PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS...

24
diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS www.mesebre.cat ebre diari Presó incondicional per als vuit consellers destituïts i eludible amb 50.000 euros per a Vila Presó sense fiança per als consellers del Govern de la Generalitat. L'Audiència Nacional espanyola ha ordenat aquesta mesura cautelar per als membres de l'executiu català que aquest dijous han comparegut davant la jutge instructora Carmen Lamela per uns suposats delictes de sedició, rebel·lió i malversació per la declaració d'independència del Parlament. La jutge ha acceptat la petició de la Fiscalia de presó sense fiança per a Junqueras i set consellers més. En el cas de Vila, haurà d'ingressar en un centre penitenciari fins que pagui la fiança de 50.000 euros. P3 “No m'amargarà l'existència ni el senyor Millo i ni el senyor Rajoy, no tenen prou categoria per fer-ho". Amb aquesta afirmació, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès es va acomiadar ahir dijous del càrrec del qual fou destituït pel govern espanyol, en aplicació de l'article 155 de la Constitució. P3 El 155 arriba a l’Ebre ACN ACN

Transcript of PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS...

Page 1: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

«»«»«»diari

DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884

15.000EXEMPLARSwww.mesebre.cat

ebre

PLANES 7 I 15

diari

Presó incondicional per als vuit consellers destituïts i eludible amb 50.000 euros per a Vila

Presó sense fiança per als consellers del Govern de la Generalitat. L'Audiència Nacional espanyola ha ordenat aquesta mesura cautelar perals membres de l'executiu català que aquest dijous han comparegut davant la jutge instructora Carmen Lamela per uns suposats delictes desedició, rebel·lió i malversació per la declaració d'independència del Parlament. La jutge ha acceptat la petició de la Fiscalia de presó sensefiança per a Junqueras i set consellers més. En el cas de Vila, haurà d'ingressar en un centre penitenciari fins que pagui la fiança de 50.000euros. P3

“No m'amargarà l'existència ni el senyor Millo i ni el senyor Rajoy, no tenen prou categoria per fer-ho". Ambaquesta afirmació, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès es va acomiadar ahir dijous del càrrecdel qual fou destituït pel govern espanyol, en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

P3

El 155 arriba a l’Ebre

ACN

ACN

Page 2: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBRE

DE 20172

diarimésebre OPINIÓ

www.mesebre.cat

mésmésdiari

ebreEdita:

Limicola, SLDL: T-1610/2001

D.Ebre (Ed. impr.) - ISSN: 2564-8691D.Ebre (internet) - ISSN 2564-8705

MÉS EBRE

Direcció:Isabel Carrasco

Direcció de continguts i redacció:Michel Viñas

Disseny i maquetacióJesús RuizEric LamesaMADPEN

Comunicació i premsa:Irene NavarreteVersió ‘on line’:Dani MayandiaMADWEB

COL·LABORADORS

Edward CarterSergi Queral

Joaquin CelmaRosa Vandellós Lleixà

EbreDroneAna BalartSalva Balart

Publicitat:[email protected]

610 20 33 25Administració:Susana Maria

distribució@mesebre.catImpressióImprintsa

Mitjans Grup Més Ebre:Canal terres de L’Ebre

(Canal 34 TDT)

C/ Cervantes, 1343500 - Tortosa (TARRAGONA)

Tel.: 877 180 170www.mesebre.cat

L’opinió del diari queda reflectidaexclusivament a través de l’editorial.Els articles de la secció d’opinióexpressen els criteris de qui elssigna i el diari no els fa seus

necessàriament.ELS ARTICLES ANÒNIMS NO

SERAN PUBLICATS A MÉS EBRE

15.000 exemplars

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha assumit directament a partir d’a-quest curs 2017/18 el monitoratge dels menjadors escolars que admi-nistra amb l’objectiu de millorar-ne la gestió i la qualitat del servei.Actualment, l’ens comarcal gestiona els menjadors de les escoles deRemolins i la Mercè a Tortosa on aquest curs es preveuen repartir untotal 11.500 menús, subministrament que es va adjudicar a l’empresaGatronoevents Selectes, SL el passat 8 de setembre. L’atenció als esco-lars va a càrrec de cinc monitores de menjador i dues emplatadores quehan estat contractades directament pel Consell Comarcal, a diferènciade cursos anteriors en què aquest servei el prestava també la mateixaempresa adjudicatària del càtering.El president del Consell comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i el consellercomarcal d’Ensenyament, Ramon Brull, s’han entrevistat amb la direc-tora de l’escola de la Mercè, Rosa Curto, amb l’objectiu d’avaluar lesprimeres setmanes de prestació del servei de menjador. “Hem consta-tat, i així ens ho han confirmat la directora, que la qualitat dels àpatsha millorat molt, però no obstant això encara hem de millorar algunsaspectes per aconseguir la prestació del servei que desitgem”, ha expli-cat Enric Roig. Un cop acabada la reunió han visitat el menjador on handinat al costat dels escolars.

Millora la qualitat i la gestió delsmenjadors de les escoles de

la Mercè i Remolins

CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

Editorial

L'assetjament sexista no data d'avui

El que sí que és recent és prendre'n consciència i fer-lo visible. Abans, no sabíem posar nom a aquesta situació. Avui, a part de tenir nom, moltes per-sones han sortit a la llum per denunciar algunes pràctiques que sempre han existit. Si no s'hagués mantingut en secret pel fet de ser tabú, l'escàndoliniciat pel cas Weinstein, hauria esclatat molt abans. Tota la societat ha de defensar, prevenir i condemnar aquestes accions. No s'ha d'esperar que unanova llei imposi amb fermesa el codi penal sobre l'assetjament. És important que les víctimes comencin a parlar i que l'assetjament esdevingui un temapúblic per evitar arruïnar la vida de milions de persones. Sovint és un dolor doble: al trauma s'afegeix la vergonya de parlar-ne. Si ets víctima d'asset-jament, no tinguis vergonya de parlar-ne, ni por de denunciar-ho, i no penses mai que tens alguna cosa a retreure't.

Nova presentació i cartell del musical "SISTER TAT", una produccióde Lo Tat-Tortosa Arts Teatrals, companyia que va formar-se ambalumnes de la primera promoció de l'Escola Municipal de Teatre deTortosa, dirigida per Marga Julià.El passat mes d'abril, Lo Tat ja va oferir quatre representacions d'a-questa obra, assolint un gran èxit, la qual cosa ha motivat nova-ment la posada en escena del musical. Aquest cop seran dos repre-sentacions, els dissabte 2 de desembre a les 20.30 hores, i el diu-menge 3 de desembre a les 19.00 hores, també al Teatre AuditoriFelip Pedrell de Tortosa. La venda d'entrades per a les representa-cions serà a l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa, al TeatreAuditori Felip Pedrell, de dilluns a dijous de 17.00 hores a 20.30hores.Marga Julià ha estat la directora del muntatge de "Sister Tat", aixícom de la traducció i adaptació de les cançons (de les quals sen'han afegit dos que no apareixien al primer muntatge fet a l'abril)i del text. La direcció coreogràfica és de Marta Viladrich i la musical,de María Lombarte.

SISTER TAT, de nou al Teatre Felip Pedrell

AL MES DE DESEMBRE

‘Demostrem que no ens faran callar, ni amb el 155 ni amb la detenciódels nostres representants legítims’, amb aquest enunciat es van convo-car manifestacions ahir aCatalunya, a les 12 h a la Plaça deSant Jaume a Barcelona i davantde tots els centres de treball delpaís. I per la tarde, a les 19 h, alParlament i davant delsAjuntaments de les capitals decomarca. A la imatge, manifesta-ció davant del consistori ampostí.

Manifestacions per la llibertat

AHIR DIJOUS

El grup municipal de Movem Tortosa-Entesa, a través del seu porta-veu a l’ajuntament, Jordi Jordan, ha presentat la moció que es trac-tarà al ple municipal d’aquest proper dilluns 6 de novembre.En aquest sentit, Jordi Jordan, feia referència a la moció per reclamarla millora de diferents elements de les parades de bus urbà deTortosa.Jordi Jordan ha destacat la importància del servei urbà de bus com aelement de cohesió social facilitant el transport amb facilitat i igualtatd’oportunitats, i d’altra banda, ajudi al desenvolupament sosteniblede la ciutat. Tanmateix, més enllà dels canvis que s’han produït en elsdarrers anys, encara es poden realitzar altres mesures per fer queaquest sigui de major qualitat i se’n pugui fer un millor ús.

Millora de diferents elements de lesparades de bus urbà de la ciutat

MOVEM TORTOSA

Page 3: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBREDE 2017

diarimésebreTERRES DE L’EBRE

3www.mesebre.cat

Vols anunciar-te?Aquest és el teu espai privilegiat de

PUBLICITAT610 20 33 [email protected]

No t’ho pensis més!

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebres'acomiada del càrrec

Un cop publicada al BOE la seva destitució

El delegat del Govern a lesTerres de l'Ebre, XavierPallarès, ha assumit laseva destitució per partdel govern espanyolaquest dijous, una horadesprés que l'hagin publi-cada al Butlletí Oficial del'Estat (BOE). Pallarès s'haacomiadat dels treballa-dors i funcionaris de laGeneralitat que l'hanacompanyat des que vaassumir aquest càrrec perprimer cop, al gener de2012, i ha assegurat quese'n va "amb un somriu-re" i amb la satisfacció deltreball fet "de la millormanera possible i des dela transparència". El dele-gat ebrenc no ha rebutcap comunicació oficial dela seva destitució ni sapcom es coordinarà la dele-gació a partir d'ara. "Millodeu tenir un pla sobre què

passarà a les Terres del'Ebre", ha suposat.Pallarès va deixar l'alcal-dia d'Arnes el passat 11d'octubre i ara es posa adisposició del PDeCAT, ide les "forces indepen-dentistes", per aconseguirels millors resultats possi-bles en les eleccions del21 de desembre. "Vaig començar en políti-ca amb un somriure i vullmarxar amb un somriure.No m'amargarà l'existèn-cia ni el senyor Millo i ni elsenyor Rajoy, no tenenprou categoria per fer-ho". Amb aquesta afirma-ció, el delegat del Governa les Terres de l'Ebre,Xavier Pallarès s'ha aco-miadat del càrrec del qualha estat destituït pelgovern espanyol, en apli-cació de l'article 155 de laConstitució. Segons nota

de l’ACN, el delegat haapuntat que ser destituïtpel BOE "no és gaire nor-mal" i ha assenyalat lavisió dels juristes que

defensen que l'article 155no permet ni la destitucióde càrrecs electes ni laconvocatòria d'eleccionsper part del govern

espanyol però ja acatatl'ordre per respecte tambéamb el funcionariat. "Noels vull comprometre ambla meva persistència”.

L'ALCALDE DE TOR-TOSA, Ferran Bel(PDeCAT), ha adreçatuna carta al delegat delgovern espanyol aCatalunya, Enric Millo,per preguntar-li quiassumeix les com-petències dels delegatsterritorials destituïts.Segons l’ACN, Bel haexplicat que està pen-dent de poder parlaramb Millo per telèfonper conèixer amb quihan de contactar elsalcaldes en situacionsd'emergència. "Encasos d'emergència quicoordinava les actua-cions era el delegat delGovern i ara els handestituït i, en cap cas,han explicat qui assu-meix les seues fun-cions". Per la seuapart, Xavier Pallarés haassegurat que noconeix quin serà el pro-tocol sense la figura deldelegat territorial ni quila podria assumir. Elsdirectors dels serveisterritorials continuenfent la seva feina icaldrà veure com escoordina i a qui calrequerir en cas d'e-mergència."El governespanyol deu teniralguna solució. Hi hatemes per resoldre i elsenyor Millo, que tanconeix el nostre país,suposo que tindrà laresposta. Davant d'unincident, ara ja com aciutadà ebrenc, vullestar segur a casameva i vull entendreque Millo i companyiadeuen tenir un pla perqualsevol necessitat".

EN UN MINUT

Més notícies

La jutgessa del’Audiència NacionalCarmen Lamela ha dic-tat presó incondicionalper als consellers desti-tuïts Oriol Junqueras,Jordi Turull, Josep Rull,Dolors Bassa, RaülRomeva, Joaquim Forn,Carles Mundó iMeritxell Borràs, i presó

eludible amb fiança de50.000 euros per a SantiVila. Lamela actua d’a-questa manera seguintel criteri de la Fiscalia,que ha reclamat aques-tes mateixes mesuresdesprés de les comparei-xences on tots –tret deVila- han contestatnomés les preguntes de

les seves defenses. Elsconsellers destituïts iVila (fins que pagui) vaningressar ahir a la tardea presó en règim dereclusos preventius. Tal com informa l’ACN,en dues interlocutòries,una per al govern desti-tuït i l'altra per a Vila, lajutgessa justifica la

presó incondicional perl'existència d'una "altaprobabilitat d'ocultació,alteració i destrucció deproves", "alt risc de rei-teració delictiva" i un"elevat poder adquisi-tiu" que els permetria"abandonar el territori isubsistir a l'estranger".Abans d’adoptar aques-

ta decisió la fiscalia hademanat a Lamela queemeti una ordre dedetenció internacionalcontra el presidentCarles Puigdemont i elsconsellers Comín,Serret, Puig i Ponsatí, ila remeti a les autoritatsbelgues

Presó incondicional per als vuit consellers destituïts i eludible amb 50.000 euros per a Vila

Junqueras, Turull, Rull, Bassa, Romeva, Forn, Mundó, Borràs i Vila (mentre no pagui) han d’ingressar a presó preventiva

Xavier Pallarès, envoltat dels directors territorials, en el seu comiat del càrrec, ahir dijous.

ACN

El Ple de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, en sessió de data 25 d’octubre de 2017, va aprovar inicialment la ModificacióPuntual de les Normes Subsidiàries de Móra d’Ebre per l’ampliació de la zona d’equipaments esportius. Aprovació quese sotmet a informació pública pel termini d’un mes durant el qual es poden presentar les al•legacions que es conside-rin adients, en compliment del que disposa l’article 85.4 del DL 1/2010, de 3 d’agost, pel qual s’aprova el Text refós dela Llei d’urbanisme.

La documentació completa de l’expedient es pot consultar a les oficines de l’Ajuntament tots els dies, de les 11 a les13 hores, i al web municipal.

Móra d’Ebre, 30 d’octubre de 2017

Joan Piñol MoraAlcalde-President

EDICTE

AJUNTAMENT DE MORA D’EBRE

Page 4: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBRE

DE 20174

diarimésebre TERRES DE L’EBRE

www.mesebre.cat

EN UN MINUT

*L'AJUNTAMENT DETORTOSA ha dotat elcementiri municipal,ubicat al barri de SantLlàtzer, amb sis novesescales que garanteixenla seguretat i la mobilitatper part dels usuaris ise'n compraran sis mésal llarg de l'any. Es tractad'escales que permetenaccedir als nínxols delspisos superiors i sónfàcils de traslladar d'unapart a l'altra del recinte.El cementiri comptatambé amb un elevadorper facilitar la introduc-ció dels fèretres en elsnínxols més alts.L'alcalde Ferran Bel haexplicat, a més, que elconsistori assumirà laconstrucció del nouespai de columbaris.Aquesta era una de lescondicions del paquetde gestió del tanatorimunicipal de Jesús però,com la proposta no haencaixat i el concurs s'hade repetir, l'Ajuntamentdestinarà una partidadel pressupost del pro-per exercici, d'aproxi-madament uns 20.000euros, per construir elsprimers columbaris ondipositar les restes delsdifunts incinerats. Esdescarta, també, ampliarels nínxols perquè sen'ha recuperat un bonnombre per posar a dis-posició dels usuaris.

*DISSABTE va arrencarel trenta-quatrè FestivalPedrell amb l’espectacleoperístic MementoMori. Amb una posadaen escena de tocs avant-guardista, la sopranotortosina Cecilia Aymí iel tenor Hugo Bolívarvan fer repàs a les àriesmés destacades delBarroc.

Més Tortosa

El portaveu del PSC a Tortosa, Enric Roig, opina que l'alcalde, Ferran Bel, hauria de renunciar a la seva acta de diputat al Congrés.Tal com informa el portal ebredigital.cat, Roig considera que "en les manifestacions que ha fet darrerament, Bel diu que la RepúblicaCatalana ja s'ha constituït. Per tant ha de renunciar per coherència i dignitat". Roig també ha recordat que Meritxell Roigé era dipu-tada al Parlament fins aquest divendres i que per això “tant ella com Ferran Bel han de dedicar més temps a la ciutat". Rèplica. Mostrant el mòbil amb la foto de Miquel Iceta amb els principals càrrecs del PP a Catalunya durant la manifestació unionistadel passat diumenge (imatge adjunta), Bel ha exigit a Enric Roig que doni explicacions per la postura del PSC i el suport del PSOE al'aplicació de l'article 155 contra l'autogovern de Catalunya. L’alcalde ha qualificat a Roig de "hipòcrita" i li ha retret un altre copno haver-se presentat al ple extraordinari de dimarts passat on es va aprovar rebutjar l'article 155. Sobre aquest fet, Bel ha avançatque li demanaran explicacions en el proper ple i ha considerat que hauria de dimitir. El també diputat del PDeCat al Congrés ha con-firmat que mantindrà la seva acta mentre el govern legítim de Catalunya, ha dit, entengui que han d’estar. Foto: ebredigital.cat

Enric Roig i Ferran Bel es creuen retrets per les seves posicions sobre el debat sobiranista

Amb l’obertura al pas de vianants de lesdues escales situades a la part deFerreries, finalitzen les obres de reformaintegral del pont de l’Estat. Els operarishan acabat els treballs i ahir al migdiahan obert les dues escales, que connec-

ten el pont amb el passeig de l’Ebre.L’alcalde, Ferran Bel, acompanyat de laregidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, idel regidor de Turisme, Josep F.Monclús, han fet una visita per compro-var els acabats de l’obra.

Arriba la XI Fira del Rovelló dels Reguers, el propercap de setmana, al recinte firal. Prèviament, el passatdiumenge 29 d'octubre va tenir lloc l'"esmorzarrovellonero", i el dinar d'estofat i concurs de rove-llons, que es va fer al restaurant Pous de la Neu.L'edició d'enguany ha estat presentada per l'alcal-dessa dels Reguers, Anna Rehues, i pel representantde l'entitat organitzadora, Vent Fort, Alfredo Ferré.La inauguració, demà dissabte a les 18 h, correrà acàrrec d'Esther Vidal, fins fa uns mesos alcaldessadels Reguers, i una de les impulsores de la Fira.

Ahir, amb l’obertura de les escales

XI Fira del Rovelló dels Reguers

La reforma integral del pont de l’Estat de Tortosa finalitza

Aquest cap de setmana

La Guàrdia Civil s'hapresentat aquest dimartsa diferents dependèn-cies dels Mossosd'Esquadra per buscar-ho comunicacions rela-cionades amb l'1-O. Hofan seguint ordres de lajutgessa de l'AudiènciaNacional CarmenLamela, que instrueix lacausa que afecta JosepLluís Trapero, destituïtdel càrrec de major delsMossos pel governespanyol. Entre lesdependències on hanentrat està la deTortosa.

Es tracta de ciutats quesón seus de regions poli-cials i els agents, depaisà, s'han presentat a

les sales regionals decomandament.

Foto: ACN

La Guàrdia Civil visita les dependències dels Mossos

A Tortosa

En busca de comunicacions de l'1-O

Més de 200 perso-nes es van concen-trar a la plaça del'Ajuntament deTortosa per cele-brar la proclamacióde la República,divendres passat. Ala imatge es veu unmembre del CDRde Tortosa prepa-rant l'adhesiu percanviar simbòlica-ment el nom de laplaça d'Espanya deTortosa, per plaçaCatalunya 27 d’oc-tubre. (ACN)

La ‘nova’ plaça de Catalunya 27 d’octubre

Visita als acabats de l’obra, ahir dijous

Page 5: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBREDE 2017

diarimésebreTERRES DE L’EBRE

5www.mesebre.cat

EN UN MINUT

*La Junta de GovernLocal també ha aprovataquest dilluns el projec-te per ampliar en propde 500 metres quadratsl’àrea de jocs infantilsdel parc dels Xiribecs.Una ampliació que es faamb l’objectiud’instal·lar una novaàrea de jocs que per-metrà l’accés a personesi el gaudir amb personesde mobilitat reduïda.Així, amb una inversióde 70.000 euros, aques-ta nova zona serà com-pletament accessible.

*Una recerca històricasobre l’Amposta delssegles XIV i XV ha esta-tés el tema central deltreball d’investigacióque ha guanyat la pri-mera edició del Premide Recerca JordiFontanet. La recerca haestat impulsada perAntoni Cartes Reverté iSabina Colomé i Ortíamb el títol ‘De quan espagava un paó a l’any’.

Més Amposta

Joaquim Martí cedeix la presidència dels taurins

Al godallenc Santi Albiol

El passat divendres, a Godall, es va fer l'Assemblea General Ordinària de Socis del'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines. Des de la Directiva van destacar quetots els punts proposats van ser aprovats per unanimitat, "cosa que escenifica la uni-tat que hi ha dintre del nostre sector". Segons informa La Plana Ràdio, en el darrerpunt de l'ordre del dia, es va procedir a l'elecció i presa de possessió de la nova Junta.El planer Joaquim Martí, president els darrers 4 anys, va cedir el càrrec al godallencSanti Albiol. Martí ocupa ara la vicepresidència segona. El primer vicepresident ésl'ampostí Guillermo Martinez i la secretaria interventora Imma Miró.

Cheyenne Brito Rico, del Club TaekwondoAlfaro, va ser reconeguda amb el PremiEsports 2017, dins la XXXIII Gala de l’EsportAmpostí. Entre els seus mèrits, destaca el sercampiona del món cadet, campiona deCatalunya i campiona d’Espanya. La Gala del’Esport Ampostí, que comptava amb 109nominats en una trentena de categoriesdiferents, va reconèixer la trajectòria d’es-portistes i entitats esportives del municipi enla temporada 2016-2017. El moment mésemotiu de la nit va ser l’entrega de les men-cions especials, que aquest any es van ferentrega a les famílies d’Emma Garcia Curto,la jove del Club Handbol Amposta que va perdre la vida al desembre de l’any pas-sat en un tràgic accident de trànsit, i Joan Machado Valldepérez, del Club EscacsAmposta.

Del Club Taekwondo Alfaro d’Amposta

Cheyenne Brito, Premi Esports 2017

El ple ordinari de di-lluns de l’Ajuntamentd’Amposta va donar llumverd a una modificacióde pressupost de420.000 euros amb elvot en contra del grup deCiU i de la regidora Rosi-ta Pertegaz, l’abstencióde German Ciscar i delgrup del PSC i el vot a fa-vor de l’equip de governd’Esquerra d’Amposta.Tal i com va detallar l’al-calde d’Amposta, la mo-ció permetrà actuacionscom una amortització depréstec de 119.000 euroso 110.000 euros per a lamodificació del projectede cobriment de les pis-tes poliesportives. Aquestva ser, de fet, el punt queva generar més polèmicadurant el debat. Elsequips de l’oposició vanretraure a l’equip de go-vern “la manca d’infor-mació” al voltant de les

modificacions del projec-te de les pistes a la comis-sió informativa, un fetque l’alcalde, AdamTomàs, va reconèixer.

Amb tot, l’alcalde vadestacar “que no es vo-luntat amagar cap tipusde informació i és ques’acaba donant tota. Defet, Tomàs va detallar to-tes les modificacions ques’han produït al projecteinicial. “Fem una amplia-ció del 50% del pressu-post inicial, que és el queens permet la llei, per as-sumir l’encariment quesuposaran els canvis quehem demanat al projectei evitar que un cop aca-bat puguem tenir proble-mes com ha passat ambobres noves com l’audi-tori municipal o l’oficinade Turisme”, va reblarTomàs. Segons nota del’ajuntament, la modifi-cació de pressupost apro-

vada també inclou60.000 euros per a la re-novació de l’enllumenatdel camp de futbol, ambla instal·lació de la tecno-logia LED, 22.000 eurosper al desplegament dela fibra òptica a la zonaesportiva, 19.500 eurosper a la instal·lació de ba-teries condensadoresdels equips municipals“que permetran un es-talvi de 14.000 euros al’any”, o 6.000 euros pera la reparació i posada enfuncionament de grupselectrògens.

El ple també va apro-var amb l’abstenció de laregidora no adscrita, i elvot a favor de la resta degrups municipals, la re-baixa de l’impost de cir-culació i el de la plusvà-lua. En concret es varebaixar en un 10% l’im-post de circulació per alscamions i en un 5% per

als turismes que estanentre la franja de 8 ca-valls fiscals i 15.

En el bloc de mocions,el ple també va aprovar-ne una del regidor Ger-man Ciscar per finançarel servei de teleassistèn-cia a la gent gran ambdiscapacitat i/dependèn-

cia i amb pocs recursoseconòmics. La moció queva tirar endavant amb elsuport de tots els grupsexcepte l’abstenció de laregidora no adscrita.

Finalment, el ple vaaprovar, per unanimitat,una moció de defensa del’escola catalana.

El ple d’Amposta va donar llum verd a una modificació de pressupost de 420.000 euros

Va ser el punt que va generar més polèmica durant el debat

Una imatge d’arxiu d’un ple de l’Ajuntament d’Amposta.

Page 6: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBRE

DE 20176

diarimésebre TERRES DE L’EBRE

www.mesebre.cat

EN UN MINUT

*L’AJUNTAMENT DE LARÀPITA va convocar ahirdijous a totes les personesagredides l’1 d’octubre alrecinte firal, a una reunióen la que es va explicar lasituació actual de les recla-macions judicials.

*GESTORS MUSEU DE LAMAR DE L'EBRE: s’iniciaun cicle de conferències'Històries de la Mar del'Ebre', que tindrà lloc elsdivendres del mes denovembre a les 19:30h alMuseu de la Mar del'Ebre.

*EL CANTAUTOR JOANROVIRA I L'ARTISTALLUÍS CHAVARRÍA forenels convidats d'inaugurarla pintura del Mur de con-tenció de la pista polies-portiva de la seu de laFundació Mercè Pla aCampredó, en una jorna-da de caràcter festiu.

*LA RÀPITA ha posat enmarxa una ruta que pro-posa descobrir les oliverescentenàries i mil·lenàries.Per ajudar a consolidar elconeixement d'aquestsarbres ancestrals, la Taulade la Mancomunitat delSénia, el CentreExcursionista La Foradadai l'Ajuntament de la Ràpitavan organitzar una cami-nada popular a la falda dela Serra del Montsià.

*RETIREN PEIXOS ATRA-PATS ALS CANALS DEREG I ELS RETORNEN ALRIU. Els biòlegs i tècnic delParc Natural hancomençat el procés d’ex-tracció dels peixos quehan quedat atrapats en elscanals de reg, ara que sen’ha iniciat el seu buidat-ge. Una acció que coinci-deix dues setmanes des-prés que el Delta de l’Ebrevisqués dos episodis demortalitat de peixos. Elprimer focus es va detec-tar a tocar de la platja deRiumar on sembla que lapujada de temperatura,l’evaporació i la falta d'o-xigen en una de les basseshauria provocat la mortdels animals. D’altrabanda, al canal de reg del'Aldea s'han trobat nom-brosos peixos morts. Totapunta que és per l’efected’algun producte químic.

Més notícies

L’Ajuntament de Deltebre ha estat treballant aquestes darreres set-manes amb l’adequació del cementiri municipal amb l’objectiu deseguir millorant la imatge dels diferents equipaments del municipi.En aquest cas, les actuacions de millora han consistit en l’adequaciód’un espai d’espera i d’atenció al públic, la pintada de la façana prin-cipal, la renovació dels lavabos, les obres de reforma de la capella i lainstal·lació de portes automàtiques. A tot això cal afegir que els tre-balls de manteniment de la jardineria que es realitzen amb major fre-qüència. Cal esmentar que les obres no han tingut cap cost per al’Ajuntament de Deltebre atès que formen part de les actuacions demillora que l’empresa adjudicatària del cementiri, Remsa, va ofertarper a fer-se càrrec del seu manteniment anual.

Tres tortugues babaues han estat alliberades aquest diumengea la platja de les Delícies, a Sant Carles de la Ràpita, després quefossin capturades accidentalment per pescadors. La Kika, laFortunata i la Marta, com se les ha batejat, han estat retornadesenmig d'una gran expectació de milers de veïns que s'han acos-tat a veure el seu retorn al mar després que el Centre deRecuperació d'Animals Marítims, el CRAM, les hagi tractat.Dues de les tortugues capturades havien patit la síndrome de ladescompressió i ara ja estan recuperades. Que els pescadorsagafin tortugues amb les xarxes d'arrossegament és habitual.Aquest any, a Catalunya se n'han trobat vuit, la meitat de lesquals al Montsià. Els pescadors ja estan conscienciats i sabencom actuar quan en capturen una. Foto: ACN

Deltebre finalitza les obres demillora del cementiri S’ha creat un espai d’atenció al públic

Alliberen les tres tortugues babaues

A la Ràpita. Foren capturades accidentalment

Visita a les obres, aquesta setmana.

El XXIII Saló de Manga de Barcelona va obrir portesdimecres amb una exposició de robots, ‘mechas’ i‘ciborgs’. Les exposicions, juntament amb altres acti-vitats i mostres, formaran part de la Tamashii NationsWorld Tour, que passa per Barcelona des de dimecresi fins el 5 de novembre. La tinenta d’alcaldia deDeltebre, Anna Giménez, ha acudit a la presentaciódel XXIII Saló del Manga per explicar la col·laboracióde la localitat a aquest esdeveniment (a la imatge). Elmunicipi, famós pel seu arròs, comptarà amb un estanen el que hi haurà diferents menús depenent del dia.Cal remarcar la importància de l’arròs a la culturajaponesa i la connexió que es pretén crear entre lesdues cultures. Foto: ACN

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el contracte programa2017 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departamentde Treball, Afers Socials i famílies i l’ens comarcal, en matèria de serveis socials.Aquest contracte dota el Consell Comarcal amb 1,88 milions d’euros per tal definançar serveis socials bàsics i especialitzats. La Corporació també ha ratificat lasol·licitud del contracte programa 2017 per al Servei d’Atenció i Informació a lesDones (SIAD), que inclou una aportació de 23.000 euros per part de l’InstitutCatalà de les Dones. Així mateix, el ple ha aprovat la Planificació estratègica enl’àmbit de l’ocupació i l’activació econòmica i la sol·licitud d’una subvenció alServei Públic d’Ocupació per contractar 25 persones amb el programa Treball iFormació.

A Barcelona Amb una dotació d’1,88 milions d’euros

Deltebre, present al XXIII Saló del Manga

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova elcontracte programa de Serveis Socials

Ple del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Page 7: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBREDE 2017

diarimésebrepublicitat

7www.mesebre.cat

Col·labora:

Page 8: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBRE

DE 20178

diarimésebre TERRES DE L’EBRE

www.mesebre.cat

EN UN MINUT

*EL SERVEI DE JOVEN-TUT DEL CONSELLCOMARCAL DE LA RIBE-RA D’EBRE, amb lacol·laboració de l’Escolad’Arts i Disseny de Mórala Nova i el suport de laDirecció General deJoventut, organitza lasegona edició del PremiRibera Art 2017, dotatamb 250 euros. Les obrespresentades s’exposaranal vestíbul de l’Escolad’Arts i Disseny de Mórala Nova desdel 28 de novembre al 22de desembre.

*LA JUNTA DEL CENTRED’ESTUDIS DE LA RIBE-RA D’EBRE crea la novasecció de Cultura Digitalde foment del món digitalentre la societat. Incidiràtransversalment en difon-dre sectors com els video-jocs, l’audiovisual, el lli-bre, la música i el mul-timèdia amb la culturacom a eix.

Més notícies

Móra la Nova va viure un cap de setma-na molt intens amb la 186ena edició dela Fira multisectorial. Després dels canvisper adaptar-la a la nova distribució urba-nística del municipi, el balanç “ha estatmolt positiu. Tot un èxit”. Segons ebre-digital.cat, l’augment de visitants haestat molt notori: “un 30% més que enaltres edicions”. Més de 70.000 perso-nes van visitar un certamen firal referenta l’Ebre. A la imatge, l’estand del ConsellComarcal de la Ribera d'Ebre a la Fira.

Més de 70.000 persones van visitar la 186ena edició de la Fira de Móra la Nova

Adif ha finalitzat les millores a la línia de ferrocarril R15 després d'unsmesos d'actuacions per un import de 13 MEUR. Aquestes obres per-metran millorar els temps de viatge en els serveis Regionals que enlla-cen Riba-roja d'Ebre i Barcelona. Segons ha informat Adif, en sentitnord la millora serà d'un estalvi mitjà de deu minuts, mentre que ensentit sud seran de set minuts. Els treballs han consistit en l'eliminacióde limitacions temporals de velocitat en els trams Pradell-Riudecanyesi Ascó-Móra la Nova. Entre aquestes, una de les obres més importantsva ser per modernitzar el túnel de l'Argentera (Baix Camp), amb unalongitud de més de 4 quilòmetres. Respecte el tram entre Ascó i Mórala Nova, es van executar treballs de modernització de la via que vanimplicar la substitució de 5.400 metres de carril i de 6.759 travesses.

Les millores a l'R15 reduiran el tempsde trajecte entre Riba-roja i Barcelona

Els nous horaris s'implantaran a partir del 10 de desembreEl cap de setmana passat

Aquest cap de setmana, els vins de laDenominació d’Origen Terra Alta tor-naran a ser els grans protagonistes dela Festa del Vi de Gandesa, queenguany arriba a la seva 30a edició.Des d’avui divendres fins al diumengees podrà gaudir de la Mostra de Vins(Rambla de la Democràcia), ambrepresentació de 33 cellers de la DOTerra Alta, així com de tastos dirigits,activitats enoturístiques i moltes activi-tats més. La inauguració de la Festatindrà lloc avui divendres 3 a les 18:30h a la Sala de Ball Societat UnióGandesana. Després de la visita de lesautoritats a la Mostra de Vins, la comi-tiva es traslladarà fins al CinemaColiseum a on se celebrarà (19:30h)l’acte de lliurament de premis delConcurs de Vins amb DO Terra Alta,en una edició en què s’han superattots els records. La Nit de les Garnatxes Blanques (avuia les 22 h) serà un dels actes estrellade la Festa. Es podran degustar més de40 vins elaborats amb garnatxa blan-

ca, la varietat emblema de la TerraAlta.

30a edició de laFesta del Vi de Gandesa

Des d’avui i fins diumenge Ercros ha presentataquest dillunsl'Expedient deRegulació d'Ocupacióque afectarà un totalde 132 treballadors deles plantes de Cardona(34), el Complex deTarragona (48), i Flix(50). Segons argu-menta en un comuni-cat, l'ERO es deu a ladecisió de la UE, quefixa l'11 de desembred'aquest any com adata límit per tal que es deixi de fabricar clor amb lautilització de mercuri, i s'ha de passar a fer-ho ambun altre tipus de procediment. De les tres plantes,Ercros preveu el tancament total de la fàbrica deCardona i una part important de l'activitat de Flix,fet que obligarà als seus treballadors a haver de des-plaçar-se fins a alguna altra fàbrica del grup si volenconservar la feina. De fet, Ercros ha assegurat queestà en condicions d'oferir la recol·locació de tots elstreballadors afectats per l'ERO, ja que ha rebut 145sol·licituds de jubilació parcial. Jesús Ribera, membredel comitè d'empresa, ha confirmat la constitució dela taula negociadora que es mantindrà oberta elspròxims 30 dies.

Ercros presenta un ERO que afecta 132 treballadorsDe les plantes de Cardona, Flix i Tarragona

Page 9: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBREDE 2017

diarimésebreTERRES DE L’EBRE

9www.mesebre.cat

EN UN MINUT

Dimarts 31 d’octubreva tenir lloc la inaugu-ració de les obres de laplaça dels Infants al’Aldea. La remodelació i millo-ra de la plaça delsinfants, juntamentamb les pantalles digi-tals i la megafonia alscol·legis i l’eliminacióde barreres arquitectò-niques, van ser l’opcióguanyadora de lavotació popular sobreel procés participatiu,on l’ajuntament desti-nava 50.000 € de ladespesa municipal“per poder fer realitatles idees de la pobla-ció”. L’opció guanyadorafou una proposta pre-sentada conjuntamentpels Regidors MíriamFerrando i Josep MariaPujol.

Plaça delsInfants del’Aldea

El resultat va ser clar: vuitanta-quatre vots a favor i només nou en con-tra. Tal com informa ebredigital.cat, aquest és el resultat sorgit de l'as-semblea ciutadana, que divendres al vespre va organitzar l'Ajuntamentde l'Aldea per donar veu a la població i decidir per votació el futur delpont del tren en desús que hi ha sobre l'antiga N-340 en el seu pas pelcentre del municipi. La votació va ser secreta i vinculant. "Estic molt sa-tisfet d'haver donat. Com que el sí ha estat l'opció guanyadora donarempas a l'execució d'esta obra com més aviat millor", ha explicat Dani An-dreu, l'alcalde de l'Aldea. A l'espera de definir terminis i de licitar la tra-mitació dels projectes, es calcula que el cost aproximat de l'enderroc delpont estaria al voltant dels 50.000 euros. A aquesta quantitat se n'hi hau-rien de sumar 80.000 més per a les obres d'urbanització del seu entorn.

Un any més, l’Ajuntamentd'Alcanar ha organitzat laGala Esportiva Canareva iCasenca, amb el suport de laDiputació de Tarragona. Eltermini de presentació decandidatures finalitza el prò-xim 17 de novembre.Prop d'un centenar d'espor-tistes rebran una medallacommemorativa en nom del'Ajuntament i la Diputacióde Tarragona, amb unaespecial atenció als cincgrans premis: EsportistaLocal, Trajectòria Esportiva,Promesa Esportiva,Esdeveniment Esportiu iMillor Esportista i/o Membre de l’Entitat.La celebració tindrà lloc el dissabte 16 de desembre a les 21.30 h alCentre Cívic d'Alcanar, dins de la programació d’actes solidaris enfavor de la 26a edició de la Marató de TV3. Jordi Bort, regidord’Esports, espera revalidar l’èxit de l’edició anterior i explica quel’Ajuntament vol ”fomentar l’esport en qualsevol disciplina, modali-tat o lloc”.D’altra banda, l'Ajuntament d'Alcanar ha obert la convocatòria desubvencions esportives per al 2017 a entitats i associacions del muni-cipi. Aquestes subvencions es destinen a finançar projectes iactivitats que tinguen com a objectiu el foment de l'esport local. Eltermini de presentació de les sol·licituds finalitza el pròxim 20 denovembre.

Els veïns de l’Aldea aprovenl’enderroc del pont de la N-340

Gala Esportiva Canareva iCasenca, el 16 de desembre

La votació va ser secreta i vinculantEl termini de presentació de candidatures acaba el 17 de novembre

Territori i Sostenibilitat adjudica lesobres de millora del ferm a la C-12

Entre Tortosa i Aldover

El Departament de Territori i Sostenibilitatha adjudicat les obres d’una actuació demillora del ferm de la C-12 entre Tortosa iAldover, per un import de 982.000 euros. Espreveu que els treballs comencin a finalsd’any i tinguin un termini d’execució dequatre mesos.L’obra que ara s’adjudica abastarà un tram

de prop de quatre quilòmetres de la C-12,entre la zona de Jesús, al municipi deTortosa i la zona del Pla de les Illes, a l’inici

del terme d’Aldover. En aquest àmbit de lacarretera, circulen uns 7.300 vehicles diarisde mitjana, dels quals un 10% són vehiclespesants.

Els treballs que s’executaran consistiranprincipalment en el reciclat del ferm existenti l’estesa d’una nova capa d’aglomerat, ambtasques prèvies de reparació dels punts quepresentin deformacions. Addicionalment,aquesta actuació inclou millores de la segu-retat viària de la carretera.

Torna el projecte “Beceroles sonores a la URV”

El campus Terres de l’Ebre incorpora més llars d’infants

Els nadons d’escola bressol tornen aser alumnes ocasionals del campusTerres de l’Ebre de la URV. Així el cam-pus acull una segona edició del projec-te educatiu “Beceroles sonores a laURV”. Es tracta d’un projecte experi-mental que té per objectiu donar aconèixer propostes metodològiques imaterials didàctics als estudiants delGrau d’Educació Infantil del campus itambé a mestres de llars d’infants.

Jordi Bort, Regidor d’Esports d’Alcanar.

Page 10: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBRE

DE 201710

diarimésebre SOCIETAT

www.mesebre.cat

EN UN MINUT

L’operadora RENFEmodifica, des d’ahir, elshoraris dels trens regio-nals, de rodalies i dellarga distància que cir-culen pel tram ferrovia-ri Tortosa-Tarragonaper obres en elCorredor delMediterrani. Adif vacomençar ahir actua-cions al tram entreVandellòs i la bifurcacióde Calafat. Les modifi-cacions dels temps deviatge afectaran elstrens regionals del’R16, de les línies RT1 iRT2 de rodalies delCamp de Tarragona idels serveis de llargadistància. Per simplifi-car els canvis i no afec-tar la resta de línies deRodalies, les variacionses generaran sobrel’horari de sortida i arri-bada de Tortosa, en elcas de l’R16.

RENFEmodificahoraris detrens

Aquest cap de setmana es van celebrar els actes principals del VFestival de Música en Terres de Cruïlla de la Sénia. Música i gastro-nomia han sigut els plats principals i totes les activitats programadeshan girat entorn de la relació entre aquestes dos temàtiques.

El V Festival va tancar portes aquest diumenge al vespre amb latrobada de grups de danses tradicionals i després d’haver presentatal matí una aplicació musical que tothom es pot descarregar des delmòbil i així resseguir pel poble de la Sénia els seus sons més caracte-rístics, emblemàtics i festius. El festival tornarà per fer la seua cloendal’11 de novembre amb la representació de l’obra “Sense pistoles”, unespectacle musical amb poesia d'Enric Casasses amb els músics Artu-ro Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, il’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, han homenatjat la roque-tera Josefina Audí Cid, amb motiu de la celebració del seu cen-tenari. Josefina va nàixer a Roquetes el 28 d’octubre de 1917 ies va casar amb José Pastor Cid, que va morir fa tres anys. Delmatrimoni van nàixer dos fills: Joaquín i Rosario, tots dos casatsi veïns de Roquetes. A més, l’alcalde de Roquetes, en nom dela consellera del Departament de Treball, Afers Socials iFamílies, Dolors Bassa, li ha lliurat la Medalla Centenària de laGeneralitat. A l’acte també hi ha assistit el conseller comarcalresponsable del Consell Consultiu de la Gent Gran, RamonBrull i la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament deRoquetes, Maribel Belmonte.

V Festival de Música en Terresde Cruïlla de la Sénia

Homenatge a la roqueteracentenària Josefina Audí Cid

Resta pendent l’espectacle musical de cloenda, el dia 11 Del Consell Comarcal del Baix Ebre i de l’Ajuntament

XXXIII Descens de l’Ebre II Trofeu Cambra de Comerç

Organitzat pel Club Nàutic Amposta i pel Club de Rem Tortosa

El cap de setmana passata, el rem ebrencva viure una autèntica festa. Dissabte ambl’espectacularitat dels sprints, en les sevesmodalitats de competició, que van fervibrar als espectadors. I diumenge, amb elDescens de l’Ebre, es va poder gaudir delpaisatge i de la diversitat del riu, amb undia excepcional, metereologicament.L’aposta dels dos clubs organitzadors per

dinamitzar la prova amb més premis perals participants (tant remers com clubs),una plataforma pels patrocinadors i la pos-sibilitat de que el públic ho pugués seguiramb Lo Sirgador, van ampliar el seguimentd’un esdeveniment que creix cada any. “El Club Nàutic Amposta i el Club de RemTortosa agraïm als patrocinadors icol.laboradors la confiança dipositada”.

El Festival va generar un cap de setmana amb molts d’actes.

Page 11: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBREDE 2017

diarimésebreEL CRAC

11www.mesebre.cat

Isabel Carrasco

Santi BorrellPOETA I ENÒLEG

PARLEM AMB

La poesia és una forma,podríem dir, privada deplasmar les utopies, i lapublicació és la possibili-tat de transformar aques-tes utopies singulars, indi-viduals i subjectives enuna força col·lectiva. Lapoesia no ha sigut massapopular, encara que entenim unes poques excep-cions, i les apostes no hanestat mai econòmiques,sinó simbòliques, però lapoesia segueix sent méspoderosa i més duradoraque la ficció i, en certsperíodes de la nostrahistòria, va estar ben"viva".

Parlem amb Santi Borrell,poeta, amb arrels aMiravet (Ribera d'Ebre),que aquests dies ha estatpresentant el seu tercer lli-bre de poesia, «Mar daMorte», un llibre queenllaça poesia amb com-promís social i polític.

Més Ebre: Vius aVilafranca del Penedèsperò tens arrels al territori,concretament a MiravetSanti Borrell: Sí. El meu aviTomàs Borrell va néixer aMiravet cap als anys 1910 ies va haver de buscar lavida. Això el va portar aanar a Sant Sadurní d'Anoia(Alt Penedès), tal com vanfer altres famílies deMiravet, anomenats “pat-xequets”. Una part delstreballadors de Codorniu id'altres empreses de vinsescumosos de Sant Sadurníd'aquella època eren origi-naris de Miravet.

ME: L'any 2010 publiquesel teu primer llibre "Els diesa les mans", en 2013 elsegon, "Fragments d'unapedra", ambdós edicionsexhaurides. Aquests diespresentes el teu darrer llibre"Mar da Morte", "Mar daMorte", una edició en catalàque incorpora també unatraducció al gallec. Un llibreque fa referència al desastredel petrolier Prestige que esva enfonsar davant les cos-tes gallegues l'any 2002.

SB: Tot poema parteixd'una necessitat biològicade respirar, de parlar, d'ex-pressar-se, de viure, decaminar per entendre lallum que t'envolta. Vaigviure la tragèdia ecològicadel mar de Galícia com sifos una part del meu cos.Tot arbre, tota pedraforma part del meu cos.Vaig haver d'escriureaquesta història perexpressar el meu compro-mís amb la natura.

ME: "Mar da Morte" és uncollage, un llibre fragmen-tat que barreja gèneresliteraris, amb poemes,cants, teatre, periodisme,història, assaig i críticapolítica. Com tu dius: "Ésun cant al medi ambient,un cant a l'ecologia, a lanatura del mar i de laterra, un cant a la vida i ala bellesa, a partir de latragèdia del Prestige".SB: M'ha costat moltescriure aquest llibre.Escriure un collage semblaque hagi de ser una cosafàcil, ja que es pot teniruna idea equivocada dequè és un collage, tot un

caos. Però la realitat jaforma part del caos. Uncollage pot expressar elcaos de la modernitat,aquesta paradoxa i aques-ta contradicció dels ciuta-dans davant el món. Somterra, som aire i som aigua.Són conceptes que hemanat oblidant. Hem passata ser números de telèfons,marques personals, imat-ges dels altres. Potser lanatura és una emocióextrema, clandestina.

ME: Escriure poesia sobreun dels majors desastresecològics del nostre temps,(cal recordar que el vessa-ment de petroli "chapapo-te" ha estat considerat eltercer accident més costósde la història després deltransbordador espacialColumbia i Txernòbil), estracta de rehumanitzar elnostre món?SB: En aquesta tragèdia hiha una clara responsabilitatpolítica, negligent. Vanaplicar l'article 155 contrael petrolier. I el petrolier esva enfonsar. Aquest és elpensament dominant, ofi-cial, espanyol. Aquest acci-

dent, per tant, s'hauriapogut evitar de formasolidària, amb un sentitcomú de la intel·ligència. Laprepotència provocaaquests accidents. De fons,però, tenim el gran proble-ma del consum de matèriesi energies. El creixementcapitalista no té cap sentit.És el creixement ordenatpels bancs que en aquestsúltims anys han estat sal-vats pels estats, pels impos-tos dels ciutadans. La com-plicitat és enorme i moltperillosa.

ME: Podem dir que la teuapoesia és una poesia "com-promesa"? SB: Escric poesia perexpressar-me. Tot poemaés un intent cap a la lliber-tat expressiva, sense límits,sense prejudicis. En unpoema no m'amago de res.Un poeta no es pot amagardins un poema per no dirres. El compromís està ambel que un poeta acaba sen-tint de veritat. Hi ha poe-mes que poden ser de carni ossos. I altres poemespoden ser de cartó.ME: El llibre es presentarà

de forma especial el 17 denovembre a Santiago deCompostela, amb el suportd'entitats i escriptorsgallecs que es van adherira "Nunca Mais".SB: S'està treballant la pre-sentació a Santiago deCompostela, a la mítica lli-breria Couceiro. El llibre jaestà distribuït per les llibre-ries de Galícia. No sé quinimpacte tindrà. Tampoc séquin silenci existirà per partdels mitjans de comunica-ció per parlar d'un llibreque els recordarà una cosaque no voldran recordar.

ME: La teua poesia s'esca-pa de les regles del mer-cat?SB: És possible. No partici-po gaire dels cercles poè-tics. Les sectes són perillo-ses per a la creació poètica.No estimulen res.Fomenten l'ego del poeta,però no crec que fomentinla creació poètica. La com-petència entre els poetes ésuna competència per l'ego,no pas per a la creació poè-tica. Estic fent un projecteamb la meva obra. Hepublicat tres llibres de poe-sia. Ara mateix tinc altresllibres inèdits. Escriureforma part de la meva vida.He estat uns dies sensepoder escriure i m'he tornatboig. No podria viure senseescriure.

ME: A part de poeta, etsenòleg i el 2016 es va edi-tar el teu estudi "La histò-ria del Cava. Sant Sadurníd'Anoia" (Publicacions del'Ajuntament de SantSadurní d'Anoia), rebent elPremi al Millor Llibred'Història de Vins a nivellmundial (Gourmand.World Cookbook Awards2016). Un estudi que des-crivia i analitzava la guerrade preus i estratègiescomercials. Quan aquestllibre s'estava acabant decorregir i maquetar es vaproduir la crisi a Freixenet ial cap d'un any de la seuapublicació apareix la crisi aCodorniu. Premonitori?SB: La crisi del cava estava

anunciada. Quan em vancomunicar que volienpublicar l'estudi, vaig sentiruna gran responsabilitat.L'estudi estava fet, però nosabia com acabar-lo. Notrobava un sentit a la histò-ria del cava, tan conflictiva,amb una ultra regió sensecap base enològica i climà-tica. Vaig arribar a resumirl'estudi amb una sola frase:"La història del cava és lahistòria d'un preu". El preubaix ha acabat enfonsant ales mateixes empreses.

ME: Creus que avui, i noem refereixo només al mónde la poesia, no només estracta de vendre llibres,sinó també d'impulsaresdeveniments culturalsque acompanyen unapublicació per apropar-la ala gent?SB: La poesia forma part denosaltres, però no la volemllegir. Hi ha molts estigmescontra la poesia, i alguns demerescuts. L'educació hatingut efectes molts nega-tius. Moltes persones nollegeixen poesia perquètenen mals records comestudiants. S'hauria d'enfo-car molt bé la promoció dela lectura en les escoles,instituts i universitats. Crecque és més importantfomentar la lectura que nopas programar els clàssicsliteraris. Els clàssics literaris,impossibles de llegir i d'en-tendre, han fet molt de mala la poesia, als futurs lec-tors de poesia.

ME: Ser poeta i editor ésser dues vegades méspobre o dues vegades mésric?SB: Publicar llibres de poe-sia em genera moltes cosespositives, com sortir de casai conèixer lectors, ciutats,llibreries i biblioteques ambun gran encant. He fet unaedició de 500 exemplars ivaig venent llibres, un a un.És una cosa màgica, conèi-xer els lectors dels teuspoemes. La poesia hauriade tenir aquest contacteamb la realitat.

La poesia forma part de nosaltres, però no la volem llegir

Page 12: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.
Page 13: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.
Page 14: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBRE

DE 201714

diarimésebre ESPORTS

www.mesebre.cat

Les presses mai són bones. L'ansietat del Tortosa d'a-conseguir el retorn a la Tercera divisió i d'abandonar laSegona catalana l’han pagada els de sempre: els entre-nadors. En les últimes 6 campanyes van estar Xavi Cid,Nando, Hilario, Dani Sereno, Cuquet i Àngel Garcia. I si se’n va Don Arturo i es baixa a la Segona catalana,nou parentisis i interrogants en aquest club. Vaig dir fadues setmanes que un entrenador estava esperant queel seu telèfon sonés. Aquest era Pallarés. Valls i Tortosavan parlar amb ell. Va preferir el Valls. Àngel a principide temporada tenia dubtes de seguir, van arribar elsmals resultats, i potser hi ha jugadors que ara no creienamb ell. Vaig encertar dient que l'ascens a 1a. catalana,amb el deute existent, no era aconsellable. Vaig encer-tar dient que la confecció de la plantilla no era encerta-da i vaig encertar dient que s’havia de fitxar abans delNadal. Després em diuen que tinc alguna cosa en con-tra del Tortosa. Les veritats de vegades no agraden.Nacho Pérez no té una tasca fàcil. Cal unir el vestidor,canviar el sistema de joc i fitxar ja. Jo no sóc moltopmista, sóc realista. Difícil papereta amb 6 equips deLleida que ho estan fent gairebé tots molt bé i els deBarcelona on els sobren jugadors. Potser la categoriaideal per al Tortosa sigui la 2a catalana.

El Sants, que visita diumenge la Rapitenca, en partitde la Primera catalana, és un equip que a hores d’araprotagonitza un cas insòlit. !!!Estem a la jornada 10 i elSants ja ha pujat a Tercera divisió!!!. Sí, és cert.

Explico la història. Per recordar-la. La temporada pas-sada el Sants jugava al grup 1 de Primera catalana. El dia9 d’abril visitava l’Horta, un duel entre els dos primersclassificats. El Sants va acabar guanyant per 0-1. Aquellasetmana, l’Horta va impugnar el partit. Durant la repre-sa, un jugador del Sants va rebre un cop al cap. I va sor-tir del camp per la banda oposada a les banquetes perser assistit. El tècnic del Sants, pensant amb que era mésgreu del que semblava, va fer el canvi. Problema? Al capd’uns minuts, el jugador lesionat a la banda es va llevari va demanar-li a l’àrbitre de poder entrar al camp. L’àr-bitre (es veu al video) autoritza al jugador del Sants aentrar al camp. Van ser 39 segons (fins que la banquetade l’Horta es va adonar) que el Sants va jugar amb 12.Aquest fou el motiu de la impugnació del Club At. Hor-ta. El comité de competició i, posteriorment el d’Apel.la-ció, van donar la raó a l’Horta, que va acabar la lliga,amb aquells punts, com a campió i va pujar a Tercera di-visió mentre que el Sants va acabar segon i va disputarla promoció, perdent-la amb el Reus B. Cap dels dos co-mitès federatius va acceptar les al.legacions del Sants,en les que s’aclaria que no va haver cap malintenció enl’afer. Seguim. El 22 de maig, el Sants va recòrrer al Tri-bunal Català de l’Esport. El ponent corresponent va ana-litzar la documentació avançat el mes de juliol (ja s’haviadisputat la promoció). A finals de setembre, ja comença-da la lliga actual, amb el Sants a Primera catalana i l’Hor-ta a Tercera divisió, el Tribunal dóna la raó al Sants i, pertant, li torna els 3 punts que va guanyar al camp de l’-Horta. Amb aquells 3 punts, del dia 9 d’abril, el Santsera el campió i l’Horta segon. Per tant, el Sants puja aTercera. la sentència del Tribunal exigeix que s’ha d’a-plicar la resolució d’immediat (la temporada propera).Feina per la Federació Catalana que ja està tramitantuna escletxa en el pla de competicions, que haurà de ra-tificar la Federació Espanyola, perquè la Tercera divisiól’any vinent sigui de 21 equips i així integri el Sants queja és equip de Tercera divisió passi el que passi aquestatemporada.

Enrenou? Ningú ha de posar en dubte la competitivi-tat del Sants, però d’entrada pot obrir les suspicàcies decara la segona volta. Tinc entès que s’estarà a sobre fe-derativament perquè el Sants lluiti cada pilota que jugui.Però és evident que és un equip que enguany no es jugamés que el seu honor, que és molt, però dóna peu apensar en què això pot adulterar la competició. L’altraincògnita que queda és saber si el Sants pot tenir unamala ratxa de resultats, tot i lluitar al màxim en cadapartit, i acabar la lliga en zona de descens a Segona. Uf!Millor que això no passi, perquè si succeeix pot haver-hiun conflicte amb una solució que modificaria el pla decompeticions ja establert. Més feina per al Tribunal Ca-talà de l’Esport. El tema és complexe i crea molt de de-bat. Ho altera tot. Passats els anys, el desajust entre co-mitès de la Federació i del Tribunal Català continua.

Cas inèdit: el Sants ja és equip de

Tercera divisió

L’opinió de Joaquin Celma. L’ansietat del Tortosa

Diumenge a Canal Terres de l’Ebre,a MINUT 91, es va avançar la notícia.Miquel Pérez, el president de les fu-sions i que va propiciar la creació delFC Ascó i el posterior pas a la Terceradivisió, on l’equip de la Ribera va ser-ne el campió i va estar prop de l’ascensa la Segona B, deixa la presidència.

Miquel Pérez manifestava que “estracta d’un relleu generacional. La jun-ta ha fet una bona feina i l’AndreuMuñoz ocuparà la presidència. No hiha cap problema, al contrari, simple-ment ha arribat el moment per fer-lo.Jo porto molt anys i l’exigència és mol-ta i és l’hora d’efectuar un pas al cos-tat. Seguiré ajudant amb el que sigui

necessari si la junta ho considera opor-tú. El club continua. És un punt i se-guit”.

A nivell esportiu, dir que l’Ascó vaempatar dissabte passat, a casa, ambel Gavà (0-0) en un partit en què vaanar de menys a més i en el que a larepresa va poder marcar, però no vatenir encert en les rematades. I dime-cres es trencava la ratxa de 10 jornadesen perdre al camp de l’Europa, equipque va remuntar el gol inicial asconencd’Hèctor Garcia (2-1). Diumenge vi-nent a les 12 hores, el Prat, quart clas-sificat, visita l’Ascó que ara és tercer.Un partit amb doble valor de punts.L’Ascó visitarà després l’Hospitalet.

Miquel Pérez deixa la presidènciaTERCERA DIVISIÓ. FC ASCÓ. ANDREU MUÑOZ, NOU PRESIDENT

Seguirà ajudant a la junta, però es produeix un relleu generacional

Diumenge, els de German rebran el Sants, equip que ja ha pujat a Tercera divisió

Contra el cuer, la Unificació Bellvitge. El partit és a les 18 hores, a l’estadi Josep Otero

El Viladecans frena la Rapitenca

PRIMERA CATALANA (2-0)

La Rapitenca portava 9 punts de 12 i semblava que s’im-pulsava. Però diumenge passat va caure al camp del Vila-decans (2-0). Dos gols del local Mario, un a cada temps,van condemnar al conjunt ebrenc. Segons German Inglés,tècnic de la Rapitenca, “vam començar bé, amb els trescentrals que vam posar per contrarrestar el seu joc directe.Però arran d’una centrada lateral, vam cometre una de lespoques indecisions del primer temps i ells van marcar l’1-0. A la represa vam arriscar i vam tenir ocasions però novam poder empatar i amb el partit més obert ells foren méseficients i van resoldre amb el 2-0. Malgrat la derrota, con-tent de l’actitud. L’equip va donar la cara, al camp d’unmolt bon equip, molt fort físicament”. Oriol es va lesionardurant el partit mentre que Blasi, malalt durant la setmanapasdada, només va poder jugar 20 minuts. Diumenge vi-nent (12 h), la Rapitenca rebrà el Sants (12 h). Són dubtePachu, Oriol i Josué. Pot tornar ja Xavi Marqués, desprésde la lesió, mentre que Roger va jugar diumenge a Vilade-cans. El Sants és un equip que ja ha pujat a la Tercera di-visió. Per tant, puja de categoria pel contenciós que va te-nir amb l’Horta i del que se li ha donat la raó.

MINUT 91

DIUMENGE, en directe, a CANAL TERRES DE L’EBRE.

Resums amb tots els gols: Ascó-Prat, Rapitenca-Sants,Tortosa-Bellvitge, Gandesa-Batea, la Cava-Amposta iSant Jaume-Móra Nova. Convidats: Miquel Pérez

(expresident de l’Ascó), Miguel Reverté (Jugador de laCava) i Guillermo Camarero (tècnic del Gandesa)

22.30 h

La setmana passada vam dir que el partit del Tortosa aSan Cristóbal i el posterior amb el Bellvitge podien marcarla continuitat del tècnic Àngel Garcia. Així ha estat. Al campdel S. Cristobal, als cinc minuts, el Tortosa ja perdia 2-0. Alfinal, 3-0. I haguessin pogut caure més gols. La imatge i ladinàmica van generar la decisió de la junta, de cessar a Àn-gel, sense arribar al partit de la propera jornada contra elcuer, el Bellvitge. El mateix diumenge la nit, a Canal Terresde l’Ebre, s’informava que Nacho Pérez, coordinador delfutbol base i que fou tècnic de l’Amposta i del R. Bítem, erael nou entrenador. D’entrada, Àngel Garcia ha manifestatque “accepto la decisió de la junta perquè entenc que s’hanvist pressionats pels resultats. Però m’hagués agradat poderestar unes jornades més, amb els partits que s’aveinen ara.Em veia capacitat per canviar l’estat actual. En qualsevol

cas, només em resta agrair a la directiva la confiança queem va donar al seu dia per entrenar un club històric de laprovíncia”. Nacho Pérez, per la seua part, deia que “és unrepte que afronto amb il.lusió. El fet d’entrenar al teu club,a l’equip de la teva ciutat, encara encoratja més. L’equip ténecessitat de treure bons resultats, però, per davant de tot,hem de tindre el rendiment i el compromis per poder arribara aconseguir-los. L’important és que tinguem la tranquil.li-tat necessària per competir sent solidaris amb l’esforç”. Na-cho volia “destacar i valorar el treball realizat per ÀngelGarcía, un entrenador contrastat i molt professional, que vaaconseguir l’ascens. No obstant, el futbol és ingrat amb elsentrenadors, i aquest mal inici, a causa dels resultats, l’hacondemnat”. El darrer fitxatge, Víctor Garrido, deixa el clubper temes laborals. Cristian i Villa són dubte per lesió.

Nacho Pérez debutarà demà dissabte com a tècnic del Tortosa

ÀNGEL GARCIA FOU DESTITUÏT EN ACABAR EL PARTIT A SAN CRISTÓBAL, DIUMENGE PASSAT (3-0)

Miquel Pérez.

Page 15: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBREDE 2017

diarimésebrepublicitat

15www.mesebre.cat

Page 16: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBRE

DE 201716

diarimésebre ESPORTS

www.mesebre.cat

El Batea va rebre dimecres a la Cava en un partit que es recu-perava (4-2). Segons Joan Suñé, vicepresident del Batea, “la pri-mera meitat va ser igualada, avançant-se la Cava amb gol deMiguel. Però la represa nostra fou impressionant. Marc va em-patar i Vilanova, de falta per l’escaire, va fer el 2-1. I en cinc mi-nuts, Sergi i Marc van posar el 4-1. Gran partit i gran victòria,que ens dóna moral”. Miguel va marcar el 4-2 ja al final. Isaac,tècnic de la Cava, deia que “fins el descans molt posats, fent Mi-guel el 0-1. A la represa, vam cometre unes errades que ens vancondemnar i ens van traure del partit en 5 minuts. Vam perdreuna bona ocasió per recuperar-nos. Hem d’aprendre i millorar.Vam llançar el partit”. Els terraltins havien perdut diumenge con-tra la Canonja (1-2) en una confrontació que hagués pogut de-cantar-se per als locals, amb l’1-1, però que finalment va cauredel costat visitant a darrera hora. La Cava, per la seua part, espresentava amb dues victòries seguides. Dissabte va golejar a l’-Hospitalet, amb gols de Miguel (2), Mochi (2) i Jonatan Lopez(2-5). Segons Isaac, “partit molt complet, malgrat que vam en-caixar primer. L’equip, a diferència de Batea, va reaccionar moltbé, no cometent errors i remuntant a la represa”.

El Batea supera a la Cava

PARTIT JUGAT DIMECRES (4-2)

L'Amposta va encarrilar el partit al final de la primerameitat, amb els gols d'Isaac i d'Ivan. Però a la represa totcanviaria amb el gol matiner de Ferreres (2-1). Segons Al-bert Bel, tècnic local, “vam fer un gran treball al primertemps. A la represa, el gol matiner d’ells ens va fer mal illavors no vam tenir claredat per sortir a la contra i vamhaver de defensar davant de la pressió del rival. Vam sabersofrir”. De l’arbitratge, Bel deia que “per a mi ha estat delsmillors que hem tingut”. Xavi Cid, tècnic del Camarles, ad-metia que “a la primera meitat no vam tancar bé i en duescontres l’Amposta ens va fer els gols. Ens van superar. Ala represa, el gol de Ferreres ens va posar dins. Vam domi-nar i els vam superar, tenint dos ocasions que va evitarGuillem. Penso que l’àrbitre a la represa va ser’casero’,amb un criteri desigual i i no xiulant dos penals molt clars,un d’ells el va veure tot el camp”.

Derbi amb polèmica

2A CATALANA. L’AMPOSTA GUANYA EL CAMARLES (2-1)

L’Ampolla va guanyar dimecres el Sant Jaume (3-1) i ara és líder en solitari, comptant els partits per victò-ries. El S. Jaume es va avançar però l’Ampolla va remuntar a la represa. Segons Enric, tècnic de l’Ampolla,“primera meitat molt anivellada, amb control nostre i contres del S. Jaume, que es va avançar arran d’unafalta lateral. Al descans vam fer dos canvis. Important marcar aviat a l’inici de la represa, amb gol de Sa-mu. Ells es van quedar en 10. Vam insistir amb gol de Ramirez i amb el de Gallego vam sentenciar”. An-ton, del S. Jaume, deia que “felicitar a l’equip per l’esforç però lamentar altres circumstàncies negativesque penso que no li calen a l’Ampolla. Al descans, amb el 0-1, ja va ser estrany que una persona de l’Am-polla va entrar al vestidor de l’àrbitre. L’empat a l’inici de la represa fou en fora de joc i llavors ens expul-sen a un jugador. Vam jugar tota la segona part en 10, però vam acabar buscant la porteria contrària.Res més a dir d’un partit que no estic d’acord que es recuperi després d’una festa com aquesta”.

Diumenge, els ampolleros van golejar el Masdenverge (6-0) amb quatre gols de Ramirez i 2 de Samu.El Sant Jaume, per la seua part, va empatar diumenge a Vilalba (2-2). Anton, el seu tècnic, explicava que“vam anar amb diverses baixes i amb jugadors que havien anat a una boda el dia abans. Va ser un partitigualat i l’empat es pot dir que fou just”.

El Móra la Nova va guanyar l’Ametlla (2-1) i segueix inflexible. No obstant, en aquesta ocasió va sofrir perquè els caleros, amb el gol de Pepe, van pressionara darrera hora. I això que els caleros van jugar 2 partits en 40 hores. Fuertes i Agustí, que ja en porta 20, van marcar pels locals. Segons Lizaso, tècnic del Mórala Nova, “partit molt complicat. No vam estar bé, però va ser mérit de l’Ametlla, que va jugar molt ben posada, dominant en moltes fases i podent empatar alfinal. Estem en ratxa i per això vam poder guanyar”. Barru, Frede i Edu són baixa. Per la seua part, Subi, tècnic de l’Ametlla, comentava que “va ser un partiten el que vam dominar en moltes fases però en el que van decidir les individualitats del rival. El 2-0 no era just al descans. Vam seguir i vam tenir la pilota. Pepeva marcar el 2-1 i haguéssim pogut empatar en uns darrers minuts en què van haver moltes pèrdues de temps. Content del treball, però no trobem premi”.

L’Ampolla, líder en solitari

El Móra laNova pateixper guanyarla Cala

VA GOLEJAR EL MASDENVERGE I DIMECRES GUANYÀ UN S. JAUME QUE VA ACABAR MOLEST

El Gandesa va perdre dimecres amb el Vendrell (1-3)una ocasió per ser líder. Segons Camarero, tècnic gandesà,“la primera meitat fou molt igualada, amb ocasions pelsdos, potser més domini nostre i ells buscant la contra. Ambl’1-1, Dilla té una acció per marcar, amb el porter rival, quees va anticipar i en la seua caiguda, .Dilla es va lesionar.Això ens va condicionar una mica perquè és un jugadorclau per nosaltres. Ja a la represa, quan estàvem millor, eljugador nº 9 del Vendrell, que va fer una exhibició, vamarcar amb un tret des del centre del camp. L’1-2 ens vafer mal. Vam intentar-ho però en una contra ens van mar-car l’1-3. Tot i la derrota, content de l’actitud”. Del partitde Roda, de diumenge, el tècnic deia que “al primer tempsvam dominar i vam tenir ocasions, a més del gol de Ge-rard. A la represa, no vam poder tenir la pilota i vam patiri ells van pressionar. Però vam ser sobris i excepte una in-tervenció de Rojas amb el peu no ens van crear perill”.

El Gandesa cau amb el Vendrell (1-3)

VA GUANYAR A RODA DIUMENGE, PERÒ DIMECRES

L’Ulldecona va guanyar al camp del Morell (1-2) i és co-lider. Moha, de penal, i Gustavo, amb un gran gol, van en-carrilar el triomf al primer temps. El Morell es va posar dinsdel partit a la represa, amb l’1-2, però no va poder empa-tar. Segons Antoni Teixidó, “vam afrontar el partit ambmolt de respecte perquè el Morell, tot i ser cuer, no haviaperdut per resultats molt adversos. La veritat és que vamestar força bé a la primera meitat, marcant Gustavo ungran gol i Moha, de penal, va fer l’altre. Ens vam posaramb el 0-2. Al descans vam parlar de seguir igual i que eraimportant no rebre cap gol per no donar vida al rival. Peròel Morell, que va fer un canvi tàctic, ens va marcar i llavorsvam perdre una mica el control del joc, tot i que vam podermantenir el resultat”. El mister afegia que “sabem les nos-tres possibilitats i l’objectiu, però estem en un bon momenti hem d’aprofitar-lo”.

L’Ulldecona no perdona al campdel Morell i segueix la ratxa

ELS DE TEIXIDÓ, COLIDERS (13 PUNTS DE 15)

La Sénia va perdre dimecres, en partit de recuperació,contra la Canonja (1-2). I dissabte també va fer-ho, a ca-sa, contra el Catalònia (0-1). Després d’un bon inici en lalliga, els de Serrano acumulen 4 derrotes seguides (1 puntde 15). Del partit de dimecres, Serrano deia que “la veri-tat és que a la primera meitat vam estar molt imprecisos,i en una pèrdua, aviat, ens van fer el 0-1. I en una accióa pilota aturada no vam defensar bé i ens van marcar el0-2. Tot i això, vam tenir varies ocasions. A la represa,vam fer a l’inici l’1-2 i vam pressionar. Després va arribarl’expulsió de Gerard i d’un rival, i el partit es va travar,amb moltes pèrdues de temps. La Canonja va saber ges-tionar la situació del partit i els àrbitres penso que no vansaber tallar-ho”. L’afició senienca estava molesta perquèconsiderava que si un equip propicia pèrdues s’ha de des-comptar més temps, i si les pèrdues perduren en afegit,s’ha d’afegir mes temps a l’afegit”. Del partit amb el Ca-talònia, Serrano deia que “va ser igualat. L’empat era elmés just. En temps afegit, un penal, que es podia xiular,va ser massa càstig i més a darrera hora. Fou el 0-1”.

La Sénia es complica amb unanova derrota a casa

VA PERDRE AMB LA CANONJA (1 PUNT DE 15)

El Catalònia va assolir un triomf vitalici a la Sénia, peragafar confiança i sortir de la part baixa de la taula. Araha de buscar optimitzar-lo amb un altre bon resultatdemà a casa, contra el Roda de Berà. Nando Garcia, tèc-nic del Catalònia, del partit a la Sénia, comentava que“fou molt important guanyar fora, fent una bona imat-ge. Partit obert, amb moltes arribades, potser el quemés ocasions hem creat. La Sénia, que ens va pressionarmés a la primera meitat, també va fer les seues com unarematada de Callarisa al pal. A la represa vam millorar.Els canvis també van aportar frescura. Vam saber treba-llar i contrarrestar la qualitat de la Sénia al centre delcamp, tenint la pilota. És un camp en el que si no la in-tentes tenir, pots patir molt. El gol va arribar al 89, ambun penal que va transformar Escoda. Va ser el premi alpartit”. Nando afegia que “content per la victòria queara hem de fer bona a casa. A veure si podem traure unaltre resultat positiu i, d’aquesta forma, la feina que es-tan fent els jugadors es veurà reflectida a la taula ”.

El Catalònia guanya confiança amb el triomf

VA VÈNCER DISSABTE A LA SÉNIA (0-1)

3A CATALANA. L’AMETLLA, QUE VA JUGAR DOS PARTITS EN 40 HORES, VA MERÈIXER L’EMPAT (2-1)

L’Amposta, futur campió?Segueix la igualtat a Segona. Els deu primers equips estan separats pernomés sis punts i molt definits els descensos per a l’Hospitalet i Morell,mentre Catalònia i Batea agafen aire però hauran de picar molta pedra. Ique no es descuidi la Sénia. Tot i que l'Amposta pateix per guanyar elspartits, jo cada cop els veig amb la pistonada més posada per a l'ascens icom a favorit número 1 amb permís dels rivals com el Cambrils que noestà en ratxa, últims 6 partits i només dues victòries. El Gandesa podiahaver estat el nou líder però va perdre amb el Vendrell, dimecres.L’Ulldecona la passada temporada a la jornada 9 tenia 12 punts, enaquesta 19. I a les següents 13 jornades només va guanyar dos partits. Total seu favor. Jo ja vaig dir que no baixaria. I pensar que Teixidó no voliarenovar i ara està fent un miracle. La Cava agafa confiança i Mochi iReverté desperten. Però el Batea els va golejar a la represa. Ull la Pobla,6 últims partits només una derrota i un Reddis que va millorant el seu joci pot fer una segona volta molt bona en tenir un equip molt jove.

JOAQUIN CELMA

Page 17: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBREDE 2017

diarimésebreESPORTS

17www.mesebre.cat

El R. Bítem va empatar a casa dimecres, en partit de recuperació, contra l’Alcanar (3-3). Del partit, Pa-rra, tècnic del R. Bítem, deia que “primera meitat amb més domini nostre, remuntant el 0-1 abans deldescans. A la represa, l’Alcanar va avançar linies i va posar-se amb el 2-3. I al final, un gol de falta deDreiver va suposar el 3-3”. Aleix i Luis van fer els altres gols. David Burgos, de l’Alcanar, comentavaque “vam començar bé, amb el 0-1, però un gran equip com el R. Bítem ens va obligar a fer un pasenrera i amb un xut que va sorpendre a Vizcarro ens va empatar. A la represa, molt posats i per joc iocasions vam remuntar. Però al final, de falta, ens van empatar. Content per la gran segona part da-vant d’un R. Bítem que cedirà pocs punts a casa”. Diumenge passat, el R. Bítem va golejar un fràgilPinell (5-0). Als 20 minuts, el partit ja estava encarrilat. Tot i la ‘injusta’ expulsió de Juanjo, porter local,els de Bítem van ampliar l’avantatge a la represa. Des del Pinell es queixaven de “la manca d’actitudde l’equip, que va donar massa facilitats. I si això ho fas al camp del R. Bítem, pot passar que acabesgolejat”. L’Alcanar, per la seua part, diumenge va empatar a Arnes (2-2). Els canareus van salvar unpunt a darrera hora, amb gol de Pau, protestat pels locals perquè “es va ajudar del braç”.

El R. Bítem salva un punt contra l’Alcanar

3A CATALANA. VA GOLEJAR EL PINELL (5-0) PERÒ DIMECRES VA EMPATAR

L’Aldeana va jugar dijous de la setmana passada el partit pendent amb l’Ametlla.Va haver de remuntar avançada la represa, fent un gran esforç (3-2). I diumengeva enfrontar-se al Perelló, també a casa, empatant sense gols. Segons Bartolo Me-ca, tècnic de l’Aldeana, “penso que vam pagar el treball del dijous, no vam jugaramb la mateixa intensitat i tampoc vam tenir fluidesa amb la pilota. El Perelló, mésposat, va tenir més físic. Nosaltres, tot i estar molt cansats, vam crear un parell d’o-casions, però el Perelló també va tenir-ne, dues d’elles molt clares davant de por-teria. Em quedo amb l’empat, com a bon resultat tal com estàvem, però no esticsatisfet, en aquesta ocasió, del joc”. Molinos, tècnic del Perelló, per la seua part,del partit, indicava que “va ser un bon partit entre dos equips que vam intentar ju-gar. L’empat va ser just perquè van haver ocasions pels dos. Per nosaltres va serimportant puntuar després de dues derrotes. Per això l’equip va jugar amb moltaserietat”. L’Aldeana rebrà demà el Masdenverge (18.15h), partit canviat d’ordre.

L’Aldeana cedeix un empat a casa

CONTRA EL PERELLÓ (0-0)

Després de la golejada a Móra la Nova, el Jesús i Marianecessitava reaccionar. I va fer-ho guanyant un Godall quearribava en ratxa de resultats. Un gran gol del juvenil Borràsva decidir. Segons Ito Galve, del Jesús i Maria, “partit, sobretot a la primera meitat, molt travat i amb poques ocasions.A la represa va seguir la mateixa dinàmica, tot i que nosal-tres vam pressionar més amunt. Sense jugar bé, més per im-petu i per ganes, vam tenir un parell d’opcions fins que adarrera hora, arran d’una falta, Jordi Borràs va posar la pi-lota a l’escaire, fent un gran gol que va valdre la victòria. Elmillor va ser el resultat”. Per la seua part, Joan Subirats, tèc-nic del Godall, deia que “va ser un partit molt igualat, pot-ser nosaltres a la primera meitat vam fer més arribades ivam jugar més al seu camp. La represa va seguir igualada ipenso que l’empat era el més just fins que a darrera hora vaarribar el gol local, imparable”. Xescu i Jofre van ser baixaper als godallencs.

Val un golàs del juvenil Borràs

TRIOMF DEL J I MARIA, DAVANT DEL GODALL (1-0)

El Roquetenc es fa fort a casa, després de guanyar dis-sabte el S. Bàrbara (2-1). Camarero va fer els gols, el segonamb un tret des de 25 metres. Miquel Campos, cap depremsa del Roquetenc, explicava que “va ser un partit queva començar boig, amb ocasions pels dos equips; després,amb els minuts i fins el descans el Roquetenc va dominar iCamarero va marcar l’1-0. A la represa, amb un gran gol,Camarero va marcar aviat el 2-0. Acte seguit, en posiciódubtosa, Montesó va fer el 2-1. El partit es va ajustar i vapoder passar de tot. El Santa va tenir opcions per empatari nosaltres, a la contra, vam poder sentenciar”. Cantó, delS. Bàrbara, explicava que “vam començar bé, fent un pal.Van haver alternatives i van ser ells els que es van avançaramb l’1-0, per mi en posició dubtosa. A la represa, Cama-rero, potser un xic avançat quan rep, va fer un golàs. Tam-bé en posició dubtosa, Josep va marcar el 2-1. Vam inten-tar-ho i vam tenir possibilitats però no vam empatar”.

El Roquetenc es fa fort a casa

VICTÒRIA AMB GOLS DE CAMARERO (2-1)

L’Olímpic va perdre dimecres contra el Santa Bàrbara (2-4). Per al S. Bàrbara, triomf important després de 4 derrotes.Segons Piqué, de l’Olímpic, “primera meitat molt bona, cre-ant 8 ó 9 ocasions. A la represa, vam pressionar i el S. Bàr-bara a la contra va fer el 0-1. Vam insistir i vam remuntarperò a darrera hora ens van empatar i en afegit ens van re-muntar amb el 2-4. Sap greu perdre i més amb el primertemps que vam fer”. Cantó, del S. Bàrbara: “al primertemps, a la contra ells van tenir ocasions. A la represa, ensavancem però en dos contres ens van remuntar. Quedavapoc però l’equip va reaccionar amb 3 gols. Estic molt satis-fet”. Montesó (2), Callau i Pau van marcar. L’Olímpic haviaempatat dissabte (2-2) amb el Corbera que va fer una bonasensació. Però va estar feble per defensar accions a pilotaaturada. L’Olímpic, intermitent, va aprofitar-ho per remun-tar 2-1. El visitant Moha va empatar. I va tenir una altra op-ció. L’Olímpic, tot i no estar bé, en va fer dues al final.

Triomf èpic del Santa a Móra d’Ebre

L’OLIMPIC GUANYAVA 2-1 AL 85 I VA PERDRE 2-4

L’Arnes va empatar amb el Vilalba, en un duel amb doble valor de puntsen la lluita per la permanència i que es va recuperar dimecres (2-2). SegonsRoger, de l’Arnes, “partit bastant fluix per part nostra, poc ritme i ells es vantrobar més còmodes. A la represa, ells en 10, en un minut ens van remuntaramb l’1-2 i a darrera hora amb un penal, que jo crec que no era, vam salvarun punt. Important perquè no mereixiem més”. Cotaina, del Vilalba, per laseua part, explicava que “no parlo mai dels àrbitres, però dimecres ens varobar el partit, amb una jugada gol anul.lada i amb un penal inexistent queva ser el 2-2 quan guanyàvem 1-2, després d’haver remuntat amb inferio-ritat. L’equip va estar molt bé i mereixia el triomf”.

Tots dos equips havien empatat, diumenge passat. L’Arnes va fer-hotambé a casa, contra l’Alcanar, en un partit en què Raul, que va marcar elsdos gols, va establir el 2-1 al 90. Però poc després l’Alcanar empatava ambpolèmica perquè Pau es va ajudar del braç. El Vilalba, amb gol de Jafar, vasalvar un punt, també a casa, contra el S. Jaume (2-2). D’aquest partit, Co-taina deia que “fou igualat; hagués pogut passar de tot. A la represa, vamempatar a 2 i vam tenir més opcions per haver pogut guanyar”.

Malestar del Vilalba, per l’arbitratge a Arnes

ELS LOCALS, DE PENAL, VAN IGUALAR EL MARCADOR (2-2)

El Godall va empatar (2-2), de penal en tempsafegit, a casa, contra el Perelló, en partit de re-cuperació. Segons Joan Subirats, tècnic del Go-dall, “no m’agrada parlar dels àrbitres, però vaestar molt malament per als dos equips i va de-sencadenar un partit estrany i amb tensió al fi-nal. En temps afegit vam empatar remuntant un0-2, amb gol de Jofre. Xescu, en el rebuig d’unpenal que per mi no va ser (en va haver un mésclar al primer temps no xiulat), havia marcat l’1-2. El 0-2 va ser en fora de joc clar”. Molinos, delPerelló: “Narcís i Raul van marcar i amb el 0-2teníem el partit controlat. Però un penal inexis-tent va ser l’1-2. Ens vam quedar en 10 i pas-sant 8 minuts ens van empatar. L’àrbitre la veri-tat és que no va estar bé”. A Raul, per un copal cap, li van fer una ressonància ahir.

Godall i Perelló empaten

PROTESTES PER L’ARBITRATGE (2-2)

Dissabte, a Roquetes, abans del partit, el CD Roque-tenc va retre un merescut homenatge a Ramon Castells,que va ser jugador de l’entitat durant 8 anys en duesetapes. A finals de la lliga passada va anunciar que pen-java les botes.

Homenatge a Ramon Castells

DISSABTE A ROQUETES

Ampolla o Móra la Nova, un dels dos pujaràA n’aquest pas els entenadors de l’Ampolla i delMóra la Nova al Nadal hauran de posar ja a refrescarles ampolles per celebrar l'ascens. El Móra la Nova ha marcat 41 gols mentre quel’Ampolla està impecable en defensa (5 gols rebuts)12 jugadors han marcat. 3 gladiadors a l'àrea:Gallego, Samu i Ramirez. Aldeana i Remolins Bitem(tot i els empats) cada setmana milloren. Bonsequips, bons entrenadors i seguiran donant guerra als

dos primers. La meva aposta és que un dels dos, R.Bítem o Aldeana, quedarà tercer. Vaig dir quel’Ametlla faria bona temporada i va demostrar-ho enel partit ajornat a l’Aldea i dissabte a Móra la Novaon Josep Madrid va fer el seu primer gol. Ull amb elsdos ascendits: Arnes, que diumenge va demostrar laseva millora davant de l’Alcanar, quan guanyava per2-1 al minut 89, i un Masdenverge que tindrà unasegona volta al seu favor ja que a casa encara no ha

disputat, fins ara, ni un partit. Bons moments delsequips del delta, Jesús i Maria apostant per gent jovei un Sant Jaume que, malgrat perdre a l’Ampolla a lasegona part, ofereix un gran ordre defensiu. El Santa Bàrbara va reaccionar miraculosament aMóra d’Ebre (2-4). Cal valorar les incorporacions delsjoves Montesó i Callau que han estat un gran encert.Esperem que Nico jugui menys al Pàdel i ho faci mésamb l'equip de Cantó.

L’opinió de Joaquin Celma

Page 18: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBRE

DE 201718

diarimésebre ESPORTS

www.mesebre.cat

»

4A CATALANA

El Flix va golejar el Be-nissanet i segueix liderantla taula. Magí (3), en por-ta 13, Mani, Llorenç (2) iPere van marcar.

L’Ascó, per la seua part,va assolir una victòriacomplicada al camp d'unDeltebre que va acabarmolt molest amb l'àrbitreIsmail (0-1).

Els locals van fer unplantejment jugant reple-gats i buscant la contra.Els va sortir bé. L'Ascó a laprimera meitat va dominari va tenir les seues oca-sions (amb una rematadaal travesser), però el Del-

tebre, ben posat, es de-fensava amb ordre i va fertambé arribades amb xutsexteriors.

Els locals van reclamarl'expulsió de Reche peragressió. L'àrbitre va mos-trar la groga. A la represa,mateixa dinàmica si bé elpartit va obrir-se i tambées va fracturar més. ElDeltebre es va defensaramb ordre i malgrat quel'Ascó va tenir méspresència ofensiva, s'arri-bava al final del partitamb el 0-0 quan una ju-gada asconenca va culmi-nar-la Reche creuant la pi-

lota. Fou el 0-1. Els localsvan acabar molestos ambl'àrbitre perquè van recla-mar un penal a Rovira adarrera hora, que no fouxiulat.

L’Amposta va golejar elBatea (4-0) i és tercer, ados punts dels líders. Ra-chid (2), Ferri i Rosalesvan marcar.

La Rapitenca també vagolejar (ja ha fet 34 golsen el que portem de lliga).En aquesta ocasió fou alTivenys, amb gols d’Aleix(3), Tornel, Gerard Verge,Fidel, Carlos Roca, FerranBuera i Sergi.

L’Ebre Escola, amb golde Sisco Faiges a darrerahora, va emportar-se lavictòria del camp del Ca-marles (0-1). Segons Ge-rard Capera, del Camar-les, “partit molt igualat,amb ocasions repartides ien temps afegit, en unacontra, va arribar el 0-1”.Eulogio, de l’Ebre Escola,comentava que “victòriajusta i treballada per partnostra contra un bonequip que va estar tambémolt posat al partit. Pri-mera meitat més de domi-ni nostre, sense bona fina-lització, tot i tenir 3 ó 4

ocasions. La represa foumés oberta, si bé nosaltresvam seguir buscant el gol,i al final Sisco va marcaraprofitant un rebuig delporter. Cal dir que, cincminut abans, amb el 0-0,el Camarles va tenir unagran ocasió que va evitarel nostre porter en unaesplèndida intervenció”.

El Catalònia va remun-tar a Ginestar i va guanyar3-4. Un triomf que li man-cava per la confiança.

Segons Sisco Paredes,tècnic del Catalònia, “vamcomençar molt bé, amb elplantejament que havíem

parlat, i ens vam avançaramb el 0-2. Abans deldescans, però, ens van ferl’1-2 i a la represa, ambun gran gol, ens van em-patar. Vam passar una fa-se de desconcert i ells vanmarcar el 3-2. Vam reac-cionar i Pani, de falta, vamarcar el 3-3. Va entrarNabil, el juvenil, i va pro-vocar un penal que vatransformar Pani. Victòriapenso que justa i que ensfeia falta per la con-fiança”. El partit Xerta-Fa-tarella es va ajornar per lamort d’un familiar d’un di-rectiu del Xerta.

Victòria de l’Ascó al camp d’un Deltebre molest amb l’actuació de l’àrbitre (0-1)

Primera i merescuda victoria de la temporada per a lesnoies de Mateu Castellà davant un bon equip com esel Handbol Sant Quirze (30-27). Com en altres par-tits, l’Amposta va sortir desconcentrat. El Sant Quirzesempre va anar per davant al marcador a la primerapart. Però amb mínims avantatges, arribant al descansamb un ajustat 13-14. A la segona part, una altravegada amb falta de concentració i les visitants quevan distanciar-se (13-18 i 15-20). Però a partir delminut 10, Mateu va canviar la defensa a 5-1 amb lajuvenil Yaiza Ferré d'avançada, que amb 4 recupera-cions, junt els gols de les també juvenils AndreaGarcia (4) i Marina Seder (4) van contagiar a les sevescompanyes que van començar a remuntar i al minut18 ja estaven per davant al marcador (22-21). I aixífins arribar al resultat final de 30 a 27. Cal destacartambé la feina de Marta Gálvez a la porteria amb 18parades, moltes d'elles espectaculars, i els gols de laveterana Zulema Asensio (7), al moment clau del par-tit.Altres resultats: Cadet femení. Handbol Ribes 39-11Handbol Amposta Naturebre Export, SL. Terceraderrota de l’equip.

Arriba el triomf desitjat

HANDBOL AMPOSTA (30-27). DIVISIÓ D’HONOR PLATACLUB BÀSQUET CANTAIRES LES VINYES DEL CONVENT. (85-63)

Derrota a la pista de l’ArenysAmb la derrota contral’Arenys Bàsquet per 85 a63, el Cantaires Tortosano va poder encadenardos resultats positius. LesVinyes del Convent C.B.Cantaires Tortosa va seruna llunyana ombra del’equip que fou en el partitanterior contra el Girona.Aquella imatge no es vaveure reflectida en absoluti es van tornar a cometreles mateixes errades delpassat, sucumbint a lavelocitat del joc i de l’en-cert en tir exterior delslocals. Tot això sumat a la ment allunyada de l’encontre. Des del club admetien que“quan es perd, perdem tots, està clar! Hem de fer autocrítica per veure en quèfallem, rectificar-ho i no tornar a cometre-ho. El partit va finalitzar molt ràpid per anosaltres. I el resultat ho diu tot 85-63”. El proper duel serà contra el C.B. Barberà.Pel que respecta a l’equip femení, CB Cantaires Tortosa 37 - Basquet TerrsianesOrthodontic 82. El líder no va donar opció.

RESULTATS DE LA JORNADA

Cadet Femení. CH Vilanova-Centre Esports tortosa 26-34 (12). Quarta jornada dela temporada pel cadet femení del CE Tortosa, i quarta victòria de les noiesentrenades per Rosa Chertó. Cadet Masculí. CE Molins de Rei 2015-CET 23-27.Triomf treballat, amb bona defensa en els moments determinants del partit. Juvenil Masculí. CH Tarragona 23-CET 18. Nova derrota del juvenil que va acusarla deficient primera part. La reacció de la segona no va ser suficient. Sènior Femení. CE Tortosa- Llavaneres – Caldes d’Estrac 28-19. Quarta victòriaconsecutiva. Primera meitat igualada però amb avantatges ebrencs. A la segonameitat, les distancies es van ampliar fruit de la bon defensa i l’efectivitat ofensiva.Sènior Masculí. CE Tortosa-H Ribes 43-22. Després de la derrota al camp delCardedeu el passat cap de setmana, el sènior masculí va respondre amb una con-tundent victòria contra l’Handbol Ribes per 43-22, un dels equips capdavanters detercera Catalana que encara no havia perdut cap partit.

Victòria del sèniorfemení del’Handbol Perellóa casa contral'Handbol LesFranqueses (20-19, parcial de 10-9). Partit d'infart,molt igualat i dis-putat, emocionant fins el darrer instant. Va ser untriomf meritori, treballat i molt important per la conso-lidació a la categoria. Cal destacar la bona defensalocal.

Centre Esports TortosaHANDBOL CLUB PERELLÓ (20-19)

CICLISME. DIUMENGE

Un partit d’infart

CLUB VOLEIROQUETES

L'equip sènior masculí,es va desplaçar al campdel F.C.Barcelona. Tot ifer un molt bon partit, nova ser suficient per podersuperar en gran joc ofen-siu del Barça que vaguanyar per 3-0 ambparcials (25-19, 25-15 i25-23). L'equip juvenilmasculí es va desplaçar alcamp del Vikings Prat,guanyant per un contun-dent 0-3 amb parcials(11-25, 18-25 i 19-25).D’altra banda, el cadetmasculí va anar al campdel Sabadell. Va co-mençar el partit una micadescol.locat, però va po-der empatar amb l'1 a 1.No obstant, en els dossets següents els roque-tencs no van poder supe-rar a l'equip local i vanperdre per 3-1 amb par-cials (19-258, 25-20, 25-13 i 25-15). El juvenil icadet femení es van des-plaçar al camp del Vila-franca. L'equip juvenil vaguanyar amb molta auto-ritat per 0-3 amb parcials(9-25, 23-25 i 15-25) il'equip cadet, una jorna-da més, se li escapa elpartit al take-break per-dent per 3-2 amb parcials(25-21, 25-15, 20-25,20-25 i 15-10).

Aquesta pròxima jor-nada, tots els equips ju-guen a casa i es farà lapresentació.

PATROCINAT PER:

Page 19: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBREDE 2017

diarimésebreESPORTS

19www.mesebre.cat

PRÒXIMA JORNADADissabte

Tivenys-Ginestar (16h)

Batea-Rapitenca (16.30h)

Perelló-Camarles (17h)

Catalònia-Xerta (18.45h)

Diumenge

Ascó-Amposta (16.30h)

Fatarella-Flix (17h)

Ebre Escola-Deltebre (17h)

RESULTATS7a jornada 4a catalana

Xerta-Fatarella sus

Flix-Benissanet 8-1

Deltebre-Ascó 0-1

Amposta-Batea 4-0

Camarles-Ebre Escola 0-1

Rapitenca-Tivenys 8-1

Ginestar-Catalònia 3-4

CLASSIFICACIÓEquip GF GC P

1. Flix 31 7 18

2. Ascó 17 4 18

3. Amposta 19 11 16

4. Rapitenca 34 11 13

5. Deltebre 17 12 12

6. Ebre Escola 9 7 12

7. Tivenys 19 15 10

8. Fatarella 11 9 10

9. Camarles 11 10 8

10. Catalònia 10 19 6

11. Batea 10 20 6

12. Ginestar 14 29 5

13. Perelló 3 15 3

14. Xerta 10 20 2

15. Benissanet 5 31 0

Quarta Catalana

PRÒXIMA JORNADAPontenc-F At Vilafranca

Vic-Sabadell

Estartit-Porqueres

S Pere-S Gabriel

S Cugat-Tortosa E (diu

16.30h)

Fontsanta-S Andreu

AEM-Cerdanyola

Molins-E Planadeu

RESULTATS7a jornada

Porqueres-Vic 1-2

Tortosa E-Pontenc 0-7

S Gabriel-Estartit 2-2

Sabadell-Fontsanta 0-0

Cerdanyola-S Cugat 0-2

E Planadeu-S Pere 2-7

S Andreu-AEM 1-2

F At Vilafranca-Molins 3-3

Rec. Molins-Tortosa E 14-0

Vic-AEM 3-1

CLASSIFICACIÓEquip GF GC P

1. S Pere 38 5 17

2. S Gabriel 19 9 14

3. Vic 15 7 14

4. S Cugat 9 4 14

5. Estartit 11 8 12

6. Fontsanta 11 10 11

7. Cerdanyola 15 14 10

8. Porqueres 13 12 10

9. S Andreu 12 12 10

10. Pontenc 17 16 9

11. AEM 10 12 8

12. Sabadell 7 8 7

13. F At Vilafranca 18 20 7

14. Molins 20 14 5

15. Tortosa E 5 58 3

16. E Planadeu 14 25 2

Femení. Preferent

PRÒXIMA JORNADA

Gandesa-J i Maria

Tortosa E-S Jaume

Pardinyes-Arnes

Ascó-Olimpic sus

Alcanar-Ulldecona

RESULTATS

4a jornada

Arnes-la Plana 3-5

J i Maria-Ascó sus

Olimpic-Tortosa E 2-2

S Jaume-Alcanar 2-5

Ulldecona-Pardinyes 5-0

CLASSIFICACIÓ

Equip GF GC P

1. Ulldecona 19 2 12

2. Alcanar 19 9 9

3. la Plana 15 10 7

4. Ginestar 6 14 7

5. Gandesa 13 11 6

6. S Jaume 17 13 5

7. J i Maria 10 10 4

8. Olimpic 6 14 4

9. Ascó 8 3 3

10. Arnes 4 8 3

11. Tortosa E 3 11 1

12. Pardinyes 7 22 1

Femení 7 Ebre

PRÒXIMA JORNADAAmposta-Ulldecona

Tortosa-J i Maria

Vinaròs descansa

Alcanar-Aldeana

S. Jaume-Ametlla

Delta de l’Ebre-Perelló

Roquetenc-Catalònia

Rapitenca-Canareu

RESULTATS5a jornada

Tortosa, descansava

Ulldecona-Rapitenca 4-1

Catalònia-Vinaròs 3-7

Canareu-Delta de l’Ebre 5-1

Ametlla-Alcanar 0-0

J i Maria-Amposta 2-5

Perelló-S Jaume 5-1

Aldeana-Roquetenc 1-2

CLASSIFICACIÓEquip GF GC P

1. Vinaròs 25 7 15

2. Roquetenc 16 4 15

3. Alcanar 22 6 13

4. Rapitenca 17 8 9

5. Amposta 17 5 9

6. Ametlla 11 9 7

7. Ulldecona 12 13 7

8. Canareu 10 12 6

9. Tortosa 13 19 6

10. J i Maria 8 17 4

11. Aldeana 5 8 3

12. Catalònia 11 17 3

13. Perelló 8 25 3

14. S Jaume 3 10 2

15. Delta de l’Ebre 6 24 0

Veterans

PRÒXIMA JORNADADissabte

Aldeana-Masdenverge (18.15h)Diumenge

Pinell-l’Ampolla (15.30h)Godall-Olimpic (15.30 h)S Jaume-M Nova (16h)Alcanar-Vilalba (16h)

Perelló-Roquetenc (16h)Corbera-Rem. Bítem (16h)S. Bàrbara-Arnes (16.30 h)

Ametlla-J i Maria (17h)

RESULTATS8a jornada, Segona catalana

M Nova-Ametlla 2-1Roquetenc-S Bàrbara 2-1Olimpic-Corbera 2-2Vilalba-S Jaume 2-2J i Maria-Godall 1-0Arnes-Alcanar 2-2Rem Bítem-Pinell 5-0Aldeana-Perelló 0-0Ampolla-Masdenverge 6-0Rec. Ampolla-S Jaume 3-1Arnes-Vilalba 2-2R Bítem-Alcanar 3-3Olimpic-S Bàrbara 2-4Godall-Perelló 2-2

CLASSIFICACIÓEquip J GF GC P1. Ampolla 9 29 5 27

2. M. la Nova 9 41 13 24

3. Rem Bítem 9 20 11 19

4. Aldeana 9 15 11 18

5. J i Maria 9 15 20 16

6. S Jaume 9 11 10 15

7. Alcanar 9 25 16 14

8. Roquetenc 9 17 19 14

9. Perelló 9 13 13 12

10. Godall 9 17 16 11

11. S Bàrbara 9 17 14 10

12. Ametlla 9 13 19 10

13. Pinell 9 9 23 9

14. Arnes 9 12 24 8

15. Olimpic 9 19 22 7

16. Masdenverge 9 13 31 5

17. Corbera 9 10 18 4

18. Vilalba 9 10 21 3

Tercera catalana

PRÒXIMA JORNADADissabte

P. Mafumet-Morell (16h)Catalònia-Roda Berà (16.30h)

Vendrell-Cambrils U (18h)Diumenge

Canonja-Reddis (11.45h)Torreforta-la Sénia (12h)Ulldecona-Hospitalet (16h)Camarles-Torredem. (16.30h)la Cava-Amposta (16.30 h)Gandesa-Batea (17.30 h)

RESULTATS8a jornada, Segona catalana

Reddis-Vendrell 2-0la Sénia-Catalònia 0-1Cambrils U-P Mafumet 1-1Hospitalet-la Cava 2-5Batea-Canonja 1-2Torredemb-Torreforta 1-3 (85’)Amposta-Camarles 2-1Morell-Ulldecona 1-2Roda Berà-Gandesa 0-1 Recu. la Sénia-Canonja 1-2Batea-la Cava 4-2Gandesa-vendrell 1-3

CLASSIFICACIÓEquip J GF GC P1. Amposta 9 16 9 19

2. Ulldecona 9 18 13 19

3. Cambrils Unió 9 20 9 18

4. Gandesa 9 21 13 18

5. Vendrell 9 16 11 18

6. Reddis 9 17 11 16

7. Canonja 9 13 11 16

8. Camarles 9 20 12 15

9. Torredembarra 8 11 7 14

10. la Sénia 9 20 11 13

11. Roda Berà 9 10 12 12

12. P Mafumet 9 14 17 11

13. Torreforta 8 12 16 10

14. Batea 9 14 17 9

15. la Cava 9 12 22 9

16. Catalònia 9 9 19 7

17. Hospitalet 9 10 31 5

18. Morell 9 10 22 3

Segona catalana

Elsresultatsde la

jornada

A l’Alcanar se li vanescapar 2 punts dimecresa Bítem, en temps afegit,quan el local Dreiver va empatar (3-3)

PRÒXIMA JORNADAAscó-Prat (diumenge 12 h)

Santboià-CastelldefelsPalamós-Cerdanyola

Horta-TerrassaS Andreu-Gavà

Granollers-EuropaEspanyol-HospitaletPobla Mafumet-ReusVilafranca-Vilassar

Santfeliuenc-Figueres

CLASSIFICACIÓEquip J G E P GF GC P 1. Espanyol 13 11 2 0 30 10 352. Hospitalet 13 9 2 2 26 8 293. Ascó 13 8 3 2 19 12 274. Prat 13 6 4 3 23 12 225. Reus 13 6 4 3 16 11 226. S Andreu 13 6 3 4 16 8 217. Vilafranca 13 6 3 4 19 17 218. Terrassa 13 4 7 2 19 14 199. P Mafumet 13 5 4 4 13 10 1910. Europa 13 5 3 5 16 17 1811. Santfeliuenc 13 4 5 4 14 12 1712. Horta 13 5 2 6 18 18 1713. Figueres 13 5 1 7 16 16 1614. Santboià 13 3 5 5 10 11 1415. Castelldefels 13 3 4 6 14 16 1316. Cerdanyola 13 3 3 7 9 20 1217. Gavà 13 3 2 8 11 34 1118. Granollers 13 3 1 9 9 17 1019. Palamós 13 2 3 8 12 24 920. Vilassar 13 2 1 10 4 27 7

Tercera divisió RESULTATS13a jornada, Tercera divisió

Castelldefels-Vilafranca 1-1Vilassar-Palamós 1-1Gavà-Granollers 2-1Europa-Ascó 2-1Prat-Espanyol 1-2Terrassa-S Andreu 0-1Reus-Santfeliuenc 0-0Figueres-Santboià 0-0Cerdanyola-Horta 1-2Hospitalet-P. Mafumet 3-1

PRÒXIMA JORNADAAlpicat-Martinenc

Andorra-Balaguer

Tortosa-U Bellvitge (dis 18h)

Lleida-S Cristobal

Rapitenca-Sants (diu 12h)

Valls-V. Alegre

Vilaseca-Borges

Igualada-Almacelles

S. Ildefons-Viladecans

RESULTATS9a jornada, Primera catalana

U. Bellvitge-Vilaseca 1-3S Cristobal-Tortosa 3-0Martinenc-Lleida 2-2Sants-Igualada 2-2V. Alegre-S Ildefons 2-0Almacelles-Andorra 1-0Alpicat-Balaguer 1-1Viladecans-Rapitenca 2-0 Borges-Valls 1-1Recup: Andorra-V Alegre 4-1S Ildefons-Igualada 3-1

Primera catalana

Una formació de l’Alcanar, d’aquesta temporada.

CLASSIFICACIÓEquip J GF GC P1. Martinenc 9 26 7 22

2. Almacelles 9 18 8 19

3. Alpicat 9 10 6 17

4. S Cristobal 9 17 12 16

5. S Ildefons 9 16 10 14

6. Viladecans 9 11 8 14

7. Lleida 9 17 15 14

8. Sants 9 9 13 14

9. Andorra 7 8 3 12

10. Igualada 9 10 11 12

11. Borges 8 10 12 12

12. Balaguer 9 14 16 11

13. Rapitenca 9 8 11 11

14. Vista Alegre 9 13 12 10

15. Vilaseca 9 7 15 7

16. Tortosa 9 9 26 5

17. Valls 8 6 13 3

18. U Bellvitge 9 8 19 3

Tercera catalana

Page 20: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3 DE NOVEMBRE DE 201720 ESPORTSdiarimésebre www.mesebre.cat

*El futbol a la nostra província el vivim amb mlolta intensitat. Diumenge, el partitTorredembarra-Torreforta es va suspendre al minut 85 perquè un jugador va intentar agredirl’àrbitre. I a Roda de Barà el míster va tenir un incident amb l’assistent i va haver un enrenoual final del partit.*A Camarles es queixen de l'arbitratge que van patir a Amposta. “Va ser casero”.*Andreu Muñoz és el nou president de l’Ascó. El seu pare va jugar al Nàstic i Reus. Té 41anys. Està al club des de la seva fundació, primer com a jugador i després com a directiu.Ha estat porter a l’Ascó, Riudoms i Ascó Escola. Es va retirar al 2007 i va entrar a la junta.*La temporada passada, el Flix va marcar 44 gols, a Tercera catalana. En aquesta ja en porta31, amb 13 dianes de Magí.*La temporada passada vaig dir que Camarero i Nacho, que estaven al futbol base, entre-narien en aquesta lliga. Han estat els dos. Un a Gandesa i un altre al Tortosa.*Gran campanya està fent el Formentera a la 2a divisió B. Aquesta setmana va empatar con-tra el líder el Mallorca. El seu míster és un conegut, Garcia Sanjuán, exmíster de laRapitenca. Allí ab ell juga Agus, que va ser jugador de la Cava, Vinaròs i Rapitenca.*Ull a la dada. Els jugadors del San Cristóbal, a 1a catalana que van guanyar al Tortosa,cobren 100 euros al mes i 20 euros per partit . I hi ha cua per voler i poder jugar. Aquí a lanostra terra tot el contrari, cobren més i no hi ha jugadors.*Jugadors de gran qualitat com Aleix Alumbreros i Carlos Tornel ja porten amb el filialampostí 18 gols. Aquests xavals haurien de jugar en una categoria superior.*La Rapitenca va fitxar al gran central, Denis Coch, però per problemes de treball no vapoder incorporar-se. Ara juga a 3a. catalana amb el lider Catllar, a més és encarregat dematerial al Nàstic.*Pot marcar un porter 14 gols? Si, si es tracta de Xavi Tomàs que la temporada passada vafer 14 dianes en el Masdenverge i en aquesta ja en porta tres. Abans va ser porter aAmposta, a 3a divisió i 1a catalana, i a Ulldecona després. Les repetides lesions de l'espatllai una operació van fer-lo desistir de jugar de porter.

JOAQUIN CELMAL’EQUIP TITULAR DE LA JORNADA Equip de la setmana

C.F. AMPOSTA

Top Secret

Fotos superiors: Agus (Ampolla), Marc Brull (Ametlla) i Jordi Borràs (J. i Maria), 3jugadors a considerar. Baix, Andreu Muñoz (nou president del FC Ascó).

A la foto de l’esquerra, cos tècnic del Tortosa: Òscar Rumense, Nacho Pérez (entre.), Dalmir i Lleixà.

CAMARERO (Roquetenc)

DANI (R. Bítem)

SAUMELL (Arnes)

ROJAS (Gandesa)

PAU (Catalònia)

JORDI BORRÀS (J i Maria)DANI ARGILAGA (Ascó)

RAMIREZ (Ampolla)

GUSTAVO (Ulldecona)ISAAC (Amposta)

MIGUEL (la Cava)

Page 21: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

SOPA D'ALL, AMETLLA I MAGRANA

DIVENDRES 3DE NOVEMBREDE 2017

diarimésebregastronomia

21www.mesebre.cat

VALORACIÓ

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

· 1 cap d'all· 80 g d'ametlles· 1 ceba· 3 tiges d'api· 60 cl de brou de pollastre· 10 cl de llet sencera o semi· 2 cullerades de crema fresca amb un 40% de greix· 1 cullerada de cibulet· 1 cullerada llavors de magrana· 1 cullerada ametlles blanques· 1 full de llorer· 3 cullerades d'oli d'oliva· Sal, pebre blanc del molí

PREPARACIÓ:

Preescalfem el forn a 190 ° C. Tallem la part superior delcap d'all i trèiem la pell principal per alliberar les beines.Col•loquem el cap sencer al centre d'un quadrat de paperd'alumini, el reguem amb 1 cullerada d'oli d'oliva i tan-quem el paper d'alumini. Ho deixarem coure durant 30 mi-nuts fins que l'all estigui tendre. Mentrestant, pelem i ta-llem la ceba, l'api i el cibulet. Courem a foc lent, en unacassola, amb l'oli d'oliva restant, la ceba i l'api durant 5 mi-nuts, remenant fins que estiguin tendres. Afegim les amet-lles i aboquem el brou. Ho portem a ebullició. Traiem l'alldel forn i en recollim la seua carn que triturarem. Ho afegima la cassola amb el full de llorer i ho deixem bullir a foc lent10 min. Treure'm les fulles de llorer abans de barrejar ambla crema i la llet.Servir les racions amb el cibulet, les llavors de magrana i lesrestes d'ametlles en lamines pel damunt.

SOPA D'ALL, AMETLLA I MAGRANAAquesta recepta

està compostaper alimentsfuncionals coml'all, les ametllesi la magrana. Ésuna sopa moltnutritiva, idealper als dies defred que méstard o més d'ho-ra vindran. Ésrica en minerals, com potassi, calci, fòsfor imagnesi. També aporta greixos monoinsa-turats i antioxidants. Una opció és escollir laversió descremada, o senzillament; eliminarla crema fresca, no tant per les kilocaloriesque pugui aportar sinó, pel tipus de greixque conté.

Lluïsa Garriga i BalaguéDiplomada en nutrició humana i dietètica Diplomada en infermeria

Aquesta sopa libanesa barreja sabors d'all amb ametlles cruixents amb un fons debrou de pollastre. Una barreja de sabors que es van despertant gràcies a la magrana.

Page 22: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3 DE NOVEMBRE DE 201722 serveisdiarimésebre www.mesebre.cat

SECCIÓ PATROCINADA PER:

SECCIÓ PATROCINADA PER:

PASSATEMPS

DISNEY

SOLUCIÓ

TELÈFONS D’INTERÈS: Emergències ·  Mossos  d’Esquadra ·  Bombers ·  Urgències  (Ambulàncies) 112

MÉS EBRE RECOMANAÀries20/3 al 19/4

Estàs en un període molt seductor, creatiu ilúdic, però no pretenguis que arribi la perso-na dels teus somnis en pocs dies. Si no etcuides tu és impossible que milloris.

Una nova persona apareixerà en la teva vidai et sentiràs fortament atret per ella. No etdescontrolis, tu ets més important que qual-sevol assumpte de treball.

Taure20/4 al 19/5

Els teus plantejaments en l’amor et podenservir per agafar impuls i consolidar la tevaimatge respecte a la teva parella. Aprofita elteu dia de descans per airejar-te i relaxar-te.

No et resultarà fàcil negociar amb la tevaparella. Potser et posaràs una mica nerviós.Respecte a la salut, avui disposaràs de moltaenergia física.

Bessons20/5 al 21/6

No vols tenir desavinences amb ningú. Et vede gust passar el dia tranquil. Respecte a lasalut, has de millorar en nivell de qualitat enel teu menjar.

Pots rectificar moltes coses de la teva vidaamorosa, però no totes són tan importantscom tu creus. No estàs per orgues i qualsevolexcés que fas costarà car.

Cranc22/6 al 21/7

Et sentiràs millor saps diferenciar l’amor del’amistat. Empra la teva energia a lluitar perobjectius que et valguin la pena o acabaràsdeprimit.

És un bon dia per viure una aventura o perdonar-li a la relació que tinguis una bonaempenta .Avui tindràs una jornada carrega-da de compromisos.

Lleó22/7 al 22/8

Busca l’estabilitat en la teva vida sentimental.Si permets que els teus comentaris no siguinencerts acabaràs patint-los en la teva pròpiacarn. Dosifica’t per a no esgotar-te en excés.

Aquari20/1 al 18/2

Venus transitat per la teva casa set indica unperíode intens però dolç en les teves rela-cions de parella. Respecte a la salut, evita lessituacions que et produeixin intranquil·litat.

Verge23/8 al 21/9

El trànsit de Venus per la teva casa vuitreflecteix que en aquest moment tot relacio-nat amb la teva sexualitat augmenta de tem-peratura.

Peixos19/2 al 20/3

Les relacions que estiguin en punt mort, ique fan l’efecte que són un llast , seranobjecte de canvi. La millor manera de regu-laritzar el teu excés d’energia es fent esport.

Balança22/9 al 22/10

Escorpí22/10 al 21/11

Sagitari21/11 al 21/12

Capricorn21/12 al 19/01

L’horòscop

Page 23: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3 DE NOVEMBRE DE 2017 23serveis diarimésebrewww.mesebre.cat

IMMOBILIARIAÑ

L'Ampolla. LLoguer.Local comercial 55m2,molt bé situat enfront delclub naútic. Ampli aparador,sòl de parquet. Sala gran idespatx bany. Tel:670516520

Llogo Bar-Restaurant a TortosaBON PREU Tel. 646 106 981

Venc terreny de taronges,3 jornals, a Santa BàrbaraTel. 628 591 418

SERVEISÑ

TREBALLÑ

VARISÑ

RELAXÑ

COMPRO PÀRQUING

“CENTRE TORTOSA"Tel. 639 594 527

LLOGUER PÀRQUING

PLAÇA ESTADI(FERRERIES-TORTOSA)

639 594 527

24H CATALANASALIDAS

A DOMICILIO.VEHICULO PROPIO.

50€Tlf. 664 149 258

TÈCNICS TITULATS ENJARDINERIA

- Podes, gespa, escarifica-cions, control de plagues

(palmeres i altres), optimitza-ció del reg, rocalles, etc...PRESSUPOSTOS DENOVA CREACIÓ DELSEU JARDÍ I/O MANTE-NIMENT SENSE COMPROMÍS

Som PROFESSIONALSamb TITULACIÓ acadèmi-ca, ASSEGURANÇA de

responsabilitat civil, carneti CERTIFICAT d'aplicadorde productes fitosanitaris,pla d'higiene i SEGURETAT

al treball en vigor.Tel. 615 24 66 99

www.florestajardineria.com [email protected]

OFERTA CATALANA

PLANTA DE LUJOMASAJES RELAJANTES COMPLETO 20€DISCRETO

INDEPENDIENTETlf. 664 149 258

CHICOSCACHONDOSSomos dos chicosde compañía

DOTADOS

XXXLTlf. 698 672 930

COMPROtractors, cotxes,4x4, furgonetes...

i tot tipus demaquinària

· No importa l'any nil'estat

Màxima serietat.

tlf: 686 979 513Pere

Vols anunciar-te?

Aquest és el teu espai privilegiat de

PUBLICITAT877 180 [email protected] t’ho pensis més!

Vols anunciar-te?

Aquest és el teu espai privilegiat de

PUBLICITAT

877 180 [email protected] t’ho pensis més!

-TENS OBLIDADAALGUNA COSA

D'ESCALÈXTRIC?

-JOGUINESANTIGUES?

ComproEscalèxtricNo importa estat, ni anti-guitat. Cotxes, recanvis,pistes circuits sencers.

PASSO A RECOLLIR PAGO EN EFECTIU

Contesto WhatsApp i E-mail.

tlf: 699 640 547Mario

HABITACIONS D'HOTELPER HORES

MATÍ O TARDATV i Wifi inclòs

màxima discreció25€ (Iva inclòs)

Posibilitat de parking cobertSant Carles de la Ràpita977071658

VENC GRANJA DE PORCS1050 ANIMALS. TERME ALDOVER

(A 3 KM. DELS REGUERS)TEL. 977 47 40 80

(DE 13H A 14H)

FES QUE EL TEU COTXE SEMBLI NOU !

Neteja en profunditat d'exterior i interior detapisseries i aplicació de cera.

Reparació de rallades, recuperació de plasticsi vinils. Polit de pintura i fars (30€/2unitats)

Desabonyegat sense pintar (calamarsa, copslaterals, cops d´aparcament)

Recollim i entreguem a domicili, prestemcotxe de sustitució.

PREUS MOLT ECONOMICS!

Telf: 663971374 facebook: bypcarlarapita

Vols anunciar-te a ?

877 180 [email protected]

No t’ho pensis més!

15.000EXEMPLARS SE BUSCAN FAMILIAS

EN ST. CARLES DE LA RÁPITA Y L’ AMPOLLA

para acogida de estudiantes extranjerosentre 14 y 17 años.

ESTANCIAS CORTAS, REMUNERADAS Y COMPATIBLES CON SU ACTIVIDAD HABITUAL.

TEL. 661 752 959

Page 24: PLANES 7 I 15 «» ebre2017/11/03  · diari DIVENDRES 3 NOVEMBRE DE 2017 núm. 884 15.000 EXEMPLARS ebre PLANES 7 I 15 Pr esó incondicional per als vuit conse lrsdt iuï b am 5 0.

DIVENDRES 3DE NOVEMBRE

DE 201724

diarimésebre A L’ÚLTIMA

www.mesebre.cat

Ja ha començat la cam-panya de difusió i sensibi-lització sobre les malaltiesinfeccioses que precediràels programes de LaMarató a TV3 i CatalunyaRàdio el diumenge 17 dedesembre, en la seva 26aedició. Segons ha explicatel doctor Jordi Carratalà,cap de servei de MalaltiesInfeccioses de l'Hospitalde Bellvitge, "Les malal-ties infeccioses són lesresponsables d'una decada tres morts al món.Passen aquí i ara i enspoden afectar a tots".Entre les situacions mésgreus, hi ha la sèpsia, unainfecció generalitzada quecausa deu morts diàries aCatalunya i greus seqüelesals que sobreviuen. Pelque fa als tractaments,Carratalà ha explicat que"la resistència als antibiò-tics implica complicacionsen el tractament, fet quel'OMS qualifica com "elproblema de salut actualmés greu del món". Lasituació es pot agreujarfins al punt que "l'any2050 es podrien arribar aproduir deu milions demorts anuals per infec-cions".Una de les moltes associa-cions i col·lectius del nos-tre territori que s'implicaen La Marató és el col•lec-tiu de Dones d'Ascó. L'any1988, una colla de dones,amb ganes de treballar,van constituir aquestcol·lectiu que no ha paratde créixer i que a horesd'ara compta amb més de300 sòcies. Parlem amb laseua presidenta, Mª LluïsaGimeno.

Més Ebre: Aquest dissabte4 de novembre el Col·lec-tiu de Dones d'Ascó, ambla col·laboració del'Ajuntament, participa-reu, un any més, en elsactes que es fan en benefi-ci de la Marató de TV3.Quines activitats teniuprogramades?MªLluïsa Gimeno:Dissabte 4 de novembre, ales 22.00 hores, al CasalMunicipal tenim unarepresentació de l'obra deteatre còmica "LA PROVA

DE L'OU" i Diumenge 5de novembre, a les 09.00hores, des de la Rambla,farem una caminada popu-lar fins al camp de Tir.En arribar esmorzaremamb tots els participants.

ME: El vostre col·lectiu ésforça actiu. Quines serienles activitats que destaca-ries durant aquests últimsanys?LLG: Per citar-ne algunes,podem parlar de la cele-bració de Santa Àgueda, latrobada de puntaires, elberenar de les sòcies, l'or-ganització d'actes per laMarató de TV3, actes delDia Internacional de laDona, Dia Internacionalcontra la violència degènere, cursos de ioga,d'informàtica, de mitja, degimnàstica, de puntes decoixí, demostracions decuina i molts projectes soli-daris. El 2014 vam treballarper l'Associació Jeroni deMoragas de Móra d'Ebre,el 2015 per l'AssociacióCatalana de TrastornsMetabòlics Hereditaris, el2016 per l'Associació deCelíacs de Catalunya, el2017 per a l'InstitutGuttmann. També dins dela Fira de Nadal que orga-nitza l'Ajuntament, hemcol·laborat amb el Bancd'Aliments.

ME: Es tractaria d'uncol·lectiu que vehiculainteressos, necessitats iobjectius comuns a mésd'afavorir la comunicació iles relacions interperso-nals. Per tot plegat, lespersones en són la peçaclau i la seva participació iimplicació és cabdal. En elvostre cas compteu ambmés de 300 sòcies.LLG: Doncs sí, la participa-ció de les persones és moltimportant, gràcies a laimplicació de totes lessòcies podem tirar enda-vant tots els projectes.

ME: Com hem dit sou uncol·lectiu força actiu.Quines seran les properesactivitats que teniu pro-gramades per a després dela Marató?LLG: Farem una sortida aAndorra i Barcelona.

ME: Quins són els vostresreptes?LLG: Aconseguir fer aques-ta entitat encara més gran,ja que nosaltres volem queel Col-lectiu el formin totesles dones que viuen aAscó. També defensar laposició de la dona davantla societat, per això enssumen a les campanyes envers la igualtat de gènere ien contra dels maltracta-ments.

Col·lectiu de Dones d'AscóPARLEM AMB

SOLIDARITAT

Volem que el Col-lectiu el formin totes les dones que viuen a Ascó