Frejaneren 1 2015

44
Frejaneren Forår 2015 Serie 6 blev til serie 5 og... Jyllandsserien blev vekslet til Danmarksserien hos drengene... - og Serie 1 blev til Jyllandserien hos pigerne

description

 

Transcript of Frejaneren 1 2015

Page 1: Frejaneren 1 2015

FrejanerenForår 2015

Serie 6 blev til serie 5 og...

Jyllandsserien blev vekslet til Danmarksserien hos drengene...

- og Serie 1 blev til Jyllandserien hos pigerne

Page 2: Frejaneren 1 2015

Som en gammel og for medierne uin-teressant idrætsforening, synes jegdet er passende at fremhæver, at detfaktisk går rigtig godt i Aalborg Freja.

• Stort fremmøde til både seniorstanderhejsningen og børne-standerhejsningen.

• Super nystartet Kvinde oldies arrangement ”Tarteletten”.

• Endnu et super mande oldies arrangement ”Gule ærter”.

• Vi har netop overstået en Aalborg City Cup, som igen måbetegnes som en succes.

• Vi er i skrevne øjeblik i plan-lægningsfasen med Aalborg kommune og SIFA omkring Ungdomslegene 2015, hvor vi står for fodboldturneringen ogbespisningen af samtlige deltagere.

• Vi er rykket op Danmarksserienmed vores 1. herrehold.

• Vi er oprykker til jyllandserien med vores 2. kvindehold.

• Og så skriver U15s 2. hold Frejas historie ved som det første 2. hold at rykke op i mesterrækken. Flot.

• Og så er der netop indløbet nyheden om, at Freja har mod-taget national træningskom-pensation for Lukas og Oliver Augustus Sparre Klitten som har skrevet kontrakt med AaB..

Herudover ligger der masser af succes-historier i alle afdelingerne som bareikke har nået bestyrelsen og migendnu.

I sandheden et forår som, i vores egenoptik er en stor succes. Desværreukendt for omverdenen da vi pt. harikke mediernes opmærksomhed.

Men alle succes’erne kræver arbejdeog engagement.Vores sociale arrangementer ”Tartelet-ten” og ”Gule ærter” er et resultat afældre engagerede medlemmers lysttil at skabe sociale sammenkomstermed et socialt og økonomisk overskudtil klubben. Rigtig prisværdigt at vi erbegunstiget med et sådant engage-ment.City Cuppen kræver stor planlægningog mobilisering af mange frivillige. Nu har vi gjort det i mange år, hvorforflere forhold mere eller mindre er løstpå forhånd, men skærpede krav fra - samarbejspartnere,

Eurosportring omkring selve afholdelsen og aktiviteter,

- kommunen omkring byggetilladelse til teltet,

- brandberedskab omkring skoleovernatningerne og

- de veterinære myndigheder omkring fødevarehåndteringen i boder og bespisningsteltet.

Nu har ingen af disse forhold nogen-sinde været et problem, hvorfor detheller ikke er et problem at opnåomtalte tilladelser og godkendelser,men det er meget tids- og ressource-krævende, hvilket alt andet ligebelaster den frivillige organisationyderligere.Men alle disse udfordringer til trodsløste FREJA endnu en gang årets cupmed bravour, og der er tanket op påselvtilliden, det sociale sammenholdog bankkontoen.En kæmpetak til alle som har hjulpetpå alle niveauer.

Til alle nye medlemmer og forældre,nuværende medlemmer og forældreog for den sags skyld også tidligeremedlemmer, kan jeg kun opfordre til,at I skal gøre jer selv den tjeneste atprøve at tage del i Aalborg City Cup.Det kunne være en vagt i en bod ellerspiseteltet, det kunne være i plan-lægningen eller som dommer. Eller noget helt andet.I vil opleve hvilket sammenhold dereksisterer, I vil møde nye og spæn-dende mennesker, hvoraf jeg ved medbestemthed, at I vil knytte nye venner,bekendte, netværk. Tro mig, jeg ved det. Jeg har selv op-levet det igennem al min tid i FREJA.

Allerede i slutningen af juli og startenaf august skal FREJAs organisatoriskeevner og FREJAs frivillighed igen ståsin prøve. Her har kommunen og SIFAanmodet os, på grund af vores evnerog erfaringer fra City Cuppen, at værebehjælpelig med afviklingen og spe-cielt bespisningen af alle deltagernetil Ungdomslegene 2015. Selve fodboldturneringen bliver langtfra niveauet (størrelsesmæssigt) til citycuppen, idet der ”kun” er ca. 1.300deltagere og ledere som er fordelt på17 sportsgrene. På nuværende tids-punkt bliver fodboldturneringen kunmed ca. omkring 175 deltagere. Den store øvelse, til hvilken din frivil-lighjælp er ønsket, er bespisningen ogcafeterievagter.Vi stiller gerne vores anlæg, evner ogerfaring til rådighed for kommune ogSIFA med hvem vi meget gerne samar-bejder. Og hvem ved, måske der ogsåtjenes en skilling til klubben såledesvores fantastiske faciliteter kan ved-ligeholdes og evt. udvides.

Apropos SIFA har der som bekendtverseret en sag hvor skat via nogle nyebekendtgørelser reelt vil lukke forSIFAs indtjeningsgrundlag via TV-

2

SOMMER2015

Jan Daucke, hovedformand

Page 3: Frejaneren 1 2015

Bingo og dermed den fabelagtigehjælp SIFA er for sine ca. 200 med-lemsforeninger. Jeg synes selvfølgelig, og det er derblevet gjort opmærksom på i de rele-vante fora, at det er dybt beklageligtat man i Danmark på topniveaulukker sådanne små og lokale tiltagsom løser store samfundsmæssigeopgaver. Netop dette synes også atvære gået op for alle lokale politikeresom jo nærmest har stået i kø for atbakke op om SIFA.Jeg vil gerne her berolige evt. nervøseFREJAmedlemmer. Forsvinder SIFAsindtjeningsgrundlag og dermed SIFAsmulighed for at støtte lokalsporten vildet ikke være livstruende for FREJAsoverlevelse. Vi modtager støtte fraSIFA, men vi er så stor en klub, at vi vilkunne overleve uden, dog med vissetilretninger.Jeg har derimod den største frygt fornogle af de andre sportsgrene iAalborg. Sportsgrene som er markant”tyndere” end fodbold, med færremedlemmer og som har væsentligmindre forbund. Her er der klubbersom er truet på livet, hvis SIFA plud-selig ikke kan støtte med eksempelvishjælp til transport.

Med en herreseniorafdeling på 7 stk.11-mandshold og en kvindesenior-afdeling på 3 stk. 11-mandshold stillesder store krav til at kunne stille holdhele tiden. Mange er jo studerende,og er ikke disponible hver weekendpga. af fritidsjob eller besøg hjemmehos mor og far. I ungdoms- og børneafdelingerne erder også voldsomt mange medlem-mer. Små 1.000 medlemmer bestårAalborg Freja af.Det stiller helt naturligt ekstreme kravtil omklædnings- og baneforhold.FREJA er faktisk den klub i Aalborgsom har mindst baneplads pr. medlemi Aalborg. Det synes jeg godt man kanmærke. Jeg ved kommunen er be-kendt med det forhold, og jeg håberde vil arbejde lidt hurtigere for atafhjælpe situationen. Vores inspektørhar i hvert fald taget den store logi-stikuddannelse på den hårde måde.Den ugentlige omklædnings- og ba-nefordelingskabale er ikke for sartesjæle.

Som FREJAmedlem kan du godt værestolt. Vi har en god organisation somkan håndtere rigtig mange og rigtigsvære opgaver, vi har et rigtig godtsocialt sammenhold - som altid kangøres bedre eller forfines, vi opnårrigtig fine sportslige resultater på alleniveauer, og vi har en økonomi somgør os uafhængige.Desværre bedrøver det mig, somaldrende medlem, at flere og fleregamle medlemmer og venner stopper

med fodbolden og tilstedeværelsen iFREJA. Nogle bliver skadet, andrefinder andre interesser. Så’en kan detjo gå, men jeg synes det er lidt ulykke-ligt. Jeg savner mange af disse finegamle medspillere og kammerater.Jeg genser nogle af dem til Gule Ærter– heldigvis – men hvor ville jeg ønskede brugte lidt tid i den klub, som hargivet dem så meget. De har indsigten til at bidrage til enfortsat udvikling af FREJA. I er megetvelkomne og særdeles ønsket.

Heldigvis kommer der hele tide nyemedlemmer og nye forældre. Og det hænder faktisk tit, at det givernye og blivende ærke-Frejanere medhjertet på det rette sted. Tak for det.

Rigtig god sommer og efterår.

3

Du ved, at vi sælger 7 ud af 10 villaer over 4 mill.*

Ved du også, at vi sælger mere end hver 4. villa i 9000 Aalborg?**

*Kilde: E-nettet.dk: Solgte villaer i Hasseris over 4 mill. fra juni 2013- juni 2014** Kilde: Boligsiden.dk: Vore 2 afdelinger sælger i alt 27 % af solgte villaer i hele 9000 de seneste måneder (uddrag) - 9.juli 2014

13.13

Sponsorer:

Page 4: Frejaneren 1 2015

Jy llands største herresenior-afdelingVi blev i løbet af februar måned kon-taktet af DBU Jylland, der gerne villelave en historie omkring størrelsen afklubbens herreseniorafdeling. Dette fordi de havde regnet sig fremtil, at Aalborg Freja med et medlems-tal på 154 på daværende tidspunkthavde Jyllands største herresenior-afdeling. Det blev en meget positivfremstilling af klubbens herresenior-afdeling, og vi var ganske tilfredsemed både videoindslaget på DBUshjemmeside og ligeledes artiklen imagasinet ”Jysk Fodbold.”

Opfølgning på strukturændringOverordnet set er vi stadig i en procesi forhold til at implementere denændrede struktur i afdelingen. Dertegner sig et efterhånden et klartbillede, der viser at ændringerne førstog fremmest har haft betydningomkring 1. og. 2. holdstrupperne.Det overordnede mål med struk-turændringen var at optimere for-holdene omkring 1. holdstruppen.

På den måde vil denne trup værebedre rustet til at kunne indfri densportslige målsætning om, at klubbenskal have 1. holdet repræsenteret iDanmarksserien på permanent basis. Alt i alt har det vist sig, at klubben vari stand til at tage det første skridt iforhold til at indfri målsætningen, da1. holdet på fornem vis sikrede sigoprykning til netop Danmarksserien. I kølvandet herpå skal vi i begyn-delsen af efteråret have sat fokus på,hvad der fremadrettet skal til, for atindfri den kommende fase af målsæt-ningen. Noget det skal afstemmesimellem truppens spillere, trænere ogklubbens hovedbestyrelse.Generelt har vi oplevet at træningsin-tensiteten og det spillemæssigeniveau er blevet markant højere i 1.holdstruppen efter ændringen. En af de væsentligste årsager til dette,vil jeg ubetinget tilskrive det faktum,at truppen nu består af færre spillereend tidligere. I den forbindelse har viudvidet antallet af spillere i detteforår fra 20 til 22, og det har vist sig,at det aktuelt er den ideelle størrelsefor denne trup. Strukturændringen har betydet, atder ikke har været så meget samarbej-de imellem spillerne i 1. - og 2. holds-truppen i de ugentlige træningspas.En ganske naturlig konsekvens, da deikke mere er indlemmet i samme trup.Heldigvis har de respektive trænereværet gode til at samarbejde omkringop - og nedrykning af spillere imellemde to hold. Da 2. holdet opnåede enbedre placering end i de seneste 2halvsæsoner med en godkendt 3.plads i deres turnering, er der umid-delbart ikke noget der tyder på, at

ændringen har påvirket dette holdnegativt.For trupperne under 1. - og 2. holdethar strukturændringen ikke haft denstore betydning. En af de væsentligsteudfordringer har for disse trupper harværet at tilpasse størrelserne af trup-perne, således at de enkelte trupperhar været selvforsynende medspillere. Dette for at gøre det muligtfor dem, at etablere en stamme afspillere omkring de respektive hold.Dette er lykkedes ganske glimrende,da holdenes trænere har været godetil at samarbejde med hinanden.C- truppen, der traditionelt består afde lavest rangerende hold i klubben,oplevede en stor medlemstilgang ibegyndelsen af sæsonen. Dette betød, at vi valgte at efter-tilmelde endnu et hold fra denne truptil at deltage i turneringssammen-hæng. Det har vist sig at denne beslut-ning har holdt vand, og derfor vilklubben også være repræsenteretmed hele 7 herreseniorhold i denkommende efterårssæson. I øvrigtdejligt igen at kunne konstatere, attrænerne endnu engang har formåetat forene de sociale og fodboldmæs-sige elementer i denne trup.

SamarbejdskulturVi har i afdelingen lavet en opfølg-ning på endnu et vigtigt forhold,nemlig at lave et fundament omkringsamarbejdskulturen, så den kommertil at hvile på dialog og positiv kom-munikation. I den henseende har vitaget nogle ganske store skridt, datrænerne generelt har haft et godtsamarbejde. På den måde har deværet godt til at følge den udstuknelinje, hvilket har været til stor gavn forklubben og spillerne. En anden vigtigfaktor i den henseende har været, attrænerne har formået at have fokuspå det hold, de har haft det primæreansvar for, samtidig med at de harhaft forståelse for det brede perspek-tiv i afdelingen.

Ansvarlighed omkring boldeKlubben har i ganske mange år haft etspecielt fokus på antallet af mistedebolde. Således har det også været ettema i herreseniorafdelingen, og der-for er det en stor fornøjelse for mig atkonstatere, at dette forhold har væretmeget positivt i indeværende forårs-sæson. Afdelingen har kun mistet 4bolde i perioden, og dette vidneromkring en stor ansvarlighed blandtbåde trænerne og spillere i afdelin-gen. Målet er naturligvis at vi over-hovedet ikke mister bolde, men sam-menlignet med tidligere sæsoner erdet særdeles godt gået. Når dette er

Beretning for herresenior forår 2015

Tegnerne ∙ Østre Allé 6 ∙ 9530 Støvring ∙ 98 12 10 12 ∙ [email protected] ∙ www.tegnerne.dk

LOGODESIGN +++ WEB-DESIGNEMBALLAGE-DESIGNTRYKSAGS- OG ANNONCEPRODUKTIONILLUSTRATIONER AF ALLE SLAGSERHVERVSPORTRÆTTER +++ PRODUKTFOTOS

4

Page 5: Frejaneren 1 2015

5

Page 6: Frejaneren 1 2015

6

sagt, er det jo selvsagt vigtigt, at vifremadrettet følger op på den godeudvikling.

Jy llandsserienEn særdeles succesfuld forårssæsonfor klubbens flagskib blev fuldbyrdetmed sejren over Hornbæk i sæsonenssidste kamp. Sejren blev hermed denkulmination på sæsonen, som mangehavde forventet og håbet på, og denbetød oprykning til Danmarksserien.Dermed indfriede 1. holdstruppenden entydige sportslige målsætning,der var fastsat inden sæsonstarten.Oprykningen kom ikke i hus uden attrænerstaben og spillerne mødte endel udfordringer undervejs. Den største udfordring af dem alle varen sæsonstart langt under det for-ventede, dette både på det spille - ogpointmæssige plan. Derfor havdeholdet i særdeles mange kamperyggen mod muren, og der var sim-pelthen ikke råd til at sætte point til,hvis målsætningen skulle realiseres.Derfor er det intet mindre endimponerende, at holdet fra kampnummer 6 forløste en vindermenta-litet, som holdt resten af forårssæso-nen. Truppen er netop gået på envelfortjent sommerferie inden dethårde arbejde henimod en udfor-drende og krævende sæson iDanmarksserien.Den sidste betydende kamp spilledeholdet imod Lindholm I. F. i pokal-turneringen. En god og solid præsta-tion i denne kamp resulterede i ensejr, og dermed er Aalborg Frejastadig med i denne turnering, nårnæste runde spilles umiddelbart eftersommerferien.Alt i alt har det været en halvsæson,hvor det særdeles kompetente træ-nerteam og spillerne i fællesskab harindfriet den sportslige målsætning.Ganske godt gået.

Serie 2Klubbens 2. hold fik den værst tænke-lige start på forårssæsonen, da de toførste kampe endte med nederlag.Derfor var det en smule op af bakkeinden holdets 3. kamp, som skullespilles mod Sulsted I. F., som på da-værende tidspunkt havde maksimum-point. Denne kamp blev imidlertid et

vendepunkt for holdet, som vandtkampen ret overbevisende med 3 - 0.Herefter spillede holdet mange godeog seværdige kampe, der resulterede iså god en pointhøst, at de var med ikampen om oprykning helt hen til 3.sidste spillerunde. En seriøs og målret-tet indsats af træneren og spillernebetød, at den godkendte halvsæsonresulterede i en 3. plads.

Serie 3.1Dette hold har generelt haft en stabilog godkendt sæson. Holdet kom hur-tigt ud af starthullerne, og har igen-nem hele sæsonen været iblandt dehold, der har kandideret til den enligeoprykningsplads. Trænernes og spil-lernes ihærdige og seriøse tilgang tilspillet, resulterede i en flot 2. pladsmed samme pointantal som Støvring I.F., der kun rykkede op fordi, de varbedre i de indbyrdes spillede kampemod Aalborg Freja. Det bliver spæn-dende at se, om holdet kan tage detsidste skridt op af stigen i den kom-mende efterårssæson, og dermedsikre sig oprykning til serie 2.

Serie 3.2Med et avancement til denne rækkeinden sæsonstarten var den sportsligemålsætning ubetinget at sikre holdetendnu en sæson på dette niveau. Enspillemæssig god indledning på sæso-nen resulterede imidlertid i en beske-den pointhøst, og dette betød, at dervar et stort efterslæb at indhente i desenere kampe. Det lykkedes ikke atopnå de nødvendige point til endnuen sæson i rækken, men alt i alt havdeholdet stor ære i mange af de jævn-byrdige kampe. Det er naturligvis ikketilfredsstillende at rykke ned, men vimå også konstatere, at holdet varkommet i en svær pulje, hvor mangeaf klubberne var repræsenteret medderes 1. hold. Holdets træner ogspillerne har under alle omstæn-digheder lagt et seriøst arbejde fordagen, så på den del har sæsonenværet godkendt.

Serie 5Aktørerne omkring dette hold havdeinden sæsonstarten ganske store for-ventninger til den netop afsluttedeforårssæson. En kompetent trup

bestående af spillere, der har detprimære fokus på det sociale område,men som også har ambitioner på detspillemæssige felt. Holdet har igen-nem hele sæsonen været placeret itoppen af kredsen, og bejlede indtilallersidste spillerunde til den opryk-ningsgivende 1. plads. Det lykkedesimidlertid ikke at indløse den efter-tragtede oprykningsbillet til serie 4,men en 2. plads betyder, at holdethelt igennem har haft en godkendtsæson.

Serie 6.1.Dette hold formåede igennem helesæsonen at holde sig til i toppen afrækken, selvom det ikke blev til enprangende start. Svenstrup/Godthåbvandt derimod deres første 6 kampeog havde derfor i den grad kurs modserie 5. Imidlertid bevirkede pointtab ide efterfølgende kampe for dem, atAalborg Freja kunne spille sig defini-tivt ind i oprykningskampen inden desidste og afgørende spillerunder.Holdet gjorde på fornem vis rent bordi sæsonens sidste 6 kampe, der her-med resulterede i 18 point. Alt i alt varden samlede pointhøst nok til at hol-det sluttede på en imponerende 1.plads, og dermed indløste de en billettil at spille i serie 5 i den kommendeefterårssæson. Efter en særdeles god-kendt forårssæson, bliver det spæn-dende at følge holdet i den kom-mende efterårssæson.

Serie 6.2Dette hold blev som før beskreveteftertilmeldt på baggrund af en stormedlemstilgang i C - truppen indensæsonstarten. Resultatmæssigt harholdet haft en blandet sæson, og detresulterede i en plads i midten afrækken. Dette må betragtes somværende godkendt. Holdet har værettrænet af C- truppens hovedtrænere,nemlig Mikkel Kristensen og PeterGrillo. Som holdansvarlige i for-bindelse med afvikling af turne-ringskampe har Patrick Skoda ogMikkel Petersen stået i spidsen fordette hold. Min forhåbning for holdeter fremadrettet, at aktørerne kanforbedre dette forårs placering.

Bjarne Pedersen Formand for herreseniorafdelingen

Page 7: Frejaneren 1 2015

Jaaaaa sku, v i gjorde det. Vores målsætning var en oprykning tilDS og den holdt hjem. Der var ellers ikke mange der kunnese at vi ville ende i top 2 efter deførste 5 runder hvor vi stod med sølle5 point. Men med hårdt arbejde og enbred trup som blev ved med at klø påtil træning og ikke mindst tro modvores spilkoncept sluttede vi rigtiggodt af. Det blev til 7 sejre og 2uafgjorte i de sidste 9 kampe. 12 kampe i træk uden nederlag.IMPONERENDE DRENGE.Vi har vist høj moral og blevet vedmed at tro på at vi kunne vende tin-gende også selvom vi kom bagud. Vi er i 6 opgør kommet

bagud og har vendt det på fornemstevis. Spillerne kan jeg kun rose fordette forår. Vi har døjet med mangeskader hver weekend, men som sagtså viste vores bredde gang på gang, atvi løfter i flok. Og da vi så endelig selvkunne afgøre tingene med 3 rundertilbage viste spillerne, at vi også hermestrede nerverne ved at vinde denødvendige kampe til slut. Så der varstor lettelse da der blev fløjtet afhjemme 14. juni mod Hornbæk.Armene blev løftet og jublen brød løs.STORT TILLYKKE TIL OS ALLE SAM-MEN. Og til jer i klubben som lavermange ting uden for stregerne for os.

Prikken over i’et var så pokalkampenhjemme mod Lindholm, hvor vi vandt4-2. Vi var enige om at vi ville brugekampen ”for at måle os” med DS, ogdet viste sig, at vi godt kan være medpå det niveau. Så nu holder vi en vel-fortjent ferie og begynder så småt atse frem til nye og spændende udfor-dringer i efteråret. Tusind tak for støtten på lægterne... - det er en fornøjelse at mærke jeresopbakning.

God Sommer til alle.Mvh Jan Werther LarsenFjerrits lev.

Bageste række fra venstre: Lasse Daucke, holdleder Søren Nielsen, cheftræner Jan Werther, Magnus Andersen, Mikkel Rømer, LasseSøgaard, Anders Verwohlt, Thomas Justesen, Mathias Mygind, Chris Jensen, målmandstræner Nikolaj Nielsen, fysioterapeut LarsArendrup, Martin Aagaard og Nichlas Svendsen. Forreste række fra venstre: Christian Pedersen, Daniel Gravesen, Nikolaj Bøhne, SimonGasberg, Thomas Otkjær, Søren Hansen og Frederik Holt

Jyllandsserien herrer

7

Page 8: Frejaneren 1 2015

8

Forårssæsonen startede lørdag den31. januar med standerhejsning ogefterfølgende var der traditionen trosuppe.I løbet af de første to ugers træning,kom der rigtig mange nye spillere tilklubben. Spillere som alle havdeforhåbninger om, at komme i betragt-ning til klubbens to bedste senior-hold. Dette, sammenholdt med noglerigtig gode betingelser på kunstgræs-banen, samt en mild vinter, gjorde, atdet var med store forventninger, vistartede træningskampene sidst i fe-bruar.Resultaterne og niveauet i træ-ningskampene var af svingende ka-rakter, da der var mange nye spillereog konstellationer, der skulle prøvesaf. Efterhånden som turneringen

nærmede sig, var der dog flere af denye spillere, som af forskellige årsagervar stoppet igen. I ”generalprøven”inden turneringsstart spillede vi enrigtig god kamp og vandt fortjentover AaB´s serie 1 hold.Derfor var det med stor optimisme, atvi startede forårssæsonen hjemmemod Aabybro. Det blev imidlertid lidtaf en mareridtskamp, hvor vi fik 2stamspillere alvorligt skadet og tabtemed 0-2.I den næste kamp skulle vi mødeoprykkerne fra Aalborg KFUM i enkamp, hvor vi var ramt af sygdom ogafbud i forbindelse med påsken.Kampen blev en tæt affære, hvor vibl.a. ramte træværket flere gange.Stik imod spil og chancer scoredeKFUM på en omstilling midt i 2. halv-

leg. Da det ikke lykkedes os at score,havde vi fået den værst tænkeligestart på turneringen med to nederlag.

Herefter kom vi ind i en fantastisk godperiode, hvor vi spillede rigtig godfodbold og fik omsat det pæne spil ogchancerne til mål. Det resulterede i 17point i de næste 7 kampe.Med den nye status af tophold var detmed masser af optimisme, at vi somnummer 2 skulle møde rækkens duksfra Sulsted. Vi var tvunget til at vinde,hvis vi skulle holde liv i det spirendeoprykningshåb. Kampen startederigtig godt og vi førte fortjent 1-0 vedpausen. Sulsted var imidlertid som for-vandlede, da de kom ud til 2. halvleg.Derfor scorede de 3 mål i løbet af detførste kvarter. Hermed tabte vi bådekampen og muligheden for opryk-ning.

Resultatsmæssigt var højdepunkternei foråret 3-0 sejeren mod oprykkernefra Sulsted og den flotte 8-1 sejr overSolsiden.Alt i alt har det været et godkendtforår, som har resulteret i en 3. plads

Steffen Agerbo

Øverst fra venstre: Nicolai Sams, Mads Hedelund, Jonas Nielsen, Troels Nielsen, Magnus Ødemark, Lasse Bøgh, Tobias Kofod og TrænerSteffen Agerbo. Nederst fra venstre: Morten Jørgensen, Lars Arendrup, Søren Møller, Viktor Ellefsen og Philip Behrensdorff.

Serie 2 herrer

Page 9: Frejaneren 1 2015

Efter en velfortjent juleferie, skulleTorben og jeg nu træne Frejas 3. hold,så vi var en lille smule spændt på, omvores spilkoncept kunne bruges i serie3.Vi gik fra en klassisk 4-4-2 til 4-1-4-1,det kan måske på papiret se lidtdefensiv ud, men skal vi lige nævne, atdet er det absolut ikke (se nedenfor)Træningskampene gik ok, dog tabtevi 0-4 i den første kamp mod'semiproffere' fra RKG, de senereoprykker fra den anden Aalborg-pulje, hvor det er ikke er resultatetder er vigtigt, men sammenspillet. deter også disse kampe man skal se denye spillere an og hvor de 'gamle'kommer til at stå lidt i skyggen.2. april blev sæsonen så skudt igang,alle ved hvor vigtigt det er, at man fårpoint i den kamp, det lykkedes også,dog med en smal 2-1 sejr over LKB,hvor vi skulle kæmpe noget for det.I de næste kampe skulle så byggevidere, i takt med spillet skulle blivebedre, den næste var hjemme modBælum, den vandt vi 5-0, men der blevbrændt mange chancer, hvilket fik JanDaucke til at true med at, han villegenoptage seniorkarrieren, det hjalpda han gik, der scorede vi, til 1-0, såtroede vi, at nu var vi rigtigt i gang,man ak. I Vaarst spillede vi 3-3, vi førte1-3 da der manglede 10 min. og da vivar i 2 min. overtid, scorede Vaarst til3-3, hvilket blev et meget dyrt point-tab.I de næste kamp kunne man godt se,at Vaarst kamp stadig 'sad' i spillerne,specielt de to kampe mod Gug ogStøvring, hvor vi laver noget rigtigedumme fejl og ikke score på dechancer vi får, hvilket også bliver

udslagsgivende mod Støvring, som vitaber 3-1Så skulle vi til at tage os sammen, forder var ikke råd til ret mange flerefejl, hvis vi ville med i toppen. Det varlige det 'wake-up call', vi havde brugfor, godt nok spiller vi 0-0 mod LKB,men i lokalopgøret mod VB, viste vi atvi hørte med i toppen, den vinder vi 3-2, efter vi havde smidt en 2-0 føringpå 7 min. lige efter pausen.De 3 næste kampe vinder vi med enmålscore på 13-3, så var der ellers lagtop til Støvring skulle komme på besøgi den alt afgørende 'vind ellerforsvind' på Freja, MEN desværre forvi kun 1-1, hvilket var nok for Støvringtil oprykning til serie 2:(Så kunne man jo godt frygte lidt, atspillere nu gik på sommerferie og villevære ligeglade med de sidst 2 kampe,så ikke ville betyde noget i den samletstilling, uanset ville vi kun blive 2'er,men spillerne viste rigtig god moralog vandt også disse, dog kunne densidste kamp godt minde lidt om ensommer kamp, som blev vundet 3-4 iAls.Alt ialt en super sæson, med godt fod-bold, højt humør, gejst og moral ogen par pilsner på terrassen :)Nyd ferien og sommeren, den ervelfortjent :)En tak skal også lyde til Steffen,Maasse, Torben og Jens for godtsamarbejde og de U19 spillere vimåtte låne da det gjaldt, vi ser frem tilefter sommerferien hvor I er blevetseniorerTak til Jesper 'GYGY' Stoltze ogKristoffer 'Tyrker' Staun for de socialeindslag (genvalg)Held & Lykke til dem, som vi ikke kom-

mer til at se efter ferienStort tillykke til Jan W, Chris, Nicolai,Sus og 1. Herre og Finn, Amdi og 2.Damer med den flottet oprykning

Lidt statistik:Der er brugt ialt 35 spillere i 14kampe.Der blev scoret 40 mål for og 19 imodTopscorer i foråret: Sofus Rommer-dahl: 7 målForårets spiller: Magnus ØdemarkForårets bisse: Niels Møller

Mvh Knudsen

Foråret Serie 3.2Med udskiftning på trænerposten ogen oprykning til serie 3, så detallerede i starten ud til at blive ensvær sæson for det nye serie 3 hold.Jan Knudsen og Torben Nymark varblevet forfremmet til 3. holdstrænere,og havde nok også haft en lille fingermed i spillet om, at jeg skulle overtage4. holdet efter dem. Men ikke desto mindre stod jeg klar tilen ny sæson som uprøvet træner foren flok gutter på min egen alder.Hele vintertræningen trænede de totrupper sammen (de to serie 3 hold),og der var rigtig mange hele vinterpe-rioden, plus at der var en del nyeansigter, men også en del gamle atspore imellem.Træningskampene gik også ok, vivandt et par stykker, men vi tabteogså nogen, som ligeså godt kunnehave været endt ud til vores fordel.Men med et nyt hold kunne jeg somtræner ikke forlange mere, da manførst skulle lære hinanden at kende.Første turneringskamp mod Løgstørvar på græs, som vi ikke havde været

9

Bagerst fra venstre:Torben Nymark, Andreas Corfitz, Frederik Andersen, Jacob Smed, Magnus Ødemark, Morten Amdi, Jeppe Fredborg,Tinus Pedersen, Niles Møller og Jan Knudsen. Forest fra venstre: Sofus Rommerdahl, Jan Lund, Niklas Bramsen, Ronni Bødker, KristofferStaun, Daniel Hürdum og Lars Arendrup

Serie 3.1 herrer

Page 10: Frejaneren 1 2015

Serie 3.2 herrerBagest f. v.: Mads Madsen (Kaptajn), Jonathan Groth, Mads Jensen, Casper Steglich, Tobias Severinsen, Magnus Henriksen, Casper Olsen,Kasper Schmidt. Forrest f. v.: Michael Larsen, Simon Lyhne, Martin Kjærgaard Pedersen (Træner), Andreas Gern, Sharif Saloni.

Serie 5 herrerØverst til venstre: Peter Grillo - Nikolaj Lund Jensen - André Bondo Biilmann - Brian Kjær Andersen (captain) - Thomas Seerup - DanielSteffensen - Casper Lajgaard - Mikkel Lundtoft Kristensen. Nederst til venstre: Mikkel Højvang - Nima Mouritzen - Søren Platz - TheisScherwin - Jacob Mignon - Christian Fuglsang - Lars Ferré

10

på siden sidste år, så man skulle ligevænne sig til at bolden ikke reageredesom på kunstgræs, som vi havdeværet vandt til at spille på hele vin-teren. Vi endte med at tabe 3-2, sommåske ikke var et helt fair resultat. De næste to endte uafgjort mod hen-holdsvis Chang ude og Skalborg ude. I disse kampe var vi bagud 3-0 i Changog 2-0 i Skalborg, så jeg må sige, atholdet bestemt ikke manglede figh-terånd, og det må jeg give holdetkredit for. Det var først i 8. spil-lerunde, hvor man så første serie 3 sejrude mod Løgstør, og jeg må sige, atdet var fuldt fortjent. Selvom det så svært ud, havde holdet

stadig troen på, at man kunne bliveoppe i serie 3. De sidste 6 kampe fikholdet kun 2 point, og må desværrened og runde i serie 4 efter sommer.Selvom det flotte spil til tider harværet at finde, må jeg desværre noksige, at alt for megen rotation i trup-pen grundet skader og afbud betyder,at man i denne omgang må ned atvende i serie 4. Til slut vil jeg sige tak for en godsæson, på trods af nedrykning. Selvfølgelig også et stort tillykke til 1.holdet herre, og 2. holdet damer, derrykkede op.

Martin Kjærgaard Pedersen

C-truppenInden den officielle opstart, måttetrænerteamet for C-truppen (MikkelLundtoft og Peter Grillo red.) erk-ende, at man havde mange spillere atvælge imellem, og 2 hold nok ikkekunne opfylde alles ønske om at spillekampe.En hurtig optælling har vist, at C-trup-pen råder over ca. 60 spillere, som alleer meldt ind i klubben, og kan spillekampe.Trænerne søgte derfor omtilladelse til at få et 3. hold med, etsåkaldt serie 6.2-hold. Et ønske der blev imødekommet afklubben.

Page 11: Frejaneren 1 2015

C-truppen kunne derfor, for førstegang i klubbens historie, stille med 3hold. Om det skyldes de to træneres moti-verende tilgang til træningen, ellerdet skyldes at Freja generelt er en po-pulær klub, lader vi være usagt.Ansvaret for serie 6.1 og serie 6.2, blevuddelegeret til henholdsvis Jan Fisker(6.1) og Mikkel Petersen og PatrickSkoda (ja, det hedder han ? red.) (6.2).Hvorom alting er, så startede sæsonenlidt blandet for de 3 hold.

Serie 6.1 startede godt, med 2 sejre ogen uafgjort. Derefter var der lidt

slinger i valsen, men serie 6.1, endtemed en fantastisk slutspurt. 6 kampe og 6 sejre.Hvilket betød oprykning til serie 5.

Serie 6.2 sluttede midt i tabellen, efteren svingende sæson. Men holdet erhelt nystartet, og mange af spillernepå det hold, har aldrig spillet sammenfør, så resultatet er helt klart godk-endt.

Serie 5 spillede de første 4 kampeuafgjort, men derefter fulgte 4 sejre istreg. Det betød en direkte opryk-ningskamp mod Vestbjerg, hvor man

kunne nøjes med uafgjort, og selvsikre oprykningen i sidste kamp.Det var en intens kamp, som sluttede3-2 til Vestbjerg, og dermed havdeFreja forspildt sin chance, for at rykkeop i serie 4. Det hjalp således ikke, atman i sidste kamp lammetævedeLangholt med 8-1.

Topscorer for C-truppens serie 6-holdblev Glindvad, med lidt over 20 mål (vi stoppede med at tælle efter 15). For serie 5 blev topscoreren Andrémed 9 mål. 1 mindre end hans mål-sætning for foråret.Nu går C-truppen efteråret i møde,

Serie 6.1 herrerØverst til venstre: Christoffer Glinvad - Troels Paulsen (captain) - Morten Schøler - Alexander Jensen - Lasse Nelboe - Kenneth Ulstrup Nederst til venstre: Casper Lajgaard - Jan Fisker - Rasmus Bjørn - Nikolaj Lund Jensen - Hans Thomsen - Frederik Møller Rosendal - JonasVagtholm

Serie 6.2 herrerØverst til venstre: Stefan Gøtke - Patrick Bjørklund Skoda - Kasper Thor - Daniel Humphries - Andreas Betzer - Morten Lavrsen - JesperLaursen. Nederst til venstre: Henrik Klemme - Ibrahim Khana Ali - Gerald Abschneider - Anders Søderberg - Mikkel Christian Petersen

11

Page 12: Frejaneren 1 2015

med 2 serie 5 hold, og 1 serie 6 hold.Målsætningen er helt klart, at serie5.1 skal forsøge at gentage succesenfra foråret, og gå efter oprykningentil serie 4. Serie 5.2 skal gå efter ikke at rykkened, mens serie 6 bare skal nydespillet, og gå efter de gode resultater.

Hip hop, Freja op!Ding dang, ned med Chang!

Mikkel Kristensen og Peter Grillo- trænere for C – truppen

Young oldboysOptakten til sæsonen var igen i årkaotisk. Kun 4 hold havde tilmeldt sigOldboys A. Dette betød at de 4 hold(KFUM, VB, AaB og os) blev slået sam-men med 4 Oldboys B hold. Så vi vid-ste allerede på forhånd hvilke kampe,der var vigtige.Til denne sæson var viigen blevet forstærket. Thomas Poul-sen og Kenneth Kristensen var stop-pet i A-truppen og følte, at de varblevet voksne nok til at spille Oldboys.Samt Martin Juel, som var startet opefter et par års pause. Med resten aftruppen stort set intakt fra sidste år,var det med store forventninger, at vibegyndte sæsonen.Første kamp blev vundet 2-1 over AaBpå scoringer af Sønder og debutantenThomas Poulsen. Spillet var ikke godt,timingen manglende og kondien varikke i top. Men en sejr i premieren eraltid vigtigt. Næste kamp blev vundet2-0 over B52. Målscorere var dengamle topscorer Borcher og AndersDahl. Næste kamp blev vundet 3-0over Storvorde, hvor Frandsen kannævnes blandt målscorerne.Næste kamp var forårets højdepunkt.Kampen mod KFUM. Alle spillere varklar til kamp på nær ”klippen i

forsvaret” Kenneth Kristensen ogFrandsen, som var ude med en over-belastningsskade… Hvordan det såend er muligt med Frandsens løbe-pensum. I første halvleg spillede viklart bedste halvleg i år, men en"spændende" dommer gav KFUM ettyndt straffe og fløjtede til halvlegligesom Sønder var sendt afsted på enfriløber, så stillingen var 1-1 i pausen.Vi kommer lidt skævt ud til andenhalvleg og kommer hurtigt bagud 2-1og 3-1. Vi giver aldrig op og kommerhele tiden tilbage i kampen, mentaber desværre 5-3. Det skal nævnes,at Thomas Borcher viste sig fra sinabsolut skarpeste side og stod for alle3 scoringer. Næste kamp blev vundet3-2 over Vejgaard, som blev fulgt opmed 8-0 over Gug. Før sidste kamp var

der kun spænding om, hvem derskulle være topscorer. Rækken varvundet af KFUM, og vi var lige efter.Efter sommer ved vi ikke helt hvad dersker. Vi bliver måske slået sammenmed en anden pulje. Vi håber bare påat der kommer flere kampe. 7 kampepå en halv sæson er ikke nok, nårtræning er en by i Rusland. Nå tilbagetil sidste kamp mod St. Restrup. Sidstesæsons topscorer Borcher var med 6mål i spidsen foran Sønder (4mål) ogThomas Poulsen (3 mål). Men Borchervar skadet til kampen og frygtede fortitlen. Og det var med god grund.Thomas Poulsen snød alt og alle oglavede med 7 mål (ja, du læste rigtigt)i 16-1 sejren og Sønder lavede 3 målog sneg sig også lige forbi Borcher. Poulsen sluttede på 10 mål, Sønder på7 mål og Borcher på 6 mål. Per Hovesluttede med et hattrick og følger der-for efter med 5 mål. Anfører Bred-gaard har lavet 3 mål. Forsvaret harværet styret på fornem vis af Kenneth,Ståle og Grand old mand Kallesøe.6 sejre og et ærgerligt nederlag erfacit efter foråret. Så vi ser frem tilrevanche mod KFUM i efteråret.

Træner Dan Sørensen ogSportsdirektør (og festarrangør)

Morten Krabbe.

Young oldboys Øverst fra venstre Anders Dahl, Malthe Stougaard, Topscorer Thomas Poulsen, PerKallesøe, Thomas Bredgaard, Per Hove. Nederst fra venstre Michael Seerup, DanSørensen, Morten Krabbe, Martin Søndergaard, Kenneth Kristensen

12

ÅBNINGSTIDERALLE DAGE

8 TIL 21Postbutikkens åbningstider

Mandag til fredag 10.00-17.00Lørdag 10.00-12.00Søndag lukket

Bagerenåbner hver dagkl. 7.30

Kvickly Vestbyen · Dannebrogsgade 64 · www.kvickly.dk

Page 13: Frejaneren 1 2015

Super VeteranerMed baggrund i efterårets kampe2014 med manglende bemanding tilholdet, var det det tvivlsomt, om vi idet hele taget kunne stille hold i år.Derfor skrev jeg ud til samtlige spil-lere, som på papiret var til rådighed itruppen, om de kunne stille deres tal-ent til disposition for sæsonenskampe.Tilbagemeldingerne var overvejendepositive og med dispensation til be-nyttelse af et par yngre spillere, skulledet være muligt at gennemføre sæso-nen.Efter den hårde vintertræning påvores dejlige kunstgræsbane startedesæsonen. Det blev i starten til mangegode sejre og på et tidspunkt lå vi somnr. 1 i puljen efter en strålende sejrover topholdet Vejgård.Så begyndte skaderne at indfinde sigog enkelte spillere meldte fra.Samtidig fik Dyrlægen tilbud om atspille på et yngre hold og fik skader,da han naturligt nok slet ikke kunnevære med på det niveau.Derfor har det i de sidste kampe væretsvært at stille hold, hvilket også med-førte, at bundniveauet blev nået med2 store nederlag til NUBI og KFUM.Men glædeligt at den sidste kampmod B52 blev vundet i overbevisendestil.Så foråret har været en blandetomgang med op- og nedtur og meden placering under midten.Når vi ser på resultattavlen er der håbforude! Det er ikke mange point somdeler holdene, så der er forsat godechancer for at nå til tops i puljen iefteråret.Derfor er det nødvendigt at spillerne Isommerpausen arbejder med forbed-ringer på det fysiske plan, hvorselvtræning er en vigtig faktor. For nogle spillere, kan det også anbe-fales, at arbejde med det mentaleniveau. En festlig afslutning på forårssæsonenblev det også til, da Henning og Lialagde hus og drikkevarer til en hyg-gelig aften med efterfølgende bowling og besøg ude i nattelivet. En stor tak til dem!

God sommerManager Tom Nielsen

Bagest fra venstre: Jørn 34, JanFrederiksen, Jørn Bach, Jan Petersen,Henning Gade, Jørgen Christensen, BrianMelvyn, Mogens Ryberg og NielsKjærsgaard.Øvrige som har spillet på holdet: BørgeHasselgren, Ebbe Dalsgaard, HenrikBastholm, Jørgen Boserup, Kaj Jørgensen,Jørgen Pyndt, Peter Sæderup, Jens ErikHoff.Theis Scherwin, Kim Johansen, AndreasStrandfelt og Jan FiskerBilledet er som de fleste angribere påholdet...desværre temmelig uskarpt!

13

Vi har oprettet et fodbold-skades-team, der med erfaringfra forebyggelse og skades-behandling på højeste niveau,er klar til at undersøge ogbehandle akutte og langvarigeskader. Teamet består bl.a. af: Morten Skjoldager

Fysioterapeut.Tilknyttet DBUs u-landshold & AaB

SAS-Liga

Annemette BechIdrætsfysioterapeu

t i ArkadensFysioterapi &

Sundhedscenter.

Per GadeFysioterapeut.Tidl. SAS-liga

spiller i AaB og AC Horsens

www.arkadensfysioterapi.dk · J.F. Kennedys Plads 1R, 4.sal · 9000 Aalborg Tlf. 99204060 · [email protected]

Page 14: Frejaneren 1 2015

Tlf. 98 17 29 00www.solsidensturistfart.dkE-mail: [email protected] Fax 98 17 25 23

Solsidens

Turistfart

14

Bagerst fra venstre: Holdleder Torben Schou – Træner Bettina BETH Madsen – Malene Kær – Amalie Hvelplund – Katrine Reberholt –Anne Andreasen – Ika Nimb Mathilde Eriksen – Træner Lars GUT Jensen – Træner Frode Andersen. Forrest fra venstre: Ane Overgaard –Lise Roland – Trine Tophus – Cecilie Pedersen Kathrine Therkildsen – Marlene Schjoldager – Karina Søgaard – Majbritt Solsø – CecilieHøeg. På billedet mangler: Camilla Thinggaard – Thorunn Sigursdottir – Mia Andersen Cirkeline Højbak – Emma Reberholt – Mari KalmoMaja Michelsen – Nadia Nygaard – Kathrine Thorup.

Kvinde 1

Foråret for Kvinde 1 er forløbet no-genlunde som Beth og jeg havde for-ventet. Målsætningen var at ende så højt somoverhovedet muligt i rækken ogaldrig komme i nærheden af nedryk-ningsstregen og det lykkedes. Vi ender foråret som nummer 5 med17 points afstand til nedrykkerne fraAarhus Posten.Vi viste også godt at med den storeudskiftning som er foretaget i spil-lertruppen ville vi få svært ved atspille med om den ene opryk-ningsplads til Kvinde 1. Division der eri Kvindeserie Vest. Og det viste sig også at holde stik. Der er 13 point imellem os og opryk-

kerne fra Thisted.Som tidligere nævnt så slutter vi somnummer 5 i foråret.Vi vinder 5 kampe – spiller 5 kampeuafgjort – taber 4 kampe.Vi slutter med en målscore på 27 – 24.Topscorer i foråret er Anne Andreasenmed 6 mål.Vi bruger 27 spillere i foråret. 3målmænd og 24 markspillere.

Det tager tid at spille et nyt hold sam-men, og med 11 nye spillere i en truppå 20 så er der et stykke imellem detbedste og det værste, vi har vist påbanen i foråret.Vi mener, at vi kan kan blive megetbedre end det vi har vist i foråret og

derfor bliver træningen i efteråretogså intensiveret og hårdere end iforåret.Efterårets træning og 14 kampe skalbruges til at få sammentømret etslagkraftigt hold som i foråret 2016igen kan spille med om opryk-ningspladsen til Kvinde 1.Division.

Tillykke til Jan,Kris og drengenemed oprykningen til DS. Tillykke til Finn og Amdi ogpigerne med oprykningen til JS . Godt gået piger!God Sommer - BETH – GUT

HIP HOP FREJA I TOP

Page 15: Frejaneren 1 2015

Tidligere serie 2…..tidligere serie 1…...og nu Jyllandsserien! �Ja det kan til tider gå stærkt…. efteren suveræn efterårssæson 2014, hvorvi rykkede op fra serie 2 med maxpoint, nåede vi lige at krydre vinter-pausen med et Nordjysk Mesterskab iindefodbold, inden forårssæsonen2015 gik i gang. Forventningerne til foråret var i førsteomgang en stabilisering af holdet, også skulle vi prøve at tage et skridtvidere til Jyllandsserien i efteråret….UPS, det glemte jeg så bare at fortællespillerne ☺ ☺ ☺

Efter at have set kredsinddelingen,hvor vi fik B52, som var nedrykker, ogbl.a. Fortuna’s 3. hold som mod-standere, ja så passede min ambitionfint. Da vi så startede træningen op,vidste det sig, at 1.holdstruppen fikantalsmæssige problemer, det gjordeat de tog 4-5 spillere op…. uden at vifik nogen ned. Det var nok ikke ligeden start jeg havde håbet på, og oveni det, var Winther så uheldig atbrække armen på en af de førstetræningsaftener, der fik jeg godt noklidt panderynker. Men så kom heldet i uheldet, U-19holdet blev desværre nedlagt p.g.a.mangel på spillere og vi overtog såDegn, Thiesson og Freja som gerneville fortsætte oppe i seniorafdelin-gen. Jer 3 ”låste” vi bevidst omkring 2.holdet, for ikke at gentage tidligereårs fejl, hvor vi pressede unge spillerefor hårdt, så de derved mistede lysten.Det var et godt valg set på alle para-metre. I gav os bredde, energi ogkvalitet og vi gav jer sammenhold,

humør og vilje. Sammenlagt med det, fik vi tilgang afbl.a. Laila, hjælp fra Bats da Thorupblev syg op til de afgørende kampe,Anne der pga arbejde, kom ned til os,og så også jer spillere, som spilledemest for 3. holdet, I holdt et flotniveau når vi skulle bruge jer. Læg dertil at alle der var med tiloprykningen i efteråret 2014, beva-rede sulten i foråret. Dette gav osoverhånden i de sidste afgørendekampe.Så med minimal hjælp oppefra (1,4spillere i gennemsnit) og efter enkanonkamp mod B52 så VUPTI….-stod vi så og kunne afgøre opryknin-gen med bare uafgjort i den sidstekamp oppe i Aabybro, og det gør manbedst ved at vinde 12-3…. SÅDAN☺

Så foråret sluttede med en af de abso-lut bedste lørdage, som jeg har haft imin tid i Freja.Kampen…..fantastisk ☺Stemningen……outstanding ☺Køreturen hjem fra Aabybro..…ufor-glemmelig ☺Og ovenover det hele, var holdet…..☺

Tak til dig Amdi, for at udfylde hol-dlederrollen så godt, tak for det godesamarbejde til Heffar og Basse fra 3.holdet, tak til dig Frode for din smit-tende entusiasme, tak til vores hårdt-arbejdende formand Bo, og tak til allejer spillere i 2. og 3. holdsafdelingen.Den største tak skal dog gå til digEgholm, for at tage hele 5 kampe imålet, du lukkede kun 1 ind, dvs. 4clean-sheets, super flot. Du var ikkeglad for handskerne, men du gjordedet alligevel…TAK… det var SÅvigtigt og faktisk meget kendeteg-

nende for vores hold.Nedenstående råb, og bagagerums-møderne vil blive husket megetlænge……tillykke med oprykningenpiger.

JY-JY-JYLLANDSERIEJY-JY-JYLLANDSERIEJY-JY-JYLLANDSERIE

Serie 2 KvinderDet har været et resultatmæssigtskuffende sæson, ikke fordi der varmangel på folk til træning, ikke fordiindsatsen til kampene ikke blev givet.Men i mine øjne fordi heldet sim-pelthen ikke var med os. For at sigedet på et godt trænersprog har detværet en ”Stolpe ud” sæson og ikkeen ”Stolpe ind”, vi har i alle kampekunne hive point hjem, så vi harallerede målsætningen klar tilefteråret, det skal være en ”Stolpeind” sæson!

Det har været en ren fornøjelse attræde til som træner for kvindeaf-delingen. Og jeg glæder mig person-ligt til at komme i gang med efteråret,da jeg virkelig syntes at vi har en fan-tastisk spillertrup, og vi sagtens kanudvikle videre på den spillestil vi fandther til sidst på foråret, og dette er jegret sikker på, at når den lige bliver finpudset, vil give resultaterne som alledem som har været forbi Serie 2 for-tjener med den indsats der er blevetlagt! ☺

Ser frem til efteråret med iver! God Sommer og så ses vi på denanden side! ☺

Henrik Ladefoged

15

Bagest fra venstre: Søndergaard, Freja, Laila, Saaby, Lysse, Winther, Milena, Maach og træner Finneman. Forrest fra venstre: Thiesson,Andreas, Degn, Thorunn, Egholm, Heidi og Bats. På billedet mangler Sanden, Højgaard, Marie Be og holdleder Amdi

Serie 1 kvinder

Page 16: Frejaneren 1 2015

2015 blev året, hvor en flok halvruti-nerede fodboldkvinder, der ikke læn-gere følte, de havde lysten, tiden ogoverskuddet til at træne flere gangeugentligt og bruge weekenderne påkamp, besluttede at starte et Oldgirlshold op i Aalborg Frejas navn. Fordi de alligevel ikke helt kunneslippe legen med bolden og det storesociale aspekt, der altid har væretomkring et fodboldhold. Der blev skrevet rundt til tidligerespillere og profiler i klubben ogforslaget blev mødt med stor bege-jstring, hvilket betød, at vi hurtigthavde en trup på 15 spillere og blevnødt til at ”lukke for tilmeldinger”,for der var hele tiden nogen, derkendte nogen, der godt kunne tænkesig at spille for sjov igen. Det skulle dog vise sig, at 15 spillereikke var for mange til et 8-mandshold, men med lidt hjælp hist og herfik vi samlet nok spillere sammen til atkunne stille hold til hver kamp, hvilketikke altid var tilfældet hos vores mod-standere. Vi blev tilmeldt DGI’s 8-mands turner-ing, som bestod af 7 hold fra Aalborgog omegn, hvilket betød mange godelokalopgør. Holdet sluttede på en suveræn 1.plads med 36 point af 36 mulige og enmålscore på ikke mindre end 98-2!!!Og det vel og mærke uden fast mål-mand, træning eller nævneværdigtaktikMen selvom modstanden og niveauetikke har været prangende i debutsæ-sonen, vender Frejas Oldgirls holdstærkt tilbage i efteråret… Om ikkefor fodbolden, så for hyggen- og denvelfortjente tirsdagsbajers skyld☺

Go’ sommerLise Roland (holdleder)

16

Oldgirls

Glarmesterfirmaet

BHS Glas

Ny Kastetvej 21 9000 Aalborg

Telefon

98 11 46 00

Page 17: Frejaneren 1 2015

Det hele var, som det skulle være: Det flittige ærteudvalg med assis-tance fra Pudser-holdet og andrebehjertede sjæle havde været i gangnæsten fra morgenstunden med atanbringe borde og stole efter en nøjeudtænkt plan. Borddækningen foregik med en mil-itærisk præcision, der ville have

varmet Oberst Hac-kel fra Korsbæk,den røde løberblev rullet ud – ogop mod kl. 18begyndte det såat myldre indmed gæster tilden årlige sam-menkomst, derer bundet sam-men af det kit,der har holdtFreja så spil-levende i over100 år: En helt fantastisk klub-ånd.Et blik ud over forsamlingen afslø-rede, at gråt åbenbart er den frem-herskende modefarve indenfor herre-og hentehår. Påklædningen var somsædvanlig et tværsnit af de sidste 40års herremode – og snakken bevæ-gede sig mestendels indenfor denpopulære ”ka´ du huske”-kategori”.Omsider kom alle til bords, og toast-master Keld ”Melis” Jensen kunnebyde velkommen med sit kendte ogelskede repertoire af brokker og

kærlige stikpiller, der fik latteren til atrunge i lokalet. Sommetider så højt, at vi måske burdesøgt polititilladelse af hensyn tilbeboerne i Støberiet!Formand Jan Daucke leverede ”Stateof the union”-talen om livets gang ogtingenes tilstand i gamle Freja, og så

rullede armadaen afserveringsvogne indunder kyndig betjeningaf ærteudvalgets bedstehalvdele og den sædvan-lige flok af glade spillerefra kvindeafdelingen.Labs og gule ærter blevbehændigt langet ud,og der manglede sandt

for dyden heller ikke øleller gyldne dråber på bor-dene, så stemningen havdeikke svært ved at lette.

Man ska� ku’� når man skal!Til akkompagnement af Frejassvar på Liberace, Per ”Drop” Taudal,blev der sunget flittigt fra Frejasberømte sanghæfte, så alle var godtvarmet op, da aftenens hemmeligegæst indtog scenen. Ærteudvalget

havde denne gang fået opfyldt etlænge næret ønske om at præsentereén af heltene fra EM-holdet i 1992, ogdet lykkedes, da turneringens dansketopscorer Henrik ”Store” Larsen sagdeja til at lægge vejen om ad Aalborg ogFreja.Og ja, naturligvis var sejren i Sverige i1992 den største oplevelse i en langkarriere, men ”Store” fortalte mindstlige så begejstret og engageret om sintid som ungdomsspiller i bl.a. Glostrupog HIK inden han som senior slogigennem hos Lyngby og fik en fin pro-fessionel karriere i Italien, Tyskland ogEngland. Men EM-triumfen og top-scorerværdigheden var det gennem-gående tema, og ”Store” havde ikke

anden forklaring på den uventededanske succes, end at man som under-dogs havde alt at vinde og intet attabe. Og pludselig stemplede alle indog vejrede sensation. Om sine tre mål

17

Gule ærter med højt humørog EM-helten Store Larsen

Klubhuset var fyldt til bristepunktet til det årlige rally i gamle minder og fede fodboldhistorier – og Longoskolde fidus til Hasselgren

Page 18: Frejaneren 1 2015

18

og dermed store andel i triumfen,forklarede ”Store”:Man ska� ku�, når man skal! Og dermed rammede han hele hem-meligheden i fodbold og sex ind meden enkelt bemærkning. Stående ova-tioner fulgte Henrik ”Store” Larsen påplads, og han blev så begejstret forklubben og stemningen, at handriblede med ind over byen i de senenattetimer.

Den kolde fidus til en veteranNæste underholdende indslag varoverrækkelsen af Erik ”Longo” Lyngøs

kolde fidus til en Frejaner,der har dummet sig i åretsløb. Og her faldt valget påén, der har Freja i blodet oghjertet helt fra han var enlille knægt: Børge Hasselgren.Jan ”Fryser” Frederiksenholdt en vittig og veloplagttale for den gamle veteran,som fik prisen fordi han valgte attrække sig fra ærteudvalget et år førhan kunne have 25 års jubilæum.Børges ordenssans, hans kampvilje,

skrammerne i skaldepanden fra arbej-det i kilometervis af fjernvarmerør oglave krybekældre – jo, det hele varmed i et kærligt og muntert portrætaf en Frejaner, der fortjener allesrespekt for sin livslange trofasthedoverfor hjerteklubben.Og så gik det ellers slag i slag medamerikansk lotteri, snak, grin, øl &snaps og flere sange, bl.a. medakkompagnement af DAD (den af-dankede duo), Arne Lund Kristensenog Peter Bendixen – og som sædvanligvar der klumper i halsen og vådeøjenkroge under den fælles afsyn-gelse af ”Sams” uforlignelige Freja-hymne ”Sangen om vor bane”.

Det blev, helt efter bogen, langt ud påde små timer inden de sidste på usikreben og med salige smil om mundenforlod Gule Ærter anno 2015.

Ærteudvalget kan kun love én ting: Vi er tilbage den første fredag i marts2016!

Jørgen ”Mua” Pyndt

Hovedkontor: Lundeborgvej 20, 9220 Aalborg ØstTelefon: 70 235 225 · Fax: 70 235 226 · Email: [email protected] · www.togf.dk

Page 19: Frejaneren 1 2015

19

Ungdomsafdelingen forår 2015

Af ungdomsformand Martin Jørgensen

En forårssæson der sportsligt harværet en rigtig flot sæson både pådrenge- og pigesiden. Vi har i forårethaft 13 ungdomshold tilmeldt inklusivU12 piger i DBU Jyllands turnering,hvilket må betragtes at være flot i entid, hvor teenagere zapper mellemidrætstilbuddene. Desværre måtte vi trække vores U17hold i forårssæsonen, da halvdelen afholdet mistede lysten til fodbold. Denanden rykkede så op til U19, hvorforvi i foråret havde to U19 hold.U19 drenge 2 tabte desværre semifi-nalen i JM ogU15 drenge 2 måttedesværre se sig slået i ottendedelsfi-nalen på vejen mod JM. I skrivende stund har AaB skrevetungdomskontrakt med to af vorestidligere spillere Oliver og LukasKlitten fra årg. 2000 og det rygtes atendnu én af vores tidligere spillereSøren Tengstedt også kommer påungdomskontrakt. Endelig har AaBrykket Oliver Abildgaard op iSuperligatruppen. Oliver spillede iFreja for en hel del år siden efterhån-den. Vi kan godt tillade os at værestolte over det arbejde, vi laver iklubben og glæde os på drengenesvegne.

Sådan gik det pigeholdenePå pigesiden har der også været goderesultater, om end pigerne ikkeprimært spiller for at vinde på samme

måde som drengene. Her er det meredet sociale og fællesskabet, der er dri-vkræften. Det er også derfor, at defleste piger i ungdomsafdelingen hartilmeldt sig turen til Costa Brava Cup,som primært er en social tur.

U15 piger, årg. 2000Da der ikke var spillere nok til at stillehverken et U17 eller U19 hold, damange af pigerne var taget på efter-skole, blev vi nødt til at søge dispen-sation for 5 spillere fra årgang 99, davi ikke havde andet tilbud til dem.Heldigvis fik vi dispensationen.Pigerne har taget godt imod de ”nye”piger. Det er altid dejligt at følgepigerne, for de er altid glade og igodt humør og super opmærksommepå hinanden. Pigerne har i foråretrykket sig rigtigt meget og har ispillet noget flot fodbold. Sportsligtsluttede de på 2. pladsen med 24 udaf 30 point. Ærgerligt, de kun spillede6 kampe, da der var to hold, der træksig.

U14 piger, årg. 2001Henover vinterpausen mistede årgan-gen mange spillere til andre fritidsin-teresser. Men på trods af den storeåreladning af spillere har pigernealligevel vist godt sammenhold. Defik en lidt sløj start på sæsonen, da deingen målmand havde. Det skabtelidt usikkerhed på holdet. Heldigvissluttede holdet godt af vandt to af desidste fire kampe.

U13/U12 piger, årg. 2002/03Har resultatmæssigt klaret sig for-nuftigt. Begge hold har vundet 4kampe, spillet en uafgjort og tabt 5,

hvilket rækker til en midterplaceringfor begge hold. Som det er tilfældetmed de to andre pigehold, er derogså her, kun lige spillere nok til atstille hold. Det er dejligt at se, at manhjælper hinanden, når der er behovfor det.

Sådan gik det drengeholdeneU19 drenge, årg. 96/97I vinter så det ud til, at vi kun kunnestille et hold i U19. Men da der komnye spillere til holdet og vi blev nødttil at trække vores U17-hold, fordihavdelen af holdet stoppede, rykkedevi den sidste halvdel op i U19-afdelin-gen, således vi fik to hold. 1. holdetfik en midterplacering og 2. holdetvandt deres pulje, hvilket betød, at deskulle ud og spille om JM. Desværretabte de semifinalen til Hinnerupefter at have vundet kvartfinalenover Aabybro. Jeg vil gerne rose ogtakke de U17 drenge, som sagde ja tilat rykke op i U19-afdelingen. Det harværet et hårdt, men også et lærerigtforår for jer. Halvdelen af afdelingen rykker op tilsenior. At rykke fra ungdom til seniorer den sværeste overgang, der findes.Specielt i Freja hvor der er 7seniorhold, 150 spillere samt ruti-nerede og etablerede spillere påholdene. I ønskes alle god vind fre-mover i seniorafdelingen.

U15 drenge, årg. 2000 Inden sæsonen gik i gang var målsæt-ningen, at 1. holdet skulle vinderækken og dermed rykke op i Vest 1.Desværre måtte vi tage til takke meden andenplads, så vi efter ferien skalspille Vest 2. Vi har på 1. holdet ople-

Page 20: Frejaneren 1 2015

vet, at AaB hvert halvår de senestepar år har hentet vores bedstespillere. Lidt ærgerligt men ogsådejligt at se, at de spillere AaB henter,alle er fast mand på AaB`s 1. hold. Det er stort skulderklap til Finn ogStaffe og årgangen i øvrigt, at AaBværdsætter det arbejde, vi laver.Derfor må vi desværre også erkende,at vi ikke længere har niveauet til denbedste række. Det er absolut ingenskam at spille i næstbedste række i deældste ungdomsrækker, hvor licens-klubberne har krav på at være i denbedste række. Men selvfølgelig ensvær pille at sluge, når man plejer atvære med i bedste række. Målsætningen for 2. holdet var, at deogså skulle vinde deres række. Mål-sætningen blev opfyldt og holdet skalefter ferien spille Mester. Det er vistførste gang, at vi har et 2. hold i Mes-ter. Stort tillykke med oprykningen tilalle spillere og trænere, der for andensæson i træk bliver puljevindere.3. holdet har også haft en flot sæson,hvor de blev nr. 2. Når man tænkerpå, at det er et 3. hold, er det faktisket flot resultat drengene og Theis harlavet.En førsteplads og to andenpladser iårgang 2000 er flotte resultater. Stortskulderklap og stor ros til trænerneog lederne i årgangen.

U14 drenge, årg. 2001For et par år siden var årgangen ikkeså stærk. Og det første år i ungdom-safdelingen sluttede 1. holdet sidst ia-rækken. Men der er godt nok sketting og sager med holdet i løbet afdet seneste års tid. Fra at være bund-hold til at blive nr. 2 i a-rækken. Flotarbejde af Mick og trænerteamet, der

har fået styr på holdet og afdelingen.2. holdet har desværre ikke haft denbedste sæson. Vi håber på, at sejrenekommer i efterårssæsonen. Positivt erdet, at afdelingen har oplevetmedlemsfremgang, så de nu er oppepå 34 spillere.

U13 drenge, årg. 2002Det har været et svært forår forårgangen. De har desværre ikke haftden bedste sæson. Forklaringerne hertil kan være mange. Begge hold slut-tede desværre sidst i deres respektivepuljer. Alt i alt blev det kun til etpoint.Desværre går det ikke altid, som manhavde forventet og håbet. Jeg er fuldaf fortrøstning for efterårssæsonenmed ny træner og håber på, at dren-gene efter at have holdt sommer-ferie, vender stærkt tilbage medmasser af mod, tro og humør. Der eringen tvivl om, årgangens niveauberettiger til mere. Det skal vi somklub hjælpe med at overbevise dren-gene om, for der er masser af kvaliteti årgangen.Aalborg City CupDen store internationale fodbold-turnering som Aalborg Freja selvarrangerer i samarbejde med Euro-Sportring har stor betydning og værdifor klubbens selvforståelse, værdier,holdninger, fællesskab, kammer-atskab og økonomi. Klubbens politik er, at alle børn derdeltager i turneringen skal hjælpe til.Det børnene får ud af det er gratisdeltagelse i en stor international fod-boldturnering, oplevelser, 3 fantas-tiske dage sammen med deres vennerog en gratis tur i Fårup Sommerland. Vi forventer også, at forældrene hjæl-

per til. Alle bedes hjælpe til, fordi vier afhængige af hjælpen, men ogsåfor at give vores medlemmer et indb-lik i, hvad det vil sige at være en delaf en forening. Frivillig arbejdskraftog alle bidrager til fællesskabet ernøgleord i en forening. Vi har ikke kunnet afholde City Cupog opnå alle de gode ting, vi får ud afturneringen, hvis det ikke var fordi,der var så mange, der hjalp til år efterår. En stor tak til alle jer, der hjalp.Håber, I er villige til at hjælpe igennæste år. I er uundværlige.

Verdens bedste klubAalborg Freja tilbyder kunstgræsbanemed mulighed for fodbold hele åretrundt, stort og flot klubhus, gratisdeltagelse i vores egen store interna-tionale fodboldturnering, gratis tur tilFårup Sommerland, en udlandstur tilfodboldturnering i Spanien på 4*-hotel med swimmingpool og der ertrænere til alle hold. Vi har kort sagtfaciliteterne, rammerne og midlernetil at give et fantastisk fritidstilbud tilde unge mennesker. De andre klub-ber i Aalborg, lokalområdet og Nord-jylland kender Freja, og ved hvad vistår for. Mange klubber vil gerneligne Freja og er misundelige på os. Jeg ved godt, hvilken klub jeg villevælge…

En stor tak skal der lyde til Beth,Alexander Staffe, René Studsgaard,Torben Nielsen, Niels Møller Jensen,Jens Johansen og Mads FørbyPedersen, Mathias Abild som allestopper som trænere i ungdoms-afdelingen. God sommer.//Jørgensen

20

Husk nu Frejas benefit-aftaler! Det koster ikke digekstra - men giver Freja cool cash!

Du støtter Freja når du køber din ferierejse hos

SunCharter - hele Nordjyllands charterarrangør.SunCharter er sponsor for hele U11-U13-afdelin-gen. Desuden modtager Freja et kontantbeløbpå kr. 300 for hver SunCharter-rejse, som erhenvist af Aalborg Freja. Bestiller du en rejsetelefonisk eller via SunCharters hjemmeside, såbrug vores henvisningskode: FREJA Skriv koden i feltet "Gavekort/kampagnekode"når du bestiller online, eller sig det når du ringer

Brug kam-

pagnekoden

”FREJA” når

du bestiller

din rejse

Støt Freja

- nævn din relation til

Freja når du laver en

formidlingsaftale med

Thorkild Kristensen, om

salg af din bolig.

Støt Freja når du sælger boligSkal du sælge din bolig, støtter du Freja ved at sætte boli-gen til salg via ejendomsmægler Thorkild Kristensen. Du skal blot nævne din relation til Freja når du indgår enformidlingsaftale. Aftalen indebærer at Thorkild Kristensensponserer Freja med kr. 4.000,- når din bolig bliver sat til salg.Sponsoratet har ingen indflydelse på vurderingen eller salget af din bolig. Aftalen gælder hos Thorkild Kristensen, Hasserisvej 143, 9000 Aalborg, Telefon 96 31 60 00

Page 21: Frejaneren 1 2015

U19 drenge 1Efter at have trænet lidt med U19 ivinterpausen blev jeg efter mange årstrænerpause lokket til at tage U19 ien halvsæson. En opgave der kræverydmyghed al den stund, at opgavenjo både består i at aflevere nogle”småslebne” diamater til senior-afdelingen samt fastholde unge voks-ne mænd med mange interesser ogmuligheder i den sport og klub, derogså som senior kan give så mangeglæder.Heldigvis havde jeg både Martin, somkendte truppen godt fra sidste år, ogadgang til erfarne trænerkolleger(tak Finn), som kunne give lidt inspi-ration og opdatering omkring træ-ning, planlægning og øvelser. Da Freja ikke kunne stille med et U17hold, valgte vi at tilmelde to U19 holdog bruge en blanding af U19/U17 påhold to. En opgave Martin har vare-taget med stor succes.Foråret har været resultatmæssigtsvingende men spillemæssigt positivt,og især har der været en meget posi-tiv udvikling. 8 kampe, 4 sejre og 4nederlag blev det til. Uafgjorte kampe er for de kedeligehold og ikke for vores offensive trop-per! Efter en svær opstart med mang-lende kontinuitet på grund af mangeskader og udlandsture med skoler/gymnasier fik vi os etableret som ethold, der leverer rækkens bedste spil,og som kommer til mange chancer ogscoringer i hver eneste kamp.Desværre har vi også været sårbare,især over for de ”dumme mål” imodos efter dødboldsituationer ogklumpspil foran mål. Først her til sidstføler jeg, at vi defensivt er blevet sta-

bile nok. I returrunden burde vi havevundet alle fire kampe, men det blevtil to knappe nederlag mod bådeSkalborg og Aars, skønt vi i beggekampe viste det bedste fodboldspil.Det har været en god oplevelse atvære træner. Der er blevet arbejdetseriøst med tingene, og jeg kan se enstor positiv udvikling i truppen på dethalve år. For mange af jer vil detgælde, at I kan komme til at spillefodbold på godt niveau som seniorer,såfremt I selv vil det. Held og lykkemed det; jeg glæder mig til at følgejer.Sluttelig vil jeg takke Martin Ingvor-sen for samarbejdet. Martin, du harværet en kæmpe hjælp, en storressource, en kreativ co-træner og enrigtig god kammerat. Tak for det!

Jens J

U19 drenge 2En spændende sæson er ovre. En sæson hvor U19-afdelingen vok-sede en del i forhold til efteråret,både nye ansigter, spillere fra U17 ogspillere der tidligere havde været iFreja, men havde været andre stederat spille, kom til afdelingen.Vi kom i pulje med Tranum, Ranum,Solsiden og Støvring. En pulje somholdet hurtigt blev enige om, at hervar det bestemt muligt at spille med iden sjove ende. Heldigvis gik det ogsåsådan, og det gik tilmed så godt, at viendte på 1. pladsen, á point med 2.pladsen, men bedre indbyrdes. 8 kampe blev vekslet til 16 point – 5sejre, 1 uafgjort og 2 dumme neder-lag, som stadig den dag i dag tænkestilbage på med irritation. Vi startede fornuftigt hjemme mod

Tranum (puljens nr. 2), hvor vi fiktilkæmpet os en 4-3 sejr. Vi havdeheldet med os i denne kamp, menheldet opsøger jo som sagt dendygtige. Dernæst spillede vi hjemmemod Solsiden, hvor vi fik foråretsstørste sejr med en 7-0 sejr. Dereftertog vi til Støvring, hvor vi kom hjemmed et nederlag på 4-1. Det lykkedesos dog at ryste skuffelsen af igen påhjemmebane, hvor vi vandt 3-2 overRanum – en utrolig tæt kamp, somigen kunne have gået begge veje.Herefter tog vi til Tranum, hvor vispillede en rigtig god kamp rentdefensivt, men manglende kynismegjorde, at vi gik derfra med 0-0,hvilket vi var glade for, da vi de sidsteknap 10 min. spillede 9 mod 11. Efter Tranumkampen tog vi imodStøvring og her fik vi revanchen meden sejr på 4-0. Specielt i 1. halvleg varvi klart det bedste hold, selvom banengjorde det lidt svært at spilleanstændigt fodbold. Efter denne sejr kunne vi godt og velhave lukket puljen med en sejr udemod Solsiden, men vi ville gerne havelidt spænding og derfor valgte vi attabe 6-2. Til dette nederlag skyldesder en tak til dommeren, som havdedet lidt vanskeligt med de der ind-viklede fodboldregler,

U 19 drenge 1Bagerst fra venstre: Cheftræner Peter Holdt, Sigurd Gregersen, Casper Høeg, Mickey Holm Glinvad, Peter Ibsen, Christopher Sølgaard,Martin ”Kiess” Johansen, Lasse Bøgh og Assistenttræner Martin Ingvorsen. Forrest fra venstre: Mikkel Rank, Jonas Ibsen Brandt, TonnyLe, Oliver Henriksen, Philip Behrensdorff, Christian Øie og Frederik Ørsted Thomsen

21

Page 22: Frejaneren 1 2015

22

og hvor- når man dømmer hvad. Igenlykkedes det os dog at få en oprejs-ning, da vi på udebane vandt 5-2 overRanum og derned sikrede os 1. plad-sen i puljen og adgang til kvartfinaleni JM, så må vi håbe at vi kan leve op tilegne ambitioner.Efter 2 år i U19 afdelingen er detblevet tid til at jeg skal på nye eventyrog hvilken måde at slutte af på. Det har været en periode hvor der harværet 4(!) 1. holdstrænere, men jeghar lært noget af dem alle. Den har stået på mange sejre og endel nederlag, men vigtigst af alt hardet været utrolig lærerigt, og sjovtsom bare pokker at være i en afde-ling, hvor der altid er fart på. Jeg har været vidne til træningspas,hvor der har mødt 3 spillere op, ogjeg har været vidne til at der harmødt 30 spillere op, der alle var klarpå at give den gas. Derfor skal der slutteligt lyde enkæmpe tak til alle de spillere jeg harhaft fornøjelsen af at arbejde med –jeg har sikkert ikke lært jer særligmeget, men i har lært mig en heltmasse!Martin ”Harry Potter” Ingvorsen

SPONSORNEWSVi var lidt spændte på, om vi kunneholde sponsorindtægterne på uæn-dret niveau, og det er faktisk lyk-kedes - endda lidt over budget. Det er stadig hårdt arbejde at skaffesponsorkroner til klubkassen, men vihar et stærkt hold, der nok skal arbej-de hårdt. Selvom det kan være svært at fånogle nye sponsorer med på holdet,så siger vi 1000 gange tak dem derstøtter op om Freja og Vestbyen. I 2015 har vi også sagt pænt goddagtil disse nye sponsorer:Cafe PeaceHjørring StilladsudlejningLars Bloch London PubPlus BoligSeaport Café & BowlingSlagter OleStygge KrumpenSensuUggerhøjSunCharterHasseris s lagterNBTUrban Drive.

Sponsorudvalget har lavet et par go-de benefitaftaler som du som med-lem gerne må støtte op om. Læs mereher-om andet sted i bladet.

Jesper Hedegaard [email protected]

SLUTSTILL ING

TIPSDYSTFORÅR 2015

Aalborg Kaffe ...................... 60 pointAalborg City ........................ 50 pointGuldbageren Vestbyen ...... 50 pointFrugt Karl ............................. 40 pointMaler� rmaet Bonderup ...... 40 pointAlabu Bolig .......................... 40 pointAlverdens Gulve ................. 40 point Lars Bloch Briller ............... 40 pointHimmerland Boligforening 40 pointNordjyske Bank .................. 40 pointNordjyske Medier ................ 40 pointSlagter Ole ........................... 10 point

ÅBENT ALLE UGENS DAGE

KASTETVEJ 115BORGERGADE 32

Husk Onsdags-snegle....

Page 23: Frejaneren 1 2015

23

U15 drenge 2, årg. 2000Lad os bare starte med slutningen:

Vi blev mestre!Knejterne skal spille U16 Mester i sæ-sonen 2015 efterår. Det var dog ikke nogen dans på roserat nå frem til målet.Sæsonen starter ud med, at flere dren-ge har forladt verdens bedste klubAalborg Freja. Heldigvis har vi i forve-jen en bred trup, hvor der absolutikke er langt mellem drengenes ni-veau. Specielt på én post var vi påholdet presset. Vi lægger stille ogroligt ud med, at vores keeper vælgerat stoppe på holdet 3 dage indenturneringsstart. Så er vi ligesom igang? En flok drenge stod tilbagemed ansigter mod jorden. Tanken omoprykning var langsomt på vej væk?Heldigvis har vi i Freja en stor vilje tilat hjælpe hinanden på tværs af hol-dene, og undervejs i sæsonen får vitilknyttet U14’s keeper MagnusGaardsøe. Tak til Magnus, som jeg harindtryk af, også fik lidt ud af det, ogvar superglad for at være med. Inden denne løsning, med en rigtigkeeper, var vores 3. keeper og ver-densmand Mathias Nielsen på mål ivores 2 første kampe. Tak til Nielsenfor at ofre sig for holdet.Igennem sæsonen går vi til opgavenmed løftet pande, og en tro på, at vikan vinde alle fodboldkampe. Til sidstfår vi tiltusket os den fornemme 1.plads, og resultatet af dette er en turi U16 Mester. Det er måske førstegang i Frejas historie, at klubben haret andethold i mesterrækken. Stor respekt for det herfra, og tillykketil drengene. Generelt er vi i trænerteamet supertilfredse med sæsonen trods gum-miben og dårlig karma i 1. finale modSkalborg. Til gengæld blev 1. pladsen

sikret under fine forhold på Klarupstadion under Klarup festuge. Det varen superfed oplevelse for drengeneat få navnene læst op af speaker førkampstart.Tak til jer drengene for mange gode

oplevelser og gode fodboldkampe.Vi ses næste sæson. I kan godt begyn-de at løbe ☺Mvh. Jacob Christensen og NicolajRosengren Olsen

U 15 drenge 1

U 15 drenge 2Bagerst fra venstre: Alvin Shangula, Johan Bysted, Nicolaj Løvaas, Frej Rosenbæk, RezaBahramian, Mathias Skjold Daucke, Simon Drejer og Magnus Gaardsøe. Forrest fra ven-stre: Philip Messi Brandtoft, Malthe Alexis Møller, Rasmus Bale Terp, Jens ChristianKlitgaard, Mathias Nielsen og Yonas Afghani. Nederst i sofaen: Michael Rønholt Thomsen

VINGÅRDSGADE 13-15 • AALBORG • TLF. 98125290 • [email protected]

20152011 TORRES GRAN CORONAS

SPAR 45,-

RETRO LUKSUSVIN

JERNEST

VINENIVJERNE 2

1502

BOLA A•51-3 1EADSGDÅRGNVI

.vinspecialistenaalborg.dkwww

JERNESTSORRE T MIGUEL,S PENEDÈOA

CAN GRORRES T1102

V@GROBLA A•0 925218. 9FLT•RG

NENIVVIJERNE 2SORONA C 08

L. FR.R. FU P N

L. FR.R. FP,-5 4ARSP

UKSUSTR

KD.ENTSILAICESPNI

1502n

k

im vt olAd.ova.ww wåp

IN VSS VNEUG

Page 24: Frejaneren 1 2015

U15 drenge 3, årgang 2000Aalborg Frejas U 15 tredjehold har i årspillet i B-rækken, hvor det blev til enandenplads. Vi startede sæsonen ud med en sejr, ianden kamp skulle vi møde Gug somendte med at rykke op. Der blev det et 4-1 nederlag, hvor jegville sige cifrene lyver lidt! I de efter-følgende kampe vandt vi 4 overbe-visende sejre og især vores presspil ogboldbesiddende spil begyndte atsidde der. Efter alle de flotte sejrehavde vi spillet os til en puljefinale-kamp mod Gug. De første 15 min er vi klart bedst, menfår desværre ikke scoret på voreschancer, så kommer vi bagud på endum personlig fejl. Efter det lidt dumme mål falder videsværre lidt sammen og taber kam-pen 5-2.

Topscorerprisen endte Samir Kachachmed at tage med 9 mål, ligeledes slut-tede han også øverst på bisselistenmed 1 rødt og 3 gule kort. På assistlisten endte anfører SofusToft med at vinde med 5 assist. Alt i alt ville jeg gerne takke alle dren-gene for en flot sæson selvom detikke blev til oprykning. Der har til gengæld været storudvikling at se ved næsten alledrenge, så der skulle være en masseat bygge videre på i næste sæson.

Theis Larsen

U14 drenge 1, årg. 2001Oven på oprykningen fra B-rækkenfor Aalborg Frejas U14 1. hold, gikholdet derfor i spænding ind tilforårssæsonen, hvor der skulle spillesDBU’s A-række turnering. Forud forturneringen, var holdet tilmeldt en

træningsturnering i M/A - Rækken,som både bød på sejre, uafgjortesamt nederlag. Holdet har aldrig nogensinde klaretdet bedre i A-rækken, hvor det blevtil en flot 2. plads med 17 point, hvor-af de 12 point blev skaffet i turnerin-gens sidste fire kampe. Turneringenblev vundet af Dronninglund, somgjorde rent bord med 30 point i 10kampe. Under Aalborg City Cup, var holdettilmeldt A-rækken, hvor modstan-derne var mesterrækkehold fra rundti landet. Holdet fik både en storsejrog nogle såkaldte snittere til cuppen.

Der er i forårssæsonen blevet trænetmeget ball-possession, hurtige gen-erobringer, taktisk forsvarsspil og tak-tisk angrebsspil. Efterårssæsonen i 2015 bliver på bag-grund af de seneste to halvsæsonermeget spændende, da holdet i denseneste år, har været inde i en rivendeudvikling. Holdet deltager ydermere til efte-r-årets Costa Brava tur.Der skal lyde en stor tak til de U13spillere der deltog i kampene

Trænerteamet på U14 1, vil gerne tak-ke spillere, forældre samt Freja for endejlig forårssæson og vi ser frem til enspændende efterårssæson i 2015. Sportslige hilsner Andreas og Mick

U14 drenge 2, årg. 2001U14, 2. holdet var forud for forårssæ-sonen tilmeldt en indendørs fodboldturnering, hvor holdet fik hevet etpar sejre hjem. Holdet havde ligeledes fået tilgang afen ny B-holdstræner, ved navn Ma-thias Abild, som tidligere har spilletfodbold og ligeledes trænet U13 Mhold i Aarhus omegn. Mathias er 22 årog læser humanistisk informatik påAalborg Universitet. Holdet har påpapiret haft en skidt forårssæson iDBU’s B-rækketurnering, da noglekampe bød på nogle store nederlagog en placering i bunden af rækken.Holdet arbejdede dog hårdt til træ-ning, hvilket resulterede i en rigtigflot spil i den sidste del af sæsonen,hvor sejre var meget tæt på i noglekampe, dog uden det fornødne held.Det forbedrede spil samt detbibeholdte gode humør og gejst harresulteret i tilgang af flere spillere,hvilket blev til stor gavn for holdet. Holdet deltog i Aalborg City Cup ogfik både uafgjorte og nederlag inogle meget tætte kampe, hvor dervar tro og håb på sejr indtil det sidsteslutfløjt. Der er i forårssæsonen blev trænetmeget teknisk træning såsom: første-gangsberøringer, driblinger, langeafleveringer og ball-possession.

24

Vejgård Torv 5 · 9000 Aalborg · Tlf. 98 13 89 86

VINGÅRDSGADE 13-15 • AALBORG • TLF. 98125290 • [email protected]

20152011 TORRES GRAN CORONAS

SPAR 45,-

RETRO LUKSUSVIN

JERNEST

VINENIVJERNE 2

1502

BOLA A•51-3 1EADSGDÅRGNVI

.vinspecialistenaalborg.dkwww

JERNESTSORRE T MIGUEL,S PENEDÈOA

CAN GRORRES T1102

V@GROBLA A•0 925218. 9FLT•RG

NENIVVIJERNE 2SORONA C 08

L. FR.R. FU P N

L. FR.R. FP,-5 4ARSP

UKSUSTR

KD.ENTSILAICESPNI

1502n

k

im vt olAd.ova.ww wåp

IN VSS VNEUG

U 15 drenge 3

Page 25: Frejaneren 1 2015

Holdet deltager i efteråret til CostaBrava turen i efteråret 2015.

Til efterårssæsonen vil der ske enændring i trænerstaben. Torben, somhar fulgt holdet siden børneafdelin-gen, har valgt at takke af, da tiden nu

synes rigtig. Mathias takker ligeledes af efter enhalv sæson som 2. holds træner, dastudie til efteråret byder på udfor-dringer, hvor der ikke kan findesplads til trænergerningerne. Der skal lyde en stor tak til de U13

spillere der deltog i kampene. Trænerteamet vil gerne takke spillere,forældre samt Freja for en dejlig fod-boldsæson og ser desuden frem til enspændende efterårssæson i 2015.

Sports lige hilsner Torben og Mathias

Tlf. 21 18 18 10 · Mail: [email protected] www.gardinkonsulenten.dk

25

U 14 drenge 1Bagerst fra venstre: Træner Mick Alsted, Magnus Olsson, Steffen Schøning, Jacob Tveit, Magnus Kjærsgaard, Phillip Strehle, JonasAndreasen, Johan Bysted og træner Andreas Pedersen. Forrest fra venstre: Magnus Eriksen, Marcus Wissing, Asbjørn Thorgaard, MagnusKanstrup, Tristan Holdensgaard, Jannik Pedersen, Mikkel Thomsen.

U 14 drenge 2Fra venstre: Emil Nielsen, Jonas Mansoure, Phillip Nørgaard, Andreas Brøndum, Patrik Bast, Mathias Jensen, Aland Haidar, Elias Davidsen,Tobias Møller, Marcus Jespersgaard, Magnus Donner, Sigurd Elten, David Bækman og Albert Wilsborg.

www.vokslev.dk

Page 26: Frejaneren 1 2015

26

U15 piger, årg. 00Det har været er godt forår, hvor mål-sætningen fra trænerne var klar: Vi skulle have en top-to-placering.Pigerne var enige om det ambitions-niveau og vidste, at hvis det skullelykkes, skulle de give den en ordentligskalle. Vi har i løbet af vintertræningernelagt mere ansvar over på pigerne, vedat give dem ansvaret for den førstehalve time af træningen. Dette skullegive dem en forståelse for, hvordandet er at stå i trænerrollen, men ogsåen bedre forståelse for, hvorforøvelserne er som de er, og hvad detræner i de enkelte øvelser. Over vinteren fik vi også forstærketvores trup med fem 99’ere fra detgamle U18-hold. Pigerne har væretgode til at få dem integreret og fådem til at blive en del af holdet. Vores trup var nu oppe på hele 18spillere, noget vi ikke har prøvet ilang tid. Det kunne mærkes, da dernu blev kamp om at komme på hol-det til weekendens kamp. Vi så en øget træningsindsats hospigerne, som også tog meget vedlære af de nye tilkomne. Udviklingen og koncentrationen tiltræning fortsatte, og vi var klar tilførste kamp i turneringen, somdesværre blev aflyst da modstanderneikke kunne stille hold. De første 3 point var derfor nemme attjene. Derefter kom Fortuna Hjørringpå besøg og med første rigtigeturneringskamp på bane 1 var bådespillere og trænere spændte. Pigerne var mega klar og det barspillet også præg af, hvilket resul-terede i en overbevisende sejr på 4-0.Selvtilliden og det gode spil fortsattesæsonen igennem. Det eneste hold, der kunne få os nedpå jorden igen var Jetsmark, som vitabte til begge gange. Vi holdt dog hovedet højt, lærte afvores fejl og tog de gode ting medvidere. Vi fortsatte med at score målog takket være vores to dygtigemålmænd, gik der ikke mange målind på os. Vi afsluttede sæsonen med en sejr ogen samlet målscore for foråret på +23,samt en flot og fortjent anden plads.Vores målsætning var nået, pigernehar udviklet sig utrolig meget, og vikan roligt sige, at de har nogle stoltetrænere. Mange tak fra os for en god sæson ogvi håber, at den næste bliver lige sågod. Vi ønsker jer, der tager på efterskole,et rigtig godt år, og glæder os til at sejer igen på Freja.

Anna, Beth og Thorup

U 15 piger

Page 27: Frejaneren 1 2015

U14 piger, årg. 2001Sæsonen for U14 piger startede medlidt udfordringer, da vi desværrehavde 10-11 piger, der var stoppet ivinterpausen, så vi startede ud meden trup på kun 11-12 spillere.Vi startede sæsonen med en "ryste-sammen" tur med overnatning iAalestrup, hvor vi havde lånt en ung-domsklub, hvor der var alt af under-holdning til pigerne.Det var en utrolig hyggelig tur, hvorder også blev snakket meget fodboldog taktik. Turen blev afsluttet med engod gang træning. En kanontur sompigerne har snakket en del om.

De første kampe bar lidt præg af, at vihavde en smal trup, og desuden ikkehavde en fast målmand.Det blev til et par knebne nederlag,og et enkelt klart nederlag, menstemningen i truppen var stadig supergod, og der var stadig et godt sam-menhold, og vi fik truppen udvidet til16 spillere.Vi deltog også i City Cup hvor vi varmed i U15 rækken, og det kunne godtses på modstanderene, der var lidtstørre end vores piger.Det blev dog tre gode dage med enmasse hygge og godt vejr.

Vi har brugt meget tid på at fåforbedret vort pasningsspil, og gene-relt blive bedre med bolden, og detkunne ses i kampene efter City Cup.

Vi fik løst vores målandsproblem, ogspillede lige pludselig rigtigt godtfodbold.Det betød også, at vi begyndte atvinde kampe, og kom væk fra bundenaf rækken.Det blev bl.a. til en sikker 2-0 sejr overpuljens nummer tre, og førerholdet

blev presset til det yderste i den sidstekamp.Det har været en fornøjelse at se denstore udvikling pigerne har væretigennem, og at kunne se at de nu"tør" spille fodbold - rigtigt godtgået piger.

Der skal også lyde en stor tak tilforældre for god opbakning til kørsel,og frugt til kampene. Der har altidværet nok der bød ind, så det harværet dejligt.

Håber at se ALLE jer piger til træningefter ferien.

Rene StudsgaardGry Svendsen

Johnny Svendsen

U13/U12 piger, årgang 2002/2003Det har været et spændende udfor-drende og givende forår for de 2hold. Der har været mange kampe, fan-tastiske oplevelser, en del køreture,super humør, god stemning, en lidttræls skadessituation og alt for fåmål. Hvis der er en ting der opsummererforåret er det desværre, at vi harscoret for lidt på vores chancer, og deter nu engang målene, der gør, at vi

vinder kampe. Derfor har vi desværreogså vundet lidt for få kampe.

Alt det positiveUdviklingen i spillet går kun den rettevej. Vi bliver bedre og bedre til sam-spillet, afleveringerne og vi tilkæm-per os mange chancer, som i perioderdesværre ikke giver mål. Holdene har altid været kendetegnetved en enorm fightervilje og fight-erånd. Vi giver aldrig op, og kæmpervidere til vi nærmest skal have iltap-paratet i gang.

I U12 tæller man stadig ikke point, såhvor i tabellen vi er endt, ved vi ikkehelt. Vi har vundet en del kampe oghar været umådeligt tæt på i de flesteaf de andre kampe. For at være heltærlige føler vi os lidt ”snydt”, da vibestemt har haft flest chancer inæsten alle kampene.

I U13 tæller man nu point og derforved vi, at vi er blevet nr. 3 i vorespulje. Da maj næsten var færdig lå viendda på en delt 1. plads i puljen. Vi er ikke kommet helt i mål, da vi gikefter minimum en andenplads som iefterårssæsonen. Begge hold har vundet 5 kampe, tabt4 og spillet en uafgjort, hvilket er lidtpudsigt.

27

U 14 piger

Page 28: Frejaneren 1 2015

Det mindre positiveDet mindre positive i foråret harværet ,at vi ikke har kendt voresbesøgstid foran mål. Begge hold har oplevet en meget storscoringskrise her fra slutningen af majog i juni måned.Sat skematisk op ser det sådan her udfor U13:Måned Kampe Mål PointApril 3 3 3Maj (ca.) 4 13 10Juni 3 1 0

Der er flere årsager til vores sco-ringskrise, for mange kampe – for fåtræninger, for få spillere, modstan-derne, koncentration osv. Men det korte af det lange er, at hvisman ikke scorer mål, så vinder manikke fodboldkampe, så vi skal havegang i målscoringen igen.Pigerne kæmper det bedste de harlært, så trænerteamet kan jo godt se,at vi nok skal have lidt mere fokus påafslutningerne ☺.

Det v irkelig trælseAlle de forbistrede skader har gjortslutningen på forårssæsonen lidttræls. For det første er det synd forpigerne at de bliver skadet! For det andet gør det, det megetsvært at stille hold og få den kontinu-itet ind i spillet, der gør at vi kanudvikle os i den rigtige retning og fordet tredje så taber vi desværre flerekampe end vores talent berettiger.ØV.Men alt i alt når man tager de trælse”småting” væk, så har det væretendnu en fantastisk halvsæson. En tid med en enorm udvikling forpigerne, både på banen og udenfor(og her siger vi også tak til alle dedrenge der har været som tilskuere -det har været en sand fornøjelse,overhovedet ikke distraherende forpigerne). Der skal især lyde en stor tak til depiger, der altid melder sig for athjælpe det andet hold.

Vi glæder os meget til efterårssæso-nen, hvor vi skal prøve kræfter med11-mandsfodbolden for især de kom-mende U14 piger, men også for de afU13 pigerne der har mod på det. Vi er jo en lille sluttet flok, så vi skalhjælpe hinanden alt det vi kan. Skulle der for resten gemme sig et parpiger derude som har mod på at spillefodbold, så har vi masser af plads tiljer – det er sjovt, meget sjovt at spillemed os!

Hilsen Anna Marie, Birte og Rasmus

28

U 13 piger Fra venstre bagerste række: Birte Fjordvald træner,Caroline Møller Frandsen, Stinna Jensen,Maiken Kristine Nielsen, Sonia Rani Sobti Kumar, Rasmus Bech Frandsen træner/holdleder.Foran: Mahdis Hedayatpor, Malou Bang, Emilie Ilum. Forreste række: Linnea Arent.Manglende spillere: Dicte Hvingel Jørgensen, Charlotte Asta Eriscon, Maria Harboe og MilleEmma Østergaard.

Fra venstre: Birte Fjordvald (træner), Maiken Kristine Nielsen, Ewa Davidowicz, Mille Svendsen, Stinna Jensen, Victoria Corfits Johansen,Linnea Arent Warming, Bendicte Gjøtz, Miriam Cherry, Anna Marie Corfits (holdleder)Forrest: Olivia Reonda Nielsen. Manglende spiller: Olivia Dahl Gaub.

U 12 piger

Page 29: Frejaneren 1 2015

....Vil du med en tur i skovender er så mange træer - rundt omkring dig og forovenhalløjsa kom så med - så tager vi af stedder er så fuld af sjov, inde i en skov....

Søndag den 21. juni var dagen forårets tur i Fårup Sommerland for allede børn og unge, der havde hjulpetved at tage diverse vagter til årets CityCup.Turen var som altid planlagt afAalborg Frejas bedste Beth og der varsom altid styr på det hele ☺ Bethhavde endda også sørget for, at dersøndag den 21. juni var godt vejr,hvilket jo ikke er noget vi har væretvant til i år. Hele 4 fyldte busser kørtefra Freja søndag morgen kl. 9.00 fyldtmed børn og unge, der glædede sig tilen dag i skoven med masser af sjov ogaktiviteter.Efter ankomsten gik vi i fælles flok til”Frejas borde” og her fik alle informa-tioner om, at der altid ville være vok-sne tilstede, og at alle skulle kommeretur kl. 17.00 til franske hotdog ogsaftevand – da det var sagt løb allebørn og unge af sted med deres ven-ner og det var meget af dem vi voksneså inden kl. 17.00. De vildeste ”uheld”i år var våde bukser efter en tur i træ-stammerne eller river rafting.Noget af det mest fantastiske manoplever, når man er med Freja i Fåruper, at se at alle hygger sig sammen. De store tager sig af de små, hvis derer behov for det, og ingen er på nogettidspunkt alene – der er et fantastiskFrejasammenhold ☺For selvom der er forskel på os to

så er vi gode venner, kan du tro!Kl. 17.00 samledes alle ved ”Frejasborde” og der blev spist franske hot-dogs og drukket saftevand – godt nokikke så meget som forventet, monikke der var nogen, der havde haftgang i en kæmpe Fårup-is på en dagmed så godt et vejr ☺Dagen sluttede i Fårup kl. 18.30, hvoralle stod klar til afgang ved busserne.Så husk lige alle Frejapiger og Freja-drenge – det betaler sig at tage et parvagter til City Cup, du hjælper dinklub, men du får også tilbudt en helfantastisk tur med et fantastisk sam-menhold, som belønning for dinhjælp. Så husk nu alle at sætte kryds i kalen-deren hele Kr. Himmelfartsferien næs-te år, så du kan hjælpe din klub.

29

Intego A/S Blytækkervej 3-7 9000 AalborgIntego A/S • Aalborg • Tlf. 99 36 40 00

..ved hvad der skal til for at være blandt de bedste

s..ved hvad der

rg • Tlf AalboIntego A/S •

de bedstett de bedsteat være blandil for tkal s

. 99 36 40 00rg • Tlf

de bedste

VINGÅRDSGADE 13-15 • AALBORG • TLF. 98125290 • [email protected]

20152011 TORRES GRAN CORONAS

SPAR 45,-

RETRO LUKSUSVIN

JERNEST

VINENIVJERNE 2

1502

BOLA A•51-3 1EADSGDÅRGNVI

.vinspecialistenaalborg.dkwww

JERNESTSORRE T MIGUEL,S PENEDÈOA

CAN GRORRES T1102

V@GROBLA A•0 925218. 9FLT•RG

NENIVVIJERNE 2SORONA C 08

L. FR.R. FU P N

L. FR.R. FP,-5 4ARSP

UKSUSTR

KD.ENTSILAICESPNI

1502n

k

im vt olAd.ova.ww wåp

IN VSS VNEUG

I Fårup Sommerland med verdens bedste klub

Page 30: Frejaneren 1 2015

Så har de gjort det endnu engang, de mange frivillige iAalborg Freja: Afviklet den storeinternationale ungdomsfodbold-turnering Aalborg City Cup medsucces. For 12. år i træk lagdeFreja – sammen med Firma-sporten og Aalborg Rugbyklub –baner til de mange kampe, derblev afviklet fra tidlig morgen Kr.Himmel-fartsdag og til langt henunder aften den følgende lørdag.De to første dage var vejret godtmed masser af sol, enkelte dri-vende skyer og kun lidt regn, menlørdag blev en mere våd omgang,uden at det dog gik nævneværdigtud over stemningen og slet ikkespillet på banerne, hvor der blevvist meget talent.

Alt i alt kan vi kun være tilfredsemed dette års turnering. Takketvære den enorme indsats fra demange frivillige forløb stævnet påbedste vis, og når først vi får evalueretforløbet og gjort kassen op, så er jegsikker på, at Freja står endnu bedrerustet til de fremtidige udfordringer,siger klubbens formand, Jan Daucke.Og havde turneringen ikke kollideretmed den norske nationaldag 17. maj,så er formanden sikker på, at mankunne have nået et rekordstort antaldeltagere. Så stor er interessen for City Cupblevet rundt om i Europa.

Beatboxer med succesDet var ikke kun indenfor kridtstre-gerne, at der var mange succes-ople-velser. Også de mange andre akti-viteter med masser af boder, soda-vands-diskotek og hygge i klubhusetgav stemning – og da beatboxerenThorsen fra Thisted gik på scenen vedden officielle åbning torsdag aften,steg stemningen yderligere. Gymna-sieeleven, der vandt TV2s store talent-konkurrence, gav de mange ung-domsspillere en stor oplevelse med sinfænomenale stemme og rytmesans.Og efter at landsholdsspiller Line Jen-sen fra Fortuna Hjørring havde fore-taget den officielle åbning, fortsattespillet lige til lørdag aften. Middelfart Boldklub blev den mestvindende med tre titler ved årets CityCup, mens resten af førstepladsernefordelte sige pænt mellem de øvrigeklubber. Aalborg Freja opførte sig i øvrigt someksemplariske værter ved ikke selv atlægge beslag på nogle af førsteplad-serne!

Jørgen ”Mua” Pyndt

30

Endnu en Freja-succes med den store City Cup3000 ungdomsspillere fra otte lande dystede i Aalborgs vestby!

Page 31: Frejaneren 1 2015

31

www.madogfest.dk • [email protected] • Tel. 98 78 03 00 Fax 98 78 04 00 • Magisterparken 18 • 9000 Aalborg

Page 32: Frejaneren 1 2015

Lørdag d. 28. marts blev sæsonenindledt for årgangene U4-U11 medden årlige standerhejsning!Vejret var indbydende, så hele 175spillere var mødt op til denne førsteforårstræning, heraf alene 20 spillerei den yngste årgang U5-U4. Desuden deltog mange søskende ogforældre som tilskuere. Først blev alle budt velkommen afFrejas børneformand Morten "Mud-di" Ubbesen, der lagde særligt vægtpå alle spilleres og forældres aktivedeltagelse i at fastholde og udvikleAalborg Frejas kvaliteter. Særligt glædeligt var det, at Muddikunne præsentere klubbens nyebørnekonsulent, Terry McKernan,der har stor erfaring med træningaf børnehold. Terrys opgave bliver

især at hjælpe de nye årgange godt igang, og vil blandt andet stå fortræning af de mindste i U5-U4 årgan-gen frem til sommerferien, indenforældrekollektivet overtager. Efter velkomsten blev de mangespillere sendt i aktion på klubbenslækre kunstgræsbane, dog havde deældste fået lov til at bruge ”derigtige” græsbaner i dagens anled-ning. På trods af, at de fleste årgange harholdt formen ved lige gennem helevinteren, er der altid noget særligtved årets første RIGTIGE træning!Efter endt træning samledes alle tilvelfortjent kagemand og saft i voresdejlige klubhus.Som en særlig gevinst lykkedes det pådagen at få startet en helt nypigeafdeling for årgangene 2007-2009. Forårssæsonen blev dermed sparket igang for hele klubben.

32

Page 33: Frejaneren 1 2015

Årgang 2004 - en fantastiskudv iklingsrejse

Sæsonen lakker mod enden, og voresstore årgang af drenge fra 2004 kanse tilbage på en masse dejlige ople-velser og se frem mod en ny spæn-dende tid med eksterne trænere ogny struktur.

Mange af vores spillere startede medat spille fodbold i Freja for 6 år siden -når man er 10-11 år er det et halvt liv!Det kan vi også se på banen. Dren-gene er vant til at have en bold vedfødderne. Førsteberøringerne ergode, der er drive, finesser og flowover spillet, og vores 8-mands-spilkon-cept forstås og følges flot af dren-gene. Det sidste år er der bygget påde tekniske færdigheder med godtaktisk forståelse. Allervigtigst er detdog, at der stadig er en storspilleglæde hos drengene, som erskøn at opleve, og at de fungererrigtig godt sammen socialt.Fastholdelsen af spillere er høj og vihar p.t. ca. 35 spillere. Årgangen har i

årets løb været opdelt i 3 niveaudeltekamp-hold. Vi har i trænergruppenprioriteret ikke at rykke spillere op ogned med korte intervaller. I stedet harvi givet ro og stabilitet og finjusteretholdene ca. hvert halve år. Det harfungeret godt. Alle 3 hold har haftgode og lige kampe i turneringerne iforåret og årgangen har både trænetfælles og niveaudelt i kamphold påskift. Der har alt i alt været et rigtiggodt og positivt udviklingsmiljø forspillerne. Resultaterne kan efterhån-den også ses i klubhuset, hvor 2004-årgangens pokaler begynder at fyldeen del.

I løbet af næste sæson får 2004-dren-gene eksterne trænere. Det bliverrigtig godt for både drengene og forde forældretrænere, der gennemårene har trukket et stort læs medmange timers frivilligt arbejdeomkring årgangen i Freja. Jeg vilgerne benytte lejligheden til at sigeen rigtig stor tak til tordenskjolds sol-dater på trænerfronten de sidste 5 årfor de mange gode aktive timer med

drengene. Det er indimellem hårdtarbejde, og nu jeg har pennen, vil jeggerne opfordre Freja til at tage lidtbedre vare på klubbens foræl-dretrænere. Vær hurtigt ude medløbende hjælp til organisation afbørneårgange, struktur og direktetræningshjælp. Jeg har i årenes løbset lidt for mange forældretrænere iforskellige årgange smide hånd-klædet i ringen på grund af omfangetaf det frivillige arbejde. Det er ærg-erligt både for de frivillige selv og ikkemindst for spillerne. Desuden opfordr-er jeg til, at Freja prioriterer struktur-eret talentpleje i egen klub. Vi har såmange dygtige fodboldspillere, at deter ærgerligt ikke at pleje egne talen-ter i klubben.

Til sidst en stor tak til jer drenge. Iarbejder godt på træningsbanen, I erskønne at træne og I er nu blevet sågode, at I NÆSTEN kan vinde overjeres forældretrænere....

U11 v/Simon Sigfusson

U 11 drenge

33

Page 34: Frejaneren 1 2015

Frejas U11 piger - foråret 2015

For første gang skullevi spille i A-rækken. Så det var med storspænding, at vi gikforåret i møde. I og med, at vi er deteneste Aalborghold idenne række, så hardet betydet noglelængere køreture iregionen.Rækken har væretutrolig jævnbyrdig;små sejre og smånederlag. Pigerne har ikkehaft nogen nemme kampe og dehar kæmpet hårdt for alle deres point,

hvilket har været rigtig godt ogudviklende for dem.

For første gang har pigerne været med til City Cuppen. Det var en helt igennem fantastiskoplevelse for dem, såvel sportsligt somsocialt. Holdet spillede sig i semifinalen, hvorde blev slået ud på straffespark. Altid en barsk måde at blive” slåetpå”! Men allerede et par timer senerehavde de "rejst sig" og vandt bron-zekampen. De glæder sig allerede til ACC i 2016.

Som en del af forårssæsonen harårgangen været på hyttetur. Vi havde booket en fin lille hytte vedHammer Bakker og drog afsted midt ijuni. Til turen have vi medbragt tosmå mobile mål, så pigerne

fik straks bygget deres egen fodbold-stadion ”Santiago Skov Stadium”,hvor der blev spillet en del turner-inger.

Som afslutning på foråret tager vi tilVodskov cup, hvor vi håber at vi kanforsvare vores 1. plads fra sidste år. En god afrunding på forårssæsonenog en lille appetitvækker til fodbold-skole på Freja i uge 27.

Gertrud og Susanne

Super-tøse-truppen består af:Sille OlsenSigrid Sindbjerg UbbesenKaisa Greve HenriksenKirstine Sund FrandsenTilde ArentoftLouise PedersenCaroline FiskerLea ReimerSille VejrgangSofie Elbæk

34

U 11 piger

VINGÅRDSGADE 13-15 • AALBORG • TLF. 98125290 • [email protected]

20152011 TORRES GRAN CORONAS

SPAR 45,-

RETRO LUKSUSVIN

JERNEST

VINENIVJERNE 2

1502

BOLA A•51-3 1EADSGDÅRGNVI

.vinspecialistenaalborg.dkwww

JERNESTSORRE T MIGUEL,S PENEDÈOA

CAN GRORRES T1102

V@GROBLA A•0 925218. 9FLT•RG

NENIVVIJERNE 2SORONA C 08

L. FR.R. FU P N

L. FR.R. FP,-5 4ARSP

UKSUSTR

KD.ENTSILAICESPNI

1502n

k

im vt olAd.ova.ww wåp

IN VSS VNEUG

www.suncharter.dk

Page 35: Frejaneren 1 2015

Sommeren er over osEn travl forårssæson er afsluttet.For U10 pigerne har det været en fan-tastisk tid, med en masse nye glade,friske piger, som virkelig går til den tiltræningen. Vi startede forårssæsonen med nogenbekymring, idet vores hold med 7 sta-bile piger ikke ville være nok til atstille et hold på 8 spillere til efteråret.Hurtigt kom der dog 1-2--5 nye pigerog pludselig var der 12 spillere tiltræning. Det er fantastisk at se pigerne gå tilden og se dem hygge sig med hinan-den.Sæsonen bød også på debut i CityCup’en hvor pigerne deltog i U11-rækken. Det var tydeligt at banenpludselig var større og modstandernebåde ældre og fysisk stærkere enddem, vi spiller mod til dagligt.Kampene blev dog afviklet med højthumør og det var tydeligt, at der varudvikling i spillet henover turnerin-gen, hvilket også resulterede i en sejrefter straffesparkskonkurrence i densidste kamp.

Til slut en kæmpe ros til trænerne forden gode indsats og tak for den godeforældreopbakning til holdet.Fantastisk at opleve den positive åndder er omkring holdet, hvor det er erog skal være plads til alle uansetniveau ☺.

Vi glæder os til at spille 8 mands fod-bold med en flok glade fodboldpigerpå det kommende U11 hold.

Nikolaj Jensen, administrator U10

35

Bagest fra venstre:Johanne- Anna- Ida K – Ellen –

Miriam – Ida A – NannaMiderste række: Vidya – Sofie

Forrest: MeeraManglende: Luna, Ingrid

U 10 pigerVidste du at

.... har selskabslokale til 20-60 personer

.... har lokaler til møder i hjertet af Aalborg

.... serverer brunch alle ugens dage fra 9.00

.... har stor succes med brunch & tapas ud af huset

.... serverer enkel mad af gode råvarer

.... bruger friskbagt brød til alle retter

.... tilbyder vinsmagninger i egen vinkælder

.... har en vinkælder med vine fra hele verden af meget høj kvalitet

little things mean a lot

Vi glæder os til at se dig på Café Peace

· BOOK BORD PÅ 70 70 71 03 · eller på mail: [email protected]

C A F É P E A C E · B O U L E V A R D E N 4 · 9 0 0 0 A A L B O R G

Page 36: Frejaneren 1 2015

36

Første City Cup og masser afgode oplevelserÅrgangen består af 25-30 glade fod-bolddrenge som har trænet tirsdag,torsdag og for dem der ikke kunnenøjes med det, også fredag sammenmed nogle U10 drenge. Årgangen kører meget stabilt medChristian og Rasmus som de to pri-mære trænere, godt hjulpet af Per,Kristian, Anders, John og Peter m.fl.som hjælpetrænere og målmands-træner. Herudover er der stabil, flotopbakning rundt om årgangen blandtforældrene til både stort og småt. Som noget helt nyt meldte DBU iforåret ud, at der ville blive niveau-deling i DBU-turneringen allerede fraU8 og derved også vores U9 drenge.Niveaudelingen er forløbet fint mednogle bittesmå bump på vejen. Der blev tilmeldt 2 a-hold, 1 b-hold og

1 c-hold. Tilgangen til niveaudelingenhar været, at alle drenge skullematches på et niveau, hvor de opleverat det er sjovt og hvor de fodbold-mæssigt kan være med til at gøre enforskel i målet, i forsvaret eller læn-gere fremme på banen. Vi har forsøgtat stille med hold, som er tro mod detre niveauer og derved har givetgrundlag for fair kampe for bådevores egne drenge og for mod-standerholdene. De første parspillerunder blev brugt til helt at tuneos ind på hvor vores drenge lå iforhold til de andre klubber og hvor-dan vi bedst muligt skulle blandespillerne på de forskellige hold.

A-holdeneVi stillede med to a-hold som har gjortdet rigtig godt med næsten luttersejre. Der har været en fast stamme,

som har været suppleret med spillere,som også spillede med på b-holdet. Ide sidste par kampe lavede vi et a-hold, for at få en fast stamme på hol-det, og fordi vi på baggrund af forårethar vurderet, at det rigtige for årgan-gen er at stille med 1 a-hold, 2 b-holdog 1 c-hold.

B-holdetHoldet har gjort det rigtig fint medmasser af godt spil og mange godekampe og sejre. Vi har brugt de førstepar runder til at få holdet helt påplads og det har vist sig, at der er basisfor at tilmelde to b-hold til efteråret.

C-holdetForåret har budt på både opture ognedture. Drengene skulle lige vænnesig til, at det nu var dem der skulle indog gøre en forskel og der var mere tidog plads på banen. Der har værettætte kampe og sejre, men ogsåenkelte kampe mod lidt for stærkehold, som nok mere hører til i enrække over. Det skyldes især, at hold-et har deltaget i en B/C række - vi for-venter, at rækken vil være mere jævn-byrdig til efteråret.

StævnerU9 deltog i foråret for første gang iFrejas egen City Cup. Det var en storsucces for drengene med masser afgode kampe og sammenhold mellemde tre Freja hold. De glæder sigallerede til næste år. Årgangen harogså deltaget i en række andre stævn-er og træningsturneringer i Dall,Gistrup, Vebbestrup, Vodskov og hosB52. Det blev bl.a. til guldmedaljer ogen stor pokal i Vebbestrup som gledned sammen med en stor is. Næsteudfordring er Vildbjerg Cup, hvorårgangen stiller med et hold i både aog b-rækken.

U 9 drenge

Page 37: Frejaneren 1 2015

37

Frejas super seje U9 pigerForårssæsonen 2015

På Aalborg Frejas U9 pigehold har vi19 super seje fodbold piger, der elskerat spille fodbold.Pigerne har i her i foråret deltaget iDBU’s 5-mands turnering med 2 hold,et tirsdagshold og et lørdagshold.Begge hold har gjort det supergodt ideres kampe, der er blevet kæmpet,scoret og reddet bolde på målstregen.Til kampene har der været stor foræl-dreopbakning, og pigerne elsker atspille kamp, og i pauserne bliver derhygget med frugt, kage og lignendeog dette på trods af, at vi i dette forårhar spillet de fleste kampe i regn ogblæst. Vi har i dette forår også deltaget iAalborg KFUMs Cup, hvor pigerneigen gav den gas og kæmpede sig tilflotte sejre.

I forbindelse med Aalborg Frejas storeturnering City Cup havde vi i år arran-geret egen turnering, som blevafviklet torsdag formiddag. Her deltog hold fra Nibe, AalborgKFUM og Nørresundby Boldklub.Turneringen var en stor succes forbåde Frejapigerne og de øvrige delta-gende hold, og turneringen sluttedeaf med et stor kagebord i det storemadtelt (adgangsbilletten for allehold var nemlig, at de skulle med-bringe kage). Freja havde givet en storpokal, som gik til Nibe og vi har efter-følgende hørt, at pokalen giver storeudfordringer for Nibetrænerne, derhar lavet den helt store plan for, hvemaf pigerne, der skal have pokalenhjem... hvornår ☺Helt sikkert så stor en succes, så denskal gentages næste år.Vi slutter dette forår af med enturnering i Holtet i slutningen af junimåned.Alt dette kunne ikke lade sig gøreuden den store opbakning fra foræl-drene, der stiller op som trænere,chauffører og leverandører af frugtmm. til pigernes kampe – håber denstore opbakning fortsætter mange årendnu.Til sidst skal der lyde en KÆMPE stortak til Supertræneren Trine, som harværet træner for pigerne de sidste år.Trine har fra sommeren valgt atstoppe som træner for pigerne. Det bliver et stort savn for pigerne,men Trine slipper os da heldigvis ikkehelt, da hun stadig er med på sidelin-jen som mor. Dette betyder jo så også,at vi fra efterårssæsonen mangler entræner – gerne flere, som vil hjælpeChalotte med denne post. Så kære U9forældre – overvej meget gerne, herhen over sommeren om ikke detkunne være noget for jer, tjansen kan

som sagt sagtens deles mellem flereforældre.På vegne af Frejas super seje U9 pigerog med et ønske om en super god

sommer til alle frejanere ☺

Tina Torp Staffe, administrator

Lørdagsholdet - Nederst fra venstre: Liv, Sarah, Signe, Katrine, AstridØverst fra venstre: Ida, Karoline, Cathrine - På billedet mangler: Vigga

Tirsdagsholdet - Forrest: Isabella - Nederst fra venstre: Caroline, Naja, Josefine,Flora- Øverst fra venstre: Gertrud, Katrine, Laura - På billedet mangler: Sara

U 9 piger

U 9 piger

Page 38: Frejaneren 1 2015

38

Verdens bedste U7, i verdens bedste klubHold da ferie, alle spillerne er blevetsuperdygtige i løbet af det sidste år.De glæder sig meget til at spille på enlidt større bane til næste år. Vi har hele året kæmpet, fightet,svedt, jublet, øvet, grædt, grinet,hygget, danset, jagtet, løbet ogscoret!!! Vi har derudover for første gang soveti klubhuset, en træningslejr, hvor vi fiklært hinanden endnu bedre at kende.Heldigvis har vi en masse forældreop-bakning og deres hjælp er uund-værlig. Derudover har vi naturligvis spillet enmasse fodbold - til træning laver vi altmed bolden, da bolden helst skal

være deres "bedste ven". Uge for uge bliver spillerne bedre ogbedre, vi prøver at udvikle dem skridtfor skidt, hvilket er vigtig. Alle skal udfordres og bygge forskel-lige færdigheder på det de alleredekan. Vi har ca. 30 fodboldspillere på U7holdet - alle er glade når de kommer -glade når de går - glade når de kom-mer hjem. Vi glæder os til næste år, hvor vi skaltil og spille 5 mands. Tak til alle drengene - I er fantastiske.

Hilsen Henrik – Jesper og Rene

U 7 drenge

Page 39: Frejaneren 1 2015

39

U 6 drenge

På billedet er fra venstre til højre:Frederik, Lucas, Tristan, Magnus, Hjalte

Page 40: Frejaneren 1 2015

Slagter Ole Skrågade 5

98 17 28 37 www.slagterole .dk

Kystens PerleBådehavnsvej 10

9000 AalborgTlf. 98 11 41 87

ØKONOMISK

GENERALFORSAMLING

D. 26. MARTS 2015

6 fremmødte udover bestyrelsen tildenne generalforsamling.

1. Valg af dirigent: Tom Nielsen.Gennemgang af dagsorden.

2. Indkomne forslag:Ingen.

3. Regnskab for ”Aalborg Frejas Træner- og lederfond” gennemgået ved Jan Daucke.Nr. 18 donation uddelt i ‘14 til Rikke Thomsen.

4. Regnskab for ”Aalborg Frejas Ungdomsrejsefond” gennemgået ved Jan DauckeDer er ca. +22.894 til udlodning til rejser i ungdomsafdelingen i 2015.

5. Regnskab for ”Cafeteriet” gennemgået ved Jan Daucke.

6. Regnskab for ”Fonden” gennemgået ved Jan Daucke.

7. Regnskab for ”Aalborg Freja” gennemgået ved Jan Daucke.

8. Budget for ”Aalborg Freja” Ved Ole Madsen.Budgettet for 2014 er taget til efterretning.

9. EventueltRegnskab for ”Vennerne” til orientering ved Jan Daucke.Overført til Freja Fonden 25.000,-

10. Regnskab for ”Banen ved Annebergvej, Aalborg Freja” til orientering ved Jan Daucke.

11. Evt. Debat vedrørende distribu-tion af Frejaneren. Skal alle medlemmer have udsendt Frejaneren? Punktet drøftes i Hovedbestyrelsen.

Vi sluttede af med et kæmpe FrejaHURRA. Tak for i javten!!!!!, Sillll tak!!!!

40

Page 41: Frejaneren 1 2015

100-kamps jubilæum forAnders Verwohlt alias ”Verner”Anders rundede det magiske antalkampe for Aalborg Frejas 1. hold iudekampen mod Hornbæk d. 10. maj2015.”Verner” er en af truppens ældstespillere og har efterhånden udvikletsig til en af holdets kulturbærere.Dette til trods for at han stempledeind i klubben fra lokalrivalerne fra

Aalborg KFUM. I sandhed rigtig godtgået.Anders har igennem perioden udvisten fantastisk vilje og dedikation tilfodboldspillet. Dette både til demange træningspas og kampe, hanhar medvirket i.Verner har med tiden opnået et højtbundniveau, og en af hans absolutteforcer er, at han kan dække de flestepositioner på banen, og dermed er

han truppens universalspiller. Enanden spidskompetence er en fan-tastisk hurtighed, som fra tid til andenbevirker, at han svæver et godt stykkeover jorden, dette både på og uden-for banen.I sine 100 kampe har Anders scoret 13mål. Til trods for sin kompromisløsespillestil er det kun lykkedes ham atblive tildelt 1 rødt og 13 gule kort,hvilket må siges at være ganskeimponerende.”Verner” er blevet modnet en del pådet menneskelige og spillemæssigeplan med årene. I den proces har hanganske givet været en stor udfordringfor de fleste af trænerne. Derfor kanhan vel heller ikke helt sige sig helt frifor at have en del af deres grå hår påsamvittigheden.Alt i alt har Anders, med sin person-lighed og spillemæssige egenskaber,været med til at sætte mange positiveaftryk i klubben. Derfor er der mangemennesker i klubben, der håber på, athan i fremtiden også vil være med tilat præge tingene omkring klubbens1. hold.Sluttelig vil jeg ønske ham et storttillykke med jubilæet.

Bjarne Pedersen/ formand herresenior

Fodboldskole i Freja for 25. gang på stribe...Fodboldskolen har i sommerferienendnu engang samlet fodboldtossedebørn på Freja. Med omkring 200 børnfuld gang på alle baner. "Danmarks Fodboldskole” gik i sam-arbejde med DDSG&Is amtsforenin-ger (nu DGI) for i sommeren 1990 at fåde første fodboldskoler. Den førstefandt sted i uge 26 i Mørkøv i detdaværende Holbæk Amt, mens denanden skole blev afviklet ugen efter i

Sorø i det davæ-rende Sorø Amt.Skolerne blevorganiseret påden måde somman i dag ken-der det de flestesteder - 5 dage itidsrummet frakl. 9.00 til kl.15.00.Fodboldskolen

i Sorø har somden eneste i landetværet afviklet uafbrudt siden som-meren 1990. Efter den første sommerkom der efterhånden flere og flereamtsforeninger med og da DGI blevdannet i efteråret 1992 var fodbold-skolen stort set landsdækkende iDDSG&I og DDGU.Freja startede med at afholde fod-boldskole i 1991, og det er dermed 25.gang at DGI afholder fodboldskole iFreja.

”Verner” får de forjente blom-ster af Jan ”Babben” Jensenfra 1.-2.-holdsudvalget

- og så slutter vi billederne af med de muntre drenges sejrsdans ved opryknin-gen til danmarksserien:

....hip-hop...FREJA op!

41

Page 42: Frejaneren 1 2015

Redaktion "Frejaneren":Keld Jensen (ansvarsh.) ................................20 13 80 [email protected]

Baneanlæg og klubhus:Aalborg Freja..................................................98 13 31 13Vestre Fjordvej 15 · 9000 Aalborg

www.aalborgfreja.dkmail: [email protected]

Hovedbestyrelse:Jan Daucke, Hovedformand ..........................25 27 12 [email protected] Petersen, Næstformand...........................22 44 74 [email protected] Jørgensen, Ungdomsformand ...........22 82 41 [email protected] Pullich,Kvindeseniorformand....................25 11 77 [email protected] Pedersen, Herreseniorformand...........29 42 99 [email protected] Post Madsen, Økonomiformand..............40 76 87 [email protected]

1.-2. holdsudvalg herrer:Bjarne Pedersen ............................................29 42 99 [email protected] Karsten Mortensen ........................................40 13 16 65

Kvindeudvalg: Bo Pullich ......................................................25 11 77 [email protected]

Kasserer:Ole Madsen....................................................40 76 87 [email protected]

Inspektør: Ole Madsen ...................................................40 76 87 [email protected]

Kampfordeler:Lars Johannesen ..........................................22 50 40 [email protected]

Sponsor-udvalg:Jesper Thomsen, Formand ...........................26 14 70 [email protected] Kærvad Pedersen .................................22 11 81 [email protected] Johannesen ..........................................22 50 40 [email protected] Post Madsen ..........................................40 76 87 [email protected] Hjulmand .......................................24 82 78 [email protected] Frandsen .............................................22 94 15 [email protected]

Vennerne:Jan Daucke ...................................................25 27 12 [email protected]

Baner og klubhus:Ole Madsen ...................................................40 76 87 [email protected] Bent Christensen ..........................................22 98 07 [email protected] Tom Nielsen ............................................. ....26 16 49 [email protected] Petersen ..................................................22 44 74 [email protected]

Tøs og bolde:Bent Christensen ..........................................22 98 07 [email protected]

Cafeteria-udvalg:Lars Johannesen ..........................................22 50 40 [email protected]

Arkiv-udvalg: Keld Jensen ..................................................20 13 80 [email protected]

Medlemmer/kontingent:Jan Petersen ..................................................22 44 74 [email protected]

FrejaShoppen:Ole Post Madsen............................................40 76 87 [email protected]

Internet-udvalg:Lars Mørch ....................................................22 13 39 [email protected]

TRÆNERE OG LEDERE I SENIORAFDELINGEN:A-trup: DS og serie 2Jan Werther Larsen, DS Træner.....................23 83 97 [email protected] Jensen, Ass. træner .............................29 43 09 [email protected] Agerbo Jensen, Serie 2 træner ..........22 55 91 [email protected] Nielsen, Målmandstræner ..................31 57 63 [email protected] Mortensen, Fys. .................................31 72 40 58

B-trup: Serie 3 og serie 4Jan Knudsen, Serie 3 træner .........................26 36 21 [email protected] K. Pedersen, Serie 3 træner................27 59 13 [email protected]

Torben Nymark, Ass. træner ..........................51 41 45 [email protected]

C-trup: Serie 5 og serie 6Peter Grillo Frederiksen, Serie 5 træner.........26 83 37 [email protected] Lundtoft Kristensen, Serie 5 træner ...20 99 70 [email protected] Fisker Bruun Jørgensen, Serie 6 træner .22 12 14 [email protected]

Old Boys afdelingen:Old Boys: Dan Sørensen ...............................30 78 13 [email protected] Kjær Jensen ......................................25 53 20 [email protected] Old Boys: Michael Mathiesen .............40 44 44 [email protected] Nielsen ..............................................25 27 12 [email protected] Grand Old Boys: Ole Bach ..................40 11 90 [email protected]: Jan Brandt ...................................31 48 72 [email protected]: Tom Nielsen .......................26 16 49 [email protected]

KVINDEAFDELINGEN: Kvinde Serie Vest, jyllandsserie og serie 2:Lars Jensen, Kvindeserie Vest .......................24 40 01 [email protected] Madsen, Kvindeserie Vest..................27 15 01 [email protected] Schou, Ass. træner ............................20 32 39 85Finn Nielsen, Jyllandsserietræner ..................20 14 30 [email protected] Amdi, Holdleder ...................................40 59 60 16 Henrik Ladefoged, Serie 2 træner ..................31 43 03 [email protected] Frode Andersen, Målmandstræner.................98 83 72 [email protected] Sørensen,Fys. ................................27 21 88 [email protected]

TRÆNERE OG LEDERE I UNGDOMSAFDELINGEN:Martin Jørgensen, Ungdomsformand ...........22 82 41 [email protected]

U19, årgang 97/98/99Jens Peter Bendixen, Træner ........................20 74 01 [email protected]

U16, årgang 00Finn Christensen, 1. holds træner..................21 47 83 08

46

Page 43: Frejaneren 1 2015

[email protected] Ingvorsen,1. holdstræner ...................40 57 68 [email protected] Christensen, 2. holdstræner ................61 10 39 [email protected] Rosengren Olsen, 2. holdstræner .....40 47 72 [email protected] Høj Sørensen, 3. holdstræner 22 66 69 [email protected] Kristensen, Administrator ................28 10 84 [email protected]

U15, årgang 01Mick Alsted, 1. holds træner .........................31 77 04 [email protected] Pedersen, 1. holds træner ..............30 66 07 [email protected]

U14, årgang 02Theis Larsen,1. holdstræner ..........................28 68 72 [email protected] Bangne, 2. holdstræner ........................28 10 58 [email protected] Ottesen, 2. holdstræner .........................31 60 70 [email protected] Ørsted, Administrator.....................� ....30 96 87 [email protected]

Piger U17, årgang 99/00Kathrine Thorup, træner ...............................40 18 07 [email protected] G. Henriksen, træner [email protected] Broe, Administrator� [email protected]

Piger U15, årgang 01Johnny Svendsen, Træner ............................60 13 33 [email protected] F. Svendsen, Træner ...............................26 18 87 [email protected] Harrig, Administrator .....................24 41 77 [email protected]

Piger U14/13, årgang 02/03Birte Fjordvald, Træner .................................24 23 19 [email protected] Bech Frandsen, Ass. træner.............27 74 44 76 [email protected] Marie Corfits Johansen, Holdleder .......29 82 32 [email protected]

Målmandstrænere ungdomSimon Gasberg, Målmandstræner ................26 28 82 [email protected], Målmandstræner ...............................25 33 55 [email protected] Vich Pedersen, Målmandstræner 29 76 95 [email protected]

TRÆNERE OG LEDERE I BØRNEAFDELINGEN:Børneudvalg:Morten Ubbesen, Formand ...........................20 68 17 [email protected] Greve Henriksen, Administrator 22 79 30 91 [email protected] Sønderlund ..........................................22 50 12 [email protected] Gaub .....................................................21 62 69 [email protected] Thomsen ...........................................26 14 70 [email protected]

U11 drenge, årgang 04 Thomas Bredgaard .......................................27 24 21 [email protected] Theilmann, Administrator ...................20 86 52 [email protected] Donner ................................................22 83 80 [email protected] Sigfusson ..........................................26 14 43 [email protected] Smed Schutze .....................................99 39 29 [email protected] Strandquist ........................................40 62 10 [email protected] Enggaard ..............................................20 24 83 [email protected]

U10 drenge, årgang 05Bjørt Nybo, Holdleder ...................................28 23 42 [email protected] Møller, Træner .......................................20 70 05 [email protected]ørn Thorgaard, Træner ................................22 47 17 [email protected] Svendsen, Træner ................................61 33 32 [email protected] Møller, Træner ..................................30 29 00 [email protected] Kim Pedersen, Træner ..................................24 45 95 [email protected]

U9 drenge, årgang 06 Peter Sønderlund, Holdleder .........................22 50 12 [email protected] Henriksen, Træner ...........................22 79 30 [email protected] Kjølby, Træner ................................27 84 30 [email protected]

U8 drenge, årgang 07 Thomas Rønfeldt, Træner .............................31 31 65 [email protected] Kjeldsen, Træner .............................24 29 00 [email protected] Banasik, Træner ....................................24 82 03 [email protected] Sørensen, Administrator ..................51 91 51 [email protected]

U7 drenge, årgang 08 Rene Tengstedt, Træner ................................28 44 64 [email protected] Thomsen, Administrator ..................26 14 70 [email protected] Jensen, Træner [email protected]

U6/U5 drenge, årgang 09/10 (Drenge og piger) Simon Krog, Træner .....................................29 21 69 [email protected]

Piger U11, årgang 04 Susanne Krogh Elbæk, Træner ......................60 95 22 [email protected] Sindbjerg, Træner ............................30 20 05 [email protected] Greve Henriksen, Administrator.. ..22 79 30 [email protected]

U10 piger, årgang 05 Jesper Karmisholt, Træner ............................28 90 97 [email protected] Torben Rydahl, Træner [email protected] Larsen, Administrator [email protected]

U9/U8 piger, årgang 06/07 Chalotte Harrig, ræner ..................................24 41 77 [email protected] Torp Staffe, Administrator ....................72 69 13 [email protected] Theilmann, Træner ...............................20 86 52 [email protected]

47

Produktion: Tegnerne ApSTryk: Støvring Bogtryk/Offset ApSOplag: 1.000 stk. 2 gange årligt

Frejaneren er også tilgængelig som PDFpå www.aalborgfreja.dk

Page 44: Frejaneren 1 2015