Full Juny 2013

4
Núm. 11 - Juny 2013 PROJECTE ARCE: Els dies 21,22,23 i 24 de maig els alumnes de 6è B, en representació del centre presentaren el nostre projecte “¿Es la nuestra escuela sostenible?” en un congrés celebrat a Madrid juntament amb tres escoles d’altres comunitats, amb les quals compartim el PROGRAMA ARCE amb un tema comú: SOSTEBINILITAT. El projecte està basat en la realitat del nostre centre i en la necessitat de fer una ampliació . Al llarg de tot el curs s’han fet diferents activitats en relació a aquest projecte: s’ha fet una anàlisi del poble i de l’escola, han vingut experts a fer xerrades , s’han analitzat els plànols de la nova ampliació,...Tota aquesta feina ha quedat reflectida en un documental realitzat per na Mila (mare de Gaspar de 1rB). MOLTES GRÀCIES MILA!! El divendres 14 de juny, tots els alumnes de Primària varem assistir al Teatre Espanya de Santa Eulària per a veure la presentació del documental. Es va convidar a diferents autoritats: Regidores d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Santa Eulària, la Delegada d’Educació, l’Inspector d’Educació i el Regidor de Santa Gertrudis. Aprofitam per agrair la col·laboració en aquest projecte a: Gerardo Gallinger (pare de Gaspar i arquitecte), Ana Ramos (mare de Daniel i Miquel i arquitecte), a Pilar Escandell de l’Agenda 21 de l’Ajuntament de Santa Eulària, a l’IBISEC i a tots els alumnes i els mestres implicats. Ha estat una experiència molt enriquidora participar d’aquest programa. Si voleu gaudir amb el documental el trobareu al bloc del centre. DANSA!! El passat 29 de maig es va representar al Palau de Congressos de Santa Eulària l’espectacle DANSA!! És un projecte que s'ha dut endavant amb la feina i la implicació de Viqui i Honorat (dos mestres d’institut, de teatre i expressió corporal, impulsors del projecte) juntament amb altres centres del municipi, en el qual han participat alumnes de diferents edats (des de 3 anys fins a adults). Del nostre centre, participaren alguns alumnes de 4t i 5è de Primària. Va ser un plaer poder gaudir d’aquest espectacle, i ens emocionarem molt. Si voleu saber més sobre DANSA! entrau al blog del centre, i trobareu algunes escenes del ball, vídeos on els alumnes conten la seva experiència, i el reportatge fet per IB3. Per cert, Fernando Monge (papa de Júlia de 5è) ha estat gravant al llarg de tot el procés amb l’intenció de fer un documental.

description

Full informatiu CEIP Santa Gertrudis

Transcript of Full Juny 2013

  • Nm. 11 - Juny 2013

    PROJECTE ARCE: Els dies 21,22,23 i 24 de maig els alumnes de 6 B, en representaci del centre presentaren el nostre projecte Es la nuestra escuela sostenible? en un congrs celebrat a Madrid juntament amb tres escoles daltres comunitats, amb les quals compartim el PROGRAMA ARCE amb un tema com: SOSTEBINILITAT.

    El projecte est basat en la realitat del nostre centre i en la necessitat de fer una ampliaci . Al llarg de tot el curs shan fet diferents activitats en relaci a aquest projecte: sha fet una anlisi del poble i de lescola, han vingut experts a fer xerrades , shan analitzat els plnols de la nova ampliaci,...Tota aquesta feina ha quedat reflectida en un documental realitzat per na Mila (mare de Gaspar de 1rB).

    MOLTES GRCIES MILA!! El divendres 14 de juny, tots els alumnes de Primria varem assistir al Teatre Espanya de Santa Eulria per a veure la presentaci del documental. Es va convidar a diferents autoritats: Regidores dEducaci i Cultura de lAjuntament de Santa Eulria, la Delegada dEducaci, lInspector dEducaci i el Regidor de Santa Gertrudis.

    Aprofitam per agrair la collaboraci en aquest projecte a: Gerardo Gallinger (pare de Gaspar i arquitecte), Ana Ramos (mare de Daniel i Miquel i arquitecte), a Pilar Escandell de lAgenda 21 de lAjuntament de Santa Eulria, a lIBISEC i a tots els alumnes i els mestres implicats.

    Ha estat una experincia molt enriquidora participar daquest programa. Si voleu gaudir amb el documental el trobareu al bloc del centre.

    DANSA!!

    El passat 29 de maig es va representar al Palau de Congressos de Santa Eulria lespectacle DANSA!! s un projecte que s'ha dut endavant amb la feina i la implicaci de Viqui i Honorat (dos mestres dinstitut, de teatre i expressi corporal, impulsors del projecte) juntament amb altres centres del municipi, en el qual han participat alumnes de diferents edats (des de 3 anys fins a adults). Del nostre centre, participaren alguns alumnes de 4t i 5 de Primria.

    Va ser un plaer poder gaudir daquest

    espectacle, i ens emocionarem molt. Si voleu saber ms sobre DANSA! entrau al blog del centre, i trobareu algunes escenes del ball, vdeos on els alumnes conten la seva experincia, i el reportatge fet per IB3. Per cert, Fernando Monge (papa de Jlia de 5) ha estat gravant al llarg de tot el procs amb lintenci de fer un documental.

  • ESCOLA OBERTA:

    Per a completar laprenentatge dels nostres alumnes tots els cicles organitzen diferents activitats tant fora com dins del centre. Aqu teniu una mostra dalgunes de les que shan fet: INFANTIL:

    Varen gaudir dun teatre de titelles juntament amb els boixos i boixes de lescoleta Menuts, que al setembre seran futurs alumnes de la nostra escola.

    Tots junts han anat al Parc aqutic de Sant Antoni, i sho varen passar genial!!!

    PRIMER CICLE: Entre daltres activitats han fet:

    Els alumnes de 1r han visitat la Granja de Pere Mussona, a observar animals de granja.

    Els alumnes de 1rB han fet una sortida a Dalt Vila i han gaudit fent de Corsaris.

    Els alumnes de 2n han fet una estada al campament dels Tipis.

    Varen anar en barca fins a Cala Bassa.

    SEGON CICLE:

    Han fet diferents tallers: de cincia divertida, de compost,...

    Els alumnes de 3r i 4t varen anar en bicicleta fins lHort de Can Sastre, i conixer el funcionament dun hort amb producci comercial. Volem agrair la seva collaboraci : varen convidar a entrepans vegetals i varen regalar lletugues i cebes als alumnes.

    El darrer dia descola anaren a la badia de Sant Antoni a gaudir desports nutics: caiac, pdel surf,..

    TERCER CICLE:

    Els 24 aventurers de 5 passaren una nit als Tipis dEs Canar.

    Els de 6 B anaren al Congrs dARCE celebrat a Madrid el passat mes de maig.

    Els dos grups de 6 varen estar uns dies a Valncia visitant el Museu de les arts i les cincies, Bioparc...i Terra Mtica.

    Per a poder veure ms fotos i ms detalls de les sortides dels diferents cicle entrau als blocs respectius.

    ACTIVITATS ESPORTIVES: JORNADES ESPORTIVES ORGANITZADES PER LAJUNTAMENT DE SANTA EULRIA. Com cada any els alumnes de Primria juntament amb altres centres del municipi participaren de les Jornades Esportives que sorganitzen a les Installacions esportives de lAjuntament de Santa Eulria. Els alumnes es banyaren a la piscina, jugaren amb pilotes gegants, ballaren , jugaren a bsquet,...

  • XV DIADA ESPORTIVA:

    Enguany ja hem organitzat la XV DIADA ESPORTIVA. I ha tornat a ser un xit. Petits i grossos varem gaudir per tot el poble de les diferents activitats organitzades: cavalls, bicis, piscina, patinets, patins, ball, capoeira, atletisme, lluita olmpica, judo, ...

    Volem agrair la collaboraci de: El Forn Can Buf i Eivilser per haver

    patrocinat les camisetes. Al Gimns Dojo Roig Pi, per deixar-nos les

    seves installacions i oferir-nos la possibilitat de fer arts marcials.

    A la Piscina Municipal, per organitzar lactivitat de nataci.

    A les quadres dEs Puig per continuar collaborant amb els ponis.

    A la Policia Municipal, per lactivitat de circuit vial de bicis per a infantil.

    Als monitors de lluita olmpica, atletisme,.. Als pares i mares collaboradors: atletisme,

    aerbic, i als ajudants de les diferents activitats

    A tots i totes les alumnes i a tots i totes els mestres. Fins la propera DIADA !!

    COMISSI DE CONVIVNCIA:

    Aquesta comissi continua organitzant activitats per afavorir la formaci de les famlies en relaci a temes educatius. Al llarg daquest trimestre sha realitzat:

    Caf-tertlia: amb la intenci de proporcionar un espai de trobada on els pares i mares de la nostra escola puguin intercanviar experincies i idees sobre leducaci dels seus fills i filles. On es va parlar sobre la importncia de ser bon models pels nostres fills i filles, i la necessitat deducar els valors.

    Conferncia de Pepa Horno: juntament amb les escoles de SOlivera i Es Pratet varem organitzar una xerrada al centre cultural Puig den Valls per les famlies sobre educaci emocional, Los nios necesitan crecer sintindose amados. Tamb es va fer una formaci amb els mestres sobre aquest tema. Pensam que s una bona oportunitat poder escoltar a persones expertes en el mn de leducaci.

    ELS 25 AVENTURERS HAN ORGANITZAT UN LIPDUP!! Per a acomiadar als de 6, en Carles i els seus alumnes amb lajuda de Fernando Monge han fet un lip dup molt xulo. El podreu veure al bloc.

    Continuam el proper curs amb el Programa de Reutilitzaci de llibres, malgrat la Conselleria encara no ens ha abonat la seva aportaci .

    Sembla que la previsi de

    lampliaci va endavant, a veure si quan tornam en setembre ens trobam lescola en

    obres.

    Aquest curs hem tornat a realitzar les proves dAvaluaci Diagnstic a 4t.

    El decret 15/2013, de 19 dabril, ens ha obligat a tots els centres a modificar el seu Projecte Lingstic. Tenim el nostre al bloc del centre.

    Les classes del proper curs comenaran el 13 de setembre.

  • Una vegada quan era petit a infantil na Carla i en Vctor duien boles de fang, me les varen tirar i em vaig xivar per en comptes de castigar-los a ells em van castigar a mi. No em vaig xivar ms. lvaro.

    Per fi de curs vrem fer un teatre i a mi em va

    tocar disfressar-me de gerani. Mhavia de

    posar una diadema amb una flor, un jersei

    negre i unes mitges. Vaig fer molt el ridcul.

    Carlos.

    Al simulacre dincendis del 2007 a en Guille, en Simn, en Vctor i a mi ens va agafar un home i ens va tancar a la biblioteca. Havia molt de fum aix que ens llevrem la camisa i jaqueta i com ens havien ensenyat ho vrem ficar a la porta. Va ser molt divertit, erem les vctimes, encara que al final nEsther ens va castigar. Joan Pars.

    Un dia al rac de perruqueria nAlejandra i jo jugavem a fer pentinats. Quan la pentinava vaig anar al bany i quan vaig tornar en Simn li havia enredat tot el cabell. NAna va haver de desenredar-li els cabells. Esther .

    Quan a 4t vrem anar en bici a la font de Cotella, vrem pujar una paret. Mentre, en Guille caava una libel.lula amb un pal i em va pigar per darrere i vaig caure dins la font. Ara hi ha una tela damunt perque ning no hi torni a caure. Vctor.

    Quan estava al bany de lescola petita em vaig quedar tancada. Vaig tirar de la cadena i de sobte va sortir un tsunami. Vaig haver de cridar i em varen rescatar. Elena.

    A Infantil agafvem guixos de les classes i pintvem a la caseta del pati jugant a mestres. Maya , Cristina i Anna.

    A Infantil no podia portar mai falda ni vestit perqu els boixos em miraven les bragues.Maria Planells.

    Recordam les sortides als campaments perqu jugvem al pilla-pilla i a lluites. Adrin, Nacho i Joan

    He tengut molts bons moments, per el millor va ser quan vaig comenar a anar amb els companys de classe, em vaig sentir molt b. Aigua

    Imaginvem que rem princeses i els zombies ens atacaven, davall del tobogan del pati dInfantil. Aida.

    En un campament vaig plorar tota la nit. Mia

    Quan vaig arribar a lescola no entenia res i mho vaig passar molt malament, i justament aquell dia es feia un simulacre dincendis. Oliver

    Recordo que quan vaig arribar a lescola ho entenia tot, per nAbel em va ajudar perqu sabia francs. Eden

    Vaig dir a la mestra que tenia un elefant rosa. Toni

    Vaig botar les finestres dInfantil i em castigaren les mestres. Abel

    A una sortida vaig veure una moto vella al bosc i las abelles varen picar a alguns companys. Maria Costa.

    A Infantil em barallava amb tots els companys per poder muntar als gronxadors. Marga

    Abans de comenar 3r, al parc vaig conixer nAnna i na Maya, futures companyes de classe. Carla

    Recordo haver fet un ball amb companyes de classe i lesfor va ser recompensat perqu va quedar molt b. Aura