MesaMes Juny 2012

20
Núm. 76 JUNY 2012 Edita: Disseny Gràfic Laura Serra 93 836 17 70 VISITA la revista en format digital COLOR a www.lauraserra.com REVISTA MENSUAL DE CALLÚS Sigues el primer de veure-la! Tots units per una bona causa NETEJA DE PARCEL·LES EXPLOTACIÓ FORESTAL PODA EN ALTURA VENDA DE LLENYA DESBROSSAMENT C. de la Font, 16 / 08262 Callús (Bcn) Al mes de juny, presentant aquest val tindreu un 10% de descompte en bosses i complements AL JUNY I JULIOL VINE I APROFITA ELS GRANS DESCOMPTES EN MOBLES, MATALASSOS, SOFÀS… PER CANVI D’EXPOSICIÓ Francesc Moragas, 1 - 08241 Manresa Tel. 93 876 83 44 - 676 96 75 65 SOFÀS I MOBLES Bona Festa Major! Bona Festa Major! BONA FESTA MAJOR! Bona Festa Major!

description

revista mensual gratuïta de Callús, a color, editada per disseny gràfic Laura Serra de Callús

Transcript of MesaMes Juny 2012

Page 1: MesaMes Juny 2012

Núm

. 76

JUNY

201

2Ed

ita:

Diss

eny

Gràfi

c La

ura

Serr

a93

836

17

70

VISITA la revista en format digital COLOR a www.lauraserra.comR E V I S T A M E N S U A L D E C A L L Ú S

Sigues

el primer

de veure-la!

Tots units per una bona causa

NETEJA DE PARCEL·LESEXPLOTACIÓ FORESTAL

PODA EN ALTURAVENDA DE LLENYADESBROSSAMENT

C. de la Font, 16 / 08262 Callús (Bcn)

Al mes de juny, presentant aquest val

tindreu un 10% de descompte en bosses i complements

AL JUNY I JULIOL VINE I APROFITA ELS GRANS

DESCOMPTES EN MOBLES, MATALASSOS, SOFÀS… PER CANVI D’EXPOSICIÓ

Francesc Moragas, 1 - 08241 ManresaTel. 93 876 83 44 - 676 96 75 65

SOFÀS IMOBLES

Bona Festa Major!

Bona Festa Major! BONA FESTA MAJOR!

Bona Festa Major!

Page 2: MesaMes Juny 2012

2

Difoprint

Pompeu Fabra, 11 / Tel. 93 836 17 70 / Callús

BENESTAR I SALUT

AQUESTS REMEIS AJUDEN A MILLORAR EL DIA A DIA.PODEU CONSULTAR ELS ESPECIALISTES MÈDICS.

Si ronqueu o teniu problemes de vies respiratòries ... ALPEN OIL

Si teniu acné, picades, fongs, polls ... OLI DE TEA TREE

Si no voleu que us piquin els insectes ... SPRAY ANTIINSECTES

Si aneu al sol ... CREMA SOLAR FPS 15, 25 i 30 (protecció total) i after sun

Si teniu problemes de varius, hemorroides, cames cansades ... FORTIVEN, CREMA DE PEUS I CAMES

Si us fan mal les articulacions ... OSARTEN, ARTIFIT

Si us fan mal els peus ... VITAL PED, SPRAY, CREMA DE PEUS, CREMA DE PEUS I CAMES

Si us falten vitamines ... NAROSAN aranyons, taronja, red berry, tropic

Si voleu un refresc natural ... BEGUDES de tot tipus

Si us voleu aprimar, reafirmar, cuidar ... tenim molts productes per dins i per fora

Si la vostra mascota té paparres, puces... XAMPÚ, OLI i CREMA DE TEA TREE

Si teniu curiositat o qualsevol dubte ... veniu i us informarem

Page 3: MesaMes Juny 2012

3

En aquest moment tan trist, aclaparat encara per la notícia de la seva mort, voldria recordar la Dolors Codina que he conegut aquests darrers temps, quan la nostra relació ha estat més in·tensa. Va ser una relació política en·tre un home vell i cansat –però amb l’experiència de força anys a l’oposició a l’Ajuntament de Callús– i una dona amb prou energia, intel·ligència i co·ratge per a esdevenir la gran alcaldes·sa que necessita aquest poble.Si vaig proposar el seu nom per a en·capçalar la candidatura –que finalment es digué Treballem per Callús– va ser per dos motius. En primer lloc, perquè era una candidata nova, que prèvia·ment no havia encapçalat cap llista. I, en segon lloc, perquè era una persona lliure de servituds professionals, és a dir, que es podia dedicar a la tasca col·lectiva sense cap condicionant profes·sional ni empresarial.Tothom sap que la candidatura gua·nyadora es va forjar a so de bombo i platerets, fins i tot amb la presència i la benedicció d’un expresident de la Generalitat. I en poc temps ja es va anar veient l’interès (o els interessos) que hi havia en tota aquella pompa. Qualsevol candidat que s’hi hagués volgut oposar s’hauria pogut sentir intimidat abans de començar. Però la Dolors no tan sols no es va acovardir, sinó que va confegir una llista ben dig·na i, lluitant contra les adversitats, va arribar ben a prop de l’alcaldia. Em va sorprendre la immediatesa i la seguretat amb què es va fer càrrec del paper de cap de l’oposició. Ràpida·ment, la Dolors va veure clar com havia de servir la col·lectivitat des d’aques·ta nova responsabilitat, amb dedica·ció, exigència i rigor. Al mateix temps, fora de l’ajuntament, fou promotora de causes útils i necessàries (impres·cindibles, diria). Molt aviat, amb una

barreja de deute i agraïment, va poder dir·me una frase que recordo amb mol·ta estimació: “Josep: ja comença a fer profit allò que vau sembrar.”En la seva actuació pública se li notava el bagatge com a cap de recursos hu·mans d’una gran empresa, una tasca que li havia enfortit l’afany d’utilitat al col·lectiu, acompanyat del rigor en la feina. Aquesta seriositat professi·onal l’havia duta també a ser molt i molt exigent amb ella mateixa, qui sap si massa i tot.Dolors, tot i la tristesa d’ara, aquest home vell i cansat servarà el record alegre de les hores i hores que hem compartit. Gràcies.

Josep Badia i Torras

Per a més informació truqueu als telèfons: 938362205 - 659981108

INTENSIUS D’ANGLÈS A CALLÚS,

MES DE JULIOL, TOTES LES EDATS

Bona Festa Major

.AIGUA·GAS

.ELECTRICITAT

.ENERGIA SOLAR

.PERFORACIONS

.TELECOMUNICACIONS

.CALEFACCIÓ·AIRE CONDICIONAT

.SISTEMES CONTRA INCENDIS

.PROJECTES I LEGALITZACIONS

.REFORMES EN GENERAL

Sant Joan de Vilatorrada – CallúsTel/fax 93 876 71 84 M. 608 44 56 33 – 608 83 41 [email protected]

Bona Festa Major

RECORD DE L’AMIGA DOLORS CODINA

Page 4: MesaMes Juny 2012

4

NOTÍCIES DE L’AJUNTAMENTReunió de l’Ajuntament amb la Pla-taforma Salvem CallúsPer iniciativa de l’Ajuntament de Ca·llús, es va convocar la plataforma Sal·vem Callús per clarificar i consensuar posicions sobre el procés del projecte del dipòsit de bales de Sant Mateu de Bages. També va servir per analitzar les línies a seguir a partir d’ara i que totes les accions que es facin, man·tinguin un caire de respecte bilateral. En aquesta reunió hi va intervenir el diputat al parlament de Catalunya, David Bonvehí. Un dels seus arguments més rellevants per aconseguir aturar el dipòsit passa per demanar que abans d’iniciar qualsevol activitat d’aquest tipus, la Generalitat disposi d’un pla territorial de residus. En aquest sen·tit, Bonvehí i Vall de Vilaramó sol·licitaran una entrevista amb en Josep M. Tost, cap de l’Agència de Residus per tal que no doni curs al projecte fins que el pla no s’hagi confeccionat.

Gestions per l’obertura de l’entrada sudL’Ajuntament continua amb el propò·sit d’intentar que es reobri l’entrada sud de la població. Per això, l’alcalde s’ha reunit en diverses ocasions amb la Mercè Tarradellas, cap del Servei Territorial de la Catalunya Central. Aquesta gestió hauria de servir per preparar el terreny cap a una futura entrevista amb en Jordi Follia, cap de Carreteres de la Generalitat per avan·çar en aquest propòsit. Follia, però, continua en una posició estancada i ofereix poc marge a la negociació.

Finalitzen les investigacions al dipò-sit de runesLes investigacions fetes pel Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil no han trobat indicis delictius en la gestió del dipòsit de ru·nam que tutela l’empresa Gestora de Runes del Bages SL.Per tant, el cas ha quedat arxivat pel

tribunal i per la Fiscalia de Medi Am·bient i Urbanisme de Barcelona. Tot i així, es preveu que l’Agència Catalana de Residus vetlli periòdicament l’acti·vitat del runam a fi de garantir el seu correcte funcionament.

La direcció de la llar d’infants i la ne-teja a gestió indirectaEn el darrer ple extraordinari celebrat el passat dimecres 16 de maig, l’equip de govern de l’ajuntament va aprovar el canvi de la gestió de l’escola bres·sol municipal Mainada i la del servei de neteja dels edificis municipals. Passa·rà de ser directa a indirecta.L’acord arriba després de mesos d’es·tudi d’ambdues activitats cabdals dins de l’organigrama municipal. Amb aquesta decisió es pretén aconseguir una millora econòmica i de la qualitat. És evident que la trajectòria de l’es·cola bressol ha estat, en tots els sen·tits, impecable. També és cert que qui n’exerceix el control és un consistori que no està avesat en aquesta profes·sió, per bé que sempre ha de vetllar pel seu correcte funcionament. És per això, i tenint en compte altres munici·pis que també han reeixit en aquesta decisió, pretenem que de manera indi·recta hi hagi uns gestors d’experiència contrastada, que donin un cop de timó important en aquesta empresa. Mante·nint, això sí, totes les condicions con·tractuals amb els treballadors actuals.

Visca la Festa Major!!!A finals d’aquest mes de juny, Callús es vestirà de gala per celebrar la Festa Major. Des del MESaMES us demanem que participeu en tots els actes que han preparat, a consciència, el con·sistori i les entitats. Això sí, des del civisme i les ganes de passar·ho bé...Bona Festa Major!!!

Anuncia’t al

a partir de 6 euros

Page 5: MesaMes Juny 2012

5

TREBALLEM PER A CALLÚS-PMDurant aquest any hem posat tot el nostre esforç i treball per informar·nos i informar·vos.Després de les últimes decisions preses per l’equip de govern de l’Ajuntament de Callús, creiem oportú fer saber a tots els callussencs/ques, la nostra dis·conformitat en el tarannà i en la forma de prendre decisions, sense cap tipus de consens o consulta amb les perso·nes afectades del poble en general, i amb el nostre grup.Hem presentat projectes, al·legacions, precs i preguntes sempre que ho hem cregut necessari o bé perquè ens ho ha demanat alguna persona o col·lectiu.Ens veiem en el dret de fer pública la nostra disconformitat davant les pe·ticions de molts ciutadans que també ens ho han fet saber. Hem col·laborat amb l’equip de govern si ens ho ha demanat. Sabem que no són bons temps econòmics per ningú, però no podem estar d’acord en algu·nes de les decisions que s’han pres, i més, si la majoria de gent del poble les rebutja, com per exemple, temes de medi ambient, cobraments a les en·titats... i, a l’últim ple, l’aprovació de la subrogació de les treballadores de la guarderia i neteja.Vosaltres també heu de fer saber la vostra opinió, sigui la que sigui.Volem que us involucreu en tots el te·mes, avui potser no és del vostre inte·rès, però demà, potser sí, i us agradarà tenir gent al vostre costat.Sols no podem fer front a totes les si·tuacions i, amb la vostra implicació, ens sentiríem més acompanyats.En el nostre programa parlàvem de la “participació ciutadana” per restablir la proximitat, la capacitat de com·promís, la credibilitat, la confiança i la responsabilitat ciutadana, en defi·nitiva, un model de govern municipal obert i transparent. Ens trobareu a la vostra disposició sem·pre que calgui, tant si voleu convocar una assemblea com si voleu tractar un tema de tipus personal o veïnal.

I com a notícia d’última hora, amb la mort sobrevinguda de la nostra com·panya, Dolors Codina, volem agrair les mostres de suport que hem rebut per part de tothom en aquests moments de dolor.La Dolors era una persona molt activa i compromesa amb les seves idees i la gent de poble. La trobarem molt a fal·tar. Gràcies.

Finestres, persianes, portes, mosquiteres, mampares de bany…

Bona Festa Major

C/ Picasso, 19 - 08260 SúriaTel. 93 868 22 12 / 629 33 45 03

a/e: [email protected]

Gran assortit en MOSQUITERES

Fem pressupost més econòmic per reformes en bloc de pisos i

cases.

FABRIQUEM TOT TIPUS D’ESTRUCTURES EN ALUMINI

BALDOMÀ I COMPÉS ASOCIATS, S.L.

Bona Festa Major

Major, 5408250 Sant Joan de VilatorradaTel. i Fax 93 872 71 [email protected]

Pompeu Fabra, 11Tel. 93 836 17 70 / Callús

PER LA FESTA MAJORREGALA O REGALA’TPERFUM

Page 6: MesaMes Juny 2012

6

L’ABOCADOR DELS EUFEMISMESEl llenguatge políticament correcte és farcit d’eufemismes, és a dir, paraules que suavitzen, que embelleixen –que amaguen, en definitiva– una realitat desagradable. Es tracta de dir les co·ses amb mots que sonin bé, per enga·nyar el personal sense que se n’adoni. Darrerament podem veure –amb candi·desa o amb indignació– com els gover·nants fan ostentació d’aquesta mena de llenguatge: “No apujarem els im·postos, sinó que en canviarem la pon·deració per afavorir el creixement”, deia fa poc un ministre espanyol. Ras i curt: prepareu la butxaca!A vegades, la intenció dels eufemis·mes és, simplement, amagar una de·ficiència. D’aquests casos, en podrí·em dir eufemismes benintencionats. Per exemple, sempre havíem parlat dels cecs, però ara es diuen invidents. Abans la gent deia subnormal, però aquesta paraula ha quedat condemna·da i desterrada (i amb raó) a favor de deficient psíquic. Temps enrere parlà·vem d’invàlids, que van passar a ser minusvàlids i després deficients físics o discapacitats. Els pobres d’abans ara són indigents, etc. Un canvi curiós és el dels vells. Abans tothom entenia l’oposició entre joves i vells. Però ara veiem que el terme joves s’ha man·tingut (perquè és positiu) i, en canvi, busquem mil fórmules per no dir vells: gent gran, avis, tercera edat, anci-ans...Al costat d’aquests mots hi ha els que podríem anomenar eufemismes malin-tencionats, que van destinats a donar gat per llebre. El poder, tot sovint, en·gega la maquinària per crear aquesta terminologia. Per exemple, si mirem els documents que s’han emès per justificar el projecte d’abocador de Sant Mateu de Bages, podem veure’n una veritable exhibició. Reproduirem algunes d’aquestes expressions com a exemple de com dir una cosa sense dir·la. Atenció a la imaginació dels inven·tors d’eufemismes.

Primer de tot, ens volen ensarronar fent·nos creure que allò que s’instal·larà a Sant Mateu no serà un aboca·dor, i que, al capdavall, encara hau·ríem d’estar contents, perquè gràcies a ells un paisatge tan lleig com una antiga argilera ara quedarà ple de ba·les de plàstic... amb porqueria a dins. Però, com ho fan per dir abocament d’escombraries sense que soni mala·ment? Doncs tenim eufemismes per a triar i remenar: “restauració d’es·pai degradat”, “rebliment amb bales retractilades de material adequat”, “deposició de bales procedents de tractament”, “activitat d’emmagat·zematge”...Per tant, prohibit de dir abocador!: només hi haurà un “dipòsit de bales amb material procedent d’ecoparc”. L’ecoparc és la planta on s’emba·len les escombraries abans de car·regar·les als camions. Ah, ecoparc! No es pot negar que és un nom que sona bé: eco- (d’ecologia) s’aplica a tot allò que ha de tenir connotació de ‘net’, ‘polit’, ‘respectuós amb el medi’. I parc...: què pot haver·hi de més innocent i beneficiós que un parc?I si en algun moment se’ls escapa que aquest negoci privat pot causar molès·ties –si més no als veïns més immedi·ats–, no us penseu pas que faran servir mots com ara pudor, soroll, perill... I ca! Tot això només són “efectes no favorables per a les finques de l’en·torn”. Apa, entomeu·la, ecologistes de pa sucat amb oli!En fi, els anys passen, però no es pot pas dir que avancem gaire. Ja fa molt de temps que els poderosos fan mans i mànigues per disfressar la re·alitat i endolcir·la, i que els de baix ens l’empassem sense adonar·nos·en. Un exemple impressionant és el que va fer servir Adolf Hitler el 1939, just abans de provocar la Segona Guerra Mundial: “No envairem Polònia, només canviarem la ponderació de les fronte·res”, va dir. I ja sabeu com va acabar, tot plegat...

Jordi Badia i Pujol (amb l’ajut dels amics de Salvem Callús)

Page 7: MesaMes Juny 2012

7

* Publiquem les opinions/fotos que ens envien els ciutadans, i la redacció en reserva el dret de l’anonimat.

Secció anònima dedicada a la gent que vulgui opinar sobre les coses curioses, bones i no tan bones, que hi ha al nos·tre poble. Participeu·hi!!

DIGUES LA TEVA

Arranjament de la teulada dels vestuaris del polies·portiu.

DIGUEM NO!!!

En un poble de l’Estates veu que s’han enteratque a un altre, veí seu,volen cobrir una argilera.No amb terra, que és la manera,sinó amb la cosa pitjor:“amb merda a UN ABOCADOR.”

I a aquest poble de l’Estat·per la proximitat·arribarà la pudori alguna cosa pitjorsi no s’atura aviat.

La notícia que ha arribatsembla que ni fred ni calorfaci a algú del veïnat,(o és que quedar malamentsap greu amb l’autoritat).

Perquè, ·el que és al balcó·pancartes no han pas posatamb el “NO A l’ABOCADOR”.

Si es fa, SÍ QUE LA PUDORa tothom afectarà,i no discriminaràqui vulgui o no posarla pancarta al balcó.

Doncs sembla que alguna gentamb tot està resignada.No els agrada el que estan fent,però els costa donar la cara.

A aquest poble de l’Estatfa uns anys els varen tancarl’entrada a la població,i per no protestar a tempsi defensar amb ungles i dentsara, el qui més qui menysmaleeix la decisió.

SI ARA NO SABEN DIR NO,posaran l’abocador,i l’any que ve, amb la pudorfaran la Festa Major(i sucaran pa amb l’olor!!!).

Sort que això no passa aquíque, pel que m’han explicati pel que he sentit a dir,passa a un poble de l’Estat.Si aturar·ho no han sabutno es podran després queixar:“QUI GEMEGA JA HA REBUT”.

Isbato

Bona Festa Major

Page 8: MesaMes Juny 2012

8

ESCOLA JOVENTUTEl dimarts, 22 de maig, a l’Escola Jo·ventut hem fet una jornada reivindi·cativa a favor de l’educació pública i en contra de les retallades que els di·ferents governs (estatal i autonòmics) estan aplicant. Els actes reivindicatius i de sensibilit·zació, fora de l’horari lectiu, han es·tat:Pintada de pancartes per part de pa·res, alumnes i mestres.Lliurament d’adhesius que l’escola ha creat com a protesta.Concentració per dinar a la plaça de l’ajuntament.Cassolada al pati de l’escola.En aquesta lluita conjunta hem par·ticipat tots els membres implicats en l’educació dels nens i nenes. No volem retrocedir en el model d’educació pú·blica que s’havia anat construint. Des del convenciment que l’ensenyament públic és un pilar fonamental en una societat democràtica que cal defensar col·lectivament.Creiem en una escola pública de tots i per a tothom!Aquests actes caldrà anar·los repetint fins que se’ns escolti. Us convidem al pròxim acte. Tots hi estem implicats!

Escola Joventut

CASAL D’ESTIUAquest any el Casal d’Estiu de Callús arriba ple de novetats, amb nova orga·nització (3 grups de diferents edats), amb activitats noves i activitats estre·lla...Hi haurà una reunió en què esperem la presència de la gran majoria de pares perquè volem que els nens/nenes s’ho passin bé al poble, i que aquest estiu 2012 no hagin de marxar a pobles ve·ïns a fer activitats. Podreu preguntar els dubtes que tin·gueu i plantejar propostes als mes·tres·monitors.Aquesta reunió informativa tindrà lloc el proper DIJOUS 7 DE JUNY A LES 18H AL CASAL DEL POBLE.Si voleu més informació, podeu dema·nar·la a l’AMPA de l’Escola Joventut o trucar al telèfon 616911639 (Pepe).

AMPA Escola Joventut

NETEGES RUIZ

Tel. 666 88 14 50

COMUNITATSOFICINESNETEGES EN GENERAL

“La sabateria de Callús”

Bona Festa Major

Bona Festa Major

Ctra. Cardona, 34 - Callús - T. 93 836 10 98

Bona Festa Major

Page 9: MesaMes Juny 2012

9

Bona Festa Major

Ja acabem un altre curs i, com sempre al mes de juny, tenim força activitat musical.Us informem que durant el mes de maig hem portat a terme la presentació d’instruments que cada any fem a l’es·cola Joventut per part dels professors de l’escola de Música. També hem fet l’últim “Preludis” dels alumnes i l’úl·tim Concert del cicle “Els Concerts de Callús”.Com ja sabeu durant el juny fem els concerts finals de tots els alumnes. Vegeu els horaris a l’agenda.

INSCRIPCIONS PER AL CURS 2012·2013Finalment us informem que el dia 1 de juny i fins al 14 de setembre s’obre el període d’inscripcions per als nous alumnes.

Hi ha la nova proposta de tallers per a grups de persones que vulguin tenir no·cions bàsiques de com seguir una parti·tura, un concert, etc i la creació d’un grup de “batucada” de gralles i tam·bors per acompanyar els futurs gegants de Callús.MATINS: AjuntamentTARDES: Escola de Música de 16h a 20h

MUSICAL “BOSCOS ENDINS”Aquest any l’aula de cant d’adults i el grup de teatre estem muntant el musi·cal “ Boscos Endins” que va popularit·zar Dagoll Dagom fa uns anys. És un tre·ball laboriós i complex que requereix molt de treball, tant individual com en equip. Ja fa setmanes que assagem tots junts i tenim una activitat intensa per·què tot surti molt bé.Les dates de les dues representacions seran: dissabte 7 i diumenge 8 de juliol.Com sempre hi esteu convidats, i us animem a venir a gaudir de la música amb nosaltres. Fins aviat!

Carme Botifoll Mas

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

IMPRESSIONS COLOR

disseny de fulletons per a bustiades i repartiment

targetes de visita particulars i comercials

logotips

webs pompeu fabra, 11 / 93 836 17 70

[email protected] / www.lauraserra.com

BONA FESTA MAJOR

Bona Festa Major

Ctra. de Cardona, 33 - Tel. 93 836 11 72 - 08262 CALLÚS

Page 10: MesaMes Juny 2012

10

DIVENDRES 117 hores, Fundació AplicacióTaller de Callús en 3Dcoordinat per Josep M. Corominas

DISSABTE 212 hores, Fundació AplicacióPresentació dels treballs de recerca: Les fonts de Callús, a càrrec de Mont-serrat Carrasco i El Puig Alter, a càr-rec de Marc Pusó

12 hores, Camp de futbolFutbol aleví: Callús – Santpedor

DILLUNS 417’30 hores, Fundació AplicacióTaller de comunicació de la Redacció

Pistes de tennisInici Torneig de Tennis

DIMECRES 617’30 hores, Fundació AplicacióPresentació de propostes per a les Telecolònies 2012Les Telecolònies 2012 és una nova pro·posta col·laborativa de lleure sociocul·tural intergeneracional que la Fundació Aplicació proposa de fer anualment, aportant allò que pugui cada persona participant, durant la segona i tercera setmana de juliol. En aquesta reunió es presentaran un seguit de propostes inicials (a partir bàsicament de tallers d’idiomes, manualitats, itineraris, co·municació, informàtica...) que, tot·hom qui vulgui, entitats i particulars, podran col·laborar a repensar, ampliar o a presentar·ne de noves. Si no podeu venir a la reunió, i teniu alguna pro·posta per compartir, ens la podeu fer arribar qualsevol altre dia, de 4 a 7 de la tarda, i la presentaríem a la reunió. Gràcies per endavant.

DIJOUS 718 hores, Casal del PobleReunió informativa del nou Casal d’Estiu de Callús

DIVENDRES 817 hores, Fundació AplicacióTaller de Callús en 3Dcoordinat per Josep M. Corominas

DISSABTE 99 hores, Plaça de l’AjuntamentESGUARD, pràctica de IOGA i TAI-JI

10 a 16 hores, Camp de futbolFesta cloenda temporada Futbol Base CF Callús

17:30 hores, Zona esportivaCross de Callús infantilMés informació a: www.cecallus.cat

18 hores, Zona esportivaV Cross de CallúsMés informació a: www.cecallus.cat

DIUMENGE 10Casal de JubilatsSitges a les “Catifes de Flors” amb motiu de les Festes de CorpusInformació al Casal de Jubilats

DILLUNS 1117’30 hores, Fundació AplicacióTaller de comunicació de la Redacció

DIMARTS 1219 hores, Casal del PobleConcert d’alumnes de violí, guitarra, clarinet i saxo

AGENDA JUNY 2012

Page 11: MesaMes Juny 2012

11

19 hores, Casal del PobleConcert de final de curs, alumnes de sensibilització, iniciació I i II, primer i cor infantil11 hores, Casal del PobleConcert amb l’Escola BressolTambé tornarem a fer el concert·conte conjunt amb l’escola bressol Mainada. “Fem música a l’escola bressol” és una iniciativa que activa la col·laboració de les dues escoles, de música i bres·sol, i fa participar els nens de dos anys en un concert amb professors de l’es·cola de música.

DISSABTE 2311’15 hores, Fundació AplicacióGLOF - Sessió de cloenda de la lectu-ra de La Genealogia de la moral de F. Nietzsche, a càrrec de Gonçal Mayos Solsona, professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona i consultor d’Humanitats de la UOC

DILLUNS 2617’30 hores, Fundació AplicacióTaller de comunicació de la Redacció

DIVENDRES 2919 horesInici Festa Major de Callús Actes en el programa de la Festa Major

DIUMENGE 112 hores, Parròquia Sant SadurníOfici solemne en honor a Sant Sadur-ní, patró del nostre poble amb la Coral Esplai de Súria

DIVENDRES 1517 hores, Fundació AplicacióTaller de Callús en 3Dcoordinat per Josep M. Corominas

17’30 hores, Fundació AplicacióParliamo italianocoordinat per Flora Grané

19 hores, Casal del PobleConcert d’alumnes grup instrumental, trompetes, bateria i flauta

DISSABTE 1611 horesObertura de la Piscina Municipal

DILLUNS 1810 A 16 hores, Camp de futbolFesta cloenda temporada Futbol Base CF Callús

17’30 hores, Fundació AplicacióTaller de comunicació de la Redacció

19 hores, Casal del PobleConcert d’alumnes de piano

DIMECRES 2017’30 hores, Fundació AplicacióCinema

DIVENDRES 2217 hores, Fundació AplicacióTaller de Callús en 3Dcoordinat per Josep M. Corominas

FOTO NENS MUSICA?

AGENDA JUNY 2012

Page 12: MesaMes Juny 2012

12

DIADA DE SANTA RITAEl dia 22 de maig va tenir lloc una Mis·sa en honor de la santa (oficiada per mossèn Jolis) i la benedicció de roses i estampetes. Va ser una petita festa en què hi van gaudir forces persones del nostre poble i, també, de fora. Espe·rem que l’any que ve ho puguem tor·nar a celebrar...

15 DE MAIG,UNA TARDA DISTRETA Per encetar la Setmana de la Gent Gran de Callús, un grup de gent vam anar a Manresa al cinema a veure “In·tocable”, convidats per l’ajuntament del poble i amb col·laboració de la Caixa. Ho vàrem passar molt bé!

Valentina Vila

En Ferran Valldeoriola, pastisser de la coneguda pastisseria Vila de Callús, va ser el 3r guanyador del XII Concurs Internacional de Figures de Xocolata, presentant la figura de la fotografia.Moltes felicitats!

Aquest mes de juny l’establiment es·trena nou logotip, respectant el nom de la pastisseria.

PREMI CONCURS

Foto

graf

ia:

Vale

ntin

a Vi

la

Foto

graf

ia:

Past

isse

ria

Vila

Foto

graf

ia:

Vale

ntin

a Vi

la

Ctra. de Cardona, 51 - Tel. 93 836 02 25 - 08262 Callú[email protected] - www.pastisseriavila.com

Bona Festa Major

BONA FESTA MAJOR

BONA FESTA MAJOR

Bona Festa Major

Page 13: MesaMes Juny 2012

13

El reconegut boletaire callussenc, Jo·sep Vilaginés, va trobar unes especta·culars múrgules de mides extraordinà·ries, que pesaven 700 entre les dues i ens han comentat que, un cop cuina·des, estaven boníssimes.

BUSCADOR DE BOLETSFo

togr

afia

: J.

Serr

a

BONA FESTA MAJOR

Horari d’estiuA partir del dia 30 de juny i fins el dia 15 de setembre

Dimecres 9:00h a 13:00h 17:00h a 20:30hDijous 9:00h a 13:00h 15:00h a 19:00hDivendres 10:00h a 20:00hDissabtes 9:00h a 14:00h

Bona Festa Major

Page 14: MesaMes Juny 2012

14

CLUB FUTBOL CALLÚSFUTBOL BASE:Prebenjami Vermell: Els més petitons del club a la 1a fase van classificar·se per jugar en el grup 4 del Consell. En aquest grup els callussencs, amb pre·sència de 10 equips, han finalitzat la lliga en 4t lloc. Cal dir que tots els nens són de 1r any, i amb molta pro·jecció de cara a la temporada vinent.Prebenjami Groc: A la 1a fase van classificar·se per jugar en el grup 2 del Consell. Aquest grup comptava amb la presència de 10 equips, en què els callussencs han finalitzat en 2n lloc, jugant partits molt complets com el de l’última jornada contra el líder i guanyant·lo per 7·1.Benjamins: Grandíssima tempora·da d’aquest equip. Han guanyat tots els partits de la lliga i s’han procla·mat campions de la lliga del Consell. Aquest maig han jugat partits amisto·sos contra equips federats i tenen un bon nivell, cosa que ens fa plantejar la possibilitat de federar aquest equip la temporada que ve.Alevins: Gran temporada també la que ha fet l’equip aleví, ha finalitzat en 3a posició de 16 equips. Els callus·sencs van poder lluitar fins i tot pel títol, per a l’ascens, però al final no va poder ser. Tot i així cal felicitar tot l’equip per la gran temporada de fut·bol que ens ha ofert, i la gran millora demostrada respecte la passada.Infantils: A tranques i barranques i amb l’ajuda dels alevins han pogut acabar una temporada que es preveia difícil per la manca de jugadors (12). Encara així han pogut jugar tots els partits i han plantat cara i, fins i tot, n’han guanyat algun, com el cas del Súria. La temporada que ve esperem construir un equip d’Infantils amb més jugadors per tal que no es vagi tant just. La majoria de jugadors d’aquest equip passaran a Cadets, i és la nostra il·lusió formar un equip de Cadets al poble; la directiva ja està treballant perquè sigui una realitat.

PRIMER EQUIPEl 1r equip del club ha finalitzat la temporada en 7è lloc, de 16 equips. No s’ha complert l’objectiu esportiu d’estar en posicions més altes, i ha fet replantejar diversos temes a l’actual directiva, que ja està treballant per la propera temporada. El primer equip té la intenció de recuperar el crèdit perdut aquests darrers anys i intentar situar·se en les posicions davanteres de la lliga. Aquest projecte sabem que serà difícil però, amb l’ajuda de tot·hom, ho esperem assolir.

VETERANSDesprés dels 2 últims anys anant sota límits quant a nombre de jugadors, els Veterans han finalitzat la lliga com han pogut, aguantant partits amb 8 o 9 jugadors. A final de temporada, l’ac·tual directiva dels Veterans ha plegat i la del Club Futbol Callús s’ha posat a treballar per intentar salvar l’enti·tat. Després de reunions amb els ac·tuals jugadors, no s’ha arribat a cap conclució clara per al futur de l’equip. Per això que s’ha deixat temps fins el 6 de juny (últim dia per inscriure l’equip a la lliga 2012·2013) per tal de trobar jugadors i evitar que l’equip desapare·gui. Des d’aquí fem una crida a qualse·vol persona del poble major de 30 anys disposada a jugar amb els Veterans. Tothom qui ho estigui interessat que s’adreci a qualsevol membre de la jun·ta del futbol, fins el 6 de juny. FESTA CLOENDA FUTBOL BASEAquest any tindrà lloc el dissabte 9 de juny, a partir de les 10h del matí al camp de futbol. Començarem amb partits entre pares·jugadors i entrena·dors i després tindrà lloc un dinar·bo·tifarrada, on els socis del club tindran un descompte especial. Per apuntar·se cal fer·ho amb l’entrenador de cada equip abans del dissabte 2 de juny. En finalitzar aquest dinar es farà l’entre·ga de records de la temporada.

INSCRIPCIONS TEMPORADA 2012·2013Per a la propera temporada volem se·guir creixent i, si pot ser, augmentar el nombre d’equips de futbol del poble. Aquesta nova temporada arrencarà la

ESPORTS

Page 15: MesaMes Juny 2012

15

1a setmana de setembre, i preguem als pares que s’informin amb el coor·dinador dels horaris d’entrenament. Les inscripcions es faran durant les 2 primeres setmanes de setembre, a les oficines del club en horari d’entrena·ment. El divendres, 7 de setembre, a les 18h al camp de futbol, farem una reunió de pares per informar·los del funcionament de cada equip, de les novetats del nou curs i, finalment, re·solució de dubtes.

TORNEJOS ESPORTIUS D’ESTIU DE CALLÚSEstem preparant diferents tornejos i us posem al corrent de les dates.A partir del dilluns 4 de juny, i durant tot el mes de juny i juliol, es jugaran partits de tennis corresponents al 1r Torneig d’Estiu de Callús.El dissabte 9 de juny a les 17:30h es farà un cross infantil, i a les 18h el Vè Cross de Callús, a la zona esportiva del poble.El dissabte 7 de juliol se celebraran les 12 Hores de Futbol Sala Femení, al po·liesportiu.

El dissabte 7 i diumenge 8 de juliol es farà l’onzè Torneig de Volei·Platja 4x4 mixte, a la pista de volei·platja.El diumenge 15 de juliol a les piscines municipals tindrà lloc la campanya del Mulla’t per l’esclerosi múltiple. Els ca·llussencs que vulguin podran nedar i fer metres per la causa.El dissabte 21 i diumenge 22 de juliol hi haurà les 24 Hores de Futbol Sala de Callús, al poliesportiu.El dilluns 23, dimarts 24 i dimecres 25 de juliol es jugarà el torneig de la Gent del Barri de Callús, que aquest any serà infantil (nens fins a 14 anys).

Ferran Puig

Francesc Pujols Grifé

BONA FESTA MAJOR!

Tel. 616 082 715 - [email protected] -08262 CALLÚS

BONA FESTA MAJOR!

Bona Festa MajorBONA FESTA MAJOR!

Page 16: MesaMes Juny 2012

16

EL C.E. CALLÚS-STADION ES PROCLA-MEN CAMPIONS DE CATALUNYA PER EQUIPS DE CURSES DE MUNTANYAHo hem aconseguit, el debut ha estat impecable, ara sí que podem dir que som CAMPIONS!!!

CURSETS DE NATACIÓ PISCINA CALLÚSJa arriba l’estiu, el dissabte 16 de juny s’obrirà la piscina municipal i els cur·sets de natació.1r torn: Dll. 2 juliol · dv. 13 juliol2n torn: Dll.16 juliol · dv. 27 juliol3r torn: Dll. 30 juliol · dv. 3 agost

Els horaris dels grups:10:15h·11h: 1r i 2n de primària.11h·11:45h: P·511:45h·12:30h: P·412:30h·13:15h: P·313:15h·14h: 3r, 4t i 5è de primària

Les inscripcions estan obertes i els grups són amb places molt limitades. Per apuntar·se cal trucar al telèfon 686753125, o dir·ho a les socorristes de la piscina municipal de Callús.

ISAURA

Foto

graf

ia:

C.E.

CAL

LÚS

Ctra. de Cardona, 46 - 08262 Callús - Tel. 93 836 04 69

Nou servei de brasa al Garbí

Aquesta Festa Major vine a descobrirla nostra novetat... Disfrutaràs!!

REFRAN D’EN JOAN AMADESSol de juny,estalvia llum.

Bona Festa Major!

Menús diaris tots els dies,esmorzars, dinars, sopars

Page 17: MesaMes Juny 2012

17

Pompeu Fabra, 1108262 Callús

[email protected] www.excavacionsbarbabages.com

Bona Festa Major

Bona

Fes

ta M

ajor

HERMINI BAHILLO

Bona Festa Major

Bona Festa Major

Venda i distribució de vins,caves i licors

[email protected]. 667 56 26 22

08262 Callús

Nens

AdultsBona

Festa

Majo

r!

Page 18: MesaMes Juny 2012

18

Ha vingut, tot sol a l’oficina, un nen de curta edad a demanar·vos que publi·quem una queixa: una veïna del carrer Puigbó treu a passejar el gos i li deixa fer els excrements a la zona ajardina·da d’aquest carrer. El nen assegura que ell i d’altres companys s’han quei·xat directament a la senyora però no els fa cas perquè són menors. El nen comenta que les flors no creixen i que la terra és bruta i plena de microbis que poden ser perjudicials per als al-tres nens més petits (paraules textu·als). Escoltar·ho ha estat un exemple d’educació i responsabilitat vers els altres.PD: Hi ha qui diu que el jovent puja maleducat i incívic; però, què hem de dir dels adults que fan cas omís de les advertències i actuen de forma sanci·onable?

Redacció MESaMES

SUGGERIMENTS

Com que l’entrada a Callús per Torro·ella només la veurà qui sigui viu (en·cara que potser ja sigui vell o encara no ha nascut) potser seria convenient que aquest rètol indicatiu ·que hi ha al carrer Francesc Macià· afegint·hi: RESIDÈNCIA i CONSULTORI MÈDIC, se situés davant de la sortida del Passeig, que és el lloc obligat per accedir a la Carretera.

I.B.T.

Bona Festa Major

BONA FESTA MAJOROrdinadors venda i reparacióReds. DISC DUR. PLAQUES MARE. MEMÒRIES RAM. LECTOR DE CD-DVD. FONT D’ALIMENTACIÓ. WEB CAM. PERIFÈRICS. SISTEMES OPERATIUS. PROCESSADORS

c/ Josep Folch i Torres, 29 - 08262 Callúsmòbil 676 32 97 06 / Tel./Fax 93 836 03 87 / a/e:[email protected]

José Luis García Farriol

INFANT PREOCUPAT

Page 19: MesaMes Juny 2012

19

Aluminis, armaris, baranes, banys, bastiments, cuines, disseny, mobles, motllures, parquet, piscines, porxos,

portes, treballs cnc.

FUSTERIA – DECORACIÓTALLER – FABRICACIÓ

C/Fàbrica Nova, nau 8 - 08262 CallúsTel. 93 836 03 86 / Fax 93 836 17 03

Mòbil 608 21 24 [email protected] / www.stilfusta.com

Ctra. Cardona 55 - 08262 CallúsTel. 93 836 01 58

PERRUQUERIA

CARME

Demani més informació:

605 83 58 8793 832 09 28

CONSTRUCCIONSEFMA, S.l.

GRAN OCASIÓPISOS DE LLOGUER O

LLOGUER AMB OPCIÓ COMPRAPÀRQUING DE LLOGUER I

OPCIÓ DE COMPRA5 ANYS AMB OPCIÓ DE COMPRA

Bona Festa Major

Bona Festa Major Bona Festa Major

Bona Festa Major

Passeig Anselm Clavé - Callús

Bona Festa Major

Page 20: MesaMes Juny 2012

20

Bona Festa Major