començat l’estiu. La Festa Major és el tret de sortida de dos mesos carregats d’activitats per a tothom que l’Ajuntament

i entitats organitzen. Ja sigui al centre de Cunit, amb l’església Sant Cristòfol de fons, a tocar de la platja, a la Rambla del Prat... Cunit ofereix escenaris ideals per a gaudir del bon clima que tenim. Us convido a viu-re l’estiu a Cunit!

Montserrat CarrerasAlcaldessa de Cunit

SALUTACIÓ ALCALDESSA

Page 4: Cunit Festa Major 2015

4

DIVENDRES 10 DE JULIOL •   A les 17.00h, Pl. Santiago Rusiñol,

CORREAIGUA INFANTIL I BERENAR, a càrrec de la Coordinadora del Carnaval.

•   A les 20.30h, a la Sala de Sessions de l’Ajuntament REBUDA OFICIAL A LA COMITIVA DE HAMMELBACH, localitat agermanada amb Cunit des de 1997.

•    A  les  21.00h, a la pl. del Casal PREGÓ D’INICI DE FESTA MAJOR.

 •   A partir de  les 21.30h, VI edició del Corre-bars-2015 amb acompanyament de Ba-tukada i la col·laboració de la Coordinadora del Carnaval de Cunit.

•  A les 22h, a la pl. del Casal, BALL amb Dj’s.

DISSABTE 11 DE JULIOL•    A partir de les 10.00h, espigó núm. 2, TOR-

NEIG VÒLEI PLATJA 4X4 MIXTE POPULAR, amb la col·laboració del Club Vòlei Cunit.

•   A  les  12h, Presentació dels nous punts d’informació patrimonial, amb el regidor de Turisme Jaume Casañas. Sortida de la pl. Casal

•   A les 18h, al c. Sant Joan davant del Casal municipal CONCURS DE TRUITES i CON-CURS DE REBOSTERIA CASOLANA a càrrec de l’entitat Ateneu Cultural Alba de Cunit.

•   A les 19.30h, pels carrers de la població amb inici a la pl. del Casal i acabament a la pl. San-tiago Rusiñol, CERCAVILA DE BALLS PO-PULARS amb la participació de la colla local dels Balls Populars de Cunit amb els Balls de Bastons, Cercolets, Pastorets, Panderos, Cap-grossos i la participació de colles visitants.

•   A  les 21h, Entrada de les colles participants al correfoc amb la lectura dels versots i acte seguit inici del CORREFOC, pels carrers del municipi amb la participació del Gegantó del Foc, la Draga i els Joves Diables de Cunit les colles invitades: Diables de Ripollet, Bruixes del Nord de Sabadell, Ball de Diables el 7 pecats de la Pobla de Mafumet, Dimonis de Montblanc, Diables d’Andorra, Ball de Diables de Roda de Berà, Dimonis dels Trons de Lleida, Colla de Dia-blesses i Diables del Pont de Suert i els deixe-bles del dimoni de la pedra llarga.

FESTA MAJOR CUNIT 2015

Page 5: Cunit Festa Major 2015

5

•  “LA FESTA DEL FOC” amb espectacle pirotèc-nic, al Passeig Marítim cantonada avinguda de la Font.

•  En acabar, al c dels Horts, FESTA FINAL 15è aniv. JOVES DIABLES DE CUNIT, amb DJ i oberta a tothom.

•   A partir de les 24h, a la Pl. del Casal BALL DE FESTA MAJOR amb l’orquestra “Gerunda”

DIUMENGE 12 DE JULIOL•    A partir de les 09.00h, espigó núm. 7, TOR-

NEIG FUTBOL PLATJA BASE amb la col·la-boració del CF Cunit.

•   A les 10.30h, a l’església parroquial MISSA SOLEMNE, en honor del patró de la localitat Sant Cristòfol i en acabar BENEDICCIÓ DE VEHICLES.

•   A  les 19h, a la pl. de la Vila, BALLADA DE SARDANES amb la participació de l’Agrupa-ció Sardanista de Cunit i els Petits Dansaires de Cunit.

•   A  les 19.30h, a la Sala del Casal, CON-CERT-EXPOSICIÓ a càrrec de la Coral Arrels de Cunit.

•   A les 21.00h, pels carrers de la població amb inici a la pl del Casal, CORREFOC INFANTIL amb la participació de les colles Petits Joves Diables de Cunit, el gegantó del Foc i de les co-lles convidades.

DILLUNS 13 DE JULIOL•   A  les 18h, a la pl. del Casal, FESTIVAL IN-

FANTIL de caire participatiu i amb aigua i es-cuma. En acabar XOCOLATADA per a la mai-nada a càrrec de la Peña Motera Paky Paya.

•   A les 22h. a la pl del Casal, CANTADA D’HA-VANERES. Amb Rom cremat.

•   A les 18:00h, Pl. del Casal, SH’BAM (activi-tat de ball coreografiada amb música actual), a càrrec d’Aqua Cunit.

Page 6: Cunit Festa Major 2015

6

VIU L’ESTIU 2015JULIOLDISSABTE 4 DE JULIOLA les 6 de la tarda, des de la Sala del Casal,Festival Radiofònic en directe del 8è aniver-sari del programa de Ràdio Cunit ‘Altre Temps, Altra Gent’, conduït per Vicenç Peidró.

DISSABTE 18 DE JULIOLMÚSICA ANGLESOSA les 22.00h, a l’església parroquial Sant CristòfolMúsica anglesa, Concert de cor i orquestra, a càrrec de “St. Albans Comprehensive School”

A les 22.30h, sortida Rbla del Prat Rúa Dançando Penedès Marítim, a càrrec de la Coordinadora de Colles del Carnaval de Cunit

DIUMENGE 19 DE JULIOLA les 21h, a la plaça del CasalMúsica anglesa, Concert de cor, a càrrec de “St. Edmund Arrowsmith catholic School”.

DISSABTE 25 DE JULIOLDe 20.00h a 10.00h, Pavelló Els JoncsII Torneig Nocturn Bàsquet 4x4, Associació Bàsquet Cunit

DIUMENGE 26 DE JULIOLDe 08.00h a 14.00h, Passeig MarítimIV Aquatló Cunit, CE Penedès Marítim

AGOSTDIVENDRES 31 DE JULIOL,DISSABTE 1 I DIUMENGE 2D’AGOSTFesta veïnal de l’ “Associació de Veïns Cu-nit-Oest”.

DISSABTE 1 D’AGOSTDe 22.00h a 12.00h, espigó núm. 2XX Torneig de Vòlei Nit

DIUMENGE 2 D’AGOSTA partir de les 11:00 h, espigó 4 (davant de l’Oficina de Turisme)XIII edició Concurs de Castells de sorra a la platja per a infants i adults de 0 a 100 anys, a càrrec de l’Ateneu Cultural de Cunit. Trofeu per als 4 primers classificats.

Page 7: Cunit Festa Major 2015

DIVENDRES 7 I DISSABTE 8 D’AGOSTFesta veïnal de l’ Associació de Veïns i Pro-pietaris Les Sorres-Haug.DIVENDRES, 7 Campionat de dominóDISSABTE 8 Sopar i ball al carrer

DISSABTE 8 D’AGOSTA les 19.30h, a la Pl. CasalConcurs de Misses i Desfilada de Moda, a càrrec de Asociación Cultural Pasión Flamenca de Cunit

Shopping Night: botigues obertes fins les 12 de la nit, Comerços del Nucli Antic

En acabar, Festa Final a càrrec de la Coordinadora de Colles del Carnaval de Cunit.

DIVENDRES 14, DISSABTE 15 I DIUMENGE 16 D’AGOSTFesta veïnal de l’ “Assoc. de Veïns El Gladiol”.

DISSABTE 15 I DIUMENGE 16 D’AGOSTFesta veïnal de l’ “Assoc. de Veïns Costa Cunit”.

DISSABTE 15 D’AGOSTA les 19h, a la Plaça de la VilaBallada de Sardanes amb la Cobla Catània.

De 20.00h a 08.00h, Camp de Futbol MunicipalII Torneig de Futbol Nocturn, Club Futbol Cunit.

DISSABTE 22 AGOSTCan Toni platja (Pss Marítim/ c Vendrell)De 12h a 24h, Festival Cunitstock

l’Oficina de Turisme de Cunit.

DES DEL 17 DE JULIOL FINS EL 28 D’AGOSTClasses de zumba tots els divendres de 19h a 20h. Platja de La Plana (davant oficina de turisme)

Fira d’Artesania

I Concurs d’Instagram “Viu l’estiu al Pene-dès Marítim”Per participar-hi és necessari ser seguidor del perfil d’Instagram @penedesmaritim i enviar una imatge a través d’Instagram amb l’etiqueta #pe-nedesmaritim que estigui relacionada amb el títol del concurs “Viu l’estiu al Penedès Marítim”Termini del concurs: del 22 de juny al 9 d’agost. Les imatges premiades, juntament amb les millors imatges, formaran part d’una exposició que orga-nitzarà l’oficina de turisme del 17 al 31 d’agost. Les bases es podran consultar a l’oficina de turisme.

“Associació Grup Cunit Alcohòlics anònims” De l’ 1 de juliol al 31 d’Agost –Sessions obertes, els dilluns i dijous 19:30 h a 21 h, al C. Rovira Virgi-li, núm. 1 (Edif. Policia municipal)

7

JULIOL I AGOSTVisites guiades al nucli antic de Cunit tots els dimecres de 10h a 11h. Més informació a

Page 8: Cunit Festa Major 2015

8

III EDICIO MÚSICA NITS DE GLÒRIA 2015 – PENEDÈS MARÍTIM-Entrada gratuïtaAforament limitatA les 23.00h

DISSABTE 1 D’AGOST Tipus de música: GOSPEL dels negro-spiri-tuals al southern i el soulGrup THE GOURMETS VOCAL QUARTETDuració: 1,15h.

els negro spirituals, The Gourmets s’endinsa en les textures del southern gospel i del soul, a l’estil delicatessen de grups mítics com The Golden Gate Quartet, The Pilgrim Travelers o Sam Cooke & The Soul Stirrers, però sense renunciar a visites o aclucades d’ull a d’altres ex-quisideses de la música vocal.

The Gourmets són:Alex Delgado - tenor/contratenor, piano, arran-jamentsJordi Vallespí - tenor, piano, arranjamentsJavier Canales – baríton, efectesAbel García – baix profund, líder

DISSABTE 8 D’AGOST Tipus de música: BOSSA NOVAGrup: BOSSA NOVA PROJECT BANDDuració: 1h i 30 min.

Sinopsi: Cants d’esclavatge, cants de llibertatUna bellesa vocal extraordinària, amb tessitures molt amples i domini de tècniques diverses de modulació en cadascun dels cantants; unit a una increïble facilitat per a harmonitzar col·lectivament i la qualitat i modernitat dels arranjaments, fan d’aquest quartet de solistes un dels grups vocals més atractius de l’àmbit peninsular.Creat a partir d’experiències musicals i artístiques múltiples i profundes, The Gourmets Vocal Quartet aposta pel plaer de la bona música, des del gust delicat de les composicions més senzilles, fins als sabors refinats d’aquelles més laborioses.Brotant de les arrels de la música afroamericana,

Sinopsi: La sonoritat de ritmes i melodies brasilers uneixen quatre músics de diferents punts de la província de Tarragona per crear la Bossa Nova Project Band. Antonio Carlos Jobim, Jâo Gilber-to, Vinicius de Moraes, Caetano Veloso i d’altres autors de Bossa Nova, Samba i Jazznova formen part del repertori que interpretem per oferir una estona de música agradable i sense pretensions. El nostre format acústic amb una sonoritat íntima és apte per concerts. 4 MUSICS

Page 9: Cunit Festa Major 2015

9

Page 10: Cunit Festa Major 2015

10

DISSABTE 15 D’AGOST Tipus de música: Música Celta amb danses irlandesesGrup: SLÁINTE & IRISH DANCESDuració: 1,15h.Sinopsi: Sláinte pren el seu nom del famós brindis gaèlic i significa “salut”, tant en irlandès com en escocès.La formació neix al 1993, i des de llavors ha ro-dat per nombrosos escenaris tant catalans com d’arreu. És sens cap mena de dubte, el grup més veterà dins l’anomenada música celta a Catalunya.Avui el seu repertori ha evolucionat, però sense perdre l’encís del so acústic i atlàntic que tant els caracteritza. Actualment es centra en les danses més frenètiques i les cançons més belles de les velles Hibèrnia i Caledònia (Irlanda i Escòcia), tot visitant d’altres músiques europees.El tractament dels temes unit al so dels instru-ments autòctons irlandesos donen al grup un caràcter d’autenticitat que poc es veu (i s’escolta) per aquestes contrades. 100% Música acústica sense colorants ni additius.

DISSABTE 22 D’AGOST Tipus de música: Jazz fusióGrup: SAÜNSinopsi: Neix de la trobada entre el guitarrista Xavi Díaz i la cantant Sussi Castellet, que s’uneixen a la recerca de un so elegant i ple de matisos, recreen grans cançons del jazz, bossa nova i boleros del segle XX. El seu espectacle “Jazz Tast” s’inspira en grans intèrprets com Ella Fitzge-rald, Carmen McRae, Sara Vaughan o Elis Regina.El grup està format per:Sussi Castellet, veuXavi Díaz, guitarra Sergi Castán, saxo tenorJordi Lopez, percussió

TOT NATURA 2015SORTIDES JULIOL

DIUMENGE 5 DE JULIOLMARXA NÒRDICA PER CUNIT Sortida de marxa nòrdica pel terme de Cunit, amb sortida a les 8h de la Plaça de la Vila, amb una duració aproximada de 2h. La longitud serà d’uns 10 Km i un desnivell de 150 m. Els Pals es cediran gratuïtament, fins a exhaurir les existèn-cies. Dificultat: Fàcil.

DISSABTE 11 DE JULIOLMONTSERRAT. Travessa des de Santa Cecí-lia a la Vinya nova.Interessant travessa per la Muntanya de Montse-rrat que ens portarà a l’Albarda Castellana des de Santa Cecília i finalitzant a la Vinya nova. Es tracta d’una sortida matinal amb aproximació en auto-car. Longitud: 7 Km. Desnivells: + 580m. – 775m. Dificultat: Mitjana

Components:- Pello Garcia, uilleann pipe i whistles.- Quim Lamarca, violí, bouzouki irlandès i

veu.- Jordi de Diego, guitarra acústica.- Manolo López, contrabaix.(Ball: Fran Vidal, Chris Bert)

Page 11: Cunit Festa Major 2015

11

Page 12: Cunit Festa Major 2015

12

DISSABTE 18 I DIUMENGE 19DE JULIOLCAP DE SETMANA D’ALTA MUNTANYA A LA VALL D’ARANSortida de cap de setmana a la Vall d’Aran, amb aproximació en autocar i allotjament a Viella. Les sortides que es faran són. Dia 18: Recorregut circular des del Pla de Beret als estanys de Coth d’Oró, amb una distància de 10 Km i un desnivell de 400 m. Dificultat baixa.El dia 19 farem una travessa entre l’Artiga de Lin i la Basurta (Vall de Benasc) passant pels Ull de Jueu, el Coll de Toro i el Pla dels Aigüalluts, amb vistes espectacular sobre el glaciar d’Aneto.El preu de la sortida estarà al voltant dels 75 €, incloent la mitja pensió i l’autocar.

DEL 24 DE JULIOL A L’ 1 D’AGOSTSETMANA D’ALTA MUNTNAYA ALS ALPSSortida especial i espectacular en commemora-ció dels 15 anys del Tot Natura. Es faran 6 reco-rreguts espectaculars a la zona del Montblanc, entre França, Itàlia i Suïssa, seguint part del Tour del Montblanc. Consultar programa específic. Els allotjament serà a Chamonix, Aosta, Courmayeur i Champex le Lac.

SORTIDES AGOST

DISSABTE 1 D’AGOSTMARXA NÒRDICA NOCTURNASortida de marxa nòrdica pel terme de Cunit, Ca-lafell i Cubelles, amb sortida a les 20h de la Plaça de la Vila, amb una duració aproximada de 4h. La longitud serà d’uns 14 Km i un desnivell de 300 m. Els pals es cediran gratuïtament, fins a exhau-rir les existències. Dificultat: Fàcil.

DIJOUS 6 D’AGOSTAVENC DE SANT ANTONISortida a les 18:30h. des de la Plaça de la Vila per conèixer l’Avenc de Sant Antoni, una peti-ta cavitat de 50 m de profunditat en 3 galeries. Longitud: 7 Km. Desnivell: 200m. Dificultat Baixa

DIJOUS 13 D’AGOSTFONDO DEL ROIGRecorregut pel centre del terme municipal que ens portarà a la zona de Cal Borges i a visitar el jaciment iber del Fondo del Roig, continuant el recorregut caps als Jardins i d’allà retornat a Cunit. Longitud: 8,5 Km. Desnivell: 150 m. Difi-cultat Fàcil.

DISSABTE 29 D’AGOSTELS BUFADORS DE BEVIBonica i sorprenent travessa entre Montesquiu i la Fraga de Bebí passant pel singular espai dels Bufadors de Beví, unes fissures a la roca que , en molts dies, surt un corrent d’aire fred de l’interior del terreny en una zona del Pre-pirineu gironí molt atractiva. Sortida en autocar a les 7h i retorn previst a les 20 h., de dia complert. Longitud: 13 Km. Desnivells: + 450m. – 495m.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat.C/ Rovira i Virgili, 1 43881 Cunit Tels. 977676318 / [email protected]@cunit.cat

Page 13: Cunit Festa Major 2015

13

Page 14: Cunit Festa Major 2015

14

ELS DILLUNS DE JULIOL I AGOST Taller QUADERN D’ESTIUT’ajudem a fer el teu quadern d’estiu. Adreçat als nens/nenes de 1r a 4rt de Primària

ELS DIMARTS DE JULIOL I AGOSTTALLERS I CONTES PER L’ESTIU

JULIOL7 DE JULIOLLA CAJA DE LAS PALABRAS, a càrrec de Jessica Mèndez

14 DE JULIOL

ACTIVITATS PER A NENS I NENES

AGOST4 D’AGOSTTaller LA MEVA NINA/EL MEU NINO, a càrrec de Jessica Mèndez

Taller EL MEU PRIMER ESTOIG FET PER MI, a càrrec de Jessica Mèndez

21 DE JULIOLEL REGAL DEL REI PESCADOR, a càrrec de la Montse López

28 DE JULIOLUNA MICA DE MAL HUMOR, a càrrec de Jessica Mèndez

BIBLIOTECA MUNICIPAL MARTA MATA

11 D’AGOST

EL PEQUEÑO TRAGALUZ, a càrrec de Jessica MèndezAutor: David Cantero

Page 15: Cunit Festa Major 2015

15

AGOST6 D’AGOST LE AVVENT URE DI GUIFÀ

13 D’AGOSTROBIN HOOD

20 D’AGOST ALTRE AVVENTURE DI GUIFÀ

27 D’AGOSTTHE LION AND THE MOUSE

18 D’AGOSTTaller PINCES PER A NO ESTENDRE LA ROBA, a càrrec de Jessica Mèndez

25 D’AGOST

ELS DIJOUS DE JULIOL I AGOST TALLER: CONTES D’EUROPA EN LES LLEN-GÜES D’EUROPA (8 sessions familiars a càrrec del Centre d’Estudis i Idiomes de Cunit. Els contes s’explicaran també en català/castellà. L’objectiu és aprendre el voca-bulari bàsic del conte. Propostes de tallers i jocs.)

JULIOL9 DE JULIOL JACK AND THE BEAN STALK

16 DE JULIOL HÄNSEL UND GRETEL

23 DE JULIOL ALICE IN WONDERLAND

30 DE JULIOLDER RATTENFÄNGER VON HAMELN

OFICINA DE TURISMETallers d’artesania per a nens/es de 5 a 12 anys. Tot els dimecres i divendres de juliol i agost d’11h a 12h. Inscripció prèvia a l’oficina o al 977 674 777

LES VACANCES DE LA BRUIXA AVORRIDA, a càrrec de Montse López

Page 16: Cunit Festa Major 2015

16

Els Orígens del Turisme a CunitFERIENDORF CUNIT (colònia de vacances/residencial)

La colònia alemanya de Cunit es va for-mar per iniciativa del promotor Ger-hard Haug, natural de Stuttgart, quan al 1961 va adquirir els terrenys a quinze de les famílies més hu-mils de Cunit. Eren les pitjors terres per treballar, ja que per la

seva proximitat al mar es negaven fàcilment amb les tempestes de l’hivern i poca gent les volia. En total van ser quasi 30.000 m2 i sembla que es van pagar a 1,5 pessetes (0,01€) el pam quadrat. En el decurs de dos o tres anys es van edificar 52 bungalows. Tots eren de planta baixa i es var re-partir en parcel·les de 400 m2 de mitjana.El preu de venda era de 35.000 DM (marcs ale-manys) terreny i casa acabada, unes 280.000 pes-setes de l’època (1.682,83€). Tota una fortuna per a la gent d’aquí, però pel nivell de vida de l’Ale-manya d’aquells temps era bastant assequible per una família d’un cert nivell econòmic. Els pri-mers “colons” no tenien ni aigua ni llum, elements bàsics que poc a poc van anar incorporant, però el fet de viure en plena natura, en platges verges i solitàries ho compensava tot.Entre les nombroses famílies establertes hi havia gent de tota Alemanya, alguns molt coneguts al

seu país i que aquí van passar totalment desaper-cebuts, com per exemple Bertram Muller, mutilat de guerra que havia estat el motorista personal del Mariscal Edwin Rommel a l’Afrika Korps Ale-many; el Dr. J. Becker, metge propietari d`una clínica infantil a Frankfurt i veterà de la campan-ya de Rússia, on hi va romandre presoner 5 anys essent alliberat al 1948; W. Mayer, ex aviador de la Luftwaffe, reincorporat ràpidament a la nova Lufthansa i amb els anys convertit en pilot de l’avió presidencial alemany del canceller Honrad

Adenauer, considerat com el pare de la Alemanya contemporània. També es van establir altres pro-fessionals com enginyers, metges, generals del nou exercit alemany i fins hi tot un famós actor, Hans Nielsen, que des de principis dels anys 30 havia protagonitzat moltes pel·lícules i obres de teatre. Tots ells van poder gaudir de la seva jubilació en aquest tranquil racó de la Marina del Penedès Marítim.

Regidoria de Turisme i Patrimoni

Page 17: Cunit Festa Major 2015

17

Page 18: Cunit Festa Major 2015

18

25 JUNY AL 19 DE JULIOLLA LLUITA PER L’OPORTUNITAT DE VIURE

EXPOSICIONS

Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia”, organitzada conjuntament per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic, reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978. Els plafons permeten conèixer aquest període de la història a través de la pers-pectiva de les dones i visualitza les seves expe-riències i aportacions.L’exposició fa un recorregut per les quatre eta-pes més destacades d’aquell període: “La segona República: Una oportunitat”, “Quan la vida perd valor. La guerra civil”, “Quan viure és sobreviure. Franquisme” i “Construint la democràcia”.

Page 19: Cunit Festa Major 2015

19

Page 20: Cunit Festa Major 2015

20

Degut a l’antelació en la present programació d’activitats, aquestes poden sofrir variacions en les dates i hores previstes. Oportunament s’informarà a través dels mitjans de comunica-ció oficials de l’Ajuntament. Gràcies.

29 DE JULIOL AL 23 D’AGOSTEL “DOMINI MÀGIC” DE VINYOLI

“El ‘Domini Màgic” de Joan Vinyoli”, formada per sis plafons, vol acostar al lector la personalitat i obra d’un dels poetes més importants del segle XX. Un plafó introductori ens sintetitza allò que és essencial i els altres cinc ens il·lustren les diferents etapes de la vida i la corresponent creació literària, perquè en Vinyoli vida i obra avancen ben travades l’una amb l’altra en una combustió vital autèntica i commovedora.Els textos van acompanyats d’imatges, moltes d’elles inèdites, que constitueixen un recorregut visual imprescindible per conèixer el poeta que va emprendre una aventura lírica i humana lluminosa, sempre a la recerca d’una vida més alta.

25 D’AGOST AL 20 DE SETEMBREROSA LEVERONI, DONA DE LLETRES

A “Elegia i resistència” explica el paper de la poeta en la resistència cultural i la seva consolidació literària. “Poeta entre poetes” mostra com Leveroni es reivin-dica com a integrant de la Generació de la República, que ella anomena “gene-ració perduda”. I “Clàssica i moderna” parla dels seus darrers anys i la modernitat, qualitat i intensitat de l’obra d’una autora clàssica del segle XX.

L’exposició ha estat comissariada per Vinyet Panyella i produïda per l’Institut Català de les Dones.

Page 21: Cunit Festa Major 2015

21

Page 22: Cunit Festa Major 2015

22

Page 23: Cunit Festa Major 2015

23

Page 24: Cunit Festa Major 2015

24

INFORMACIÓ GENERALOficina de Turisme, c Francesc Macià, 3 977 67 47 77 – [email protected] FB Cunit TurismeTW @CunitTurisme - @penedesmaritimwww.turismecunit.cat A l’Oficina de Turisme de Cunit us atendran personalment. Hi podreu trobar informació turística i patrimo-nial de Cunit, del Penedès Marítim i també d’altres punts d’interès turístics així com obtenir plànols, llistats d’allotjaments, d’activitats lúdiques i de rutes, entre d’altres. Hi trobareu tota la informació de comerços, restaurants, elements patrimonials de Cunit a l’aplicació City Experience tant per Android com per Apple

Ajuntament de Cunit – 977 67 40 80 Policia Local i Protecció Civil - 977 67 50 48Gaudir de les platges amb seguretat L’Ajuntament de Cunit, des de la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, incideix en la importància de prevenir, de respectar i de ser cautelosos a la platja, el principal pol d’atracció del municipi a l’estiu. Socorrisme i vigilànciaEl servei es presta tots els dies de la setmana des de les 11 del matí fins a les 7 de la tarda de forma ininterrompuda.Precisament, seran socorristes professionals contractats per l’Ajuntament els que vetllaran per la segure-tat a les platges. En total hi haurà 9 socorristes cada dia i un reforç d’entre 2 i 4 persones voluntàries de l’Associació de Voluntaris i Protecció Civil els caps de setmana.En total, hi haurà 5 torretes i 2 mòduls de salvament amb equips de oxigenoteràpia, traumatología i 3 desfibril·ladors. El servei també compta amb un vehicle 4x4.Identificació dels banyistes més petitsDesprés de la bona acollida de la campanya de polseres identificatives la temporada estival passada, enguany es torna a posar en marxa. Les polseres d’identificació dels nens i nenes estan disponibles en els mòduls de salvament.Webcam en directe: http://www.turismecunit.cat/webcam

www.cunit.cat

www.radiocunit.cat

Video promocional Cunit:Android Apple