Píndola: Els blocs

download Píndola: Els blocs

of 24

 • date post

  14-Dec-2014
 • Category

  Business

 • view

  570
 • download

  3

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Píndola: Els blocs

 • 1. ELS BLOCS
 • 2. No sin mi Blog!http://www.youtube.com/watch?v=ZTUJU0ypg6Y
 • 3. ELS BLOCS. DefiniciSegons Technorati, cercador especialitzat en rastrejar blocs, existeixen a nivellmundial ms de 133 milions de bitcoles, de les quals prop de 5 milions estanescrits en espanyol.El terme webloc fa referncia a aquells llocs web en qu les persones o entitatsresponsables daquest posen en lnia de forma peridica, articles, notcies otextos sobre temes del seu inters a manera de diari. Per aquest motiu, tambreben el nom de bitcoles o blogs.Al conjunt dels blocs a Internet se li denomina blogosfera.
 • 4. ELS BLOCS*Lloc web peridicament actualitzat*Recopila cronolgicament textos i / o articles dun o diversos autors*Larticle ms recent apareix primer,*s o temtica en particular,*Lautor t la llibertat de deixar publicat el que cregui pertinent.*Estan escrits amb un estil personal i informal.
 • 5. BLOC VS WEB- Una pgina web t una informaci ms esttica, no sactualitza gaire sovint- Un bloc s molt ms dinmic pel que fa a la informaci que cont, i ms rpid ims fcil de publicar.- El bloc s ms interactiu perqu admet comentaris dels lectors.- La freqncia de actualitzaci: alguns blocs molt actius sactualitzen diversesvegades al dia.- El treball en collaboraci: Per costum, un bloc pot ser portat per una solapersona (el seu propietari), per sovint rep infinitat de collaboracions queaporten una gran informaci per a la creaci de les articles. Tamb trobareu moltsenllaos entre els blocs, que formen aix una veritable comunitat.- La facilitat amb qu safegeix el contingut: En la majoria de blocs es pot escriureel text dels articles duna forma rpida i senzilla i lautor no necessitaconeixements tcnics.- Els costos dun bloc sn molt ms baixos que els duna pgina web- Els efectes estan ms limitats en el bloc, que shan de seguir unes plantillesespecfiques, en canvi en la pgina web la programaci es ms flexible
 • 6. BLOC VS WEB-Una bloc no substitueix una web sin que es complementa.-En una pgina web mostres la informaci de lempresa al mn, tens ellogo, fotos, text, catleg de productes, botiga virtual, contactar amblempresa (Esttic). No es canvia sovint.-El bloc s ms informatiu. Tracta de temes especfics, interactues ambla gent, tens subscriptors que esperen llegir les teves publicacions,sactualitza constantment.
 • 7. Raons per a tenir un Bloc Corporatiu1. Una altra forma de publicar idees i ms contingut per a les teus clients2. Possibilitat de convertir-te en un lder dopini en el teu segment3. Crear una comunitat al voltant del bloc i indirectament client potencials4. Millorar les vendes5. Millorar posicions en els rnquings dels cercadors6. Possibilitat de sindicar els continguts per RSS7. Rebre feedback dels productes i serveis que llanci la nostra empresa8. Podem utilitzar-lo com un canal ms datenci al client, amb registre dusuaris o maneig de queixes9. Respondrels pblicament a les crtiques rebudes i mantenir als clients informats de primera m10.Possibilitat de comunicar directa i rpidament qualsevol problema sobre el nostre producte / servei.11.Milloren la confiana amb lempresa12.Generen transparncia
 • 8. Ms raons per a tenir un Bloc Corporatiu1. Perqu augmenta lrea de cobertura de la seva empresa.2. Perqu els usuaris valoren que lempresa innovi a la Web 2.0.3. Perqu permet generar comunicaci immediata amb els usuaris.4. Perqu li dna un sentit de pertinena als clients, aspecte que aquests valoren de gran manera.5. Perqu permet donar a conixer la seva marca a grups ms massius.6. Perqu podr "fidelitzar"als seus clients i transformar-los en captius.7. Perqu dna la possibilitat de lliurar la informaci de manera ms informal i aix generar ms proximitat amb els seus clients8. I perqu un Bloc ben mantingut i actualitzat a diari permet diferenciar-se de la seva competncia, sent innovadors en les noves tendncies del mercat i adaptant-se als temps tecnolgics que tenen a la Web 2.0 com a principal protagonista.GENERAR CONTINGUT PER XARXES SOCIALS!!!!
 • 9. Autor del BLOCEn lmbit corporatiu, i sempre en funci de la grandria de lempresa i de laseva cultura empresarial, el blog el pot escriure un directiu, un responsable delrea de comunicaci, un empleat, una persona contractada per aquesta tascao es pot subcontractar a una empresa de creaci de continguts (per exemple:Weblogs SL - http://www.weblogssl.com/-)Blogs de directius: Jonathan SchwartzPresident de Sun Microsystems, fa anys que escriu el seu propi bloc:http://blogs.sun.com/jonathan_es/ en representaci de la companyia. Blogs dempleats: Somos azules .Portal de blocs dels empleats de telefnicamolt actiu i interessant (http://www.somos-azules.com/) Blog duna persona contractada per a fer de blogger: Despegar.comAquesta agncia de viatges ha contractat al blogger que fa el blog personalsobre turisme ms destacat, Jorge Gobbi http://www.blogdeviajes.com.ar/acerca-de).Joshua Porter ha publicat en el seu bloc Bokardo larticle Nou llions per aprincipiants: http://bokardo.com/archives/9-lessons-for-would-be-bloggers/que animen al blocaire que sinicia a escriure sense por sobre el que sap.
 • 10. Quan llanar el Bloc?Un blog corporatiu sha de llanar quan sabem per aqu el volem, s a dir quins objectius perseguim ambell i amb conseqncia quin hauria de ser el to i latemtica del bloc; quan tenim clar qui escriur elsarticles i estem disposats a invertir-hi recursos, doncs,els beneficis dun blog sn visibles a mig i llarg terminisempre i quan les coses shagin fet b.
 • 11. Per qu? Possibles objectius- Per aconseguir millorar el posicionament en cercadors- Per aconseguir notorietat en el teu sector- Per a fer branding- Per transmetre una imatge propera i de transparncia als teus potencials clients amblobjectiu de fidelitzar-los-Per a conversar amb els consumidors i saber qu opinen dels teus productes,posicionament, idees, s a dir, per a prendre-li la temperatura al mercatRecursos necessaris per a fer-ho possible: dissenyar lestratgia, destinar una o mspersones al llarg dun any per a farcir el bloc de contingutsEdita el teu weblog professional atractius i donar-li visibilitat al bloc en tots els canalsque es pugui: web, newsletter, etc. Una manera de visualitzar el blog a travs del webs afegint un visualitzador de les ltimes entrades que shan fet al bloc, com en el llocweb de Territorio Creativo: http://www.territoriocreativo.eshttp://www.socialblabla.com
 • 12. Tipus de BlocsLa classificaci ms habitual (Motivaci al darrera): Personals. Aqu les motivacions sn tan diverses com la mateixa naturalesa humana. Unaestona navegant per un portal de blocs com www.bitacoras.com/directorio permet fer-seuna idea de la diversitat existent. Aquests tipus de blogs responen al concepte diaripersonal i sn els bocs ms abundants a la blogosfera. Corporatius. Els blocs corporatius es classifiquen en funci de lmbit comunicatiu on esfan servir (comunicaci externa i comunicaci interna) i en funci del seu objectiu. Wcka(2004) distingeix sis tipus de blocscorporatius. Blocs externs: vendes ( blocsde producte), relaci (amb clients, provedors,futurs empleats, etc.) i imatge de marca. Blocs interns: gesti del coneixement, collaboraci (treball en equip i gesti deprojectes) i cultura corporativa ( blocs dels empleats i directius)Temtics o professionals. Especialitzats en una disciplina concreta (comunicaci,mrqueting, etc.), normalment sn gestionats per professionals que escriuen a ttolpersonal sobre temes que coneixen com a especialistes en un determinat sector.En aquest tipus de blocs trobem els lders dopini. Les empreses hauriendintentar identificar els bloggers de referncia que parlen sobre el seu sector.
 • 13. Observaci de la BlogosferaEines per observar la blogosfera:- Cercadors generalistes (corporate surfing)- Cercadors de blogs: Technorati, Google Blog Search, Wikio. EnTechnorati podeu cercar per etiquetes o enllaos cap al vostreblog.- Comunitats de blogs i directoris: Technorati, Bitcoras.com,Bloxdir.- Ranking de blogs: Bitacoras.com i Alianzo.- Marcadors socials: Del.icio.us.- Sindicaci RSS: Google Reader, Bloglines, Feedburner- Estadstiques del bloc: Google Analytics i Feedburner ,