Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

10

description

Dossier de premsa Mundial de futbol botons Barcelona 2014 a L'Illa Diagonal 27-29 de juny 2014 Dossier de prensa Mundial de fútbol con botones Barcelona 2014 en L'Illa Diagonal 27-29 de junio 2014

Transcript of Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

Page 1: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014
Page 2: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

NOTA DE PREMSA

Mundial de Futbol Botons Barcelona 2014 La festa del futbol botons

El cap de setmana del 27, 28 i 29 de juny celebrarem el Mundial de futbol botons a L'Illa Diagonal, Planta 0 (Avda. Diagonal, 557).

Aquest esdeveniment, organitzat per Button Maker, reunirà a 64 equips d’adults i juvenils, procedents d’once associacions de futbol botons, 8 catalanes i 3 de diferents punts de la península. Començarem divendres per la tarda amb una sessió d’entrenament pels participants. Dissabte jugarem el Mundial sénior i durant el matí de diumenge celebrarem el Mundial juvenil.

El futbol botons és un joc tradicional que volem recuperar i difondre. Per això, durant tot el cap de setmana, oferirem un espai obert amb taules i monitors, destinat al públic familiar, per a tots aquells que desitgin iniciar-se en aquest joc, de forma gratuïta.

DIVENDRES, 27 de juny, 16:00-19:30 h Escalfament: entrenament i tallers oberts.

DISSABTE, 28 de juny, 10:00-14:00 i 16:00-20:00 h Mundial de futbol botons i tallers oberts.

DIUMENGE, 29 de juny, 11:00-14:00 h i 16:00-19:30 hMundial infantil de futbol botons i tallers oberts.

Us hi esperem!

Page 3: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

NOTA DE PRENSA

Mundial de FÚtbol con Botons Barcelona 2014 La fiesta del fútbol con botones

El fin de semana del 27, 28 y 29 de junio celebraremos el Mundial de fútbol con botones en L'Illa Diagonal, Planta 0 (Avda. Diagonal, 557).

Este evento, organizado por Button Maker, reunirá a 64 equipos adultos y juveniles, procedentes de 11 asociaciones de fútbol con botones, 8 catalanas y 3 de distintos puntos de la península. Empezaremos el viernes por la tarde con una sesión de entrenamiento para los participantes. El sábado se jugará el Mundial sénior y durante la mañana del domingo celebraremos el Mundial juvenil.

El fútbol con botones es un juego tradicional que queremos recuperar y difundir. Por ello, durante todo el fin de semana, habrá un espacio abierto con mesas y monitores destinado al público familiar, para aquellos que deseen iniciarse en este juego, de forma gratuita.

VIERNES 27 de junio, 16:00-19:30 h Calentamiento: entrenamiento y talleres abiertos al público

SÁBADO 28 de junio, 10:00-14:00 y 16:00-20:00 h Mundial de fútbol con botones y talleres abiertos al público

DOMINGO 29 de junio, 11:00-14:00 i 16:00-19:30 h Mundial infantil de fútbol con botones y talleres abiertos al público

¡Os esperamos!

Page 4: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

ASSOCIACIONS PARTICIPANTS

Els practicants d’aquesta modalitat de futbol taula realitzen un Mundial cada quatre anys, coincidint amb la Copa del Món de la FIFA, de la mateixa manera que s’organitza una Eurocopa de Nacions simultàniament al Campionat de Nacions de la UEFA.

Enguany, les associacions catalanes que hi participaran són les següents:

Associació Catalana de Futbol Botons (A.C.F.B.)Esplugues Futbol Botons Associació ( E.F.B.A.)Barcelona Futbol Botons Associació seu Sant Antoni (B.F.B.A.)Botonaires Associats de Palautordera (B.A.P.)Sant Joan d’Espí Futbol Botons ADN (ADN Foment)Associació Reusenca de Futbol Botons (A.R.F.B.)Cornellà Futbol Botons Associació (C.F.B.A.)Associació Futbol Botons d’Osona (A.F.B.O.)

Totes elles compten amb el suport de la Federació de Futbol Botons de Catalunya. Així mateix, hi participaran els equips:

Asociación Valenciana de Futbol con Botones (A.V.F.B.)Asociación Jerezana de Futbol con Botones (A.J.F.B.)Futbol con Botones y Rebote a Banda de Asturias (F.O.R.B.)

Cada equip representarà una de les nacions que juguen la fase final de la FIFA. Els equips s’assignaran tenint en compte el ranking FIFA i el ranking dels equips de Futbol Botons que van participar a l’última Lliga de Campions i Copa Federació, celebrades el passat mes de setembre a les instal.lacions esportives del Parc de Joan Miró a Barcelona.

Page 5: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

ASOCIACIONES PARTICIPANTES

Los practicantes de esta modalidad de fútbol mesa juegan un Mundial cada cuatro años, coincidiendo con la Copa del Mundo de la FIFA, de la misma forma que se organiza una Eurocopa de Naciones simultáneamente al Campeonato de Naciones de la UEFA.

En esta ocasión, las asociaciones catalanas que participarán son las siguientes:

Associació Catalana de Futbol Botons (A.C.F.B.)Esplugues Futbol Botons Associació ( E.F.B.A.)Barcelona Futbol Botons Associació seu Sant Antoni (B.F.B.A.)Botonaires Associats de Palautordera (B.A.P.)Sant Joan d’Espí Futbol Botons ADN (ADN Foment)Associació Reusenca de Futbol Botons (A.R.F.B.)Cornellà Futbol Botons Associació (C.F.B.A.)Associació Futbol Botons d’Osona (A.F.B.O.)

Todas ellas cuentan con el apoyo de la Federació de Futbol Botons de Catalunya. Así mismo participarán los equipos de:

Asociación Valenciana de Futbol con Botones (A.V.F.B.)Asociación Jerezana de Futbol con Botones (A.J.F.B.)Futbol con Botones y Rebote a Banda de Asturias (F.O.R.B.)

Cada equipo representará una de las naciones que juegan la fase final de la FIFA. Los equipos se asignarán teniendo en cuenta el ranking FIFA y el ranking de los equipos de Fútbol con Botones que participaron en la última Lliga de Campions y Copa Federació, celebradas el pasado mes de septiembre en las instalaciones deportivas del Parque de Joan Miró en Barcelona.

Page 6: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

OBJECTIUS DEL MUNDIAL

1. Divertir-nos tot jugant, coincidint amb la FIFA World Cup Brazil 2014, un campionat que apassiona a tots els botonaires. 2. Recuperar el joc tradicional.3. Difondre el joc del futbol botons al públic assistent (nens i nenes, joves i adults) i oferir-los un espai on provar i iniciar-se. Per aquest motiu, durant tot el campionat hi haurà tallers oberts amb monitors.4. Promocionar les associacions de futbol botons, totes elles sense afany de lucre, que fan del futbol botons quelcom més que un joc.5. Crear afició amb la finalitat de que Button Maker pugui assolir el seu objectiu de constituïr-se en cooperativa, en aquest apassionant projecte d’autoocupació.

OBJETIVOS DEL MUNDIAL

1. Divertirnos mientras jugamos, coincidiendo con la FIFA World Cup Brazil 2014, un campeonato que apasiona a todos los botoneros. 2. Recuperar el juego tradicional.3. Difundir el juego del fútbol con botones entre el público asistente (niños y niñas, jóvenes y adultos) y ofrecerles un espacio donde iniciarse. Por este motivo, durante todo el campeonato habrá talleres abiertos con monitores.4. Promocionar las asociaciones de fútbol con botones, todas ellas sin ánimo de lucro, que hacen del fútbol con botones algo más que un juego.5. Crear afición con la finalidad de que Button Maker pueda logar su objetivo de constituirse como cooperativa, en este apasionante proyecto de autoocupación.

Page 7: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

L’ORÍGEN DEL JOC

Els orígens del joc es remonten als anys quaranta, durant la postguerra. Ningú no sap ben bé com, ni per què, però a les escoles, sobretot a les dels Jesuïtes, alguns mestres van donar als alumnes botons, tot sugerint-los que hi juguessin durant el seu temps de lleure. El joc del futbol botons ràpidament es va estendre a les altres escoles de Barcelona i més tard per tota Catalunya.

Els professors se n’adonaren que a més a mes de divertir-se, amb la pràctica del joc els alumnes desenvolupàven una major capacitat de concentració, a més de desenvolupar correctament la psicomotricitat fina. També els oferia una millor comprensió de l’espai i l’aprentatge del sentit tàctic. Com molts jocs populars, el Futbol Botons també contribuïa a la seva educació.

A partir dels anys setanta, amb l’aparició del plàstic i d’un major poder adquisitiu de les famílies, els nens van començar a tenir accés a noves joguines, ben flamants, de moltes coloraines i el futbol botons va anar desapareixent, esdevenint un “joc de pobres”. Els botons van quedar relegats al cosidor i a l’àmbit domèstic fins a mitjan dels anys noranta, quan es creà la primera associació a casa nostra, l’Associació Catalana de Futbol Botons.

Arrel d’una tertúlia entre socis del Pipa Club a la Plaça Reial va tornar a aflorar el Futbol Botons i es van fer els primers camps ara ja pintats i amb porteries fabricades per a l’ocasió. Aquest fet, junt amb la publicació d’un article sobre el Futbol Botons a a la premsa catalana, dóna lloc a la creació de A.C.F.B i així començaren les primeres competicions.

EL ORÍGEN DEL JUEGO

Los orígenes del juego se remontan a los años cuarenta, durante la posguerra. Nadie sabe cómo ni por qué, pero en las escuelas, sobre todo las Jesuitas, algunos maestros dieron botones a sus alumnos, sugiriéndoles que jugaran con ellos en su tiempo libre. El juego se extendió rápidamente a otras escuelas de Barcelona y más tarde por toda Cataluña.

Los profesores se dieron cuenta de que además de divertirse, con la práctica del juego sus alumnos desarrollaban una mayor capacidad de concentración y la psicomotrocidad fina. También les ofrecía una mejor compresión del espacio y el aprendizaje del sentido táctico. Como muchos juegos populares, el fútbol con botones también contribuía a su educación.

A partir de los años setenta, con la aparición del plástico y de un mayor poder adquisitivo de las familias, los niños empezaron a tener acceso a nuevos juguetes, flamantes y llenos de colorines, y el fútbol con botones fue desapareciendo hasta devenir un “juego de pobres”. Los botones quedaron relegados a la caja de costura y al ambito doméstico hasta mediados de los años noventa, cuando se creó la primera asociación: la Associació Catalana de Futbol Botons.

A raíz de una tertulia entre socios del Pipa Club en la Plaza Real volvió a aflorar el fútbol con botons y se hicieron los primeros campos, ahora ya pintados y con porterías fabricadas para la ocación. Este hecho, junto con la publicación de un artículo sobre el fútbol con botones en la prensa catalana, dio lugar a la creación de la A.C.F.B y así comenzaron las primeras competiciones.

Page 8: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

EL FUTBOL BOTONS ARREU DEL MÓN

A Brasil hi ha prop de tres milions de federats a nivell de competició i el futbol botons es reconegut com un esport més. Per això, molts clubs de la Confederació Brasilera de Futbol compten amb la seva secció de Futebol de Botao o Futebol de Mesa. Personatges tan populars com Pelé o Ronaldinho són molt afeccionats a aquest esport. Per exemple, en Neymar Junior és la imatge d’un joc d’aquesta modalitat que es ven a les jugueteries brasileres. Els afeccionats que siguin a Brasil durant el Mundial podran comprovar la falera que hi ha pel Futebol de Botao.

A més a més, el futbol botons es juga a països com Argentina, Xile, Colòmbia, Polònia, Sèrbia o Hongria, entre d’altres. Per aquest motiu existeix una Federació Internacional de Futbol Taula que agrupa les diferents federacions nacionals, inclosa Catalunya, amb els seus diferents reglaments.

EL FÚTBOL CON BOTONES EN EL MUNDO

En Brasil hay casi tres millones de federados a nivel de competición y el fútbol con botones está reconocido con un deporte más. Por eso, muchos de los clubs de la Confederación Brasileña de Fútbol cuenta con su sección de Futebol de Botao o Futebol de Mesa. Personajes tan populares com Pelé o Ronaldinho son muy aficionados a este deporte. Por ejemplo, Neymar Junior es la imagen de un juego de esta modalidad que se vende en las jugueterías brasileñas. Los aficionados que estén en Brasil durante el Mundial, podrán comprobar la devoción que hay por el Futebol de Botao.

Además, el fútbol con botones se juega en países como Argentina, Chile, Colombia, Polonia, Serbia o Hungria, entre otros. Por este motivo, existe una Federación Internacional de Fútbol Mesa que agrupa las diferentes federaciones nacionales, incluida Catalunya, con sus distintos reglamentos.

Page 9: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

BUTTON MAKER

Button Maker és el projecte d’un grup d’emprenedors, de persones en situació d’atur, que ja de nens jugàvem amb botons i vam veure la possibilitat de recuperar i difondre un joc tradicional, ocupant un nínxol de mercat i oferint el material i els coneixements necessaris pel joc, amb vista a crear en un futur una cooperativa per al desenvolupament i comercialització del futbol botons i d’altres jocs tradicionals.

Button Maker es el proyecto de un grupo de emprendedores, de personas en situación de desempleo, que ya de niños jugábamos con botones y vimos la posibilidad de recuperar y difundir un juego tradicional, ocupando un nicho de mercado y ofreciendo el material y los conocimientos necesarios para el juego, con vistas a crear en un futuro una cooperativa para el desarrollo y la comercialización del fútbol con botones y otros juegos tradicionales.

MÉS INFORMACIÓ | MÁS INFORMACIÓN

[email protected]://buttonmakerbcn.wordpress.com

https://www.facebook.com/ButtonMakerBcn

Page 10: Dossier de premsa | prensa Mundial futbol botons Barcelona 2014

Mundial de Futbol Botons Barcelona 201427, 28 i 29 de juny a L'Illa Diagonal, Planta 0

| HORARIS | HORARIOS

DIVENDRES | VIERNES 27/6, 16:00-19:30 h DISSABTE | SÁBADO 28/6 10:00-14:00 i 16:00-20:00 h DIUMENGE | DOMINGO 29/6, 11:00-14:00 16:00-19:30

h

Mundial de Fútbol con Botones Barcelona 201427, 28 y 29 de junio en L’Ila Diagonal, Planta 0

LOCALITZACIÓ | LOCALIZACIÓN