TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

84
art i més... cinema música La Familia Irreal El musical 44 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona Grans llegendes Maridatges literaris Nº 40 novembre-desembre 2012 el club de cultura

description

Revista TR3SC número 40. Novembre-desembre 2012

Transcript of TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Page 1: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

art i més...cinemamúsica

La Familia Irreal El musical

44 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona

Grans llegendesMaridatges literaris

Nº 40 novembre-desembre 2012el club de cultura

Page 2: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012
Page 3: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

CLUB TR3SCDirector: Miquel CurantaEdició de continguts: Elisenda BarcelóCaps d’àrea:

Arts escèniques: Elisenda LaraMúsica: Vanessa MingoCinema: Olga DíazMuseus i Espais Culturals, Rutes i Vins:

Patrícia de GolferichsLlibres: Patrícia de GolferichsCoordinador territorial: Rubén GarciaCap de mitjans on-line i

sistemes de venda: David Sabaté Mitjans on-line: Marta BernabéCap de serveis: Ester PérezLogística: David VelaController de serveis de venda:

Ana Arenas

Tel. 902 33 90 33Correu electrònic: [email protected]

EDITA ZETACORP (Grupo Zeta)Consell de Cent, 425, 5a planta08009 BarcelonaFax 93 265 14 13Gerent: Òscar VoltasCoordinació editorial: Nuria GonzálezCap de redacció: Toni SarriàCorrecció lingüística: Ares RubioRedacció: Marta Carrera, Gemma FiguerasMaquetació: Cristina Vilaplana, Xavier JuliàDisseny: Marina Frank

Dipòsit legal:

B-18230-2012 - ISSN 1886 – 3973

AMB EL SUPORT DE:

Gent TRESC 4El TR3SC i els seus sorteigs de Nadal: viatge a Munic

Arts Escèniques 6‘La Familia Irreal. El musical’ de Dagoll Dagom, un musical molt divertit

PROGRAMA.CAT 24El circ i els espectacles més innovadors per a les famílies

Música 32El jazz envaeix Barcelona amb el 44 Festival Internacional

Cinema 50Preestrenes amb regust a festival per a aquest final de tardor

Art & Espais 62Sorprèn-te i coneix el llegat artístic de Jackson Pollock

Rutes i Viatges 70Viatja a Amsterdam i visita els seus museus i atraccions

Llibres amb Abacus 72Engeguem una nova activitat: els maridatges literaris

Vins 78Les millors seleccions de garnatxes per assaborir a taula

Entrevista 82El director de cinema de moda, Jaume Balagueró, se sincera

Page 4: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

El nostre soci, Raül Requena,

amb The Cranberries.

Viu l’ambient

nadalenc de Munic.

Visita els mercats de Nadal a MunicREGALEM DOS VIATGES

SORTEIG

Segur que t’agradaria viure l’ambient nadalenc de l’encan-tadora ciutat alemanya. Als voltants de Marienplatz, on es troba la seva imponent catedral, respirareu la història de la capital de Baviera, ressaltada pels típics mercats de Nadal, plens de llaminadures. El Club TR3SC, conjunta-ment amb Vueling, et regalem dos viatges a Munic per a dues persones per visitar els mercats de Nadal durant el mes de desembre. El viatge inclou vol, dues nits d’hotel de quatre estrelles, visita en bus turístic per la ciutat i bons de Nadal per gastar als mercats. Per participar, els socis heu d’enviar el comprovant de compra o les entrades esca-nejades dels espectacles que heu consumit entre setem-bre i novembre a [email protected] (excloses preestrenes i gratuïtes). El soci que en presenti més abans del 22 de novembre guanyarà el viatge.

M&G amb The Cranberries i JuanesCONCERTS PER AL RECORD

SOCIS

Estar pendent dels nostres sorteigs té premi. En aques-ta ocasió, sortejàvem entre els socis del Club TR3SC que ens presentessin algun amic entrades per assistir als concerts de The Cranberries i Juanes, i gaudir d’un meet&great, és a dir, d’una trobada privada amb els seus artistes preferits. El guanyador de la trobada amb la banda irlandesa va ser el soci 74138, Raül Requena, que va anar al concert de The Cranberries al Sant Jordi Club de Barcelona el passat 4 d’octubre. Va ser una nit molt complerta en què, a més d’escoltar en directe les cançons del nou disc del grup, el va conèixer en persona. D’altra banda, el soci 22921, Sergi Lapiedra, va ser el guanyador de la trobada amb Juanes al Palau de la Música Catalana el passat 18 d’octu-bre. Va ser molt emotiu. A la propera, tu pots ser l’afortunat o afortunada!

© S

hu

tter

sto

ck

Gent TRESC

Page 5: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

L’espectacle ‘Oleanna’ vist des de dinsAMB CODORNÍU

SOCIS

Al TR3SC ens agrada apropar-te la cultura des de totes les seves vessants. És per això que, en col·laboració amb Co-dorníu, vam sortejar un meet&great entre els socis que van comprar una entrada per anar a veure l’obra de teatre Ole-anna, una de les obres més intenses i controvertides del repertori de l’autor estatunidenc David Mamet, en què l’espectador assisteix a un duel interpretatiu sobre les rela-cions de poder i la incomunicació amb la universitat. Maria Rosa Balagueró i Albert Ponsica van ser els socis afortu-nats que van resultar guanyadors del sorteig i van poder conèixer Carlota Olcina i Ramon Madaula, protagonistes de l’obra un cop abaixat el teló. Durant la trobada tots plegats van poder brindar amb una copa de cava Codorníu gran reserva i van poder parlar una estona de teatre i cultura. No et perdis el proper sorteig que realitzarem a través del nos-tre web i al nostre Facebook.

Activitats entorn del món del viBEURE I VIURE

VINS

La nova àrea de vins del Club TR3SC s’ha estrenat amb propostes exclusives. Entre elles, una verema a La Conreria d’Scala Dei, al Priorat, un territori que sorprèn per la seva orografia. Els assistents van rebre una petita lliçó de viticultu-ra, tot convidant-los a tallar el raïm i portar-lo a la bodega per a la seva posterior premsa i maceració final. A la proposta també s’incloïa un tast i un dinar. Així mateix, de forma conjun-ta amb la DO Catalunya, vam organitzar una nit especial protagonitzada pel vi i el cinema. La vetllada va tenir lloc al Celler de Bohigas, a la localitat barcelonina d’Òdena, on s’hi van fer tastos i s’hi va projectar el documental Mondovino. Una altra experiència d’èxit amb la DO va ser un maridatge entre literatura i vi al MEAM, en què els participants van poder co-nèixer nous llibres i vins de la mà dels experts Malena Fal-guera (Observatorio de vino) i Joan Gómez Pallarès (De Vinis). No et perdis les següents sessions!

El socis han

pogut fer la seva

pròpia verema

al Priorat.

Tu també pots

brindar amb els

artistes catalans.

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 5

Page 6: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

COMÈDIA MUSICAL

Els actors més populars del programa televisiu Polònia protagonitzen aquesta esbojarrada comèdia titulada La Familia Irreal. El musical.

Es pot veure al Teatre Victòria de Barcelona i de ben segur esdevindrà un dels espectacles més vistos de la cartellera aquesta tardor. Amb la presència de Dagoll Dagom i Minoria Absoluta, la complicitat, la sàtira i les rialles estan assegurades a tots els números musicals que el composen. El punt de partida és quin serà el futur de la monarquia i, més concretament, de la nostra. Com podrà afrontar la seva pervi-vència com a institució en una societat que els veu com a personatges de la premsa rosa? És per això que hi apareixen vestits de família real, com la vostra o la nostra, que pateix la crisi, l’atur, les hipoteques i els abusos dels polítics. Jordi Ventura, Joan Lluís Bozzo i Joan Rufas lideren la creativitat del nou musical. Per a tots els públics.

L’EXPERIÈNCIA TEATRAL DE DAGOLL DAGOM SE SUMA AL TALENT HUMORÍSTIC DE MINORIA ABSOLUTA PER OFERIR UN ESPECTACLE CRIDAT A SER TOT UN ÈXIT

La Familia Irreal. El musical

La monarquia ‘polaca’El grup d’actors que protagonitza La Familia Irreal. El musical són molt coneguts pels seguidors de Polònia: Toni Albà es posa a la pell del bon vivant rei Joan Carles; Mireia Portas és la reina Sofia; Queco Novell, el bonàs del príncep Felip; i Agnès Busquets, la impulsiva princesa Letizia.

6 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Arts Escèniques

Page 7: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

No us perdeu aquest musical original,

protagonitzat pels Borbons de Polònia.

TEATRE VICTÒRIA (BARCELONA)

Av. Paral·lel, 67-69. Tel. 93 329 91 89

www.teatrevictoria.com

En cartell

Avantatge TR3SC a partir del 20%

Preu real 23-37 €

Sistema de venda Ticketmaster

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 7

Page 8: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Aventura! LES NOIES DE T DE TEATRE SÓN VALENTES

COMÈDIA

Després de l’èxit de Delicades, el dramaturg i director Alfredo Sanzol torna a la càrrega amb la companyia T de Teatre per endinsar-se a l’univers d’Aventura! (del 29 de novembre al 30 de desembre). Al Lliu-re de Montjuïc també veureu 30/40 Livingstone, amb Sergi López i Jorge Picó (del 31 d’octubre al 18 de novembre). A Gràcia es progra-ma La rara anatomia dels centaures, basada en sis contes de Miquel Àngel Riera (del 15 al 18 de novembre), Ivan i els gossos, de la lon-dinenca Hattie Naylor, basat en la història real d’un nen salvatge a la Rússia de Putin (del 21 al 25 de novembre), i Juicio a una zorra, un monòleg sobre Helena de Troia (del 28 de novembre al 16 de desem-bre). I, per a tots els públics, circ: Grimègies, de Tortell Poltrona (del 19 al 30 de desembre).

Els valents superen les seves

pors a Aventura!, una comèdia

per a aquesta tardor al Lliure.

TEATRE LLIURE (BARCELONA)

Plaça Margarida Xirgu, 1, i Montseny, 47. Tel. 93 289 27 70

www.teatrelliure.cat

Novembre i desembre

Avantatge TR3SC 15%

Preu real 30,25 €

Sistema de venda www.teatrelliure.cat

© D

avid

Ru

ano

8 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Arts Escèniques

Page 9: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

La companyia de la fantasia

torna al Teatre Condal,

després d’estrenar-s’hi el 2010.

Geronimo Stilton EL MUSICAL DEL REGNE DE LA FANTASIA

FAMILIAR / PER A TOTS ELS PÚBLICS

Si encara no heu tingut l’ocasió de gaudir d’aquest fabulós espectacle musical dirigit per Àngel Llàcer, no perdeu més temps i aneu amb tota la família al Teatre Condal. Del 6 de desembre al 6 de gener, us hi espera de nou Geronimo Stilton, el director de l’Eco del Rossegador, el diari més famós de Ratalona, per portar-vos El musical del Regne de la Fantasia. Gràcies a ell i a la música de Manu Guix descobrireu un món ple de màgia i imaginació. Una història que convida públics de totes les edats a creuar aquesta porta al món de la fantasia per salvar Flordiana, la reina de les fades, i conèixer Geronimo. A banda d’això, continua en cartell No et vesteixis per sopar, una comèdia d’embolics en què una suposada vetllada romàntica s’acaba convertint en una nit molt mogudeta plena de malentesos.

TEATRE CONDAL (BARCELONA)

Av. Paral·lel, 91. Tel. 93 442 31 32

www.teatrecondal.cat

Novembre i desembre

Avantatge TR3SC a partir del 20%

Preu real 30 €

Sistema de venda www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 9

Page 10: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

L’imaginari d’Albert

Espinosa es trasllada

a l’escenari del TNC.

TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA (BARCELONA)

Pl. de les Arts, 1. Tel. 93 306 57 20

www.tnc.cat

Del 20 de desembre al 3 de febrer

Avantatge TR3SC a partir del 10%

Preu real 38,09 €

Sistema de venda www.tnc.cat/entrades

© D

avid

Ru

ano

10 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Arts Escèniques

Els nostres tigres beuen lletALBERT ESPINOSA AL TNC

TRAGICOMÈDIA

És l’artista de moda gràcies a l’èxit del seus llibres i de les seves sèries televisives. Ara, Albert Espinosa torna al TNC uns anys després de participar a El club de les palles, la temporada 2003/2004, i de col·laborar amb els Comediants a El gran secret, la temporada 2006/2007. Ho fa amb Els nostres tigres beuen llet, una obra ambiciosa que ens convida a fer un viatge ple de tendresa i que reuneix tots els elements propis de l’univers Espinosa: la família, la mort, la malaltia, l’humor... Acompanyat d’un repartiment de grans actors (Marc Balaguer, Andreu Benito, Marcel Borràs, Carlos Cuevas i Clara de Ramon, entre d’altres), aquesta és la sorprenent història d’uns germans que han hagut d’enfrontar-se a molts reptes, tot amagant diversos secrets.

10 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Page 11: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

A Mazùt, el cos

humà s’alia

amb la natura

i la música.

El Mercat de les Flors ES PRESENTA LA SECCIÓ IRREGULAR

DANSA

Dues companyies arriben al Mercat de les Flors amb espectacles d’un gran nivell de qualitat. D’una banda, Baró d’Evel, que presentarà Mazùt, un projecte pluridisciplinari singular basat en l’essència del cos humà i els sons de la natura (del 13 al 16 de desembre). De l’altra, la com-panyia catalana de hip-hop Brodas Bros amb el seu nou espectacle Concierto Concepto (del 20 de desembre al 6 de gener). A més a més d’aquests dos importants muntatges, el programa del Mercat torna a presentar la Secció Irregular, que s’inaugura al desembre amb Lláma-me Mariachi de La Ribot (1 i 2 de desembre), un estendard de l’art experimental en què una selecció d’artistes locals, nacionals i interna-cionals utilitzen el cos i la dansa amb llenguatges tan diversos com el concert, el cinema, l’escultura o la performance.

MERCAT DE LES FLORS (BARCELONA)

Lleida, 59. Tel. 93 426 18 75

www.mercatflors.cat

A partir de l’1 de desembre

Avantatge TR3SC 10 €

Preu real 12 €

Sistema de venda www.mercatflors.cat

© A

lex

and

ra F

leu

ran

tin

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 11

Page 12: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

CLUB CAPITOL (BARCELONA)

Rambles, 138. Tel. 902 33 22 11

www.grupbalana.com

En cartell

Avantatge TR3SC a partir del 20%

Preu real 23 €

Sistema de venda Ticketmaster

Comedy ZOO, los animales de la comediaVUITENA TEMPORADA

MONÒLEGS

Un cop més arriba a l’oferta còmica de la ciutat el cicle de monòlegs sota el nom de Comedy ZOO, los animales de la comedia. La vuitena temporada d’aquest espectacle de monologuistes la protagonitzen figures consagrades com Joaquín Reyes, conegut per la seva participació al programa televisiu Muchachada Nui, així com dos altres dels humoristes participants, Raúl Cimas i Julián López, consagrats també a La Hora Chanante, seguits per Ángel Rielo i Miki Nadal. Reyes porta el seu monòleg Soy especial, on narra esbojarrades anècdotes i vivències pròpies. Mentre, l’exageració, la paròdia i l’absurd hi són asse-gurats amb Cimas i López. Rielo, per la seva banda, presenta Vacaciones en el mar, que recrea la vida dins d’un creuer. Finalment, Miki Nadal aportarà la seva experiència, tot fent un repàs a la seva trajectòria.

12 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Arts Escèniques

El peculiar estil

de Joaquín

Reyes assegura

els riures.

12 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Page 13: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Xavi Castillo analitza en clau

de sàtira la indignació que

viu el ciutadà en l’actualitat

Xavi Castillo. Veriueu-ho! L’ACTUALITAT EN CLAU SATÍRICA

MONÒLEG

Quan fa un any del seu pas per la Sala Muntaner, Xavi Castillo hi torna amb més paròdies i “humor fallero y socarrón”, en la línia ence-tada amb el seu anterior monòleg. Autor del text, protagonista i director de l’espectacle, Castillo ens porta ara una versió teatralitzada dels programes d’humor Veriueu-ho, que es poden veure a les xarxes so-cials, en canals com ara Levante TV i Información TV, o el diari digital Vilaweb. En la línia del seu concepte de teatre d’investigació, Castillo fa un repàs crític, satíric i bufonesc de l’actualitat tot posant en escena la indignació dels ciutadans davant del moment polític i social que es viu en aquests moments. I ho fa amb la fórmula de la sàtira directa, que convida a riure-se’n per afrontar les situacions difícils sense deixar-les de banda.

SALA MUNTANER (BARCELONA)

Muntaner, 4. Tel. 93 451 57 52

www.salamuntaner.com

Del 28 de novembre al 13 de gener

Avantatge TR3SC 25%

Preu real 18-22 €

Sistema de venda Telentrada

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 13

Page 14: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Temporada Alta ENCARA MÉS ESPECTACLE

FESTIVAL

La XXI edició de Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya-Girona/Salt continua d’estrena. És el torn, entre d’altres, d’El régimen de pienso, d’Eusebio Calonge, de la companyia La Zaranda. També de Les tres germanes, de Txèkhov, una experiència commovedora en mans del director anglès Declan Donnellan, i del monòleg Ghost Road, dirigit per Fabrice Murgia. Torna al festival una de les creadores més interessants, Angélica Liddell, amb Ping Pang Qiu; el ballarí i coreògraf Sidi Larbi Cherkaoui i Shantala Shivalingappa amb Play; i la companyia anglesa Propeller amb una altra de Shakespeare, The Twelfht Night (Nit de reis). No us podeu perdre tampoc la representa-ció de La Bête, de David Hirson, i Dubte, amb Sílvia Munt. Ni el projecte #FF80, que dóna veu a joves creadors catalans.

Fidel a Temporada Alta,

la companyia Propeller

estrena a l’Estat

The Twelfht Night

(Nit de reis).

DIVERSOS ESPAIS (GIRONA-SALT) (GIRONA-SALT)

www.temporada-alta.net

Fins al 9 de desembre

Avantatge TR3SC a partir del 15%

Preu real diversos

Sistema de venda www.tresc.cat

© M

anu

el H

arla

n

14 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Arts Escèniques

Page 15: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Per més informació sobre preus, reserves i resta de condicions consulta la nostra web www.vueling.com, app mòbil, truca al centre de serveis o visita la teva agència de viatges.

UN VIATGE DE NEGOCIS HAURIA DE COMENÇAR I ACABAR AMB UN VOL DE PLAER.LOVE THE WAY YOU FLY.

NOUS SERVEIS. MÉS DE 50 DESTINACIONS DIRECTES. MAJOR FREQÜÈNCIA. MÉS CONNEXIONS.

Page 16: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Xxxxxxxxxxxx XXXXXXXXXXX XXXXXXXXX

CATEGORÍA

Cx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxq xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxaxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

XXXXX (xxxx)

xxxxxxxxxxxxxxx

www.xxxxx

Xxxxxxxxxx

Avantatge TR3SC xxxx€xxxxx

Preu real xxxx€

Sistema de venda xxxxxx

Llepafils EL VALOR DE LES COSES BEN FETES

FAMILIAR/PER A TOTS ELS PÚBLICS

La jove companyia Teatre al detall presenta la seva primera producció familiar, Llepafils, basada en un text de Jordi Palet i dirigida per Josep Maria Seguras. El muntatge ens situa dins d’una cuina, on dos xefs amb molta experiència fan plats deliciosos i ocurrents per aconseguir que un nen deixi de ser un llepafils. D’aquest argument sorgiran històries fantàsti-ques, personatges divertidíssims i múltiples jocs de fantasia inventats pels cuiners que us sorprendran. I és que cuinar és un plaer i, a més a més, pot ser molt divertit gràcies a l’enorme quantitat d’estris, ingredients i receptes al nostre abast. Una obra que transmet el valor de la dedicació i les coses ben fetes. A banda, al Poliorama, també hi podreu veure El cel de la Jojó, un espectacle familiar de titelles ple de tendresa, música i sentit de l’humor, i la comèdia Noies de calendari, que continua en cartell.

TEATRE POLIORAMA (BARCELONA)

La Rambla, 115. Tel 93 317 75 99

www.teatrepoliorama.com

Novembre i desembre

Avantatge TR3SC 15%

Preu real 13,50 €

Sistema de venda Ticketmaster

Llepafils és un muntatge

que es fica a la cuina per

transmetre als menuts

el valor de la dedicació

16 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Arts Escèniques

Page 17: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

AlegriaTORNA EL CIRQUE DU SOLEIL

CIRC

Una de les representacions més aclamades del Cirque du Soleil i de la qual ja han pogut gaudir més de 10 milions d’espectadors torna de nou a Barcelona, aquest cop a un nou escenari, el Palau Sant Jordi. Durant uns quants dies, podreu gaudir d’Alegria, una oda barroca a la vitalitat, l’elegància i a la força de la joventut que ens fa viatjar a un regne ple de joglars, pidolaires, vells aristòcrates, nens i pallassos. Un xou delicat, gairebé eteri, compost per 55 artistes d’arreu. Deixeu-vos seduir de nou per la màgia d’aquest circ internacional.

IncendisL’ÈPICA D’UNA CIVILITZACIÓ

DRAMA

Després de la bona acollida entre la crítica i el públic, Incendis, una obra contemporània amb regust de clàssic es torna a programar al Romea. És la història terrible, èpica i tràgica de tota una família, d’un grup de gent, d’un poble, d’una civilit-zació cultural. Incendis és una obra absolutament contem-porània, escrita fa pocs anys per Wadji Mouawad però que sembla que vingui del fons dels temps. La versió catalana la signa Oriol Broggi amb Clara Segura, Julio Manrique, Xavier Boada i Màrcia Cisteró, entre d’altres.

Incendis us

emocionarà.

Alegria torna

a Barcelona uns

anys després.

PALAU SANT JORDI (BARCELONA)

Passeig Olímpic, 5-7. Tel. 93 426 20 89

TEATRE ROMEA (BARCELONA)

Hospital, 51. Tel. 93 301 55 04

www.teatreromea.com

Desembre

Preu real

29,50 €

Avantatge TR3SC a partir del 20%

www.tresc.cat

Del 26 de desembre al 6 de gener

Preu real

33,5-84 €

Avantatge TR3SC 10%

Ticketmaster

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 17

Page 18: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Una reflexió

sobre la parella

i l’amistat.

Tu digues que l’estimesEMBOLICS DE PARELLA

COMÈDIA

Tu digues que l’estimes és una comèdia fresca i divertida sobre el món de la parella, on tot un seguit d’embolics desen-cadenarà un final d’allò més sorprenent. Iván Campillo, autor, director i un dels intèrprets, fa una reflexió sobres les relacions d’amor i d’amistat a través de la història d’una parella que és a punt de casar-se i d’una altra que és a punt de separar-se. D’un amant jove i atractiu, d’una infidelitat descoberta i d’una infidelitat per descobrir. Sempre que es tinguin problemes de parella amb dir t’estimo tot se soluciona. O potser no.

TEATRE GAUDÍ BARCELONA (BARCELONA)

Sant Antoni Maria Claret, 120. Tel. 93 603 51 52

www.treatregaudibarcelona.com

Novembre

Preu real

18 €

Avantatge TR3SC a partir del 25%

Ticketmaster

La Cubana‘CAMPANADES DE BODA’ CONTINUA REPICANT

COMÈDIA

Tant d’èxit ha tingut l’últim espectacle de La Cubana que aquesta tardor continuen sonant les Campanades de boda, una paròdia-comèdia-vodevil-costumbrista sobre els casoris. A partir de situacions que a tots us resultaran familiars, ba-sades en les convencions socials, l’obra anirà descobrint les divertides contradiccions d’una família de Barcelona de classe mitjana-alta a punt de casar la seva filla. Per l’escena-ri aniran desfilant personatges característics d’aquest tipus de celebracions, generant situacions d’allò més còmiques.

TEATRE TÍVOLI (BARCELONA)

Casp, 12. Tel. 93 412 20 63

www.grupbalana.com

En cartell

Preu real

39 €

Avantatge TR3SC a partir del 20%

Ticketmaster

18 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Arts Escèniques

L’estil característic

de La Cubana,

en una paròdia

dels casaments.

Page 19: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Una hora amb HaussonMÀGIA PER ALS SENTITS

PER A TOTS ELS PÚBLICS

La Seca-Espai Brossa ofereix un espectacle molt especial: la performance de màgia Una hora amb Hausson, on en cada funció el públic tria els números que vol veure. Al repertori del mag Hausson hi ha efectes de tota mena, d’avui i de sempre, des dels fets amb cartes a d’altres de mentalisme, passant per l’especialitat de Hausson, la manipulació. Un muntatge diferent cada dia amb sorpresa a l’entreacte. A banda d’aquest especta-cle, un dimarts al mes il·lusionistes de nivell internacional us faran somiar a La Seca-Espai Brossa dins del cicle Dimarts màgics.

TrauEL MÉS NOU DE GUILLEM ALBÀ

FAMILIAR / PER A TOTS ELS PÚBLICS

Després dels èxits assolits amb Sketchofrenia i Flirt, Guillem Albà presenta Trau, un espectacle d’humor visual que viatja de la comèdia a la poètica, passant per l’absurd i el teatre de titelles. Deixeu-vos sorprendre per un món i un personatge mai vistos. Un particular ésser que envasa i emmagatzema tots els moments que viu. Però com ho fa i per què ho fa? Només ho sabreu si us deixeu endur per la fantasia d’aquest artista i us endinseu en el seu univers. Un espectacle per a tots els públics gràcies al qual experimentareu moltes sensacions.

Fantasia,

humor i titelles.

Una hora amb

Hausson és màgia

per a tothom.

LA SECA-ESPAI BROSSA (BARCELONA)

Flassaders, 40. Tel. 93 315 15 96

www.laseca.cat

ALMERIA TEATRE (BARCELONA)

Sant Lluís, 64. Tel. 93 351 82 31

www.almeriateatre.com

Novembre

Preu real

20-24,50 €

Avantatge TR3SC a partir del 20%

Telentrada

Novembre i desembre

Preu real

16 €

Avantatge TR3SC a partir del 25%

Telentrada

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 19

Page 20: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Una comèdia

francesa a

la catalana.

El jurat popular

de Dotze homes

sense pietat.

Dotze homes sense pietatPROVOCA EL DEBAT

DRAMA

Dotze homes sense pietat atresora un fort contingut de caire social. La peça d’Empar López gira entorn el jurat popular com a expressió democràtica de participació dins de la Jus-tícia. Un noi de 18 anys és acusat d’assassinat i condemnat a mort per un jurat que, durant el decurs de l’obra, mostrarà els seus prejudicis, estereotips i diferències. A banda, s’hi programa Luminosa nostalgia, una idea original de Gustavo Del Río on tres personatges volen suïcidar-se, i Un conte de Nadal, un musical basat en el conte de Charles Dickens.

TEATRE DEL RAVAL (BARCELONA)

Sant Antoni Abat, 12. Tel. 93 443 38 19

www.teatredelraval.com

El nomLA PATERNITAT, ALS 40

COMÈDIA

No volem perdre l’ocasió de tornar a recomanar-vos aquesta peça d’humor escrita per Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière. Dirigida per Joel Joan, El nom està protagonit-zada per Vicenç, un seductor que als 40 anys està a punt de ser pare per primera vegada, la seva germana, el seu cunyat i un amic de la infància. Reunits per sopar, la conversa girarà al voltant de la paternitat i el futur nom del nadó. Però una resposta del Vicenç deixarà tots bocabadats. Es pot veure fins el 25 de novembre al Teatre Goya Codorníu de Barcelona.

TEATRE GOYA CODORNÍU (BARCELONA)

Joaquín Costa, 68. Tel. 93 343 53 23

www.teatregoya-codorniu.cat

Fins el 25 de novembre

Preu real

28,50-32 €

Avantatge TR3SC a partir del 20%

www.tresc.cat

Del 28 de novembre al 2 de desembre

Preu real

18 €

Avantatge TR3SC a partir del 25%

Telentrada

© D

avid

Ru

ano

Arts Escèniques

Page 21: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Centre Cultural de Terrassa TEMPORADA TARDOR 2102

DIVERSOS GÈNERES

Terrassa manté la seva aposta per la dansa de primer nivell com a element diferencial organitzant l’única temporada pri-vada estable de Catalunya des de fa 29 anys. Per aques-ta, destaquem El llac dels cignes, amb el Ballet del Teatre Bolxoi de Bielorússia (25 de novembre), i les quatre peces neoclàssiques de la Compañía Nacional de Danza (15 de desembre). En circ i màgia, cal que veieu Entre pinces, de la companyia Solfacirc (11 de novembre), i La asombrosa historia de Mr. Snow, de l’il·lusionista Antonio Díaz (9 de desembre).

Teatre Principal d’OlotPROGRAMACIÓ DE TARDOR

DIVERSOS GÈNERES

El Teatre Principal d’Olot presenta una programació de tardor per a tots els públics plena d’obres que han recollit les millors crítiques arreu del territori. El 16 de novembre es veurà a Olot Incendis, d’Oriol Broggi, que està de gira per Catalunya. Poc després, el 22 de novembre, arriba Sé de un lugar..., d’Iván Morales, i l’1 de desembre el coreògraf Jordi Cortés transfor-marà el cos humà en dansa a Black Out-Doppelgänger. I Ma-ravillas, en to de paròdia, barreja estils i trenca les barreres ar-tístiques del circ, us meravellarà el 15 de desembre.

Iván Morales

porta Sé de

un lugar a Olot.

El llac dels cignes

es veurà també

a Terrassa.

CENTRE CULTURAL DE TERRASSA

Rambla Egara, 340. Tel. 902 18 06 77

www.fundacioct.cat/es

TEATRE PRINCIPAL D’OLOT

Pg. De l’Escultor Miguel Blay, 12. Tel. 972 27 91 38

teatreprincipal.olot.cat

Novembre i desembre

Preu real

6-20 €

Avantatge TR3SC 50%

Telentrada

Novembre i desembre

Preu realdiversos

Avantatge TR3SC a partir del 15%

Taquilles

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 21

Page 22: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

22 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Arts Escèniques

El trencanous, una

dansa clàssica.

Pere Riera dirigeix

Míriam Iscla i

Cristina Cervià

a Red Pontiac.

Teatre AteneuIMPOSSIBLE AVORRIR-SE

DIVERSOS GÈNERES

Hi ha lloc per a tot tipus d’espectacles al Teatre Ateneu de Tàrrega. Al novembre, Oriol Broggi hi porta la seva versió de la tragèdia Incendis, amb uns extraordinaris Clara Segura i Julio Manrique (1 de novembre). Pocs dies després, la com-panyia Perestroica-a-tak us farà riure amb Els óssos russos, d’Anton Txèkhov (10 de novembre). Finalment, per endinsar-vos al Nadal, arribarà una de les representacions més clàssi-ques i delicades de dansa, El trencanous, de Txaikovski, amb un ballet dirigit per David Campos (16 de desembre).

TEATRE ATENEU (TÀRREGA)

De les Piques, 1. Tel. 973 31 07 31

Sala TronoAMB PRODUCCIONS PRÒPIES

DIVERSOS GÈNERES

La Sala Trono es transforma, el 9 i 10 de novembre, en l’aula d’un institut per acollir una obra que ha esdevingut un extra-ordinari fenomen cultural i sociològic al nord d’Europa: La guerra d’A. Soler, de Kai Hensel. El 16 i 17 d’aquest mes, acull el festival de Teatre Màgic, amb actuacions d’Eduard Juanola i Joana Rhein, i el 23 i 24 la dansa pren protagonis-me de la mà de la companyia Una del montón i el seu espec-tacle Soles. Finalment, al desembre, hi podreu veure Menú del dia i Red Pontiac, dues noves produccions de la sala.

SALA TRONO (TARRAGONA)

Misser Sitges, 10 baixos. Tel. 977 22 20 14

www.salatrono.com

Novembre i desembre

Preu real

16 €

Avantatge TR3SC 20%

Taquilles

Novembre i desembre

Preu real

10-25 €

Avantatge TR3SC 20%

Telentrada

Page 23: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

AQUESTES NOMÉS SÓN ALGUNES DE LES PROPOSTES QUE TROBAREU A WWW.TRESC.CAT

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 23

TEATRE GOYA 20% Consulteu www.tresc.cat

TEATRE BORRÀS 20% Ticketmaster

CLUB CAPITOL 20% Ticketmaster

TANTARANTANA 25% Telentrada

TGB 25% Ticketmaster

VERSUS TEATRE 25% Telentrada

JOVE TEATRE REGINA Consulteu www.tresc.cat

SALA ÀTRIUM 25% Telentrada

SAT! 20% Telentrada

CÍRCOL MALDÀ 20% Consulteu www.tresc.cat

GUASCH TEATRE 25% Telentrada

TEATRE JOVENTUT (L’HOSPITALET DE LLOBREGAT) 25% Telentrada

TEATRE DE SALT 15% www.teatredesalt.net

TEATRE MUNICIPAL L’ESCORXADOR (LLEIDA) 15% Ticketmaster

TEATRE METROPOL (TARRAGONA) 20% Ticketmaster

ATRIUM VILADECANS 20% www.atriumviladecans.com

CENTRE CULTURAL LA MERCÈ (GIRONA) 15% www.girona.cat/ccm

GRAN TEATRE DE LA PASSIÓ DE CERVERA Consulteu www.tresc.cat Ticketmaster

TEATRE AUDITORI FELIP PEDRELL (TORTOSA) 10% Telentrada

TEATRE CAL BOLET (VILAFRANCA DEL PENEDÈS) 25% Telentrada

ORFEÓ POPULAR OLOTÍ Reduït Taquilles

TEATRE PRINCIPAL DE SABADELL 20% Consulteu www.tresc.cat

TEATRE MUNICIPAL ÀNGEL GUIMERÀ 25% Telentrada

TEATRE DE L’AURORA 25% Taquilles

Page 24: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya continua donant suport a les programacions municipals d’arts escèniques i

música mitjançant PROGRAMA.CAT. Així doncs, acompanyeu-nos en un viatge per terres llunyanes de la mà de Balbir, el meu avi, un espectacle de dansa per a tota la família produït per Thomas Noone Dance. Reviviu la Història del soldat amb marionetes i ombres de la companyia Per Poc o redescobriu The Flamingo’s que es fiquen el públic a la butxaca.

Si us agraden els equilibris acrobàtics, els salts mortals i les piràmides humanes, exploreu les capes de la personalitat i la societat a Capas. Si voleu un espectacle més íntim, a Acorde trobareu un divertit personat-ge que us obrirà les portes del seu univers particular amb una propos-ta propera al teatre d’objectes.

Per als més petits, també us recomanem tres propostes més: Kindur, vida aventurera de les ovelles a Islàndia, que convida els nens a parti-cipar activament a l’escenari; Rateta, i si escombres l’escaleta, que barreja el conte clàssic i una història moderna optimista i plena de música i cançons; i El petit Dalí, un espectacle que apropa el món i l’obra de Salvador Dalí. S’apaguen els llums... Torna l’aventura!

EN LES PROPERES PÀGINES, TROBAREU PROPOSTES PER A TOTS ELS PÚBLICS FARCIDES DE CIRC, MÚSICA, DANSA, TEATRE I, SOBRETOT, FANTASIA

Torna l’aventura!

24 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Page 25: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

En aquesta gala

gaudireu d’un

espectacle de

circ únic, d’un

lliurament de

premis i d’un sopar.

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

Premis ZirkòlikaPROGRAMA.CAT US CONVIDA A LA GALA

ESDEVENIMENT ESPECIAL

La carpa del Circ Raluy, al Moll de la Fusta de Barcelona, s’engalana per viure una nit de circ plena d’emocions i de premis. El 18 de desembre acollirà la cerimònia d’entrega dels tercers Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, que reconeixen les millors propostes circenses produïdes a casa nostra. Des del Club TR3SC us proposem participar en aquesta gala especial amb sopar i actuació dels millors artistes catalans guardo-nats a la darrera edició com la companyia Eia, Los Galindos, Los Bala-gans, Kimberley i Jillian Raluy, la companyia Trifaldó i una companyia convidada sorpresa, que donarà pas a l’entrega de premis.

CARPA DEL CIRC RALUY (BARCELONA)

Port Vell, Moll de la Fusta

www.zirkolika.com

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 25

Page 26: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Aquí s’entrenen i es

formen els artistes

per crear els seus

espectacles de circ.

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

La Central del CircVISITA GUIADA RECOMANADA PER PROGRAMA.CAT

FAMILIAR / PER A TOTS ELS PÚBLICS

La Central del Circ-Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona, espai destinat a la creació, la producció i l’assaig d’espectacles de circ a l’Espla-nada del Parc del Fòrum de Barcelona, organitza durant tot l’any diverses activitats obertes al públic. Com, per exemple, mostres de companyies residents, exposicions de fotografia, tertúlies de circ i tallers per a escoles. En aquesta ocasió, La Central del Circ us proposa als socis del TR3SC conèixer els secrets del seu món circense a través d’una visita guiada gra-tuïta el diumenge 13 de desembre a les 16.15 h. Després de la visita podreu assistir a l’assaig general d’un dels espectacles en procés de creació.

LA CENTRAL DEL CIRC (BARCELONA)

Moll de la Vela, 2. Tel. 93 356 08 90

www.lacentraldelcirc.cat

26 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Page 27: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

El 17è Circ d’Hivern anima

el Nadal a Barcelona.

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

El Dorado, 17è Circ d’HivernPROGRAMA.CAT ET RECOMANA UN CLÀSSIC DEL NADAL

ACROBÀCIES / NOU CIRC

L’Ateneu Popular 9barris acull Circ d’Hivern, un projecte al capdavant de les ofertes de nou circ a Catalunya que enguany celebra la 17a edició. L’espectacle que s’hi podrà veure es titula El Dorado, idea original d’Emi-liano Sánchez Alessi inspirada en les road-movies i produïda per Bidó de Nou Barris. Artistes de les companyies Los 2 Play, Circus Klezmer i Call me Maria s’encarreguen d’hipnotitzar el públic i de situar-lo en un hotel abandonat enmig d’un paratge remot. Les acrobàcies, les tècniques d’equilibri, la manipulació d’objectes i el llançament de ganivets se suc-ceiran en una trama on tot pot ser possible i res és el que aparenta.

ATENEU POPULAR 9BARRIS (BARCELONA)

Del 15 de desembre al 13 de gener

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 27

Page 28: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Aquí, els objectes

es transformen.Capas és acrobàcia

en estat pur.

CapasUN ESPECTACLE ACROBÀTIC

CIRC / PER A TOTS ELS PÚBLICS

L’acte de ser amfitrió és un fet recobert de capes. Arribar, trobar-se i estar disposats a marxar. És una forma de vida, podríem afirmar. La Companyia Eia us convida a endinsar-vos al seu circ ple d’olors de casa i sons de memòria, a compartir les seves il·lusions i a gaudir de moments brillants, catastròfics, íntims i sincers. Capas és un espectacle acrobàtic que comp-ta amb la presència de diversos artistes –Francesca Lissia, Celso Pereira, Armando Rabanera i Fabrizio Giannini– i música en directe de la mà de Cristiano Della Monica. Signi-fica un retorn als nostres orígens amb un rerefons de genero-sitat que ens porta a revelar els nostres secrets i els nostres mons, despullant-nos de les capes que ens cobreixen per ensenyar el nostre ésser. Dirigida per Jordi Aspa, Roberto Magro i Michelle Man, els menuts gaudiran de les acrobàcies del circ i els adults, amb el missatge.

Per saber on podeu gaudir d’aquests espectacles amb descomptes TR3SC,

consulteu www.tresc.cat

Acorde TEATRE D’OBJECTES

CIRC / PER A TOTS ELS PÚBLICS

Acorde és un espectacle tendre i divertit que fa gaudir a petits i grans. Un espectacle dinàmic, viu i imaginatiu, proper al teatre d’objectes. Acorde és un muntatge transparent, un espectacle íntim ofert per la companyia Sebas i dirigit per Christian Atanasiu, en què poc es transforma en molt. Estem davant d’una proposta entranyable on els objectes cobren vida per mitjà del circ i de l’antic teatre de barraca. A l’esce-na, un pintoresc personatge dins un món de fantasia, alegria i imaginació, interpretat per Manuel Sebastián. Aquest entranyable ésser viu en una petita barraca amb diferents artefactes que envolten la seva quotidianitat. El que farà amb cadascun d’ells sorprendrà petits i grans. Durant gairebé una hora us deixareu portar per la fantasia dels objectes i del circ. Aquesta proposta ha estat representada amb molt d’èxit a diversos festivals de circ del nostre país.

Per saber on podeu gaudir d’aquests espectacles amb descomptes TR3SC,

consulteu www.tresc.cat

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

Page 29: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

The Flamingo’sHUMOR I MALABARISMES

CIRC / PER A TOTS ELS PÚBLICS

The Flamingo’s és un divertit espectacle de circ per a tota la família, on els malabars, l’humor i els monocicles són les eines d’Els Herrerita per ficar-se el públic a la butxaca. Es tracta del darrer espectacle d’aquests artistes formats a l’Ateneu Popular 9barris, on fan jocs de malabars i clown. Per fi, després de tota una vida duent el circ arreu del món, els components de The Flamingo’s tornen a casa seva ridículs, rancis, passats de moda i amb unes camises de dubtós bon gust. A ritme de música italiana dels anys 70, els dos artistes i el nano de les maletes descarreguen l’equipatge al bell mig de la pista. Ells, malgrat la seva experiència, són incapaços de reconèixer que el talent se n’ha anat. Entre números i esquetxs, en Marcel, en David i l’Skate es barallen i es re-concilien, tot fent que la funció no s’aturi gràcies a la col-laboració del jove públic de la sala.

Història del soldat LES TITELLES DE L’ÒPERA

FAMILIAR / PER A TOTS ELS PÚBLICS

Espectacle multidisciplinari de circ i titelles ofert per l’Ensem-ble Barcelona Clàssics i la companyia Per Poc que ens explica les aventures d’un soldat/violinista peculiar, d’una princesa malalta i d’un dimoni entremaliat. Tot plegat amanit amb la música extraordinària d’Igor Stravinsky (1881-1971). Perquè fos “llegida, dansada i tocada”, Stravinsky va compon-dre Història del soldat l’any 1918 en col·laboració amb Char-les Ferdinand Ramuz, traductor i llibretista suïs. El resultat és una òpera de cambra, adaptada al llenguatge infantil, que explica les aventures d’un soldat que, de tornada a casa, ha d’enfrontar-se als paranys d’un dimoni que vol prendre-li l’ànima, representada simbòlicament per un violí. En el text, basat en contes populars russos, són presents per sobre de tot la confrontació d’allò que és material i espiritual, d’allò que costa diners i d’allò que no té preu, del bé i del mal.

Una òpera

clàssica adaptada.

The Flamingo’s és

el darrer espectacle

d’Els Herrerita.

Per saber on podeu gaudir d’aquests espectacles amb descomptes TR3SC,

consulteu www.tresc.cat

Per saber on podeu gaudir d’aquests espectacles amb descomptes TR3SC,

consulteu www.tresc.cat

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 29

Page 30: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

La companyia TPO

és especialista en

espectacles interactius.

Balbir, el meu aviBOLLYWOOD EN CLAU FAMILIAR

FAMILIAR / PER A TOTS ELS PÚBLICS

Acompanyeu els sis ballarins de Thomas Noone Dance en un viatge per terres llunyanes de la mà de Balbir i les seves històries, gràcies a les quals coneixereu cultures i llocs dife-rents. Travessareu boscos, descobrireu la majestuositat d’un palau i ballareu als seus jardins. Balbir, el meu avi és un espectacle de dansa contemporània per a tota la família basat en les històries que, de petit, l’avi del coreògraf Thomas Noone li explicava. L’espectacular posada en escena i el fil argumental d’aquest muntatge us faran descobrir la diversitat cultural del món i aprendre que la diferència és un fet per a celebrar. La peça és una prova que la dansa contemporània amb tocs de Bollywood també pot atreure els més menuts. Noone ho ha sabut veure i ha traslladat la fantasia del ball sobre l’escenari. Animeu-vos a viure aventures a llocs indes-criptibles que us faran valorar la diversitat del món.

Per saber on podeu gaudir d’aquests espectacles amb descomptes TR3SC,

consulteu www.tresc.cat

Kindur, vida aventurera de les ovelles a IslàndiaINSTAL·LACIONS INTERACTIVES

FAMILIAR / PER A TOTS ELS PÚBLICS

El públic gaudirà de noves experiències escèniques de la companyia italiana TPO que, a Kindur, vida aventurera de les ovelles a Islàndia, porta a escena una curiosa i fascinant proposta interactiva a mig camí entre la dansa, el taller i la narració visual. Aquest espectacle familiar parla de la natura i ens situa a les boniques terres islandeses. Tres ovelles us explicaran la seva història de la tardor a l’estiu, entre tempes-tes, vents, guèisers, volcans, aurores boreals i glaceres blanquíssimes. Tot fent servir la dansa i les tecnologies digi-tals, entrareu en escena i interactuareu amb les imatges, es dibuixaran espais i es produiran sons. Una proposta diferent que va ser un dels espectacles familiars més aclamats de l’edició 2012 del Festival Grec de Barcelona.

Per saber on podeu gaudir d’aquests espectacles amb descomptes TR3SC,

consulteu www.tresc.cat

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

30 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Un espectacle

per descobrir la

diversitat cultural.

Page 31: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Rateta... i si escombres l’escaleta?APRENDRE SEMPRE ÉS ÚTIL

FAMILIAR / PER A TOTS ELS PÚBLICS

Aquesta és una revisió del clàssic dels Germans Grimm de Macià G. Olivella on els menuts aprendran el valor d’estudiar i d’interessar-se pel món que ens envolta. A la comunitat de ra-tolins de les golfes, hi viuen les joves ratetes. Totes s’espavilen, estudien i es preparen per ser informàtica, futbolista, maga... Totes menys la Rateta, que defuig les obligacions. Un dia, a la granja, arriba el Gat. Això suposa un perill per als ratolins i per demostrar-ho un d’ells explica el conte de La rateta que rscom-brava l’escaleta, que va ser enganyada pel gat. Però la nostra Rateta, malgrat tot, imagina com es divertiria amb els pretendents si ella fos la protagonista del conte. Així que, sense rumiar-s’ho surt al carrer i es posa a escombrar. Però la realitat és ben di-ferent. I comprendrà que aprendre sempre ens és útil.

El petit DalíEL SURREALISME, A L’ABAST

FAMILIAR / PER A TOTS ELS PÚBLICS

A través de la fantasia i grans dosis d’imaginació, aquest espectacle per al públic familiar us farà viatjar al peculiar món de Salvador Dalí, gràcies a l’adaptació teatral que Anna Obiols i Benjamí Conesa han fet del llibre infantil El petit Dalí... i el camí cap als somnis. És la història d’un petit geni nascut a Figueres. Així comença la història d’en Salvi, un nen alegre, somiador i una mica trapella a qui agra-da dibuixar, sobretot, a la sorra de la platja. Cada dia, en sortir de l’escola, hi va corrents per deixar volar la seva ima-ginació. Un bon dia, troba dins l’aigua una misteriosa clau grossa i brillant. Aquest fet i la il·lusió de saber què obre aquesta clau, el durà a recórrer un llarg viatge ple d’aventures on coneixerà un món on trobarà divertits i curiosos personat-ges que el portaran a viure un somni fantàstic. La història està dirigida per Lluís Juanet.

Un jove Dalí

descobreix la fantasia.Un clàssic revisat.

Per saber on podeu gaudir d’aquests espectacles amb descomptes TR3SC,

consulteu www.tresc.cat

Per saber on podeu gaudir d’aquests espectacles amb descomptes TR3SC,

consulteu www.tresc.cat

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 31

Page 32: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

FESTIVAL

Camí del 50è aniversari, el 44 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona s’inicia amb un programa doble. Primer, una ambiciosa

producció pròpia: la màgica unió entre Omar Sosa i Paolo Fresu, Alma, amb la gaitera gallega Cristina Pato com a convidada especial. I després, el pianista andalús Chano Domínguez, amb el seu Flamenco Sketches. L’en-demà el luxemburguès Francesco Tristano fusionarà piano i electrònica. Tot seguit, un reguitzell de noms tocaran ritmes de jazz i swing que viatgen des del tròpic fins a Nova York, passant per casa nostra. Així, hi podrem veure el llegendari saxofonista Sonny Rollins, el trio de Fred Hersch, la reina del fado Mariza, el soulman Lee Fields que arriba des de Brooklyn amb nou disc, Faithful man, el geni Van Dyke Parks, que visita el festival per primer cop, l’Orquestra Buena Vista Social Club amb Omara Portuondo, Joan Cha-morro i Andrea Motis, Milow, Gordon Webster, Esperanza Spalding,Melody Gardot i Al McKay, entre d’altres, que ressuscita el so dels 70 de Earth, Wind & Fire en una de les festasses d’aquesta edició.

DE LA MÀ DE GRANS FIGURES, EL JAZZ ARRIBA A LA CIUTAT AMB MÉS FORÇA QUE MAI EN AQUESTA NOVA EDICIÓ DEL FESTIVAL

44 Festival de Jazz de Barcelona

Barcelona Jazz WeekendPer anar obrint boca, el cap de setmana del 19 al 21 d’octubre el jazz sonarà a tots els racons de la ciutat. Des de la Font Màgica de Montjuïc fins al Parc Central del Poble Nou, passant pels Ferro-carrils de la Generalitat, el Bus Turístic i un munt de restaurants s’apunten a aquesta iniciativa que avança concerts i nits de festa.

DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA)

www.barcelonajazzfestival.com

Del 30 d’octubre al 30 de novembre

Avantatge TR3SC 15% Regal Club

Preu real 10-85 €

Sistema de venda www.tresc.cat

El pianista Michel Camilo i el

guitarrista flamenc Tomatito

fusionen el seu art al

festival barceloní

32 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Música

Page 33: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

La cantant i compositora

dels Estats Units Melody Gardot

també serà al festival barceloní.

Page 34: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Palau de la MúsicaORFEÓ CATALÀ I COR DE CAMBRA DEL PALAU

CLÀSSICA

El Palau de la Música, batejat per Joan Maragall com “la casa dels cants”, presenta la nova temporada de dos cicles que responen a l’esperit fun-dacional de l’emblemàtica sala modernista: el cicle Coral de l’Orfeó Català i el del Cor de Cambra. El primer d’ells, constituït per vuit cites irrepetibles, aplega un gran repertori coral històric, així com també els camins més innovadors de la disciplina amb els millors cors catalans i d’arreu com la Coral Cantiga, el RIAS Kammerchor o el mateix Orfeó Català i els cors de la seva Escola Coral. Pel que fa al Cor de Cambra,el seu cicle torna a recuperar grans peces del continent europeu amb una proposta de qualitat i versatilitat pròpia d’un dels millors cors de l’Estat. Madrigals, lied, chanson, melodies de l’Al-Andalus i altres composicions que ens faran viatjar a través de la veu sense moure’ns de la butaca.

L’Orfeó Català, ànima

del Palau de la Música.

PALAU DE LA MÚSICA CATALANA (BARCELONA)

Palau de la Música, 4-6. Tel. 93 295 72 00

www.palaumusica.org

A partir de l’11 de novembre

Avantatge TR3SC 25-50% Regal Club

Preu real 7-24 €

Sistema de venda www.tresc.cat

34 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Música

Page 35: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

XIV Banc Sabadell Festival del Mil·lenniSIS MESOS DE CONCERTS

FESTIVAL

El XIV Banc Sabadell Festival del Mil·lenni inaugura una nova edició a l’escenari del Casino de l’Aliança de Poblenou amb un primer concert a càrrec de The Dinive Comedy. Una nit amb Neil Hannon que reuni-rà l’essència d’un festival amb personalitat pròpia que s’allargarà fins al mes d’abril i que comptarà amb més de 40 actuacions amb el bo i millor de cada gènere. La present edició reunirà la presentació de discos de grans artistes nacionals com Malú, Chambao o Sara Baras amb primeres figures internacionals com Patti Smith –que torna a Barcelona a presentar el seu nou disc Banga–, Julieta Venegas, el virtuós de la guitarra elèctrica Steve Vai o Brit Floyd, entre d’altres.

La cantant mexicana

Julieta Venegas

presenta el seu nou

treball a Barcelona.

DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA)

www.festival-millenni.com

A partir del 22 d’octubre

Avantatge TR3SC 10%Regal Club

Preu real consulteu el web

Sistema de venda www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 35

Page 36: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Sala RazzmatazzCELEBREM EL SEU 12è ANIVERSARI

DIVERSOS GÈNERES

L’efemèride de la sala sempre ofereix actuacions sorprenents. Així, com a plat fort, el proper 17 de novembre aterren, amb una proposta de rock senzilla i directa, els Blood Red Shoes, és a dir, Laura-Mary Carter i Steven Ansell, per presentar-nos In The Voices. Abans, però, haurem pogut ballar les cançons de Bodyparts, dels canadencs Dragonette (2 de novembre), i gaudir del folk intens dels debutants Dry The River (10 de novembre). Ja al desembre, la disco orquestra Escort sortirà a l’esce-nari per tocar temes com Make Me Over o Why Oh Why (7 de desembre) en un xou que promet molta festa. No menys prometedora serà l’actuació de China Rats que, després del seu pas pel FIB, s’ha convertit en tot un fenomen. Pop vitamínic acabat de sortir del forn (9 de desembre). La cirereta la posarà el discjòquei Mark Ronson (21 de desembre).

Els Blood Red Shoes

ofereixen rock

directe i senzill.

SALA RAZZMATAZZ (BARCELONA)

Pamplona, 88. Tel. 93 320 82 00

www.salarazzmatazz.com

Del 29 d’octubre al 15 de desembre

Avantatge TR3SC 20% Regal Club

Preu real a partir de 13 €

Sistema de venda www.tresc.cat

36 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Música

Page 37: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Concerts TR3SCDE PLE EN LA TEMPORADA MUSICAL

DIVERSOS GÈNERES

A la Sala B de Luz de Gas, escoltareu el segon disc d’Andreu Rifé, creat de l’espectacle Roba’m la cartera (9 de novembre). A la sala BeCool, assistireu al debut de Prats amb Plan B, pop rock català dels hereus de Mishima i de The New Raemon (22 de novembre), i als concerts de Joan Colomo (29 de novembre) i Esther Condal (12 de desembre). El primer ho farà amb Producto Interior Bruto Vol.2, i la segona amb l’emo-cionant Home. A La Cova del Drac, el músic Pep Poblet i l’actriu i poe-tessa Estel Solé fusionaran el llibre Dones que somiaven ser altres dones i el disc Saxology (15 de novembre). El cantautor Cesk Freixas portarà Tocats pel foc a La 2 d’Apolo (13 de novembre), i Senyors Tranquil, les melodies de Gratacels, a Alfa (20 de desembre). Les nadales de Rolegui-ta & Boquerón us faran ballar en família a nauB1 (8 de desembre).

Esther Condal

debuta amb Home,

un disc ple de ritme

que sedueix pel

seu sentiment.

SALA B LUZ DE GAS (BARCELONA). Muntaner, 244. Tel. 93 209 77 11

LA COVA DEL DRAC (BARCELONA). Vallmajor, 33. Tel. 93 319 17 89

BECOOL (BARCELONA). Plaça de Joan Llongueras, 5. Tel. 93 362 04 13

ALFA BAR (BARCELONA). Gran de Gràcia, 36. Tel. 93 415 18 24

LA 2 D’APOLO (BARCELONA). Nou de la Rambla, 113. Tel. 93 441 40 01

NAUB1 (GRANOLLERS). Av. Enric Prat de la Riba, 77 Tel. 93 879 22 95

Novembre i desembre

Avantatge TR3SC Gratuït

Preu real 15 €

Sistema de venda www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 37

Page 38: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Auditori de GironaTARDOR A BON RITME

DIVERSOS GÈNERES

L’Auditori de Girona arrenca l’hivern amb una temporada brillant de concerts. Dins la seva programació estable, d’alta qualitat i molt variada, es presenta els mítics Les Arts Florissants, sota la direcció de Paul Agnew, amb un programa d’excepció: el Quart llibre de madrigals de Monteverdi. El Cor i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Josep Pons, i amb un gran programa sobre cors d’òpera, és un dels plats forts. L’eclètic Jaume Sisa, el ritme de Coetus i Eliseo Parra, i la unió de dos grans cantautors de l’escena catalana com Sanjosex & Chicuelo són imprescindibles al novembre. Obren les portes del Nadal el Messies Parti-cipatiu de la mà del mestre Andrea Marcon, un sorprenent concert de Jazz’ Nadal, el Christmas Festival a càrrec de la Coral Sant Jordi i el ja tradicio-nal Festival de valsos i danses amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Les Arts Florissants, amb Paul

Agnew, exponents de la clàssica.

AUDITORI DE GIRONA (GIRONA)

Pg. de la Devesa, 35. Tel. 972 08 07 09

www.auditorigirona.org

Novembre i desembre

Avantatge TR3SC 15%

Preu real 12-40 €

Sistema de venda www.tresc.cat

© B

réte

l Mar

ie-E

mm

anu

elle

38 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Música

Page 39: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Marion Cotillard

actuarà a L’Auditori

convidada per

l’Orquestra Simfònica

de Barcelona i

Nacional de Catalunya.

L’AUDITORI (BARCELONA)

Lepant, 150. Tel. 93 247 93 00

www.auditori.org

A partir del 2 de novembre

Avantatge TR3SC 15-20% Regal Club

Preu real 15-80 €

Sistema de venda Telentrada

L’Auditori, més música! PROGRAMACIÓ CLÀSSICA I MÉS

CLÀSSICA

L’actriu Marion Cotillard és una de les convidades de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per presentar l’oratori de Honegger Joana d’Arc a la foguera. El violoncel·lista Alban Gerhardt debuta amb el concert d’Édouard Lalo. Us aproxima-reu a la figura de Béla Bartók amb la versió concert de la seva obra El castell de Barbablava, dirigit per Pinchas Steinberg. Amb Pau Casals i el seu gran oratori El pessebre arribarem al Nadal. El darrer concert de l’any anirà dedicat a les Ventafocs que van imaginar J. Strauss i Prokófiev. Entres les propostes de L’Au-ditori Més hi ha la interpretació de la Berg Orchestra de la banda sonora del film del 1928 La passió de Joana d’Arc, el concert de William Christie i l’Orques-tra i Cor de les Arts Florissants, la violoncel·lista Romina Lischka, el pianista Rafal Blechacz, el Quar-tet Casals i el Trio Faust & Rudin & Melnikov.

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 39

Page 40: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

La vida de

Vicente Ferrer

portada a

l’òpera del

segle XXI.

El Cor VivaldiVETLLADA NADALENCA

CORAL

El Cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya és un cor molt singular, format a l’escola IPSI de Barcelona. És, des de fa anys, el cor infantil amb més projecció i qualitat del país, amb col·laboracions al Teatre del Liceu i amb l’Orquestra Simfò-nica de Barcelona i Nacional de Catalunya. A Catalan Suite i A Catalan Christmas Suite són els darrers arranjaments del compositor americà Kirby Shaw, o nadales interpretades en clau de jazz, concebudes especialment per al Cor Vivaldi i acompanyades per Ignasi Terraza Trio.

L’home del paraigua ELL ÉS VICENTE FERRER

ÒPERA

La gira per Catalunya de Joan Martínez i el Cor Barcelona Classic Academy amb L’home del paraigua recala al Palau Sant Jordi de Barcelona en una cita multitudinària. Martínez ens proposa un viatge sensorial a través de la vida i l’obra de Vi-cente Ferrer gràcies a aquesta òpera collage, un nou format d’espectacle que integra la música simfònico-coral amb altres llenguatges artístics, com l’animació 3D, el vídeo, la dansa i la interacció. És una història d’autosuperació i de generositat que s’estructura en tres actes d’estils musicals ben diferents.

AUDITORI AXA (BARCELONA)

Av. Diagonal, 547. Tel. 93 290 11 02

www.corvivaldi.org

PALAU SANT JORDI (BARCELONA)

Passeig Olímpic, 5-7. Tel. 93 426 20 89

1 i 2 de desembre

Preu real

20-90 €

Avantatge TR3SC 50% Regal Club

Telentrada

Del 10 de novembre al 29 de juny

Preu real

15 €

Avantatge TR3SC 2x1

Telentrada

40 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Música

A Catalan Christmas

Suite, el regal de

Nadal del Cor.

Page 41: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

IbercameraTEMPORADA 2012-13

CLÀSSICA

El director Jukka-Pekka Saraste i l’estrella de Deutsche Grammophon Measha Brueggergosman debuten a Iberca-mera amb la Cinquena de Beethoven. Més endavant, un Txaikovski tropical arriba de la mà del mestre Valeri Gergiev, amb el pianista cubà Jorge Luis Prats i l’Orquestra del Teatre Mariinski. A més, el Cor de Nens de Windsbach portarà la Passió segons Sant Joan i el director Leopold Hager i el Cor Madrigal la mística del Rèquiem de Mozart. I l’Orquestra Nacional de França farà un homenatge a Verdi i Wagner.

Concerts a BarcelonaLA CLÀSSICA PER A TOTHOM

CLÀSSICA

La XIV temporada de Concerts a Barcelona s’inicia al novembre amb l’orquestra Barocco Sempre Giovane. El Messies de Händel, amb l’Orquestra Barroca Catalana i el Cor Lieder Camera, es preparen per Nadal. Seguirà la Gran Gala Strauss i l’Orquestra Filharmònica d’Astana amb la soprano Zhanat Baktay. Al 2013 venen el Prage String Sextet (febrer), l’Orques-tra de Cambra de l’Empordà i la Polifònica de Puig Reig, amb el Rèquiem de Mozart (març), el violinista txec Ivan Zenaty (abril) i l’Orquestra de Cambra Mendelssohn d’Hongria (maig).

Ivan Zenaty

interpretarà Les quatre

estacions de Vivaldi.

Valeri Gergiev

dirigeix

Txaikovski.

DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA)

www.ibercamera.com

DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA)

www.concertbarcelona.com

Del 4 de novembre al 12 de maig

Preu realA partir de 23,5€

Avantatge TR3SC 25%Regal Club

Telentrada

Del 19 de novembre al 19 de juny

Preu realConsulteu a taquilla

Avantatge TR3SC 15%

Ticketmaster

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 41

Page 42: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

El reconegut

Soweto Gospel Choir,

de Sud-àfrica.

Cançons a partir

de textos literaris

de mà de Quatet

Brossa, Falsalarma

i Jordi Domènech.

ConnexionsCICLE DE DIÀLEGS MUSICALS

FESTIVAL

El nou festival Connexions compta amb cinc actuacions a la sala Music Hall de Barcelona: el projecte que uneix dos guitarristes, el tuareg Bombino i el flamenc Jaco Abel, amb l’excepcional veu de Salao (26 d’octubre); Retaule d’Avars, l’espectacle de Quartet Brossa, el duet de hip-hop Falsa-larma i el contratenor Jordi Domènech (2 de novembre); la proposta de Josele Santiago i Very Pomelo (9 de novembre); Ball d’Hebrón, dÉbruit i Guillamino; i, finalment, la trobada entre Sanjosex i Chicuelo (23 de novembre).

Els Grans del GospelARRIBA LA XIII EDICIÓ

FESTIVAL

El Festival Grans del Gospel torna a inundar Catalunya de música tradicional americana i negre espiritual, amb actuacions de prestigi internacional com Soweto Gospel Choir i The King Gospel Choir, però amb una aposta per les formacions del nostre país. Així, Coral Carlit, Gospel Vallès i l’Orfeó Lleidetà, entre d’altres, hi estan convidades. Entre el 6 i el 23 de desembre, a Andorra, Vielha, Barcelona, Granollers, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Viladecans.

MUSIC HALL (BARCELONA)

Rambla de Catalunya, 2-4. Tel. 93 124 00 77

www.festivalconnexions.com

DIVERSOS ESPAIS (Catalunya)

Del 13 al 21 de desembre

Preu real

45-18 €

Avantatge TR3SC 15%Regal Club

www.tresc.cat

Del 26 d’octubre al 23 de novembre

Preu real

15 €

Avantatge TR3SC 20%Regal Club

www.tresc.cat

Música

Page 43: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

San MiguelPrimavera ClubDUES CIUTATS, DOS CONCERTS SIMULTANIS

FESTIVAL

Arriba la setena edició del San Miguel Primavera Club, el festival de concerts simultanis a Barcelona i a Madrid. Cat Power pre-senta un nou disc allunyat del folk, Sun. Hi seran també Swans amb el seu disc, The Seer, Ariel Pink, Antònia Font, Redd Kross, The Vaccines i Toy, entre d’altres. Cal remarcar el concert or-ganitzat per Los Planetas al que hi conviden Triàngulo De Amor Bizarro, Sr. Chinarro, Fernando Alfaro i La Bien Querida.

MikaHIMNES REFRESCANTS

POP

L’estrella del pop Mika torna a ser de gira al nostre país i arriba a la Sala Razzmatazz de Barcelona per cantar en di-recte els temes del seu tercer àlbum, The Origin of Love, que va veure la llum el passat mes de setembre. El seu single de presentació, Celebrate, s’ha convertit ràpidament en tot un himne de pop èpic, fresc i vital, que portarà de nou l’estiu a dins la sala, tot i que al carrer les temperatures ja hagin bai-xat en picat. Ell mateix ha compost les cançons del seu nou disc juntament amb la col·laboració de Pharrel Williams.

Amb un aforament

més limitat, Mika canta

de nou a Barcelona.

Cat Power

es reinventa i

s’allunya del folk. © A

ust

in C

on

roy

DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA)

www.primaveraclub.com

SALA RAZZMATAZZ (BARCELONA)

Pamplona, 88. Tel. 93 320 82 00

www.salarazzmatazz.com

20 de novembre

Preu real

37 €

Avantatge TR3SC 20%Regal Club

Codetickets

Del 6 al 8 de desembre

Preu real

45 €

Avantatge TR3SC 15%

Ticketmaster

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 43

Page 44: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

La cantant i

compositora

de folk indie,

Joana Serrat.

Teatre Auditori de GranollersSEGUEIX PRESENTANT NOVETATS

DIVERSOS GÈNERES

En la programació per a la tardor i l’hivern, podeu trobar ar-tistes tan reconeguts com el Ballet de Moscou, el grup Russian Red o Antònia Font, espectacles de teatre sorpre-nents com el del Mag Lari, Incendis o L’habitació blava, i altres propostes com la Nit de Gospel. A més, l’Orquestra de Cambra de Granollers presenta una temporada sota una nova direcció de la mà de Corrado Bolsi.

TEATRE AUDITORI DE GRANOLLERS

Torras i Bages, 50. Tel. 93 840 51 21

www.teatreauditoridegranollers.cat

Teatre de BescanóUNA TARDOR MOLT MUSICAL

DIVERSOS GÈNERES

Al novembre i desembre, Bescanó llueix. Entre les propostes musicals, hi trobem presentacions de discs com Jo, mai mai de Joan Dausà i Els Tipus d’Interès (11 de novembre) i Sagrat Cor, d’Eduard Caminas (23 de novembre). També, actuacions com la de Joana Serrat, artista revelació per al 2013 (2 de desembre) o el Concert de Cap d’Any a càrrec dels Amics de l’Òpera de Girona (30 de desembre). A banda, hi trobareu obres de teatre com Suïcides o Enchanté!, i espectacles fami-liars com Clinc!, Joan sense por o La fábrica de somnis.

TEATRE DE BESCANÓ

Carrer Major, s/n. Tel. 972 44 00 05

www.teatrebescano.cat

Novembre i desembre

Preu real

9-18 €

Avantatge TR3SC 50%

www.tresc.cat

Novembre i desembre

Preu real

12-38 €

Avantatge TR3SC 20%

www.tresc.cat

44 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Música

Russian Red

serà a Granollers

amb el seu

Fuerteventura.

Page 45: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

L’Atlàntida de VicTOT UN CENTRE NEURÀLGIC

DIVERSOS GÈNERES

La iaia acomiada a Vic (2 de desembre) la gira de presenta-ció del seu aclamat disc debut, Les ratlles del banyador, que els ha portat per tota la geografia espanyola. Abans haurà passat per l’escenari Moncho, el rei del bolero, acompanyat al piano pel mestre Antoni Olaf (4 de novembre). També, el músic i compositor Quimi Portet hi presentarà Oh my love (30 de novembre). A més a més, per segona vegada, el re-cinte acollirà l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu, amb un repertori de fragments operístics (1 de desembre).

Jazztardor 12 XIX FESTIVAL DE JAZZ DE LLEIDA

FESTIVAL

Hi serà present el saxofonista Bill Evans, un dels músics més destacats de les últimes dècades. El seu concert a Lleida s’inclourà en la gira de presentació de Dragonfly. També hi podreu escoltar el trompetista David Pastor, un brillant Char-les McPherson, Dena DeRose, O’Farrill i Marquès Quartet amb un concert de ritmes llatins, Pixie Dixie, Xavier Monge Quartet amb Tui Higgins, Big Band de Atarfe i el trompetis-ta Ramon Quadrada i el pianista Jordi Berni, dos de les figu-res més destacades del jazz fet a Catalunya.

Bill Evans arriba a Lleida

per presentar Dragonfly.

La iaia posa fi

a la seva gira.

L’ATLÀNTIDA (VIC)

Francesc Maria Masferrer, 4. Tel. 93 702 72 57

www.latlantidavic.cat

DIVERSOS ESPAIS DE LLEIDA

www.quadrantcorner.com/jazztardor

Novembre i desembre

Preu real

18-32 €

Avantatge TR3SC a partir del 10%

www.tresc.cat

Del 8 al 25 de novembre

Preu real

8-25 €

Avantatge TR3SC preu reduït

Taquilles

© I

bai

Ace

ved

o

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 45

Page 46: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Vòrtex ProduccionsPRIMER ANIVERSARI

DIVERSOS GÈNERES

La productora d’espectacles del Camp de Tarragona Vòrtex Produccions celebra el seu primer any de vida amb una programació de luxe. Al novembre destaquen els directes de Bigott (dia 2), The Faith Keepers (dia 9), Geoff Farina (dia 15), The Rippers (dia 16), Penny Cocks (dia 17), Maga (24 de novembre), Bone Machine Club (dia 30). Al desembre, Wau y los Arrrghs (dia 5), Supersweet performs Tommy by The Who (dia 22) i Fred i Son (dia 29), a més de l’espec-tacle de l’humorista Miguel Noguera: Ultrashow (dia 13).

Auditori Eduard ToldràVIBRAREU AMB LA MÚSICA

DIVERSOS GÈNERES

El 16 i 18 de novembre la nova formació vilanovina Camerata Eduard Toldrà (CET), successora de la desapareguda Or-questra de Cambra del Garraf, oferirà obres de Toldrà, Falla i Milà amb direcció d’Edmon Colomer i Albert Guinovart al piano. També farà el concert de Sant Esteve (26 de desembre). El 21 de desembre, Un tomb per la música amb arpa, un concert de petit format amb Esther Piñol. Finalment, Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés passejaran per obres emblemàtiques i nadales a Jazz’Nadal (28 de desembre).

DIVERSOS ESPAIS DE TARRAGONA

www.vortex.cat

AUDITORI EDUARD TOLDRÀ (VILANOVA I LA GELTRÚ)

Olesa de Bonesvalls, 8. Tel. 93 814 00 00

www.auditoritoldra.cat

Novembre i desembre

Preu real

5-15 €

Avantatge TR3SC 25%

Telentrada

Novembre i desembre

Preu real

5-15 €

Avantatge TR3SC 2x1

www.tresc.cat

Mireia Farrès, Llibert Fortuny

i Manel Camp.

46 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Música

Els sevillans Maga

són referents de

l’indie espanyol.

Page 47: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

AQUESTES NOMÉS

SÓN ALGUNES DE

LES PROPOSTES

QUE TROBAREU A

WWW.TRESC.CAT

SALA BECOOL 3 € de descompte presentant el carnet TR3SC Taquilles

PALAU DE LA MÚSICA 25% de descompte per als Concerts Simfònics i Cicle Primer Palau Consulteu www.tresc.cat

L’AUDITORI 20% a la programació Moderna Consulteu www.tresc.cat per a descomptes a la programació Clàssica

HARLEM JAZZ CLUB 20% Taquilles

JAMBOREE 2x1 Servicaixa

TARANTOS 15% Servicaixa

MOOG 20% Telentrada

SALA APOLO Descomptes puntuals a la sala Consulteu www.tresc.cat

SALA BIKINI 2 € de descompte Telentrada i Taquilles

SALA RAZZMATAZZ 2 € de descompte Telentrada i Taquilles

MUSIC HALL 25% descompte Entrades disponibles com a Regal Club. 3 € descompte sessions club

TEATRE KURSAAL 20% Consulteu www.kursaal.org

LA MIRONA 2x1 Taquilles

AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS 15% Ticketmaster

AUDITORI PAU CASALS 20% Telentrada

TEATRE AUDITORI DE SANT CUGAT 10% www.teatre-auditori.santcugat.cat

CENTRE CULTURAL LA GORGA (PALAMÓS) 20% Consulteu www.tresc.cat

CAFÈ DEL TEATRE Preu reduït Taquilles

CAET (TEATRE PRINCIPAL DE TERRASSA, TEATRE ALEGRIA) 25% Telentrada

AUDITORI DE GIRONA 15% www.auditorigirona.org

TEATRE PRINCIPAL DE SABADELL 20% www.sabadell.cat/es/cultura

CAER (TEATRE FORTUNY I TEATRE BARTRINA, REUS) 10% Ticketmaster

NAUB1 (GRANOLLERS) 2x1 Consulteu www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 47

Page 48: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

ElysiumÉs considerat com el nou millor treball dels darrers 10 anys dels Pet Shop Boys. Elysi-um inclou 12 cançons amb un so electrònic càlid i profund, amb arranjaments de Joachim Horsley, Andrew Dawson i Ben Leathe, i cors a càrrec d’Oren, Maxine, Julie Waters i James Fauntleroy. Pop del bo.

TempestEl 35è àlbum d’estudi de Bob Dylan acapa-ra un reguitzell de bones crítiques i no és per menys, ja que Tempest és un treball impres-sionant on el mític artista se supera a si ma-teix. Creativitat a flor de pell amb temes de so folk, country i blues que, de ben segur, no decebran els seus seguidors.

SONY

Preu TR3SC:

15,50 €

Battle BornGravat al seu estudi, Battle Born és el primer disc de The Killers després d’un descans que s’ha perllongat quatre anys. Els ha anat d’allò més bé dedicar-se als seus projectes personals, però celebrem les noves 12 can-çons del grup de Brandon Flowers. L’edició de luxe inclou tres temes addicionals.

UNIVERSAL

Preu TR3SC:

15,50 €

Vostè és aquíExperimentant amb els límits del format can-çó però sense abdicar del pop, el grup lide-rat pel compositor i guitarrista Joan Miquel Oliver, Antònia Font, us convida a fer un viatge en tres etapes pel seu intransferible univers tot combinant gèneres, tradicions i llengües. Una proposta molt sincera.

DISCMEDI

Preu TR3SC:

13,50 €

CoexistUn any després del seu debut i passar de l’escena underground a fenomen de mas-ses, The XX ha gravat un segon àlbum amb el qual confia complir les expectatives que s’hi tenen posades. Han prescindit del joc entre guitarres i baixos, però es mantenen els canvis de ritme, ara fets amb teclats.

XL RECORDINGS

Preu TR3SC:

11,50 €

La fi del mónEl segon disc de Mine! veu la llum després de tot un any de treball d’estudi, buscant fer un salt cap endavant amb un àlbum gens conformista. Hi ha cruesa, imperfecció, distorsió i dualitat, a més de la fantasia a la que ja estem acostumats. Un disc de pop vocal amb un xic d’experimentació.

MÚSICA GLOBAL

Preu TR3SC:

12,60 €

Cançons de la veritat ocultaEn acomplir-se els 100 anys del naixement de Pere Calders, els seus contes més em-blemàtics es transformen en cançons amb la veu de Judit Neddermann. A més d’11 can-çons enregistrades, el llibre-disc inclou un text escrit per la néta de l’escriptor, Diana Coromines, i fotogrames de cinema.

BANKROBBER

Preu TR3SC:

13,50 €

L’origen de les absènciesEl trio de power folk Nyandú presenta un primer disc replet de l’energia i visceralitat que els va fer esdevenir guanyadors de la darrera edició del concurs Sona9. Hi sonen ritmes tribals, harmonies vocals i lletres in-cisives en un treball format per 12 cançons produïdes per Valen Nieto.

MÚSICA GLOBAL

Preu TR3SC:

12,60 €

PARLOPHONE

Preu TR3SC:

16,50 €

48 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

CD

Page 49: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012
Page 50: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

DIRECCIÓ: François Ozon

INTÈRPRETS: Fabrice Luchini, Kristin Scott Thomas,

Emmanuelle Seigner, Denis Ménochet, Ernst Umhauer,

Bastien Ughetto, Jean-François Balmer i Yolande Moreau

Avantatge TR3SC Preestrena gratuïta

Preu real 8 €

Sistema de venda www.tresc.cat

DRAMA

Inspirada en l’obra El chico de la última fila del dramaturg espanyol Juan Mayorga, En la casa ha esdevingut la cinta revelació de la

darrera edició del festival de cinema de Sant Sebastià, enduent-se cap a França la Concha d’Or a la millor pel·lícula i el premi del jurat al millor guió. El seu director i guionista, François Ozon, és ja un habitual a Sant Sebastià. En aquesta ocasió hi ha assistit amb una cinta que explica la relació que s’estableix entre un alumne amb una visió ben particular de les coses i un professor de francès. Comença l’any es-colar i Germain corregeix els deures dels seus nous i desastrosos alumnes. Entre tots ells, despunta Claude, un noi de 16 anys que s’asseu discretament a la darrera filera per veure bé la resta de com-panys. El professor, impressionant pel seu talent, tornar a sentir les ganes d’ensenyar i l’anima a seguir amb les seves redaccions inspira-des en la burgesa vida de la família d’un company de classe. La reali-tat i la ficció es fusionen fins a confondre’s en un joc d’enginy. Però, quines obscures intencions amaga el jove i fins on està disposat a arribar? La intrusió del noi dins la casa dels pares del seu company desencadenarà tot un seguit d’esdeveniments incontrolables que afectarà el dia a dia de tots plegats.

LA GUANYADORA DE LA CONCHA D’OR DE LA SECCIÓ OFICIAL DEL DARRER FESTIVAL DE CINEMA DE SANT SEBASTIÀ S’ESTRENA A LES SALES CATALANES

En la casa

Un binomi guanyadorL’actor Fabrice Luchini i François Ozon s’han tornat a ajuntar després de rodar Potiche, mujeres al poder. Part de la bona acollida d’En la casa recau en el treball de Luchini, de qui el director destaca “la seva identificació amb el personatge, tot un amant de la literatura”.

50 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Cinema

Page 51: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Fabrice Luchini i Kristin

Scott Thomas formen part

del repartiment d’En la casa.

Page 52: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

La parte de los ángeles PREMI ESPECIAL DEL JURAT A CANNES

TRAGICOMÈDIA

El director britànic Ken Loach s’associa una altra vegada amb el guionis-ta Paul Laverty per oferir una realitat social desfavorida però amb pinze-llades d’humor. La parte de los ángeles és una comèdia amb regust amarg situada a Glasgow el protagonista de la qual és Robbie, un jove amb una vida difícil que acaba de ser pare. Aquest esdeveniment farà que canviï per complet la seva mentalitat, tot fent-li la promesa al seu fill de què no haurà de patir penúries. Així doncs, decideix buscar-se la vida amb un treball digne, allunyat del delicte i de l’estafa. En aquest procés coneixerà Rhino, Albert i Mo, tres nois amb un panorama semblant al seu, i Henri, un educador social que es converteix en el seu mentor. Junts s’endinsaran en el món del whisky, on Robbie descobreix que té un talent innat per als tasts. Una cinta que ha passat per Cannes amb èxit.

Aquesta cinta deixa

un regust semblant

a Full Monty.

DIRECCIÓ: Ken Loach

INTÈRPRETS: Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland,

William Ruane, Jasmin Riggins i Roger Allam, entre d’altres

Avantatge TR3SC Preestrena gratuïta

Preu real 8 €

Sistema de venda www.tresc.cat

52 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Cinema

Page 53: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Un asunto realTRIANGLE D’AMOR I DE REVOLUCIÓ

DRAMA

El premiat director danès Nikolaj Arcel dirigeix una historia d’amor basa-da en fets històrics. Un asunto real explica la història d’un home normal i corrent que va enamorar la reina Carolina de Dinamarca i que va iniciar una revolució. Protagonitzada pel famós actor Mads Mikkelsen –a qui ja vam poder veure a Casino Royale o Furia de titanes– i la promesa cine-matogràfica Alicia Vikander, la cinta se centra en el triangle format per un esbojarrat Cristián VII de Dinamarca, l’il·lustrat Johann Friedrich Stru-ensee i la jove i decidida reina Carolina. La pel·lícula relata l’apassionant vida d’uns valents idealistes que van arriscar-ho tot per l’alliberació d’un poble i, sobretot, el romanç prohibit que va canviar tota una nació. No us perdeu la caracterització dels personatges, molt ben aconseguida, i la intriga que Arcel aconsegueix transmetre al llarg de tota la pel·lícula.

Una cinta

d’època

basada en

fets històrics.

DIRECCIÓ: Nikolaj Arcel

INTÈRPRETS: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, Mikkel Boe

Følsgaard, Trine Dyrholm i David Dencik

Avantatge TR3SC Preestrena gratuïta

Preu real 8 €

Sistema de venda www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 53

Page 54: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

El chef TALENT ENTRE FOGONS

COMÈDIA

Per fi arriba a les sales del nostre país aquesta cinta d’humor francesa dirigida per Daniel Cohen i protagonitzada, entre d’altres, per Jean Reno i Michaël Youn. El jove Jacky Bonnot, un aficionat a la cuina d’alt nivell, desitja triomfar a un restaurant d’èxit. No obstant això, la seva precarietat econòmica l’obliga a acceptar les pitjors tasques a les cuines de restaurants d’allò més normals. La sort de Jacky canvia quan es creua en el seu camí Alexandre Lagarde, un reputat chef que veu perillar la seva situació a causa del grup financer que s’ha fet càrrec del seu restaurant. Els dos s’ajudaran mútuament, l’un per conservar la seva posició de privilegi i, per què no, guanyar l’estrella Michelin que li con-servaria el seu prestigi, i l’altre per esdevenir una jove promesa de la cuina. La convivència entre els dos no serà fàcil. Sobretot, al principi.

Dos chefs lluiten

per trobar la recepta

de la felicitat.

DIRECCIÓ: Daniel Cohen

INTÈRPRETS: Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogue i

Julien Boisselier

Avantatge TR3SC Preestrena gratuïta

Preu real 8 €

Sistema de venda www.tresc.cat

54 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Cinema

Page 55: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

El capital UN ROBIN HOOD A LA INVERSA

THRILLER

El capital, del veterà director francès Costa-Gavras, és una brillant adap-tació al cinema de la novel·la homònima de Stéphane Osmont. Aquest thriller financer que es desenvolupa sota el lema “continuem robant als pobres per donar-los els diners als rics” té com a protagonistes el còmic Gad El Maleh i l’irlandès Gabriel Byrne. El personatge de Gad és d’un cínic Robin Hood de la banca que de la nit al dia ascendeix en el ferotge món del capital i esdevé president director general d’un important banc francès. La resta d’actors, Byrne o els francesos Hypolite Girardot i Natacha Regnier, representen un grup financer nord-americà que inten-ta dinamitar l’activitat bancària a França, ja que no la considera suficient-ment rentable. El capital es va projectar amb èxit a la secció oficial del darrer festival de cinema de Sant Sebastià. És cinema de qualitat.

Costa-Gravas,

Gad El Maleh i

Gabriel Byrne

en un moment

del rodatge.

DIRECCIÓ: Constantin Costa-Gavras

INTÈRPRETS: Gabriel Byrne, Natacha Régnier, Céline Sallette,

Liya Kebede, Hippolyte Girardot, Daniel Mesguich i Olga

Grumberg

Avantatge TR3SC Preestrena gratuïta

Preu real 8 €

Sistema de venda www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 55

Page 56: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Invasor UN HOME A LA RECERCA DE LA VERITAT

THRILLER

Els productors de Celda 211 presenten un emocionant thriller d’acció i suspens dirigit per Daniel Calparsoro, que torna al cinema amb la història d’un metge disposat a arriscar-ho tot per descobrir la veritat sobre un atemptat que gairebé li costa la vida. Pablo és un metge militar destinat a l’Iraq en una missió humanitària que pateix un virulent atac. Ja repatriat i convalescent diverses setmanes juntament amb la seva família, Pablo co-mença a recuperar la memòria de tot allò que va succeir durant l’atemptat i sospita que la versió oficial no es correspon amb la realitat. És per això que inicia una obsessiva recerca, que posa en perill la seva pròpia vida i la de la seva família, per revelar què és el que va passar a la casa del desert on va resultar ferit. La cinta es basa en la novel·la homònima de Fernando Marías i compta amb l’actuació d’Antonio Delatorre i Inma Cuesta.

Antonio de

la Torre

protagonitza la

cinta Invasor.

DIRECCIÓ: Daniel Calpasoro

INTÈRPRETS: Antonio de la Torre, Alberto Amman, Inma Cuesta

i Karra Elejalde

Avantatge TR3SC Preestrena gratuïta

Preu real 8 €

Sistema de venda www.tresc.cat

56 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Cinema

Page 57: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Operación E LA HISTÒRIA REAL D’UN CAMPEROL

DRAMA

Un dona segrestada per les FARC dóna a llum un nen enmig de la selva colombiana. Al moment del part, la guerrilla segresta el nen, que està malalt, i l’entrega a Crisanto (Luis Tosar), un modest agricultor que so-breviu al bell mig de la jungla amb la seva jove esposa, els seus cinc fills i el seu sogre. Haurà de fer-se càrrec del nadó sota amenaça de mort, així que Crisanto i la seva família estaran disposats a fer el que calgui per salvar-li la vida, ja que la seva també està en joc. El perill recau en què no saben quina és la intenció real de la guerrilla ni amb qui poden confiar. El nen forma part d’un intercanvi d’ostatges entre Colòmbia i Veneçuela, amb la qual cosa el camperol és perseguit per la guerrilla, però també per la policia i els militars. És la història real d’un home i de la seva lluita en solitari contra un sistema corrupte. Una cinta dura i commovedora.

Luis Tosar és

Crisanto, un

colombià que fuig

de la guerrilla.

DIRECCIÓ: Miguel Courtois Paternina

INTÈRPRETS: Luis Tosar i Martina García, entre d’altres

Avantatge TR3SC Preestrena gratuïta

Preu real 8 €

Sistema de venda www.tresc.cat

© R

aul S

oto

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 57

Page 58: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

AQUESTES NOMÉS

SÓN ALGUNES DE

LES PROPOSTES

QUE TROBAREU A

WWW.TRESC.CAT

MOSTRA DE CINEMA ÀRAB I MEDITERRANI DE CATALUNYA Consulteu el web del TR3SC

FESTIVAL DE CINE DE TERROR DE MOLINS DE REI Consulteu el web del TR3SC

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA MEMORIMAGE DE REUS Consulteu el web del TR3SC

FICMA I PETIT FICMA Consulteu el web del TR3SC

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE MUNTANYA I AVENTURA DE TORELLÓ Consulteu el web del TR3SC

L’ALTERNATIVA. FESTIVAL DE CINEMA INDEPENDENT DE BARCELONA Consulteu el web del TR3SC

ZOOM - FESTIVAL DE CINEMA PER A TELEVISIÓ D’IGUALADA Consulteu el web del TR3SC

MOST PENEDÈS - FESTIVAL DE CINEMA DEL VI I EL CAVA Consulteu el web del TR3SC

EL MEU PRIMER FESTIVAL Consulteu el web del TR3SC

REC FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE TARRAGONA Consulteu el web del TR3SC

CLASSE MAGISTRAL ALS VERDI Consulteu el web del TR3SC

PHENOMENA Consulteu el web del TR3SC

VERDI KIDS Consulteu el web del TR3SC

CCCD Consulteu el web del TR3SC

CINEMA MALDÀ 7 € per al soci i un acompanyant Dimarts, dimecres i dijous Podreu veure entre 6 i 8 pel·lícules a aquest preu Taquilles

CINECLUB DIÒPTRIA DE FIGUERES Preu reduït els dijous (VOS) a 5 € Taquilles

CINECLUB SABADELL Preu reduït els dijous a 5 € (real 6 €) Taquilles

CINEMA ALEXANDRA Preu del dia de l’espectador tots els dies de la setmana a 6,80 € Taquilles

CINEMA CATALUNYA Preu del dia de l’espectador de dimecres a divendres Taquilles

CINEMA CITY Preu del dia de l’espectador de dilluns a divendres 5,5 € (soci i un acompanyant) i sessions familiars (soci i tres acompanyants) Taquilles

CINEMA COMÈDIA Preu del dia de l’espectador de dilluns a dijous (incloses pel·lícules 3D) Taquilles

58 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Cinema

Page 59: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

AQUESTES NOMÉS

SÓN ALGUNES DE

LES PROPOSTES

QUE TROBAREU A

WWW.TRESC.CAT

CINEMA L’ESBARJO VERDI 3 € per al soci i un acompanyant de dijous a diumenge Taquilles

CINEMA SALA MOZART Preu del dia de l’espectador tots els dies de la setmana Taquilles

CINEMA TRUFFAUT Preu del dia de l’espectador de dilluns a divendres Taquilles

CINEMES FILMAX Preu del dia de l’espectador de dilluns a dijous Taquilles

CINEMES GIRONA Preu reduït de 4 € dimecres a diumenge, inclòs 3D i sessions familiars de caps de setmana (soci i tres acompanyants) Taquilles

CINEMES IMAX PORT VELL Descompte del 20% per al soci i tres acompanyants de dilluns a divendres i sessions matinals els caps de setmana. 10% la tarda-nit caps de setmana i festius Taquilles

MULTICINES LA VAILET Preu reduït de dimarts a divendres a 4,5 € per al soci i un acompanyant Taquilles

CINEMES LAUREN Preu del dia de l’espectador de dilluns a divendres no festius

Taquilles CINEMES MÉLIÈS

2x1 de dilluns a diumenge Taquilles

CINEMES NÀPOLS 2x1 de dilluns a dijous Taquilles

CINEMES RENOIR FLORIDABLANCA Preu del dia de l’espectador de dilluns a dijous Taquilles

CINEMES VERDI Preu reduït de dimarts a dijous a 6 € Les sessions del Verdi Kids a 5,5 € per al soci i tres acompanyants Taquilles

CINES ACEC Preu del dia de l’espectador de dilluns a dijous Taquilles

CINES EL PUNT (3D) 1 € de descompte (soci i tres acompanyants) per a pel·lícules en 3D Taquilles

CIRCUIT URGELLENC Preu del dia de l’espectador de dilluns a dissabte Taquilles

EL DOCUMENTAL DEL MES Preu reduït per al soci i un acompanyant a les sales on es projecta el documental Taquilles

FILMOTECA DE CATALUNYA Preu reduït per al soci i un acompanyant Taquilles

YELMO CINES Preu reduït de dilluns a divendres, incloses les sessions en 3D Taquilla

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 59

Page 60: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

CashAcció i comèdia a parts iguals en aquesta cinta protagonitzada per Jean Reno, Valeria Golino i Jean Dujardin, en un paper molt diferent al de The Artist. Aquí representa un estafador amb molt d’encant disposat a venjar la mort del seu germà amb el seu peculiar estil. Prepara un gran cop.

Preu TR3SC:

11,70 €

EllasAnne (Juliette Binoche) és una periodista de París que treballa en un reportatge sobre la prostitució entre les universitàries. Durant la seva recerca, coneix la Charlotte i l’Alic-ja, dues estudiants que ofereixen sexe a canvi de diners i que li canvien la visió. Una cinta sensible sobre un tema tabú.

Preu TR3SC:

13,50 €

En fuera de juegoDiego (Diego Peretti) és un ginecòleg argen-tí apassionat del futbol que no està content amb la seva vida. Quan coincideix amb un representant de tercera que somia de fer-se ric (Fernando Tejero), la seva vida donarà un tomb d’allò més rocambolesc. Una comèdia de grans noms per no parar de riure.

Preu TR3SC:

11,70 €

Las chicas de la sexta plantaAl París dels anys 60, Jean-Louis passa els dies entre monotonia fins que un dia coneix les noies de la sisena planta, un grup d’es-panyoles plenes d’alegria i bon humor que treballen com a servei a l’elegant edifici on viu. María, la darrera en arribar, posarà de cap per avall tot el veïnat.

Preu TR3SC:

13,50 €

Pack George ClooneyEs posa a l’abast dels seguidors d’un dels actors i directors més influents de Hollywo-od, George Clooney, una exclusiva edició que reuneix tres dels seus títols imprescin-dibles: Los idus de marzo, Michael Clayton i Confesiones de una mente peligrosa. Totes elles són de gèneres ben diferents.

Preu TR3SC:

20 €

Profesor LazharEl singular Bachir Lazhar substitueix un mes-tre de primària mort en unes circumstàncies tràgiques a una escola de Montreal. El ca-risma i la forma particular d’ensenyament del professor seran fonamentals per tirar enda-vant el curs. Una pel·lícula sobre l’educació i els valors humans que emociona.

Preu TR3SC:

11,70 €

Siempre felizDrama noruec que ens trasllada al món de la Kaja, una noia molt optimista tot i que viu amb un marit que prefereix sortir de cacera abans que fer l’amor amb ella. Quan la pa-rella perfecta es muda al costat de casa seva, un nou món s’obre davant dels ulls de la noia, que s’esforçarà per ser feliç.

Preu TR3SC:

13,50 €

¿Y si vivimos todos juntos?Aquesta cinta coral tracta amb humor temes com l’envellir, el sexe, la por i els prejudicis a la tercera edat. Annie, Jean, Claude, Albert i Jeanne tenen 75 anys. Són amics des de joves i ara comparteixen pis, ja que, tot negant-se a anar a una residència de la tercera edat, decideixen viure plegats.

Preu TR3SC:

13,50 €

60 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Cinema

Page 61: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 61

PATR

ÍCIA

DE

GO

LFER

ICHS

Soci

/a: 0

1066

62Fi

ns a

l 16/

10/2

013

RUBÈN GARCIA

Soci/a:

0106

31

Fins al 1

6/10/2

013

VANESSA MINGO

Soci/a: 0106662

Fins al 16/10/2013

MARTA BERNABÉ

Soci/a: 0106662Fins al 16/10/2013

ELISENDA BARCELÓSoci/a: 010632

Fins al 16/10/2013

DAVID

SAB

ATÉ

Soci/a: 010631

Fins al 16/10/2013

Page 62: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

EXPOSICIÓ

Fins al mes de febrer de l’any vinent, us podeu apropar a Montjuïc per acostar-vos al fenomen de la pintura d’acció o action painting. Jack-

son Pollock (1912-1956) va ser el seu principal exponent i és per això que el Moderna Museet d’Estocolm ha organitzat Explosió! El llegat de Jackson Pollock, amb el patrocini de la Fundació BBVA. L’exposició investiga l’entramat d’influències i connexions que es van generar a partir de la pintura d’acció. Des de finals del 1940, la noció de pintura com a acció va obrir un camp de possibilitats que es va traduir en l’art de la performance i l’art conceptual. Com Pollock, altres artistes van conferir tanta importància a l’acte creatiu com a la pintura que n’era el resultat. Així, la mostra ofereix una visió geogràfica i cronològica sobre l’abast del fenomen i inclou obres realitzades en diverses tècniques d’artistes de finals dels 40 fins ara: Pollock, Yves Klein, Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Allan Kaprow, Andy Warhol, Lynda Benglis, Saburo Mura-kami, Bruce Nauman, John Baldessari i Paul McCarthy.

LA FUNDACIÓ JOAN MIRÓ ACULL ‘EXPLOSIÓ! EL LLEGAT DE JACKSON POLLOCK’ PER MOSTRAR L’ABAST DEL FENOMEN DE LA PINTURA D’ACCIÓ

Jackson Pollock

La pintura d’accióL’action painting és una actitud experimental i conceptual cap a la pintura i l’art que ha inspirat molts artistes i deu part del seu èxit al públic. En aquesta zona fronterera entre la pintura i la performance, l’atzar o els espectadors han actuat sovint com a cocreadors de l’obra, conferint-li importància.

Fins el 24 de febrer del 2013

Avantatge TR3SC 2x1

Preu real 10 €

Sistema de venda Taquilla

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ (BARCELONA)

Parc de Montjuïc s/n. Tel 93 443 94 70

www.fundaciomiro-bcn.org

Lynda Benglis pintant el terra

amb 40 galons de làtex i pigments,

Univeristy of Rode Island, 1969.

© T

ime

& L

ife

Pic

ture

s /G

etty

Im

ages

/A

LL

OV

ER

PR

ES

S F

oto

: Hen

ry G

rosk

insk

y

62 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Espais, Museus i Galeries

Page 63: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Saburo Murakami,

Tsuka (Passage), 1956. © M

akik

o M

ura

kam

i i

els

anti

cs m

emb

res

de

la G

uta

i A

rt A

sso

ciat

ion

. Co

rtes

ia d

el M

use

u

de

la U

niv

ersi

tat

d’O

sak

a. D

e la

2n

d G

uta

i A

rt E

xh

ibit

ion

, Oh

ara

Kai

kan

Hal

l, T

òq

uio

.EL CLUB DE CULTURA TR3SC 63EL CLUB DE CULTURA TR3SC 63

Page 64: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

La Pedrera, un segle de vidaHI ESTEU TOTS CONVIDATS

COMMEMORACIÓ

La Pedrera acaba de complir 100 anys de la signatura del final d’obra, que va tenir lloc el 31 d’octubre del 1912, i la Fundació CatalunyaCaixa vol compartir-ho amb tots els ciutadans i els visitants. Per commemorar el centenari, s’ha preparat un programa d’activitats amb propostes culturals i artístiques sobre la singularitat de l’edifici, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí. Amb el TR3SC teniu visites guiades (a les 19 h els dies 12 i 20 de desembre i 10 de gener), exclusives per als socis, a l’exposició comme-morativa Les altres Pedreres. Arquitectura i disseny al món a principis del segle XX, així com participar en el sorteig d’algunes entrades per al concert de Jordi Savall, Folias & Romances (28 de novembre), que fa un diàleg musical entre Orient i Occident, i entre l’antic i el nou món, així com gaudir de descomptes a la Festa de l’Arquitectura (25 de novembre).

La Pedrera

es vestirà de

gala en el seu

centenari.

LA PEDRERA (BARCELONA)

Passeig de Gràcia, 92. Tel. 93 484 59 90

www.lapedrera.com

Novembre i desembre

Avantatge TR3SC www.tresc.cat

Preu real diversos

Sistema de venda www.tresc.cat

64 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Art & Espais

Page 65: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Museu de Cera de BarcelonaPERSONATGES MOLT ANIMATS

EXPOSICIÓ

El Museu de Cera de Barcelona és un d’aquells recintes d’època que propis i estranys admiren pel seu contingut però també pel seu continent. Acull més de 300 figures de personatges reals i de ficció que han des-tacat al llarg de la història i que hi queden immortalitzats amb gran rea-lisme. Gràcies al vostre carnet del TR3SC podreu descobrir un museu que fascina als més grans però també als més petits pel misteri, la màgia i per les sensacions que provoca: por, riure, emoció o tendresa. En aquest bell edifici d’arquitectura neoclàssica podreu fruir d’escenes sorprenents i admirar el virtuosisme dels creadors de tots els personatges que viuen en aquest curiós museu, ubicat al cor de la ciutat. Voleu descobrir els seus misteris? El temps s’atura mentre la cera pren vida en algunes de les figures més representatives de la història de la humanitat.

Reconeixereu

molts personatges

immortalitzats en cera.

MUSEU DE CERA DE BARCELONA

Passatge de la Banca, 7. Tel. 93 317 26 49

www.museocerabcn.com

Novembre i desembre

Avantatge TR3SC 2x1

Preu real 15 €

Sistema de venda Taquilles

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 65

Page 66: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Dinar al Cafè del MNACi visita a les reservesLES RESERVES DEL MNAC. LA COL·LECCIÓ NO EXPOSADA D’UN GRAN MUSEU

ACTIVITAT

Potser ja coneixeu la col·lecció permanent del MNAC. Però segur que no coneixeu les obres que té als seus magatzems. Us proposem una promoció exclusiva per a socis: un dinar al Cafè del MNAC, amb vistes a l’especta-cular Sala Oval del museu, i una visita de dues hores de durada per les reserves del MNAC. L’activitat tindrà lloc els migdies de gairebé tots els divendres del mes de novembre 2, 9, 16 i 30. El dinar s’oferirà a les 14.30 h i la visita començarà a les 16.30 h. Si us interessa, consulteu el web del TR3SC i inscriviu-vos-hi, ja que els grups seran d’un màxim de 20 persones. Els majors de 12 anys i menors de 18 hauran d’anar acompanyats.

Les reserves són

obres que no estan

exposades al públic.

MNAC (BARCELONA)

Palau Nacional. Parc de Montjuïc. Tel. 93 622 03 76

www.mnac.cat

2, 9, 16 i 30 de novembre

Avantatge TR3SC 19 €

Preu real 24,50 €

Sistema de venda www.tresc.cat

66 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Art & Espais

Page 67: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Museu Olímpic i de l’EsportPER CONÈIXER-LO A FONS

EXPOSICIÓ

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch és un equipament pioner a Europa amb una visió històrica, ètica, lúdica i educativa que mostra una perspectiva global de totes les seves disciplines i modalitats esportives. Aquest espai in-teractiu es basa en les noves tecnologies per fer experimentar i reflexionar el públic. El museu us endinsarà en l’olimpisme i els valors associats a l’esport. Aprendreu i us divertireu.

Museu del Modernisme CatalàCICLE DE MÚSICA

ACTIVITAT

El Museu del Modernisme Català, ubicat en un edifici de l’Eixample barceloní, enceta un nou cicle de música, que se celebrarà un dissabte de cada mes fins al març. Als mesos de novembre i desembre, els artistes que hi participaran són Marc Farré (17 de novembre) i Aire (15 de desembre). El marc és incomparable. Les places són limitades, per la qual cosa us recomanem reservar la vostra amb antelació.

L’ambient modernista

embolcalla la música.

L’esport com a eina

d’integració social.

MUSEU OLÍMPIC I DE L’ESPORT JOAN ANTONI SAMARANCH (BARCELONA)

Av. de l’Estadi, 60. Tel. 93 292 53 79

www.museuolimpicbcn.cat

17 de novembre i 15 de desembre

Preu real

15 €

Avantatge TR3SC 2x1

www.tresc.cat

Novembre i desembre

Preu real

4,55 €

Avantatge TR3SC 50%

Taquilles

MUSEU DEL MODERNISME CATALÀ (BARCELONA)

Balmes, 48. Tel. 93 272 28 96

www.mmcat.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 67

Page 68: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

AQUESTES NOMÉS

SÓN ALGUNES DE

LES PROPOSTES

QUE TROBAREU A

WWW.TRESC.CAT

MIBA

30%

Tot l’any

Taquilla

PALAU REQUESENS

2x1

Tot l’any - divendres i dissabtes

Consulteu el web del TR3SC

MUSEU DEL MODERNISME

30%

Tot l’any

Consulteu el web del TR3SC

MUSEU DEL TORRÓ

I LA XOCOLATA D’AGRAMUNT

2x1

Tot l’any

Consulteu el web del TR3SC

CENTRE DEL VISITANT

DEL GIRONÈS

2x1

Tot l’any

Consulteu el web del TR3SC

FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES

2x1

Tot l’any

Taquilles

GAUDÍ EXPERIÈNCIA

30%

Tot l’any

Consulteu el web del TR3SC

MÓN NATURA DELTA DE L’EBRE 10% Tot l’any Consulteu el web del TR3SC

ACTIVITATS AL MUSEU DE LA XOCOLATA 50% Diverses dates Consulteu el web del TR3SC

FUNDACIÓ SUÑOL 2x1 Tot l’any Consulteu el web del TR3SC

MUSEU DE MONTSERRAT 2x1 Tot l’any Consulteu el web del TR3SC

MUSEU DE LES CIÈNCIES NATURALS 50% Tot l’any Consulteu el web del TR3SC

MUSEU DE LA MOTO DE BARCELONA 50% Tot l’any Consulteu el web del TR3SC

MNAC 30% Tot l’any Consulteu el web del TR3SC

CCCB 20% Tot l’any Taquilles

68 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Museus i Espais Culturals

Page 69: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012
Page 70: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Escapa’t a AmsterdamUNA CAPITAL CULTURAL

VIATGE

La capital dels Països Baixos és coneguda pels canals, les tulipes i els cafès. Però la juvenil ciutat d’Amsterdam té una preuada oferta cultural que el Club TR3SC us vol apropar gràcies a aquesta escapada organitzada conjuntament amb Catai Tours pel novembre i desembre. Durant tres dies us podreu perdre pels carrerons propers als canals, plens de petites botigues especialitzades, passejar pels transitats Leidesestraat, Kalverstraat, Damrak i Rokin o recórrer la trentena de mercats, entre els quals es troben els fa-mosos Albert Cuyp i el mercat de puces de Waterlooplein. Un city tour us n’ensenyarà tots els racons. La seva cara cultural la coneixereu, entre altres coses, perquè al viatge s’inclouen dues entrades a museus, com el Van Gogh Museum, el Madamme Tussauds o el Rijksmuseum, i tres entrades a escollir entre diferents atraccions d’Amsterdam.

Amsterdam és

jove, dinàmica

i inquieta.

© S

hu

tter

sto

ck

EL PREU INCLOU: ∞ Vol amb KLM des de Barcelona ∞ Trasllat

d’entrada i sortida en privat ∞ Allotjament de 2 nits en hotel de

3* al centre ∞ 2 entrades a museus ∞ 3 entrades a atraccions

∞ Assegurança de viatge ∞ Documentació

NO INCLÒS EN EL PREU: ∞ Extres ∞ Taxes d’aeroport (119 €)

Sortides cada dia de novembre i desembre(exclòs ponts i festius)

Avantatge TR3SC 309 € (+taxes)

Sistema de venda www.tresc.cat

Preu real 389 €(+taxes)

70 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Rutes i Viatges

Page 71: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Una ruta per

conèixer la

crònica negra

de la ciutat.

cultruta NOCTURNA I CRIMINAL

SUCCESSOS

Quan es fa de nit, una Barcelona obscura i sòrdida ens convida a conèixer les ombres de la seva història. Des de cultruta us con-viden a fer un nou recorregut nocturn pel Raval i pel Gòtic per descobrir la crònica negra de la ciutat, el seu vessant més trucu-lent, a partir dels crims i els successos que han marcat el darrers 250 anys, alguns dels convulsos episodis de Barcelona com el polèmic assassinat de Carmen Broto o qui era la sanguinària Enriqueta Martí. La ruta dura aproximadament dues hores.

CULTRUTA (BARCELONA)

Carrer d’Estruc, 10

Tel. 634 53 43 33

www.cultruta.com

Divendres i dissabtes de novembre (a les 20.30 h)

Avantatge TR3SC 50%

Preu real 14 €

Sistema de venda www.tresc.cat

Ruta MateriabcnBARCELONA SEMPRE EN LLUITA!

ACTIVISME

Amb aquest itinerari per Ciutat Vella de Materiabcn coneixe-reu d’una forma il·lustrada la història, l’art, l’arquitectura i la societat de tres barris, tot descobrint curiositats. Parlareu i reflexionareu en veu alta sobre aspectes molt interessants.

17 de novembre, 8 i 29 de desembre (a les 17 h)

Preu real

12 €

Avantatge TR3SC 2x1

www.tresc.cat

Retrospectiva BarcelonaHISTÒRIA I EVOLUCIÓ DE LA CIUTAT

HISTÒRIA

Andronacultura us proposa un itinerari per copsar l’evolució de la ciutat a través dels fets històrics, socials i culturals que l’han transformada, així com una nova mirada sobre els monuments i l’urbanisme entès com a escenari on s’ha desenvolupat.

10 de novembre (a les 17.30 h)

Preu real

14 €

Avantatge TR3SC 50%

www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 71

Page 72: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

ACTIVITAT

Després de l’èxit de la primera trobada, hem repetit l’experiència. El 8 de novembre no us podeu perdre la presentació, a càrrec de la

periodista Núria Ferré, de la Guia d’enoturisme de l’Empordà (LTA edi-ciones), de Lluís Tolosa, que és el resultat d’un any visitant cellers em-pordanesos. Per descomptat, us hi submergireu tot tastant sis vins. El 29 de novembre, tindrà lloc la presentació de la Guia de vins de Catalunya (Pórtic), que comptarà amb un col·loqui entre Jordi Alcover, l’autor, Nani, del bloc Viníssim, i Lluís Tolosa. Els assistents gaudireu d’un tast de cinc vins. El 12 de desembre presentem, en col·laboració amb la DO Catalunya, 333 vitamines per a l’ànima (Angle Editorial), de Víctor Amela i Roser Amills. Allà, un enòleg dirigirà un tast de vins d’aquesta DO. I el 13 de desembre, al recentment inaugurat Bar à Vins de la Fàbrica Moritz, tindrà lloc la presentació del llibre de receptes El Comidista, a càrrec del seu autor, el blogger Mikel López, i l’enòleg de Moltbo, Xavi Barba.

EL CLUB TRESC US PROPOSA UNA NOVA ACTIVITAT PENSADA PER ALS VOSTRES SENTITS: UNIR LA LECTURA AMB EL TAST DE VINS

Maridatge literari

Experiència sensorialLes trobades literàries que organitza el TR3SC tenen l’objectiu de fer-vos descobrir nous llibres i vins alhora. Si us agrada la li-teratura i el vi, aquests maridatges us evocaran sensacions còmplices que potenciaran els vostres sentits més hedonistes. Els escenaris escollits són el MEAM i la Fàbrica Moritz.

MEAM MUSEU EUROPEU D’ART MODERN (BARCELONA)

Barra de Ferro, 5 Tel. 93 418 68 91 www.meam.es

8 de novembre Guia d’enoturisme de l’Empordà (19 h)

29 de novembre Guia de vins de Catalunya (19 h)

12 de desembre 333 vitamines per a l’ànima (19 h)

FÀBRICA MORITZ - BAR À VINS (BARCELONA)

Ronda de Sant Antoni, 41. Tel. 93 426 00 50 www.moritz.com

13 de novembre El Comidista (19 h)

Avantatge TR3SC 5 €

Preu real exclusiu

Sistema de venda www.tresc.cat

Gaudireu del plaer

de la lectura i del vi.

© N

uri

a P

uen

tes

72 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Llibres amb Abacus

Page 73: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Maridatge de vins i llibres

al MEAM de Barcelona.

© N

uri

a P

uen

tes

Page 74: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Per llepar-se els ditsAquesta recopilació de 501 receptes porta a la vostra cuina els sabors dels nostres plats de tota la vida. Apreneu a cuinar plats cata-lans tradicionals com arròs amb samfaina i botifarra negra, cuetes de rap amb nyores, carquinyolis o flam de castanyes. Inclou índex alfabètic, per comarques i per època de l’any.501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir. Mònica Garcia. Ara Llibres. 340 pàgines.

Passejant tafanerDesprés de 20 anys, arriba una edició actua-litzada de la guia degana sobre Barcelona que va difondre una concepció moderna i humana de la ciutat. Nascut de la vocació tafanera d’Alexandre Cirici –gran coneixedor de la història, la cultura i l’art de Barcelona i Cata-lunya–, ve en una caixa especial que conté la guia i un segon llibre d’Itziar González.Barcelona pam a pam. Alexandre Cirici. Comanegra. 600 pàgines.

Petita obra mestraEl Premi Brooker del 2011 arriba traduït al català. Tony Webster és un jubilat que, quan li arriba una carta d’un bufet d’advocats, es veu obligat a revisar el seu passat. Ara, passats més de 40 anys, s’adona que molts fets potser no van passar com els havia recordat. La memòria és imperfecta i a ve-gades pot fer reinterpretar tota una vida.El sentit d’un final. Julian Barnes. Angle. 160 pàgines.

Brillant i subtilEn Helmer és un granger que, amb 55 anys i una vida marcada per la solitud, està a punt de prendre les regnes de la seva vida. L’autor, Gerbrand Bakker, ens envolta dels pensa-ments d’un protagonista que tracta d’enten-dre el seu aïllament, a través d’un llenguatge directe que ens diverteix, ens emociona i ens porta a reflexionar sobre nosaltres mateixos. A dalt tot està tranquil. Gerbrand Bakker. Raig verd. 272 pàgines.

D’estil sofisticatDesGlaç és una novel·la que posa atenció sobre les conseqüències del desastre climà-tic global, tot parlant directament a la cons-ciència del lector. El professor Zeno Hinter-meier sent la desaparició de la seva glacera com una pèrdua pròpia, així que abandona la seva càtedra i s’embarca com a guia en creuers turístics a l’Antàrtida. Hi trobarà algú com ell?DesGlaç. Ilija Trojanow. Raig verd. 176 pàgines.

Delicada però punyentToni Morrison, una figura literària indiscuti-ble, publica una novel·la poètica i commove-dora. Es tracta de la història d’un home que torna als Estats Units després de la guerra de Corea. La història d’un país que conviu amb l’odi racial i d’una família desestructu-rada. Situada als anys 50, les ferides del protagonista no són només físiques.El retorn. Toni Morrison. Amsterdam. 190 pàgines.

ES PODEN COMPRAR AMB UN 5% DE DESCOMPTE A TRAVÉS DEL WEB DEL TR3SC, WWW.ABACUS.COOP I BOTIGUES ABACUS

74 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Llibres amb Abacus

Page 75: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Benvinguts a l’EmpordàPremiada com la Millor Guia d’Enoturisme d’Espanya en els Premis Gourmand (2012), és el resultat d’un any visitant cellers i tastant vins a l’Empordà. Una guia pràctica amb 180 visites, 48 cellers, 242 vins recomanats, 84 hotels i restaurants, i 40 propostes de visites culturals per gaudir de l’enoturisme qualsevol cap de setmana.Guia d’enoturisme de l’Empordà. Lluís To-losa. LTA ediciones. 288 pàgines.

Amb ulls de peluixUn tendre ós de peluix que ha passat de mà en mà és l’original protagonista d’aquesta història que és l’odissea pels sentiments dels homes i de l’Europa del segle XX. A través dels ulls i el cor de Henry N, viatjareu al som-ni americà, a la segona guerra mundial, als moviments hippies dels anys 60 o a l’any 2000... Emotiva i inoblidable, us conquistarà.La fabulosa història de Henry N. Brown. Anne Helen Bubenzer. Grijalbo. 432 pàgines.

Sense trevaAmb Las leyes de la frontera, l’última novel-la de Javier Cercas, l’autor ens trasllada a la transició espanyola, aquest cop per inves-tigar sobre els límits de la llibertat, les moti-vacions dels nostres actes i la natura de la veritat. L’estiu del 1978 Ignacio Cañas, un adolescent, coneixerà Zarco, un petit delin-qüent que canviarà la seva vida per sempre. Las leyes de la frontera. Javier Cercas. Mondadori. 382 pàgines.

Una guia de referènciaEl llibre anual de Jordi Alcover i Silvia Naran-jo té tots els elements per convertir-se en una guia de referència del vi adreçada a tota mena de públic. Gràficament és un llibre clar, didàc-tic i elegant, basat en tastos a cegues. Inclou llista del Top, secció de troballes, estadístiques sobre l’evolució de cada celler, etcètera.Guia de vins de Catalunya. Tasts a cegues 2013. Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. Pòrtic. 512 pàgines.

Novel·la negra escandinavaMari Jungstedt, una de les màximes expo-nents del gènere policíac suec, publica una nova entrega de la seva sèrie protagonitza-da pel comissari Knutas i el periodista Johan Berg. En aquesta ocasió, Knutas descobreix que a vegades no es pot confiar en aquells a qui més estimem. La trama comença quan un home és enverinat durant una festa.La falsa sonrisa. Mari Jungstedt. Maeva. 280 pàgines.

Un viatge iniciàticLa protagonista és una dona de 33 anys que decideix fer un tomb radical a la seva vida després de divorciar-se. Al cap i a la fi, una mèdium li ha dit que trobarà l’amor i guanya-rà la loteria a 300 quilòmetres de casa. D’aquesta manera inicia un viatge per Islàndia acompanyada de música, una caixa de llibres, dos óssos de peluix i Tumi, el fill d’una amiga.La mujer es una isla. Ava Audur Ofalsdottir. Alfaguara. 304 pàgines

ES PODEN COMPRAR AMB UN 5% DE DESCOMPTE A TRAVÉS DEL WEB DEL TR3SC, WWW.ABACUS.COOP I BOTIGUES ABACUS

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 75

Page 76: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Premi Prudenci BertranaA cavall de la ficció i la realitat, Patrícia Gabancho traça un univers poblat de dones que lluiten per construir la seva identitat. Angélica, de 50 anys, viatja de Barcelona a Buenos Aires, la seva ciutat natal, perquè ha mort la mare. En el procés de buidar el pis familiar, la dona inicia una barreja d’in-dagació i memòria. La néta d’Adam. Patrícia Gabancho. Co-lumna. 336 pàgines.

Ficció sobre la crisiNovel·la sobre els conflictes morals que planteja la situació econòmica actual, Liqui-dació final és el setè títol de la sèrie de novel·les policíaques protagonitzades pel comissari Kostas Kharitos. A una Atenes a un pas de la fallida, on els rics no paguen impos-tos i els empobrits s’indignen, un peculiar justicier es disposa a fer pagar comptes.Liquidació final. Petros Márkaris. Tusquets. 344 pàgines.

Torna GrishamUn bufet d’advocats en decadència al sud de Chicago que s’ocupa des de fa 20 anys de petits casos decideix incorporar un jove advocat. Ara que són tres els arriba el cas més important de les seves vides. Un cas que els faria guanyar una fortuna. Però cap d’ells compta amb l’experiència ni els co-neixements per portar-lo endavant.Los litigantes. John Grisham. Plaza y Janés. 496 pàgines.

Veritat o imaginació?Las voces bajas, de Manuel Rivas, és es-crita com si fos una autobiografia. Tot sem-bla veritat i tot és imaginació. El fil conductor és María, la magnètica germana gran, que sempre obre camí. La mirada de la infància va descobrint, amb por, sorpresa i meravella, allò extraordinari que hi ha a la vida de la gent normal. Plorareu i riureu alhora.Las voces bajas. Manuel Rivas. Alfaguara. 160 pàgines.

Rastres biogràficsL’indici d’una expressió perduda, “estat d’absència”, guia el narrador a la recerca del secret que s’oculta darrere el seu rastre, del qual, vol descobrir els possibles sentits. A poc a poc es veurà com aquell indici desvetlla una successió d’idees i d’imatges entre les quals apareix Baudelaire, Dosto-ievski, Proust, Llull o Descartes. Evocador.Llibre d’absències. Antoni Marí. Tusquets. 224 pàgines.

Conxorxa eclesiàsticaL’escriptor i periodista Martí Gironell retra-ta els estralls de la corrupció en la política i en l’Església a la segona meitat del segle XVI. L’últim abat, que arranca amb la mort violenta de l’abat de Breda a causa d’una conxorxa orquestrada pel rei de Castella, permet reviure les tradicions, l’art, el vi i la gastronomia de Catalunya.L’últim abat. . Martí Gironell. Columna. 376 pàgines.

ES PODEN COMPRAR AMB UN 5% DE DESCOMPTE A TRAVÉS DEL WEB DEL TR3SC, WWW.ABACUS.COOP I BOTIGUES ABACUS

76 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Llibres amb Abacus

Page 77: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Una història ben atípicaL’italià Flavio Soriga ens sorprèn amb una novel·la negra ben ambientada, sense perso-natges estereotipats ni cànons preestablerts. En un avorrit indret de Sardenya la jove pro-fessora Marta Deiana és assassinada, des-tapant tota una xarxa de personatges sospi-tosos, interessos de tota mena i rancúnies del passat que es destapen sota la pluja.Pluja negra. Flavio Soriga. Alrevés. 208 pàgines.

Saga familiar èpicaA Hannover, l’any 1904, Frederick i Jette són una parella poc convencional que es coneix una tarda de primavera. Ell és expert en música; ella té la sensibilitat per apreciar-la. En quedar embarassada i davant de la de-saprovació de la mare de Jette, la parella fuig a Nova Orleans, on s’inicia la gran història de quatre generacions d’una mateixa família.El sonido de la vida. Alex George. Maeva. 416 pàgines.

Espies romànticsEn una Europa arrasada per la intolerància i el fanatisme polític, també hi ha lloc per a l’amor, l’amistat i l’esperança. Any 1950. Erika Walter, vídua d’un agent secret alemany, fuig a Madrid amb el seu amant, exmembre del PCE. Perseguits per la policia franquista, els nazis, el comunistes i la CIA, es veuran immersos en una trama d’espionatge.El silencio de tu nombre. Andrés Pérez Domínguez. Plaza y Janés. 608 pàgines.

Inesperada i sorprenentUna novel·la dramàtica al voltant d’un drama sòrdid i impensable, intensa de la primera pàgina a l’última. Amb l’humor negre carac-terístic de Lluís Llort, la història ens planteja el sotrac d’una mare en la tornada a casa del seu fill desaparegut durant 14 anys. El que més inquieta, però, és que ell no en vol parlar. Un trencaclosques obscur.Si quan et donen per mort un dia tornes. Lluís Llort. Magrana. 219 pàgines.

Una aventura excitantDe l’autora que està triomfant arreu del món, arriba l’esperada segona part del best-seller No t’amago res. I ho fa més sexy que mai. De nou, la protagonista es deixarà endur per la passió. Per Gideon Cross, tan bell i perfec-te per fora, però tan fosc i turmentat per dins. No podia estar allunyada d’ell. De fet, no ho volia. S’havia convertit en la seva addicció. Reflectida en tu. Sylvia Day. Columna. 416 pàgines.

Les històries dels altresEl narrador ens convida a participar de les vides de sis personatges per observar com la vida dels altres i els fets atzarosos van encaixant en l’engranatge que fa moure la ciutat. Tot passa entre el matí i el capvespre d’un dia de maig. Dotze hores mal compta-des que acullen la rutina dels uns i algun moment excepcional en la vida dels altres. Uniformement desordenat. Rubèn Intente. Angle. 224 pàgines.

ES PODEN COMPRAR AMB UN 5% DE DESCOMPTE A TRAVÉS DEL WEB DEL TR3SC, WWW.ABACUS.COOP I BOTIGUES ABACUS

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 77

Page 78: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

DESCOBREIX COSTERS DE SEGRE

ESSÈNCIA DE MONTSANT

ESSÈNCIA DEL PRIORAT

ESSÈNCIA DE CONCA DE BARBERÀ

ESSÈNCIA DE TERRA ALTA

(tots, novembre i desembre)

ENOTURISME

De nord a sud i d’est a oest, la terra catalana és generosa. El vi hi és present sota les més diverses varietats, amb sabors, aromes i tex-

tures singulars. El seu fruit es cultiva arreu d’un territori que abraça la vi-ticultura com a forma de vida. Gràcies a les propostes d’enoturisme de la nostra àrea de vins coneixereu Catalunya a través del vi que s’hi produeix. Així, Descobreix Costers de Segre us convida a allotjar-vos a l’antic mo-nestir de les Avellanes i visitar dos cellers per degustar vins d’aquesta DO. Conjuntament amb Catatour hem preparat les següents escapades: amb Essència de Montsant coneixereu aquesta jove zona viticultora a través de cellers i degustacions; Essència del Priorat us acosta a la DOQ Prio-rat amb visites a cooperatives, dinars i tastos; Essència de Conca de Barberà us endinsa en l’origen de les catedrals del vi tot degustant blancs i rosats; per últim, Essència de Terra Alta revela els secrets del seu raïm amb estada al Nou Moderno, un hotel al cor d’un poble templer.

EL CLUB TR3SC ORGANITZA ESCAPADES AMB LA FINALITAT QUE DESCOBRIU EL NOSTRE TERRITORI A TRAVÉS DEL VI QUE S’HI CULTIVA

Catalunya és vi

El TR3SC i CatatourAlgunes de les escapades vinícoles organitzades des del Club TR3SC compten amb la col·laboració de Catatour, agència de turis-me a la carta especialitzada en escapades i excursions per Catalunya. Podeu reservar-les tot l’any a través del web del TR3SC, trucant al telèfon 977 31 42 07 o per e-mail a [email protected].

El castell de

Milmanda, a la

Conca de Barberà.

Més informació www.tresc.cat

78 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Vins

Page 79: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Arreu del territori,

el vi és una forma

d’entendre la vida.

Page 80: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Un descobriment inesperat

GARNATXA

Us proposem tres negres excepcionals de la mateixa anyada: Dèria 2007 (DO Priorat), de La Conreria d’Scala Dei, un vi potent per al fred; Quindals 2007 (DO Empordà), ample i poderós, de capa molt fosca i agraïda, que evoca els penya-segats; i Llàgrimes de tardor 2007 (DO Terra Alta), criança d’aro-mes contundents per degustar amb bolets.

Gran plaer a preu just

CAVES

A les portes del Nadal, portem bruts que són grans troballes: Canals Nadal Brut Nature Reserva té color groc pujat i nas de vainilla i praliné, i omple la boca de notes fresques; Llopart Rosé Brut destaca pel sabor a fruites del bosc vermelles, ideal per a carns blanques; Albet i Noya Petit Albert Brut fet amb raïm ecològic i combina amb tots els plats.

La gran traca

GARNATXA

Al Mas Arrels d’AR Les Pedrenyeres 2008, la garnatxa negra i la força del syrah predo-minen sobre un fons mineral i de torrats mantegosos. Golós i de llarg record. I Hi-senda Miret 2008 (DO Penedès), un vi sorprenent, perfecte i equilibrat, que s’ex-pressa al paladar amb l’aroma de les prunes i les violetes.

Per als canelons de la sogra

CAVES

Per Sant Esteve, escolliu aquest lot: Huguet de Can Freixas Gran Reserva 2007, que en boca no pesa però té presència i marida amb els canelons o el pollastre rostit; Rexach Baqués Brut Imperial, que és alegre, fresc i passador, perfecte per brindar durant l’ape-ritiu; i Pere Ventura Primer Brut Reserva, ferm i delicat, perfecte per al peix al forn.

Una triple sorpresa

GARNATXA

El TR3SC us porta aquest lot de tres vins fruitosos de tardor: Lladoner rosat 2011 (DO Empordà) que, cultivat per la tramuntana, es tracta d’un rosat per la tardor amb aromes de taronges, roses i fonolls; el llaminer i de bon records Mas Arrels d’AR Les Pedrenyeres 2008; i Dèria 2007 (DO Priorat). Tres vins amb grans contrastos olfactius.

Selecció especial

CAVES

Els bons clàssics mai no moren, com aquets exemples: Recaredo Brut Nature 2007, colors brillants i expressius, nas de pastisse-ria fina; Raventós i Blanc brut 2009, cremo-sitat i bombolla fina; Codorníu Pinot Noir, tonalitats espectaculars de pell de ceba de Figueres primerenques, boca viva i diferent. Tres oportunitats per als paladars.

Preu ampolles:

26,22 €

Preu ampolles:

22,87 €

Preu ampolles:

27,29 €

Preu ampolles:

28,82 €

Preu ampolles:

21,34 €

Preu ampolles:

35,38 €

80 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Vins

Page 81: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012
Page 82: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

Dir Jaume Balagueró és evocar thrillers i cintes de cinema fantàstic. El director català és un enamorat d’aquest gè-

nere però també de molts altres, així que no us sorpreneu si aviat el veiem dirigint una comèdia. Eclèctic i inquiet per natu-ralesa, els fantasmes i els monstres no li treuen el son.

Quan es va començar a interessar pel cinema? Des de ben petit m’agrada explicar històries. De jove em semblava una utopia, una professió molt complicada, però ho vaig aconseguir i ara fa 15 anys que dirigeixo llargmetratges. Vaig començar a fer curts al 1994 i la meva primera pel·lícula, Los sin nombre, es va estrenar el 1999. El cinema s’aprèn fent-ne i veient-ne molt.

I la seva passió pel gènere del thriller? D’on prové? Sempre m’ha atret tot allò relacionat amb la fantasia, la por, el suspens, el terror... Era un nen molt aficionat a aquestes coses.

Fer por és més difícil que fer riure? El que és difícil és fer cinema. Cada pel·lícula és un repte i un risc, ja que explicar històries i procurar que l’espectador s’interessi des del principi fins al final no és gens fàcil. Per a un director, és clau posar-se

Jaume Balagueró “El cinema s’aprèn fent-ne i veient-ne molt”EL ROSTRE DEL CINEMA DE TERROR CATALÀ TÉ NOM I COGNOMS. EMBARCAT EN PLE RODATGE DE LA QUARTA PART DE ‘REC’, EL DIRECTOR JAUME BALAGUERÓ ENS EXPLICA COM VEU EL CINEMA D’AVUI I QUINS SÓN ELS SEUS REPTES DE DEMÀ. PER MARTA CARRERA

© D

ieg

o C

ald

eró

n

82 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

Entrevista

Page 83: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012

© M

arta

Jo

rdi

a la pell de l’espectador. L’objectiu és que allò que expliques l’afecti, l’emocioni, l’intranquil·litzi. Això no és complicat, i parlo per mi, perquè abans que director ets espectador.

Quins són els seus referents cinematogràfics? Moltíssims. Totes les pel·lícules que has vist, així com la música que has escoltat, els llibres que has llegit, els còmics que has vist, allò que has sentit o experimentat és el que conforma la teva mirada com a director. I jo sóc molt eclèctic. Sento admiració per Ste-ven Spielberg o James Cameron.

Podrem veure alguna vegada una comèdia signada per

Jaume Balagueró? Tot i que no ho tinc previst a curt termini, no puc dir que no perquè m’agrada la comèdia.

Per què creu que triomfa el gènere fantàstic? Més que triom-far, ara és més visible. Durant temps, hi va haver la creença que aquí no es podia fer bon cinema de terror i costava trobar finan-çament. En canvi, ara, es fan moltes produccions de terror, la qual cosa celebro. Això és gràcies a què hi ha una nova gene-ració de directors que s’atreveix amb el gènere perquè ha crescut amb ell.

En la seva opinió, què ha afavorit que els actors i les actrius

de Hollywood tinguin predisposició a treballar en produccions

estrangeres? El cinema espanyol ha ampliat les seves mires i, des de fa uns anys, s’atreveix a fer cinema comercial i popular. Això fa que s’obrin portes i que directors espanyols d’èxit pu-guin ser cridats per dirigir a fora, o que els actors estrangers vulguin venir a treballar si el guió els agrada. El nostre és ara un país ben considerat per fer cinema.

Es veu a Hollywood? Sí, m’agradaria rodar-hi, però no és el meu objectiu principal. De fet, no cal rodar allà per tenir-hi pre-sència. Estrenar a Hollywood és possible, jo ja ho vaig fer amb cert èxit amb Darkness.

A quins reptes ha de fer front el cinema en aquests moments? Veig el futur incert, ja que la gent no va a les sales per l’augment del preu i per la picaresca de descarregar-se pel·lícules, música i llibres gratuïtament. Per sort, hi ha excepcions: la magnífica taquilla d’una producció de casa com Lo imposible t’omple d’optimisme. Crec que el futur passa per no fer pel·lícules ex-clusivament en espanyol i pel mercat espanyol, sinó rodar en anglès per poder estrenar també fora.

També ha fet treballs per a publicitat, com el recent anunci

de Voll Damm. Com ha estat l’experiència? Molt enriquidora. Era la primera vegada que feia publicitat, un món molt diferent al cinema, i m’ha agradat, sobretot, per la immediatesa del medi. De fet, ja tinc un altre anunci gravat amb dues estrelles internacionals que s’emetrà a principis de l’any vinent.

Quin projecte té ara mateix entre mans? A Sitges va presen-

tar un teaser de REC 4... Estem començant a rodar REC 4 amb Manuela Velasco de nou com a protagonista i la idea és estrenar-la de cara al festival de Sitges del 2013. És el capítol final i, com vaig prometre, els fans tindran resposta a totes les incògnites.

+ PERFILNom Jaume Balagueró Bernat

Data i lloc de naixement

3 de novembre del 1968 a Lleida

Propostes culturals que l’atreuen

Concerts, teatre i cinema

El darrer concert The Wall, de

Roger Waters

Actors amb qui li agradaria treballar

Brad Pitt o Antonio Resines

Un grup Led Zeppelin i MClan

Un llibre Elogio de la madrastra,

de Mario Vargas Llosa

Una pel·lícula París, Texas, de

Wim Wenders

El trobarem davant de la

televisió... Fent zapping

Un hobby Tocar la guitarra i fer

il·lusionisme

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 83

Page 84: TR3SC Revista 40 - novembre-desembre 2012