Diari del 20 de juliol de 2012

32
DIVENDRES, 20 DE JULIOL DEL 2012 / NÚM. 2.106 / ANY 9 WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888

description

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF.Que tingueu un Bondia !! :)

Transcript of Diari del 20 de juliol de 2012

Page 1: Diari del 20 de juliol de 2012

DIVE

NDRE

S, 2

0 DE

JUL

IOL

DEL

2012

/ NÚ

M. 2

.106

/ AN

Y 9

WW

W.B

ONDI

A.AD

/ TE

L. 80

8 88

8 / F

AX 8

28 8

88

Page 2: Diari del 20 de juliol de 2012
Page 3: Diari del 20 de juliol de 2012

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

vend

res,

20

de j

ulio

l de

l 20

12 /

núm

. 2.1

06 /

any

9

RTVASA i Joan Besson acorden rebaixar la indemnització per l’acomiadament a 175.000 euros

AndoRRA Pàgina 9

Les excursions del Funicamp esperen rebre un total de 16.000 visitants aquest estiu

AndoRRA Pàgina 10

El Comú d’ordino aprova el pla parcial de La Querola i espera ingressar 4,8 milions

AndoRRA Pàgina 11

EMAP deixa d’ingressar 1,5 milions la temporada d’hivern per la manca de neu

AndoRRA Pàgina 11

L’Esbart Santa Anna estrenarà demà una jota exclusiva d’Escaldes-Engordany

CuLTuRA Pàgina 13

dani Pérez es converteix en la primera incorporació del BC River Andorra en la LEB or

ESPoRTS Pàgina 14

AndoRRA Pàgina 9

Els permisos de residència i treball

continuen a la baixa el primer trimestre

AndoRRA Pàgina 8

El 2011 tanca amb un PIB per sota del 2010 i se situa en

2.573 milions

AVuI éS noTíCIA Pàgina 5

Tati Masià

Arrenca la implantació del llibre blanc

es presenta el ‘llibre blanc de l’energia’ i el ministre de fi-nances i funció Pública, jordi Cinca, posa en relleu que no quedarà en un calaix.

Page 4: Diari del 20 de juliol de 2012

DivenDres, 20 De juliol Del 2012 d’interès4

RESTAURANT TIC-TAPA FemAniversaris, comunions

Comiat de solters/es Sopars d’empresa, etc.

Tenim saló privatMenjar per emportar-se

Escaldes-EngordanyTel:+376 813 969

[email protected] Tic Tapa Rest. Tic Tapa Rest.

UN ESPAI CAdA vEgAdA méS......méS AgRAdAblE

gran selecció de tapes - arrossospernil de jabugo - carns - peix, marisc

cuina permanent oberta de les 12.00 a les 2.30 h

mENú dEl dIAmENú CARTA

mENú dE TAPESmENú dE mARISCAdA

EL TEMPS

diss

abte

dium

enge

7/19

13/27

14/28

15/29

15/30

15/31

14/28

13/27

13/27

14/32

14/32

[email protected]

El mercuri es dilatarà menysDemà, moltes tronades

Arriba el cap de setmana i també els canvis de temps. No és que hagin de venir tres dies passats per aigua i amb fred, però sí que la inèrcia seca i calenta dels últimes dies s’acaba. Avui mateix ja sorgiran núvols pel nord del país. Quedaran retinguts a estones a l’Arièja, però de moment no acabaran desembocant en tempestes. Enca-ra hi haurà moltes hores de sol ampli al sud del Principat. I la temperatura ja ha de baixar. No es notarà gaire a les valls, on la calor seguirà im-perant, però costarà més passar dels 30 graus. Demà sí que el temps des de bon matí serà dife-rent: ruixats, alguna tempesta i baixada de tem-peratures. A la tarda serà quan més descarregui, però de forma local. Diumenge, alguns núvols i canvi total d’aires. Que tinguin un BONDIA.

Lluna nova

06.35 h21.26 h

Page 5: Diari del 20 de juliol de 2012

5DivenDres, 20 De juliol Del 2012

Buffet lliure

9,90 €de diumenge a dijous tancat a la nit

Des de l’executiu han posat en relleu que no volen que el Lli-bre blanc de l’energia sigui un document més que quedi en un calaix. És per aquest motiu que ahir el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va destacar, durant la presentació d’aquest document, que ja s’ha començat a treballar en un se-guit de textos legals que han de permetre avançar en l’aplicació de mesures que fomentin l’efici-ència energètica i que facin que cada vegada Andorra depengui menys de l’exterior.

Aquest document estableix mesures a curt, mitjà i llarg ter-mini fins a l’horitzó 2050. Un dels eixos d’aquest projecte serà la liberalització de la producció i una de les premisses que s’es-tableix és que les accions s’han d’anar fent a mesura que hi hagi un nou marc legislatiu, tal com va posar en relleu un dels co-ordinadors del Fòrum energia i futur (que és el que ha treballat aquest document), Ramon Ce-reza. La cogeneració, a més, és una de les possibilitats que pre-nen més força en l’optimització de l’energia.

I com que el marc legislatiu sembla bàsic per començar a implantar tot aquest nou model energètic, el Govern ja va anun-ciar que ha posat fil a l’agulla per anar enllestint diferents tex-tos. El primer, que de fet ja està a punt, és el reglament de l’ener-gia fotovoltaica perquè els par-ticulars puguin començar a pro-

duir energia a petita escala. En aquesta qüestió només falta per determinar les tarifes, segons va exposar Cinca.

Un altre document que es tre-balla és el que ha de permetre instaurar una etiqueta energè-tica, una mena de classificació per als edificis que ha de servir, en primer lloc, per saber exacta-ment en quin nivell d’eficiència energètica es troben i, en segon lloc, per “fixar el recorregut de millora per poder pujar en la classificació”, tal com va posar en relleu el titular de Finances.

Cinca també va destacar que ara s’està a l’espera de les audi-tories energètiques que es van encomanar de diversos edificis públics i que, un cop es tinguin sobre la taula, es faran un seguit de millores. En aquest sentit, va posar de manifest l’acció exem-plificant de l’administració, que, a través de la implantació de mesures d’estalvi i eficiència energètics, ha de ser una “pun-ta de llança” per a la resta de la població. Com també ho han de ser, van afegir tant Cinca com Cereza, les plantes de cogenera-ció en què ja treballa FEDA, i que després han de servir d’exemple perquè els privats tirin endavant propostes similars.

Un altre text que també es treballa és el que ha de regular la producció d’energia per part dels privats amb la intenció de que sigui un text que pugui ser debatut pel Consell General l’any vinent. En aquest sentit Cinca va anunciar que es trac-ta d’un projecte de llei en què

ja es treballa i que per fer-ho es vol tenir molt en compte l’opi-nió de les mútues. El ministre va afegir que veu factible poder tenir aquest text tancat a finals d’aquest any.

El ministre també va posar en relleu que la rehabilitació d’edi-ficis, que és un altre dels projec-tes que es poden tirar endavant de manera immediata, no serà una mesura que salvi tots els llocs de treball de la construcció. En aquest sentit va destacar que “no voldria” que propostes que es puguin impulsar, com aques-ta de la rehabilitació, puguin te-

nir “tanta pressió” com la de ser també una via per salvar el sec-tor de la construcció. Per la seva banda, Cereza va reiterar que el potencial d’estalvi si s’adeqües-sin els edificis seria de fins al 70%, però que caldria invertir-hi 600 milions.

En la presentació d’aquest llibre, que es va definir com un full de ruta amb diferents ritmes d’execució, es va fer una breu ra-diografia de l’estat actual, mar-cat per un increment del con-sum elèctric i una dependència de l’energia exterior que arriba a un 96%, i això fa que hi hagi diferents riscos, com l’augment del preu o la saturació de les in-fraestructures, entre altres.

Davant aquest panorama les accions que es dibuixen són el foment de les energies renova-bles, potenciar les centrals de cogeneració, augmentar la capa-

citat per a la importació d’electri-citat (una mesura en què FEDA ja treballa), tirar endavant pro-jectes per a una mobilitat més sostenible, fomentar l’estalvi en l’enllumenat públic o crear l’ofi-cina de l’energia, un organisme que, segons Cinca, cal avaluar, ja que va advertir que el que no vol l’executiu és fer créixer l’ad-ministració. Aquesta oficina tin-dria, segons s’estipula en aquest llibre blanc, un important paper en la conscienciació de la pobla-ció i en el contacte amb el sector privat, segons va posar en relleu Cereza.

Diferent legislació servirà per començar a implantar el ‘Llibre blanc de l’energia’

presentació del document

m. f.AnDorrA lA vellA

L’executiu vol tenir a finals d’any un projecte de llei per liberalitzar la producció energèticatAti mAsià

el ‘llibre blanc de l’energia’ es va presentar ahir públicament.

Uns altres textos que es treballen són el de l’etiqueta energètica i l’energia fotovoltaica

la cogeneració suposarà la meitat de l’energia

El nou model energètic que es deriva del Llibre blanc de l’energia dibuixa un panora-ma que ha de suposar, en l’horitzó 2050, multiplicar per cinc la producció inter-na. Cal destacar que quan aquest model estigui aplicat la meitat de l’energia que es faci servir al país serà pro-cedent de la cogeneració i ja en segon lloc hi haurà l’energia que es derivarà de les hidroelèctriques. Ce-reza va destacar, però, que per a l’estalvi energètic “la millor mesura és procurar no gastar”.

Page 6: Diari del 20 de juliol de 2012

opinió6 DivenDres, 20 De juliol Del 2012

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Considera que Caldea és un bon lloc per ubi-car-hi el casino?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejaran

tres lots de productes per al bany.

tres lots de productes tres lots de productes

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves

opinions a l’adreça electrònica [email protected]

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

CaRTeS aL dIReCToR

‘Made in Catalonia’

JOSEp M. LOStE I ROMERO

La cadena de supermercats Bon Preu oferirà als clients una línia específica de productes de proximitat. Al meu entendre, aquest és un magnífic exemple per evitar despeses de transport, i per donar un cop de mà a l’econo-mia catalana. L’aposta, ferma i decidida, de Bon Preu per promoure els aliments produïts a Catalunya hauria de tenir un efecte contagi en altres supermercats i empreses distribuï-dores. També seria molt important que sin-dicats, empresaris i associacions de consu-midors fessin una crida als seus associats per consumir productes made in Catalonia. Amb la dura crisi que patim considero que ha arribat l’hora de fomentar els productes de casa; a més, no podem negar que els productes ca-talans, sobretot del sector alimentari, tenen una qualitat molt superior que els productes d’importació.

edIToRIaL

La caspa, el cutis greixós i l’acne, encara que no són un problema greu de salut, són un senyal que l’organisme no funciona prou bé, donen moltes molèsties i la gent es gasten molts diners per intentar resoldre aquests proble-mes, que generalment no se solucionen mai.

També en aquests problemes de salut tenim molt èxit en posar en pràctica els remeis naturals. Aquelles perso-nes que tenen fe en la medicina natural i tenen voluntat de fer les reformes necessàries en el menjar i en viure un estil de vida segons les lleis naturals poden resoldre el seu cas en poc temps. L’èxit esdevé perquè el sistema que utilitzem tracta la causa del problema i no solament el símptoma. Tots els xampús, locions i altres productes tracten el símptoma però no solucionen mai la causa del problema, i per això no es curen mai.

Les causes que algú tingui caspa, el cutis greixós o acne poden ser diferents. En diré algunes: podria ser que tingués la sang bruta, carregada de toxines. Potser té males digestions, o gasos. També pot tenir restrenyi-ment o hemorroides. Potser l’alimentació no és natural ni adequada, etcètera. Per tant, caldrà fer una purificació de l’organisme i una regeneració total, per mitjà d’un mi-llor estil de vida, més natural i adequat al seu problema.

El programa que us proposo és el següent:

1. Purificarem la sang per mitjà d’un brou depuratiu progressiu, que podreu fer a casa, explicat en el meu llibre El Cuerpo, volum 1 de La Reforma Pro Salud, a les pàgines 566-567. Així netejarem la sang d’impureses i eliminarem els greixos del cutis, i també baixarem de pes, si ens sobra greix. Millorarem així l’estat general de la persona.

2. Recomano una alimentació rica en vitamines i sals minerals, pobra en greixos i proteïnes, durant el primer mes de tractament. Aquest règim cru està explicat en detall en les pàgines 568-569 del mateix llibre El Cuerpo.

Amb aquesta alimentació eliminem la caspa i els grei-xos, i millorem la qualitat del cutis. Al segon o al tercer mes recomano el règim complet, explicat en les pàgines 572-574.

3. Convé fer tres banys de vapor o sauna a la setma-na durant un mes (explicats en les pàgines 594-595 del mateix llibre). Aquest bany de vapor ajuda a eliminar les impureses i toxines que hi ha a l’organisme.

4. Fer la caminada i l’embolcall dos cops al dia (ex-plicats en detall en les pàgines 600-601 del mateix llibre esmentat). Amb aquest procediment natural millorem les digestions, regulem el metabolisme i activem les de-fenses.

5. Rentar la cara i el cap amb suc de llimona, tal com explico en les pàgines 562-563. Aquesta és la cura exteri-or per solucionar els problemes de la caspa, el cutis grei-xós i l’acne. Així fem cura per dintre i cura per fora. El resultat és excel·lent. Quedareu sorpresos. No hi ha cap manera millor de curar que aquesta; és la més ràpida, la més natural i la més perfecta. A més a més, millora l’es-tat general de la persona físicament i mentalment. Serà la millor experiència de la vostra vida. Descobrireu que hi ha una millor forma de viure, de menjar i de curar. Si necessiteu alguna instrucció més podeu trucar-me als telèfons que poso a sota. Presento el meu llibre El Cuer-po, en què explico en detall cada remei natural. Podeu també fer consultes per correu electrònic. Salut!

TRIbuNa

JoaN aMIGÓ, NATURISTA

Caspa, greix i acne

Edicions Amigó-Recasens SL presenta el llibre El Cuerpo

Autor: Joan Amigó, naturista

Aquesta enciclopèdia té 1.050 pàgines. Hi trobarà el tracta-ment natural per a 550 malalties, que es pot consultar per

ordre alfabètic. Hi trobarà 350 receptes de cuina saludable. També inclou 60 cures d’urgència naturista. Tot il·lustrat amb 350 fotos a tot color. Hi trobarà cinc índexs perquè

pugui consultar ràpid una malaltia o una recepta de cuina.

Aquesta és una bona inversió per a la salut de vostè i de la seva família i que utilitzarà tota la vida.

S’entrega personalment i es cobra per mitjà del banc. PVP: 120 euros (a terminis: 5 x 25 euros).

Telèfons per a consultes o comandes: 841 978 / 363 643 [email protected]

Ara cal la materialitzacióEl ‘Llibre blanc de l’energia’ va veure ahir la llum a través de la presentació pública que es va celebrar a La Llacuna, i en la qual es va posar en relleu quins són els principals reptes d’aquest document. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va destacar en aquesta presentació que hi ha la intenció que aquest document no sigui un altre dels que han quedat oblidats en un calaix i que hi ha la ferma voluntat de començar a posar ja fil a l’agulla per materialitzar-lo. D’aquesta ma-nera, va destacar que des de l’executiu ja han començat a treballar en un seguit de textos legals que han de servir com a base per aplicar

alguns dels aspectes que es deriven d’aquest document. Es tracta d’una bona notícia, però el que és evident és que no només a través de lleis s’aconseguirà un estalvi energètic i una optimització de l’ús de les energies, ja que caldrà fer una gran tasca de conscienciació i també de suport a totes aquelles persones que vulguin implantar mesures a casa seva desti-nades a un estalvi energètic. així, si bé es va posar en relleu que no es vol primar per siste-ma, sí que caldrà algun incentiu que serveixi perquè aquestes energies alterna-tives vagin guanyant cada vegada més pes.

Page 7: Diari del 20 de juliol de 2012

publicitat 7DivenDres, 20 De juliol Del 2012

Page 8: Diari del 20 de juliol de 2012

8 DivenDres, 20 De juliol Del 2012

El producte interior brut (PIB) de l’any passat es va situar en 2.573 milions d’euros. Així ho va publicar ahir el departa-ment d’Estadística, que va in-dicar que la variació respecte a l’any 2010 ha estat del -0,4% en termes nominals i del -2,8% en termes reals. L’evolució del PIB en els últims deu anys mostra que en euros corrents ha passat de 1.693 milions (2001) a 2.573 milions (2011) en una dècada (52%). En termes constants –és a dir, deflactant el valor nominal per l’evolució dels preus estima-da a partir de l’IPC–, el PIB real s’ha incrementat un 18%, pas-sant dels 1.647 milions (2001) als 1.940 milions (2011).

El creixement anyal mitjà du-rant tot el període ha estat del 3,7% en termes nominals i de l’1,2% en termes reals. De tota manera, l’evolució no ha estat constant durant tota la dècada. Entre els anys 2001 i 2006 els

creixements van ser elevats. En canvi, a partir de l’any 2007 es van moderar i va començar una desacceleració, que es va con-vertir en negativa des del 2008.

El PIB es compon en un 91% de valor afegit brut i en un 9% d’impostos lligats als productes. La composició és estable durant tota la dècada, amb un mínim del 89% (any 2000) i un màxim del 91% (any 2010). Els impos-tos lligats als productes mos-tren un fort increment els anys 2005/2006, sobretot per l’aug-ment de l’ISI bancari. A partir del 2007 davallen principalment per la davallada de les importa-cions. El 2011, en canvi, es dóna un fort creixement (8,2%).

Per sectors, el de l’agricultu-ra, que representa un 0,5% en l’economia andorrana, va pa-tir un període de contracció els anys 2001-2002. En canvi, els anys 2007 i 2010 el sector va pre-sentar forts creixements, mentre la resta de l’economia mostrava correccions a la baixa. El 2011

va créixer un 5,4%. Pel que fa a la indústria, les dades revelen que l’evolució del 2010 i 2011 no mostra una clara recuperació.

El sector de la construcció, el cinquè en importància en l’eco-nomia andorrana, va començar la desacceleració el 2006, que es va accentuar durant el 2010

(-15,8%). El 2011, malgrat de-créixer un -12,4%, sembla que va començar un canvi de ten-dència. Paral·lelament, el co-merç, el tercer en pes específic en l’economia, el 2011 va tornar a davallar amb un creixement del -3,7%, representant el 17,4% del PIB.

Respecte a l’hoteleria, l’any 2010 presenta certa estabilitat (0,4%) i torna a registrar un cert decreixement (-2,5%) el 2011. Pel que fa al sector del transport, ha crescut durant tot el període llevat del 2009, any en què pa-teix una forta correcció (-9,8%). El sector registra el 2010 una for-ta recuperació (6,1%), però tor-na a presentar cert decreixement (-2%) el 2011.

El sector financer, el segon en pes específic en l’economia, ha presentat increments impor-tants durant el període, doblant gairebé la seva generació de va-lor entre els anys 2000 i 2007. En contrapartida, les correccions dels anys 2008 (-18,7%) i 2009 (-15,2%) són importants. El 2010 es va estabilitzar (-0,2%) per tornar a créixer el 2011 amb un 9,1%. El sector dels serveis em-presarials, que se situa al capda-vant de l’economia, mostra des del 2001 una desacceleració con-tinuada però manté fortes taxes positives fins l’any 2006.

El 2011 tanca amb un PIB per sota del 2010 i se situa en 2.573 milions d’euros

economia

RedaccióAnDorrA lA vellA

L’indicador puja un 18% en els últims deu anys, però entra en una tendència negativa el 2008tAti mAsià

La construcció va començar la desacceleració el 2006.

El valor brut de les importaci-ons del juny s’ha situat en 84,4 milions d’euros. Estadística as-senyala que la tendència men-sual s’estabilitza (0%), mentre que la interanual registra una davallada d’un -1,1% i continua la tendència baixista que es va començar a observar al principi d’aquest any. Les exportacions es xifren en 4,1 milions, amb una tendència mensual negativa (-3,4%) i una tendència intera-nual que davalla un -8,7%.

La importació de combus-tibles es manté en un registre positiu amb una tendència in-teranual del 6,2%, mentre que la mensual baixa un -4,3%. Es-tadística apunta que la resta de grups presenten davallades interanuals significatives. Ali-mentació, farmàcia-perfumeria i vestit i calçat representen un 37,3% de les importacions totals, i en registrar una volatilitat de preus més baixa són els que sos-tenen la tendència en un sentit o l’altre. Per aquest mes de juny presenten una tendència men-

sual d’entre el 0% i l’1,11%.Com als mesos precedents, al juny continuen registrant variacions interanuals negatives, un -3,5%, -13,3% i -5,4% respectivament.

Contribuint a la tendència baixista, el grup joieria presen-ta una tendència interanual ne-gativa d’un 9,9%, mentre que va evolucionar positivament durant l’any anterior. Alhora, begudes i tabac aquest juny pre-senta una tendència interanual del -0,5%, mentre que des de l’agost del 2011 registrava una tendència interanual positiva.

Les importacions continuen a la baixa des de l’inici de l’any

estadística

RedaccióAnDorrA lA vellA

La importació de carburants al mes de juny s’ha situat en 10,8 milions de litres. Amb aquesta xifra la tendència mensual se situa en un 0,3% i la interanual registra un augment del 0,1%. Així, es trenca la tendència interanual negativa que s’ob-servava des de començaments d’any, i que ha anat disminuint fins aquest mes de juny.

Les dades mostren que amb les importacions del juny la tendència interanual entra en registres positius (0,1%), des-

prés d’acumular vuit mesos consecutius d’evolució inte-ranual negativa en descens. El gasoil de locomoció conti-nua sent el carburant que més s’importa, en representar el 67% del total. La importació de gasolina es manté a la baixa en termes interanuals, donant continuïtat al context baixista que arrossega des de fa disset mesos. La tendència de les im-portacions totals de carburants presenta un context baixista els últims tres anys, amb dos repunts puntuals a l’alça du-rant l’inici i el final del 2010.

Els carburants trenquen la tendència negativa

RedaccióAnDorrA lA vellA

estadística

Page 9: Diari del 20 de juliol de 2012

andorra 9DivenDres, 20 De juliol Del 2012

ESO I BATXILLERAT A BARCELONAAmbient familiar, seguiment,

professors particulars, funció tutorial.La nostra qualitat en l’ensenyament ve

avalada per 50 anys d’experiència. El nivell de preparació sí que és important

per accedir a la universitat.

www.colegiosil.es

RESIDÈNCIA UNIVERSITÀRIA SILEns ocupem de la comoditat dels seus fillsperquè només s’ocupin dels seus estudis.

www.residenciasil.com

Complex educatiu privatamb residència per a estudiants

Av. Tibidabo, 28. 08022 Barcelona – Tel. +34 93 417 63 91 i +34 93 212 67 54Av. Tibidabo, 28. 08022 Barcelona – Tel. +34 93 417 63 91 i +34 93 212 67 54

L’escola Líquid Dansa ha fet entrega al Comitè d’Andorra per l’Unicef d’un xec de 2.000 euros. La xifra correspon al benefici obtingut amb la ven-da d’entrades de l’espectacle Madonna vs Michael, amb el qual Líquid Dansa va posar el punt final al curs 2011-2012. El muntatge va tenir lloc el 12 i el 13 de juny a la sala Prat del Roure d’Escaldes.

Xec de 2.000 euros per a l’Unicef

unicef anDorra

espectacle solidari

Els permisos de residència i treball, en data 31 de març del 2012, sumaven un total de 33.388 autoritzacions en vi-gor, amb una tendència anyal decreixent d’un -3,9% i que es redueix respecte al trimestre anterior (-3%). El departament d’Estadística indica que l’evo-lució del nombre d’autoritza-cions de residència i treball en vigor mostra una tendència marcadament a la baixa des del 2009. En total, la disminució és de 1.149 autoritzacions durant l’últim any. Un total de 7.700 persones disposen d’un permís de residència simple.

Aquestes autoritzacions es mantenen estables amb el -0,6% en tendència anyal, re-duint-se respecte al trimestre anterior (-0,2%). Pel que fa als

permisos de treball fronterer, el 31 de març del 2012 se’n comp-tabilitzaven 1.699, amb una la tendència anyal negativa del -5,5% (-3,7% el trimestre ante-rior), i hi havia 165 autoritza-cions de treball temporal per a empreses estrangeres en vigor, amb una tendència negativa d’un -34,3% anyal (-25,9% el trimestre anterior).

BaixesPel que fa a les baixes, durant el primer trimestre de l’any se n’han comptabilitzat 169, amb una evolució negativa del -13,8% en tendència anyal (-16,7% el trimestre anterior). Les dades reflecteixen que la tendència general que s’obser-va és a la baixa, amb unes xifres per al període 2011-2012 inferi-ors a les del 2009. S’observa un augment estacional al juny i al

juliol de cada any, com a cau-sa de la renovació del personal docent dels sistemes educatius espanyol i francès.

El 37,9% de les baixes són d’espanyols, i el 36,1%, de por-tuguesos. La majoria d’aques-tes baixes, 124 sobre les 169 (el 73,4%), corresponen a autorit-zacions de residència i treball. En els primers tres mesos de l’any s’han acordat 832 autorit-zacions d’immigració inicials, de les quals 277 (el 33,3%) en règim de residència.

Les autoritzacions de re-sidència i treball representen només el 12,7% del total de les inicials, mentre que les au-toritzacions temporals per a empreses estrangeres suposen el 49,9%. Per nacionalitats, els espanyols continuen sent el col-lectiu més representat, amb 475 autoritzacions (el 57,1%).

Els permisos de residència i treball disminueixen un 3,9%El dia 31 de març del 2012 hi havia 33.388 autoritzacions en vigor

RedaccióanDorra la vella

estadística

Ràdio i Televisió d’Andorra SA i l’exdirector executiu Joan Bes-son han arribat a un acord per rebaixar la indemnització pel seu acomiadament, xifrat inici-alment en 237.324,76 euros, fins als 150.000 euros, que, sumats als interessos i les costes, arriben a un total de 175.000 euros, que es van satisfer ahir mitjançant un xec a compte d’una pòlissa de crèdit de la parapública.

L’actual director general, Francesc Robert, va mostrar la seva satisfacció per haver pogut arribar a rebaixar la despesa en més de 60.000 euros. Robert va indicar que, en total, Besson ha rebut els 175.000 euros, a més de la suma que ja s’havia anat dipositant a la Batllia quan in-icialment RTVSA va començar a pagar la indemnització amb mensualitats de 1.000 euros i

posteriorment de 1.500 euros, que sumen un total de 4.500 eu-ros. Robert va dir que els 175.000 euros s’han satisfet a càrrec d’un compte d’un banc que correspon a una pòlissa de crèdit, i que per tant se sol·licitarà al Govern que demani un crèdit extraordinari per fer front a la despesa.

RTVA i Besson acorden rebaixar la indemnització a 175.000 euros

tati masià

Francesc robert.

aGÈNcieSanDorra la vella

mitjans púBlics

El Govern ha firmat un préstec amb les entitats bancàries del país per fer front al pagament dels treballs del túnel dels Dos Valires i dels trams tres i quatre del vial de Sant Julià de Lòria, dues obres, segons el ministre de Finances, Jordi Cinca, que estan acabades o en fase d’exe-cució. Un dels aspectes que va remarcar el titular de Finances

és que “per primera vegada” el Govern “signa un finançament que ja preveu com s’amortitzarà i això és entrar en la normalitat”. D’aquesta manera, s’ha acordat que aquest préstec s’hagi de re-tornar a vint anys a un interès de l’euríbor més el 2,5%. Cinca també va justificar que s’ha pre-ferit buscar finançament a les entitats del país a explorar altres fórmules o anar a l’exterior, ja que era més factible.

114 milions per al Dos Valires i el vial lauredià

RedaccióanDorra la vella

préstec al govern

Page 10: Diari del 20 de juliol de 2012

andorra10 DivenDres, 20 De juliol Del 2012

Després de cinc anys sense fer servir el Funicamp durant l’estiu, el Comú d’Encamp va tornar a reactivar ahir l’aparell per mos-trar als turistes tot el que poden veure de les valls encampada-nes. L’objectiu del consistori és promocionar-se turísticament, i per aquest motiu s’han preparat una sèrie d’activitats relaciona-des amb el Funicamp.

“La nostra intenció és reacti-var el sector comercial, hoteler i turístic de la parròquia, i per això volem tirar endavant una sèrie d’activitats al voltant del Funi-camp, per mirar d’ubicar-lo dins de les guies turístiques”, va ex-plicar durant l’excursió el cònsol menor, Jordi Torres. El consistori preveu una afluència de 16.000 visitants durant aquest estiu.

El Funicamp estarà obert fins al 15 de setembre de dimarts a

diumenge, de deu del matí a cinc de la tarda. Hi haurà diferents preus segons les activitats i les edats. Així, el Funicamp infantil i sènior (de 3 a 14 anys i més de 65 anys) costarà quatre euros, men-tre que el tiquet adult en costarà sis. Les excursions en tot terreny a Solanelles, l’orri del Cubil, Pes-sons i la tornada tindran un preu de tres euros, però hi ha la pos-

sibilitat de comprar el paquet de Funicamp més excursió en tot terreny, que per als infants i sè-niors costarà sis euros, i per als adults, vuit.

Els que es vulguin aturar a la parada intermèdia dels Cortals podran fer activitats com sende-risme, vies ferrades o escalada, aprofitant el rocòdrom d’En-camp, mentre que els que pugin

fins a Solanelles gaudiran de l’ex-cursió en tot terreny fins al llac dels Pessons, on es pot pescar, però abans es farà una aturada a l’orri del Cubil, que es va recons-truir fa dos anys.

El tècnic de museus del Comú d’Encamp Robert Lizarte va explicar les característiques d’aquest orri de principis del segle XVIII. La funció total era

portar el bestiar oví des del maig fins al setembre. Segons Lizarte, “l’orri del Cubil és l’edificació d’aquestes característiques mi-llor de tot Europa”.

La intenció del Comú d’En-camp és restaurar els orris dels Cortals i de Pessons per mirar de promocionar de cara a la prope-ra temporada el Recorregut dels Orris. Per aconseguir-ho han de parlar amb Patrimoni Natural, per veure quina part pot ser fi-nançada pel Govern i quant hi ha d’aportar el Comú d’Encamp.

La inversió que ha fet la cor-poració en les activitats del Funi-camp és de 24.000 euros. “Aquest és el preu que ens ha costat llo-gar l’autocar tot terreny per fer les visites i el personal que farà les visites guiades, ja que pel Fu-nicamp paguem un lloguer tot l’any i només hi hauria un so-brecost pel consum elèctric”, va explicar Jordi Torres.

Les excursions del Funicamp esperen rebre 16.000 visitants aquest estiu

promoció turística

Redaccióencamp

El giny estarà obert fins al 15 de setembre i Encamp ha fet una inversió de 24.000 eurose. n.

Lizarte explicant la història de l’orri del cubil.

Primer presentaran un llibre sobre totes les espècies identifi-cades fins ara de papallones di-ürnes, el 27 a les set del vespre a La Llacuna, i un dia després serà el curs. Amb aquestes dues pro-postes, el Centre d’Estudis de la

Neu i de la Muntanya (Cenma), amb col·laboració de la comissió del pla de gestió de la Vall del Madriu, amb qui ha elaborat el curs del 28 de juliol, vol divulgar aquesta part de la fauna del país.

El curs està dirigit a tothom, ja que, segons va assegurar ahir en la presentació de l’activitat el

director tècnic del Cenma, Ra-mon Copons, “les explicacions es faran des d’un punt de vista di-dàctic, perquè tothom les pugui entendre, i des d’un punt més científic, per a aquells que en sà-piguen més”. Per participar en el curs, que costa vint euros, cal fer una reserva prèvia al Cenma.

Un llibre i un curs per donar a conèixer les papallones diürnes

centre d’estudis de La neu i de La muntanya

RedaccióescalDes-engorDany

tati masià

un moment de la presentació del curs de papallones que farà el cenma.

comunicacions

Wi-Fi lliure a la seu de la justícia

RedaccióanDorra la vella

La planta baixa de la seu de la justícia disposa des d’aques-ta setmana de connexió Wi-Fi, lliure per a tothom i accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet sense fils. Així, els procuradors, advocats i públic en general podran estar connectats a internet fent servir la xarxa Wi-Fi mentre es trobin a l’edifici de la Batllia.

L’orri del Cubil és l’edificació d’aquestes

característiques més ben conservada d’Europa

El Comú d’Encamp espera reactivar

el turisme amb les activitats del Funicamp

Page 11: Diari del 20 de juliol de 2012

andorra 11DivenDres, 20 De juliol Del 2012

La família Campo Rozado agraeix les mostres de condol rebudes per la tan sentida pèrdua de qui fou

RAMIRO CAMPO RODRÍGUEZQue ens deixà el 18 de juliol del 2012 als 90 anys a Andorra la Vella.

I manifesta el seu especial agraïment a tot el personal mèdic, d’inferme-ria, sanitaris, tècnics, auxiliars i, en general, als excel·lents professionals de l’Hospital Ntra. Sra. de Meritxell, per l’acurada atenció rebuda durant

la seva permanència al centre.

El Comú d’Ordino va aprovar ahir per unanimitat el pla parci-al de la unitat d’actuació 18B, on es construirà La Querola. Aquest és un dels últims passos del procés encetat fa quasi set anys per a l’inici de les obres, ja que la corporació està a l’espera de rebre el vistiplau del Govern al pla de construcció per donar-hi llum verda.

Amb aquests tràmits, i des-prés de publicar-se en el Butlletí Oficial, que preveu un període d’al·legacions de tretze dies hà-bils, la promotora podrà comen-çar a treballar amb l’empresa constructora els termes de via-bilitat i establir el calendari, se-gons va explicar el cònsol major d’Ordino, Ventura Espot.

El Comú rebrà per les obres 4,8 milions dels drets d’edi-ficació, la mancomunitat i la cessió econòmica, establerta en 1.216.797 euros. Tot i així, la promotora podrà abonar-ho de forma fraccionada fins a un any després d’acabar la cons-trucció. Els treballs trigaran uns tres anys, com ja va preveure la consultoria Projectes Singulars, tot i que pel volum de l’obra –set grans edificis amb equipaments comuns– pot arribar a cinc anys, segons va apuntar la cònsol me-nor, Consol Naudí.

Tant els cònsols com el cap de l’oposició, Enric Dolsa, es van mostrar satisfets d’aquest pas, però van lamentar la lentitud del procés. Dolsa va recordar que des que van conèixer el projecte embrionari el 2006 van insistir en la necessitat que s’adaptés a la normativa de construcció i, un

cop complert aquest requisit, el Comú ha fet el “necessari” per-què tirés endavant.

Per Dolsa, el moment actual pot dificultar als promotors ven-dre els pisos, tot i que el nom de l’arquitecte pot facilitar la tasca, va dir. En aquest sentit, va dir que “hi ha una sèrie de personat-ges en l’arquitectura i Nouvel et posa al mapa mundial”.

El cònsol major va recordar que és el primer pla parcial que s’aprova a Ordino i espera que

el projecte serveixi de referent, “com ho era abans la pleta”, i sigui un altre exemple d’“arqui-tectura de muntanya diferent”. Quant a la crisi, Espot va desta-car que amb La Querola es ga-ranteixen quatre anys de feina, ingressos per al Comú i ajuda al sector de la construcció.

“Han sorgit molts sobresalts, però sempre hem tingut clar que era massa bo per a Andorra i per a Ordino per deixar-lo escapar”, va resumir el cònsol.

El Comú d’Ordino aprova el pla parcial de La Querola

projecte urbanístic

Preveu ingressar 4,8 milions d’euros per la construcció del complexagències / redaccióAnDorrA lA vellA

La manca de neu al principi de la temporada d’esquí ha fet que la xifra de negoci d’EMAP, la societat que gestiona Pal-Arin-sal, hagi patit una forta dava-llada. Les condicions meteoro-lògiques han fet perdre 24 dies d’esquí, cosa que representa una reducció del 16%, i això ha tingut un impacte molt negatiu en les xifres de l’estació. Segons va avançar ahir el cònsol major, David Baró, el camp de neu ha registrat 1,5 milions d’euros menys que l’any passat. Tot i així, no va voler exposar cap més dada a l’espera que s’en-llesteixin les auditories, que no es tindran fins al setembre.

Baró va qualificar la tempo-rada com la pitjor de la histò-ria, ja que la meteorologia no va permetre obrir les pistes per la Puríssima i no es va poder obrir totes les instal·lacions per Nadal i Reis. Davant d’aques-tes dades, de cara a la tempora-da que ve es reduirà la despesa un 10%. El cònsol massanenc va indicar que aquest objectiu s’aconseguirà incidint en totes les partides. Quant al personal,

va assegurar que no s’acomia-darà treballadors fixos però es contractarà menys temporers durant l’hivern.

Per altra banda, en la sessió de comú celebrada ahir es va acordar la signatura d’un con-veni amb la Fundació Espai Art Natura per a la creació de l’escola de jardineria de la Mas-sana. El centre comptarà amb professors de l’Escola d’Art Floral de Catalunya i comen-çarà els cursos al setembre. El conveni no suposa cap cost per al Comú, que només cedirà un xalet de fusta. L’escola imparti-rà classes d’art floral com a es-tudi reglat i tallers trimestrals per a l’iniciació a la jardineria o tallers monogràfics. A més, els jardiners del Comú tindran la formació de forma gratuïta.

El Comú també va donar el vistiplau al reglament per al procediment simplificat d’obertura de comerços i l’or-dinació que regula l’accés mo-toritzat al medi natural. El text permet la circulació per camins de més de 2,5 metres excepte al parc del Comapedrosa, l’es-tació i el camí ral. Les sancions van de 50 a 3.000 euros.

Emap deixa d’ingressar 1,5 milions d’euros

tAti mAsià

una sessió anterior del comú de la Massana.

m. s. c.lA mAssAnA

coMú de la Massana

Al tancament del juny, Andbank ha aconseguit un màxim de re-cursos sota gestió i se situa en 10.120 milions d’euros. A final del 2011 el banc comptava amb 9.160 milions de recursos, i en sis mesos els ha augmentat un 10%, sense haver realitzat cap compra en aquest període. Des de l’en-

titat es va posar en relleu que aquesta fita consolida una forta tendència alcista començada el 2008. Des d’aleshores el grup bancari ha crescut a una taxa anual del 14%. Així mateix, es remarca que, amb les xifres del juny, el banc ha aconseguit con-trarestar l’efecte negatiu que la crisi dels països veïns està tenint en el sector financer.

andbank obté un màxim de recursos sota gestió

redaccióAnDorrA lA vellA

bancs

l’artista per la pau per la unesco fa una visita oficial al comú d’ordino

L’Artista per la Pau per la Unesco Hedva Ser, padrina de l’Art Camp, va fer ahir una visita oficial al Comú d’Ordino. Acompa-nyada de Jean-Michel Armengol, secretari de la CNAU, l’escul-tora i joiera francesa va ser rebuda per la cònsol menor, Consol Naudí, i el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel. Després de visitar les dependències comunals, Ser va firmar al Llibre d’Or.

c. D’orDino

Page 12: Diari del 20 de juliol de 2012

12 DivenDres, 20 De juliol Del 2012

Xalet Fontaneda

nece

ssite

m p

erso

nal a

mb

refe

rènc

ies

El centre de la gent gran!

Per matricular-se truqueu al 36 38 40 [email protected]

PROPERA OBERTURACentre de dia privat,

a la parròquia de Sant Júlia de Lòria

La regidoria de Promoció Eco·nòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat sub·vencions i ajuts per dinamitzar el desenvolupament econòmic de la ciutat, per un import total de 16.000 euros, a les dinou sol·licituds presentades tant per im·plantació, reformes o ampliaci·ons com per millores estètiques d’establiments comercials i de serveis, segons va informar ahir el consistori.

Del total de les dinou sol·licituds, a onze se’ls concedeix l’ajut per haver obert o ampli·at un establiment comercial, mentre que les vuit peticions restants, que pertanyen a joves emprenedors menors de 35 anys que han obert un negoci o l’han millorat en l’últim any, han ob·tingut una subvenció, a més, de 500 euros cadascun.

El regidor de Promoció Eco·nòmica, Jordi Pallarès, va asse·gurar que “és una satisfacció que urgellencs emprenedors op·tin per obrir negocis i empreses, i això diu molt del dinamisme empresarial de la Seu”. Palla·rès va afegir que aquests ajuts i subvencions que atorga l’Ajun·tament tenen com a objectiu estimular aquestes iniciatives

privades. Així mateix, des del consistori es va precisar que dels dinou establiments que han sol·licitat un ajut o subvenció, tres estan situats al carrer Major de la Seu d’Urgell, punt neuràlgic del centre històric i comercial de la ciutat.

Amb aquesta iniciativa se subvenciona l’obertura de nous establiments durant l’any 2011 i la reforma o l’ampliació dels ja existents, sempre que tinguin una superfície inferior als 100 metres quadrats. D’aquests esta·bliments se’n diferencien quatre categories: comerços, professio·nals –sempre que s’estableixin en locals de planta baixa–, bars,

restaurants i bars restaurant, i establiments de serveis.

Per reforma o ampliació d’es·tabliments ja existents l’any 2011 es concedeix un ajut de fins al 25% del total de la inversió, amb un màxim de 1.000 euros. Cal re·marcar que les obres d’amplia·ció o reforma han de tenir com a requisit indispensable que part dels treballs han d’estar encami·nats a millorar la imatge exterior de l’establiment.

Pel que fa als titulars dels nous establiments que s’hagin obert o ampliat durant aquest any 2012, es podran presentar a la convocatòria d’ajudes que sortirà l’any vinent.

El consistori atorga 16.000 € en ajudes de promoció econòmica

la seu d’urgell

ajuntament De la seu D’urgell

el consistori de la capital alturgellenca.

De les 19 sol·licituds rebudes, 8 corresponen a joves emprenedorsRedaccióla seu D’urgell

fiscalitat

La guàrdia civil intervé 12.600 euros a la Farga de Moles

Redaccióla farga De moles

La guàrdia civil, amb l’ajuda d’un gos detector de bitllets, va intervenir dimecres 12.600 euros a un home de 67 anys de nacionalitat espanyola, M. T. R. P., en el transcurs d’un control fet a la duana de la Farga de Moles. L’home va poder continuar el viatge amb 1.000 euros en concepte de mínim de supervivència i la resta va quedar a disposi·ció de la comissió de Preven·ció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d’Espanya.

successos

S’esfondra part del sostre d’un magatzem a la Seu d’Urgell

agènciesla seu D’urgell

El sostre d’un magatzem de begudes, ubicat a l’avinguda Guillem Graell de la Seu, es va esfondrar parcialment di·mecres a la nit sense causar cap ferit, segons van infor·mar els bombers, que van rebre l’avís del sinistre a les 22.38. Com a conseqüència de l’esfondrament, el mur exterior va patir desperfectes i alguns maons van caure al carrer. El succés va obligar a tallar l’avinguda Guillem Graell, tot i que no hi ha pe·rill de nous despreniments.

En el marc del Festival de mú·sica antiga dels Pirineus (Fe·map), el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, el Cor Vivaldi·Petits Cantors de Ca·talunya i l’Orquestra de Cam·bra de Granollers, sota la ba·tuta d’Òscar Boada, presenten

aquesta nit, al claustre de la catedral de la Seu, la produc·ció Vivaldi: versió original.

Es tracta d’un concert que pretén recuperar la sonoritat original per a veus blanques del Gloria i el Magnificat d’An·tonio Vivaldi, tal com van so·nar fa 300 anys a l’Ospedale della Pietá de Venècia.

Vivaldi, protagonista del nou concert del Femap

Redaccióla seu D’urgell

la seu d’urgell

Page 13: Diari del 20 de juliol de 2012

13DivenDres, 20 De juliol Del 2012

L’estrena d’una jota exclusiva d’Escaldes-Engordany, titula-da Aigües d’Escaldes, serà el plat fort del festival de l’Esbart Santa Anna d’aquest any, que tindrà lloc demà a la sala del Prat del Roure a les deu de la nit i servirà com a preludi de la festa major de la parròquia.

Per crear aquesta dansa, el director artístic de l’esbart, Ivan Betancourt, es va inspirar en les aigües de la parròquia, que el van deixar enamorat des de la primera vegada que les va veu-re. “No hi ha res més semblant a la dansa que l’aigua lliscant en les pedres”, va assegurar Betan-court en la presentació del festi-val ahir. En aquest sentit, la cre-adora de la música i dansaire de l’esbart, Brigit García, va afegir que l’aigua és un element simbò-lic d’Escaldes, ja que és present en molts indrets, com la vall de Madriu i Caldea.

Per compondre l’obra, García ha adaptat la música a la idea que tenia Betancourt. “Normal-ment tens la música i el coreò-graf l’adapta. En aquest cas ha estat a la inversa”, va assegurar la creadora, que va puntualitzar que, tot i això, va fer un treball previ de recerca i estudi de les jotes de diferents zones, com les

d’Andalusia, Aragó, Castelló i les catalanes, “que són més de muntanya”.

Betancourt, a més, va indicar que la jota és present en dife-rents indrets, però és originària d’Egipte. Amb el pas dels anys es va estendre per la Mediter-rània, fins que als anys 50 el fol-klore va deixar d’estar de moda. En el ballet que presentarà l’es-bart es veurà aquest recorregut i acabarà amb una melodia carac-terística d’Escaldes-Engordany, que ahir els seus responsables no van voler desvelar quina era.

A part, tal com van indicar des de l’esbart, també ballaran

per primer cop Tortola, un ba-llet inspirat en Tórtola València i que comportarà que per primera vegada la formació presenti un número amb un solista, i l’Arle-quinada, un ballet de carnestoltes inspirat en l’època barroca.

A banda d’aquestes tres estre-nes, també hi haurà set números més, que inclouran una gran va-rietat d’estils, com La ballarina i el soldadet de plom i Mortitxol.

El festival, a més, tal com va apuntar el president de l’Esbart Santa Anna, Jordi Moreno, tam-bé servirà per ensenyar el premi que van guanyar al Gran Prix de Sant Petersburg, a Rússia.

L’Esbart Santa Anna estrenarà una jota exclusiva d’Escaldes

festival de la festa major 2012

tati masià

els membres de l’esbart santa anna en la presentació de l’actuació, ahir.

A més, també representaran per primera vegada ‘Tortola’ i l’‘Arlequinada’RedaccióescalDes-engorDany

Els jardins de Casa de la Vall es van omplir ahir per veu-re el concert de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), dirigida per Gerard Claret, i l’Erwyn Seerutton’s Ensemble, que van tenir com a protagonistes el gospel i el jazz.

El gospel i el jazz omplen Casa de la Vall

tati masià

concert

Els Komanem van actuar ahir al vespre a la plaça del Poble en el cicle dels Dijousderock. La banda, formada per Jacob Díaz, Mario Cruz, Jordi Díaz i Jordi Solé, va interpretar el seu repertori de pop rock en català. Els Dijousderock aca-baran la setmana que ve.

Els Komanem, rock en català

tati masià

dijousderock

Nami continua una projecció ascendent i vertiginosa. L’úl-tim que la banda s’ha tret de la màniga és, ni més ni menys, que compartir cartell amb Guns’n’Roses i Marilyn Man-son. Nami actua aquest cap de setmana en la primera edició del festival Costa de Fuego, que reuneix a Benicàssim artistes consagrats i bandes emergents del rock més enèrgic, metal i hardcore.

La banda andorrana de de-ath metal progressiu actua dissabte, a les vuit del vespre, a l’escenari Jack Daniel’s Stage, que compartirà amb, entre d’al-

tres, les bandes The Tractor, Psi-deralica, Toundra i Dünedain.

La presència a Costa de Fu-ego permetrà als membres de Nami gaudir dels concerts dels caps de cartell, però també de grups com Hamlet o Barón Rojo. “Hi anirem més com a fans”, ha confessat Sergi Bobby Verdeguer, bateria del grup.

Els acompanyaran els gua-nyadors de les quatre entrades i de l’abonament al festival que ha sortejat Carnet Jove d’An-dorra. Durant els últims mesos Nami ha portat per França i Espanya The Growing Tour, una gira que els ha portat a Madrid, Barcelona, Bilbao i Bordeus, en-tre altres llocs.

El saxofonista Guillem Tudó serà el representant andorrà en el festival de música BT River of Music, en el marc dels actes previs a la inauguració dels Jocs Olímpics de Londres i que tindrà lloc el 21 i el 22 de juliol a Somerset House, al centre de Londres.

En aquest festival, on s’inter-pretarà l’obra Saxophone Massive d’Andy Sheppard, estan repre-sentats tots els continents a tra-vés d’una sèrie d’etapes musi-cals pel riu Tàmesi, on hi haurà una representació de cada país que participa en la cita olímpi-ca (204). Tudó va ser proposat a l’organització del certamen per Musical Andorrà.

Nami comparteix cartell amb Guns’n’Roses

Tudó participarà en el festival previ als Jocs

e. j. m.anDorra la vella

RedaccióanDorra la vella

festival costa de fuego

música

Page 14: Diari del 20 de juliol de 2012

14 DivenDres, 20 De juliol Del 2012

El BC River Andorra ha mogut fitxa ràpid. Ha aprofitat la des­aparició del Menorca Bàsquet per aconseguir un dels seus ju­gadors més valorats. Dani Pérez és el primer fitxatge del projec­te de LEB Or, un base jove però amb experiència que ha de ser un element important en aques­ta plantilla com a director de joc. Firma per dues temporades.

La baixa de Fede Bavosi va provocar que se li hagués de trobar un substitut. L’escollit ha estat Pérez, de 22 anys. El base català va començar a fer botar la pilota al Collblanc­la Tor­rassa, per passar a l’infantil de l’FC Barcelona i anys més tard a l’equip vinculat, el Cornellà, que després d’una temporada a LEB Plata va passar en la següent a Or. Va continuar en la categoria al Lleida i el curs passat va fitxar pel Menorca.

Amb els balears va aconseguir l’ascens a l’ACB, però els proble­mes econòmics de l’entitat van portar el club a desaparèixer. Un fet que ha aprofitat el River per

llançar les xarxes i aconseguir els seus serveis. A més, Pérez ha jugat en totes les categories in­feriors de la selecció espanyola. Només li falta estar en l’absoluta.

El club ha sabut jugar les se­

ves cartes. La jugada li ha sortit bé. “Pensàvem que era un juga­dor al qual difícilment podríem accedir”, admet el tècnic del River, Joan Peñarroya, però en confirmar­se la desaparició del

Menorca es va convertir en “una opció prioritària”, ja que és “un dels bases importants de la ca­tegoria”. És un jugador que “té l’ambició de millorar i arribar al més amunt possible”, i que ha

d’ajudar l’equip “a ser més com­petitiu”. Destaca perquè “és rà­pid, té caràcter i bones cames”, tant a l’hora d’atacar com de defensar.

Pel que fa a números, “cada any millora les seves estadísti­ques individuals”. La tempora­da passada va fer una mitjana de 8,9 punts per partit i 3,8 assis­tències durant la Lliga regular, mentre que la mitjana als play­off d’ascens va ser de 5,3 i 3,6.

Tot i la seva joventut, “acu­mula molta experiència” i és tal la projecció que li veu Peñarroya que no dubta a afirmar que “és un jugador que tindrà una car­rera llarga a la Lliga Endesa”. I també té clar que si el futur dels balears hagués estat diferent i haguessin ascendit, Pérez també hauria fet el salt: “Segur. No en tinc cap dubte.”

Dani Pérez es converteix en la primera incorporació del River en la LEB Or

bàsquet

RedaccióAnDorrA lA vellA

La temporada passada va assolir l’ascens a l’ACB amb el Menorca, club que ha desaparegutDAni viDAurre

Pérez era el director de joc d’un Menorca que s’havia guanyat l’ascens a la pista.

bàsquet

Nova derrota de la sub-16

RedaccióAnDorrA lA vellA

La fase de grups s’ha acabat en l’última plaça del grup B. La se­lecció femenina sub­16 va caure en el tercer matx del Campio­nat d’Europa C davant Malta, que fins ara tampoc no conei­xia la victòria, per 48 a 37. Des­prés d’un primer quart igualat, l’equip de Manel Sánchez sem­pre va anar al darrere. Clàudia Brunet va anotar 14 punts. An­dorra avui s’enfrontarà contra Mònaco en la lluita de la cinque­na a la vuitena plaça.

Fins ara tots els jugadors que han passat pel despatx de l’FC Andorra han acabat renovant. L’últim a fer­ho ha estat Àlex Somoza, que ha firmat per una temporada.

L’internacional va arribar fa tres temporades a l’entitat en un projecte encarat a l’as­cens, que no va arribar fins al curs passat, guanyant la pro­moció al Palafrugell. Com la

resta dels seus companys de plantilla que ja han acceptat la renovació, Somoza vol se­guir formant part del projecte a Primera Catalana. Durant la setmana vinent s’anirà tancant la continuïtat de l’actual planti­lla. A més, l’entitat segueix tre­ballant en matèria de fitxatges. Amb Sebas Gómez confirmat i Sergio Moreno amb un acord quasi tancat, es treballa en la incorporació d’Ildefons Lima i algun jugador més.

Somoza també estarà a la Primera Catalana

j. j. b.AnDorrA lA vellA

futboliñAki rubio

àlex somoza en un enfrontament contra el Cervià.

Peñarroya: “És un jugador que tindrà

una carrera llarga a la Lliga Endesa”

Page 15: Diari del 20 de juliol de 2012

esports 15DivenDres, 20 De juliol Del 2012

Amb el palmarès que acumula i el fet de ser un personatge me-diàtic, Cyril Despres és d’aquells esportistes que tenen la sort de poder escollir on competeixen. El resident francès, des que va guanyar el Dakar el gener pas-sat, no ha competit en ral·lis. Ara torna a Sud-amèrica, al Desafío Litoral, que porta el segell de les Dakar Series, amb un únic objectiu, que no és altre que el que l’acompanya sempre, el de guanyar.

Aquesta prova, que es dispu-ta del 22 al 28 d’aquest mes, es realitza per primer cop. Al llarg de sis etapes, els pilots hauran de superar 3.379,42 quilòmetres, dels quals 1.781,94 seran d’espe-cials, per territori de l’Argentina i el Paraguai. És un terreny pel qual no ha passat el Dakar des que va canviar de continent i, a més, es disputa en altres dates, en el que és l’hivern austral.

Començant des de les impo-nents cascades d’Iguazú, acaba-rà a Resitencia, havent travessat tot tipus de terrenys, en què el fang es pot convertir en prota-gonista. Portarà la seva KTM ha-bitual, preparada per al desert, així que s’haurà de veure quin és el rendiment que pot mostrar en segons quines superfícies. La modificació del parafangs és un dels pocs canvis que s’han fet.

A Despres li agraden els rep-tes. “Anem una mica sense sa-ber com anirà la cosa”, admet el pilot, que farà equip amb el polonès Taddy Blazusiak. És conscient que “la moto patirà”,

però Despres està habituat a tot tipus de terrenys, així que sortirà amb “l’objectiu de guanyar, com sempre”. Des del Dakar que no competeix “és un any bastant fluix pel que fa a competició”, però físicament es troba bé, tot i que “el punt més alt és a finals de desembre”, precisament per afrontar el Dakar.

Ha arribat un moment en la seva carrera que és molt selec-tiu amb les competicions en què participa. Té un punt de vista diferent. “Busco més la qualitat de vida que em ve de gust que no un palmarès.” No vol córrer en tot per guanyar encara més títols: “No sé si un palmarès m’ajudarà a viure millor.” Sap que escollir on anar “és un privi-legi”, així que prepara al màxim on sí que serà, el Dakar. En la pròxima edició, després de tret-ze anys, hi tornarà a ser Honda, cosa que significarà que “hi hau-rà més competència”.

Sempre es parla del seu duel amb Marc Coma. Són els màxims favorits, però “no som eterns”. L’entrada de nous equips po-tents i pilots que estan creixent a passos de gegant fa que “noti” que cada cop tenen més rivals. Però lluny d’espantar-lo, això el motiva: “Si volem una competi-ció bona, hem de tenir bons pi-lots amb una moto de nivell.”

Despres participa en el primer Desafío Litoral

bondia

Cyril Despres torna a l’Argentina, aquest cop al Desafío Litoral.

j. j. b.escalDes-engorDany

motoCiCLisme

El ral·li de l’Argentina i el Paraguai consta de sis etapes i té el segell de

les Dakar Series

Dia agredolç per al Kajsa III, que va veure com la bona actu-ació de la primera mànega no tenia continuïtat en la segona. Tot i així, segueix en la 17a pla-ça de la classificació de la gene-ral de la classe RI 1 en la Copa del Rei Audi Mapfre.

La jornada començava sota una intensa calor, que està des-gastant els regatistes que es troben a Palma. En la primera de les regates el Kajsa III entra-va en la quarta plaça en temps real, que li va valer la desena després de passar pel ràting, i va acabar a 9.20 minuts del pri-mer, l’Earlybird. El segon lloc el van compartir el Rats on Fire i el Natalia a 1.58 minuts.

En la segona prova es van sumar diversos elements que no van permetre repetir l’ac-tuació. El primer va ser deixar passar un rival en una boia per evitar una protesta i perdre encara més temps; el segon, el forat de vent que van patir, i el tercer, dos errors tàctics en el canvi de rumb. Aquesta suma va provocar que acabés en la

16a plaça a 7.53 del vencedor, el Natalia. El van seguir l’Swander-full a 41 segons i el Rats on Fire a 52. Tal com va anar el dia, “es-tem satisfets de com ha anat en la primera regata, però en la se-gona hem punxat”, va admetre Marcel Lescano, amb una sèrie d’errors que “hem pagat cars”.

En la general el vaixell suís continua instal·lat a la 17a pla-ça amb un acumulat de 111 punts. L’Swanderfull continua

líder amb 16, tot i que els seus màxims rivals li han retallat pe-tites diferències. L’Earlybird és segon amb 23 i el Rats on Fire, tercer amb 24,5. Avui els equips podran descartar el pitjor re-sultat sumat fins ara, així que la classificació variarà. El Kajsa III, per exemple, perdrà els 29 punts que va sumar en la sego-na mànega de dimarts, en què es va haver de retirar pel tren-cament d’una politja.

El ‘Kajsa III’ es manté en la general de la Copa del Rei

fito carreto

La flota d’Ri 1 agafant posicions, amb el ‘Kajsa iii’ al centre.

En la primera regata del dia va signar el 10è lloc i a la segona, el 16èj. j. b.anDorra la vella

veLA

La Baja España-Aragón és sempre sinònim d’exigència. Amb aquesta prova es reprèn el Campionat d’Espanya de ral·lis de terra, en què hi hau-rà Albert Llovera amb el seu Grande Punto Abarth S2000, que provarà d’estar altra vega-da entre els millors del grup N en aquesta prova, que puntua doble. Es disputa avui i demà.

Ahir mateix el pilot andorrà va fer un test. “M’he sentit molt bé al volant del Punto i he tro-bat el ritme de manera imme-diata, les sensacions són molt bones. Abans d’anar a Saragos-sa farem alguns canvis, més que res per seguretat, i a córrer, que ja en tinc moltes ganes”, va indicar Llovera, que haurà d’afrontar tots els elements que caracteritzen aquest ral·li, com

la forta calor, la pols i les pe-dres que hi ha a la pista.

“No coneixem el terreny i sobretot cal valorar els possi-bles ensurts que pot amagar, com riscos de punxades. En fi, un traçat que imagino molt sec i amb molta pedra solta. La

pols i la calor seran, amb tota seguretat, elements que caldrà superar en totes les especials del ral·li.” El recorregut a com-pletar en la cita aragonesa és de 195,71 quilòmetres, dels quals 101,32 són cronometrats. Cons-ta de tres especials.

La pols i la calor, handicaps a la Baja España-Aragón

AutomobiLisme

RedaccióanDorra la vella

fotoesport

Albert Llovera en un dels trams de la baja Almanzora.

Page 16: Diari del 20 de juliol de 2012

esports16 DivenDres, 20 De juliol Del 2012 Gu

ia d

e se

rvei

s

Granja, Creperiai Sushi

Fes la primera copa a L’Accent de Nit(entrada per la terrassa de darrere)

Carrer Prat de la Creu, 29, Local 8 - AD500 Andorra la Vella - Principat d’ Andorra Tel. 00376 862 086 - [email protected]

* Co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 €

+ cà

non

PISCINAMUNTANYA

Envia un SMS al amb la paraula clau

PISCINA + el teu nomi entra en el sorteig

Encara pots guanyarun altre abonament

de 30 entrades Proper sorteig,el 30 de juliol

JENIFER TEIJEIRO ROMAUS

és la guanyadora d’un

abonament de 30 entrades

per a la piscina Muntanya

golf

Primer Trofeu Golf soldeu

RedaccióAnDorrA lA vellA

Demà es disputa la primera edició del Trofeu Golf Soldeu, al camp del pla dels Espiolets, organitzat pel Club Golf Soldeu. La modalitat de la competició serà stableford i la sortida, en shot-gun. L’esdeveniment es dis-puta a divuit forats i està obert a tots els jugadors que disposin de handicap. La xifra d’inscrip-cions està limitada a 44.

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha arribat a un acord de patrocini per un any amb la companyia asseguradora Axa Patrimoine per al seu equip d’esquí alpí. Albert Coma, presi-dent de la FAE, celebra que en “moments molt difícils” com aquests hi hagi “gent que cregui en l’esport d’Andorra”. Pel dirigent, aquest és “un exemple a donar al país que no s’ha de fer enrere i s’ha de ser optimistes”. D’altra banda, els diferents equips de competició de l’ens continuen fent estades de pre-temporada a França, l’Argentina i Xile.

La Fae firma un acord de patrocini amb axa Patrimoine

fAe

conveni

La Cursa atlètica de la festa ma-jor d’Andorra la Vella celebra el seu trentè aniversari. Es dispu-tarà el pròxim 6 d’agost i tornarà a tenir quatre circuits, cadas-cun de diferents distàncies, que s’adeqüen a les diferents franges d’edat. Les inscripcions ja estan obertes i el nombre de corredors es limita a 400.

El patrocini de grans ma-gatzems Pyrénées fa que els dos traçats més llargs tinguin el punt de sortida davant del centre comercial. Totes les arri-bades estaran situades enfront

de la casa comuna de la capital. L’itinerari groc té una distància de 2.600 metres i està dirigit a les categories cadet, juvenil, jú-nior, sènior, veterà i supervete-rà. El vermell, de 690 metres és per a aleví i infantil; el blau (110 m), per a prebenjamí, i el verd (80 m), per a mini.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través de la pà-gina web del Club d’Atletisme Valls d’Andorra (cava.pyp.ad) i a la secció d’esports de Pyrénées, o el mateix dia de la cursa da-vant el Comú de quatre de la tarda a set del vespre. El preu de la participació és de dos euros.

es mantenen els traçats a la cursa de la capital

tAti mAsià

els participants en la cursa de l’any passat, esperant a prendre la sortida.

j. j. b.AnDorrA lA vellA

atletisme

muntanyisme

Tres andorrans a Canazei

RedaccióAnDorrA lA vellA

El calendari de les Sèries Mundi-als torna avui a Canazei (Itàlia) amb el Dolomites Vertical Kilo-meter. Diumenge, al mateix lloc, es disputarà la Dolomites Skyra-ce. Els andorrans que prendran part en les dues proves són Joan Valls, i Marc i Òscar Casal, que intentaran classificar-se entre els 40 primers.

Page 17: Diari del 20 de juliol de 2012

CLASSIFICATS 17DIVENDRES, 20 DE JULIOL DEL 2012

Vehicles

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89

COMPRO TOT TIPUS DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

tel.: 32 15 89

Es ven hondaPantheon 150.Color negre.

17000 KmPreu 1400 €

Tel.: 32 53 85

Es ven Panda 4x4

Matrícula: B...

120.000 km

Preu: 1.500 €

Tel.: 391 630

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

transport i la col·locació).

835 800

Massatges eròticsRenovació constantde noiesServeis 24 hSortidesparticularsi hotel1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

Hem canviat d’adreça i hocelebrem baixant preus.A partir de 35 €

i sense presses

Page 18: Diari del 20 de juliol de 2012

ClassifiCats18 DivenDres, 20 De juliol Del 2012

Vols vendre o llogar

el teu pis?Anuncia’t en aquest

espai.Més informació al

80 88 88

Immobles

Immobles

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

lloguers

www.ferrutximmobles.comtel.: 35 36 37Col·legiat 366

OPORTUNITAT!! ÀTIC situat a la Pleta de Soldeu, consta de 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, menjador amb llar de foc, les millors vistes de la Pleta!! Pàrquing i traster. Preu: 232.000 €

Pis a Andorra la Vella, semireformat, de 120 m2, 4 dormitoris (1 suite), 2 dobles i 1 ind., 2 banys, gran saló menjador amb cuina americana. Box de 12 m2. Sol i vistes. Zona de les escoles. Preu: 215.500 €

Pis situat a Hort de Godí, Encamp, d’1 habi-tació doble, bany complet, cuina americana, menjador amb sortida a terrassa de 20 m2. Pàrquing gran. Preu: 100.000 €

AndorrA lA VellA Local de 60 m2 més altell amb bany. Preu: 450 €Pis (zona Escale) de 74 m2 de 2 dor-mitoris, 1 bany i cuina tancada. (1a mensualitat gratuïta.) Preu: 650 €Pis, 3 habitacions, 2 banys, cuina tan-cada (zona Terra Vella). Preu: 550 €Pis a Andorra (Príncep Benlloch), 65 m2, totalment moblat, 2 dormitoris dobles, bany, cuina equipada, safa-reig. Calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis a Santa Coloma, 106 m2, refor-mat, 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, terrassa i plaça de pàrquing. Preu: 600 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris

dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses inclo-ses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tan-cada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 720 €Pis (zona Escale) de 107 m2 de 3 dormitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta) Local comercial a Santa Coloma (rotonda Col. Janer), 185 m2. Preu: 1.900 €escAldes-engordAnyPis d’1 hab. (zona Engolasters), cuina equipada, 1 bany, reformat, amb pàr-quing. Preu: 375 €

Pis, 2 hab. (zona Engolasters), 2 banys, cuina tancada, menjador amb sortida a terrassa. Pàrquing i traster. Preu: 525 €Pis d’1 hab. (zona Engolasters), cuina tancada i equipada, 1 bany. Pàrquing. Preu: 350 €sAnt Julià de lòriAPis de 110 m2. 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig. Despeses incloses. Preu: 750 €Pis seminou de 104 m2 al centre de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i equipada, terrassa de 5 m2 i pàr-quing. Preu: 645 €Pisos seminous de 3 dormitoris do-bles, 2 banys, 130 m2, cuina tancada amb safareig, terrassa i pàrquing.

Preu: 685 €Pis d’1 dormitori cèntric amb mobles. (casa antiga). Preu: 300 €Pis de 3 dormitoris (Pleta de Sant Antoni) a partir de 600 €Casa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.100 €soldeu (PletA)Pis seminou totalment moblat de 3 dormitoris, 2 banys, cuina americana i pàrquing. Preu: 450 €Pis seminou totalment moblat de 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana i pàrquing. Preu: 400 €

VeNDes

ENCAMP PISOS D'1, 2 I 4 HABITACIONS SENSE MOBLES,

AMB PÀRQUING, A LA ZONA DEL MIRADOR D’ENCAMP.

PREU: A PARTIR DE 350 EUROS TEL.: 321 248

OPORTUNITAT!!ES TRASPASSA A ANDORRA PERRUQUERIA TOTALMENT

EQUIPADA, AMB MOLT BONA CLIENTELA.

PREU: 5.500 € - TEL.: 33 95 60

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

Ref.: 01773 - ENCAMP - ELS CORTALS Estudi moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany complet, cuina americana, men-jador exterior amb pàrquing i traster. TERRASSA GRAN. Preu: 320 € Ref.: 01457 - ENCAMP - LES BONS Pis 1 dormitori, saló menjador, cuina equipada, bany complet. Pàrquing i traster. TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT. Preu: 400 € Ref. 02284 - ESCALDES-ENGORDANY 130 m², 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina, menjador, garatge, CÈNTRIC. Preu: 850 €Ref. 02572 - ESCALDES-ENGORDANY - ENGOLASTERS Pis de 2 dormitoris,

saló menjador, cuina, bany complet. PÀRQUING, TERRASSA DE 60 m2. Preu: 700 €Ref. 01758 - ESCALDES-ENGORDANY - PONT DELS ESCALLS Pis, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina americana i menjador amb balcó. Exteri-or. CALEFACCIÓ INCLOSA. Preu: 375 € Ref. 01759 - ESCALDES-ENGORDANY - PONT DELS ESCALLS Pis, 3 habitacions, 1 bany complet, cuina americana, menjador i exterior. CALEFACCIÓ INCLOSA EN EL PREU. Preu: 525 € Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cui-

na, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 € Ref.: 01388 - ESCALDES-ENGORDANY CÈNTRIC. Pis de 4 habitacions (3 dobles, 1 individual), 1 bany complet,1 bany de cortesia, menjador exterior amb balcó, pàrquing opcional, sol i vistes. DESPESES INCLOSES. Preu: 800 €Ref.: 00735 - ENCAMP - CARRETERA GENERAL 3 habitacions, 2 banys, cuina amb passaplats semiequipada, menjador, pàrquing, traster, exterior i assolellat. NOU, A ESTRENAR. Preu: 550 €DIvERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒqUIES

Ref.: 01320 - ENCAMP -

CENTREFINANÇAMENT

AL 100 X 100

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, menjador, mobles, porter au-tomàtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 159.999 €

00080 - ENCAMP (Funicamp) 2 habitacions exteriors, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, balcó, ex-terior i assolellat. Pàrquing. AL COSTAT del FUNICAMP. Preu: 145.000 €

02337 - ENCAMP - CENTRE Pis de 70 m2, dos dormitoris, saló- menjador, cuina. Pàrquing. Cèn-tric. Preu: 155.000 €

02538 - ANDORRA LA vELLA Pis de 2 dormitoris, saló-menja-

dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. ¡¡¡GRAN OPORTU-NITAT!! Preu: 150.000 €

02166 - ENCAMP - vILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

ENCAMP - CÈNTRIC 1 dormitori, saló-menjador, cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 77.000 €

02576 - ENCAMP - CENTRE Pis a reformar, 3 dormitoris, saló-menjador, cuina, bany, sol. Preu: 135.000 €

ÀTIC DE NOVA CONSTRUCCIÓ EN

VENDA2 habitacions

dobles, 1 bany complet, cuina

americana, menja-dor, pàrquing, traster, exterior i assolellat.

FINANÇAMENT AL 100 X 100. Preu: 230.000 €

DARRERS DIES DE LIQUIDACIÓ PER TANCAMENT DE DESPATX

Gran assortiment de mobiliari i material d’oficina a partir de 5 euros

Taules de treball, calaixeres, prestatgeries, arxivadors, impressores Ricoh AFICIO 7200 A3, impressora làser

color HP, pantalles LCD ordinador, tel./fax, telèfons, cai-xa forta, extintors, petit material d’oficina i altre mobiliari de disseny per a la llar: taula menjador amb 6 cadires,

tauletes, llit infantil...A Escaldes-Engordany · T. 344 804. Fins al 31 de juliol.

Page 19: Diari del 20 de juliol de 2012

CLASSIFICATS 19DIVENDRES, 20 DE JULIOL DEL 2012

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

Andorra la VellaÀti c de 4 dormitoris, calefacció inclosa, molt cèntric. Preu: 650 €

Arinsal1 dormitori, moblat, decorat, pàrquing i traster. Preu: 400 € + despeses

La Massana Molt cèntric, pis, 2 dormitoris, 1 bany, cuina separada, edifi ci anti c, amb pàrquing i traster. Preu: 500 €

La Massana - cèntricPis molt agradable, 3 dormitoris, cuina separada, 2 banys, terras-sa, gran saló menjador amb llar de foc, 2 places d’aparcament, 2 trasters. Preu: 730 € + 40 de despeses

Andorra la VellaPis de 3 dormitoris, 2 banys, sen-se pàrquing. Preu: 550 €

La Massana 1 dormitori, pis i mobles nous, a estrenar, pàrquing i traster. Preu: 380 € + despeses

1 dormitori, cuina oberta, molt cèntric, moblat i equipat, molt maco, amb terrassa, vistes i sol. Preu: 400 € + despeses

Sispony Casa de 600 m2 d’habitatge amb gran jardí, bosc, 4 dormitoris, 3 banys, gran cuina, menjador, gran menjador, amb ascensor, terrasses, vistes panoràmi-ques, pàrquing per a 3 cotxes. Preu: 2.200 €

VENDA

Anyós - OriososSeminou, magnífi c àti c de 4 dor-mitoris + altell de 20 m2, gran cuina equipada amb electrodo-mèsti cs, de luxe 187 m2 + altell, 2 places dobles de pàrquing, pos-sibilitats de fer-hi un box, vistes panoràmiques. Preu: 600.000 € (negociables)

PalGaudeix de viure a Andorra. Casa adossada amb magnífi ques vistes, jardí de 175 m2, 2 dor-mitoris, possibilitat de fer-n’hi 4, cava, pàrquing, molt maca. Preu: 450.000 €

ArinsalEdifi ci molt conservat, d’uns 15 anys, magnífi c sota àti c amb

120 m2, 3 o 4 dormitoris, gran menjador amb llar de foc, un bany + bany aux., safareig, ter-rassa, vistes i molt assolellat, molt maco. Pàrquing i traster. Aprofi ta. Preu: 260.000 €

Sispony. Les AgudesPis de 2 dormitoris amb jardí d’uns 70 m2 + jardí comunitari de 200 m2, cuina separada, 2 banys, vistes panoràmiques, pàrquing i traster. Preu: 280.000 €

L’AldosaUrbanització Bellmont, de recent construcció, molt a prop de l’es-cola. Fotos web. Planta baixa, molt maco, amb 3 dormitoris, 2 banys, cuina americana amb llar de foc, jardí de 100 m2. 2 places d’aparcament i un traster. Preu: 420.000 €

PREUIMMILLORABLE Canillo (Soldeu)Àtic dúplex moblat i equipat, 2 habitacions (1 doble, 1 individual),

1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina america-na, menjador exterior,

pàrquing i traster. Exterior. Preu: 200.000 €.

Interessats truqueu al 73 20 20.

LLOGUER:Estudi assolellat amb totes

les despeses incloses (llum, calefacció i aigua).

380 €ESCALDES REF. 3541

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LLOGUER:Pis moblat d’1 habitació,cuina equipada, 1 bany.

despeses incloses.

480 €ESCALDES REF. 5343

LLOGUER:Pis al centre de 3 habitacions, bany complet, cuina moblada,

safareig.

500 €SANT JULIÀ REF. 3040

LLOGUER:Pis de 2 habitacions, bany

complet, cuina moblada, amb calefacció inclosa.

600 €ESCALDES REF. 2035

LLOGUER: Pis totalment moblat i equipat, 3 habitaci-ons, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc. Pàrquing i guardaesquís.

600 €ENCAMP REF. 4787

LLOGUER:Pis moblat, habitació, bany complet, cuina equipada,

balcó. Vistes i sol.

450 €ENCAMP REF. 4573

LLOGUER: Pis de 65 m2 de recent

construcció, totalment moblat i equipat, 2 habitacions, 1 bany,

traster i pàrquing inclòs.

500 €CANILLO REF. 4463

LLOGUER: Estudi moblat, saló menjador amb accés a terrassa,

cuina oberta equipada, bany com-plet, pàrquing i traster. Vistes i sol.

350 €ENCAMP REF. 4456

LLOGUER: Pis de 77 m2 + 4 de terrassa, 3 habitacions, 1 bany, cuina tancada, pàrquing, safareig.

650 €ESCALDES REF. 5019

LLOGUER: Pis cèntric seminou de 52 m2, 1 habitació doble, saló amb

terrassa de 4 m2, cuina oberta, pàrquing.

550 €ESCALDES REF. 3513

LLOGUER: Pis de 70 m2, 1 habitació, bany complet,

terrassa de 9 m2. Vistes especta-culars i sol tot el dia. Pàrquing.

MOBLAT I EQUIPAT.

500 €ESCALDES REF. 3234

LLOGUER: Pis de 91 m2, 2 habita-cions dobles, 1 bany amb dutxa, cuina equipada i moblada, llar

de foc, safareig, terrassa de 6 m2, pàrquing i traster.

550 €LA MASSANA REF. 5047

Pis cèntric de 2 habitacions, bany complet,

cuina americana.

PREU: 115.000 €

Pis cèntric de 80 m2, consta de3 habitacions, 1 bany complet,

cuina tancada, saló menjador amb accés terrassa de 6 m2, tot exterior.

PREU: 169.900 €

ESCALDES REF. 5065 ANDORRA REF. 5126

Pis reformat de 73 m2, 2 habitaci-ons dobles, 2 banys, un amb ba-

nyera, cuina equipada i moblada, balcó de 4 m2, pàrquing i traster.

PREU: 210.000 €

Pis de 40 m2, saló menjador amb balconet de 2 m2, cuina equipada tancada, 1 habitació doble amb

un bany amb banyera. Per inverti r.

PREU: 80.000 €

ANDORRA REF. 5036 ANDORRA REF. 5290

OPORTUNITATCASA ADOSSADA (ORDINO)

150 m2 d’habitatge +50 m2 de garatge tancat

3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garanti ts.Accés a transport escolar.

Preu: 390.000 €ara per 350.000 €

Tel.: 32 66 96

Particular lloga pis a Aixirivall(al centre del poble)

3 hab., pàrquing, cuina totalmentequipada, assolellat (tot el dia),

vistes fantàstiques.Preu: 500 € - Tel. 33 80 99

Es lloga directe depropietari pisos a

Escaldes3 habitacions, bany ilavabo. Tot exterior amb pàrquing inclòs

Preu: 600 €Tel.: 82 03 31

LLOGUER

Page 20: Diari del 20 de juliol de 2012

CLASSIFICATS20 DIVENDRES, 20 DE JULIOL DEL 2012

Es lloguen apartaments a Pal2 hab., saló menjador, cuina americana, bany.AMB SOL TOT L’ANY.

A partir de 360 € - Tel. 362 906

BUSQUES PIS?

TRUCA’NS, T’AJUDAREM

806 260Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la Vella

[email protected]

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys,

cuina, menjador, traster, 2 places de

pàrquing.

Abans: 664.810 € Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 160.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA PISOS d’1 i 4 habitacions a

Andorra la Vella i EncampInteressats, truqueu

al tel. 80 55 77

ENCAMP - CENTREPIS CÈNTRIC EN VENDA

Pis d’1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, men-jador amb balcó, sol i vistes. IDEAL INVERSIÓ!!!

Preu: 105.000 €Tel.: 732 020

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUERcol·legiada

núm. 76

URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS 2 HAB., 86 M2 - PQ., ACABATS DE QUALITAT,

TERRASSA, ASSOLELLAT I VISTES.168.000 €

ANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU3 HAB., 110 M2, EXTERIOR, TERRASSA I PQ.

290.000 €

ESCALDES - AL COSTAT D’IMMIGRACIÓ2 HAB. I APARCAMENT.

160.000 €

ANDORRA LA VELLA - TERRAVELLAPIS, 1 HAB., MOBLAT I VISTES.

75.000 €

VENDES

www.houseandorra.netEl portal de les immobiliàries d’Andorra

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055 - www.granvalira.com - [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

NOU HORARI D’ESTIU: De dilluns a dijous de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 19.00 h. Divendres de 9.30 a 15.00 h.

ANDORRA LA VELLA

REF. 3335 Pis de 91,17 m2, reformat, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló menjador. Plaça de garatge opcional a 52 €. PREU: 700 €

REF. 3660 SANTA COLOMA. Pis de 106 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menja-dor, balcó, plaça de garatge. PIS REFORMAT. PREU: 600 €

REF. 3890 Zona Pyrénées, 85 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, cuina independent, balcó. Plaça de garatge. PREU: 790 €

REF. 3844 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador. Balcó. Plaça de garatge. S’HI ADMETEN ANIMALS. PREU: 675 €

REF. 3863 Pis de 95 m², 3 dormitoris dobles, 2 banys, cuina independent, menjador, moblat, vis-tes i sol. PREU: 650 €

REF. 3901 Pis de 115 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig, saló menjador, balcó. Pla-ça de garatge opcional. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 850 €

REF. 3895 Pis de 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany com-plet, cuina tancada, safareig, saló menjador amb terrassa de 35 m2, plaça de garatge. PREU: 595 €

REF. 3879 Pis de 108 m2, 3 dormitoris dobles, 2 banys complets, cuina gran, saló menjador. Plaça de garatge opcional a 79,95 €. PREU: 700 €

REF. 3730 Local comercial situat al carrer l’Aigüe-ta, 50 m2, amb bany. PREU: 800 €

REF: 3905 Magatzem de 90m2, amb despatx. PREU 400 €

ESTUDIS I PISOS, 1 DORMITORI, MOBLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 3849 Casa adossada, moblada, 170 m2, 3 dormitoris, 2 banys, 1 bany auxiliar, cuina tanca-da, saló menjador, terrassa. 2 places de garatge. PREU: 1.100 €

REF. 3850 81 m², 3 dormitoris, 2 banys, cuina

equipada, menjador, terrassa de 35 m2, plaça de garatge inclosa, traster opcional. PREU: 640 €

REF. 3802 Pis de 68 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cui-na americana, saló menjador, calefacció elèctrica. Plaça de garatge i traster opcional. PREU: 640 €

REF. 3867 Carrer de la Unió, 60 m², 2 dormitoris, 1 bany, cuina equipada, menjador, moblat, cèntric. PREU: 600 €

REF. 3857 Els Vilars, pis d’uns 90 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador, plaça de garatge. MOBLAT. PREU: 500 €

REF. 3882 Àtic, 106,14 m2, 3 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada, saló menjador. TERRAS-SA. Plaça de garatge opcional a 75 €. PREU: 875 €

LA MASSANA

REF. 3817 Àtic de 150 m2, 3 dormitoris, 3 banys, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc, 1 plaça de garatge i 1 traster. PREU: 700 €

REF. 3845 Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana equipada, saló menjador, balcó, plaça de garatge i traster. PREU: 450 €

REF. 3537 Pis seminou de 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana equipada, saló menjador, balcó, plaça de garatge i traster. PREU: 575 €

ORDINO

REF. 3827 Pis nou, a estrenar, planta baixa, 117,75 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, balcó de 2,55 m2, traster, plaça de garatge opcional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 950 €

REF. 3829 Pis nou, a estrenar, planta baixa, 140,55 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, jardí de 210,50 m2, plaça de ga-ratge opcional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 1.400 €

ENCAMP

REF. 3451 Pis de 42 m2, moblat, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana i equipada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 300 €

REF. 3650 Àtic de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cui-na, saló menjador, amb llar de foc, exterior. Plaça

de garatge i traster. PREU: 550 €

REF. 3843 Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc. MOBLAT. PREU: 360 €

REF. 3737 Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany com-plet amb dutxa, cuina americana amb saló menja-dor. Totalment moblat. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 400 €

CANILLO

REF. 3758 CANILLO, estudi amb bany, cuina americana, saló menjador. PREU: 250 €

REF. 2713 RANSOL, pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, Plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 300 €

REF. 3899 CANILLO CENTRE, pis de 49 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana i equipada amb saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €

REF. 2322 TARTER, pis de 81 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló menjador, balcó, garatge i traster. PREU: 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 3769 Pis de 52 m2 + 50 m2 de jardí, 1 dormi-tori doble + 1 dormitori individual, 1 bany complet, cuina equipada, saló menjador, plaça de garatge opcional a 50 €. PREU: 480 €

REF. 3752 Pis de 136 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 775 €

REF. 3807 Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 515 €

REF. 3584 Pis de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cui-na americana, saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €

PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS A TO-TES LES PARRÒQUIES. CONSULTEU-NOS SENSE COMPROMÍS.

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDALA CORTINADA

Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany complet amb banyera d’hidromassatge,

cuina tancada, saló menjador amb balcó, llar de foc, plaça de garatge gran i traster gran.

Vistes. Exterior. Seminou.PREU: 210.000 € - NEGOCIABLE!!!!

ESCALDES-ENGORDANYPis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet,

cuina tancada, saló menjador, terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb

magnífiques vistes. PREU: 150.000 €Àtic de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina

americana amb saló menjador.PREU: 123.000 €

ENCAMP - LA BARTRA Àtic dúplex nou, a estrenar, 106 m2, 2 dormitoris, 2 banys

complets, cuina office amb sortida a terrassa, saló menjador amb sortida a segona terrassa, amb

vistes. Plaça de garatge i traster. PREU: 200.000 €

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES. REF. 2864: Pis de 90 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, ampli saló menjador, cuina tancada, 2 banys, plaça d’aparcament i traster. Pàrquing i traster inclosos. PREU: 660 €

LA MASSANA. REF. 2911: Pis completament reformat de 3 habitacions dobles, 2 banys complets, ampli saló menjador amb terrassa, sol i vistes. Cui-na offi ce amb safareig. Cèntric. PREU: 600 €

ORDINO. REF. 2273: ÀTIC de 4 habitacions, 2 banys complets, 1 lavabo, saló menjador amb llar de foc, cuina separada, sa-fareig, balcó. PREU: 600 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 2923: Pis seminou de 76,34 m2, 2 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina separada equi-pada, saló menjador amb vistes. Pàrquing i traster. PREU: 720 €

SANT JULIÀ. REF. 2893: Pis cèntric de 120 m2, 4 habitaci-ons, 2 banys, cuina separada completament reformada, saló menjador. NO TÉ ASCENSOR. Possibilitat de llogar moblat. PREU: 560 €

ENCAMP. REF. 2023: Estudi de 27 m², 1 bany complet, cuina oberta, menjador, ascensor, ar-maris, mobles. PREU: 250 €

Pis tot exterior de 4 habitaci-ons dobles, 1 bany complet, 1 lavabo, saló menjador amb llar de foc, cuina oberta. Ter-rassa, sol i vistes al Canaro. 2 places d’aparcament i traster.

Preu: 145.000 €Ref. 2999

INCLES

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ANDORRA LA VELLA2 PARADES, MERCAT DELS MARGI-NETS, BEN SITUADES. PREU: 300 €PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES,

AL C/ BONAVISTA. PREU: 350 €PIS, 3 HABITACIONS, REFORMAT,

S/M, AL C/ GIL TORRES. PREU: 500 €PISOS D’1 O 2 H., S/M, C/ ALZINA-

RET. A PARTIR DE 400 €PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS SEMI-

NOUS AMB PÀRQUING, COSTAT OPEL. A PARTIR DE 500 €

PÀRQUINGS A LA ZONA D’ANDORRA 2000. A PARTIR DE 80 €

PIS, 3 H., AMB MOBLES, CÈNTRIC, COSTAT DEL PONT DE LES BOLES,

AMB PÀRQUING. PREU: 700 €PIS D’1 HABITACIÓ, AMB MOBLES O SENSE, ZONA ANDORRA 2000 I

BOMBERS. PREU: 400 €BOXS AL COSTAT DE L’OPEL.

PIS, 4 HABITACIONS, ZONA ESCALE, DESPESES INCLOSES. PREU: 650 €

PISOS, 4 H., SENSE MOBLES, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

SANTA COLOMAPISOS, 1 I 2 H., SENSE MOBLES, PQ. I TRASTER, ZONA COL·LEGI JANER.

PREU: A PARTIR DE 350 €PIS, 2 H., S/M, CUINA INDEPENDENT,

SAFAREIG, ZONA DE L’ORXATERIA VALENCIANA. PREU: 600 €

ESCALDES-ENGORDANYPIS DE 2 H., SENSE MOBLES, A L’AV. CARLEMANY, AMB PQ. PREU: 450 €PIS D’1 HABITACIÓ, S/M, A LA ZONA

DE LA PISCINA MONTANYA. PREU: 400 EUROS

PIS, 1 H. SENSE MOBLES, A L’AV. FI-TER I ROSSELL. A PARTIR DE 350 € PIS, 1 HAB., NOU, SENSE MOBLES,

EXTERIOR, PQ., AV. DEL PESSEBRE, A PROP DE L’HOSPITAL. PREU: 500 €

PISOS D’1 HABITACIÓ AMB MOBLES, AL COSTAT DEL DON DENIS. A PARTIR DE 400 EUROS

ESTUDI A L’AV. DEL FENER AMB MOBLES. PREU: 350 €

EL FENER, AMB MOBLES. PREU: 350 €. APARCAMENTS A LA

MATEIXA ZONA PER 65 €PIS, 1 HABITACIÓ, REFORMAT. PLAÇA DE CALDEA. DESPESES INCLOSES.

PREU: 450 €PISOS DE 2 I 3 HAB. AMB TERRASSA

I PQ. A PARTIR DE 350 €ORDINO

PIS D’1 i 2 HAB., AMB MOBLES I SENSE. CENTRE D’ORDINO.

A PARTIR DE 400 €LA MASSANA

CASA DE 3 H., S/M, A SISPONY.PREU: 700 €

PISOS, 1 I 3 H., AMB MOBLES O SEN-SE, CÈNTRICS. A PARTIR DE 400 €

ENCAMPESTUDI I PIS, 1 H., SENSE MOBLES, HORT DE GODÍ. A PARTIR DE 300 €PISOS 1, 2 I 4 HABITACIONS, SENSE

MOBLES, MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 400-600 €

PIS DE 2 H. AMB MOBLES A LA ZONA DE TURÓ DE VILA, AMB PQ. I

TRASTER. PREU: 500 €PIS, 2 HABITACIONS AL COSTAT DE

L’HOTEL CORAY, AMB PQ. PREU: 500 €PIS, 2 HAB., CÈNTRIC, AMB PQ. I

TRASTER. SENSE DESPESES. ZONA EL PEDRAL. PREU: 500 €

PIS CÈNTRIC, 1 I 2 HAB. SENSE MO-BLES, AMB BALCÓ, COSTAT XOCOLA-

TÍ I AMB PQ. A PARTIR DE 400 €PIS, 1 H., SEMIMOBLAT, AMB PQ.

ZONA DE FUNICAMP. PREU: 450 €PISOS, 1 I 2 HABITACIONS, AMB MO-BLES I SENSE, AMB PQ., CORTALS D’ENCAMP. A PARTIR DE 400 €

TARTERPISOS, 1 I 2 H., MOBLATS, AMB

PÀRQUING I TRASTER, AMB BALCÓ I GRAN TERRASSA. PREU: 450-550 €

ARINSALESTUDI AMB MOBLES O SENSE.

A PARTIR DE 250 €PISOS, 1 I 2 HABITACIONS, MOBLATS.

A PARTIR DE 300 EUROSGANGUES: LOCAL COMERCIAL, ZONA OPEL, DE 200 M2, SENSE TRASPÀS.

Pis cèntric de 110 m2, 3 dor-mitoris, 2 banys, cuina inde-pendent, saló menjador amb llar de foc, balcó. Plaça de garatge. Exterior. Vistes i sol.

Preu: 284.211 €Ref.: 2817

ANDORRA LA VELLA

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.PREU: 495.000 €

GRAN OPORTUNITATAPARTAMENT A LA PLETA D’ORDINO

110m2, 3 habitacions, 2 banys. MansardaSol amb vistes panoràmiques

PREU: 265.000 €

ANDORRA LA VELLA• CENTRE, 1 H., AMB MOBLES: 400 €

• PRAT DE LA CREU, 2 HAB., PQ. I TR.: 500 €• ÀTIC DE 3 HAB., PQ.: 750 €• DAV. LYCÉE, 2 HAB.: 450 €• AV. STA. COLOMA, MOBLAT,

2 HAB.: 450 € - 3 HAB.: 500 €

ESCALDES-ENGORDANY• ÀTIC CALDEA, 1 HAB., TERRASSA, PQ.: 500 €

• FITER I ROSSELL, 4 HAB., PQ.: 600 €

ENCAMP• LES BONS, 3 I 4 HAB.: 395 €

• FUNICAMP, 2 HAB., MOBLAT, TERRASSA: 450 €• ESTUDI MOBLAT: 300 €

• FUNICAMP, PIS MOBLAT, PQ., HIDROMASSATGE: 525 €

LLOGUER

Page 21: Diari del 20 de juliol de 2012

CLASSIFICATS 21DIVENDRES, 20 DE JULIOL DEL 2012

VALL D’INCLESREF. 00664Pis de 67 m² + 20 m² de terrassa, 2 habitacions, saló menjador amb llar de foc, cuina oberta, 1 bany, 1 plaça d’aparcament.

Preu: 100.000 €

Lloguer

Venda

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG

Pisos d’obra nova,preus a partir de:

1 habitació 400 €2 habitacions 550 €3 habitacions 600 €

Acabats de 1a qualitat. Cuines amb tots els electrodomèstics.

Pàrquing i traster inclosos.

PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA

MEITAT DEL LLOGUER!

BORDES D’ENVALIRAPisos d’obra nova de 53 a 80 m².

Acabats de qualitat.Magnífiques vistes.

Enfront de les pistes del Canaro i del circuit de motos de neu, cuines totalment equipades.

Preus amb pàrquing i traster inclosos:

Àtic de 53 m²: 140.000 €Pisos de 80 m²: 150.000 € 170.000 €

VENDA DE SOCIETAT AMBNEGOCI DE RESTAURANT

Ben situat, a dos minuts del centre neuràlgic d’Andorra la Vella.En ple funcionament, capacitat per a 60 + 50 comensals.

PREU: 95.000 €

ENCAMPREF. 00651 Estudi molt lluminós, prop del Fu-nicamp. Plaça d'aparcament i tras-ter. Moblat i equipat.

Preu: 99.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 hab., nou, calefacció inclosa, possibilitat de pàrquing (Ref. 3131). 690 €ÀTIC, 1 habitació, nou, disseny modern, pàr-quing (Ref. 3188). 700 €3 hab., cèntric, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3276). 715 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref. 3253). 800 €

ANDORRA LA VELLA1 hab., ampli menjador, possibilitat de pàrquing (Ref. 2651). 430 € 2 hab., ampli menjador, possibilitat de pàrquing (Ref. 2362). 450 €

3 hab., cuina tancada, ascensor, pàrquing. 550 €2 hab. dobles, nou, cuina independent, possibilitat de pàrquing (Ref. 2877). 650 €3 hab., calefacció inclosa, possibilitat de pàrquing (Ref. 2336). 750 €4 hab., ampli menjador, cuina office, pàrquing i traster (Ref. 2505). 850 €

LA MASSANA1 hab., ampli menjador, exterior, pàrquing i tras-ter (Ref. 2490). 425 €2 hab., nou, ampli menj., exterior, pàrquing i tras-

ter (Ref 3035). 500 €ÀTIC, 3 habitacions do-bles, cuina independent, ampli menjador, exterior, (Ref. 3019). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOLDEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 hab. 1 bany, cuina. (Ref. 2904). 400 €2 hab., 1 bany, cuina. Pàrq. (Ref. 2056). 450 €2 hab., ampli menj., nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 2972). 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrquing

i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €2 hab., nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA2 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada (Ref 2977). 450 €1 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3033). 450 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3194). 575 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, (Ref. 3121). 650 €

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 2 pax, equipat, exterior, TOT INCLÒS (Ref. 3307). 420 €1 hab. doble, 1 bany, cuina equipada, exterior (Ref. 3296). 450 €3 hab., 2 banys, hidromas-satge, molt cèntric, moblat de luxe, sol (Ref. 3271). 850 €ESCALDES-ENGORDANY

1 hab. doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 5 hab., 157 m2, 3 banys, terrassa, pàrq. (Ref. 1849). 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop del Funi-camp (Ref. 1918). 400 €

2 hab., equipat, 4 per-sones, exterior, parquet, pàrq. (Ref. 2802). 450 €1 hab. (la Bartra), refor-mat, de luxe, terrassa, sol, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 500 €2 hab. dobles, impecable, sol, vistes, pàrquing (Ref. 2156). 700 €

LA MASSANAEstudi, exterior, cèntric, equipat (Ref. 2971). 395 €2 hab. dobles, cuina inde-pendent, 2 banys, pàrquing (Ref. 3129). 500 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., centre, cuina equi-pada (Ref. 3209). 300 €2 hab. dobles, impecable, sol, vistes, pàrquing (Ref.

2665). 500 €1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 hab. (Magic), equipat, terrassa de 50 m2, pàr-quing (Ref. 2997). 350 €1 hab. (pleta d’Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €1 hab. (Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2998). 400 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàr-quing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 hab. (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

ENCAMP1 habitació doble. Cuina americana,1 bany, ampli menjador, sol i vistes,

pàrquing (Ref. 3297).

63.180 €

Page 22: Diari del 20 de juliol de 2012

CLASSIFICATS22 DIVENDRES, 20 DE JULIOL DEL 2012

ANDORRA LA VELLARef. 208 Pis, zona de Pyrénées, 1 dormitori, bany, cuina total-ment equipada, armaris, molt maco. Preu: 500 €Ref. 232 Terreny de 800 m2. Preu: 1.800 €Ref. 231 Pis cèntric d’obra nova, 75 m2, 2 dormitoris, 2 banys complets, bons acabats, assolellat, despeses d’aigua i calefacció incloses. Preu: 690 €Ref. 220 Sta. Coloma. Apar-tament, 3 dormitoris, 2 banys complets, safareig, cuina in-dependent, balcó, assolellat, aparcament, parquet, reformat. Preu: 600 €

Ref. 213 Estudi moblat, centre, cuina equipada (rentadora, forn, micro, nevera), armaris, bany, assolellat, dipòsit de no-més 1 mes. Preu: 350 € Ref. 133 Sta. Coloma. Aparta-ment cèntric, 100 m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefac-ció inclosa, sol, 2 terrasses. Preu: 670 €Ref. 74 Local cèntric, 200 m2, en planta baixa amb façana a la baixada del Molí, davant apar-cament Tobira. Preu: 1.800 €Ref. 148 Cèntric, 3 dormitoris, 1 bany, cuina independent, sol, calefacció inclosa. Preu: 682 €Ref. 85 Local cèntric de

10 m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 200 €Ref. 241 Barri antic. Aparta-ment dúplex de 65 m2, 1 dormi-tori, despatx, bany, tot exterior, armaris, cuina oberta totalment equipada. Preu: 500 € Ref. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 266 Apartament, zona Lycée, 2 dormitoris, bany, 88 m2, terrassa, cuina indep., safareig, armaris, bons acabats. CALE-FACCIÓ INCLOSA. Preu: 650 € ESCALDES-ENGORDANYRef. 251 Àtic nou, a estrenar,

104 m2, 3 dormitoris, 2 banys, terrassa de 4 m2, cuina oberta, vistes i sol tot el dia. Preu: 890 €Ref. 225 Pis a Fiter i Rossell, 3 dormitoris, bany complet, cuina independent, tot exteri-or, safareig, calefacció inclosa. Preu: 550 € Ref. 219 Pis situat a Fiter i Ros-sell, 70 m2, 2 h., 1 b., impecable, cuina semioberta, balcó, CALE-FACCIÓ INCLOSA. Preu: 600 €Ref. 139 Pis de 118 m2, 2 dor-mitoris dobles, 2 banys, cuina semioberta, obra nova, 2 ter-rasses, 2 pàrquings, traster, vistes panoràmiques i sol tot el dia. Preu: 900 €

Pis al centre d’Andorra (Hotel Andorra Center), 2 dormitoris, bany complet, cuina americana i menja-dor amb llar de foc. Preu: 115.000 €

Àtic totalment reformat a Encamp, 2 dormitoris, bany complet i menjador amb llar de foc. Sol i vistes. Pàrquing opcional per 10.000 €PREU REBAIXAT: 120.000 €

Pis a Andorra la Vella, 3 dormitoris dobles, 2 banys, cuina tancada, menjador amb llar de foc, petita terrassa, vistes i sol tot el dia.Preu: 210.000 €(negociable)

Atenció!!! Venda de parcel-les amb tots els serveis a Escaldes, Can Diumenge. Sol i vistes immillorables. A partir de 300 m2.Preu: 1.578 €/m2

(negociable)

Pis a Canillo de 2 dormi-toris, bany complet, cuina americana i menjador amb llar de foc. Terrassa de 10 m2. Pàrquing i guar-daesquís.Preu: 99.000 €

OPORTUNITAT!! Pis a Es-caldes (zona Hospital), de 3 dormitoris (2 dobles), bany complet, cuina tan-cada i menjador amb llar de foc i terrassa. Preu: 169.900 €

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

LLOGUERSENCAMPRef. LL-146. 57 m2 aprox., re-bedor, sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta parcialment equipada, 1 dormi-tori doble, 1 bany complet amb dutxa d’hidromassatge. Sol i vistes. Seminou. 1 plaça d’apar-

cament i 1 guardaesquís. PREU: 450 €/mesRef. LL-164 Des de 93,4 m2 fins a 107,70 m2 aprox. Pisos al cen-tre d’Encamp de 2 i 3 dormitoris i 2 banys. Nous, a estrenar. 1 plaça d’aparcament i 1 traster inclosos. PREUS: des de 550 €/mes

CANILLORef. LL-116. 65 m2 aprox., sala d’estar-menjador, cuina semio-berta, 2 dormitoris amb armaris encastats, 1 bany complet, 1 lava-bo. Nou, a estrenar. Sol i vistes. 1 plaça d’aparcament i 1 traster.PREU: 450 €/mes

ENCAMP - Ref.231045 m2 aprox., sala d’estar-men-jador, cuina oberta equipada, 1 dormitori doble amb armaris en-castats, 1 bany complet. Cèntric. Lluminós. 1 pàrquing. Ideal per a inversors, fàcil de llogar.

ANDORRA LA VELLA. Ref. 2304 137 m2. Cuina office separada, 4 dormitoris dobles, 2 bany complets. Terras-sa. Sol. Parquet. Molt cèntric. Al costat de Pyrénées. 1 pàrquing i 1 traster. PREU: 459.000 €

ENCAMP. Ref. 2242 40 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, cuina oberta, 1 dormitori doble, 1 bany complet. Moblat i equipat. Pàrquing. PREU: 73.500 €

LA MASSANA. Ref. 2277 80 m2 aprox., sala d’estar-menjador, cuina office, safareig, 2 dormitoris dobles, 2 banys. Moblat i equipat. Cèntric. Armaris encastats. Pàrquing i traster. PREU: 185.000 €

LA MASSANA. Ref. 2243 70 m2, cuina separada, 3 dor-mitoris, 1 bany complet. Terrassa. Cèntric. Sol i vistes. Semireformat. 1 traster molt ampli. Ideal per a inver-sors. PREU: 129.000 €

OPORTUNITAT:

63.000 €

LLOGUERS CÈNTRICS tl. 8625402 hab. 470 € parking opcional 50 €Animals no. 3hab+calefacció 600 € 2 hab. 500 € 2hab+calefacció 520 €Urb.La Plana casa adossada 850 €

Es ven pis a Encamp120 m2, 3 dorm., 2 banys, 2 pq. + traster

Terrassa gran, llar de foc Vistes i sol tot el dia

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

ES BUSCA XALET, CASA O PISPER LLOGUER DE TEMPORADA

HIVERN I ESTIU.PREFERIBLEMENT MOBLAT.

Contacta: 66 88 66 [email protected]

El lloga local comerciala l’Av. Verge de Canòlich 97.100m2 amb instal·lació i il·luminació

fetes. Preparat per possible restaurant.

Tel 321 462 – 841 114

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 650 €

- Àtic, 4 dormitoris, cuina americana, 2 banys. Preu: 800 €INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

LLOGUER A ENCAMPPISOS TOTALMENT MOBLATS I EQUIPATS

3 HAB. 530 €PQ. OPCIONAL – NO S’ACCEPTEN ANIMALS

TEL. 36 20 93DIRE

CTE D

E PRO

PIET

ARI

Particular lloga pisa Fiter i Rossell

Pis: 2 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 600 €

Pis: 2 hab., 2 banys, cuina, saló menjador gran. Preu: 600 €

Tots amb calefacció inclosa.Animals no.

Tel.: 35 36 04

PARTICULAR LLOGAPIS A LA CRUÏLLA D’ANYÓS(davant la rotonda dels túnels)

2 HABITACIONS, 2 BANYS COMPLETS

ACABATS DE LUXEPÀRQUING I TRASTER

97 M2 + 70 M2 DE JARDÍTEL. 334 999

Ref. L0716:Es traspassa bar

restaurant al centrede la Massana.

Interessats, truqueu al 73 73 73

ORDINO - 1487 Casa individual a 5 minuts de les pistes d’esquí d’Arcalís. Zona residencial, garatge, sala de caldera i dipòsit de gasoil. Hi ha un altre garatge obert, però es podria tancar. Saló ampliat recentment amb sostres alts i moltes fi nestres. Llar de foc i sortida a una terrassa de 25 m2, menjador i sortida a una altra terrassa de 30 m2 i al jardí. 3 dormitoris dobles. Instal·lació per a TV satèl·lit i fi bra òptica feta. Teulada i calefacció renovada i doble vidre.

OFERTA!!! 490.000 €

LA MASSANA REF. 1477Xalet a l’Aldosa sobre terreny de 700 m²

per reformar. Excel·lent jardí amb vistes im-millorables i sol tot el dia. Casa de 2 plantes

més golfes. Garatge per a dos cotxes.

OFERTA!!! 790.000 €

ORDINO REF. 1471Casa adossada a Arans (Ordino) d’estil rústic. 250 m², 5 dormitoris, 4 banys. Saló menjador amb cuina americana. Terrassa davantera i jardí

al darrere. Garatge per a dos cotxes.

OFERTA!!! 369.198 €

Page 23: Diari del 20 de juliol de 2012

classificats 23DivenDres, 20 De juliol Del 2012

Feina

Important Centre ComerCIal del prInCIpat d’andorra desitja incorporar:

RESPONSABLE DE SECCIÓ

la seva tasca principal serà la gestió íntegra de la secció que li correspongui, així com la conducció i coordinació del seu equip de treball. així mateix, haurà de donar su-port en la gestió de les compres, tenir cura dels marges co-mercials, del merchandising i de les diverses promocions i ofertes que es dugin a terme.

Cerquem una persona amb experiència en un lloc de tre-ball similar i que hagi coordinat alguna àrea, secció o de-partament de vendes/compres, independentment del pro-ducte. pensem en una persona activa, emprenedora, capaç de motivar equips i persuasiva, amb dots de comandament i capacitat de negociació.

Oferim incorporació immediata a una empresa sòlida al país, formació a càrrec de l’empresa, possibilitats de crei-xement professional en funció del perfil, pla de carrera i retribució econòmica segons vàlua.

Interessats/ades, envieu CV amb foto a: [email protected]

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

seleccionem:

Dependentes de botigaPer al mes d’agost

Imprescindible anglès

Promotores comercials Per a l’estiu

CENTRE DE BELLESA I PRESTIGI DEL PAÍS CERCA

ESTETICISTA-MASSATGISTA

Imprescindible experiència demostrable i nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.

Interessades, envieu CV a l’adreça electrònica [email protected]

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA

DONES DE NETEJAHORARI: DE 20 H A 24 H

INCORPORACIÓ IMMEDIATA

BONES CONDICIONS ECONÒMIQUES

Interessades, truqueu al tel. 843 433 de dilluns a divendres de 9 a 15 i de 17 a 20.

Sra. Vanessa

HIPER ANDORRA

Encarregats/ades(Perfumeria, Menage, Regals,

Logística i Peixateria)Administratiu/iva, caixers/es,

repartidors, reposadors/es

CERCA:

Interessats, adreceu el vostre currículum al’av. Meritxell, 93 - Andorra la vella

Telèfon: 822 [email protected] per la Sra. María

Page 24: Diari del 20 de juliol de 2012

CLASSIFICATS24 DIVENDRES, 20 DE JULIOL DEL 2012

Empresa de tecnologies de la informació amb seu al Principat d’Andorra selecciona:

Tècnic de sistemes- Imprescindible experiència.- Es valoraran coneixements de programació.

Programador Java- Experiència mínima de 2 anys.

En ambdós casos s’ofereix- Incorporació amb contracte indefi nit en empresa estable, jove i dinàmica.

Interessats, envieu currículum a:[email protected]

CAMBRER/AAMB EXPERIÈNCIA

EN COCTELERIA(REF. COCTELERIA)

Imprescindible experiència, idiomes, permís de residència

i treball o nacionalitatandorrana.

ANYÓSPARK NECESSITA INCORPORAR PER LA TEMPORADA D’ESTIU

Interessats/ades, envieu CVindicant la referència al departament

de RRHH, a l’adreça electrò[email protected] o al fax 73 73 79

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

CICLE DE DESENVOLUPAMENT DIRECTIU (3a EDICIÓ)

Aquest programa està format per diferents tallers dissenyats amb el propòsit de preparar directius capaços de liderar i conduir amb eficàcia els processos de canvi als quals estan subjectes i, de la mateixa manera, enfrontar amb visió i seguretat les situacions adverses de la seva activitat.

Objectiu:- Transmetre de manera innovadora i dinàmica els coneixements necessaris

per a desenvolupar aquelles habilitats i eines clau que potenciïn en els di-rectius:

o Un rendiment més eficaç en la seva activitat professional o Una major satisfacció personal

Programa:- Dilluns 10 de setembre: Lideratge, Motivació i Direcció d’Equips- Dimarts 9 d’octubre: Negociació i Gestió de Conflictes- Dimarts 13 de novembre: Comunicació Persuasiva- Dimarts 11 de desembre: Optimització del Temps- Dilluns 14 de gener: Eines per a ser més eficaç

Formador: Josep Mas, professor a ESADE i especialista en Habilitats Directives.Horari: de 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 h a 18.00 h.Preu total: 225 € per sessió o bé un únic pagament de 1.000 € (El preu inclou dossier, materials, tutories virtuals, coffee break i dinars.) Places limitades a 8 persones.

COMERCIAL D’ASSEGURANCESPer a important empresa assegura-dora del país.Es requereix experiència en el sector.Persona amb alta orientació al client, alta orientació a resultats i polivalent.

ASSISTENT DE DIRECCIÓNecessària diplomatura en màrque-ting, comunicació o similar. Impres-cindible anglès parlat i escrit a nivell avançat. Persona polivalent i amb alta capacitat comunicativa. S’encarregarà de la traducció de do-cuments i de la implementació de campanyes on-line, així com d’altres tasques relacionades amb el lloc de treball.Es valorarà coneixements d’altres idi-omes com francès i/o rus.

COORDINADOR DE FAMILY OFFICEImprescindible formació en econo-mia. Persona emprenedora i amb alta orientació al client.Experiència demostrable mínima de 5 anys en fiscalitat espanyola o in-ternacional. Anglès parlat i escrit a nivell avançat. Es valoraran altres idiomes.

GERENT DE FARMÀCIA I/O PARAFARMÀCIAPer a nou projecte a la província de Tarragona.Indispensable formació i experiència en el sector, així com esperit empre-nedor, orientació al client i orientació als resultats.

Enviem personal de netejaa la seva llar• Per fregar el seu habitatge, planxar roba a casa seva.• Per a neteja a fons de cuines, neteja de l’apartament (també el cap de setmana).• Per fregar escales comunitàries, boti gues, negocis o

qualsevol ajuda de neteja puntual o fi xa.

Personal de neteja

9,36 €per hora

Informació sense compromís: C/ Dr. Vilanova, núm. 9(4t pis), edifi ci Thaïs. Tel. 812 312 · [email protected]

Interessats/ades, envieu currículum a:[email protected]

NATIVE ENGLISH TEACHERS NEEDEDQualifi ed native English teachers needed. Minimum 1 year work experience and ESL certifi cation. Competi-tive salary and a friendly working environment! Work permit necessary.

SE CERQUEN PROFESSORS NADIUS D’ANGLÈSEstem buscant professors nadius d’anglès i quali-fi cats. Mínim 1 any d’experiència i certifi cació d’ESL. Salari competitiu i un ambient agradable de treball! Permís de treball necessari.

Edifi ci Montclar | Bonaventura Armengol, 10 | Bloc 2, pis 6è, despatx 1 | Andorra la Vella | [email protected] | www.singular.ad | Tel.: 813 989

Multi nacional líder en el sector d’arranjaments itransformacions necessita incorporar modista:

OFERIM• Condicions laborals sati sfactòries• Possibilitat de jornada completa o mitja jornada• Salari en funció dels coneixements i la formació• Possibilitats de créixer professionalment

DEMANEM• Experiència i coneixements d’uti lització de

màquines de cosir semiindustrials• Do de gents i acti tud comercial• Català i castellà correctament parlats

(es valorarà el coneixement d’altres llengües)• Permís de treball• Incorporació immediata

Interessats, truqueu:Mati ns: 33 02 21 (Sra. Isa)

Tardes: 34 44 10 (Sra. Alícia)

Per a immobiliària del país cerquem:ADMINISTRATIU/IVA COMPTABLE

Amb català, castellà i francès escrits i parlats. Domini del paquet Of� ce, vehicle propi i nacio-

nalitat andorrana o permís de treball vigent.Es valorarà experiència en el sector.

Interessats, envieu CV a [email protected] la ref. AD

El primer diari digital d’Andorra

ES NECESSITANOIA AMB CONEIXEMENTS

DE WORD I EXCELINTERESSADES, ENVIEU CV

AMB FOTO I EDAT [email protected]

Page 25: Diari del 20 de juliol de 2012

CLASSIFICATS 25DIVENDRES, 20 DE JULIOL DEL 2012

807 890

www.randstad.es

Si hi estàs interessat, envia el teu CV amb la referència corresponent a c/ Sant Salvador, 10, 3r 9, edifici Plaza, AD500 Andorra la Vella, o per e-mail a [email protected].

Com a casa

Per multinacional líder a Andorra, seleccionem personal per formar part d’una nova oferta d’oci diferent i divertida al centre d’Andorra durant els

mesos d’agost i setembre.

Es requereix:- Dinamisme i entusiasme

- Do de gents- Treball en equip- Català i castellà

- Permís de treball i residència

Cerquem:

- Relacions públiques- DJ

IMPORTANT CADENA HOTELERA

CERCA

CAMBRERS/CAMBRERES

ES REQUEREIX:

- PERMÍS DE TREBALL

- CASTELLÀ, CATALÀ I FRANCÈS

- EXPERIÈNCIA DEMOSTRABLE

- EDAT COMPRESA ENTRE 25 i 35 ANYS

S'OFEREIX:

- INCORPORACIÓ IMMEDIATA

- POSSIBILITAT DE PROMOCIÓ PROFESSIONAL

Interessats, envieu CV amb fotografia [email protected]

Page 26: Diari del 20 de juliol de 2012

CLASSIFICATS26 DIVENDRES, 20 DE JULIOL DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

OFERTA núm. 5851

Treball ofert: Dependent de teixits i peces de roba.

Nivell professional: Ofi cials de 1a.

Nivell professional alternatiu: Sense categoria professional (00).

Sector d’activitat de l’empresa: Venda al detall de peces de vestir

per a dona, per a home i per a infants, i els seus accessoris.

Lloc de treball: ENCAMP / PAS DE LA CASA.

Descripció del lloc de treball:

Dependents/es de roba, atenció al client i venda.

Idiomes [idioma-nivell]Francès Superior

Castellà Mitjà

Català Mitjà

OFERTA núm. 5896Treball ofert: Tècnic en comptabilitat, en general.Nivell professional: Tècnics.Sector d’activitat de l’empresa: Activitats d’assessorament en direcció i gestió empresarial.Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA / ANDORRA LA VELLA.Descripció del lloc de treball:

Tècnic comptable: Entrar facturació, albarans, fer cartes, aten-ció telefònica.

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Diplomatura, llicenciatura o equivalent. · Branca: Administració i gestió d’empreses.Idiomes [idioma-nivell]Castellà

SuperiorCatalà Superior

Informàtica [coneixement-nivell]Tractament de text SuperiorFulls de càlcul SuperiorInternet Superior

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Diplomatura, llicenciatura o equivalent. · Branca: Administració i gestió d’empreses.Idiomes [idioma-nivell]Castellà

SuperiorCatalà Superior

Informàtica [coneixement-nivell]Tractament de text SuperiorFulls de càlcul SuperiorInternet Superior

Català Mitjà

OFERTA núm. 5857

Treball ofert: Auxiliar de farmàcia.

Nivell professional: Tècnics.

Sector d’activitat de l’empresa: Comerç al detall de productes farmacèutics.

Lloc de treball: ESCALDES-ENGORDANY / ESCALDES-ENGORDANY.

Descripció del lloc de treball:

Auxiliar de farmàcia per a atenció al públic -> Tasques: Atenció al client,

venda, reposició, control de caducats, etc.

Formació requerida:

· Nivell acadèmic: Cicles curts professionals (BEP, CAP, FP1).

· Branca: Farmàcia.

Idiomes [idioma-nivell]

Castellà Superior

Català Superior N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball,

podeu anar a la nostra pàgina web, www. treball.ad(Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

Servei d'Ocupació

Dependent de teixits i peces de roba.

Page 27: Diari del 20 de juliol de 2012

classificats 27DivenDres, 20 De juliol Del 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu pel Sr. Philippe o la Sra. Ruth.

Selecciona per a incorporació immediata

Responsable de la CafeteRia plazaPensem en un/a professional amb un perfil molt comercial, orientat a la recerca, la

presentació i el servei de productes d’alimentació i begudes d’alta qualitat.

Líder natural, dirigirà un petit equip sota la supervisió del cap de restauració, assegu-rant tant la qualitat del servei com l’amabilitat dels seus col·laboradors.

És necessari parlar català i almenys dos idiomes d’ús freqüent.

Condicions de treball i salarials interessants.

IMPORTANT CENTRE COMERCIALDE SANT JULIÀ

BUSCA:

PROMOTORS(1 HOME i 4 DONES)

Per feina temporal del 4 al 19 d’agost

Imprescindible nacionalitat andorrana o permís de treball i català (es valoraran altres idiomes)

Edat compresa entre 20 i 25 anys, bona presència i do de gents.

Interessats truqueu al tel. 843 433(Sr. Vanessa)

De dilluns a divendres, de 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h

Selecciona per a incorporació immediata

CaMbReRa d’HabitaCionsAmb permís de treball i experiència demostrable. Incorporació immediata.

Interessats, truqueu al 87 29 51 i pregunteu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

ReCepCionistaAmb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Page 28: Diari del 20 de juliol de 2012

28 DivenDres, 20 De juliol Del 2012 oci

AVÍSSi ets usuari de Mobiland clic!, recorda que has de passar per Andorra Telecom a identificar-te.Tens fins al 30 de novembre de 2012. Per a més informació, truca al 115.

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

Cinemes Illa Carlemany

TENGO GANAS DE TI Dv., ds. i dg.: 20.15, 22.40

QUÉ ESPERAR CUANDO ESTÁS ESPERANDO Dv., ds. i dg.: 15.45, 18.00, 20.20, 22.40

ICE AGE 4 Dv., ds. i dg.: 16.00, 18.15

EL DICTADOR Dv., ds. i dg.: 16.00, 18.15, 20.30, 22.30

THE AMAZING SPIDER-MAN Dv.: 17.15, 19.45, 22.20. Ds. i dg.: 16.30, 19.15, 22.00

MERLIN EL ENCANTADOR Dv.: 15.50

EL CABALLERO OSCURO. LA LEYENDA RENACE Dv., ds. i dg.: 15.50, 19.00, 22.15

TENGO GANAS DE TISegona part de 3 metres sobre el cel. Hache tor-na a casa després de passar una temporada a Londres, allunyat del record d’aquell primer amor amb Babi. Mentrestant, Gin, una noia d’esperit descarat i vital, li fa creure que és possible reviure aquella màgia. Però tard o d’hora Hache haurà de trobar-se amb Babi...

ICE AGE 4L’absurda persecució de l’aglà per part de Scrat té conseqüències que canvien el món: un cataclisme continental. Després de tanta sacsejada geològica, Sid es reuneix amb la seva irascible àvia i ensopega amb una bar-reja zoològica de pirates marins decidits a impedir que puguin tornar a casa.

THE AMAZING SPIDER-MANCom la majoria dels adolescents, en Peter (Andrew Garfield) intenta trobar el seu lloc al món. S’inicia sentimentalment amb una companya de classe anomenada Gwen Stacy, però per damunt de tot vol descobrir per què els seus pares van desaparèixer sense deixar rastre.

EL DICTADORHistòria del dictador d’un país desconegut que està disposat a arriscar la vida per asse-gurar-se que la democràcia mai arribarà al seu país.

QUÉ ESPERAR CUANDO ESTÁS ESPERANDOAdaptació cinematogràfica del best-seller sobre l’embaràs de títol homònim. La pel-lícula descriu els temors i les preocupacions de quatre dones a punt de ser mares.

MERLIN EL ENCANTADORSegons la llegenda, només algú amb honor, puresa de cor i fortalesa interior podrà ar-rencar una antiga espasa encantada clavada en una pedra i reclamar el tron d’Anglaterra.

EL CABALLERO OSCURO. LA LEYENDA RENACETercera pel·lícula de la nova saga de Batman que va arrencar amb Batman Begins. Batman haurà de deixar el seu exili per combatre un terrorista que amenaça la ciutat.

Page 29: Diari del 20 de juliol de 2012

oci 29DivenDres, 20 De juliol Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia Galeno IIAv. Meritxell, 91 - Tel.: 828 717Pas de La Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

* Cost del missatge: 1,50 € + cànon

PISCINAMUNTANYA

Envia un SMS al amb la paraula clau

Guanya 1 abonament

de 30 entrades a la

piscina MuntanyaPISCINA + el teu nom

i entra en el sorteig

Publica’t a Espanya: www.andorra.guiaon.ad

SOLu

ciO

NS N

. 2.0

97

SOLu

ciON

S 1.

497

SudOku NÚM. 1.498HORÒSCOP

4 1 63 9 5 17 5 4

4 3 21 8 9

5 4 37 6 1 8

5 4 98 6 5 4

SUDOKU NÚM. 1.578

SO

LU

CIO

NS

N.

1.5

77

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [27/06/2012] Solution #1 [27/06/2012]2 7 3 9 6 1 8 5

5 1 6 8 7 4 9 3 29 8 3 5 2 1 6 4 7

3 6 8 2 1 5 7 9 41 9 2 7 4 8 3 5 67 5 4 9 6 3 8 2 13

5 1 8 2 4 7 98 7 1 4 5 9 2 6 32 4 9 6 3 7 5 1 8

Solution #2 [27/06/2012]8 7 6 2 92 9 3 6 5 8 7 4 17 6 4 9 2 1 5 8 3

1 5 6 2 8 3 4 9 73 7 2 1 9 4 8 5 69 4 8 7 6 5 1 3 2

6 3 7 8 4 9 2 1 55 8 1 3 7 2 9 6 44 2 9 5 1 6 3 7 8

Solution #3 [27/06/2012]5 9 8 3 1 6 2 4 72 6 1 8 4 7 9 3 57 4 3 5 9 2 8 6 1

6 1 7 4 2 5 3 8 94 8 5 7 3 9 6 1 23 2 9 6 8 1 7 5 4

9 5 2 1 6 8 4 7 38 7 4 2 5 3 1 9 61 3 6 9 7 4 5 2 8

2 7 3

2 7 3 4 5 9 6 11 5 9 8 6 7 2 4 34 3 6 2 9 1 7 8 5

3 8 5 1 2 6 4 7 97 6 4 5 3 9 1 2 82 9 1 4 7 8 3 5 6

9 7 2 6 5 3 8 1 46 1 3 7 8 4 5 9 25 4 8 9 1 2 6 3 7

8

Changed with the DEMO VERSION of CAD-KAS PDF-Editor (http://www.cadkas.com).

Changed with the DEMO VERSION of CAD-KAS PDF-Editor (http://www.cadkas.com).

Changed with the DEMO VERSION of CAD-KAS PDF-Editor (http://www.cadkas.com).

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Centrar-se en el que és essencial ara és molt positiu. La setma-na passada vas tenir massa problemes. És possible que hagi ac-tuat incorrectament.

Els diners són el tema principal. Assegura’t que tots els teus as-sumptes estan oberts i encaminats, perquè algú infl uent té el seu ull posat en tu.

Tens l’oportunitat d’aconseguir el que desitges. El truc és sa-ber exactament el que vols, perquè amb el pensament positiu es pot aconseguir molt.

Tot serà possible. Aquesta setmana por-tarà sorpreses, però portarà també algu-nes respostes que es-taves buscant fa molt temps.

Parla amb el teu cap aquesta setmana, al-guna cosa bona pot ve-nir d’ell. El dimecres o dij ous pot produir un progrés signifi catiu en la teva carrera.

Una sorprenent i emo-cionant notícia ve cap a tu aquesta setmana. Sorgiran idees bri-llants en la teva ment i les oportunitats vin-dran pertot arreu.

Has corregir vells er-rors. Has d’adonar-te que les coses són realment tan bones com diuen. Les coses s’estan desenvolupant ràpidament.

La teva càlida perso-nalitat t’ajudarà mol-tíssim. Tens la capa-citat per trobar el que cada persona necessita i això et permet donar el millor de tu.

D’alguna manera, es-tàs entrant en un terri-tori nou. Et comences a adonar que les coses van i vénen, mai hi ha un buit, i les oportuni-tats vindran aviat.

Les coses són cada ve-gada més clares per a tu. Has vingut tractant una situació que no comprenies comple-tament. Per fi es pot veure clarament.

Ningú està en millors condicions per mun-tar una tempesta que un Sagitari. El millor sens dubte, encara està per venir. No et deixi intimidar.

El dia podria marcar un punt d’infl exió, amb el que les opor-tunitats en l’amor i la teva carrera seran úni-ques. El més impor-tant és l’oportunitat.

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DIMARTS 3 DE JULIOL DE 2012

IMMOBILIÀRIES

VendesFinca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una cabana de pedra cen-tenària en perfecta conservació, amb el teulat i el terra nou. Camí particular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil-la, ideal per gaudir de la natura. Infor-mació: 636 189 656. Preu 30.000 euros. Visites sense com-promís.Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a refor-mar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers en ple-na producció. Preu: 35.000€. Informació: 636 189 656.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comuni-tària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Oportunitat!!! Torre o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2

amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és de planta baixa i té un gran jardí al re-voltant, també té una zona vallada legal-ment, ja que hi havia cavalls. Situada a un parell de quilòmetres de les Borges, entra-da directa del camí general. Visites sense compromís. Informa-ció: 636 189 656.

Particular llogaApartament a

MenorcaBon preu

Tel.: 677 524 405Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la na-cional 240 a dos km de les Borges, amb moltes possibilitats doncs es troba davant d’un complex turístic i hoteler. També hi ha una torre de llum i pals de cables tele-fònics. Tel.: 636 189 656. Es ven casa a Lleida, zona Balàfi a, magat-zem i traster. Pis 4 habitacions, terrassa i buhardilla. Particu-lar. Josep M. Tel.: 626 949 122.

En venda, casa a les Borges Blanques d’uns 90 m2 de solar, a reformar. 15.000 euros. Tel.: 636 189 656 (Finquescor)

LloguersPiso amueblado. Ferran. Dos dormi-

torios. Tres terrazas. Calefacción y agua caliente central. 400€. Tel.: 662 662 787.Es lloga apartament a Salou per quinze-nes. Tel.: 619 357 279.Local de lloguer sen-se traspàs a Pons (la Noguera). Cèntric, peu de carretera, 80m2 aprox., botiga obrador, extracció fum, galeria, serveis instal·lats. Tel.: 686 971 948.Trasteros de 21 a 27m2, a 1km de Lleida. Acceso todos los días y a todas ho-ras. Tel.: 646 219 121.

FEINA

OfertesOfereixo a família dedicada a l’hostele-ria bar-cafeteria amb vivenda anexa a la Noguera. Bones con-dicions. Tel.: 676 079 864.

Se ofrece chica para cuidar gente mayor. Horario de 16 a 20 horas. Tel.: 698 552 384

VEHICLES

Altres Taller Boldú (Bor-ges). Canvi oli motor 18€, fi ltres, neumà-tics, bateries. Tel.: 650 257 401.Vendes Daewoo Lanos. 4 portes, any 2001.

Molts extres. 138.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Audi A4 1.8 gasoli-na. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.Se vende Mercedes 190. 2.5 Diesel. Pre-cio: 2.800€. Tel.: 620 279 506.Autocaravana Joint Elegance S660, per-fi lada, de 19.200 Km. Casi nueva, 4 años, poco uso, comple-tamente equipada, microondas, cocina y horno a gas, calefac-ción, televisión LCD, asientos en cabina giratorios, acceso di-recto exterior a los cofres, WC químico, agua caliente, frigo-rífi co 2 puertas, in-cluye menage de co-cina, etc. 37.000€ Tel.: 668 805 154.Compres Compro vehículos de ocasión. Valora-ción sin compromiso. Tel.: 646 655 022.

ALTRES

C/ Nord, 26 Altillo · 25007 LleidaTel. 973 241 737 · 629 717 921

Cursos de formación de estética integral

www.lasguias.com/martal

MATRÍCULAABIERTA

Inicio del curso3 de septiembre

VARIS

Compres

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Audito-rio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Vendes

Venc salta-dor Planeta feliz, de la marca Fisher-Price. Nou per estrenar. Preu a negociar. Tel.: 605 585 806

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultosmáximo 1,49 €

Tarot Carla Carbo. Sólo necesito fecha de nacimiento. Adul-tos, máximo: 1.51€. Tel.: 806 517 132.

CONTACTES/RELAX

Carmen. Busco sexo gratis. Tel.: 973 016 206.

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la na-cional 240 a dos km de les Borges. Infor-mació: 636 189 656.Audi A4 1.8 gasolina. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Compro juguetes an-tiguos. Muñe-cos/as, trenes, Scalextric... Tel.: 610 870 443

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefacció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Daewoo Lanos 4 portes. Any 2001.

Molts extres. 138.000 km.

1.500€

Tel. 646 655 022

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.098

HORÒSCOP

4 1 63 9 5 17 5 4

4 3 21 8 9

5 4 37 6 1 8

5 4 98 6 5 4

SUDOKU NÚM. 1.578

SO

LUC

ION

S N

. 1

.57

7

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [27/06/2012] Solution #1 [27/06/2012]2 7 3 9 6 1 8 5

5 1 6 8 7 4 9 3 29 8 3 5 2 1 6 4 7

3 6 8 2 1 5 7 9 41 9 2 7 4 8 3 5 67 5 4 9 6 3 8 2 13

5 1 8 2 4 7 98 7 1 4 5 9 2 6 32 4 9 6 3 7 5 1 8

Solution #2 [27/06/2012]8 7 6 2 92 9 3 6 5 8 7 4 17 6 4 9 2 1 5 8 3

1 5 6 2 8 3 4 9 73 7 2 1 9 4 8 5 69 4 8 7 6 5 1 3 2

6 3 7 8 4 9 2 1 55 8 1 3 7 2 9 6 44 2 9 5 1 6 3 7 8

Solution #3 [27/06/2012]5 9 8 3 1 6 2 4 72 6 1 8 4 7 9 3 57 4 3 5 9 2 8 6 1

6 1 7 4 2 5 3 8 94 8 5 7 3 9 6 1 23 2 9 6 8 1 7 5 4

9 5 2 1 6 8 4 7 38 7 4 2 5 3 1 9 61 3 6 9 7 4 5 2 8

2 7 3

2 7 3 4 5 9 6 11 5 9 8 6 7 2 4 34 3 6 2 9 1 7 8 5

3 8 5 1 2 6 4 7 97 6 4 5 3 9 1 2 82 9 1 4 7 8 3 5 6

9 7 2 6 5 3 8 1 46 1 3 7 8 4 5 9 25 4 8 9 1 2 6 3 7

8

Changed with the DEMO VERSION of CAD-KAS PDF-Editor (http://www.cadkas.com).

Changed with the DEMO VERSION of CAD-KAS PDF-Editor (http://www.cadkas.com).

Changed with the DEMO VERSION of CAD-KAS PDF-Editor (http://www.cadkas.com).

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Centrar-se en el que és essencial ara és molt positiu. La setma-na passada vas tenir massa problemes. És possible que hagi ac-tuat incorrectament.

Els diners són el tema principal. Assegura’t que tots els teus as-sumptes estan oberts i encaminats, perquè algú infl uent té el seu ull posat en tu.

Tens l’oportunitat d’aconseguir el que desitges. El truc és sa-ber exactament el que vols, perquè amb el pensament positiu es pot aconseguir molt.

Tot serà possible. Aquesta setmana por-tarà sorpreses, però portarà també algu-nes respostes que es-taves buscant fa molt temps.

Parla amb el teu cap aquesta setmana, al-guna cosa bona pot ve-nir d’ell. El dimecres o dij ous pot produir un progrés signifi catiu en la teva carrera.

Una sorprenent i emo-cionant notícia ve cap a tu aquesta setmana. Sorgiran idees bri-llants en la teva ment i les oportunitats vin-dran pertot arreu.

Has corregir vells er-rors. Has d’adonar-te que les coses són realment tan bones com diuen. Les coses s’estan desenvolupant ràpidament.

La teva càlida perso-nalitat t’ajudarà mol-tíssim. Tens la capa-citat per trobar el que cada persona necessita i això et permet donar el millor de tu.

D’alguna manera, es-tàs entrant en un terri-tori nou. Et comences a adonar que les coses van i vénen, mai hi ha un buit, i les oportuni-tats vindran aviat.

Les coses són cada ve-gada més clares per a tu. Has vingut tractant una situació que no comprenies comple-tament. Per fi es pot veure clarament.

Ningú està en millors condicions per mun-tar una tempesta que un Sagitari. El millor sens dubte, encara està per venir. No et deixi intimidar.

El dia podria marcar un punt d’infl exió, amb el que les opor-tunitats en l’amor i la teva carrera seran úni-ques. El més impor-tant és l’oportunitat.

AQ

UARI

21

gene

r - 19

febr

erES

CORP

Í 24

oct. -

22 no

v.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAUR

E 21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.VE

RGE

24 ag

ost -

23 se

t.BE

SSO

NS

22 m

aig - 2

1 jun

y

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DIMARTS 3 DE JULIOL DE 2012

IMMOBILIÀRIES

VendesFinca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una cabana de pedra cen-tenària en perfecta conservació, amb el teulat i el terra nou. Camí particular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil-la, ideal per gaudir de la natura. Infor-mació: 636 189 656. Preu 30.000 euros. Visites sense com-promís.Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a refor-mar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers en ple-na producció. Preu: 35.000€. Informació: 636 189 656.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comuni-tària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Oportunitat!!! Torre o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2

amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és de planta baixa i té un gran jardí al re-voltant, també té una zona vallada legal-ment, ja que hi havia cavalls. Situada a un parell de quilòmetres de les Borges, entra-da directa del camí general. Visites sense compromís. Informa-ció: 636 189 656.

Particular llogaApartament a

MenorcaBon preu

Tel.: 677 524 405Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la na-cional 240 a dos km de les Borges, amb moltes possibilitats doncs es troba davant d’un complex turístic i hoteler. També hi ha una torre de llum i pals de cables tele-fònics. Tel.: 636 189 656. Es ven casa a Lleida, zona Balàfi a, magat-zem i traster. Pis 4 habitacions, terrassa i buhardilla. Particu-lar. Josep M. Tel.: 626 949 122.

En venda, casa a les Borges Blanques d’uns 90 m2 de solar, a reformar. 15.000 euros. Tel.: 636 189 656 (Finquescor)

LloguersPiso amueblado. Ferran. Dos dormi-

torios. Tres terrazas. Calefacción y agua caliente central. 400€. Tel.: 662 662 787.Es lloga apartament a Salou per quinze-nes. Tel.: 619 357 279.Local de lloguer sen-se traspàs a Pons (la Noguera). Cèntric, peu de carretera, 80m2 aprox., botiga obrador, extracció fum, galeria, serveis instal·lats. Tel.: 686 971 948.Trasteros de 21 a 27m2, a 1km de Lleida. Acceso todos los días y a todas ho-ras. Tel.: 646 219 121.

FEINA

OfertesOfereixo a família dedicada a l’hostele-ria bar-cafeteria amb vivenda anexa a la Noguera. Bones con-dicions. Tel.: 676 079 864.

Se ofrece chica para cuidar gente mayor. Horario de 16 a 20 horas. Tel.: 698 552 384

VEHICLES

Altres Taller Boldú (Bor-ges). Canvi oli motor 18€, fi ltres, neumà-tics, bateries. Tel.: 650 257 401.Vendes Daewoo Lanos. 4 portes, any 2001.

Molts extres. 138.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Audi A4 1.8 gasoli-na. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.Se vende Mercedes 190. 2.5 Diesel. Pre-cio: 2.800€. Tel.: 620 279 506.Autocaravana Joint Elegance S660, per-fi lada, de 19.200 Km. Casi nueva, 4 años, poco uso, comple-tamente equipada, microondas, cocina y horno a gas, calefac-ción, televisión LCD, asientos en cabina giratorios, acceso di-recto exterior a los cofres, WC químico, agua caliente, frigo-rífi co 2 puertas, in-cluye menage de co-cina, etc. 37.000€ Tel.: 668 805 154.Compres Compro vehículos de ocasión. Valora-ción sin compromiso. Tel.: 646 655 022.

ALTRES

C/ Nord, 26 Altillo · 25007 LleidaTel. 973 241 737 · 629 717 921

Cursos de formación de estética integral

www.lasguias.com/martal

MATRÍCULAABIERTA

Inicio del curso3 de septiembre

VARIS

Compres

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Audito-rio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Vendes

Venc salta-dor Planeta feliz, de la marca Fisher-Price. Nou per estrenar. Preu a negociar. Tel.: 605 585 806

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultosmáximo 1,49 €

Tarot Carla Carbo. Sólo necesito fecha de nacimiento. Adul-tos, máximo: 1.51€. Tel.: 806 517 132.

CONTACTES/RELAX

Carmen. Busco sexo gratis. Tel.: 973 016 206.

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la na-cional 240 a dos km de les Borges. Infor-mació: 636 189 656.Audi A4 1.8 gasolina. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Compro juguetes an-tiguos. Muñe-cos/as, trenes, Scalextric... Tel.: 610 870 443

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefacció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Daewoo Lanos 4 portes. Any 2001.

Molts extres. 138.000 km.

1.500€

Tel. 646 655 022

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONSESCALDES-ENGORDANY

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts. Mos-tra organitzada per l’Associació de Dissenyadors Professionals d’An dorra (ADPA).

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)A l’ombra del romànic presenta ceràmiques amb motius romà-nics, obra de Judith Pellicer. Fins al 30 de setembre.

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)Joan Miró, el jardí de les meravelles mostra 60 litografies i gravats produïts pel pintor entre 1953 i 1981. Fins al 30 de setembre.

ESPAI 29Ángel Calvente ven tota la seva pintura i escultura en la mostra Ressorgir, l’última que acollirà a la galeria. Fins a finals d’agost.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARRoser Oter mostra les seves ce-ràmiques escultura. Fins a finals de juliol.

GALERIA PILAR RIBERAYGUAL’espai d’art torna a convidar l’escultor Nicolae Fleissig, que presenta divuit peces. Oscil·lacions, fins al 27 de juliol.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAA l’espai B’Art, Carolina Coma mostra la col·lecció de pintures Esclats, fins al 27 de juliol.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAMostra de les obres creades en l’Art Camp 2010, Colors per al planeta. Fins al 31 de juliol.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNIdentitat. Fons de l’Associació d’Artistes Lituans mostra 60 obres d’art de 35 creadors. Fins al 24 de juliol.

RESTAURANT LA BOHÈMEEl restaurant La Bohème, a Pyrénées, s’estrena com a espai expositiu amb Blawing, d’Eve Ariza. Fins al 9 de setembre.

ORDINO

CENTRE HISTÒRICOrdino reviu. Fotografies de fi-nals del segle XIX i principis del segle XX que s’exposen al centre històric. Fins al 16 de setembre.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

MUSEU DEL TABACMostra de la col·lecció de pintu-ra russa del segle XX de Dolores Tomás. Rússia, segle XX, fins al 14 d’octubre.

UNIVERSITAT D’ANDORRAUdArt Foto mostra imatges de 54 fotògrafs d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Fins al 21 de desembre.

CENTRE CULTURAL LAUREDIÀ750 fotografies dels 50 anys de la Coral Rocafort i dels 40 anys dels Petits Cantaires Lauredi-ans. Fins al 10 d’agost.

Page 30: Diari del 20 de juliol de 2012

30 DivenDres, 20 De juliol Del 2012 oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

Bd No hay mejor encarregada q la marisela de la perfumeria if del pas todavia no te has ido e ya te echamos de menos te queremos besitos de tus chicas

Home de 48 solo desea conoer dona para relaao seria

555 hombre de 48 desea conocer dona para relacao serial

Bd el domingo dia 22 s realizara una missa en meritxell as las 18h em memoria d nuestro amigo tony!k descanse em paz

BD Para mi nena de La Massana....que me ilumina cada dia con su cario y sonrisa sin duda alguna

eres lo mejor que me ha pasado!!...Nos merecemos ser felices por todo lo pasado en nuestras vidas anteriores...Se que como tu no hay nadie,permanecere a tu lado eternamente eres el aire que respiro cada dia,mi amor!! Espero que leas este sms,nunca me cansare de demostrarte mi amor por ti.....que tengas un buen dia,mi vida...TE QUIERO PARA SIEMPRE...

Soi la chica d 43 para el chico k keria kedar en el viena. Te espero el viernes a las 9.30 en el banc sabadell.camisa negra pantalon rojo.

Bdsuzi,aquest finde te subes por la massan a tomar

el sol a la montagna?!?i tranquila te passare la crema por el sol!!!o0o0

BD ME HAN RAYADO EL COCHE EL 30 DE JUNIO ERA UN SABADO ENTRE LAS 3 I 4 DE LA NOCHE DELANTE DEL PIKOLO SI ALGUIEN HA VISTO ALGO PF CONTESTAR AL BON DIA

Busco amantes de las moto solo dimartes para sortir a fer un tomb

Bd para la rubia d la casa portuguesa.cada ao que passa estas mejor tia.me encantaria conocerte mejor.me encantas.un cafe?beso guapa

Bd T et creus molt guapa pro la mala bava et perd i tens un caracter q ole

el q taguanti

Ara ja tenim llei d’inverio estrangera a veure qantes empreses vindran al peis jeje

no entiendo la polemica por los tapones de botellas q problema hay en q se recojan polemica absurda

xico d 25 muy avorrido este veraao busca xica para pasaar buen araro os espero guapas

JBdja hi tens tot a punt, mira que queden jomes unes hores dper fotre el camp dep pais...

lo de la cass es muy fuerte y como siempre pagan el pato los de siempre

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkilo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

A la feina, les dis-cussions amb al-guns companys us portaran proble-mes difícils, que superareu en aca-bar la tarda. Amb tot, us deixaran de mal humor.

Tindreu una gran oportunitat per sobresortir en el vostre camp pro-fessional, però això encara no us dona-rà prou força per agafar les regnes de nous projectes.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

En l’àmbit laboral, els vostres superi-ors us agrairan els vostres esforços i us premiaran la vostra qualitat pro-fessional i la vostra gran implicació en la feina.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

En el terreny amo-rós, si les coses anaven malament aniran millorant a poc a poc, però això no us farà sen-tir feliços perquè busqueu una cosa molt diferent.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

És summament important que comenceu a cui-dar-vos d’ara en-davant molt més que en el passat. Busqueu temps per dedicar-lo al vostre benestar.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

En l’amor, una vetllada agrada-ble al costat dels éssers estimats serà important per mantenir-hi una bona comunicació. Busqueu l’ambient adequat per parlar.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Lluitareu forta-ment per ajudar una persona que estimeu molt. En-cara que no faci cas dels vostres con-sells, no desistiu, perquè més tard us ho agrairà.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

Un fort estat de malenconia us en-vairà. Penseu dues vegades si real-ment el que esteu fent és el més cor-recte per poder re-cuperar l’estabilitat en la vostra vida.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Cuideu molt avui les vostres parau-les. Recordeu que el que surt de la vostra boca és el re-flex del vostre estat d’ànim, i amb això podeu fer mal a al-tres persones.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

No tingueu por de fer aquest pas que fa temps que esteu ajornant. Per molt que espereu, prendreu la decisió que més us convé, i posposar-la no us servirà de res.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

No hi haurà bona connexió amb la vostra parella. És probable que hi hagi un cert distan-ciament, però ara us costarà trobar la manera de canviar la situació.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

A la feina, les re-lacions laborals es poden tornar una mica difícils per reiterats i inclús mutus comentaris hostils. Eviteu les crítiques inneces-sàries i exagerades.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 20 de juliol de 2012

oci 31DivenDres, 20 De juliol Del 2012

La Botiga Del Te

La qualitat en tes a Andorra la podeu trobar a

amb més de 130 especialitats!!

C/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]

Cafés Ara, hi podeu trobar els millors cafès del món i en gra...Especialitats com Kenya, Colòmbia, Mèxic, Brasil, etc.

C/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]

PER CANVI DE TEMPORADA!!

TETERES I TASSES

AMB UNDESCOMPTE DEL

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

08.10 Club Piolet09.00 RNA: Ara i aquí12.00 Fórmula musical: FM13.45 Informatiu migdia14.05 Música 14.30 Informatiu migdia 14.50 Fórmula TT 15.15 Informatiu migdia15.35 Fórmula musical: FM18.00 Club Piolet 18.50 Escenaris AND19.20 Gaia19.45 Concerts privats20.10 Art de garatge 20.40 Méteo20.45 Informatiu vespre21.10 Teatre: Taller ENA

2011 - Escenes22.25 Informatiu vespre22.40 Aventura’t23.05 Redifusió nit

06.00 Notícies 3/2410.00 Estrelles de la gran

pantalla 10.48 Connexions d’engi-

nyeria 13.20 El gran dictat 14.00 Telenotícies comarques14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Plats bruts 16.40 Majoria absoluta 18.25 Pel·lícula: Hanky

panky 20.10 Just for laughs 21.00 Telenotícies vespre21.45 Barcelona 92, jo

també hi era 21.55 La gran pel·lícula:

Batman begins 00.20 Pel·lícula: La caixa

Kovak

06.00 Videoclips catalans 08.00 Les muntanyes del

món 08.43 Dr. Perill 09.35 Una altra mirada 10.30 El documental 11.35 La Sonora 12.50 Reportatges: Ecosis-

temes marins 13.00 Itàlia des de l’aire 14.25 Les muntanyes del

món 15.13 Tresors del món,

patrimoni de la humanitat

16.40 Boscos 17.35 60 minuts 18.38 Una altra mirada 20.05 Forquilla i motxilla 21.15 Km 33 21.50 Thalassa 22.35 Riu avall 23.05 El documental 01.00 Les illes Britàniques 01.46 Les muntanyes del

món

07.13 Les Tres Bessones 07.38 Clifford, el gran gos

vermell 09.05 Els Dalton 09.30 Doraemon 10.45 El xou de l’Scooby-

Doo 11.35 Espies de veritat 12.45 Els germans Kratt 13.35 Un drama total: la

revenja de l’illa 14.25 Martin Mystery 15.15 Els pingüins de

Madagascar 16.52 El llibre de la selva17.15 Mic 3 17.50 Marsupilami 18.40 Sabrina 19.30 Doraemon 20.20 Les fabuloses

tortugues ninja 21.36 Bola de drac Z 22.24 Doctor Who 23.12 Porco Rosso 00.38 Món 3xl 00.49 Bola de drac Z

07.10 Temps d’aventura 08.05 ZZ11.00 Zona de ball 11.35 Guerra al volant12.35 Flaix 13.35 ZZ 13.55 Automobilisme 15.35 ZZ 17.40 KM 0 19.24 Al límit 19.45 Flaix 20.45 Bike attack 22.39 Guerra al volant 23.22 A la carretera amb

el Rossi 00.05 Tot l’esport 00.30 Automobilisme 02.05 Tot l’esport

06.00 Televenda06.50 Passaport07.30 Diagnòstic: assas-

sinat08.10 8 al dia 09.00 Televenda11.00 8 al dia11.30 Diagnòstic: assas-

sinat12.15 Inspector Wolff 13.00 Sheena13.45 Orgullo 15.30 Sigo en pie 15.50 Sí, cariño16.10 Casats i... amb fills 17.05 Inspector Wolff17.55 Diagnòstic: assas-

sinat18.50 8 al dia amb Josep

Cuní22.00 La competència en

color22.55 Emmanuelle 4 00.35 Misteris... amb

Sebastià d’Arbó

08.15 Informatiu Alt Urgell 08.30 Rutes del Pirineu 09.00 Informatiu Cerdanya 10.30 Univers 11.00 Cafeïna 12.00 Al pot petit12.30 Galeria Galilei 13.00 Notícies Lleida 14.00 Informatiu migdia de Lleida 14.30 Bat de sol 15.00 Cafeïna16.00 Gaudeix de la festa16.30 Revival 17.30 Fem salut 18.30 Muntanyes d’aven-

tura 19.00 Mira com ballen 20.00 10 cites 20.30 Informatiu Cerdanya21.00 Líders 21.30 Lleida al dia 23.00 Informatius Pallars23.30 La setmana

06.30 Telediario matinal09.00 Los desayunos de

TVE10.15 La mañana de La 111.00 Chupinazo12.00 España, entre el cielo

y la tierra 14.00 Informativo territorial 14.15 Saber cocinar14.30 Ciudades para el

siglo XXI 15.00 Telediario 116.15 Ciclismo. Tour de

Francia 17.30 Corazón apasionado18.50 Ana y los 7 21.00 Telediario 222.00 Baloncesto. Partido

amistoso: España-Argentina

00.00 Cine: Ojo por ojo 01.35 Al filo de la ley02.40 TVE es música

08.00 Grandes doc.09.10 Pueblo de Dios 09.30 Aquí hay trabajo10.00 U.N.E.D.11.00 Grandes documen-

tales12.00 Otros pueblos13.00 Para todos La 213.30 Cámara abierta 14.25 Zoom Net15.35 Saber y ganar16.05 Grandes doc.17.00 Grandes doc.18.00 El escarabajo verde19.15 Programa de mano 19.30 La Casa Encendida 21.00 Docufilia23.00 El documental de

La 200.00 Cine: El vientre de

Juliette 02.35 Docufilia

06.00 Fusión sonora06.30 Informativos

Telecinco08.55 El programa del

verano12.45 Mujeres y hombres y

viceversa 14.30 De buena ley 15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra 21.00 Informativos

Telecinco22.00 Sálvame deluxe02.30 Minutos mágicos03.30 Más que coches

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Este es mi barrio09.10 Crímenes imper-

fectos12.30 Al rojo vivo13.57 La Sexta Noticias15.35 El Millonario16.15 Bones18.05 Navy: Investigación

criminal19.55 La Sexta Noticias21.30 Navy: investigación

criminal02.05 Astro TV

06.30 TFou08.30 Téléshopping 10.00 Secret story 10.55 Au nom de la vérité 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: Loin du

coeur16.30 Grey’s Anatomy 18.10 Secret story 19.05 Au pied du mur20.00 Journal20.50 Les experts: Miami22.25 Secret story 01.30 Confessions intimes03.35 50 mn Inside

06.30 Road to London09.30 Vela: Volvo Ocean

Race 10.00 Tour de Francia

2012. 17ª etapa: Bagnères-de-Luchon - Peyragudes

13.50 Trofeo SM la Reina de vela

14.10 Tour de Francia 2012 16.15 Tenis. ATP Tour:

Bastad 20.00 Copa del Rey de

triatlón 20.10 Natación: Travesía a

nado Tabarca20.30 Copa del Rey de vela

2012 21.00 Londres en juego00.15 Baloncesto. Partido

amistoso: España-Argentina

06.30 Télématin09.05 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté 09.55 Lignes de vie10.45 Cyclisme13.00 Journal13.45 Toute une histoire 14.40 Cyclisme17.00 L’après Tour18.55 Mot de passe20.00 Journal20.35 Boulevard du palais22.25 Chez Maupassant23.20 Berlingot

06.15 Noticias de la mañana

09.00 Espejo público12.00 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.15 Bandolera17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón:

especial famosos21.00 Antena 3 Noticias 222.00 Avanti00.00 Equipo de investi-

gación02.30 ¡Vamos a jugar!

06.30 Puro Cuatro 06.45 El zapping de

surferos 07.30 Top Gear09.30 Alerta Cobra10.30 Rush11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Supernanny18.00 NCIS: Los Ángeles 20.00 Noticias Cuatro21.00 Deportes Cuatro 221.30 Me cambio de familia00.30 Callejeros02.45 Three Rivers: Ganar

y perder03.30 Cuatro astros

06.40 Ludo 08.40 Scooby-Doo10.40 Garfield & Cie11.55 Météo12.00 12/13: Journal

régional13.50 Cyclisme14.50 Maigret 16.40 Des chiffres et des

lettres18.10 Questions pour un

champion 19.30 Journal national 20.00 Tout le sport20.35 Thalassa22.35 Soir 3 23.05 Faut pas rêver

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai 11.00 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

12.10 Futurama 13.45 Tellement vrai16.40 Les anges de la

téléréalité 118.40 Stargate SG-1 20.35 Commissaire Valence00.10 Les Monos 01.55 Poker

08.00 Dans tes yeux08.25 X:enius 09.50 Le Saint10.40 Arte reportage 11.35 Le Blogueur 12.50 Arte journal13.00 X:enius 14.10 La vie! Pas si simple!17.45 Le moine et les tigres18.30 Le dirndl19.15 Dans tes yeux19.45 Arte journal 20.05 Les grandes stations

balnéaires22.15 Longford23.45 Court-circuit

06.30 Bom dia Portugal 10.00 7 Maravilhas - Praias

de Portugal 13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo15.19 7 Maravilhas - Praias

de Portugal 18.00 Portugal em direito19.08 O preço certo20.00 Telejornal21.00 Reportagem RTP21.39 Decisão final22.00 Tourada - XVI Grande

Corrida TV do Norte (2012). Direito

01.20 5 para a meia-noite

07.00 Journal Radio Canada

08.30 TV5 Monde. Le journal

09.15 Salles de spectacle10.05 L’Amérique dans tous

ses états11.00 TV5 Monde. Le

journal 11.15 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Jardins et loisirs14.00 Ce jour-là16.00 TV5 Monde. Le

journal16.28 Questions pour un

champion17.00 L’Amérique dans tous

ses états18.00 TV5 Monde. Le

journal19.00 Mixeur, les goûts et

les idées19.30 Tout le monde veut

prendre sa place22.45 TV5 Monde. Le journal

07.30 Téléachat 09.45 Mon bien-être,

l’hebdo 10.10 Street cuisine11.15 A vos recettes13.35 La femme de l’ombre15.25 Pour l’amour du

risque18.45 Morandini! 20.00 Very bad blagues, la

quotidienne 20.50 A chacun son histoire22.30 A chacun son histoire00.10 Direct poker 01.30 L’Autre

07.35 Kyle XY09.00 M6 boutique 10.10 Melrose Place, nou-

velle génération11.00 Malcolm 12.05 Modern Family 13.00 Scènes de ménages13.45 Vacances en famille15.30 Alerte au crocodile!17.40 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag 20.05 En famille 20.50 N.C.I.S.: Los Ángeles 00.00 100% Euro 2012 01.05 Sex & the City 02.05 Scrubs 03.00 M6 Music

Page 32: Diari del 20 de juliol de 2012

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dive

nDre

s, 2

0 De

jul

iol

Del

2012

Avui felicitem totes les Margarides

A partir de

12.100 €

El 2 cilindres gasolinamés ecològic del mon, 0.92 gr/km.

+ 30% prestacions

-15% contaminació

-15% consum12.100€

El 2 cilindres gasolinamés ecològic del mon, 0.92 gr/km.

+ 30 prestacions

-15% contaminació

-15consum

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

FIAT 500 TWINAIR900 cc. 85 CV

Plaça Major de Pal. PAL, LA MASSANA. Tel.: +376 83 64 00

Us comuniquen que elRestaurant romandrà,

TANCAT per VACANÇESdel dia 29 de Juny fins al dia

23 de Juliol 2012. Amb les dues dates incloses.

Preguem que perdoneu les molèsties.

Moltes felicitats, ivone, esperem que passis un molt bon dia avui, que és el teu aniversari. seT AnYs, Que GrAn! T’estimem!’

600

Cost del missatge 1,05€ +Cànon. Utilitzar el servei implica acceptarles condicions d’utilització consultables a www.super600.ad/condicionsgenerals

+Cànon. Utilitzar el servei implica acceptarles condicions d’utilització consultables a www.super600.ad/condicionsgenerals

EnviaIPAD

al 600NOMCOGNOMS

Envia IPAD (espai) NOM i COGNOMS al 600Envia Envia IPAD (espai) NOMNOM i COGNOMS al 600

iPad +++

1,05

iPad1POT SER TEU PER NOMÉS

AQUEST ESTIU,Sorteig el 01/08/2012

Facebook.com/Super600

Moltes felicitats, mama,

pel dia de demà, que és el

teu aniversari. segueix tan

guapa. T’estimem molt.

Av. Joan Maragall, 2 (altell) AD500 Andorra la VellaTel +376 824 241A/e: [email protected]

Us desitja un bon estiu

I us recorda que ja podeu fer

reserva dels LLIBRES DE TEXT

per al proper curs.

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

Més sMs a la pàgina 30

SI A LA CUSTODIA COMPARTIDA PER DEFECTE, els nostres fills es mereixen gaudir de pare i mare per igual.

BD xiqui ja tens la cartera a punt, aquest cap de setmano despilfarro total jajaja

Bd A la ministra de salut i benesta miri una mica mes a qui done les ajudes perque uns ens pasem gana i no tenim dret a elles i altres su gasten al bingo facin la seva feina , a i la gent no viu amb 3 o 4 euros al dia

BD taxi H ... Estas denunciat al servei d policia amb video i fotos x conduccio temeraria i agresiva a la carretera jaja. Listo

Bd es indignant que tal com esta el país el govern dels millors faci vacandes a l’agost

Bd. Fins als collons de que a aquest pais es prohibexi tot. Ara no pots fumar als teus descansos. Aquest pais va cap abaix! Una andorra molt indignada.

BD Es una vergonya q STA cobri minuts sencers quan

nomes parles 30 segons o menys! Volem pagar nomes el que consumim!! FEM PINYA!!!!!

BD Srs d’andorra telecom, puc entendre que ens cobreu les trucades perdudes, pero trobo INDIGNANT que cobreu 1 minut si no el gastem! A + en els temps k corren..

Bd Vull fer una associacio de pares separats que volen la custodia compartida per defecte, si ja existeix, ja direu alguna cosa, contacteu per sms al bon dia

Moltes felicitats, princesa!! T’estimem molt. la teva família.

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els

Moltes felicitats, mama,

pel dia de demà, que és el

teu aniversari. guapa. T’estimem molt.

Dive

nDre

s, 2

0

Moltes felicitats, ivone, esperem que passis un molt bon dia avui, que és el teu aniversari.