Primers passos

24
Més informació sobre Keynote Desplaceu-vos per les diapositives. Toqueu les imatges i el text i experimenteu l’aplicació de presentacions per a un dispositiu mòbil més potent de la història.

Transcript of Primers passos

Page 1: Primers passos

Més informació sobre KeynoteDesplaceu-vos per les diapositives. Toqueu les imatges i el text i

experimenteu l’aplicació de presentacions per a un dispositiu mòbil més potent de la història. 

Page 2: Primers passos

Presentacions Creeu presentacions noves i trobeu aquelles en què ja heu treballat. Els canvis es desen automàticament mentre treballeu.

DesferPodeu desfer qualsevol acció amb només un cop. Premeu i mantingueu premut per desfer l’acció.

Part 1: Familiaritzeu-vos amb KeynoteExploreu la barra d’eines.

Botons de la barra d’eines

Format: Configureu l’objecte o el text.

Inserir: Afegiu un gràfic, foto, taula o forma.

Eines: Compartir, notes del presentador…

Reproduir: Reproduïu la presentació.

Page 3: Primers passos

NavegadorAl Navegador trobareu totes les diapositives de la vostra presentació. Des d’aquí podreu afegir, esborrar, duplicar i agrupar diapositives, a més de disposar-les com vulgueu.

Afegir diapositivaPremeu el botó Afegir (+) per afegir diapositives a la vostra presentació.

Part 1: Familiaritzeu-vos amb KeynoteNavegueu, gestioneu i afegiu diapositives.

Page 4: Primers passos

Part 1: Familiaritzeu-vos amb KeynoteReordeneu i dupliqueu diapositives.

Duplicar diapositives Seleccioneu una dipositiva i, tot seguit, premeu de nou sobre ella per veure el menú. Seleccioneu Copiar, premeu un altre cop i seleccioneu Enganxar.

Ordenar diapositives Per reubicar una diapositiva, toqueu-la i, sense deixar de prèmer, arrossegue-la amunt o avall fins a la nova ubicació. Per seleccionar múltiples diapositives, toqueu-ne una i, sense aixecar el dit, premeu les altres amb un altre dit.

Page 5: Primers passos

Part 2: Treball amb objectesPersonalitzeu la vostra presentació amb text i imatges.

Copiar i enganxarPremeu un objecte per seleccionar-lo i, després, premeu Copiar. Premeu qualsevol punt per deixar de seleccionar l’objecte i, tot seguit, premeu el fons i seleccioneu Enganxar. Podeu moure l’objecte enganxat al lloc que vulgueu. Apareixeran guies quan l’objecte estigui alineat amb altres objectes.

Editar textPremeu dues vegades per seleccionar el text i comenceu a escriure.

HolaHola

HolaHola

Page 6: Primers passos

Manipuleu els objectes de la diapositiva.

Proveu-ho araPremeu i mantigueu premuda la papallona. Desplaceu-la per la pantalla, canvieu l’angle i amplieu-la o reduïu-la.

Moure, escalar i girarToqueu i mantingueu premut l’objecte i arrossegueu-lo a una nova ubicació. Per redimensionar-lo, arrossegueu dels marcadors de selecció. Per girar-lo, toqueu l’objecte amb dos dits i, sense deixar de prèmer, gireu-lo.

Part 2: Treball amb objectes

Page 7: Primers passos

Agrupeu i desagrupeu objectes de la diapositiva.

Proveu-ho araSelecioneu les bales de dalt i després premeu en qualsevol d’elles i trieu Agrupar. Això us permetrà desplaçar, redimensionar i girar totes les bales agrupades de cop.

Agrupant objectesPremeu i mantingueu premut un objecte per seleccionar-lo; a continuació afegiu més objectes a la selecció prement-los amb un altre dit. Per agrupar objectes, premeu qualsevol dels seleccionats i trieu Agrupar. Per desagrupar-los, premeu sobre un grup i seleccioneu Desagrupar.

Part 2: Treball amb objectes

Page 8: Primers passos

Part 2: Treball amb objectesAfegiu text o objectes.

Afegir objectes a aquesta diapositivaPremeu el botó Insertar i seleccioneu formes, text, gràfics, taules o les vostres pròpies fotos.

Page 9: Primers passos

Part 2: Treball amb objectesAssigneu un estil a la vostra presentació.

Com donar estil als objectesSeleccioneu un objecte de l’esquerra. Premeu el botó “Donar format” i trieu un estil disponible.

Hola.Hola.

Page 10: Primers passos

Part 2: Treball amb objectesVisualitzar dades amb gràfics.

Editar gràficPremeu el gràfic per seleccionar-lo. Després, seleccioneu "Editar dades" per mostrar l’Editor de dades del gràfic. Des d’allà, podreu editar les dades amb el teclat en pantalla.

Gràfics 3DPer girar un gràfic 3D, premeu-lo per seleccionar-lo i, després, arrossegueu el dit per la zona de rotació que apareixerà.

Page 11: Primers passos

Activar visualització de l’animacióPremeu el botó Eines i després premeu “Transicions i composicions”.

Afegir una transició animada entre diapositivesPremeu l’indicador de transicions que apareix al costat de la diapositiva al Navegador. A la finestra Transicions, desplaceu-vos per veure totes les transicions. Premeu la que us agradi per aplicar-la a la diapositiva. Premeu Fet per tancar la visualització de l’animació.

Part 3: Com afegir animacionsÉs fàcil fer la feina més entretinguda.

Page 12: Primers passos

Reproduir la presentacióPremeu el botó Reproduir de la barra d’eines. La presentació es reproduirà a tota pantalla.

Navegueu per la presentació mentre es reprodueixPremeu un cop o llisqueu el dit a l’esquerra per avançar a la diapositiva següent. Deslliceu el dit a la dreta per retornar a la diapositiva anterior. Proveu a visualitzar algunes de les fantàstiques transicions de Keynote.

Part 4: Presentació de diapositivesHa arribat el moment de reproduir la vostra presentació!

Page 13: Primers passos

Cargolar

Page 14: Primers passos

Cub

Page 15: Primers passos

Invertir pàgina

Page 16: Primers passos

Moviment màgic

Page 17: Primers passos

Creeu animacions sofisticades fent servir els mateixos objectes a dues diapositives. Modifiqueu la posició, la mida, la rotació i l’opacitat dels objectes, i deixeu que Keynote els animi automàticament durant la transició d’una diapositiva a l’altra.

Moviment màgic

Page 18: Primers passos

Salt Giravoltar Caiguda

Composicions d’objectesPodeu animar objectes de la diapositiva amb animacions de composicions d’objectes. Premeu la diapostiva per veure exemples a sota.

Page 19: Primers passos

Sortir del mode reproduccióQuan hàgiu acabat de presentar, només cal que pessigueu qualsevol punt de la diapositiva.

Part 5: ConclusióL’acabat perfecte per a la vostra presentació.

Page 20: Primers passos

Part 6: Com compartir la vostra feinaCreeu presentacions per a ús personal o per compartir-les.Compartir presentacionsPer compartir la presentació amb altres usuaris, premeu el botó Eines i seleccioneu “Compartir i imprimir”. Podreu enviar la presentació per correu o copiar-la a l’iTunes en un Mac o PC en format Keynote, PDF o PowerPoint.

Page 21: Primers passos

Part 7: Organització de les presentacionsConservar les presentacions agrupades en carpetes.

Manteniu l’ordreLa visualització Presentacions us ajuda a trobar i compartir les vostres presentacions. Premeu una presentació per obrir-la. Per compartir, duplicar o esborrar una presentació, premeu el botó Editar i, tot seguit, premeu la presentació que voleu seleccionar. La barra d’eines mostra opcions per compartir, duplicar i esborrar la vostra selecció.

Creació de carpetesPer organitzar les vostres presentacions en carpetes, premeu qualsevol presentació i, sense deixar de prèmer, deixeu-la anar sobre una altra.

Page 22: Primers passos

Part 8: L’iCloudDisposeu de les presentacions actualitzades a tot arreu.

Les vostres presentacions, els vostres canvis, a tot arreuUtilitzeu iCloud per emmagatzemar les vostres presentacions i tenir-les sempre actualitzades a l’iPad, l’iPhone o l’iPod touch. Qualsevol presentació nova que creeu o qualsevol canvi que feu apareixerà automàticament als altres dispositius iOS.

Page 23: Primers passos

És l’hora de provar Keynote.Ara que coneixeu les funcions bàsiques, comenceu a explorar Keynote creant la vostra pròpia presentació.

O visiteu http://help.apple.com/keynote/ipad/1.7/.

Si us cal més ajuda, premeu el botó Eines i després premeu “Ajuda”.

Page 24: Primers passos

Completeu el paquet ofimàticFeu volar la vostra creativitat amb el sorprenent conjunt d’aplicacions per a l’iWork que trobareu a l’App Store.

PagesPages combina potents eines

d’escriptura i composició amb la simplicitat de Multi-Touch, la qual

cosa us permet crear magnífics documents fent servir

només els vostres dits.

NumbersNumbers és l’aplicació de fulls de càlcul

més innovadora per al vostre iPhone, iPod touch o iPad. Sols prement unes quantes

opcions podreu crear taules i gràfics, afegir fotos i introduir dades.