Llistat de temes tr 2012 2013

14
DEPARTAMENT DE LLENGUA I LITERATURA PROPOSTA DE TEMES PELS TREBALLS DE RECERCA CURS 2012-2013 Matèria Àmbit Tema Turisme Estudi turístic de Sidney, Edinburg i la Route 66. El rol d’Internet en l’aprenentatge i millora de l’anglès Anàlisi d’errors en l’aprenentatge de l’anglès Anàlisi lingüística de les redaccions d’alumnes de secundària en anglès com a llengua estrangera Educació Propostes didàctiques per als alumnes d’anglès del segle XXI i anàlisi i valoració dels seus resultats. Comparativa s. XX-XXI Shakespeare i Hamlet. La Revolució Industrial a Dickens i a les seves obres. L’autor i la seva obra Virginia Wolf i el feminisme Adaptació d’obres literàries al cinema: Frankestein, Hamlet, Romeu i Julieta... Literatura i arts Temes i llenguatge de les cançons d’un grup o cantant. Joseph Andrew Fielding i el començament de la literatura anglesa. Cims borrascosos d’Emile Brönte i el Romanticisme. Els morts de James Joyce: Irlanda i el s.XX. L’escriptor/a i la seva època El Gran Gatsby i els anys americans. L’origen del teatre fins a Shakespeare. Etheredge –The Man of Mode: la comèdia de costums. La novel·la de viatges a la literatura anglesa. La novel·la de “suspense”: Patrícia Highsmith i Raymond Chandler El guió cinematogràfic com a gènere literari. Gèneres literaris L’humor britànic Mandela i Sud-Àfrica + Winni Mandela’s part of my soul. Miquel Street de V.S. Naipaul (Trinidad). Passatge a l’Índia i l’imperi britànic. Literatura i política Literatura afroamericana: The bluest eye Traducció Traducció d’una obra original anglesa (anglès-català / català-anglès). Anàlisi comparatiu de diaris anglesos. Seguiment dels lobbies audiovisuals: Rupert Murdoch... Premsa Anàlisi del llenguatge publicitari als UK Media (premsa o televisió) Llengua anglesa (*) Llengua i cultura UK com a país multicultural

description

 

Transcript of Llistat de temes tr 2012 2013

Page 1: Llistat de temes tr 2012 2013

DEPARTAMENT DE LLENGUA I LITERATURA PROPOSTA DE TEMES PELS TREBALLS DE RECERCA CURS 2012-2013

Matèria Àmbit Tema

Turisme Estudi turístic de Sidney, Edinburg i la Route 66. El rol d’Internet en l’aprenentatge i millora de l’anglès Anàlisi d’errors en l’aprenentatge de l’anglès Anàlisi lingüística de les redaccions d’alumnes de secundària en anglès com a llengua estrangera Educació Propostes didàctiques per als alumnes d’anglès del segle XXI i anàlisi i valoració dels seus resultats. Comparativa s. XX-XXI Shakespeare i Hamlet. La Revolució Industrial a Dickens i a les seves obres. L’autor i la seva obra Virginia Wolf i el feminisme Adaptació d’obres literàries al cinema: Frankestein, Hamlet, Romeu i Julieta...

Literatura i arts Temes i llenguatge de les cançons d’un grup o cantant. Joseph Andrew Fielding i el començament de la literatura anglesa. Cims borrascosos d’Emile Brönte i el Romanticisme. Els morts de James Joyce: Irlanda i el s.XX.

L’escriptor/a i la seva època

El Gran Gatsby i els anys americans. L’origen del teatre fins a Shakespeare. Etheredge –The Man of Mode: la comèdia de costums. La novel·la de viatges a la literatura anglesa. La novel·la de “suspense”: Patrícia Highsmith i Raymond Chandler El guió cinematogràfic com a gènere literari.

Gèneres literaris

L’humor britànic Mandela i Sud-Àfrica + Winni Mandela’s part of my soul. Miquel Street de V.S. Naipaul (Trinidad). Passatge a l’Índia i l’imperi britànic.

Literatura i política

Literatura afroamericana: The bluest eye Traducció Traducció d’una obra original anglesa (anglès-català / català-anglès).

Anàlisi comparatiu de diaris anglesos. Seguiment dels lobbies audiovisuals: Rupert Murdoch... Premsa Anàlisi del llenguatge publicitari als UK Media (premsa o televisió)

Llengua anglesa (*)

Llengua i cultura UK com a país multicultural

Page 2: Llistat de temes tr 2012 2013

USA com a país multicultural Austràlia com a país multicultural Influència de les tradicions anglosaxones a la nostra cultura. Anàlisi de la societat anglesa/ americana a través de les sèries i dibuixos animats Anàlisi d’errors en l’aprenentatge anglès a l’escola. Anàlisi del llenguatge publicitari en revistes locals. L’evolució de l’estructura dels telenotícies.

Expressions i frases fetes a la premsa escrita La llengua i els mitjans de comunicació

Dinamització de la lectura en un entorn escolar

Estudi dels eslògans publicitaris en anuncis de cotxes.

L’ús d’abreviatures en mitjans de comunicació escrita (estudi d’un diari). L’ús d’estrangerismes en un diari. Estudi dels parlars dels personatges en les sèries de TV. El coneixement de refranys i frases fetes entre els joves. Els jocs de paraules en llengua catalana.

Lèxic

Refranys i frases fetes populars. La correcció lingüística a la publicitat a la bústia de Granollers. Interferències de llenguatge de xat/mòbil a les produccions escolars. Anàlisi del procés d’adquisició primerenca de la llengua catalana a les escoles. L’aprenentatge de l’espanyol com a llengua estrangera. Amb quina veu parlem en públic. Converses amb autors contemporanis.

Llengua

Les lletres de les cançons en català. Tipologia d’errors ortogràfics en publicitat.

Ortografia Errades habituals i adaptacions lèxiques en el xat. La llengua de Pío Baroja a El árbol de la ciencia.. La llengua a Luces de Bohemia de Valle-Inclán. La cara oculta dels autors dels Segles d’Or.

Llengua i literatura

La música a Tres sombreros de copa Les dones a la literatura: Laura Noves, Beatrice, Isabel Freyre, Leonor Izquierdo. Tractament de la natura a la literatura castellana del segle XVI: Fernando de Herrera i Luís de Góngora. Temes El tractament de la bogeria a Oller, Shakespeare i Ruyra.

Llengües i Literatura

Literatura i ciutats Destí: Mèxic (estudi dels autors catalans, les obres i les plataformes a l’exili mexicà).

Page 3: Llistat de temes tr 2012 2013

La ciutat de Barcelona a la literatura contemporània Comparació de la ciutat de Tortosa del segle XVI i la del segle XXI a partir de l’obra de Despuig. La prosa d’Antonio Machado. Valle-Inclán, poeta. Estudi de personatges de La colmena. El mundo de la música en la poesi Becqueriana F. Garcia Lorca: poemes musicats. Machado: poemes musicats.

Poesia i cançó

La pervivència dels tòpics literaris en la música actual Anàlisi de diferents personatges en tradicions literàries diverses.

Gèneres literaris Anàlisi de les novel·les històriques actuals. Fidelitat i transgressió en l’adaptació d’una obra literària del segle XX. Les narracions curtes i la seva adaptació al cinema. La Colmena en cinema. La Celestina: adaptació? Anàlisi comparativa de Nostra Senyora de París (Víctor Hugo) i El geperut de Nôtre-Damme (Walt Disney) Lope, la pel·lícula: una bona aproximació al poeta i dramaturg?

Literatura i cinema

El curtmetratge: aproximació al gènere. Creació literària Creació d’una petita novel·la històrica Dona i literatura Els personatges femenins en els contes infantils.

Existeix un “parlar” femení? Llengua i sexisme

Anàlisi lingüística del sexisme en qualsevol àmbit. Història i Literatura Las Guerras Mundiales en la literatura contemporánea

(*) Recordeu que tots els TR de l’àmbit de la llengua anglesa han de contenir en la memòria escrita, com a mínim, la introducció i la conclusió en aquesta mateixa llengua.

Page 4: Llistat de temes tr 2012 2013

DEPARTAMENT DE CIÈNCIES SOCIALS PROPOSTA DE TEMES PELS TREBALLS DE RECERCA CURS 2012-2013

Matèria Àmbit Tema

Referèndum OTAN 1986: Anàlisi de la campanya i del tractament dels mitjans Vida quotidiana a la postguerra, 1939-1950 Les eleccions generals (1977 – 2000): Campanyes, líders, resultats, ... Història de la televisió a Espanya L’Assemblea de Catalunya a Granollers (1971-1981) El carlisme: anàlisi d´un moviment polític des dels seus orígens fins al present Les dones i l’ensenyament universitari a Espanya La representació política de l’esquerra abertzale. La censura i la veritat durant el franquisme

Història recent

Els referèndums independentistes a l’actualitat. Granollers: immigració 60/70 Eleccions municipals: els alcaldes democràtics Història de les eleccions municipals a Granollers (cartells, campanyes...) La parròquia del concili. La Sala Pax, centre de subversió El castelum de Can Tacó a Montmeló: de la troballa arqueològica al parc temàtic El mercat de Granollers com a element configurador de la ciutat El bombardeig de Granollers. Recerca amb fonts orals La carretera de Granollers (1848-2003)

Història local

El projecte educatiu de ciutat: una eina de millora? Història del cinema espanyol

Història de mitjans Història de la publicitat Recull i anàlisis de jocs populars, rondalles, contes, cançons i danses Himnes i cançons que han fet història El moviment 15-M com a qüestionament de la democràcia Dreta-esquerra: estudi de l´evolució històrica d´una divisió política en un període de la història d´Espanya

Història d’Espanya

Reculls i temes diversos

El paper de la dona en les tres cultures de l’Espanya medieval

La Guerra civil de Granollers (aspectes diversos: educació, premsa...)

La guerra civil espanyola en clau internacional: democràcia vs. Feixisme

Història de Catalunya

Guerra Civil

Les dones a la guerra civil

Page 5: Llistat de temes tr 2012 2013

L’exili durant el franquisme Els llibres de text durant el franquisme Propaganda antifranquista Principals partits polítics catalans d’oposició al règim i la seva actuació a la clandestinitat El renaixement del nacionalisme català i basc durant el franquisme Anàlisi de les conseqüències del franquisme per a la llengua, la cultura i la societat catalana de l’època L’escola de Franco Anàlisi de la vida quotidiana, política i econòmica dels barcelonins i granollerins de l’època Resistència cultural durant el franquisme

Catalunya durant el Franquisme

Presència de símbols franquistes a Granollers i Barcelona: anàlisi històrico-simbòlica La configuració de l’autonomia catalana al llarg de la transició i evolució durant els anys de democràcia. La immigració a Granollers: canvis a les institucions Transició i democràcia De la fi de la dictadura al restabliment de la Generalitat (1975-80)

La Revolució Industrial a Granollers

Transformacions a la vida econòmica i social dels granollerins de l’època La premsa local i comarcal com a font històrica La censura i la veritat Periodisme i història Barcelona històrica: Evolució dels barris. Estudi del barraquisme, ahir i avui. Entre realitat i ficció: anàlisi d’una novel·la històrica

Literatura i història La literatura com a eina de coneixement històric de l’època moderna Industrialització i infraestructures viàries Comparativa entre models legislatius laborals d’Espanya i un país nòrdic El teletreball com a eina per conciliar la vida laboral i familiar Relació entre els canvis urbanístics i l’evolució poblacional en una barri / ciutat

Geografia

Conciliació entre vida laboral i familiar a Espanya Les agències de qualificació: quina influència tenen?

La reforma laboral: realment disminueix l’atur?

Fem l’economia entenedora (conceptes d’economia aplicats a l’actualitat de la vida real)

Crisi econòmica – crisi financera (2011) : perilla l'estat del benestar?

Plantejaments econòmics del segle XX: liberalisme clàssic, new deal, autarquia, economia planificada

Crisi econòmica – crisi financera (2011) : la fi dels paradisos fiscals?

Economia Història econòmica

Les vacunes i la grip: enriquiment de la indústria farmacèutica?

Page 6: Llistat de temes tr 2012 2013

La crisi del món àrab: repercussions en l'economia mundial?

Països emergents: evolució econòmica (Xina, India, Brasil...) Les xarxes socials i el negoci internacional; com les xarxes socials poden ajudar internacionalitzar un negoci Creixement i expansió del comerç just.

Cicle de vida d’un producte

Marques blanques: qualitat i/o estalvi?

Màrqueting

Creació d'una empresa

Maig del 68: La Revolució Estudiantil (França, Txecoslovàquia, Mèxic) El desmembrament de l'Europa de l'Est La CNT (1910-2010). Cent anys de lluita i cultura obrera Anàlisis de les solucions donades als conflictes internacionals La lluita per l'emancipació de la dona a finals del segle XIX i principis del XX Les revolucions als països àrabs.

Les Revolucions dels 60

El paper de la propaganda política en regimens totalitaris Importància de la fotografia en l’estudi de la història contemporània. Anàlisi d’imatges emblemàtiques del s. XX

El concepte de democràcia al llarg de la història El concepte de classe social al llarg de la història El concepte de revolució al llarg de la història La Història en els dibuixos animats Reaccions socials a les decisions governamentals. Estat protector o estat limitador? La primavera àrab Dona i immigració Comparació entre models totalitaris diversos Comparació entre models democràtics diversos Pràctiques corruptes en els models democràtics Noves tecnologies i educació Dona immigrant i entorn laboral

Temes diversos

Infància i immigració en el context escolar L’amenaça de guerra nuclear durant la Guerra Freda El paper d’EEUU en un període històric concret Guerra i pau: el conflicte França-Alemanya durant el segle XX

Història del Món Contemporani

Conflictes

Evolució territorial dels Balcans al segle XX: el cas iugoslau

Page 7: Llistat de temes tr 2012 2013

Evolució territorial d’un país d’Europa La “guerra de les ones”: importància de la ràdio com a mitjà propagandístic durant la segona guerra mundial (o la guerra freda) La guerra freda a través del cinema

ONU El paper de l’ONU en els conflictes internacionals

Arquitectura Escultura arquitectònica, arquitectura escultòrica? Estudi d’un arquitecte, un pintor i un escultor Anàlisi en profunditat d’una obra artística El còmic en la pintura Còmic: la forma d’una història Graffittis: un mitjà d’expressió artística

Còmic / Graffittis

Graffitis: Del metro-tren-mur al museu Últimes tendències “Neo”: el retorn de les avantguardes

Un tema o un símbol a través de la història de la pintura (el descendiment de la creu, ...) Un fet històric a través de qualsevol manifestació artística Història i art L’artista compromès: Eugène Delacroix i la revolució de 1830 La dona en la creació artística del segle XX

Art, dona i societat La imatge de la dona com a punt de referència en la creació de les arts figuratives Recull i catalogació de l’obra monumental a Granollers La mitologia en la estatuària de carrer a la Barcelona actual Artistes a Granollers

Art i ciutat

La sardana en el marc artístic Art o artesania africana ?

Art i minories Els segells o el col·leccionisme de petit format

Art i cinema La imatge al servei del comunisme. URSS 1917-1935. Art i poder L’artista al servei del poder: el cas de la Unió Soviètica Moviments Estudi comparatiu de dos moviments artístics Autors i autores Bauhaus - quelcom més que "casa de construcció"

Història de l’art

Art i educació Relacions entre la pedagogia i l´art

Les xarxes socials com a instruments movilitzadors Ciències i Comunicació TV

Anàlisi ‘morbològica’ de la TV

Història del concepte d’utopia. Comparativa entre utopies Filosofia Història de la filosofia Teories sobre el lloc de l’ésser humà en l’univers (per als antics, a l’Edat Mitjana, Al Renaixement i Modernitat, al S. XX)

Page 8: Llistat de temes tr 2012 2013

Evolució històrica dels models morals: Grècia, Cristianisme, Modernitat, Societats postindustrials.

Tenen drets els animals? Estudi sobre l’animalisme

Filosofia oriental i filosofia occidental: dues maneres de pensar diferents

Temes de bioètica (eutanàsia, ecologia...)

La filosofia a Catalunya: estudi sobre l´obra de pensadors catalans actuals

Com fer coses amb paraules: anàlisi dels actes de parla Conseqüències socials de la globalització

Diverses concepcions de la mort. Teories religioses i filosòfiques. Estudi comparatiu

Concepcions filosòfiques del temps. Estudi comparatiu

Teories de la Justícia. Anàlisi històric i conceptual Acció i no-acció. Paradigmes orientals i occidentals

Teories de la felicitat. Estudi comparatiu

Els valors dels nostres joves

La religió a Granollers avui Refutació d’arguments populistes en qüestions d’immigració

Què sabem de la política? Política i ciutadania en la realitat del carrer Anàlisi de tòpics entorn a la immigració El projecte d´una ètica mundial. Drets humans i relativisme Drets humans a la Unió Europea

Temes actuals i diversos

Dreta-esquerra: estudi de l´evolució històrica d´una divisió política a nivell conceptual Filosofia i literatura: relació entre obres literàries i sistemes filosòfics

Filosofia i ciència: diferències i problemàtiques Filosofia i religió: diferències i problemàtiques (anàlisi comparatiu dels sistemes religiosos, des del punt de vista teològic, antropològic i filosòfic) El concepte de diner: una anàlisi filosòfica

La filosofia i el cinema: el cinema com a vehicle de transmissió d´idees filosòfiques

Filosofia i ciència ficció: anàlisi filosòfica de Màtrix, Blade Runner, Jo robot, El show de Truman, etc

Filosofia i música: Nietzsche contra Wagner

Filosofia i música: relació entre la música i el cosmos segons els pitagòrics

Filosofia i d’altres disciplines

Anàlisi filosòfic de la publicitat. Relació entre la mercaderia i la idea

Page 9: Llistat de temes tr 2012 2013

El concepte d’espai-temps en la Física i en la Filosofia Concepcions filosòfiques de l’amor

Estudi filosòfic i històric de conceptes de la teoria política: llibertat, democràcia, tolerància

Filosofia de la vida quotidiana: les estructures de la temporalitat

Teoria i metafísica

Neurofilosofia: estudi sobre les diverses concepcions respecte a la relació entre el pensament i el cervell Les formacions corals a Granollers. Trets diferenciadors Granollers, terra de músics? Joves compositors de la ciutat La interpretació musical moderna en front de la clàssica: trets diferenciadors 75 anys ballant: història de l’esbart dansaire de Granollers

Música i ciutat

Directors cinematogràfics-compositors musicals. Estretes relacions. L’estudi d’instruments tradicionals La creació de música per a elements festius (gegants, diables...) Música i tradició

Fusió entre músiques tradicionals La percussió corporal com a eina educativa. “El fracàs musical”. L’abandó dels estudis musicals en els infants. La música com a eina per a la psicomotricitat. Recursos musicals per a l’educació a l’etapa infantil

Música i educació

Creació d’una cantata infantil El plagi musical: fraud o homenatge ? Les compositores de la història de la música. Els compositors catalans a l’ombra dels grans compositors europeus Mozart-Salieri: odi o admiració Raons musicals a l’obra pictòrica de Kandinsky Evolució de la disposició dels instruments orquestrals i de les funcions del director al llarg de la història

Música

Història de la música

Organologia

Creació i evolució d’un instrument musical Estrès i afrontament dels problemes

Psicologia El coneixement propi a partir de les motivacions personals

C. Socials Genealogia A la recerca dels avantpassats. Construcció de l'arbre genealògic. Les persones i la seva època / entorn social.

Page 10: Llistat de temes tr 2012 2013

DEPARTAMENT DE CIÈNCIES EXPERIMENTALS PROPOSTA DE TEMES PELS TREBALLS DE RECERCA CURS 2012-2013

Matèria Àmbit Tema

Analítica

Estudi de la qualitat de l’aigua de boca. Recerca del millor antiàcid. Composició i fabricació de gelats. Eficàcia dels desodorants. Anàlisi química dels cítrics. El consum d’alcohol en l’adolescència. Determinació de la solubilitat del bicarbonat de sodi. Valoració de l’àcid clorhídric d’un salfumant comercial. Valoració de l’àcid làctic en la llet i els derivats làctics. Determinació d’una constant d’equilibri Kc i una constant d’acidesa Ka. Determinació d’una constant d’estabilitat d’un ió complex Ke i d’una constant del producte de solubilitat.

Ambiental Recerca de fibres tèxtils per fabricar un jersei respectuós amb el medi ambient General Evolució del coneixement sobre l’àtom.

Orgànica

Caracterització d’olis i greixos vegetals. Determinació de l’índex de fenol de diferents tensioactius. Síntesi orgànica assistida per microones. Els olis essencials i l’aromateràpia. Estudi del paracetamol.

Aplicada Medicaments intel·ligents activables per llum. La química en l’esport.

Química

Didàctica Aprenentatge de la química en la secundària

Estadística Simulació de fenòmens relacionats amb la dinàmica de les poblacions Mètodes de votació De Bernouilli a la campana de Gauss

Anàlisis L’estudi del polinomi de Taylor i les seves aplicacions. Estudi de les equacions diferencials i les seves aplicacions.

Matemàtiques

Aplicada Aproximació a la criptografia.

Història de la física Origen dels diferents conceptes físics. A priori o a posteriori? Models atòmics: Evolució històrica i justificació de les modificacions

Física

Ones Condicions perquè s’absorbeixi el soroll i s’aïlli un local Difracció. Mesura de la distància entre pistes d’un CD o un DVD amb un làser

Page 11: Llistat de temes tr 2012 2013

Física aplicada Aplicacions mèdiques de la radioactivitat La física de la seguretat viària La física dels desastres naturals. Què és pot fer per reduir les seves repercussions? Acceleradors de partícules: la recerca de l’elemental La física que hi ha en una guitarra. Estudi i aplicacions d’una cançó La física a l’esport. Meteorologia: variables i predicció del temps

Didàctica L’aprenentatge de la Física en la secundària

Estudi microscòpic dels teixits d’una planta Estudi comparatiu de les epidermis foliars de quatre espècies: fer-ne recompte d’estomes i grau de pubescència

Citologia i histologia

Un estudi comparatiu de les fulles d’espècies que visquin en ambients diferents.

Genètica Incidència de la cafeïna en les mutacions sobre Drosophila melanogaster Ecologia Estudi comparatiu de les escates de quatre espècies de papallones: diürnes i nocturnes

Estudi comparatiu de les escates d’algunes espècies de peixos Natura Les Daphnies com a organismes bioindicadors Botànica Estudi comparatiu dels grans de pol·len d’algunes espècies de flors silvestres o de floristeria. Metabolisme Evolució dels pigments fotosintètics al llarg de les diferents estacions

Algunes reaccions del cicle de Krebs: inhibició enzimàtica Estudi calòric d’alguns aliments Factors que influeixen en el rendiment fotosintètic

Biologia (1)

Fisiologia vegetal Efectes de diferents nutrients sobre el creixement vegetal (1) Alguns dels treballs de biologia estan sotmesos a variacions segons la disponibilitat del CDEC ( Centre d’Experimentació en Ciències ) i a conèixer la convocatòria d’aquest any del Parc Científic de Barcelona.

Page 12: Llistat de temes tr 2012 2013

Construcció d’un sismògraf Riscos

Quin aire respirem a Granollers? Avaluació dels recursos hídrics a Catalunya

Impactes Seguiment d’un impacte mediambiental a Granollers Recuperació ambiental i social a l’entorn fluvial del riu Congost. La gestió energètica municipal a Granollers: estudi d’un residu Distintiu de Qualitat Ambiental a Granollers Educació ambiental a Granollers Gestió de zones cremades al Vallès Oriental Restauració de sòls a les canteres de la comarca del Vallès Oriental Pla de Gestió de Residus a Granollers (Agenda 21) La contaminació lumínica a Granollers

Gestió del Medi

Determinació de l’impacte acústic a les escoles de Granollers Confecció d’un itinerari didàctic de roques a Granollers per a la secundària Patrimoni Natural de la comarca Confeccionar una maqueta de relleu de la Comarca

Geologia

Estudi dels canvis del sòl a Granollers Experiment de la variable de la temperatura i densitat en aigua marina Ecotoxicitat en sòls Metereologia Una anàlisi dels diferents tècniques de predir el temps que farà l’endemà: observació dels mapes de pressions, mirant els núvols, analitzant els vents... i contrastar-ho amb les observacions preses en una estació meteorològica. Anàlisi del clima del nostre entorn. Anàlisi i classificació dels paisatges a Granollers Les aigües minerals i la seva procedència En les ampolles d’aigua mineral hi ha una etiqueta on consta la seva composició i, on també s’indica la procedència de l’aigua. Amb aquest treball es pretén establir un paral·lelisme entre la composició de les roques a l’indret de procedència i la composició mineralògica de l’aigua.

Geologia i C. de la terra i el medi ambient

Ecologia

Estudi del patrimoni a Granollers: confecció de rutes medi ambientals.

Page 13: Llistat de temes tr 2012 2013

DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA I EDUCACIÓ FÍSICA PROPOSTA DE TEMES PELS TREBALLS DE RECERCA CURS 2012-2013

Matèria Àmbit Tema Nutrició La dieta i els seus efectes en relació a l’esport

Esports i capacitats físiques predominants Condició física i esport Esport professional Activitat físico-esportiva com a eina sociabilitzadora Activitat física per a gent gran Activitat física per a infants Oci i esport Esport terapèutic

Activitat física

Recerca i propostes de sortides de lleure relacionades amb l’esport Creació d’un club Creació de la realització d’un event esportiu (cursa, jornades esportives...) Organització i preparació d’activitats físiques i esportives de lleure

Educació física

Gestió i esport

Estades esportives Descobriments inèdits després d’una restauració La reintegració pictòrica: problemàtica de conservació i processos de restauració Criteris de restauració. Fins a quin punt es pot arribar?

Restauració

Seguiment d’un procés de restauració d’una obra d’art Autors i autores Miquel Àngel i Leonardo: Artistes o científics? Aplicació del dibuix Ús de la perspectiva en la pintura.

Disseny d’unes oficines en un espai donat. Seccions. Desenvolupament i confecció de les diferents peces o intersecció de superfícies

Creació d’un stand promocional de l’Escola al Saló de l’Ensenyament. L’Ex-libris. Programa de senyalèctica per l’Escola. Signes i símbols gràfics. Imatge i identitat corporativa. Investigació de mètodes per obtenir la síntesi comunicativa i la diferenciació. Disseny d’objectes d’ús quotidià. Funcionalitat, sostenibilitat i estètica.

Disseny

Estudi de mercat, pressupost, mitjans de comunicació, material gràfic i videogràfic. Les estructures geomètriques com a suport de les imatges de marca.

Dibuix

Tècniques graficoplàstiques Experimentació de tècniques envers un mateix subjecte expressiu.

Page 14: Llistat de temes tr 2012 2013

Automatització Aplicació de l’àlgebra de Boole pel disseny d’automatismes Tecnologia i societat Ecologia domèstica

L’aparició de noves tecnologies: quines en fas servir tú? Mecànica Disseny d’alguna estructura

Estudi de màquines simples

Tecnologia

Motors