Les articulacions

Post on 04-Aug-2015

290 views 3 download

Transcript of Les articulacions

LES ARTICULACIONS

ÌNDEX

1. Definició de les articulacions2. Tipus d’articulacions

1. Tipus d’articulacions (Sinovials2. Fibroses3. Cartilaginoses

3. Definició de l’articulació del pont.

DEFINICIÓ

Una articulació és, que el conjunt d'estructures que intervenen en la unió de dos o més ossos. La part de l'anatomia que s'encarrega de l'estudi de les articulacions és la artrologia. Morfològicament, els diferents tipus d'articulacions es classifiquen segons el teixit que les uneix: fibroses, cartilaginoses o sinovials. Fisiològicament, el cos humà té diversos tipus d'articulacions, com la sinartrosi (no mòbil), símfisi (amb moviment monoaxial) i diartrosi (major amplitud o complexitat de moviment).

TIPUS D’ARTICULACIONS SEGONS EL SEU GRAU DE MOBILITAT

Mòbils Semimòbils Fixes

ARTICULACIONS MÒBILS

Són les més nombroses a l'esquelet. Es caracteritzen per la diversitat i amplitud dels moviments que permeten als ossos. Posseeixen cartílag articular o de revestiment en ambdues parts de l'articulació.

Com el colze i el genoll.

ARTICULACIÓ SEMIMÒBILS

Aquest tipus d'articulacions es mantenen unides per un cartílag elàstic i presenten una mobilitat escassa, com la unió dels ossos del pubis (símfisi del pubis), que durant el part realitza un moviment molt ampli, i l'articulació entre els cossos de vèrtebres adjacents.

ARTICULACIONS FIXES

Aquestes articulacions es mantenen unides pel creixement de l'os, o per un cartílag fibrós resistent. Són articulacions rígides, sense mobilitat, com les que uneixen els ossos del crani, o amb una mobilitat molt limitada, com la unió distal entre cúbit i radi.

L’ARTICULACIÓ DEL PONT

El pont te una articulació mòbil semblant al genoll, per la forma innovadora de la plataforma del pont.

GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ