LLibre Ceeb 2010 2011

210
CURS 2010/2011 JOCS ESPORTIUS ESCOLARS

description

LLibre del Curs 2010/2011

Transcript of LLibre Ceeb 2010 2011

Page 1: LLibre Ceeb 2010 2011

CURS 2010/2011JOCS ESPORTIUS

ESCOLARS

Page 2: LLibre Ceeb 2010 2011

El llibre del CEEBCurs escolar 2010/2011

Jocs Esportius EscolarsPla Català de l’Esport a l’Escola

(Programes de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de

Catalunya)

ÍNDEX GENERAL

1. INFORMACIÓ GENERAL

2. ACTIVITATS ESPORTIVES

3. COMPETICIONS D’ESPORTS D’EQUIP

4. REGLAMENT GENERAL DE COMPETICIÓ

5. FORMACIÓ I RECURSOS FORMATIUS

6. ALTRES ACTIVITATS I SERVEIS

En tot el text d’aquest llibre, qualsevol referència a l’entrenador, esportista, tutor de joc, etc. expressada en gènere masculí, no és pas una discriminació, i s’aplica, naturalment, també al gènere femení. Aquesta formulació s’ha triat solament per simplificar.

Page 3: LLibre Ceeb 2010 2011

CONSELL DE L’ESPORT ESCOLAR DE BARCELONA

L’any 1977, un grup d’escoles va fundar l’entitat que avui és el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. Els objectius fundacionals eren ben clars: fer esport, utilitzar-lo com a eina educativa i organitzar-lo des de la pròpia escola.

Avui, 33 anys després de la constitució del CEEB, aquests objectius encara són vigents perquè entenem que són els que la societat demanda. És per això que seguim posant èmfasi en els aspectes més educatius de l’esport i en l’actitud de tots els agents que l’envolten.

Des del CEEB volem apropar la pràctica i la competició esportiva a tots els nens i nenes, adolescents i joves que ho desitgin. Ho volem fer per dues raons fonamentals: perquè seguim estant convençuts de la importància dels valors esportius i de la seva transcendència formativa, i perquè entenem l’esport com un mitjà cabdal d’aprenentatge per a la convivència, l’esforç personal i la integració social.

Estem il·lusionats en tirar endavant els projectes planificats, però volem encoratjar a tot el col·lectiu implicat per ens ajudi a donar una resposta coherent al compromís educatiu que comporta l’esport escolar. Treballarem perquè des de l’administració, famílies, escoles i entitats esportives, comitès de competició, educadors esportius, tutors de joc i els propis esportistes es faci realitat el veritable significat d’una activitat esportiva, lúdica, educativa i generadora de convivència, tolerància i companyonia. Estem convençuts d’aconseguir-ho si som capaços de transmetre el nostre entusiasme.

Confiem en la vostra col·laboració. La responsabilitat d’una feina ben feta ens implica a tots.

Page 4: LLibre Ceeb 2010 2011

Adreça: C/ Maignon, 44, 3er pis - 08024 BarcelonaTelèfon: 93 219 32 16 Fax: 93 219 35 54Adreça electrònica: [email protected]

Horari d’atenció al públic:De 9,30 a 13,30h. i de 16 a 20h. (dilluns a dijous, divendres de 16 a 19,30h.)

Adreces electròniques:

Direcció: [email protected] Administració: [email protected] Secretaria general: [email protected]

Atenció al públic i Pla Català de l’Esport a l’Escola: [email protected]

Esports d’equip: [email protected] / [email protected]

Lliurament d’ajornaments: [email protected] Trobades: [email protected]

Esports individuals: [email protected] Atletisme i Challenge de Cros: [email protected]

Promoció esportiva i formació: [email protected]

Fundació de l’Esport Escolar de Barcelona: [email protected]

Plana web: http://www.elconsell.cat

Horaris dels comitèsCada un dels Comitès Esportius del CEEB tindrà un horari fix d’atenció a les entitats participants. Trucant a les nostres oficines us informarem puntualment d’aquests horaris, que en el cas dels esports d’equip seran els mateixos per a tot el curs. Els Comitès d’esports individuals es reuniran en funció dels seus calendaris i les seves necessitats.

Page 5: LLibre Ceeb 2010 2011

(*) Malgrat que podeu enviar els ajornament via adreça electrònica, no els acceptarem fins que confirmeu la seva recepció per telèfon.

Page 6: LLibre Ceeb 2010 2011

COM S’ORGANITZA EL CEEB?

D’acord amb els seus Estatuts, el Consell està compost per una Assemblea General, formada pels representants de tots els centres escolars i entitats afiliades. L’Assemblea és el màxim òrgan de govern i és sobirana en les seves decisions, d’acord amb les lleis.

Escollida per l’Assemblea, hi ha la Junta Directiva, composta per un President, Vice-presidents, Secretari, Tresorer i vocals, que depenen d’una o altra vicepresidència.

Cadascun dels esports que tenen cabuda al Consell, estan organitzats per un Comitè de diverses persones, normalment procedents d’escoles i amb algun historial educatiu o esportiu. Alguns d’ells estan o han estat adscrits a algun departament de certes Federacions Esportives.

Els Presidents dels Comitès es reuneixen per tal d’homogeneïtzar les seves actuacions i els criteris de funcionament, en un Comitè Tècnic que presideix un membre de la Junta Directiva.

Jutge Únic de Competició, és la persona designada per la Junta Directiva que s’encarrega de veure i sancionar totes les infraccions al Reglament General de Competició, la comissió de les quals porti aparellada una sanció igual o superior a 3 jornades de suspensió i tots els casos de violència.

El Síndic dels Tutors de Joc, és el representant dels TJ a la Junta Directiva, i s’encarrega d’assessorar-los, formar-los i recolzar-los per mantenir la qualitat de la seva tasca.

El Mediador d’ajornaments vetlla perquè tots els equips juguin el màxim de partits possible.

Page 7: LLibre Ceeb 2010 2011

INFORMACIÓ GENERAL

Índex1. PARTICIPANTS 2. CATEGORIES I EDATS 3. ASPECTE ECONÒMIC 4. INSCRIPCIONS 5. ASSEGURANCES 6. JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA – FINALS

Page 8: LLibre Ceeb 2010 2011

1. PARTICIPANTS

Entitats participants

Hi poden participar tots els centres d’ensenyament i les agrupacions esportives o altres entitats de Barcelona que ho desitgin i que estiguin degudament reconegudes i inscrites al Registre corresponent del Consell Català de l’Esport.

Participació d’entitats de fora de la ciutat de Barcelona

Les funcions dels Consells Esportius, estan emmarcades dins d’un àmbit territorial concret, en el nostre cas, la Ciutat de Barcelona. Els equips de fora de Barcelona que vulguin prendre part en les nostres competicions i/o vulguin optar a classificar-se per a les fases finals territorials o nacionals dels JEEC, necessitaran el permís del seu Consell d’origen i hauran d’acceptar el nostre Reglament.

2. CATEGORIES I EDATS

Categoria EquivalentNascuts l'any 2004 Menudets (*)Nascuts l'any 2003 Menuts (*)Nascuts l'any 2002 Pre-benjamí Nascuts l'any 2001 BenjamíNascuts l'any 2000 PrealevíNascuts l'any 1999 AlevíNascuts l'any 1998 PreinfantilNascuts l'any 1997 InfantilNascuts els anys 1996-95 CadetNascuts els anys 1994-93 Juvenil Nascuts els anys 1992-91-90 Júnior Nascuts els anys 1989-88 Sub-23

Menuts i menudets:

Page 9: LLibre Ceeb 2010 2011

Els nens i nenes que integren aquestes categories d’esports d’equip, només participaran en activitats no competitives.

(*) En la major part dels esports individuals els nens i les nenes nascuts/des els anys 2003/2004 es consideren prebenjamins. 2001/2002 benjamins, 1999-2000 alevins i 1997-1998 infantils.

Pre-benjamí:

En els esports d’equip de les competicions dels Jocs Esportius Escolars d’aquesta categoria, en cap cas s’admetran jugadors nascuts després de l’any 2002, sense petició prèvia i justificada adreçada al comitè corresponent i aprovada per aquest posteriorment, sempre i quan sigui per completar equips.

Juvenil, Júnior i Sub-23:

En les categories de Juvenil, Júnior i Sub-23 totes les inscripcions es consideraran provisionals. En un termini màxim de 15 dies a partir de la data d’inscripció es comunicarà als interessats si es consideren definitives o no.

En categoria Júnior i Sub-23 només podran participar escoles i escoles esportives, sempre que tinguin equips de categories inferiors inscrits en el mateix esport.

En categoria Sub-23 només podran participar equips d’aquesta categoria sempre que puguin formar grups completats per aquestes edats.

En alguns esports, i per necessitats de competició, les edats per categoria varien. Pot consultar-se en els reglaments de cadascun d’ells.

3. ASPECTE ECONÒMIC

Tot centre o entitat, en el moment de fer la seva inscripció, abonarà la quota establerta:

1€ Per inscripció de centre3€ Per inscripció d’equip i fase (*)

3,70€ Per tramitació de llicència de jugador, delegat o entrenador

0,30€ Per tramitació de llicència d’esportista de 1er i 2on de primària i d’Educació Infantil

Page 10: LLibre Ceeb 2010 2011

(*) S’haurà de fer una inscripció per a cada fase en les dates fixades en el calendari general.

4. INSCRIPCIONSAmb l’objectiu facilitar la feina a totes les entitats afiliades, aquest curs 2010-2011, a part de les inscripcions dels participants i la gestió de llicències, els equips ja es podran inscriure a través del nostre aplicatiu:

Aquest aplicatiu també presentar alguna altra novetat que, de mica en mica, anireu descobrint.

http://ceeb.playoffinformatica.comA la web del CEEB (www.elconsell.cat), es penjarà un manual d’ús i un link per accedir al programa directament.

Alguns documents que encara us demanem en format paper, i que podeu trobar a la plana web del CEEB, són:

FULL D’INSCRIPCIÓ DE CENTRE MANIFEST D’AFILIACIÓ FULL D’AUTORITZACIÓ DE TRACTAMENT DE DADES FULL D’ACREDITACIÓ D’EDAT FULL DE SOL·LICITUD DE CANVIS O DE BAIXA FULLS D’INSCRIPCIÓ ESPECÍFIC PER A LES COMPETICONS

D’ESPORTS INDIVIDUALS I TROBADES

No poden presentar-se escrits a mà.

Procés d’inscripció:

ENTITATS

En primer lloc, s’ha d’omplir la inscripció de centre, el manifest d’afiliació i el full d’autorització de tractament de dades i lliurar-ho tot al CEEB. L’entitat estarà de baixa fins que aquesta documentació estigui lliurada. (no podreu accedir a l’aplicatiu fins que des del CEEB es doni d’alta el Centre.).

Un cop donat d’alta el centre, es donarà a cada entitat un nom d’usuari i una paraula de pas per accedir a l’aplicatiu i poder entrar i/o modificar les dades del centre, dels participants i dels equips.

Page 11: LLibre Ceeb 2010 2011

Recordeu revisar les dades de la pestanya entitat, especialment el nom de les persones de contacte (Delegat d’Esports i coordinadors dels diferents esports, i presidents) i els seus correus electrònics i telèfons mòbils.

Page 12: LLibre Ceeb 2010 2011

EQUIPS

Les entitats participants a les competicions d’esports d’equip, (futbol 5, bàsquet, voleibol, futbol 7-11, street hoquei, hoquei patins i handbol) hauran d’inscriure les dades dels equips. Trobareu una pestanya nova a l’aplicació.

En aquesta nova pestanya heu d’inscriure els vostres equips, és important que completeu totes les dades sol·licitades al formulari, hi ha camps obligatoris d’omplir. Per guardar la informació escrita s’ha de prémer el botó desar. En aquest moment, l’equip passarà a estar pre-inscrit. Tots els equips pre-inscrits és poden modificar.

Per a que els equips es considerin inscrits, totes les entitats han de passar per les oficines del CEEB per fer la validació corresponent. Un cop validat un equip, les seves dades no podran canviar-se. Penjarem a la nostra web el manual d’ús.Cada equip ha d’inscriure, com a mínim, una persona de contacte (les dades del qual/quals sortiran al calendari de joc).

En el cas que es vulguin modificar dades de la inscripció de l’equip, amb l’estat validat, s’ha d’omplir FULL DE SOL·LICITUD DE CANVIS O DE BAIXA, que teniu a la nostra web.

Un cop creat l’equip, podran afegir-se tots els participants, l’entrenador i el delegat (recordeu que és obligatori disposar d’un entrenador/delegat amb fitxa per a cada equip). Això permetrà estalviar la feina d’adjudicar una llicència a cada participant. A l’assignar un participant a l’equip, la llicència es crea automàticament. (excepte les de entrenadors/delegats)

Les dades que s’han d’omplir són:

Número d’entitat. Esport.* Categoria.* Subcategoria. (Masculí, Femení o Mixt) (A,B,C...)*

Aquests tres camps definiran el nom de l’equip.

Nivell Equip (obligatori només en mini bàsquet). Hora de joc* Adreça del terreny de joc.* Població del terreny de joc.* Samarreta i pantaló de l’equip.

Page 13: LLibre Ceeb 2010 2011

Persona de contacte 1 (més les dades personals, correu i telèfon).*

Sorteig de Calendaris: s’ha de marcar la casella del número de plantilla, s’ha de seleccionar obligatòriament una de les 10 opcions. (del 1 al 8, Casa/Fora, o Indiferent.)

Totes les dades amb un (*) són dades d’inscripció obligatòria a aplicació del CEEB.

En el moment de la validació, s’abonarà el cost. Un cop validat l’equip, les dades en qüestió no podran ser

modificades, encara que si es podran afegir nous jugadors, el procés a seguir serà el mateix.

Fases de competició

Cada entitat haurà de tramitar una inscripció per a cada fase de competició. A l’aplicatiu, l’opció d’inscripció, a cada una de les fases, restarà oberta només en les dates previstes en el calendari general. La inscripció de la 1a fase finalitzarà el dilluns 4 d’octubre i les inscripcions de la 2a fase començaran el dimarts 2 de novembre i finalitzaran el divendres 10 de desembre.

PARTICIPANTS I LLICÈNCIES

Tots els esportistes, entrenadors, delegats i TJ, han de treure’s la LLICÈNCIA DE PARTICIPANT, que s’ha de tenir des de la 1a jornada. El número és vàlid per a tota la vida esportiva del participant. La LLICÈNCIA DE PARTICIPANT, però, s’haurà de renovar cada curs. La numeració serà la mateixa que la del codi de la targeta sanitària (CATSALUT). En cas de no disposar d’aquest codi, s’ha de parlar amb les oficines del CEEB.

Cada entitat introduirà les dades dels seus esportistes a: l’aplicatiu informàtic. Un cop entrades les dades, el programa permetrà imprimir la documentació necessària. (fitxa d’equip, fitxes d’esportistes i fitxes d’entrenadors/delegats)

Per a que els participants entrats es considerin assegurats i inscrits, totes les entitats han de passar per les oficines del CEEB per fer la validació corresponent. Un cop validat un participant, les seves dades no podran canviar-se.

Tots els participants en els cursos anteriors ja estan introduïts a la base de dades del programa, el que facilita la feina. Els nous esportistes, s’hauran d’introduir amb totes les dades que es sol·licitin.

Page 14: LLibre Ceeb 2010 2011

Degut a la novetat d’aquest curs i gràcies a la inscripció d’equips via aplicació, la inscripció dels participants en els esports d’equip, es podrà fer de dues formes. Una d’elles adjudicant el participant a l’equip i l’altra és fer-ho igual que el curs passat.

Es podran afegir documents adjunts com la foto de cada participant, catsaluts, DNI, etc.

Cada esportista portarà assignada una modalitat, una categoria i una subcategoria, tres camps que definiran la seva llicència.

Els participants en esports que no siguin de competició d’equips, s’hauran d’introduir a la base de dades com el curs passat.

En el cas que els participants tinguin la llicència creada d’un curs anterior, i per tal de renovar-les pel nou curs, les entitats hauran d’anar a l’apartat gestió de llicències de l’aplicació del CEEB, buscar els participants i renovar les seves llicències.

A les entitats que tinguin participants en competicions d’esports d’equip, encara que poden fer-ho seguint aquest sistema, us recomanem fer l’assignació de participants directament des de l’equip en el que jugaran (les llicències es creen automàticament), estalviareu feina.

Els participants en aquest moment quedaran preincrits a l’espera de finalitzar els tràmits (validació, facturació i tramitació) a la nostra oficina.

Cada equip ha de tenir un mínim de participants i una llicència d’entrenador/ delegat assignada. (aquesta persona pot estar en més d’un equip, malgrat només disposi d’una llicència en l’esport en qüestió)

Tant si s’utilitza un sistema com un altre, s’ha d’imprimir la relació d’esportistes en el cas dels esports individuals, la fitxa d’equip en el cas dels esports d’equip i les etiquetes per fer les fitxes de jugadors, entrenadors i delegats. Les llicències s’imprimiran en unes etiquetes amb mesures especials. Aquestes etiquetes les lliurarà el CEEB a totes les entitats. En el moment de validar la llicència s’haurà de segellar cada etiqueta i enganxar-les en uns carnets de plàstic que també proporcionarà el CEEB.

En el moment de la validació, s’abonarà el cost de les llicències.

Page 15: LLibre Ceeb 2010 2011

Un cop validada la llicència, les dades de l’esportista en qüestió no podran ser modificades.

Si durant el curs s’afegeix un nou jugador, el procés a seguir serà el mateix.

Assignar llicències d’entrenador/delegat als equips de competició:L’assignació d’una llicència, prèviament creada, d’entrenador/delegat a l’equip, es farà de la següent forma: des de la pestanya gestió de llicències, s’ha de buscar la llicència que volem assignar i seleccionar-la. Un cop estem al formulari de llicències, haurem de prémer el botó assignar equip, a fer-ho, es desplegarà un llistat amb els equips existents. Només haurem de seleccionar l’equip escollit i la llicència quedarà inclosa en la fitxa d’equip.

Page 16: LLibre Ceeb 2010 2011

5. ASSEGURANCES

El Consell Català de l’Esport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, es fa càrrec de l’import de l’assegurança. Per tant, cap esportista fins a la categoria Juvenil que participi als Jocs Esportius Escolars, tindrà cap despesa per aquest concepte.

L’esportista només pot estar assegurat una vegada, encara que faci més d’un esport.

Caldrà abonar les quotes indicades en el moment de fer la inscripció. Al moment de formalitzar l’afiliació a l’assegurança es lliurarà a cada entitat els comunicats d’accident corresponents. En cas d’accident cal presentar als serveis assistencials la llicència degudament tramitada.

Preus

Esportistes nascuts a partir de l’any 1992 inclòs MAPFRE

Sense costDinamitzadors del PCEE

Tècnics, delegats, directius i tutors de JocALIANÇ

A

5,40 €Esportistes nascuts l’any 1991 i anteriors

(futbol/futbol 5)15,60 €

Esportistes nascuts l’any 1991 i anteriors (altres esports)

13 €

MAPFRE SEGUROS GENERALES: Pòlissa: 055-0680000027 esportistes nascuts a partir de l’any 1992 inclòs i dinamitzadors del PCEEPòlissa: 055-0680447017

En el moment de publicar aquest llibre, no està confirmada l’asseguradora que es farà càrrec dels participants subvencionat per la Secretaria General de l’Esport.

En cas d’accident, s’ha de procedir de la següent manera:

Posar en coneixement de la companyia asseguradora l’accident, trucant al Centre d’Atenció 24 hores de MAPFRE,

Page 17: LLibre Ceeb 2010 2011

telèfon 902 157 504. L’accident ha de ser comunicat immediatament després de produir-se. A la comunicació telefònica ha de facilitar-se: d ades personals del lesionat, dades de l’Entitat on té lloc el sinistre, data i forma d’ocurrència i danys físics. Una vegada recollides aquestes dades, el Centre d’Atenció facilitarà el número d’expedient, que haurà d’anotar-se a l’encapçalament de la Declaració. El comunicant remetrà posteriorment la declaració per fax a MAPFRE al número 91 700 30 73. Emplenar la “Declaració d’accidents”(*) que haurà de ser firmada i segellada pel Consell.

El lesionat ha d’acudir al Centre Mèdic concertat aportant la “Declaració d’accidents” degudament complimentada. (És imprescindible per rebre assistència que a la declaració consti el número d’expedient) En el cas d’URGÈNCIA VITAL, el lesionat podrà rebre l’assistència mèdica d’urgència al Centre Sanitari més proper. MAPFRE SEGUROS GENERALES es farà càrrec de les factures derivades de l’assistència d’urgència prestada a les primeres 24 hores des de la data d’ocurrència de l’accident. Una vegada superada la primera assistència d’urgència, el lesionat haurà de ser traslladat al Centre Mèdic Concertat per continuar el seu tractament. En cas de permanència en el centre mèdic NO CONCERTAT, MAPFRE SEGUROS GENERALES no assumirà el pagament de les factures derivades dels serveis prestats.

Es recorda que els esportistes a partir de la categoria cadet, que obligatòriament han de fer constar el núm. de DNI en la relació de participants per a la validesa de la seva afiliació.

En el moment de formalitzar l’afiliació a l’Asseguradora, es lliurarà a cada equip i/o entitat, un parell de comunicats d’accident.

En cas d’accident cal presentar als serveis assistencials la llicència degudament tramitada amb la data d’alta.

(*) El model de full de declaració d’accidents “declaració d’accidents” és diferent segons la pòlissa que s’utilitzi.

Centres mèdics col·laboradors de Barcelona ciutat:

Page 18: LLibre Ceeb 2010 2011

CLÍNICA SANT HONORATAv. Tibidabo, 20 BarcelonaTelèfon: 93/212.70.00 (24 hores)

CLÍNICA CREU BLANCAPg. Reina Elisenda de Montcada, 17 BarcelonaTelèfon: 93/252.25.22 (24 hores)

Accidents odontològics o oftalmològics

L’esportista pot triar el centre mèdic que prefereixi. Una vegada hagi realitzat totes les visites necessàries haurà de presentar el comunicat amb el número d’expedient omplert, la factura del centre on ha estat atès i les dades personals i bancàries de la persona que cobrarà la factura . En el moment que es recopili aquesta informació, s’ha d’enviar per fax a l’atenció de Conchi al número 91 709 74 06. Una vegada MAPFRE rebi tota la documentació, farà l’ingrés en el número de compte que s’hagi enviat.En totes les intervencions odontològiques el límit de la cobertura és de 500€.

AUTORITZACIONS: necessitaran autorització prèvia de la companyia les següents proves i tractaments:

Proves especials de diagnosi. (TAC, RMN, Ecografies, Gammagrafies, Artroscòpies…) Intervencions Quirúrgiques. Rehabilitació.

En aquests casos el metge o Centre Mèdic concertat sol·licitarà a MAPFRE SEGUROS GENERALES aquesta autorització al fax nº 91/ 700 30 73. A aquesta autorització s’ha d’acompanyar còpia de l’informe mèdic detallat, facilitant, també per fax, la corresponent autorització o denegació de la prova o tractament sol·licitat.

ALIANÇAPòlissa: NIP.20000130Esportistes nascuts l’any 1991 o abans, entrenadors/delegats i tutors de joc

En cas d’accident cal presentar als centres assistencials esmentats la llicència degudament tramitada o el full d’assegurança/fitxa d’equip segellat amb la data d’alta i el comunicat d’accident segellat pel Consell.

Centres Assistencials autoritzats a Barcelona- ciutat:

ASSISTENCIAL MONTANER HOSPITAL SAGRAT COR

Page 19: LLibre Ceeb 2010 2011

Av. Príncep d’Astúries, 46-48 BarcelonaTelèfon: 93/218.82.12Dilluns a divendres de 8-21h.Dissabtes i festius de 10-19h.

C. Viladomat, 288 BarcelonaTelèfon: 93/322.11.11Només servei nocturn

Page 20: LLibre Ceeb 2010 2011

6. JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA-FINALS

Els participants en els Jocs Esportius Escolars, tenen la possibilitat de participar en les finals Territorials (de la província de Barcelona) i/o en les Finals de Catalunya. Quan es coneguin les dates de la competició i les inscripcions, informarem convenientment als interessats.

Per optar a participar a les finals de Catalunya dels JEEC, s’haurà d’haver participat en les fases prèvies corresponents (en el mateix esport i en la mateixa categoria).

La composició dels equips participants en les fases per accedir a les finals de Catalunya haurà de seguir les normatives que marquen les directrius dels JEEC deca la UCEC (Unió de Consells Esportius de Catalunya), que es diferencien en algun punt de les normatives del Consell.

En els esports d’equip, tots els equips que hi participin estaran obligats a cedir les seves pistes per a les eliminatòries. Si no és així, en lloc de fer-se en camp neutral, es jugarà el partit al camp de l’equip que sí les hagi cedit.

Totes les finals seran en camp neutral.

Page 21: LLibre Ceeb 2010 2011
Page 22: LLibre Ceeb 2010 2011

ACTIVITATS ESPORTIVES

Índex1. TIPUS D’ACTIVITAT 2. ESPORTS

Oferta esportiva Altres esports Esport per esport

3. ACTIVITATS NO COMPETITIVES Lligues Recreatives Trobades d’iniciació, benvinguda i cloenda Trobades multiesportives Jornades de promoció esportiva i d’implantació

Les normatives específiques de cada esport estaran disponibles a les oficines i a la plana web www.elconsell.cat

Page 23: LLibre Ceeb 2010 2011

1. TIPUS D’ACTIVITAT

El Consell de l’Esport Escolar ofereix als nens i nenes participants i als seus monitors i entrenadors, un seguit d’activitats esportives de diferents tipologies perquè les seves entitats puguin escollir la forma de fer esport que més s’adeqüi als seus objectius.

COMPETICIONS: programa dels Jocs Esportius Escolars.

TROBADES D’INICIACIÓ, BENVINGUDA I CLOENDA: adreçades a esportistes practicants d’algun esport concret que no competeixen o bé que vulguin participar en alguna activitat no competitiva.

JORNADES DE PROMOCIÓ I D’IMPLEMENTACIÓ: adreçades a donar a conèixer esports nous o minoritaris a esportistes que no són practicants habituals, sense excessiva component competitiva.

JORNADES OBERTES: en alguns esports amb competicions ja existents en l’oferta dels Jocs Esportius, es programen una o vàries jornades de participació oberta.

LLIGUES RECREATIVES: lligues d’esports d’equip sense resultat ni classificació (menuts i menudets) o amb un contingut menys competitiu (la resta de categories).

2. ESPORTS

OFERTA ESPORTIVA

Aeròbic i Fit-kid, Atletisme, Bàdminton, Bàsquet, Cros, Curses d’orientació, Escacs, Esgrima, Futbol 5, Futbol 7, Futbol 11, Futbol platja, Gimnàstica artística, Gimnàstica rítmica, Gimnàstica estètica, Handbol, Hoquei patins, Jazz, funky i hip-hop, Judo, Korfbal, Natació, Natació sincronitzada, Patinatge artístic, Street hoquei, Shoot-ball, Tennis Taula, Trampolí i Minitrampolí, Vela, Voleibol i Volei platja.

Advertim que els calendaris, preus i les instal·lacions previstos per als esports individuals poden ser modificats pels respectius

Page 24: LLibre Ceeb 2010 2011

Comitès, degut al volum, de participants o a les dificultats que es poden produir per motiu de les instal·lacions esportives sobre les quals el Consell no té cap control.

Les quotes d’aquests esports reflectides en aquest llibre corresponen a les despeses generades per les mateixes activitats: jutges, instal·lacions, personal auxiliar, material, etc.

ALTRES ESPORTS

Malgrat no existeixi una activitat fixa programada, en alguns esports ja s’han fet algunes jornades d’implementació o formacions que ens permeten poder començar a col·laborar amb les escoles interessades o bé preparar algunes trobades puntuals: Ultimate frisbee, Waterpolo, Rugbi o Bitlles catalanes. Les entitats interessades en aquests esports poden posar-se en contacte amb l’adreça [email protected]. A mesura que anem concretant ofertes es farà la difusió adequada.

Qualsevol entitat pot fer les propostes que cregui per a incorporar nous esports als Jocs Esportius.

ESPORT PER ESPORT

En les properes planes, recollim tota l’oferta esportiva del CEEB per al proper curs 2010-11. Dins de cada modalitat esportiva apareixen especificats els diferents tipus d’activitat.

Page 25: LLibre Ceeb 2010 2011

Aeròbic i Fit-kid

COMPETICIÓ (Organitzada pel Consell Esportiu del Barcelonès Sud)

INDIVIDUAL, TRIO i GRUPS CATEGORIES: de pre-benjamí a júnior. (femenina i masculina) MODALITATS:

Aeròbic: individual / trio / grups. (mínim de 4 components) Classificables per a la final dels JEEC.Fid-Kid: grups. (mínim de tres components)

CALENDARI I JORNADESAeròbic: tres jornades de gener a maig. (consultar normativa)Fid-Kid: 1 jornada. (desembre)

INSTAL·LACIONS: instal·lacions municipals de L’Hospitalet. INSCRIPCIÓ: individual: 1,50€, trio/grup: 4€.

Page 26: LLibre Ceeb 2010 2011

Atletisme

JORNADES DE PROMOCIÓ

Són jornades amb tres clares vessants: lúdiques, formatives i de superació personal.

S’organitzen grups per edats i acompanyats per un monitor, van realitzant una ruta de cinc proves en que s’inclouran: un espai d’explicació de la prova atlètica amb les normes bàsiques, un espai de pràctica i un espai d’autosuperació. (En aquesta fase, en les proves que no siguin curses, cada nen/a tindrà 3 intents per aconseguir el millor registre)

CATEGORIES: de pre-benjamí a cadet. (femení i masculí) MODALITATS: velocitat, resistència, tanques, salt de llargada i

llançament de pilota.

CALENDARI i JORNADES organitzades pel CEEB: 1a jornada d’hivern (novembre) a CEM La Marbella 2a jornada de primavera (febrer) a CEM La MarbellaI Meeting d’atletisme escolar (maig) a determinar

INSCRIPCIÓ: prèvies a la competició 3€. (les 3 jornades) ALTRES JORNADES:

Maig: 7a edició del Km de Les Corts. (organitza Barcelona Atletisme)14/5/11 final d’alevins i infantils a Ribera del Ebre. (organitzada per la UCEC)

Page 27: LLibre Ceeb 2010 2011

PROVES:

Jornada d’hivern

de1r a 3r de Primària 60 metres llisos,Salt de llargada,

Llançament de pilota,50 metres tanques, (amb

obstaculins)400 metres marxa.

de 4t de primària a 4t d’ESO Relleus,

Triple salt,Salt d’alçada,

Llançament de pes,800 metres llisos.

Jornada de primaverade 1r a 3r de Primària

60 metres llisos,Relleus,

Llançament de pes,Salt d’alçada (3r)/llargada (1r i

2n),400 metres llisos.

4t de primària a 4t d’ESO 80 metres llisos,Salt de llargada,

Llançament de pilota,50 metres tanques, (de 0’5 metres

d’alçada)400 metres marxa.

I Meeting d’atletisme escolar

Jornada final, coincidint amb el V Meeting Català de veterans i amb el lliurament de guardons de la V Challenge Escolar de Cros de Barcelona.

Es faran dues proves per categoria (que correspondrà a l’any de naixement) i es premiarà el guanyador i guanyadora de cada prova i categoria.

Les proves a realitzar es concretaran al llarg del curs.

Page 28: LLibre Ceeb 2010 2011

Bàdminton

Aquest curs 2010-11, des del CEEB es preveu la realització de tres trobades lúdic esportives de bàdminton.

PARTICIPANTS: Aquestes dues trobades s’obren als centres educatius de secundària.

MODALITAT DE COMPETICIÓ: En funció del número d’inscripcions es decidirà la modalitat de competició individual o per parelles.

LLOC: CEM Mar Bella

DATES: 1 de desembre de 2010. 16 de febrer de 2011. 11 de maig de 2011.

Page 29: LLibre Ceeb 2010 2011

Bàsquet i Mini-bàsquet

COMPETICIÓ

Consta de dues fases, la primera de 7 jornades, i la segona de 14. Un cop acabada la 2a fase es fa una trobada de cloenda pels guanyadors de cada grup, en la qual es repartiran els trofeus corresponents.

La puntuació és 2 punts per partit guanyat i 1 punt per partit perdut. Fins a infantil inclòs: tancament de l’acta a 30 punts de diferència.

Amb l’objectiu d’evitar el tancament reiterat de les actes del partits, es demana a les entitats, en les categories més petites (de pre-benjamí a aleví) el nivell de joc dels equips. Aquesta dada serà prioritària a l’hora d’organitzar els grups de joc.

Extracte del Reglament CEEB

CATEGORIA PREBENJAMIA ALEVI PREINFANTIL INFANTIL CADET

A SUB 23

REGLAMENT MINI FIBA

PILOTA Circumferència 68-73 cm.450 - 500 gr. de pes

Masculins:Circumferència 74,9 - 78 cm.

567 - 650 gr. de pes.

Page 30: LLibre Ceeb 2010 2011

Femenins: mida intermèdia

PISTA Entre 20x12 m. i 25,6x15 m. Màxim: 28 x 15 m.

TAULERSBase del Tauler:

230 cm.Tauler: 120x90

cm.

Base del Tauler: 275 o 290 cm. Tauler: 180 x 105 cm.

CISTELLESDiàmetre: 45

cm.Alçada: 260 cm.

Diàmetre: 45 cm. Alçada: 305 cm.

EQUIP Màxim de 12 jugadors a l’acta. Mínim de 5 jugadors per iniciar el partit.

DURADA DELS

PARTITS

2 parts de 3 períodes cadascuna6 períodes de 8 minuts.

1 minut de descans entre períodes.3 minuts de descans entre el 3er. i 4rt.

Període.Períodes extres: 5 minuts.

1 minut de descans entre períodes extres.

10 minuts de descans entre 2on.i 3er.

Període.Períodes extres: 5

minuts.1 minut de descans

entre períodes extres.

ALINEACIÓ

En els 5 primers períodes, tots els jugadors han d’haver jugat 2 períodes sencers com a

mínim, i en tot el partit un màxim de 4.

Excepcions:Equip amb 5 jugadors: Juguen el partit

sencer.Equip amb 6 jugadors: Tots els jugadors

hauran de descansar un període sencer. Per tant en el 6è període i períodes extres, NO hi hauran substitucions, excepte per lesió o 5a.

falta.Equip amb 7 jugadors: Només podran incomplir la norma 2 jugadors, jugant 5

períodes del partit i per tant en el 6è període i períodes extres, NO hi hauran substitucions,

excepte per lesió o 5a. falta.

Indiferent

CANVISDE

JUGADORS

En els 5 primers períodes, només hi haurà substitució, per lesió, 5a. falta o

desqualificació.En el 6è període es podran fer substitucions,

quan un equip es presenti amb 8 o mes jugadors, tenint en compte que el jugador substituït no podrà tornar a jugar, excepte

lesió, 5a falta o desqualificació.

Es poden fer substitucions en tots

4 períodes.

COM FER ELS CANVIS DE JUGADORS

Només quan el rellotge està aturat per:

- Falta personal de tir.- Temps mort.

- El TJ atura el partit per protegir un jugador.- El TJ atura el rellotge per alguna causa no

relacionada amb el joc.

ELS DOS EQUIPS- Quan el TJ atura el partit per protegir un

jugador lesionat.- Quan el TJ xiula una

falta, excepte el llançador.

- Quan el TJ atura el rellotge.

- Quan es concedeix

Page 31: LLibre Ceeb 2010 2011

un temps mort.- Quan es produeix un

salt entre dos, excepte els saltadors.

- Quan es xiula violació de 24 segons

i el bàsquet es aconseguit.

UN EQUIP I EN AQUEST CAS

L’ALTRE TAMBÉ- Quan es xiula

violació, l’equip que traurà de banda.- Quan s'ha de

substituir al llançador de tirs lliures sols es

podrà canviar a aquest jugador, si

converteix el darrer tir, en aquest cas l’altre equip podrà canviar 1 jugador.- En els darrers 2

últims minuts del 4rt. període, quan un

equip, rep una cistella en joc.

ATURADA DEL

RELLOTGE

- Quan s'assenyala falta amb tirs lliures.- Quan es concedeix temps mort o substitució.

- Quan un jugador fa la 5a.falta o es desqualificat.

- Sempre que el TJ ho indiqui.

- Sempre que xiuli el TJ.

- Quan es xiula violació de 24

segons.- Quan es concedeix temps mort desprès de rebre un

bàsquet.- En els darrers 2

minuts de partit, quan es aconseguit un

bàsquet.

TEMPS MORTS Cada equip disposa d'un per part. (2 partit)

Cada equip disposa d'un per període en

els tres primers i dos en el quart.

DEMANDA DE TEMPS

MORT

Sempre que xiuli el TJ.NO HI HA TEMPS MORT DESPRES DE CISTELLA

EN JOC.

- Sempre que xiuli el TJ.

- Quan es xiula violació de 24

segons.- L’equip que rep una cistella en

joc.REGLA DELS8 SEGONS

No existeix Tot equip té 8 segons per passar la pilota de

pista defensiva a ofensiva. Quan la pilota es desviada

fora la compta de 8

Page 32: LLibre Ceeb 2010 2011

segons torna a començar.

REGLA DELS 24 SEGONS...

...REGLA DELS 24 SEGONS

Existeix la passivitat, el TJ ho comptarà d'una forma visible.

Tot equip disposa de 24 segons per fer un llançament a cistella.

La compta es canviarà, quan:

- Quan un equip ha fet un llançament a

cistella i la pilota toca l’anella.

- Quan un equip perd el control de la pilota i

l’altre el guanya.- Quan el TJ atura el

partit, per atendre un jugador lesionat de

l'altre equip.La compta no es

canviarà i seguirà comptant pel

mateix equip:- Quan la pilota surt fora de

banda i treu el mateix que tenia el control.

- Quan en un llançament a cistella,

la pilota no toca la cistella i el mateix

equip agafa la pilota.- Quan el TJ atura el

partit, per atendre un jugador lesionat del

mateix equip.Quan sona la

senyal dels 24 segons:

- Si la pilota la té l’equip que ha comès

la violació, s’entregarà la pilota a

l’altre equip.- Si la pilota és a l'aire

en un llançament a cistella, si la pilota no entra, serà violació. Si

la pilota entra a cistella, el bàsquet

valdrà i es traurà de fons.

CISTELLA DE 3 PUNTS

Tots els llançaments a

cistella que s’iniciïn i finalitzin

amb els 2 peus del jugador fora

de l’ampolla (zona de 3

Si existeix (6,25m).

Page 33: LLibre Ceeb 2010 2011

segons)

DEFENSA ILEGAL

Només està permesa la defensa individual. Quan es detecti un equip que defensa en

zona, es sancionarà amb 2 llançaments lliures i possessió per l’equip que tenia la pilota.

No existeix

FALTES D’EQUIP

En el 6è període es sancionarà amb dos tirs lliures totes les faltes a partir de la 4a.

d'equip. excepte si és d'atac.

En tots els períodes es sancionarà amb dos tirs lliures totes

les faltes a partir de la 4a. d'equip. excepte

si és d'atac.

SALT ENTRE DOS

Tant sols hi haurà salt entre dos a l’inici de cada

període.Durant el partit, totes les lluites, serà pilota per

l’equip que defensava.

Si es produeix lluita, quan cap equip té control de pilota es farà

un salt.

Quan es produeix una retenció de pilota.

PARTIT PERDUT PER INFERIORITA

T

Tot partit es donarà per acabat, quan un equip es queda amb un jugador en pista.

Si l'equip que es queda amb 1 jugador guanyava, aquest el perdrà per 2-0 i si ja anava perdent, valdrà el resultat que hi havia en

aquest moment.

RESULTAT FINAL

Quan el marcador reflecteixi 30 punts de diferència, es pararà el marcador i es tancarà l’acta a efectes de resultat però no a efectes

de temps i de personals. El partit s’haurà de continuar jugant (ex. 60-

30).

El resultat final serà el que figuri en el

marcador

LLIGUES RECREATIVES PRIMÀRIA

Lligues sense resultat ni classificació, quinzenals. TROBADES DE MENUTS I MENUDETS

S’organitzaran 3 jornades no competitives adreçades a nens i nenes nascuts/des els anys 2003-2004. Aquestes trobades tenen un aire festiu i l’objectiu principal és que els nens i nenes gaudeixin practicant  el seu esport sense donar importància als resultats.

El preu de la inscripció és de 30€ per equip i jornada.

Page 34: LLibre Ceeb 2010 2011

CALENDARI LLIGUES RECREATIVES DE PRIMÀRIA I TROBADES: Inici d’inscripcions 1-09-2010TROBADA DE BENVINGUDA 27-11-2010Fi d’inscripcions 11-01-2011Recollida de calendaris 14-01-20111a jornada 22/23-01-20112a jornada 29/30-01-2011Descans 4/5-02-2011TROBADA D’HIVERN 12-02-2011Descans 18/19-02-20113a jornada 25/26-02-20114a jornada 4/5-03-2011Descans (Setmana Festiva) 11/12-03-20115a jornada 18/19-03-20116a jornada 25/26-03-2011Descans 1/2-04-20117a jornada 8/9-04-2011Descans (Setmana Santa Escolar) 15/16-04-2011Descans (Setmana Santa) 22/23-04-20118a jornada 29/30-04-20119a jornada 06/07-05-2011Descans 13/14-05-201110a jornada 20/21-05-2011TROBADA DE CLOENDA 28-05-2011

LLIGUES RECREATIVES (SECUNDÀRIA–BATXILLERAT)

Lligues quinzenals adreçades bàsicament a centres de secundària i/o batxillerat. El calendari s’efectuarà en el moment de tancar inscripcions. Final del període d’inscripció: 25 d’octubre del 2010.

Page 35: LLibre Ceeb 2010 2011

LLIGA BARRERES ZERO

Aquest curs 2010-2011 participarà, per primera vegada, una persona amb discapacitat física (cadira de rodes) a la nostra lliga de Bàsquet. Veure apartat Esport sense barreres.

Page 36: LLibre Ceeb 2010 2011

CrosVI Challenge Escolar Barcelona Ciutat

JORNADES DE PROMOCIÓ i COMPETICIÓ

Organitzades en col·laboració amb els Districtes Municipals de Sant Martí, Les Corts, L’Eixample, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Sant Andreu. Amb la col·laboració d’entitats vinculades als territoris.

CATEGORIES: de pre-benjamí a juvenil. (masculí i femení) SISTEMA DE COMPETICIÓ: puntuació acumulada per jornada.

30 punts al primer, 29 al segon... Tots els participants reben 1 punt.

CURSES PREVISTES I CALENDARI:

Novembre 2010 VII Cros de Sant MartíDesembre 2010 IV Cros de Sants-MontjuïcGener 2011 VIII Cros de Les Corts *Ferbrer 2011 II L’EixampleMarç 2011 V Cros de Ciutat VellaAbril 2011 IV Cros de Nou BarrisMaig 2011 III Cros de Sant Andreu

*(classificatori per a la final dels JEEC)

Page 37: LLibre Ceeb 2010 2011

INSCRIPCIONS: gratuïtes. Cal inscriure’s a l’apartat on-line de la web del consell, creat amb aquest objectiu.

ORDRE I DISTÀNCIES DE LES CURSES:

10,00h Nois i noies nascuts els anys 1993, 1994 Entre 1.800 i 2.200m

10,15h Nois i noies nascuts els anys 1995 i 1996 Entre 1.800 i 2.200m

10,30h Nois i noies nascuts l’any 1997 Entre 1.800 i 2.200m

10,45h Nois i noies nascuts l’any 1998 Entre 1.800 i 2.200m

11,00h Repartiment de premis de les quatre primeres curses (93-94, 95-96, 97 i 98)

11,05h Nois nascuts l’any 1999 Entre 1.100 i 1.500m

11,15h Noies nascudes l’any 1999 Entre 1.100 i 1.500m

11,25h Nois nascuts l’any 2000 Entre 1.100 i 1.500m

11,35h Noies nascudes l’any 2000 Entre 1.100 i 1.500m

11,45h Nois nascuts l’any 2001 Entre 800 i 1.000m11,55h Noies nascudes l’any 2001 Entre 800 i 1.000m12,00h Repartiment de premis de les sis darreres curses (99,00 i

01)12,05h Nois nascuts l’any 2002 Entre 800 i 1.000m12,15h Noies nascudes l’any 2002 Entre 800 i 1.000m12,25h Nois nascuts l’any 2003 Entre 800 i 1.000m12,35h Noies nascudes l’any 2003 Entre 800 i 1.000m12,45h Nois nascuts l’any 2004 i post. Entre 800 i 1.000m

Page 38: LLibre Ceeb 2010 2011

12,55h Noies nascudes l’any 2004 i post. Entre 800 i 1.000m13,10h Repartiment de premis de les sis darreres curses

(02,03,04...)

Curses d’orientació

COMPETICIÓ

CATEGORIES I EDATSA/B Benjamins nascuts/des l’any 2001 i posteriorsC/D Prealeví i Aleví nascuts/des els anys 1999 i 2000 E/F Preinfantil i Infantil nascuts/des els anys

1997 i 1998G/H Cadet nascuts/des els anys 1995 i 1996 I/J Juvenil nascuts/des els anys 1993 i 1994Encintat categoria adreçada a discapacitats físics

CALENDARI: Pot canviar en funció dels permisos i del calendari general esportiu d’ orientació.

6 de novembre 2010 Parc del Clot18 de desembre 2010 Plaça Marquès de Foronda 9 de gener 2011 (jornada de promoció)*

Parc del Fòrum

5 de febrer 2011 Vall d’Hebrón 5 de març 2011 Castell de Montjuic 3 d’ abril 2011 Parc Güell

Page 39: LLibre Ceeb 2010 2011

INSCRIPCIÓ COMPETICIÓ: 18€. INSCRIPCIÓ NOMÉS JORNADA DE PROMOCIÓ: 3€. Única prova

oberta a tothom al Parc del Fòrum.

Escacs

COMPETICIÓ

INDIVIDUAL I EQUIPS CATEGORIES: de prebenjamí a cadet. (mixt) NIVELLS:

Promoció: categoria prebenjamí.Competició: a partir de benjamí.

MODALITATS I JORNADESIndividual: 8 rondes. Classificatòries per a la Final de Catalunya de la FCE i per a la Final dels JEEC.Equips (4 jugadors): 5-6 rondes.

PUNTUACIÓ: sistema Suís-Fide. La puntuació per partida serà: guanyada 1 punt, taules, 0,5 punts i perduda 0 punts.

DURADA DEL JOC: cada jugador té 90 minuts per fer totes les jugades

INSTAL·LACIONS: Casinet d’Hostafrancs, Centre Cívic Cotxeres de Sants i Escola Joan Pelegrí.

CALENDARI Individual: 10 i 17 de desembre del 2010, 14, 21 i 28 de gener del 2011, 4, 11 i 18 de febrer del 2011. Equips: 4, 11, 18 i 25 de març del 2011, 1 i 8 d’abril del 2011.

HORARIS: divendres a partir de les 18,30h.

Page 40: LLibre Ceeb 2010 2011

INSCRIPCIÓ: individual: 11€ (per tota la competició), equips:45€ (per tota la competició) i promoció: 5€ (llicència

inclosa).

Esgrima

Activitat organitzada conjuntament amb la Federació Catalana d’Esgrima.

COMPETICIÓ

INDIVIDUAL I PER EQUIPS

CATEGORIES:Alevins: M-12 (1999 i 2000).Benjamins: M-10 (2001 i 2002).Prebenjamins: M-7 (2003 i posteriors).

MODALITATS I JORNADES:3 jornades individuals: 2 de Sabrettos i 1 d’Spadettos.1 jornada d’Equips.

CALENDARI (provisional):26 de novembre del 2010. 4 de febrer de 2011. 8 d’abril de 2011.20 de maig de 2011.

INSCRIPCIÓ: 3€ per participant i jornada.

Page 41: LLibre Ceeb 2010 2011
Page 42: LLibre Ceeb 2010 2011
Page 43: LLibre Ceeb 2010 2011

Esport Sense Barreres

JORNADES ESPORTIVES (COMPETICIÓ)

Aquesta lliga s’adreça a centres d’educació especial. Durant el curs realitzaran diferents activitats:

o Jornades de futbol 5 entre setmana.o Jornades de Bàsquet entre setmana.o Jornades de Bàsquet caps de setmana.

CATEGORIA: Tots els esportistes participants. (majors de 13 anys) creen una categoria única, es té en compte les habilitats d’uns i dels altres a l’hora de fer els aparellaments i les normatives de joc de cada partit.

CALENDARI:

Futbol 5

Bàsquet

INSTAL·LACIONS: Preferentment el CEM La Mar Bella.1ª Jornada 19/11/20102ª Jornada 10/12/20103ª Jornada 21/01/20114ª Jornada 25/02/20115ª Jornada 25/03/20116ª Jornada 08/04/20117ª Jornada 06/05/20118ª Jornada i Cloenda 10/06/2011

1ª Jornada 14/12/20102ª Jornada 11/01/20113ª Jornada 08/02/20114ª Jornada 15/03/20115ª Jornada 12/04/20116ª Jornada 10/05/2011 7ª Jornada i Cloenda 07/06/2011

Page 44: LLibre Ceeb 2010 2011

INSCRIPCIONS: Totes les entitats s’han de donar d’alta a l’aplicatiu CEEB, omplir la fitxa d’equip i tramitar la llicència i l’assegurança esportiva de cada jugador.

II JORNADA ESPORT SENSE BARRERES

L’objectiu de la trobada és la de desenvolupar una jornada d’activitats lúdic- esportives, ajuntant alumnes de tot tipus d’escoles..La Jornada s’adreça a escoles d’educació especial (totes les edats) i escoles d’educació ordinària (només alumnat de primària).

LLIGA BARRERES ZERO

Durant aquest curs 2010-2011 participarà, per primera vegada, una persona amb discapacitat física (cadira de rodes) a la nostra lliga de bàsquet (Categoria Benjamí). L’experiència serà una prova pilot. Per aquest motiu serà necessari adaptar el reglament (normes només aplicables als partits que aquest jugador jugui).El projecte és fruit d’una col·laboració entre el CEEB, l’IBE, la FCEDF (Federació Catalana d’Esports de persones amb discapacitat física) i un grup d’experts en la inclusió de persones amb discapacitats.

CURSES D’ORIENTACIÓ

Les curses d’orientació tindran aquest curs una nova categoria (encintat), adreçada a persones amb discapacitats físiques.

Page 45: LLibre Ceeb 2010 2011

Funky, Jazz, Hip-Hop

TROBADA

CATEGORIES: de prebenjamí a juvenil. MODALITATS: grups de 8 a 12 participants, poden ser grups

femenins, grups masculins i grups mixtes. JORNADES: 1 o 2 jornades segons les inscripcions. INSTAL·LACIÓ: 1a jornada al teatre de La Salle Bonanova.

2a jornada. (a determinar)

CALENDARI: 1a jornada entre febrer i març. 2a jornada al maig. INSCRIPCIÓ: 50€ per grup cada jornada.

Page 46: LLibre Ceeb 2010 2011

Futbol 5 i Mini-futbol 5

COMPETICIÓ

Consta de dues fases, la primera de 7 jornades, i la segona de 14. Un cop acabada la 2a fase, s’organitzarà una trobada de cloenda pels guanyadors de cada grup, en la qual, es repartiran els trofeus corresponents.

La puntuació obtinguda ve determinada pels gols marcats. 2 punts per partit guanyat i 1 punt per empat.

Hi ha 2 nivells a la 2a fase: preferent i promoció.

En totes les categories femenines, i amb la intenció de potenciar l’esport femení, és permetrà tramitar llicències a esportistes amb llicències d’altres organismes a totes les entitats participants.

Extracte del Reglament CEEB

CATEGORIA PRE-BENJAMIA ALEVI

PREINFANTIL A SUB 23

REGLAMENT MINI FUTBOL 5 FUTBOL 5PILOTA Matt Crack CS58 (58 cm) Matt Crack CS62 FK (62 cm)

CAMP DE JOC 20 m. x 40m. Excepcionalment el comitè pot donar permís per jugar en pistes d’altres dimensions. Punt de penal 6m.

EQUIP Màxim de 12 jugadors a l’acta. Tots els jugadors han de jugar. Màxim 12 jugadors a l’acta.

DURADA DELSPARTITS

4 parts de 10 minuts. Les tres primeres no hi ha canvis, la

quarta canvis lliures.2 part de 20 minuts.

ALINEACIÓTots els jugadors han de jugar un quart abans de començar el

4art quart. El TJ comprovarà que tots els nens juguin com a mínim un quart del partit.

No hi ha regla d’alineació.

RESULTAT FINAL

Quan un equip perd per una diferencia de 10 gols. El partit

es continuarà fins el final, sense anotar els gols a l'acta, però si les faltes i demés. A l’acta com a resultat final comptarà el que hi hagi amb la diferencia dels

El resultat final serà el que figuri en el marcador.

Page 47: LLibre Ceeb 2010 2011

gols(ex. 13-3).

TEMPS MORTS

Durant els 2 primers quarts de joc, l’entrenador té 1 temps

mort, i en el 3er i 4art quart en pot demanar un altre.

1 temps mort d’un minut en cada part.

DEMANAR TEMPS MORT

Només es pot demanar un temps mort quan el control de la pilota la té l’equip que demana el temps.

LLIGUES RECREATIVES PRIMÀRIA

Lligues sense resultat ni classificació, quinzenals.

LLIGUES RECREATIVES (SECUNDÀRIA–BATXILLERAT)

Lligues quinzenals adreçades bàsicament a centres de secundària i/o batxillerat. El calendari s’efectuarà en el moment de tancar inscripcions. Final del període d’inscripció: 25 d’octubre del 2010.

LLIGUES RECREATIVES DE L’AMISTAT

Lligues sense resultat ni classificació, setmanals.

TROBADES DE MENUTS I MENUDETS

Aquest curs, organitzem 3 jornades festives no competitives adreçades a nens i nenes nascuts els anys 2003-2004. Aquestes trobades tenen un aire festiu i l’objectiu principal és que els nens i nenes gaudeixin practicant  el seu esport sense donar importància als resultats.

Page 48: LLibre Ceeb 2010 2011

El preu de l’ inscripció és de 30€ per equip i jornada.

CALENDARI DE LLIGUES RECREATIVES PRIMÀRIA I TROBADESInici d’inscripcions 1-09-2010TROBADA DE BENVINGUDA 27-11-2010Fi d’inscripcions 11-01-2011Retirada de calendaris 14-01-20111a jornada 22/23-01-20112a jornada 29/30-01-2011Descans 4/5-02-2011TROBADA D’HIVERN 12-02-2011Descans 18/19-02-20113a jornada 25/26-02-20114a jornada 4/5-03-2011Descans (Setmana Festiva) 11/12-03-20115a jornada 18/19-03-20116a jornada 25/26-03-2011Descans 1/2-04-20117a jornada 8/9-04-2011Descans (Setmana Santa Escolar) 15/16-04-2011Descans (Setmana Santa) 22/23-04-20118a jornada 29/30-04-20119a jornada 06/07-05-2011Descans 13/14-05-201110a jornada 20/21-05-2011TROBADA DE CLOENDA 28-05-2011

Page 49: LLibre Ceeb 2010 2011

Futbol 7 i Futbol 11

COMPETICIÓ

Consta de dues fases, la primera de 7 jornades, i la segona de 14. Un cop acabada la 2a fase, s’organitza una trobada de cloenda pels guanyadors de cada grup, en la qual, es repartiran els trofeus corresponents.

La puntuació obtinguda ve determinada pels gols marcats. 2 punts per partit guanyat i 1 punt per empat.

Extracte del Reglament CEEB

FUTBOL 7 FUTBOL 11CATEGORIES De Prebenjamí a Cadet. D’infantil a Juvenil

CAMP DE JOC 50-65m. de llarg. De 30-45m. d’ample.

Entre 90-120m. de llarg i 45-90m. d’ample.

PUNT DE PENAL A 9 metres. A 11 metres.

RESULTAT FINAL

Fins a la categoria aleví, els tancaments dels partits s’efectuaran

en una diferència de 7 gols, les altres categories no tenen

tancament.

No hi ha tancament de categories per gols.

TEMPS DE JOC

De prebenjamí fins aleví 4 parts de 12 minuts.

Preinfantils, infantils i cadets 2 parts

Categoria Infantil 2 parts de 35 minuts, Cadets 2 de 40 min.

Juvenils 2 de 45 min.

Page 50: LLibre Ceeb 2010 2011

de 35 minuts.

ALINEACIÓFins a la categoria aleví, tots els

jugadors han d’haver jugat 1 quart del partit.

No n’hi ha.

LLIGUES RECREATIVES PRIMÀRIA

Lligues sense resultats ni classificació, sense continuïtat setmanal.

TROBADES DE MENUTS I MENUDETS

Aquest curs, organitzem una jornada no competitiva adreçada a nens i nenes nascuts els anys 2003-2004. Aquesta trobada té un aire festiu i l’objectiu principal és que els nens i nenes gaudeixin practicant  el seu esport sense donar importància als resultats.

El preu de l’ inscripció és de 30€ per equip i jornada.

CALENDARI LLIGUES RECREATIVES DE PRIMÀRIAInici d’inscripcions 01-09-2010Fi d’inscripcions 05-11-20101a jornada 13-11-20102a jornada 20-11-20103a jornada 27-11-2010Descans (Pont) 04-12-20104a jornada 11/12/20105a jornada 18-12-2010Descans (Nadal) 25-12-2010Descans (Nadal) 01-01-2011Descans (Reis) 08-01-20116a jornada 15-01-20117a jornada (fi de la 1a volta) 22-01-20118a jornada 29-01-2011Descans 05-02-20119a jornada 12-02-2011Descans (Carnestoltes) 19-02-201110a jornada 26-02-201111a jornada 05-03-2011Descans (Setmana Festiva) 12-03-201112a jornada 19-03-2011Descans 26-03-201113a jornada 02-04-201114a jornada 09-04-2011Descans (Setmana Santa Escolar) 15/16-04-2011

Page 51: LLibre Ceeb 2010 2011

Descans (Setmana Santa) 22/23-04-2011TROBADA DE CLOENDA 07-05-2011

Page 52: LLibre Ceeb 2010 2011

Esports de platja:Volei platja i Futbol platja

COMPETICIÓ

PARTICIPANTS: Categories Aleví (1999-00), Infantil (1997-98), Cadet

(1995-96) i Juvenil-Júnior (1990-94), Sub 23 (1988-89). Totes mixtes.

Volei platja, mínim 4 jugadors per equip, futbol platja, mínim 5 per equip.

INSCRIPCIONS: S’ha de complimentar correctament el full d’inscripció. Els esportistes que tinguin llicència CEEB de futbol 5, 7-11 o

voleibol (segons el cas) no hauran de pagar cap nova llicència.

El cost de la inscripció per cada equip i jornada inclou el pagament als Tutors de Joc:

o aleví (14€)o infantils (16€)o cadets (18€)o juvenils - júniors (20€)o Sub 23 (22€)

Page 53: LLibre Ceeb 2010 2011

El termini d’inscripció finalitzarà el dimarts anterior a cada jornada de competició, és pot fer la inscripció directa per a tots els dies abans de la primera jornada.

En el moment de fer la inscripció al CEEB s’haurà d’abonar el cost corresponent. En cap cas es podrà fer el mateix dia de la competició. La inscripció és limitada.

SISTEMA DE COMPETICIÓ: Es jugarà pel sistema de doble eliminatòria. (això vol dir, que quan es perdin 2 partits es restarà eliminat de la Jornada). La classificació final es farà amb la suma dels punts obtinguts a les jornades. Per tenir dret a classificar-se, s’hauran d’haver jugat com a mínim 2 jornades. Podria fer-se alguna variació en funció del volum d’inscrits.

VOLEI PLATJA: es jugarà a 1 set de 21 punts (sistema acció punt), màxim 20 minuts.

FUTBOL PLATJA: la durada dels encontres serà de dues parts de 10 minuts.

CALENDARI CAMPIONAT DE TARDOR:Dissabte dia 2 d’octubre de 9-15h.Dissabte dia 9 d’octubre de 9-15h.

CALENDARI CAMPIONAT BARCELONA’92:Diumenge dia 15 de maig de 9-15h.Diumenge dia 22 de maig de 9-15h. Dimecres dia 25 de maig de 16-20h. Diumenge dia 29 de maig de 9-15h.Dissabte dia 4 de juny de 9-15h.

Page 54: LLibre Ceeb 2010 2011

LLOC: platja de la Barceloneta, Tocant al Moll de Marina. Bus: 71, 36, 45, 57, 59 o 157, Metro Vil·la Olímpica

Gimnàstica Artística

COMPETICIÓ

INDIVIDUAL I PER EQUIPS

CATEGORIES: de benjamí a cadet - juvenil. (femenina i masculina)

APARELLS: Terra / Barra / Salt (femení)Terra / Salt / Minitrampolí (masculí)

MODALITATS I JORNADES:Nivell A: tres fases més la final territorial i la final dels JEEC.Nivell B: tres fases més la final territorial dels JEEC.

CALENDARI: de gener a abril.

Competicions conjuntes amb el Consell del Barcelonès Sud. Es realitzen jornades a Barcelona i a l’Hospitalet.

INSCRIPCIÓ: 18€ per tota la competició.

Page 55: LLibre Ceeb 2010 2011

TROBADA

Jornada de caràcter totalment lúdic sense jurat ni classificacions per a totes les categories.

Terra: grups d’entre 5 i 7 gimnastes. Exercicis lliures d’1 minuts i 30 segons de durada que han d’incloure:

Tres sèries acrobàtiques. Un element de flexibilitat. (tot el grup) 1 tombarella. Una figura acrobàtica.

Barra: Una única passada.

Salt: Un únic salt lliure.

CALENDARI: durant el mes de març.

INSCRIPCIÓ: 30€ per grup i per jornada.

Page 56: LLibre Ceeb 2010 2011

Gimnàstica Rítmica

COMPETICIÓ

CATEGORIES: de prebenjamí a cadet. (mixt) MODALITATS I JORNADES: individual i conjunts.

Nivell A (dues fases més la final de Barcelona). Per a les categories aleví, infantil i cadet/juvenil: Final dels JEEC. Nivell B (dues fases més la final de Barcelona).Nivell C (dues fases més la final de Barcelona).

CALENDARI: de gener a maig. (consultar normativa)

Competicions conjuntes amb el Consell del Barcelonès Sud i Consell del Barcelonès nord. Es realitzen jornades a Barcelona, a L’Hospitalet i a Badalona.

INSCRIPCIÓ INDIVIDUAL: 10€ tota la competició. INSCRIPCIÓ CONJUNT: 35€ tota la competició.

TROBADA:

Jornada de caràcter totalment lúdic sense jurat ni classificacions per a totes les categories.

Conjunts de 5 a 7 gimnastes.

Page 57: LLibre Ceeb 2010 2011

Exercicis lliures d’ 1,30 minuts de durada. CALENDARI: durant el mes de març. INSCRIPCIÓ: 30€ per conjunt i per jornada.

Page 58: LLibre Ceeb 2010 2011

Gimnàstica Estètica de grup

NOVA activitat organitzada juntament amb l’AEGEG: Associació Espanyola de Gimnàstica Estètica de Grup.

COMPETICIÓ

CATEGORIES:INFANTIL: correspon a Benjamí i aleví infantil. (primària)JUNIOR: correspon a Infantil, cadet i juvenil. (secundària)

JORNADES: dues fases CALENDARI (provisional): 26 de febrer i 21 de maig del 2011. INSCRIPCIÓ: 35€ per conjunt les dues jornades.

Page 59: LLibre Ceeb 2010 2011

Handbol i Mini-handbol

COMPETICIÓ

Consta de dues fases, la primera de 7 jornades, i la segona de 14. Un cop acabada la 2a fase s’organitza una trobada de cloenda pels guanyadors de cada grup, en la qual, es repartiran els trofeus corresponents.

Els equips alevins participants al CEEB, a través del conveni signat entre la FCH i la UCEC, tenen la possibilitat de participar al Campionat de Catalunya organitzat per la FCH.

La durada dels partits: mini-handbol: 4 parts de 10min. (Mínim 1 part per jugador). Handbol: 2 parts de 25min. (infantils), 2 parts de 30min. (cadets)

El camp de joc és: o mini-handbol: entre 20-28m. de llarg. De 13-15m.

d’ample. Punt de penal a 6m. Porteria de 3x1,6-1,8m. o Handbol: entre 20x40m. Porteria 3x1,6-1,8m. o La pilota segons la categoria és: mini-handbol: 44cm.

(benjamí). 48cm. (aleví) Handbol: 50-52cm. (infantil) 52-54cm. (cadet)

La puntuació és a mini-handbol: per parts (3 pts. Part guanyada, 2 pts. Part empatada i 1 perduda). Handbol: per gols. 2 punts per partit guanyat i 1 punt per empat.

Page 60: LLibre Ceeb 2010 2011

TROBADES

Jornades de caràcter lúdic, organitzades conjuntament amb la Federació, sense resultats ni classificacions.

INSCRIPCIÓ per equip/jornada. CALENDARI:

o Jornada de benvinguda per a totes les categories, dia 16 d’octubre del 2010.

o Jornada de cloenda per mini-handbol dia 28 de maig del 2011 (coincidint amb una jornada de recuperació). Altres jornades per concretar.

Page 61: LLibre Ceeb 2010 2011

Hoquei patins i Mini-hoquei

COMPETICIÓ

Els calendaris de competició es faran en funció del número d’equips inscrits.

La durada dels partits a mini-hoquei patins és de: 3 parts de 10 minuts, parant el rellotge. Hoquei patins: 2 parts de 25 minuts

El camp de joc és de: entre 40-44m. de llarg i entre 20-22m. d’ample. Tancada pels 4 costat per una tanca d’1m. d’alçada i un tauló de fusta de 2 cm. d’espessor i 20cm. d’alçada.

La puntuació és per gols. 2 punts guanyador del partit i 1 punt per empat.

LLIGUES RECREATIVES DE PRIMÀRIA

Lligues sense resultat ni classificació, quinzenals.

TROBADES DE MENUTS I MENUDETS

Aquest curs, organitzem 2 jornades festives no competitives adreçades a nens i nenes nascuts els anys 2002-2004. Aquestes trobades tenen un aire festiu i l’objectiu principal és que els nens i nenes gaudeixin practicant  el seu esport sense donar importància als resultats.

El preu de l’ inscripció és de 30€ per equip i jornada.

Page 62: LLibre Ceeb 2010 2011

CALENDARI DE LLIGUES RECRATIVES I TROBADESInici d’inscripcions 01-09-2010Fi d’inscripcions 05-11-20101a jornada 13-11-20102a jornada 20-11-2010TROBADA DE BENVINGUDA 27-11-2010Descans (Pont) 04-12-20103a jornada 11/12/20104a jornada 18-12-2010Descans (Nadal) 25-12-2010Descans (Nadal) 01-01-2011Descans (Reis) 08-01-20115a jornada 15-01-20116a jornada 22-01-20117a jornada (fi de la 1a volta) 29-01-2011Descans 05-02-20118a jornada 12-02-2011Descans (Carnestoltes) 19-02-20119a jornada 26-02-201110a jornada 05-03-2011Descans (Setmana Festiva) 12-03-201111a jornada 19-03-2011Descans 26-03-201112a jornada 02-04-201113a jornada 09-04-2011Descans (Setmana Santa Escolar) 15/16-04-2011Descans (Setmana Santa) 22/23-04-201114a jornada 30-04-2011TROBADA DE CLOENDA 14-05-2011

Page 63: LLibre Ceeb 2010 2011

Judo

COMPETICIÓ

CATEGORIES: de minis a cadet (masculina i femenina) MODALITATS I JORNADES

Individual: 3 rondes per categoria.Equips: 1 jornada

NIVELLS (Segons el pes) Mini M: -18,-20,-22,-24,-26,-28,-31,-35,+35. Mini F: -20,-24,-28,-31,-35,+35. Benjamí M: -24,-26,-28,-30,-34,-38,-42,-47,+47.Benjamí F: -26,-30,-34,-38,-42,-47,+47. Aleví M: -30,-34,-38,-42,-47,-52,+52. Aleví F: -30,-34,-38,-42,-47,-52,+52. Infantil M:-42,-46,-50,-55,-60,-66,+66.Infantil F:-40,-44,-48,-52,-57,-63,+63. Cadet M: 50,-55,-60,-66,-73,-81,+81. Cadet F:-44,-48,-52,-57,-63,-70,+70.

El cinturó mínim per participar és el blanc-groc per a les categories mini, benjamí i aleví, i el groc per a la resta.

PUNTUACIÓ: totes les competicions es desenvoluparan mitjançant lligues de tres a cinc competidors, amb una fase final. 12 punts al 1r classificat, 8 punts al 2n, 6 punts al 3r, 4

Page 64: LLibre Ceeb 2010 2011

punts al 4t, 2 punts a la resta i als lesionats amb justificant, 3 punts als no presentats amb avís previ i -8 punts a la resta de no presentats.

DURADA DELS COMBATS: Cadet (3min.), infantil (2min.), la resta (1,30min.)

INSTAL·LACIÓ: a determinar.

CALENDARI: de novembre a març.

INSCRIPCIÓ: 6€ per a tota la competició.

Page 65: LLibre Ceeb 2010 2011

Korfbal

Per les seves característiques pròpies com esport, (juguen nens i nenes, no hi ha contacte, joc cooperatiu, etc) el korfbal és un esport ideal per a treballar dins dels cursos d’educació física tant en secundària com a primària.

La durada dels partits serà de 2 parts de 30 min. Tots els jugadors d’un equip, hauran de participar en el partit.

La pista de joc serà de 40 x 20 m. amb el korf (de 3,5 metres d’alçada) situat a 6,67 metres de la línia de fons. La pilota que s’ha d’utilitzar és la MATT número 5.

La puntuació és per cistelles, 1 punt per cistella. 2 punts per guanyador de partit i 1 per empat.

Els canvis són lliures, però hauran d’estar autoritzats pel Tutor de Joc

Els equips hauran de ser mixtes. (4 nois i 4 noies, més suplents)

La normativa serà la que determini el Comitè de Korfbal del Consell.

CALENDARI:15 Desembre – Trobada Secundària.9 Febrer – Trobada Primària.23 Març – III KIES Barcelona.18 Maig – Trobada Cloenda. (Primària i Secundària)13 Abril – Final KIES.

INSTAL·LACIÓ: les Trobades es realitzaran en un horari aproximat de 9 a 14, en el CEM La Marbella.

PREU: el cost per cada equip serà de 10€ per Trobada.

Page 66: LLibre Ceeb 2010 2011

TROBADES DE SECUNDÀRIA

Les trobades de korfbal són una activitat consolidada, aquesta serà la seva tercera edició. En aquestes trobades participen centres de tots els nivells de joc, en que de forma lúdica, tasten i practiquen el korfbal en un matí dins d’horari lectiu en el CEM La Marbella.

Aquest curs celebrarem tres Trobades per a centres de secundaria. Una al mes de desembre per a que podeu engegar motors, una altra al març 23 que us servirà per classificar-vos per Catalunya i una final de cloenda el 13 de maig on gaudirem d’un matí de korfbal també amb entitats de primària.

III KIES BARCELONA

La segona Trobada de secundaria serà una KIES (Korfbal Instituts Educació Secundària), organitzada amb la Federació Catalana de Korfbal, a través d’ella us podreu classificar per a la Final KIES, on podreu continuar jugant a korfbal amb instituts de tota Catalunya.

TROBADES PRIMÀRIA

Aquest curs, amb l’ajuda de la Federació Catalana de Korfbal, engegarem una trobada per als centres d’educació primària. La lògica serà la mateixa, poder disputar un matí de korfbal amb altres centres que també facin korfbal dins de l’horari escolar.

Page 67: LLibre Ceeb 2010 2011

Natació

COMPETICIÓ i JORNADES OBERTES

CATEGORIES: de pre-benjamí a cadet-juvenil (masculina i femenina)

MODALITATS: lliure, papallona, braça, esquena, estils i relleus JORNADES: 5 jornades més la Final dels JEEC. (alevins, infantils,

cadets i juvenils)o Copa Nadalo Estilso Relleuso Marató d’entitatso Copa Barcelona 92 (classificatòria per a la final dels JEEC)

DISTÀNCIES benjamins 25m. alevins 50m.infantils i cadets 50-100m. Relleus benjamins i alevins 4x25m.Relleus infantils i cadets 4x50m.

CALENDARI i INSTAL·LACIONSDe desembre a maig.(consultar normativa)Piscines de l’Escola Sant Ignasi i del CN Barceloneta.

INSCRIPCIÓ: 1,50€ per participant, prova i jornada

Page 68: LLibre Ceeb 2010 2011

Natació Sincronitzada

COMPETICIÓ i EXHIBICIÓ

CATEGORIES:A: prebenjamins, benjamins i alevins. B: infantils, cadets i juvenils.

MODALITATS I JORNADES:1a jornada: Figures i Rutines tècniques.2a jornada: Rutines lliures.3a jornada: Jornada d’exhibició.

NIVELLS:Competició: nivell I, II i III. Trobada: nivell únic.

INSTAL·LACIONS: Piscina Sant Jordi i Piscines Picornell. EQUIPS: entre 4 i 15 participants. CALENDARI: de febrer a juny. INSCRIPCIÓ: 5€ per participant les 3 jornades.

Page 69: LLibre Ceeb 2010 2011

Patinatge Artístic

COMPETICIÓ

INDIVIDUAL CATEGORIES: de prebenjamí a Júnior. (mixt) CALENDARI: De febrer a maig. (consultar normativa) INSTAL·LACIONS: CEM Bon Pastor / Poliesportiu de Sant

Andreu / CEM Trinitat Vella. INSCRIPCIÓ: Individual: 5€ per pas de nivell. MODALITATS I JORNADES

1r pas de nivell

Nivell A 1 fase, més la final de Barcelona, final territorial dels JEEC. i final de Catalunya dels JEEC per a categories aleví, infantil i cadet.Nivell B 1 fase més final de Barcelona i final Territorial dels JEEC. Nivell CEEB-1 1 fase, més la final de Barcelona.Nivell CEEB-2 1 fase, més la final de Barcelona.Nivell CEEB-3 1 fase, més la final de Barcelona.

2n pas de nivell

Per als patinadors/es que no hagin superat el 1r pas de nivell o bé aquells que encara no s’hagin presentat a competir durant el curs.

Page 70: LLibre Ceeb 2010 2011

TROBADA

Jornada de caràcter totalment lúdic sense jurat ni classificacions per a totes les categories.

Grups de 5 a 8 participants Exercicis lliures d’ 1,30 minuts de durada CALENDARI: durant el mes de març INSCRIPCIÓ: 30€ per grup

Page 71: LLibre Ceeb 2010 2011

Patinatge en línia: Street Hoquei

COMPETICIÓ

Els calendaris de competició es faran en funció del número d’equips inscrits.

En aquest esports les categories són: street hoquei: aleví (1999-00-01) i infantil (1996-97-98).

La durada dels partits és: 4 parts de 8 minuts. (aleví) 4 parts de 10 minuts. (infantil) Cada jugador ha de jugar 1 part mínim.

El camp de joc és: Pista d’hoquei patins amb porteria de 58cm. d’amplada interior, 44cm. d’alçada interior i 30cm. de profunditat.

La Puntuació és per gols. 2 punts per guanyar i 1 punt per empat.

Page 72: LLibre Ceeb 2010 2011

Shoot-ball

TROBADA COMPETITIVA

Consta de tres trobades (una per trimestre) amb puntuació acumulativa.

Obert a totes les categories (mixt). Els equips han d’estar composats entre 12 i 14 jugadors/es. El camp de joc es tracta, bàsicament, d’un rectangle de 18 x

9 metres, que es podrà modificar en funció de l’edat i dels components de l’equip.

Els esfèrics han de ser dos, per imprimir i garantir velocitat i emoció al joc. Han de facilitar el contacte i llançament. Dimensions: 62-64cm. de circumferència i 300-320 gr. de massa.

INSCRIPCIÓ: La quota d’inscripció és de 20€ per equip/jornada

CALENDARI:15 Desembre 1a jornada 9 a 13 hores 26 Març 2a jornada 9 a 13 hores14 Maig 3a jornada 9 a 13 horesxx xxxxxxxx trobada IES 15,30 a 18 hores

Page 73: LLibre Ceeb 2010 2011

PROMOCIÓ

El CEEB i l’Associació Esportiva Shoot-ball Barcelona (AESB), s’han posat d’acord per treballar per aquest esport a la Ciutat de Barcelona. Fruit d’aquest acord, estem preparats per oferir-vos:

Préstec gratuït de material i Unitats didàctiques Supervisió Tècnica (AESB) Tres trobades esportives en dissabtes al matí (una per

trimestre) Curs de Monitors-àrbitres (TJ) de Shoot-ball

A part, el CEEB i l’AESB col·laboraran en qualsevol trobada que organitzeu entre centres, tant en horari lectiu com extraescolar.

Page 74: LLibre Ceeb 2010 2011

Tennis taula

COMPETICIÓ

INDIVIDUAL I EQUIPS CATEGORIES: de benjamí a cadet. (mixt) ACTIVITATS I JORNADES

Individual: 6 jornades. (de novembre a febrer) Equips: 4 jornades. (de febrer a abril)

SISTEMA DE JOC: Puntuació acumulada segons els resultats de cada jornada. Opció d’anar a la Final Territorial i a la final dels JEEC.

INSTAL·LACIÓ: Poliesportiu Reina Elisenda.

INSCRIPCIÓ:o 8€ tota la competició.

Page 75: LLibre Ceeb 2010 2011

Trampolí, Minitrampolí i Tumbling

COMPETICIÓ

INDIVIDUAL I PER EQUIPS

CATEGORIES: de prebenjamí a infantil. (mixt)

MODALITATS I JORNADES1a fase. (amb exercicis obligatoris)2a fase. (exercicis lliures)

CALENDARI1a jornada al febrer, 2a jornada a l’ abril

INSCRIPCIÓ: 6€ per participant les dues fases.

Ultimate frisbee

Aquest curs 2010-11 des del CEEB es preveu la realització de dues trobades lúdic esportives d’Ultimate frisbee.

PARTICIPANTS: Aquestes dues trobades s’obren als centres educatius de secundària.

LLOC: CEM Mar Bella.

DATES: 17 de novembre de 2010 i 18 de maig de 2011.

Page 76: LLibre Ceeb 2010 2011

Vela

COMPETICIÓ/JORNADES DE PROMOCIÓ

Tots els Centres d’ensenyament, que durant el curs escolar realitzin activitats de vela en el Centre Municipal de Vela (CMV), poden presentar dos equips formats per 5 alumnes cada equip.

El delegat de cada equip (professor/pare/mare dels alumnes) serà el vincle entre el Centre d’Ensenyament i el CMV. Els equips navegaran amb un vaixell escola “Raquero” amb un instructor de vela de la Federació Catalana de Vela.

INFORMACIÓ: Cada equip navega en un vaixell escola. El recorregut de la regata està delimitat per boies davant el Port Olímpic.

CATEGORIES: De benjamins a cadets. (Grup A sense instructor Grup B amb instructor)

INSTAL·LACIÓ: Centre Municipal de Vela. Port Olímpic de Barcelona.

PUNTUACIÓ: Especificades a les Instruccions dels Jocs. (es lliuraran el mateix dia)

EQUIPS: formats per 5 alumnes i un/a instructor/a de vela.

CALENDARI I JORNADES: 1 jornada al mes de maig.

INSCRIPCIÓ: 15€ per participant. (llicència i assegurança inclosa)

Page 77: LLibre Ceeb 2010 2011

Voleibol i Mini-voleibol

COMPETICIÓ

Consta de dues fases, la primera de 7 jornades, i la segona de 14. Un cop acabada la 2a fase, s’organitza una trobada de cloenda pels guanyadors de cada grup, en la qual, es repartiran els trofeus corresponents.

La durada dels partits és: mini-volei: s’han de jugar 3 jocs. Voleibol: s’acaba quan un equip guanya 3 jocs

El camp de joc de mini-volei: 6m. d’amplada per 6m. de llarg. Xarxa 2m. d’alçada en benjamins i 2,10m. en alevins. Voleibol: 18x9m. Dos camps de 9x9m. Alçada de la xarxa: infantil (2,24m. masculí i 2,10m. femení), cadet (2,37m. i 2,18m.) i juvenil (2,43m. i 2,24m.). La pilota ha de tenir una circumferència de 65-67cm. d’entre 260 i 280g.

La puntuació a mini-volei és per jocs guanyats (2-1 o bé 3-0). Voleibol: per jocs guanyats. El cinquè joc es juga a 15 pts. Amb l’avantatge de 2 pts. Voleibol i mini-volei: cada jugada val 1 punt. Un joc es guanyat per l’equip que primer marqui 25 punts amb un avantatge de 2 punts. 2 punts per partit guanyat i 1 punt per perdut.

Page 78: LLibre Ceeb 2010 2011

Extracte del Reglament CEEB

MINI VOLEI INFANTIL CADET JUVENIL

SETSEl millor de 3 sets a

25 punts, pel sistema "acció-punt" amb un avantatge mínim de 2 punts.

El millor de 5 sets a 25 punts, pel sistema "acció-punt". En cas d'empat a 2 sets, es portarà a terme un decisiu 5è set a 15 punts amb un

avantatge mínim de 2 punts.

TERRENY DE JOC

6 metres d'ample per 12 metres de

llarg9 metres d'ample per 18 de llarg.

ALÇADA XARXA

2 metres (femení i masculí)

2,10 (Femení) i 2,24 (Masculí)

2,18 (Femení) i 2,37 (Masculí)

2,24 (Femení) i 2,43 (Masculí)

PILOTA Pilota oficial de tacte

agradable. Diàmetre: de 65 a 67 metres Pes: de

260a 280 g.

Pilota oficial de cuir. Diàmetre: de 65 a 67 metres Pes: de 260 a 280 g.

COMPOSICIÓ DEL EQUIPS

Hauran d'estar formats per un

mínim de 6 jugadors i un màxim de 12

jugadors. El partit el jugaran 4 jugadors.*

Hauran d'estar formats per un mínim de 6 jugadors i un màxim de 12 jugadors. El partit el

jugaran 6 jugadors

ALINEACIÓ Set sencer obligatori NO NO NOLLIURE NO NO SI SI

INICI DEL JOC

L'estil de servei serà únicament per baix L'estil de servei serà lliure

DESENVOLU-PAMENT DEL JOC

El primer toc de recepció de servei de l'equip és obligatori realitzar-lo de mà baixa. Es considera per tant falta,

la recepció de dits.El primer toc de l'equip és lliure.

* Si es presenten 4 o 5 jugadors, el resultat final serà 0-3 (10-25, 10-25, 10-25). El partit, però, sempre es jugarà.

Page 79: LLibre Ceeb 2010 2011

Waterpolo

Aquest curs 2010-11, des del CEEB i en col·laboració amb la Federació Catalana de Natació, s’introdueix l’activitat de waterpolo en edat escolar a les escoles.

Aquesta activitat consisteix en la realització de diverses TROBADES distribuïdes durant l’any acadèmic, i es desenvolupen de forma adaptada a les característiques i edats dels participants. D’aquesta manera es faran diferents partits on els nens i nenes participants podrán disfrutar d’una activitat lúdica i molt pedagògica.

En funció de les INSCRIPCIONS a aquestes trobades es dividiran els equips en diferents blocs d’edats on es plantejarà un sistema de lligueta regla on tots jugaran contra tots, en partits de dues parts de quatre minuts cadascuna i amb uns equips formats per quatre jugadors i porter, amb un màxim de sis jugadors.

Per desenvolupar aquestes trobades es disposarà de material adaptat al disseny de l’activitat, així es diposarà de porteries de mini waterpolo, pilotes (minis), jocs de casquets, xiulets, taula d’anotació, deu cadires de plàstic, dos bancs per equips, un marcador de paper o electrònic, un cronòmetre i una càmera digital de fotografies.

L’activitat estarà dirigida per un responsable, i dos entrenadors, un auxiliar de taula amb titulació de socorrista i dos més per controlar els nens/es als vestidors.

Page 80: LLibre Ceeb 2010 2011

3. ACTIVITATS NO COMPETITIVES

A part de les competicions, el consell ofereix un seguit d’activitats amb caire no competitiu. Són les següents:

Lligues recreatives

A part del model de competició que s’ofereix des del programa dels Jocs esportius Escolars, proposem un altre model que serveixi d’alternativa per a totes aquelles entitats que vulguin prescindir de la competició, les lligues recreatives.

La lliga podrà ser setmanal, quinzenal o mensual, i anirà acompanyada de diferents trobades on es reuniran tots els equips, en un ambient festiu, per tal de jugar i passar-ho bé.

L’oferta de lligues recreatives per a aquest curs serà: futbol 5, bàsquet, hoquei patins, handbol i futbol 7.

Les categories d’aquesta activitat (1r a 4t de primària) són menudets, menuts, prebenjamí i benjamí. En tots els casos sense Tutors de Joc, els encarregats de vetllar pel bon funcionament dels partits, seran els Educadors Esportius i les famílies, que ajudaran als esportistes a entendre la normativa del joc i incidiran en aspectes de l’educació esportiva: respecte pel rival, joc net, reglament tècnic, etc.

En aquestes lligues és molt important la vostra implicació, per això us demanem envieu cròniques, fotos i comentaris que penjarem a la web del CEEB: www.elconsell.cat. Al final del curs, farem lliurament de diferents premis, com a la millor crònica, a la fotografia més divertida, etc. tot valorant la vostra col·laboració i implicació.

Per una altra banda, ens agradaria, per tal de dur a terme una bona celebració de la jornada, prenguéssiu nota d’una sèrie de recomanacions:

Les lligues recreatives de secundària i batxillerat

Per no deixar fora cap col·lectiu i per col·laborar amb tots aquells centres de secundària que fan una tasca de promoció esportiva amb nois i noies d’aquestes edats que s’han incorporat tard al món de

Page 81: LLibre Ceeb 2010 2011

l’esport o que, per una raó o altra, no encaixen en el models dels JJEE, el CEEB organitza una lliga recreativa per les categories infantil (97-98), cadet (95-96) i juvenil (93-94) en diverses modalitats esportives de competicions d’esports d’equip. Aquesta lliga, malgrat vol conservar l’esperit de les altres lligues recreatives, té classificacions i resultats, però no eliminatòries finals. Els partits es jugaran quinzenalment en una seu única, que acollirà tots els equips del grup. Un cop tancades les inscripcions hi haurà una reunió de delegats on s’explicarà la filosofia de la lliga i la formació dels Tutors de Joc que s’encarregaran d’arbitrar els partits.

Data límit d’inscripció a les lligues recreatives: 25 d’octubre del 2010

Trobades d’iniciació, benvinguda i cloenda

Les TROBADES D’INICIACIÓ incentiven la idea de practicar esport sense pensar en el resultat ni en puntuacions. Són trobades on s’adapten les normes i és valora la diversió i l’esforç dels nens i nenes per damunt de tot. Per això creiem que és una excel·lent manera de prendre contacte amb l’esport.

En alguns casos, a més a més, podran observar l’exhibició d’alguns professionals de l’esport o d’alguns/es monitors/es.

El cost de participació per a les trobades d’iniciació per a cada grup o equip serà de 30€. (*) Consulteu la informació de l’esport escollit.

Bàsquet Futbol-5 Futbol-7 Hoquei patins Jazz, funky, hip-hop Gimnàstica rítmica

Gimnàstiques artística Patinatge artístic Natació Sincronitzada Tennis taula Badminton

TROBADES DE BENVINGUDA: Com a novetat en aquest curs, el CEEB, a partir de les demandes de totes les entitats, pot organitzar partits amistosos envers altres entitats que també vulguin efectuar partits. Els dissabtes 2 i 16 d’octubre són dates per preparar aquestes jornades.

TROBADES DE CLOENDA: Hi participaran els guanyadors de cadascun dels grups de la segona fase dels esports d’equip.

Page 82: LLibre Ceeb 2010 2011

Trobades multiesportives

Una altra possibilitat de participació són les Trobades multiesportives, en les que es combinen diferents esports, però amb el mateix caire lúdic que les anteriors.

Tanmateix, a nivell territorial (Barcelona província), s’organitzaran dues trobades més, una adreçada a nens i nens de primària (TROBADA TERRITORIAL DE CENTRES DE PRIMÀRIA) i una altra a nois i noies de batxillerat (TROBADA TERRITORIAL DE CENTRES EDUCACTIUS DE SECUNDÀRIA). Tan bon punt tinguem informació concreta la penjarem a la web del CEEB. Aquestes activitats són gratuïtes, en horari lectiu i es faran fora de la Ciutat de Barcelona.

Jornades de Promoció esportiva i Jornades d’implementació

És objectiu del CEEB ampliar l’oferta esportiva, per això us plantegem una doble possibilitat:

En alguns casos, els Comitès esportius obriran algunes de les competicions a la participació d’esportistes i entitats que vulguin prendre un primer contacte amb un esport concret, amb l’objectiu d’incorporar-s’hi en un futur proper: JORNADES OBERTES. Exemples: Volei platja; Futbol platja, Curses d’orientació, Cros, Tennis taula, Goalball o Natació sincronitzada.

En altres es faran un seguit d’activitats i formacions puntuals per a donar a conèixer algun esport sense competició al CEEB i amb el qual es treballa per a una futura implantació: JORNADES DE PROMOCIÓ. Exemples: shoot-ball, waterpolo, korfbal, ultimate frisbee o bàdminton.

Dins les activitats de promoció esportiva desenvolupada en el Departament de promoció del CEEB, des del curs passat es va iniciar un treball d’introducció de noves activitats esportives i de recuperació i/o potenciació d’altres que estan perdent participació. Per desenvolupar aquestes activitats s’han instaurat JORNADES D’IMPLEMENTACIÓ, on es desenvolupen jornades de tast inicial en els propis centres amb tècnics especialistes. Algunes d’aquestes sessions d’implementació poden ser gratuïtes depenent de l’acord amb els responsables de l’execució de les Jornades.

Page 83: LLibre Ceeb 2010 2011

El calendari definitiu de trobades i jornades de promoció, així com les seves dates d’inscripció es penjaran directament a la web: www.elconsell.cat. Podeu fer qualsevol consulta al respecte a [email protected].

Page 84: LLibre Ceeb 2010 2011

COMPETICIONS D’ESPORTS D’EQUIP

Índex1. CALENDARI

General De partits

2. HORARIS DE JOC 3. COST DELS TUTORS DE JOC

Preus base Dietes Ajornaments per pluja Partits de fases classificatòries per a les finals

dels JEEC

4. FASES DE JOC 1a fase 2a fase “Trofeu Barcelona 92” Trobades Cloenda

5. SUBVENCIÓ DE PILOTES Carnets d’equip: Futbol 5, bàsquet, futbol 7 i

11, voleibol i handbol Compra de pilotes

Les classificacions dels esports d’equip es penjaran setmanalment a la plana web del CEEB www.elconsell.cat tan bon punt es rebin les actes. Si passats uns dies faltés algun resultat, preguem ens ho notifiquin.

Page 85: LLibre Ceeb 2010 2011

1. CALENDARI

Calendari general

1a Fase – Trofeu Barcelona 92

Inici d’inscripcions 1-9-2010TROBADA BENVINGUDA (opcional) 1/2-10-2010Fi d’inscripcions 4-10-2010Presentació de calendaris (tarda) 13-10-2010Retirada de calendaris 15-10-2010TROBADA BENVINGUDA (opcional) 16-10-20101a jornada 22/23-10-2010Descans (pont) 29/30-10-20102a jornada 5/6-11-20103a jornada 12/13-11-20104a jornada 19/20-11-20105a jornada (1a TROBADA*) 26/27-11-2010Descans (pont) 3/4-12-20106a jornada 10/11-12-20107a jornada 17/18-12-2010

2a Fase –Trofeu Barcelona 92

Inici d’inscripcions 2-11-2010 Fi d’inscripcions 10-12-2010Presentació calendaris provisionals (tarda) 11-01-2011Fi d’esmenes als calendaris provisionals 12-01-2011Retirada de calendaris definitius 14-01-20111a jornada 21/22-01-20112a jornada 28/29-01-20113a jornada 4/5-02-2011Descans (2a TROBADA*) 11/12-02-20114a jornada 18/19-02-20115a jornada 25/26-02-20116a jornada 4/5-03-2011Descans (setmana festiva) 11/12-03-20117a jornada 18/19-03-20118a jornada 25/26-03-20119a jornada 1/2-04-201110a jornada 8/9-04-2011Descans (Setmana Santa Escolar) 15/16-04-2011Descans (Setmana Santa) 22/23-04-201111a jornada 29/30-04-2011

Page 86: LLibre Ceeb 2010 2011

12a jornada 6/7-05-201113a jornada 13/14-05-201114a jornada 20/21-05-2011Jornada recuperació (3a TROBADA*) 27/28-05-2011TROBADA DE CLOENDA 3/4-06-2011Descans (pont) 10/11-06-2011TROBADA DE CLOENDA 17/18-06-2011

Calendari de partits

1a Fase

1a Jornada 22/23-10-2010

8 56 47 31 2

2a Jornada 05/06-11-2010

2 83 14 75 6

3a Jornada 12/13-11-2010

8 67 51 42 3

4a Jornada 19/20-11-2010

3 84 25 16 7

5a Jornada 26/27-11-2010

8 71 62 53 4

6a Jornada 10/11-12-2010

8 45 36 27 1

7a Jornada 17/18-12-2010

1 82 73 54 6

2a Fase- Trofeu Barcelona’92

Page 87: LLibre Ceeb 2010 2011

1a Jornada 21/22-01-2011

8 58a Jornada 25/26-03-2011

6 47 31 2

2a Jornada 28/29-01-2011

2 89a Jornada

01/02-04-2011

3 14 75 6

3a Jornada 04/05-02-2011

8 610a Jornada

08/09-04-2011

7 51 42 3

4a Jornada 18/19-02-2011

3 811a Jornada

29/30-04-2011

4 25 16 7

5a Jornada 25/26-02-2011

8 712a Jornada

06/07-05-2011

1 62 53 4

6a Jornada 04/05-03-2011

8 413a Jornada

13/14-05-2011

5 36 27 1

7a Jornada 18/19-03-2011

1 814a Jornada

20/21-05-2011

2 73 54 6

Taules de 8: Aparellaments: 1-5, 2-6, 3-7, 4-8, CASA-FORA.

Taules de 8: exemple: si una entitat té 8 equips i una sola pista, ha d’escollir números contraris, és a dir, 4 equips amb el núm.7 (que jugarien fora de casa) i els altres 4 equips amb el núm.3. (que jugarien a casa).

Casa-Fora: si no voleu demanar números, podeu posar CASA-FORA per diferenciar els equips que jugaran a casa o a fora la primera setmana.És molt important que els entrenadors de cada centre escullin, conjuntament, els números de plantilla de cada esport.

2. HORARIS DE JOC

Page 88: LLibre Ceeb 2010 2011

No es podran fixar horaris per equips prebenjamins i benjamins abans de les 9 h. del matí del dissabte, ni tampoc iniciar encontres els dimecres i els divendres abans de les 18,15 hores, en qualsevol categoria.

Si per alguna raó excepcional, alguna entitat hagués de posar partits abans de les 18,15 hores com horari fix, ho hauria de demanar al comitè corresponent, raonant els motius. En aquests casos les dietes seran les mateixes que les que corresponen als partits que s’inicien a les 18,15 hores.

En categories preinfantil i superiors, es podrà posar com a dia i horari fix de partit, els dimecres o els divendres a partir de les 16,45 hores (sempre i quan hi hagin suficients equips inscrits). Els grups estaran formats per equips que juguin exclusivament aquest dia de la setmana.

Per al bon funcionament de la competició, i per poder garantir Tutors de Joc (T.J.) per al màxim de partits, demanen a les entitats que s’adaptin als horaris proposats:

Esports 1er partit 2on partitMini-bàsquet o minivoleibol A les 9h. o a les

11,45h.A les 10,15h.o a les 13h.

Altres categories de bàsquet, voleibol, futbol 7 infantil o futbol 11

A les 9h.o a les 11,15h.

A les 10,30h.o a les 12,45h.

Un sol partit en totes les categories i esports (excepte futbol 5)

A les 9h.o a les 13h.

Un sol partit de futbol 5 A les 9h. o a les 12h.

Dos partits de futbol 5 A les 9h. o a les 12h.

A les 10h. o a les 13h.

Els centres amb diversos equips del mateix esport, posaran obligatòriament horaris correlatius intentant no barrejar les categories petites i les grans.

Els centres amb més d’una pista de joc, han de procurar no posar els partits a la mateixa hora.

Page 89: LLibre Ceeb 2010 2011

Partits de divendres:

Minibàsquet/Minivolei/Handbol 18.15h. 19.30h.Bàsquet/Volei/Futbol 7 infantil/Futbol 11

18.15h. 19.45h.Futbol 5/Minihanbol/Futbol 7Hoquei patins/Hoquei línia/Street hoquei

18.15h. 19.15h. 20.15h.

Tots els esports des de la categoria preinfantil. (també els dimecres)

Poden jugar 1 partit abans Inici 16.45 o 17h. (segons l’esport)

Partits de dissabtes:

Mini-bàsquet/Mini-volei/Handbol

9.00h. 10.15h.

11.30h.

12.45h.Bàsquet/Volei/Futbol 7

infantil/Futbol 119.00h. 10.30

h.12.00

h.Futbol 5/Mini-hanbol/Futbol 7/Hoquei patins/Street hoquei 9.00h. 10.00

h.11.00

h.12.00

h. 13.00h.

3. PREUS DELS TUTORS DE JOC

Preus base:

PrebenjamíBenjamíPrealevíAleví

PreinfantilInfantil Cadet Juvenil Júnior

Sub-23

Bàsquet

divendres 12,50 € 12,50

€13,50

€ 15,60 € 20,80 €

24,40 €

dissabtes 13,50 € 13,50

€14,60

€ 16,60 € 21,80 €

25,50 €

Futbol 5 11,90 € 12,70 € 15,50 € 19,70 €

23,30 €

Futbol 7 16,60 € 17,70 € 18,70 € 21 €Futbol 11 21,80 € 26 € 31,20

€Handbol 11,90 € 12,70 € 15,50 €Voleibol 12,50 € 14,60 € 15,60 € 20,80

€24,30

€Volei platja 4 x 4 14 € 16 € 18 € 20 € 22 €

Page 90: LLibre Ceeb 2010 2011

Futbol platja 14 € 16 € 18 € 20 € 22 €Hoquei patins 11,80 € 13,20 € 15,60 €Street Hoquei 11,80 € 13,20 € 15,60 €Hoquei Línia 15,70 € 18,10 €

Esports de platja: preu fix per jornada i equip. (inclou dietes i desplaçaments)

Preus Taula (Bàsquet o d’altres esports):

L’escola que vulgui una taula fixa durant tot el curs, ho ha de demanar per escrit a l’atenció del comitè de bàsquet. El preu variarà en funció del número de taules que hi hagin en una mateixa pista, però serà igual per a totes les categories, desplaçament inclòs.

Si per necessitats de competició fossin necessaris àrbitres de qualsevol Federació esportiva, el CEEB enviarà una circular amb els preus pactats.

En cas que un equip jugui en un grup d’una categoria diferent a la seva, els preus dels TJ que pagarà correspondran a la categoria del grup. Desplaçament per Barcelona - ciutat: tots els esports: 7 €.

Si el mateix TJ xiulia més d’un partit en una instal·lació en la que juguin diferents centres com a local (instal·lacions compartides), només cobrarà el concepte de desplaçament una vegada. El cost del desplaçament es compartirà entre aquests centres.

Quan a la mateixa instal·lació es juguin 2 partits no consecutius (separats, per exemple, per 1h. de diferència), s’hauran d’abonar 2 desplaçaments.

Us preguem que, per tal de facilitar les designacions dels TJ, poseu horaris consecutius, sense que quedi cap horari buit entre partits.

Dietes:

1 Taula 17 € cadascuna2 taules 15,50 € cadascuna3 taules 14 € cadascuna

Page 91: LLibre Ceeb 2010 2011

Dissabtes De 9 a 13 h. i de 16 a 20,15h.

Sense dietes

Divendres (*) De 18,15 h. a 20,15 h. 4€Divendres i Dissabtes (*) Altres horaris 7€De dilluns a dijous (*) Fins a les 20,15 h. 7€Tots els dies A partir de les 20,15 h. 11,30€Festius 16,10€

Aquests horaris s’han d’interpretar com a l’hora d’inici real de l’encontre.(*) Els partits de categories preinfantil i superiors corresponents a grups de dimecres i divendres en els que tots els equips juguin com a horari fix abans de les 18,15h. tindran 4€ de dietes.

Ajornaments per pluja:

1. Quan un partit no es pugui jugar, total o parcialment, per pluja, o per altres raons diverses derivades de l’estat del camp de joc, s’abonarà al TJ la quantitat de 3,10€ per partit, més els desplaçaments i les dietes que corresponguin.2. Els equips afectats per aquests ajornaments, sempre que sigui possible, hauran de concretar amb el Tutor de Joc la data i l’hora del nou partit en el mateix moment. En el cas de no trobar nova data per a jugar-lo, s’haurà de comunicar al TJ per tal que ho anoti al full d’ajornament per pluja i arribi al corresponent Comitè.3. Els partits ajornats per aquests motius, seran xiulats, en la data concretada de mutu acord, sempre que sigui possible, pel mateix Tutor de Joc, que cobrarà el preu establert i el desplaçament.4. Els partits ajornats per pluja que es juguin entre setmana, no tindran dietes afegides. (excepte els partits que es comencin més tard de les 20.15 hores, en aquest cas es cobrarà la dieta acordada)5. En el cas que en el partit suspès per pluja hi hagi un taula dessignat, se li abonarà el desplaçament més les dietes de pluja (3,10€) per partit, sense cap altra dieta.6. Bàsquet: si el partit que s’ha de suspendre per pluja té designat un àrbitre de la Federació Catalana, actuarà d’acord amb el procediment de la Federació, cobrant doncs, la totalitat del rebut el dia de la pluja, i les dietes el dia que es fixi per jugar el partit.

Page 92: LLibre Ceeb 2010 2011

Partits fases classificatòries per a les finals dels JEEC:

Com que les fases classificatòries per a les finals dels JEEC es juguen en camp neutral, el cost dels TJ i de les taules està compartit pels dos equips. És un preu final, és a dir, inclou desplaçaments, dietes, i en el cas que correspongui, el cost d’1 o 2 TJ i d’una taula.

Page 93: LLibre Ceeb 2010 2011

Preu per equip:

BenjamíPrealevíAleví

Preinfantil

InfantilCadet Juvenil Júnior

Sub-23

Bàsquet eliminatòries

21 € 22 € 23 € 24 € 25 €Bàsquet semis i finals

27 € 28,50 € 30 € 31,50 € 33 €Futbol 5 18 € 20 € 22 € 26 € 30 €Futbol 7 12 € 12, 50€Futbol 11 eliminatòries

14,50 € 16,50€ 19 €Futbol 11 finals 33 € 36 € 41 €Handbol eliminatòries

10 € 11 €Handbol finals 19 € 21 €Voleibol eliminatòries

10 € 11 € 11,50 € 14 € 16 €Voleibol finals 19 € 21 € 22 € 27 € 30,50 €Hoquei Patins 18,30 € 18,30 € 19,70 €Street Hoquei 18,30 € 18,30 € 19,70 €Hoquei línia 22,10 € 24,40 €

Bàsquet: eliminatòries: 1 TJ i 1 taula, semifinals i finals 2 TJ i 1 taula.Futbol 5: 2 TJ i taula a totes les eliminatòries i finals per Catalunya 2 TJ.Handbol i Voleibol:1 TJ, excepte en la final 2 TJFutbol 7, Hoquei patins, Street hoquei i hoquei línia: 1 TJFutbol 11: 1TJ, excepte en les finals: 1 TJ I 2 líniers.

En el cas que un partit d’eliminatòries es suspengui per pluja, cada escola haurà d’abonar als TJ un desplaçament i una dieta de pluja (7€+3,10€). També en el cas que el partit és jugui més tard de les 20,15 hores, cada escola pagarà un dieta de 5€ als TJ.

4. FASES DE JOC

1a fase:

S’organitza la 1a Fase que té 7 jornades (grup de 8 a una volta).

Dates d’inscripció: del dia 1 de setembre al 4 d’octubre del 2010.

Dates de presentació dels calendaris: els equips participants han d’assistir a la presentació de calendaris el dia 13 d’octubre del

Page 94: LLibre Ceeb 2010 2011

2010 per la tarda, en cas contrari, s’entén que accepten la composició dels grups, número de plantilla, i totes les altres dades que se’ls assignin.

Lliurament de calendaris: els calendaris no es remeten per correu. Per tant, s’hauran de retirar el dia 15 d’octubre del 2010 a les oficines del CEEB.

Classificació per a la 2a Fase: els grups de la 2a Fase es formaran en funció de les classificacions obtingudes a la 1a Fase, del nivell de joc de l’equip, i del número de plantilla demanat. L’objectiu és formar grups els més igualats possible.

2a Fase: “Trofeu Barcelona 92”

En concloure la 1a Fase, s’organitzarà la 2a Fase que té 14 jornades (grups de 8). Els grups es formaran en funció del nivell i la classificació obtinguda a la 1ª Fase, sempre que sigui possible.

Dates d’inscripció: caldrà fer una nova inscripció dels equips del dia 2 de novembre 2010 fins el 10 de desembre 2010.

Presentació de Calendaris: els calendaris provisionals s’exposaran a les oficines el dia 11 de gener del 2011 per la tarda. Només es penjaran a la plana web del CEEB quan siguin definitius.

Les entitats tindran temps fins el dia 12 de gener 2011 per adreçar-se al Comitè corresponent i fer qualsevol esmena que creguin oportuna.

A partir d’aquesta data, els Comitès confeccionaran els calendaris definitius i no s’admetran modificacions.

Els calendaris definitius s’hauran de retirar a partir del dia 14 de gener del 2011.

Els equips inscrits fora de termini només podran ser acceptats en el cas que completin grups creats. Aquests equips restaran obligats a avisar de la seva incorporació a la resta d’equips del grup on s’han inclòs. En cas contrari s’aplicaran pel nou equip, les sancions previstes en l’apartat 14.1. (Incompareixences).

Page 95: LLibre Ceeb 2010 2011

Trobades de Cloenda

Es faran en totes les categories i nivells. A les trobades de cloenda jugaran els primers classificats de cada grup, un dels dos dissabtes marcats en el calendari (4 de juny o 18 de juny).

TUTORS DE JOC DEL CONSELLVols xiular a les competicions esportives del

CEEB?Des de finals d’octubre a finals de maig, (coincidint amb el calendari escolar) cada setmana es juguen més de 700 partits de diferents modalitats esportives

Futbol 5Futbol 7-11

BàsquetHoquei patins

Patinatge en líniaVoleibolHandbol

Això no seria possible sense l’existència de la figura del Tutor de Joc (TJ)

Només cal omplir el full d’admissió que trobareu a www.elconsell.cat i trucar per demanar una entrevista

personalitzada

Page 96: LLibre Ceeb 2010 2011

5. SUBVENCIÓ DE PILOTES

El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona té signat un conveni de col·laboració amb “MATOLLO” pel qual les seves pilotes es converteixen en les oficials del CEEB. Aquesta empresa és líder en el sector del material esportiu i ens garanteix que en la fabricació dels seus productes no s’utilitza mà d’obra infantil.

El conveni s’adreça, exclusivament, als tots els equips de futbol 5, futbol 7 i 11 , bàsquet, handbol i voleibol que participen al CEEB.

Per fer-ho fàcil, hem preparat els nous carnets d’equip participant 2010-2011 en les competicions d’aquests esports. Amb el pagament d’aquests carnets, (el cost està subvencionat en part) regalarem lots d’aquestes pilotes oficials. Així ajudarem a que totes les entitats puguin fer-les servir el més aviat possible.

Page 97: LLibre Ceeb 2010 2011

Carnet d’equip participant FUTBOL 5Consell de l’Esport Escolar de Barcelona

Preu del carnet: 37€ Al fer el pagament del carnet cada equip rebrà:

Un lot de 5 pilotes Matt + Xarxavalorades en 100€

Carnet d’equip participant BÀSQUETConsell de l’Esport Escolar de Barcelona

Preu del carnet: 21,50€Al fer el pagament del carnet cada equip rebrà:

Un lot de 5 pilotes Matt + Xarxa valorades en 45€

Futbol 5 i mini - futbol 5

En futbol 5, la pilota Matt Crack CS58 FK (en categories Menudets, Menuts, Benjamí i Aleví) i la pilota Matt Crack CS62 FK (en la resta de categories) són les oficials en les nostres competicions, lligues recreatives i trobades des de l’inici dels curs escolar 2007-2008.

Cada equip interessat haurà d’abonar 37€ per rebre el Carnets d’equip participant i el regal de les pilotes. Podeu passar per les nostres oficines a recollir-ho.

Bàsquet i mini - bàsquet

Les pilotes oficials del CEEB per poder jugar les nostres competicions, lligues recreatives i trobades des de la temporada 2008-2009 són la Matt B-5 (fins a la categoria preinfantil), la pilota Matt B-6 (a partir de la categoria infantil femení), i la Matt B-7. (a partir de la categoria infantil masculí)

Cada equip interessat haurà d’abonar 21,50€ per rebre el Carnet d’equip participant i el regal de les pilotes.

Futbol 7

En futbol 7, la pilota Matt Crack CS4 és l’oficial en les nostres competicions des de la temporada 2009 -2010

Page 98: LLibre Ceeb 2010 2011

Carnet d’equip participant Futbol 7Consell de l’Esport Escolar de Barcelona

Preu del carnet: 30€ Al fer el pagament del carnet cada equip rebrà:

Un lot de 5 pilotes Matt + Xarxavalorades en 75€

Carnet d’equip participant Futbol 11Consell de l’Esport Escolar de Barcelona

Preu del carnet: 60€ Al fer el pagament del carnet cada equip rebrà:

Un lot de 10 pilotes Matt + Xarxavalorades en 150€

Carnet d’equip participant MinivoleibolConsell de l’Esport Escolar de Barcelona

Preu del carnet: 40€Al fer el pagament del carnet cada equip rebrà:

Un lot de 5 pilotes Matt + Xarxavalorades en 95€

Cada equip interessat, haurà d’abonar 30€ per rebre el carnet d’equip participant i el regal de les pilotes.

Futbol 11

En futbol 11, la pilota Matt Crack CS5 és l’oficial en les nostres competicions des de la temporada 2009 -2010.

Cada equip interessat haurà d’abonar 60€ per rebre el carnet d’equip participant i el regal de les pilotes.

Voleibol i minivoleibol

En minivoleibol, la pilota Matt V43 i en Voleibol la pilota VC-520 són les oficials en les nostres competicions des de la temporada 2009-2010

Cada equip de minivoleibol interessat haurà d’abonar 40€ per rebre el carnet d’equip participant i el regal de les pilotes.

Cada equip de voleibol interessat haurà d’abonar 105€ per rebre el carnet d’equip participant i el regal de les pilotes.

Page 99: LLibre Ceeb 2010 2011

Carnet d’equip participant VoleibolConsell de l’Esport Escolar de Barcelona

Preu del carnet: 105€Al fer el pagament del carnet cada equip rebrà:

Un lot de 5 pilotes Matt + Xarxavalorades en 260€

Page 100: LLibre Ceeb 2010 2011
Page 101: LLibre Ceeb 2010 2011

Carnet d’equip participant Minihandbol o handbolConsell de l’Esport Escolar de BarcelonaPreu del carnet minihandbol: 32€

Al fer el pagament del carnet cada equip rebrà:Un lot de 5 pilotes Matt + Xarxa

valorades en 68€

Handbol i mini - handbol

En minihandbol i handbol les pilotes Matt IH 730 44-46, Matt IH-730 48-50 i IH 730 50-52 (en funció de la categoria) són les oficials en les nostres competicions des de la temporada 2009-2010.

Cada equip interessat haurà d’abonar 32€ per rebre el carnet d’equip participant i el regal de les pilotes.

Compra de pilotes MATT de qualsevol esport

Si hi hagués algun equip interessat en comprar pilotes, podeu adreçar-vos a TECNO SPORT 2020 S.L. (Sr. Ramon Peinado) Telèfons 609368823 i 933001910.

ESPORTPREU

PILOTA(IVA Inclòs)

DESCOMPTE

PREU AMB DESCOMPT

E(IVA Inclòs)

FUTBOL/MINIFUTBOL 5 11,30€

5%

10,80€BÀSQUET/MINIBÀSQUET

6,40€ 6€

FUTBOL 7 9,60€ 9,10€FUTBOL 11 9,60€ 9,10€MINIVOLEI 13€ 12,30€VOLEI 35,50€ 33,70€HANDBOL/MINIHANDBOL

10,52€ 10€

Page 102: LLibre Ceeb 2010 2011

REGLAMENT GENERAL DE COMPETICIÓÍndex1. ÀMBIT D’APLICACIÓ 2. ENTITATS PARTICIPANTS 3. DELS ESPORTISTES 4. CATEGORIES 5. DELS EQUIPS 6. NIVELLS DE PARTICIPACIÓ 7. CLASSIFICACIÓ PER A LES FINALS 8. RESOLUCIÓ DELS EMPATS EN LA CLASSIFICACIÓ FINAL 9. REVISIÓ DE LLICÈNCIES 10. INFRACCIONS REGLAMENTÀRIES 11. HORA DE JOC 12. UNIFORMITAT DELS EQUIPS I TERRENY DE JOC 13. RETIRADA DE LA COMPETICIÓ 14. INCOMPAREIXENCES 15. AJORNAMENT D’ENCONTRES 16. DELEGAT DE CAMP 17. DELEGAT D’EQUIP 18. TUTOR DE JOC 19. DELEGAT DE COMITÈ I OBSERVADOR 20. FALTES 21. SANCIONS 22. CIRCUMSTÀNCIES MODIFICADORES DE LA

RESPONSABILITAT 23. FALTES PRODUÏDES EN ELS ENCONTRES: ESPORTISTES 24. FALTES PRODUÏDES EN ELS ENCONTRES:

PREPARADORS I DELEGATS25. FALTES PRODUÏDES EN ELS ENCONTRES: ENTITATS

PARTICIPANTS26. AL·LEGACIONS 27. RECURSOS

Page 103: LLibre Ceeb 2010 2011

El CONSELL DE L’ESPORT ESCOLAR DE BARCELONA en el moment de fer públic aquest Reglament, i d’acord amb els principis que inspiren la seva actuació, considera que per sobre d’altres fins, sempre estan els educatius i formatius, que han d’existir en qualsevol activitat d’esport escolar. Per això sol·licita dels professors, dels entrenadors, dels delegats i Tutors de Joc (TJ), dels esportistes i dels pares i mares, que procurin per tots els mitjans al seu abast actuar d’acord amb aquest esperit, divulgant en tot moment el veritable fi de l’esport escolar.

Per aquesta raó, el Consell pot, basant-se en aquest criteris, atenuar o incrementar les amonestacions, sancions i sentències expressades en aquest Reglament General de Competició.

1.Àmbit d’aplicació

Aquest Reglament serà d’aplicació en totes les activitats organitzades pel CONSELL DE L’ESPORT ESCOLAR DE BARCELONA, i, per tant, hi queden subjectes totes les persones i entitats que participin en l’esmentada organització.

2.Entitats participants

Hi poden participar tots els centres d’ensenyament i també les agrupacions esportives o altres entitats de Barcelona que ho desitgin i que siguin degudament reconegudes i inscrites al Registre corresponent.

3.Dels esportistes

3.1 Un escolar podrà practicar, com a màxim tres esports, dels quals només dos podran ser d’equip. En cas que practiquin més de dos esports d’equip la tercera inscripció, serà nul·la.

3.1.1 En cadascun d’aquests esports, aquest escolar només podrà tenir una llicència i estar inscrit en una fitxa d’equip.

Page 104: LLibre Ceeb 2010 2011

3.1.2 En cas que estigui inscrit en dos equips diferents del mateix esport, la segona inscripció serà nul·la.

3.1.3 En ambdós casos s’aplicaran les sancions previstes en l’Art. 10.1. (Alineació Indeguda).

3.2 Podran participar en les competicions, esportistes que tinguin llicència i/o estiguin competint en altres organismes, sempre que tinguin llicència del CEEB o del seu Consell Esportiu d’origen i juguin en el mateix centre escolar en el que estan estudiant.

En totes les categories femenines de futbol 5, i amb la intenció de potenciar l’esport femení, és permetrà tramitar llicències a esportistes amb llicències d’altres organismes a totes les entitats participants.

4.Categories

4.1 Cadascuna de les categories estarà formada pels esportistes nascuts els anys que s’indiquen al llibre.

4.2 En el cas que, en alguna categoria, hi hagués un nombre insuficient d’equips per formar grup, previ consentiment de les entitats, podran jugar, a proposta del corresponent Comitè, en la categoria immediatament superior o inferior.

4.3 L’escolar d’últim any d’una categoria podrà passar únicament, si cal, a la immediatament superior. En aquest cas, perd el dret de tornar a la categoria d’origen.

4.4 Es podran alinear, a cada encontre, tants jugadors de la categoria inferior com es desitgi en la immediatament superior (sense perdre la seva categoria d’origen) per a completar el número de jugadors màxim dels que disposi l’acta (punt 4.5). S’entén, com a categoria inferior a la immediatament superior, la que es diferencia en un any d’edat.

Aquests jugadors hauran de presentar, al tutor de joc, la corresponent llicència d’esportista.

4.5 S’acceptaran, a tots els efectes classificatoris, equips formats per un jugador d’un any superior a la categoria de la resta de jugadors de l’equip. Aquest jugador ha de constar a la fitxa d’equip i perdrà la

Page 105: LLibre Ceeb 2010 2011

possibilitat d’inscriure’s amb l’equip que li correspongui per la seva edat. El CEEB recomana no utilitzar aquesta possibilitat si no és imprescindible.

4.5.1 En el cas que el centre no tingui equips de categoria superior, haurà de demanar per escrit al CEEB la possibilitat d’incloure altres jugadors en l’equip de categoria inferior. En cas que s’accepti, podran jugar, però el seu equip jugarà la competició sense que els seus resultats tinguin cap influència en les classificacions. (FDC: fora de classificació).

4.5.2 A la segona fase de competició, tots els equips que tinguin dos o més jugadors d’un any superior, s’hauran d’inscriure, sense excepció, en la categoria a la que corresponguin aquests jugadors.

5.Dels equips

5.1 Fitxa d’Equip:

La fitxa d’equip és el document que identifica els components de l’equip. S’ha de portar el dia del partit per ensenyar-la al TJ. Si no es porta, el partit es jugarà igualment, però el resultat del partit no es considerarà vàlid fins que els Comitès comprovin la correcta alineació dels jugadors.

Es considerarà infracció quan algun dels jugadors relacionats en l’acta de l’encontre no figuri inscrit en la corresponent fitxa de l’equip. L’incompliment d’aquest punt serà sancionat com a alineació indeguda (Art. 10.1)

5.1.1 A la fitxa de cada equip de Mini-bàsquet, Mini-futbol 5, i Mini-handbol, hi ha de figurar inscrits un mínim de 7 jugadors. En Mini-volei han de ser 6. A la resta d’esports s’aplicarà el que, per a cadascun d’ells, preveuen els respectius reglaments.

5.1.2 Mínim de jugadors per a donar validesa a un encontre i màxim de jugadors que es poden inscriure a l’acta.

EsportJugadors mínims

indispensables per donar validesa a un

encontre:

Màxim de jugadors a

l’acta:Bàsquet 5 12

Page 106: LLibre Ceeb 2010 2011

Futbol 7 5 15Futbol 11 7 18Futbol 5 4 12Handbol 7 14Mini handbol 5 14Voleibol 6 12Mini-voleibol 4 8Hoquei patins

5 12

Street hoquei

3 8

Tennis taula 2 6

Page 107: LLibre Ceeb 2010 2011

5.2 Composició de l’equip:

5.2.1 Exceptuant els casos que indica el punt 4.4., només es permetrà el canvi de jugadors/res, d’equip, de categoria, de grup, i de centre (en el mateix esport) si l’entitat d’origen ha notificat la baixa convenientment.

L’incompliment d’aquest punt serà sancionat com a alineació indeguda (Art. 10.1) pel darrer equip que hagi tramitat l’alta.

5.2.2 En totes les categories es permetrà la formació d’equips mixts. Aquests, però, hauran de jugar sempre en grups masculins.

5.3 En alguns esports i categories tots els jugadors inscrits en l’acta estan obligats a jugar, com a mínim, alguna part, joc o partit per encontre, segons el quadre següent.

Esport Categories parts Mínim

Mini-handbol de prebenjamí a aleví 4 parts 1Mini-futbol 5 de prebenjamí a aleví 4 parts 1Mini-futbol 7 de prebenjamí a aleví 4 parts 1Mini-hoquei patins

de prebenjamí a aleví 3 parts 1

Mini-bàsquet prebenjamí a preinfantil 6 parts 2Bàsquet infantil 4 parts 1Street hoquei totes les categories 4 parts 1Mini-volei de prebenjamí a aleví 3 jocs 1

5.4 En totes les categories, per començar el partit, hi haurà de ser present l’entrenador o el delegat de cada equip (veure punt 17.4 d’aquesta normativa).

6. Nivells de participació

A la segona fase, i amb l’objectiu d’igualar el nivell dels equips participants en cadascun dels grups de competició, els grups es faran considerant la classificació de la primera fase, el nivell dels equips participants i el número de plantilla demanat.

7. Classificació per a les Trobades de Cloenda

Page 108: LLibre Ceeb 2010 2011

En totes les categories, es classificaran per jugar les trobades de cloenda el primer equip de cada grup. Aquestes trobades seran lúdiques i festives.8. Resolució d’empats en la classificació final dels equips

Per tal de corregir possibles errors o manques de resultats que puguin no estar en poder dels Comitès, els Delegats o Entrenadors, els dimarts o dimecres següents a l’última jornada que marca el calendari, les entitats han de comprovar la correcta classificació.

8.1 En cas d’empat de dos equips

8.1.1 Gol o cistella average particular. Diferència de gols/cistelles fets als partits jugats entre els dos equips.

8.1.2 Gol o cistella average general. El quocient resultant de dividir els gols o cistelles a favor entre els gols o cistelles en contra de tots els partits jugats.

8.1.3 En el cas de continuar l’empat es farà un partit de desempat en camp neutral:

a) En cas de continuar l’empat, es farà una pròrroga de 5 minuts.b) Si continués l’empat, es farà una segona pròrroga de 5 minuts.

8.1.4 Els apartats 8.1.3 a) i b) no són vàlids per al futbol 11.

a) En aquest esport es farà una pròrroga de 30 minuts, dividida en dues parts de 15 minuts.Si encara continués l’empat,b) Els jugadors en joc al camp faran una tanda de 5 penals.c) Si continua l’empat, els jugadors restants en joc al camp tiraran una altra tanda de penals. Si no fos suficient, els podran llançar els jugadors suplents o de la banqueta. En aquest cas, el primer dels equips que falli serà el que perdi.

8.2 En cas d’empat entre tres equips o més:

8.2.2 Es tindran en compte els punts resultants de la classificació particular entre els equips empatats.

Page 109: LLibre Ceeb 2010 2011

8.2.3 Si continués l’empat, es faria el quocient particular de la competició entre els equips empatats, resultant de dividir la suma de gols o cistelles a favor per la de gols o cistelles en contra, entre els equips en litigi.

8.2.4 Si continués l’empat, el millor quocient general de la competició, resultant de dividir la suma de gols o cistelles a favor per la de gols o cistelles en contra entre els equips components del grup.

8.2.5 Si l’empat continués, es tindrà en compte el major nombre de gols o cistelles marcats per tots els equips que componen el grup.Tant en cas d’empat entre dos equips com entre més de dos, si l’empat es produeix per un resultat de sanció (1-0 o 2-0) d’un equip no presentat, es retiraran els gols a favor i en contra dels partits jugats contra l’equip sancionat.

8.3 Voleibol: Desempats:

A igualtat de punts, es tindrà en compte:

8.3.1 Coeficient general de sets a favor i en contra.8.3.2 Coeficient general de punts a favor i en contra.8.3.3 Coeficient particular de sets a favor i en contra.8.3.4 Coeficient particular de punts a favor i en contra.

8.4 Mini-handbol i mini-hoquei patins: Desempats:

A igualtat de punts, es tindrà en compte:

8.4.1 Coeficient particular de la puntuació de les parts a favor i en contra.8.4.2 Coeficient general de la puntuació de les parts a favor i en contra. 8.4.3 Coeficient particular de gols a favor i en contra.

9. Revisió de llicències

Els Comitès de cada esport revisaran, sistemàticament i d’ofici, o a petició d’un centre, les llicències dels equips al llarg de tot el curs. Els equips estan obligats a facilitar la documentació demanada. L’incompliment d’aquesta obligació portarà com a conseqüència la suspensió provisional de la classificació.

Page 110: LLibre Ceeb 2010 2011

Aquesta suspensió podrà esdevenir definitiva en el cas que, abans de finalitzar la competició, no fos possible la revisió de llicències per part del corresponent Comitè.

Abans de l’inici de cada partit o, com a màxim, a la mitja part, el delegat i/o entrenador de cada equip, té dret a revisar les llicències i les fitxes d’equip de l’equip contrari; fent constar en l’acta, si fos el cas, la seva disconformitat. Qualsevol al·legació es manifestarà signant, el capità i/o delegat o entrenador, l’acta “sota protesta”. Tot i això, però, el partit s’haurà de jugar.

En cas que algun delegat/entrenador no fes ús d’aquest dret, el Comitè corresponent no està obligat a acceptar una posterior reclamació en aquest sentit.

10. Infraccions reglamentàries

Hom entendrà per infracció reglamentària l’incompliment del que es disposa en el present Reglament i que sigui motiu de sanció.

10.1 Per determinar una alineació indeguda, el Comitè de Competició podrà actuar d’ofici en tot moment i sense requisits de termini. L’alineació indeguda d’un jugador comportarà les següents sancions:

a) Pèrdua de l’encontre i descompte d’un punt a la classificació, si es juga com a lliga, i pèrdua de l’eliminatòria si es juga per aquest sistema.b) Suspensió de l’entrenador de 2 a 10 jornades.c) Suspensió del delegat de 2 a 10 jornades.d) Pèrdua, per part de l’equip, del dret a classificar-se per a la trobada de cloenda, tant si la infracció s’ha comès a la primera com a la segona fase.e) De la sanció aplicada se’n donarà publicitat.

10.1.1 No es considerarà alineació indeguda, l’incompliment de les normes d’alineacions per quarts (veure els reglaments de joc específics de cada esport). En el cas que l’infractor sigui l’equip guanyador, serà castigat amb la pèrdua del partit pel resultat indicat al quadre del punt 14.2. i la pèrdua dels desempats en cas d’empat en la classificació final. No tindrà, però, cap punt de sanció ni perdrà l’opció de participar en la trobada de cloenda

Page 111: LLibre Ceeb 2010 2011

10.1.2 En el cas que una de les entitats implicades en un partit amb una alineació indeguda, vulgui impugnar l’acta del partit, aquesta entitat haurà d’enviar el full de reclamació en un termini de cinc dies.

10.2 La no presentació al Tutor de Joc (TJ) i/o al Delegat de l’equip contrari de la fitxa d’equip i les llicències actualitzades dels jugadors serà considerada com alineació indeguda i donarà lloc a les sancions de l’art.14.1. (Incompareixences). La no presentació de les fitxes dels esportistes només podrà ser substituïda per l’acreditació de l’esportista mitjançant la presentació d’un document oficial amb fotografia. (DNI, Passaport)

La no presentació al TJ de les llicencies actualitzades dels Delegats i/o Entrenadors comportarà una amonestació a l’equip que no les tingui. A la segona amonestació se li restaran dos punts.

10.3 La falsedat de les dades donades en la formalització de les llicències donarà lloc a les sancions de l’art. 10.1.

10.4 L’alineació d’un jugador suspès per sanció disciplinària serà considerada alineació indeguda. Serà sancionada amb la pèrdua del partit i la desqualificació del delegat i/o entrenador per 10 partits.

L’alineació de l’entrenador suspès per sanció disciplinària serà considerada alineació indeguda. Serà sancionada amb la desqualificació per 12 partits.

10.5 Tant abans de l’inici del partit com un cop acabat el mateix, els equips, els entrenadors i els Tutors de Joc (TJ) s’hauran de saludar.En el cas que un o més integrants d’un equip (jugador/a, delegat/da o entrenador/a) no ho facin, s’amonestarà al delegat del seu equip.

11. Hora de joc

Cada equip fixarà l’hora de joc en el moment de fer la inscripció, tenint en compte les limitacions que estableix el Llibre de Normes.

Aquesta podrà ser modificada durant la competició mitjançant el compliment a les oficines del Consell, de l’imprès corresponent amb una antelació a la data del partit d’almenys quinze dies.El CEEB enviarà a cada equip del grup una notificació, informant de les variacions produïdes. L’entitat que demani la variació, un cop

Page 112: LLibre Ceeb 2010 2011

notificada al Consell, està obligat a comunicar-ho a tots els equips del grup de joc que estiguin implicats.Aquest procediment serà l’únic vàlid, no s’admetran, en cap cas, trucades telefòniques.

En cas d’incompliment d’aquesta norma, es sancionarà l’equip causant de la modificació com si no s’hagués presentat.

El temps de cortesia serà de 10 minuts en tots els esports.

Page 113: LLibre Ceeb 2010 2011

12. Uniformitat dels equips i del terreny de joc

En el cas d’igualtat en els colors del vestit, a judici del Tutor de Joc (TJ), haurà de canviar el seu equipament l’equip de casa.

12.1 Tot jugador haurà de portar, al darrera de la seva samarreta, el número corresponent que l’identifica. Si no el porta no podrà alinear-se. Si es dóna el cas que, per aquesta raó, el partit no es pot jugar per manca de jugadors, l’equip afectat es considerarà perdedor.

En el cas del voleibol el número haurà d’anar al davant i al darrera de la samarreta.

12.2 Totes les pistes de joc hauran d’estar reglamentàriament senyalitzades. En el cas contrari, el Comitè podrà decidir la realització dels encontres en camp contrari, fins que sigui resolta la irregularitat.

Fins que el Comitè prengui aquesta determinació cap equip podrà negar-se a jugar a la pista no senyalitzada o deficientment senyalitzada.

13. Retirada de la competició

Un equip es considerarà inscrit a tots els efectes en les nostres competicions una vegada transcorregut el termini de recollida dels calendaris de joc. A partir d’aquest moment serà d’aplicació el present Reglament General de Competició.

13.1 Si un equip es retira d’una competició durant la celebració d’aquesta, es produirà automàticament l’anul·lació dels resultats de tots els encontres en què hagi participat, que es consideraran no realitzats. El centre al qual pertany l’equip o els equips que es retirin, abonarà la quantitat de 50€.

13.2 L’equip retirat serà sancionat amb la desqualificació i consegüent prohibició d’inscriure’s en les activitats del següent curs o de la següent competició, si no justifica plenament les causes de l’esmentada retirada.

14. Incompareixences

14.1 L’equip que no es presenti a jugar un partit, sense justificació vàlida i prèvia, serà sancionat amb la pèrdua de l’esmentat partit (el

Page 114: LLibre Ceeb 2010 2011

resultat i els punts de sanció estan detallats en el quadre adjunt) i amb la pèrdua del dret a classificar-se per a les Trobades de Cloenda. D’altra banda haurà d’abonar la quantitat de 40€. (30€ per l’equip contrari, i 10€ al CEEB per compensar la despesa de tràmits administratius)Aquest pagament s’ha de fer efectiu, a les oficines del CEEB, en el termini de 15 dies.

Esport 14.1 14.2Bàsquet 2-0 (-2) 2-0 (-1)Futbol 5 3-0 (-2) 3-0 (-1)Futbol 7/11 3-0 (-2) 3-0 (-1)Futbol platja 3-0 (no puntua a la jornada)Handbol 1-0 (-2) 1-0 (-1)Voleibol 3-0 (75-0) (-2) 3-0 (75-0) (-1)Hoquei patins 1-0 (-2) 1-0 (-1)Volei platja 25-0 (no puntua a la jornada)Street hoquei/hoquei línia 1-0 (-2) 1-0 (-1)Mini-handbol 12-0(-3) 12-0(-2)Mini-hoquei 3-0(-2) 3-0(-1)

14.2 L’equip que es presenti amb un nombre insuficient de jugadors, perdrà el partit (el resultat i els punts de sanció estan detallats en el quadre adjunt), però no perdrà el dret a classificar-se per a les trobades de cloenda. Si aquest fet es produís més d’un cop, sí perdrà el dret a classificar-se per a les trobades de cloenda.

En cas que això passés en unes eliminatòries dels JEEC, amb partit d’anada i partit de tornada:

a) En el partit d’anada, el partit s’anul·laria, passant a decidir-se l’eliminatòria en el partit de tornada que es faria al camp de l’equip que si hagi presentat suficients jugadors. b) En el partit de tornada, l’equip infractor perdria l’eliminatòria.

14.3 En el cas de dues incompareixences sense justificació, s’exclourà l’equip de la competició, es considerarà retirat (Arts. 13.1, 13.2 i 14.1) i no es permetrà que s’alineï en la competició següent.

14.4 Sense manca de l’esmentat en els articles anteriors, el Comitè de Competició podrà atendre les explicacions que l’equip no presentat li comuniqui per escrit en el termini de les 72 hores següents a la data de la celebració de l’encontre.

Page 115: LLibre Ceeb 2010 2011

En aquest cas, es podrà realitzar novament l’encontre, en una nova data i amb totes les despeses a càrrec de l’equip no presentat.

15. Ajornament d’encontres

15.1 El termini de presentació d’ajornaments és el divendres abans a la setmana de l’encontre, a les 19h.

15.2 Els ajornaments s’hauran de presentar dins els terminis establerts, amb el corresponent full d’ajornament (veure plana següent), degudament complimentat (disponible al web del CEEB). Serà imprescindible que hi constin els DNI d’ambdós delegats/entrenadors. En el cas que no es disposi d’aquest full d’ajornament, a la sol·licitud hi hauran de constar obligatòriament totes les dades: esport, categoria, jornada, dades d’ambdós delegats/entrenadors, amb els corresponents DNI.

15.3 Si l’ajornament es fa per fax o correu electrònic ([email protected]), l’equip que ho faci, haurà de comprovar amb la Secretaria del CEEB que el fax o el correu electrònic s’ha rebut correctament i que ha estat acceptat.

15.4 Les dietes ocasionades per l’ajornament, si s’escauen, aniran a càrrec de l’equip que sol·liciti el canvi. Es faran efectives o bé a les oficines del CEEB o bé directament al terreny de joc.

15.5 Els partits ajornats es jugaran obligatòriament abans de finalitzar la volta a la qual pertanyen. Els partits de la segona volta de la segona fase, es podran jugar fins a la data de la jornada de recuperació posterior a la darrera jornada.

15.6 En cas de pluja, serà possible ajornar el partit sense la presència dels jugadors a la pista, en totes les categories. Serà obligatòria, però, la presència d’ambdós entrenadors o delegats (amb la seva llicència) que hauran de presentar les llicències dels jugadors. En cas de dubte sobre la suspensió del partit, la decisió final sempre correspondrà al Tutor de Joc (TJ). En el cas que durant la 13a i/o 14a jornada de la segona fase del Trofeu Barcelona 92 plogués, s’hauran de jugar tots els partits ajornats per la pluja, com a molt tard, fins a la data de la jornada de recuperació posterior a la darrera jornada.

15.7 No es podran jugar partits ajornats ni els divendres ni els dissabtes en els que hi hagi jornada de competició, excepte en el cas

Page 116: LLibre Ceeb 2010 2011

que es combini el partit amb d’altres partits de la jornada en curs.

15.8 Tots els ajornaments sol·licitats fora de termini que siguin concedits, comportaran un cost administratiu de 5€ per al centre que el demani.

15.9 Amb l’objectiu de potenciar que es juguin el màxim de partits possibles, s’anomenarà la figura del Mediador d’Ajornaments. Aquesta persona intervindrà, a petició de qualsevol equip, en el cas que no es produeixi un acord en la nova data del partit.Els equips interessats hauran de fer un escrit explicant el cas. El Mediador atendrà les demandes i fixarà una nova data, i en cas de ser necessari, el camp de joc, que hauran d’acceptar ambdós equips.

16. Delegat de camp

El Centre designarà un Delegat de Camp. Aquest s’encarregarà de l’ordre públic al terreny de joc i resoldrà qualsevol situació conflictiva que es produeixi abans, durant i després del partit. A més, s’enca-rregarà de l’atenció al Tutor de Joc (TJ) i de l’equip visitant.

El delegat de camp és l’única persona autoritzada a restar al vestidor de Tutor de Joc (TJ). La presència d’altres persones haurà de comptar amb la seva autorització.

El Delegat de Camp es presentarà al terreny de joc mitja hora abans de començar l’encontre, es donarà a conèixer al Tutor de Joc (TJ) i al delegat de l’equip visitant, i els atendrà en les seves necessitats.

Serà el responsable de la correcta preparació de la pista, de disposar d’un mínim de quatre pilotes i d’un cronòmetre (en els esports que sigui necessari) per controlar el temps de joc.

Així mateix, acompanyarà al TJ a la pista i al seu vestuari i haurà de conèixer les normes de competició del CEEB.

Per iniciar un partit, és indispensable la presència del delegat de camp. Cas que el centre no disposi de delegat de camp, el delegat d’equip n’exercirà les funcions.

17. Delegat d’equip

Page 117: LLibre Ceeb 2010 2011

El Centre s’encarregarà molt especialment de l’elecció dels delegats escollint entre totes les persones vinculades a l’equip aquella que, per les seves condicions d’educació, equanimitat, ponderació, flexibilitat, criteri, etc., pugui desenvolupar una tasca positiva.

17.1 El Delegat haurà d’evitar, per tots els mitjans, que hi hagi situacions conflictives entre jugadors i acompanyants del seu equip amb el Tutor de Joc (TJ) o membres d’altres equips. El Delegat és el responsable del bon comportament i de l’esportivitat dels seus jugadors i acompanyants.

En el cas que un equip no disposi de delegat, l’entrenador en farà les funcions.

17.2 El Delegat concentrarà els seus jugadors amb prou temps per a ésser al terreny de joc mitja hora abans del començament de l’encontre. Si juga en camp contrari, buscarà el delegat de camp.

17.3 Presentarà, al Tutor de Joc (TJ), les llicències dels seus jugadors, la seva, la de l’entrenador i la fitxa d’equip.

Podrà sol·licitar al Tutor de Joc (TJ) la comprovació de les llicències i les fitxes d’equip i, s’hi observa alguna irregularitat, haurà de fer-la present al Tutor de Joc (TJ) perquè aquest faci firmar el capità “sota protesta”, i el delegat presentarà dilluns l’informe al Comitè corresponent. Qualsevol incident o deficiència, ja sigui al terreny (senyalització, llum, etc.) com durant el partit, motivarà la signatura del capità “SOTA PROTESTA” a l’acta i a l’informe del delegat el dilluns al Comitè corresponent. Per cap concepte el capità no es podrà negar a firmar l’acta i en aquesta només s’escriurà allò que el Tutor de Joc estimi oportú. Acabat el partit, el Delegat recollirà una còpia de l’acta.

En el cas que algun delegat no fes ús d’aquest dret, el Comitè corresponent no està obligat a acceptar una posterior reclamació en aquest sentit.

17.4 En totes les categories per començar el partit, hi haurà de ser present obligatòriament l’entrenador o el delegat de cada equip amb llicència del CEEB, degudament tramitada i segellada.

En qualsevol cas el partit s’haurà de jugar i el Comitè decidirà sobre la seva validesa.

17.5 Dins de la filosofia del CEEB de celebrar sempre els encontres programats, si per qualsevol motiu el Tutor de Joc (TJ) no es presenta

Page 118: LLibre Ceeb 2010 2011

a un partit oficial, els dos delegats o entrenadors podran xiular l’encontre de mutu acord, fent constar a l’acta aquest acord. L’acta es signarà per ambdós delegats o entrenadors, abans de començar l’encontre. El dilluns següent la trametran al Comitè corresponent per tal que anoti el resultat, que serà vàlid a tots el efectes.

18. Tutor de Joc (TJ)

18.1 El síndic dels TJ

La Junta Directiva del CEEB ha creat i determinat les funcions de la figura del Síndic dels Tutors de Joc (TJ), que serà el representant d’aquest col·lectiu i tindrà la responsabilitat d’organitzar i coordinar la formació dels TJ i tot el seu procés d’incorporació a l’entitat.

El Síndic vetllarà per a què els TJ tinguin l’assessorament i la formació necessàries i donarà el recolzament necessari per mantenir la qualitat de la seva tasca.

18.2 Procés d’incorporació

Tanmateix, s’ha establert un procés d’incorporació fix per als nous TJ, que inclou un seguit de passes: una entrevista personalitzada, una formació general, una avaluació amb període d’adaptació inclòs i finalment la incorporació, no exempta de l’obligatorietat de seguir una formació continuada. Tots els Tutors de Joc (TJ) hauran de sol·licitar la seva inscripció a partir de l’1 de setembre. La seva admissió haurà de ser aprovada per la Junta Directiva basant-se en criteris d’aptitud i de comportament.

18.3 Avaluació i seguiment

Com ja s’ha mencionat en aquesta normativa, es crearà un equip d’observadors que, entre d’altres funcions, seguiran i avaluaran les actuacions dels TJ. Per fer-ho, el CEEB ha dissenyat el full d’avaluació pertinent, que valora aspectes tècnics, formatius i personals.

18.4 Normes bàsiques dels TJ:

INSCRIPCIÓ: Els TJ hauran de sol·licitar la seva inscripció al CEEB a cada curs escolar, i serà la Junta Directiva qui les accepti, basant-se en criteris d’aptitud i de comportament (veure procés).

Page 119: LLibre Ceeb 2010 2011

FORMACIÓ: Els TJ hauran de rebre la formació adient per desenvolupar correctament la seva tasca.

COMPROMÍS: Els TJ han d’arribar puntuals al partits, trametre degudament complimentades les actes a les oficines del CEEB i recollir els rebuts dels partits els dies indicats. També han de comunicar, si és el cas, la seva renúncia a participar en una jornada concreta una setmana abans.

INTEGRITAT: El TJ ha de comportar-se en tot moment de forma imparcial, sense afavorir cap dels contrincants i tractant els jugadors, entrenadors, delegats i acompanyants de forma equànime i educada.

IMATGE: Els TJ hauran d’anar degudament uniformats quan desenvolupin la seves funcions.

FILOSOFIA: Els TJ han de ser aplicadors de la filosofia de l’esport escolar i els valors que d’ella es deriven, on la participació i el divertiment han d’estar per damunt de la competitivitat i l’enfrontament.

INTERVENCIÓ: Els TJ vetllaran per la correcta aplicació dels reglaments.

EDUCACIÓ: Els TJ han de procurar adaptar aquests reglaments a les capacitats, edats i característiques dels jugadors. Ensenyant, si és necessari, la forma correcte d’executar accions i adaptar comportaments.

REMUNERACIÓ: Els TJ tenen dret a rebre una quantitat econòmica (aprovada per l’Assemblea del CEEB) per la seva intervenció, els desplaçaments als partits i, en cas necessari les dietes.

18.5 Pagament de drets:

Cada Tutor de Joc haurà de pagar uns drets al CEEB per partit designat.

En el cas que el requeriment no fos atès en el termini fixa’t pel seu Comitè, es podrà suspendre la seva actuació en tots els encontres posteriors. Aniran a càrrec del deutor totes les responsabilitats que d’aquest fet es puguin produir.

18.6 Doble tutoria i taules:

Page 120: LLibre Ceeb 2010 2011

Qualsevol equip pot demanar, per a un encontre determinat, incloent les Fases, doble tutoria (dos TJ), taula i/o Delegat de Comitè. Les despeses que es produeixin aniran a càrrec de l’equip sol·licitant.

a) Doble tutoria (2 TJ): doble preu normal per a cada categoria més els desplaçaments.b) Taula: les entitats poden demanar una taula oficial al CEEB en tots els esports. Aquesta taula tindrà el cost especificat en l’apartat competicions d’equip d’aquest llibre.

19. Delegat de Comitè i Observador

19.1 El Delegat del Comitè assistirà a un partit determinat quan: Un equip sol·liciti la seva presència, amb les condicions de

l’article 18.2.c D’ofici. El Comitè Tècnic del CEEB cregui necessària la seva presència

com a conseqüència de mal comportament o comportament antiesportiu per part d’un equip o del seu públic. En aquest cas, les despeses aniran a càrrec de l’equip responsable del comportament incorrecte.

El Delegat de Comitè portarà el rebut corresponent.

Les seves funcions són:

a) Observar el desenvolupament del partit.b) Observar l’actuació del Tutor de Joc. (TJ)c) Fer un informe del que ha succeït durant l’encontre.

Només en casos d’incidents greus podrà intervenir tractant d’ajudar el delegat de camp, els equips i els Tutors de Joc. (TJ)

Recolzarà als TJ sempre, inclòs si aquests decideixen suspendre el partit.

El cost del Delegat de Comitè serà de 15,60€ (en totes les categories) per partit (desplaçament inclòs).

19.2 El CEEB enviarà aleatòriament Observadors sense cap càrrec a les entitats, amb la finalitat de revisar i observar els diferents aspectes dels partits (equips, tutors de joc, terreny de joc, públic...).

Page 121: LLibre Ceeb 2010 2011

Aquests Observadors aniran degudament acreditats i podran, entre d’altres accions, procedir a la revisió de les llicencies dels equips.

Page 122: LLibre Ceeb 2010 2011

20. Faltes

Hom entendrà per faltes, els fets o omissions contemplats en el present Reglament que siguin motiu de sanció.

21. Sancions

Tenint en compte el període educatiu en què es troben la majoria de les persones vinculades a aquest Reglament, les sancions han de tenir un caràcter més educatiu que no pas repressiu, sense perjudici de l’obligació dels òrgans jurisdiccionals de no permetre, en bé de la convivència esportiva, actituds contràries a aquesta i a la formació humana dels esportistes.

Les sancions podran ser: amonestació, suspensió, desqualificació i expulsió.

La desqualificació s’imposarà per un període de temps determinat.

Quan la sanció consisteixi en suspensió per una o més jornades, s’haurà de complir immediatament després d’ésser imposada, a partir del primer encontre en que la persona sancionada hagués de partici-par. Els partits suspesos (ajornats) que es juguin entre setmana comptaran com a jornada de suspensió.

21.1 Qualsevol sanció derivada de l’aplicació dels articles 23.1 c), d) i e); 23.2 c), d) i e); 23.3 d); 24 b), c), d) i e); 25.1 i 25.5 haurà de ser aplicada pel Jutge Únic de competició i se’n donarà comunicació al director del centre.

21.2 Si d’un mateix fet o fets successius es derivessin dues o més faltes, seran sancionades independentment.

21.3 Quan un esportista (jugador), preparador o delegat, sigui objecte d’expulsió definitiva o figuri en l’acta de l’encontre amb falta desqualificant, quedarà automàticament suspès per participar en les següents jornades, fins que el Comitè de Competició emeti la seva decisió.Aquesta suspensió es considera inclosa en la sanció que se li imposi. La seva participació en un encontre serà qualificada com a indeguda encara que no s’hagi rebut la decisió del Comitè.

21.4 Quan s’imposi una sanció a una persona que sigui titular de dues llicències com a esportista i/o delegat o entrenador no podrà actuar ni

Page 123: LLibre Ceeb 2010 2011

com a jugador ni com a delegat i/o entrenador fins al compliment de la sanció.

21.5 Si la persona sancionada no complís la totalitat de la sanció dins del curs en què li fou imposada, haurà de fer-ho en el següent curs.

21.6 Les sancions d’amonestació, suspensió i desqualificació seran executives, sense menyspreu dels recursos establerts en aquest Reglament. Les expulsions no seran efectives fins que la decisió no sigui refermada per la Junta del Consell.

22. Circumstàncies modificadores de la responsabilitat

En el moment d’atribuir les sancions, els Comitès de Competició tindran en compte les circumstàncies modificadores de la responsabilitat que poguessin afectar directa o indirectament els fets. 22.1 Són circumstàncies modificadores atenuants:

a) No haver estat mai sancionat.b) Demostrar penediment de forma immediata i espontània.

Havent estudiat els recursos i amb l’existència d’un penediment dels infractors, el Comitè Tècnic podrà reduir les sancions.

En cas de reducció, aquesta modificació es comunicarà a la resta d’integrants del grup.

22.2 Són circumstàncies modificadores agreujants:

a) La reincidència o la reiteració.b) No acceptar immediatament les decisions dels tutors de joc.c) Incitar al públic o als companys de l’equip.d) En el cas d’entrenadors i delegats, ésser reincident o reiterant en el curs actual o anteriors.

23. Faltes produïdes en els encontres: esportistes

23.1 Les faltes comeses per un esportista contra un company, preparador o delegat, abans, durant o després d’un encontre, seran sancionades de la següent forma:

Page 124: LLibre Ceeb 2010 2011

a) Comportament incorrecte o antisportiu, pronunciar paraules grolleres o realitzar gestos antisportius: des d’amonestació fins a suspensió per 2 jornades.b) Insults, amenaces, comportaments racistes de paraula o gestuals, joc violent o perillós o actituds coercitives: suspensió de 2 a 5 jornades.c) Intent d’agressió, o repel·lir l’agressió de 5 a 7 jornades.d) Agressió directa, recíproca o simultània, sense repetició dintre de l’acte: suspensió de 4 a 10 jornades.e) Agressió directa, recíproca o simultània, reiterada o lesiva: suspensió de 8 a 10 jornades.

23.2 Les faltes comeses per un esportista (jugador) contra els tutors de joc o jutges, abans, durant o després d’un encontre, seran sancionades de la següent forma:

a) Comportament incorrecte o antisportiu, desacatament o discussió de les decisions dels tutors de joc: d’amonestació a suspensió per 3 jornades.b) Insults, amenaces, o actituds coercitives: suspensió de 3 a 5 jornades.c) Intent d’agressió o agressió no consumada: suspensió de 4 a 7 jornades.d) Agressió consumada i no repetida: suspensió de 8 a 10 jornades.e) Agressió consumada i repetida: suspensió de 20 jornades a 2 cursos escolars.

23.3 Les faltes comeses per un esportista contra el desenvolupament normal d’un encontre, abans de començar o a la fi d’aquest, es sancionaran de la següent manera:

a) Fets que motivin el retard en començar o en reprendre un encontre: des d’amonestació fins a 2 jornades de suspensió.b) Desconsideració envers el públic o altres persones que no pertanyen al joc: des d’amonestació fins a 2 jornades de suspensió.c) Fets que motivin la interrupció anormal d’un encontre, definitivament o no, i que no es contemplin anteriorment: suspensió de 2 a 5 jornades.d) Agressió a algun espectador: suspensió de 3 a 10 jornades.

23.4 Si fos el capità, es considerarà com a circumstància agreujant dels fets.

Page 125: LLibre Ceeb 2010 2011

A efectes de l’acompliment de sancions per suspensió, els partits de les eliminatòries classificatòries per a les finals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, també comptaran com a jornades.

24. Faltes produïdes en els encontres: entrenadors i delegats

Es considerarà delegat la persona que tingui la corresponent llicència i es situï en l’espai reservat a la direcció de l’equip.

Els preparadors i els delegats, que per la seva responsabilitat han d’ésser exemple davant dels seus esportistes, seran sancionats de la següent manera:

a) Els crits, els gestos o les actituds de desconsideració abans, durant lo desprès de la celebració d’un partit, que alterin el seu desenvolupament normal, se sancionaran des d’amonestació fins a suspensió per 4 jornades.b) Les amenaces o insults contra esportistes, preparador o delegat de l’equip contrari, tutors de joc, jutges o públic en general, seran sancionats amb suspensió de 5 a 10 jornades.c) Els fets recollits en els dos apartats anteriors si són reiteratius durant l’encontre i recriminats per part del tutor de joc, podran ésser causa agreujant i motiu de sanció fins a 20 jornades.d) La incitació a jugadors, acompanyants o públic, a actituds antiesportives: de 5 a 10 jornades de suspensió.e) La participació en actes col·lectius de fustigament, coacció o agressió envers el tutor de joc o jutge, o l’equip contrincant, se sancionarà des de 10 jornades de suspensió fins a desqualificació a perpetuïtat.f) Els insults, amenaces i comportaments racistes de paraula o gestuals: suspensió de 4 a 6 jornades.

24.1 Les faltes comeses per preparadors i delegats i no incloses en els apartats anteriors es regiran pels articles núm. 23.1, 23.2 i 23.3, encara que doblant la sanció.

24.2 La suspensió d’un esportista portarà aparellada una amonestació al seu preparador. Si aquesta amonestació es produeix tres vegades durant el curs, s’imposarà al preparador la seva suspensió per 1 jornada.

24.3 La condició d’espectador d’un preparador o delegat, autor d’una falta ressenyada en els articles anteriors, serà considerada com a

Page 126: LLibre Ceeb 2010 2011

circumstància agreujant.

24.4 El delegat i/o entrenador serà responsable dels incidents que hagin provocat el seus seguidors i acompanyants.A efectes de l’acompliment de sancions per suspensió, els partits de les eliminatòries classificatòries per a les finals dels Joc Esportius Escolars de Catalunya, també comptaran com a jornades de suspensió més.

24.5 Si durant un partit és sanciona a l’entrenador o delegat amb expulsió, en categories petites, es permetrà que faci aquestes funcions una persona adulta amb DNI. El Tutor de Joc reflectirà aquest fet a l’acta i farà constar el seu DNI En categories superiors (a partir de preinfantil, inclosa) aquestes funcions les farà el capità de l’equip.

24.6 En el cas que un equip no tingui les llicències d’Entrenador i/o Delegat tramitades pel CEEB, es bloquejaran els punts de l’equip fins que es solucioni aquesta situació.

25. Faltes produïdes en els encontres: entitats participants

Els centres o entitats que inscriguin equips seran responsables, en tot moment, del bon ordre en el desenvolupament de l’activitat i del comportament dels seus esportistes, preparadors, delegats i qualsevol persona vinculada a l’entitat.

25.1 Si un directiu o persona responsable d’una entitat o centre participant intervé en aldarulls, coaccions, amenaces, insults, agressions o d’altres accions similars, podrà ser suspès de les seves funcions esportives des de 10 jornades fins a un any.

El Jutge Únic podrà proposar a la Junta Directiva, a través del Comitè Tècnic, la suspensió a perpetuïtat.

25.2 Per causes contemplades en els arts. 25 i 25.1, la Junta Directiva podrà convocar el director del centre o el president de l’associació esportiva, els quals estan obligats a atendre la convocatòria.

25.3 Quan un encontre s’hagi de suspendre per l’actitud antiesportiva d’un dels dos equips, individual o col·lectiva, o dels seus acompanyants, es procedirà a donar per perdut l’encontre a l’equip que, de forma evident, en consti com a responsable, i seran

Page 127: LLibre Ceeb 2010 2011

sancionats amb un mínim de 3 jornades i un màxim de 10, el delegat i l’entrenador de l’equip.

25.4 Si un encontre es suspengués com a conseqüència de l’art.25.3, es consideraran perdedors tots dos i seran sancionats de 3 a 10 jornades els delegats i els entrenadors d’ambdós equips.

25.5 En cas d’incompliment dels arts. 25.3 i 25.4, o en el cas de manifestacions violentes o comportaments racistes de qualsevol tipus, siguin per part dels esportistes o del públic, el centre o l’equip responsables dels fets podran ser sancionats amb:

a) L’obligació de jugar a porta tancada els encontres que determini el jutge únic, podent ser fins al final de la competició.b) Si això no fos possible, hauran de jugar en camp contrari o en la pista que determini el Comitè fins al compliment de la sanció.c) La pèrdua de tots els punts aconseguits fins al moment. Aquesta sanció podrà afegir-se a la del punt a). d) L’expulsió de l’equip de la competició, a proposta del Jutge Únic i amb l’aprovació de la Junta Directiva.e) En qualsevol cas, s’informarà a la direcció del centre i a la seva AMPAf) De les sancions imposades se’n donarà publicitat pels mitjans alnostre abast.

25.6 Si un equip es retirés un cop començat l’encontre:

a) Perdrà el partit.b) Se li descomptarà un punt de la classificació general.c) Pagarà les despeses dels Tutors de Joc i les despeses de desplaçament de l’equip contrari, si n’hi hagués.d) Perdrà el dret a classificar-se per a qualsevol final o campionat en la competició.e) Seran sancionades de 5 a 10 jornades la persona o persones que es demostri que han decidit la retirada.f) En cas de reincidència durant la temporada, l’equip serà exclòs de la competició, sense perjudici del seu dret d’apel·lació.

25.7 Segons sigui la gravetat dels fets, es podrà produir, a més a més, la inhabilitació de la instal·lació esportiva de l’entitat responsable, per un període d’1 a 3 jornades.

Page 128: LLibre Ceeb 2010 2011

25.8 Serà circumstància atenuant de les sancions corresponents als articles anteriors, el fet que l’entitat o centre responsable prengui mesures disciplinàries contra el o els culpables i ho comuniqui al Comitè de Competició, a través del Comitè d’Organització, abans de les 48 hores següents als fets.

25.9 La inhabilitació d’una instal·lació esportiva prevista en l’art. 25.7 podrà ésser substituïda per l’obligatorietat de celebrar els encontres a porta tancada, quan les circumstàncies ho aconsellin.

25.10 Les faltes compreses en els articles 23 al 25.9, ambdós inclosos, podran ésser sancionades amb la retirada de l’equip de la competició i se’n donarà publicitat. Aquesta sanció sols podrà aplicar-la la Junta Directiva, a proposta del Comitè Tècnic per recomanació del Comitè de l’esport corresponent. Aquesta sanció serà inapel·lable.

Page 129: LLibre Ceeb 2010 2011

26. Al·legacions

Qualsevol Centre o Entitat té dret a presentar reclamacions o al·legacions per fets produïts abans, durant i després d’un encontre, així com a conèixer els annexes a les actes dels partits. L’escrit d’al·legacions, on es raonaran els fets i s’exposaran totes les dades que es creguin necessàries, haurà d’estar en poder del Comitè de Competició, a través dels Comitès Organitzadors, com a màxim 72 hores després que el Comitè hagi donat a conèixer els fets. A partir d’aquest termini, els Comitès només admetran les al·legacions que ells mateixos sol·licitin.Qualsevol al·legació ha d’estar escrita en termes adequats de respecte a totes les parts implicades, en cas de no ser així, aquest fet serà susceptible de sanció.Tanmateix, hauria d’anar signat i identificat per la persona responsable de l’entitat corresponent.

27. Recursos

27.1 Contra la decisió del Comitè de Competició i si és el cas, contra la del Comitè Organitzador, podrà interposar-se recurs d’alçada davant del Comitè Tècnic Esportiu, d’acord amb el Reglament de Règim intern del CEEB, en el termini de 5 dies feiners a comptar des de la notificació en ferm.

27.2 L’òrgan de màxim recurs és la Junta Directiva del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona.

27.3 Qualsevol recurs ha d’estar escrit en termes adequats de respecte a totes les parts implicades, en cas de no ser així, aquest fet serà susceptible de sanció.

Tanmateix, ha d’anar signat i identificat per la persona responsable de l’entitat corresponent.

27.4 Tot allò que no es contempla en aquest Reglament es regularà per les normes dels diferents Comitès, aprovades per la Reunió de cada esport i per la Junta Directiva a proposta del Comitè Tècnic. Si de cas hi manca, es regularà pels Reglaments Generals de Competició de les Federacions respectives i les normes de disciplina esportiva del Consell Català de l’Esport.

Page 130: LLibre Ceeb 2010 2011

FORMACIÓ I RECURSOS FORMATIUS

Índex

1. FORMACIÓ 2. BORSA DE TREBALL 3. AJUDANTS DE MONITORS ESPORTIUS

Page 131: LLibre Ceeb 2010 2011

1. FORMACIÓ

L’esport és l’entorn essencial per al desenvolupament psicosocial de l’infant però a l’hora de participar en les competicions esportives, aquestes, molt sovint, responen més als models de l’esport professional que no a les veritables necessitats formatives dels infants.

El joc net, l’esforç, l’autocontrol, la perseverança, el treball en equip, l’autoconfiança, l’autoestima, l’equilibri emocional, el respecte cap a els altres són alguns dels valors que potencien la pràctica esportiva i que haurien d’esdevenir la seva senyera.Per aquest motiu el CEEB considera a la formació com una eina imprescindible pel bon funcionament de les activitats i per l’educació dels nois i noies en edat escolar que participen a les seves activitats.

La formació estarà estretament interrelacionada amb l’espai que des del CEEB es dedica a la investigació, i farà especial èmfasi en els aspectes pedagògics i psicològics, a banda de la formació en tècnica i tàctica esportiva.

Per a desenvolupar aquesta tasca, comptem amb professionals acreditats i amb experiència. Ells han de ser font de coneixements i de transmissió de valors per a tots els agents que intervenen en la formació integral dels nens i nenes de Barcelona.

Cursos de Tutors de Joc

Els tutors de joc són una peça clau en el esports d’equip, ja que són els encarregats de tutoritzar (arbitrar) el joc, i això va més enllà d’aplicar el reglament. Per tant, la seva formació serà essencial per al bon funcionament dels Jocs Esportius Escolars.

Els Tutors de Joc, per incorporar-se al CEEB, han de passar per un procés de formació que inclou:

Una part especifica de coneixement de normatives, reglament intern i tècnica (senyalització, situació, apreciació, control, etc...)

Una part general sobre esport escolar (objectius i filosofia), funcions del TJ, característiques psicològiques i suport comportamental.

Page 132: LLibre Ceeb 2010 2011

A més, anualment hauran de reciclar els seus coneixements i continuar un procés formatiu ininterromput (veure punt 28 del RGC).

Aquests cursos, capacitaran als alumnes aptes per a ser Tutors de Joc (TJ) del CEEB, sempre i quan la seva admissió hagi estat aprovada per la Junta Directiva.

Els cursos que es preveuen fer són:

Page 133: LLibre Ceeb 2010 2011

TJ de bàsquet TJ de futbol-5 TJ de futbol-7/11

TJ de voleibol TJ d’hoquei patins TJ d’handbol

Page 134: LLibre Ceeb 2010 2011

Tots aquest cursos es realitzaran al setembre i cada cop que hi hagi prou demanda.

En cas que alguna entitat estigués molt interessada i presentés un nombre de persones suficient, es podrien obrir cursos a les seves instal·lacions.

Cursos de Tutors Esportius Escolars (TEE)Coordinadors Esportius Escolars (CEE)

Per donar facilitats a totes les entitats del CEEB es seguiran fent cursos i seminaris formatius, però s’ha de tenir en compte que a fi de poder participar com a tècnic en programes d’esport escolar promoguts o subvencionats pel Consell Català de l’Esport (les Competicions del Consell ho són), serà necessari acreditar com a mínim una formació de Tècnic de nivell I.

Aquesta acreditació mínima serà necessària per tal de poder tramitar la llicència d’entrenador.

Reconeixement i certificació:

Els cursos de TEE de modalitats amb l’ensenyament regularitzat (bàsquet o futbol 5-7-11) estan reconeguts pel CEEB, que tramitarà el diploma de Tutor Esportiu Escolar corresponent.

Els cursos TEE de la resta d’esports, a part del diploma del CEEB, estan certificats per l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya (Curs d’Iniciació a Tècnic d’Esport – CIATE de l’esport en qüestió)

Els alumnes dels cursos de CEE, rebran el diploma del CEEB i el certificat de l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya (Curs d’Iniciació a Tècnic d’Esport – CIATE de Gestió de petites entitats esportives)

En el transcurs d’aquest curs escolar s’oferiran, per tal de continuar cobrint les necessitats de les nostres entitats, diferents tipologies de cursos:

Preu: 68,50€ per alumne.

Requisits: ser major de 16 anys i portar la documentació requerida (certificat d’estudis, fotocopia del DNI, una foto i, en cas de ser menor d’edat, una autorització del pare, mare o tutor/a legal).

Page 135: LLibre Ceeb 2010 2011

Lloc: aules i pistes d’alguna entitat de Barcelona. Els interessats en acollir-ne un, poden adreçar-se a les oficines del CEEB.

Professorat: titulacions adequades als continguts (pedagogs, psicòlegs, mestres d’educació física, llicenciats d’INEF o CAFE, entrenadors esportius...).

Nº d’alumnes per curs: entre 20 i 30 persones.

Continguts (50 hores) :

TEE: fonaments pedagògics i psicològics, primers auxilis, concepció de l’esport escolar, valors, tècnica, tàctica, metodologia, preparació física, direcció...

CEE: pedagogia, psicologia, primers auxilis, sociologia, organització, planificació, direcció de tècnics, gestió dels recursos materials, humans i econòmics, innovació i recerca...

CURSOS PER A CORDINADORS ESPORTIUS ESCOLARS (*)CEE (CIATE de gestió de petites entitats esportives)

Intensiu de Nadal

Tardes juny-juliolCURSOS PER A TUTORS ESPORTIUS ESCOLARS (*)

TEE de Futbol 5 i Futbol 7-11Intensiu de

NadalTEE de BàsquetTEE d’HandbolTEE de korfbal (CIATE)TEE de Voleibol (CIATE)

Tardes juny-juliol

TEE de Patinatge Artístic (CIATE)TEE de Gimnàstica Artística (CIATE)TEE de Gimnàstica Rítmica (CIATE)

Informació i inscripcions: els fulls d’inscripcions es poden recollir en el mostrador del CEEB o bé es poden baixar de la plana web www.elconsell.cat El termini finalitza 2 setmanes abans a la realització dels cursos.Totes les escoles interessades en què organitzem qualsevol altre model de curs d’iniciació a tècnics esportius diferent als ja programats, també poden posar-se en contacte amb el CEEB.

(*) Els cursos es faran o no en funció del número de persones inscrites.

Page 136: LLibre Ceeb 2010 2011

Curs per a professors i mestres d’educació física

El curs es desenvoluparia en vàries sessions monotemàtiques que van de 4 a 8 hores que sumen un mínim de 30 hores de formació.

Com a docents, comptarem amb les escoles d’entrenadors de federacions i membres dels comitè esportius del Consell. En tot cas parlem de mestres, llicenciats d’educació física o entrenadors de màxim nivell.

Encara està per definir l’oferta del proper curs, serveixi com a exemple el contingut dels cursos anteriors.

2007-08: ciclisme, korfbal, bàdminton, curses d’orientació i handbol.2008-09: handbol, korfbal, tir amb arc, tennis taula, goalball i shoot-ball.2009-2010: vela, voleibol, handbol, korfbal i tennis.

Altres cursos

El CEEB té un acord amb “Espai de formació i desenvolupament”, una entitat que es dedica a la formació personalitzada de col·lectius de treballadors en actiu i que compta amb formadors acreditats i amb experiència.

A través d’aquest acord, i durant el transcurs del curs escolar, oferirem un seguit de cursos adreçats a un o altre dels diferents col·lectius que formen part del Consell: entrenadors i monitors, mestres i professors, delegats, tutors de joc, coordinadors, dinamitzadors, voluntaris, organitzadors d’activitats ...

Tots aquests cursos tindran preus reduïts per les persones vinculades amb el CEEB.

Page 137: LLibre Ceeb 2010 2011

RCP- Curs de Reanimació Cardio Pulmonar (6h) Formació en Habilitats Socials (9h) Curs de Primers Auxilis (18h)

Anireu trobant informació en la plana web del Consell.

Page 138: LLibre Ceeb 2010 2011
Page 139: LLibre Ceeb 2010 2011

2. BORSA DE TREBALL

El CEEB disposa d’una borsa de treball on-line, tant per als interessats en treballar a l’esport escolar com per les entitats que cerquen personal per al desenvolupament de les seves activitats esportives.

La nostra borsa és un espai idoni sobretot a l’inici de temporada. És un espai web fàcil d’utilitzar, cada cop amb més ofertes i demandes.

Tanmateix, i en consonància amb el Pla de garantia social, a la borsa de treball podeu trobar auxiliars esportius amb moltes ganes de treballar, després d’haver realitzat les formacions i les pràctiques corresponents, amb il·lusió i motivació.

3. AJUDANTS DE MONITORS ESPORTIUS

Des del Departament de Formació del Consell col·laborarem amb la iniciativa de l’Escola Lexia (escola d’alumnes amb necessitats educatives especials fundada l’any1970) perquè els nois i noies amb discapacitat tinguin la possibilitat de treballar per a l’esport en edat escolar a través del CIATE d’Ajudants de Monitors Esportius que els permetrà aconseguir una titulació per desenvolupar les tasques de suport als educadors.

La nostra col·laboració es basa en el compromís d’incloure els joves que finalitzin aquest curs (de dos anys de duració) a la nostra borsa de treball. Cada any aquests joves hauran de fer unes pràctiques. El Departament de Formació s’encarregarà de trobar centres on poder-les dur a terme i també s’introduiran com a educadors de suport a les activitats del CEEB, com per exemple a les trobades esportives.

En els darrers dos cursos, molts dels monitors i Tutors de Joc que col·laboren en les trobades de menuts i menudets o en altres activitats puntuals del CEEB són alumnes de l’escola Lexia. Aquests nois i noies són joves majors de 16 anys que treballen, a través de l’activitat física i l’esport, l’autonomia, la responsabilitat i totes les eines necessàries per a la seva inserció en el món social i laboral, especialment difícil en aquesta població.

Amb l’objectiu de portar a terme aquest projecte innovador i pioner en el camp de l' esport adaptat, l’escola Lexia està treballant en col·laboració amb L’Escola Catalana de l’Esport, el Consell de l’ Esport

Page 140: LLibre Ceeb 2010 2011

Escolar de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Districte de Gràcia i amb l’Institut Barcelona Esport.

Si vosaltres també voleu col·laborar en aquest projecte no dubteu en acollir a les vostres activitats a aquests Auxiliars Esportius, ja sigui facilitant les seves pràctiques o integrant-los en el vostre equip de monitors.

Adreça electrònica per a temes relacionats amb els departaments de formació, promoció i assessorament, investigació, consultoria i borsa de treball: [email protected]

Page 141: LLibre Ceeb 2010 2011

ALTRES ACTIVITATS, SERVEIS I PROJECTES

Índex

1. PLA CATALÀ DE L’ESPORT A L’ESCOLA 2. PLA DE L’ESPORT ESCOLAR DE LA CIUTAT DE

BARCELONA3. ACTIVITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ FÍSICA EN

HORARI LECTIU

4. FUNDACIÓ DE L’ESPORT ESCOLAR 5. CASA DE COLÒNIES-ALBERG CAN FONT 6. ESPORT SENSE BARRERES 7. PREMIS A L’ESPORTIVITAT “COMPTA FINS A 3” 8. CONCURS CULTURAL ESPORTIU 9. PROGRAMA E3B (EQUIP EDUCATIU D’ESPORT BASE) 10. RECONEIXEMENTS MÈDICS

11. SOPAR DE L’ESPORT ESCOLAR

Page 142: LLibre Ceeb 2010 2011

1. PLA CATALÀ DE L’ESPORT A L’ESCOLA

Els Departaments d'Educació i de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, aquest últim mitjançant la Secretaria General de l'Esport, van acordar a finals del 2004 impulsar el Pla Català d'Esport a l'Escola, adreçat principalment a incrementar la participació dels infants i joves en activitats físiques i esportives en horari no lectiu en el propi centre educatiu i, alhora, emprar aquestes pràctiques per a la difusió i educació en valors i per a l'adquisició d'hàbits saludables.

Els agents del pla:El desenvolupament d'aquest Pla en el territori fa que sigui necessària la intervenció coordinada de diversos agents, entre els quals podem destacar els següents:

Generalitat de Catalunya, mitjançant els Departaments d'Educació i de Vicepresidència. (Secretaria General de l'Esport)

Centres educatius públics i privats.

Consells Esportius. (a Barcelona ciutat el Consell de l’Esport Escolar)

Ajuntaments.

Així doncs, el CEEB té les següents tasques envers el Pla:

1. Impulsar el projecte a la ciutat de Barcelona amb col·laboració de la Representació Territorial de l’Esport i el Servei Territorial d’Educació.

2. Donar suport als/les coordinadors/es del Pla Català d’Esport a l’Escola dels Centres Educatius, i organitzar activitats periòdiques de formació, d’intercanvi d’experiències o de caràcter lúdic i recreatiu.

3. Assessorar al centre Educatiu en el disseny i elaboració del projecte i fer-ne el seguiment.

4. Assessorar als centres en la creació de les Associacions Esportives Escolars. (AEE) i Seccions Esportives Escolars de l’AMPA (SEE) en els centres de primària.

5. Facilitar l’accés dels nois i de les noies participants, els dinamitzadors/es i personal tècnic al programa, a l’assegurança pertinent, amb cobertura d’accident i responsabilitat civil.

6. Organitzar jornades i cursos de formació per a dinamitzadors/es i monitors/es i també per a pares i mares.

Page 143: LLibre Ceeb 2010 2011

7. Programar i coordinar activitats intercentres o trobades esportives.

Per a qualsevol qüestió del PCEE, us podeu adreçar a les nostres oficines o bé fer arribar un correu electrònic a l’adreça: [email protected].

Activitats i serveis per als centres del PCEE

Tots i cada un dels anteriors punts els podreu trobar degudament explicats a la nostra web www.elconsell.cat i en el llibre que edita virtualment al setembre el CEEB.

OFERTA ESPORTIVATots els centres del PCEE poden gaudir de l’oferta d’activitats esportives de les que disposa el CEEB, ja sigui a nivell competitiu (JJEE), com en activitats de promoció, trobades, lligues recreatives o Jornades obertes. Algunes d’aquestes activitats estan especialment dissenyades pensant en entitats com les AEE o les SEE.

FORMACIÓDisposem de cursos de formació per a dinamitzadors, monitors i coordinadors.

BORSA DE TREBALLBorsa de treball on centres i particulars poden fer arribar les seves ofertes i demandes. PRESTEC DE MATERIALTenim a disposició dels nostres centres material de préstec. ( esportiu i didàctic)

INSCRIPCIONSGestionem el tràmit d’inscripcions per a les Trobades Territorials de Centres Educatius de primària i secundària.

ASSEGURANCESGestionem el tràmit de l’assegurança d’accidents i de responsabilitat civil per a les entitats inscrites al CEEB.

ASSESSORAMENT I CONSULTORIATenim un servei d’assessorament esportiu i consultoria per a aquelles entitats que ho sol·licitin.

SUPORT ORGANITZATIUOferim la nostra col·laboració a totes aquelles entitats que vulguin organitzar algun tipus d’esdeveniment esportiu.

Page 144: LLibre Ceeb 2010 2011

Programa de Promoció Esportiva per als centres del PCEE

Aquest nou curs des del CEEB hem volgut apostar per algunes modalitats esportives concretes per tal d’ajudar-vos a obrir noves activitats als vostres centres :Korfbal, Badminton, Handbol, Shoot-ball, Ultimate Frisbee i Rugbi.

Els motius que ens han fet escollir aquestes modalitats esportives són:

La possibilitat que el professor i/o monitor pugui treballar una bona quantitat de valors educatius, esportius i socials a través d’ells.

El cost econòmic que, en un futur, les activitats que se’n derivin podrien originar al centre.

L’adaptació de la seva pràctica esportiva a l’espai físic disponible dins dels diferents centres.

Que els seus reglaments siguin de fàcil comprensió per als practicants.

Que amb una quantitat mínima de sessions els esportistes puguin practicar-los amb una mínima qualitat de joc.

La possibilitat de treballar amb els dos gèneres (nois i noies) conjuntament.

La col·laboració de les Federacions o Entitats existents. Un material esportiu i didàctic adequat que estigui a la venta o

en préstec. El suport d’especialistes en aquests esports.

El que es vol proposar és el següent:

Tots aquells centres que vulguin iniciar alguna d’aquestes modalitats esportives els hi oferim la possibilitat de:

Formació, xerrades i exhibició per a monitors i professors de la modalitat escollida. (a nivell bàsic i d’aprofundiment)

Suport personalitzat en l’organització de sessions d’entrenament Col·laboració en la recerca de monitors. (disposem de borsa de

treball específica d’aquest esports) Material de préstec i de venda amb uns preus ajustats. Cedir el paper d’entitats potenciadores a aquells centres que ho

desitgin i vulguin acollir alguna de les modalitats proposades per compartir el seu espai amb esportistes d’altres centres del territori o districte.

Organització de trobades monoesportives trimestrals i la potenciació de torneigs i altres esdeveniments intercentres.

Page 145: LLibre Ceeb 2010 2011

Jornades Obertes del Pla Català d’Esport a l’Escola

Des del CEEB volem impulsar una proposta d’activitat adreçada als centres de la nostra ciutat, ja sigui centres educatius de primària com de secundària.

La idea és que cada un dels centres inscrits al Pla organitzi una jornada esportiva oberta on serà el propi centre el que decidirà quina o quines activitats vol realitzar.

Les característiques de l’activitat: horaris, dates, volum de participants, esports, edats, etc... les decidirà l’entitat organitzadora.

Exemple:

Els objectius principals són donar a conèixer la feina feta per les AEE i les SEE i convidar altres centres a compartir la jornada esportiva.

Tot plegat, hauria de convertir-se en un recull de propostes que penjarem a la web del consell i que haurien d’arribar-nos ([email protected]) com a molt tard, uns 30 dies abans de la data de l’activitat.

Exemple: Intercentres AEE IES Dr. Puigvert- AEE IES Sant Andreu- AEE IES Valldemossa

Jornada intercentres per tal de fomentar i potenciar l’esport extraescolar, donat la possibilitat de que es relacionin alumnes de diferents centres de la nostra ciutat. En aquest cas les activitats es van dur a terme tota una tarda a un dels centres organitzadors, els esports escollits per aquesta jornada van se el futbol 5 i el bàsquet. Els centres s’inscriuen per esport i categories i es crea un quadrant de partits.

Des del CEEB ús oferim la possibilitat de col·laborar, assessorar o donar suport a les vostres jornades, la difusió de cada una de elles per així poder arribar a major nombre d’entitats informades dels actes. També posem a la vostra disposició el material del què disposem i us sigui d’interès.

Nom de l’activitat Dia Hora

Breu descripció

lloc de realitzaci

ó

Oberta a

altres centre

s

Previsió departicipants

Intercentres 24/02/10 15h-

17hTrobada

intercentres

NO 150 participants

Page 146: LLibre Ceeb 2010 2011

Informacions d’interès

Agrupació Esportiva d’Associacions d’Esport Escolar Catalunya (AEDAEEC) L’Agrupació Esportiva d’Associacions d’Esport Escolar de Catalunya, en endavant l’Agrupació, és una entitat que es va constituir el 26 de gener de 2007 a Boí i Taüll, i que està inscrita al Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport amb el número de registre: 13038.

La principal finalitat de l’Agrupació és la defensa dels interessos i necessitats dels seus afiliats, així com el foment i la pràctica de l’activitat físic – esportiva en l’àmbit escolar. És per això que ens adherim als principis, valors i objectius del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), convertint-se en finalitat pròpia de la nostra entitat i, alhora, en agent corrector del mateix per consolidar-lo i executar-lo a tot el territori català.

Una altra de les finalitats principals de l’Agrupació és la defensa dels interessos de les Associacions Esportives Escolars (AEE) i procurar que l’activitat esportiva en edat escolar esdevingui l’eina de desenvolupament personal, d’inclusió i cohesió social.

Correu electrònic: [email protected] web: www.lagrupacio.catTelèfon: 93 419 22 32

Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-Dic)

Page 147: LLibre Ceeb 2010 2011

La Jo–DiC té com a objectiu principal la col·laboració amb el PCEE i, a la vegada, ser-ne una de les eines correctores del mateix per millorar-lo SEMPRE des del punt de vista dels Dinamitzadors.

Un altre dels principals objectius de la Jo – DiC és impulsar la formació dels joves en habilitats directives, tant en el món esportiu com en d’altres entorns, dotant-nos de les eines i recursos necessaris per poder desenvolupar la nostra professió de forma exel·lent. És per això que duem a la pràctica el Curs de Gestió, formació específica per modalitats esportives dins del marc de la Llei de Professions i, estem treballant per tancar acords amb l’Escola Catalana de l’Esport, Escoles de Negoci i Universitats per treballar conjuntament en la nostra formació.

Adreça: C/ Travessera de gràcia, 13 1r 2a Barcelona 08021Correu electrònic: [email protected] web: www.jodic.catTelèfon: 930.009.853Fax: 934.106.355

2. PLA DE L’ESPORT ESCOLAR DE LA CIUTAT DE BARCELONA

L’AJUNTAMENT PROMOU LA PRÀCTICA ESPORTIVA FORA D’HORARI ESCOLAR El Pla de l’Esport en Edat Escolar és un projecte impulsat per l’Institut Barcelona Esports (IBE) de l’Ajuntament de Barcelona i elaborat conjuntament amb altres institucions, entitats, associacions, centres educatius i instal·lacions esportives. El pla té l’objectiu de promoure la pràctica esportiva d’infants i joves entre 3 i 18 anys, fora de l’horari escolar, com a instrument de transmissió de valors educatius i per fomentar l’adquisició d’hàbits saludables.

Aquest projecte disposa de dos instruments principals per a desenvolupar els seus objectius: per una banda la Guia d’oferta esportiva per a infants i joves que es publica anualment, cada setembre, amb la informació bàsica de les activitats que les diferents organitzacions implicades al Pla posen a l’abast de la ciutadania més jove de la ciutat. Enguany, també disposem d’un web on es poden consultar les dades més detallades i actualitzades de les activitats: www.plaesportescolarbcn.cat

D’altra banda, ja fa quatre cursos que l’Ajuntament va constituir el Consell de Coordinació Esportiva en edat escolar (CCE) on s’apleguen

Page 148: LLibre Ceeb 2010 2011

les persones representants de les més de 300 entitats i centres educatius vinculats al Pla. Atesa la voluntat de compartir el projecte amb els diversos agents implicats, aquest òrgan és un espai de trobada, de comunicació i de participació on, de manera conjunta, es treballa per prioritzar i contribuir a dissenyar les línies d’actuació i els instruments que permetin millorar la realitat actual de l’esport en edat escolar. Així, des del CCE, s’ofereixen a totes les entitats que en formen part diferents recursos dels quals volem destacar: Materials didàctics i de suport a la programacióCD amb presentacions per difondre els beneficis de l’activitat física, còmic “Fora de joc” i tríptic sobre Fair Play, estudi dels hàbits esportius escolars a Barcelona, exposició sobre “El paper de les dones en la història de l’esport a la ciutat”, quaderns Dona i Esport, campanya “Compta fins a tres” i el seu dossier adreçat a les famílies, materials de suport a la programació (currículum de les activitats físiques i esportives fora d’horari escolar, agenda del monitoratge, etc.).

Difusió dels valors educatius de l’esportGrada Jove (10-14 anys) i Juga-la! (10-16 anys) Activitats compartides amb l’horari escolar. 

Itineraris esportiusSuport a aquelles entitats interessades a establir relacions de col·laboració amb centres educatius inscrits a les activitats dins horari escolar promogudes des de l’IBE: curses d’orientació, escaqueja, prova-ho...esgrima, tamborí, vòlei, judo, handbol, escalada, rem, rugbi i hoquei patins. L’objectiu és facilitar l’accés i la continuïtat de la pràctica esportiva dels infants i joves, establint una xarxa territorial on es vinculin els centres educatius, les entitats i les instal·lacions interessades a desenvolupar aquestes modalitats esportives. Per un Esport Sense BarreresPrograma municipal que té per objectiu incloure el col·lectiu de persones amb discapacitat en la pràctica normalitzada de l’activitat esportiva. Compta entre d’altres, amb un servei d’assessorament.Com podeu apreciar, doncs, el Pla de l’Esport en edat escolar pretén ser una eina de diàleg, oberta a la participació i als suggeriments de tots els agents implicats que contribueixi a fer de Barcelona una ciutat més activa i més implicada en la seva organització esportiva.

Institut Barcelona EsportsPer a més informació: www.bcn.cat/esports

Page 149: LLibre Ceeb 2010 2011

3. ACTIVITATS FÍSIQUES PER A INFANTS I JOVES EN HORARI ESCOLAR

 Des de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona s’ofereixen activitats de promoció de l’activitat física i l’esport als centres educatius, en horari lectiu. Aquestes activitats estan relacionades directament amb els continguts del currículum d’educació física i, per a participar-hi, cal que el professorat formalitzi la inscripció a través del web www.bcn.cat/educacio/pae. 

A la recerca del joc perdut: activitat de joc popular (P5)

Aprèn a nedar: campanya d’aprenentatge de les activitats aquàtiques a diferents piscines de la ciutat de Barcelona (1r i 5è o 6è de primària)

Dansa ara: treball de dansa contemporània per al desenvolupament de les habilitats rítmiques i artístiques (2n de primària)

De marxa fent esport: activitat de promoció de les activitats dirigides que es poden practicar en un centre esportiu municipal o en l’entorn urbà (4t de secundària)

Flic flac circ: treball d’activitats expressives i realització d’un espectacle final de circ amb acrobàcies i figures (5è de primària)

Raid atlètic: campanya de treball de les activitats atlètiques (4t i 5è de primària i 1r cicle de secundària)

Biatló i triatló escolars: proves esportives per fomentar el treball de la condició física (6è de primària i 1r cicle de secundària)

Mou-te en bici: activitat d’educació en valors sobre la mobilitat sostenible: coneixements teòrics i pràctics sobre l’ús de la bicicleta en els desplaçaments habituals dels alumnes a la ciutat (2n cicle de secundària i batxillerat)

Curses d’orientació: realització de curses d’orientació per impulsar els aprenentatges de les habilitats d’orientació (des de cicle mitjà de primària fins a batxillerat)

Prova-ho...esgrima, tamborí, volei, judo, handbol, escalada, rem, rugbi i hoquei patins!: activitats de promoció

Page 150: LLibre Ceeb 2010 2011

d’esports poc practicats a la ciutat de Barcelona (des de cicle inicial de primària fins a batxillerat)

Escaqueja: campanya de difusió i aprenentatge del joc d’escacs (4t i 5è de primària)

Valors i Esport: Grada Jove. Treball dels valors educatius de l’esport mitjançant esdeveniments esportius d’impacte a la ciutat (10-14 anys). Juga-la! Activitats d'aprenentatge que susciten la reflexió al voltant dels valors de l'esportivitat i la seva relació en els àmbits individual, familiar, social i ciutadà (des de cicle superior de primària fins a 2n cicle de secundària)

Jornades Educació i Esport: proposta de formació adreçada al professorat d’educació física i al monitoratge d’esport en edat escolar amb espais per a la reflexió i l’aprofundiment en propostes pràctiques

Page 151: LLibre Ceeb 2010 2011

4. FUNDACIÓ DE L’ESPORT ESCOLAR

La finalitat de la Fundació de l’Esport Escolar de Barcelona és donar resposta, mitjançant l’esport, a les necessitats socials actuals de la infància i de l’adolescència de la nostra ciutat.

PROGRAMES D’ACTUACIÓ:

Immigració i esport:La FEEB està col·laborant en el programa esportiu de creixement dels barris de Torre baró, Ciutat Meridiana, Vallbona, Canyelles, Roquetes i Trinitat Nova, a través del Projecte “L’Esport ens fa iguals”, adreçat a més de 400 participants.Aquest projecte inclou un pla específic d’activitats esportives d’estiu per a 500 participants.Tot el projecte té el suport de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona i de la Secretaria d’Immigració de la Generalitat i de les empreses privades Fundació DAMM i Obra Social La Caixa.

Esport i salut:S’està treballant, conjuntament amb el CEEB, per definir l’articulació de la FEEB en els plans preventius de salut per a la infància i l’adolescència en relació a l’obesitat. Aquest projecte es troba en fase d’estudi i redacció.

Esport i adolescència:La notable rebaixa de la pràctica de l’esport en aquest sector de població, ens porta a crear i promocionar accions esportives per donar alternatives al seu model de vida, excessivament passiu i sedentari.

Page 152: LLibre Ceeb 2010 2011

Esport i gènere:L’hàbit esportiu en les noies és molt baix, especialment entre les noies immigrants. Cal incentivar la pràctica de l’esport com a una via de normalització i igualtat en la convivència

PROJECTES:

“L’esport ens fa iguals”L’organització de la gestió esportiva de sis centres educatius del districte de Nou Barris on hi ha una gran concentració i de població escolar immigrant.

“TBC i PBC”S’ha col·laboració tot el curs amb el Departament de Justícia de la Generalitat. La FEEB ofereix la plataforma organitzativa i esportiva del CEEB pera a la realització de mesures penals alternatives. En total, s’han acollit a més de 40 persones i el proper curs s’espera superar aquesta xifra.

“Casa de Colònies Can Font”La gestió de Can Font, es gestiona des de la Fundació amb la finalitat de potenciar i aconseguir recursos propis.

Page 153: LLibre Ceeb 2010 2011

5. CASA DE COLÒNIES/ALBERG CAN FONT

Informació: telèfons 648.52.37.46. 646.97.61.01

Per poder organitzar estades d’estiu i per poder anar creant un patrimoni que consolidés encara més la nostra entitat, es va adquirir i adequar una masia a la comarca de La Selva i es van construir instal·lacions esportives.

L’alberg està pensat per poder acollir grups d’adults, famílies, convivències escolars, colònies, etc., al llarg de tot l’any.

Les entitats del CEEB, tenen avantatges en les tarifes per les colònies escolars, estades, sortides de les AMPAs, campus esportius, preparació del curs esportiu...

Descripció:

És una antiga casa de pagès del segle XVIII, restaurada conservant l’estructura original. Situada a l’entrada del poble de Brunyola (La Selva) i envoltada de boscos de la propietat i camps de conreu, consta de planta i pis i una construcció annexa, amb cobertura de teula de dos vessants, paller i àmplia era, disposa de tots els serveis necessaris per a fer la vostra estada tranquil·la i agradable:

Page 154: LLibre Ceeb 2010 2011

86 places 3 habitacions de 14 places 1 habitació de 24 places 1 habitació de 2 places Mòduls independents: 18 places en habitacions de 2, 4

o 6 llits amb wc propi. Pista polisportiva de 45 x 32m Piscina d’estiu. 1 pista de petanca. Sala de jocs, taller, sala de TV, menjador i cuina. Calefacció central. Espai per fer acampades. Hort ecològic.

Page 155: LLibre Ceeb 2010 2011
Page 156: LLibre Ceeb 2010 2011

6. ESPORT SENSE BARRERES

Des del CEEB, es va iniciar el curs passat aquest nou projecte que pretén fer arribar l’esport a tothom; sense excloure a ningú i trobant en la diversitat una font de riquesa.

Objectius:

Fer servir l’esport com a eina integradora de tots els col·lectius. Prendre consciència que les persones amb diferents tipus de discapacitat també tenen dret a practicar l’esport. L’esport és per a tothom.

En el transcurs del curs 2007-08 el projecte va anar creixent fins a convertir-se en una realitat. Per al proper curs les activitats que es plantegen (podeu trobar-les en els apartats corresponents d’aquest llibre) són:

FORMACIÓ i BORSA DE TREBALL

Els Auxiliars de Monitors Esportius.

ACTIVITATS ESPORTIVES

Lligues “Sense barreres” de futbol 5 i bàsquet (horari lectiu i extraescolar)

Jornades multiesportives. Lliga barreres zero

Si voleu més informació, podeu consultar l’apartat d’esports.

Page 157: LLibre Ceeb 2010 2011

7. PREMIS A L’ESPORTIVITAT “COMPTA FINS A TRES”

Taula de l’Educació Física i l’Esport en edat escolar de la ciutat de BarcelonaBases De la desena edició 2010-2011

La Taula de l’Educació Física i l’Esport en edat escolar de la ciutat de Barcelona convoca anualment, des de fa deu cursos, els PREMIS “COMPTA FINS A TRES” en el marc de la campanya de promoció dels valors educatius de la competició esportiva escolar que duu el mateix nom.

La convocatòria d’aquests premis és extensiva als diversos agents tant col·lectius com individuals implicats en l’esport en edat escolar. En aquest sentit, es poden nominar: tutors/es de joc, educadors/es, dinamitzadors/es, entitats, centres educatius, AMPAs, projectes o experiències, que hagin destacat pel seu treball potenciant els valors educatius de l’esport al llarg del curs. Així mateix, es manté la possibilitat que entrenadors/es participants a competicions esportives en edat escolar i coordinadors/es de qualsevol modalitat esportiva puguin proposar al jurat la concessió d’un premi a altres esportistes, equips i/o aficions que hagin destacat per l’esportivitat del seu comportament en el moment d’enfrontar-s’hi.

Finalment, el jurat es reserva el dret d’atorgar un guardó especial a aquelles iniciatives o actuacions de les que tingui coneixement, que treballin d’acord amb l’esperit dels premis i que consideri oportunes.

En resum, les categories dels premis són:· Col·lectius (entitats, centres educatius, clubs, aficions, etc.)· Individuals (educadors, tutors de joc, etc.)· Institucions (ajuntaments, universitats, etc.)· Especial

Els formularis per efectuar les nominacions i presentar projectes i/o experiències es poden trobar i descarregar des de la pàgina web de la campanya www.comptafinsatres.com

Totes les nominacions i les propostes s’hauran de fer arribar per correu electrònic a l’adreça [email protected] amb data límit divendres 13 de maig de 2011.

Jurat

Page 158: LLibre Ceeb 2010 2011

El jurat que atorgarà els premis estarà integrat per les persones representants de les diverses entitats i institucions que composen la Taula de l’Educació Física i l’Esport en edat escolar de la ciutat de Barcelona. El jurat es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis i de decidir en tot allò que no hagi estat previst.

Lliurament dels guardonsA principis del mes de juny de 2011, la secretaria de la Taula informarà directament els guanyadors i les guanyadores dels premis, i en farà públics els noms. L'acte de lliurament dels guardons se celebrarà el dijous 16 de juny de 2011, a les 18 hores, en un lloc encara per determinar.

Page 159: LLibre Ceeb 2010 2011

8.CONCURS CULTURAL ESPORTIU

CONVOCATÒRIA

La Unió de Consells Esportius de Catalunya, mitjançant els Consells Esportius i amb el suport del Consell Català de l’Esport, convoca l’àmbit nacional del “22è Concurs cultural-esportiu”, adreçat a tots els infants i joves de Catalunya, nascuts entre els anys 1995 i 2004, independentment de si practiquen o no esport.Aquest concurs es portarà a terme durant el curs escolar 2010 – 2011.

OBJECTIUS

Desenvolupar les qualitats artístiques i literàries dels nois i les noies a través de l'esport com a manifestació cultural.

PARTICIPACIÓ

Pintura-dibuix: hi podran participar els nois i les noies de les categories prebenjamina, benjamina, alevina, infantil i cadet. Es farà un concurs per a les categories prebenjamina, benjamina i alevina i un concurs conjunt per a infantils i cadets.

Mascota: hi podran participar els nois i les noies de les categories prebenjamina,

benjamina, alevina, infantil i cadet. Es farà un concurs per a les categories prebenjamina, benjamina i alevina i un concurs conjunt per a infantils i cadets.

Redacció: hi podran participar els nois i les noies de les categories infantil i cadet. Es faràun concurs per a cada categoria.

Còmic: hi podran participar els noies i les noies de les categories infantil i cadet. El concurses farà conjuntament.

Page 160: LLibre Ceeb 2010 2011

Fotografia: hi podran participar els nois i les noies de les categories infantil i cadet. El concurs es farà conjuntament.

TEMA

Pintura-dibuix: el treball realitzat ha de ser original i ha de representatiu de l’esport. Les tècniques que es poden utilitzar són lliures i s'ha de fer en un full mida DIN-A4.

Mascota: creació d’una mascota representativa de l’esport. El treball presentat ha de ser original. Les tècniques que es poden utilitzar són lliures i s'ha de fer en un full mida DIN-A4.

Redacció: elaboració d'una redacció, article periodístic o entrevista que reflecteixi l'activitat esportiva. El treball presentat ha de ser original i ha de tenir una extensió aproximada de 100 línies mecanografiades, per una sola cara i en paper DIN-A4.

Còmic: el treball realitzat ha de ser original i ha de representatiu de l’esport. Les tècniques que es poden utilitzar són lliures.

Fotografia: el treball presentat ha de ser original i ha de reflectir l'esport. Les fotografies no poden ser retocades i han de ser de mida estàndard 10x15 cm.

Els jurats de totes les modalitats del “22è Concurs cultural-esportiu” valoraran de forma especial que els treballs presentats tractin el tema del l’esport per a tothom (nens i nenes, joves, pares i mares, tercera edat, esport en família, ...).

DADESLa data límit per lliurar els treballs que optaran a l’àmbit nacional és el dia 29 d’abril de 2011.En tots els treballs ha de constar, a la part posterior, les següents dades dels participants:

Nom i cognoms Curs o cicle educatiu Centre docent o entitat al qual pertany el participant Consell Esportiu al qual pertany el participant (amb el segell

oficial)

LLIURAMENT DE PREMISL'acte de lliurament de premis de l’àmbit nacional tindrà lloc tal com es detalla a continuació:

Dia: dimecres dia 15 de juny de 2011. Lloc: Pla de l’Estany. Horari: 16:30 hores: obertura de portes. 16:30 – 17:30 hores: confirmació d’assistència i visita sala

d’exposicions dels treballs presentats. 18:00 hores: inici del lliurament de premis.

Page 161: LLibre Ceeb 2010 2011

Durant l’acte tots els participants de l’àmbit nacional del Concurs rebran un diploma de participació.Així mateix, els treballs finalistes s'exposaran en els llocs que s'escolliran per a aquest efecte.

9. E3B: PROGRAMA EDUCATIU D’ESPORT BASE

El CEEB ha creat aquest una comissió amb l’objectiu de crear un programa alternatiu a la part sancionadora del vigent Reglament General de Competició (RGC).

La finalitat d’aquest programa és trobar alternatives al RGC que tinguin un accent més pedagògic, psicològic i educatiu. Les faltes s’ha de sancionar, però també ha de donar una resposta educativa de caire preventiu.

Entenem que fets com el no tractament distintiu entre infants i adults en el RGC, circumstància que sí succeeix en la justícia ordinària, i la manca d’accions preventives i educatives d’algunes de les sancions establertes en el mateix, fan necessària la creació d’un programa alternatiu i alhora integrador del vigent reglament.

La proposta d’estudi passa per contemplar les sancions des de tres perspectives diferents:

1. La merament punitiva.2. La que contempla o es pot substituir per altres avantatges.3. La de la mediació en el conflicte.

En primer lloc, precisar que aquest projecte té com a objectiu principal la reparació del dany causat i la rehabilitació de l’esportista, que haurà de mantenir una actitud activa per recuperar la falta. Parlar únicament, per exemple, i tal i com disposa el RGC, de suspensió de partits quan es tracta de joves esportistes, pot ser desaprofitar la possibilitat de modificar actituds en moments de tensió i pressió.

Entenem que, en alguns casos, la pressió que rep l’esportista per part del seu entrenador, els seus companys o la família, pot abocar-lo a una resposta agressiva més enllà del seu propi autocontrol. És per aquest motiu que creiem necessari involucrar a tots els estaments presents en la competició.

Entenem l’esport escolar com un mitjà educatiu que, a més de respectar el reglament, col·labori en la formació personal i cívica del jugador.

Page 162: LLibre Ceeb 2010 2011

Estem convençuts que implicar-nos en un treball de reconeixement i acceptació de les pròpies errades, així com de modificar respostes o capacitat d’afrontar els fets sense emprar la violència, és una tasca que pot ajudar als nens i joves en la seva formació.

Creiem que acceptar un acord de mediació o resolució de conflictes, per una altra via que la sancionador, equival a l’admissió del fet succeït, l’acceptació de la pròpia responsabilitat i, per tant, pot reparar el dany causat.

Tanmateix, i donada la multiplicitat de fets que es poden produir en un encontre, així com l’edat de l’esportista i la gravetat de la falta comesa, s’haurà d’analitzar cada cas concret, per a establir quina és la proposta més adient. (amb el vist-i-plau del jutge únic).

Vetllarem, doncs, per a què les mesures proposades tinguin sempre un caràcter reparador i rehabilitador davant del sancionador, i promoguin actituds positives i no venjatives.

Page 163: LLibre Ceeb 2010 2011

10. RECONEIXEMENTS MÈDICS

Se c /Rambla Guipúscoa 25, 08018 Barcelona T: 93 303 41 82

En els últims anys, les institucions esportives, i la societat en general, han anat prenent consciència de la importància dels reconeixements mèdics esportius envers la protecció de la salut de l’esportista.

Els reconeixements mèdics són el principal instrument per objectivar i intentar evitar riscos potencials en la pràctica d’exercici físic i/o esport, permeten modificar i adaptar el tipus i la intensitat de l’activitat física de forma individual i són imprescindibles en individus de risc, persones amb malalties conegudes i en esportistes de competició.

Ens permeten detectar anomalies musculoesquelètiques i valorar-ne any a any la seva evolució (escoliosis, cifosis, lordosis, deformitats en peus, turmells, genolls, malucs...). També poden descobrir l’obesitat infantil i altres trastorns del desenvolupament i malalties cardiovasculars.

Actualment no existeixen uns protocols estandaritzats per a realitzar aquests reconeixements, però la Generalitat de Catalunya i diferents Societats Científiques proposen uns models genèrics en funció de l’edat i el tipus d’activitat física que correspondrien als mínims exigibles en una valoració medico esportiva.

A grans trets els reconeixements haurien d’incloure:

A totes les edats: Anamnesi (antecedents personals, familiars i esportius);exploració física (Aparell cardiorespiratori i muscoloesquelètic, prioritàriament); antropometria (pes i alçada), electrocardiograma de repòs i espirometria.

Page 164: LLibre Ceeb 2010 2011

En majors de 13 anys, es recomana la realització d’una prova d’esforç amb monitorització contínua de la tensió arterial i l’ECG (electrocardiograma). Aquesta prova hauria d’estar realitzada per especialistes en Medicina de l’Esport.

Per tal de realitzar un reconeixement mèdic esportiu es precisa del temps, material i personal qualificat. Per aquest motiu, el CEEB i el centre SE Salut i estètica, us volen oferir aquest servei a on podeu derivar als vostres esportistes.

Us recomanem aquesta oferta, que només és per a entitats afiliades al CEEB. Cal, doncs, que tots (entrenadors, esportistes i metges) us poseu d’acord i intenteu treballar amb rigor ja que amb la SALUT NO S’HI JUGA!

NORMATIVA FUNCIONAMENT RECONEIXEMENT CEEB

Reconeixements Mèdics

Oferim dos tipus de Reconeixement:Tipus 1: Per a nens i nenes nascuts a partir del 1997Tipus 2: Per a nens i nenes nascuts fins el 1996

Es donarà un qüestionari als esportistes que hauran de portar omplert i signat des de casa.

Agenda Mèdica

La gestió de l’agenda es realitzarà al centres Se Bac de Roda, sent possible realitzar els Reconeixements Mèdics als centres Se de Bac de Roda (c/Rambla Guipúscoa 25), al centre Se del CEM Júpiter, al Centre Se Putxet o a la mateixa escola.

Per a concertar cita cal trucar al nº: 93 303 41 82. en el cas de revisions individuals.

En el cas dels grups, ha de trucar un responsable per a gestionar totes les cites conjuntament.Per a grups de més de 50 esportistes, els reconeixements es podran realitzar a l’escola. Caldrà que disposi d’un espai adient per a fer-los i que estigui equipat amb llitera i bàscula –tallímetre. En aquest cas, s’haurà de trucar directament al CEEB nº: 93 219 32 16.

L’agenda es gestionarà amb mínim dues setmanes d’antelació.

Page 165: LLibre Ceeb 2010 2011

Si el transport del material a l’escola implica despeses aquestes aniran a càrrec de l’escola.

Horaris

Des de les 9h fins a les 19h de dilluns a divendres, a convenir.

En cas que un nen/a no pugui venir al reconeixement el dia que té assignat, amb previ avís , es podrà canviar de torn. En un mateix torn es poden citar a nens de diferents equips, sempre i quan els pertoqui la mateixa modalitat de revisió mèdica.

Reconeixement tipus 1: 6-10 nen/hora.Reconeixement tipus 2: 2-4 nens/hora.

Reconeixements Mèdics a l’escola

Cal que sempre hi hagi un responsable de l’equip per a organitzar els nens, controlar, recollir qüestionaris,....

Tots els nens/nes han de portar des de casa el qüestionari correctament omplert i signat.

Cal una sala condicionada i equipada amb llitera i bàscula-tallímetre

Cal un armari que es pugui tancar amb clau per a guardar els aparells mèdics propietat del Se i el material fungible.

Cobrament

En el cas de les Revisions individuals, el cobrament es farà al mateix centre on es faci el reconeixement.

En el cas de grups el pagament es farà directament al CEEB.

Reconeixement tipus 1: Preu subvencionat per entitats del CEEB: 20€. (preu real 32€)

Reconeixement tipus 2: Preu subvencionat per entitats del CEEB: 35€. (preu real 60€)

Fitxes i informes

Donarem els informes en format PDF i l’escola s’encarregarà de distribuir-los.

En cas que un jugador/a sigui considerat no apte en el reconeixement mèdic, no signarem la fitxa fins que no aporti les proves complementàries necessàries(informe cardiòleg, Ecocardio,...)

Page 166: LLibre Ceeb 2010 2011

NORMES RECONEIXEMENTS MÈDICS

Tots els esportistes han de portar des de casa el qüestionari correctament omplert i signat.

Assistir a la prova vestit amb roba d’esport (pantalon curt, samarreta i sabatilles esportives).

Portar tovallola i una ampolla d’aigua. (cadets i juvenils) No practicar esport abans del reconeixement mèdic. No fumar, com a mínim, en les tres hores anteriors a la revisió. L’esmorzar o dinar ha de ser lleuger i , almenys, fer-se dues

hores abans. Portar, si es tenen, informes sobre malalties actuals.

Page 167: LLibre Ceeb 2010 2011

11. FESTA DE CLOENDA DE L’ESPORT ESCOLAR

El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, organitza, a principis de juny, la Festa de Cloenda de l’Esport Escolar. (XXa edició) Aquesta festa va substituir el curs passat al tradicional sopar. La Junta Directiva del Consell va creure convenient canviar el format, sense descartar una tornada al model anterior si les condicions econòmiques ho permeten.

Aquest acte, serveix de cloenda a les activitats del curs, i vol ser un punt de trobada entre totes les persones i entitats que d’una forma o altra estan involucrades en l’esport de promoció: escoles, clubs, associacions esportives, administracions, empreses, premsa, federacions esportives, tècnics, tutors de joc, voluntaris, etc.

Quasi bé cada curs, el sopar del CEEB compta, també, amb l’assistència del Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, diferents Consellers i Regidors municipals, Presidents de Federacions Esportives, representants dels mitjans de comunicació, Presidents de Clubs Esportius i altres entitats esportives i Directors d’Escoles.

Page 168: LLibre Ceeb 2010 2011

Empreses i entitats col·laboradores en laFesta de Cloenda de l’Esport Escolar de Barcelona

Gràcies per la vostra Col·laboració, Consell de l’Esport Escolar de Barcelona

Page 169: LLibre Ceeb 2010 2011

Programa de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya