Parlem-ne, La Bisbal del Penedès, 4rt trimestre 2009

2
Parlem-ne Novembre del 2009 Full informatiu de Convergència i Unió de la Bisbal del Penedès L’ALCALDE COBRA 5.697€ AL MES ENTRE EL CONSELL I COMARCAL I L’AJUNTAMENT I LA MARE 1.254 € Recordeu que tenim un alcalde de “cost 0” segons les seves manifestacions? Doncs la realitat dels números diu una altra cosa. El senyor Puigibet cobra del Consell Comarcal del Baix Penedès per la seva “dedicació exclusiva” 3166 € cada mes, a la que s’hi ha d’afegir el que en concepte de “despeses” i compensacions rep de l’Ajuntament de la nostra vila, i que cenyint-nos als mesos analitzats, de gener a octubre de 2008, donen un promig mensual de 2.531 €, o sigui que cada mes de l’any passat es va endur cap a casa seva la gens despreciable quantitat de 5.697 € ras i curt, gairebé un milió de pessetes cada mes. I la seva mare, regidora de Sanitat i sense sou assignat, va rebre en el mateix període i també en concepte de compensacions, la quantitat de 1254 € cada mes, i menys mal que tot el que fa, ho fa per solidaritat amb el pròxim. Lloable de debò. I sabeu com justifiquen les reunions i els desplaçaments? Doncs amb un paper firmat per ells mateixos que diu que han anat a tal lloc o a tal altre per una reunió. A més, hi ha reunions i desplaçaments realment curiosos. Per exemple, l’alcalde factura 20 desplaçaments dins la comarca (a Calafell i Cunit), 3 a Ripoll (només sabem que el Sr Puigcercós n’és fill) i 1.520€ en quilometratges “varis”. I la regidora de Serveis Socials factura 3 reunions al Bisbat, una reunió de treball al polígon de Barcelona per 240,16€ (inclou taxi, esmorzar i dinar) i un dinar a Tarragona per 389,57€. Han passat gairebé dos anys i mig de la present legislatura i és hora de fer serioses reflexions, donat que la gestió municipal comença a ser preocupant, per no dir-li perillosa. En aquests moments difícils per a tothom, ells no volen renunciar a res, sinó tot el contrari. L’Ajuntament no ingressa tants diners com abans, però volen gastar més i per equilibrar-ho demanen préstecs i malvenen part del nostre patrimoni. Això benvolguts bisbalencs és el que està fent el nostre alcalde i el seu mai prou valorat equip de govern, mentre ens bombardeja amb infinitat de pamflets de paper couché amb fotografia inclosa, dient-nos una i altra vegada que són la meravella de les meravelles i que el món sense ells, correria perill d’extinció, i ens apugen els impostos i serveis d’una forma brutal, i gasta diners en obres i subvencions que molt pocs entenen, però que paguem entre tots. Mentre la gent ho passa malament econòmicament, ells gasten, demanen crèdits i apugen els impostos

description

Català

Transcript of Parlem-ne, La Bisbal del Penedès, 4rt trimestre 2009

Page 1: Parlem-ne, La Bisbal del Penedès, 4rt trimestre 2009

Parlem-ne

Novembre del 2009

Full informatiu de Convergència i Unió de la Bisbal del Penedès

L’ALCALDE COBRA 5.697€ AL MES ENTRE EL CONSELL

I COMARCAL I L’AJUNTAMENT I LA MARE 1.254 € Recordeu que tenim un alcalde de “cost 0” segons les seves manifestacions? Doncs la realitat dels números diu una altra cosa. El senyor Puigibet cobra del Consell Comarcal del Baix Penedès per la seva “dedicació exclusiva” 3166 € cada mes, a la que s’hi ha d’afegir el que en concepte de “despeses” i compensacions rep de l’Ajuntament de la nostra vila, i que cenyint-nos als mesos analitzats, de gener a octubre de 2008, donen un promig mensual de 2.531 €, o sigui que cada mes de l’any passat es va endur cap a casa seva la gens despreciable quantitat de 5.697 € ras i curt, gairebé un milió de pessetes cada mes. I la seva mare, regidora de Sanitat i sense sou assignat, va rebre en el mateix període i també en concepte de compensacions, la quantitat de 1254 € cada mes, i menys mal que tot el que fa, ho fa per solidaritat amb el pròxim. Lloable de debò. I sabeu com justifiquen les reunions i els desplaçaments? Doncs amb un paper firmat per ells mateixos que diu que han anat a tal lloc o a tal altre per una reunió. A més, hi ha reunions i desplaçaments realment curiosos. Per exemple, l’alcalde factura 20 desplaçaments dins la comarca (a Calafell i Cunit), 3 a Ripoll (només sabem que el Sr Puigcercós n’és fill) i 1.520€ en quilometratges “varis”. I la regidora de Serveis Socials factura 3 reunions al Bisbat, una reunió de treball al polígon de Barcelona per 240,16€ (inclou taxi, esmorzar i dinar) i un dinar a Tarragona per 389,57€.

Han passat gairebé dos anys i mig de la present legislatura i és hora de fer serioses reflexions, donat que la gestió municipal comença a ser preocupant, per no dir-li perillosa. En aquests moments difícils per a tothom, ells no volen renunciar a res, sinó tot el contrari. L’Ajuntament no ingressa tants diners com abans, però volen gastar més i per equilibrar-ho demanen préstecs i malvenen part del nostre patrimoni. Això benvolguts bisbalencs és el que està fent el nostre alcalde i el seu mai prou valorat equip de govern, mentre ens bombardeja amb infinitat de pamflets de paper couché amb fotografia inclosa, dient-nos una i altra vegada que són la meravella de les meravelles i que el món sense ells, correria perill d’extinció, i ens apugen els impostos i serveis d’una forma brutal, i gasta diners en obres i subvencions que molt pocs entenen, però que paguem entre tots.

Mentre la gent ho passa malament econòmicament, ells gasten, demanen crèdits i apugen els impostos

Page 2: Parlem-ne, La Bisbal del Penedès, 4rt trimestre 2009

EL QUE FARÍEM NOSALTRES En aquests moments cal posar seny. Voleu dir que és imprescindible fer pistes de petanca, refer i omplir de sanefes acolorides carrers recentment arreglats, crear espais verds i “Centrals Parks” que més aviat entorpiran la circulació viària d’accés a la vila, o bé destinar 12 milions de “pessetes” perquè uns quants nens puguin jugar a futbol? Diem-ho clar, el nostre actual govern és una veritable dictadura emmascarada, que fa el que li sembla, no escolta a ningú i no contesta res del que se li pregunta, vingui de la instància que vingui. No dóna comptes de res del que fa ni de quan costa, dóna o nega subvencions i ajuts a persones i entitats amb un criteri totalment electoralista, ha augmentat la plantilla de personal municipal d’una forma desproporcionada i tot això “a dit” i amb una falta total de transparència a l’hora de contractar. Per això, des de CiU demanem que en el proper ple s’introdueixin les següents mesures: • No incrementar impostos ni taxes. • Bonificar amb el 50% la taxa d’escombraries als propietaris de vivendes que constitueixin

el domicili habitual de majors de 65 anys amb una Base Liquidable de l’IRPF més baixa de 20.000 € i a famílies nombroses.

• Subvencions per entitats culturals i d’associacions de veïns que paguin I.B.I., on l’import

de la subvenció serà l’import de l’impost. • Eliminar la llicència d’obertura per establiments. • Subvencionar el 100% els guals de les vivendes de les persones propietàries de vehicles

amb minusvalia. • Facilitar fraccionament en els pagaments de les quotes urbanístiques de les obres de la

Miralba a les famílies que acreditin problemes de pagament per la situació personal i econòmica, adequant-los a les seves possibilitats, i sempre en col·laboració amb BASE.

• Subvencionar el 50% de l’IBI als joves menors de 35 anys propietaris de vivendes que

constitueixin el seu domicili habitual i amb una Base Imposable de l’IRPF més baixa de 20.000 €.

Per poder portar a terme aquestes mesures, el Grup Municipal de CiU sol·licitem que els pressupostos del 2010 contemplin una contenció de la despesa, especialment en les partides d’indemnització per raó de servei (pressupostat en 120.000€ el 2009), despeses de personal adequant la plantilla actual a la realment necessària pel nostre municipi i adequar les inversions a les possibilitats financeres actuals del municipi, sense hipotecar el futur municipal.