Memoria storica gen 2010

1
Memòria històrica La intervenció de les tropes i armes enviats per Mussolini va ser decisiva en el triomf de la insurrecció militar de Franco. L’Aviazione Legionària va realitzar els primers bombardejos de saturació dirigits explícitament a assassinar i terroritzar la població civil d’una gran ciutat (Barcelona). Per aquells crims i per la violació de la legalitat internacional l’estat italià mai ha pagat com- pensacions ni tan sols demanat disculpes. A diverses ciutats italianes fins i tot es mantenen o s’inauguren espais dedicats a membres de les tropes feixistes que van participar a la “Guerra d’Espanya”. Per construir una nova europa dels pobles sobre valors compartits s’ha de restablir la veritat històrica. I per fer-ho cal obligar l’estat italià a assumir les seves responsabilitats institucionals. Participa a les nostres campanyes i contacta’ns adreçant una e-mail a [email protected] ASSOCIACIÓ ALTRAITALIA www.altraitaliabcn.org

description

 

Transcript of Memoria storica gen 2010

Page 1: Memoria storica gen 2010

Memòria històrica La intervenció de les tropes i armes enviats per Mussolini va ser decisiva en el triomf de la insurrecció militar de Franco.

L’Aviazione Legionària va realitzar els primers bombardejos de saturació dirigits explícitament a assassinar i terroritzar la població civil d’una gran ciutat (Barcelona).

Per aquells crims i per la violació de la legalitat internacional l’estat italià mai ha pagat com-pensacions ni tan sols demanat disculpes. A diverses ciutats italianes fins i tot es mantenen o s’inauguren espais dedicats a membres de les tropes feixistes que van participar a la “Guerra d’Espanya”.

Per construir una nova europa dels pobles sobre valors compartits s’ha de restablir la veritat històrica.

I per fer-ho cal obligar l’estat italià a assumir les seves responsabilitats institucionals.

Participa a les nostres campanyes i contacta’ns adreçant una e-mail a [email protected]

ASSOCIACIÓ ALTRA ITAL I A B CN

ASSOCIACIÓALTRAITALIAwww.altraitaliabcn.org