Revista Escola Ferreries

download Revista Escola Ferreries

of 32

 • date post

  10-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  224
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Articles realitzats pels alumne de l'Escola

Transcript of Revista Escola Ferreries

 • Revista de lEscola Ferreries-Tortosa ANY XVI Curs 2009/2010 Nm. 44Revista de lEscola Ferreries-Tortosa ANY XVI Curs 2009/2010 Nm. 44

  Visquem lescolaVViissqquueemm lleessccoollaaEEnnttrree ccaassttaannyyeess ii ppaanneelllleettssEEnnttrree ccaassttaannyyeess ii ppaanneelllleettss

  lleess aaccttiivviittaattsshhaann ccoommeennccaatt,

  lleess aaccttiivviittaattsshhaann ccoommeennccaatt,

 • Curs 2009/2010 N 44VV isquem lescolaisquem lescola P U B L I C I TP U B L I C I T AA TT

  22

  Finisterre, 7 Don lvar, 3-5 43897Campred Tel./Fax 977 597 191

  ngel Mulet Isabel HidalgoEspuny Molina

  Presentant el rebut de lAMPA selsaplicar el 10% de descompte

  Tel.: 977 59 70 72 Fax: 977 59 75 48Poligon Ind. Baix Ebre, Parcel.La77-78 Carrer-H 43.897 Campredo-

  Tortosa (Tarragona)

 • Curs 2009/2010 N 44VV isquem lescolaisquem lescola P U B L I C I TP U B L I C I T AA TT

  33

  Polgon Industrial BAIX EBREAv. del Jap. Parcella n 132

  43897 Campred Tortosa (Tarragona)Tel. 977 597 411 Fax 977 597 423

  www.congelatslluis.com

 • E D I TE D I T O R I A LO R I A L

  44

  pag 2-3Publicitat

  SS u m a r iu m a r i

  pag 4Editorial

  pag 5-6Centre

  pag 7-8AMPA

  pag 9Aula dacollida

  pag 10-11-12Infantil: P3-P4-P5

  pag 13-14Inicial: 1r-2n

  pag 15-16-17Centrals P3 A, B i C

  pag 18Sortides Escola

  pag 19-20Mitj: 3r-4t

  pag 21-22-23Superior: 5-6

  pag 24Educaci fsica

  pag 25Angls

  pag 26Msica

  pag 27Aula de cincies

  pag 28-29Biblioteca

  pag 30-31Publicitat

  Curs 2009/2010 N 44VV isquem lescolaisquem lescola

  Nm. 44 desembre 2009

  Consell Editor:Associaci de Mares i Pares dAlumnes i Escola FerreriesDisseny i maquetaci:Associaci de Mares i Pares dAlumnes, Escola Ferreries i Josep M. BoldAssessorament lingstic:Llusa Morell i Sofia RodaImpressi: Impremta Querol, SLDLT-378/1995Consell de Redacci:M. Jos Ros, Yasmina Mayor, Susanna FerreresRedacci del Butllet:Av. Marcell Domingo, 28 - TortosaLes opinions expresades en els diferents treballs que es publiquen snexclusives dels seus autors. En cap cas implica necessriament que LaRevista o els mateixos editors les comparteixen

  A les portes de Nadal, tothom aprofita per fer balan delany que est a punt dacabar.Malauradament, aquest no ha estat un any per a recordaramb molt de goig: crisis, fuita a les empreses, canvi climtic,segrestos, guerres i fam han estat titulars dels diaris durantmolts dies.Una visi global, no ens dona una molt bona perspectiva, persi comencem a fixar-nos en el nostre entorn, ens adonaremque amb petits gestos podem canviar i millorar molt les rela-cions amb tots els que ens envolten.Amb un somriure als llavis, un bon dia, bona tarda, o uncom va aix? es pot convertir en una porta oberta a iniciarun dialeg-relaci amb els ms propers.Donant un bon exemple des de baix, potser arribarem a unpunt on les relacions, a un punt ms alt, aparcarien egoismesi rancors i en lloc de discussions i haurien jocs i en llocdobligacions i haurien vocacions.Invoquem doncs, lesperit de Nadal per a que ens faci durarel goig daquests dies i que lany nounascut realment vinguiamb un pa sota el bra.

  BON NADAL i FELI ANY NOU !

 • Ara fa quatre anys que la nostra escola vainiciar una experincia de collaboraci entreadministracions que ha fet possible que elDepartament d'Educaci i l'Ajuntament deTortosa treballin de manera coordinada perafavorir la cohesi social, la interculturalitattot potenciant l's de la llengua catalana.

  Entenem que l'educaci s el motor de lasocietat, s per aix que valorem moltpositivament aquesta iniciativa oberta iinnovadora que aposta pel desenvolupamentcomunitari del nostre municipi.

  Avui, i seguint l'esperit del Pla Educatiud'Entorn (PEE) de portar a terme un treballbasat en la collaboraci, us presentem elprograma d'activitats del curs 2009-2010amb un increment d'un total de 27 activitatsofertades al catleg, ms els tallers d'estu-di assistit, els jocs de llengua i els tallers defamlies. Des del comproms illusionat decontinuar la tasca iniciada, i amb el fermpropsit d'aconseguir les fites proposades,us agram la vostra collaboraci i partici-paci, alhora que us encoratgem a fervostres aquestes propostes per a aquestcurs escolar.

  Les actuacions d'un PEE s'emmarquen dinsels segents objectius: incrementar l'xitescolar, millorar el vincle entre famlia,escola i entorn, enfortir les xarxes educa-tives i la participaci en activitats de lleure,reduint desigualtats entre collectius.

  C E N T R EC E N T R E

  55

  Curs 2009/2010 N 44VV isquem lescolaisquem lescola

  PLA EDUCATIU DENTORNProjecte d'actuacions del Pla educatiuProjecte d'actuacions del Pla educatiud'entorn de la nostra escola.d'entorn de la nostra escola.

  11. Incrementar l'xit acadmic i elsuport escolar.

  Biblioteca, Estudi assistit,Jocs de llengua, Contacontes,Informtica i Angls.

  22. Potenciar espais de convivncia i decomproms cvic.

  Activitats esportives:Psicomotricitat, Jocs motrius,Jocs populars, Bsquet,Handbol, Futbol Sala,Batuka, Jocs Infantils,Atletisme, ExpressiCorporal i Escacs.

  Activitats artstiques:Dansa, Teatre i Manualitats.

  Programa d'educaci alimentria i hbits devida saludable a l'escola.

  33. Enfortir els vincles entre les famlies iel centre educatiu.

  Servei de guarderia deltaller de famlies.Acollida matinal.Taller de famlies.

 • C E N T R EC E N T R E

  66

  Curs 2009/2010 N 44VV isquem lescolaisquem lescola

  MicronotciesMicronotcies AvaluaciEl passat 11 de novembre es van realitzar les proves d avaluaci diagnstica alsalumnes de cinqu. La prova ens permetr analitzar lassoliment de la competnciacomunicativa lingstica (catal i castell) dels nostres alumnes al final del ciclemitj deducaci primria.Daltra banda, durant el proper ms de maig est previst realitzar lavaluaci deducaciprimria als alumnes de 6. Aquesta ser una prova de competncia lingstica (catal,castell i angls) i de competncia matemtica. s externa (venen a fer-la avaluadorsdaltres centres) i els pares rebreu l informe sobre els resultats dels vostresfills/es.Ambdues proves tenen un carcter orientador i formatiu per als centres i informatiu per ales famlies i per al conjunt de la comunitat educativa. No tenen, per tant, cap efecte enl expedient acadmic individual de lalumnat. Grip AAtenent les recomanacions del Departament de Salut davant el possible contagi de grip A,shan installat dispensadors de sab i de paper per tots els lavabos. La compra daquestsdispensadors ha anat a crrec de lAMPA, la qual cosa volem agrair-li des del centre.Recordem a les famlies que, tal i com consta a la carta que van rebre del directorterritorial del Departament de Salut, els alumnes amb smptomes compatibles amb lagrip , no han de tornar a lescola fins passades 24 hores sense febre (sense queprenguin antitrmics), reduint aix el contacte amb persones sanes. HorariAprovat en Consell Escolar el curs passat, hem comenat amb el nou horari: Educaciprimria de 8:30 a 13:00 hores i de 15:30 a 17:00 hores i educaci infantil de 9:30 a 13:00i de 15:30 a 17:00 hores.Recordem que lhorari dobertura s 10 minuts abans i el de tancament 10 minuts desprsde cadascuna de les hores.En cas que puntualment no es pugui complir lhorari dentrada a lescola, cal passar perconsergeria o secretaria des don acompanyaran als xiquets/es a la classe.Per un bon funcionament del centre demanem puntualitat tant en les entrades com en lessortides. Equipament TICAcollint-nos a la campanya general dEquipaments TIC del Departament dEducaci, es varealitzar la petici de material que ha arribat al centre durant aquest primer trimestre.Lequipament rebut s el segent: una estaci meteorolgica, una pantalla amb elseu corresponent kit de projecci, dues pissarres interactives, 10 ordinadors porttilsestndards i 4 ordinadors porttils lleugers. Campanyes solidriesCom cada any lescola es solidaritza amb les entitats segents: SOS frica; recollida deroba, mantes, calat...Creu Roja; material escolar i Critas; aliments de primera necessitat.Agram a les famlies la seua collaboraci.

 • A M PA M P AA

  77

  Curs 2009/2010 N 44VV isquem lescolaisquem lescola

  EL NOSTRE MENJADOR

  Aquest curs hem comenat el menjador amb noves mesures organitzatives: higiniques, recomanadesper l'Administraci i horries. Aix implica un reajustament en el temps de lleure i la franja horriadels pats. El menjador disposa de cuina prpia amb tres cuineres contractades per l'AMPA .El curs passat la Diplomada en Nutrici Humana i Diettica, Alba Huerta Grau, va fer un treball(en el marc del Pla Educatiu d'Entorn) sobre "El menjador escolar": recomanacions generals,valoraci nutricional dels aliments,exemples de mens escolars,... Va estudiar els mens de lanostra escola fent-ne una valoraci fora positiva quant a adequaci i freqncia delsmens en els tres plats dels pats.Seguint els seus suggeriments aquest curs hem augmentat el consum de llegums i redutel consum de lctics. Tamb va realitzar xerrades informatives molt interessants tant als alumnes com a lesfamlies. Aquest curs continuarem !La cuina ha renovat alguns dels electrodomstics: una talladora d'embotits ms moderna i unfrigorfic.Finalment, recordar-vos que podeu parlar amb les monitores del menjador prvia cita dinsde l'horari establert: de 13 a 13.20 i de 14.30 a 15 hores.Els mens mensuals podeu consultar-los a la web del centre: http://www.xtec.cat/ceipferreries,dins de l'apartat serveis, AMPA.Continuarem informant-vos en properes edicions.

  INFORMACIONS XERRADES

  Us informem que enguany tornem a tenir entre nosaltres a Alba Huerta treballantamb els nens/es sobre nutrici i alimentaci. A les famlies ens oferir xerrades elssegents dies:

  11 de febrer de 2010, a