El NAS de Cardedeu - Gener 2016

40

description

El NAS de Cardedeu del mes de gener 2016

Transcript of El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Page 1: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

nas156.indd 1nas156.indd 1 04/01/2016 13:34:1904/01/2016 13:34:19

Page 2: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-2- Gener 2016 El de Cardedeu

EditorialEl NAS de Cardedeudel grup ULL a l’ull,scpOfi cines: Sant Ramon, 23 08440 CARDEDEU Tel 93 871 34 79 [email protected] www.elnasdecardedeu.cat Cif: J-61507943

Direcció: Núria Aymerich Xavier Navarro

Col·laboradors: Miquel Comas Clàudia Serra Maria Valdívia Paula Pedrero Lorena Velasco

Columnes d’opinió: Francesc Barbachano Sussanna Cabiscol Marc Fonoll Jordi Geronès Montel Toni Giménez Antoni Giner i Arbusà Josep Jallé Jordi Nadal Quim Om Miquel Pujadas Kathy Raymond

Ve de lluny Toni Giménez

Fotografi a: Xavier NavarroPublicitat: ULL a l’ull scpGestió administrativa Laura MañasDisseny i maquetació: Núria Aymerich Alex Fonoll

Impressió: Impremta Indugraf Offset SADipòsit legal: B-7847-2002

Aquest periòdic no es responsabilitza de les opinions dels seus columnistes.

Els habituals

El Nas de Cardedeu és gratuït i el podeu trobar a partir del dia 10 de cada mes (aprox.) També us el podeu descarregar des de la nostra web: elnasdecardedeu.cat

PUNTS DE DISTRIBUCIÓ

Cicles RuaixAv. Rei En Jaume, 22Quiosc del CentreCtra de Cànoves, 4Quiosc de l’EstalviPl. Joan Alsina

Es distribueixen 1.500 exemplars dels quals un 70% es deixen en aquests punts i la resta, es reparteixen per als establiments i comerços de la vila

Quiosc de Poble SecCtra. Dosrius, 128Redacció de El NASC/ Sant Ramon, 23

Tocat i enfonsat

I ara què. Pels que som independentistes, pels que volíem construir un nou país en què tothom tingués cabuda, pels que ens sentíem orgullosos de ser catalans i pensàvem que aviat deixaríem enrere anys i anys de maltractament i menyspreu, pels que hem sortit al carrer cada 11 de setembre i ens hem emocionat pensant que “ara sí”, pels que comptàvem els dies que ens quedava en aquest país anomenat España... avui, dilluns dia 4 de gener, no ens podíem llevar pel matí.

Decebuts, abatuts, sorpresos, incrèduls... no sabem com ens ha pogut passar. “Antes roja que rota”. Aquest era el lema dels qui van acabar imposant-se en la guerra civil mentre encara no tenien clar com aniria. Sembla que la cosa ha anat així, el mateix ordre de les coses, primer les millores i justícia social, part vermella de l’estelada roja, després trencar amb Espanya, les quatre barres amb triangle estelat.

El programa de la CUP tenia dos eixos: independència i fer fora a Mas, el dilema era quina de les dues parts no complia, perquè l’aritmètica deixava clar que 1.620.973 havien votat a Mas per presidir el procés cap a un Estat independent.

Per a molts de nosaltres primer havia de ser la independència per poder tenir lleis pròpies i adequades al nostre país, un país nou que s’havia de fer de cap a peus, corregint els errors endèmics perquè podríem haver decidit tot, fi ns i tot qui el presidiria i quin repartiment de forces de dretes, esquerres, centre... hi hauria al nou Parlament de la República Catalana.

Sembla mentida que qui hagi tombat el procés hagi estat gent que es denomina independentista. Ens han ben fotut.

Avui, dia 4, costa entomar-ho tot.

Basat en fets realsMarc Fonoll pàg. 06

Esmolant ben bé la lletraJordi Geronès pàg. 08

Natura i TerritoriAntoni Giner i Arbussà pàg. 10

Fa pensarToni Giménez pàg. 12

La veu dels polítics pàg. 14

Incívics p à g . 15

La bústia pàg. 15

Avaluacions pàg. 15

Fa 10 anys pàg. 15

XQ pàg.15

Ve de llunyToni Gimènez pàg. 15

El ple pàg. 16

Darrera el taulell pàg. 18

Taller literari pàg. 20Mercè Dutren

Keep CalmJordi Nadal pàg. 22

Especial moda pàg. 23

Resum metereològicMiquel Comas pàg. 24

nas156.indd 2nas156.indd 2 04/01/2016 13:34:2004/01/2016 13:34:20

Page 3: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -3-

La Fira de Nadal i del Torró artesà dóna el tret de sortida a les festes d’hivernEs van servir més de 1350 racions d’escudella, una de les tradicions més esperades i desitjades tant pel públic com pels paradistes pàgina 4

La Guia de Cardedeu

També la podeuconsultar des de

www.laguiadecardedeu.cat

Segueix-nos!A la web: www.elnasdecardedeu.catAl Facebook: elnasdecardedeuAl twitter: @elnasdecardedeu

Per estar al dia del que passa a Cardedeu

nas156.indd 3nas156.indd 3 04/01/2016 13:34:2104/01/2016 13:34:21

Page 4: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-4- Gener 2016 El de Cardedeu

Els dies 11, 12 i 13 de desembre els carrers i places del centre de la vila es van omplir d’actes amb motiu de la 21 Fira de Nadal i del Torró Artesà organitzat per l’AV del Centre de la Vila. El dimarts dia 8 es va fer el primer acte, sempre amb la intimitat de la gent de l’organització i de la Parròquia, es va encendre el foc de la Fira a Sant Hilari i va baixar fi ns l’església, on en el transcurs d’una missa es va fer ofrena i es va guardar fi ns el divendres, quan després dels parlaments, es fa servir per encendre les fogueres.

Aquestes rotllanes de llenya ben apilada amb un foc al mig, són punts neuràlgics de la Fira, un a la plaça Sant Corneli i l’altre a la de Sant Joan.

L’acte inaugural va ser divendres, poc després de les vuit del vespre, amb els parlaments. Va començar la presidenta de l’AV de veïns del Centre, Mercè Jubany, que fa tota mena d’agraïments als col•laboradors i als qui han fet possible aquesta 21 Fira. Explica les funcions de l’Associació de Veïns, i el fet de recuperar una Fira que saben que ja es feia el 1848, tot i que ells la tornen a fer el 1995. Parla dels torrons i borregos, tous i durs, i demana col•laboració amb la recapta que farà Cardedeu Respon durant la Fira. A l’ermita de Sant Corneli hi ha l’exposició de pessebres i de dibuixos sobre la Fira que han fet alumnes de Can Manent.

El pregó enguany es va encarregar a RTVC, i en representació parlen Jordi Asturgó i Anna Fernàndez, que fan broma que la gent s’haurà quedat decebuda esperant al famós de torn i apareixen ells. Fan un pregó força original, explicant la Fira tal com farien la notícia un cop acabada, amb els tòpics de costum: els discurs de la presidenta, l’encesa etc i posen humor amb el joc de paraules que Rajoy ha fet pocs dies abans, sobre l’alcalde i el pueblo on no es va saber explicar i és la riota del moment. Acaben fent saludar a la gent a una càmera que hi ha dalt d’un terrat.

A continuació parla l’alcalde, Enric Olivé, que agraeix l’esforç de fer la Fira i explicita que en el programa del seu govern es vol potenciar força a les fi res, parla del PAM i la intenció de potenciar les singularitats de Cardedeu, mentre els regidors de l’oposició, que estan darrera, fan mostres de reprovació que tregui el tema en aquest moment.

Un cop encès el foc hi ha cantada de Nadales per part de l’Agrupació Coral Cardedeuenca i visita dels pessebres que hi ha a la capella de Sant Corneli, obres de Lluís Torres i Andreu Forns. Al mateix recinte hi ha exposats treballs de dibuix sobre la Fira fets per alumnes de 3er i 4art de primària de l’escola Can Manent.

Dissabte a les 10 va començar l’activitat, al principi de la carretera de Cànoves es va instal•lar un infl able pels més petits, mentre a la plaça Sant Joan s’ensenyava a jugar a jocs de taula editats en català, activitat organitzada per l’Ofi cina de Català de Cardedeu. També es feia un taller de tions de Nadal a càrrec d’Omnium Cultural. Els infants s’enduien el tió que havien fet, i es va donar l’anècdota que una nena, en tenir la seva obra acabada, va decidir que el tió és llenya i ha

L’AV del Centre celebra els 21 anys de Fira de Nadal i del Torró ArtesàJordi Asturgó i Anna Fernàndez van ser els encarregats de fer el pregó en representació de La Tele com a convidada aquest any

Redacció

continua a la pàgina següent

nas156.indd 4nas156.indd 4 04/01/2016 13:34:2204/01/2016 13:34:22

Page 5: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -5-

d’anar al foc, i va acabar a la foguera de la plaça Sant Joan.

Mentre, al local de la Penya Barcelonista, es feia intercanvi de cromos de qualsevol col•lecció, a més de fer una recollida de material esportiu per facilitar-lo als més desfavorits. Pilotes, bosses d’esport, raquetes, samarretes d’equipacions d’anys anteriors... van omplir un bon bagul. Els cromos més intercanviats han estat de la Lliga, però també la febre d’Star Wars hi ha tingut el seu paper.

A la plaça Anselm Clavé Sessi Sitjà i Maria Vidal expliquen el seu conte “El Follet Verdet i el progrés”, activitat organitzada pel Museu. Poc després es va fer ball folk amb Cardanses, el grup que recupera balls, en aquest cas amb música de “Lo quartet”. Per la tarda Xocolatada amb coca a la plaça Sant Joan, més de 1200 racions repartides.

Mentre, el grup Xip-Xap anava fent un cercavila, que era seguit per multitud de gent que atreta per la música festiva de la colla de músics precedit per una xanquera fi ns conduir a la plaça Clavé, on es va fer cagar el tió.

Una de les coses més desitjades de la Fira, l’escudella, s’anava fent a poc a poc a la foguera de Sant Corneli, i llargues cues, ben organitzades, van anar portant a la gent a rebre la seva ració, que va superar les 1350.

Diumenge pel matí cercavila de la Colla Bastonera, que va acabar

amb una exhibició a la plaça Clavé, on a continuació l’Agrupació Sardanista va encarregar a la Cobla Genisenca sardanes dedicades a Cardedeu.

Per la tarda hi va haver el Concert de Nadal a càrrec dels alumnes de l'Escola de Música de Can Canturri, i seguidament professors i alumnes de l'Escola Viu la Música van tocar en el mateix lloc.

En el concurs “Qui l’encerta se l’emporta” on s’ha d’endevinar el pes del gall, per segon any es donava de premi un pernil, en lloc de de l’animal exposat, a causa de protestes d’entitats animalistes que diuen no es pot donar un animal viu, cap problema en que sigui un pernil. El gall pesa 4820 gr, tres persones l’han encertat i per sorteig el pernil ha tocat a la “Núria de Cardedeu” Hi ha participat 500 persones, el pes més apostat 5000 gr, ho fan 13 persones, el més gran, 9030 gr i el més petit 2550.

La tarda de diumenge s’acaba amb torrades, que es fan en el foc de la fi ra, i de les que es podia triar entre foie gras, xocolata, allioli o sobrassada. Poc després s’acaba la Fira recollint el foc, que es guarda a l’església i es durà el primer diumenge després de Reis a l’ermita de Sant Hilari.

H i h a e l e m e n t s j a t r a d i c i o n a l s , com l’”Arbre dels desitjos” on la gent, majoritàriament nens, escriuen el que demanen per les Festes i ho pengen. Hi ha moltes demandes de felicitat per tothom, de pau, hi ha qui vol un bebè, un parell demanen un xiuaua, uns pantalons nous i que la Rita es fi xi en ell.

Altres coses no estan tant vistes, són molts els qui porten el gos a passejar per la Fira, però l’Alessandro ho fa amb una àliga sud-americana que crida força l’atenció.

ve de la pàgina anterior

nas156.indd 5nas156.indd 5 04/01/2016 13:34:2204/01/2016 13:34:22

Page 6: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-6- Gener 2016 El de Cardedeu

Diumenge 20 de desembre, els alumnes de l’Escola de Música Lluís Cullell van omplir de música nadalenca el Centre Cultural amb un concert de nadales i temes populars nadalencs que tancava la programació del CQK del 2015. Davant un públic nombrós els més petits van obrir el concert cantant una nadala polonesa acompanyada amb violí i piano, seguida d’una popular catalana acompanyada amb fl auta i guitarra. A continuació, dues nadales angleses instrumentals, la primera amb flauta, clarinet i piano i la segona interpretada amb piano a sis mans. Un animat tema de gospel interpretat amb piano, guitarra acústica i bateria va donar pas després a tres nadales ben conegudes (Santa Nit, El desembre congelat i Campana sobre campana) interpretades pel grup de guitarres de l’Escola, l’última amb un toc especial d’acompanyament de cajon.

Els alumnes de l’escola de música Lluís Cullell ofereixen el seu concert de NadalFamiliars, amics i el públic en general van poder gaudir de música nadalenca que van aplaudir fi ns aconseguir un bis de la peça fi nal

El següent grup va oferir la seva versió, cantada i tocada alhora, de Fum, fum, fum i Jingle Bells, aquesta última amb un fi nal de sorpresa en forma de dansa estil Bollywood amb Xmas Tree, un popular tema del videojoc Just Dance. Segons va explicar la directora Kathy Raymond en la presentació del concert, aquest grup, juntament amb el nou taller per a nadons amb metodologia Gordon, és una de les innovacions d’aquest curs. El grup s’allunya de les habituals classes de llenguatge musical i dóna prioritat a la capacitat de tocar d’oïda i improvisar com a base per a entendre millor l’harmonia, el ritme i la música escrita, entrenant també l’habilitat de cantar i tocar alhora. Tota la seva actuació es va fer sense partitures i incorporant improvisacions dels alumnes, culminant amb el fragment de ball Bollywood.

A continuació, un rock-and-roll nadalenc amb piano a 6 mans i bateria seguit d’una popular anglesa feta amb humor també amb piano a 6 mans, van donar pas a tres temes a càrrec del grup d’alumnes adults, en l’última també afegint bateria. Seguidament, una interpretació del conegut White Christmas, cantada en català pels petits amb acompanyament del grup d’adults, aquest cop en companyia d’un jove guitarrista que va oferir una sòlida improvisació de guitarra elèctrica.

Va tancar el concert una versió en català i anglès de la popular nadala anglesa We Wish You a Merry Christmas a càrrec de tots els participants, desitjant amb la música unes bones festes al públic assistent, que va aplaudir amb ganes fi ns que es va repetir la peça, acabant així el concert en un ambient festiu.

Redacció

foto

ced

ida

per

l'ent

itat

Basat en fets reals

Per Marc Fonoll

Fins els CUPllons

Finals de desembre de 2015,

A qui se li va acudir organitzar una assemblea tan important en una comarca

on tenen empat de capitals entre Sabadell i Terrassa?

Escric aquestes línies amb la certesa que, passés el que passés el passat 2 de gener, la trempera independentista no té res a veure amb aquell moment de joia que es vivia dies abans de les eleccions.

A mi que m'ho expliquin. Si ho he entès bé, des del mateix 27S tot cristo sabia que Junts pel Sí no renunciaria a Mas i que la CUP no l'acceptaria com a President sota cap concepte. I jo em pregunto; què merdes porten negociant durant tres mesos? És que no ho entenc. I tant en culpo a uns com als altres. No té cap mena de sentit. Si els dos partits són fidels a les seves promeses electorals, el que tocava eren eleccions. I punt. Renunciar a Mas (o acceptar-lo) seria tant una condemna política com una baixada de pantalons històrica.

El que no entenc és a què esperem a convocar eleccions. Ah...! Un moment.... és que si convoquem eleccions... en Mas també deixa de ser president! Ah, i clar, si hi ha eleccions la CUP perdrà representació al Parlament! Mmmmh... dilema. Així què hem d fer?

Les eleccions no interessen ni a uns ni als altres, com tampoc interessa cedir al xantatge ofert a l'altra cantó de la taula de negociació.

I jo em qüestiono... És així com se suposa que hem de crear aquest nou país que tant volem?

És fi nals de desembre i, igual que no vaig veure venir un empat a 1515, tampoc veig amb què sorprendrà la CUP el dia 2 de gener.

El que sí que sé és que en cas d'eleccions hauran perdut el meu vot. No per no investir a Mas (ho sabia quan els vaig votar), sinó per aquests tres mesos jugant a marejar la perdiu.

Ah, i si han investit a Mas també han perdut el meu vot, per mentir-me.

Unes 80 persones van celebrar el canvi d’any a la plaça Sant Corneli. Després de polèmica sobre si els Trabucaires havien de fer salves durant les campanades o no, aquests van decidir fer trets abans, des del terrat sobre

Sorollosa entrada d’anyPoca gent va acudir a la plaça Sant Corneli per sentir les campanades.

Redacció

l’equipament municipal, deixar que toquessin els quarts i les hores, i després fer una descàrrega fi nal.

Petons i abraçades, felicitacions, cava a dojo i dispersió. Molts a la festa de la Sala Sarau, que es combinava amb el ball al Centre Cultural. D’altres van anar a festes particulars o d’entitats que les fan en “petit comitè”

En el cas de la Sala Sarau van actuar els “The fool monkeys 20”, i al CQK hi havia els “DJS Sopranos”, amb èxits de revetlla de tots els temps.

nas156.indd 6nas156.indd 6 04/01/2016 13:34:2304/01/2016 13:34:23

Page 7: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -7-

A les sis de la tarda del diumenge 20 de desembre, a l’església de Santa Maria es va fer el Concert de Nadal de l’Agrupació Coral Cardedeuenca, en aquest cas conjuntament amb un petit cor femení el Cor de noies

La Coral fa el concert de Nadal amb el Cor de noies de l'Escola de Música Microsons L’església de Santa Maria es va omplir per escoltar peces de Gabriel Fauré i 12 nadales d’Europa

de l'Escola de Música Microsons, de Sant Antoni de Vilamajor, que es va col•locar en un punt central, davant la cinquantena d e c a n t a i r e s d e Cardedeu.

Dirigits per Emilio de la Linde es va començar amb el "Les dotze van sonant": 12 nadales d'Europa harmonitzades per en Jordi Domènech, que s’anaven lligant unes a altres amb música de teclat, per part

de l’organiste Arnau Farré.

Coventry Carol, a n g l e s a . G d y s i e C h r y s t u s r o d z i , po lonesa . Dormi , dormi bel bambin, italiana. Entre le boeuf et l’âne gris, francesa. El dimoni escuat, catalana. Adeste fi deles tradicional. Boschata majka búlgara. No la devemos dormir nadala del cançoner d’Upsala, Still, still alemanya. Pujdem spolu do Betléma, txeca. Escolteu! Els àngels canten Cor de F. Mendelssohn i Les dotze van tocant catalana.

Redacció

El Pessebre monumental de Poble Sec

Ja des de mitjans de novembre veïns de Poble Sec van al local de la seva associació, en el carrer Alcoll, per preparar una de les coses que són ja tradicionals a Cardedeu: el Pessebre Monumental, que fa uns 15 metres quadrats.

Aquest any, com a novetats té la Casa Daurella, amb mesures més grans que la resta d’edificis, on el pot veure al fons el jardí i l’escena del naixement està en el porxo,obert, d’entrada.

Han inclòs també dins el Museu, amagat, una fi gura del follet Verdet.

Les fi gures són originals, de la pessebrista Montserrat ribas, de Castellar del Vallès, a la que cada any n’hi compren alguna, en aquest 2015 un boletaire

Una altre de les coses noves d’aquest Any ha estat no utilitzar en el pessebre suro, el que dóna els relleus és escorça d’om.

El pessebre, com cada any, el dirigeix la família Vendrell, que en aquesta ocasió ha tingut la col•laboració de Lluís Jofre i Andreu Extremenya, amés del recolçament de l’Associació de Veins de Poble Sec

Redacció

El passat diumenge, 22 de desembre, es va repetir el ritual d’anar d’ excursió a Les Freixes del Vilar per vetllar el pessebre dissenyat per l’Andreu Forns i Casademunt.

L’origen d’aquesta tradició data de 1965, quan un grup d’excursionistes va instal•lar allà el pessebre. Al principi es celebrava al Turó de Montllobar però per seguretat la Diputació va demanar que es fes a l’actual àrea, al Pla Amagat.

Allà s’hi celebra una missa, es canten nadales i fi nalment no hi falten el moscatell i els borregos.

50 anys del Pessebre al Pla AmagatEntre la Parròquia i el Museu organitzen aquest ascens al Montseny en què no falta una missa, moscatell i borregosRedacció Divendres 11 de desembre i dissabte 12 es van fer

diverses activitats destinades a recaptar fons per a la Marató de TV3, aquest any destinada a combatre i prevenir la diabetis i l’obesitat. Per la tarda de divendres l’Associació de Famílies d’Alumnes i l’escola van organitzar una Fira de productes elaborats pels escolars i donacions de comerços. Més tard es va fer ball.

Dissabte l’Associació de Comerç i l’Associació de Veïns del Poble Sec van organitzar un mercat boig de 10 a 13 i a les 11 una passejada pel Parc de La Serreta amb sortida i arribada al pati de Les Aigües.

Poble Sec se suma a la Marató de TV3L’escola Les Aigües i els comerciants del barri fan diversos actes per recaptar diners

Redacció

nas156.indd 7nas156.indd 7 04/01/2016 13:34:2304/01/2016 13:34:23

Page 8: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-8- Gener 2016 El de Cardedeu

Esmolant ben bé la lletra

Per Jordi Geronès Montel@jordigerones79

OBJECTES

Ara que ve cap d’any, als animals humans de l’anomenat “Primer Món” ens agafa aquella estranya

dèria de netejar la nostra vida d’objectes. “Abans d’acabar l’any, faré neteja”, ens diem... “Any nou, vida nova!”, sentenciem convençuts.

Segons el diccionari, un objecte és una “cosa material en tant que s’ofereix als nostres sentits”. Per tant, dedueixo que devem tenir els sentits saturats d’objectes, tenint en compte que també aprofi tem el solstici d’estiu, per Sant Joan, per enviar a la foguera tot allò que sobra o fa nosa.

El que és realment curiós, però, és l’estrany canvi de valor de cada objecte. El que en un temps era desitjat, ara és vell i està per llençar. Al cap d’un temps, alguna d’aquestes coses, deixen de ser “velles” i esdevenen “antigues” (o vintage!) i la gent frisa per tenir-les: en paga fortunes a Internet, en subhastes o a la fi ra d’antiguitats de Cardedeu.

I així, ens debatem contínuament entre tenir i llençar. I muntem una mena de “borsa” particular o social que dota cada cosa amb un preu que puja i baixa com una muntanya russa segons la moda del moment. El consumisme ens porta cap a l’obsoletisme del producte; i el producte obsolet, fa un gir sobtat cap a la sacralització de l’objecte de nou desitjat.

Mentrestant, nosaltres, ens afanyem a anar omplint la nostra vida i els nostres sentits de massa coses. Unes coses que, amb petites excepcions, quan no hi siguem, ni s’oferiran als nostres sentits ni, segons com, tindrà sentit que continuïn existint.

L’Ajuntament demanarà als bancs la cessió dels seus pisos buitsD’acord amb el registre d’habitatges són 97 i es volen per allotjar persones en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Cardedeu demanarà a les entitats bancàries que cedeixin els habitatges buits de la seva propietat per garantir el reallotjament de les persones en risc d’exclusió social.

Les regidories d’Habitatge i la d’Urbanisme estan elaborant un estudi dels habitatges desocupats per crear un parc públic d’habitatge social. L’Ajuntament també ha demanat a la Generalitat que li faciliti el registre d’habitatges buits propietat de bancs o de grans tenidors. D’acord amb aquestes dades, del total de pisos sense ocupar que hi ha al municipi, 97 pertanyen a entitats fi nanceres, concretament el BBVA, amb 67, seguit del Santander, amb 12; la SAREB, amb 8; Mare Nostrum, amb 3; Caixabank, Banco Popular i Bankia, amb 2 cadascun i el Banc Sabadell amb 1.

També, l’Ajuntament anuncia el seu compromís d’aplicar la llei de mesures urgents per lluitar contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica llei 24/2015, aprovada per unanimitat del Parlament de Catalunya el mes de juliol passat. “Una de les prioritats polítiques de l’actual equip de govern, i que es visualitza en el Pla d’Acció Municipal, és combatre l’emergència social –conjuntament amb la societat civil– per tal d’avançar cap a la justícia social, garantint el dret a l’habitatge i als subministrament bàsics”, diu l’Ajuntament. El consistori recorda que la llei obliga les entitats fi nanceres i les companyies de subministraments a avisar els serveis socials i esperar el seu informe abans d’iniciar cap procés de desnonament o tall d’aigua, llum i gas. En el cas d’habitatge, concretament, les entitats fi nanceres estan obligades a fer una oferta de lloguer social abans d'iniciar cap procediment judicial d'execució hipotecària o de desnonament.

Redacció

Míriam Nogueras, regidora per CiU a l’ajuntament de Cardedeu, ocupava el número 4 de la llista de Democràcia i Lliberta en les eleccions al Congrés dels Diputats d’Espanya. Ha estat elegida i a mig gener ja ocuparà el seu càrrec.

Nogueras diu que no deixarà la seva activitat a l’oposició en l’Ajuntament de Cardedeu, i que la seva principal tasca a la Carrera de San Jerónimo serà negociar bé, junt amb la resta de diputats que conformaven Junts pel Sí, la secessió de Catalunya. “Perquè no podem marxar amb una mà al darrera i una altra al davant” i afegeix “S’han de concretar actius, i passius dels que ens hem de fer càrrec i serà una tasca molt curosa”.

Com va es va publicar en El NAS 155, Míriam Nogueras va fer-se activista política arrel dels peatges, del moviment “no vull pagar” i ara es tracta de continuar amb el full de ruta. Té l’esperança que aquesta feina a Madrid tingui una data de caducitat de 18 mesos.

Míriam Nogueras primera diputada de Cardedeu al Congrés de MadridNúmero 4 per Barcelona de la llista de Democràcia i llibertat diu que va a defensar la secessió de Catalunya

Redacció

nas156.indd 8nas156.indd 8 04/01/2016 13:34:2404/01/2016 13:34:24

Page 9: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -9-

9596 electors, dels 13243 censats, van votar el 20 de novembre sense cap mena d’incident en els tres col•legis electorals: Tèxtil Rase, Mil•lenari i Ajuntament.

Les meses es van constituir a les 8 del matí, i el recompte va acabar passades les 23 hores, ja que quan hi ha la votació doble, pel senat, la cosa s’allarga.

Molt pocs en blanc, 76 i nuls, 50, i aquests en varis casos per equivocacions que van se resoltes de diferent manera segons el president de mesa que hi hagués.

Sempre hi ha nuls de “rebotats”, amb paperetes trencades pel mig o guixades, una feia referència a Star wars, però van ser vàries les que portades de casa tenien la papereta del vot i la carta publicitària que havien rebut. Aquest tipus és el que per uns presidents era nul i per altres es comptava amb a intenció i es donava per vàlid, el mateix cas que quan surten dues paperetes de la mateixa candidatura dins el mateix sobre, on es compta una.

Ni tan sols arriba a anècdota, però un vehicle de bombers es va aturar davant l’ajuntament i va ser perquè un dels tripulants pogués anar a votar. Va fer poca cua i un cop dipositat el vot a l’urna, van marxar.

En Comú Podem primera força a CardedeuVan votar el 72.46% del cens i el resultat de l’escrutini no varia gaire del total a Catalunya

Redacció

L’alcalde, Enric Olivé, la regidora d’Educació, Isabel Sallés, i el regidor d’Urbanisme i Espai Públic, Joan Masferrer, van rebre

El Consell d’Infants i Adolescents es reuneix amb membres del GovernL’Alcalde, la regidora d’Educació i el d’Urbanisme i Espai Públic van respondre a les propostes que els havien fet arribar a fi nal del curs passat

al Consell d'Infants i Adolescents per respondre las propostes que aquest Consell va lliurar a l’alcalde el mes de juny.

Els regidors i l’alcalde han explicat quines de les propostes s’estan treballant i quines estan previstes dur a terme pròximament.

D’entre les propostes plantejades pel Consell d’Infants, el regidor d’urbanisme ha explicat la intenció d’instal•lar alguns semàfors o passos de vianants en zones on no n’hi ha, i que s’està estudiant posar separadors als carrils bici perquè no hi pugin els

cotxes. També els ha informat que és previst fer un procés participatiu amb els veïns per millorar la plaça Ramon Macip.

Els consellers i conselleres han aprofi tat la visita dels polítics per preguntar i plantejar noves propostes per millorar la vila, com la reducció de la velocitat dels vehicles en alguns carrers, la instal•lació de nous semàfors i passos de vianants, o la prevenció de la brutícia provocada per alguns gossos.

L’alcalde i els polítics han agraït la participació dels nens i nenes i

Redacció

les seves propostes, i els han encoratjat a seguir d o n a n t i d e e s p e r q u è consideren que la seva visió del poble és molt important pel benestar de tota la població.

A més, la regidora d’educació i l’alcalde han convidat als membres del Consell a donar la benvinguda als Reis Mags d’Orient a l’Ajuntament la nit del proper 5 de gener. Els consellers han acceptat la invitació i en nom de tots els infants de la vila rebran als Reis Mags juntament amb l’alcalde.

foto

aju

ntam

ent

nas156.indd 9nas156.indd 9 04/01/2016 13:34:2404/01/2016 13:34:24

Page 10: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-10- Gener 2016 El de Cardedeu

Natura i territoriPer Antoni Giner i Arbusà

Cargol poma versus Capò reial

És cer t que mol tes espècies que fem servir per alimentar-nos, tant plantes com animals, són foranes

però, el fet d’haver conviscut amb nosaltres, des de fa molt de temps, ens fa pensar que són d’aquí, autòctones. No tot el de fora és bo, ni tot és dolent. Hi ha espècies invasores que competeixen amb les espècies locals, les perjudiquen i poden arribar a eliminar-les. És el cas, per exemple, dels crancs de riu americans, el senyal (Pacifastacus leniusculus) i el roig (Procambarus clarkii), respecte del cranc de riu ibèric (Austrapotamobius pallipes lusitanicus). En aquest cas competeixen per l’hàbitat.

De vegades el perjudici és produeix perquè actuen com autèntiques plagues. És el què passa amb el cargol poma tacat (Pomacea maculata), introduït al Delta de l’Ebre a principis del s. XXI, que produeix importants destrosses als arrossars. Però no tot està perdut perquè com diu un poema del poeta vallesà Joan Oliver/Pere Quart: La natura/ diligent ens procura/ una bèstia/ per a cada molèstia. I així és.

El capó reial (Plegadis falcinellus) és un enemic natural que pot col•laborar al control biològic de la plaga. És un ocell que ha guanyat presència amb el pas del temps, d’uns deu exemplars el 1956 a uns 200 el 2000 i ara prop dels 2000. El capó reial ha incorporat el cargol poma a la seva dieta i es converteix en un dels principals col•laboradors en la lluita biològica i més quan la plaga s’intensifi ca degut a l’augment de la temperatura. El capó reial fa prop de mig metre d’alt, té el plomatge negre i castany-verdós amb certa iridescència, les potes llargues i el bec llarg i corbat, que aprofi ta per menjar els cargols adults, i el podem veure a camps inundats i aiguamolls. Segons “El Libro Rojo de las Aves de España” publicat el 2004 la tendència global és de fort creixement de la seva població malgrat haver deixat de criar-hi a començaments del s. XX. La població s’està recuperant de forma notable. La UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) encara considera que el capó reial a Espanya és una espècie vulnerable, que pot convertir-se en espècie en perill, si les circumstàncies que amenacen la seva supervivència i reproducció no milloren.

El passat diumenge 13 de desembre a les cinc de la tarda el Centre Cultural es va omplir de gom a gom per acollir la tradicional representació nadalenca Els Pastorets, una adaptació de l’obra de Folch i Torres, molt estesa per tot el territori català.

Interpretada pels joves de la parròquia de Santa Maria de Cardedeu, el CECUCA va omplir el seu aforament amb familiars dels actors i públic general, fi ns al punt que algunes persones van haver de seure a les escales del teatre per gaudir de

Els joves de la parròquia interpreten Els PastoretsLa tradicional representació ha estat recuperada de nou i va omplir el Centre Cultural de gom a gom

Lorena Velasco

l’espectacle. Els actors, que tenien entre deu i vint anys, formaven part del col•lectiu de joves de la parròquia del poble i era el primer cop que posaven en escena aquesta representació.

La obra va combinar durant més d’una hora els diàlegs d’escenes bíbliques -amb els pastorets, els àngels i els dimonis com a personatges principals- amb parts cantades i ballades. Alguns dels passatges interpretats van ser el casament de Maria i Josep a Jerusalem o el naixement del nen Jesús i la visita que li fan els pastorets Rovelló i Lluquet al conèixer la historia de la mà de l’àngel Gabriel. També la lluita entre els àngels, representants del be, i els dimonis, liderats per Satanàs. El públic va quedar satisfet amb la interpretació i inclús va participar entonant alguna de les cançons de l’obra.

L’entrada era gratuïta, ja que els actors no eren professionals ni ho organitzava cap companyia de teatre, tot i que s’acceptava la voluntat dels assistents en forma de donacions per la parròquia. L’acte va coincidir amb altres esdeveniments nadalencs celebrats a la vila, com la 21ª Fira de Nadal i el torró artesà o el Pessebre Monumental del Poble Sec.

foto

: LV

Els dies 23 i 24 de desembre el Parc de Nadal va poder posar el cartell de “complert” en el Pavelló d’Esports.

Les activitats per a nens que fan P3 estaven dirigides i es van limitar a 20 places, i les que anaven fi ns a 12 anys van admetre fi ns a 200 participants per sessió, que podia ser de matí o tarda amb un preu de 3 euros.

Amb aquesta edició el Poti Poti va arribar als 15 anys i es podia jugar a jocs de taula i d’altres ben moguts, com bàsquet o saltar pels castells infl ables.

El Parc de Nadal posa el cartell de “complert”Les activitats municipals per aquestes festes engresquen un cop més els joves de casa

Redacció

El Tió de Can Carro a la carretera de Cànoves ja va sorprendre, per la seva mida, l’any passat. Posat de cara a la carretera, ben alimentat amb carbasses, va fer aturar a més d’un per fer-se fotos al costat.

Aquest any no hi té menjar al davant, potser una bala de palla, però al costat li ha sortit un tionet, a l’altra banda del rètol que indica que s’està a Can Moret, masia que ja hi era el 1176.

El pare dels tions ha tingut tionetRedacció

nas156.indd 10nas156.indd 10 04/01/2016 13:34:2404/01/2016 13:34:24

Page 11: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -11-

El 10 de desembre es va inaugurar l’exposició “Estirem el fi l”, dins el conjunt d’accions que des del 27 de novembre han anat posant a la vista dels cardedeuencs d’avui com es vivia en el Cardedeu del segle XX.

Es tracta d’un treball en què han participat moltes persones i entitats, entre ells la col•laboració pedagògica de Mercè Clos, el suport documental de l’historiador Ricard Ginjaume, els membres d’Artescena social i els alumnes de l’Institut El Sui, que va començar amb la projecció a L’Esbarjo del vídeo “Filant records”. Allà, el dia 27, testimonis de persones que van treballar a les tèxtils locals van recordar com eren les coses: inici de vida laboral als 14 anys, pocs drets, assetjament a les dones, incendis per la Guerra Civil...

“Estirem el fi l” de la història del tèxtil a la vilaL’exposició que es pot veure a la Tèxtil Rase consciència de les condicions laborals de les treballadores de l’època

La teatralització de tot això es va poder veure en el Centre Cultural el dia 29, amb “Soroll de telers” a càrrec d’Artescena social, i després una exposició ocupant una de les sales del conjunt cultural en què s’ha convertit la Fàbrica Vella dóna una idea de com les dues companyies van ser peces cabdals en la vida d’una població petita en què moltes famílies vivien de treballar en elles. Fins i tot la vida esportiva hi anava lligada: La Hilandera esponsoritzava el bàsquet i la Tèxtil Rase el handbol.

La perfomance prèvia a inaugurar l’exposició va aplegar unes 80 persones, que van poder veure el treball que durant un any havien preparat alumnes de l’institut El Suí, que van començar fent 3er i ara estan cursant 4art d’ESO.

Olga Vinyals, coordinadora del projecte, va presentar l’acte destacant la vessant pedagògica, sobre les condicions del treball i el consumisme, i també la feina comunitària i intergeneracional de la gent d’Artescena amb els alumnes de l’institut. Després

va parlar Enric Alegre, d’El Sui, que va destacar que així culminava una feina de formigueta, feta al llarg de molt de temps, i que quan es va acceptar entrar en el projecte encara no se sabia com acabaria.

La perfomance va tenir un doble escenari, en una part els d’Artescena simulaven la fàbrica, uniformats, treballant. A l’altra, els joves van representar “No més fashion victims”, on tractaven d’imitar models establerts i que un líder posava, també es mostrava l’enveja de voler anar com els altres, la revolta de vestir com vulguis, però tots dins uns patrons, i finalment, tots els actors junts, feien reivindicacions socials contra el consumisme, el comprar barat perquè exploten a les treballadores i explicaven, principalment a través de la música, que aquella situació que es patia aquí en el segle passat, la pateixen ara dones i nenes de Taiwan, Xina, Bangladesh, o Índia.

Redacció

Les eleccions espanyoles no van aturar la vida cardedeuenca. Dos concerts corals per la tarda i Swing al carrer pel migdia.

A la plaça Anselm Clavé, de dotze a dues de la tarda, la gent que fa taller de swing al Tarambana va fer una ballada d’aquesta dansa, a la que es van afegir bastants vianants.

A ritme de Swing el dia de les eleccionsRedacció

nas156.indd 11nas156.indd 11 04/01/2016 13:34:2504/01/2016 13:34:25

Page 12: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-12- Gener 2016 El de Cardedeu

El 22 de desembre, a les set de la tarda, unes 35 persones van assistir a la presentació del calendari ambientat en la mitologia catalana que ha fet Dani Rangil pel proper 2016.

Rangil va explicar, a la sala d’actes de la biblioteca Marc de Vilalba, que a Catalunya hi ha una mitologia pròpia. Ja el 1993 va fer una publicació sobre 24 personatges que s’han anat transmetent de manera oral, bàsicament en el Montnegre, però que inclou tota la geografi a catalana.

La memòria oral es va perdent, en el moment en què la família deixa de ser àmplia, les reunions vora la llar de foc, llum i caliu, desapareixen en haver electricitat i per tant calor a tota la casa, i el gas és capaç de portar escalfor amb l’estufa.

Dani Rangil explica la mitologia catalana a la BilbiotecaL’escriptor cardedeuenc va presentar el calendari del 2016 que ha fet amb 12 mites

L’escolarització permet llegir i fi nalment la televisió acaba amb les converses.

Un treball de camp amb 140 persones del Montnegre va demostrar que la memòria familiar rara vegada supera els 100 anys, i justament en l’època de la Renaixença és quan es fan reculls i s’escriu sobre rondalles, costums... destacant els que fan Joan Amades, Enric Valor o Mossen Alcover. De tot això veu que els éssers mitològics perduren. Sorgeixen de la necessitat de tenir respostes i relats d’èxit que se segueixen explicant, i superen de llarg els records familiars.

La mitologia catalana és senzilla, perquè no està escrita, afirma Rangil. En el seu calendari n’hi ha dotze. Durant la xerrada parla de “La Molsosa” amb rituals de protecció per part dels carboners, on hi ha reminiscències de la Deessa Mare, que es va transformant en La Moreneta. També explica que el “Puigmal” ve del Uan sumeri, o el Thot egipci, personatge on s’inicia la cultura. Les muntanyes eren terres dels deus i els homes vivien a les valls. Endinsar-se en terreny diví tenia repercussions, com la del caçador que perseguint cérvols es va trobar

al Puigmal i aquest li va recriminar que els matés, i el va ensenyar a munyir, treure llet i fer-ne formatges i conviure amb els animals. Amb el temps aquests no tenien por i es van poder fer ramats, però quan tornen a caçar, les bèsties f u g e n i e l d e u s’enfada.

Dani Rangil hi veu aquí l’avença de la transhumància al sedentarisme i destaca que a la vall de Núria, sota el Puigmal, el patró és Sant Gil, el patró dels pastors, que en els seus goigs parla de Pere Botero.

Afirma també que Sant Valentí és una festa que sorgeix a Catalunya, i gual que les festes de Hallowin. Sant Valentí casava a les parelles en temps de guerra, i era molt apreciat pels enamorats.

La conferència va acabar amb la presentació del calendari.

Redacció

Fa pensar

Per Toni Giménez

Aparentar

Lluir vestits cars i de marca en dies assenyalats com per exemple el dia que es va a beneir la palma mentre que aquell home

que penjarien a la creu recomanava humilitat i pobresa. Demanar un préstec per comprar un cotxe de luxe tan sols per aparentar un determinat estatus socioeconòmic, tot sabent que es té un sou reduït. Anar a botigues de roba de marca d’ocasió tan sols perquè els altres es pensin que s’han pogut comprar aquestes marques a preu de luxe, mentre que sabem que s’han comprat en una superfície comercial de low cost, de segona mà o de rebaixes. Xerrar a tort i a dret dels problemes econòmics que es tenen mentre que no hi ha cap de setmana sense sopar a un restaurant ni vacances sense viatge. Despotricar de com està de fet malbé el medi ambient mentre es llença tot al contenidor de rebuig, sense separar ni reciclar. Cuidar el cotxe com si es tractés d’una peça d’orfebreria mentre permetem que el gos faci les seves necessitats als arbres, parets i voreres del carrer. Quedar bé davant dels altres amb paraules boniques mentre a casa tot són crits i renyades. Fins i tot hi ha qui té família nombrosa perquè això també dóna una imatge d’estatus. Tot plegat: aparentar. Aparentar una cosa diferent del que hom és. Una mena de succedani de la hipocresia. La biografi a personal acaba essent més virtual que real. Així és l’ésser humà, mediocre per naturalesa —tal com ja ens avisava el fi lòsof Epicur fa molts segles— i fràgil en les seves conviccions, com ens ho han demostrat tants d’altres fi lòsofs. És una llàstima que no ens mostrem tal com som, amb la nostra riquesa personal, única i irrepetible, que esdevindria un bé preuat per a tota la comunitat, ja que cada persona és tot un món de matisos, amb debilitats, evidentment —som humans—, però també amb virtuts. Per què aparentar (o sigui, falsejar) si cadascun de nosaltres portem dins nostre un tresor que pot deixar bocabadats als altres?

nas156.indd 12nas156.indd 12 04/01/2016 13:34:2504/01/2016 13:34:25

Page 13: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -13-

“Concili d’amor” una gran obra en un petit espaiLa Biblioteca va acollir aquest treball de poesia desbordant, negra i despietada sobre la cort del Papa Borgia

La sala d’actes de la Biblioteca Marc de Vilalba va quedar petita per l’espectacle Concili d’amor, una tragèdia celestial, d’Oskar Panizza.

Aquest autor (1853-1921) va escriure l’obra el 1894, poesia desbordant, negra i despietada sobre la cort papal dels Borgia, que va ser atacada en el seu moment i un tribunal hi va trobar noranta-tres renecs explícits.

L’espectacle va ser exuberant, i totalment de l’anomenat Km zero. Jordi Costa l’organitzador, Oriol Genis el director, l’escenògraf Josep Castells, el vestuari, d’Anna Estany, la sonoritat de Maria Andreu i els actors Amb Sandra Becerril, Montse Capel, Alícia Molina, Natàlia Vilà, Jordi Costa, Júlia Genís, Georgina Badell,

Redacció

Pocs dies abans d’iniciar-se l’època dels quintos, l’Ajuntament va rebre una notifi cació de la generalitat en què especifi ca les dates en què es permet aquest joc, del 15 de desembre a Reis, i concreta que no es pot donar cap premi en metàl•lic, sigui de la quantia que sigui.

Això va fer que els organitzadors dels Quintos d’aquest any, Club de Bàsquet, Trabucaires i Geganters s’haguessin de replantejar el que es feia des de fa ara 30 anys, repartir premis que rara vegada arribaven als 300 euros, però que eren en metàl•lic.

El Quinto de Nadal es premia amb espèciesDegut a una normativa, ha quedat prohibit repartir diners en metàl•lic per la qual cosa les entitats s’ho han hagut d’empescar per fer-ho diferent

Redacció

Abenet Vives, Josep Vives, Xavier Ripoll, Jordi Castells, Alex Ferre, Marc Felipe, Lluís Curbera, Teresa Masat, Glòria Castella, Jordi Tornabell, Marco Barlocci, Mercè Alegre. La narradora, Montse Capel.

Així, Geganters i trabucaires van optar per premiar les línies amb ampolles de cava, ratafi a o torrons, segons la participació, i els premis grossos, de quinto, es recompensaven amb cistelles amb lots més o menys amplis segons el cas. El Bàsquet ho va voler fer com sempre i en el del dia de Sant Esteve va rebre la visita de la Policia, que va aixecar acta del fet.

Tret d’aquesta circumstància, el Quinto, nom tradicional que a aquestes contrades es dóna al joc d’anar traient boles de l’1 al 90 marcant en cartonets els que van sortint. Bingo, kina, són altres noms a d’altres llocs. El dia de Nadal, per la tarda va ser a la Sala Sarau, amb els Trabucaires com a organitzadors, el de Sant Esteve tarda es va celebrar a la Tèxtil Rase, muntat pel Club de Bàsquet, el de Sant Esteve nit va ser a la Sala Sarau, altre cop amb els Trabucaires, que van incorporar un “lloro” forani, de Valls, que cantava a la manera d’allà i costava saber que el 68 és un “te’n dec una...” . Per Cap d’Any va tornar a estar a la Tèxtil Rase, aquest cop organitzat conjuntament per Geganters i Trabucaires, i pel dia de Reis, els del Basquet.

La Diputació ha acabat les obres de construcció d’un itinerari de vianants, que connecta la parada d’autobús situada a la rotonda de la carretera BV-5001, la Porta Oberta, i l’accés de la urbanització de Les Pungoles amb el camí que porta a la Residència de la tercera edat del municipi.

El camí, que fa 1,50 m d’ample, queda delimitat per una

barana de fusta, i té enllumenat nou.

S’han acabat les obres de realització del camí per a vianants fi ns a Les PungolesLa Diputació ha estat qui les l’ha realitzat i el pas arriba fi ns a la residència d’avis El RacóRedacció

El passat dissabte, 12 de desembre, just a la sortida del peatge de l’AP7 a Cardedeu, un cotxe va començar a fumejar i va donar temps a posar-se en un costat i a abandonar l’interior, incendiant-se sense aturador.

Dues dotacions de bombers van participar

Es crema totalment un cotxe a la sortida de l’autopistaEl conductor en veure que fumejava va aturar-se al voral i va sortir indemne

Redacció en l’extinció del foc, que va començar poc abans de les dues del migdia, i van tardar una hora en sufocar-lo totalment.

El fet que quedés a la dreta del voral va fer innecessari tallar el trànsit, que no va patir més retards que els derivats de l’efecte tafaner.

nas156.indd 13nas156.indd 13 04/01/2016 13:34:2604/01/2016 13:34:26

Page 14: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-14- Gener 2016 El de Cardedeu

La veu dels nostres polítics

Agrupació Local de CiU Agrupació Local PSC Cardedeu

Assemblea CUP Cardedeu [email protected]

Esquerra - Acord Independentista Cardedeuwww.esquerra.cat/cardedeu

Atònits

Atònits i per què no dir-ho, emprenyats. El passat 23 de desembre es va celebrar un ple

per presentar i aprovar el Pressupost per l’any vinent. L’alcalde ja ho va deixar clar al primer minut : tenen majoria absoluta, és a dir, el vot favorable garantit. I per tant, la oposició simplement no conta. PUNT.

Les formes: de les 6 o 7 reunions que es feien abans amb la oposició, s’ha passat a una sessió informativa. Cap aportació en comú, cap acord de poble, cap mena de diàleg amb cap dels grups de la oposició. Deuen ser les noves formes de participació que explicaven al ple.

La presentació poc preparada. Cada regidor explicant la seva “parcel•la” a veu, sense projector ni documentació, amb un batibull de conceptes que canvien de capítol. “Res no és el que sembla”, diu una regidora de la CUP. Gran resum del què sembla...

El fons: un pressupost simplement continuista en les partides que realment importen. Un pressupost molt poc treballat, molt mal explicat i gens defensat. Es presenta, s’aprova i endavant. En les regidories amb més segell del nou govern, bàsicament, atònits. Canvis de nom a moltes partides que en difi culten el seguiment, pujades (algunes molt preocupants, com l’IBI) i baixades que no ho són perquè van a no se sap quina partida que abans es deia d’una manera i ara d’una altra...

I a nivell nacional, podríem calcar el paràgraf del mes passat. Atònits. Emprenyats. Decebuts. La darrera assemblea del dia 27 acaba ... EN EMPAT! Un pla de xoc de 220 Milions d’Euros, per fer front a la pobresa energètica, per aturar desnonaments, per ajudar als infants que aquest hivern més patiran... aquest pla de xoc encallat perquè la CUP va d’assemblea en assemblea fi ns a l’assemblea fi nal. Citant a Quim Arrufat direm “mai hagués pensat que a les portes de la fundació d’una República i l’obertura d’un procés constituent hi hauria una esquerra bloquejant”.

Cooperes o competeixes?

Per transformar els nostre poble i per tal que hi tinguem vides dignes, l'economia és un

dels elements essencials que cal canviar. De fet, a ningú se li escapa que l’economia no només condiciona les nostres vides, si no que fi ns i tot marca l’agenda política en l'àmbit global.

Des de la CUP entenem que cal avançar cap a una altra economia per tal que el canvi sigui substancial i això ho hem defensat en campanya, en les negociacions amb el soci de govern i al govern estant. Apostem per una economia que posi en el centre de la seva activitat la sostenibilitat de la vida i la resolució equitativa de les necessitats humanes. Una economia socialment justa, políticament emancipadora, arrelada al territori, integradora de la diversitat, respectuosa amb el medi ambient. Una economia social i solidària. Una economia alternativa a la que ens imposa el capitalisme, basada en el màxim benefi ci i la competència.

L’àmbit municipal és clau per plantejar aquest canvi. Des del govern actual, ens hi comprometem, posant-hi les facilitats que estiguin al nostre abast. Una primera passa va ser la signatura de Cardedeu a la declaració: ‘Cap a una Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària’. També s’està fent un tomb en les polítiques de promoció econòmica, posant l’accent en l’economia social i cooperativa.

Ara bé, sabem que sense la gent, sense cooperativistes i persones que apostin per altres models econòmics, l’acció política del govern serà limitada. Per tant, reapropiem-nos de l’economia, siguem protagonistes del canvi socioeconòmic des de l’experiència personal i col•lectiva.

2016, Cardedeu en marxa!

Aquest nou any que tot just comencem ho fa d'una forma diferent als darrers anys, i és que el passat dia 23 de desembre es va aprovar el

pressupost municipal corresponent a l'exercici 2016. Aquest sol fet ja és una novetat, però no pas la més destacada. Enguany el valor del pressupost és de 17.177.562€, el que suposa un 1.37% més que l'any anterior, i un 4.4% més si es té en compte exclusivament el pressupost corrent.

Pel que fa a despesa, hi destaca un increment del 6.42% en capítol de personal, tenint en compte un increment salarial del l'1% i la recuperació de la paga extraordinària de 2012.

Quant a inversions, se'n destaquen les dedicades a reurbanitzar el carrer Doctor Klein -des del carrer de Sant Joan fi ns al centre- fi ns a inversions als parcs Pompeu Fabra i Pinetons, així com algunes millores a la Tèxtil Rase, el Casal de Joves La Fusteria i a d'altres equipaments municipals.

El rati d'endeutament de l'Ajuntament continua la tendència a la baixa dels darrers anys, i se situa en un 50%, fet que mostra la gran solvència de la corporació.

Aquest pressupost, juntament amb el Pla d’Acció Municipal (PAM) presentat fa unes poques setmanes per l’equip de govern -format per ERC i CUP- han marcat un punt d’infl exió pel que fa a la política municipal.

Sempre exigents, ens marquem un objectiu encara més interessant, que passa per l’elaboració d’un pressupost en base zero, que respongui completament a les necessitats reals de la vila i en la línia del PAM recentment presentat.

Tenim les eines, el pressupost i la determinació política de transformar Cardedeu en un poble amb molta més justícia social, xarxa personal i proper a totes les sensibilitats.

En acabat, com cada any, la Secció Local d'ERC Cardedeu ha editat un calendari del 2016. Aviat en tindreu notícies!

Pressupost 2016

Els pressupostos de l'Ajuntament de Cardedeu pel 2016 els vam aprovar en un ple extraordinari. És

una bona notícia que l'ajuntament aprovi els pressupostos abans de fi nalitzar l'any. L'equip de govern ha fet la seva feina, però potser han anat massa ràpid.

El pressupost aprovat és molt continuista respecte a l’anterior, no s'aprecia cap aportació signifi cativa de l'actual govern, i té una dotació total de 17.177.562€. Això representa un increment d'un 1,37%. Les inversions que volen fer pugen a 1.006.000€ dels quals peatonalitzar el carrer Dr. Klein fi ns al carrer Sant Ramon té un cost de 360.000€, fer un xiringuito al Pompeu Fabra 150.000 i la redacció del projecte de la Tèxtil Rase 60.000€, nosaltres entenem que hi ha altres prioritats i no veiem necessari el que es vol fer al Dr. Klein perquè no s’ha fet arribar a l’ajuntament cap demanda ni dels veïns ni del conjunt de la ciutadania. I com ja s’ha fet altres vegades quan convé només col•locant tanques el problema queda resolt tal com ja vam manifestar al ple. A Cardedeu encara tenim carrers de terra i altres carrers, que per les seves característiques, és més necessari actuar. També trobem a faltar inversions en matèria d’estalvi energètic i fer una política d’inversions per poder reduir la despesa.

Abans de l’aprovació del pressupost ens van convocar a dues mitges reunions, on ens van dir que tot estava tancat i que no podíem aportar res. El dia del Ple i davant de les càmeres de RTVC van explicar més que en les dues reunions que ens van convocar. També se’ns va dir que d’ara en endavant ens farien partícips de totes les reunions prèvies per poder fer aportacions, (esperem que no sigui només l’esperit Nadalenc).

El PSC de Cardedeu us desitja un bon 2016.

nas156.indd 14nas156.indd 14 04/01/2016 13:34:2604/01/2016 13:34:26

Page 15: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -15-

Avaluacions

EX: Excel·lent NOT: Notable BÉ SUF: Aprovat INS: Insufi cient DEF: Defi cient

XQ?

Incivics, egoistes i d’altres espècies...

Fa 10 anys...La bústia

Aquesta secció és oberta a tothom

Podeu enviar les vostres cartes per correu electrònic a [email protected], per correu tradicional a c/

Sant Ramon, 23 08440 Cardedeu o passant per les nostres ofi cines.

Només us demanem que sigueu breus i respectuosos.

Imprescindible que estiguin signades.

Moltes gràcies!

Ens reservem el dret de publicar-les en funció de l’espai disponible.

Agraïments

A l’Ajuntament i a totes les persones, c o m e r ç o s , e n t i t a t s , a n u n c i a n t s , col·laboradors, Hotel Xurin, Gráficas Arco, i als col·lectius: Policia Local, Brigada Municipal, Protecció Civil... que, d’una manera o altra, han participat en la realització de la 21a Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu, l’AV del Centre de la Vila, agraeix molt sincerament la seva aportació.

AV DEL CENTRE DE LA VILA21ª Fira de Nadal i del Torró

Artesà de Cardedeu

En Ramon s’acostava pel camí de la solana

El vaig veure pel fi nestral: cama llarg, cos petit, endiumenjat com demanava l’ocasió; pantalons de pana negres, comprats ves a saber a quin mercat, aguantats per una ample faixa negre que li cobria mig cos. La cigarreta entre els llavis, la boina ben calada, cap cot, la passa llarga però lenta. Anava a veure l’amo, a passar comptes. De jove, en Ramon, havia estat carboner, d’aquets que sàviament primer tallen la llenya, després l’apilen, la cobreixen amb fulles, herbes i abans d’encendre la pila l’empasten i obren uns forats perquè respiri bé. En Ramon, saltant amb la seva perxa per entre matolls i alzines havia arribat a portar ell sol fi ns a sis carboneres!, vigilant de dia i de nit que tot anés a l’hora. Gairebé dos mesos dormint poc i menjant pa, cansalada, formatge i poca cosa més que un xerric de la bota. Arribada l’hora treure el carbó ,posar-lo a les alforges carregar els matxos portar-lo a l‘amo, cobrar les mesades, passar per la barberia i... a la taberna!! a fer un bon menjar i un bon veure ,jugar-se una bona part de

lo cobrat, reposar viandes i tornar als boscos. Salvatges i feréstec com era a en Ramon li agradava aquesta vida; però un dia, anant de Festa Major, va conèixer xicota i aquesta li digué que si volia festa complerta s’oblidés de boscos i carboneres. Parlat amb l’amo aquest li oferí portar una masoveria que venia de quedar lliure d’estadants. En Ramon es va fer pagès. Ara la seva feina era llaurar, sembrar, collir, segar, batre fer un bon paller, cuidar i munyir unes quantes vaques i portar a la pastura un bon ramat dovelles. Del porc per la casa, l’aviram, uns conills i quatre coloms en prenia cura la dona que els dilluns anava a vendre al c/ Sant Antoni d’un poble veí o al mercat del dijous un xic mes enllà.

En Ramon, cap cot, refl exiu, p a s s a l l a r g a , p e r ò l e n t a , endiumenjat, s’acostava pel camí de la solana. Jo, aleshores, era molt jovenet, el vaig veure per un fi nestral.

Francesc Company

Als organitzadors de la Fira de Nadal

A la programació del nou trimestre del Centre Cultural

Als continus canvis de programes a que obliga Windows

Als veïns i comerciants dels carrers Hospital, Sant Crist i Padró per la decoració nadalenca amb borregos inclosos

Als qui no els entra en el cap que la zona vermella és per canviar el cotxe de lloc cada 90 minuts, no per canviar el disc i deixar-lo ocupant el mateix espai.

Als qui han fet un harakiri al procés d’independència.

Als demagogs que prometen lligar els gossos amb llonganisses i no diuen qui ha de pagar les llonganisses.

Al cinisme de pujar les pensions menys d’un 1%, i baixar els peatges també menys d’1% i sense xifres anunciar a bombo i plateret que s’apugen les pensions i es baixen els peatges.

Per què les Festes de Nadal representen un dispendi tan important?Per què aquests dies festius fan ressorgir tants fantasmes familiars?Per què tants tòpics i bons propòsits només la nit de Cap d’Any?Per què pels contenidors, i voltants, d’uns barris es veuen coses ben diferents que d’altres?Per què és tan freqüent, conduint un cotxe, girar una cantonada i trobar una bicicleta de cara?Per què van coincidir en horari els concerts de Nadal de l’Escola de Música Lluís Cullel amb el de l’Agrupació Coral Cardedeuenca?Per què hi ha tants papers enganxats per vidres i parets, fora de les cartelleres?Per què encara hi ha gent que llença mobles al costat del contenidor en lloc de dur-ho a la deixalleria o trucar perquè te’l recullin gratuïtament a casa?

Els Reis d’Orient estrenen noves carrosses. Xavier Orozco, cap de l’oposició, dimiteix de regidor. Mes de 150 pagesos assisteixen a un acte sobre el Parc Agrari del Vallès Oriental.Mor un conductor de 21 anys en accident a la carretera de Cànoves. Carles Gesa, regidor de la Federació de CiU, es dóna de baixa de Convergència. Dos cardedeuencs, Borja Sànchez i Carles Navarro van a Nicaragua a ajudar en projectes per a informatitzar la població a Palacagüina.S’obre una polèmica sobre posar o no càmeres per controlar els abocaments descontrolats en contenidors.L’obra de teatre “Cuina selecta” obre la temporada al CQK. El programa de ràdio d’Oriol Serra “El garatge” compleix un any. El Futbol Club Cardedeu demana signatures perquè l’Ajuntament li posi un camp de gespa.

Ve de lluny Per Toni Giménez

A cosir i a cantar

Aquesta expressió popular prové dels gremis dels sabaters i sastres que es passaven el dia cantant, ja que deien que així cosien millor. Fins i tot havien format cors i colles cantaires.

nas156.indd 15nas156.indd 15 04/01/2016 13:34:2704/01/2016 13:34:27

Page 16: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-16- Gener 2016 El de Cardedeu

Ple extraordinari del 23 de desembre

Dimecres 23 de desembre hi va haver Ple municipal extraordinari, on falten els regidors Glòria Pascual (PSC) i Jaume Gelada (PP).

L’alcalde, Enric Olivé (ERC) diu que ha de ser extraordinari perquè pel juliol es va concretar quins serien ordinaris i pel desembre no n’hi havia cap, i es vol començar l’any amb el pressupost aprovat. Tot i això no serà l’únic punt i aprofi ten per posar-ne algun altre.

Li plau informar que aquest Ple ha estat el primer que s’ha pogut convocar electrònicament i signat amb signatura electrònica, un dels passos per modernitzar l’administració.

Vol felicitar públicament a la Míriam (Nogueras) perquè no cada dia un regidor de l’ajuntament de Cardedeu és elegit diputat al Congrés. Trias de Bes, Lligué, eren estiuejants i Marià Borrell i Josep Daurella van ser senadors. Li desitja que estigui poc temps i que pugui tornar al nostre país.

El primer punt tracta de la revisió de les tarifes del servei de subministrament d'aigua potable al municipi, on no s’accepta la pujada proposta per la companyia concessionària i es proposa pujar el 18.75%

Joan Masferrer (ERC) diu que l’ajuntament no tenia intenció de revisar el preu de l’aigua, però com ha pujat i el concessionari ho podia fer, s’ha fet una auditoria de tota la gestió del servei. Hi ha varis contenciosos, en els dos sentits i per diferents motius. El concessionari proposava pujar un 25.65% i s’ha portat a la Comissió de Preus de Catalunya, que ho valora en un 11% més el cànon municipal, i això és un total del 18.75%. Si no es fa això es demanarà baixar la quota base i revisar els blocs, amb bonificacions per a les famílies nombroses.

Jordi Abad (GpC) diu que ja en el 2012, quan estava al Govern, es va pujar un 13% les tarifes, per part de CiU i ells i el PP van demanar fer una auditoria de la concessionària, que va dur a veure que la concessió era molt irregular i el seguiment que en feia el Obert totalment defectuós. “Ara vull recordar que l’auditoria està incomplerta, perquè la concessionària no ha donat dades que se li demanen”, i que ara s’hagi de fer una pujada del 18.75% ho troba vergonyós. No hi votaran a favor i fa broma de que no esperi li posin un carrer amb

Cardedeu aprova un pressupost de 17.177.562 euros per l'any 2016El rati d’endeutament és del 50% i pacifi car un tram de Dr. Klein, unifi car els parcs Pompeu Fabra i Pinetons i convertir la Tèxtil Rase en fàbrica de cultura són les insígnies del Govern

el seu nom per haver aconseguit que en lloc d’un 25% sols pugi un 19%.

Ramon Hurtado (PSC) felicita a la Míriam i diu que a l’auditoria s’ha anat afegint informació, perquè la concessionària no té molts documents. S’abstindran, falta informació i no entén un IPC de més del 3%.

Míriam Nogueras (CiU) diu que han trobat a faltar la convocatòria de la Comissió corresponent.

Benet Fusté (CUP) diu que està d’acord amb el que diu Joan Masferrer, en que hi ha dades de la concessionària que no estan clares.

Masferrer diu que amb la proposta estan a la part mitjana de preus amb els pobles veïns i accepta que el concessionari ha posat molts problemes per aportar dades i la conclusió porta a aquesta xifra, però si informacions posteriors permeten baixar-la més es farà. I s’ha de valorar fi ns i tot rescatar la concessió. Si tots votessin en contra, diu, la puja podria superar el 26%

Abad diu que la proposta no la fa l’Ajuntament, sinó la Junta de Preus i l’estudi en que es basa no és complert. A Masferrer i Hurtado els vol dir que posar l’exemple de que Cardedeu és més barat que Llinars no és correcte, ja que ells tenen urbanitzacions i canalitzacions molt més llargues. S’ha d’aconseguir baixar més.

Hurtado parla d’una empresa que va treballar durant uns mesos, per recollir dades, i no les va trobar, i recorda que a més, Llinars té diversos pous que no hi ha aquí.

Masferrer diu que falta informació i això és preliminar i urgent d’aprovar, perquè sinó s’aplicarà el que vol la concessionària.

Hurtado pregunta si baixarien les tarifes si el servei es municipalitza i Masferrer respon que clarament sí, que l’ajuntament no es pagaria a sí mateix i s’estalviaria 96.000 euros

Vots a favor, 9 (ERC i CUP) en contra 1 (GpC) i 5 abstencions (CiU i PSC)

Tributs i taxesEl següent punt tracta de la modifi cació de les

ordenances fi scals reguladores dels tributs municipals per a l'any 2016. Primer es vota desestimar les al•legacions que hi ha.

Olivé diu que es desestimen al•legacions del grup de CiU sobre casos concrets de l’IBI i Benet Fusté exposarà el punt.

Fusté diu que aquestes al•legacions evitaven pressió fiscal sobre els qui fan negocis. Ho desestimen perquè necessiten cobrar l’IBI, un impost progressiu als més rics per a invertir en els que estan pitjor.

Abad diu que és un dels IBIS més cars de la comarca i el sobta que ERC, que quan estava a l’oposició demanava rebaixar-lo, igual que GpC, ara pugi aquest impost. No hi votaran a favor

Calamanda Vila (CiU) diu a Benet que s’han acostumat als seus discursos i que s’ha de ser pragmàtic. S’ha de promoure l’activitat econòmica i parla del Bages, que aconsegueix matriculacions de cotxes de lloguer que mai circulen per allà, facilitant que s’instal•lin empreses . L’IBI és necessari, però s’ha de facilitar l’activitat econòmica. El polígon del Marital ha estat visitat per molta gent, però ningú s’hi instal•la perquè es grava. “I vostès hi volen posar horts!” Tot municipi necessita generadors de diners, i són les empreses. Es pot posar condicions, però s’ha de donar incentius, els discursos estan molt bé, però a Cardedeu hi ha més de 1.000 aturats i no es fomenta l’activitat, i a persones que no tenen més que propietats els pujaran el 10% d’IBI. Votaran en contra de la desestimació.

Enric Olivé diu que tot això li resulta un “dejà vu” ja que s’ha discutit abastament.

Benet Fusté diu que la pujada de l’IBI es basa en el pragmatisme, que no és baixar-lo. S’ha de gravar la propietat, que es pot fer servir per generar feina, o no, cal donar-li ús i generar riquesa. Sobre el cas que ha posat per exemple, diu, ho troba molt malament, anar baixant imposts respecte als veïns és generar dumping, baixant els ingressos dels municipis.

Tant Abad com Vila s’enfaden amb Olivé i ERC, perquè no troben coherent el que fan ara amb el que defensaven quan eren a l’oposició

9 vots rebutjant l’al•legació i mantenint la puja, (ERC i CUP) 4 en contra (CiU i GpC) i 2 abstencions (PSC)

Pressupost general i plantilla pel 2016

Olivé diu que és el primer pressupost elaborat per aquest Govern, tot i que pel juliol es va portar un altre per urgència per tal de complir amb tràmits legals. Ara es té moltes ganes de fer un pressupost des de zero, però ara s’ha de qüestionar i no ser del tot continuista. Ara es vol fer política i demostrar que és un govern d’esquerres i no és vàlid l’argument de que “sempre ha estat així” “No reneguem del pressupost que portem ara, però demanem als tècnics de fer el proper políticament propi”

17.177.562,08 euros és el total. Un 1.37% més que l’anterior, d’on es pot destacar que 6.119.000 són despeses de personal i 1.006.000 són inversions.

Olivé destaca que pel que fa als capítols d'ingrés, el pressupost recull la previsió d'ingrés derivat de les ordenances fi scals aprovades defi nitivament en aquest mateix Ple, essent un pressupost que ha tingut en compte un lleuger increment de l'activitat econòmica però mantenint un criteri de prudència.

Quant a la despesa, en destaca l'augment del capítol I, corresponent a personal, en un 6,42% com a conseqüència de l'increment salarial de

Xavier Navarro

nas156.indd 16nas156.indd 16 04/01/2016 13:34:2804/01/2016 13:34:28

Page 17: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -17-

Ple extraordinari del 23 de desembre

l'1% i de la recuperació de la paga extraordinària perduda del 2012.

Les inversions previstes en el pressupost ascendeixen a 1.006.000 euros, totes fi nançades amb endeutament. Les més rellevants són la reurbanització del carrer Dr. Klein i les inversions en els Parcs Pompeu Fabra i Pinetons, així com el projecte de reforma de la Tèxtil Rase, les inversions en equipaments municipals i en accessibilitat de l'espai públic.

Hi ha un petit augment d’ingressos d’IBI de rústiques, perquè algunes propietats passen d’urbanes a rústiques. L’increment de l’IBI urbà és de 92.000 sobre quatre milions. El que es preveu que puja més és la plusvàlua municipal, comptant amb el comportament de l’any anterior de transmissions de bens urbans. Sobre les construccions i obres se suposa augmentarà.

En quant a taxes hi ha poques modifi cacions, puja la de residus, per guals i multes per infraccions de circulació. Les transferències corrents preveuen una liquidació negativa, que ve compensada per altres, però serà poc. No s’espera cànon per la piscina, ja que l’empresa no dóna guanys.

Seguidament els diferents regidors de govern destaquen el pressupost dels seus àmbits

Hug Lucchetti (CUP) diu que en Joventut s’ajusta a la despesa real, que abans no estava del tot contemplada. Es destinen 10.000 euros de participació, on es pot triar el què es fa. 60.000 euros són per licitar el personal de la Fusteria i que es faci amb una empresa d’economia social i col•lectiva. En Participació hi ha una dotació que baixa, que s’ajusta a la realitat perquè l’anterior era superior al que es gastava. Cap el mes de juny, es disposarà d’una tècnica i entenem que ha de ser una regidoria amb més imaginació i voluntat que no pas despesa. A Igualtat cal fer una tasca continuada i no consta de tècnics concrets, depèn de les subvencions que s’aconsegueixin de la Diputació.

Isabel Sallès (ERC) diu que a Educació hi ha el mateix pressupost, els projectes es mantenen, suport a l’estudi i a l’Escola d’Adults, per descomptat. Continuïtat.

Marta Cordomí en Medi Ambient destaca l’endreça que s’està fent en la recollida de residus i la selectiva. Es fan campanyes de sensibilització i es vol estudiar la recollida porta a porta, per la que no se sap si hi haurà o no subvenció de la Diputació. També hi ha la proposta 50 x 50 a l’escoles per l’estalvi energètic. Això consta com a despesa la part que es dóna a les escoles. Tot es manté igual excepte el BUC que creix, sense que es pugui recuperar les expedicions perdudes, perquè han signifi cat una pèrdua d’usuaris. L’increment no recull les millores que es volien, ve donat per la regularització de l’empresa per manca d’usuaris. Es vol millorar el diàleg amb la Sagalés. A Cultura s’ha dividit en dues grans partides: Cultura i Festes Populars. En Cultura es vol augmentar en una segona sessió setmanal el cinema a l’Esbarjo que es pot potenciar força, entre d’altres coses fent cinema infantil. La propaganda en Cultura també puja perquè està per sota del necessari. Es vol posar a licitació els serveis pel so, i s’ampliarà el cinema a la fresca. En el de Festes Populars hi ha un creixement de 15.000 euros enganyosament, ja que s’inclou el lloguer dels terrenys que fi ns ara no es posava i també s’hi inclou la festa de fi d’any de la gent gran. No hi ha increment per Festa Major. Respecte a Gent Gran, no refl ectim l’electricitat que fi ns ara sí que hi era, 14.000€. i es faran dos tallers més: el de Terrissa, que es posava a Participació i Immigració, també es farà a Gent Gran.

Núria Hernàndez (ERC) Formació i Ocupació el pressupost és continuista, depèn de subvencions. Es busquen fórmules creatives per aconseguir-ne i col•laboració per tenir més formació ocupacional. Els Plans d’Ocupació estan tractant de detectar qui s’hi pot acollir. El Museu té un ajut per turisme, que fi ns ara es portava des del CSETC. Ara es milloraran tallers i si s’insisteix en arranjament en el jardí, que no es varia des de fa deu any i s’ha d’adequar a nous usos socials. S’ha de fer catàlegs turístic impresos, oferint coses del municipi i cal inversió per ampliar el projecte museogràfi c que no s’ha de limitar al modernisme i la farmàcia. El CSETC s’ha d’obrir a nova part del mercat, que permeti una línia de restauració i ampliació d’horaris. En Comunicació s’ha de fer plafons pels polígons. El CSETC serà el mateix però s’ha d’aconseguir subvencions i potenciar l’agroecologia i dinamitzar les fi res.

Laia Muñoz (CUP) en Acció Social i Immigració i Salut Pública val a dir que malgrat tot, es milloren les partides de contenció social, és vol evitar dependències de gent que sols vol assistència social, ja que s’ha de promoure l’autosufi ciència. No s’augmenta ni disminueix la partida, que no ha de ser només d’ajut econòmic, s’han de garantir altres coses. S’augmenta una partida per les escoles, per a material escolar, per la teleassistència i ajuts domiciliàries. També es potenciarà el Pla d’igualtat i interculturalitat. A Salut s’augmenta amb 30.000€ que es destinen a desfibril•ladors i projectes. Les inversions són per fi nalitzar obres de la casa Teresa Oller, per tenir a fi nal d’any habitacions d’emergència social.

Benet Fusté en Habitatge la prioritat és evitar desnonaments, talls de subministres i assegurar el reallotjament així com assegurar rendes adequades. Aplicant les lleis ja existents, no es pot tallar els subministres si es guanya més de 1.400€ i no es poden fer desnonaments si no s’ofereix primer lloguer social. Amb poc recursos es pot fer molta feina. També s’està fent l’estudi del pla d’habitatge per veure quins estan buits.

Rafel Caballeria (ERC) parla primer de Personal, que puja un 6,42% i ve donat l’increment per l’obligació de l’Estat que ha tret Decrets abans de les eleccions i fa pujar un 1% la retribució dels treballadors públics i pagar una extra que era del 2012. Així com el canvi de categoria de la Policia Local. Per altra banda, hi ha subvencions per contractar personal i regularitzar de temps parcial en el Pavelló d’Esports en el lloc dels conserges. S’assigna un tècnic de Desenvolupament pel juny i un administratiu per l’OAC. La regularització de treballadors en dedicacions parcials o contractats pel capítol 2, a poc a poc s’anirà regularitzant. L’Ajuntament té 156 persones, 143 amb plaça ocupada i 3 llocs vacants que tindran convocatòria, un Cap d’Urbanisme i dos llocs a la Brigada. També diferents interins es poden anar passant a fi xes segons ho permeti l’Estat. La Regidoria d’Esports manté el mateix nivell de despesa del 2015 i les mateixes activitats. Inversions hi ha dues: el rec del camp de futbol i cistelles de bàsquet més segures que les que hi ha.

Joan Masferrer diu que en Via Pública, Obres i Serveis es revisa aprofi tar la Brigada pel manteniment. Es fan estudis i treballs tècnics per aconseguir subvencions pel “Cardedeu en bici i a peu”. També pels serveis de l’habitatge i efi ciència d’equipaments. Es volen deixar en cartera projectes i propostes per quan es pugui anar fent... clavegueram, torrents, estudi de rescat de la companyia d’aigües... Com Inversions a la Tèxtil Rase s’ha de tenir el projecte en espera de fi nançament. El carrer Dr. Klein es vol peatonalitzar del carrer Sant Ramon al carrer de l’Església i el carrer Cervantes fi ns a Lluís Llibre. Una altra partida és pels parcs Pinetons i Pompeu Fabra,

per unir-los fi nalment i fer una guingueta amb nou enllumenat. També es vol acabar la casa Teresa Oller i millores en el Mercat i equipaments escolars. També hi ha una partida genèrica en accessibilitat i voreres i una altra per la Biblioteca, pel programa Autoprèstec.

Enric Olivé parla de Seguretat que es manté i es fan plans d’emergència. S’adquirirà un nou vehicle per al policia per fer vigilància rural. En Comunicació s’augmenta la dotació per la revista La Vila i la col•laboració amb RTVC.

Torn de l’oposició:Jordi Abad troba a faltar explicació de la

subvenció a RTVC que hauria de ser més transparent, podent anar a les Comissions Informatives. Compara el Govern amb el del PP a Madrid, on l’alcalde seria Rajoy i Soraya Santamaria seria un dels de la CUP. Diu que semblen del PP quan van fer reunions i demanen fer aportacions al pressupost i quan ho fan diuen que ja està fet i que no es pot tocar: “patètic”. Sembla més “un govern de dretes que d’esquerres”. Considera que s’està prioritzant Cultura i les Festes enlloc de l’acció social que es diu que es manté i no és cert. Recorda coses de quan estava ell i desgrana diverses partides. Diu que ha fet propostes i ells parlen de Participació però no li fan cap cas. La participació diu que s’ha de fer amb el poble, però amb els regidors escollits ple poble, no els deixen participar. Posa l’exemple del BUC que es limita als usuaris del tren i hi ha molta més gent que el voldria fer servir. També parla del menjador social, que hi ha gent que li neguiteja. Posa l’exemple del Govern anterior que escoltava a l’oposició com el tema del desfi bril•lador que es van acabar comprant. Veu clar que diguin el que diguin no els faran cas.

Olivé diu que generalment es dóna veu a tots, i després es responent les coses però que creu que en temes concrets millor anar contestant al moment.

Laia Muñoz respon amb xifres a Abad, comparant 2013, 2014, 2015 dient que s’han de restar conceptes que ara tenen partides concretes com llibres, àpats escolars i d’estiu i els diners no gastats aquest any no es pressuposten però estan en altres partides.

Masferrer diu que l’accessibilitat està prevista fi ns i tot en el tema del Dr. Klein, i que hi ha un Pla per deixar tot el poble accessible. Hi ha una brigada d’obres que fa la feina i una Policia que assenyala prioritats en passos de vianants i voreres.

Ramon Hurtado vol començar dient que li ha semblat molt bé el que ha dit l’alcalde al principi quan ha felicitat els tècnics, i no pot felicitar a l’oposició perquè aquesta no ha pogut participar. No pot entendre com regidors que han estat a l’oposició actuïn així, amb menyspreu cap als que ara estan fora del Govern. Sobre Dr. Klein pregunta si hi ha una demanda veïnal. 360.000€ s’han gastat en altres llocs, com en el carrer Padró que ara no és ni carrer ni vorera. I ara també es vol fer a la Plaça Sant Joan. No entén per què es prioritza això ni tan sols hi ha la necessitat de fer un xiringuito als parcs. No hi ha cap inversió en estalvi energètic i a veure si es pot fer biomassa, una inversió a llarg termini. Pensa que tot el que diuen és fer pedaços i el que porten només és si està subvencionat. A la llarga creu que s’ha de reduir el capítol 2 i també vol saber si es pensa fer alguna cosa amb les casetes dels mestres. Pregunta si se segueix llogant Can Fígols, el govern anterior deia de deixar de fer-ho i fer uns magatzems a la Tèxtil Rase. Finalment no entén que el divendres dia 16 es poguessin comprar entrades a coses que encara no tinguessin els preus públics aprovats.

continua a la webwww.elnasdecardedeu.cat

nas156.indd 17nas156.indd 17 04/01/2016 13:34:2804/01/2016 13:34:28

Page 18: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-18- Gener 2016 El de Cardedeu

Darrera el taulellEn El NAS sempre ens ha interessat l’autònom, el petit o petita empresària, persones que han de tirar

endavant el seu negoci amb il·lusió, enginy, creativitat, iniciativa, amb tots els entrebancs del món, amb el somriure dibuixat al llavis quan entra el client passi el que passi, plenes de paciència, planejant projectes en nits d’insomni... Qui hi ha darrera el taulell? Ho esbrinem?

El bar Xic és un local petit, al costat de l’estació. Pel matí, si has d’agafar el tren, el millor que pots fer és passar-t’hi i fer un bon i barat esmorzar. No crec que hi hagi millor manera de començar el dia, no només perquè els entrepans són bons, sinó perquè el seu propietari, en Josu Mirena, un basc d’uns quaranta anys, et carrega les piles amb el seu bon humor i calidesa. No ho dic jo, ho diu un client seu al facebook,

Potser és el bar més petit de Cardedeu, però en Josu el fa granXic Txikia està al costat de l’estació i cada dia carrega les piles a la gent que va i ve amb tren

Núria Aymerich

però ho subscric totalment “Potser és el bar més petit de Cardedeu, però en Josu el fa gran”.- Hola! Bon dia! –Diu una noia que agafa un diari i s’asseu en una de les taules.- Un tallat i un entrepà de fuet?- Sí, gràcies.En Josu es posa a canturrejar, mentre talla el pa, el suca amb el tomàquet i prepara el tallat.- Hola! –Ara és un home vestit amb uniforme de treball.- Un cafè amb llet?- I un de llonganissa. Gràcies!En Josu segueix canturrejant mentre va fent la seva feina, sembla l’home més feliç del món, inevitablement ho encomana.

Què fa un basc com tu en un lloc com aquest?

Vaig arribar a Catalunya l’any 1998 i vaig anar a viure a Barcelona. Allà vaig muntar un restaurant, al barri gòtic, La Ria. Molta gent, molt de soroll, molts turistes, molt tràfec... Vaig agafar una caseta a Palautordera pels caps de setmana i em vaig enamorar del Montseny. Vaig pensar: el paradís existeix!

Ens interrompen. Ara prepara un suc de taronja manualment, fa molt bona pinta. Segueix canturrejant.

I aleshores, com arribes a Cardedeu?Això del Montseny em va agradar tant que vaig

decidir deixar de viure a Barcelona i marxar al Vallès. Tenia clar que volia que la població escollida tingués estació, havia de treballar a Barcelona, així que un dia vaig agafar el tren i vaig baixar a Sant Celoni, un altre dia vaig baixar a Llinars i un altre a Cardedeu i... em va encantar! El barri del Centre, l’ambient cultural, la seva gent...

I decideixes muntar aquest bar...No. Al principi anava amunt i avall. Arribava a

les nits amb l’autobús a les tantes. Era molt cansat. Així que un dia em vaig decidir a canviar de vida. Traspassar el restaurant i viure de l’agricultura ecològica.

Agricultura ecològica? (li pregunto amb ironia)

Sí! En serio! Vaig agafar un terreny i em vaig posar a treballar la terra. Tenia els diners del traspàs del restaurant i vaig anar fent. Però va ser un desastre, i vaig haver de prendre una decisió: tornar a fer el que sabia fer.

Vaig veure aquest bar en traspàs, em va agradar que estigués al costat de l’estació, petit, que el pogués portar jo sol... I aquí estic. I ja fa un any i mig!

I Xic?És evident. És petit! Però el nom no el vaig posar

jo, ja estava posat i canviar-lo em costava uns 400€. Així que el vaig deixar. M’hagués agradat posar-lo en basc, Txikia, però tampoc el podia modifi car, així que jo li dic “Xic Txikia” i llestos.

A quina hora comences?Obro a les 6 i fi ns les 16h. Abans tancava més

d’hora però ara també faig “El plat del dia”. Com que no arribava amb els esmorzars, doncs toca fer hores!

Què és el més difícil del teu negoci?Doncs això, arribar a fi nal de mes. Home! Això tots! (protesto) Potser

treballar sol?No! Al contrari. M’agrada molt. He treballat

amb cambrers que m’han robat, que no venien a treballar perquè es quedaven a casa a dormir la mona, o que no arribaven a l’hora... En canvi això

nas156.indd 18nas156.indd 18 04/01/2016 13:34:2804/01/2016 13:34:28

Page 19: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -19-

FITXABar Xic TxikiaAv. Rei En Jaume, 14

08440 CardedeuTelèfon: 677 075 449Correu-e: [email protected]: barxicEsmorzars: 2€Plat de dia: 6€Horari:De dilluns a divendres: de 6h a 16h.Dissabtes de 7h a 15hDiumenges i festius TANCAT

és fantàstic! Obro puntual, faig la meva feina, les coses estan on vull que estiguin, treballo molt a gust.

Quin és l’entrepà que més et demanen?El de fuet.... ai, no! Però què dic! El de truita de

patates! Sense dubte!A la nostra conversa s’hi ha afegit dos clients que

estan esmorzant a la barra, al meu costat: “Josu, sabes qué diferencia hay entre una tortilla espanyola y una vasca? (esperem tots) Que la vasca tiene más huevos. (riem)”.

A part de més ous, què té la teva truita?Res. Són els gens. Em surt molt bona! Cada matí

en faig dos, i mira, ja quasi no en queda gens. La vols tastar?

(No puc resistir-me). Mmmmm. Boníssima! I sé que els dissabtes fas montaditos...

Sí, els dissabtes tinc tota la barra plena de montaditos... Des de les onze del matí.

Ens interromp un dels clients de la barra: Ui! Són molt bons! –em diu– Josu, quin és aquell que m’agrada tant? –Em mira i afegeix– Tots són molt bons! Entra un noi jove.- Hola, ¿haces bocadillos?- Sí. - Venga.- ¿De qué? Fuet, chorizo, butifarra negra, longaniza, jamón serrano, jamón dulce...- Fuet. ¿Me lo puedes preparar para llevar?- ¡Claro! ¿Y un cafè?

Aquí al costat del tren, suposo que molts esmorzars són per emportar.

Hi ha de tot però sí, fi ns i tot em sé els horaris. I aquesta setmana ha estat fatal. Els lladres de fi l de coure haurien de saber el mal que fan a la gent, i a mi també.

Explica’m una anècdota.El maco d’aquest local és que, com que és tan

petit, malgrat la gent no es coneix de res, entra en les converses dels altres, de manera natural, com si fóssim una família. Aquí tots ens acabem fent amics. Es comenten les notícies, el que explica un... Hi ha molt bon rotllo, hi ha gent de diferents tendències polítiques i mai hi ha hagut cap problema, és molt maco, molt familiar, m’agrada molt.

De ben matí, per exemple, ve la mateixa gent, al principi s’asseien separats, però després de poc temps, venen, xerren, agafen el tren junts... Està molt bé.

El primer client és sempre el mateix?No, però és cert que n’hi ha tres o quatre que

són els primers sempre. Recordo al principi que venia un home a les 6h del matí i em demanava una Voll Damm i se la prenia quasi d’un glop i marxava. I jo em quedava una mica així... de bon matí...? Després em vaig assabentar que era vigilant jurat i acabava de treballar a aquella hora i abans d’anar a dormir, es passava per aquí.

S’aixeca un dels clients de la barra: “A veure a quina hora arribaré a Barcelona!” es queixa en veu alta ja a la porta. “Ara surt un autobús just d’aquí davant” li diu una noia que està a la taula amb el seu entrepà.

Com ho fas per proveir-te?Tot el que són begudes, cafè, llet... això t’ho

porten. El menjar m’agrada comprar-lo a mi. A les tardes primer vaig a donar una volta en bicicleta i després vaig a comprar, m’agrada pensar què faré l’endemà per dinar, escollir els ingredients... Ho compro tot a Cardedeu.

El cuines tu?Sí, és clar! Avui he fet pollastre amb salsa de

tomàquet i arròs. Cada dia faig un de diferent, costa 6 euros amb el pa i la beguda. I si se l’emporten amb la seva fi ambrera, 5€.

Ara és una dona qui ens interromp.- Vengo a devolverte los cinco euros.- Ah! Vale! Ya te iba a buscar! (i li somriu)La dona li explica que al robar-li el moneder s’havia quedat sense diners i que li està molt agraïda pel favor. Jo penso que en Josu és molt especial, és d’aquelles persones que es fa estimar. El veig xiulant mentre prepara un altre entrepà i envejo el bon humor que desprèn.

Quin missatge enviaries a la gent de Cardedeu?

Que voti tothom perquè l’avinguda Rei En Jaume sigui per a vianants, que sigui per posar terrasses, per passejar, posar jardineres amb fl ors...

Què és aquell llangardaix?Algú que sap que m’agraden me’l va regalar.

M’agraden molt, en faig col•lecció, a casa en tinc moltíssims. També cuinats, així a la planxa...mmmm......

Cuinats?!!!¡No mujer, eso era broma! (i es riu de la meva

cara de fàstic)

nas156.indd 19nas156.indd 19 04/01/2016 13:34:2804/01/2016 13:34:28

Page 20: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-20- Gener 2016 El de Cardedeu

Taller literari Casal Gent Gran

Recordo

Recordo que de petita mirava cap a la foscor del cel buscant la lluna, a fora quan feia bo i a darrera la fi nestra quan feia fred... Quan la trobava, observava com creixia de mica en mica fi ns que es feia gran i rodoneta. Era tan bonica!!. La contemplava embadalida, esperant que arribés el meu avi, perquè m’acompanyés en el ritual.

Els cràters me’ls imaginava plens a vessar de caramels que anaven pujant per les parets d’aquells grans forats, com les crispetes que feia l’àvia. Finalment caurien cap el buit de l’univers, travessant els núvols i, com gotes d’aigua sortint de les seves entranyes, anirien arribant fi ns a la terra. Jo els estaria esperant en peus, nerviosa, desitjosa de tocar-los.

–Per això esta tant grossa la lluna, oi avi?

Ell ho afi rmava amb el cap i es posava al meu darrera esperant que comencés la cançó.

–La lluna, la pruna…

Quan acabava de cantar, cridava amb força:

– Lluna tira caramels

–Està molt lluny –anava dient l’avi–. Potser no et sent!!

Jo insistia una vegada, i una altra…

Després d’un temps infinit, mirant impacient. De cop se sentia un soroll sord i una pluja de colors queia deixant al meu voltant una catifa de dolçor.

Mercè Dutren

La Fundació Guifi.net ha rebut, de la mà del Comissari de Societat Digital de la Comissió Europea, el premi com a millor iniciativa per la Banda Ampla de nova generació del 2015 en la categoria de "models innovadors en fi nançament / models econòmics i inversió" com a reconeixement al model desenvolupat i al considerar-lo com a referència per a la inspiració de molts altres projectes de banda ampla de nova generació a Europa. L'empresa Ticae Telecom SL, amb seu al CSETC de Cardedeu, forma part de Guifi .net.

La Unió Europea premia una empresa allotjada al CSETCGuifi .net, la xarxa de telecomunicacions participada per Ticae, ha fet arribar Internet on no era possible a partir d'un model basat en l'economia col•laborativa

La xarxa de telecomunicacions G u i f i . n e t v a c o m e n ç a r a desenvolupar-se al 2004 com a iniciativa ciutadana que, mitjançant enllaços sense fils, aconseguia fer arribar l'accés a Internet on no era possible tenir-lo de cap altra manera. Des d'aquell moment la infraestructura de xarxa no ha parat de créixer, havent incorporat, en els darrers anys, trams de xarxa amb fi bra òptica i desenvolupat el model econòmic basat en l'economia col•laborativa. El resultat és

l'habilitació de professionals i petites empreses vinculades al territori per posar en valor la proximitat i oferir uns serveis competitius en cost i qualitat als que puguin oferir els operadors que utilitzen models estrictament privats basats en el domini de la infraestructura.

L'empresa Ticae Telecom, creada pels emprenedors Jorge Losada i Xavier Poza de Sant Pere de Vilamajor i Cardedeu, forma part de la fundació Guifi.net com un element de la plataforma que té com a objectiu la xarxa oberta, lliure i neutral.

Redacció

Dimecres 16 de desembre, a les 19.30, es va fer la presentació del programa que tindrà el Centre Cultural durant el primer trimestre de l’any que ve. Una proposta on destaquen els conceptes KM zero, d’espectacles amb gent d’aquí, la Cobla Montgrins

El Centre Cultural presenta la programació pel proper trimestreLa seva proposta segueix en la línia de potenciar els treballs de quilòmetre zero

formant part del Febrer Musical i acabar el trimestre amb els actes del Festival de Música.

La regidora de Cultura, Marta Cordomí, acompanyada dels tècnics de la regidoria van exposar el programa, amb explicacions de diferents artistes que hi participaran.

Es van destacar els diferents descomptes que es faran, d’un 20% a famílies nombroses i monoparentals, a majors de 65 anys i menors de 29, a persones aturades, grops de més de 20 persones, alumnes i voluntaris del CpM, i a titulars del carnet del club TR3SC.

A més, a les persones que assistien a la presentació se’ls va facilitar entrades pels diferents espectacles amb el 50% de descompte limitant l’oferta a 25 entrades per activitat. 132 entrades es van vendre en aquell moment.

Entre les propostes, hi ha espectacles teatrals com “Neus Català, un cel de plom” produïda per la Sala Muntaner o “Cloaca” de Versus Teatre. Quant a música, hi trobem concerts de David Carabén i Marc Parrot dins el Tastautors, pel públic infantil hi ha la música de “Reggae per xics” de The Penguins.

Redacció

nas156.indd 20nas156.indd 20 04/01/2016 13:34:2904/01/2016 13:34:29

Page 21: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -21-

Autorsteatrals:

LorcaGuimeràShakespeareTxèkhovEspriuSagarraWildePinterOliverMarloweMihura

La sopa d’Ull patrocinada per:

nas156.indd 21nas156.indd 21 04/01/2016 13:34:2904/01/2016 13:34:29

Page 22: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

-22- Gener 2016 El de Cardedeu

KEEP CALM

Per Jordi Nadal

Cansats o atònits?

Amb els resultats electorals en mà, els opinòlegs es pregunten si l’independentisme s’està cansant.

Cansar-se? Recular? Algú coneix un sol independentista que hagi deixat de ser-ho? UN DE SOL? Jo no. CAP. CAP NI UN. L’Estat Espanyol menysté la Nació Catalana. Això ha passat, amb més o menys intensitat, els darrers 3 segles. Que aquest diagnòstic és objectiu i no opinió ho constata el fet que aquests dies de campanya, fi ns i tot Albert Ribera i Carme Chacón reconeixien que cal un nou encaix.

Hi ha, per tant 2 camins. Qui reconeix aquest greuge, però considera que tant malament no estem, i defensa un cert estat d’equilibri en què el “menysteniment” sigui de baixa intensitat. I els que entenem que això no serà possible. Que cada cert temps hi ha turmentes i que, quan plou, els catalans acabem sempre xops.

Per tant, em nego a acceptar que els independentistes estiguem “CANSATS” o que estiguem “RECULANT”. El que bàsicament estem és atònits.

Atònits de que a uns quants davant de quelcom tant complicat com fer un nou país (tant complicat, que no se’m ocorre res gaire més difícil), estiguin bloquejats en el veto a un nom.

Detallo : 1) Haurem de fi nançar-nos, és a dir, trobar

algú que vulgui deixar diners a un nou Estat sense historial creditici.

2) Haurem de consensuar una nova Constitució, activar una Hisenda, un “corpus” judicial, un cos diplomàtic, conselleries ...

3) Haurem de negociar amb l’Estat Espanyol, un dels estats d’Europa amb menys tradició democràtica. Un Estat que deu EXACTAMENT TOT EL QUE ÉS CAPAÇ DE GENERAR EN UN ANY! D’aquesta negociació en sortirà l’ingrés de facto a EUROPA, un altre tràmit que serà d’allò més divertit.

Segueixo? No cal, oi? Però, enlloc d’enfrontar-nos a aquest repte tant costerut, seguim parlant de si aquest sí o aquell altre no.

Reitero : CANSATS? NO! Atònits!

A principis d’any Dídac Soto i Marc Solsona explicaven el seu projecte a la Sala de les Columnes: “És un ralli solidari, on a més de l’aventura es col•labora amb l’ONG Altair Cooperación portant material, bàsicament d’ensenyament, per a la

L’equip Burrusuki’s acaba en 9è lloc al Maroc Challenge WE 2015Dídac Soto i Marc Solsona damunt d’un Susuki Samurai van completar 2800 quilòmetres per portar material escolar al sud del Marroc

població del sud del Marroc”. L’objectiu era acabar la cursa amb el seu Susuki de més de 27 anys. I ho han aconseguit de sobres, han quedat novens d’un total de 40 vehicles.

Els cotxes participants han de tenir un mínim de 16 anys, el

Redacció

El 29 de novembre el Pavelló va ser l’escenari d’una jornada en què l’Associació Amics d’en Biel va portar el pes de l’organització, però amb el suport d’alumnes del PFI-PTT del perfi l administratiu. Els alumnes van col•laborar a la Jornada d'Esport Inclusiu com a voluntaris donant suport a l'organització, dividits en grups

Cardedeu se suma a Dia de la Discapacitat amb una jornada d’esport inclusiu L’Associació Amics d’en Biel, amb el suport de l’Ajuntament i d’altres entitats, va promoure un partit de bàsquet i hoquei en cadira de rodes, tennis taula, vòlei, futbol, joëlettte i judo

d'activitats com futbol, bàsquet, judo, voleibol o tennis taula, entre d'altres. I la ciutadania va poder viure algunes de les difi cultats amb les quals conviuen a diari aquestes persones amb discapacitat física i psíquica.

Una de les finalitats del Programa de Formació i Inserció- Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) és que l'alumnat

d e s e n v o l u p i a c t i t u d s i c o m p e t è n c i e s que contribueixin a l c r e i x e m e n t personal i a la inserció social i laboral. Per això, al llarg del curs els joves participaran com a voluntaris i col•laboradors en diverses activitats i p r o j e c t e s municipals, com ha estat el cas de la Jornada d'Esport Inclusiu.

Redacció

foto

ced

ida

per

el c

lub

E l p a s s a t 1 9 d e d e s e m b r e , e l C l u b Natació Cardedeu va voler estar present en un acte solidari amb la Marató de TV3 i durant tot el matí va fer activitats en el Centre Esportiu municipal.

Les Sirenes de Cardedeu fan una gran exhibició al CEMEl Club de Natació durant tot un matí va fer activitats per recaptar fons per la Marató de TV3

seu, un Susuki Samurai, en té 27, matriculat un mes abans que nasqués en Dídac i molt abans que en Marc, que en té 22. Els consells d’en Hansi Babler, de com anar en un ralli i la preparació mecànica d’Alfons Buiza han estat claus perquè tot funcionés.

Tornen amb ganes d ’una nova participació a la Maroc Challenge i ara per ara pensen participar en el Panda Raid, que també es farà al Marroc durant el mes de març.

Les difi cultats que més els han preocupat han estat de salut, gairebé al principi en Marc va patir una gastroenteritis, que van resoldre prenent electrolits i informant-se per whatshaap mitjançant amistats infermeres.

Redacció

La traca de totes aquestes activitats va ser una gran exhibició de l’equip de sincro, anomenat les Sirenes de Cardedeu . Unes 250 persones van assistir a l’espectacle, que de manera voluntària podien donar un euro per a la causa de la Marató d’aquest any.

L’equip d’entrenadores, Txell, Tània, Irene, Marta i Júlia van mostrar-se orgulloses dels progressos del conjunt, que portava tres mesos entrenant per a aquest moment.

Es va acabar amb un pica pica.

nas156.indd 22nas156.indd 22 04/01/2016 13:34:3004/01/2016 13:34:30

Page 23: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016El de Cardedeu -23-

4 PUNTADES

Secció de merceria i complements

COSTURA

SINK

Roba interior, pre-mamà, pijames, mitges, mitjons...

Home Jove Nadons Sabates Per fer esport Uniformes i laborals A mida Observacions

Dona Infantil Roba Complements Banyadors Es fan arranjaments Talles grans

MIMA’T

PEPA TERRÓN

nas156.indd 23nas156.indd 23 04/01/2016 13:34:3004/01/2016 13:34:30

Page 24: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Resum meteorològic

Els ciutadans més petits

El racó de la llum, dels Petits artistes i donant de menjar al tió

nas156.indd 24nas156.indd 24 04/01/2016 13:34:3104/01/2016 13:34:31

Page 25: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

Gener 2016

nas156_GUIA.indd 1nas156_GUIA.indd 1 04/01/2016 13:06:5704/01/2016 13:06:57

Page 26: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

actualitzada cada mes Gener 2016-2-ACTIVITAT

ACADÈMIES ............................................. 2

ADMINISTRACIÓ FINQUES ..................... 2

ADVOCATS ............................................... 2

AGÈNCIES VIATGES ............................... 3

AIGUA ....................................................... 3

ALIMENTACIÓ .......................................... 3

ANIMALS .................................................. 4

ANTIGUITATS ........................................... 4

ARMERIA .................................................. 4

ARQUITECTES ......................................... 4

ARRANJAMENTS ROBA ......................... 4

ASSEGURANCES .................................... 4

ASSESSORS I GESTORS ........................ 4

AUTOMATISMES ...................................... 4

AUTOMÒBIL ............................................. 4

BANCS I CAIXES ..................................... 5

BARS i RESTAURANTS .......................... 5

BASSARS ................................................. 7

BICICLETES ............................................. 7

BOGUEDERIES I TINTORERIES ............. 7

CÀTERING ................................................ 7

CIBERS I LOCUTORIS ............................. 7

COMBUSTIBLES ...................................... 7

ACTIVITATCONSTRUCTORS. ................................... 7

COPISTERIES I IMPREMTES .................. 7

DENTISTES .............................................. 7

DETECTIUS .............................................. 8

DISSENY GRÀFIC .................................... 8

DISSENY i DECORACIÓ .......................... 8

ENGINYERS INDUSTRIALS .................... 8

ESPORTS ................................................. 8

ESTANCS I CIGARRETS ELECTRÒNICS .........................................

8

ESTÈTICA ................................................. 8

EXTINTORS .............................................. 8

FARMÀCIES ............................................. 9

FERRETERIES ......................................... 9

FORNS I PASSTISSERIES ....................... 9

FOTOGRAFIA ........................................... 9

FUSTERIA ................................................. 9

GUARDERIES, ESCOLES BRESSOL ..... 9

HERBOLARIS I DIETÈTICA ..................... 10

IMMOBILIÀRIES ....................................... 10

INFORMÀTICA.......................................... 10

IOGA ......................................................... 10

JARDÍ ........................................................ 10

JOCS i JOGUINES ................................... 11

ACTIVITATJOIERIES .................................................. 11

LLEURE .................................................... 11

LLIBRES I PAPERERIES ......................... 11

LOTERIES ................................................. 11

MAGATZEMS ............................................ 11

MANUALITATS ......................................... 11

MARCS I QUADRES ................................ 11

MATALESSERIES .................................... 11

MATERIAL CONSTRUCCIÓ..................... 11

MENJAR PREPARAT ............................... 11

MITJANS INFORMATIUS ......................... 11

MOBLES ................................................... 12

MOTOS...................................................... 12

MÚSICA .................................................... 12

NAUS INDUSTRIALS ............................... 12

OFICINES TÈCNIQUES ............................ 12

PER A LA TERCERA EDAT ..................... 12

PERFUMERIES I DROGUERIES ............. 12

PERRUQUERIES ...................................... 12

PINTORS ................................................... 12

PISCINES .................................................. 13

PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS .... 13

PSICÒLEGS i PEDAGOGS ...................... 13

ACTIVITATPUBLICITAT .............................................. 13

QUIOSCOS ............................................... 13

REGAL I DECORACIÓ ................................ 13

REPARACIÓ CALÇAT .............................. 13

REPARACIÓ i CONSERVACIÓ DE LA LLAR 13

ROBA ........................................................ 14

ROBA DE CASA ....................................... 14

SABATERIES ............................................ 14

SALUT ....................................................... 14

SEGONA MÀ ............................................ 15

SEGURETAT ............................................. 15

SERRELLERIES ....................................... 15

SEX SHOP ................................................ 15

SUBMINISTRAMENTS INDUSTRIALS .... 15

TELEFONIA .............................................. 15

TENDALLS I PERSIANES ........................ 15

TRADUCTORS ......................................... 15

TRANSPORT ............................................ 15

TURISME RURAL ..................................... 15

VESTUARI INDUSTRIAL .......................... 15

VETERINARIS .......................................... 15

VIDEO I CINEMA ...................................... 16

VINS, LICORS i CERVESES .................... 16

ACADÈMIESACADÈMIESATENEUidiomesC/ Gran Via Tomàs Balvey 68 - Tel. 60 849 12 27

AULA CREATIVA, EL RACÓ DE L'ALUMNEaula d'estudi, suport a l'alumneC/ de la Riera 59 - Tel. 93 871 39 98

AUTOESCOLA CARDEDEUautoescolaAv. Rei En Jaume 89 - Tel. 93 846 18 60

AUTOESCOLA SANT CELONIautoescolaC/ Alcoll cantonada 9 - Tel. 93 845 55 [email protected] p://www.autoescolasantceloni.net/

CAMBRIDGE SCHOOLescola idiomesC/ Alfou 10 - Tel. 93 844 44 42

CAN CANTURRIescola de música i expressió per a totsC/ Josep Vilaseca 16 - Tel. 93 871 19 79cancanturri.cardedeu@gmail.comwww.escuelamusicaydanzacardedeu.com

CENTRE MULTIPROFESSIONAL CARDEDEUidiomes i repàsAv. Àngel Guimerà 21 2n 2a - Tel. 93 846 05 53

CHAPLIN'SServei integral en idiomes.Av. Rei en Jaume 28 - Tel. 93 846 17 70

CREIXcentre d'aprenentatge i repàsC/ cervantes 2 - Tel. 93 871 14 03

ENGLISH & COescola d'idiomesAv. Verge del Pilar 124 F - Tel. 93 846 18 16

ESCOLA DE CÒMICSdibuix ar s c, pintura, còmics, manga…C/ Cervantes 14 - Tel. 93 844 47 96

ESCOLA MÚSICA LLUIS CULLELLescola de músicaC/ Esteve Barangé 1 - Tel. 93 871 31 [email protected]

ESPAI VITALespai de moviment i dansaC/ Cervantes 1 - Tel. 93 846 28 20

ESTIL BALLacadèmia de ball i dansaPassatge Sotero 33 -

ESTUDI D'ART Jordi Aligué i Anna Bellvehídibuix, pintura, gravat.Av. Catalunya 16 - Tel. 93 846 20 30

FONEMArecursos educa usAv. Eduard Corbella 168 local B - Tel. 93 841 80 79

HEAD LANGUAGE SERVICESescola d'idiomesCtra. de Dosrius 16 - Tel. 93 871 24 61

JOSEP I CARMEescola de ball i pinturaC/ Ponent 44 - Tel. 93 846 03 31

L'AZULtaller d'artAv. Eduard Corbella 152 - Tel. 665 14 81 35

L'OBRADORtaller de dibuixAv. Eduard Corbella 180 - Tel. 677 09 49 80

MARTÍ AULA D'ESTUDIsuport a l'estudiant i preparació exàmens setembreAv. Àngel Guimerà 29 - Tel. 93 846 21 94

MOLLETautoescolaAv. Verge del Pilar 41 - Tel. 93 871 27 57

MOMENTS DE PATCHWORKtaller de patchwork/venda roba i materialsAv. Marededeu del Pilar 43 - Tel. 666 99 30 98

REC! CARDEDEUrepàs escolar tots els nivellsAv. Mare de Déu del Pilar 108 3er 2a - Tel. 644 24 23 52

SANAcursos ecològicsC/ Dr. Klein 90 - Tel. 635 63 53 02

VANESSA FERNÀNDEZescola de dansaC/ Llinars 50 - Tel. 649 84 14 82

ADMINISTRACIÓ FINQUESADMINISTRACIÓ FINQUESASSESSORIA CORBELLAadministració de fi nquesAv. Àngel Guimerà 2 local - Tel. 93 871 19 39 Mob 607 32 42 [email protected]

ADVOCATSADVOCATSCARDEDEU ADVOCATSadvocatsAv. Rei En Jaume 245 - Tel. 93 128 24 87

CARDEDEU LEGAL ADVOCATSassessorament civil, família, administra u…Ctra. de Dosrius 71 - Tel. 62 070 85 82 Tel. 93 871 24 [email protected]

EL DESPATXadvocatC/ Pere Mercader 65 - Tel. 93 187 56 17

nas156_GUIA.indd 2nas156_GUIA.indd 2 04/01/2016 13:06:5804/01/2016 13:06:58

Page 27: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

i també a internet: laguiadecardedeu.cat -3-

MARTIN&ZARZUELO ADVOCATSadvocatsC/ Pere Mercader 47 - Tel. 645 26 25 43

SÍLVIA BENÍTEZadvocadaC/ Ramon i Cajal 74 - Tel. 93 844 42 83

AGÈNCIES VIATGESAGÈNCIES VIATGESB THE TRAVEL BRANDviatgesC/ Dr. Klein 41 - Tel. 93 844 48 89

VIATGES TEJEDORviatgesC/ Dr. Klein 21 - Tel. 93 844 49 [email protected]

VILLATGESagència viatgesAv. Rei En Jaume 181 - Tel. 93 844 42 70

VIU EL MÓNagència de viatgesAv. Verge del Pilar 112 - Tel. 93 871 32 06

AIGUAAIGUACATAIGUAtractaments d'aigua: descalcifi cadors, osmosis. Aires condicionats, fontaneria, reg...Ctra. Dosrius 167 Local - Tel. 93 841 87 13 Mob. 610 22 49 [email protected]

LABORATORI COMAanàlisi d'aigüesPassatge Joan Miró s/n - Tel. 93 846 10 61(entrada C/ Molí) Mob. 630 074 [email protected]

ALIMENTACIÓALIMENTACIÓ5 GR O MÉSalimentació a pesC/ de Baix 7 - Tel. 93 768 35 89

ALBARIpeixateriaPassatge Pau Gesa 2 - Tel. 693 96 77 13

BONA COMPRAsupermercatC/ Granollers 21 - Tel. 93 871 35 59

BONAREAcarnisseriaC/ Ramon Llull 10-12 - Tel. 93 844 42 91

CA LA TERESINAcarnisseriaCtra. Dosrius 63 - Tel. 93 846 20 88

CAN BASxarcuteriaC/ Sant Antoni 2 - Tel. 93 846 10 47

CAN CLOS-CODINAxarcuteriaAv. Diagonal Fivaller 30 - Tel. 93 846 17 69

CAN JORDIpeixateriaC/ Dr. Ferran 10 - Tel. 93 871 19 49

CARDEDEU SUPERMERCATsupermercatAv. Rei En Jaume 38 - Tel. 93 844 47 61

CARNISSERIA JULIÀcarnisseriaC/ Sant Antoni 1 - Tel. 93 846 16 11

CARREFOUR MARKEThipermercatCtra. C-151 Granollers-Sant Celoni, Cant Frederic Mistral - Tel. 91 490 89 00

COALIMENTsupermercatC/ Emili Vendrell 25 -

CONGELATS LA SIRENAcongelatsCtra. Cànoves 28 - Tel. 93 846 26 28

CONSUMsupermercatPl. Joan Alsina 24 - Tel. 93 844 42 36

COVIRANsupermercatAv. Jaume Campmajor 13 - Tel. 93 113 90 18

CUITS I SALATSbacallà, llegums, olives...Ctra. Cànoves s/n Mercat Municipal - Tel. 69 771 61 65

DIAsupermercatC/ Dr. Klein 69 - Tel. 93 871 27 05

EL LLAMINERllaminaduresAv. Verge del Pilar 103 - Tel. 65 084 23 96

EL PAGÈS DE PALAUfruiteriaC/ Mare de Déu del Pilar 124 G - Tel. 603 87 58 77

FRUITERIA PUJOLfruiteriaC/ Dr. Klein 90 - Tel. 619 89 29 28

FRUITERIA VILAfruiteriaC/ Dr. Klein 7 - Tel. 93 871 15 49

FRUITES ANNAFruiteriaPl. Joan Alsina 1 -

FRUITES MOYAfruiteriaC/ Pere Mercader 60 -

GASTRO.GUSTconserves i gourmetCtra. de Cànoves, Mercat Municipal parades 45-46-47 - Tel. 656 55 42 64

GRANJA CAN BORDOIformatges i llet. Elaboració pròpia.Granja Can Bordoi - Tel. 93 846 00 24Apartat Correus 237 [email protected]

IBÈRICxarcuteriaPl. Joan Alsina 16 - Tel. 93 844 44 98

LA LLENYAross sseria, menjars preparatsC/ Pau Gesa 1 - Tel. 93 871 39 28

LA LLET'10dispensadors de llet fresca pasteuritzada i homogeneitzada i iogurts ecològicsTel. 672 04 88 [email protected]

LA PAÏSSAcarns, gelats, llet, fruitaCtra. Can roger, Barri St. Hilari - Tel. 667 745 309

LA TAVELLAhorta ecològica (tots els divendres i dissabtes d'11 a 15h)Ctra. de Cardedeu a Cànoves Km. 4 - Tel. 93 844 41 05Tel. 93 115 20 [email protected]

L'AMETLLERfruits secsC/ Dr. Klein 55 - Tel. 93 846 21 03

L'ANXOVETAbacallaneria i delicatessenC/ Hospital 1 - Tel. 93 871 32 10

L'HORTA D'UN ALTRE MÓNfruita i verdura ecològicaAv. Mare de Déu del Pilar 41 - Tel. 93 871 16 94

LLANES MARpeixateriaCtra. Dosrius 69-71 local 3 - Tel. 93 732 25 89

L'OLIVERAllegums, fruits secs i espèciesPl. Joan Alsina 11 - Tel. 93 174 87 69

L'OVELLA DEL CORREDORformatges i carnCtra. Cànoves 1 Mercat Muncipal - Tel. 663 64 01 36

MAGDApeixateriaCtra. Cànoves, s/n Mercat Municipal - Tel. 93 871 12 76

MERCAT MUNICIPALmercatCtra. Cànoves s/n - Tel. 93 846 15 77

PEIXATERIA DE LA PLAÇApeixateriaPl. Joan Alsina 10 - Tel. 93 846 24 54

PETRAcarnisseria i supermercatAv. Rei en Jaume 257 - Tel. 650 53 99 45

PRATcarnisseriaCtra. Cànoves Mercat Mpal. - Tel. 93 871 11 79parada 48-57

RAFAaviramCtra. Cànoves Mercat Mpal. Parada 14-1 - Tel. 93 845 46 37

RESTODAgastronomia, majoristaCtra. Cardedeu - La Roca Km. 3,2 A - Tel. 93 844 44 58

ROSAPLÈalimentacióC/ Sant Antoni 16 - Tel. 93 103 70 49

nas156_GUIA.indd 3nas156_GUIA.indd 3 04/01/2016 13:07:0004/01/2016 13:07:00

Page 28: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

actualitzada cada mes Gener 2016-4-SALMANTINAxarcuteriaCtra. de Cànoves, Mercat Municipal - Tel. 93 846 27 33

SENYOR ENCIAMEstabliments de productes frescos especialitzats en fruita i verduraPl. Joan Alsina 13 - Tel. 93 841 80 96C/ Dr. Klein, 34 Tel. 93 845 53 09

SOLDEVILApeixateriaC/ Barcelona 45 i altres adreces

SORLIDISCAUsupermercatC/ Balmes 55 - Tel. 93 561 06 03

SPARsupermercatC/ Lluís Llibre 42 - Tel. 93 844 40 71

SUMAsupermercat i quioscCtra. Dosrius 128 - Tel. 93 845 53 41

TORRONS I GELATS GRANOLLERSgelats i torronsC/ Santa Agnés 17 Pol. Ind Sud - Tel. 93 845 41 67

VITAMINA.COMfruites i verduresCtra. Cànoves Mercat Municipal - Tel. 93 844 43 27

XARKU10xarcuteria, pernils, bo farra, formatgesCtra. Cànoves Mercat Mpal. - Tel. 93 845 56 16parades 49-56 [email protected]

XURRERIA LA SORTXurreria i menjar per emportar. Conills i pollastres a l'ast.C/ Diagonal Fiveller 34 - Tel. 93 846 17 88

ANIMALSANIMALSDALMATAanimalsC/ Dr. Ferran 3 - Tel. 93 871 26 55

EUDOGpinso, veterinari, perruqueria canina, complementsC/ Granollers 4 (Pl. Alsina) - Tel. 93 871 20 38www.eudog.es

JANEQUIpinsoC/ Girona 80 - Tel. 93 846 03 56

SCOOBYDOGensinistrament de gossos. AgilityCtra. Cànoves km. 2 Cami can Viure - Tel. 686 06 32 08

SERVI GOSpinso, cangurs, perruqueriaPsg. de la Riera 8 - Tel. 93 846 15 12

SIROCCOFàbrica d'aquarisCtra. C-251 Km. 5,5 - Tel. 938 46 19 19

TERRANOVA IItot per les mascotesCtra. Dosrius 248 - Tel. 93 871 33 42

ANTIGUITATSANTIGUITATSDELTAan guitatsC/ Alfou 78 - Tel. 93 844 40 45

ARMERIAARMERIAARCOMarmeria, caça, pesca i complementsAv. Rei En Jaume 13 - Tel. 93 871 14 31

ARQUITECTESARQUITECTESANGLEarquitectesAv. Àngel Guimerà 91 - Tel. 93 871 17 74

ESPAI 27B D'ARQUITECTURAarquitectura i interiorismeC/ Pere Mercader 27b - Tel. 93 845 44 20

GARCIA-LLIBOUTRY ASSOCIATSarquitectesAv. Rei En Jaume 90 2n - Tel. 666 00 56 95

ARRANJAMENTS ROBAARRANJAMENTS ROBA4 PUNTADESarranjaments i brodats en general. Preus especials per a bo guers.C/ Bellsolar, 96 96 - Tel. 93 845 40 [email protected]é al facebook!

COSIT RÀPIDcosits i arranjamentsAv. Rei En Jaume 5 - Tel. 66 633 54 64

COSTURAarrenjaments robaPl. Sant Joan 5 - Tel. 93 846 10 73

FIL I AGULLAcosturaC/ Padró 23 - Tel. 93 113 59 29

ASSEGURANCESASSEGURANCESCATALANA OCCIDENTCodinach&Jurado SL. Agència exclusiva Reg. Núm. CO468B66340167Pl. Església 10 - Tel. 93 871 13 30 Mob. 687 55 97 [email protected]/codinachjurado

DE HAROassegurancesAv. Rei En Jaume 147 - Tel. 93 871 16 11

MAPRHEassegurancesCtra. Cànoves 30 - Tel. 93 871 23 19

MUTUAL DE CONDUCTORSassegurances, viatgesAv. Mare de Déu del Pilar 114 - Tel. 93 846 22 03

RACC PEIBEofi cina del RACCAv. Rei en Jaume 183 - Tel. 93 845 51 72

ASSESSORS I GESTORSASSESSORS I GESTORSASSESORIA RODRIGUEZassessoriaAv. Rei En Jaume 121 1er - Tel. 93 846 25 47

ASSESSORIA GAMMAassessoriaC/ Jaume Campmajor 3 - Tel. 93 871 27 75

CONSULTING CARDEDEUassesoriaC/ Pere Mercader 41 - Tel. 93 871 26 57

ESPINOLA CONSULTORSconsultor assessorAv. Verge del Pilar 124 - Tel. 93 846 98 62

GESDEUAssessoriaPl. Francesc Macià 3 - Tel. 93 841 88 [email protected]

GESTORIA COLLassessorsAv. Rei En Jaume 159 - Tel. 93 846 00 02

GINESTA ASSESSORSassessoriaC/ Pere Mercader 62 - Tel. 93 846 20 [email protected]

LANCINA CARCELLEgestoriaPl. Església 6 i 7 i 8 - Tel. 93 844 40 82

AUTOMATISMESAUTOMATISMESCOTautoma smesAv. Verge del Carme 2 - Tel. 93 846 21 59

PUIG CONTROLautoma smes industrialsC/ Les Agudes 12 - Tel. 93 844 44 08

SACIautoma smesC/ Ramon i Cajal 90 - Tel. 93 845 47 20

AUTOMÒBILAUTOMÒBILAUTO AMELAtaller mecànicC/ Llinars 222 - Tel. 93 846 06 19

AUTO CARDEDEUpneuma csC/ Indústria P. I. Sud 8 - Tel. 93 846 21 77

AUTO ELECTRIC TORRAStaller reparacióAv. Verge del Pilar 36 - Tel. 93 871 30 69

BUIZA MOTORSreparació i mantenimentC/ Manel Raspall 57 - Tel. 93 113 35 15

DRIVERCARSBCN.COMcotxesCtra. Aigües 10 - Tel. 93 844 48 82

ESTEBANtaller reparacióC/ Àvila 28 - Tel. 93 846 03 44

EUROPAtaller reparacióC/ Llevant 13 -

EXERAUTOrecanvis automòbilCtra. Dosrius 211 -

nas156_GUIA.indd 4nas156_GUIA.indd 4 04/01/2016 13:07:0304/01/2016 13:07:03

Page 29: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

i també a internet: laguiadecardedeu.cat -5-LLINARS MOTORStaller reparacióC/ Llinars 98 - Tel. 93 871 26 11

M. SILLEROreparació i manteniment totes les marquesC/ Manuel de Falla 1 - Tel. 93 871 23 [email protected]

PROME-GABRIELrecanvis automòbilC/ Amadeu Vives 8 - Tel. 93 844 44 60

RENTATS SOLANELLASrentat cotxesC/ Mas Riera Valen 10 - Tel. 650 30 27 73

SERVEI 1 2 3benzina i serveis automòbilCtra. Granollers - Girona Km. 5,6 - Tel. 93 846 11 45

TALLER CARSD10Taller de cotxesAv. Catalunya 7 - Tel. 687 42 51 44

TALLER LA ROCAtaller de cotxesCtra. BV5105 Km. 3,2 P. I. Can Boixadera - Tel. 93 842 33 24

TALLERS AMBRÓSDes de 1961. Reparació mul marca. Pont de rentat.C/ Llinars 257 - Tel. 93 846 18 [email protected]

TALLERS GIRBAUtaller reparacióC/ Amadeu Vives 19 (P. Ind. Sud) - Tel. 93 846 24 12

TALLERS J.M. CARBALLOreparació i manteniment de l'automòbilC/ Corró 24 - Tel. 93 845 46 61

TALLERS MONTSENYplanxista i pinturaC/ Alcoll 24 - Tel. 93 846 00 99

TALLERS RODRIvenda, reparació, servei gruaCtra. Dosrius 181 - Tel. 93 846 01 [email protected]

UMBERTtaller reparació (Opel)C/ Balmes 69 - Tel. 93 846 25 62

BANCS i CAIXESBANCS i CAIXESBANC DE SABADELLbancaPl. Anselm Clavé 12 - Tel. 93 846 13 00

BANC POPULARbancC/ Dr. Klein 162 - Tel. 93 846 16 26i altres adreces

BANC SANTANDERbancAv. Rei En Jaume 95 - Tel. 93 846 11 89

BBVAbancC/ Dr. Ferran 5 - Tel. 93 844 40 12i altres adreces

CATALUNYA CAIXAcaixaCtra. Cànoves 17 - Tel. 93 846 26 55

LA CAIXAcaixaPl. Joan Alsina 12 - Tel. 93 781 03 00i altres adreces

BARS i RESTAURANTSBARS i RESTAURANTS100 SETZEbarAv. Rei en Jaume 116 - Tel. 93 845 58 54

ALFOU DONER QUEBAB PIZZERIAbar quebab pizzeriaC/ Alfou 10 local 6 - Tel. 93 113 74 13

ARCO IRISbarAv. Rei En Jaume 61 - Tel. 93 846 21 14

BAR ABIERTObarCtra. Dosrius 177 - Tel. 90 846 22 22

BAR BOPASbarCtra. Dosrius 130 - Tel. 93 846 18 46

BAR del PAVELLÓbar, tapes, entrepans, barbacoa i plats combinats caps de setmana...Av. Jaume Campmajor s/n - Tel. 93 845 20 54 Mob. 649 174 140www.facebook.com/ElPavello

BLANC i NEGREbar granjaC/ Ramon Llull 10-12 - Tel. 93 181 88 47

BRASERIA CARDEDEUrestaurantC/ Balmes 76 - Tel. 93 846 03 92

CA LA CARMETArestaurantAv. Vallès 6 Pol. Ind Sud - Tel. 93 845 46 59

CA LA IAIAbarC/ Barcelona 45 - Tel. 93 846 01 67

CA L'AGUSTIbarAv. Diagonal Fivaller 4 - Tel. 93 871 10 20

CAFÉ CENTRALbarC/ Sant Antoni 3 - Tel. 93 845 45 93

CAFÈ DE LA PLAÇAbarPl. Església 5 - Tel. 93 846 22 52

CAN BIELsala banquets, menú diari i carta. Tancat dilluns. Busca'ns al Facebook. Menú cap de setmana.C/ Sant Esteve. Urb st josep (fi nal) - Tel. 93 871 33 34Ctra. Cardedeu a Dosrius (Urb. St. Josep) [email protected]

CAN LLIBRErestaurantC/ Torrent Llibre 15 - Tel. 93 846 26 08C/ Maternitat d'Elna, 15

CAN MANOLObarC/ Teresa Oller 3 - Tel. 93 846 09 02

CAN SUAYrestaurantC/ Amadeu Vives s/n (Pol. Ind. Sud) - Tel. 93 871 19 14

CAN VILAMARbar, terrassaC/ Goya 33 - Tel. 93 871 12 91

CANDELLgranja barPl. Marc Viader 2 - Tel. 93 116 14 38

CASA MORGADEScafeteriaC/ Dr. Klein 9 - Tel. 93 871 29 12

CASUM L'OLLArestaurantC/ Àngels 4 - Tel. 93 164 66 72

CHAMPANILLObarC/ Hospital 20 - Tel. 69 865 88 39

COM A CASAbar restaurantC/ Barcelona 13 - Tel. 93 846 02 20

EL CAFÈ DEL TAIGÀbarC/ Pau Gesa 1 local C - Tel. 610 89 93 93

EL CALIUbarC/ Balmes 58 local 3 - Tel. 93 871 37 50

EL MELINDROcafeteria i restaurantPl. Església 9 - Tel. 93 846 08 09

EL NOU CAN CANYESbar restaurantAv. Font dels Oms 25 - Tel. 93 846 13 71

EL OTRO BOLObarC/ Dr. Klein 25 - Tel. 93 845 51 92

nas156_GUIA.indd 5nas156_GUIA.indd 5 04/01/2016 13:07:0604/01/2016 13:07:06

Page 30: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

actualitzada cada mes Gener 2016-6-EL RACÓrestaurantCtra. Cardedeu - Cànoves Km. 3,5 -

EL ROSSINYOLrestaurantC/ Granollers 10-12 - Tel. 93 844 40 47

EL SECRETbar i cafeteriaCtra. Dosrius 184 - Tel. 93 845 54 81

EL VENTALLbar granjaC/ Ramon Llull 14 - Tel. 64 993 23 27

ELS ARCSbarC/ Dr. Ferran 2 C - Tel. 666 44 65 16

ESTILO TANGOrestaurant aregen C/ Mare de Deu del Pilar 126 - Tel. 93 871 33 01

FONDA GALÍCIAfonda i restaurantC/ La Riera 27 - Tel. 93 846 11 97

FRANKFURT CARDEDEU CENTREfrankfurtC/ Pau Gesa 5 - Tel. 626 71 22 61

FRANKFURT JJ CARDEDEUFrankfurtAv. Rei en Jaume 94

FRANKFURT KETEbar, frankfurt. Gran varietat de tapes i entrepans.C/ Mestre Falla 34 Local 1 - Tel. 93 844 43 [email protected]

GOFFIK'SbarAv. Verge del Pilar 51 - Tel. 666 46 28 00i altres adreces

GRAN MURALLArestaurant xinès i sushi shingariAv. Verge del Pilar 120 - Tel. 93 871 18 55

GRANATrestaurantPl. Sant Joan 6 - Tel. 93 871 34 62

GRANJA MIL·LENARIgranjaC/ Girona 36-38 -

GUADIANAbarAv. Verge del Pilar 120 - Tel. 93 871 26 84

IL CAPRICCIO ITALIANOpizzeriaAv. Rei En Jaume 117 - Tel. 93 845 54 07Tel. 93 848 68 [email protected]

KEBAB TAKE AWAYkebab'sAv. Rei En Jaume 94 - Tel. 93 181 84 48

KEIGOrestaurantC/ Mataró 5 - Tel. 93 871 33 37

LA CASSOLAbar restaurantC/ Aragó 26 - Tel. 93 871 33 59

LA RESERVAbarAv. Rei En Jaume 52 - Tel. 93 846 24 51

L'ALZINAbarC/ Lluís Vives 6 -

L'AMBIENTbarC/ Sant Antoni 20 - Tel. 93 871 29 32

L'ANTIC CASINOrestaurantAv. Rei En Jaume 315 A - Tel. 93 846 29 56www.restaurantan casino.com

LOS SIMSONbarC/ Llinars 12 - Tel. 667 90 30 61

M& MgranjaC/ Granollers 26-28 - Tel. 93 871 38 12

MAS DEL MOGENTbar i restaurantC/ Petanca Urb. Sant Josep - Tel. 93 846 06 55

MOSAICrestaurantC/ Sant Antoni 12 - Tel. 93 846 26 02

ORIGENcafeteriaC/ Dr. Klein 166 - Tel. 677 03 31 11

PEDRA ANTIGArestaurantCtra. Cardedeu - La Roca Km. 3,2 - Tel. 93 846 23 19

PETIT CAFÉbarC/ Sant Eloi 9 - Tel. 93 845 42 36

PIZZA HOUSEpizzeriaAv. Àngel Guimerà 2 - Tel. 629 30 08 73

PIZZAAPUNTpizzeria, menjar per emportar i a domiciliPl. Francesc Macià 2 - Tel. 93 141 69 [email protected]

PIZZERIA CARDEDEUbarPl. Joan Alsina 2 i 3 -

PIZZERIA MIREIArestaurant pizzeriaC/ Sant Antoni 15 - Tel. 93 846 03 32

PIZZERIA TORRE ROSSApizzeriaPl. Amadeu Borràs 6 - Tel. 93 732 75 29C. Mas Riera Valen , 29 bxs. Tel. 93 844 41 [email protected]

PLA DE LA CALMAsala d'art, barPl. Sant Corneli 8 - Tel. 93 871 35 90

PLAN Bbar cafeteriaCtra. Dosrius 179 - Tel. 93 170 57 77

QUATRELEMENTSBar, cafeteria. Menjar per emportar. Pollastre a l'ast. Menú casolà diariAv. Rei En Jaume 93 - Tel. 93 707 80 80 Mob. 679 353 [email protected]

QUINATAPA&IVANNA'Spizzeria. Tapes, arrossos. Servei a domicili.Av. Marededéu del Pilar 108 local A1Tel. 93 181 88 61

SANTA GLORIAbar granjaAv. Verge del Pilar 101 - Tel. 93 846 08 45

nas156_GUIA.indd 6nas156_GUIA.indd 6 04/01/2016 13:07:0804/01/2016 13:07:08

Page 31: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

i també a internet: laguiadecardedeu.cat -7-

SÍLVIACafeteria, entrepans, pas ssos, esmorzars, berenars, sopars...C/ Teresa Oller 15 - Tel. 93 844 42 72 Mob. 609 30 99 [email protected]

TABERNA CAN MAYNOUbar-restaurant, especialitat en tapes andalusesAv. Verge del Pilar 51 - Tel. 93 844 44 09

TARAMBANAbarC/ Dolors Granés 79 - C/ Bellsolar

TARANNArestaurantCtra. Dosrius 14 - Tel. 93 845 45 33

TRES PINSbar restaurantCtra. Granollers-Cardedeu Km. 5,7Tel. 93 846 18 37

XIC-TXIKIAOferta esmorzars a 2€. Dissabtes tenim montaditos, sidra. Diumenge tancat.Av. Rei en Jaume 14 - Tel. 677 07 54 49

XURINhotel i restaurant-arrosseria (tot pus d'arrossos). Menú diari i carta. També per emportar i a domicili. 70 anys al seu servei.Av. Rei En Jaume 4-6 - Tel. 93 846 10 [email protected]

BASSARSBASSARSC. CASAbassar xinèsC/ Dr. Klein 30 - Tel. 69 211 43 21

GUO DECORHOGARbassar xinèsC/ Balmes 69 - Tel. 653 80 32 35

HIPER 100 MERCEDESbassar mul preuCtra. Dosrius 55 - Tel. 625 05 05 02

LES NOVETATSroba, papereria, merceria, joguines...Pl. Anselm Clavé 10 - Tel. 93 846 18 96

QIANG QIANGbassar xinèsAv. Àngel Guimerà 51 - Tel. 93 871 36 83

BICICLETESBICICLETESCICLES RUAIXBicicletes, Reparació, Pirotècnia, Joguines, Ar cles pessebreAv. Rei En Jaume 22 - Tel. 93 846 17 [email protected]

GODOYbicicletes, reparació, complements...Av. Eduard Corbella 146 - Tel. 93 844 42 82

BUGADERIES i BUGADERIES i TINTORERIESTINTORERIES

DESTACA ntoreria

C/ Barcelona 88 - Tel. 93 845 51 30

EL SAFAREIX ntoreria

C/ Mare de deu del Pilar 107 - Tel. 93 846 13 81

TINTCRAK ntoreria

C/ Josep Vilaseca 18-20 baixos B - Tel. 93 846 13 13

TINTORERIA CARDEDEU ntoreria

C/ Sant Josep 7 - Tel. 93 871 12 42

CÀTERINGCÀTERINGFUSIÓcàteringC/ Barcelona 55 - Tel. 93 844 44 [email protected]

CIBERS i LOCUTORISCIBERS i LOCUTORISCARDEDEU LOCUTORIlocutoriAv. rei en jaume 64 - Tel. 93 845 56 40

COMBUSTIBLESCOMBUSTIBLESBPbenzinera, autorentatCtra. Dosrius cantonada Av. Vallès - Tel. 93 871 25 04

CONSTRUCTORSCONSTRUCTORSCARMOGENTconstruccionsC/ Mogent 15 - Tel. 93 871 21 76

CARRERA LUIRconstructorsC/ Galícia 5 - Tel. 93 846 15 26

CONSTRUCCIONS CARBALLO CAAVEIROconstructorC/ Corró 24 - Tel. 93 846 14 01

CONSTRUCCIONS CARDEDEUconstruccionsC/ La Penya 52 - Tel. 93 846 12 83

CONSTRUCCIONS PARERAconstructor, obres de reforma...C/ Ausiàs March 5 - Tel. 93 846 11 21

DEUMALconstructorC/ Amadeu Vives 12 P. Ind. Sud 1er - Tel. 93 871 12 84

ELICSIA SINGULARconstrucció sostenibleC/ Bellsolar 74 local 1 - Tel. 60 030 03 59

GERONI POCURULLtreballs d'anivellamentC/ Ramon i Cajal 89 baixos - Tel. 93 871 17 32

JOVICAconstructorC/ Gran Via Tomàs Balvey 23 - Tel. 93 846 13 34

LLIVINA CONSTRUCTORSconstructorsPl. Amadeu Borràs 72 1er 1a - Tel. 93 846 00 17

PICSApromotor i immobiliàriaC/ Ponent 25 - Tel. 93 871 12 17

PRYCSAconstructors - immobiliàriaC/ Amadeu Vives 12 (P. Ind. Sud) - Tel. 93 846 13 05

COPISTERIES I COPISTERIES I IMPREMTESIMPREMTES

COPY-DEUcopisteria, impremtaC/ Goya 20 - Tel. 93 871 10 77

GRÀFIQUES ARCOimpremtaCtra. Dosrius 46 - Tel. 93 846 09 05

INDEX I MANIPULATS GRAFICS SLgràfi quesC/ Sagrat Cor 5 - Tel. 93 846 14 84

LA COPISTERIAcopisteriaAv. Verge del Pilar 120 - Tel. 93 871 33 53

LLAPIScopisteria, servei d'impremtaCtra. Dosrius 167 local 2 - Tel. 93 871 19 16

DENTISTESDENTISTESAIDA HERNÁNDEZden staAv. Rei En Jaume 261 - Tel. 93 846 09 15

CENTERPULSE/AMARETTO/GUIDANCEmaterial per a den stes i sanitariAv. Verge del Pilar - Tel. 93 845 43 15

CLÍNICA DENTAL CARDEDEUden staPl. Joan Alsina 1 2n 1a - Tel. 93 846 02 [email protected]

CLÍNICA DENTAL DR. LOZANOden staAv. Verge del Pilar 112 local 2C - Tel. 93 732 71 10

DENTVITALden staC/ Bellsolar 92 - Tel. 93 871 27 87

GABIDENTden staC/ Montseny 10 2n - Tel. 93 846 25 53

LONGOden staC/ Jaume Campmajor 13 - Tel. 93 871 13 70

NEVADOden staC/ Dr. Klein 7 - Tel. 93 846 04 52

POBLE SEC CLÍNICA DENTALden staCtra. de Dosrius 190 - Tel. 93 845 52 [email protected]

nas156_GUIA.indd 7nas156_GUIA.indd 7 04/01/2016 13:07:1104/01/2016 13:07:11

Page 32: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

actualitzada cada mes Gener 2016-8-ROSELLÓ Y CAMPSodontologia generalAv. Rei En Jaume 213 - Tel. 93 846 24 52

DETECTIUSDETECTIUSALEXIS FREILEN BACHdetec u- Tel. 627513599

DISSENY GRÀFICDISSENY GRÀFICCOMUNICACIÓ CREATIVA CÀNOVESdisseny i publicitatC/ Montseny 10 1er - Tel. 93 845 46 69

CRITERI DE COMUNICACIÓdiisseny gràfi c i comunicació visualCtra. Cardedeu-La Roca Km. 3,2 - Tel. 93 842 38 33PI Can Boixadera Local E i F sup.

IBOIX ESTUDIEstudi de dibuixC/ Llinars 94 - Tel. 93 871 25 46

ORS COMUNICACIÓserveis integrals disseny i comunicacióC/ Montseny 38 - Tel. 93 846 19 08

TELEGRAMAEstudi de disseny gràfi c i impremta artesanalAv. Rei en Jaume 177 - Tel. 669 79 32 46

URGELL COMUNICACIÓdisseny gràfi cAv. Rei en Jaume 143 1er - Tel. 93 846 27 08

DISSENY I DECORACIÓDISSENY I DECORACIÓALSIil·luminacióAv. Rei En Jaume 59 - Tel. 93 871 23 37

CARDEDEU COLORpinturesC/ Riera 22 - Tel. 93 871 36 73

DECORIS INTERIORISMEcuines, banys, parquets, reformes, interiorisme, pintura...Av. Rei En Jaume 3 - Tel. 93 846 98 47 Mob. 610 771 [email protected]

EL LOCALestudi de dissenyC/ Dr. Klein 19 - Tel. 93 141 74 26

GAMAlàmpadesCtra. Dosrius 207 - Tel. 93 841 88 47

GIL PANTALLASfàbrica de làmpadesC/ Mataró 23 - Tel. 93 845 53 38

ITS FAIRSmuntantge de fi res, stands...Av. Eduard Corbella 86 - Tel. 93 871 39 55

VANESSA PASCUALinterioristaC/ Manel Raspall 5 1er 1a - Tel. 630 64 01 33

ENGINYERS INDUSTRIALSENGINYERS INDUSTRIALSINDUSTRIAL LAMenginyeria industrialCtra. de Dosrius 37 - Tel. 93 129 60 64

NEWGASILenginyersAv. Rei en Jaume 70 - Tel. 93 394 98 [email protected]

TRAVER ENGINYERIAEnginyeria. Legalització de projectesC/ Granollers 108 - Tel. 93 871 10 [email protected]

ESPORTSESPORTSARQUERfabricació d'ar cles espor usC/ Girona 154 - Tel. 93 797 13 80

CAN NILUhípicaCamí Cardedeu a Marata s/n - Tel. 93 871 20 56

CAVALETTIequipament per l'equitacióC/ La Riera 53 local B - Tel. 93 001 25 03

CEMcomplex espor uC/ Jaume Morató 22 - Tel. 93 844 46 74

EQUILANDhípicaCtra. Cànoves Km. 2,5 - Tel. 61 093 83 53Finca Can Jeroni

ESCOLA TENNIS JORDI PLANAescola de tennis i paddelTennis Parc Pinetons - Tel. 62 937 48 67

ESPORTS 10esportsC/ Dr. Ferran 2 - Tel. 93 846 21 06

EVENTS KARTSpistes de karsCtra. Granollers a St. Celoni Km. 5,3Tel. 93 871 24 53info@kar ngcardedeu.comwww.kar ngcardedeu.com

EXTREMcomplements per a motoristesAv. Rei En Jaume 289 - Tel. 93 845 48 34

GUIRADOar cles de pescaC/ Mogent 44 - Tel. 93 845 54 42

HIPIC CLUB CARDEDEUhípicaCtra. Cardedeu a Llinars Km. 8 - Tel. 619 462 142

HÍPICA CAN TRAMPEscola equitació. Club Equitació espor vaCtra. Cànoves Km. 2,5 - Tel. 93 871 16 08

JENI SPORTcomplex espor uAv. Verge del Pilar 5 - Tel. 93 871 19 90

SQUASHcomplex espor uAv. Rei En Jaume 120 - Tel. 93 846 20 22

ESTANCS-CIGARRETS ESTANCS-CIGARRETS ELECTRÒNICSELECTRÒNICS

ESTANC NR. 2 CARDEDEUtabacs, papereria, objectes de regalAv. Rei en Jaume 20 - Tel. 93 846 08 64

SMOKING JOBcigarrets electrònicsAv. Verge del Pilar 36 local C - Tel. 93 171 67 12

ESTÈTICAESTÈTICAAIDA ANGLADAestè caCtra. Cànoves Mercat Mpal. - Tel. 93 546 99 94

ÀMBARcentre de teràpies naturalsC/ Sant Josep 11 - Tel. 65 959 12 19

BDEPILqualitat en tractaments amb Alta Tecnologia. (Corporal/Nutrició/ Fitness). Massatges drenats, relaxants...Tractaments facials per tot pus de pell.Av. Rei En Jaume 125 - Tel. 93 871 12 [email protected]

CENTRE D'ESTÈTICA i TERÀPIES NAT.estè caAv. Rei En Jaume 63 - Tel. 93 845 51 81

CENTRE TERMALestè caCtra. Dosrius 191 Local D - Tel. 93 871 19 21

ELOISAestè caAv. Verge del Pilar 149 - Tel. 93 846 22 45

ELVIRA ESTÈTICAestè caAv. Àngel Guimerà 32 - Tel. 93 871 25 55

ESTÈTICA MONTSERRATestè caC/ Gran Via Tomàs Balvey 68 - Tel. 93 871 18 10

LA FONTestè caC/ Hospital 4 - Tel. 93 845 55 56

LILI NAILSestè caAv. Àngel Guimerà 46 - Tel. 93 222 95 58

L'LUNAestè caCtra. de Dosrius 9 - Tel. 93 188 52 24

MANS I UNGLESestè caC/ Hospital - Tel. 650 48 75 76

MARTA BORRÀSestè caC/ Alfou 17 - Tel. 93 845 40 15

NEW STYLEestè caC/ Girona 8 - Tel. 93 844 45 86

SOL I CERAestè caC/ Sant Ramon 21 - Tel. 93 846 02 15

EXTINTORSEXTINTORSCATALANA D'EXTINTORSassessorament contra incendisC/ Lluís Vives 12 1er 2a - Tel. 93 128 25 91

nas156_GUIA.indd 8nas156_GUIA.indd 8 04/01/2016 13:07:1304/01/2016 13:07:13

Page 33: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

i també a internet: laguiadecardedeu.cat -9-PROTECmaterial contra incendisP. I. Can Boxadera Ctra. La Roca-Cardedeu Km. 3 local G - Tel. 93 842 38 28

FARMÀCIESFARMÀCIESFARMÀCIA AUQUÉformulació magistral, servei personalitzat dosifi cació, homeopa a, anàlisi d'aigüesC/ Sant Antoni 11 - Tel. 93 846 10 [email protected]

FARMÀCIA CINTA FORÉSAnàlisis clínics Echevarne, seguiment tensió arterial, dosifi cació medicaments, homeopa a, dermocosmè ca. WhatsApp 674 45 58 16Av. Diagonal Fivaller 8 - Tel. 93 871 31 [email protected]

FARMÀCIA ESTALVIPreparació dosifi cada medicació, glucosa/colesterol. Horari: Dll-Dv 9-22h, Ds 9-14h. WhatsApp 626 99 43 04C/ Aragó 39 - Tel. 93 846 01 04mpgil001@co .net

FARMÀCIA PALOUatenció farmacèu ca, fórmules magistrals, prova glucosa/colesterol. Facebook. Twi er.Av. Verge del Pilar 124 C - Tel. 93 846 00 [email protected]

FARMÀCIA POBLE SEChomeopa a, ortopèdia, fi toteràpia.Horari: dll-dv 8'30-20h, ds 9-13'30hCtra. Dosrius 90 - Tel. 93 871 24 85farmaciacarbonell@co .netwww.farmaciapoblesec.com

FARMÀCIA SITJÀfarmàciaPl. Joan Alsina 8 - Tel. 93 844 45 [email protected]

FERRETERIESFERRETERIESBRICOTECHferreteria, bricolatge, electrodomès cs…Av. Rei En Jaume 345 - Tel. 93 846 11 46

FERRESUINbricolatgeAv. Rei En Jaume 315 - Tel. 93 846 28 96

FERRETERIA GIRBAUferreteriaC/ Granollers 17 - Tel. 93 871 24 43

FERRETERIA MONTSENYferreteriaC/ Montseny 20 - Tel. 93 846 17 27

FORNS i PASTISSERIESFORNS i PASTISSERIESCAN DOMENECHfornPl. Anselm Clavé 2 - Tel. 93 846 17 93

DOMINGO VILApas sseriaC/ Sant Antoni 13 - Tel. 93 846 12 27

FLECA ROVIRAfornPl. Joan Alsina 12 - Tel. 93 846 09 56i altres adreces

FORN LA BEGOfornPlaça Enric Borràs 1 local 6 - Tel. 93 845 56 80

GUST I PAforn de paAv. Àngel Guimerà 21 - Tel. 635 632 037

LA COCAfornPlaça Francesc Macià 1 - Tel. 93 845 46 24

LA FLECA VELLA PUIGfornPl. Anselm Clavé 11 - Tel. 93 846 13 56

NEUS, FLECA I CAFETERIAcafeteria, fornC/ Montseny 47 - Tel. 659219198

PASTISSERIA ERICpas sseriaC/ Aragó 8 - Tel. 93 846 14 94

PIELLApas sseriaCtra. Dosrius 88 - Tel. 93 846 21 53

RICÓSpas sseriaAv. Rei En Jaume 112 - Tel. 93 846 10 68

TOT D'UNApas sseriaC/ Ramon Llull 18 - Tel. 93 188 59 38

FOTOGRAFIAFOTOGRAFIAA COP DE LLUMfotografAv. Rei En Jaume 52 - Tel. 93 871 22 43

BRAUfotografi a industrialCtra. Dosrius 216 - Tel. 93 871 11 19

FOTO CLICfotògrafC/ De baix 10 - Tel. 93 846 20 53

FUJIfotografi aAv. Àngel Guimerà 2 - Tel. 93 846 22 69

FUSTERIESFUSTERIESFUSTERIA CARDEDEUtot en fusta i derivatsCtra. Granollers- Cardedeu km 3,5 Nau nº4 - Tel 93 846 46 42

FUSTERIA MASNOU JUBANYfusteriaC/ Girona 88 Bis - Tel. 93 871 10 91

JOAN SERRAfusteriaC/ Mataró 134 - Tel. 656 94 71 11

PAIS TORRELLfusterC/ Mogent 23 - Tel. 93 846 16 67

RIBALTAfusterC/ Montseny 52 - Tel. 93 846 18 66

TOT FUSTAfusterC/ Barcelona 59 - Tel. 93 846 12 40

GUARDERIES, ESCOLES GUARDERIES, ESCOLES BRESSOL...BRESSOL...

9TURÓllar d'infants. Autorització D. Educació Generalitat núm. 08065172C/ Emili Vendrell Can Turó s/n - Tel. 93 871 33 47 Mob. 683 645 [email protected]

BUGUI BUGUIac vitats infan lsC/ Lluís Vives 4 - Tel. 93 845 52 01

CAN SERRAescola bressolPl. Can Serra s/n - Tel. 93 846 22 53

ELS DAUSescola bressolC/ Dr. Barraquer s/n - Tel. 93 844 41 95

NINSguarderiaC/ Matagalls 29 - Tel. 667 92 45 65

PETITS ARTISTESescola de 0 a 3 anysC/ Donants de Sang 24 - Tel. 93 841 88 95rosa@pe tsar stes.comwww.pe tsar stes.com

TÀVITeducació infan l de 0 a 3 anysC/ Ramon Llull 10 baixos - Tel. 93 871 16 84

TIPI'Sllar infantsC/ Esteve Barangé 21 - Tel. 93 871 33 97

nas156_GUIA.indd 9nas156_GUIA.indd 9 04/01/2016 13:07:1604/01/2016 13:07:16

Page 34: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

actualitzada cada mes Gener 2016-10-

HERBOLARIS i DIETÈTICAHERBOLARIS i DIETÈTICAFRUIT DEL CASTANYERherbolariCtra. Cànoves 1 (Mercat Municipal) - Tel. 93 845 30 31

GLÒRIAherbolariAv. Diagonal Fivaller 16 - Tel. 93 846 25 08

L'HERBOLARI D'EN PEPEherbolariC/ Dr. Ferran 14 local B - Tel. 93 871 32 03

NATUR HOUSEdiete caC/ Dr. Klein 88 - Tel. 93 846 98 69

TOT NATURALherbolariCtra. Cànoves Mercat Mpal. Local Ext. 1Tel. 93 846 20 03

VIU BÉ SANAMENTdietè caC/ Granollers 2 - Tel. 652 64 89 72

IMMOBILIÀRIESIMMOBILIÀRIESAFISAlloguer pisos i cases, també opció compra. Obra nova a preu de cost.Av. Rei En Jaume 40 - Tel. 93 846 14 70afi sa@fi ncasafi sa.eswww.fi ncasafi sa.es

ÀMBIT GESTIÓimmobiliàriaC/ Pere Mercader 49 - Tel. 93 846 00 00C/ Sant Josep, 9 www.caviambit.cat

BUSNAQUEimmobiliària i netejesCtra. Dosrius 9-11 - Tel. 93 871 14 90

FINCAS FELIPE IIimmobiliàriaC/ Balmes 51 - Tel. 62 277 99 97

FINQUES EL SUIAgent Propietat Immobiliària. Col. 2919Av. Verge del Pilar 41 - Tel. 93 844 44 44 Mob. 655 95 87 [email protected] nqueselsui.com

FINQUES IMMO 10immobiliàriaAv. Rei En Jaume 143 - Tel. 93 844 48 06

JI-CO LLARimmobiliàriaPsg. Riera 59 - Tel. 93 871 21 67

LA CLAU VERDAfi nques, venda, lloguer i administració. API 2879 i AICAT 1350Av. Pau Casals 87 bis - Tel. 93 841 34 [email protected]

NIVELLimmobiliàriaC/ Dr. Klein 44 - Tel. 93 871 17 [email protected]

PROMOCIONS LLULLpromotora immobiliàriaCtra. Dosrius 169 - Tel. 93 841 89 30

SOLER&SAEZimmobiliàriaAv. Àngel Guimerà 53 - Tel. 93 844 44 22

STANDING HOMEimmobiliàriaC/ Dr. Klein 104 - Tel. 646 63 10 25

INFORMÀTICAINFORMÀTICAARLUK SOFTWAREinformà caC/ Hospital 8 - Tel. 93 200 82 45

DATURA SOFTWARE FACTORYinformà caC/ Rifanyes 14 local A - Tel. 93 707 81 42

ETSEORONsofware per empreses i comerços. Assessorament, manteniment...C/ Alcoll 29 local 2 - Tel. 93 844 44 [email protected]

INFORMÀTICA CARDEDEUinformà caC/ Dr. Klein 53 - Tel. 93 871 30 61

LANA 2manteniment informà cC/ Jaume I 19 - Tel. 902 884 228 Tel. 93 844 47 [email protected]

MANTENIMENTS INFORMÀTICS CARDEDEUvenda i manteniment d'ordinadorsC/ Josep M. Segarra 37 - Tel. 93 845 43 08

PUNT@TECNOLÒGICinformà caC/ La Riera 61 - Tel. 93 871 21 67

IOGAIOGACENTRE DE IOGA GUIA25 anys fent ioga 1989-2014C/ Bellsolar 76 - Tel. 93 846 28 28 Mòb. 600 371 [email protected]

JARDÍJARDÍBOTÀNIC CARDEDEUjardineriaAv. Sant Hilari s/n - Tel. 93 871 28 29

CANVlLVER S.L.jardinerC/ Torrent llibre 41 - Tel. 93 846 22 38

CARRO JARDINSjardineriaCtra. Cànoves, Can Moret Km. 2 - Tel. 93 846 13 87

DEL LALjardiner i reformes...C/ Lluís Vives 6 - Tel. 93 846 05 61

ECO-VERDjardineriaC/ Manel Raspall 90 - Tel. 609 36 31 81

FLOR I VERDjardinerPl. De la Creu 6 2n - Tel. 93 846 29 13

FLORISTERIA GARDEN PARERAfl oristeria-gardenCtra. Cànoves 218-220 - Tel. 93 844 41 17

nas156_GUIA.indd 10nas156_GUIA.indd 10 04/01/2016 13:07:1804/01/2016 13:07:18

Page 35: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

i també a internet: laguiadecardedeu.cat -11-JARDIMECVenda, lloguer i reparació de maquinària de jardíC/ Torrent 1 - Tel. 93 845 50 01Mòb. 630 426 [email protected]

JARDINERIA COSTAjardineria, plantació de jardins i zones verdesUrb. Les Pungoles - Tel. 600 791 034Mob. 600 791 [email protected]

JARDINERIA MARVEconstrucció i manteniment de jardinsC/ Rifanyes 3 1-1 - Tel. 93 845 51 89

VERDMON Gestió Ambientalserveis industrials i municipalsTel. 93 843 40 05

VIRENS ESPAIjardineriaC/ Mataró 25-27 - Tel. 93 844 41 15

VIVER DE BELL-LLOCmanteniment d'espais verdsFinca La Pineda Ctra. Les Pungoles - Tel. 93 844 41 06

VIVERS DE CARDEDEUjardineriaC/ Riba Alta - Tel. 93 846 13 90

VIVERS REPLANSANIviversCtra. Cànoves - Tel. 677 454 100

JOCS I JOGUINESJOCS I JOGUINESARTIJOCjoguines i jocs de taulaC/ Llinars 76-A - Tel. 93 159 78 50

EL GAT CORNELIjoguinesC/ Baix 3 - Tel. 93 846 01 22

JOIERIESJOIERIESEL TALLER DE JOIERIAtaller pròpi de joieria des de 1954.C/ Teresa Oller 10 - Tel. 93 846 28 55

ENRIC UMBERTjoieriaC/ Dr. Klein 75 - Tel. 93 846 13 21

MORENOjoieriaCtra. Canoves 1 - Tel. 93 845 44 17

RIFORTjoieriaAv. Diagonal Fivaller 19 - Tel. 93 871 16 22

LLEURELLEUREEL XARAGALLac vitats de lleure i naturaFinca El Xaragall Ctra. Cardedeu-Dosrius - Tel. 93 871 37 01Urb. Sant Josep

L'ESQUIROL NATURA i LLEUREturisme ac u. Ac vitats lleure.C/ Alfou 10 Local 5 - Tel. 630 79 34 73

LOCAL PER FESTES M. ANTÒNIAlocal per festes familiarsPassatge Sotero 33 - Tel. 93 871 33 86

LOFT54lloguer local per a festesC/ Granollers 154 - Tel. 670 52 48 58

MOLÍ D'EN FELIPac vitats de lleure i descoberta a l'hort i molíMolí d'en Felip (Barri Granada) - Tel. 696 49 34 73

LLIBRERIES i PAPERERIESLLIBRERIES i PAPERERIESBADALLIBRESllibreriaCtra. Cànoves 3 - Tel. 93 846 20 34

CANDY PAPERSpapereria i xuxesC/ Llinars 1 - Tel. 69 929 78 57

COMPÀSpapereriaC/ Baix 4-6 - Tel. 93 846 12 23

ESTANC CODERCHmaterial d'ofi cina a par culars i empresesPl. Anselm Clavé 3 - Tel. 93 871 14 49

PAPEROTSllibreria, papereria.Pl. Joan Alsina 6 - Tel. 93 846 11 11

TONER VALLÈStot pus de toner i material papereriaCtra. Dosrius 53 - Tel. 93 007 00 19

LOTERIESLOTERIESADM. LOTERIES CARDEDEUloteriesAv. Diagonal Fivaller 12 - Tel.

LLAMINADURES ELS ESTALVIS 1X2quinieles i llaminaduresPl. Joan Alsina 11 - Tel. 93 846 26 75

MAGATZEMSMAGATZEMSMAGATZEMS CARDEDEUdipòsit mercaderiesCamí de les Aigües, s/n P. Ind. Sud P3 - Tel. 93 844 43 41

MANUALITATSMANUALITATSALOGESartesania i manualitatsAv. Diagonal Pujadas 17 - Tel. 63 975 97 21

NÓMADA CRAFTmanualitatsC/ Josep Vilaseca 4 bis - Tel. 93 512 70 97

MARCS i QUADRESMARCS i QUADRESARTIMARCtaller d'emmarcacióAv. Rei En Jaume 121 - Tel. 93 871 14 83

MATALASSERIAMATALASSERIAMATALASSERIA LLOBETmatalasseriaCtra. Dosrius 53 -

MATERIAL CONSTRUCCIÓMATERIAL CONSTRUCCIÓBREINCOprefabricats de formigóCtra. Dosrius Km. 6,5 - Tel. 93 844 40 08

MAGATZEM FORNSmaterials per a la construccióC/ Tarragona 25 - Tel. 93 846 05 55

MARBRES BERTRANmarbresC/ Mataró 97-99 - Tel. 93 846 25 06

MARMOLES CARDEDEUmarbresC/ Isaac Albèniz P. I. Sud s/n - Tel. 93 846 01 52

MIQUEL FORTUNY LLIBREvenda material, transport i servei de gruaCtra. Dosrius 22 - Tel. 93 871 17 84 Tel. 93 846 19 [email protected]

RCR, RECOPER2000travesses de tren Cardedeu - La Roca P. I. Can Boixadera - Tel. 93 846 04 58

RETCOceràmiques i pavimentsAv. Rei En Jaume 21 - Tel. 93 846 00 11

MENJARS PREPARATSMENJARS PREPARATSCUINA OBERTAmenjars preparatsAv. Verge del Pilar 124 D - Tel. 93 845 49 93

LA MÀ DE MORTERmenjars preparats per emportarAv. Diagonal Pujadas 17 - Tel. 93 187 07 80

MÉS BOmenjars a l'engròsC/ Amadeu Vives 2 - Tel. 93 871 13 69

XURRERIA ELS ESTALVISxurreria, ros sseriaC/ Granollers 26 - Tel. 665 371 400

MITJANS INFORMATIUSMITJANS INFORMATIUSEL NAS DE CARDEDEUperiòdic localC/ Sant Ramon 23 local - Tel. 93 871 34 [email protected]

RÀDIO TELEVISIÓ CARDEDEUràdio televisió localsAv. Jaume Morató s/n - Tel. 93 846 15 02

nas156_GUIA.indd 11nas156_GUIA.indd 11 04/01/2016 13:07:2104/01/2016 13:07:21

Page 36: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

actualitzada cada mes Gener 2016-12-

MOBLESMOBLESBRIC MOBELmobles i matalassosAv. Rei En Jaume 153 - Tel. 93 846 29 55

ESPAI DE DOCAmobles cuinaPsg. Colom 100 - Tel. 93 845 42 96

IL MONDO DI ALEXmobiliari infan lC/ Dr. Klein 164 local A - Tel. 93 845 58 19

INTERMOBELmoblesC/ Riera 39 - Tel. 93 871 11 83

KIBUC PANORAMAmobles i complementsAv. Rei en Jaume 212 - Tel. 93 846 22 [email protected]

M Y R BENITEZmobles i reformesCan Silo Can Silo - Tel. 634 83 68 07

MOBLES CORTINAmoblesC/ Sant Antoni 16 - Tel. 93 846 18 03

SERVICUINAmobiliari cuinaAv. Vallès 2 Pol. Ind. Sud - Tel. 93 844 46 46

MOTOSMOTOSINTERMOTOmotosPl. Francesc Macià 5 - Tel. 93 846 20 39

MOTOS GARCIAmotosAv. Rei En Jaume 263 - Tel. 93 871 20 68

SERVI MOTOmotos i accessorisC/ Alfou 18 - Tel. 93 844 46 95

MÚSICAMÚSICACAT.MÚSICtot per a la músicaC/ Bellsolar 83 - Tel. 63 748 69 96

TOT SONAmúsica infan lGran Via Tomàs Balvey 80 - Tel. 93 871 19 30

NAUS INDUSTRIALSNAUS INDUSTRIALSNOVA NAUlloguer de naus industrialsC/ Isaac Albeniz 16, nau 4 - Tel. 93 845 50 96

OFICINES TÈCNIQUESOFICINES TÈCNIQUESELECTRAlegalitzacions i projectes d'instal·lacionsC/ Sant Miquel 5 - Tel. 93 871 14 19

ENGITECenginyeria tècnica, legalitzacions...Av. Rei En Jaume 425 - Tel. 93 845 50 76

GEOCAMgeòlegC/ Montseny 10 2n 2a - Tel. 93 844 40 09

NEWGASILProjectes, permisos, tramitació llicènciesAv. Rei en Jaume 70 - Tel. 93 394 98 [email protected]

PER A LA TERCERA EDATPER A LA TERCERA EDATCDU MULTISERVEISatenció gent gran, ortopèdia, etc...C/ Granollers 25 - Tel. 93 844 42 84

EL RACÓ DE CARDEDEUllar d'avis i centre de diaCtra. Cànoves-Cardedeu km. 3,5 - Tel. 93 846 01 [email protected]

FUNDACIÓ RES. MARANATHAresidència d'avis i centre de diaCtra. Cànoves Km. 2,5 - Tel. 93 845 22 87Can Julià Gros [email protected]

LES TEIXIDOREScentre de diaC/ Llinars x Jaume Campmajor - Tel. 93 844 48 76

PERFUMERIES i PERFUMERIES i DROGUERIESDROGUERIES

CLARELneteja, drogueria...Pl. Església 10 -

EQUIVALENZAperfumeriaC/ Mare de Déu del Pilar 114 - Tel. 93 732 75 41

GOCCIA VERDEdetergents a granelAv. Diagonal Fivaller 23 - Tel. 93 844 40 03

GOTTAperfumeriaCtra. Cànoves 2 - Tel. 93 845 50 50

PERRUQUERIESPERRUQUERIESADUHO ESTILISTESperruqueriaAv. Verge del Pilar 114 - Tel. 66 596 09 74

ARCO IRISperruqueriaCtra. Dosrius 188 - Tel. 68 918 41 55

ARGENT ESTILISTESperruqueriaAv. Rei En Jaume 38 - Tel. 61 872 43 90

C. A. PERRUQUERIAperruqueria unisexC/ Dr. Klein 168 - Tel. 93 846 20 05

CARMEN SOBRINOperruqueria i estè caC/ Dr. Klein 92 - Tel. 93 845 55 77

DI AND SIperruqueria unisexC/ Alfou 16 - Tel. 93 732 79 63

DORIperruqueriaC/ Diagonal Fivaller 16 local 2 - Tel. 93 845 46 93(entrada per P. Mercader)

DÚE PERRUQUERIAperruqueriaC/ Montseny 45 - Tel. 93 871 18 70

E.PUIGperruqueriaAv. Rei En Jaume 145 - Tel. 93 846 17 92

ELVIRAperruqueria i estè caAv. Àngel Guimerà 30 - Tel. 93 871 22 02

ESTHER DE LUNAperruqueriaAv. Verge del Pilar 124 A - Tel. 93 844 42 79

ESTIL BOIGperruqueria i estè caAv. Rei En Jaume 215 - Tel. 93 846 15 00 Tel. 93 846 14 62hola@es lboig.comwww.es lboig.com

HILARIperruqueriaCtra. de Cànoves 30 - Tel. 93 846 27 64

ISABEL LOMEÑAperruqueriaC/ Joaquim Blume 11 - Tel. 93 871 29 04

LA PELU DE NADIAperruqueriaC/ Sant Ramon 3 - Tel. 93 116 18 92

M&MperruqueriaC/ Ramon i Cajal 82 - Tel. 93 871 17 29

MATISperruqueria unisexC/ Escultor Llimona 10 - Tel. 93 841 87 86

MIREIAperruqueriaCtra. Dosrius 80 - Tel. 93 845 46 18

PACOperruqueriaC/ Baix 7 -

PERRUQUERIA CATALUNYAperruqueriaAv. Àngel Guimerà 48 -

REMEIperruqueriaC/ Bellsolar 96 - Tel. 93 871 17 64

ROSER & TONIperruqueriaPl. Anselm Clavé 7 - Tel. 93 846 17 21

PINTORSPINTORSBULDÓpintorCtra. Cànoves s/n - Tel. 93 846 13 86

CRISDECOR PINTURA I DECORACIÓpintura i decoracióC/ Dosrius 218 -

nas156_GUIA.indd 12nas156_GUIA.indd 12 04/01/2016 13:07:2304/01/2016 13:07:23

Page 37: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

i també a internet: laguiadecardedeu.cat -13-JORDI AGUSTÍPintura i rehabilitació. Pintura decora va, murals, treballs especials…C/ Diagonal Esteller 57 - Tel. 93 846 11 18 Mob. 619 819 811jordiagus [email protected] .com

VEGASpinturesPl. Joan Alsina 3 i 4 - Tel. 93 841 87 98

PISCINESPISCINESAC PISCINES&SPASconstrucció piscinesCtra. Granollers-La Roca Km 4,5 - Tel. 93 510 62 64

MANEIG PISCINESpiscinesCtra. Cardedeu - La Roca - Tel. 93 846 00 57Km. 3,2 Local I-J

MARINA LUBRIpiscinesCtra. Dosrius 50 - Tel. 93 844 40 40

PISCINES CARDEDEUpiscinesCtra. Dosrius 218 - Tel. 93 846 29 67

XTRISmanteniment piscinesC/ Alfou 16 local A - Tel. 93 119 91 40

PREVENCIÓ RISCOS PREVENCIÓ RISCOS LABORALSLABORALS

NEWGASILServei de prevenció de riscos laborals i cursos de prevencióAv. Rei en Jaume 70 - Tel. 93 394 98 [email protected]

PSICÒLEGS i PEDAGOGSPSICÒLEGS i PEDAGOGSANNA FERRE GIMÉNEZPsicòlogaC/ Biscaia 25 - Tel. 628 37 83 94

IOLANDA MARQUEZpedagogaC/ matarò 59 1ª - Tel. 93 844 45 75

ISABEL GONZÁLEZassessorament psicològic, possible atenció a domicili.Rei En Jaume 70 2º 2ª - Tel. 607 55 66 35Mob. 607 556 [email protected]

JUDITH FORNSpsicòlogaC/ Esteve Berengé 18 - Tel. 93 845 00 71

LA CAIXA DELS ESTÍMULScentre d'atenció psicològica. Nutricionista. Logopeda.Pl. Sant Joan 5 - Tel. 93 846 11 08info@lacaixadelses muls.comwww.lacaixadelses muls.com

MARC COLLET GENISPsicòlegMob. 678 29 00 11

SUSANA LOPEZ CHICONpsicòlogaPl. Joan Alsina 3, 5è 4t - Tel. 679 719 905

PUBLICITATPUBLICITATBOXERar cles publicitarisC/ Abad Marcet 12 - Tel. 93 871 17 41

IDEESar cles publicitaris, marquè ng promocionalC/ Granollers 2 - Tel. 93 844 42 19

ULL a l'ulldiseny gràfi c, la imatge i difusió del seu negociC/ Sant Ramon 23 local - Tel. 93 871 34 [email protected]

QUIOSCOSQUIOSCOSQUIOSC DE L'ESTALVIquioscPl. Joan Alsina -

QUIOSC DEL CENTREdiaris, revistesCtra. Cànoves 4 - Tel. 93 841 88 97

REGAL i DECORACIÓREGAL i DECORACIÓANUSKAregals, complementsPasseig Pau Gesa 2 local C - Tel. 93 013 89 72

BOROBUDURregal i moble auxiliarC/ Dr. Klein 51 - Tel. 93 871 38 52

EL BLAUETregal, complements, sabons, cosmè caC/ Sant Eloi 10 - Tel. 93 871 18 [email protected]

ISAfàbrica de terrissaC/ Llinars 236 - Tel. 93 846 04 00

LOLAar cle regalAv. Verge del Pilar 97 - Tel. 93 871 37 08

LOLA CASADEMUNTar cles regalCtra. C-251 - Tel. 93 879 39 38

REPARACIÓ CALÇATREPARACIÓ CALÇATRAPID RIVASsabaterAv. Àngel Guimerà 2 local 4 -

VELASCOsabaterC/ Montseny 56 -

REPARACIÓ i REPARACIÓ i CONSERVACIÓ DE LA LLARCONSERVACIÓ DE LA LLARA. RODRIGUEZelectricitat, gas, aigua...C/ Turó de la Penya 28 - Tel. 93 846 16 96

AGERBAinstal·ladors i venda material elèctricAv. Rei En Jaume 127 - Tel. 93 845 53 97

ALUMINIOS CRICARaluminiC/ Amadeu Vives 18 - Tel. 93 845 44 68

ALUMINIS I VIDRES CARDEDEUaluminisAv. Rei En Jaume 287 - Tel. 93 846 06 04

BARROSO LAMPISTAlampistaC/ Mogent 72 - Tel. 93 871 19 63

CALEFACCIONES BENEITEZinstal·ladorsAv. Verge del Pilar 32 local 2 - Tel. 93 846 29 86

CANALUMcanalon de aluminio sin soldarCtra. Les Aïgues Nau 3 P. I. Sud - Tel. 93 844 44 56

CATALANA DE SERVEISreparació i reformes, lampista, electricitat. Servei 24h.Tel. 65 411 36 [email protected]

CHILLÓNreformesC/ Bellsolar 66 - Tel. 66 100 59 44

CLIMAVENTcarpinteria metàl·licaC/ Isaac Albeniz 9 - Tel. 93 845 54 35Pol. Ind. Sud

COSAN ELÈCTRICInstal·lacions i reformesC/ Alcoll 9 escala D 1-1 - Tel. [email protected]

ELÈCTRIC CASTELLSelectricitatC/ Mataró 15 - Tel. 93 871 17 87

ELECTRICA FORTUNYelectricitat i telefonia mòbilAv. Rei En Jaume 119 - Tel. 93 844 42 38

ELECTRÓNICA CIUDADtelecomunicacionsC/ Àvila 26 - Tel. 93 846 19 14

ENRIC FRADERAlampisteria, electricitatC/ Galícia 9 -

ESPADAreparació línia blancaC/ Convent 2 - Tel. 93 846 05 70

GALMAR INSTAL·LACIONSinstal·lacions, lampistesC/ Barcelona 106 - Tel. 671 07 25 52

GARCIAaluminisC/ Granollers 74- 76 - Tel. 619 58 49 28

INSTAL·LACIONS FARELLInstal·lacions d'electricitat, aigua, calefacció, clima tzació i solarCtra. Dosrius 134-136 - Tel. 93 846 16 [email protected]

JOSEP FORNS BURGAYAlampista,calefaccióC/ Mallorca 13 - Tel. 93 871 13 65

LOSILLA SERVEIlampista, cuines i banysC/ Llinars 22 - Tel. 93 846 09 22

nas156_GUIA.indd 13nas156_GUIA.indd 13 04/01/2016 13:07:2604/01/2016 13:07:26

Page 38: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

actualitzada cada mes Gener 2016-14-MUNTATGES POU FORNScalefacció, aire condicionat...Pl. De la Creu 4 - Tel. 93 846 19 53

ORSOGRILtanques metal·liques/mob urbaC/ Santa Agnés Pol. Ind Sud 12 - Tel. 902 11 79 51

ROCAaigua, gas, electricitat, aire condicionat, calefacció, contra incendis…Pl. Amadeu Borràs 2 baixos esq. - Tel. 93 871 16 22Mòb. 677 51 84 [email protected]

SABOYAimatge i soC/ Dr. Klein 88 - Tel. 93 871 30 86

SEGARRA AILLAMENTSaillamentsC/ Mataró 91 - Tel. 93 846 02 09

SERRANO BARNIZADOS Y LACADOSbarnissats de fustesC/ Santa Agnés Pol. Ind Sud - Tel. 93 841 88 07

TOMAS RICOcarpinteria metàl·licaC/ Ramon Llull 18 - Tel. 93 846 24 57

TRIELECTRIClampistaC/ Turó de la Penya s/n Can Solanet - Tel. 93 846 17 40

VIADÉtreballs en fustaC/ Girona 20 - Tel. 93 871 30 11

VIDRERIA NAVASvidrierCtra. Cànoves, 19 Mercat Mpal - Tel. 93 846 22 66

VIDRES I ALUMINIS GERMÁNvidres, aluminis, persianes, tendalls, mosquiteres... Fabricació pròpia. Fem tota classe de reparacions.Passatge Lluís Millet s/n - Tel. 93 871 30 47Mob 600 337 [email protected]

ROBAROBACMCmoda jove, dona i homeC/ Dr. Klein 90 - Tel. 93 844 42 97

DUALmoda dona - homeAv. Balmes 58 - Tel. 93 846 07 91

EL CALAIXETroba de 2a màPl. Sant Joan 3 - Tel. 66 995 91 24

GUEVARAmoda joveAv. Verge del Pilar 49 - Tel. 666 58 68 24

LÊNDYNModa i complementsAv. Rei en Jaume 239 - Tel. 93 768 32 90

MARTINAmoda nens i nenesC/ De Baix 11 - Tel. 93 871 24 49

MIMA'TmodaC/ Pau Gesa 1 - Tel. 93 732 76 96

MIMIrobaC/ Josep Vilaseca - Tel. 93 193 58 10

MODES GERIroba de dona llenceria i complementsPl. Marc Viader - Tel. 93 844 40 56

OLIVIABARCELONAmodaC/ Hospital 4 - Tel. 657 23 41 35

PALMArobaCTRA Cànoves 2 - Tel. 93 845 51 77

PEPA TERRÓNBo ga de roba. Moda exclusiva de confecció pròpia al millor preu. Whatsapp 618 54 17 77Ctra. de Dosrius 191 - Tel. 618 54 17 77

REGINAmoda donaC/ Dr. Klein 44 - Tel. 93 871 29 22

SINKmoda ín maC/ Sant Eloi 3 - Tel. 93 844 47 89

SISTRESmoda infan lPl. Joan Alsina 13 - Tel. 93 845 41 88

SUC DE TARONJAmoda infan lAv. Verge del Pilar 97 - Tel. 93 845 51 93

TANEIroba interiorPl. Joan Alsina 1 - Tel. 938713999

ROBA DE CASAROBA DE CASACOTONSroba per la llar i cor nesC/ Hospital 6 - Tel. 93 871 29 95

LA TENDA DE LES CORTINESroba de casaC/ Dr. Ferran 14 - Tel. 93 871 24 77

SABATERIASABATERIACALÇATS CARLES CÀNOVESsabateriaC/ Dr. Klein 41 - Tel. 93 871 35 25

EL SOMNICalçats i complements infan ls i juvenilsC/ Sant Antoni 16, Local 1 - Tel. 93 171 23 01Mòb. 640 667 [email protected]/elsomnicardedeu

LLUÏSA CALÇATSsabateriaPl. Joan Alsina 11 - Tel. 93 871 30 19i altres adreces

MARTÍsabateriaPl. Anselm Clavé 6 -

PEU XICcalçat infan lC/ Baix 8 - Tel. 93 871 28 34

SALUTSALUTALÍCIA TALAYAmassatgesCtra. Dosrius 50 1er 1a - Tel. 61 088 81 41

ARIMAgestalt, naturopa a, acupuntura, massatges, sanergia, teràpies fl orals, constel·ladora, arteràpiaC/ Granollers 75 - Tel. 93 174 81 50

BIONETSsubministraments per a farmàciesC/ Torrent Llibre 16 - Tel. 93 871 35 16

CARLA MESTREnutrició i dietè caC/ Dolors Granés 73 - Tel. 68 771 85 45

CARLES SUNYER & COL·LABORADORSfi sioterapeuta, osteòpata. Osteopa a energè ca (Poyet), teràpies miofascials, dietè ca i nutricióC/ Llinars 68 - Tel. 93 844 46 67

CENTRE ÒPTIC CARDEDEUòp caC/ Pere Mercader 53 - Tel. 93 846 16 95

CENTRE PODOLÒGIC CARDEDEUpodòlegAv. Verge del Pilar 32 1er 1a - Tel. 93 846 24 03

DR KLEINcentre mèdic. Servei d'urgències. Vàries especialitats. Revisions i anàlisi clíniquesAv. Verge del Pilar 41 - Tel. 93 844 48 [email protected]

ENRIQUETA SOLÀnaturòpataCtra. Dosrius 71 local 5 - Tel. 66 967 04 51

FISIOTERÀPIESfi sioteràpiesC/ Esteve Barangé 18 - Tel. 93 871 37 48

HÀBITSentrenament personal i pilatesC/ Josep Vilaseca 18-20 "menys 1" - Tel. 93 847 74 85

JOAQUIM BOSCHpediatraC/ Dolors Granés 73 - Tel. 640 17 87 72

JUDIT CAPDEVILApodòlogaAv. Adolf Agus 52 1er - Tel. 93 871 35 64

NINO COLOMERrefl exologia-quiromassatge Marededeu 97 2º 1ª - Tel. 609 506 908

NÚRIA LÓPEZfi sioterapeutaC/ Dr. Reig 42 - Tel. 847 24 53 83

ÒPTICA DEL CENTREòp caC/ Dr. Klein 23 - Tel. 93 871 35 62op [email protected] cadelcentre.cat

QUATRE 40òp caAv. Verge del Pilar 99 - Tel. 679 13 17 80

nas156_GUIA.indd 14nas156_GUIA.indd 14 04/01/2016 13:07:2804/01/2016 13:07:28

Page 39: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

i també a internet: laguiadecardedeu.cat -15-TERRAkinesologia, quiromassatge, acupuntura, naturopa a...Av. Rei En Jaume 251 - Tel. 93 871 29 96facebook: terra.cardedeuwww.centre-terra.net

SEGONA MÀSEGONA MÀARCOIRISsegona màAv. Àngel Guimerà 38 -

SAFSARA OUTLETcompra-venda 2a màAv. Rei en Jaume 183 - Tel. 693 96 77 13

SEGURETATSEGURETATSISTEMES DE SEGURETATsistemes d'alarma, seguretat...Ctra. Dosrius 163 - Tel. 93 845 59 04

SERRALLERIESSERRALLERIESALGARserraleriaC/ Orfeó Català 13-15 - Tel. 93 846 01 06P. Ind. Sud

AVIXANDRIserralleriaC/ Amadeu Vives 16 - Tel. 93 871 13 61

PERE GARCIAfusteria metal·licaC/ Granollers 76 -

TALLERS CRUIXENTserralleriaC/ Josep Vilaseca 24 - Tel. 93 846 18 20

SEX SHOPSEX SHOPJAVEMAregal erò c, sabons… - Tel. 691 01 87 18

SUBMINISTRES SUBMINISTRES INDUSTRIALSINDUSTRIALS

+ QUE RECAMBIOSrecanvis carre lles i torosPol. Ind. can boixadera local E crta la roca card km3 -

ALFIBA DETERGENTSdetergents industrialsAv. Vallès 20 Pol. Ind Sud -

ANTONI FORTUNYtaller tractorsPol. Ind. El Marital - Tel. 93 946 00 56

ASETEC MAQ EMBALATGEmaquinària embalatgeC/ Amadeu Vives 21 -

AUDI GESTIÓNsubministraments industrialsPol. Ind. Sta. Agnès local H Can Boixadera - Tel. 93 842 38 92

BOVER & JONESfabrica de làmpadesAv. Catalunya 173 - Tel. 93 871 31 52

COMAS & PARTNERSfabrica de cobertsAv. Vallès Pol. Ind Sud -

COMERCIAL CANDYil·luminació. Especialista en leds i baix consumC/ Bellsolar 100 - Tel. 93 846 20 [email protected]

CONTAMINACIÓN ELECTROMAGNÉTICAprevisióC/ Joaquim Blume 1 - Tel. 93 846 17 41

CONTROLSUIelectricitat industrialC/ Dr. Barraquer 32 - Tel. 93 846 99 75

CRISWENfàbrica celulosa industrialC/ Vicens Bou 8 P. I. Sud -

CUMApantalles de leds Can Boixadera local F i C - Ctra. La Roca- Cardedeu, km 3

DEMCOcartró,embalatgesCtra. Dosrius 254-258 - Tel. 93 846 00 65

ENCOSOLUTIONsubministraments industrialsCtra. Dosrius 69 - Tel. 93 871 30 57(entrada per Emili Vendrell)

ESQUIMSAquímicaC/ Indústria P. I. Sud 15 -

FENOPLÀSTICAfàbrica material elèctricC/ Isaac Albèniz 18 - Tel. 93 844 48 20

LA SERRETAmotllesC/ Pins Roses Po. Ind. Sud s/n - Tel. 93 871 17 02

LABORTI VETERINÀRIAmaterial per a veterinarisC/ Manel Raspall 1 local B -

LÀMPADES JANÉfàbrica làmpadesC/ Riera 23 - Tel. 93 871 19 93

LLAMADAconstruccions mecàniquesCtra. C-251 - Tel. 93 846 18 69

MECANIQUES BALMESmecanicaC/ Balmes 80 2n - Tel. 93 871 10 17

METÁLICAS MARITALplanxisteria industrialPol. Ind. Pla del Marital s/n - Tel. 93 871 30 31

MOLDES CARDEDEUmotllesC/ Indústria P. I. Sud 17 -

NOU RAPIMARKsegells de goma i gravatsAv. Corbella 86 - Tel. 93 845 51 82

PERSITOTfàbrica de persianesAv. Vallès 26 Nau 5 Pol. Ind. Sud - Tel. 93 845 45 77

PRODECOmaquinàriaAv. Vallès Pol. Ind Sud -

PROTECT-PACKmaterial d'envalarC/ Amadeu Vives 22 -

PULIMENTS LIBRADO MORENOpulimentsC/ Manel Raspall 106 E B 1-2 - Tel. 93 871 11 34

REFA NAUSnaus industrials P I Zona Ind El Marital - Tel. 93 871 24 70

REVERTER FERROSferrosC/ Indústria 2 P. Inds. Sud - Tel. 93 846 00 55

RODESPREXrodaments a boles i rodetsAv. Rei En Jaume 3 - Tel. 93 844 41 18www.rodesprex.com

SANTI CORTINAtorneria metàl·licaC/ Balmes 30 -

SOLTEKIN// PRO-FACEsolucions tècniques industrialsC/ Alfou - Tel. 93 871 19 45

TALLERS ESTRANYmecànica de precisióCtra. Dosrius 218 -

TOTTALLtall de meacrilat, pàs c, cartró...C/ Granollers 100 - Tel. 691 50 77 56

TRIZO MOTLLESmotllesC/ Amadeu Vives 5 Nau 4 - Tel. 93 871 32 73

TYROLIT ABRASIUSabrasiusC/ Balmes 75 - Tel. 93 846 13 70

VAPRELmuntatge bingosC/ Bellsolar 85 local 3 - Tel. 93 845 46 20

TELEFONIATELEFONIAC-MOBILtelefoniaAv. Rei en Jaume 119 - Tel. 93 844 42 38

GRUPCEMvodafonePl. Església 4 - Tel. 902 22 08 08

YOIGOtelefoniaC/ Dr. Klein 102 - Tel. 93 171 84 24

YPERTONassessor de telefonia a empresesC/ Alfou 10 local 4 - Tel. 902 007 072

TENDALLS i PERSIANESTENDALLS i PERSIANESTOLDOS CARDEDEUtendalls i persianesAv. Rei En Jaume 90 - Tel. 93 846 10 01

TRADUCTORSTRADUCTORSJORDI ROCHEtraductor d'alemanyC/ Llinars 330 - Tel. 93 871 36 37

TRANSPORTTRANSPORTIGOA Y PATXItransport i logis caCtra. Cardedeu - La Roca P. I. Can Boixadera - Tel. 93 845 41 91

JOMARC LOGÍSTICtransportsC/ Amadeu Vives 17 - Tel. 93 849 83 87

NACEXtransportsAv. MaredeDeu del Pilar 126 -

PRADEStransportsC/ Bellsolar 33 - Tel. 93 846 18 45

SAEtransportsPol. Ind. Santa Agnès Ctra. La Roca a Cardedeu - Km. 3,2

TOURLINEtranspor staPol. Ind. Sta. Agnès Ctra. La Roca - Tel. 93 842 37 60

TRANSGRUARTtransport i grues ar culadesAv. Alfou 2 (Urb. Alfou) - Tel. 93 846 28 19

TURISME RURALTURISME RURALCAL PINYATERturisme ruralCtra. Dosrius Km. 5 -

CAN MATEUETrestaurant i habitacionsCtra. De Cànoves Km. 4,4 - Tel. 93 871 00 55

VESTUARI INDUSTRIALVESTUARI INDUSTRIALBOLUDA PROTECCIÓNuniformesPol. Ind. Can Castells C/ Indústria 102 Nau C - Tel. 93 849 75 [email protected] p://www.boludaproteccion.com/

VETERINARISVETERINARISAMICS PELUTSveterinària, perruqueria, venda pinso i complements per a la mascota.Ctra. Dosrius 55 local A - Tel. 93 845 38 65C/ Mataró, 66 [email protected]

nas156_GUIA.indd 15nas156_GUIA.indd 15 04/01/2016 13:07:3104/01/2016 13:07:31

Page 40: El NAS de Cardedeu - Gener 2016

actualitzada cada mes Gener 2016-16-

anuncia’t 93 871 34 79

CENTRE VETERINARI CÀNOVESveterinriC/ Frederic Mompou 21 - Tel. 93 871 07 18Urb. Ca l'Esmandia

CIRO de ALAMINOS CLÍNICA VETERINÀRIAveterinari. Nous clients 1a visita gra s.Pl. Francesc Macià 1 - Tel. 93 871 25 99Mob. 667 45 42 [email protected]

HOMEOPETHYHomeopa a veterinariaC/ Jaume I 21 - Tel. 93 845 49 95

HOSPITAL VETERINARI CARDEDEUveterinariAv. Àngel Guimerà 71 - Tel. 93 846 20 51

L'ILLA VETERINÀRIAveterinària, perruqueria, venda de pinso...C/ Jaume I 21 - Tel. 93 845 49 95Mob. 690 77 88 [email protected]

SÒNIA VETERINARIAveterinàriaC/ Joaquim Blume 9 - Tel. 93 845 49 24

VÍDEO i CINEMAVÍDEO i CINEMAMÉS VIDEOvideoclubAv. Verge del Pilar 99 - Tel. 93 845 51 70

PREMIERvídeo clubAv. Verge del Pilar 120 -

VINS, LICORS i CERVESESVINS, LICORS i CERVESESBACOvinsCtra. Cànoves Mercat Mpal. - Local Ext. 1

CERVESA SANT JORDIelaboració de cervesaC/ Montseny 1-3-5 - Tel. 69 557 56 98(Cal Peó) [email protected]

EL CELLER DEL BON VIvins, caves i licorsAv. Rei En Jaume 20 - Tel. 93 841 80 05

EURO TASTAVINSgran selecció de vins de qualitat, caves i licorsAv. Rei En Jaume 65-67 - Tel. 93 871 20 [email protected]

LA BODEGA DE L'ESTALVIvins, caves, licors…Av. Verge del Pilar 105 - Tel. 93 871 39 02

MINI BODEGAvins, caves i licors en packsAv. Diagonal Fivaller 2 -

nas156_GUIA.indd 16nas156_GUIA.indd 16 04/01/2016 13:07:3304/01/2016 13:07:33