MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions...

13
Ajuntament de Cornellà de Llobregat 1 MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 Introducció En la planificació i elaboració pressupostària cal tenir en compte fonamentalment tres variables macroeconòmiques: la inflació , mesurada a través de l’I.P.C., per la seva incidència en les compres de béns i serveis; el dèficit públic de l’Estat (concretament l’evolució dels ingressos i les despeses de l’Estat), que es reflecteix en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per l’any 2013 (LPGE), les previsions de creixement del PIB i per últim, l’evolució dels tipus d’interès , amb el seu efecte directe sobre la càrrega financera de la Corporació. A aquestes clàssiques variables macroeconòmiques que configuren l’escenari per a l’elaboració del Pressupost municipal, cal afegir els criteris d’estabilitat pressupostària, regla de despesa i límit d’endeutament per a les entitats locals fixats pel Govern de l’Estat i que per a l’any 2013 (segons l’Acord del Consell de Ministres de 20 de juliol de 2012) suposen un dèficit zero en termes de capacitat de finançament per a tot el conjunt d’entitats que configuren el sector administracions públiques local(és a dir que els ingressos pressupostaris municipals de naturalesa no financera han de ser suficients per a satisfer les despeses pressupostades de caràcter no financer, calculades unes i altres en termes de comptabilitat nacional), per al primer dels criteris, una taxa de referència de creixement del PIB de mig termini de l’economia espanyola de l’1,7%, pel que fa al segon dels criteris i un endeutament que no superi els límits establerts a l’article 53 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals )estalvi net positiu i ratio de deute viu del 110%), per al tercer dels criteris. En primer lloc, l’índex de Preus al Consum (I.P.C.) de l’any 2012 estarà previsiblement entorn del 3% (al mes de setembre l’IPC ha estat del 3,4%) i la inflació prevista per a l’any 2013 és del 1,60% (segons les dades contingudes al projecte de LPGE per a 2013). Aquesta dada farà que tots els contractes plurianuals amb clàusula de revisió de preus tinguin un increment aproximat entorn del 3%. La resta de béns i serveis seguiran aquesta tendència. A més a més, cal afegir l’impacte que sobre les despeses en bens i serveis i les inversions tindrà l’increment dels tipus de l’IVA des del mes de setembre d’aquest any. La segona variable, que és la LPGE, afecta tant l’estat d’ingressos com el de despeses. Per la banda dels ingressos, fixa l’evolució de la participació en els Tributs de l’Estat, configurada actualment pels tributs cedits i pel Fons

Transcript of MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions...

Page 1: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

Ajuntament de Cornellà de Llobregat

1

MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013

Introducció En la planificació i elaboració pressupostària cal tenir en compte fonamentalment tres variables macroeconòmiques: la inflació, mesurada a través de l’I.P.C., per la seva incidència en les compres de béns i serveis; el dèficit públic de l’Estat (concretament l’evolució dels ingressos i les despeses de l’Estat), que es reflecteix en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per l’any 2013 (LPGE), les previsions de creixement del PIB i per últim, l’evolució dels tipus d’interès, amb el seu efecte directe sobre la càrrega financera de la Corporació. A aquestes clàssiques variables macroeconòmiques que configuren l’escenari per a l’elaboració del Pressupost municipal, cal afegir els criteris d’estabilitat pressupostària, regla de despesa i límit d’endeutament per a les entitats locals fixats pel Govern de l’Estat i que per a l’any 2013 (segons l’Acord del Consell de Ministres de 20 de juliol de 2012) suposen un dèficit zero en termes de capacitat de finançament per a tot el conjunt d’entitats que configuren el sector administracions públiques local(és a dir que els ingressos pressupostaris municipals de naturalesa no financera han de ser suficients per a satisfer les despeses pressupostades de caràcter no financer, calculades unes i altres en termes de comptabilitat nacional), per al primer dels criteris, una taxa de referència de creixement del PIB de mig termini de l’economia espanyola de l’1,7%, pel que fa al segon dels criteris i un endeutament que no superi els límits establerts a l’article 53 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals )estalvi net positiu i ratio de deute viu del 110%), per al tercer dels criteris. En primer lloc, l’índex de Preus al Consum (I.P.C.) de l’any 2012 estarà previsiblement entorn del 3% (al mes de setembre l’IPC ha estat del 3,4%) i la inflació prevista per a l’any 2013 és del 1,60% (segons les dades contingudes al projecte de LPGE per a 2013). Aquesta dada farà que tots els contractes plurianuals amb clàusula de revisió de preus tinguin un increment aproximat entorn del 3%. La resta de béns i serveis seguiran aquesta tendència. A més a més, cal afegir l’impacte que sobre les despeses en bens i serveis i les inversions tindrà l’increment dels tipus de l’IVA des del mes de setembre d’aquest any. La segona variable, que és la LPGE, afecta tant l’estat d’ingressos com el de despeses. Per la banda dels ingressos, fixa l’evolució de la participació en els Tributs de l’Estat, configurada actualment pels tributs cedits i pel Fons

Page 2: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

Ajuntament de Cornellà de Llobregat

2

Complementari de Finançament, d’acord amb el creixement dels tributs recaptats per l’Estat i actualitza les bases imposables de diferents impostos locals (I.B.I. i plusvàlua, ja que la resta de tributs no veu alterada les seves bases imposables). Segons la informació que figura al projecte de LPGE per a 2013, els lliuraments a compte creixeran un 22%, no obstant la previsió de liquidació definitiva de 2011 i la devolució dels saldos a favor de l’Estat de les liquidacions definitives de 2008 i 2009 (que es retornen en 5 anys), per un import de 1,763 milions d’euros, comporta unes previsions d’ingressos per la PTE de 14.081 milions d’euros (amb una disminució respecte a les previsions de 2012 del 13%). Pel que fa a l’IBI i a la plusvàlua no està prevista cap actualització.

Per la banda de les despeses, el projecte de LPGE per a 2013 recull un increment de les retribucions de tot el personal del sector públic del 0%.

Com a última variable important, tenim els tipus d’interès (euribor a tres mesos) que han disminuït al llarg de 2012, des de l’1,5% fins el 0,2% (euribor a 3 mesos) a la data d’avui, i que està previst que es mantinguin baixos al llarg de l’any 2013. Ara bé, les condicions d’accés a nous crèdits s’ha endurit notablement, situant als diferencials al voltant de 4 punts percentuals. Com que al projecte de pressupost general per a 2013 les despeses de capital s’autofinancen amb l’estalvi net i les transferències de capital, no s’ha previst cap apel·lació al crèdit. Pel que fa a la situació concreta de l’Ajuntament de Cornellà, els objectius pressupostaris estan fixats en:

1) Increment general del 2,4% dels impostos i taxes a les ordenances fiscals

per a 2013, excepte determinats tributs que es troben en els límits legals que no s’incrementaran (IAE i IVTM), tampoc s’incrementaran els tributs vinculats a l’activitat econòmica (llicències d’activitats llicències urbanístiques i ICIO, i mercats). L’IBI que s’incrementarà de mitjana un 3%, en el tram general, i un 6,83% en el tram incrementat. En resum, els ingressos tributaris es preveu que augmentin un 2,73%, malgrat el fort impacte de la recessió econòmica en general i del sector immobiliari, en particular. Variables que s’han considerat a l’hora de confeccionar les previsions d’ingrés relacionades amb l’activitat immobiliària (IIVTNU, ICIO, Taxes per llicències urbanístiques i ambientals, mercats i recollida d’escombreries comercials). La variació dels ingressos corrents es preveu negativa en un 1,70% (per la reducció dels tributs cedits i del fons complementari de finançament i dels tributs vinculats a l’activitat econòmica).

2) Adequació de la despesa ordinària (de funcionament) a les necessitats de

serveis i manteniment pel correcte funcionament de la ciutat, ajustant-la a la capacitat de generar recursos suficients, representant una disminució del 1,95%.

Page 3: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

Ajuntament de Cornellà de Llobregat

3

3) Reducció del volum total del deute amb una disminució de la càrrega

financera del 13%, quedant establerta en el 2,78% dels ingressos corrents, quan l’any 2012 era del 3,15%.

4) La inversió total que, complint l’escenari d’estabilitat pressupostària per a

les entitats locals ha establert el Govern de l’Estat, seria assumible és de 2,015 milions d’euros. Aquesta és la xifra d’inversió que s’ha assumit per al 2013.

Aquestes inversions suposen un 47,90% menys que l’exercici 2012. Es destinaran, fonamentalment, a culminar inversions plurianuals (Pla Integral de Fontsanta) i a mantenir el nivell de les infraestructures i dels edificis actuals.

Estat d’Ingressos

El Pressupost total disminueix un 4,57%, per tres raons fonamentals: a) Ingressos corrents: tal com ja s’ha comentat, tindran una disminució del 1,70%; b) Ingressos de capital: disminueixen un 13,56%, i; c) No s’ha previst cap operació de crèdit a concertar durant l’exercici 2013.

A l’annex 1 s’observen les diferències per capítols respecte l’any 2012. Les variacions responen a l’adequació de les quantitats previstes liquidar en l’exercici, a l’augment de tipus impositius, de bases imposables i el major nombre de contribuents, així com a l’estimació de l’impacte de la recessió econòmica.

Els Impostos directes creixen un 2,05%, amb una variació de la recaptació cedida de l’IRPF (-18,84%), de l’IBI (5,28%), de l’IVTM (4,44%), de l’IAE (-1,03%) i les plusvalues (-9,82%). Els Impostos indirectes disminueixen en un 57,67%, les variacions es distribueixen entre l’Impost sobre construccions (-56,93%), la cessió dels impostos especials (-55,13%) i la cessió de l’IVA cedits (-58,74%). El capítol de taxes i altres ingressos s’incrementa un 4,88%. Les transferències corrents disminueixen un 4,88%, com a conseqüència de la disminució del Fons Complementari de Finançament (7,06%), de la compensació per pèrdua de recaptació de l’IAE (2,22%), de les transferències de la Generalitat (11,44%). Tan sols creixen les transferències d’entitats locals (32,41%), essencialment les transferències de la CMPG.

Page 4: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

Ajuntament de Cornellà de Llobregat

4

En conjunt la Participació en els Tributs de l’Estat suposa una disminució del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual.

En el capítol de transferències de capital estan pressupostades les transferències de la Generalitat de Catalunya, corresponent a l’anualitat 2013 del Pla integral Fontsanta (874.980€), l’aportació de l’AMB corresponent al programa d’actuacions de millora urbana (900.000€).

Com ja s’ha avançat no hi ha cap previsió d’ingressos del capítol 9, passius financers.

El finançament de la despesa queda desglossat en:

Import % - Recursos propis .......................... 46.435.149 71,66 - Subvencions i transferències....... 18.365.498 28,34 - Préstecs ...................................... 0 0,00

Aquests percentatges suposen respecte l’any 2012 3 punts més de recursos propis, gairebé el mateix percentatge de les transferències i subvencions, i 3 punt menys per les operacions de crèdit.

Estat de Despeses Despesa corrent El pressupost corrent de funcionament és la dada bàsica, ja que és la que consolida i compromet en la seva majoria, el futur. El projecte que es presenta suposa una reducció de la despesa corrent (ordinària) d’un 1,95%.

A l’annex II es mostren aquestes variacions.

Inversions La inversió prevista inicialment puja 2,015 milions d’euros, xifra que suposa un 47,90% menys que la inversió inicial de l’any 2012 i representa el 3,11% del total del pressupost de l’any 2013.

Page 5: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

Ajuntament de Cornellà de Llobregat

5

Com a projectes més importants cal destacar les inversions plurianuals (Pla Integral de Fontsanta), i les destinades a mantenir el nivell de les infraestructures i dels edificis actuals.

Despesa total El pressupost total disminueix un 4,57%, amb una reducció de la despesa ordinària del 1,95% i una reducció del 47,90% de les inversions. La distribució per capítols està compensada. El capítol 1 de personal te una dimensió eficient del 37,73%, el capítol 2 també, amb un 42,43% i les transferències corrents, amb un 14,03%. La millor dada és la càrrega financera que representa un 2,70% del total de despeses i un 2,78% dels ingressos corrents . Les inversions, com hem dit abans, representen el 3,11%.

Despesa per departaments Les variacions de les despeses per departaments es poden veure en els annexes números 3, 4 i 5, són heterogènies i tenen causes diverses.

El quadre més important és el número 4, que ens mostra les variacions en les despeses de funcionament dels departaments.

Les dades més destacables són:

- Gabinet de l’Alcaldia: sense variacions significatives, llevat que

aquest any hi ha la celebració dels premis Ciutat de Cornellà. - Programes d’Alcaldia: s’incrementa significativament de forma

correlativa a l’increment de l’aportació a la Fundació per a la Societat del Coneixement, en 250.000€.

- Comunicació: disminueix un 16,20% en part perquè aquest any no se celebrarà el Festival de Pallassos.

- Síndic de Greuges: recull les necessitats per a donar suport al funcionament d’aquest òrgan. Es redueix un 25,51%.

- Informàtica i Gestió Electrònica: sense canvis importants. - Oficina d’Atenció al Ciutadà: sense canvis importants. - Polítiques d’integració: es manté igual. - Manteniment i serveis mpals.: hi ha una important contenció de la

despesa que es redueix un 1,5%, malgrat la previsió de l’IPC i de l’increment de l’IVA.

- Projectes d’espai públic: recull les inversions en obres públiques i, per tant, es veu afectada per la disminució del volum inversor.

- Medi ambient: sense canvis importants. - Salut pública: s’incrementa un 13,99.

Page 6: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

Ajuntament de Cornellà de Llobregat

6

- Acció social: s’incrementa de forma important, en un 8,79%, especialment per a les necessitats derivades de l’atenció a les persones dependents i amb dificultats.

- Polítiques d’ocupació: es manté igual. Es repeteix la dotació de 600.000€ per a l’Acord Social.

- Política territorial: es redueix un 12,61%. - Guardia Urbana i Protecció Civil: s’incrementa un 8,21%. - Activitats i mercats: disminueix un 10%. - Cultura: es redueix un 7,89% perquè aquest any no se celebra el

Festival de Pallassos. - Patrimoni cultural: sense canvis importants. - Educació: sense canvis importants. - Polítiques de família: sense canvis importants. - Polítiques d’igualtat: sense canvis importants. - Intervenció: es manté igual. - Gestió Tributària: s’incrementa de 45.00€ a 150.000€ els ajuts

fiscals. - Tresoreria: es manté. - Contractació: es redueix un 9,44%. - Deute: ja s’ha explicat abastament. - Comerç i Turisme: s’incrementa un 19,37% l’aportació al Consorci

per a la promoció i dinamització del comerç. - Transferències ens dependents: aquest any no s’incorporen

dotacions per a transferir a PROCORNELLÀ, de 1.300.000€ per a projectes municipals.

- Transferències altres ens: s’incrementa com a conseqüència, bàsicament, de l’increment de l’aportació a la AMB en concepte d’aportació en funció de l’IBI.

- RR HH: es preveu una congelació salarial i una reducció plantilla, el que comporta una reducció del 2,90%.

- Secretaria General: disminueix un 24,67%. - Joventut: es manté igual. - Cooperació i Solidaritat: disminueix un 47,49%. - Esports: sense canvis importants. - Acció comunitària: es manté igual. - Política lingüística: es manté igual. - Ciutat de la Lectura: es manté igual. - CMPG: Secció pressupostària derivada de la constitució d’aquesta

organització especialitzada, recull els ingressos i les transferències entre els municipis integrants i aquesta.

- Fons de contingència: en compliment del que exigeix l’article 31 de la Llei Orgànica d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s’ha dotat un crèdit de 1.000€.

Page 7: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

Ajuntament de Cornellà de Llobregat

7

CONCLUSIONS

Per acabar, remarcarem els trets bàsics de l’avantprojecte de Pressupost per a l’exercici 2013, pensats per a fer front a l’actual conjuntura econòmica de recessió, però sense desatendre els serveis bàsics, especialment l’acció social, l’educació i l’ocupació, i amb un nivell d’inversions suficient destinades bàsicament al manteniment de les infraestructures i dels equipaments municipals, atesa la important inversió realitzada en exercicis anteriors:

- Increment general de les ordenances del 2,4% dels impostos i taxes a les ordenances fiscals per a 2013, excepte determinats tributs que es troben en els límits legals que no s’incrementaran (IAE i IVTM), tampoc s’incrementaran els tributs vinculats a l’activitat econòmica (llicències d’activitats, llicències urbanístiques i ICIO, recollida d’escombreries i mercats). L’IBI que s’incrementarà de mitjana un 3%, en el tram general, i un 6,83% en el tram incrementat. Tot això suposa que els ingressos tributaris es preveu que s’incrementin un 2,73%, i una disminució dels ingressos corrents 1,70% (per la reducció de les transferències i subvencions i de la PTE). - Disminució de la despesa ordinària d’un 1,95%. - Inversió de 2,015 milions d’euros, autofinançada amb recursos propis (estalvi net) i transferències de capital. - Reducció del deute i de la càrrega financera, ja que per a l’exercici 2013 no es preveu la concertació de cap operació de crèdit. L’Estat de Consolidació del Pressupost General que inclou l’Organisme Autònom Institut Municipal de Radiodifusió i la Societat Mercantil Municipal PROCORNELLÀ està en 84.816.861 euros - amb un superàvit inicial (PROCORNELLÀ) de 447.500 euros - el que representa una disminució del 10,09% respecte l’any anterior, bàsicament per la previsió d’ingressos de PROCORNELLÀ (-26,07%), juntament amb les reduccions d’ingressos de l’Ajuntament (-4,57%), i de l’ Institut Municipal de Radiodifusió (-3,775). Cornellà de Llobregat, 16 d’octubre de 2012 Sergio Fernández Mesa TINENT D’ALCALDE D’ECONOMIA I INTERIOR

Page 8: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

ANNEX NUM. 1

PRESSUPOST 2013

ESTAT D'INGRESSOS

CAPITOL DENOMINACIÓ PRESSUPOST AVANTPROJECTE VARIACIÓ PERCENT.INICIAL 2012 PRESSUPOST 2013 S/. INIC.12 S/. TOTAL 2013

1 IMPOSTOS DIRECTES 34.754.437 35.467.189 2,05% 54,73%2 IMPOSTOS INDIRECTES 2.373.910 1.004.775 -57,67% 1,55%3 TAXES I D'ALTRES INGR. 8.513.464 8.928.707 4,88% 13,78%4 TRANSF.CORRENTS 17.442.128 16.590.518 -4,88% 25,60%5 INGR.PATRIMONIALS 1.034.478 1.034.478 0,00% 1,60%

OPERACIONS CORRENTS 64.118.417 63.025.667 -1,70% 97,26%6 ALIENACIO INVERSIONS 0 0 0,00% 0,00%7 TRANSF. CAPITAL 2.053.512 1.774.980 -13,56% 2,74%7 TRANSF. CAPITAL 2.053.512 1.774.980 -13,56% 2,74%8 ACTIUS FINANCERS 0 0 0,00% 0,00%9 PASSIUS FINANCERS 1.730.347 0 -100,00% 0,00%

OPERACIONS CAPITAL 3.783.859 1.774.980 -53,09% 2,74%

TOTAL PRESSUPOST 67.902.276 64.800.647 -4,57% 100,00%

51,18%

3,50%12,54%

25,69%

1,52%

3,02% 2,55%

PRESSUPOST INICIAL 2012

CAP. 1

CAP. 2

CAP. 3

CAP. 4

CAP. 5

CAP. 6

CAP. 7

CAP. 8

CAP. 954,73%

1,55%13,78%

25,60%

1,60%

2,74%

AVANTPROJECTE PRESSUPOST 2013

CAP. 1

CAP. 2

CAP. 3

CAP. 4

CAP. 5

CAP. 6

CAP. 7

CAP. 8

CAP. 9

Page 9: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

ANNEX NUM. 2

PRESSUPOST 2013

ESTAT DE DESPESES

CAPITOL DENOMINACIÓ PRESSUPOST AVANTPROJECTE VARIACIÓ PERCENT.INICIAL 2012 PRESSUPOST 2013 S/. INIC.12 S/. TOTAL 2013

1 PERSONAL 25.198.291 24.452.392 -2,96% 37,73%2 COMPRES BENS I SERVEIS 27.370.380 27.493.471 0,45% 42,43%3 DESPESES FINANCERES 288.690 216.452 -25,02% 0,33%4 TRANSF. CORRENTS 9.445.364 9.088.988 -3,77% 14,03%9 PASSIUS FINANCERS 1.732.043 1.534.364 -11,41% 2,37%

OPERACIONS CORRENTS 64.034.768 62.785.667 -1,95% 96,89%6 INVERSIONS REALS 2.890.995 1.140.000 -60,57% 1,76%6 INVERSIONS REALS 2.890.995 1.140.000 -60,57% 1,76%7 TRANSF. CAPITAL 976.513 874.980 -10,40% 1,35%8 ACTIUS FINANCERS 0 0 0,00% 0,00%

OPERACIONS CAPITAL 3.867.508 2.014.980 -47,90% 3,11%

TOTAL PRESSUPOST 67.902.276 64.800.647 -4,57% 100,00%

37,11%

40,31%

0,43%

13,91%

2,55%4,26% 1,44%

PRESSUPOST INICIAL 2012

CAP. 1

CAP. 2

CAP. 3

CAP. 4

CAP. 9

CAP. 6

CAP. 7

37,73%

42,43%

0,33%

14,03%

2,37% 1,76%1,35%

AVANTPROJECTE PRESSUPOST 2013

CAP. 1

CAP. 2

CAP. 3

CAP. 4

CAP. 9

CAP. 6

CAP. 7

Page 10: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

ANNEX NUM. 3

PRESSUPOST 2013

ESTAT DE DESPESES (GESTIÓ PER DEPARTAMENTS)

ORG. DENOMINACIÓ PRESSUPOST AVANTPROJECTE VARIACIÓ PERCENT.INICIAL 2012 PRESSUPOST 2013 S/. INIC.12 S/. TOTAL 2013

0001 GABINET INSTITUCIONAL 114.475 144.475 26,21% 0,22%0002 PROGRAMES D'ALCALDIA 453.806 702.656 54,84% 1,08%0003 COMUNICACIÓ 435.692 365.110 -16,20% 0,56%0004 SÍNDIC DE GREUGES 9.800 7.300 -25,51% 0,01%0006 INFORMÀTICA I GESTIÓ ELECTRÒNICA 730.182 699.864 -4,15% 1,08%0007 OFICINA D'ATENCIÓ AL CIUTADÀ 2.240 3.390 51,34% 0,01%0008 POLÍTIQUES D'INTEGRACIÓ 27.586 27.586 0,00% 0,04%0112 MANTENIMENT I SERVEIS 17.301.690 17.037.142 -1,53% 26,29%0113 PROJECTES D'ESPAI PÚBLIC 2.217.124 901.506 -59,34% 1,39%0114 MEDI AMBIENT 168.940 162.940 -3,55% 0,25%0331 SALUT PÚBLICA 82.170 93.668 13,99% 0,14%0332 ACCIÓ SOCIAL 2.853.622 3.104.357 8,79% 4,79%0333 POLÍTIQUES D'OCUPACIÓ 615.430 615.430 0,00% 0,95%0551 POLÍTICA TERRITORIAL 1.044.088 912.381 -12,61% 1,41%0553 ACTIVITATS, ORD. CÍVIQUES I MERCATS 83.200 74.874 -10,01% 0,12%0554 GUÀRDIA URBANA I PROTECCIÓ CIVIL 408.205 441.705 8,21% 0,68%0661 CULTURA 1.171.496 1.079.017 -7,89% 1,67%0662 PATRIMONI CULTURAL I BIBLIOTEQUES 169.327 174.627 3,13% 0,27%0663 EDUCACIÓ 2.637.139 2.631.897 -0,20% 4,06%0665 POLÍTIQUES DE FAMÍLIA 213.688 213.688 0,00% 0,33%0666 POLÍTIQUES D'IGUALTAT 194.630 194.630 0,00% 0,30%0770 INTERVENCIÓ 72.460 72.460 0,00% 0,11%0771 TRESORERIA 399.207 399.207 0,00% 0,62%0772 DEUTE 2.014.921 1.745.004 -13,40% 2,69%0774 TRANSFERÈNCIES ENS DEPENDENTS 2.845.457 1.545.457 -45,69% 2,38%0775 TRANSFERÈNCIES ALTRES ENS 2.782.272 3.204.422 15,17% 4,95%0776 COMERÇ I TURISME 312.150 372.600 19,37% 0,57%0777 GESTIÓ TRIBUTÀRIA 81.475 186.475 128,87% 0,29%0778 CONTRACTACIÓ 717.545 649.786 -9,44% 1,00%0780 RECURSOS HUMANS 25.420.513 24.682.536 -2,90% 38,09%0781 SECRETARIA GENERAL 277.890 209.329 -24,67% 0,32%0782 FONS DE CONTINGENCIA 0 1.000 100,00% 0,00%0881 JOVENTUT 458.131 458.131 0,00% 0,71%0882 COOPERACIÓ I SOLIDARITAT 190.450 100.000 -47,49% 0,15%0883 ACCIÓ COMUNITÀRIA I RECURSOS AL MON ASSOCIATIU195.416 195.416 0,00% 0,30%0883 ACCIÓ COMUNITÀRIA I RECURSOS AL MON ASSOCIATIU195.416 195.416 0,00% 0,30%1001 ESPORTS 896.406 908.937 1,40% 1,40%1201 COMUNITAT DE MUNICIPIS PLANA DEL GALET 149.283 327.474 119,36% 0,51%1401 CIUTAT DE LA LECTURA 41.613 41.613 0,00% 0,06%1403 POLÍTICA LINGÜÍSTICA 112.557 112.557 0,00% 0,17%

67.902.276 64.800.647 -4,57% 100,00%

Page 11: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

2,61%

28,99%

5,23%51,43%

1,24%

1,32%

0,22% 0,23%

PRESSUPOST INICIAL 2012 -Despesa total

PRESIDÈNCIA

POLÍTIQUES D'ESPAI PÚBLIC I MEDI AMBIENTPOLÍTIQUES DE BENESTAR SOCIAL

POLÍTICA TERRITORIAL I SEGURETAT

POLÍTIQUES DE CIUTADANIA

ECONOMIA I INTERIOR

ACCIÓ COMUNITÀRIA

ESPORTS

COMUNITAT DE MUNICIPIS PLANA DEL

2,61%

28,99%

5,23%

2,26%6,46%

51,43%

1,24%

1,32%

0,22% 0,23%

PRESSUPOST INICIAL 2012 -Despesa total

PRESIDÈNCIA

POLÍTIQUES D'ESPAI PÚBLIC I MEDI AMBIENTPOLÍTIQUES DE BENESTAR SOCIAL

POLÍTICA TERRITORIAL I SEGURETAT

POLÍTIQUES DE CIUTADANIA

ECONOMIA I INTERIOR

ACCIÓ COMUNITÀRIA

ESPORTS

COMUNITAT DE MUNICIPIS PLANA DEL GALETPLA CIUTAT DE LA LECTURA I POL. LINGÜÍSTICA

3,01%

27,93%

1,16%

1,40%0,51% 0,24%

AVANTPROJECTE PRESSUPOST 2013 - Despesa Total

PRESIDÈNCIA

POLÍTIQUES D'ESPAI PÚBLIC I MEDI AMBIENTPOLÍTIQUES DE BENESTAR SOCIAL

POLÍTICA TERRITORIAL I SEGURETAT

POLÍTIQUES DE CIUTADANIA

ECONOMIA I INTERIOR

ACCIÓ COMUNITÀRIA

ESPORTS

2,61%

28,99%

5,23%

2,26%6,46%

51,43%

1,24%

1,32%

0,22% 0,23%

PRESSUPOST INICIAL 2012 -Despesa total

PRESIDÈNCIA

POLÍTIQUES D'ESPAI PÚBLIC I MEDI AMBIENTPOLÍTIQUES DE BENESTAR SOCIAL

POLÍTICA TERRITORIAL I SEGURETAT

POLÍTIQUES DE CIUTADANIA

ECONOMIA I INTERIOR

ACCIÓ COMUNITÀRIA

ESPORTS

COMUNITAT DE MUNICIPIS PLANA DEL GALETPLA CIUTAT DE LA LECTURA I POL. LINGÜÍSTICA

3,01%

27,93%

5,88%

2,21%6,63%

51,03%

1,16%

1,40%0,51% 0,24%

AVANTPROJECTE PRESSUPOST 2013 - Despesa Total

PRESIDÈNCIA

POLÍTIQUES D'ESPAI PÚBLIC I MEDI AMBIENTPOLÍTIQUES DE BENESTAR SOCIAL

POLÍTICA TERRITORIAL I SEGURETAT

POLÍTIQUES DE CIUTADANIA

ECONOMIA I INTERIOR

ACCIÓ COMUNITÀRIA

ESPORTS

COMUNITAT DE MUNICIPIS PLANA DEL GALETPLA CIUTAT DE LA LECTURA I POL. LINGÜÍSTICA

Page 12: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

ANNEX NUM. 4

PRESSUPOST 2013

ESTAT DE DESPESES DE FUNCIONAMENT (GESTIÓ PER DEPARTAMENTS)

ORG. DENOMINACIÓ PRESSUPOST AVANTPROJECTE VARIACIÓ PERCENT.INICIAL 2012 PRESSUPOST 2013 S/. INIC.12 S/. TOTAL 2013

0001 GABINET INSTITUCIONAL 114.475 144.475 26,21% 0,23%0002 PROGRAMES D'ALCALDIA 453.806 702.656 54,84% 1,12%0003 COMUNICACIÓ 435.692 365.110 -16,20% 0,58%0004 SÍNDIC DE GREUGES 9.800 7.300 -25,51% 0,01%0006 INFORMÀTICA I GESTIÓ ELECTRÒNICA 630.182 649.864 3,12% 1,04%0007 OFICINA D'ATENCIÓ AL CIUTADÀ 2.240 3.390 51,34% 0,01%0008 POLÍTIQUES D'INTEGRACIÓ 27.586 27.586 0,00% 0,04%0112 MANTENIMENT I SERVEIS 16.826.313 16.912.142 0,51% 26,94%0113 PROJECTES D'ESPAI PÚBLIC 1.506 1.506 0,00% 0,00%0114 MEDI AMBIENT 168.940 162.940 -3,55% 0,26%0331 SALUT PÚBLICA 82.170 93.668 13,99% 0,15%0332 ACCIÓ SOCIAL 2.853.622 3.104.357 8,79% 4,94%0333 POLÍTIQUES D'OCUPACIÓ 615.430 615.430 0,00% 0,98%0551 POLÍTICA TERRITORIAL 67.575 37.401 -44,65% 0,06%0553 ACTIVITATS, ORD. CÍVIQUES I MERCATS 83.200 74.874 -10,01% 0,12%0554 GUÀRDIA URBANA I PROTECCIÓ CIVIL 368.205 406.705 10,46% 0,65%0661 CULTURA 1.161.496 1.069.017 -7,96% 1,70%0662 PATRIMONI CULTURAL I BIBLIOTEQUES 169.327 174.627 3,13% 0,28%0663 EDUCACIÓ 2.637.139 2.631.897 -0,20% 4,19%0665 POLÍTIQUES DE FAMÍLIA 213.688 213.688 0,00% 0,34%0666 POLÍTIQUES D'IGUALTAT 194.630 194.630 0,00% 0,31%0770 INTERVENCIÓ 72.460 72.460 0,00% 0,12%0771 TRESORERIA 399.207 399.207 0,00% 0,64%0772 DEUTE 2.014.921 1.745.004 -13,40% 2,78%0774 TRANSFERÈNCIES ENS DEPENDENTS 2.845.457 1.545.457 -45,69% 2,46%0775 TRANSFERÈNCIES ALTRES ENS 2.782.272 3.204.422 15,17% 5,10%0776 COMERÇ I TURISME 312.150 372.600 19,37% 0,59%0777 GESTIÓ TRIBUTÀRIA 81.475 186.475 128,87% 0,30%0778 CONTRACTACIÓ 677.545 639.786 -5,57% 1,02%0780 RECURSOS HUMANS 25.420.513 24.682.536 -2,90% 39,31%0781 SECRETARIA GENERAL 277.890 209.329 -24,67% 0,33%0782 FONS DE CONTINGENCIA 0 1.000 0,00% 0,00%0881 JOVENTUT 458.131 458.131 0,00% 0,73%0882 COOPERACIÓ I SOLIDARITAT 190.450 100.000 -47,49% 0,16%0883 ACCIÓ COMUNITÀRIA I RECURSOS AL MON ASSOCIATIU195.416 195.416 0,00% 0,31%1001 ESPORTS 886.406 898.937 1,41% 1,43%1201 COMUNITAT DE MUNICIPIS PLANA DEL GALET 149.283 327.474 119,36% 0,52%1401 CIUTAT DE LA LECTURA 41.613 41.613 0,00% 0,07%1403 POLÍTICA LINGÜÍSTICA 112.557 112.557 0,00% 0,18%

64.034.768 62.785.667 -1,95% 100,00%

AVANTPROJECTE PRESSUPOST 2013PRESSUPOST INICIAL 2012

3,03%

27,20%

6,07%0,83%

6,82%

52,65%

1,20%

1,43%

0,52%

0,25%

AVANTPROJECTE PRESSUPOST 2013

PRESIDÈNCIA

POLÍTIQUES D'ESPAI PÚBLIC I MEDI AMBIENT

POLÍTIQUES DE BENESTAR SOCIAL

POLÍTICA TERRITORIAL I SEGURETAT

POLÍTIQUES DE CIUTADANIA

ECONOMIA I INTERIOR

ACCIÓ COMUNITÀRIA

ESPORTS

COMUNITAT DE MUNICIPIS PLANA DEL GALET

PLA CIUTAT DE LA LECTURA I POL. LINGÜÍSTICA

2,61%

26,54%

5,55%

0,81%6,83%54,04%

1,32%

1,38%1,02%

0,24%

PRESSUPOST INICIAL 2012

PRESIDÈNCIA

POLÍTIQUES D'ESPAI PÚBLIC I MEDI AMBIENT

POLÍTIQUES DE BENESTAR SOCIAL

POLÍTICA TERRITORIAL I SEGURETAT

POLÍTIQUES DE CIUTADANIA

ECONOMIA I INTERIOR

ACCIÓ COMUNITÀRIA

ESPORTS

COMUNITAT DE MUNICIPIS PLANA DEL GALET

PLA CIUTAT DE LA LECTURA I POL. LINGÜÍSTICA

Page 13: MEMÒRIA DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER A 2013 IntroduccióE7a... · del 13,22% (2,15 milions d’euros, en valors absoluts). Els ingressos patrimonials es mantenen igual. En el capítol

ANNEX NUM. 5

PRESSUPOST 2013

ESTAT DE DESPESES D'INVERSIONS (GESTIÓ PER DEPARTAMENTS)

ORG. DENOMINACIÓ PRESSUPOST AVANTPROJECTE VARIACIÓ PERCENT.INICIAL 2012 PRESSUPOST 2013 S/. INIC.12 S/. TOTAL 2013

0006 INFORMÀTICA I GESTIÓ ELECTRÒNICA 100.000,00 50.000,00 -50,00% 2,48%0112 MANTENIMENT I SERVS.MPALS. 475.377,00 125.000,00 -73,71% 6,20%0113 PROJECTES D'ESPAI PÚBLIC 2.215.618,00 900.000,00 -59,38% 44,67%0551 POLÍTICA TERRITORIAL 976.513,00 874.980,00 -10,40% 43,42%0554 GUÀRDIA URBANA I PROTECCIÓ CIVIL 40.000,00 35.000,00 -12,50% 1,74%0661 CULTURA 10.000,00 10.000,00 0,00% 0,50%0778 CONTRACTACIÓ 40.000,00 10.000,00 -75,00% 0,50%1001 ESPORTS 10.000,00 10.000,00 0,00% 0,50%

TOTAL PRESSUPOST 3.867.508,00 2.014.980,00 -47,90% 100,00%

2,59%

69,58%

26,28%

0,26%1,03% 0,26%

PRESSUPOST INICIAL 2012

2,48%

50,87%45,16%

0,50%

0,50% 0,50%

AVANTPROJECTE PRESSUPOST 2013

2,59%

69,58%

26,28%

0,26%1,03% 0,26%

PRESSUPOST INICIAL 2012

PRESIDÈNCIA

POLÍTIQUES D'ESPAI PÚBLIC I MEDI AMBIENT

POLÍTICA TERRITORIAL I SEGURETAT

POLÍTIQUES DE CIUTADANIA

ECONOMIA I INTERIOR

ESPORTS

2,48%

50,87%45,16%

0,50%

0,50% 0,50%

AVANTPROJECTE PRESSUPOST 2013

PRESIDÈNCIA

POLÍTIQUES D'ESPAI PÚBLIC I MEDI AMBIENT

POLÍTICA TERRITORIAL I SEGURETAT

POLÍTIQUES DE CIUTADANIA

ECONOMIA I INTERIOR

ESPORTS