Revista núm.21 Escola Misericòrdia

download Revista núm.21 Escola Misericòrdia

of 36

 • date post

  28-Jan-2018
 • Category

  Education

 • view

  1.496
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Revista núm.21 Escola Misericòrdia

 1. 1. 1 NM. 21NM. 21NM. 21NM. 21 Curs 2016Curs 2016Curs 2016Curs 2016 ----2017201720172017 EL LLAPIS REVISTA DEREVISTA DEREVISTA DEREVISTA DE LESCOLA MISERICRDIALESCOLA MISERICRDIALESCOLA MISERICRDIALESCOLA MISERICRDIA EDIFICI PRIMRIA EDIFICI INFANTIL EDIFICI AUXILIAR EL NOSTRE HORT
 2. 2. 2 LEDITORIALLEDITORIALLEDITORIALLEDITORIAL La nostra escola, lEscola Misericrdia s com un hort, com un jard. De la mateixa manera que jardiners i jardineres cuiden molt b del seu jard, les mestres i els mestres prenem cura dels infants. A lhort fem moltes feines: plantem, adobem, reguem, traiem males herbes, esporguem, collim... A lescola tamb hi fem moltes tasques i cuidem del nostre planter: els nens i nenes. Aquesta funci s molt important perqu della en depn el seu futur i el futur de tota la societat. Lescola s un mn on tots hi cabem, on tots hi tenim el nostre sentit de ser. Treballem junts i en xarxa tot lequip docent, el personal no docent, les mares, els pares, les nenes i els nens. I s aqu, en el dia a dia, on establim les relacions de respecte, damor, de pau, de comu- ni, de reflexi,... Treballem junts per aconseguir que lalumnat creixi fort, segur de si mateix, amb coneixements, formaci i educaci. I tamb lentorn participa en aquesta acci. Per a assolir tot aix cal molt desfor, per ho estem aconseguint. Al llarg de tot el curs hem fet moltes activitats i de tota mena. Tota la comunitat educativa hi participa gustosa, amb voluntat i alegria. Si entreu al nostre blog de lescola i al de la biblioteca ho podreu veure. Hem commemorat festes tradicionals: Misericrdia, la Castanyada, el Ti, Nadal, Reis, Carnaval, la Mona de Pasqua i Sant Jordi. Hem celebrat altres actes: el Festival de Nadal, Mostra de teatre, Jor- nades Culturals, la V Cursa i els Jocs Florals.
 3. 3. 3 Hem participat en la Gran Nadala, Nadales a la televisi, Infants ciuta- dans, Fem Coral, en els programes Cap nen sense saber nedar, Aprenem junts, III Trobada dEscacs, III Trobada Vine al meu pati, Educaci viria, Certamen de Lectura en veu alta, Estudi assistit, Estu- di en famlia... No oblidem els nombrosos tallers que hem fet: Els pollets, Els gossets, Fer motlles, Salut dental, Els tions, Terpia a quatre potes, Energies renovables, Rastres, Educaci viria, El bagul misteris, La teva ener- gia, Els diables a lescola, Fem castells, Internet segura... Tamb hem dincloure les sortides: anar al Museu Picasso, al port de Tarragona, a conixer la Tarragona romana, Mont-roig i lermita, al Te- atre, al Museu, a la Pizzeria, visitar la Caserna dels Mossos dEsquadra, participar en la Vella Quaresma, veure lExposici Herois ocults, descobrir el Modernisme , i, naturalment les colnies a Vallfogona de Riucorb. I s clar hem confeccionat murals, cuidat lhort, buscat informaci, escrit, llegit, estudiat, explicat, escoltat, dibuixat, cosit, comparat, ... i acomplit un pila de tasques per a adquirir tots els coneixements i competncies bsiques. Des daquesta editorial vull agrair a les famlies i lAMPA, a lAjunta- ment, al Departament dEnsenyament, al Centre Cvic, la Fundaci Bo- cio, la Fundaci La Caixa i altres empreses i entitats el seu suport i collaboraci; als nens i nenes el seu treball i esfor; a tot lequip do- cent la seva professionalitat, responsabilitat i bona disposici. Tot ai- x fa possible avanar en la formaci dels nostres estimats infants.
 4. 4. 4 SUMARISUMARISUMARISUMARI P3. Menta Pg. 6 7 P4. Espgol Pg. 8 9 P5. Julivert Pg. 10 11 1r. Canyella Pg. 12 13 2n. Roman Pg. 14 15 3r. Ans Pg. 16 19 4t. Camamilla Pg. 16 19 5. Tarongina Pg. 20 21 6. Safr Pg. 22 23
 5. 5. 5 Msica. Pg. 24 25 Religi. Pg. 26 27 E. Especial Pg. 28 29 E. Fsica Pg. 30 31 Angls Pg. 32 33 Aula dacollida Pg. 34 35
 6. 6. 6 P3. MENTAP3. MENTAP3. MENTAP3. MENTA Pintem ous per decorar la classe Els pollets es van fer grans! Que bufons que sn!
 7. 7. 7 Mireu quines mones que vam fer! BONSSIMES!!!
 8. 8. 8 P4. ESPGOLP4. ESPGOLP4. ESPGOLP4. ESPGOL ELS PETITS POETES DE p4ELS PETITS POETES DE p4ELS PETITS POETES DE p4ELS PETITS POETES DE p4
 9. 9. 9 amb la pissarra digitalamb la pissarra digitalamb la pissarra digitalamb la pissarra digital
 10. 10. 10 P5. JULIVERTP5. JULIVERTP5. JULIVERTP5. JULIVERT
 11. 11. 11
 12. 12. 12 1r.CANYELLA1r.CANYELLA1r.CANYELLA1r.CANYELLA
 13. 13. 13
 14. 14. 14 2n. ROMAN2n. ROMAN2n. ROMAN2n. ROMAN Per treballar de manera dinmica i divertida la nostra alimentaci ens hem inspirat en Giuseppe Arcimboldo, pintor itali, conegut sobretot per les seves representacions de la cara humana a partir de flors, fruites, plantes, animals o objectes. Llavors la classe de segon ha treballat el quadre de LHortel amb la seva tcnica: Que el teu aliment sigui la teva medicina i que la teva medicina sigui el teu aliment Hipcrates, segle V a. de C. Som el que mengem Ludwig Feuerbach (Ensenyament de lalimentaci, 1850)
 15. 15. 15
 16. 16. 16 3r i 4t3r i 4t3r i 4t3r i 4t Sortida a Mont-Roig EL PASSAT 8 DE MAIG, LES CLASSES DE 3r I 4t VAM FER UNA SORTIDA DES DE MONT-ROIG FINS A LERMITA DE LA MARE DE DU DE LA ROCA! VAM GAUDIR MOLT DEL DIA I ENS HO VAM PASSAR DALL MS B!
 17. 17. 17 ANS IANS IANS IANS I CAMAMILLACAMAMILLACAMAMILLACAMAMILLA
 18. 18. 18
 19. 19. 19
 20. 20. 20 5.TARONGINA5.TARONGINA5.TARONGINA5.TARONGINA Barcelona: Museu Picasso UN RECORREGUT PER REUS: EXPOSICI HEROIS OCULTS, INVENTS GENIALS, OBJECTES QUOTIDIANS Descobrim inventors dobjectes quotidians TARRAGONA: Trraco pas a pas Viatgem al passat
 21. 21. 21 REUS: EDUCACI REUS: CERTAMEN DE LECTURA REUS: EL MUSEU QUINA MINA Experimentem amb els minerals Efervescncia amb cid i Propietats organolptiques DuresaDiafanitat i Color de la ratlla Densitat Llusor i magnetisme Fluorescncia
 22. 22. 22 6. SAFR6. SAFR6. SAFR6. SAFR
 23. 23. 23
 24. 24. 24 MSICAMSICAMSICAMSICA Aquest curs s el quart any que lescola Misericrdia participa al Fem Coral de la ciutat de Reus. Els alumnes que van representar la nostra escola han segut el grup de cin- qu. Els quals han estat treballant moltssim per realitzar aquesta gran actu- aci. Tot seguit podreu saber amb qu consisteix aquesta activitat: QU S EL FEM CORAL? El Fem Coral s una trobada multitudinria descolars de la ciutat que es re- alitza al voltant de la msica. Aquesta festa cultural consisteix en fomentar laprenentatge de la msica i del cant coral entre lalumnat com un element integrador, de convivncia i cohesi social, i contribuir a la creaci de corals infantils a partir de les mateixes escoles. El Fem Coral compta amb la collaboraci de l'entitat Arcdia de qui en de- pn la part de direcci i coordinaci musical. L'Anton Colom, imparteix la for- maci especfica musical als mestres de msica de les escoles que hi partici- pen i dirigeix el concert del Fem Coral des de fa anys. QUI HI PARTICIPA? Ms d'un miler d'escolars participen en la 18a edici del programa educatiu Fem Coral, impulsat per la regidoria d'Ensenyament i Poltica Lingstica de l'A- juntament de Reus. COM S TITULA LA CANTATA? Aquest curs, la cantata es titula Tots els camins porten a Reus. Mitjanant la msica coneixem una mica dhistria de la ciutat.
 25. 25. 25 I TAMB HEM PARTICIPAT A la nostra escola tamb hem participat en la creaci dels cartells del Fem Coral , i hem escollit perqu la representi el cartell del Guille Rojas Ortega. Si esteu interessats en visitar-los, la regidoria dEn- senyament i Poltica Lingstica tamb impulsa una exposici de cartells escolars del Fem Coral que es podr visitar al Centre de Lectura i al www.reus.cat uns dies abans del concert de final de curs. Des de principi de curs estem treballant el programa del repertori anual que es treballa a classe amb lalumnat i preparar el concert de cloenda que sa- drea a les famlies a final de curs.
 26. 26. 26 RELIGIRELIGIRELIGIRELIGI Aquest any a Religi hem fet un pessebre molt bonic i diferent. Lhem fet tot amb figuretes de plastilina. I l hem fet entre tots els nens i nenes dels cursos de Primria.
 27. 27. 27 Vam participar en el 88 Concurs de Pessebres que va organitzar la Congregaci Mariara de Re- us, i vam quedar finalistes. Vam guanyar un premi ! La Bianca el va anar a recollir el dia 21 de gener al Teatre del Collegi La Salle. Bianca Persa
 28. 28. 28 E. ESPECIALE. ESPECIALE. ESPECIALE. ESPECIAL JOCS DESTRATGIAJOCS DESTRATGIAJOCS DESTRATGIAJOCS DESTRATGIA Si seguim els passos indicats serem capaos daconseguir-ho. Colloquem Ens concentrem Pensem Busquem la soluci La soluci dependr de les meves estratgies. Shan de moure els cotxes segons la posici collocada i lobjectiu s aconseguir que noms surti el cotxe vermell per la sortida. Comeno pel nivell 1 i si ho aconsegueixo podr passar al nivell 2, aix fins arribar al 40.
 29. 29. 29 Treballem per parellesTreballem per parellesTreballem per parellesTreballem per parelles Anomenem els noms dels animals. Expliquem com sn, qu mengen i les lletres que t el seu nom. Un li explica a laltre i haur de recordar quin animal li ha tocat. Descodifiquem el nom de lanimal i el colloquem amb la seva imatge. Si tenim dificultats per saber de quin animal es tracta ajudem al company mitjanant pistes.
 30. 30. 30 E. FSICAE. FSICAE. FSICAE. FSICA
 31. 31. 31
 32. 32. 32 ANGLSANGLSANGLSANGLS Durant aquest curs hem realitzat activitats molt diverti- des amb lobjectiu de que els nostres alumnes desco- breixin duna forma dinmica i motivadora laprenentatge de la llengua estrangera, Hem creat in- vents , nous jocs, llibres de cuina, hem fet representa- cions del vocabulari o fins i tot hem realitzat menjar amb plastilina i moltes activitats ms sempre seguint les instruccions en llengua estrangera del nostre teacher. Aqu teniu alguns exemples!
 33. 33. 33
 34. 34. 34 A DACOLLIDAA DACOLLIDAA DACOLLIDAA DACOLLIDA Els nens i nenes de Cicle Superior de laula dacollida, co