Flama i Foc Falles Manises 2014

32
Flama i Foc Falles Manises 2014

description

Revista oficial del Ayuntamiento de Manises y la Junta Local Fallera sobre las Fallas de la Ciudad. Marzo 2014.

Transcript of Flama i Foc Falles Manises 2014

Page 1: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i FocFalles Manises 2014

Page 2: Flama i Foc Falles Manises 2014
Page 3: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

3

Falles Manises 2014

Page 4: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

4

Falles Manises 2014

SumariPresident d´Honor .............................. 5Faller d´Honor ..................................... 6Salutació de l’Alcalde ......................... 7Salutació del President ...................... 8Salutació de la Regidora de Festes ... 9Salutació de la Fallera Major ........... 10Salutació de la Fallera Major Infantil ................ 11Entrevista a Meritxell ........................ 12Entrevista a Mª Amparo ................... 13Junta Local Fallera Manises 2013-2014 .......................... 14Fallera Insigne de Junta Local Fallera de Manises 2014 .................. 15Fallers Insignes de Junta Local Fallera de Manises ....................................... 15

Premis Falles de Manises 2013 ....... 16

Programa d’actes ............................. 17

Cartell anunciador Falles 2014

a Manises .......................................... 19

A.C. Falla Manises ............................ 20

A.C. Falla El Carmen ........................ 21

Falla Centre ....................................... 22

A.C. Falla Pensat i Fet ...................... 23

Falla Trinquet .................................... 24

Falla Plaça del Mercat ...................... 25

A.C. Falla Nostra ............................... 26

Falla Socusa Foc i Festa .................. 27

Falla Santa Félix ............................... 28

Falla Barrio San Francisco ............... 29

Falla Llum i Soroll ............................. 30

Edició: Junta Local Fallera de Manises

D.L.: V-311-2013

Descarga esta revista en tuSmartphone

Page 5: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

5

Falles Manises 2014

President d´HonorD. Alberto Fabra Part

Molt Honorable President de la Generalitat

Page 6: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

6

Falles Manises 2014

Faller d´HonorD. Alfonso Rus Terol

Il·lm. Sr. President de la Diputació de València

Page 7: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

7

Falles Manises 2014

Salutacióde l’AlcaldeCom a alcalde de Manises, vull començar estes

línies recordant-me de les dos dones que enguany representen tot el món faller de Ma-

nises. Elles, amb la seua elegància, entrega i saber fer, han demostrat que són dignes d’este regnat, que van començar fa uns mesos. Mª Amparo i Me-ritxell representen la dona valenciana, qui guarnida amb el tradicional i lluidor vestit de fallera és la protagonista de la festa.

De la mateixa manera, vull recordar-me dels components de la Junta Local Fallera i de totes les falleres majors i presidents de cadascuna de les comissions de la nostra ciutat, perquè vosaltres sou els responsables que durant uns dies Mani-ses, siga alegria, festa i tradició.

Porteu mesos preparant este gran esdeveniment. La nostra festa més assenyalada com a valencians està molt a prop, i no heu escatimat en esforç. Any rere any, ens demostreu que el faller és treballa-dor, compromés i que aconseguix tot el que es proposa, ja que, cada nou exercici, amb la vostra labor, feu possible que tots els veïns de Manises disfrutem d’actes tan emotius com l’ofrena de flors a la Mare de Déu, la ‘Cridà’ o la màgica nit de la ‘Cremà’.

A més a més, ompliu els nostres barris de festa, de música, pólvora i color amb les vostres bandes, les ‘mascletaes’ o els castells de focs d’artifici. És per això que, en este 2014 vos vaig a demanar una cosa: que un any més ens comprometem tots junts a donar-los als manisers les millors Falles.

Vos desitge a tots unes bones Falles 2014, i vos assegure que viuré amb la mateixa il·lusió que tots vosaltres, estos dies d’unió entre tots els veïns de la nostra ciutat.

Francisco M. Izquierdo MorenoAlcalde de Manises

Page 8: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

8

Falles Manises 2014

Salutaciódel President

Tots els valencians vivim estos dies d’una forma especial. Les Falles estan molt a prop, i els fallers caminem amb els últims preparatius.

Són dies de nervis per que tot isca bé; d’il·lusió, perquè en breu tornarem a estar embolicats per la màgia de les Falles, i d’emoció, perquè en uns dies estarem recorrent els carrers de Manises per a retre homenatge al nostre patró, Sant Josep.

Arreplegar trastos vells per a cremar-los en una foguera, “una estoreta velleta”, deia la cançó, van ser els inicis d’estes festes, que hui tot valencià, i com no tot maniser, porta dins. Però amb molt esforç, d’eixes modestes fogueres, hem passat a fer realitat monuments d’una bellesa espectacular, monuments que reflectixen la societat valenciana amb gràcia i delicadesa.

Com a president executiu de Junta Local Fallera, es-tic molt orgullós de la gran família fallera de Manises. Són moltes les persones que he conegut i de les que he tingut l’oportunitat de disfrutar al llarg dels anys, moltes converses i treball, que han fet que tots, hui, estiguem units, amb un mateix objectiu: fer que les falles de la nostra ciutat, cada any, siguen millors.

Per tot això, vull saludar des d’ací a tots els fallers i falleres de les comissions del municipi, i com no, a les falleres majors de Manises en este 2014, Mª Amparo i Meritxell, amb qui estic segur que viuré unes Falles inoblidables

I no puc acomiadar-me sense donar les gràcies a les persones amb qui compartisc tantes hores, i que fan possible que tots puguem disfrutar d’estos dies de germanor, unió, tradició i festa. Els meus companys de la Junta Local Fallera i els presidents de totes les comissions, sé que, un any més, han treballat de valent, i ens sorprendran.

Falleres majors, presidents, fallers i falleres, mani-sers, ja estem en Falles!

Pedro Montoro DíazPresident executiu de la Junta Local

Fallera de Manises

Page 9: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

9

Falles Manises 2014

Salutacióde la Regidora de FestesUn any més, ens trobem donant la ben-

vinguda a la festa que tots els valencians vivim amb més intensitat, les Falles. Per

a mi és un honor poder experimentar cada sensació que teniu durant estos dies, acompa-nyant-vos i compartint cada acte faller amb tots vosaltres.

Sens dubte, les falles són la millor manera de representar els valencians, en elles va part del nostre caràcter, de la nostra personalitat i de la nostra identitat. Cada celebració fallera és un exemple de valenciania, d’amor a la nostra terra, als nostres arrels i a les nostres tradicions.

Enguany, tots hem de continuar fent gran esta festa, al costat de les nostres màximes represen-tants: Mª Amparo i Meritxell, a les que envie una salutació especial des d’estes línies. Estic segura que estos dies seran inoblidables per a elles. Gràcies, també, al treball de tots els components de la Junta Local Fallera, que sempre estan vetlant per les postres falleres majors i perquè tot ixca perfecte.

I a vosaltres, falleres i fallers, dir-vos que hem d’estar preparats, perquè en uns dies s’encendrà la metxa d’estes Falles 2014, i com a bons valen-cians, sabem que quan la metxa es pren, només queda disfrutar d’estos dies, que són una carrera a contrarellotge.

Comissions falleres, tornem a omplir els carrers de Manises d’alegria, i fem saber a tots els veïns de la nostra ciutat, que les Falles 2014 ja han arribat.

Paqui Montoro PajaresRegidora de Festes

Page 10: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

10

Falles Manises 2014

Salutacióde la Fallera MajorFallers i manisers:

Com a Fallera Major de Manises 2014, tinc l’honor de dirigir-me a tots vosaltres en aquest llibret. Em sent molt orgullosa i feliç de poder escriure estes línies per a desitjar-vos que passeu unes bones festes josefines i que les disfruteu amb alegria i feli-citat, perquè siga un exercici meravellós.

Vull donar les gràcies als components de Junta Local Fallera pel seu suport incondicional; gràcies per fer que tot estiga sempre a punt i per tractar-nos com autèntiques regines.

Agrair a la meua Fallera Major infantil, Meritxell, i a les meues companyes d’exercici, el fet d’estar sempre al meu costat fent d’aquest any una expe-riència inoblidable.

A les comissions falleres, continueu treballant i esforçant-vos per esta festa, per que any darrere any continue la tradició i la germanor entre tots.

Per últim, vull invitar-vos a eixir als carrers i viu-re amb intensitat els propers dies, ja que tenim l’oportunitat de disfrutar de la millor festa del món, les falles.

MªAmparo Bartolomé NavarroFallera Major de Manises 2014

Page 11: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

11

Falles Manises 2014

Salutacióde la Fallera Major InfantilEstimats fallers, falleres i veïns de Manises:

És un orgull per a mi poder representar a tots els xiquets i xiquetes de Manises aquest any. Estic molt contenta per tindre l’oportunitat de viure aquesta experiència única i inoblidable.

Vull aprofitar l’ocasió per a donar-vos les gràcies a tots els que feu possible que la festa fallera seguix-ca cap endavant. Gràcies a la Junta Local Fallera de Manises per estar sempre al nostre costat, treballant de manera desinteressada per la festa i perquè no ens falte de res a les Falleres Majors.

A les 11 comissions, als seus representants ma-jors i infantils per estar al meu costat, obrir-me les portes dels seus casals i fer que la festa continue.

A la meua Fallera Major, Mª Amparo, que està fent que aquest regnat siga el major somni que una xiqueta pot tindre.

I a tantes i tantes persones que, d’una manera o una altra, fan que la festa fallera brille amb llum pròpia.

Quan només queden uns dies perquè comence la Setmana Fallera, desitjar-vos que gaudiu de la festa i dels monuments i passeu unes bones Falles amb alegria i germanor.

Visca Manises i visquen les Falles!

Meritxell Manzanera i MartinezFallera Major Infantil de Manises 2014

Page 12: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

12

Falles Manises 2014Fa

llera

Maj

or In

fant

il

Meritxell, què esperes d’estes Falles 2014? Espere disfrutar al màxim la festa fallera i gaudir de tots els actes.

És molt difícil representar a la teua ciutat en actes en altres municipis? És un orgull molt gran poder sentir el meu nom fora del meu poble i l’únic secret és gaudir i ser jo mateixa. La veritat, no és dificil. Hi ha que disfrutar-ho.

Quines són les teues aficions? Quins són els teus llibres, pel·lícules i grups musicals favorits?La meua afició és la música. Toque la percussió a L’Artística Manisense, encara que enguany no puc anar tot el que vullguera. En quant als llibres, no m’agrada molt llegir; el mateix em passa amb les pel.lícules, preferisc escoltar música o tocar-la.I de grups musicals m’agrada One direction i el rap.

Mar o muntanya?Mar, sens dubte. Com a bona Piscis, m’agrada nadar i passar les hores a

la platja de Cullera, on estiueje des que vaig nàixer.

Que t’agradaria ser de major?Encara no ho tinc molt clar però, com que m’agrada ensenyar, a lo millor em faig mestra.

A escassos dies perquè co-mence la Setmana Fallera, dels moments viscuts fins ara com a Fallera Major Infantil, amb quin et quedes?Han sigut tots únics i molt espe-cials, però em quedaria amb el dia de la meua presentació, perquè va ser el primer dia que lluïa la meua banda de Fallera Major Infantil i em feia molta il·lusió. I també sentar-me al tro per primera vegada.

Quins actes esperes amb més il·lusió i què és el que més t’agrada de la Setmana Fallera?Espere amb més il·lusió l’ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desem-parats i anar a València al balcó de l’Ajuntament a vore la mascletà i a l’Albufera.

Entrevista a Meritxell

La veritat és que m’agrada tot, però pense que són un poquet curtes, haurien de durar més.

Quins consells t’han donat els teus companys i amics? La veritat és que sóc jo la que done els consells des de la meua experiència anterior i només dic que gaudisquen i siguen ells mateixos.

I, com t’agradaria a tu que els xi-quets i xiquetes de Manises, fallers o no, visqueren estes falles 2014?M’agradaria que ompliren els casals i no sols la Setmana Fallera, que participen de les diverses activitats que fan les comissions falleres, tant per als fallers, com per al barri, i que disfruten dels monuments i dels passacarrers.

Què t’agradaria que es recordara de tu com a Fallera Major Infantil de Manises? M’agradaria que em recordaren com sóc, una xiqueta que disfruta de cada moment de les falles i que pensa que és la festa més bonica del món.

Quines paraules dedicaries a Mª Amparo i a tots els ciutadans de Manises?Gràcies per compartir aquest any amb mi i, com el 2012, que siga ino-blidable per a les dos. I, als ciutadans de Manises, dir-los que amunt les Falles i que no pare la festa que és de tots.

La Fallera Major Infantil de Manises, Meritxell Manzanera Martínez, és fallera des que va nàixer i, com la Fallera Major de la nostra ciutat, Mª Amparo, també pertany a la A.C. Falla Pensat i Fet. Enguany per fi veu el seu somni fet realitat. El 14 de març, Meritxell, que cursa primer curs d’ E.S.O. en l’Institut José Rodrigo Botet, complirà 13 anys i, sens dubte, serà un dels seus millors aniversaris.

Page 13: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

13

Falles Manises 2014

Entrevista a Mª AmparoLa Fallera Major de Manises, Mª Amparo Bartolomé Navarro, és una jove alegre i simpàtica que té 25 anys d’edat. Estu-diant de quint curs de Química en la Universitat de València, i fallera de la comissió Pensat i Fet des dels 9 anys, viu emocio-nada este gran moment en la seua vida.

Mª Amparo, ha arribat este mo-ment. Què suposa per a tu?Un somni fet realitat i una alegria molt gran. És el càrrec més impor-tant al que pot aspirar qualsevol fallera que vullga ser Fallera Major.

Somiaves des de xiqueta ser Fallera Major de Manises?Des de xicoteta somiava represen-tar a la meua comissió, però des que vaig ser Fallera Major en l’any 2012, i vaig viure-ho tot des de dins, la meua il·lusió va créixer i li vaig dir als meus pares que volia ser Fallera Major de Manises.

Quins són els millors records que conserves dels actes viscuts fins ara com a Fallera Major de Manises?Són mols records els que en tinc, perquè cada acte té un moment per a recordar. Però un dels records més emocionants que he viscut és quan em van imposar la banda com a Fallera Major de Manises, em vaig sentir feliç.

Alguna anècdota divertida que vullgues compartir?El dia que anàrem a València Meri-txell i jo vestides de fallera per fer-nos les fotografies oficials, la gent s’acostava per fer-se fotos amb nosaltres, sobre tot estrangers. I, de sobte, un home es va fer una foto amb nosaltres i ens va donar 2 €.

Què vols aportar tu a les Falles de Manises i què t’agradaria que es recordara de tu com a Fallera Major de Manises?Jo aportaré les meues ganes de treballar per esta festa, i representar a la meua ciutat molt dígnament.

M’agradaria que em recordaren com una Fallera Major que ha complit les seues obligacions amb il·lusió i alegria, i ha sabut represen-tar a la Ciutat de Manises.

Ens sorprendràs amb la teua indumentària, Mª Amparo o et decantes per un estil clàssic? Dels trages que lluiràs, quin és el teu favorit?Jo crec que en indumentària està tot inventat, és molt difícil sorpren-dre a la gent, però em decante més per un estil clàssic.M’agraden tots perquè els he elegit amb molta il·lusió, però si tinguera que elegir un em quedaria amb el de la presentació perquè per a mi va significar l’inici del meu regnat.

Què consideres que fa únic i es-pecial al món faller de Manises?Considere que, com tot el món ens coxeixem, quan arribes a qualsevol casal que no és el teu et tracten com un membre més; en definitiva, crec que cada vegada hi ha més germanor.

Quins altres somnis et queden per complir?El primer de tot, acabar els meus es-tudis, que ja estic a punt, i després poder treballar en el que he estudiat, que hui en dia està complicat.

Parla’ns de les teues aficions. A més de les Falles, quines altres coses t’agraden?M’agrada el cinema, llegir, escoltar música, anar de compres... I també m’agrada eixir amb els meus amics.

Quin llibre, quina pel·lícula i quina cançó són les teues preferides?

No en tinc un llibre preferit, m’agrada llegir gèneres molt diversos, però ara estic llegint “El médico”, de Noah Gordon.La meua pel·lícula preferida, o una de les que més m’agraden, és Grease.I, més que una cançó, és un estil musical el meu favorit, escolte molt la música pop, i un dels grups que més m’agrada és Maldita Nerea.

Mar o muntanya?Mar, perquè m’agrada molt l’estiu i anar a la platja a banyar-me i pren-dre el sol.

Creus que podràs aguantar les llàgrimes la Nit de la Cremà?No sé el que passarà, però és una nit trista perquè quan cremen els monuments veus que s’acaba la setmana fallera i que el regnat està arribant a la fi.

Per últim, unes paraules per a Meritxell i per a tots els ciutadans de Manises.A Meritxell, dir-li que és un plaer tornar a compartir regnat amb ella, que espere que passem un any inoblidable les dos juntes i que ací té una amiga per al que necessite.Als ciutadans de Manises, que les Falles ja estan ací, que gaudisquen de la festa fallera i que les portes dels casals estan obertes per a tots el que vullguen participar en esta festa tan meravellosa.

Page 14: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

14

Falles Manises 2014

Junta Local Fallera

Junta Local Fallera de Manises 2013-2014President Nat Francisco M. Izquierdo Moreno

President Executiu Pedro Montoro Díaz El Carmen

Vicepresident 1r Luis Cobos García El Carmen

Vicepresident 2n Rafael Doncel Moral El Carmen

Vicepresident 3r Manuel Pérez López Santa Félix

Vicepresident 4t José Luis Garrido Moreno B. San Francisco

Secretari General Francisco Aragó Gimeno Trinquet

Delegada Falleres Majors María Pilar Montesinos Motes Centre

Delegat Festejos Eduardo Camacho Genovés Socusa

Delegat Festejos Isidoro Pérez Moreno Socusa

Delegat Festejos José Juan Sáez García Santa Félix

Delegat d’Infantils Arturo Zarzo Chinillach Pensat i Fet

Delegat d’Infantils Ángel García Egea Llum i Soroll

Delegat d’Infantils Antonio Sevilla Valle Manises

Delegat de Casal Miguel Monzó Andrés Nostra

Page 15: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

15

Falles Manises 2014

Fallers Insignes de Junta Local Fallera de Manises

Fallera Insignede Junta Local Fallera de Manises 2014

José Alcalde Castro 1984 Centre

Jesús Roig Juan 1987 El Carmen

Vicente Andreu Zamora 1988 Manises

Vicente Berto Vallet 1990 Pensat i Fet

Luis Carpintero Verdú 1991 Els Filtres

Agustín Gimeno Paredes 1993 Pensat i Fet

Rafael Lucas Méndez 1994 El Carmen

José Alberto Chirivella García 1995 Manises

Antonio Ruiz Soria 1995 El Carmen

Ángel Velázquez Sánchez 1995 El Carmen

Rafael García Tarragá 1995 Manises

Luis Avilés Pelayo 1996 Socusa Foc i Festa

Federico Miralles Beneyto 1996 El Carmen

Jacinto Fernández Valentín 1996 Trinquet

Luis Cobos García 1997 El Carmen

Pedro Montoro Díaz 1998 El Carmen

Francisco Aragó Gimeno 1998 Trinquet

Juan Vicente Ros Torrent 1999 Centre

Florencio Hueso Hoyo 2000 Centre

José Luis Jiménez Domínguez 2000 El Carmen

Ramón Calatayud Sampedro 2001 Manises

Miguel Aliaga Fabuel 2001 Socusa Foc i Festa

Julio Egea Figueroa 2001 Nostra

Víctor López Clavero 2002 Trinquet

Pilar Montoya Ortiz 2002 El Carmen

Manuel Alcaide Sanahuja 2003 Trinquet

Rafael Doncel Moral 2003 El Carmen

Flora Fernández Valentín 2004 Trinquet

Alicia Jorge Lázaro 2004 Pensat i Fet

Rosario Lindo Alba 2005 Socusa Foc i Festa

Alfredo Villalba Valmaña 2006 Manises

Mª Dolores Pajares Gila 2006 El Carmen

José Calatrava Domingo 2006 Nostra

José Mª Moreno Sánchez 2007 El Carmen

Salvador García Ortega 2007 Manises

Ramón Severí Luján 2007 Nostra

Gregorio Calleja Lezcano 2008 Trinquet

Vicente Folgado García 2008 Pensat i Fet

Trinidad Vela Vela 2009 Manises

Esteban Gimeno Sanjuan 2009 Manises

Manuel Jiménez Domínguez 2009 Pensat i Fet

Pedro Solaz Palomar 2010 Manises

Mª José Fons Roca 2010 Manises

Antonio Campos Gallego 2010 El Carmen

Esteban Azorín Madrona 2010 El Carmen

Manuel Pérez López 2010 Santa Félix

José Luis López Murillo 2011 Trinquet

Mª Isabel Ortega Ballesteros 2014 Manises

Mª Isabel Ortega Ballesteros

Pertany a l’ A.C. Falla Manises. És fallera des de l’any 1976, sempre en la mateixa comissió.

Va ser Fallera Major Infantil l’any 1981 i Fallera Major en 1991.

Ha exercit els càrrecs següents: delegada de Cultura; delegada de la Comissió Infantil; delegada de Festejos; delegada d’Activitats Di-verses; bibliotecària arxivera i de-legada de Casal. És una persona sempre disposada per a qualsevol treball dins de la comissió.

Està en possessió del Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Diamants,

atorgat per la Junta Central Fallera de València l’any 2011.

Pertany a una de les famílies més destacades dins del món faller de Manises. Tios, ties, cosins, cosines, germà, cunyada i, com no, els seus pares, este últim com a President de la A.C. Falla Manises, són components de la comissió.

També és molt grat per a Junta Local Fallera de Manises que les seues dos filles, Diana i Paula, van ser, al seu dia, Falleres Majors Infantils de la Ciutat de Manises, de les quals guardem un molt bon record.

Page 16: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

16

Falles Manises 2014

CAVALCADA DEL NINOT INFANTILPremi a la millor disfressa: A.C. Falla Pensat i Fet Premi al millor guió: Falla Barrio San Francisco Premi a la millor comparsa: A.C. Falla El Carmen Premi a la millor cavalcada: Falla Centre

CAVALCADA DEL NINOT GRANPremi a la millor disfressa: Falla TrinquetPremi al millor guió: A.C. Falla Pensat i FetPremi a la millor comparsa: A.C. Falla NostraPremi a la millor cavalcada: Falla Trinquet

LLIBRETS DE FALLA1r Premi A.C. Falla El Carmen2n Premi A.C. Falla Pensat i Fet3r Premi Falla Santa Félix4t Premi Falla Centre5é Premi A.C. Falla Manises6é Premi Falla Plaça del Mercat7é Premi Falla Socusa Foc i Festa8é Premi Falla Trinquet9é Premi A.C. Falla Nostra10é Premi Falla Barrio San Francisco11é Premi Falla Llum i Soroll

PREMI AL NINOT INDULTAT INFANTILFalla Barrio San Francisco

PREMI AL NINOT INDULTATA.C. Falla Pensat i Fet

FALLES INFANTILS1r Premi Falla Trinquet2n Premi A.C. Falla Manises3r Premi Falla Plaça del Mercat4t Premi A.C. Falla El Carmen5é Premi A.C. Falla Pensat i Fet6é Premi Falla Santa Félix7é Premi Falla Centre8é Premi Falla Llum i Soroll9é Premi Falla Socusa Foc i Festa10é Premi Falla Barrio San Francisco11é Premi A.C. Falla Nostra

PREMI ENGINy I GRàCIAFalla Trinquet

FALLES GRANS1r Premi A.C. Falla Manises2n Premi Falla Trinquet3r Premi Falla Santa Félix4t Premi Falla Pensat i Fet5é Premi Falla Centre6é Premi A.C. Falla El Carmen7é Premi A.C. Falla Nostra8é Premi Falla Plaça del Mercat9é Premi Falla Barrio San Francisco10é Premi Falla Llum i Soroll11é Premi Falla Socusa Foc i Festa

PREMI ENGINy I GRàCIA A.C. Falla Manises

RESULTATS CAMPIONATS CAMPIONAT DE TRUCCAMPIONSTrinquet – 1Jacinto Fernández - Tomás RomeroSUBCAMPIONSPensat i FetSebastián Navarrete - Juan Vicente ValeroTERCERS CLASSIFICATSManises 1José Vicente Navarro – Juan Vicente ValeroCAMPIONAT DE PARXÍSCAMPIONESSan FranciscoAmparo Tórtola – Juani EgeaSUBCAMPIONESSocusa 2Ruma Mora – Pepi HernándezTERCERES CLASSIFICADESCentroVicen Esteve – Mª Carmen Ibáñez

Premis Falles de Manises 2013

Page 17: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

17

Falles Manises 2014

Programa d’actes de Junta Local Fallera de ManisesFalles 2013-2014

22 DE SETEMBREDia del Faller i Festival Infantil

5 D’OCTUBREA les 21 h. Presentació de les Falleres Majors de la Ciutat de Manises 2013-2014Fallera Major Infantil: Meritxell Manzanera MartínezFallera Major:Mª Amparo Bartolomé Navarro.Auditori Germanies

15 D’OCTUBREInici dels campionats de truc i parxís.

30 DE NOVEMBREA les 21 h. Exaltació de totes les Falleres Majors de ManisesAuditori Germanies

16 DE FEBRERA les 12 h. Inauguració de l’Exposició del NinotCasa de Cultura i Joventut

A les 18 h. Recepció a tots els Presidents i Falleres Majors en l’Ajuntament

22 DE FEBRERA les 23 h. Nit d’AlbaesDes de la plaça de l’Esglèsia de Sant Joan Baptista.

28 DE FEBRERA les 20 h. Clausura de l’Exposició del NinotCasa de Cultura i Joventut

1 DE MARÇA les 21 h. Crida de la Fallera Major de ManisesBalcó de l’Ajuntament

A les 22 h. Sopar de gala de les Falleres Majors de Manises

8 DE MARÇA les 10 h. Torneig de falles del Club de Pilota Valenciana de ManisesTrinquet de Manises

A les 19 h. Cavalcada del NinotInici des de la seu de Junta Local Fallera

9 DE MARÇA les 17 h. Cavalcada del Ninot InfantilInici des de la seu de Junta Local Fallera

16 DE MARÇA les 9 h. Visita del jurat a les Falles.A les 19.30 h. Entrega de premis de les FallesPlaça Rafael Atard

17 DE MARÇA les 10 h. Visita de cortesia de les Falleres Majors de Manises a tots els monuments fallers.

18 DE MARÇA les 17 h. Ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats, a càrrec de les comissions majors i infantilsPlaça Rafael Atard.

19 DE MARÇA les 12 h. Missa en honor al pa-tró, Sant JosepPlaça Rafael Atard

A les 13.30 h. MascletàSolar del Trinquet.

A les 22 h. La Fallera Major Infantil, acompanyada pels components de Junta Local Fallera, assistirà a la cremà de la falla infantil que haja obtés el primer premi.

A partir de les 24 h. La Fallera Ma-jor de Manises, acompanyada pels components de Junta Local Fallera, assistirà a la cremà de la falla que haja obtés el primer premi.

Page 18: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

18

Falles Manises 2014

Page 19: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

19

Falles Manises 2014

Enguany, per primera vegada, Junta Local Fallera de Manises ha organitzat un concurs de cartells de Falles, del que ha resultat escollit el cartell anunciador de les Falles 2014 a Manises. A este concurs, es van presentar les falles A.C. Falla Pensat i Fet i Falla Santa Fèlix.El cartell escollit, i premiat, és el

pertanyent a la Falla Santa Fèlix, realitzat per Cristina Gil Fernández i Jésica Mancha Bleda.En reconeixement a este treball, el 16 de març, a les 19.30 h., en el transcurs del lliurament de premis de les Falles, les autores del cartell rebran un detall commemoratiu.

Cartell anunciador Falles 2014 a Manises

Page 20: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

20

Falles Manises 2014

A.C. FallaManises

Mª Pilar Romero TelloFallera Major

Sofía Álvarez TomásFallera Major Infantil

Rics i PobresFalla Gran

La curiositat infantilFalla Infantil

Pedro Ortega RodillaPresident

Pau Obón LaraPresident Infantil

Page 21: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

21

Falles Manises 2014

A.C. FallaFalla El Carmen

Merche Estrada MartíFallera Major

Elena Laserna VillanuevaFallera Major Infantil

Carnavales en VeneciaFalla Gran

Cazador cazadoFalla Infantil

José Eugenio Asensio PérezPresident

Fernando Robles GranellPresident Infantil

Page 22: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

22

Falles Manises 2014

FallaCentre

Lola Ruipérez SánchezFallera Major

Natalia Aroca PonsFallera Major Infantil

Che, quina faunaFalla Gran

La El circFalla Infantil

Juan Vicente Ros TorrentPresident

Álvaro Giménez RosPresident Infantil

Page 23: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

23

Falles Manises 2014

A.C. FallaFalla Pensat i Fet

Puri Navarro GinerFallera Major

Lucía Benedicto CarpinteroFallera Major Infantil

Bellesa de nit i de diaFalla Gran

Visita a l’artista fallerFalla Infantil

Vicente José Folgado GarcíaPresident

Alejandro Peñarrocha EscobarPresident Infantil

Page 24: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

24

Falles Manises 2014

FallaTrinquet

Juani Arribas RuizFallera Major

Belén Herrero GuarnidoFallera Major Infantil

Reggae animalFalla Gran

¡Qué rico es ser pobre!Falla Infantil

Jacinto Fernández ValentínPresident

Adrián Fernández VentoPresident Infantil

Page 25: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

25

Falles Manises 2014

FallaPlaça del Mercat

Susana Eva Villena MadridFallera Major

Aroa Mirón GarcíaFallera Major Infantil

Juegos popularesFalla Gran

Bosque animadoFalla Infantil

José Navarro LópezPresident

Borja Vilanova JiménezPresident Infantil

Page 26: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

26

Falles Manises 2014

A.C. FallaNostra

Loli Gómez JiménezFallera Major

Rocío Rozalén PastorFallera Major Infantil

Hacer el cuadroFalla Gran

La creacióFalla Infantil

Juan Tévar MarchPresident

Raúl Gómez JavaloyesPresident Infantil

Page 27: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

27

Falles Manises 2014

FallaSocusa Foc i Festa

Mª Tíscar Fernández AgeaFallera Major

Cristina Camacho FernándezFallera Major Infantil

Espanya i oléFalla Gran

Que començe l’espectacleFalla Infantil

Ángel Martínez OrtizPresident

Adrián Fernández BoschPresident Infantil

Page 28: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

28

Falles Manises 2014

FallaSanta Félix

Mª José Sáez DíazFallera Major

Inma García MontoroFallera Major Infantil

Cuentos desencantadosFalla Gran

Jardín de la abuelaFalla Infantil

José Damián Martínez MoralesPresident

Darío Matilla LázaroPresident Infantil

Page 29: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

29

Falles Manises 2014

FallaBarrio San Francisco

Amparo Tórtola FolgadoFallera Major

Alba Martínez TortajadaFallera Major Infantil

Os voy a dar la suerteFalla Gran

Cumpleaños felizFalla Infantil

Manuel Sanmartín MuñozPresident

Adrián Porras ArcobaPresident Infantil

Page 30: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

30

Falles Manises 2014

FallaLlum i Soroll

Mª Isabel Muñoz ClementeFallera Major

Paula Palomo MoralesFallera Major Infantil

Els menjars de la iaiaFalla Gran

Una de xiquetsFalla Infantil

Mario Sánchez - Grande JavierPresident

Alejandro Gutiérrez MolinerPresident Infantil

Page 31: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i Foc

31

Falles Manises 2014

Page 32: Flama i Foc Falles Manises 2014

Flama i FocFalles Manises 2014