Festes de Sant Llorenç 2014

20

Transcript of Festes de Sant Llorenç 2014

Page 1: Festes de Sant Llorenç 2014
Page 2: Festes de Sant Llorenç 2014

Foto portada: Javier Viguera

Disseny: jvStudio-Selva

Impressió: Gràfiques Gelabert

Dipòsit Legal:

g

Page 3: Festes de Sant Llorenç 2014

- 3 - Festes Patronals Sant Llorenç 2014 Selva.

Selva prepara la festa com la millor expressió d’un poble

i motiu de convivència i de celebració de tot el que ens

uneix. Aquest dies permeten l’organització de tot tipus

d’actes amb la participació de persones, col·lectius,

associacions i entitats perquè siguin gaudits per tot

el poble i pels visitants que s’acosten per conèixer-ho.

També les Festes Patronals de Sant Llorenç de Selva

són motiu d’alegria i oportunitat de viure el present i el

futur amb il·lusió renovada.

Al llarg de l’any són moltes les accions i iniciatives

municipals per atendre als veïnats i mantenir i millorar

els serveis socials, sanitaris, educatius, culturals,

esportius i les infraestructures perquè es mantingui

i fomenti, si cal, el benestar de tothom. En aquest

sentit des de l’Ajuntament som sensibles a mantenir

els serveis municipals per facilitar el desenvolupament

personal i familiar dels veïnats, que sou el centre

d’atenció. També hem d’estar constantment treballant

per generar oportunitats per al desenvolupament

econòmic i social. Així, Selva es va obrint al turisme i als

visitants com a generador econòmic i de coneixement

de les arrels històriques i culturals del municipi.

Voldria tenir unes paraules d’encoratjament per al

jovent, present en la participació en la vida municipal

de la qual formau part essencial, per tal que pugueu

escollir i construir en llibertat i igualtat d’oportunitats

el vostre projecte personal i col·lectiu, i que generin al

mateix temps eines que pugueu utilitzar directament

en la recerca de solucions per als vostres problemes

i projectes. I sempre tinguem present els nostres

majors, que generació rere generació han construït

el nostre poble de Selva. Per ells la nostra memòria

i el reconeixement de tot el poble. També és ara un

bon moment per reconèixer i agrair a tots el que fan

feina per al poble al llarg de tot l’any des dels diferents

col·lectius i associacions.

En nom de l’Ajuntament, i en el meu propi, vull agrair a

totes les persones i entitats que fan possible aquestes

festes coordinades des de la regidoria de cultura.

Tothom hi està convocat i convidat: la festa és del

poble, la festa la fa el poble. Obriguem les portes uns

als altres i, per als que ens visiten i especialment als

veïnats de Caimari, Moscari, Biniamar i Binibona.

Joan RotgeR Seguí Batle del municipi de Selva i convidada a festa

Salutació

Molts d’anys i Bones Festes Patronals de Sant Llorenç de Selva

el batleJoan Rotger Seguí

Page 4: Festes de Sant Llorenç 2014

- 4 - Selva Festes Patronals Sant Llorenç 2014.

L’altre vespre em va telefonar don Joan Rotger i Seguí a casa meva i em digué: “Jero, vols fer el pregó de les festes?” No m’ho vaig pensar ni mica, som impulsiva. Mirau que som poc afectada de parlar davant la gent, però aquesta ocasió em dóna peu que jo quedi tranquil.la i pugui donar les gràcies a tots els qui van fer possible que jo tingués una infantesa tan feliç, tan feliç. Quan vaig penjar el telèfon, em tremolaven les cames, havia dit que sí a don Joan per fer el pregó. Era broma? No, don Joan no anava de bromes, però... què en sabia jo de pregons? Som optimista i era la Providència que m’oferia aprofitar l’ocasió per llevar-me una espina, un buit que tenia dins el meu cor. Volia i no trobava com arreglar aquesta situació i vet aquí que al nostre batle li pegà la idea.

Quan jo era petita, eren anys de crisi, la postguerra, però a Selva la gent la passà tal vegada millor perquè tots estàvem tan units que no ens faltava res.

Anàvem a casa del veïnat i li demanàvem qualque cosa que ell tingués al corral o al camp.

Record que a ca n’Aloy tenien carnisseria i cada setmana mataven un me i a casa meva mataven un pollastre. Ma mare feia brou amb un tros de baldana i els escapolons de pollastre. Feia brou, i amb unes olletes, amb nanses (orelles) i una cordeta, tapades ens enviava a casa dels malalts amb el brou. Aleshores, en feien sopa o sopa torrada.

Selva tenia dos cotxes, el del metge Estelrich, que tenia per xofer en Joan des Metge, i l’amo Fornaret com a taxista. Era tot el tràfec que hi havia a Selva. Així podíem, i ho fèiem, prendre la fresca i cantar al carrer i a la plaça.

També record que, encara que fos petita, em deixaven seure als pedrissos de la plaça amb els grans que assajaven a festejar.

gPREGÓ DE LES FESTES DE SANT LLORENÇ

PATRÓ DE SELVA 2013

Pronunciat per: Jerònima Ferragut Sampol, Mestra

“Quan jo era petita, eren anys de crisi, la postguerra...”

Benvinguts, tots els meus estimats del meu poble.

Page 5: Festes de Sant Llorenç 2014

- 5 - Festes Patronals Sant Llorenç 2014 Selva.

Quan record la meva infantesa no puc deixar d’anomenar na Paula Titena que llegia novel.les del corazón, i jo crec que ella va ser qui em va aficionar a la literatura. Paula, li deia jo, què fan avui en aquest capítol? Ja són casats?Madó Rosa de can Simó i en Pere estaven enamorats i a mi m’enviaven que els fes de carabina. Tenia sis anys. Oh, que de coses, en vaig viure en aquest poble meu! Anava a ca dona Joana Estelrich, germana del metge, a repàs. Ma mare no volia que perdés el temps. Li duia un poc de sucre, qualque cocarroi, un panet i alguna cosa més. Ens va crear problemes fer això. El seu germà, que estava en política i barallat amb ella, ens va denunciar i jo vaig anar a declarar. El jutge em va demanar per què li duia aquests menjars. Jo li vaig contestar: “Perquè no en té, pobra senyora dona Joana”. A la fi tot acabà... bé.

No puc deixar de recordar el barber, que tenia un caràcter fantàstic. Feia de tot. La seva dona, madò Margalida, era mala de compondre. Ell sempre cantussejava, venia a casa nostra i demanava: “Un poquet de caliu per posar al fogó”. I era tan graciós que jo, quan el veia, tot d’una anava a demanar-li per pujar al campanar a tocar les campanes. He de dir que també feia d’escolà gran. Les meves amigues es marejaven amb aquella escaleta tan petita i estreta i amb aquells finestrons que just servien per donar claror. Jo em feia la valenta, però, si he de dir la veritat, també em marejava qualque vegada. Tocàvem a les onze, a la una i a les sis del capvespre, hores que tenien una missió: berenar, dinar i acabar la feina del camp. Els dèiem les avemaries. El so de les campanes es podia escoltar de ben lluny. Després no hi havia renou, però era hora d’anar a casa nostra. Les mares ho manaven.

Hi havia coses que jo no comprenia, una era el jubileu de Tots Sants, entrar a l’església i sortir-ne, resar un parenostre, i tornar a entrar-hi i sortir-ne. Vaja, deia jo, quants n’he resats? No em sortia el compte.

Tampoc no podia comprendre per què havia d’anar als dotze sermons, eren llarguíssims. Una vegada vaig sortir en el que feia quatre i a cameva em demanaren per què havia sortit tan prest. Jo els vaig dir: “Trob que amb quatre ja n’hi ha prou”. M’agradava més arrossegar-me de dalt a baix per les baranes de l’escala de l’església.

A l’església hi anava molta gent. En temps de calor, alguna al.lota s’acubava. No era del tot estrany, abans per combregar no podien haver menjat res des de la nit anterior a les dotze. Els homes quedaven fora fumant un cigarret i fent tertúlia. De què parlaven? Entraven a l’església quan faltava l’”Ite, missa est”.

No puc deixar de recordar les rialles que fèiem quan ens tocava triar bessó de les ametlles que havíem collit, pelat i trencat. Cantau!, deia la meva padrina, perquè en menjau més que no en triau.

Na Bel Martigrana i les seves germanes repartien llet per les cases, un almud o el que havien de menester. Ja heu sentit contar que ni l’Asturiana ni la Pascual no existien. Bé, continuem amb el que contava. Si venia na Maria, la llet feia un tel groc com si fos nata. Jo això no ho comprenia. Aquestes al.lotes van fer un bon

“...recordar les rialles que fèiem quan ens tocava triar bessó...

Page 6: Festes de Sant Llorenç 2014

- 6 - Selva Festes Patronals Sant Llorenç 2014.

partit, començaren a anar a missa quan les marques de llet dominaren les botigues i deixaren elles les vaques. M’agradava sentir-les xerrar amb la gerra al costat parlant dels seus pretendents, homes rics i plantosos. Elles vivien devora de madò Garriguera, la tia de na Margalida de Son Penya o d’en Mairata. Madò Garriguera ho sabia tot, no passava res a Selva que ella no ho contàs. No va tenir fills i les seves nebodes eren com a filles. Na Maria era la dona d’en Lucio, que era músic i tocava a una orquestra, un bon home. Jo sentia simpatia per ell.

Vaig viure la meva infantesa als anys en que les famílies, no totes, enviaven el fill al Seminari. M’ha vingut a la memòria quan he anomenat en Mairata. Ell hi va anar amb n’Arnau Blai. Sortiren del Seminari i en Mairata va fer bé a Selva. S’apuntà a l’agrupació Aires de Muntanya, i les senyores dona Francisca i dona Antònia varen tenir sempre simpatia per ell. Era molt respectuós i els va caure en gràcia. Cosa rara, ja que les senyores Cotes eren d’un caràcter especial. Dona Francisca, un poc bigotuda, comandava dona Antònia, la pobra era com un escolà d’amén. “Sí, Francisqueta, vaja que sí, Francisqueta”. Tu calles, que no en saps res, li deia dona Francisca. Era fantàstic estar allà, seguts a la camilla. Jo no podia comprendre com na Careta, la criada, aguantava el tute que li donaven. Bé, però de totes maneres, varen deixar un record molt gran al poble: Aires de Muntanya.

Un personatge famós, admirador d’Aires de Muntanya, va ser en Coll Bardolet, gran amic meu, a qui tot el

de Selva li encantava. Venia a casa nostra a menjar una ensaïmada calenta treta del forn i em contava anècdotes de la seva vida. Alguna vegada anava a pintar amb ell. Quan visitàvem Valldemossa, considerava obligatori anar a saludar-lo. Crec que la gratitud és un estat de l’ànima que no està fermada ni a la riquesa ni als compromisos, sinó que surt de l’amor que tenim per la vida i per les persones i que el Nostre Creador fa que la visquem.

La meva germana començà a l’agrupació, però un dia va haver d’anar al col.legi interna i li donaren la baixa. Dona Francisca digué a ma mare tota enfadada: “Ens vareu dur un ballaroc i ara us enduis un ballaruc”. Jo no sabia què volia dir i ho vaig demanar al tio Perico, el fuster. Quasi es morí de l’atac de rialles. Va fer mala via i capejà rient.

“ Crec que la gratitud és un estat de l’ànima que no està fermada ni a la riquesa ni als compromisos, sinó que surt de l’amor que tenim per la vida i per les persones i que el Nostre Creador fa que la visquem.”

“ Madò Garriguera ho sabia tot, no passava res a Selva que ella no ho contàs ”

Page 7: Festes de Sant Llorenç 2014

- 7 - Festes Patronals Sant Llorenç 2014 Selva.

El tio Perico era un home que feia de fuster i tenia el taller devora de La Bisbal (aquest nom és qualque cosa digna d’entrar en el cor de qualsevol selvatgí). Era La Bisbal una casa on hi havia de tot. Podies comprar-hi agulles de cosir, tancadores, teles, verdures, fruites, sabó fet a casa, de la marca Heno de Pravia, pólvores per a les galtes... El que et passava pel cap ho trobaves allà. M’encantaven aquelles germanes tan diferents l’una de l’altra: na Maria i na Margalida, proveïdores, no vivien més que pel seu negoci. No pareixien germanes. Sempre et donaven una llepolia i eren tan curioses, netes i ordenades que... M’emocion quan les record. Em deien: “tu, tan petita, i ja saps venir a comprar?” Jo som gran, els deia, demà tornaré. I l’endemà hi tornava a comprar fil o el que feia falta a casa nostra.

Ma mare va dir a madò Escolana, una gran brodadora, que volia que m’ensenyàs a brodar. Ella va dir que era massa petita, però que si hi anava, al menys, aprendria a manejar l’agulla. Vaig aprendre tantes coses que, quan me n’anava, madò Catalina em deia: “Tot el que has escoltat aquí no ho repeteixis”. Ja podeu saber de què es parlava. Tothom passava per la garrova. A casa meva estava prohibit parlar de quatre coses: política, religió, doblers i honra. I jo m’havia de confessar del que escoltava a ca la brodadora. El capellà em deia: “Resa un parenostre i no escoltis més”. Mentrestant ell se n’assebentava, de tot. I ho comprenc, innocent, ell predicava el que jo li havia dit. De capellans, n’hi havia de tota classe. El rector Galmés, a l’hora del catecisme si xerraves, tenia una canyeta forastera i donava un

copet al cap dient: “Barrufet, barrufet, vés-te’n”. Jo procurava arrufar-me i quan sortia em deia: “Jeronieta, el Bon Jesús ho veu tot”. De totes maneres, vaig fer dues comunions, una als sis anys i l’altra als deu. A la de sis anys em daren una essa feta de coca, i als deu, una tassa de xocolata amb una ensaïmada i el llibre amb les tapes negres. Quin disgust que vaig tenir amb el llibre negre. El vestit de sis anys era de llargària normal, però el de la comunió dels deu anys era llarg, el mateix que va dur la meva germana Catalina, amb un vel de blonda. Encara record que no sabia com desfer-me’n entre el llibre de nacar i el rosari. Que si l’havia de dur a la mà dreta o a l’esquerra el rosari. Me’l vaig embolicar per la monyeca i el llibre el vaig dur en una mà. Després, cap a Inca a fer la foto. El fotògraf Rosselló en va dir i fer, de coses... “amb el cap un poc tort, fer una petita rialla, gira’t aquí, posa’t allà”. Què he de dir? Vaig sortir ben rebentada de tanta comèdia.

La meva família va trobar que ja era hora d’aprendre més i m’internaren a un col.legi de Palma, allà vaig aprendre molt. No ve el cas contar tot el que em passava allà, sí que diré que enyorava Selva i tot el que havia deixat. Vaig tornar a Selva amb la sang que em bullia per fer de mestra. Vaig trobar un poble on quasi no hi havia escoles. Molts de pares anaven a fer carbó a la muntanya; altres, a les mines. Els al.lots jugaven i quasi no anaven a escola. El mestre, don Raimundo, era el comptable de les mines de “Ses Martines” (el malnom de les mines). I aquest mestre deixava que el seu fill, Raimundo, fes la classe. Bé, jo em vaig animar a tenir un parell d’al.lots i nines a repàs. Nins que van ser tants, que vaig decidir muntar una escoleta. Venien de totes les edats. La pedagogia que hi impartia era del tot moderna. Ara ho crec,que es podria dur a la pràctica. Anàrem a la mina per veure com se’n treia de carbó, en sortírem esbraonats, quasi no podíem caminar, però ho vam veure tot, els túnels, els xaragalls d’aigua, també com les aixades picaven el carbó.

“ Molts de pares anaven a fer carbó a la muntanya; altres, a les mines. Els al.lots jugaven i quasi no anaven a escola. ”

Page 8: Festes de Sant Llorenç 2014

- 8 - Selva Festes Patronals Sant Llorenç 2014.

Baixàrem amb l’ascensor fins a la planta del carbó. Tot ens va parèixer meravellós. Sortírem com negres. Va ser emocionant. Una altra vegada anàrem al Puig de Massanella per les rossegueres. Partírem per Can Bajoca, i aquí sí que va ser gros. Les pedres ens queien al cap. En Jordi es feia el valent i volia anar davant de tots. Les nines cridaven perquè les pedres ens queien damunt. Així mateix ens ho passàrem beníssim.

L’inspector, el senyor Suñer, em va proposar anar a l’escola de Binibona. Jo li vaig dir que sí. Com que el camí tenia ginyes molt fondes, els meus pares em compraren una moto Vespa. Ai, quin rebombori que es va muntar, amb Vespa una al.lota! Venien amb mi aquests alumnes: na Catalineta Coll (tenia un caràcter especial aquesta nina, era la més a de l’escola, tots la volien acompanyar i, per això, varen haver de fer torns),

els germans Coll (eren cinc, havien perdut la seva mare quan eren petitons i em feia la idea que eren meus), en Joan Vicenç (era el més coratjut i atrevit, era capaç d’anar

a collir el primer brot d’ametller al lloc més difícil de la muntanya sempre que fos color de rosa per dur-lo a la mestra), en Tòfol (un romàntic de la poesia i de l’amor als altres), en Biel (la mare l’acompanyava sempre a l’escola), na Maria Sollerica (es va casar amb un estranger que tenia una fruiteria i va aconseguir aprendre francès), na Maria Rayona (amiga d’una argentina), na Margalida Salada, en Llorenç Reus, en Mito (la mare es deia Florentina), na Francisca Sastre, na Margalida Munar, na Catalina Seguí (la mare del senyor batle), en Jaume

Vallori (aviador), na Margalida Quetglas, na Catalina Rotger, na Sebastiana Coll, la dolça i estimada Margalida Coll que ens deixà, na Maria Moranta, na Margalida

“ La pedagogia que hi impartia era del tot moderna.”

Page 9: Festes de Sant Llorenç 2014

- 9 - Festes Patronals Sant Llorenç 2014 Selva.

Albertí, en Jaume Pinto, na Maria Vives, na Maria Sastre, en Pep Coll, en Toni i na Paquita, que festejaven i encara segueixen junts i molt enamorats, na Francisca Sastre i altres que no anomen, però els tenc ben presents. Tots eren i són bones persones, han triomfat i jo som feliç de veure que han prosperat i han seguit conservant els valors que els vaig inculcar. Vaig ser molt feliç amb ells i elles. No puc dir com ens ho passàvem de bé, eren agradosos i agraïts. L’any que vam celebrar els 50 anys de la fundació de l’escola els Sabios (aquest era el malnom que ens deien) em feren un homenatge. Era l’any 2002. Recordàrem les fetes i vam treure les fotos de quan anàvem a l’escola. Però, estimats, hi ha una cosa que és molt poderosa: l’amor. Em vaig enamorar de n’Alfonso. Vaig deixar el que tan estimava, Selva, alumnes, gent del poble. Me’n vaig anar amb el meu estimat a viure a un altre poble. Poderós és l’amor, no atura ningú. Ara bé, no he deixat mai d’estimar-vos i ho faré mentre visqui.

Gràcies a tots per haver-me fet tan feliç tot el temps que he estat amb vosaltres. Tot el que estigui en el meu entorn per poder-vos ajudar, us ho oferesc. Repetesc, gràcies, moltes gràcies.

Bones festes i per molts d’anys.Visca Sant Llorenç, visca Selva, us estim.

Jerònima Ferragut Sampol

“ Tots eren i són bones persones, han triomfat i jo som feliç de veure que han prosperat i han seguit conservant els valors que els vaig inculcar. Vaig ser molt feliç amb ells i elles. ”

“ ...estimats, hi ha una cosa que és molt poderosa: l’amor ”

Page 10: Festes de Sant Llorenç 2014

De l’1 a l’11 d’agost

SELVA 2014Festes Patronals de Sant Llorenç

...vine a Selva i

respira aires de festa!

Page 11: Festes de Sant Llorenç 2014

- 11 - Festes Patronals Sant Llorenç 2014 Selva.

DivenDres · 1 D’agost

18,00 Posada de banderes al campanar de l’Església de Sant Llorenç, repicada de campanes i amollada de coets anunciant les festes patronals de Selva 2014

19,00 inauguració De les exposicions:exposició col·lectiva a càrrec De: andrew pinder, Mara grubert i Julia Mcgann lloc: Es Portal de Tramuntana exposició fotogràfica: Javier viguera, fotògraf.

Vine a fer-te un retrat al plató fotogràfic col·locat a la sala de l’Es Centre, amb un objecte personal que reflecteixi un símbol del municipi, i formaràs part de l’exposició. Tots junts som el municipi, Selva, Caimari, Moscari, Biniamar i Binibona, estau tots convidats!

lloc: Es Centre

exposició De fons fotogràfic lloberaArxiu del so i de la imatge Ho organitza: Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca

lloc: Es Centre

exposició De patcHwork: mostra de manualitats fetes amb tela.

lloc: Rectoría

esposició perManent selva floriDa de Miró de vega

lloc: Centre Sanitari de Selva

Dissabte · 2 D’agost 20,30 trobaDa De banDes De MÚsicaAmb la col·laboració de la Federació de les Bandes de música de les Illes Balears

Actuació de:banda de Música de Montuïribanda de Música adagio de cala d’or banda de Música del Municipi de selva

lloc: Es Parc

DiuMenge · 3 D’agost

20,00 recital De canÇons en catalàA càrrec de victòria Quingles acompanyada a la guitarra per gaspar angel palou

Lloc: Placeta de l’Església

SELVA 2014Festes Patronals de Sant Llorenç

Programa - De l’1 a l’11 d’agost

21,00 pregó De festes sant llorenÇ 2014 Presentació de la pregonera a càrrec del Batle del Municipi Joan rotger Pregó de festes a càrrec de: catalina solivellas rotger, filla del poble de Caimari, actriu i directoraLlicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona Master en suficiència investigadora per la UAB gala lÍrica

lloc: Placeta de l’Església

Page 12: Festes de Sant Llorenç 2014

- 12 - Selva Festes Patronals Sant Llorenç 2014.

DiMarts · 5 D’agost

17,00 castells inflablesHo organitza: Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca

lloc: Instal·lacions Esportives Ses Comes

18,00 torneig De penaltieslloc: Camp de futbol Ses Comes

19,00 partit De futbol veterans xilvars – veterans sa pobla

lloc: Camp de futbol Ses Comes

19,00 - 21,00 seMifinals pàDel 5a categorialloc: Pista de pàdel Ses Comes

21,00 sopar De carrerOrganitzem entre tots una gran trobada i sopar pels carrers i places del nostre poble.

Els veïnats han de sol·licitar per escrit a l’Ajuntament el tancament de carrers així com l’ús de cadires i taules (sempre segons disponibilitat)

Data límit per sol·licitar el material: 1 d’agost

Dilluns · 4 D’agost

17,00 Jocs populars i correguDes De JoiesHo organitza: Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca

lloc: Instal·lacions Esportives Ses Comes

19,00 - 21,00seMifinals pàDel Mixteslloc: Pista de pàdel Ses Comes

17,00 basQuet 3 x 3lloc: Plaça Major

21,00Jocs De taulaJocs eliminatoris de truc i parxíslloc: Plaça Major

SELVA 2014 Festes Patronals de Sant Llorenç

Programa - De l’1 a l’11 d’agost

Page 13: Festes de Sant Llorenç 2014

- 13 - Festes Patronals Sant Llorenç 2014 Selva.

DiJous · 7 D’agost

10,30 trike parck Per a nins i nines de 4 a 12 anys

lloc: Poliesportiu Ses Comes

19,00 selvart

Nit de l’Art a Selva. Participa aquesta nit i conta rondalles, gloses, canta, toca un instrument, pinta, balla, …

activitats programades:

espai De pintura Per als mes petitsHi col·labora l’artista andrew pinder

exHibició De ZuMbaBalls rítmics per a tots

caDena D’aQuarel·listesHi col·laboren artistes del municipi

balls populas Amb la participació de balladors/es del poble

ball en lÍnia

MÚsica en viu amb la participació de:

Joana pol (Donallop) victòria Quingles

Miki rotger pere a. garciestoni solivellas

gaspar àngel palouDimonis de son ganxó

batucada a càrrec del grup goriMba

......i participants anònims......

DiMecres · 6 D’agost

10,00 I concurs De fotografia“festes De sant llorenÇ 2014”Recollida de les bases a la Biblioteca Municipal fins les 10,45 h ( Veure programa apart )

Ho organitza: Xarxa de Biblioteques Municipals de Selvalloc: Biblioteca de Selva

11,00 contacontes aMb na tana i el conte “el Molinet De sal”Pera a nins i nines d’entre 3 i 9 anys

Ho organitza:Xarxa de Biblioteques del Municipi de Selvalloc: Es Centre

18,30 iii giMcana “selva 2014”Si tens ganes de passar un horabaixa engrescat, estressant i sobretot divertit vine i participa !!!

18,30 concentració a la plaça Major19,00 inici de la gimcana22,30 finalització de les provessopar + música + lliurament de premis

Ho organitza: AJUNTAMENT DE SELVAi grup de joves “FEIM POR”

inscripció abans de dia 1 d’agost als telèfons: 652 33 11 15 - 697 558 006

24,00puJaDa al pi ensabonat lloc: Plaça Major

SELVA 2014Festes Patronals de Sant Llorenç

Programa - De l’1 a l’11 d’agost

Page 14: Festes de Sant Llorenç 2014

- 14 - Selva Festes Patronals Sant Llorenç 2014.

POP - ROCK ROCK

DivenDres · 8 D’agost

11,00 bibliopatufetsamb el conte “la Zebra camil·la”Per a petits lectors fins a 6 anys

Ho organitza: Xarxa de Biblioteques Municipals

lloc: Es Centre

18,00 Mostra De petancalloc: Font de Valella

19,00 final torneig De tennislloc: Poliesportiu Ses Comes

23,45 nit De rock a selvalloc: Plaça Major Amb l’actuació dels grups:

19,00 ruta “tapes selvatgines”Mentre estem en plena activitat les cafeteries, bars i restaurants del poble oferiran una varietat de tapes acompanyades de beguda

Participen:

restaurant es parccafeteria antic forn de sa plaçabar can rastabar can pereórestaurant es portal de tramuntanabar poliesportiu restaurant MiceliPreus populars

23,00 MÚsica pop-rocklloc: Es Parc Recreatiu Amb les actuacions dels grups:

DiJous · 7 D’agost

UTOPIA

WIThOUT STrIng

MAdònA

FIlATS ShOW

BurningEls AndErs grAuns

somE PEoPlE

sEs BuBotEs

SELVA 2014 Festes Patronals de Sant Llorenç

Programa - De l’1 a l’11 d’agost

Page 15: Festes de Sant Llorenç 2014

- 15 - Festes Patronals Sant Llorenç 2014 Selva.

10,00 cercavilaConvidant a tot el municipi a participar a la festa major a càrrec de xeremiers, flabiols i tamborils de Selva.

11,00 ofici soleMne A l’Església Parroquial de Selva, en honor al nostre patró SANT LLORENÇ.Celebrarà l’ofici Mn. Josep ortegaAcompanyarà l’Ofici el Coro Parroquial dirigit per Simó Ripoll.

Representació del Ball de l’Oferta per part dels alumnes de l’Escola aires de Muntanya de selva

12,30 refresc popular Ofert per l’Ajuntament, convidant a tot elmunicipi. lloc: Plaça Major

19.00 HoMenatge a la gent granLliurament d’obsequis als nostres homenatjats per part dels fills i néts. Actuació musical de la coral bona gent

lloc: Plaça Major

22.30 Mostra folklÒrica De la nit De sant llorenÇActuació de l’agrupació folklòrica

Dissabte · 9 D’agost

10,00 final pàDel Mixt10,30 torneig De baDMitonTotes les categories. Inscripcions al telèfon: 626 837 313 i al correu [email protected]: Pavelló Municipal Ses Comes

12,00 final pàDel 5a categoria17,00 final pàDel 3a categoria19,00 partit exHibició De pàDel aMb JugaDors De 1a categoriaLLiuraments de premis i rifa a benefici de “la fuerza de alvaro”lloc: Pista de pàdel Ses Comes

19,00 torneig De futbol “trofeu De l’olivo”Partit entre el C.E. Xilvar I el C.E. Campanetlloc: Camp de futbol Ses Comes

21,00 coMpletes soleMnes De sant llorenÇlloc: Església Parroquial

21,30 revetla De sant llorenÇActuació de l’escola de ball aires de Muntanya, dirigida per francesca Martorell i el seu grup de monitores de l’escola

revetla popular per a totHoMlloc: Es Parc Recreatiu

23,00 verbena popularlloc: Plaça Major. Amb l’actuació de:

Sant Llorenç Patró de Selva DiuMenge · 10 D’agost

LOS XILVARS4L“Aires de MuntAnyA de selvA”

SELVA 2014Festes Patronals de Sant Llorenç

Programa - De l’1 a l’11 d’agost

Page 16: Festes de Sant Llorenç 2014

- 16 - Selva Festes Patronals Sant Llorenç 2014.

Dilluns · 11 D’agost

21.30 festival infantilActuació dels nins i nines del municipi

Exhibició de gimnàstica rítmica a càrrec de l’Escola de gimnàstica rítmica de selva i club gimnàstica de consell

Lliurament dels premis dels tornejos de les festes

lloc: Es Parc Recreatiu

trACA dE

FinAl dE FEstEs !!!

SELVA 2014 Festes Patronals de Sant Llorenç

Programa - De l’1 a l’11 d’agost

Homenatge a Miquel Martorell, Selvatgí Centenari 2014

molts d’anys!

Page 17: Festes de Sant Llorenç 2014

- 17 - Festes Patronals Sant Llorenç 2014 Selva.

gHOMENATGE a la Gent Gran de Selva 2014L’Ajuntament homenatja als majors del poble

MaRtoReLL oLIVeR MIQueL 04/07/14

PuIgSeRVeR VaLLoRI Juan 10/03/15

FRonteRa PeReLLo MaRgaRIta 25/04/15

MIR VaLLoRI MagDaLena 19/09/19

SaMPoL SIMo MaRIa 26/04/20

BennaSSaR MaSCaRo BaRtoLoMe 04/10/21

BIaL VIDa gaBRIeLa 28/12/21

PonS CLaDeRa CataLIna 20/01/22

SoLeR VaLLCaneRaS MaRIa 10/12/22

VaLLoRI CLaDeRa CataLIna 25/12/22

Mateu MIR BeRnaDI 25/02/23

LoPeZ CueSta DIonISIa 03/04/23

VaLLoRI PaLou FRanCISCa 20/06/23

MIR VaLLoRI MaRgaRIta 01/09/23

SaStRe FeRRagut aRnaLDo 08/12/23

LLaDo aLBeRtI CataLIna 14/12/23

VaLLoRI PIZa Juan MaRIa 18/03/24

LLoMPaRt MoRRo ISaBeL MaRIa 10/06/24

nICoLau goMILa JoSe 18/06/24

BeRnaD MIR MaRIa 07/01/25

FRonteRa PeReLLo CataLIna 14/01/25

CoLoM FeMenIaS FRanCISCa 25/01/25

PoL PIZa MaRgaRIta 28/03/25

guaL MoRRo JauMe 15/07/25

FoRneS MunaR MaRIa 25/09/25

MIR VaLLoRI MaRIa 03/11/25

aLBeRtI LLuLL FRanCISCa 09/01/26

CoLL SaStRe RoSaLIa 17/01/26

gonZaLeZ VaLLoRI LoRenZo 02/02/26

LLuLL ReuS FRanCISCa 13/02/26

RaYo CoLL MaRgaRIta 15/03/26

SBeRt guaL antonIo 13/08/26

BeStaRD SeguI MaRIa 31/08/26

MIR SaStRe eLoY 08/09/26

MoRRo CaÑeLLaS CataLIna 19/10/26

CanaVeS CoLoM ana 25/10/26

SaStRe FeRRagut JoSe 11/11/26

PuJaDaS toRteLLa FRanCISCa 01/01/27

SaStRe VILLaLBa MaRIa MaRgaRIta 06/02/27

VIVeS MoRRo CataLIna 03/06/27

SoLIVeLLaS PaYeRaS MagDaLena 12/06/27

RaYo MaRtoReLL antonIo 19/06/27

LLuLL SaStRe MaRgaRIta 02/08/27

MoRRo LLInaS FRanCISCa 25/01/28

VICenS CeRDa antonIa 31/07/28

BennaSaR SaLoRD MaRgaRIta 11/08/28

SaMPoL VIVeS toMaS 12/10/28

BeRnaD MIR MagDaLena 12/11/28

gonZaLeZ VaLLoRI antonIa 20/12/28

LLuLL BaRCeLo gaBRIeL 20/12/28

MunaR VaLLoRI JaIMe 28/01/29

CoLL SaStRe antonIa 22/02/29

FeMenIaS FeRRagut CataLIna 23/03/29

aLBa RotgeR RoSa 12/04/29

ReYneS SaMPoL Juana 12/05/29

ReYneS RotgeR PeDRo 21/07/29

FRau FaR CRIStoBaL 02/08/29

CoLoM PaYeRaS JoRge 11/11/29

BIBILonI MaIRata Juana 02/01/30

PeReZ CaLLeJaS CaRMen 23/02/30

VIDaL uSo MaRIa 11/03/30

toRRenS VaLLeS JoSe 12/03/30

LLuLL SaStRe MaRIa 22/03/30

FoRneS MunaR antonIa 08/05/30

Page 18: Festes de Sant Llorenç 2014

- 18 - Selva Festes Patronals Sant Llorenç 2014.

g

MIRaLLeS JauMe antonIa 20/09/30

toMe FuenteS gaBRIeL angeL 28/11/30

SoLeR BennaSaR MaRgaRIta 22/12/30

SaMPoL RotgeR JeRonIMa 28/12/30

aRRoM guaL RoSa 02/01/31

VIVeS VaLLoRI MaRIa 15/01/31

MaRtoReLL SantanDReu JaIMe 21/01/31

SeguI BennaSSaR antonIo 26/01/31

RIPoLL aLBa BaRtoLoMe 31/01/31

BIBILonI MaIRata PeDRona 18/02/31

HoRRaCH PuIgRoS SeBaStIana 13/03/31

MaRtoReLL SaStRe BaRtoLoMe 24/03/31

PoL PIZa MagDaLena 26/05/31

RotgeR CoLL MIgueL 03/06/31

PeReLLo CaPo Juan 30/08/31

PonS CLaDeRa LoRenZo 30/08/31

MoReLL SaStRe antonI 10/10/31

Mateu RIeRa BeRnaRDo 22/10/31

MIR VaLLoRI LLoRenÇ 06/11/31

CoLL MoReLL MaRgaRIta 06/12/31

RotgeR CaRBoneLL CataLIna 06/12/31

RaMIS SeguI BaRBaRa 20/01/32

RotgeR BennaSSaR Juana 06/02/32

D’aMato oSVaLDo 12/02/32

RotgeR ReuS PaBLo 14/03/32

SaStRe BaLLeSteR MaRgaRIta 09/04/32

VILLaLonga CoLoM antonIa 22/04/32

SaStRe CanaVeS MaRgaRIta 03/05/32

ConDaDo MaRtIneZ FeRnanDo 19/05/32

MoRRo aLBeRtI Juan 20/09/32

SoLeR BennaSSaR Mateo 08/10/32

gonZaLeZ VaQueR ManoLo 03/12/32

LLuLL SoLIVeLLaS CataLIna 15/01/33

CoLL MoRRo LoRenZo PaBLo 25/01/33

FeRReR FeRRa RaFaeL 10/04/33

SaStRe FeMenIaS MagDaLena 24/04/33

SeguI CoLL CataLIna 22/05/33

RotgeR SaMPoL JeRonIMa 31/05/33

FeMenIaS MoRRo Juana 22/06/33

RaYo MoRRo antonIa 22/07/33

FaBRegat SILVeStRe ConSueLo 14/08/33

FaBRegat SILVeStRe LuISa FeRnanDa 14/08/33

RIPoLL VaLLCaneRaS MaRIa 28/08/33

VaLLoRI MoRRo ana 27/09/33

MoReLL CoLL antonIo 29/09/33

FRau FaR FRanCISCa 09/10/33

MILLS JoHn MaSon 14/10/33

LLoMPaRt CoLoM FRanCISCa 15/11/33

BaLLeSteR FeRRagut Juana 28/12/33

LLoMPaRt MoRRo MaRIa PauLa 25/01/34

VILLaLonga CoLoM MaRgaRIta 17/02/34

SaStRe BaLLeSteR JaIMe 02/03/34

MoRanta VIVeS CataLIna 13/04/34

PaLMeR MuLet JaIMe 15/04/34

RotgeR BennaSaR antonIa 18/06/34

BaSSa VaLLoRI Joan 26/06/34

BIBILonI MaIRata MaRgaRIta 04/07/34

oLIVeR MoRRo JaIMe 06/07/34

SoLeR BennaSaR SIMon 24/08/34

CoLL MoReLL MIQueL 01/09/34

LLuLL SoLIVeLLaS JaIMe 09/10/34

PeReLLo CoLoM MIgueL 01/11/34

ReuS PaLou ana 05/11/34

BRunet RuICH MaRgaRIta 06/11/34

HOMENATGE a la Gent Gran de Selva 2014L’Ajuntament homenatja als majors del poble

Page 19: Festes de Sant Llorenç 2014

HO

ME

NA

TG

E a

la

Gen

t G

ran

de

Selv

a -

Ag

ost

201

3g

g

Page 20: Festes de Sant Llorenç 2014