Revista 2012 Escola Centcelles

download Revista 2012 Escola Centcelles

If you can't read please download the document

 • date post

  24-Oct-2014
 • Category

  Documents

 • view

  111
 • download

  5

Embed Size (px)

description

La revista de l'escola

Transcript of Revista 2012 Escola Centcelles

LA REVISTA DE LESCOLANDEXCARTA DE LA DIRECTORA ARTICLES CENTCELLES SENSE FRONTERES EL NOSTRE BLOC RENOVAT LESCOLA JA T EL SEU LIP DUB JORNADES DE PORTES OBERTES EDUCACI EMOCIONAL AULA DE LOGOPDIA REA DEDUCACI FSICA PROJECTES NOVETATS A LA BIBLIOTECA DE CENTRE PLSTICA EN ANGLS TREBALLEM AMB EUROPA TREBALLEM PER PROJECTES TREBALLEM PER RACONS ESCOLA VERDA ACTIVITATS LA CASTANYADA LA FIRA DE CONSTANT TURISME DE POSTAL EL NADAL A LESCOLA CONCERT DE NADAL EL NOSTRE CARNAVAL XERRADES I TALLERS VISITEM EL ZOO DE VALLS LA VELLA QUARESMA LA MONA EL NOSTRE SANT JORDI ANEM DE COLNIES A PRADES CANTNIA CARTA DE LAMPA ALUMNES DE 6 LES NOSTRES CLASSES EQUIP DE PROFESSIONALS 16 17 18 19 20 20 22 23 24 25 25 26 27 28 29 30 39Rosa Vergara Directora

1 2 4 5 6 7 8 9

CARTA DE LA DIRECTORAUn any ms us presentem la revista de lescola. s un recull de les activitats que porten a terme els nostres alumnes, una porta oberta al que es fa dins lescola, i tamb a les novetats i projectes que es duen a terme. Pensem que s molt important que tota la comunitat educativa conegui el nostre projecte i els avanos que, tant des del punt de vista pedaggic com dinnovaci i millora de qualitat educativa, sestan realitzant a la nostra escola. Per aquest motiu organitzem cada any Jornades de Portes Obertes, amb

10 11 13 13 14 16

lobjectiu que ens visitin i coneguin tant les famlies dalumnes del centre com les famlies de futurs alumnes. Cal destacar que aquest curs escolar ens hem introdut de ple en limpuls per la lectura. Els alumnes de primria, en grups reduts i a la nostra biblioteca, realitzen un treball sistemtic per millorar el gust per la lectura i tamb la seva capacitat lectora. Tamb, la participaci de la nostra coral en el Projecte Cantnia, la maleta viatgera, el treball deducaci emocional i totes les activitats per a la millora de la competncia lingstica en llengua anglesa (plstica en angls, intercanvis amb alumnes de diferents pasos, projecte Comenius, etc.). Ens trobem a la recta final del curs i s moment desfor i dedicaci per part de tots, conv consolidar tot el treball i tots els aprenentatges per obtenir els millors resultats. Aquest tamb s un moment per a la reflexi. En aquest sentit, volem mostrar la nostra satisfacci davant el comproms per la tasca educadora de tot el personal del centre. Davant les situacions difcils, el nostre tarann i el nostre projecte educatiu han tirat endavant de manera enrgica. Lesperit de superaci de tots, i el suport i collaboraci de tota la comunitat educativa i institucions han estat clau en el procs. Un procs que podem qualificar de constructiu per a la nostra instituci. Grcies a tots perqu s entre tots que fem lescola.

Nmero 8. Curs 2011/2012

LA REVISTA DE LESCOLAARTICLES CENTCELLES SENSE FRONTERESLescola Centcelles aquest curs 2011-2012 ha gaudit dexperincies molt positives. Tot seguit us parlarem de les activitats que hem realitzat amb altres pasos del mn. Videoconferncia amb Jap Lany passat va ser la primera vegada que vam fer una videoconferncia amb alumnes duna escola de Jap. Aquest any, hem tingut loportunitat de repetir-la. Alguns alumnes de cicle superior van preparar-se unes preguntes i el dia de la videoconferncia les van intercanviar amb altres que ens van fer. El fet de poder parlar en directe amb laltra part del mn s un fet que anys enrere era inslit. Avui dia i grcies a les tecnologies de qu disposem ha estat possible. Per ltim, loportunitat de conixer algunes caracterstiques de la cultura nipona els aporta un enriquiment personal. TAC 12 va venir a fer una gravaci i una entrevista per tal de fer-ne ress a les nostres comarques. http://blocs.xtec.cat/ceipcentcelles/2012/03/16/videoconferen cia-amb-japo-2/

Cartes amb altres pasos Grcies al Projecte Comenius que estem duent a terme a lescola, aquest any hem tornat a tenir loportunitat de cartejar-nos amb diferents escoles. En cursos passats ja ens vam escriure amb una escola dEslovnia per aquest any Aquesta experincia va ser molt positiva per moltes raons. Per una banda, la motivaci dels alumnes per seguir aprenent la llengua anglesa ja que van poder veure de primera m la utilitat daquesta llengua per a comunicar-se. Tamb ls de les noves tecnologies. est sent molt actiu. Comencem!

La revista de lescola2

Cartes amb Finlndia Els alumnes de cicle superior senvien cartes en angls amb lescola finlandesa. Aquesta activitat t beneficis importants en els alumnes. Els principals sn posar en prctica els coneixements adquirits a lrea de llengua anglesa i aprendre diferents aspectes de la cultura finlandesa. http://blocs.xtec.cat/ceipcentcelles/2012/02/09/cartes-afinlandia-2/ Cartes amb Irlanda Els nens i nenes de lescola dIrlanda ens van enviar unes postals de Nadal molt boniques, plenes de colors i fetes amb material reciclat.

http://blocs.xtec.cat/ceipcentcelles/2012/03/07/el-nostreprojecte-comenius/ Cartes amb Frana Desprs de la primera visita Comenius, que es va fer a la nostra escola, les mestres franceses van proposar escriures amb els alumnes deducaci infantil. Una altra vegada els protagonistes han estat P5 i s que el seu treball de lectoescriptura resulta molt ms beneficis amb aquesta experincia tan vivencial.

Els alumnes van rebre una carta i fotografies dels alumnes de Frana. Van estar molt contents i ara s el seu torn. Aquesta vegada van ser els alumnes de P5 els que van contestar. Juntament amb la mestra dangls van fer paper reciclat. Va ser tota una experincia! Els alumnes van poder veure els passos a seguir per fer paper reciclat. Desprs els van decorar amb gomets i hi van escriure bons desitjos. Esperem que gaudeixin amb aquest intercanvi.

http://blocs.xtec.cat/ceipcentcelles/2012/02/07/som-amicsduna-escola-de-franca/ Cartes amb Perpiny Desprs que diferents mestres valoressin positivament Les cartes van ser entregades en m a les mestres irlandeses a la 2a trobada del Projecte Comenius que va tenir lloc a Jamsa (Finlndia). escriures cartes amb altres escoles, aquest any hem volgut fer el mateix, per en llengua catalana. Conscients que els alumnes han de treballar lexpressi escrita en catal, vam poder contactar amb una escola de Perpiny, que va estar

3

LA REVISTA DE LESCOLA

LA REVISTA DE LESCOLAmolt interessada en mantenir aquesta relaci epistolar amb els nostres alumnes. Concretament sn els alumnes de 5 els que estan mantenint contacte amb aquesta escola privada de Catalunya del Nord. Aquest trimestre han fet una videoconferncia amb alumnes duna escola del Tarragons.

Desprs de preparar-se lexposici van poder fer-la en directe davant altres alumnes mitjanant el programa Skype. Un altre cop la tecnologia ens aporta bones prctiques.

Esperem que en treguin molt de profit i, mitjanant aquesta bonica experincia, puguin millorar el seu aprenentatge de la llengua catalana.

Com veieu lescola Centcelles s una escola oberta al mn, on les iniciatives dels mestres no tenen fronteres, on es treballa perqu els nostres alumnes aprenguin duna manera ben viva i puguin aplicar tot el que aprenen dia a dia. La nostra satisfacci s veure els nostres alumnes gaudir daquestes experincies que segur que recordaran en el futur.

EL NOSTRE BLOC RENOVATVideoconferncia amb lescola Camp Clar Els alumnes de 3r tamb han tingut una molt bona oportunitat per treballar lexpressi oral en llengua catalana. El bloc de la nostra escola (www.escolacentcelles.com) sha convertit en una de les vies ms importants de comunicaci de qu disposem. Prova daix s que el passat mes de

La revista de lescola4

febrer vam arribar a 10.000 visites! Mentre escrivim aquest article, ja en portem 15.581. s tota una fita que ens enorgulleix i que fa que tot lesfor i illusi que posem els mestres en el bloc es vegi recompensat.

(http://greeneuropecomenius.blogspot.com.es/). esperem!

Us

hi

Aquest curs hem fet una rentada de cara i mans al bloc i lhem reestructurat per complert. Hem aconseguit que la navegaci sigui ms dinmica i organitzada. Aix, podem trobar una secci per a cadascuna de les classes, des de P3 fins a 6, a ms de les destinades a diferents projectes (Educaci emocional, Escola Verda, Plstica en angls, Llengua i cohesi, Biblioteca, Comenius, Noves tecnologies i Coral). Els mestres ens organitzem per anar penjant totes les notcies importants, activitats, sortides, tallers... per a qu els alumnes i les seves famlies en puguin gaudir el ms aviat possible. A ms, recordeu que podeu deixar missatges com a resposta a les entrades del bloc. Fruit daquesta dedicaci, cal assenyalar que el portal per a professionals de lensenyament de la Generalitat de Catalunya (www.xtec.cat) va escollir una de les nostres entrades al bloc per a fer-ne ress i destacar-la a la primera plana de la seva web. Tamb us volem presentar el nou bloc que acabem destrenar a lescola. La biblioteca del Centcelles sho mereix. A http://bibliotecaescolacentcelles.blogspot.com.es/ trobareu tota la informaci sobre activitats danimaci a la lectura, tallers i novetats relacionades amb la Biblioteca. I no ens podem oblidar del bloc que fem amb la resta descoles europees involucrades en el nostre projecte Comenius. Per cert, ens han visitat ms persones mentre escrivem aquest article. Ara ja en tenim 15.609.

LESCOLA JA T EL SEU LIP DUBAquest curs lescola ha presentat el seu LIP DUB. Es tracta dun vdeo en el que participen tots els alumnes, mestres, PAS i monitores de menjador cantant una can, filmant una seqncia contnua sense talls. Es realitza seguint un itinerari per diferents espais del centre. Lelaboraci no va ser gens fcil per ens en vam sortir prou b.

5

LA REVISTA DE LESCOLA

LA REVISTA DE LESCOLAPrimer de tot vam escollir la can, el Build me up buttercup de The Foundations, la vam trobar molt encertada i amb una msica molt animada per fer-ne una adaptaci lliure, canviant completament la lletra i el ttol: Lesc