Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

24
Nous equipaments esportius als barris REVISTA MUNICIPAL D’INFORMACIÓ • OCTUBRE 2010 • NÚMERO 17 El Mercat Les Oliveres, més a prop pag. 4 pag. 15 Llum verda a la rehabilitació de l’antic SES I TAMBÉ...

description

Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Transcript of Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Page 1: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Nous equipamentsesportius als barris

REVISTA MUNICIPAL D’INFORMACIÓ • OCTUBRE 2010 • NÚMERO 17

El MercatLes Oliveres,

més a proppag. 4 pag. 15

Llum verda a la rehabilitació de l’antic SES

I TA M B É . . .

Page 2: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

EDITORIAL SUMARI

# 173 / Llum verda a la nova caserna de la Policia Local

4 / El Mercat Les Oliveres pren forma

5 / Apostando por la formación para promover la convivencia

6 / 5ª temporada de Ràdio Cunit

7 / Reforcem els serveis de jardineria i agents forestals amb 20 joves de Cunit

8 / Más formación, mejor profesionalidad

9 / Projectes educatius per la diversitat

10 / L’EFDP consolida la seva oferta formativa

11 / Els Gegantons de Cunit, símbols de natura i de vida

13 / La BMMM prepara el segon aniversari

14 / Policía de servicio a la comunidad

15 / Noves instal•lacions esportives als barris de Cunit

17 / Finaliza la temporada de verano con más de 5.500 visitantes en la Oficina de Turismo

18 / L’Ajuntament promou la utilizació de bosses reutilizables per reduir els residus 20 / Els millors serveis per a tu i la teva família

23 / Agenda

En aquestes pàgines trobeu dues grans notícies: la propera construcció de la Caserna de la Policia Local, i el gir que li hem donat al projecte del Mercat Les Oliveres, per tal de fer realitat un equipament tan necessari per vosaltres.

Gestionar en temps de crisi no és fàcil. Tant un projecte com l’altre han estat caminant en els darrers anys per un camí pedregós, afectats per una situació econòmica que ha implicat negociar, reprendre converses i estudiar alterna-tives amb l’objectiu únic de fer-los realitat, per ser absolutament necessaris i, sobretot, per a donar resposta a la vostra demanda.

Amb això us vull dir, que hi ha molta feina que no es veu, i que pot semblar que han perdurat massa en el temps. És cert que la tramitació de qualsevol projecte o iniciativa que depengui d’una administració és molt llarg. Se’ns fa llarg a qui som els responsables, i entenc perfectament que la sensació sigui encara més accentuada en el cas de la ciutadania.

La Caserna de la Policia i el Mercat Les Oliveres són dos exemples del que us estic explicant. Vull que sapigueu que estic molt il•lusionada en poder dir-vos que tant un com l’altre estan més a prop. Que la feina feta dóna els seus fruits i que continuo estant al vostre costat, per a escoltar-vos, per a ajudar-vos en tot el que pugui i per a buscar les millors opcions que us permetin millorar el vostre dia a dia i el vostre benestar i qualitat de vida.

Edita: Ajuntament de Cunit. Major, 12 - 43881 Cunit (Tarragona) - Tel. 977 67 40 80 - Fax: 977 67 41 48 (www.cunit.org)Coordinació: Departament de ComunicacióNo llencis a la brossa aquesta revista. Utilitza els contenidors blaus de paper per a reciclar correctament. Respectem el nostre entorn i tinguem cura del medi ambient.Disponible en format digital a www.cunit.org

C U N I T2 · Any 2010 · Número 17

Judith Alberich CanoAlcaldessa de Cunit

Pots contactar amb l’alcaldessaenviant-li un mail a [email protected]

SABIES QUE. . .La Policia Local disposa de 2 motos i 4 vehicles?

Page 3: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

C U N I T A L D I A

3C U N I T · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .A Cunit hi ha uns 2.000 alumnes entre els CEIPs i l’ IES?

Llum verda a la nova caserna de la Policia Local

La nova Caserna de la Policia Local veurà la llum a la primavera de 2011. La remodelació de l’antic edifici que es destinava a ús educatiu està a punt de convertir-se en una realitat.

En total, es destinaran gairebé 1.200 m2 per a les noves instal•lacions de la regidoria de Seguretat Ciudadana i Protecció Civil, en tres plantes distribuides per espais amb funcions concretes. Per exemple, la planta soterrada acollirà les garjoles i d’altres espais en 146m2; la planta baixa serà la de principal activitat concentrant els espais destinats a la formació, a despatxos i l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, en uns 370m2.

La planta pis comptarà amb els espais destinats a la coor-dinació dels equips de protecció civil i emergències, entre d’altres despatxos en 300m2. A la planta segona s’ubicaran els vestidors, la sala d’armes i el gimnàs en uns 370m2.La Caserna també disposarà d’un espai adequat per a atendre els casos de violència de gènere.

El govern de Cunit posa el fil a l’agulla en la millora de les instal•lacions actuals de la Policia Local amb l’objectiu de dotar aquest servei de noves condicions, de més centrali-tat i operativitat i per a fer més eficient i eficaços els serveis que desenvolupen.

A punt les obres del nou edifici municipal de 1.200m2

José Barquier,Concejal de SeguridadCiudadana y Protección Civil

“Con la construcción de esta nueva Caserna, sin duda vamos a cumplir nuestro compromiso con el cuerpo de Policia de Cunit y también con toda la ciudadanía. Mejorar es nuestro objetivo, y adaptar este edificio a los nuevos usos, también responde a nuestra voluntad de gestionar con eficacia”.

Page 4: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

SABIES QUE. . .La BMMM i l’EFDP compleixen 2 anys?

> > C U N I T A L D I A

El Mercat Les Oliveres pren forma

C U N I T4 · Any 2010 · Número 17

Noves alternatives pel Mercat Municipal

ES DEMANEN NOVES IDEES, SENSE PERDRE L’ESSÈNCIA

Durant el mes d’octubre, es preveu aprovar un nou plec de clàusules en el qual els licitadors podran presentar propostes de projectes arquitectònics alternatius respectant el nombre de parades (entre 12 i 15) previstes inicialment, i també l’operador alimentari que ocuparà uns 1.200m2

A més, s’amplien les possibilitats de superfície i d’ubicació del mercat, Així com la gestió de l’aparcament, que podria arribar a ser en superfície.

Amb aquestes noves variants, el govern cunitenc té l’objectiu de fer realitat el Mercat Les Oliveres de Cunit.

La zona del futur Mercat

Davant el nou marc legislatiu de la llei d’equipaments comercials, l’Ajuntament es plan-teja un nou concurs públic pel projecte del Mercat Municipal Les Oliveres. En aquest nou concurs, es pretén que els operadors tinguin l’opció de presentar altres models de superfície sense haver de renunciar al mercat aprovat inicialment.

“La identidad de los mercados municipales es el camino para mantener y consolidar un eje comercial”.

MARI FE MUÑOZ,Calçats Maria Muñoz

JUDITH ALBERICH, Alcaldessa

“Volem fer realitat el Mercat Municipal, aquest projecte ha patit la situació de crisi que vivim, però no deixarem de lluitar perquè la ciutadania tingui el Mercat que necessita i es mereix. El Mercat, la rehabilitació del centre històric i l’actual renovació de l’estació de tren, aporten un valor afegit a tot el municipi”.

Page 5: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Una sociedad cohesionada requiere de per-sonas formadas y conscientes de sus derechos y deberes como ciudadanos/as

“Estoy contenta porque gracias a este curso he conocido a otras mujeres de diferentes zonas y pensamientos y he hecho amistades”.

KHADIJA LAGZAOUI,participante en el taller

B E N E S TA R P E R A TOT H O M , E S F O R Ç S O C I A L

Apostando por la formaciónpara promover la convivencia

5C U N I T · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .La formación es la mejor garantía para mejorar nuestra calidad de vida?

Tras unos meses de merecido descanso, 19 mujeres han vuelto a las aulas de la Escuela de Formación Dolors Paul para seguir con el curso que empezaron el pasado mes de abril y que finalizará en octubre de este año. Estas mujeres, de diversas edades y todas ellas de origen marroquí, han hecho una apuesta por mejorar su formación para conseguir ser más autónomas y dueñas de su propio desarrollo personal.

La Regiduría por la Igualdad del Ayuntamiento de Cunit, gracias al apoyo del Ministerio de Trabajo e Inmigración, y con la colaboración de SURT, Fundació de dones, ha puesto en marcha un curso semanal de formación de 60 horas dirigido a mujeres inmigradas residentes en Cunit, con el objetivo de realizar un acompañamiento en su proceso de desarrollo personal y un apoderamiento para que puedan generar estrategias de

incorporación exitosas al país de llegada. En el desarrollo de las 15 sesiones que dura el curso están participando los diver-sos recursos y servicios del municipio, y algunos externos a él, para tratar los siguientes ámbitos: proceso migratorio, derechos de ciudadanía y ley de extran-jería, sistema educativo, sistema sanitario, mercado laboral, servicios sociales, participación, movilidad geográ-fica, recursos y servicios del territorio, competencias, y habilidades sociales, entre otros.

La educación y la formación son elemen-tos fundamentales para crecer y desarro llarnos a lo largo de toda nuestra vida como personas y como ciudadanos en una sociedad cada vez más compleja y diversa. Por ello, el Ayuntamiento apuesta por cursos como éste como instrumento clave para conseguir la cohesión social del municipio.

“El curso es una puerta abierta. Una oportunidad para conocernos y trabajar juntas en la construcción de una sociedad plural, diversa y respetuosa”.

SARAY BAZAGA,coordinadora programas acción comunitaria intercultural de SURT. Fundació de dones. Fundació Privada

“Me gusta este curso porque he descubierto muchas cosas, como los derechos y deberes de los ciudadanos, y ojala lo puedan hacer todas las mujeres para que aprendan como funciona la sociedad en la que vivimos”.

FOUZIA AROUDANI,participante en el taller

“El curso nos está gustando tanto que esperamos que haya una continuidad en un futuro próximo”.

“Lo más importante aparte de los contenidos y del trato de las responsables del Ayuntamiento y de las formadoras ha sido el encuentro con los responsables de los diferentes recursos que nos explicaron cómo funcionan”.

El grupo dice:

Page 6: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Nous programes i més col•laboracions

Del 5 al 9 de octubre, Cunit celebrará una semana entera a los servicios vinculados a la Regidoria de Serveis, como lo son los que prestan las empre-sas SOREA, CESPA, SECE y GRUMAN’S,La ciudadanía que quiera ver de cerca como se llevan a cabo los servicios en Cunit podrá visitar la Biblioteca Marta Mata, por la mañana o por la tarde. Las empresas concesionarias realizaran talleres interactivos y actuaciones medioambien-tales dirigidas a los escolares.

Desde la regidoria de Vía Publica, se va a proceder a la retirada de las macetas de madera instaladas en la Av. Julio Cesar, para evitar el aparcamiento de vehículos en la zona. En su lugar, se colocaran pilonas metálicas, esperando que para los primeros días de octubre ya se haya realizado el cambio, consiguiendo una mejor imagen.

C U N I T6 · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .Pots tornar escoltar qualsevol dels programes a través de la secció de Podcast de www.radiocunit.org?

C U N I T A L E S O N E S A M B R À D I O C U N I T 1 0 7 . 0

5ª temporada de Ràdio Cunit

“Col•laboro amb la nostra emissora perquè m’agradaria que entre tots els joves de Cunit la convertim en una ràdio de referència al Baix Penedès. Animeu-vos!”.

M E J O R A N D O C U N I T A T U S E R V I C I O

Ràdio Cunit estrena a l’octubre la nova programació de la cinquena temporada amb 11 nous programes i més col•laboradors.Als matins de Ràdio Cunit, trobarem el nou programa “Cunit al Dia” de dilluns a diven-dres de 10 a 2 del migdia oferint un còctel d’actualitat i entreteniment per a posar-te al dia del que passa, dins i fora de Cunit, d’una manera més amena. Els dissabtes i diumenges s’emetrà “Cunit cap de Setmana” que resumeix el més interessant del que has escoltat durant la setmana al programa Cunit al Dia.

Pel que fa a la resta de nous programes, oferirem espais de diferents estils com reggae, música electrònica, techo, chill out, etc. I d’altres programes sobre igualtat o salut. Destaquem també la consolidació de la majoria de programes que segueixen a les ones de Ràdio Cunit amb un gran èxit.I, finalment, Ràdio Cunit vol anar més enllà de les seves quatre parets i, de nou, té previst sortir al carrer participant amb el Carnaval, la Feria de Abril o la Fira Multisec-torial. A més, de l’habitual retransmissió dels plens municipals que tornarà a ser una constant de la nova temporada.

Pau Quiles, Col•laborador de Ràdio Cunit

“Participar amb Ràdio Cunit és una bona opor-tunitat pels joves que els interessa el món de la comunicació”Selena Soro, Col•laboradora de Ràdio Cunit i estudiant de periodisme.

www.radiocunit.org

La BMMM acogerá la semana temática

Page 7: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

“Me gusta la Jardinería y además creo que me podría servir para que eldía de mañana puedatener un oficio y trabajaren lo que más me gusta”.

MIREYA CASTRO PONCE,Persona interessada en els Tallers d’Ocupació

7C U N I T · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .Han passat unes 7.000 persones per la segona Fira d’Stocks de Cunit?

Reforcem els serveis de jardineriai agents forestals amb 20 joves de Cunit

E CO N O M I A AC T I VA

La Generalitat de Catalunya ha aprovat dos projectes a l’ Ajuntament de Cunit per a impulsar la formació i contractació laboral de 20 joves del municipi en situació d’atur, seguint en la línia de promocionar l’ocupació juvenil i de generar noves oportu-nitats a aquest col•lectiu. El govern de Cunit, preocupat pels actuals índexs d’atur juvenil, en l’àmbit de les seves competències i els seus recursos, ha acon-seguit l’aprovació de dos projectes ocupa-cionals adreçats pels joves.

“Cunit Verd” i “Bosc Sostenible”, són els programes que subvenciona la Generalitat de Catalunya amb 227.793,6 €, amb

l’objectiu de formar i contractar a 20 joves en els oficis de Jardiner/a i Agents Fore-stals.

Els joves que en formin part adquiriran, en el decurs d’un any, els coneixements teòrics i pràctics dels oficis i obtindran, a la finalització dels projectes, la titulació que els acreditarà com a professionals de l’ofici après. A més, els projectes preveuen la preparació pels exàmens lliures d’ESO dels alumnes que no hagin obtingut aquesta titulació en la seva etapa d’ensenyament secundari obligatori. Els projectes oferiran alhora un aprenentatge professional i també, i d’igual importància, una formació integral dels joves de Cunit.

EVA LÓPEZ FARRÉ,Persona interessada en els Tallers d’Ocupació

Bosc de Cal Ros de Cunit

“Creo que podría ser muyinteresante de cara a mifuturo, me gusta muchola jardinería. A parte deaprender, me interesaríamucho sacarme la ESO.

Page 8: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Aquesta tardor a l’Espai Jove es duran a terme nous tallers, sortides i activitats destinades als joves i infants de Cunit. Aquesta tardor els més petits compten amb tallers de ioga, funky, patinatge a 4 rodes, karate, guitarra espanyola i anglès, a més del servei de ludoteca i el Cau. El col•lectiu jove pot gaudir de tallers d’ensinistrament de gossos, ioga, guitarra espanyola, llenguatge de signes i anglès, a més de dues sortides, una esquiada i una escalada. Per altra banda, hi haurà la primera edició del concurs Fotovacances i Spotjove CunitTV, a més dels ja tradicionals campionats de futbolí i tennis taula. També podran participar a les activitats sorgides del Particip@ 2010.

El Ayuntamiento sigue poniendo énfasis en ayudar a las personas que están en situación involuntaria de desempleo. Con este objetivo, se han organizado 4 cursos de formación profesional ocupacional para aquellas personas de Cunit que deseen mejorar su calificación profesional y afron-tar con mejores opciones el reto de la búsqueda de empleo.

C U N I T8 · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .

El 80% de l@s alumn@s que realizaron en Cunit el curso de Auxiliar Enfermería en Geriatría están trabajando?

P E L S J O V E S

4 cursos para mejorar la calificación profesional de personas de Cunit en situación de desempleo.

Activitats de tardor a l’Espai Jove

G E N E R A N D O O P O R T U N I D A D E S

Más formación, mejor profesionalidad

“Este tipo de formación me da otra opción para buscar trabajo”.

FRANCISCO JAVIER SANMARTIN,Alumno del curso Prevención de Riesgos y Carretillero

Los cursos responden a sectores emergentes generadores de empleo:

Ámbito de logística y almacenaje:Prevención de Riesgos y Carretillero,permitirá obtener el título para conducir vehículos elevadores.

Ámbito de asistencia socio sanitaria:Auxiliar de Atención Socio Sanitaria en Ayuda a Domicilio;Atención Especializada en enfermos de Alzheimer.

Ámbito de planificación deportiva y salud:Monitor/a de deportes, para aquellas personas que desean formarse en deporte y salud.

Los cursos están subvencionados a través de los Fondos Estatales para la Ocupación y la Sostenibilidad Local 2010 y del departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

“Estos cursos son buenos porque abren nuevas vías para encontrar empleo”.

JORGE JUAN NAVARRO,Alumno del curso Auxiliar de Atención Socio Sanitaria en Ayuda a Domicilio

Per a més informació, dirigiu-vos a l’Espai Jove (c/ dels Horts, 5) de dilluns a dissabte de 17h a 22h, diumenge de 17h a 21h, dimarts de 10h a 13h i dissabte de 10h a 14h, als e-correu [email protected] i [email protected] o al telèfon 977 67 46 57.

Page 9: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

9C U N I T · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .El cost anual d’aquest projectes per l’Ajuntament és de 22.500€

Projectes educatius per la diversitatL’ E N S E N YA M E N T: VA LO R D E F U T U R

La Regidoria d’Educació i Formació impulsa diferents projectes educatius, per a treballar amb alumnat de Cunit que per diversos motius, necessiten una atenció especial i un treball diferenciat.

El projecte d’Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), treballa amb alumnes de l’ESO matriculats al centre. Atén les seves necessitats amb activitats globalitzadores i pràctiques, d’adquisició d’habilitats per a la readaptació de l’alumnat al medi escolar ordinari, en base als objec-tius generals de l’etapa d’educació a la qual pertanyen, però ajustats als alumnes.

Realitzen tallers i estades a empreses per observar i aprendre del món laboral. Aquest projecte té caràcter temporal, i treballa amb grups reduïts.

El projecte de Reforç Escolar s’ocupa d’alumnes de primària i secundària, amb dificultats en l’entorn escolar, (dificultats d’aprenentatge, inadaptació escolar, absent-isme, de conducta...) o que viuen determinades situa-cions sociofamiliars, les quals poden arribar a repercutir negativament en el procés escolar natural. Es treballa directament al medi escolar, fora de l’horari lectiu i amb grups d’alumnes reduïts

RAFEL GOSALVEZ VIDAL,Coordinador de les UEC’s de CEPS Projectes Socials

“La UEC és un recurs formatiu alternatiu a l’escolarització en els Instituts que permeten la possibilitat de continuar aquesta etapa en un grup reduït i a través d’una adaptació curricular”.

Page 10: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Més de 650 persones faran els 22 tallersdel Casal de la Gent Gran

L’Escola de Formació d’adults Dolors Paul ha iniciat el nou curs escolar amb una àmplia oferta formativa. L’acollida per part de la població de Cunit ha estat molt positiva. Tant és així, que per aquest curs el centre comptarà amb més de 200 alumnes que desenvoluparan la seva formació al municipi de Cunit.

El dia 14 de setembre van començar els cursos de Graduat en Educació Secundària per a persones adultes i els cursos de preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior. Cal destacar el notable interès que ha aixecat aquesta darrera proposta, on s’han cobert les 35 places disponibles. També el dia 14 es van iniciar els cursos de forma-ció instrumental. Enguany, al voltant de 25 persones estan aprenent a llegir, escriure i operacions matemàtiques elemen-tals amb aquesta formació.

El 27 de setembre van començar la resta d’ensenyaments. Aquest curs es desenvoluparan cursos de català i castellà en nivells inicials, quatre cursos d’informàtica en franges de matí i tarda i diferents tallers de càlcul i de comprensió lectora per a nivells inicials.

C U N I T10 · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .El Casal de la Gent gran es va inaugurar el 27 de juny del 2005?

L’ EFDP consolida la seva oferta formativa

F O R M AC I Ó CO N T Í N UA

E L VA LO R D E L A E X P E R I E N C I A

El Casal Municipal de la Gent Gran ja ha començat la nova tempo-rada de tallers repetint l’èxit d’anys anteriors i oferint més tallers que l’any passat. Són més de 650 persones, socs i sòcies del Casal, les que s’han inscrit als 22 tallers pel 2010 i 2011.

Els tallers que es porten a terme són: gimnàstica, ioga, tai-txi, manualitats, quadres de roba, punt de creu, flors de mitja, puntes de coixí, costura, teatre, coral, sevillanes, anglès, taller de pintura, informàtica, memòria, musicoteràpia, cafè emocional.

A final de temporada, coincidint amb l’aniversari del Casal, l’Ajuntament organitza una festa en la qual s’exposen mostres dels diferents tallers, tant en el propi Casal com en altres equipaments com per exemple, els Centres Cívics.

“Per a nosaltres és molt important que al Casal es facin tantes activitats. Cadascú troba la que és més adient per a ell o ella. He de dir que estem desitjant que comencin les activitats”.

ANTÒNIA MARISCAL,Sòcia del Casal Municipal de la Gent Gran

"Estoy muy contento con los resultados de la prueba. Ahora podré cursar la formación profesional que me interesa".

LUIS ESCOBEDO BELMONTE,Alumne del curs de preparació per a l'accés a cicles formatius de grau mitjà (2009-2010)

Més informació:EFDPC. Llobregat, 46Telèfon - 977 67 46 01Horari: de dilluns a divendresde 9 a 13 hores

Page 11: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

11C U N I T · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .Els gegants representen les forces de la naturalesa i simbolitzen “el destí”?

Els Gegantons de Cunit, símbols de natura i de vida

C U LT U R A LO C A L

La gegantona “Aigua de Cunit” representa una noia jove amb elements relacionats amb l’aigua per simbolitzar-la com a element de fecunditat i naixement .Al cap porta elements que són glaç cristal•litzat. A la cara, maqui llatge que fa referència als rius. El vestit amb elements i formes diferents que adopta l’aigua . A la mà dreta hi té un gripau com a símbol de la vida animal que s’origina, i es transforma, al voltant de l’aigua. A la mà esquerra hi port una versió del trident de Neptú. Del vestuari en pengen unes botelles que van plenes d’aigua i s’aguanten en unes xarxes de pescar. El gegantó Foc és un noi jove que porta al cap porta un cercle de foc, en referència al sol. La seva cara és de diable i de follet; diable com a símbol de l’Infern i del foc que crema i al mateix temps dels propis diables de la cultura popular que són un ball de foc. A la mà dreta porta un martell de ferrer, símbol del déu romà del foc Vulcà. A la mà esquerra porta una flama que neix de la pròpia mà, com a símbol de la capacitat dels sers humans de fer “néixer” foc i de controlar el foc. Del cos li penja un cinturó de coets i petards, simbologia de l’ús lúdic i de festa del foc.

“La colla Correcuita és una oportunitat per a assegurar el manteniment i promoció de la cultura catalana alhora que afavoreix la col•laboració entre difer-ents generacions en un espai lúdic i festiu!”.

REMEI DORADOMembre de la Colla Correcuita

“És tot un orgull portar aquests gegantons, símbols

del bestiari català, repre-sentats en ells l’aigua i el foc. Elements indispensables per

a viure, com la gesta i la cultura popular del nostre

poble”.

ELOI RODRIGUEZ MACÍASMembre de

la Colla Correcuita

És tot un orgrg llululllll popo trtrtarar sts gegantons símbols

GUEZ MZ ACÍASMMMembre de la Correcuita

“LLLaa cocollllllllaa CCCoCorrrrecuita és u

RRREMEIRR DI ORADODDMMMembre de llaa Colla Correc

oedac

Page 12: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Es busquen Reina i Dames d’ Honor pel Carnaval 20119 d’octubre, tret de sortidaUna de les primeres cites del Carnaval de Cunit, és l’elecció de la Reina i Dames, i és que el Carnaval de Cunit, tradicionalment aquest ball se celebra el mes d’agost, enguany aquesta data ha estat modifi-cada i s’ha traslladat el dissabte 9 d’octubre.El Carnaval de Cunit, és l’únic que manté intacte aquesta tradició, la Reina acompanyada de les dues Dames, tres noies que encapçalen i representen el nostre estimat i reconegut Carnaval.

Qui es pot presentar?

Inscripcions

Aquest concurs és obert a totes les joves amb un únic requisit, l’ edat, que és a partir dels 16 anys, la Comissió del Carnaval, entitat organitzadora premia a les guanyadores amb 300€ per la Reina i 240 € a cada dama d’honor.L’acte se celebrarà a la Plaça de la Vila i comptarà amb ball d’accés gratuït. En el decurs del mateix, es portarà a terme la desfilada de les candidates, que seran puntuades per un jurat format per represen-tants de comparses i carros-ses, membres de l’Ajuntament i per un repre-sentant de la Comissió.

El període d’inscripcions ja és obert, i es poden forma-litzar a diferents equipa-ments municipals com la Biblioteca Municipal Marta Mata, l’ OAC, Ràdio Cunit, l’Espai Jove, els Centres Cívic Masia Cal Cego i Els Jardins, i a la pròpia web de la Comissió

www.carnavalcunit.com on podeu trobar tota la informació sobre el nostre Carnaval.

Us esperem a tots i totes en aquesta cita que representael tret de sortida per la 24ena edició

del Carnaval de Cunit.

Page 13: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

13C U N I T · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .La BMMM accepta tots aquells llibres i audiovisuals que no vulguis tenir a casa?

El 7 de novembre la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit complirà els seus primers dos anys en funciona-ment. Per a celebrar-ho, durant la setmana del 2 al 6 de novembre del 2010, estan previstes moltes activitats adreçades tant a la població infantil com a l’adulta.

Celebrem que aquest any hem ampliat el servei de préstec, que s’han instal•lat dos ordinadors a la sala infantil per a l’ús exclusiu d’adults, que s’ha arribat a satisfer més del 90 % de les desiderates i també que hem ampliat el número de subscripcions a revistes en més de 190 títols.En aquests dos anys,la BMMM ha rebut més de 70 dona-cions i hem obert la col•lecció local on es poden trobar les obres dels nostres autors locals, i que, en breu, faran les

presentacions dels seus llibres!

La BMMM continua innovant i creant espais de relació entre tots els usuàris i usuàries. Una de les novetats d’aquesta temporada és l’activitat “Parlem d’un llibre!” perquè tothom qui vulgui expliqui quin són els llibres que més li agraden i que els recomana a la resta de persones que visiten la BibliotecaAquesta iniciativa es portarà a terme a través de Ràdio Cunit.Informa’t a la BMMM!!!

I durant el juliol i l’agost, hem rebut més de 12.800 persones, que han fet servir més de 3.000 torns als ordinadors i demanat més de 230 altes de nous carnets.

La BMMM prepara el segon aniversari

Vinc a fer els deures 2 o 3 dies a la setmana perquè els faig més tranquil•la que a casa. També, m’enduc a casa llibres i pel•lícules.

B M M M , L A T E VA B I B L I OT E C A

ALEXANDRA HOFMANN, Usuària de la BMMM

M’agrada venir a la biblioteca perquè agafo pel•lícules, llibres i m’ho passo molt bé a la bebeteca i a la sala infantil. També, jugo amb els jocs que hi trobo a internet.

SARA LISÓN CASANY, 6 anys, alumna del CEIP Solcunit

M’agrada la biblioteca perquè és tranquil•la i em puc relaxar, i fer els deures sense distraure’m tant.

DANIELA PUENTE, Usuària de la BMMM

AAAAAALLEXAAUUUUUsUsu

DDDDDANDDUUUUUsu

M’M’M’’agagraradddada v veneniirir a lagafo pel lícules l

SSSARSS666 anaaalu

Foto de Jose Mercado

Page 14: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Todos los gobiernos deben adoptar las medidas necesarias para que los funcionarios encargados de hacer cumplir la ley reciban, tanto durante su instrucción básica como en cualquier curso posterior de formación, una educación sobre los preceptos de la legislación nacional, de acuerdo con el Código de Conducta para Funcionarios Encargados de Hacer Cumplir la Ley (ONU), y sobre otras normas internacionales básicas de derechos humanos aplicables a los funcionarios policiales.Este es el caso de Cunit, la Policía Local cuenta con un programa formativo específico y amplio al cual se acogen todos los y las agentes.

La policía es el guardián del principio de igualdad y debe cumplir la obligación que le impone la ley de servir a la

comunidad interviniendo de forma oportuna y objetiva en la prevención y resolución de conflictos, debe promover y proteger la dignidad humana, y debe preservar y hacer respetar los derechos humanos de todos los ciudadanos.

En Cunit, la apuesta es clara. Los y las agentes de la Policía Local reciben formación continua para ampliar y actualizar conocimientos sobre legislación, etc. El último curso que han realizado es un especializado, de 28 horas, sobre la Diversidad Cultural y Religiosa para Cuerpos Policiales.

El Plan de Formación establecido por la Policía Local prevé otra sesión formativa sobre Derecho Procesal y Penal de cara al último trimestre del año.

Policía de servicio a la comunidadU N C U N I T S E G U R O Y T R A N Q U I LO

José Barquier, Concejal de Seguridad Ciudadana y Protección Civil

“La Policía Local es el cuerpo de seguridad más cercano a la ciudadanía. En Cunit, los vecinos y vecinas tienen a su disposición a un cuerpo de agentes dispuestos a ayudarles las 24 horas del día. Esto es lo verdaderamenteimportante, y para que sea posible ponemos los medios y toda la formación que sea necesaria. Creo en una Policia preparada y formada para atender cualquier caso, en cualquier situación”.

L’alcaldessa t’escolta

FIL DIRECTE amb Judith Alberich

Fes-li les les teves preguntes,

l’alcaldessa et respon

977 67 49 18 i 977 67 50 05

[email protected]

Page 15: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

15C U N I T · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .S'estan canviant els adhesius informatius de tots els contenidors?

Noves Instal•lacions esportives als barris de Cunit

C U N I T, U N G R A N E Q U I P

Pistes de Can Torrents

Les noves instal•lacions esportives de la zona de la Masia de Can Torrents, de SolCunit i Valparaiso Muntanya ja estan pràcticament enllestides i a punt per a ser utilitzades per tota la ciutadania.Aquestes tres noves zones estan definides a l’actual Mapa d’Instal•lacions Esportives de Cunit i realitzades amb els FEOSL 2010. Es van

L’Ajuntament ha volgut que els nous equipaments de barri siguin accessibles a tota la població, per a aconseguir que la pràctica esportiva sigui més oberta, familiar i quotidiana.

El passat divendres 2 de juliol tingué lloc la 1ª Marató d’Spinning d’Aqua Cunit, a l’aparcament de la instal•lació. En total van participar més de 100 persones, moltes de les quals van estar pedalant les 3 hores que va durar la Marató. En total hi havia disponibles 60 bicicletes.L’acte tenia una finalitat solidària ja que l’import recaptat va anar destinat com a dona-tiu per la campanya “MULLA’T per l’esclerosi múltiple”.L’esdeveniment va acabar sent una gran festa de la qual hi van gaudir tant participants com espectadors.

A Valparaiso Muntanya, s’ha creat una pista poliesportiva amb gespa artificial en la qual es pot practicar futbol, bàsquet, voleibol i tennis, a més, de petanca i tennis taula en les instal•lacions ja existents.

L’Ajuntament està elaborant un reglament de la pista per que sigui utilitzada de forma cívica, sola-ment per a infants o acompanyats dels seus pares i mares. Els majors de 16 anys no hi podran fer ús, tindran la pista de Sol Cunit a la seva disposició, que té les mateixes condicions, però que està destinada a totes les edats.

D’altra banda, a Can Torrents s’està enllestint un circuit de BTT i BMX organitzat en tres nivells: El verd, apte per a totes les edats i condicions, amb més d’un kilòmetre de llargada. El vermell amb salts i més dificultatEl negre destinats als més agosarats i agossara-des, ple de salts, peraltats, etc.

PISTES PER EDATS

particcipants com

Page 16: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

C U N I T16 · Any 2010 · Número 17SABIES QUE. . .

Cunit té 6 instal•lacions esportives de barri?

Amb aquesta premissa treballa la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament. Per això, s’han augmentat els seus usos, afavorint i facilitant la seva pràctica a les entitats locals i a la ciutadania en general.

Aquest nou impuls afavoreix que el Pavelló sigui un espai ple de vida i d’esport. Hi podreu trobar infants en les activi-tats de bàsquet, karate, gym jazz, voleibol, futbol sala, etc. També mares i pares com a espectadors dels entrenaments i relacionant-se amb altres famílies... Actualment, aquesta instal•lació obre de dilluns a divendres de 17’00h fins les 22’30h i acull activitats tan diverses com Escola Esportiva de Bàsquet (que ha anat augmentant progressivament el nombre de participants amb la

col•laboració del AB Cunit), l’Escola de Kàrate Budokan Kasa, entrenaments de l’Associació Esportiva Escolar de l’ IES Ernest Lluch, els entrenaments i partits de l’A. Bàsquet Cunit, i els entrenaments i partits del Club de Voleibol Cunit.

El pavelló municipal Els Joncs és dels pocs espais municipals que obren de dilluns a diumenge.

Els dissabtes i diumenges el Pavelló està ocupa, principal-ment, per les diverses competicions dels programes espor-tius, clubs de bàsquet i voleibol i la lliga de futbol sala. El seu horari és de 9’00h fins les 14’00h i de les 16’30h fins les 21’00h solament els dissabtes, essent el diumenge l’únic dia que es tanca a la tarda.

El Pavelló municipal “Els Joncs”, ple de vida!

> > E S P O R T S

VÍCTOR VACAS,President

A Bàsquet Cunit

El pavelló Els Joncs és un dels punts de referència en l’esport local, el seu model de gestió va canviar fa sis mesos, passant d’una gestió privada a una de pública, en la qual les persones, els usuaris i els continguts, són els tres eixos principals.L’Ajuntament vol que sigui un veritable espai adient per a la pràctica esportiva i per a les relacions socials, pròpies de l’esport.

El pavelló poliesportiu està obert algun matí, albergant les classes d’educació física de l’UEC i al mes d’octubre, el Curs de Monitor Esportiu organitzat per l’Ajuntament de Cunit amb els Fons Estatals d’Ocupació; tot amb la intenció que es puguin realitzar més activitats pels matins en un futur proper.

L’ESPORT COM A VALOR SOCIAL

Josep Gràcia,Regidor d’Esports

PAVELLO ELS JONCSTelf. 977 16 35 [email protected]

“Volem que el Pavelló

Municipal Els Joncs sigui

un espai amb un gran índex

d’ocupació, un espai esportiu per a tota la ciutadania.

Entenem l’esport com a valor social molt necessari pel

desenvolupament de les persones. Omplir de vida un

espai és fer-lo utilitzable per les persones, és veure els

nens practicar esport, és poder fer un cafè amb els

pares dels amics del teu fill/a mentre aquests realitzen la

seva activitat preferida, és anar a veure els partits del

club del teu municipi i així un llarg etcètera de relacions

personals”.

“Estem en el camí d’aconseguir fer del

pavelló un espai obert al municipi”.

JOSÉ LUIS ESQUINAS ,Zelador Pavelló Els Joncs

“Serem més que un pavelló, una gran família”.

Page 17: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

Desde la regidoria de Vía Publica, se va a proceder a la retirada de las macetas de madera instaladas en la C/ Julio Cesar, cuyo objetivo es el de evitar el aparcami-ento de vehículos en la zona. En su lugar, se colocaran pilonas metálicas, esperando que para los primeros días de Octubre ya se haya realizado el cambio, consiguiendo una mejor imagen.

La Oficina de Turismo ha facilitado una información de calidad y cantidad a través de los numerosos folletos, mapas y guías turísti-cas que los usuarios pueden consultar en más de 5 idiomas de diversas zonas de Cataluña, incluidos los

pirineos y el Vall d’Aran.

En Julio se inauguró www.turismecunit.org, el nuevo portal turístico de Cunit dónde consultar la información de todos los ámbitos: cultural, deportivo, rutas guiadas para disfrutar de la naturaleza...además de todos los datos de contacto de los diferentes servicios que el turista o ciudadano pueda necesitar (alojamiento, restauración, ayuntamie, sanidad,...)

El espacio WIFI también contabilizó una alta ocupación con más de 600 usuarios y la “biblioplatja” con numerosas publicaciones, guías de viaje y novelas en varios idiomas. En cuanto a los turistas internacionales, un año más, Francia es el país más representado en Cunit, con más de 750 visitas del país galo, que por la proximidad geográfica eligen nuestro municipio para disfrutar de sus vacaciones y días libres.

Son múltiples las consultas, más de 7.000, referentes a todo tipo de temas, especialmente las actividades de la agenda del verano, el ocio, visitas a las ciudades de Barcelona y Tarragona, y los recursos turísticos de los alrededores.

Finaliza la temporada verano 2010 con más de 5.500 de visitantesen la Oficina de Turismo

Información en más de 5 idiomas

C U N I T, L A M E J O R A P U E S TA

Éxito de la zona gratuita

Envíanos tu fotoo video de Cunit!

Dentro de la web www.turismecunit.org, en el apartado “Cunit virtual” encontrareis un

botón a través del cual nos podéis hacer llegar las fotografías que habéis captado de las

playas, bosques o rincones de Cunit así como los vídeos que hayáis grabado en el municipio.

Todos los atractivos del pueblo desde las diferentes ópticas y planos de sus autores.

Page 18: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

SABIES QUE. . .El dia més calorós de l’estiu a Cunit va ser el dia 27 d’agost amb 33,7º de màxima?

Desprès d’un estiu en que l’alta muntanya ha estat protagonista del Tot Natura, arriba la tardor amb sortides més properes, per a gaudir de preciosos racons de les muntanyes del sud, quan el paisatge es vesteix de més color.

Així, el dia 2 d’octubre farem un volt pel massís del Garraf i el dia 26 d’aquest mes recorrerem els voltants del Vendrell. Cal destacar l’espectacular sortida del dia 16 d’octubre pel massís del Port, a la Terra Alta, on recorrerem la vall del Canaleta i la Fontcalda.

C U N I T18 · Any 2010 · Número 17

Desprès de la bona acollida del lliurament de bosses reutilitzables l’any 2008, amb la que s’estima que es van estalviar unes 200.000 bosses de plàstic, la regidoria de medi ambient efectuarà una nova campanya de lliurament de bosses entre els mesos de novembre i desem-bre, a traves dels comerços del municipi.

D’aquesta manera, es contribueix a reduir l’ús de bosses de plàstic, que ràpidament es converteixen en residu i afecten al medi ambi-ent, ja que el consum és abusiu, i la seva fabri-cació implica el consum de matèries primeres, energia, gasos d’efecte hivernacle i no són degradables.

L’Ajuntament promou la utilització de bosses reutilitzables per reduir els residusEs lliuraran 20.000 bosses a través dels comerços de Cunit

Adopción de animales de compañía Tel. contacto: 606 123 177 / 617 952 639 / 645 312 402

Boy Duque

Gus

Lola Lui

Tenco

Tina

TorGolfo

ADOPTAT

Lua

ADOPTAT

E L N O S T R E E N TO R N

Caminades de tardorMés informació al web www.cunit.org

Sortida a la Vall d’Aran, 05.09.10

La Fontcalda. Sortida del 16.10.10

“Nos permite hacer senderismo, disfrutar

de la naturaleza y superar algunos retos”.

ÁNGEL DURÁNTEZ,Participant

del Tot Natura

Page 19: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

“Nosotr@s ya disfrutamos de los centros cívicos en la nueva temporada”.

C U N I T E S R I CO E N P E R S O N A S

La ciudadanía participa, se relaciona y se divierte con la nueva programación

A lo largo de esta temporada, los Centros Cívicos siguen ofreciendo diversas actividades como exposiciones y charlas, y dispondrán de espacios destinados a las nuevas tecnologías como la Zona Wifi.

“Hace 1 año que realizo esta actividad y la verdad es que me siento muy bien, además es un rato que utilizo para mí”.

“Es un taller donde realizamos mucha gimnasia que siempre va bien. Esta temporada, espero aprender nuevos pasos”.

Nos llena impartir esta actividad de forma altruista, porque nos sentimos bien haciéndolo pasar bien. Los alumnos y alumnas son muy agradecidos y agradecidas, lo que aprenden lo ponen en práctica en diferentes actos y fiestas del municipio.

Ana Mª Camacho

“Me encanta hacer bailes de salón, conoces a gente y pasamos un buen rato además económicamente el precio está súper bien. Esta temporada me he apuntado al nuevo taller de magia, me parece original y ¡divertido!”.

“Tengo muchísimas ganas de empezar de nuevo con la actividad de costura. Es un rato donde desconectamos y nos lo pasamos muy bien”.

Andrés Cabañas

o

acttivividdidid ddadad y y lll laa

(alumna de pilates)

DoloresBautista(alumna balls en línia)

(alumno balls de saló)

Esperanza de la Rubia

Dori Aparicio y Carmen Bruno

(Taller costura“El Gladiol”)

(Profesoras voluntarias de sevillanas)

“M“M“MMMeee enenencacaca ttntntntaaa hhhahacea gente y pasamo

AC((aal

“T“T“TTenenengogogo mm mucucuchhíhíhíssima

Esde((TTa“““EEl

amosos mm mucucuchhahaha

NNoNoss llllllenenaa iimimpapa trtrtiirir e e tststaa acactititivividad

Dy(PP

Page 20: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

En els darrers anys, el govern de Cunit ha volgut donar un gir important a les polítiques socials apostant per noves fórmules que apropin els serveis a tota la ciutadania.

Ens trobem en moments difícils econòmica-ment a nivell general, per això, amb plena consciència de la situació complicada, les famílies de Cunit poden trobar suports específics a l’hora de buscar feina, de sol•licitar línies de subvencions per a pagar impostos, per a pagar la meitat dels llibres de text escolars, etc.

La millor manera de facilitar els tràmits i totes aquestes gestions és fer-ho a l’OAC de l’Ajuntament de Cunit, una dependència única que està en marxa des de gener d’enguany i on està centralitzada tota la informació i la tramitació.

A més a més, l’EMAP (Espai Municipal d’Atenció a les Persones) és una oficina que centralitza la informació i la tramitació

de tots els serveis directes a la ciutadania i on s’ofereix una atenció personalitzada i individual en temes de Serveis Socials, Educació i Formació, Salut, Polítiques d’Igualtat i Immigració, Gent Gran, Promo-ció Econòmica i comerç,Ocupació i del Registre Civil de Cunit.

Pel que fa als Serveis Socials, es pot dema-nar assistència social, suport a les famílies o justícia social. En matèria de Salut — tot i que la gestió del Centre d’Assistència Primària és competència de la Generalitat — l’Ajuntament es coordina amb el CAP des de l’EMAP. Sobre Igualtat, els ciutadans poden informar-se sobre polítiques per a les dones o per a immi-gració. Per la Gent Gran hi ha assistència i suport a la tercera edat i dinamització del col•lectiu. En l'àrea de Promoció Econòmica i Comerç, els ciutadans trobaran l’Oficina d’Atenció al Consumidor i al Usuari, suport al comerç i foment de l’activitat econòmica

Els millors serveis per a tu i la teva famíliaL’Ajuntament aposta per l’atenció directa amb l’OAC i l’EMAP

F E M + C U N I T

“Oferim atenció personalitzada i informació actualit-zada i de qualitat en àmbits vitals per a la vida quotidiana de les famílies de Cunit: ocupació, creació de negocis, d’assistència social, de la gent gran, de salut, d’igualtat, etc.”

JUDITH ALBERICH, Alcaldessa

de Cunit

Page 21: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

21C U N I T · Any 2010 · Número 17

José BarquierPortaveu del grup municipal PP

En poco más de 6 meses Cunit contará con la nueva Caserna de la Policía Local. Podría deciros todos los beneficios que comporta esta nueva instalación. El único objetivo es mejorar, dar nuevos impulsos a los servicios municipales, acercarlos al máximo a la ciudadanía.Para conseguir el edificio que se merecen los servicios de Seguridad Ciudadana y Protección Civil, vamos a rehabilitar el antiguo edificio que albergaba el SES. Sin duda, es un edificio preparado y apto para que todo el cuerpo de agentes y el voluntariado de Protección Civil y ADF realicen sus funciones en óptimas condiciones. El día a día del trabajo de estas personas es muy importante para que Cunit siga adelante.La Caserna contará con un espacio muy poco usual en este tipo de equipamientos, un lugar específico para atender a la mujer y a los casos de violencia de género que se pueden dar en nuestro municipio. Será un equipamiento de primera línea, nada convencional, ya que será un edificio pensado para ofrecer el mejor servicio a todos los ciudadanos y ciudadanas.El camino ha sigo algo más largo de lo esperado, pero ahora ya tenemos el proyecto y en breve comenzaran las obras. Desde el primer momento lo teníamos claro, sabíamos como queríamos que fuera la Caserna, y estamos más cerca de que sea una realidad.

Montserrat CarrerasPortaveu del grup municipal CiU

Des de totes les fons especialitzades en economia s’estan enviant missatges prou clars que calen canvis substancials en els models de gestió de les empreses i les administracions públiques.El projecte de llei d’Economia Sostenible que promou el mateix govern socialista a Madrid, conté algunes d’aquestes mesures, de les quals en destacaria dues:Fomentar la disciplina pressupostària dels ens locals, establint controls periòdics de l’execució pressupostària i les mesures de lluita contra la morositat, destinades a reduir els terminis de pagament tant a les operacions comercials com als contractes amb les adminis-tracions públiques.Ja ha plogut des de l´inici de la crisi i aquí a Cunit, el govern municipal PSC – PP no s’ha assabentat de res. Venim acumulant deutes amb empreses de serveis i proveïdors des de l’any 2004, com és el cas de CESPA. També amb els bancs, l’Ajuntament governat pel PSC-PP ha perdut la credibilitat fins el punt de no ser possible assolir cap mena de finançament, ni tant sols per pagar els proveïdors i les empreses de serveis a les que anem ofegant des de fa temps. Això a pesar de que aquestes famílies estan obligades a pagar puntualment els impostos i tributs municipals, a Cunit, dels més alts de Catalunya.Necessitem un canvi de cultura política per gestionar amb rigorositat i austeritat els recursos públics.

“El Ayuntamiento no podrá pedir créditos en 2011 por ser de los más endeudados”, este debería de ser el titular que encabezara esta revista municipal , y es que pese a la nueva reglamentación aprobada por el Gobierno Central, el ayuntamiento de Cunit no podrá endeudarse para la realización de inversiones en 2011 y como consecuencia no podrá crear nuevos puestos de trabajo, y es que Cunit esta a la cabeza del pelotón de los más endeudados de Catalunya superando ampliamente el 75% de los ingresos ordinarios en deuda, exactamente el 102,45%, una situación que afecta al 9% de los ayuntamientos de Catalunya. Y es que, es lamentable que después del incremento de la presión fiscal a la que nos ha sometido el PSC-PP estos últimos años, Cunit sea el 26º ayuntamiento mas endeudado de Cataluña con una deuda financiera reconocida en 2009 de 21,5 millones de € .Pero este año se presenta aún peor, puesto que los ingresos bajan y los gastos del PSC-PP no siguen la misma tendencia manteniendo su política de derroche (ej.los 25.000€ que se abonaron a la cantante Diana Navarro en la Feria de Abril o la asignación de salarios a “dedo” como los 70.000€/año a la directora de la Biblioteca), unas maneras de hacer que desgraciadamente el PSC-PP no pretenden cambiar y no solo eso si no que con alevosía optan de nuevo por el ocultismo y la desinformación intencionada .

Toni MartinezPortaveu del grup municipal ICV

Aquests anys estan essent especialment difícils, sabeu que hem ajustat els pressupostos municipals, que estem fent veritables esforços per a estalviar recursos. El que us varem dir és cert: des de fa un temps estem posant més imaginació en la gestió, i això és fruit de tenir una veritable consciència de la realitat que ens envolta.El dèficit en les administracions existeix, això és veritat, però existeix en tots els municipis. Això significa que tots els ajuntaments estan patint una situació complicada. Per tant, siguem cautes, siguem positius. Cunit no és un cas aïllat, estem realitzant una gestió transparent, una gestió que posa èmfasi a millorar la qualitat de vida de la societat cunitenca. El grup del PSC té clar el que està fent, AJUDAR en la mesura que es pot, a qui necessita ajuda. Crec que tots i totes som conscients que hi ha moltes famílies en situació precària, el que fem és tan senzill i tan dur alhora com asseure’s amb les persones i buscar-li opcions.El PSC porta 11 anys governant a Cunit, des d’aleshores, hem sabut superar amb escreix les herències negatives dels governs de CiU. Hem dotat a Cunit de tot el que ara teniu, equipaments, serveis, hem colorejat un municipi que CiU va deixar en blanc i negre, sense serveis, sense equipaments, sense pensar en les persones i en les famílies, sense cap previsió de futur. El PSC suma, dialoga, construeix, crea, proposa. Així governem, però és evident que no tothom ho sap fer, ni CiU, ni ICV, ni ERC.

Xavier Lorenzo TorresPortaveu del grup municipal PSC

Es l’hora de preparar el futur i posar les bases per donar la volta a la situació difícil en la qual ens trobem. No podem solucionar-ho tot a força de pujar desmesuradament els impostos. No hi ha prou amb l’ IBI; hem de crear les condicions perquè augmentin els ingressos per l’ activitat econòmica. La propera legislatura hem de donar un impuls a la creació d’una activitat econòmica mes potent i amb valor afegit. En aquesta legislatura el PSC i el PP ens han parlat contínuament de dessaladora, zona hotelera i mercat. A data d’avui ningú d’aquest projectes son realitats.Per això des de ERC proposem canviar de visió. Hem d’ analitzar la situació del comerç i dels diferents tipus d’activitats econòmiques en el nostre entorn del Penedès i veure quins tipus d’activitats econòmiques es necessiten i complementen les que ara ja hi son i quin valor afegit poden aportar. Recuperar la confiança dels conciutadans; desbloquejar els convenis urbanístic i demanar que els valors cadastrals reflecteixin la realitat del mercat perquè fins que això no succeeixi l’activitat de la construcció estarà totalment paralitzada; estudiar quines activitats econòmiques hem de fomentar; aplicar una política fiscal que no penalitzi i fomenti l’obertura de noves activitats econòmiques. Això es urgent per començar a donar-li la volta a la situació que patim.

Ivan FacciaPortaveu del grup municipal ERC

Page 22: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

SABIES QUE. . .Pots intercanviar els teus llibres amb altres usuaris/àries de la BMMM?C U N I T · Any 2010 · Número 1722

PROJECTES EN EXECUCIÓ INCLOSOS EN ELS PLANS FEOSL 2010

Mas Peirot

Avinguda de Barcelona

A TARRAGONA CC. 246

Carrer del Torrent

Torrent d'en Pedro

CUNIT DIAGONAL

PROCUNIT

PLADEMAR

NUCLI

ANTIC

CUNIDOR

VALPARAISOHAUGLESSORRES

CANNICOLAU

CAN TONI

CALCEGO

CAL

CEGOCANTONI

CAN TONI

PRAT DE

CUNIT

ZONA

SANT

JAUME

CAN

MOLAS 1

PUIGPELÓS

AMPLIACIÓ

PUIG

PELÓS

VALPARAISO

ELS

AM

ETL

LER

S

CAN

MOLAS 3

SOLCUNIT

CANTORRENTS

LA

BARONIA

CANMOLAS 2

ELRECTORET

Pg. Marítim

Avingudade

TarragonaAvinguda Vilanova i la Geltrú

Ptge. dels

VianantsC

. de laR

ibera

C. Baix EbreC

. Tarragones

led ainíS .C G

ueny

o

Av. del Mediterrani

C. de Banyeres

C. M

ontmell

Carrer Vendrell

Av. Juli Cèsar

C. l'Arboç

serr

oS

sel

.C

trag

ttut

S .C

osía

rapl

aV .

C

C.

asotr

oT

C. M

anresa

Pg. Marítim

Pg. Marítimde Cubelles

de Tarragona

Carrer Calafell

Avinguda de Tarragona

Avinguda

llefalaC rerraC

Carrer CalafellAv. Vilanova i la Geltrú

MarBàltic

C. M

ar del CoralC. Vendrell

C. Bellvei

C. Albinyana

C. Gornal

C. Foix

C. C

oma-ruga

Av. de la Font

C. Joaquim Mir

X. GossèUtrillo

Nonell

Picasso

Ll. BoninPl.SantiagoRusiñol

C. de Pere RomeuC. Puig i

Cadafalch

Nadal

rap

mE'

d .C

C. Ramon Casas

C. Sant Antoni

Pl.Unió Jo

anIII

XX

Pl.Catalunya

Sant Joan

Pl. dela Vila

Cristòfol

Carrer Major

C.

Fran

cesc

Mac

Carrer

delM

ar

C. Jaume I

Trav. P.

Rom

eu

Ptge. P.

Rom

eu

C. Mossèn

Carrer delCarme

CintoVerdaguer

Carrerd'Àngel Guimerà

Carrerde la

Conca

de

Barb

erà

C. d

el M

onts

C. de

l Baix

sèdeneP

C. d

e l'

Alt

Cam

p

Av.

DiagonalC. R

ovira

i Virg

ili

C. Joan

Maragall

Pl. de laGeneralitat

Av. dels Pins

C. Sta.Oliva

C. dels Pins

Oceà

Índic

C. d

els

Pins

C. de l'Arc de Sant

Martí

Ptge. Garbí

C. del Garbí

Gregal

Mestra

l

Juliv

ert

Trav. del Boix

C. Mare Nostrum

Av. del

srenallevA

Vend

rell

C. ClarianaC. VilafrancaC. Castellet

Av.

Can Toni

C. PonentMasia

Cal Cego

C. Vilafrancadel Penedès

C. Foix

Av.

C. Eivissa

C. SantJaume

C. Menorca

C. Josefa Almirall

Ptge.Sant Pere

Ptge.SantJaum

e

C. Formentera

C. d'Antònia Romeu MirC. G.

Galceran

Modrego

C. Salvador Nonell

C. Mn. R

. Fontanals

Roselló

Ptge. del Mas

C. del Mas

C. Mar deles Antilles

C. Mar de Xina

C. F

erra

dura

C.

del

Sol

C. O

ceà

C. M

ar Carib

C. M

ar del

Japó

Carre

r

Oceà

Pacíf

ic

C. Mar Caspi

del Mediterrani

Avinguda

C. Mar de Java

C. Oceà Atlàntic

dels

Pirin

eus

C. N

úria

C. M

aria

Esp

inalC

amí

Masia elRectoret

C. Puigmal

C. A

neto

Av. C

an N

icola

u

Av. de la

Roca

Plana

d'An

dorra

Av.

Montserra

t

C. Cadí C. del Cadí

C. d

'Env

alira

C. d

'Arin

sal

C. d'Encamp

C.

Pal

C. de Prades

Gavarres

C. de les

Av. del Rectoret

C. Montseny

C. Aiguablava

C. G

iraso

l

C. Clavell

Carrer

Roca Plana

C. M

edite

rània

C. A

càci

es C. de l'Olivera

Ptge.de Garbí

C. ObradorsC. Rajolers

C. M

iramar

C. Ribero

Ptge. del Parc

Ptge. Manacor

Carrer de l'Urgell

Carrer

Valè

ncia

Carre

r

Mal

lorc

aanoriG .

C

adielL .C

açnevorP .C

Ptge

. Bes

alú

CarrerBesalú

Ptge. MallorcaPl. delRei

Jaume I

Ptge. Borrell

C. Borrell

C. Pelai Otalora

Ptge. Urgell

Ptge.

Empúries C. E

mpúries Av. Can Nicolau

Pl.del Pi

Carrer

Pere

C.Puig

Pelós

C. Pere M

estres

C. del Ter

C. del Gaià

C. Francolí

C. del T

erC. del Fluvià

C. del

LlobregatC. del BessòsC. del Segre

tsog

noC

C. de les Julivardes

C. de les Eures

C. de les Moreres

Carrer del Lligabosc

C. del Gessamísel

seil èma

C

CarrerM

ontblanc

C. Tramuntana

rerraC

de

Clavellina

ateuerC al ed rerra

C

Carrer dels Baladresailà

D al ed .C

C. C

anigòC

arre

rtera

dea

Cla

riana

Ptge. deFigueres

C. d'Enric

soda

nar

G

C. de la Pedrera

C. del Pou

CT l ed .

sor

serE sel ed

C. Onofre Llopis

Car

rera

da

de

Veremadors

C. dels Horts

C. de la Pedrera

led r err aC

sessaB sel ed r err a

C

r err aC

sl edC

sr er eri

rerr aC

dele

sFi

guer

etes

Car

rer

dela

avleS

C. Garrotxa

Car

rer

Giro

nès

dela

Sínia

C. Osona

Ctra

. San

t Ant

oni

Ripollès

Carrer

del'Urgellet

Empo

rdà

C. Priorat

C. del Vallès

Car

rer

del

Gar

raf

Cerdanya

inot

nA t

naS

ed a

rete

rra

C

Masia de Cal Plà

Masia de Sant Antoni

Carretera deSant Antoni

Car

rete

ra d

e C

unit

a C

laria

na

Carre

tera

de

Cunit

a C

larian

a

C. d

el B

osc

C. d

el B

ruc

C. d

e la

Bar

onia

II

Av. de Roca Llaura

C. R

oure

Pl. SantSebastià

Carrer

Pl.Pla deMar I

Pl.Pla deMar II

Pl. de les

Palmeres

Club deTennis

C. de la Rosa

Pg. Marítim

Avingudade

Av. de Sitges

Carre

r

Can N

icolau

ESTACIÓ DE RENFE

Jaciment IbèricFondo d'en Roig

Torre

nt d

e Sa

nt A

nton

i

Carrer

C. de la Baronia I

erbE

'l e

d re

rra

C

Tarragona

Terme de CalafellComarca del Baix Penedès

Terme de CubellesComarca del Garraf

Rec

tore

t

MasiaGlòria

CAN NICOLAU

MasiaCan Nicolau

Cementiri

Zona EsportivaMunicipal

Ll. Vidal

idro

J tna

S .C

El Castell

C. de la Pujada

MAR MEDITERRÀNIA

AUTOPISTA PAU CASALS (A-16)AUTOPISTA PAU CASALS (A-16)

AUTOPISTA PAU CASALS (A-16)

Carre

r

Ptge.Montcunit

C. Montcunit

Cun

it

sledAm

etlle

rs

C. les

RosellesC. Begònies

Mediterrani

C. Llevant

Carrer

Rosselló

CC. 246 A BARCELONA

ANOLECRAB A ASSOGARAS .CC.FF

Av. Cèsar August

Av. de

Barcelona

Car

rer

Carrer de les Portadores

C. d

e l'E

stac

Carrerada

deSanta Colom

a

Tarragona

deC. de l

'Estació

assa

rreT

.C

acra

B rac

lím

A'd .

C

C. l'Arboç

C. Llorenç

Avinguda

Carrer

Pg. Marítim

Carrer del Berguedà

Pl. LluísCompanys

Cantàbric

C. M

ar

C. M

ar de Bering

C. Panamà

Carrer

C. Montcada

Car

rer R

osse

lló

C. les Palmeres

Carrer

C. St. Isidre

MasiaCan

Torrents

Atlàntic

C. de les Vinyes

C. F. Alegria

C. del Marge

Mestres

Car

rer

Cun

it Pa

rc

serr

oS

sel

.C

Nova Llar

C. d’Internet

CM l

ed r

erra

ig

sedraviluJ sel ed .C

Carrer

Montserrat R

oig

del Lligabosc

Elisenda deMontcada

Av. Europa

Pl. Tomásy Valiente

Carrer Mª Aurelia Capmany

C. Mercé Rodoreda

Rosa Sensat

Carrer

dels Garrofers

Carrer

Pl.Solcunit

Mar

galló

Col

oma

San

ta

C. del Progrés

C. Teresa de Calcuta

tar

P

led

al

bma

R

Av. delCastell

C. del Romaní

C. de l'Espígol

Carrer Ginesta

CarrerCosta Daurada

C. del Bessòs

Carrer del M

ig

Carrer de l'H

abana

Policia LocalC/ Enric Granados, 8977 67 50 48 - 092

CEIP Pompeu FabraAv. Barcelona, 70977 67 30 77

CEIP Sòl CunitC/ La Selva, 36-38977 67 61 04

IES Ernest Lluch i MartíC/ Les Sorres, 19-21Telf. 977 67 43 40 C/ Les Sorres, 34

977 15 91 15

c/ Roselló C/ Progrés977 15 92 41

CAP CunitC/ Onofre Llopis, 11977 67 63 32

Punt verdC/Montserrat Roig, 4977 67 49 79

SoreaPl. de Sant Cristòfol, 3977 67 61 05

Zona Esportiva MunicipalCrtra de Cunit a Clariana, 27977 67 61 03

CementiriCtra de Cuni-Clariana, 29977 67 55 84

Pavelló "Els Joncs"C/ Les Sorres, 17977 16 35 97

Crta Sant Antoni s/n977 67 49 79

c/ de la creueta, 17977 67 48 84

C/ del Llobregat, 46977 67 46 01

c/ dels Horts, 7977 67 49 15

Espai Jove - Infantilc/ dels Horts, 5977 67 46 57

C/ Francesc Macià, 43 1ª pta977 67 49 18

c/ Ponent, 1977 67 32 81

c/ Tulipa, 28977 67 56 24

Av. Tarragona, 149-151977 67 5131

Oficina de Turismec/ Francesc Macià, 3977 67 47 77

Jutjat de Pauc/ Francesc Macià, 50977 67 56 94

Piscina Municipal

c/ Sant Joan, 4977 67 59 78

Registre de la PropietatAv. Barcelona, 247, 1er977 67 50 55

CEIP "Els Cossetans"Av. Roca Plana, 28977 15 92 56

Estació de RENFE977 67 46 12

Escola municipal de músicac/ Francesc Macià, 43 2ª planta977 67 47 93

Gossera Municipal617 95 26 39606 12 31 77

977 67 40 80C/Francesc Macià, 55

Page 23: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

23C U N I T · Any 2010 · Número 17

E L N O S T R E E N TO R N

D’interèsAjuntament de Cunit - OAC 977 67 40 80

URGÈNCIESPolicia Local977 67 50 48092

SERVEIS D’URGÈNCIAAmbulància TSC. Tels. 93 303 99 41 / 904 10 51 05

Bombers Vilanova Tels. 93 815 11 11 / 085

Bombers El Vendrell Tel. 977 66 09 29

Creu Roja Calafell-CunitTel. 977 69 28 66

Emergències Generalitat de Catalunya Tel. 112

Farm. Mª Teresa Franco. Tel. 977 67 56 98

Farmàcia Parc Central Tel. 977 67 52 43

Farmàcia Prat Tel. 977 16 04 12

Hospital Sant Camil Tel. 93 896 00 25

Hospital Sant Antoni Abad Tel. 93 893 16 16

Mossos d’Esquadra. Tel. 088

Urgències Sant Pere de Ribes Tel. 93 896 27 94

URGÈNCIES 092

RESIDÈNCIESL’Alzina .Tel. 977 16 02 16Nova Llar Tel. 977 67 62 20Santa Anna . Tel. 977 67 23 17

SERVEIS I AVARIESServei Butà Repsol. Tel. 977 66 09 29Correus Tel. 977 67 54 70Fecsa-Avaries Tel. 900 77 00 77

Fecsa-Endesa, Informació Tel. 902 50 77 50Fecsa Segur de CalafellTel. 977 16 03 89Gas Natural Tel. 977 67 63 25SOREA Avaries. Tel. 902 25 03 70

ALTRESServeis Funeraris:Cubelles. Tels. 93 895 12 14 / 686 47 15 96Vilanova i la GeltrúTel. 93 814 13 34El Vendrell Tels. 977 66 10 75 / 977 66 87 57

Despatx ParroquialTel. 977 67 40 30RENFE Tel. 977 67 46 12

Servei de Taxi:Funes.Tel.607 33 49 57Juan Tel.606 16 46 65Ruslan Tel.607 58 13 72Manel Pallarès Tel.656 98 48 86Guillen Tel.600 51 64 97Fco.Javier Pizarro EstudilloTel.670 30 62 46Jaume Sánchez EscuderoTel.647 75 27 71Ràdio Taxi Cunit Tel.977 10 90 67/667 706 306

Marquesina Pl. Vila

CAP en obres

Obres estació de tren

Vallat camp de futbol municipal

1 7 14 23 30

Page 24: Cunit - Revista Municipal nº 17 - Octubre 2010

- La

més

fres

ca d

e la

Cost

a Da

urad

a!!

HO

RA

DIL

LUN

SD

IMA

RTS

D

IMEC

RES

DIJ

OU

SD

IVEN

DR

ESD

ISSA

BTE

D

IUM

ENG

E8:

309:

00C

UN

IT H

ITS

LA M

ÀG

IA D

E LA

SA

RD

AN

A

LA M

ÀG

IA D

E LA

SA

RD

AN

A

9:30

CU

NIT

HIT

SFI

L D

IREC

TE

CU

NIT

HIT

S

10:0

0LA

SEN

DA

10:3

011

:00

11:3

012

:00

12:3

013

:00

CU

NIT

CA

P D

E SE

TMA

NA

13:3

0

CU

NIT

AL

DIA

14

:00

14:3

0LA

NO

STR

A

SIC

A (R

EP)

SALA

VIP

(REP

)

15:0

015

:30

CU

NIT

HIT

S

16:0

0A

PR

OP

(REP

)

16:3

0LA

NO

STR

A

SIC

A

EL T

IRIT

ITR

AN

17:0

0

A S

OLE

S A

MB

TU

(R

EP)

EL T

REN

DE

LA

SIC

A

17:3

0

ATA

G

SOM

OS

LATI

NO

S FI

L D

IREC

TE

(REP

)18

:00

18:3

0JO

C N

ET (R

EP)

CO

STA

FLE

MIN

G

SALA

VIP

CA

NC

ION

ES

PAR

A E

L R

ECU

ERD

O

19:0

0

A S

OLE

S A

MB

TU

FEM

SAL

UT

19:3

0FI

L D

IREC

TE

SOM

OS

LATI

NO

S (R

EP)

20:0

0SI

LEN

CI I

AC

CIÓ

20

:30

JOC

NET

A

PR

OP

CO

N S

AB

OR

A M

I TI

ERR

A (R

EP)

ATA

G (

REP

) C

ON

SA

BO

R A

M

I TIE

RR

A

21:0

0

CU

NIT

HIT

S

21:3

0PA

YSA

GE

MU

SIC

AL

JAZZ

FM

LE

S FI

LLES

DE

LILI

TH

MO

LT M

ÉS Q

UE

REG

GA

E

22:0

0

CO

STA

FLE

MIN

G

22:3

0

HIJ

OS

DEL

M

ETA

L

23:0

023

:30

DIV

ETR

ÒN

IC

00:0

001

::00

CU

NIT

HIT

S

CU

NIT

HIT

STE

CH

NO

DR

ÒM

CU

NIT

CA

P D

E SE

TMA

NA