Girona Salt Pocket

20
GIRONA-SALT P O C K E T L’escudella Soliària El menú de L’Escudella Un dinar diferent Granja Cafeteria El Pas No t’ho perdis La Riera d’en Can Xuclá Acció social Asociació Àkan L’entrevista Del Critic Maria Dolors Bramon Index destacats Activitats prim de butxaca (19) (16) (09) (06) (05) (10)

description

Guia activitats culturals i educatives del municipi de Girona i Salt, sota el paraigües de l'Associació Escudella Solidaria un espai que ofereix la possibilitat de donar Serveis a canvi de serveis. Serveis a canvi d’esforç. Auto-ocupació producte del teu esforç. Esforç per un objectiu comú. Un model alternatiu. Obert per a tothom que hi vulgui participar, independentment del seu poder adquisitiu i/o estatus social.

Transcript of Girona Salt Pocket

GIRONA-SALTP O C K E T

L’escudella SoliàriaEl menú de L’Escudella

Un dinar diferentGranja Cafeteria El Pas

No t’ho perdisLa Riera d’en Can Xuclá

Acció socialAsociació Àkan

L’entrevista Del CriticMaria Dolors Bramon

Index destacatsActivitats prim de butxaca

(19)

(16)

(09)

(06)

(05)

(10)

Edició Timestral Maig 2015

GIRONA-SALTP O C K E T

NOTICIES

AGENDA

A DESCUBRIR

04

13

12

10

09

15

19

17

16

Associació Escudella Solidària

L’escudella Soliària

Index destacats

El menú de L’Escudella

Salt

Girona

Activitats cultural i cursos

Activitats cultural i cursos

Audiovisual del mes

Un dinar diferent

La Iniciativa

Un lloc on cauere Mort

L’escudella Solidària

Granja Cafeteria El Pas

No t’ho perdisLa Riera d’en Can Xuclá

Produccio: L’Escudella Soliaria

Responsable de correcio: Nadia el Fatimy (pendent rev.)

Email: [email protected]

Twitter: twitter.com/EscuSolidaria

Pagina web: issuu.com/girona-salt-pocket

Impresio: Vidcus Impresion

05

07

06L’Escudella Solidària

Breus

Acció socialAsociació Àkan

Jaume Carbonell

L’entrevista Del Critic

Una nova manera d’entendre el mon

Maria Dolors Bramon

Activitats prim de butxaca

Edicio: Soulaiman Lamraich

Fotografia: Creative Comons

Areça: Passeig d’Olot 68-70, 17006 Girona

Facebook: facebook.com/escudellasolidaria

Noticies

04

BREUSGarantizar 664 euros al mes a todoslos catalanes puede costar entre 1.500 y 2.300 millones de euros

Jaume Carbonell: “La pedagogia de la pregunta és un dels motors de la renovació educativa”

Casi la mitad de los casos de depresión quedan ocultos por la falta de recursos sanitarios

Jaume Carbonell ha bussejat entre els arxius de Cuadernos de Pedagogía, revista en la qual va treballar durant 40 anys, ha rellegit clàssics i recuperat apunts, i n’ha sortir amb un llibre, Pedagogías del siglo XXI (Ed. Octaedro), que s’erigeix en una autèntica enciclopèdia de les tendències educatives innovadores d’aquest inici de segle i que es presenta aquest dimecres a les 19 h. Es tracta d’una publicació que dóna continuïtat al llibre Pedagogías del siglo XX, que va editar Cuadernos com a recull de tota la seva activitat abans de canviar demil·leni. Les pedagogies no

Font de la noticia entrevista completa:El diari de l’educacio.cat

Los expertos ponen cifras al coste de la Renta Garantizada de Ciudadanía en una comparecencia en la Comisión de Bienestar Social, Familia e Inmigración del ParlamentEl catedrático de Economía Aplicada de la Universidad de Barcelona Jordi Arcarons y el profesor de Sociología de la Universidad Autónoma de Barcelona José Antonio Noguera han puesto esta tarde cifras aproximadas al coste que puede tener una Renta Garantizada que garantice que cada catalán disponga de unos ingresos mínimos de 664 euros al mes. Estas cifras oscilan entre los 1.570 millones que calcula Noguera y los 2.300 millones que considera que puede llegar a costar Arcarons.Maria Truñó ha explicado que si se diese cien euros a cada niño en situación de riesgo el

Fuente: El diario.es

Algo más de 700.000 personas soportaron en 2013 una depresión sin saberlo en España. Hasta un 40% del 1,8 millones casos estimados no se diagnosticaron y, por tanto, no reciben atención. No hay tiempo para buscarlas en las consultas y ponerles remedio ya que, según las sociedades científicas, el sistema está lastrado con una "escasez de tiempo en las entrevistas clínicas" a lo que se le añade "la presión asistencial existente entre los médicos de Atención Primaria y Especializada".

(SESPAS) reveló quela crisis económica había multiplicado los casos de depresión mayor.

Fuente: El diario.es

El año pasado, la Sociedad Españolade Salud Pública y Administración Sanitaria

crítiques, les no directives, les de la inclusió, la lenta i serena, la sistèmica, la del treball per projectes i la de les intel·ligències múltiples queden plasmades en aquesta obra i, qui sap, potser ho faran també en l’escola del futur. En aquesta entrevista, Carbonell, pedagog i periodista, identifica els elements en comú en totes aquestes pedagogies, des del canvi del paper del mestre fins al pes que guanya l’entorn, passant pel discurs compartit de canvi de model social.

porcentaje de pobreza moderada infantil bajaría un 20% y el de pobreza severa, un 26%.

05

L’ENTREVISTA DEL CRITIC Noticies

[...]Com interpretes la reacció social davant l’atemptat?

Si es pot extreure alguna lectura positiva dels dies posteriors a aquests atemptats terribles i execrables, és que, al meu entendre, a França, però també a Espanya, s’ha notat de seguida que hi ha hagut condemnes de musulmans, que han emprat lemes com “Això no és islam” o “No en el meu nom”. Terrorisme i islam són dues paraules que no poden anar unides.[...]

La desgràcia de l’islam d’ara és que l’islam progressista, que existeix, no té diners, mentre que l’islam que té diners, que és el que jo en dic el petroislam, és el més reaccionari.

Després de tants anys estudiant-lo, ets optimista respecte del futur de l’islam? Sí. Veig que cada dia són més els musulmans que accedeixen a la cultura occidental, que no vol dir que sigui millor, però sí que almenys és racional. Aquests aplicaran el que han après a nivell de raonament i pensament, i l’islam anirà millorant.

Els països que tenen petroli són els que no permeten conduir a les dones o les fan anar tapades de dalt a baix… Això no ho diu l’islam: són ells que han dit que ho diu. No estan practicant l’islam com Déu mana. Estan fent fer coses que Déu no diu. Aquests tenen diners.

Estem acostumats empassar-nos el que ens expliquen els mitjans, però ho hauríem de posar en dubte tot per sistema.

La culpa mai és d’un únic actor. És repartida, i molt repartida. És una evidència que l’actuació del trio de les Açores a l’Iraq va ser un desastre. Van dir que hi anaven a portar la democràcia i el que hi van portar va ser la guerra, l’enfrontament entre xiïtesi sunnites, que no existia en l’islam de totala vida. Ha fet molt mal també Israel, aliat dels Estats Units, a Palestina. Han fet molt mal les tortures a la presó d’Abu Graib, i la quantitat de coses que no sabem. Tot i això, si surts al carrer a fer una enquesta, l’Estatque més gent defineix com el paladí de la democràcia és els Estats Units. L’existència de Guantánamo, però, ho posa en qüestió. Un Estat que avali Guantánamo no pot ser democràtic.

“nosaltres, els mujahidin”, que vol dir “nosaltres, els que fem gihad”. Però no és cert que facin el gihad, perquè el que fan és terrorisme. Gihad és una defensa legítima i no és tirar bombes a innocents.

Gihad, que és una paraula àrab –i ara també catalana, perquè ja l’hem introduït al diccionari normatiu–, en realitat vol dir esforç. Esforç per ser cada dia un més bon musulmà. Però també hi ha una lectura que vol dir esforç per defensar les fronteres de l’islam. És cert, doncs, que el mot té un sentit bèl·lic legítim. Si tu ets un musulmà afganès i la Unió Soviètica envaeix el teu país, tens dret a repel·lir aquella invasió. Per tant, gihad és un esforç per ser millor musulmà, però a la vegada és un esforç per defensar el teu territori, el teu país, la teva casa. Va ser el senyor Bin Laden qui en un dels seus comunicats va emprar l’expressió

I un dia Occident, cap al 2005, va dir: i per què diem mujahidin en àrab? Fan gihad, doncs són giihadistes. Però no és gihadisme. És terrorisme.

Sí: amb educació, amb escoles i ensenyament. Boko Haram vol dir “Prohibida l’educació occidental”. En realitat, el que volen dir és “Prohibida l’educació”, perquè el que feien els nens de Nigèria fins ara a les escoles era aprendre a sumar i a restar i poc més. El que no volen és que la gent aprengui a pensar, sàpiga fer anar un ordinador o un telèfon.

El paper que hi han tingut les intervencions militars han alimentat l’odi?

Dolors Bramon (Banyoles, 1943) és un referent per parlar sobre l’islam. Amb més de 20 anys d’experiència impartint classes sobre islamologia a la Universitat de Barcelona i contínues conferències “predicant” –com diu ella mateixa– l’essència d’aquesta religió, escoltar-la s'ha convertit en un antídot contra la islamofòbia. Bramon, doctora en filologia semítica, refusa expressions àmpliament acceptades fer referir-se a accions terroristes com l’atemptat contra la revista 'Charlie Hebdo' i un supermercat de menjar jueu: segons diu, ni es pot parlar de gihadisme, ni cap grup pot atribuir-se la denominació Estat Islàmic, ni es pot reconèixer l’existència d’un nou califat.

Un altre error, segons expliques, és anomenar-los gihadistes.

Els fanatismes i els fonamentalismes poden eradicar-se?

Font: El Critic

06

ACCIÓ SOCIALNoticies

BANC DEL TEMPS

ASOCIACIÓ ÀKAN

PROJECTE VINCLES DEL CASAL DELS INFANTS

Un servei que dóna suport personal, formatiu i laboral a la dona amb fills menors de 3 anys

Persones ateses: 46 dones i 43 nadons

Equip: 11 persones voluntàries, 2 persones contractades i 2 persone en pràctiques (+6 voluntaris/es a l’estiu)

El darrer trimestre de 2011, després d’una aturada de tres mesos, apostem per reconvertirel projecte d’atenció a famílies rom en l’espai maternoinfantil Vincles, basant-nos enl’experiència del Raval de Barcelona.Establim tres eixos de treball: l’espai maternoinfantil (format per dos grups de dones i elsseus nadons), l’espai dona-embaràs i el Punt d’Informació i Orientació Familiar.

Al barri de Palau ja fa un temps que es va posar en marxa la campanya Som un barri amable, amb la participació de diverses entitats del sector.

Es pretén aportar als veïns del barri i de la ciutat elements de reflexió entorn del civisme i afavorir que les relacions entre les persones es fonamentin en valors relacionats amb la amabilitat, la solidaritat, la convivència i la participació.

És en el marc conceptual del Barri Amable on s'emmarca el projecte concret:

El Banc del Temps.

L'Associació Àkan és una associació de caire voluntari, d'inspiració cristiana, que es dedica a l'acollida de persones immigrades en situació especialment dificultosa. L'Associació desenrotlla els seus programes a Girona i a Salt des de l'any 2003.

L'Associació Àkan és un convit a mirar-se el món i veure què es pot fer per avançar en la justícia i en la dignitat. És un convit a donar-se, amb la certesa que es rebrà molt a canvi. Uns i altres ens necessitem per compartir el sentit de l'existència... És un goig poder-ho dir així i sentim un agraïment profund per poder-ho viure.

07

L’ESCUDELLA SOLIDARIANoticies

ESCUDELLA SOLIDÀRIAUna altre manera d’entendre el mon

Sota conceptes tals com la participació, la col・laboració, la sinèrgia i la cooperació, hem involucrat persones, Associacions i Col.lectius en aquest projecte, per a generar una manera de pensar i de treballar junts i juntes a favor del benestar comú. La nostra “voluntat de ser” està basada en la intenció de tornar la il・lusió, ila ferma creença que, entre tots i totes, podem regenerar la nostra realitat. Volem donar suport a l'emprenedoria, gererar treball, ocupar-nos de futur dels nostres fills / filles, tot dintre d'un espai que volem fer entre tots. Dins d’aquest context d’esforç, implicació, participació i treball conjunt, volem que els associats de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA gaudeixin d'aspectes bàsics i serveis quotidians, formatius, culturals, d’oci i d’aprenentatge, entre d’altres, consolidats a través d’infraestructures fortes i ateses pels mateixos socis, consolidant així uns del objectius primordials de la nostra associació: la generació de llocs de treball i d'un espai autogestionat i autofinanciat per tots.

Reinventar-se. Participar. Crear Sinèrgies. Equitat. Fer barri. Fer ciutat...

FEM BULLIR IDEES!

Escudella ha presentat aquesta setmana la proposta de tallers per aquest any 2015. Amb 48 tallers de diferents tipus, l'associació vull donar suport a tots aquests talleristes que s'han adreçats a l'associació per tal de trobar un suport per tirar cap endavant els seus projectesD'aquesta manera posem a l'abast de tot el barri una graella d'activitats i tallers a preus molt accessibles per a totes les famílies. Els cursos hi seran oberts tot l'any i hi ha el compromís d'assegurar la continuïtat dels mateixos, emmarcats dintre d'aquests conceptes de col·laboració que té la nostra associació.Per qualsevol informació, tan sol has d'apropar-te al nostre local o al Centre Cívic de Can Ninetes on podràs trobar tota la informació.

Escudella Solidària presenta la seva graella 2015...

Aquesta setmana hem posat fil a l'agulla!!!

La Marisol, la Belén i les seves companyes han obert el taller de costura i manualitats al local d'Escudella. Un taller amb el qual tots i totes nostres associats podran gaudir de aquest servei que oferirà tallers de costura, patronatge i manualitats. Podran cosir robes a mida i fer tot tipus d'arrengements, complements, disfresses, recordatoris de festes, etc ect ect. Podres trobar-lestots el dimarts, dijous i divendres de 09:00hs a 13:00hs. Apropa't a guadir d'aquest servei i dona soport a aquestes emprenedores de “pura cepa"!!Des d'Escudella continuem fent feina...

Agenda

FOTOGRAFIA

IDIOMES

INDEX DESTACATS

- Activitats de Girona i Salt - Que l’oferta sigui econòmicament accessible per a totes les famílies.- Que s’adaptin a la realitat i necessitats del context actual de la gent.- Que siguin inclusives i dirigides al públic en general- Que fomentin el respecte, la convivència i la cocreativitat

Una manera divertida de practicar I millorar el teu nivell de francès (suport de vocabulari, gramàtica, ortografia, espressions...) Enfocat a persones amb un nivell mínim de conversa I comprensió. Les classes evolucionaran segons les necessitats dels alumnes.

Activitats Prim de Butxaca

09

MEDITACIÓ

El Zen és una tècnica que, per mitjà de les respiracions i meditacions conscients, aconsegueix equilibrar el sistemanerviós. D’aquesta manera, en tenir el sistema nerviós equilibrat, aconseguim tenir la ment en pau. Amb la nostra ment en pau veiem amb més claredat les solucions a tots els nostres problemes o dubtes.

En aquest taller pràctic, el fotògraf Toni Amengual ens proposa utilitzar el telèfon mòbil com a eina per a crear un relat del nostre entorn proper. El mòbil com a càmera fotogràfica ens permet treballar sense pensar en la tècnica, produint un treball directe.

SUPORT ESCOLAR

Aqusta activitat es vol aconseguir que la mainada i els joves tingui un lloc on fer els seus deures amb una persona titulada al capdavant que els pot ajudari/o orientar a l’hora de fer les seves tasques escolars, a uns preus moltasequibles.

DANSA

L’activitat de Fifty dance esta pensada perque els participantspuguin descobrir aprendre, I gaudir de diferents estils de ball, El ball és una forma divertida de fer esport I treballar la psicomotricitat. Amb el ball fem un treball individual posantnos en forma , aconseguim ser àguils, ritmics potenciar la memòria...

També fem un treball col·lectiu fent coreografies amb les que treballem la coorinacióel ritme, la conciència de l’espai I el temps...

Per tal de contribuïr a la inclusió social considerant els diferentsaspectes de la vida personal, formativa, cultural i econòmica de les famílies, els criteris de selecció que seguim per prioritzar les activitats de la secció de l’agenda són aquests:

Agenda

10

EL MENÚ DE L’ESCUDELLA

ACTIVITATS

TEATRE

CINEMA I FOTOGRAFIA

SUPORT ESCOLAR PRIMÀRIA, ESO I BATXILLERAT

DANSA

FAMILIA I LLEURE

ACTIVITATS

IDIOMES

Mònica Sanchis

Pere Canals

Yolanda Moreno

Dolors “La modista”

Clàudia Burgos

Yves Naime

Margarita i Catherine

Tenim Obert tot l’any. El material donat, pels cursosja començats s’adequarà a les possibilitatsde noves inscripccions. Les inscripcions es podem fer al local de l’associació,omplint el formolari que hi ha

El pagament es farà a través de domiciliació bancaria de ser possible i/o fraccionat , depenent del tipus de taller. Hi ha de tallers que es poden pagar per hores i la majoria dels cursos son a preus molt asequibles.

L’activitat que us proposem son unes classes de teatre divertdies i amenes on venim a passar una bona estona i que aquesta horeta serveixi per sociabilitzarse, riure, potenciar la memòria i la icció i culminant aquesta activitat creant unespectacle i estrenant-lo davant del públic. .

Aquest curs està orientat a les persones que tinguin o utilitzin càmeres fotogràfiques reflex i/o compactes, i que vulguin aprendre a utilitzar-la correctament. S’explicaran els conceptes bàsics per prendre bones fotografies, enquadrament, composició, medició de la llum, etc. Es possaran exercicis pràctics setmanals de la matèrea pertal d’afiançar coneixements i veure els resultats de la següent classe

Aqusta activitat es vol aconseguir que la mainada i els joves tingui un lloc on fer els seus deures amb una persona titulada al capdavant que els pot ajudari/o orientar a l’hora de fer les seves tasques escolars, a uns preus moltasequibles.

L’activitat de Fifty dance esta pensada perque els participants puguin descobrir aprendre, I gaudir de diferents estils de ball, El ball és una forma divertida de fer esport I treballar la psicomotricitat. Amb el ball fem un treball individual posantnos en forma , aconseguim ser àguils, ritmics potenciar la memòria...També fem un treball col·lectiu fent coreografies amb les que treballem la coorinacióel ritme, la conciència de l’espai I el temps...

En els tallers de costura de supervivencia I recicletge s’ensenyara nocions bàsiques de costura per tal de reciclar roba en una primera fase (escurçar, entrar...) I ensenyarcostura de supervivència en una segona fase ( canvi de botons, arreglos...)

La creació del meu Arbre es un taller dirigi per a nens de 8 a 10 añs acompanyats pel pare o per la mare. Treballarem a traves de la creativitat artística, l’empatia emocionali la comprensió espiritual d’un mateix I la relació amb l’altre per enfortir el vincle I descobrir-se a si mateix amb les relacions I la vida, l’amor

Una manera divertida de practicar I millorar el teu nivell de francès (suport de vocabulari, gramàtica, ortografia, espressions...) Enfocat a persones amb un nivell mínim de conversa I comprensió. Les classes evolucionaran segons les necessitats dels alumnes.

Agenda

12

GIRONA

Disparar sense apuntar

Curs gratuit de tecn¨¨ica ZEN nivell I i II

Inauguracio ofical: 13 de desembre a les 17 h

+Info

iAm AudiovisualLa Rambla ,Sala Fidel Aguilar

Espai Natura ,Av. Lluis Pericot ,26

Lloc: C/ Anselm Clave 32

Mostra de diorames de les diferents associacions que formen part de la Federació Catalana de Pessebristes, L'eix principal ha de ser la mostra de Pessebres i Diorames, figures i d'altres relacionats amb el món del Pessebrisme, així com d'altres activitats complementàries com poden ser col·loquis, conferències, mostra virtual, etc.

XV Biennal del Pessebre Català. Exposicio de caganers

Lloc: Sala d'Exposicions temporals del Museu Darder

Del 5 de Desembre de 2014 al 28 de Febrer de 2015 Gratuït

iAm és un treball que bascula entre la creació web i l’audiovisual i que pren forma a partir d’un software capaç de generar en temps real clips audiovisuals de 25 segons a partir d’un total de 223 preses diferents. A través d’un equilibri conceptual entre contingut i forma, el projecte qüestiona les relacions que s’estableixen entre individus i noves tecnologies i posa en evidència de quina manera aquestes incideixen en el devenir de la nostra pròpia quotidianeïtat. .

En aquest taller pràctic, el fotògraf Toni Amengual ens proposa utilitzar el telèfon mòbil com a eina per a crear un relat del nostre entorn proper. El mòbil com a càmera fotogràfica ens permet treballar sense pensar en la tècnica, produint un treball directe. Amengual donarà indicacions i estratègies per abordar una expedició fotogràfica en la ciutat que permeti desenvolupar històries -en temps real- que s'aniran articulant i difonent a través de les xarxes socials. Al final de la sessió, els participants es retrobaran per avaluar i comentar els resultats.

Trovareu mes informacio sobre les activitats i els cursos al portal el ajuntament de girona

Data inici: 30/04/2015 Data fi: 12/06/2015 Hora: 19:30

El Zen és una tècnica que, per mitjà de les respiracions i meditacions conscients, aconsegueix equilibrar el sistema nerviós. D’aquesta manera, en tenir el sistema nerviós equilibrat, aconseguim tenir la ment en pau. Amb la nostra ment en pau veiem amb més claredat les solucions a tots els nostres problemes o dubtes.En conseqüència, el nostre cos físic s’equilibra aconseguint generar els químics necessaris perquè el nostre organisme pugui estar en harmonia i gaudir de plena salut.Reserva plaça a [email protected]

Horari: 9, 10 i 11 de març nivell I 16, 17 i 18 de març nivell II de 20 a 22h

Inscripció gratuïta prèvia www.bolit.cat

SALTAgenda

13

Fira Internacional del Cistell de Salt

I Jornada de Salut Comunitària de Girona

Espai Mas Mota ,Salt

Salt Formacio 2015

Placa de la Vila ,24

Auditori Factoria Cultural Coma Cros Carrer Sant Antoni ,1 Salt

Factoria Cultural Coma-Cros de Salt

Volem continuar avançant cap a un model d’atenció on la comunitat sigui el centre. Aquest 2015 a la Xarxa AUPA estem treballant amb molta empenta per assolir aquest objectiu, conjuntament amb les xarxeslocals. Sembla que en aquesta onzena trobada, a Girona, ho podem aconseguir. En parlarem! Comptem amb la vostra participació.

La Imatge de la Igualtat

El Jurat ha acordat premiar aquest any al Cisteller Jaume Puebla, han valorat el treball i la dedicació personal de Jaume Puebla al poble de Salt en el seu vesant de mestre artesà de la cistelleria, la consolidació de la Fira del Cistell de la vila i per la seva tasca de promoció del teixit comercial saltenc.Es busca reconèixer els divuit anys de dedicació ala difusió dels balls tradicionals i la seva col·laboració en la majoria de les activitats festives que es fan al municipi.

L’Espai Municipal d’Ocupació publica el calendari anual de formació per aquest 2015. Les formacions van dirigides a persones en actiu, a persones en situació d’atur, a emprenedors, a empreses i al comerç. La programació s’estructura en 4 eixos: les xarxes socials, la higiene alimentària, recerca de feina i comerç, empresa i emprenedoria. La primera formació serà en “Màrqueting Online” i es farà els dies 23 de febrer i 2 de març i va destinada a totes aquelles persones que vulguin iniciar-se a les xarxes socials. A finals de febrer es faran sessions dedicades a “Twitter i Linkedin per la recerca de feina”.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, La Fundación Atenea l’Ajuntament del municipi de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès – Salt convoquenla II Edició del Concurs de Fotografia Amateur ” La imatge de la igualtat”. La iniciativa compta amb el suport i la col·laboració del Servei d’Informaciói Atenció a la Dona (SIAD) de Salt, així com del’Agrupació Fotogràfica de Salt i l’Associació Identitats.

+InfoTrovareu mes informacio sobre les activitats i els cursos al portal el ajuntament de Salt

e Or icB gan

Botiga ecologica

A Descubrir

15

AUDIOVISUAL DEL MES

UN LLOC ON CAURE MORT

Pordede, la nueva series.ly

La vida secreta de las abejas

La entrada en vigor de la LPI (Ley de Propiedad Intelectual) el 1 de enero de 2015 provocó el pánico en las páginas de enlaces, haciendo que muchas de ellas escondieran la cabeza bajo tierra a pesar de alegar no estar realizando actividad ilegal

alguna. Dejando la política de nuestro país a un lado, cuando una ventana se cierra, una puerta se abre, un agujero asoma, un tejado se desprende, el sótano sigue inacabado y los hermanos Scott te construyen la web de

corporativos pero mismo método: registro mediante invitación, red social inside y enlaces para continuar viendo sin problema tus series y películas favoritas.

enlaces de tus sueños por muy poco dinero y en tu mismo vecindario.Así llega a nuestras costas pordedeuna series.ly con diferentes colores

En Carolina del Sur, año 1964. Lily Owens (Dakota Fanning) es un niña de 14 años que decide escapar de la problemática relación que tiene con su padre huyendo de su casa, junto a su cuidadora y únicaamiga (Jennifer Hudson), para terminar en un pequeño pueblecito que guarda el secreto del pasado de su madre. Allí son acogidas por tres excéntricas hermanas apicultoras (Queen Latifah, Sophie Okonedo y Alicia Keys). (FILMAFFINITY)

El propunlloconcauremort carteller divendres 20 de febrer, rebrem la visita de M. A. Blancai Raul Cuevas, els dos directors del documental musical més destacat de casa nostra. Presentat a la darrera edició del Festival IN-EDIT, i reconegut com a millor proposta nacional, Un lloc on caure mort tracta sobre el cantant del grup de punk-bronca del Montseny Autodestrucció en plena crisi vital. La dicotomia entre públic i privat, punk i família, farlopa i gintònics, tradicions i trencaments. Un Lloc on Caure Mort mostra la revolució diària de portar a la teva família pel bon camí mentre cantes himnes nihilistes i antisistema.

A DescubrirUN DINAR DIFERENT

No hi ha cap carta enlloc, però sí diferents pissarres amb noms suggerents: salchipapas, empanadas, arepas con chorizo, baleadas, enchiladas, tacos… Una altra ofereix: nacatamales de carn/cambray o frijoles (mongetes seques vermelles) més un refresc per 5,5. Ens temptem per aquest plat i per aquest preu!

El nacatamal és un plat fet a base de farina de blat. Es prepara una pasta que després es cuina i es pot farcir de diferents maneres. En aquest cas, un està farcit de puré de frijoles, i l’altre de cambray, amb carn, ceba i altres secrets que també us convidem que aneu a descobrir…

GRANJA CAFETERIA EL PAS

Passeig Països Catalans núm. 128 de Salt.

Doctor Ferran número 20 de Salt.

El lloc em fa tornar als anys d’estudiant. És ample, bastant impersonal i m’hi esperaria un selfservice típic d’universitat. Però no, aquí es fa un menú de restaurant. Costa una mica més de vuit euros, i també s’hi ofereixen altres opcions, a sis i a cinc euros, que consten d’un plat, postres i beguda.

Ens asseiem i la cambrera ens porta el menú escrit en un paper de llibreta. L’Eva opta pels pèsols a la francesa, seguits del llom amb salsa de gírgoles. Jo em decideixo per l’arròs amb verdures i carn i, de segon, la cua de rap amb salsa de gambes. Veig arribar una paella valenciana força autèntica, amb garrofons (aquelles mongetes blanques grosses imprescindibles), mongetes tendres, carbassó, bolets i pollastre. És molt bona. També em crida l’atenció el plat de pèsols amb bacó que la meva companya té al davant.

RESTAURANT CAFETERIA DE L’ESCOLA UNIVERSITÀRIA EUSES

16

La carta del restaurant Anmol ofereix plats especials per a vegetarians i una quantitat d’entrants i plats principals. En citaré només alguns perquè veieu com en són de suggeridors: veg pakora (verdures arrebossades amb farina de cigrons), tandoori chiken leg (cuixa de pollastre tenduri al forn), muttan madras (xai al curri), daal makhni (llenties amb mantega i nata), prawn biryani (gambes amb arròs biryani), entre tants altres, fins a completar una carta de més de setanta plats. Nosaltres en vam tastar uns quants: sopa de pollastre, pollastre amb arròs biryani, verdures amb arròs biryani, pollastre al curri… acompanyats amb naan, pa típic de l’Índia.

ANMOL, INDIAN BAR AND RESTAURANT

Carrer de Francesc Macià número 65 Salt.

A Descubrir

17

LA INICIATIVA

Cantonada Passeig d'Olot i c/Bassegoda (baixos) 17006 - GironaT. +34 972 447 450 - M. +34 630 360 255

Sota conceptes tals com la solidaritat, la participació, la col・laboració i la

cooperació, hem involucrat persones en aquest projecte per a generar

una nova manera de pensar i de

treballar junts i juntes a favor

del benestar comú. Sota aquests

paradigmes ens hem reunit amb

la única intenció de donar-li la

volta a l’actual model de

voluntariat, subjacent a la

majoria de les nostres

associacions i tan difícil de

sostenir, constituïnt-nos així com una organització cooperativa

generadora de treball col·laboratiu i participació social.

A nivell de Mancomunitat estem inmersos en un debat per dotar-nos

d’identitat propia sota un Objectiu comú. I per accelerar aquest procés

necessitem d’espais propis a on poder-lo tirar endavant. Espais com

l’antiga biblioteca Salvador Allende (de propietat Municipal però

gestionada per la Mancomunitat), o el local

d’ESCUDELLA SOLIDÀRIA (a on l’Ajuntament

pugui ser un actor voluntari però no obligatori),

son bàsics per desenvolupar els nostres objectius.

El local d’ESCUDELLA SOLIDÀRIA pretén

ser un d’aquests espais oberts a les Entitats

del barri, que ens dongui l’autonomia

d’actuació sota l’Objectiu comú de la

Mancomunitat.

L’ESCUDELLA SOLIDÀRIA

A Descubrir

19

LA RIERA D’EN CAN XUCLA

Aquest passeig ens permet recòrrer un paisatge molt bonic del municipi de Sarrià de Ter i poc conegut per tothom, tret dels habitants de la zona. Sortim del Col·legi Montserrat, a Sarrià de Dalt, on podem deixar el cotxe, i baixem a la riera d'en Xuncla, que anirem resseguint una bona estona, tot passant per dos molins, un salt d'aiguai una font.

Farem el recorregut en cotxe fins l'aparcament del CEIP Montserrat, que es troba a la carretera que va des de Sarrià de Ter a St. Medir, una mica abans del'esglèsia de St. Pau (Sarrià de Dalt). Des del'aparcament (116m) continuarem per la carretera que portàvem, en direcció a l'esglèsia de St. Pau.

Tot el recorregut es troba marcat amb fletxes com les de la foto de la dreta, però n'hi ha llocs on han desaparegut o estan malmeses.

Riera d'en Xuncla

Desnivell: 51 m. Temps del recorregut:

una hora i un quart.Distància: 5,1 Km

Just davant l'esglèsia, surt una pista (asfaltada durant una estona) que baixa cap a l'esquerra. L'agafem. Deixem de banda la pista que ens surt per l'esquerra.

Al cap d'uns metres, s'acaba l'asfalt. Continuem, entre prats i alguns boscos, fins que arribem a la porta d'accés al Molí d'en Tomàs.

En aquest punt, ens desviem cap a la dreta per una pista descurada que baixa fort fins trobar la riera, al costat d'una resclosa.

Hem de creuar la riera (ull si va crescuda!). Continuem pel camí de l'altre costat de la riera, paral·lel a aquesta, fins que dos minuts després trobem un desviamentde camins

Haurem de prendre després el de la dreta, peró ara baixarem pel de l'esquerra fins el salt del molí d'en Tomàs, o salt del Timbarro, en dos minuts.

Després trobarem unes cruïlles: gairebé totes estan senyalitzades.

Trobem, a mà dreta, una sortida d'emergència d'un túnel de l'AVE, després el pont sobre la riera, i la baixada a la font del Molí d'en Xuncla (amb un pal senyalitzador)

Seguim recte i, a l'alçada d'una torre elèctrica, arribem a una carretera asfaltada, on sol haver-hi cotxes aparcats. La prenem cap a l'esquerra i veiem ja el CEIP Montserrat, pel costat contrari a on tenim el cotxe.

A l'altre costat de la riera, veiem el Molí d'en Tomàs, masia habitada.Desfem el camí que ens ha portat al salt i continuem, ara cap a l'esquerra, al desviament. Passem per una masia deshabitada i després pel pont de la font i riera d'en Perpinyà, que passa bastant desapercebut