Jocs Esportius Escolars 2008

91
Jocs Esportius Escolars (Programa del Consell Català de l’Esport) Curs Escolar 2007/2008

description

LLibre del Ceeb

Transcript of Jocs Esportius Escolars 2008

Page 1: Jocs Esportius Escolars 2008

Jocs Esportius Escolars

(Programa del Consell Català de l’Esport) Curs Escolar 2007/2008

Page 2: Jocs Esportius Escolars 2008

ÍNDEX GENERAL

1. INFORMACIÓ GENERAL 2. ACTIVITATS ESPORTIVES 3. COMPETICIONS D’ESPORTS D’EQUIP

4. REGLAMENT GENERAL DE COMPETICIÓ

5. FORMACIÓ I RECURSOS FORMATIUS 6. ALTRES ACTIVITATS I SERVEIS

Page 3: Jocs Esportius Escolars 2008

CONSELL DE L’ESPORT ESCOLAR DE BARCELONA Adreça: C/ Maignon, 44, 3er pis - 08024 Barcelona Telèfon: 93 219 32 16 Fax: 93 219 35 54 Horari d’atenció al públic: Matí: 9,30 a 13,30h./ Tarda: 16,30 a 20,30h. (de dilluns a divendres) En aquest horari les nostres oficines estan obertes per a qualsevol tipus de gestió: inscripcions, tramitacions, canvis, comprovacions, consultes, ofertes, demandes, ajornaments, devolucions, recepcions, pagament, cobraments, etc. Adreces electròniques: General: [email protected]

Direcció: [email protected]

Administració: [email protected]

Competició: [email protected]

Formació, promoció i activitats no competitives: [email protected]

Pla Català de l’Esport a l’Escola, serveis corporatius: [email protected]

Secretaria general: [email protected]

Informàtica: [email protected]

Fundació Esport Escolar: [email protected] Plana web: http://www.elconsell.cat

Horaris dels comitès Cada un dels Comitès Esportius del Consell tindrà un horari fix d’atenció a les entitats participants. Trucant a les nostres oficines us informarem puntualment d’aquests horaris, que en el cas dels esports d’equip seran els mateixos per a tot el curs. Els Comitès d’esports individuals es reuniran en funció dels seus calendaris i les seves necessitats.

Page 4: Jocs Esportius Escolars 2008

COM S’ORGANITZA EL CONSELL? D’acord amb els seus Estatuts, el Consell està compost per una Assemblea General, formada pels representants de tots els centres escolars i entitats afiliades. L’Assemblea és el màxim òrgan de govern i és sobirana en les seves decisions, d’acord amb les lleis. Elegida per l’Assemblea, hi ha la Junta Directiva, composta per un President, Vice-presidents, Secretari, Tresorer, vocals, que depenen d’una o altra vicepresidència. Cadascun dels esports que tenen cabuda al si del Consell, estan organitzats per un Comitè de diverses persones, normalment procedents d’escoles i amb algun historial educatiu o esportiu. Alguns d’ells estan o han estat adscrits a algun departament de certes Federacions Esportives. Els Presidents dels Comitès es reuneixen per tal d’homogeneïtzar les seves actuacions i els criteris de funcionament, en un Comitè Tècnic que presideix un membre de la Junta Directiva.

Jutge Únic de Competició, és la persona designada per la Junta Directiva que s’encarrega de veure i sancionar totes les infraccions al Reglament General de Competició, la comissió de les quals porti aparellada una sanció igual o superior a 3 jornades de suspensió i tots els casos de violència.

Page 5: Jocs Esportius Escolars 2008

INFORMACIÓ GENERAL Índex

1. PARTICIPANTS • Entitats participants • Participants d’entitats de fora la ciutat de Barcelona

2. CATEGORIES I EDATS 3. ASPECTE ECONÒMIC

4. INSCRIPCIONS

5. ASSEGURANCES

• MAPFRE Seguros Generales (subvencionada) • L’Aliança

6. JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA – FINALS

Page 6: Jocs Esportius Escolars 2008

1. PARTICIPANTS Entitats participants Hi poden participar tots els centres d’ensenyament i les agrupacions esportives o altres entitats de Barcelona que ho desitgin i que estiguin degudament reconegudes i inscrites al Registre corresponent del Consell Català de l’Esport.

Participació d’entitats de fora de la ciutat de Barcelona Les funcions dels Consells Esportius, estan emmarcades dins d’un àmbit territorial concret, en el nostre cas, la ciutat de Barcelona. Els equips de fora de Barcelona que vulguin prendre part en les nostres competicions i optin a classificar-se per a les fases finals territorials o nacionals dels J.J.E.E., necessitaran el permís del seu Consell d’origen i acceptar el nostre Reglament.

2. CATEGORIES I EDATS

Categoria Equivalent Nascuts l'any 2001 Menudets Nascuts l'any 2000 Menuts Nascuts l'any 1999 Pre-benjamí Nascuts l'any 1998 Benjamí Nascuts l'any 1997 Pre-aleví Nascuts l'any 1996 Aleví Nascuts l'any 1995 Pre-infantil Nascuts l'any 1994 Infantil Nascuts els anys 1993-92 Cadet Nascuts els anys 1991-90 Juvenil Nascuts els anys 1989-88-87 Júnior Nascuts els anys 1986-85 Sub-23

Menuts i menudets: Els nens i nenes que integren aquestes categories només participaran en activitats no competitives.

Page 7: Jocs Esportius Escolars 2008

Pre-benjamí: En els esports d’equip de les competicions dels Jocs Escolars d’aquesta categoria, en cap cas s’admetran jugadors nascuts després de l’any 1999, sense petició prèvia i justificada adreçada al comitè corresponent i aprovada per aquest posteriorment. I sempre i quan sigui per completar equips. No s’organitzaran eliminatòries ni finals. Juvenil, júnior i Sub-23: En les categories de Juvenil, Júnior i Sub-23 totes les inscripcions es consideraran provisionals. En un termini màxim de 15 dies a partir de la data d’inscripció es comunicarà als interessats si es consideren definitives o no.

• En categoria Júnior i Sub-23 només podran participar escoles i escoles esportives, sempre que tinguin equips de categories inferiors inscrits en el mateix esport.

• En categoria Sub-23 només podran participar equips d’aquesta categoria sempre que puguin formar grups completats per aquestes edats.

En alguns esports, i per necessitats de competició, les edats per categoria varien. Pot consultar-se en els reglaments de cadascun d’ells.

3. ASPECTE ECONÒMIC Tot centre o entitat, en el moment de fer la seva inscripció, abonarà la quota establerta:

1 € Per inscripció de centre 3 € Per inscripció d’equip i fase

3,60 € Per tramitació de llicència de jugador, delegat o entrenador

0,30 € Per tramitació de llicència d’esportista de 1er i 2on de primària i d’Educació Infantil

4. INSCRIPCIONS INSCRIPCIÓ DE CENTRE I MANIFEST D’AFILIACIÓ L’ha de presentar qualsevol entitat que vulgui afiliar-se al Consell. Ha d’estar degudament complimentada i signada pel Director del centre, el President de l’A.M.P.A. i el Delegat d’Esports. Aquesta inscripció s’haurà de lliurar acompanyada del Manifest d’afiliació, signat per la mateixa persona que ho hagi fet en el full d’inscripció de l’entitat.

Page 8: Jocs Esportius Escolars 2008

Per participar en les nostres competicions o activitats caldrà:

I. Esports d’equip: Inscripció d’equip, fitxa d’equip i/o full d’assegurança, llicències d’esportistes i de delegats/entrenadors.

II. Esports individuals: full específic d’inscripció de cada esport, full

d’assegurança i llicències d’esportistes i de delegats/entrenadors. III. Trobades puntuals i activitats de promoció: full específic

d’inscripció i full d’assegurança. INSCRIPCIÓ D’EQUIP Una inscripció per fase de competició. FITXA D’EQUIP És el document que identifica els esportistes que formen part d’un equip. És obligatòria la seva tramitació en el cas dels esports d’equip. No es podrà acceptar la inscripció de cap equip que no inclogui al Delegat i/o Entrenador ni la resta de dades degudament complimentades. En el cas d’altes posteriors en un equip, caldrà afegir-hi els nous jugadors i segellar-la novament. FULL D’ASSEGURANÇA Tots els esportistes, els delegats i els entrenadors que participin en les nostres competicions han d’estar degudament assegurats.

• La fitxa d’equip serveix de full d’assegurança per a tots els esportistes fins a la categoria juvenil inclosa. En aquest cas no han d’omplir el tríptic. En el cas d’incorporacions de nous jugadors un cop tramitada la fitxa d’equip, sí caldrà fer un full d’assegurança amb les noves altes.

• Els esportistes d’esports individuals, els d’esports d’equip nascuts l’any

1989 o abans i els entrenadors i delegats sí l’han d’omplir.

La fitxa d’equip i/o els tríptics d’assegurança no poden presentar-se escrits a mà.

LLICÈNCIA D’ESPORTISTA S’ha de tenir des de la 1a jornada. El número de llicència és vàlid per a tota la vida esportiva del participant. La fitxa, però, s’haurà de renovar cada curs. La numeració serà la mateixa que el codi de la targeta sanitària. Aquest nº identifica l’edat i el sexe del participant. És a dir: AABB X 112233 ***

Page 9: Jocs Esportius Escolars 2008

En tots els impresos (fitxes, fitxes d’equip i/o fulls d’assegurança), haurà de sortir el nou nº de llicència (corresponent al nº de la targeta sanitària). La presentació d’aquest nº és imprescindible per tramitar la llicència corresponent. No s’acceptarà cap altre numeració.

• Primera llicència: els esportistes que es treguin la llicència per primera vegada hauran de portar un document original amb la seva fotografia (D.N.I., passaport individual o llibre d’escolaritat). Si no se’n disposa, s’ha de portar un certificat del Director del Centre, amb fotografia i dades personals (degudament signat i segellat), que acrediti l’edat (no es vàlid el llibre de família).

• Renovació de llicència: els esportistes que tinguin llicència del curs

anterior cal que la presentin per tal de procedir a la seva renovació. Les llicències tindran una durada de quatre cursos. El tercer any, cal renovar la fotografia. Així doncs, tots els jugadors que tinguin la llicència amb una antiguitat de dos anys cal que enganxin una fotografia actual en el lloc corresponent de la llicència i els serà segellada. Aquest requisit és indispensable per tal que la llicència tingui validesa. Les llicències no actualitzades no seran vàlides i el seu ús serà considerat com a alineació indeguda.

• Pèrdua de llicència: En cas d’haver-la perduda, n’hauran de tramitar

una de nova, dintre dels 5 dies hàbils següents. En cas de no haver-ho fet s’haurà de jugar el partit i el seu resultat només serà vàlid si el/s jugador/s s’identifiquen suficientment davant del tutor de joc i aquest els relaciona a l’acta del partit.

• Incorporació de noves llicències: En la 2a fase d’esports d’equip,

només s’acceptaran noves llicències fins abans de la vuitena jornada.

• Llicència de delegat i/o d’entrenador: s’ha de tramitar igual que la d’esportista però no és necessari acreditar l’edat ni posar-hi una segona fotografia. S’ha de tenir des de la 1ª jornada. Per tramitar la fitxa d’entrenador s’ha d’acompanyar de l’acreditació de la formació corresponent. Només els majors de 16 anys poden tramitar-la.

Tots els equips hauran de tenir un tècnic que disposi d’aquestes acreditacions: Llicenciat d’I.N.E.F., Diplomat de Magisteri en Educació Física, Formació professional en alguna branca d’esport, Entrenador de qualsevol grau, Monitor, Tècnic d’Esport I, II o III de l’Escola Catalana de l’Esport, Aspirant a Tècnic d’Esport, Seminari d’Esport en Edat Escolar i, o bé, que s’inscrigui per fer el

Page 10: Jocs Esportius Escolars 2008

corresponent curset dins el mateix curs escolar. (veure l’apartat de formació).

5. ASSEGURANCES

El Consell Català de l’Esport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, es fa càrrec de l’import de l’assegurança. Per tant, cap esportista fins a la categoria Juvenil que participi als Jocs Esportius Escolars, tindrà cap despesa per aquest concepte. L’esportista només pot estar assegurat una vegada, encara que faci més d’un esport. En aquest cas, però, haurà d’omplir un nou full d’assegurança (o en el seu cas fitxa d’equip) per a cada esport amb l’ indicació “Duplicitat”.

• Caldrà abonar les quotes indicades en el moment de fer la inscripció. • Es recorda que els esportistes que han de fer constar, obligatòriament, el núm. de D.N.I. en la relació de participants per a la validesa de la seva afiliació. • En el full de l’assegurança corresponent, s’ha d’anotar, tal com s’indica, l’adreça de l’esportista i no la de l’entitat a la qual pertany. • Al moment de formalitzar l’afiliació a l’assegurança es lliurarà a cada entitat els comunicats d’accident corresponents. • En cas d’accident cal presentar als serveis assistencials la llicència degudament tramitada o el full d’assegurança/fitxa d’equip segellat amb la data d’alta.

Preus

Esportistes nascuts abans del 2001 Esportistes nascuts el 2000 i el 2001 Esportistes nascuts del 1992 al 1999 Esportistes nascuts el 1990 i el 1991

MAPFRE Sense cost

Tècnics, delegats, directius i tutors de Joc 5,20 € Esportistes nascuts l’any 1989 i anteriors (futbol/futbol 5) 15 € Esportistes nascuts l’any 1989 i anteriors (altres esports)

ALIANÇA 12,50 €

Page 11: Jocs Esportius Escolars 2008

MAPFRE SEGUROS GENERALES: Pòlissa: 055-0680000027 Per esportistes nascuts a partir de l’any 1990 inclòs En cas d’accident, s’ha de procedir de la següent manera:

• Posar en coneixement de la companyia asseguradora l’accident, trucant al Centre d’Atenció 24 hores de MAPFRE, telèfon 902 157 504. L’accident ha de ser comunicat immediatament després de produir-se. • A la comunicació telefònica ha de facilitar-se: dades personals del lesionat, dades de l’Entitat on té lloc el sinistre, data i forma d’ocurrència i danys físics. Una vegada recollides aquestes dades, el Centre d’Atenció facilitarà el número d’expedient, que haurà d’anotar-se a l’encapçalament de la Declaració. El comunicant remetrà posteriorment la declaració per fax a MAPFRE al número 91 700 30 73. • Emplenar la “Declaració d’Accidents”(*) que haurà de ser firmada i segellada pel Consell. • El lesionat ha d’acudir al Centre Mèdic concertat aportant la “Declaració d’Accidents” degudament complimentada. (És imprescindible per rebre assistència que a la declaració consti el número d’expedient) • En el cas d’URGÈNCIA VITAL, el lesionat podrà rebre l’assistència mèdica d’urgència al Centre Sanitari més proper. MAPFRE SEGUROS GENERALES es farà càrrec de les factures derivades de l’assistència d’urgència prestada a les primeres 24 hores des de la data d’ocurrència de l’accident. Una vegada superada la primera assistència d’urgència el lesionat haurà de ser traslladat a Centre Mèdic Concertat per continuar el seu tractament. En cas de permanència en el centre mèdic NO CONCERTAT, MAPFRE SEGUROS GENERALES no assumirà el pagament de les factures derivades dels serveis prestats. • Es recorda que els esportistes a partir de la categoria cadet, que obligatòriament han de fer constar el núm. de D.N.I. en la relació de participants per a la validesa de la seva afiliació. • Al moment de formalitzar l’afiliació a l’Asseguradora, es lliurarà a cada equip i/o entitat, un parell de comunicats d’accident. • En cas d’accident cal presentar als serveis assistencials la llicència degudament tramitada amb la data d’alta.

(*) El model de full de declaració d’accidents “declaració d’accidents” és diferent segons la pòlissa que s’utilitzi. Centres mèdics col·laboradors de Barcelona ciutat:

Page 12: Jocs Esportius Escolars 2008

CLÍNICA SANT HONORAT Av. Tibidabo, 20. Barcelona Telèfon: 93/212.70.00 (24 hores)

CLÍNICA CREU BLANCA Pg. Reina Elisenda de Montcada, 17. Barcelona Telèfon: 93/252.25.22 (24 hores)

Accidents odontològics o oftalmològics L’esportista pot triar el centre mèdic que prefereixi. Una vegada hagi realitzat totes les visites necessàries haurà de presentar el comunicat amb el número d’expedient omplert, la factura del centre on ha estat atès i les dades personals i bancàries de la persona que cobrarà la factura . En el moment que es recopili aquesta informació s’ha d’enviar per fax a l’atenció de Conchi al número 91 709 74 06. Una vegada MAPFRE rebi tota la documentació, farà l’ingrés en el número de compte que s’hagi enviat. En totes les intervencions odontològiques el límit de la cobertura és de 500 €. AUTORITZACIONS: necessitaran autorització prèvia de la companyia les següents proves i tractaments:

• Proves especials de diagnosi. (TAC, RMN, Ecografies, Gammagrafies, Artroscòpies…) • Intervencions Quirúrgiques. • Rehabilitació.

En aquests casos el metge o Centre Mèdic concertat sol·licitarà a MAPFRE SEGUROS GENERALES aquesta autorització al fax nº 91/ 700 30 73. A aquesta autorització s’ha d’acompanyar còpia de l’informe mèdic detallat, facilitant, també per fax, la corresponent autorització o denegació de la prova o tractament sol·licitat.

ALIANÇA: Pòlissa: NIP.20000130. Per esportistes nascuts l’any 1989 i anteriors i entrenadors, delegats i tutors de joc En cas d’accident cal presentar als centres assistencials esmentats la llicència degudament tramitada o el full d’assegurança/fitxa d’equip segellat amb la data d’alta i el comunicat d’accident segellat pel Consell. Centres Assistencials autoritzats a Barcelona- ciutat: ASSISTENCIAL MONTANER Av. Príncep d’Astúries, 46-48 Barcelona. Telèfon: 93/218.82.12 De dilluns a divendres de 8-21h. i dissabtes i festius de 10-19h.

Page 13: Jocs Esportius Escolars 2008

HOSPITAL SAGRAT COR C. Viladomat, 288 Barcelona. Telèfon: 93/322.11.11 Només servei nocturn

6. JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA-FINALS Els participants en els Jocs Esportius Escolars, tenen la possibilitat de participar en les finals Territorials (de la província de Barcelona) i/o en les Finals de Catalunya. Quan es coneguin les dates de la competició i les inscripcions, s’informarà convenientment als interessats de les competicions pertinents. Per optar a participar a les finals de Catalunya dels J.E.E.C., s’haurà d’haver participat en la segona fase de competició (en el cas dels esports d’equip), o en algunes de les fases prèvies a la final de la Copa Barcelona 92 (en el cas dels esports individuals). La composició dels equips participants en les fases per accedir a les finals de Catalunya haurà de seguir les normatives que marca la U.C.E.C. (Unió de Consells Esportius de Catalunya), que es diferencien en algun punt de les normatives del Consell. Tots els equips que hi participin estaran obligats a cedir les seves pistes per a les eliminatòries. Si no és així, en lloc de fer-se en camp neutral, es jugarà el partit al camp de l’equip que sí les hagi cedit. Totes les finals seran en camp neutral.

Page 14: Jocs Esportius Escolars 2008
Page 15: Jocs Esportius Escolars 2008

ACTIVITATS ESPORTIVES Índex

1. TIPUS D’ACTIVITAT 2. ESPORTS

• Individuals • Equip • En procés de promoció • Esport per esport

3. ACTIVITATS NO COMPETITIVES • Lligues Recreatives • Trobades d’iniciació (esports d’equip o individuals) • Trobades multiesportives • Activitats de promoció esportiva

Les normatives específiques de cada esport estaran disponibles a les oficines i a la plana web www.elconsell.cat

Page 16: Jocs Esportius Escolars 2008

1. TIPUS D’ACTIVITAT El Consell de l’Esport Escolar ofereix als nens i nenes participants i als seus monitors i entrenadors, un seguit d’activitats esportives de diferents tipologies perquè les seves entitats puguin escollir la forma de fer esport que més s’adeqüi als seus objectius.

• Competicions. Programa dels Jocs Esportius Escolars.

• Trobades d’iniciació d’esports d’equip o individuals: adreçades a esportistes practicants d’algun esport concret i que no competeixen.

• Jornades de promoció: adreçades a donar a conèixer esports nous o minoritaris a esportistes que no són practicants habituals, sense excessiva component competitiva.

• Jornades obertes: competicions ja existents en l’oferta dels Jocs Esportius programen una o vàries jornades de participació oberta.

• Lligues recreatives: lligues d’esports d’equip sense resultat ni classificació.

2. ESPORTS ESPORTS D’EQUIP Bàsquet, Futbol 5, Futbol 7, Futbol 11, Futbol platja, Goal-ball, Handbol, Hoquei patins, Hoquei línia, Street hoquei, Tennis, Tennis Taula, Voleibol i Volei platja. ESPORTS INDIVIDUALS Aeròbic i Fit-kid, Atletisme, Cros, Curses d’orientació, Escacs, Gimnàstica artística, Gimnàstica rítmica i Gimnàstica estètica de grup, Jazz, dansa, funky i hip-hop, Judo, Natació, Natació sincronitzada, Patinatge artístic, Patinatge de velocitat, Tennis taula, Trampolí i Minitrampolí, Vela. Advertim que els calendaris, preus i les instal·lacions previstos per als esports individuals poden ser modificats pels respectius Comitès, degut al

Page 17: Jocs Esportius Escolars 2008

volum, de participants o a les dificultats que es poden produir per motiu de les instal·lacions esportives sobre les quals el Consell no té cap control. Les quotes d’aquests esports reflectides en aquest llibre corresponen a les despeses generades per les mateixes activitats: jutges, instal·lacions, personal auxiliar, material, etc. ESPORTS EN PROCÉS DE PROMOCIÓ Malgrat no existeix una activitat fixa programada, en alguns esports ja s’han fet algunes activitats o formacions que ens permeten poder col·laborar amb les escoles interessades o bé preparar algunes trobades puntuals: Futbol flag, Bàdminton, Korfbal, Bitlles catalanes, Waterpolo, Rem, Shoot-ball i Hoquei sala. Les entitats interessades en aquests esports poden posar-se en contacte amb l’adreça [email protected]. A mesura que anem concretant ofertes es farà la difusió adequada. Qualsevol entitat pot fer les propostes que cregui per incorporar nous esports als Jocs Esportius. ESPORTS PER ESPORT

Mini-bàsquet i bàsquet

• Categories: mini-bàsquet: pre-benjamí a aleví. Bàsquet: pre-infantil a júnior.

• Activitats i jornades: competició: 2 fases de 10 jornades, eliminatòries i finals Trofeu Barcelona 92 (excepte pre-benjamins) i eliminatòries campionat o trobada de Catalunya (aleví a juvenil). Lligues recreatives (partits cada 15 dies) i trobades de menuts i menudets (trimestrals).

• Durada dels partits: mini-bàsquet i pre-infantils: 6 parts de 8min. (cada jugador ha de jugar 2 parts com a mínim). Bàsquet, a partir d’infantil: 4 parts de 10min. Períodes extres de 5min. (Els infantils han de jugar 1 part com a mínim)

• Puntuació: per punts. 2 punts partit guanyat i 1 punt perdut. Fins a infantil inclòs: tancament de l’acta a 30 punts de diferència. Lligues recreatives sense resultat.

Page 18: Jocs Esportius Escolars 2008

• Camp de Joc: mini-bàsquet: entre 20x12m. i 25,6x15m. Cistelles de 2,60m. d’alçada i 45cm. de diàmetre. Bàsquet: 28x15m. Cistelles 3,05m. d’alçada i 45cm. de diàmetre.

• Pilota: bàsquet masculí: entre 74,9-78 cm. i 567-650g. Femení: mida intermèdia.

• Equips: masculins, femenins o mixtes. Màxim 12 jugadors i mínim • Nivells: competició: Preferent i promoció (2ª fase).

Mini-futbol- 5 i futbol 5

• Categories: mini-futbol 5: de pre-benjamí a aleví. Futbol 5: de pre-infantil a júnior.

• Activitats i jornades: competició: 2 fases de 10 jornades, eliminatòries i finals Trofeu Barcelona 92 (excepte pre-benjamins) i eliminatòries campionat o trobada de Catalunya (aleví a juvenil). Lligues recreatives (partits cada 15 dies) i trobades de menuts i menudets (trimestrals).

• Durada dels partits: mini-futbol 5: 4 parts de 10min. (mínim 1 part/jugador). Futbol 5: 2 parts de 20min.

• Puntuació: per gols. Tancament de l’acta a la diferència de 10 gols en mini-futbol 5. 2 punts per partit guanyat i 1 punt per empat. Lligues recreatives sense resultat ni classificació.

• Camp de Joc: 20x40m. Excepcionalment el Comitè pot donar permís per jugar en pistes de diferents dimensions. Punt de penal 6m.

• Pilota: mini-futbol 5: 58cm. De diàmetre. Futbol 5: 62cm. A partir d’aquest curs la pilota oficial serà la Matt Crack CS58 FK en categories de mini futbol 5 i la pilota Matt Crack FK per a la resta de categories.

• Equips: masculins, femenins o mixtes. Màxim 12 jugadors, mínim 5 (4 jugadors i 1 porter). Per iniciar l’encontre, mínim 4 jugadors.

• Nivells: competició: Preferent i promoció (2ª fase).

Page 19: Jocs Esportius Escolars 2008

SUBVENCIÓ MATERIAL ESPORTIU (PILOTES)

Des del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona hem signat un Conveni de Col·laboració amb la firma “MATOLLO”, distribuïdora de material esportiu. Aquest Conveni que, en una primera fase, s’adreça als nostres equips de Futbol 5 i bàsquet, el farem extensiu properament a la resta d’esports d’equip. FUTBOL 5

La pilota Matt Crack CS58 FK en categories Menudets, Menuts, Benjamí i Aleví i la pilota Matt Crack CS62 FK a la resta de categories seran les oficials del Consell per poder jugar les nostres competicions, lligues recreatives i trobades a partir del la temporada 2007-2008.

5 pilotes Matt + Xarxa + Inflador Preu conveni 80 € IVA inclòs Subvenció del Consell 45 € IVA inclòs Preu final 35 € IVA inclòs

Per tant, cada equip només haurà d’abonar la quantitat de 35€ per LOT ja que el Consell subvenciona 45€. Poden passar per les nostres oficines a recollir els Vals– Subvenció (1 per equip apuntat a la 2ª fase del curs anterior) i les pilotes que corresponen als equips del seu centre. Aquests vals es podran bescanviar fins el dia 29 de febrer de 2008. Si hi ha algun equip interessat a comprar més pilotes, disposen d’una oferta de 16€ per pilota amb una subvenció de 4€ per part del Consell quedant com a preu final 12€ IVA inclòs, exclusivament per als participants de les competicions de futbol 5 del Consell. BÀSQUET

La pilota Matt B-5 fins a la categoria pre-infantil inclosa, la pilota Matt B-6 a partir de la categoria infantil femení i la Matt B-7 a partir de la categoria infantil masculí, seran les oficials del Consell per poder jugar les nostres competicions , lligues recreatives i trobades a partir del la temporada 2008-2009.

5 pilotes Matt+Xarxa Preu conveni 48 € IVA inclòs Subvenció del Consell 28 € IVA inclòs Preu final 20 € IVA inclòs

Per tant, cada equip només haurà d’abonar la quantitat de 20€ per LOT ja que el Consell subvenciona 28€. Poden passar per les nostres oficines a recollir els Vals– Subvenció (1 per equip apuntat a la 2ª fase del curs 2007-2008) i les pilotes que corresponen als equips del seu centre. Aquests vals es podran bescanviar fins el dia 30 d’0ctubre de 2008. Si hi ha algun equip interessat a comprar més pilotes, disposen d’una oferta de 9,40€ per pilota amb una subvenció de 3€ per part del Consell quedant com a preu final 6,40€ IVA inclòs, exclusivament per als participants de les competicions de bàsquet del Consell.

Page 20: Jocs Esportius Escolars 2008

Futbol 7 i futbol 11

• Categories: futbol 7: de pre-benjamí a cadet i juvenils femenins. Futbol 11: de pre-infantil a juvenil.

• Activitats i jornades: competició: 2 fases de 10 jornades, eliminatòries i finals Trofeu Barcelona 92 (excepte pre-benjamins) i eliminatòries campionat o trobada de Catalunya (aleví a juvenil). Lligues recreatives (partits cada 15 dies) i trobades de menuts i menudets (trimestrals).

• Durada dels partits: futbol 7: de pre-benjamí a aleví: 4 parts de 12min. (mínim 1 part/ jugador), pre-infantils, infantils i cadets: 2 parts de 35min. Futbol 11: 2 parts de 35m. (infantils), de 40m. (cadets), de 45m. (juvenils).

• Puntuació: per gols. Tancament de l’acta a la diferència de 5 gols fins a la categoria infantil inclosa. 2 punts pel guanyador del partit i 1 punt per empat. Lligues recreatives sense resultat.

• Camp de Joc: futbol 7: entre 50-65m. de llarg. De 30-45m. d’ample. Punt de penal 9m. Porteria 6x2. Futbol 11: entre 90-120m. de llarg i de 45-90m. d’ample. Punt de penal 11m.

• Pilota: futbol 7: entre 63,5-66cm. (nº 4). Futbol 11: entre 68-71cm, entre 453 i 396 g.

• Equips: masculins, femenins o mixtes. Futbol 7 (màxim 15 jugadors i mínim 7. Per iniciar l’encontre mínim 5. Futbol 11: màxim 18 jugadors i mínim 11. Per iniciar l’encontre, mínim 7.

• Nivells: si és possible, preferent i promoció (2ª fase).

Goal-ball

• Categories: infantil i cadet. • Activitats: trobada-competició. Mínim 2 jornades. • Durada dels partits: dos parts de 10min. (aturant el rellotge). • Puntuació: per gols. Es tanca l’acta amb 10 gols de diferència. • Camp de Joc: 9x18m. Línies rugoses. Porteria de 9m. x 1,30m. • Pilota: sonora amb cascavells dins. 1,25kg. • Equips: masculins, femenins o mixtes. Mínim 3 jugadors, aconsellable

4, màxim 6. • Col·labora: centre de Recursos Joan Amades (ONCE).

Page 21: Jocs Esportius Escolars 2008

Mini-handbol i handbol

• Categories: mini-handbol: fins a aleví. Handbol: de pre-infantil a cadet.

• Activitats i jornades: competició: 2 fases de 10 jornades, eliminatòries i finals Trofeu Barcelona 92 (excepte pre-benjamins) i eliminatòries campionat o trobada de Catalunya (aleví a cadet). Lligues recreatives (partits cada 15 dies) i trobades de menuts i menudets (trimestrals).

• Durada dels partits: mini-handbol: 4 parts de 10min. (mínim 1 part per jugador). Handbol: 2 parts de 25min. (infantils), 2 parts de 30m. (cadets).

• Puntuació: mini-handbol: per parts (3 pts. Part guanyada, 2 pts. Part empatada i 1 perduda). Handbol: per gols. 2 punts per partit guanyat i 1 punt per empat. Lligues recreatives sense resultat.

• Camp de Joc: mini-handbol: entre 20-28m. de llarg. De 13-15m. d’ample. Punt de penal 6m. Porteria 3x1,6-1,8m. Handbol: 20x40m. Porteria 3x1,6-1,8m.

• Pilota: mini-handbol: 44cm. (benjamí). 48cm. (aleví). H: 50-52cm. (infantil). 52-54cm. (cadet).

• Equips: masculins, femenins o mixtes. Mini-handbol: mínim 5 jugadors, màxim 14. Handbol: mínim 7, màxim 14.

• Nivells: si és possible, preferent i promoció (2ª fase).

Mini-hoquei i hoquei patins

• Categories: mini-hoquei patins: de pre-benjamí a aleví. Hoquei patins: Infantil i cadet.

• Activitats i jornades: competició: 2 fases de 10 jornades, eliminatòries i finals Trofeu Barcelona 92 (excepte pre-benjamins). Lligues recreatives (partits cada 15 dies) i trobades de menuts i menudets (trimestrals).

• Durada dels partits: mini-hoquei patins: 3 parts de 10 minuts, parant el rellotge. Hoquei patins: 2 parts de 25 minuts.

• Puntuació: mini-hoquei patins: 1 punt per cada part guanyada o empatada, independentment dels gols. Hoquei patins: per gols. 2 punts guanyador del partit i 1 punt per empat. Lligues recreatives sense resultat.

Page 22: Jocs Esportius Escolars 2008

• Camp de Joc: entre 40-44m. de llarg i entre 20-22m. d’ample. Tancada pels 4 costat per una tanca d’1m. d’alçada i un tauló de fusta de 2 cm. d’espessor i 20cm. d’alçada.

• Equips: masculins, femenins o mixtes. Mínim 5 jugadors, màxim 12.

Patinatge en línia: street Hoquei i hoquei línia

• Categories: street hoquei: aleví (1997-98-99) i infantil (1994-95-96). Hoquei línia: cadet (1992-93) i infantil (1994-95-96).

• Activitats i jornades: competició. 2 fases de 10 jornades i eliminatòries i finals Trofeu Barcelona 92.

• Durada dels partits: street hoquei: 4 parts de 8 minuts (aleví) i 4 parts de 10 minuts (infantil). Cada jugador ha de jugar 1 part mínim. Hoquei línia: 2 períodes de 20m.

• Puntuació: per gols. 2 punts guanyadors del partit i 1 punt per empat. • Camp de Joc: street hoquei: pista d’hoquei patins amb porteria de

58cm. d’amplada interior, 44cm. d’alçada interior i 30cm. de profunditat. Hoquei línia: de 17,20-30m. d’ample i de 34,40-60m. de llarg. Sempre relació 1 a 2. Es pot fer servir la pista d’hoquei patins. Porteria amb alçada interior de 105cm. i amplada de 170cm.

• Pilota: puck homologat per la Fecapa. • Equips: masculins, femenins o mixtes. Street hoquei: mínim 4

jugadors, màxim 8. Hoquei línia: mínim 6, màxim 14 i 2 porters. En pista 4 i el porter.

Tennis equips

• Categories: aleví, infantil i cadet. • Activitats: competició (entre 7 i 10 encontres, fase única i Final

Trofeu Barcelona 92 i trobada. • Durada dels partits: 60 minuts (2 partits per encontre). • Puntuació: sumatori dels jocs guanyats. • Camp de Joc: 23,77m. x 10,97m. Passadís de dobles (1,37m d’ample)

i llargada del quadrat de 6,40m. Xarxa 11m., alçada 1,06m. • Pilota: major sot. (proporcionades per la FCT). • Equips: masculins, femenins o mixtes. Mínim 4 jugadors, màxim 8

Page 23: Jocs Esportius Escolars 2008

Tennis taula: individual i equips

• Categories: de benjamí a cadet. (mixtes) • Activitats i Jornades: competició individual: mínim 6 (fins al gener).

Equips: 10 (a partir de febrer, fase única, final Trofeu Barcelona 92, final territorial i final de Catalunya. Trobades (mínim 3).

• Durada dels partits: dos sets guanyats, fins a 11 punts, amb dos de diferència.

• Puntuació: equips: sistema Davis (4 individuals i un doble). 1 punt per partit guanyat, s’han de jugar els 5 partits. Individuals: lliga, fent-se grups segons sigui el nombre d’inscrits. En cas d’haver-hi més d’un grup, es faran noves rondes, classificant-se els dos primers de cada grup, fins a determinar el guanyador: primer/a classificat/da: 80 pts., segon/a: 65 pts., tercer/a: 50 pts., quart/a: 40 pts., la resta: 30 pts.

• Camp de Joc: taula de tennis taula. • Equips: mixtes. (el Comitè pot variar-ho en funció de la inscripció),

entre 2 i 4 jugadors.

Mini-volei i voleibol

• Categories: mini-volei: de pre-benjamí a aleví. Voleibol: de pre-infantil a juvenil.

• Activitats i jornades: competició: 2 fases de 10 jornades, eliminatòries i finals Trofeu Barcelona 92 (excepte pre-benjamins) i eliminatòries campionat o trobada de Catalunya (aleví a juvenil).

• Durada dels partits: mini-volei: s’han de jugar 3 jocs. Voleibol: s’acaba quan un equip guanya 3 jocs.

• Puntuació: mini-volei: per jocs guanyats (2-1 o bé 3-0). Voleibol: per jocs guanyats. El cinquè joc es juga a 15 pts. Amb l’avantatge de 2 pts. Voleibol i mini-volei: cada jugada val 1 punt. Un joc es guanyat per l’equip que primer marqui 25 punts amb un avantatge de 2 punts. 2 punts per partit guanyat i 1 punt per perdut.

• Camp de Joc: mini-volei: 6m. d’amplada per 6m. de llarg. Xarxa 2m. d’alçada en benjamins i 2,10m. en alevins. Voleibol: 18x9m. Dos camps de 9x9m. Alçada de la xarxa: infantil (2,24m. masculí i 2,10m. femení), cadet (2,37m. i 2,18m.) i juvenil (2,43m. i 2,24m.).

• Pilota: circumferència de 65-67cm. d’entre 260g i 280g.

Page 24: Jocs Esportius Escolars 2008

• Equips: masculins, femenins o mixtes. Mini-volei: mínim 4 jugadors, màxim 12. S’aconsellen mínim 8. Voleibol: mínim 6, màxim 12. (iniciar encontre 6).

• Nivells: preferent i promoció (2ª fase).

Volei platja 4x4

• Categories: d’infantil a júnior. • Activitats i jornades: competició o jornades puntuals. Entre 4 i 6

jornades. • Durada dels partits: s’acaba quan un equip un equip arriba a 21

punts, o bé quan s’esgotin els 20 min. de durada màxima. Mínim 2 partits per jornada

• Puntuació: per punts guanyats. Cada jugada val 1 punt. Guanya l’equip que arribi a 21 punts amb un avantatge de 2. A cada jornada es guanyen uns punts, que s’acumulen. 1er classificat 100, 2on 85, 3er 70, 4at 55... i així fins als setzè.

• Camp de Joc: 18x9m. Dos camps de 9x9m. Alçada de la xarxa: Infantil (2,24m. masculí i 2,10m. femení), cadet (2,37m. i 2,18m.) i juvenil (2,43m. i 2,24m.).

• Equips: masculins, femenins o mixtes. Mínim 4 jugadors, màxim 12. • Calendari: dissabtes de maig i juny.

Futbol platja

• Categories: d’infantil a júnior. • Activitats i jornades: competició o jornades puntuals. Entre 4 i 6

jornades. • Durada Dels partits: 2 parts de 10min. (en funció de les

inscripcions). Mínim 2 partits per jornada. • Puntuació: per gols. • Camp de Joc: 30x20m. • Pilota: entre 68-71cm. de diàmetre (pes entre 396-453g.) • Equips: masculins, femenins o mixtes. Mínim 5 jugadors, màxim 12. • Calendari: dissabtes de maig i juny.

Page 25: Jocs Esportius Escolars 2008

Aeròbic i fit-kid

• Categories: de pre-benjamí a júnior.(masculí i femení) • Nivells: competició o trobades • Modalitats: aeròbic: individual (femení o masculí), trio i conjunt (a

partir de 4, màxim 8). Fit-kid: conjunts (mínim 3 components). • Puntuació: aeròbic: entre 0-10 punts per jutge (valor tècnic 50% i

impressió artística 50%). Cada jutge puntua les dues coses. Fit-kid: Exhibició.

• Instal·lacions: les competicions es desenvoluparan a instal·lacions Municipals de L’Hospitalet. L’organització correspon al Consell Esportiu del Barcelonès Sud.

• Calendari i jornades: Fit-kid: desembre (1 jornada). Aeròbic: gener a maig (4 jornades).

• Inscripció: Individual: 1,50€, trio 4€ i conjunts: 4€ per jornada.

Atletisme

• Categories: Benjamí, pre-benjamí, menuts i menudets. (masculí i femení)

• Nivells: únic. • Modalitats: calendari de controls. • Instal·lacions: Estadi Serrahima o Can Dragó. • Calendari i jornades: de desembre a maig. 3 controls i final de

Barcelona. Trobada benjamí de Catalunya. • Inscripció: competició: 3€ tot el curs.

Cros “III Challenge Escolar Barcelona ciutat”

• Categories: de pre-benjamí a cadet. (masculí i femení) • Proves: III Challenge Escolar Barcelona Ciutat: V Cros de Les Corts

al Parc de La Maternitat, IV Cros de Sant Martí al Complex Esportiu La Marbella, II Cros de Ciutat Vella a la Ciutadella i II Cros de Sants-Montjuïc.

• Calendari: novembre a març.

Page 26: Jocs Esportius Escolars 2008

• Jornades: 4. La Challenge serà classificatòria per a les finals de Catalunya.

• Inscripció: gratuïta.

Curses d’orientació (10è aniversari)

• Categories: de pre-benjamí a juvenil (masculí i femení). • Modalitat: competició i trobada. • Activitats i Jornades: 5 proves (la prova del Fòrum oberta a

tothom com activitat de promoció) i campionat de Catalunya. • Puntuació: comptaran els quatre millors resultats obtinguts a les 5

curses. • Instal·lacions i calendari: Universitat Politècnica (27 d’octubre),

Campus Mundet (1 de desembre), Can Cuiàs (12 de gener), Parc del Fòrum (2 de febrer), i Parc Güell (29 de març).

• Inscripció: 2€ per esportista i jornada.

Escacs

• Categories: de pre-benjamí a cadet. (mixt) • Nivells: promoció (només pre-benjamí) i competició (totes les

categories). • Modalitats i jornades: individual (8 rondes) i finals de Catalunya.

Equips (5-6 rondes). • Puntuació: sistema Suís-Fide. La puntuació per partida serà:

guanyada, 1 pt.; taules, 0,5 pts. i perduda, 0 pts. • Instal·lacions: Casinet d’Hostafrancs i Cotxeres de Sants (14 de

desembre i 11 de gener). • Equips: mixtes (4 jugadors). • Durada del joc: cada jugador té 90 min. per fer totes les jugades. • Calendari: divendres a partir de les 18,30h. Individual: 14 de

desembre, 11, 18 i 25 de gener, 1, 8, 15 i 22 de febrer. Equips: de març a maig.

• Inscripció: individual: 9€, equips: 35€. (tota la competició). Promoció: 5€ fitxa inclosa.

Page 27: Jocs Esportius Escolars 2008

Gimnàstica artística

• Categories: de pre-benjamí a juvenil. (masculí i femení) • Activitats i jornades: competició i trobada. 4 jornades (3

d’obligatoris i 1 trobada). Nivell A i B hi ha final Territorial, en nivell A, Territorial i Final de Catalunya.

• Modalitats i nivells: individual i conjunts. Nivells: obligatoris (A i B). Trobada oberta a tothom (lliures i iniciació)

• Instal·lacions: per definir. • Puntuació: veure reglament específic. • Equips: A: formats per 5 gimnastes i comptabilitzen les 4 millors notes

per aparell. • B: Formats per 4 gimnastes i comptabilitzen les 3 millors notes per

aparell. • Calendari: de gener a març els obligatoris i al maig la trobada. • Inscripció: 6€ obligatoris i 8€ lliures per dia de competició i

esportista. Iniciació: veure apartat trobades.

Gimnàstica rítmica i Gimnàstica estètica de grup

• Categories: de pre-benjamí a cadet (femení i masculí). Estètica: només infantil.

• Activitats i jornades: competició: 3 (2 fases i final) per a cada nivell i modalitat. Finals de Catalunya, només nivell A i 1 jornada d’iniciació. Estètica: inclosa dins les jornades de competició.

• Modalitats i nivells: individual i conjunts. En els 2 casos A, B, C i Oberta. Iniciació: només trobada puntual de grups. Estètica: nivell únic.

• Instal·lacions: competició comuna amb el Consell del Barcelonès Sud. Es fan jornades a Barcelona i a L’Hospitalet (per determinar instal·lació).

• Equips: màxim 8, mínim 5 (B/C i benjamins i alevins de A/Oberta) o bé 6 en infantils i cadets de A/Oberta). 2 suplents. Iniciació grups entre 5 i 8 gimnastes. Estètica: grups fins a 10 participants.

• Calendari: de desembre a maig. • Inscripció: Individual: A i Oberta (11€), B i C (8€) tota la competició. • Conjunts: A i Oberta (35€), B i C (25€) Tota la competició. Estètica

(pendent). Iniciació: veure apartat trobades.

Page 28: Jocs Esportius Escolars 2008

Jazz, funky, hip-hop...

• Categories: de benjamí a juvenil. (masculí i femení) • Nivells i jornades: només iniciació (1 o 2) • Instal·lacions: un teatre. • Equips: masculins, femenins o mixtes. • Calendari: març. • Inscripció: veure apartat trobades.

Judo

• Categories: de minis (menuts i menudets) a juvenils. (masculí i femení)

• Modalitats i jornades: individual (3 rondes per categoria) i equips (1 jornada)

• Nivells (Segons el pes): Mini M:-18,-20,-22,-24,-26,-28,-31,-35,+35. Mini F: -20,-24,-28,-31,-35,+35. Benjamí M:-24,-26,-28,-30,-34,-38,-42,-47,+47. Benjamí F: -26,-30,-34,-38,-42,-47,+47. Aleví M: ,-30,-34,-38,-42,-47,-52,+52. Aleví F:-30,-34,-38,-42,-47,-52,+52. Infantil M:-42,-46,-50,-55,-60,-66,+66. Infantil F:-40,-44,-48,-52,-57,-63,+63. Cadet M: 50,-55,-60,-66,-73,-81,+81. Cadet F:-44,-48,-52,-57,-63,-70,+70. Juvenil M:-60,-66,-73,-81,-90,+90. Juvenil F: -57,-70,+70. El cinturó mínim per participar és el blanc-groc per les categories mini, benjamí i aleví, i el groc per a la resta.

• Instal·lacions: polisportiu Marítim. • Puntuació: totes les competicions es desenvoluparan mitjançant

lligues de tres a cinc competidors, amb una fase final. 12pts. al 1er classificat, 8 al segon, 6 als tercer, 4 al quart, 2 a la resta i als lesionats amb justificant, 3 als no presentats amb avís previ i -8 a la resta de no presentats.

• Durada dels combats: juvenil i cadet (3min.), infantil (2min.), la resta (1,30min.)

• Calendari: d’octubre a març. • Inscripció: 5€ esportista per tota la competició.

Page 29: Jocs Esportius Escolars 2008

Natació

• Categories: de pre-benjamí a cadet-juvenil. (masculí i femení) • Modalitats: Lliure, papallona, braça, esquena, estils i relleus. • Piscines: Sant Ignasi i CN Barceloneta. • Puntuació: per marques. • Equips: relleus mixtes 4 (2 nois i 2 noies). • Distàncies: benjamins: 25, alevins 50m., infantils i cadets 50-100m.,

relleus 4x25m. fins a aleví i 4x50m. infantil i cadet. • Calendari i jornades: de finals de novembre a abril. 5 jornades:

Copa Nadal, jornada de relleus, marató, jornada d’estils i Copa Barcelona 92, classificatòria per al Campionat de Catalunya

• Inscripció: 1,50€ per prova feta per cada nedador.

Natació sincronitzada

• Categories: de pre-benjamí a juvenil. (mixtes) • Modalitats: individual: natació i figures. • Equips: rutina lliure combinada. • Nivells: I i II (A: fins a infantils incloses, B: A partir de cadets).

Iniciació: només poden participar a la trobada. • Puntuació: final directa de rutines. Les puntuacions individuals no

comptaran per a la final d’equips combinats. • Instal·lacions: per definir. Rutines lliures a les Piscines Picornell. • Equips: els equips tindran entre 4 i 15 nedadors/es. • Calendari: 1ª jornada al febrer, 2ª a l’abril i 3ª al juny. • Jornades: 3: natació i figures, rutina lliure combinada i jornada sense

competició (trobada). • Inscripció: 2,50€ per jornada i esportista.

Patinatge artístic

• Categories: de pre-benjamí a Juvenil. • Activitats: Jocs Esportius Escolar i Jornades d’Iniciació. • Modalitats: individual (masculí i femení), parelles i grups-show.

Page 30: Jocs Esportius Escolars 2008

• Nivells i jornades: passos a nivell, categories A, B, ceeb-1, ceeb-2, ceeb-3 (segons categoria). Iniciació (Trobades puntuals sense competició).

• Jornades: entre 7 i 12: tres passos a nivell (vàries dates), jornada de grups-show, Campionats de Barcelona (vàries dates) i 2 jornades d’Iniciació. Campionat Territorial (A-B) i de Catalunya (A).

• Instal·lacions: polisportiu de Sant Andreu i del Bon Pastor. • Puntuació: passos a nivell: Apte/no apte. Campionats de Barcelona

classificatoris. • Equips: grups-show: de 6 a 14 patinadors/es. Conjunts iniciació: de 4

a 7 patinadors/es. • Durada dels exercicis: individual: 2min./show: 4-5min. • Calendari: novembre a abril. • Inscripció: 5€ per jornada (individual) i 20€ grups-show. Iniciació

conjunts: veure apartat trobades..

Patinatge de velocitat

• Categories: de benjamí a cadet. (mixt) • Modalitats: pista. • Nivells: iniciació. • Instal·lacions: per definir. • Puntuació: per temps. • Distàncies: diferents per a cada categoria. • Calendari: a partir de febrer. • Jornades: segons les inscripcions. • Inscripció: 1€ per jornada.

Trampolí i minitrampolí

• Categories: de pre-benjamí a cadet. • Activitats i jornades: competició, 2 jornades fase prèvia i final. • Modalitats: Mini trampolí i Llit elàstic. Individual i equips. • Nivells: obligatoris (fase prèvia) i lliures (fase final). • Instal·lacions: a determinar, una jornada a Barcelona i l’altra al Baix

Penedès (competició conjunta). • Puntuació: execució i dificultat. Execució: doble en llit elàstic i doble

en minitrampolí.

Page 31: Jocs Esportius Escolars 2008

• Equips: de 3 a 5 participants • Calendari: gener i febrer (fase prèvia). Març-abril (fase final).

Vela

• Categories: primària i secundària • Modalitats: Jocs Escolars de tardor, dirigit als centres d’ensenyament

que durant el 1er trimestre del curs han fet activitat de vela. Cada centre pot presentar 1 equip. Lliga interescolar, oberta a alumnes que mitjançant el centre d’ensenyament han fet un curs de vela de 8h. mínim.

• Informació: Centre Municipal de Vela de Barcelona. • Instal·lació: Centre Municipal de Vela (Moll de Gregal, s/n Port

Olímpic). El recorregut de la regata està delimitat per boies davant el Port Olímpic.

• Puntuació: cada equip navega en un vaixell escola amb un instructor. El recorregut de la regata està delimitat per boies davant el Port Olímpic.

• Equips: cada equip està format per 5 o 6 alumnes i un/a instructor/a de vela.

• Calendari i jornades: 2 jornades. Jocs de tardor al novembre. Final de la lliga, mes de març (entrenaments a partir de desembre).

• Inscripció: 22,50€ per activitat. 3. ACTIVITATS NO COMPETITIVES A part de les competicions els consell ofereix uns seguit d’activitats amb caire no competitiu, són les següents: Lligues recreatives

El repte de l’esport escolar passa perquè pugui ser practicat per tots els nois i noies, sense cap tipus d’excepció, sense reserves ni limitacions.

Hem de valorar l’esport escolar no pels resultats sinó per l’esforç. Els entrenaments han de ser la part més important de la pràctica esportiva i els

Page 32: Jocs Esportius Escolars 2008

partits, l’espai a on es pugui desenvolupar tot el coneixement que des del punt de vista tàctic, tècnic i pedagògic s’ha adquirit durant la setmana. A part del model de competició que s’ofereix des del programa dels Jocs esportius Escolars, proposem un altre model que serveixi d’alternativa per a totes aquelles entitats que vulguin prescindir de la competició, les lligues recreatives. L’oferta de lligues recreatives per a aquest curs serà: futbol 5, bàsquet, hoquei patins, handbol i futbol 7. La lliga regular serà quinzenal i començarà després de Nadal. Abans, a meitat de desembre, organitzarem una trobada de benvinguda i com a cloenda, a la fi de la temporada farem també una trobada final. Les categories d’aquesta nova competició educativa (1er a 4art de primària) són menudets, menuts, pre-benjamí i benjamí. En tots els casos sense Tutors de Joc, els encarregats de vetllar pel bon funcionament dels partits, seran els Educadors Esportius i les famílies, que ajudaran als esportistes a entendre la normativa del joc i incidiran en aspectes de l’educació esportiva: respecte pel rival, joc net, reglament tècnic, etc. Es facilitarà a cada entitat la normativa i el calendari de cada esport, els quals podran ser modificats, sempre que sigui en benefici dels esportistes. En aquestes lligues és molt important la vostra implicació, per això us demanem envieu cròniques, fotos i comentaris que penjarem en el nostre Racó de les lligues recreatives a la web del Consell: www.elconsell.cat . Al final de temporada, farem lliurament de diferents premis, com a la millor crònica, a la fotografia més divertida, etc. tot valorant la vostra col·laboració i implicació. Per una altra banda, ens agradaria, per tal de dur a terme una bona celebració de la jornada, preguéssiu nota d’una sèrie de recomanacions:

El “Codi” dels partits (per participants entrenadors i seguidors)

1. Venir amb ganes de jugar i passar-ho bé. 2. Jugar net, sense fer trampes, reconèixer les errades i els encerts. 3. Participar i fer participar a tots els companys amb alegria. Des de la

banqueta animo als meus amics. 4. Ésser respectuós amb les decisions del tutor de joc, ell també s’ho vol

passar bé i a més ens vol ajudar.

Page 33: Jocs Esportius Escolars 2008

5. Tothom es vol divertir, per tant tots els participants jugaran per igual. 6. Gaudir del joc i mostrar-se alegre de participar. 7. Saludar al principi i al final: entrenadors, pares i participants. A més tots

aplaudirem als 2 equips!! 8. També saludar l'àrbitre i durant el partit, ajudar-lo, oi que si? 9. Acabar coneixent al menys 3 nous nens i nenes 10. Ésser un bon ciutadà i una persona responsable en el joc i en la vida.

Trobades d’iniciació (esports individuals o esports d’equip)

Durant el curs acadèmic 2007/08 realitzarem un seguit de trobades esportives per tots aquells esportistes que vulguin passar un estona divertida practicant el seu esport o coneixent un de nou.

Les TROBADES D’INICIACIÓ incentiven la idea de practicar esport

sense pensar en el resultat ni en puntuacions. Són trobades on s’adapten les normes i és valora la diversió i l’esforç dels nens i nenes per sobra de tot. Per això creiem que és una excel·lent manera de prendre contacte amb l’esport.

Se sustenten, tal com pretenen també les competicions escolars, en la

idea d’esport com a eina educativa que ensenya a desenvolupar tant les habilitats motrius bàsiques com les habilitats expressives i comunicatives o les actituds i els valors d’una forma divertida.

En alguns casos a més a més podran observar la exhibició d’alguns

professionals de l’esport o d’alguns/es monitors/es. El cost de participació per a les trobades d’iniciació (tant d’esports

individuals com d’equip) de cada nen/nena serà la que mostra el quadre següent.

Anys de naixement

Participants 1ª trobada

A partir 2ª trobada

Esportistes que participin en activitats competitives de qualsevol esport

3€ 3€ 2000 (inclòs) i posteriors

Esportistes que no participin en activitats competitives 3,30€ (*) 3€

Esportistes que participin en activitats competitives de qualsevol esport

3€ 3€ 1999 (inclòs) i anteriors

Esportistes que no participin en activitats competitives 6€ (*) 3€

Page 34: Jocs Esportius Escolars 2008

(*) Inclou llicència d’activitats no competitives, vàlida per participar a qualsevol trobada d’iniciació d’esports individuals. trobades multiesportives Un altre possibilitat de participació són les Trobades multiesportives, en les que es combinen diferents esports, però amb el mateix caire lúdic que les anteriors. La previsió per aquest curs es organitzar-ne una adreçada als I.E.S. Tanmateix, a nivell provincial, s’organitzaran dues trobades ,més, una adreçada a nens i nens de primària (7 o 14 de maig) i una altra a nois i noies de secundària (12 o 19 de febrer). Tan bon punt tinguem informació concreta la penjarem a la web del Consell. Aquestes activitats són gratuïtes i es faran fora de la ciutat de Barcelona. Activitats de Promoció esportiva És objectiu del Consell ampliar l’oferta esportiva, per això us plantegem una doble possibilitat: En alguns casos, els Comitès esportius obriran algunes de les competicions a la participació d’esportistes i entitats que vulguin prendre un primer contacte amb un esport concret, amb l’objectiu d’incorporar-s’hi en un futur proper: JORNADES OBERTES.

En altres es faran uns Seguit d’activitats i formacions puntuals per donar a conèixer algun esport sense competició al consell i amb el qual es treballa per a una futura implantació.: TROBADES DE PROMOCIÓ. Ambdues possibilitats seran de participació gratuïta.

Page 35: Jocs Esportius Escolars 2008

TROBADES 2007/2008

DATA ESPORT TIPUS CATEGORIA

Desembre Bàsquet Iniciació Menuts i menudets

Desembre Futbol 5 Iniciació Menuts i menudets

Desembre Futbol 7 Iniciació Menuts i menudets

Desembre Hoquei patins Iniciació Menuts i menudets

Desembre Handbol Iniciació Totes

Febrer Tennis Iniciació De menudets a aleví

Març Jazz, funky, hip-hop... Iniciació Totes

Març Rítmica Iniciació Totes

Març Patinatge Art. Iniciació Totes

Març Patinatge Art. Iniciació Totes

Març Artística Iniciació Totes

Maig Bàsquet Iniciació Menuts i menudets

Maig Futbol 5 Iniciació Menuts i menudets

Maig Futbol 7 Iniciació Menuts i menudets

Maig Hoquei patins Iniciació Menuts i menudets

Maig Handbol Iniciació Menuts i menudets

A determinar Futbol Flag Promoció Totes

A determinar Shoot-ball Promoció Totes

A determinar Waterpolo Promoció Totes

A determinar Korfbal Promoció Totes

A determinar Bàdminton Promoció Totes

Calendari competició Volei platja Jornada oberta Totes

Juny Natació sincronitzada Jornada oberta Totes

Calendari competició Futbol platja Jornada oberta Totes

Calendari competició Cursa orientació Jornada oberta Totes

Calendari competició Cross Jornada oberta Totes

Calendari competició Tennis taula Jornada oberta Totes

Calendari competició Goal-ball Jornada oberta Infantil i cadet

Page 36: Jocs Esportius Escolars 2008

COMPETICIONS D’ESPORTS D’EQUIP Índex

1. CALENDARI • General • De partits

2. HORARIS DE JOC 3. PREUS DELS TUTORS DE JOC

• Preus base • Dietes • Ajornaments per pluja

4. FASES DE JOC • 1ª fase • 2ª fase “Trofeu Barcelona 92” • Eliminatòries finals “Trofeu Barcelona 92

Les classificacions dels esports d’equip es penjaran setmanalment a la plana web del Consell www.elconsell.cat tan bon punt es rebin les actes, però no s’enviaran per correu ordinari. Si passats uns dies faltés algun resultat, preguem ens ho notifiquin.

Page 37: Jocs Esportius Escolars 2008

1. CALENDARI Calendari general 1a Fase Inici d’inscripcions 3-09-2007Fi d’inscripcions 28-09-2007Presentació de calendaris 8/9-10-2007Retirada de calendaris 15/16-10-20071a jornada 19/20-10-20072a jornada 26/27-10-2007Descans (Pont) 2/3-11-20073a jornada 9/10-11-20074a jornada 16/17-11-20075a jornada 23/24-11-20076a jornada 30-11/1-12-2007Descans (Pont) 7/8-12-20077a jornada 14/15-12-2007Descans (Nadal) 21/22-12-2007Descans (Nadal) 28/29-12-2007Descans (Nadal) 4/5-01-20088a jornada 11/12-01-20089a jornada 18/19-01-200810a jornada 25/26-01-2008 2a Fase –Trofeu Barcelona 92 Inici d’inscripcions 28-11-2007Fi d’inscripcions 18-12-2007Presentació de calendaris provisionals 30/31-01-2008Fi d’esmenes als calendaris provisionals 5-02-2008Retirada de calendaris 11/12-02-20081a jornada 15/16-02-20082a jornada 22/23-02-20083a jornada 29-02/1-03/20084a jornada 7/8-03-2008Descans (Setmana Santa Escolar) 14/15-03-2008Descans (Setmana Santa) 21/22-03-20085a jornada 28/29-03-20086a jornada 4/5-04/20087a jornada 11/12-04-20088a jornada 18/19-04-20089a jornada 25/26-04-2008

Page 38: Jocs Esportius Escolars 2008

Descans (Pont) 2/3-05-200810a jornada 9/10-05-2008 Fase final –Trofeu Barcelona 92 Eliminatòria 1 24-05-2008Eliminatòria 2 31-05-2008Eliminatòria 3 7-06-2008Finals 14-06-2008 17è Sopar de l’Esport Escolar 6-06-2008 Fase final –Trofeu Barcelona 92 Calendari de partits 1ª Fase

6 45 31a Jornada

19/20-10-2007 1 2

6a Jornada30-11-2007

1-12-20072 63 12a Jornada

26/27-10-2007 4 5

7a Jornada14/15-12-2007

6 51 4

3a Jornada 9/10-11-2007

2 3

8a Jornada12/13-01-2008

6 34 24a Jornada

16/17-11-2007 5 1

9a Jornada19/20-01-2008

1 62 5

5a Jornada 23/24-11-2007

3 4

10a Jornada25/26-01-2008

Page 39: Jocs Esportius Escolars 2008

2ª Fase–Trofeu Barcelona 92

Taules de 6: Aparellaments: 3-6, 2-5, 1-4 Exemple: si té 8 equips i una sola pista, ha d’escollir números contraris, és a dir, 4 equips amb el núm.3 (que jugarien fora de casa) i els altres 4 equips amb el núm.6 (que, en la mateixa jornada, jugarien a casa). És molt important que els entrenadors de cada centre escullin conjuntament els números de plantilla per a cada esport.

6 45 31a Jornada

15/16-02-2008 1 2

6a Jornada4/5-04-2008

2 63 12a Jornada

22/23-02-2008 4 5

7a Jornada11/12-04-2008

6 51 4

3a Jornada 29-02-2008 1-03-2008 2 3

8a Jornada18/19-04-2008

6 34 24a Jornada

7/8-03-2008 5 1

9a Jornada25/26-04-2008

1 62 5

5a Jornada 28/29-03-2008

3 4

10a Jornada9/10-05-2008

Page 40: Jocs Esportius Escolars 2008
Page 41: Jocs Esportius Escolars 2008

2. HORARIS DE JOC No es podran fixar horaris per equips pre-benjamins i benjamins abans de les 9 h. del matí del dissabte, ni tampoc iniciar encontres els dimecres i els divendres abans de les 18,15 hores, en qualsevol categoria. Si per alguna raó excepcional, alguna entitat hagués de posar partits abans de les 18,15 hores com horari fix, ho hauria de demanar al comitè corresponent, raonant els motius. En aquests casos les dietes seran les mateixes que les que corresponen als partits que s’inicien a les 18,15 hores. En categories pre-infantil i superiors, es podrà posar com a dia i horari fix de partit, els dimecres o els divendres a partir de les 16,45 hores (sempre i quan hi hagin suficients equips inscrits). Els grups estaran formats per equips que juguin exclusivament aquest dia de la setmana. Per al bon funcionament de la competició, i per poder garantir Tutors de Joc (T.J.) per al màxim de partits, demanen a les entitats que s’adaptin als horaris proposats: Esports 1er partit 2on partit

Mini-bàsquet o mini-voleibol A les 9h. o a les 11,45h.

A les 10,15h. o a les 13h.

Altres categories de bàsquet, voleibol, futbol 7 infantil o futbol 11

A les 9h. o a les 11,15h.

A les 10,30h. o a les 12,45h.

Un sol partit en totes les categories i esports (excepte futbol 5)

A les 9h. o a les 13h.

Un sol partit de futbol 5 A les 9h. o a les 12h.

Dos partits de futbol 5 A les 9h. o a les 12h.

A les 10h.o a les 13h.

Els centres amb diversos equips del mateix esport, posaran obligatòriament horaris correlatius intentant no barrejar les categories petites i les grans. Els centres amb més d’una pista de joc, han de procurar no posar els partits a la mateixa hora. Partits de divendres:

Mini-bàsquet/Mini-volei/Handbol 18.15h. 19.30h. Bàsquet/Volei/Futbol 7 infantil/Futbol 11 18.15h. 19.45h.

Page 42: Jocs Esportius Escolars 2008

Futbol 5/Mini-hanbol/Futbol 7 Hoquei patins/Hoquei línia/Street hoquei 18.15h. 19.15h. 20.15h.

Tots els esports des de la categoria pre-infantil. (també els dimecres)

Poden jugar 1 partit abans Inici 16.45 o 17h. (segons l’esport)

Partits de dissabtes: Mini-bàsquet/Mini-volei/Handbol 9.00h. 10.15h. 11.30h. 12.45h. Bàsquet/Volei/Futbol 7 infantil/Futbol 11 9.00h. 10.30h. 12.00h.

Futbol 5/Mini-hanbol/Futbol 7/Hoquei patins/Hoquei línia/Street hoquei 9.00h. 10.00h. 11.00h. 12.00h. 13.00h.

3. PREUS DELS TUTORS DE JOC Preus base:

Pre-benj. Benjamí

Pre-aleví

Aleví

Pre-infant.Infantil Cadet Juvenil Júnior

Sub-23

divendres 12 € 12 € 12€ 13€ 15 € 20 € 23,50 €Bàsquet

dissabtes 13 € 13 € 13€ 14€ 16 € 21 € 24,50 €Futbol 5 11,40 € 11,40 € 12,20 € 14,90 € 18,90 € 22,40 €Futbol 7 16 € 16 € 17 € 17 € Futbol 11 21 € 25 € 30 € Handbol 11,40 € 11,40 € 12,20 € 14,90 € Voleibol 12 € 12 € 14 € 15 € 20 € 23,50 €Volei platja 4 x 4 15 € 17 € 19 € 19 € Futbol platja 15 € 17 € 19 € 19 € Hoquei patins 11,30 € 11,30 € 12,70 € 15 € Street Hoquei 11,30 € 11,30 € 12,70 € 15 € Hoquei Línia 15,10 € 17,40 € Futbol platja i Volei platja: preu fix per jornada i equip: inclou dietes i desplaçaments. Si per necessitats de competició fossin necessaris àrbitres de qualsevol Federació esportiva, el consell enviarà una circular amb els preus pactats.

Page 43: Jocs Esportius Escolars 2008

En cas que un equip jugui en un grup d’una categoria diferent a las seva, els preus dels T.J. que pagarà correspondran a la categoria del grup. Desplaçament per Barcelona - ciutat: tots els esports: 6€ En el cas que el mateix TJ xiuli més d’un partit en una instal·lació en la que juguin diferents centres com a local (instal·lacions compartides), només cobrarà el concepte de desplaçament una vegada. El cost del desplaçament es compartirà entre aquests centres. Dietes: Dissabtes De 9 a 13 h. i de 16 a 20,20 h. Sense dietesDivendres (*) De 18,15 h. a 20,20 h. 3,80 € Divendres i Dissabtes (*) Altres horaris 6,70 € De dilluns a dijous (*) De 16,45 h. a 20,20 h. 6,70 €

Tots els dies A partir de les 20,20 h. 11,30 € Festius 16,10 € Aquests horaris s’han d’interpretar com a l’hora d’inici real de l’encontre. (*) Els partits de categories pre-infantil i superiors corresponents a grups de dimecres i divendres en els que tots els equips juguin com a horari fix abans de les 18,15h., tindran 3,80€ de dietes. Ajornaments per pluja:

1. Quan un partit no es pugui jugar, total o parcialment, per pluja, o per altres raons diverses derivades de l’estat del camp de joc, s’abonarà al T.J. la quantitat de 3€ per partit, més els desplaçaments i les dietes que corresponguin. 2. Els equips afectats per aquests ajornaments, sempre que sigui possible, hauran de concretar amb el Tutor de Joc la data i l’hora del nou partit en el mateix moment. En el cas de no trobar nova data per a jugar-lo, s’haurà de comunicar al T.J. per tal que ho faci reflectir al full d’ajornament per pluja i arribi al corresponent Comitè. 3. Els partits ajornats per aquests motius, seran xiulats, en la data concretada de mutu acord, sempre que sigui possible, pel mateix Tutor de Joc, que cobrarà el preu establert i el desplaçament.

Page 44: Jocs Esportius Escolars 2008

4. Els partits ajornats per pluja que es juguin entre setmana, seran sense dietes. 5. En el cas que en el partit suspès per pluja hi hagi un Taula, se li abonarà el desplaçament més les dietes de pluja (3€) per partit, sense cap altra dieta. 6. Bàsquet: si el partit que s’ha de suspendre per pluja té designat un àrbitre de la Federació Catalana, actuarà d’acord amb el procediment de la Federació, cobrant doncs, la totalitat del rebut el dia de la pluja, i les dietes el dia que es fixi per jugar el partit.

4. FASES DE JOC 1a fase: Dates d’inscripció: del dia 3 al 28 de setembre del 2007. Dates de presentació dels calendaris: els equips participants han d’assistir a la presentació de calendaris els dies 8 i 9 d’octubre del 2007 (a concretar per cada Comitè), en cas contrari, s’entén que accepten la composició dels grups, número de plantilla, i totes les altres dades que se’ls assignin. Lliurament de calendaris: els calendaris no es remeten per correu. Per tant, s’hauran de retirar els dies 15 i 16 d’octubre del 2007 a les oficines del Consell. Classificació per a la 2a Fase: els grups de la 2a Fase es formaran en funció de les classificacions obtingudes en la 1a Fase sempre que el número de plantilla ho permeti, formant grups homogenis d’acord amb la classificació. 2a Fase: “Trofeu Barcelona 92” En concloure la 1a Fase, s’organitzarà la 2a Fase que té 10 jornades (grups de 6). Els grups es formaran en funció del nivell i la classificació obtinguda a la 1ª Fase, sempre que sigui possible. Dates d’inscripció: caldrà fer una nova inscripció dels equips del dia 28 de novembre al 18 de desembre del 2007.

Page 45: Jocs Esportius Escolars 2008

TUTORS DE JOC DEL CONSELL Vols arbitrar a les competicions

esportives del Consell? Des de finals d’octubre a finals de maig, (coincidint amb el calendari escolar) cada setmana es juguen més de 700 partits de diferents modalitats esportives.

FUTBOL 5 FUTBOL 7-11 BÀSQUET HOQUEI PATINS

PATINATGE EN LÍNIA VOLEIBOL HANDBOL Això no seria possible sense l’existència de la figura del Tutor de Joc (TJ), que a les nostres competicions pren el relleu de l’àrbitre tradicional.

COORDINACIÓ El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona te els seus propis comitès en molts esports, que s’encarreguen entre altres tasques de designar els tutors de Joc (TJ) cada setmana. Per nodrir-se de nous col·legiats, cada any els comitès organitzen un seguit de cursos de formació dirigits per altres tutors de joc (TJ) amb experiència.

CERTIFICACIÓ Els cursos capaciten per poder xiular a les Competicions i altres activitats organitzades pel Consell o bé en altres en les que se’ns demani col·laboració.

REQUISITS Ser major de 15 anys, fer el curs de formació o, en el seu defecte, passar una fase de capacitació. Acceptar i complir les normes bàsiques.

FULL D'ADMISSIÓ Només cal omplir el full d’admissió que trobareu a www.elconsell.cat o passar per les nostres oficines.

Page 46: Jocs Esportius Escolars 2008

Presentació de Calendaris: els calendaris provisionals s’exposaran a les oficines els dies 23 i 24 de gener del 2008, i es penjaran a la plana web del Consell, però no s’enviaran per correu. Les entitats tindran temps fins al dia 29 de gener del 2008 per adreçar-se al Comitè corresponent i fer qualsevol esmena que creguin oportuna. A partir d’aquesta data, els Comitès confeccionaran els calendaris definitius i no s’admetran modificacions. Els calendaris definitius s’hauran de retirar els dies 15 i 16 de febrer del 2008. Els equips inscrits fora de termini només podran ser acceptats en el cas que completin grups creats. Aquests equips restaran obligats a avisar de la seva incorporació a la resta dels equips del grup on s’han inclòs. En cas contrari s’aplicaran pel nou equip, les sancions previstes en l’apartat 14.1 (Incompareixences). Eliminatòries finals “Trofeu Barcelona 92” Es faran en totes les categories i nivells, a partir de benjamí inclòs. Els encontres de les fases eliminatòries no podran ser ajornats per cap motiu. En cas d’ajornament per força major, el partit s’haurà de jugar abans del dimecres de la següent setmana. Les eliminatòries i les finals seran a partit únic i procuraran ser en pista neutral, excepte en Voleibol. En la categoria pre-benjamí no hi hauran fases eliminatòries ni finals del “Trofeu Barcelona 92”, tampoc nivells diferents (preferent o promoció). Es faran una o vàries trobades no competitives amb la participació de tots els equips que ho desitgin.

Page 47: Jocs Esportius Escolars 2008

REGLAMENT GENERAL DE COMPETICIÓ Índex

1. ÀMBIT D’APLICACIÓ 2. ENTITATS PARTICIPANTS 3. DELS ESPORTISTES 4. CATEGORIES 5. DELS EQUIPS 6. NIVELLS DE PARTICIPACIÓ 7. CLASSIFICACIÓ PER A LES FINALS 8. RESOLUCIÓ DELS EMPATS EN LA CLASSIFICACIÓ FINAL 9. REVISIÓ DE LLICÈNCIES 10. INFRACCIONS REGLAMENTÀRIES 11. HORA DE JOC 12. UNIFORMITAT DELS EQUIPS I TERRENY DE JOC 13. RETIRADA DE LA COMPETICIÓ 14. INCOMPAREIXENCES 15. AJORNAMENT D’ENCONTRES 16. DELEGAT DE CAMP 17. DELEGAT D’EQUIP 18. ELS TUTORS DE JOC I ELS SEUS DRETS 19. DELEGAT DE COMITÈ 20. FALTES 21. SANCIONS 22. CIRCUMSTÀNCIES MODIFICADORES DE LA

RESPONSABILITAT 23. FALTES PRODUÏDES EN ELS ENCONTRES: ESPORTISTES 24. FALTES PRODUÏDES EN ELS ENCONTRES: PREPARADORS

I DELEGATS 25. FALTES PRODUÏDES EN ELS ENCONTRES: ENTITATS

PARTICIPANTS 26. AL·LEGACIONS 27. RECURSOS 28. ELS TUTORS DE JOC

Page 48: Jocs Esportius Escolars 2008

El CONSELL DE L’ESPORT ESCOLAR DE BARCELONA en disposar aquest Reglament, d’acord amb els principis que inspiren la seva actuació, considera que, per sobre d’altres fins, estan els de caire eminentment educatiu i formatiu, que han de presidir qualsevol activitat d’esport escolar, i per això sol·licita dels professors, dels entrenadors, dels delegats i Tutors de Joc (TJ), dels esportistes i dels pares i mares, que procurin per tots els mitjans al seu abast actuar d’acord amb aquest esperit, divulgant en tot moment el veritable fi de l’esport escolar. 1. Àmbit d’aplicació Aquest Reglament serà d’aplicació en totes les activitats organitzades pel CONSELL DE L’ESPORT ESCOLAR DE BARCELONA, i, per tant, hi queden subjectes totes les persones i entitats que participin en l’esmentada organització. 2. Entitats participants

Hi poden participar tots els centres d’ensenyament i també les agrupacions esportives o altres entitats de Barcelona que ho desitgin i que siguin degudament reconegudes i inscrites al Registre corresponent.

3. Dels esportistes 3.1 Un escolar podrà practicar, com a màxim tres esports, dels quals només dos podran ser d’equip. En cas que practiquin més de dos esports d’equip la tercera inscripció, serà nul·la.

3.1.1 En cadascun d’aquests esports, aquest escolar només podrà tenir una llicència i està inscrit en una fitxa d’equip.

3.1.2 En cas que estigui inscrit en dos equips diferents del mateix esport, la segona inscripció serà nul·la.

3.1.3 En ambdós casos s’aplicaran les sancions previstes en l’Art. 10.1. (Alineació Indeguda).

3.2 Podran participar en les competicions, esportistes que tinguin llicència i/o estiguin competint en altres organismes, sempre que tinguin llicència del Consell

Page 49: Jocs Esportius Escolars 2008

o del seu Consell Esportiu d’origen i juguin en el mateix centre escolar en el que estan estudiant.

4. Categories 4.1 Cadascuna de les categories estarà formada pels esportistes nascuts els anys que s’indiquen al Llibre de Normes. 4.2 En el cas que, en alguna categoria, hi hagués un nombre insuficient d’equips per formar grup, previ consentiment de les entitats, podran jugar, a proposta del corresponent Comitè, en la categoria immediatament superior o inferior. 4.3 L’escolar d’últim any d’una categoria podrà passar únicament, si cal, a la immediatament superior. En aquest cas, perd el dret de tornar a la categoria d’origen. 4.4 Es podran alinear, a cada encontre, tants jugadors de la categoria inferior com es desitgi en la immediatament superior (sense perdre la seva categoria d’origen) per a completar el número de jugadors màxim dels que disposi l’acta (punt 4.5). S’entén, com a categoria inferior a la immediatament superior, la que es diferencia en un any d’edat.

Esport Jugadors mínims

indispensables per donar validesa a un encontre són :

Màxim de jugadors a l’acta:

Bàsquet 5 12 Futbol 7 5 15 Futbol 11 7 18 Futbol 5 4 12 Handbol 7 14 Mini handbol 5 14 Voleibol 6 12 Mini-voleibol 4 8 Hoquei patins 5 12 Street hoquei 3 8 Hoquei línia 5 14 Tennis 4 8 Tennis taula 2 6

En aquests casos excepcionals, aquests jugadors podran jugar dos partits en una mateixa jornada.

Page 50: Jocs Esportius Escolars 2008

Aquests jugadors hauran de presentar al tutor de joc, la corresponent llicència d’esportista i la fitxa d’equip del seu equip de procedència, validada pel Consell per a les jornades en qüestió. 4.5 Mínim de jugadors per donar validesa a un encontre i màxim de jugadors que es poden inscriure a l’acta.

4.6 S’acceptaran, a tots els efectes classificatoris, equips formats per un jugador d’un any superior a la categoria de la resta de jugadors de l’equip. Aquest jugador ha de constar a la fitxa d’equip i perdrà la possibilitat d’inscriure’s amb l’equip que li correspongui per la seva edat.

4.6.1 En el cas que el centre no tingui equips de categoria superior, haurà de demanar per escrit al Comitè corresponent la possibilitat d’incloure altres jugadors en l’equip de categoria inferior. En cas que s’accepti, podran jugar, però el seu equip jugarà la competició sense que els seus resultats tinguin cap influència en les classificacions. (FDC: fora de classificació).

4.6.2 A la segona fase de competició, tots els equips que tinguin dos o més jugadors d’un any superior, s’hauran d’inscriure, sense excepció, a la categoria a la que corresponguin per edat aquests jugadors.

5. Dels equips

5.1 Fitxa d’Equip: La fitxa d’equip és el document que identifica els components de l’equip. Es considerarà infracció quan algun dels jugadors relacionats en l’acta de l’encontre no figuri inscrit en la corresponent fitxa de l’equip. L’incompliment d’aquest punt serà sancionat com a alineació indeguda (Art. 10.1)

5.1.1 A la fitxa de cada equip de Mini-bàsquet, Mini-futbol 5, i Mini-handbol, hi ha de figurar inscrits un mínim de 7 jugadors. En Mini-volei han de ser 6. A la resta d’esports s’aplicarà el que, per a cadascun d’ells, preveuen els respectius reglaments.

5.2 Composició de l’equip:

5.2.1 Exceptuant els casos que indica el punt 4.4., només es permetrà el canvi de jugadors/res, d’equip, de categoria, de grup, i de centre (en el mateix esport) si l’entitat d’origen ha notificat la baixa convenientment.

Page 51: Jocs Esportius Escolars 2008

L’incompliment d’aquest punt serà sancionat com a alineació indeguda (Art. 10.1) pel darrer equip que hagi tramitat l’alta. 5.2.2 En totes les categories es permetrà la formació d’equips mixtos. Aquests, però, hauran de jugar sempre en grups masculins.

5.3 En alguns esports i categories tots els jugadors inscrits en l’acta estan obligats a jugar, com a mínim, alguna part, joc o partit per encontre, segons el quadre següent.

Esport Categories parts Mínim Mini-handbol de pre-benjamí a aleví 4 parts 1 Mini-futbol 5 de pre-benjamí a aleví 4 parts 1 Mini-futbol 7 de pre-benjamí a aleví 4 parts 1 Mini-hoquei patins de pre-benjamí a aleví 3 parts 1 Mini-bàsquet pre-benjamí a pre-infantil 6 parts 2 Bàsquet infantil 4 parts 1 Street hoquei totes les categories 4 parts 1 Tennis taula equips totes les categories 5 partit 1 Mini-volei de pre-benjamí a aleví 3 jocs 1

5.4 En totes les categories, per començar el partit, hi haurà de ser present l’entrenador o el delegat de cada equip (veure punt 17.4 d’aquesta normativa).

6. Nivells de participació 6.1 A la primera fase, es formaran els grups atenent els números de plantilla i prescindint dels nivells. A la segona fase, serà en funció de les classificacions obtingudes sempre que el número de plantilla ho permeti, exceptuant la categoria pre-benjamí.

6.2 A la segona fase, els grups es faran segons la classificació de la primera fase. Els millors classificats de cada grup a la primera fase s’inscriuran, per a la segona en el nivell Preferent i la resta al de Promoció. Tots els nivells tindran dret a finals, exceptuant la categoria pre-benjamí.

7. Classificació per a les finals

En totes les categories, exceptuant els pre-benjamins, es classificaran per jugar les eliminatòries els primers equips de cada grup i tants segons i/o tercers equips com faci falta per a completar falques eliminatòries de 4, 8 o 16 equips.

Page 52: Jocs Esportius Escolars 2008

La classificació dels segons i/o tercers equips s’obtindrà a partir dels millors quocients resultants de dividir els punts/gols/parts a favor pels punts/gols/parts en contra que cada equip hagués obtingut en el seu grup. (exceptuant el Voleibol). Durant el mes de febrer, cada Comitè informarà a les entitats afiliades sobre el nombre de segons classificats a cada categoria i nivell. Tots els equips classificats, mentre es mantinguin en la competició, estan obligats a cedir les seves pistes per poder realitzar les eliminatòries.

8. Resolució d’empats en la classificació final dels equips Per tal de corregir possibles errors o manques de resultats que puguin no estar en poder dels Comitès, els Delegats o Entrenadors, els dimarts o dimecres següents a l’última jornada que marca el calendari, les entitats han de comprovar la correcta classificació.

8.1 En cas d’empat de dos equips

8.1.1 Gol o cistella average particular. Diferència de gols fets als partits jugats entre els dos equips. 8.1.2 Gol o cistella average general. El quocient resultant de dividir els gols o cistelles a favor entre els gols o cistelles en contra de tots els partits jugats. 8.1.3 En el cas de continuar l’empat es farà un partit de desempat en camp neutral:

a) En cas de continuar l’empat, es farà una pròrroga de 5 minuts. b) Si continués l’empat, es farà una segona pròrroga de 5 minuts.

8.1.4 Els apartats 8.1.3 a) i b) no són vàlids per al futbol.

a) En aquest esport es farà una pròrroga de 30 minuts, dividida en dues parts de 15 minuts. Si encara continués l’empat, b) Els jugadors en joc al camp faran una tanda de 5 penals. c) Si continua l’empat, els jugadors restants en joc al camp tiraran un altra tanda de penals. Si no fos suficient, els podran fer els jugadors suplents o de la banqueta. En aquest cas, el primer dels equips que falli serà el que perdi.

Page 53: Jocs Esportius Escolars 2008

8.2 En cas d’empat entre tres equips o més:

8.2.2 Es tindran en compte els punts resultants de la classificació particular entre els equips empatats. 8.2.3 Si continués l’empat, es faria el quocient particular de la competició entre els equips empatats, resultant de dividir la suma de gols o cistelles a favor per la de gols o cistelles en contra, entre els equips en litigi. 8.2.4 Si continués l’empat, el millor quocient general de la competició, resultant de dividir la suma de gols o cistelles a favor per la de gols o cistelles en contra entre els equips components del grup. 8.2.5 Si l’empat continués, es tindrà en compte el major nombre de gols o cistelles marcats per tots els equips que componen el grup. Tant en cas d’empat entre dos equips com entre més de dos, si l’empat es produeix per un resultat de sanció (1-0 o 2-0) d’un equip no presentat, es retiraran els gols a favor i en contra dels partits jugats contra l’equip sancionat.

8.3 Voleibol: Desempats:

A igualtat de punts, es tindrà en compte: 8.3.1 Coeficient general de sets a favor i en contra. 8.3.2 Coeficient general de punts a favor i en contra. 8.3.3 Coeficient particular de sets a favor i en contra. 8.3.4 Coeficient particular de punts a favor i en contra.

8.4 Mini-handbol i mini-hoquei patins: Desempats: A igualtat de punts, es tindrà en compte:

8.4.1 Coeficient particular de la puntuació de les parts a favor i en contra. 8.4.2 Coeficient general de la puntuació de les parts a favor i en contra. 8.4.3 Coeficient particular de gols a favor i en contra.

9. Revisió de llicències La tramitació d’una llicència d’esportista per part de la Secretaria del Consell s’haurà de considerar com a acceptació provisional i només serà definitiva quan el corresponent Comitè de Competició l’hagi revisada.

Page 54: Jocs Esportius Escolars 2008

Els Comitès de cada esport revisaran, sistemàticament i d’ofici, o a petició d’un centre, les llicències dels equips al llarg de tot el curs. Els equips estan obligats a facilitar la documentació quan els sigui demanada. L’incompliment d’aquesta obligació portarà com a conseqüència la suspensió provisional de la classificació. Aquesta suspensió podrà esdevenir definitiva en el cas que, abans de finalitzar la competició no fos possible la revisió de llicències per part del corresponent Comitè. Abans de l’inici de cada partit o, com a màxim, a la mitja part, el delegat i/o entrenador de cada equip, té dret a revisar les llicències i les fitxes d’equip de l’equip contrari; fent constar en l’acta, si fos el cas, la seva disconformitat. Qualsevol al·legació es manifestarà signant, el capità i/o delegat o entrenador, l’acta “sota protesta”. Tot i això, però, el partit s’haurà de jugar. En cas que algun delegat/entrenador no fes ús d’aquest dret, el Comitè corresponent no està obligat a acceptar una posterior reclamació en aquest sentit.

10. Infraccions reglamentàries

Hom entendrà per infracció reglamentària l’incompliment del que es disposa en el present Reglament i que sigui motiu de sanció.

10.1 Per determinar una alineació indeguda, el Comitè de Competició podrà actuar d’ofici en tot moment i sense requisits de termini. L’alineació indeguda d’un jugador comportarà les següents sancions:

a) Pèrdua de l’encontre i descompte d’un punt a la classificació, si es juga com a lliga, i pèrdua de l’eliminatòria si es juga pel sistema de copa. b) Suspensió del preparador de 2 a 10 jornades. c) Suspensió del delegat de 2 a 10 jornades. d) Pèrdua, per part de l’equip, del dret a classificar-se per a les finals del Campionat de Barcelona i pels Jocs Esportius en edat Escolar de Catalun-ya, tan si la infracció s’ha comès a la primera com a la segona fase. e) De la sanció aplicada se’n donarà publicitat.

10.1.1 No es considerarà alineació indeguda l’incompliment de les normes d’alineacions per quarts (veure reglaments de joc específics de cada esport). En el cas que l’infractor sigui l’equip guanyador, serà castigat amb la pèrdua del partit pel resultat indicat al quadre del punt 14.2. i la pèrdua dels desempats en cas d’empat en la classificació final.

Page 55: Jocs Esportius Escolars 2008

No tindrà, però, cap punt de sanció ni perdrà l’opció de classificació per les eliminatòries finals.

10.2 La no presentació al Tutor de Joc (T.J.) i/o al Delegat de l’equip contrari de la fitxa d’equip i les llicències actualitzades dels jugadors serà considerada com a alineació indeguda i donarà lloc a les sancions de l’art.14.1. (Incompareixences). La no presentació de les fitxes només podrà ser substituïda per l’acreditació de l’esportista mitjançant la presentació d’un document oficial amb fotografia (D.N.I., Passaport). La no presentació al T.J. de les llicencies actualitzades dels Delegats i/o Entrenadors comportarà una amonestació a l’equip que no les tingui. A la segona amonestació se li restaran dos punts. 10.3 La falsedat de les dades donades en la formalització de les llicències donarà lloc a les sancions de l’art. 10.1 si el jugador fos alineat. 10.4 L’alineació d’un jugador suspès per sanció disciplinària serà considerada alineació indeguda. Serà sancionada amb la pèrdua del partit i la desqualificació del delegat i/o entrenador per 10 partits. L’alineació del preparador suspès per sanció disciplinària serà considerada alineació indeguda. Serà sancionada amb la desqualificació per 12 partits.

10.5 Tant abans de l’inici del partit com un cop acabat el mateix, els equips, els entrenadors i els Tutors de Joc (T.J.) s’hauran de saludar. En el cas que un o més integrants d’un equip (jugador/a, delegat/da o entrenador/a) no ho facin, s’amonestarà al delegat del seu equip. 11. Hora de joc Cada equip fixarà l’hora de joc en el moment de fer la inscripció, tenint en compte les limitacions que estableix el Llibre de Normes. Aquesta podrà ser modificada durant la competició mitjançant el compliment a les oficines del Consell, de l’imprès corresponent amb una antelació a la data del partit d’almenys quinze dies. El Consell enviarà a cada equip del grup una notificació, informant de les variacions produïdes. L’entitat que demani la variació, un cop notificada al Consell, està obligat a comunicar-ho a tots els equips del grup de joc que estiguin implicats.

Page 56: Jocs Esportius Escolars 2008

Aquest procediment serà l’únic vàlid, no s’admetran, en cap cas, trucades telefòniques. En cas d’incompliment d’aquesta norma, es sancionarà l’equip causant de la modificació com si no s’hagués presentat. El temps de cortesia serà de 10 minuts en tots els esports. 12. Uniformitat dels equips i del terreny de joc En el cas d’igualtat en els colors del vestit, a judici del Tutor de Joc (T.J.), haurà de canviar el seu equipament l’equip de casa. 12.1 Tot jugador haurà de portar, al darrera de la seva samarreta, el número corresponent que l’identifica. Si no el porta no podrà alinear-se. Si es dóna el cas que, per aquesta raó, el partit no es pot jugar per manca de jugadors, l’equip afectat es considerarà perdedor.

En el cas del voleibol el número haurà d’anar al davant i al darrera de la samarreta.

12.2 Totes les pistes de joc hauran d’estar reglamentàriament senyalitzades. En el cas contrari, el Comitè podrà decidir la realització dels encontres en camp contrari, fins que sigui resolta la irregularitat.

Fins que el Comitè prengui aquesta determinació cap equip podrà negar-se a jugar a la pista no senyalitzada o deficientment senyalitzada. 13. Retirada de la competició Un equip es considerarà inscrit a tots els efectes en les nostres competicions una vegada transcorregut el termini de recollida dels calendaris de joc. A partir d’aquest moment serà d’aplicació el present Reglament General de Competició. 13.1 Si un equip es retira d’una competició durant la celebració d’aquesta, es produirà automàticament l’anul·lació dels resultats de tots els encontres en què hagi participat, que es consideraran no realitzats. El centre al qual pertany l’equip o els equips que es retirin, abonarà la quantitat de 50€. 13.2 A més a més, l’equip retirat serà sancionat amb la desqualificació i consegüent prohibició d’inscriure’s en les activitats del següent curs o de la

Page 57: Jocs Esportius Escolars 2008

següent competició, si no justifica plenament les causes de l’esmentada retirada, llevat que dipositi una fiança de 60€. 14. Incompareixences 14.1 L’equip que no es presenti a jugar un partit, sense justificació vàlida i prèvia, serà sancionat amb la pèrdua de l’esmentat partit, segons el quadre detallat (14.1) de cada esport i el coeficient (per tant, perd el dret a classificar-se per a les Finals de Barcelona’92). D’altra banda haurà d’abonar el rebut del Tutor de Joc (T.J.) més la quantitat de 23€, a l’equip contrari en concepte de despeses, en el termini de 8 dies, a la Secretaria del Consell.

Esport 14.1 14.2 Bàsquet 2-0 (-2) 2-0 (-1) Futbol 5 3-0 (-2) 3-0 (-1) Futbol 7/11 3-0 (-2) 3-0 (-1) Futbol platja 3-0 (no puntua a la jornada) Handbol 1-0 (-2) 1-0 (-1) Voleibol 3-0 (75-0) (-2) 3-0 (75-0) (-1) Hoquei patins 1-0 (-2) 1-0 (-1) Volei platja 25-0 (no puntua a la jornada) Street hoquei/hoquei línia 1-0 (-2) 1-0 (-1) Mini-handbol 12-0(-3) 12-0(-2) Mini-hoquei 3-0(-2) 3-0(-1)

14.2 L’equip que es presenti amb un nombre insuficient de jugadors, perdrà el partit, amb els resultat i els punts de sanció que mostra el quadre detallat (columna 14.2), però no perdrà el dret a classificar-se per a les finals de Barcelona 92’. Haurà de pagar totes les despeses del Tutor de Joc (T.J.). Si aquest fet es produeix més d’un cop, sí perdrà el dret a classificar-se per a les finals del “Trofeu Barcelona 92”.

Si aquest fet es produís en una eliminatòria del “Trofeu Barcelona 92”, amb partit d’anada i partit de tornada:

a) En el partit d’anada, el partit s’anul·laria, passant a decidir-se l’eliminatòria en el partit de tornada que es faria al camp de l’equip que si hagi presentat suficients jugadors. b) En el partit de tornada, l’equip infractor perdria l’eliminatòria.

14.3 En el cas de dues incompareixences sense justificació, s’exclourà l’equip de la competició, es considerarà retirat (Arts. 13.1, 13.2 i 14.1) i no es permetrà que s’alineï en la competició següent.

Page 58: Jocs Esportius Escolars 2008

14.4 Sense manca de l’esmentat en els articles anteriors, el Comitè de Competició podrà atendre les explicacions que l’equip no presentat li comuniqui per escrit en el termini de les 72 hores següents a la data de la celebració de l’encontre. En aquest cas, es podrà realitzar novament l’encontre, en una nova data i amb totes les despeses a càrrec de l’equip no presentat.

14.5 L’equip, que per les raons que sigui, no es presentés a jugar algun dels partits de les fases finals de la Copa Barcelona 92, perdrà el curs següent, en cas de quedar-se classificat, el dret a jugar-les. 15. Ajornament d’encontres 15.1 El termini de presentació d’ajornaments és el divendres abans a la setmana de l’encontre, a les 20h.

15.2 Els ajornaments s’hauran de presentar dins els terminis establerts, amb el corresponent full d’ajornament (veure plana següent), degudament complimentat (disponible a les oficines i a la plana web del Consell). Serà imprescindible que hi constin els D.N.I. d’ambdós delegats/entrenadors. En el cas que no es disposi d’aquest full d’ajornament, a la sol·licitud hi hauran de constar obligatòriament totes les dades: esport, categoria, jornada, dades d’ambdós delegats/entrenadors, amb els D.N.I. 15.3 Si l’ajornament es fa per fax o correu electrònic ([email protected]), l’equip que ho faci, haurà de comprovar amb la Secretaria del Consell que el fax o el correu electrònic s’ha rebut correctament i que ha estat acceptat. 15.4 Les dietes ocasionades per l’ajornament, si s’escauen, aniran a càrrec de l’equip que sol·liciti el canvi. Es faran efectives o bé a les oficines del Consell o bé directament al terreny de joc. 15.5 L’encontre ajornat es jugarà obligatòriament abans de finalitzar la volta corresponent, sigui aquesta la primera o la segona. L’equip que demana l’ajornament està obligat a jugar-lo i a procurar fixar nova data per la celebració del mateix. En cas contrari aquest equip perdrà el partit. En el cas que no hi hagi acord entre els dos equips, s’haurà de comunicar al comitè corresponent, qui intercedirà per poder trobar nova data per jugar-lo. 15.6 En cas de pluja, serà possible ajornar el partit sense la presència dels jugadors a la pista, en totes les categories. Serà obligatòria, però, la presència d’ambdós entrenadors o delegats (amb la seva llicència) que hauran d’exhibir

Page 59: Jocs Esportius Escolars 2008

les llicències dels jugadors. En cas de dubte sobre la suspensió del partit, la decisió final sempre correspondrà al Tutor de Joc (T.J.). 15.7 Tots els ajornaments que se sol·licitin fora de termini i siguin concedits, comportaran un cost administratiu de 5€ per al centre que el demani. 15.8 En el cas de fases eliminatòries i finals no s’acceptaran ajornaments. Només per raons molt extraordinàries, la Junta Directiva del Consell, podrà accedir a ajornar un partit d’aquestes fases, sempre que li sigui sol·licitat pel Director/President del Centre i l’ajornament no suposi perjudicis a l’equip contrari i/o a l’organització general de la competició. 16. Delegat de camp El Centre designarà un Delegat de Camp, que portarà un braçalet. Aquest s’encarregarà de l’ordre públic al terreny de joc i resoldrà qualsevol situació conflictiva que es produeixi abans, durant i després del partit. A més, s’enca-rregarà de l’atenció al Tutor de Joc (T.J.) i de l’equip visitant.

El delegat de camp és l’única persona autoritzada a restar al vestidor de Tutor de Joc (T.J.). La presència d’altres persones haurà de comptar amb la seva autorització. El Delegat de Camp es presentarà al terreny de joc mitja hora abans de començar l’encontre, es donarà a conèixer al Tutor de Joc (T.J.) i al delegat de l’equip visitant, i els atendrà en les seves necessitats.

Serà el responsable de la correcta preparació de la pista, de disposar de quatre pilotes i d’un cronòmetre (en els esports que sigui necessari) per controlar el temps de joc. Així mateix, acompanyarà al T.J. a la pista i al seu vestuari i haurà de conèixer les normes de competició del Consell. Per iniciar un partit, és indispensable la presència del delegat de camp. Cas que el centre no disposi de delegat de camp, el delegat d’equip n’exercirà les funcions. 17. Delegat d’equip El Col·legi o Club s’encarregarà molt especialment de l’elecció de delegats escollint entre totes les persones vinculades a l’equip aquella que, per les seves

Page 60: Jocs Esportius Escolars 2008

condicions d’educació, equanimitat, ponderació, flexibilitat, criteri, etc., pugui desenvolupar una tasca positiva.

17.1 El Delegat haurà d’evitar, per tots els mitjans, que hi hagi situacions conflictives entre jugadors i acompanyants del seu equip amb el Tutor de Joc (T.J.) o membres d’altres equips. El Delegat és el responsable del bon comportament i de l’esportivitat dels seus jugadors i acompanyants.

En el cas que un equip no disposi de delegat, l’entrenador en farà les funcions. 17.2 El Delegat concentrarà els seus jugadors amb prou temps per a ésser al terreny de joc mitja hora abans del començament de l’encontre. Si juga en camp contrari, buscarà el delegat de camp. 17.3 Presentarà, al Tutor de Joc (T.J.), les llicències dels seus jugadors, la seva, la de l’entrenador i la fitxa d’equip. Podrà sol·licitar al Tutor de Joc (T.J.) la comprovació de les llicències i les fitxes d’equip i, s’hi observa alguna irregularitat, haurà de fer-la present al Tutor de Joc (T.J.) perquè aquest faci firmar el capità “sota protesta”, i el delegat presentarà dilluns l’informe al Comitè corresponent. Qualsevol incident o deficiència, ja sigui al terreny (senyalització, llum, etc.) com durant el partit, motivarà la signatura del capità “SOTA PROTESTA” a l’acta i a l’informe del delegat el dilluns al Comitè corresponent. Per cap concepte el capità no es podrà negar a firmar l’acta i en aquesta només s’escriurà allò que el Tutor de Joc estimi oportú. Acabat el partit, el Delegat recollirà una còpia de l’acta. En el cas que algun delegat no fes ús d’aquest dret, el Comitè corresponent no està obligat a acceptar una posterior reclamació en aquest sentit. 17.4 En totes les categories per començar el partit, hi haurà de ser present l’entrenador o el delegat de cada equip amb llicència del Consell. En qualsevol cas el partit s’haurà de jugar i el Comitè decidirà sobre la seva validesa.

17.5 Dins de la filosofia del Consell de celebrar sempre els encontres programats, si per qualsevol motiu el Tutor de Joc (T.J.) no es presenta a un partit oficial, els dos delegats o entrenadors podran xiular l’encontre de mutu acord, fent constar a l’acta aquest acord. L’acta es signarà per ambdós delegats o entrenadors, abans de començar l’encontre. El dilluns següent la trametran al Comitè corresponent per tal que anoti el resultat, que serà vàlid a tots el efectes.

Page 61: Jocs Esportius Escolars 2008

18. Els Tutors de Joc (TJ) i els seus drets Tots els Tutors de Joc (TJ) hauran de sol·licitar la seva inscripció a partir de l’1 de setembre. La seva admissió haurà de ser aprovada per la Junta Directiva basant-se en criteris d’aptitud i de comportament. El fet de quedar a deure els drets, comprendrà el requeriment a l’entitat o centre deutor perquè, en el termini de 72 hores, faci efectiva la quantitat deguda.

18.1 A aquesta quantitat, en el cas que ho paguin en el termini de 72 hores, s’afegirà 1€ per rebut en concepte de despeses administratives. Si la demora de l’abonament és superior a les 72 hores, les despeses administratives seran de 3€. 18.2 En el cas que el requeriment no fos atès, el Comitè de Competició podrà suspendre la seva actuació en tots els encontres posteriors. Aniran a càrrec del deutor totes les responsabilitats que d’aquest fet es puguin produir.

18.3 Qualsevol equip pot demanar, per a un encontre determinat, incloent les Fases, doble tutoria (dos T.J.), taula i/o Delegat de Comitè. Les despeses que es produeixin aniran a càrrec de l’equip sol·licitant.

a) Doble tutoria (2 T.J.): Doble preu normal per a cada categoria més els desplaçaments. b) Taula: el preu variarà en funció del número de taules que hi hagin en una mateixa pista, però serà igual per a totes les categories, desplaçament inclòs. c) Delegat de Comitè: 15€ (totes les categories) per partit, desplaçament inclòs.

19. Delegat de Comitè El Delegat del Comitè assistirà a un partit determinat quan: • Un equip sol·liciti la seva presència, amb les condicions de l’article 18.3. • D’ofici. • El Comitè Tècnic del Consell cregui necessària la seva presència

com a conseqüència de mal comportament o comportament antiesportiu per part d’un equip o del seu públic. En aquest cas,

1 Taula 16 € 2 taules 14,50 € 3 taules 13 €

Page 62: Jocs Esportius Escolars 2008

les despeses aniran a càrrec de l’equip responsable del comportament incorrecte.

El Delegat de Comitè portarà el rebut corresponent.

Les seves funcions són:

a) Observar el desenvolupament del partit. b) Observar l’actuació del Tutor de Joc (T.J.). c) Fer un informe del que ha succeït durant l’encontre.

Només en casos d’incidents greus podrà intervenir tractant d’ajudar el delegat de camp, els equips i els Tutors de Joc (T.J.). Recolzarà als T.J. sempre, inclòs si aquests decideixen suspendre el partit.

20. Faltes Hom entendrà per faltes, els fets o omissions contemplats en el present Reglament que siguin motiu de sanció. 21. Sancions

Tenint en compte el període educatiu en què es troben la majoria de les persones vinculades a aquest Reglament, les sancions han de tenir un caràcter més educatiu que no pas repressiu, sense perjudici de l’obligació dels òrgans jurisdiccionals de no permetre, en bé de la convivència esportiva, actituds contràries a aquesta i a la formació humana dels esportistes. Les sancions podran ser: amonestació, suspensió, desqualificació i expulsió. La desqualificació s’imposarà per un període de temps determinat. Quan la sanció consisteixi en suspensió per una o més jornades, s’haurà de complir immediatament després d’ésser imposada, a partir del primer encontre en que la persona sancionada hagués de participar. Els partits suspesos (ajornats) que es juguin entre setmana comptaran com a jornada de suspensió. 21.1 Qualsevol sanció derivada de l’aplicació dels articles 23.1 c), d) i e); 23.2 c), d) i e); 23.3 d); 24 b), c), d) i e); 25.1 i 25.5 haurà de ser aplicada pel Jutge Únic de competició i se’n donarà comunicació al director del centre.

Page 63: Jocs Esportius Escolars 2008

21.2 Si d’un mateix fet o fets successius es derivessin dues o més faltes, seran sancionades independentment. 21.3 Quan un esportista (jugador), preparador o delegat, sigui objecte d’expulsió definitiva o figuri en l’acta de l’encontre amb falta desqualificant, quedarà automàticament suspès per participar en les següents jornades, fins que el Comitè de Competició emeti la seva decisió. Aquesta suspensió es considera inclosa en la sanció que se li imposi. La seva participació en un encontre serà qualificada com a indeguda encara que no s’hagi rebut la decisió del Comitè. 21.4 Quan s’imposi una sanció a una persona que sigui titular de dues llicències com a esportista i/o delegat o entrenador no podrà actuar ni com a jugador ni com a delegat i/o entrenador fins al compliment de la sanció.

21.5 Si la persona sancionada no complís la totalitat de la sanció dins del curs en què li fou imposada, haurà de fer-ho en el següent curs. 21.6 Les sancions d’amonestació, suspensió i desqualificació seran executives, sense menyspreu dels recursos establerts en aquest Reglament. Les expulsions no seran efectives fins que la decisió no sigui refermada per la Junta del Consell. 22. Circumstàncies modificadores de la responsabilitat En el moment d’atribuir les sancions, els Comitès de Competició tindran en compte les circumstàncies modificadores de la responsabilitat que poguessin afectar directa o indirectament els fets. 22.1 Són circumstàncies modificadores atenuants:

a) No haver estat mai sancionat. b) Demostrar penediment de forma immediata i espontània.

Havent estudiat els recursos i amb l’existència d’un penediment dels infractors, el Comitè Tècnic podrà reduir les sancions.

En cas de reducció, aquesta modificació es comunicarà a la resta d’integrants del grup.

22.2 Són circumstàncies modificadores agreujants:

a) La reincidència o la reiteració. b) No acceptar immediatament les decisions dels tutors de joc.

Page 64: Jocs Esportius Escolars 2008

c) Incitar al públic o als companys de l’equip. d) En el cas d’entrenadors i delegats, ésser reincident o reiterant en el curs actual o anteriors.

23. Faltes produïdes en els encontres: esportistes

23.1 Les faltes comeses per un esportista contra un company, preparador o delegat, abans, durant o després d’un encontre, seran sancionades de la següent forma:

a) Comportament incorrecte o antisportiu, pronunciar paraules grolleres o realitzar gestos antisportius: des d’amonestació fins a suspensió per 2 jornades. b) Insults, amenaces, comportaments racistes de paraula o gestuals, joc violent o perillós o actituds coercitives: suspensió de 2 a 5 jornades. c) Intent d’agressió, o repel·lir l’agressió de 5 a 7 jornades. d) Agressió directa, recíproca o simultània, sense repetició dintre de l’acte: suspensió de 4 a 10 jornades. e) Agressió directa, recíproca o simultània, reiterada o lesiva: suspensió de 8 a 10 jornades.

23.2 Les faltes comeses per un esportista (jugador) contra els tutors de joc o jutges, abans, durant o després d’un encontre, seran sancionades de la següent forma:

a) Comportament incorrecte o antisportiu, desacatament o discussió de les decisions dels tutors de joc: d’amonestació a suspensió per 3 jornades. b) Insults, amenaces, o actituds coercitives: suspensió de 3 a 5 jornades. c) Intent d’agressió o agressió no consumada: suspensió de 4 a 7 jornades. d) Agressió consumada i no repetida: suspensió de 8 a 10 jornades. e) Agressió consumada i repetida: suspensió de 20 jornades a 2 cursos escolars.

23.3 Les faltes comeses per un esportista contra el desenvolupament normal d’un encontre, abans de començar o a la fi d’aquest, es sancionaran de la següent manera:

a) Fets que motivin el retard en començar o en reprendre un encontre: des d’amonestació fins a 2 jornades de suspensió. b) Desconsideració envers el públic o altres persones que no pertanyen al joc: des d’amonestació fins a 2 jornades de suspensió. c) Fets que motivin la interrupció anormal d’un encontre, definitivament o no, i que no es contemplin anteriorment: suspensió de 2 a 5 jornades.

Page 65: Jocs Esportius Escolars 2008

d) Agressió a algun espectador: suspensió de 3 a 10 jornades. 23.4 Si fos el capità, es considerarà com a circumstància agreujant dels fets.

A efectes de l’acompliment de sancions per suspensió, els partits de les eliminatòries classificatòries per a les finals dels Joc Esportius Escolars de Catalunya, també comptaran com a jornades de suspensió més.

24. Faltes produïdes en els encontres: preparadors i delegats Es considerarà delegat la persona que tingui la corresponent llicència i es situï en l’espai reservat a la direcció de l’equip.

Els preparadors i els delegats, que per la seva responsabilitat han d’ésser exemple davant dels seus esportistes, seran sancionats de la següent manera:

a) Els crits, els gestos o les actituds de desconsideració durant la celebració d’un encontre, que alterin el seu desenvolupament normal, se sancionaran des d’amonestació fins a suspensió per 4 jornades. b) Les amenaces o insults contra esportistes, preparador o delegat de l’equip contrari, tutors de joc, jutges o públic en general, seran sancionats amb suspensió de 5 a 10 jornades. c) Els fets recollits en els dos apartats anteriors si són reiteratius durant l’encontre i recriminats per part del tutor de joc, podran ésser causa agreujant i motiu de sanció fins a 20 jornades. d) La incitació a jugadors, acompanyants o públic, a actituds antiesportives: de 5 a 10 jornades de suspensió. e) La participació en actes col·lectius de fustigament, coacció o agressió envers el tutor de joc o jutge, o l’equip contrincant, se sancionarà des de 10 jornades de suspensió fins a desqualificació a perpetuïtat. f) Els insults, amenaces i comportaments racistes de paraula o gestuals: suspensió de 4 a 6 jornades.

24.1 Les faltes comeses per preparadors i delegats i no incloses en els apartats anteriors es regiran pels articles núm. 23.1, 23.2 i 23.3, encara que doblant la sanció. 24.2 La suspensió d’un esportista portarà aparellada una amonestació al seu preparador. Si aquesta amonestació es produeix tres vegades durant el curs, s’imposarà al preparador la seva suspensió per 1 jornada.

Page 66: Jocs Esportius Escolars 2008

24.3 La condició d’espectador d’un preparador o delegat, autor d’una falta ressenyada en els articles anteriors, serà considerada com a circumstància agreujant. 24.4 El delegat i/o entrenador serà responsable dels incidents que hagin provocat el seus seguidors i acompanyants. A efectes de l’acompliment de sancions per suspensió, els partits de les eliminatòries classificatòries per a les finals dels Joc Esportius Escolars de Catalunya, també comptaran com a jornades de suspensió més. Si durant un partit és sanciona a l’entrenador o delegat amb expulsió, en categories petites, es permetrà que faci aquestes funcions una persona adulta amb D.N.I. El Tutor de Joc reflectirà aquest fet a l’acta i farà constar el seu D.N.I. En categories superiors (a partir de pre-infantil, inclosa) aquestes funcions les farà el capità de l’equip. 25. Faltes produïdes en els encontres: entitats participants Els centres o entitats que inscriguin equips seran responsables, en tot moment, del bon ordre en el desenvolupament de l’activitat i del comportament dels seus esportistes, preparadors, delegats i qualsevol persona vinculada a l’entitat. 25.1 Si un directiu o persona responsable d’una entitat o centre participant intervé en aldarulls, coaccions, amenaces, insults, agressions o d’altres accions similars, podrà ser suspès de les seves funcions esportives des de 10 jornades fins a un any. El Jutge Únic podrà proposar a la Junta Directiva, a través del Comitè Tècnic, la suspensió a perpetuïtat. 25.2 Per causes contemplades en els arts. 25 i 25.1, la Junta Directiva podrà convocar el director del centre o el president de l’associació esportiva, els quals estan obligats a atendre la convocatòria. 25.3 Quan un encontre s’hagi de suspendre per l’actitud antiesportiva d’un dels dos equips, individual o col·lectiva, o dels seus acompanyants, es procedirà a donar per perdut l’encontre a l’equip que, de forma fefaent, en consti com a responsable, i seran sancionats amb un mínim de 3 jornades i un màxim de 10, el delegat i l’entrenador de l’equip. 25.4 Si un encontre se suspengués com a conseqüència de l’art.25.3, es consideraran perdedors tots dos i seran sancionats amb de 3 a 10 jornades els delegats i els entrenadors d’ambdós equips.

Page 67: Jocs Esportius Escolars 2008

25.5 En cas d’incompliment dels arts. 25.3 i 25.4, o en el cas de manifestacions violentes o comportaments racistes de qualsevol tipus, siguin per part dels esportistes o del públic, el centre o l’equip responsables dels fets podran ser sancionats amb:

a) L’obligació de jugar a porta tancada els encontres que determini el jutge únic, podent ser fins al final de la competició. b) Si això no fos possible, hauran de jugar en camp contrari o en la pista que determini el Comitè fins al compliment de la sanció. c) La pèrdua de tots els punts aconseguits fins al moment. Aquesta sanció podrà afegir-se a la del punt a). d) L’expulsió de l’equip de la competició, a proposta del Jutge Únic i amb l’aprovació de la Junta Directiva. e) En qualsevol cas, s’informarà a la direcció del centre i a la seva A.M.P.A. f) De les sancions imposades se’n donarà publicitat pels mitjans al nostre abast.

25.6 Si un equip es retirés un cop començat l’encontre:

a) Perdrà el partit. b) Se li descomptarà un punt de la classificació general. c) Pagarà les despeses dels Tutors de Joc i les despeses de desplaçament de l’equip contrari, si n’hi hagués. d) Perdrà el dret a classificar-se per a qualsevol final o campionat en la competició. e) Seran sancionades de 5 a 10 jornades la persona o persones que es demostri que han decidit la retirada. f) En cas de reincidència durant la temporada, l’equip serà exclòs de la competició, sense perjudici del seu dret d’apel·lació.

25.7 Segons sigui la gravetat dels fets, es podrà produir, a més a més, la inhabilitació de la instal·lació esportiva de l’entitat responsable, per un període d’1 a 3 jornades.

25.8 Serà circumstància atenuant de les sancions corresponents als articles anteriors, el fet que l’entitat o centre responsable prengui mesures disciplinàries contra el o els culpables i ho comuniqui al Comitè de Competició, a través del Comitè d’Organització, abans de les 48 hores següents als fets. 25.9 La inhabilitació d’una instal·lació esportiva prevista en l’art. 25.7 podrà ésser substituïda per l’obligatorietat de celebrar els encontres a porta tancada, quan les circumstàncies ho aconsellin.

Page 68: Jocs Esportius Escolars 2008

25.10 Les faltes compreses en els articles 23 al 25.9, ambdós inclosos, podran ésser sancionades amb la retirada de l’equip de la competició i se’n donarà publicitat. Aquesta sanció sols podrà aplicar-la la Junta Directiva, a proposta del Comitè Tècnic per recomanació del Comitè de l’esport corresponent. Aquesta sanció serà inapel·lable. 26. Al·legacions Qualsevol Centre o Entitat té dret a presentar reclamacions o al·legacions per fets produïts abans, durant i després d’un encontre, així com a conèixer els annexes a les actes dels partits. L’escrit d’al·legacions, on es raonaran els fets i s’exposaran totes les dades que es creguin necessàries, haurà d’obrar en poder del Comitè de Competició, a través dels Comitès Organitzadors, com a màxim 72 hores després que el Comitè hagi donat a conèixer els fets. A partir d’aquest termini, els Comitès només admetran les al·legacions que ells mateixos sol·licitin. Qualsevol al·legació ha d’estar escrita en termes adequats de respecte a totes les parts implicades, en cas de no ser així, aquest fet serà susceptible de sanció. Tanmateix, hauria d’anar signat i identificat per la persona responsable de l’entitat corresponent. 27. Recursos

27.1 Contra la decisió del Comitè de Competició i si és el cas, contra la del Comitè Organitzador, podrà interposar-se recurs d’alçada davant del Comitè Tècnic Esportiu, d’acord amb el R.R.I. del Consell, en el termini de 5 dies feiners a comptar des de la notificació en ferm. 27.2 L’òrgan de màxim recurs és la Junta Directiva del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona. 27.3 Qualsevol recurs ha d’estar escrita en termes adequats de respecte a totes les parts implicades, en cas de no ser així, aquest fet serà susceptible de sanció. Tanmateix, hauria d’anar signat i identificat per la persona responsable de l’entitat corresponent. 27.4 Tot allò que no es contempla en aquest Reglament es regularà per les normes dels diferents Comitès, aprovades per la Reunió de cada esport i per la Junta Directiva a proposta del Comitè Tècnic. Si de cas hi manca, es regularà

Page 69: Jocs Esportius Escolars 2008

pels Reglaments Generals de Competició de les Federacions respectives i les normes de disciplina esportiva del Consell Català de l’Esport. 28. Els Tutors de Joc Normes bàsiques dels Tutors de Joc (T.J.): INSCRIPCIÓ: Els T.J. hauran de sol·licitar la seva inscripció al Consell a cada curs escolar, i serà la Junta Directiva qui les accepti, basant-se en criteris d’aptitud i de comportament. FORMACIÓ: Els T.J. hauran de rebre un curs formatiu per desenvolupar correctament la seva tasca. COMPROMÍS: Els T.J. han d’arribar puntuals al partits, trametre degudament complimentades les actes a les oficines del Consell i recollir els rebuts dels partits els dies indicats. També han de comunicar, si és el cas, la seva renúncia a participar en una jornada concreta una setmana abans. INTEGRITAT: El T.J. ha de comportar-se en tot moment de forma imparcial, sense afavorir cap dels contrincants i tractant els jugadors, entrenadors, delegats i acompanyants de forma equànime i educada. IMATGE: Els T.J. hauran d’anar degudament uniformats quan desenvolupin la seves funcions. FILOSOFIA: Els T.J. han de ser aplicadors de la filosofia de l’esport escolar i els valors que d’ella es deriven, on la participació i el divertiment han d’estar per damunt de la competitivitat i l’enfrontament. INTERVENCIÓ: Els T.J. vetllaran per la correcta aplicació dels reglaments. EDUCACIÓ: Els T.J. han de procurar adaptar aquests reglaments a les capacitats, edats i característiques dels jugadors. Ensenyant, si és necessari, la forma correcte d’executar accions i adaptar comportaments. REMUNERACIÓ: Els T.J. tenen dret a rebre una quantitat econòmica (aprovada per l’Assemblea del Consell) per la seva intervenció, els desplaçaments als partits i, en cas necessari les dietes.

Page 70: Jocs Esportius Escolars 2008
Page 71: Jocs Esportius Escolars 2008

FORMACIÓ I RECURSOS FORMATIUS Índex

1. FORMACIÓ 2. LA FINESTRA DELS ENTRENADORS

3. BORSA DE TREBALL 4. BORSA DE TREBALL

5. PLA DE GARANTIA SOCIAL

6. DEPARTAMENT D’INVESTIGACIÓ

Page 72: Jocs Esportius Escolars 2008

1. FORMACIÓ L’esport és l’entorn essencial per al desenvolupament psicosocial de l’infant però a l’hora de participar en les competicions esportives, aquestes, molt sovint, responen més als models de l’esport professional que no a les veritables necessitats formatives dels infants. El joc net, l’esforç, l’autocontrol, la perseverança, el treball en equip, l’autoconfiança, l’autoestima, l’equilibri emocional, el respecte cap a els altres són alguns dels valors que potencien la pràctica esportiva i que haurien d’esdevenir la seva senyera.

Per aquest motiu el Consell considera la formació imprescindible pel bon funcionament de les activitats i per l’educació dels nois i noies en edat escolar que participen als nostres Jocs. La formació estarà estretament interrelacionada amb l’espai que des del Consell es dedica a la investigació, i farà especial èmfasi en els aspectes pedagògics i psicològics, a banda de la formació tècnica i tàctica esportiva. Per a desenvolupar aquesta tasca, comptem amb professionals acreditats i amb experiència. Ells han de ser font de coneixements i de transmissió de valors per a tots els agents que intervenen en la formació integral dels nens i nenes de Barcelona. Cursos de Tutors de Joc Els tutors de joc són una peça clau en el esports d’equip, ja que són els encarregats de tutoritzar el joc, i això va més enllà d’aplicar el reglament. Per tant la seva formació serà essencial per al bon funcionament dels Jocs Esportius Escolars de Consell. Aquests cursos capacitaran als alumnes aptes per a ser Tutors de Joc (T.J.) del Consell, sempre i quan hagin sol·licitat la seva admissió i aquesta hagi estat aprovada per la Junta Directiva. Els cursos que es preveuen fer són:

T.J. de bàsquet T.J. de futbol-5 T.J. de futbol-7/11

T.J. de voleibol T.J. de hoquei patins T.J. de handbol

Page 73: Jocs Esportius Escolars 2008

Tots aquest cursos es realitzaran al setembre i cada cop que hi hagi prou demanada. En cas que alguna entitat estigués molt interessada i presentés un nombre de persones suficient, es podrien obrir altres cursos. Cursos de Monitors, Entrenadors i Coordinadors Per donar facilitats a totes les entitats del Consell es seguiran fent cursos i seminaris, i més tenint en compte que a fi de poder participar com a tècnic en programes d’esport escolar promoguts o subvencionats pel Consell Català de l’Esport (les Competicions del Consell ho són), serà necessari acreditar com a mínim una formació bàsica esportiva (ex: Cursos d’Iniciació a Tècnics Esportius, Seminaris d’Esport Escolar, curs de monitors de les diferents Federacions o d’altres formacions esportives superiors). Aquesta acreditació mínima serà necessària per tal de poder tramitar la llicència d’entrenador. En el transcurs d’aquest curs escolar s’oferiran, per tal de continuar cobrint les necessitats de les nostres entitats, diferents tipologies de cursos:

1. Seminari d’Esport Escolar de Futbol 5 i/o Futbol 7-11. (50h.) 2. Seminari d’Esport Escolar de Bàsquet. (50h.) 3. Curs d’Iniciació a Tècnic d’Handbol. (50h.) 4. Curs d’Iniciació a Tècnic de Voleibol. (50h.) 5. Curs de Joc i Esport en edat escolar. (educadors esportius) (50h.) 6. Curs de gestió de petites entitats esportives. (coordinadors) (50h.) 7. Curs d’aprofundiment al futbol 5 i/o Futbol 7-11. (15h.) 8. Curs d’aprofundiment al bàsquet. (15h.)

Preu: 70€ per alumne, excepte el cursos número 7 i 8 que tenen un preu de 21€. Els centres que realitzin la inscripció de 3 o més alumnes tindran un descompte del 25% en la tercera i successives inscripcions. Requisits: ser major de 16 anys i portar la documentació requerida (certificat d’estudis, fotocopia del DNI, una foto i, en cas de ser menor d’edat, una autorització del pare, mare o tutor/a legal). En el cursos d’aprofundiment cal haver realitzat abans el curs d’iniciació d’aquell esport. Lloc: aules i pistes d’alguna entitat de Barcelona. Els interessats poden adreçar-se a les oficines del Consell.

Page 74: Jocs Esportius Escolars 2008

Professorat: titulacions adequades als continguts (pedagogs, psicòlegs, mestres d’educació física, llicenciats d’I.N.E.F., entrenadors esportius...). Nº d’alumnes per curs: entre 20 i 40 persones. Continguts:

Bloc comú de 15 hores (CURSOS 1, 2, 3, 4, 5 i 6): Fonaments pedagògics i psicològics, primers auxilis, concepció de l’esport escolar. Bloc específic de 35 hores (CURSOS 1, 2, 3 i 4): Fonaments de tècnica individual i tàctica, metodologia i tècnica d’entrenament, condició física i direcció d’equip.

Bloc específic de 35 hores (CURS 5): Paper del Joc en la iniciació esportiva, jocs esportius i preesportius, la pluridisciplinarietat i/o l’especialització precoç, pràctica d’activitats alternatives en la iniciació esportiva, el joc i les capacitats condicionals i coordinatives, i fonaments bàsics dels esports col·lectius Bloc específic de 35 hores (CURS 6): Organització, planificació, direcció de tècnics, gestió dels recursos materials, humans, econòmics..., innovació i recerca. Bloc específic de 15 hores (CURS 7 i 8): Aprofundiment de la tècnica, la tàctica, la metodologia, la condició física i la direcció d’equip. Reconeixement i certificació: Els cursos (CURS 1, 2, 3, 4, 5 i 6) estan reconeguts mitjançant una certificació d’assistència signada per l’Escola Catalana de l’Esport del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Cada alumne rebrà un certificat d’assistència i, en el cas dels Cursos d’Iniciació a Tècnic, les hores fetes convalidaran per al Curs de Tècnic Esportiu de Nivell I que organitza el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Informació i inscripcions: Els fulls d’inscripcions es poden recollir en el mostrador del Consell o bé es poden baixar de la plana web www.elconsell.cat. El termini finalitza 2 setmanes abans a la realització dels cursos.

Totes les escoles interessades en què organitzem qualsevol altre model de curs d’iniciació a tècnics esportius diferent als ja programats, també poden posar-se en contacte amb el Consell.

Page 75: Jocs Esportius Escolars 2008

CURS DATA HORARI PREU

Curs de gestió de petites entitats esportives (coordinadors) Del 10 al 28 de Setembre

Seminari d’Esport Escolar de Futbol 5 i/o Futbol 7-11

Seminari d’Esport Escolar de Bàsquet

Curs d’iniciació a tècnic d’esport de Voleibol

Curs d’iniciació a tècnic d’esport de Handbol

Del 17 de Setembre al 05 d’Octubre

De dilluns a divendres de 18 a 21:30h

70€

Curs d'aprofundiment al Bàsquet

Curs d’aprofundiment al Futbol 5 i/o Futbol 7-11

Curs d’aprofundiment al Voleibol

Descans entre fases (1 setmana)

De dilluns a divendres de 18 a 21:30h

21€

Curs de Joc i Esport en edat escolar (educadors esportius)

Seminari d’Esport Escolar de Futbol 5 i/o Futbol 7-11

Seminari d’Esport Escolar de Bàsquet

Curs d’iniciació a tècnic d’esport de Voleibol

Curs d’iniciació a tècnic d’esport d’Handbol

Juny - Juliol De dilluns a divendres de 18 a 21:30h

70€

Programa de seminaris i taules rodones Durant el curs 2007-2008 es programaran seminaris de 4 hores, conferències, xerrades i taules rodones per tal que les persones vinculades a l’esport escolar puguin reciclar, ampliar i enriquir els seus coneixements. Per aquestes propostes es comptarà amb el departament d’investigació per a l’elecció de temes, però també estem oberts a propostes de les entitats. Aquest seminaris és podríen denominar de “contracte”, ja que els podeu comprar i els nostres professors anirien a la vostra entitat en els dies i hores que convinguem. El cost dels seminaris serà de 120€. Alguns que proposem són:

Page 76: Jocs Esportius Escolars 2008

Jocs reduïts a l’esport. Una eina bàsica per ensenyar la tècnica i la tàctica Com actuar davant les faltes de disciplina i atenció dels nens i joves Joc per conceptes en categories de formació La preparació física en adolescents Diferents metodologies per a l’esport escolar El treball de porter en el futbol-5 Iniciació esportiva i la preparació física mitjançant el joc Bàsquet. Defensa en zona Utilització del llenguatge a l’esport escolar Elecció dels fonaments en situació de joc real Els millors exercicis per millorar la defensa individual al bàsquet L’escalfament al futbol 7-11: jocs amb pilota

Si esteu interessats en realitzar aquests o d’altres seminaris, xerrades o taules rodones podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.

2. FINESTRA DE L’ENTRENADOR Aquest és un espai de la nostra web (no oblideu de visitar-lo) creat per oferir recursos per formar, educar i instruir als tècnics, monitors i coordinadors en diferents aspectes: metodològics, didàctics, tècnics, d’organització, comunicació i gestió. A mes, aquest a de ser un espai d’intercanvi. D’aquesta manera, col·laborant i sumant, podem fer d’aquesta “finestra” un recurs molt útil per a tots els que treballeu a l’esport escolar. Us animem, doncs, a enviar les vostres aportacions de:

Jocs Sessions Quaderns Etc.

Recordeu que vosaltres (els tècnics) sou l’element bàsic i fonamental en el procés d’ensenyament-aprenentatge i teniu a les vostres mans la possibilitat de motivar i fer aprendre els infants o la possibilitat de fer entrenaments avorrits i tristos i aconseguir que els nens i nenes acabin canviant d’activitat. Esperem que aquest espai sigui útil i ajudi a millorar el treball i la tasca que feu amb els vostres alumnes que practiquen esport escolar amb ganes i il·lusió.

Page 77: Jocs Esportius Escolars 2008

Així mateix, ens interessa conèixer els vostres dubtes i les preguntes aquelles que sorgeixen a l’hora de plantejar-se això de l’esport escolar. No dubteu en enviar-nos les consultes que considereu oportunes al Departament d’Investigació i Desenvolupament del Consell.

3. BORSA DE TREBALL El Consell disposa d’una borsa de treball on-line, tant per als interessats en treballar a l’esport escolar com per les entitats que cerquen personal per al desenvolupament de les seves activitats esportives. La nostra borsa és un espai idoni sobretot a l’inici de temporada. És un espai web fàcil d’utilitzar, cada cop amb més ofertes i demandes. Tanmateix, i en consonància amb el pla de garantia social, a la borsa de treball podeu trobar auxiliars esportius amb moltes ganes de treballar, després d’haver realitzat les formacions i les pràctiques corresponents, amb il·lusió i motivació.

4. PLA DE GARANTIA SOCIAL Des del Departament de Formació del Consell col·laborarem amb la iniciativa de l’Escola Lexia perquè els nois i noies amb discapacitat tinguin la possibilitat de treballar per a l’esport en edat escolar a través d’aquest Pla de Garantia Social (P.G.S.) que els permetrà aconseguir una titulació per desenvolupar les tasques de suport als educadors esportius. La nostra col·laboració es basa en el compromís d’incloure els joves que finalitzin aquest curs (de dos anys de duració) a la nostra borsa de treball. Cada any aquests joves hauran de fer unes pràctiques. El Departament de Formació s’encarregarà de trobar centres on poder-les dur a terme i també s’introduiran com a educadors de suport a les activitats del Consell, com per exemple a les trobades esportives. Per tal d’assegurar la inclusió d’aquests joves, en el transcurs del curs es programaran seminaris i d’altres formacions encaminades a entendre la diversitat com un fet enriquidor i la importància i necessitat de donar sortida laboral a aquestes persones.

Page 78: Jocs Esportius Escolars 2008

5. DEPARTAMENT D’INVESTIGACIÓ Aquest departament serà el responsable del treball de recerca tècnica i pedagògica encaminat a crear una supranormativa per a l’esport educatiu de la ciutat de Barcelona. Aquesta ha de ser el marc idoni per a les diferents edats i esports. Tanmateix, des del departament es realitzarà el seguiment de la seva aplicació i l’estudi de les correccions necessàries. Per aquesta tasca es comptarà amb els experts més preparats del sector així com es buscarà la complicitat i la conformitat de les administracions corresponents. Objectius:

• Revisió amb criteris pedagògics dels reglaments en els esports col·lectius. • Revisió amb criteris pedagògics de les normatives dels esports individuals. • Estudi de comportament dels diferents agents que intervenen en l’esport

escolar. • Creació de comitès d’experts específics. • Aprovació d’un primer document (supranormativa) emparat per

l’Administració. • Suports de les propostes del departament de Promoció Esportiva. • Suport científic de les campanyes impulsades des del departament de

Promoció Esportiva com són “noia i esport” i “obesitat infantil”. • Recerca de noves nomenclatures en l’àmbit de l’esport escolar, per

exemple: àrbitre = tutor de joc, entrenador = educador esportiu. • Elaboració d’encàrrecs rebuts al departament per part de les

administracions o altres institucions. Promoció i Assessorament esportiu i Servei de Consultoria Des del departament s’impulsaran les campanyes de promoció de la pràctica esportiva a les escoles, i s’assessorarà a totes aquelles que s’iniciïn a la participació esportiva, bàsicament des dels aspectes tècnics i pedagògics. També es vol incidir en els centre escolars que malgrat hagin tingut una trajectòria consolidada a la participació d’activitats necessitin un recolzament per tal de trobar el model més adient a la seva idiosincràsia. Des d’aquest departament podreu disposar:

• Campanyes de promoció de la pràctica esportiva a les escoles.

Page 79: Jocs Esportius Escolars 2008

• Personal professional amb experiència en l’esport escolar i l’organització d’esdeveniments esportius. (titulats en C.A.F.E., M.E.F.,A.D.E.,P.R.I.)

• Ajut per a la definició i elaboració de programes esportius. • Assessorament a l’organització i participació esportiva. • Departament d’esports. • Recursos humans. • Mediadors de conflictes. • Recolzament a l’organització d’esdeveniments. • Grup d’estudis de noves propostes.

Des del Departament de Promoció i Assessorament Esportiu i des del Servei de Consultoria hi haurà una estreta relació amb el Departament d’Investigació. El servei d’assessorament serà gratuït per a les escoles inscrites en el Consell. Adreça electrònica per a temes relacionats amb els departaments de formació, promoció i assessorament, investigació, consultoria i borsa de treball: [email protected]

Page 80: Jocs Esportius Escolars 2008

ALTRES ACTIVITATS I SERVEIS Índex

1. PLA CATALÀ DE L’ESPORT A L’ESCOLA 2. PLA DE L’ESPORT ESCOLAR DE LA CIUTAT DE BARCELONA

3. CAMPANYA “ESCOLA A ESCOLA”

4. SOPAR DE L’ESPORT ESCOLAR

5. CASA DE COLÒNIES-ALBERG CAN FONT

6. ESTADES D’ESTIU

7. FUNDACIÓ DE L’ESPORT ESCOLAR

8. ESPORT SENSE BARRERES

9. PREMIS A L’ESPORTIVITAT “COMPTA FINS A 3”

Page 81: Jocs Esportius Escolars 2008

1. PLA CATALÀ DE L’ESPORT A L’ESCOLA

Els Departaments d'Educació i de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, aquest últim mitjançant la Secretaria General de l'Esport, van impulsar ja el curs passat el que ara se’n diu: Pla Català d’Esport a l'Escola, adreçat principalment a incrementar la participació dels infants i joves en activitats físiques i esportives en horari no lectiu en el propi centre educatiu i, alhora, emprar aquestes pràctiques per a la difusió i educació en valors i per a l'adquisició d'hàbits saludables.

Els agents del pla:

El desenvolupament d'aquest Pla en el territori fa que sigui necessària la intervenció coordinada de diversos agents, entre els quals podem destacar els següents:

• Generalitat de Catalunya, mitjançant els Departaments d'Educació i de la Presidència. (Secretaria General de l'Esport) • Centres educatius públics i privats. • Consells Esportius. ( a Barcelona ciutat el Consell de l’Esport Escolar) • Ajuntaments.

Així doncs, el Consell té les següents tasques envers el Pla:

1. Impulsar el projecte a la ciutat de Barcelona amb col·laboració de la Representació Territorial de l’Esport i el Servei Territorial d’Educació. 2. Donar suport als/les coordinadors/es del Pla Català d’Esport a l’Escola dels Centres Educatius, i organitzar activitats periòdiques de formació, d’intercanvi d’experiències o de caràcter lúdic i recreatiu. 3. Assessorar al centre Educatiu en el disseny i elaboració del projecte i fer-ne el seguiment. 4. Assessorar als centres en la creació de les Associacions Esportives Escolars. ( A.E.E.) 5. Fer arribar al centre Educatiu un ajut econòmic, en concepte de subvenció, que serà aplicable a les activitats del Pla. 6. Facilitar l’accés dels nois i noies participants, els dinamitzadors/es i personal tècnic al programa, a l’assegurança pertinent, amb cobertura d’accident i responsabilitat civil. 7. Organitzar jornades i cursos de formació per a dinamitzadors/es i monitors/es i també per a pares i mares. 8. Programar i coordinar activitats intercentres o trobades esportives.

Page 82: Jocs Esportius Escolars 2008

Per a qualsevol qüestió del Pla Català d’Esport a l’Escola us podeu adreçar a les nostres oficines o bé fer arribar un correu electrònic a l’adreça: [email protected]

Page 83: Jocs Esportius Escolars 2008

Dimecres Joc.I.E.S.port Aquest curs 07/08 des del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona us volem proposar a tots aquells I.E.S. que estan inscrits al P.C.E.E. un nou programa. Com a 3r any en funcionament del P.C.E.E. volem involucrar més a tots aquells centres que formen part d’aquest gran repte que és augmentar el número de participants en esport escolar i per facilitar les coses a tots/es els/les coordinadors/es hem pensat en programar ja des de principi de curs el què en direm “Dimecres Joc.I.E.S.port”. PROGRAMACIÓ Programarem un calendari d’activitats puntuals de diferents esports. Les activitats es desenvoluparan els primers dimecres de cada mes. COORDINACIÓ La coordinació correspondrà al Consell, a través dels seus comitès esportius o del seu equip tècnic. DINAMITZACIÓ Aquestes activitats estaran dinamitzades per un dels centres, prèviament concretat, que acollirà a tots els Instituts i esportistes inscrits per a participar, tan sigui a les seves pròpies instal·lacions com a d’altres FORMACIÓ Com que el que pretenem és promoure aquelles activitats esportives que no es practiquen gaire i això comporta una mica de desconeixença sobre la normativa i el joc. Les formacions seran prèvies a la jornada i s’adreçaran als dinamitzadors. Estaran dirigides per agents instructors de cada una de les modalitats esportives. Els nois i noies que fessin la formació poguessin rebre una certificació en iniciació esportiva de la modalitat triada. SEGUIMENT A la plana web del Consell www.elconsell.cat publicarem després de cada jornada un quadre classificatori amb els IES participants i la quantitat d’esportistes inscrits a les activitats. Els I.E.S. amb més participació (tant en el còmput d’esportistes com en el còmput de jornades) seran premiats al finalitzar el programa. CALENDARI

Activitat Formació 7/11/2007 FUTBOL FLAG 17-24/10/2007 5/12/2007 CURSES D’ORIENTACIO 12-19/11/2007 9/1/2008 SHOOT-BALL 12-19/12/2007 6/2/2008 TENNIS TAULA 16-23/1/2008

Page 84: Jocs Esportius Escolars 2008

5/3/2008 KORFBAL 13-20/2/2008 2/4/2008 ATLETISME 12-26/3/2008 7/5/2008 BADMINTON 9-16/4/2008 21/5/2008 Trobada Joc i Esport 2008 ? 4/6/2008 VOLEI PLATJA Sense formació

2. PLA DE L’ESPORT EN EDAT ESCOLAR DE LA CIUTAT DE BARCELONA L’AJUNTAMENT PROMOU LA PRÀCTICA ESPORTIVA FORA D’HORARI ESCOLAR El Pla de l’Esport en Edat Escolar és un projecte impulsat per l’Institut Barcelona Esports (I.B.E.) de l’Ajuntament de Barcelona, elaborat conjuntament amb altres institucions, entitats, associacions, centres educatius i instal·lacions esportives. El pla té l’objectiu de promoure la pràctica esportiva entre els nens, nenes i joves entre 3 i 18 anys fora de l’horari escolar, com a instrument de transmissió de valors educatius i per fomentar l’adquisició d’hàbits saludables. En la primera fase d’implantació del Pla s’ha editat la Guia d’oferta esportiva per infants i joves disponible cada setembre. En la segona fase, s’ha augmentat el número d’entitats adherides, arribant a un total de 268 entitats de la ciutat (poliesportius municipals, centres educatius...), que ofereixen prop de 78.000 places agrupades en 98 modalitats esportives diferents. En aquesta segona fase, l’ IBE ha creat el CCE (Consell de Coordinació Esportiva) que agrupa als representants de totes les entitats implicades en el Pla. Aquest òrgan, a través d’un procés participatiu, ha prioritzat i dissenyat les línies d’actuació i els reptes que han de millorar les condicions pedagògiques de l’esport en edat escolar. Les tres àrees sobre les quals es vol incidir són les següents: • Transmissió de valors positius i adaptació dels sistemes de competició • Captació i formació de professionals de l’esport en edat escolar • Gestió i ús dels espais esportius escolars

La intenció d’aquest pla és la de compartir un nou projecte on es busca la coordinació dels agents implicats per tal de millorar el conjunt de l’oferta esportiva de la ciutat. Amb aquesta idea doncs, el Consell de Coordinació Esportiva ha de ser un canal de comunicació i de participació on, de manera conjunta, es treballi per avançar i millorar en l’àmbit de l’esport escolar.

Page 85: Jocs Esportius Escolars 2008

Així doncs, el Pla de l’Esport pretén ser una eina de diàleg, oberta a la participació i als suggeriments de tots els agents implicats. Aquest nou projecte contribuirà a fer de Barcelona una ciutat més activa i implicada amb la seva organització esportiva.

Per a més informació Institut Barcelona Esports : www.bcn.cat/esports

3. CAMPANYA “ESCOLA A ESCOLA” Des del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona estem promocionant l’esport escolar de la nostra ciutat i aquest curs hem pensat que encara hi ha moltes coses a fer i a iniciar, per aquest motiu iniciarem una campanya anomenada “ Campanya Escola a Escola”, des de la qual es pretén fer arribar a totes aquelles escoles i centres educatius totes les activitats que des del Consell es promocionen any rere any . Així doncs a partir de setembre programarem visites concertades amb les escoles i centres educatius amb la intenció d’ informar i aconsellar sobre totes aquelles modalitats esportives de les que disposem. L’objectiu d’aquesta campanya és senzill, aconseguir que cada una de les escoles o dels centres educatius de la nostra ciutat conegui tot el ventall d’activitat esportives que des del Consell portem a terme. 4. SOPAR DE L’ESPORT ESCOLAR El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, organitza, a principis de juny, la XVIIa edició del “SOPAR DE L’ESPORT ESCOLAR”. Aquest acte, serveix de cloenda a les activitats del curs, i vol ser un punt de trobada entre totes les persones i entitats que d’una forma o altra estan involucrades en l’esport de promoció: escoles, clubs, associacions esportives, administracions, empreses, premsa, federacions esportives, tècnics, tutors de joc, voluntaris, etc. Quasi bé cada curs, el sopar del Consell compta, també, amb l’assistència del Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, diferents Consellers i Regidors municipals, Presidents de Federacions Esportives, representants dels mitjans de comunicació, Presidents de Clubs Esportius i altres entitats esportives i Directors d’Escoles.

Page 86: Jocs Esportius Escolars 2008

5. CASA DE COLÒNIES/ALBERG CAN FONT

Per poder organitzar estades d’estiu i per poder anar creant un patrimoni que consolidés encara més la nostra entitat, es va adquirir i adequar una masia a la comarca de La Selva i es van construir instal·lacions esportives. L’alberg està pensat per poder acollir grups d’adults, famílies, convivències escolars, colònies, etc., al llarg de tot l’any. L’alberg-casa de colònies Can Font, s’ha donat a la Fundació de l’Esport Escolar de Barcelona. Descripció: És una antiga casa de pagès del segle XVIII, restaurada conservant l’antiga estructura. Situada a l’entrada del petit poble de Brunyola (La Selva) i envoltada de boscos de la propietat i camps de conreu, consta de planta i pis i una construcció annexa, amb cobertura de teula de dos vessants, paller i àmplia era, disposa de tots els serveis necessaris per a fer la vostra estada tranquil·la i agradable:

• Pista polisportiva de 45 x 32m. • Piscina d’estiu. • 2 pistes de petanca i 4 de bitlles catalanes. • Sala de jocs, taller, sala de TV, menjador i cuina. • Calefacció central. • Espai per fer acampades. • Bicicletes i material específic per a cada esport.

Hem encarregat la gestió de l’Alberg – Casa de Colònies a l’Associació Esportiva l’Eixample. (C/Diputació, 17-19 Telèfon: 93-426.99.21)

Page 87: Jocs Esportius Escolars 2008

Qualsevol responsable d’escola, de l’A.M.P.A., d’Associació Esportiva, etc., que vulgui visitar, detalladament la instal·lació, ens agradaria poder convidar-lo i acompanyar-lo en la visita. Podeu concertar la visita trucant a les oficines del Consell o de l’A.E. l’Eixample.

6. ESTADES D’ESTIU

Cada estiu, el Consell , a través de l’A.E. l’Eixample, ofereix les seves estades d’estiu a Can Font.

Les Estades pretenen ser, sobretot, un espai de divertiment per als nens/es i per això, a part d’ activitats esportives, podran fer-ne d’altres de lleure com tallers, jocs, gimcanes, etc. La proposta de dates per al proper curs estarà disponible alguns dies abans de Setmana Santa. La oferta consistirà en dos torns independents d’una setmana de durada.

Page 88: Jocs Esportius Escolars 2008

7. FUNDACIÓ DE L’ESPORT ESCOLAR

L’objectiu principal de la Fundació de l’Esport Escolar és promoure les condicions adequades, que siguin possibles, perquè tots els infants, adolescents, i joves en edat escolar de Barcelona puguin practicar el seu esport. Jornades La Fundació, organitza entre març i maig, unes jornades sobre esport escolar, amb la participació de personalitats del món educatiu i esportiu. Fins al moment ja s’han tractat temes com la immigració, l’adolescència, els valors i la realitat actual de l’esport escolar. Casa de colònies L’alberg de què disposa al poble de Brunyola (La Selva) permet oferir cada any a les famílies dels centres afiliats l’oportunitat de fer estades, colònies, caps de setmana, convivències escolars, acampades, etc. (Veure apartat d’altres serveis i activitats del Consell.

8. ESPORT SENSE BARRERES Des del Consell s’inicia amb molta il·lusió un nou projecte que pretén fer arribar l’esport a tothom; sense excloure a ningú i trobant en la diversitat una font de riquesa.

ESPORT SENSE BARRERES: TOTHOM HI POT JUGAR! ENGRESCA’T Objectius:

Fer servir l’esport com a eina integradora de tots els col·lectius. (amb discapacitat o no)

Prendre consciència que les persones amb diferents tipus de discapacitat també tenen dret a practicar l’esport. L’esport és per a tothom.

El projectes es durà a terme en:

Jornades multiesportives sense barreres: activitats esportives compartides amb nens i nenes amb discapacitat i sense.

Page 89: Jocs Esportius Escolars 2008

Xerrades informatives a les escoles i entitats que ho sol·licitin i que estiguin interessades.

9. PREMIS A L’ESPORTIVITAT “COMPTA FINS A TRES”

Bases de la Setena Convocatòria. Curs 2007-2008 La Taula de l’Educació Física i l’Esport en edat escolar de la ciutat de Barcelona convoca anualment, des de fa set cursos, els PREMIS “COMPTA FINS A TRES” en el marc de la campanya de promoció dels valors educatius de la competició esportiva escolar que duu el mateix nom. Des de fa un any, s’ha apostat per la creació de diferents categories de premis fent extensiva la convocatòria als diversos agents tant col·lectius com individuals implicats en l’esport en edat escolar. En aquest sentit, es podran nominar: tutors/es de joc, educadors/es, dinamitzadors/es, entitats, centres educatius, AMPAs, projectes o experiències, que hagin destacat pel seu treball potenciant els valors educatius de l’esport al llarg del curs. Com a novetat per aquesta setena convocatòria, es crearà el premi per un esportista d’elit que hagi destacat pels seus valors referents al joc net, companyonia, esperit de superació, etc. No obstant, es manté la possibilitat, ja contemplada en convocatòries anteriors, que entrenadors/es participants a la competició del CEEB i coordinadors/es de cada modalitat esportiva puguin proposar al jurat la concessió d’un premi a altres esportistes, equips i/o aficions que hagin destacat per l’esportivitat del seu comportament en el moment d’enfrontar-s’hi. Finalment, el jurat es reserva el dret d’atorgar un guardó especial a aquelles iniciatives o actuacions de les que tingui coneixement, que treballin d’acord amb l’esperit dels premis i que consideri oportunes.

Page 90: Jocs Esportius Escolars 2008

Els formularis per efectuar les nominacions i presentar projectes i/o experiències es distribuiran des de la seu del Consell Esportiu Escolar de Barcelona i des de la pàgina web de la campanya www.comptafinsatres.com Totes les nominacions i les propostes s’hauran de fer arribar per correu electrònic a l’adreça [email protected] amb data límit dimecres 14 de maig de 2008. Jurat El jurat que atorgarà els premis estarà integrat pels representants de les diverses entitats i institucions que composen la Taula de l’Educació Física i l’Esport en edat escolar de la ciutat de Barcelona. El jurat es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis i de decidir en tot allò que no hagi estat previst. Lliurament dels guardons A principis del mes de juny de 2008, la secretaria de la Taula informarà directament els guanyadors i les guanyadores dels premis, i en farà públics els noms. L'acte de lliurament dels guardons se celebrarà el dimecres 18 de juny de 2008, a les 18 hores, a la Sala d’actes de l’INEFC-Barcelona (av. de l’Estadi s/n).

Page 91: Jocs Esportius Escolars 2008