3 febrer 2012

24
Divendres, 3 de febrer de 2012 núm. 1.973 www.diarimes.com TARRAGONA El registre de càncer calcula que n’hi haurà 4.384 casos nous el 2012 El 90% dels que pateixen els homes són produïts pel tabac. P4 Les empreses de transport escolar amenacen de suspendre el servei TARRAGONA Els consells comarcals els deuen 4.532.106 euros i han esgotat la capacitat financera per pagar nòmines i proveïdors. P10 CAMP DE TARRAGONA Mor una nena de 8 anys en una excursió a l’Aquatonic de Montbrió Pertanyia al col·legi Manel de Castellví de Vilabella. P10 TARRAGONA Endesa avisa de tallar la llum si l’Ajuntament no paga el deute de 800.000 euros. P5 Un grup de sindicalistes es tanca al Rectorat de la URV Protesta davant les portes de l’Arquebisbat per les declaracions de Jaume Pujol. P6 REUS Concentració contra les retallades a l’escola Marià Fortuny. P8 Un grup d’alumnes de l’IES Baix Camp, entre els damnificats de Spanair. P9 ESPORTS Xisco Campos (Nàstic) es recupera de la lesió i torna als entrenaments avui. P12 ESPANYA El Govern dóna un a les entitats per sanejar els actius immobiliaris. P13 AVUI L’onada de fred siberià deixa neu a la Conca, el Baix Camp i l’Alt Camp METEOROLOGIA Les baixes temperatures continuaran avui però no se suspendrà els transport escolar si les condicions permeten fer-lo amb seguretat. P2-3 Les muntanyes de Prades van viure ahir la seva primera nevada de l’any i es van registrar temperatures de fins a –8º al llarg del dia. METEOPRADES VALLS Moixiganga i processó per celebrar la festa de la Candelera Més de 800 persones van omplir l’església, ahir, de Sant Joan. P11 CRISTINA AGUILAR Capçalera de la processó.

description

Diari gratuit del Camp de Tarragona

Transcript of 3 febrer 2012

Page 1: 3 febrer 2012

Divendres, 3 de febrer de 2012núm. 1.973

www.diarimes.com

TARRAGONA

El registre de càncer calcula que n’hi haurà 4.384 casos nous el 2012El 90% dels que pateixen els homes són produïts pel tabac. P4

Les empreses de transport escolar amenacen de suspendre el serveiTARRAGONA Els consells comarcals els deuen 4.532.106 euros i han esgotat la capacitat financera per pagar nòmines i proveïdors. P10

CAMP DE TARRAGONA

Mor una nena de 8 anys en una excursió a l’Aquatonic de MontbrióPertanyia al col·legi Manel de Castellví de Vilabella. P10

TARRAGONAEndesa avisa de tallar la llum si l’Ajuntament no paga el deute de 800.000 euros. P5

Un grup de sindicalistes es tanca al Rectorat de la URV

Protesta davant les portes de l’Arquebisbat per les declaracions de Jaume Pujol. P6

REUSConcentració contra les retallades a l’escola Marià Fortuny. P8

Un grup d’alumnes de l’IES Baix Camp, entre els damnificats de Spanair. P9

ESPORTSXisco Campos (Nàstic) es recupera de la lesió i torna als entrenaments avui. P12

ESPANYAEl Govern dóna un a les entitats per sanejar els actius immobiliaris. P13

AVUI

L’onada de fred siberià deixa neu a la Conca, el Baix Camp i l’Alt CampMETEOROLOGIA Les baixes temperatures continuaran avui però no se suspendrà els transport escolar si les condicions permeten fer-lo amb seguretat. P2-3

Les muntanyes de Prades van viure ahir la seva primera nevada de l’any i es van registrar temperatures de fins a –8º al llarg del dia.

METEOPRADES

VALLS

Moixiganga i processó per celebrar la festa de la Candelera Més de 800 persones van omplir l’església, ahir, de Sant Joan. P11

CRISTINA AGUILAR

Capçalera de la processó.

Page 2: 3 febrer 2012

2 diarimés 03/02/2012 TARRAGONA

Redacció/ACNLa primera fase de l’onada de fred siberià va fregar ahir només el nord de les comarques de Tar-ragona. Tot i que s’havia alertat que podia arribar a nevar arran de costa, la neu només es va dei-xar veure a la Conca de Barberà i a les zones altes del Baix i l’Alt Camp, on es van suspendre al-gunes rutes de transport escolar a causa de la presència de neu i plaques de gel a les carreteres.

Els gruixos més considerables van caure a les poblacions de Rocafort de Queralt, les Piles de Gaià, Santa Coloma de Queralt, on es van arribar a acumular fins a dos centímetres a mig matí i on va anar nevant tímidament al llarg del dia, però sense cau-sar més estralls. La precipitació que va caure durant la matinada també va emblanquinar Solive-lla, Sarral o Pira, encara que en menor grau. El temporal va ar-ribar també a Prades on, com és més habitual, s’hi va acumular un gruix considerable.

A primera hora del matí i a quatre graus sota zero, les màqui-nes llevaneu treballen per man-tenir netes les carreteres comar-cals que uneixen les principals poblacions del nord del Camp de Tarragona, i als municipis les brigades locals van tirar sal als carrers per evitar relliscades. Als nuclis més petits com les Piles de Gaià, Conesa o Vallverd, és on la

circulació es va complicar més, sobretot per l’acumulació de gel a les carreteres i carrers.

A Tarragona ciutat, la nit de dimecres a dijous es va allotjar 32 persones sense sostre durant la posada en funcionament de l’Operació Iglú, un dispositiu que s’activa quan les temperatures baixen per sota dels cinc graus. A Reus també es va atendre quatre sense sostre.

Sense neu a la costaAhir ja eren molts els que espe-raven veure nevar arran de mar, però aquesta va passar de llarg. Tot just es van poder veure al-gunes volves a primera hora del matí a Tarragona, Cambrils, Vila-seca, Salou, Altafulla, Reus o Valls, però no va arribar a agafar.

Tot i això, a la demarcació de Tarragona els equips llevaneus van estar alerta al llarg de dia davant la possibilitat de nevades intenses. En total, onze vehicles distribuïts pels parcs de maqui-nària de Tarragona, l’Ametlla de Mar, Móra la Nova i Tortosa, i més de 1.000 tones de sal emma-gatzemades en dipòsits d’arreu del territori. D’altra banda, el De-partament de Territori i Sosteni-bilitat també compta amb set màquines més a la demarcació i deu dipòsits de sal i la Diputació amb quatre equips i unes 100 to-nes de sal.

La directora dels Serveis Ter-

ritorials d’Interior al Camp de Tarragona, Carme Mansilla, va assegurar que la principal pre-ocupació se centra en el fred i el gel que en les properes hores pot afectar diferents carreteres del Camp. Mansilla va explicar que s’espera que demà [avui pel lector] hi pugui haver neu a cotes molt baixes –uns 200 metres–

d’uns 5 centímetres. Per aquest motiu, des del Departament es va alertar la ciutadania que sigui prudent davant aquesta onada de fred i gel, ja que en alguns dels punts més alts de l’Alt Camp o la Conca es podrien arribar a regis-tres de -7 ºC. Tot i això, està pre-vist que les temperatures toquin fons aquest cap de setmana.

D’altra banda, ahir al vespre, el conseller d’Interior, Felip Puig, va anunciar que, finalment, no se suspendrien les classes d’avui en els centres escolars, contràri-ament al que s’havia especulat.

Sense transport interurbàTot i això, es va decidir que no hi hauria transport escolar inte-

rurbà al litoral nord i prelitoral nord i a Osona, el Bages i la Se-garra, però sí a les comarques de la demarcació de Tarragona. Una determinació, però, que segons Puig podria variar a les comar-ques tarragonines en funció de com evolucioni la meteorologia al llarg del dia d’avui.

Finalment, el conseller va fer

METEOROLOGIA

La neu fa acte de presència a l’interior, però passa de llarg al litoral En alguns municipis es van haver de suspendre rutes de transport escolar, però no es va poder arribar a veure neu a la platja

CRISTINA AGUILAR/METEOPRADES/ACN

Page 3: 3 febrer 2012

303/02/2012 diarimés TARRAGONA

una crida a la ciutadania per-què estigui pendent dels serveis informatius per conèixer les novetats del temporal i per assa-bentar-se en el cas que s’aprovin noves mesures de prevenció des del Departament d’Interior.

Atenció al futbolLes possibles nevades que es produiran durant el cap de set-mana han provocat que la Fede-ració Catalana de Futbol (FCF) ajorni alguns partits. No serà fins avui quan es decidirà si es produ-irà aquesta situació i es tindrà en compte la progressió del temps a les diferents zones del territori.

Això sí, els clubs que no puguin disposar de les instal-lacions esportives per ordre mu-nicipal ho hauran de notificar a la FCF amb urgència, així com aquells que tinguin problemes per desplaçar-se a causa de les nevades.

D’esquerra a dreta: panoràmi-ca de la nevada al Coll de Li-lla, l’enfarinada a Prades i una panoràmica de Manresa, on va nevar considerablement.

Uns 73.000 nens es queden sense escola per la nevada

Més de 73.000 alumnes de tot Catalunya es van veure afectats ahir pel mal temps i la neu caigu-da, que va causar el tancament de 230 centres escolars, segons dades del departament d’En-senyament. Les comarques més afectades van ser les de la Catalunya central, amb uns 30.400 alumnes sense classes; Girona, amb uns 13.700 nens i joves; Maresme i Vallès Occidental, amb 8.700, i a Tarragona, uns 1.815.

Pel que fa a les universitats, l’Autònoma de Barcelona va optar per desallotjar el campus de forma preventiva a mig matí i l’activitat va que-dar totalment suspesa, fins i tot a nivell reivin-dicatiu, ja que una tancada prevista al rectorat

per les retallades també es va ajornar.D’altra banda, un autobús de transport esco-

lar va sortir de la via a les onze del matí a Sant Agustí de Lluçanès (Osona) a causa de la neu acumulada. El vehicle duia divuit alumnes a bord, que no van resultar ferits. Al voltant de les set del vespre, totes les carreteres que havi-en hagut de tallar-se per la neu acumulada es van reobrir.

Finalment, pel que fa a les temperatures, s’es-pera que avui les mínimes baixaran considera-blement i se situaran entre -7 i -12 al Pirineu i les màximes entre -6 i -1 ºC, mentre que a cotes altes, les mínimes poden arribar als -20 ºC.

Page 4: 3 febrer 2012

4 diarimés 03/02/2012 TARRAGONA

RESTAURANTMAS FOLCH

Ctra Reus-Constantí Km. 541º09.19” N - 01º10.08” E 43120 TarragonaTel. 977 260 131 [email protected]

El menú de calçotada del res­taurant Mas Folch consisteix en un aperitiu de la casa amb olives arbequines, bo tifarra blanca i fuet, porró de vi de Bràfim cal çots amb salsa ro­mesco, pa tor rat amb toma­cons, alls i oli d’oliva DO Siu­rana, graellada de carn amb all i oli (costelletes de corder i llonganissa), mon getes del ganxet saltades, carxofa i bo­tifarra ne gra a la brasa, ta­ronja (pe lada i tallada), cre­ma catalana casolana, aigua mineral, vi de la casa i cava Aria Brut Nature de Segura Viudas.

Laia DíazEl tabaquisme continua sent el principal causant de càncer. Des del Registre de Càncer de Tarra-gona calculen que al voltant d’un 90% dels casos d’aquesta malal-tia que es detecten són conse-qüència del tabac.

Des d’aquest organisme han estimat que aquest 2012 es de-tectaran a la demarcació 4.384 nous casos de càncer, 2.666 en homes i 1.718 en dones. Aquestes xifres es calculen a partir de pro-jeccions estadístiques en funció de la tendència d’anys anteriors.

Pel que fa als homes, s’esta-bleix que el càncer més freqüent serà el de pròstata, amb 554 ca-sos, seguit del de còlon, recte i anus, amb 463 casos; el de trà-quea, bronquis i pulmó, amb 411; el de bufeta urinària, amb 319, i el de cavitat oral i faringe, amb 80 casos. D’altra banda, en les do-nes el tipus més freqüent serà el de mama, amb 562 casos; el de còlon, recte i anus, amb 277; el de cos uterí amb 69; el de coll d’úter, amb 68, i el de tràquea, bronquis i pulmó, amb 66 casos.

El director de la Fundació de la Lliga Contra el Càncer per a la Investigació i la Prevenció, Jaume Galceran, va explicar que la in-cidència de la malaltia, és a dir, la detecció de nous casos, va en augment any rere any «perquè la població es va envellint, això significa que, a més gent gran, més càncer». A més, Galceran va remarcar que encara hi continua havent més casos en homes que en dones a conseqüència dels efectes del tabaquisme durant les últimes dècades, «una ten-dència que anirà canviant per-què ara hi ha moltes més dones que fumen».

Pel que fa als nivells de super-vivència, des de la Lliga han cal-culat que, passats cinc anys des del moment en què es detecta la malaltia, un 50% dels homes sobreviuen davant d’un 61% de les dones. La diferència s’expli-ca percentual s’explica ja que els càncers que acostumen a afectar als homes són més agressius. En els darrers anys el més freqüent tant en homes com en dones ha estat el de còlon, que gràcies a

les millores en els tractaments i en els mètodes de detecció pre-coç han permès reduir la taxa de mortalitat per aquest tipus de la malaltia fins a un 45%.

La prevenció és bàsicaPer tal d’evitar la proliferació de la malaltia, des de la Lliga

aconsellen seguir els controls preventius per poder detectar de manera precoç els casos més greus i recorden un seguit de re-comanacions que poden ajudar a prevenir l’aparició del càncer. El més senzill i de fàcil aplicació per a tota la població és seguir una dieta variada amb poca carn ver-mella i anar fent esport de tant en tant.

D’altra banda, Galceran va negar que, en el cas de la ciutat de Tarragona, la contaminació

que poden provocar les empre-ses petroquímiques que hi ha als afores puguin tenir algun tipus d’incidència en la proliferació del càncer i va afegir que són més perjudicials els gasos que eme-ten diàriament els cotxes.

Dia Mundial del CàncerDemà dissabte, dia 4 de febrer, es commemorarà el Dia Mun-dial del Càncer. A Tarragona no està previst cap acte per aques-ta jornada, tot i que pel proper diumenge 12 de febrer ja s’està organitzant una caminada de manera conjunta amb el Patro-nat d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona.

Actualment, la Lliga s’estruc-tura en 111 delegacions arreu de la demarcació. El director de La Lliga Contra el Càncer, David Or-tega, va afirmar ahir que el seu objectiu pel 2013, any en què se celebrarà el vintè aniversari de l’entitat, és «estar present en els 213 municipis de la província». Durant el 2011, prop de 200 ma-lalts han rebut assistència per part de voluntaris hospitalaris.

SALUT

El 90% dels casos de càncer en homes són provocats pel tabacEl Registre de Càncer de Tarragona calcula que aquest 2012 se’n detectaran 4.384 casos nous

Un 50% dels homes sobreviuen a la malaltia, davant d’un 61% de les dones

La Cambra organitza una jornada sobre Colòmbia destinada als emprenedors

La Cambra de Comerç de Tar-ragona organitza una jornada sobre Colòmbia pel proper dimarts 7 de febrer a les onze del matí, en la qual s’analitza-ran les potencialitats per als emprenedors en aquell país, alhora que es donaran les pau-tes per establir-s’hi amb èxit. Colòmbia és un país amb prop de 47 milions d’habitants. En els darrers cinc anys ha tingut un comportament econòmic positiu amb un creixement su-perior al quatre per cent anual. Colòmbia és també un dels pa-ïsos de la regió amb un entorn per als negocis més propici i amb un nivell de protecció de la inversió que el situa en la cinquena posició a nivell mundial. Les previsions per als propers anys són força op-timistes i indiquen que aquell mercat seguirà creixent a unes taxes positives sostingudes. La sessió, que acabarà amb un dinar de treball inclou, com a tret distintiu, l’atenció per-sonalitzada a cadascun dels assistents. L’encarregat de di-rigir la sessió serà Juan Gabriel Pérez, actual director de la De-legació Proexport a Espanya. Redacció

La Guàrdia Civil demana ajuda per identificar el càdaver trobat al mar

La Guàrdia Civil ha sol·licitat l’ajuda ciutadana per poder identificar un cadàver que van localitzar els tripulants d’una embarcació a 19 milles nàuti-ques de la costa tarragonina el passat 18 de gener. Les dades que n’han transcendit és que és tracta d’un home d’entre 35 i 45 anys, d’origen caucàsic, amb la pell clara i d’un metre i 73 centímetres d’altura. A ban-da, l’individu portava dos tatu-atges, un en forma de brau i un altre amb un cap de felí, situ-ats a les espatlles. A més, en el moment de ser localitzat duia a sobre diversos efectes perso-nals, com ara una medalla del sagrat cor o un rellotge amb la corretja negra. Si algú el reco-neix, es pot posar en contacte amb qualsevol dependència de la Guàrdia Civil a Tarrago-na. Redacció

Page 5: 3 febrer 2012

503/02/2012 diarimés TARRAGONA

Alba PortaL’Ajuntament de Tarragona té un deute amb Endesa de 800.000 euros. Aquesta situació va pro·vocar que la companyia adrecés, la setmana passada, un burofax al consistori on advertia que si no pagava el deute abans del dia 23 de febrer, es procediria a tallar el subministrament elèctric.

«L’Ajuntament té un proble·ma de tresoreria important», va reconèixer ahir la portaveu del grup municipal del PSC, Be·goña Floria, que va recordar que aquesta situació «es produeix perquè la Generalitat ens deu uns 14 milions d’euros i alguns els esperàvem cobrar abans de finals de l’any passat». Tot i això, Floria va explicar que el burofax va sorprendre el consistori per·què, segons va assegurar, ja està previst que una part del deute es comenci a pagar a partir del pro·per dia 7 de febrer.

Segons va explicar Floria, els problemes de tresoreria han comportat que el consistori hagi prioritzat el pagament a petites i mitjanes empreses «perquè són les que menys poden aguantar els retards en els pagaments». Per contra, però, sí que s’han re·tardat els pagaments a grans pro·veïdors, com és el cas d’Endesa.

Ara, el consistori està nego·ciant amb l’empresa «per veure com ho podem resoldre». Se·gons Floria, la negociació encara no està tancada, i per això confia que es resoldrà. D’altra banda, des de l’empresa van explicar que seguiran els terminis legals establerts en aquests casos, però tot i això, hi ha serveis bàsics, com per exemple la regulació semafòrica, la Guàrdia Urbana o Protecció Civil –aquells que afec·tin la seguretat–, que no es veuri·en afectats pels talls de llum, en el cas que s’arribessin a produir.

Un situació semblant és la que ha succeït amb la Societat Estatal de Correus, que fa prop de dues setmanes va notificar que sus·penia el contracte amb el con·sistori per un deute acumulat de 116.473 euros. «En aquest cas, la partida ja està pressupostada», afirma Floria.

La portaveu va insistir que el deute de la Generalitat «ens provoca moltes dificultats de tresoreria» i per això es busquen fórmules per afrontar la situació. En l’últim plenari, per exemple, es va donar compte de l’aprova·ció d’una operació de préstec a curt termini per un import d’uns 3,3 milions d’euros que s’utilit·zarà per fer front a les dificultats actuals.

El PSC ja va alertar dimecres que el deute global de la Genera·litat amb els municipis del Camp de Tarragona s’eleva a més de 80 milions.

MUNICIPAL

L’Ajuntament deu 800.000 euros a Endesa, que amenaça amb talls de llumTambé tenen un deute acumulat de 116.473 euros amb Correus, i per això l’equip de govern està negociant amb les dues empreses

Tarragona es queda sense el Festival de cinema REC aquesta primavera

Aquesta primavera no se cele·brarà el Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC. Així ho van comunicar ahir des de l’entitat organitzadora, Play Acció Cultural. Segons van explicar a través d’un co·municat, en una reunió man·tinguda a mitjans de gener, els representants del consistori tarragoní van informar que no renovarien el conveni de col·laboració amb el Festival REC, i retiraven la totalitat de la seva participació econòmica. Tot i que no era l’únic col·laborador econòmic de l’esdeveniment, la comunicació d’aquesta de·cisió a menys de quatre me·sos de les dates fixades per a l’edició 2012, i amb dificultats per trobar un patrocinador, sumat al deute de l’edició del 2011, «va posar l’organització en una situació límit, que fa que la pròxima edició sigui inviable». Així, aquesta prima·vera serà la primera des de fa 11 anys sense Festival REC a la ciutat de Tarragona. Tot i això, Play Acció Cultural no es dis·sol i continuarà buscant noves vies i possibilitats d’organitzar activitats i produccions cultu·rals a Tarragona. Redacció

Bayer MaterialScience manté el seu compromís amb l’entorn i des·tina 15.000 euros a onze clubs esportius de Tarragona i Vila·seca. A més d’aquesta col·laboració per fomentar l’esport, la companyia es compromet amb la cultura, i contribueix amb diversos orga·nismes en l’organització d’activitats. En total, Bayer dóna més de 33.000 euros destinats a diverses accions socials. Redacció

Bayer manté el seu compromís socialEMPRESA

Page 6: 3 febrer 2012

6 diarimés 03/02/2012 TARRAGONA

Aquesta preciositat ja ha fet 12 anys. Segueix així carinyo. Felicitats!!! T’estimem. Èlia i els pares.

FELICITACIONS

Nerea, moltes felicitats a la meva padrina pels seus 17 anys. T’estimem, Marta, Jon i Ivan.

Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

Els funcionaris es tanquen a la URV i a la delegació del Govern

ACTUALITAT

Al Rectorat hi van passar la nit per protestar contra les retallades

Alba PortaEls treballadors del sector públic van protagonitzar ahir una altra acció de protesta contra les re-tallades. En aquesta ocasió, els delegats sindicals de Tarragona van ocupar, per una banda, la delegació del Govern, que van haver d’abandonar a quarts de nou del vespre, tot i que hi voli-

en dormir i, per l’altra, el Recto-rat de la URV, on els funcionaris sí que van pernoctar.

Pel que fa a la protesta del per-sonal universitari, Joel Fernán-dez, delegat de CCOO a la URV, va explicar que amb aquesta mobilització «volem defensar l’autonomia universitària, que es veu atacada per la llei d’acom-

panyament als pressupostos del 2012». Durant el tancament, els funcionaris van mantenir una reunió amb el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, a qui van demanar que ell i els seus ho-mòlegs plantin cara al Govern. A més, van quedar que es reuniran de nou un cop s’hagin aprovat els pressupostos. El personal universitari ha passat la nit al Rectorat de la URV.

OLÍVIA MOLET

Unes 50 persones protesten a les portes de l’Arquebisbat

CONCENTRACIÓ

La concentració convocada ahir en contra de les declaracions de l’arquebisbe de Tarragona, Jau-me Pujol, va reunir prop de mig centenar de persones. Durant l’acte de rebuig a les paraules de Pujol, que va titllar d’inadequat el comportament dels homo-sexuals durant una entrevista a TV3, es va llegir un manifest en el qual es va defensar que els comportaments inadequats «són aquells que són fruit o in-dueixen a l’homofòbia». També

es va criticar que l’arquebisbe defensés que les dones no po-den oficiar missa, «així com jo no puc donar a llum». «Gràci-es a comentaris com els seus, molts homes es veuen amb el dret de posseir les dones, que consideren seves», lamentaven en el manifest. Després, els as-sistents a l’acte van escriure cartells reivindicatius que des-prés van enganxar a la façana de l’edifici de l’Arquebisbat de Tarragona. A.Porta

Roben trenta cupons a un venedor de l’ONCE

DENÚNCIA

Un venedor de l’ONCE va patir, dimarts passat al matí, el roba-tori de 30 cupons per al sorteig que tindrà lloc avui. Josep Lluís Ortiz va atendre un client que li va demanar 30 cupons i, a més, quatre terminacions que li havia de vendre per terminal. Ortiz va preparar els 30 cu-pons a la lleixa de la finestreta, i mentre estava imprimint els números amb les terminacions concretes, el client se’ls va en-dur. «Va passar la mà per sota i

se’ls va emportar sense que jo me n’adonés», lamentava Ortiz, que sospita que el responsable dels fets haurà revenut els cu-pons. Ortiz, que ja va denunci-ar els fets davant dels Mossos d’Esquadra, però que també va voler fer-ho públicament per alertar de la «indefensió» que va sentir en aquell moment, ven números de l’ONCE des de l’octubre de l’any passat i mai havia viscut una situació sem-blant. A.Porta

A.P.

Els assistents van escriure cartells per enganxar-los a la façana.

CRISTINA AGUILAR

Josep Lluís Ortiz, ahir, en el seu punt de venda.

Page 7: 3 febrer 2012

PUBLICITAT 703/02/2012 diarimés

Page 8: 3 febrer 2012

8 diarimés 03/02/2012 REUS

Muchísimas felicidades Oscar en tu santo, te queremos los papis y Aleix.

FELICITACIONS

Susanna CasesEls treballadors del sector públic no es quedaran quiets davant les retallades que el Govern està aplicant i anuncien mobilitza-cions a Reus, així com arreu del territori, per mostrar el seu des-contentament sobre la situació a què s’ha arribat.

Ahir mateix, i aprofitant la reunió de la Mesa Sectorial de la Funció Pública, més d’una tren-tena de persones –bàsicament personal docent i d’adminis-tració– es van manifestar a les portes de l’escola Marià Fortuny de la capital de Baix Camp, i amb el suport del sindicat CCOO, en una iniciativa que volen que, a més que tingui continuïtat, se sumin tots els centres escolars de la ciutat i també les famílies dels alumnes.

«Volem continuar les mesu-res de pressió davant les retalla-des del Govern. No volem que sigui una cosa puntual d’avui», va reivindicar ahir el delegat de CCOO al Col·legi Marià Fortuny, Iban Coromina, mentre els seus companys i companyes reivindi-

caven, a ritme de xiulets i casso-lada pels voltants de l’escola del barri Fortuny, una educació de qualitat. En aquest sentit, Coro-mina va anunciar que les accions no es quedaran aquí, i que han enviat una proposta perquè se sumin la resta de centres educa-

tius de la capital de Reus i també les famílies.

«Injustícia social»Per la seva banda, des de la Fe-deració Comarcal del Baix Camp del sindicat CGT es va enviar un comunicat ahir per manifestar

el «rebuig» a les últimes notícies aparegudes sobre els càrrecs pú-blics de Reus i a la situació dels treballadors del sector públic, els quals han patit una retallada del 5% al 15% que CGT qualifica «d’injustícia social»,

Així, des de CGT demanen un autèntic gest de transparència, que passa perquè el govern mu-nicipal faci públics tant els sous, com els estudis, els horaris de feina i la tasca desenvolupada dels polítics i càrrecs de confian-ça. Segons la Federació Comarcal de CGT, aquesta «actuació ètica» més enllà de necessària i més en el context actual de crisi econò-mica, agafa encara més rellevàn-cia tenint en compte el «seguit de casos que s’estan destapant de presumpta i/o real utilització de càrrecs públics dins l’Admi-nistració local i els organismes municipals per a obtenir bene-ficis personals i realitzar negocis privats a costa de l’erari públic, si a tot això hi afegim els salaris escandalosos que determinats gestors d’empreses i organismes han estat i estan cobrant».

LABORAL

El sector públic clama contra les retallades i «salaris escandalosos»Sindicats i personal anuncien futures mobilitzacions com a resposta a la tisorada del Govern

OLÍVIA MOLET

Manifestació d’ahir a les portes de l’escola Marià Fortuny.

Tornen els cursos d’alfabetització digital a tres barris de ReusMas Carandell torna a oferir els tallers d’alfabetització di-gital, on ja han assistit més de 300 persones, als barris Sol i Vista i Immaculada, i al barri del Carme, en el marc de Treball als barris. Les sessions pràctiques al barri Immacula-da s’iniciaran el 6 de febrer a l’escola Alberich i Casas, men-tre que al Sol i Vista comença-ran el dia 7 a la Cèlia Artiga. Al Carme comencen tres grups al Centre Cívic amb aspirants que estaven en llista d’espera.

El Sant Joan acull una trobada de metges d’arreu de CatalunyaL’Hospital Sant Joan de Reus acollirà avui la XXIX Reu-nió de ginecòlegs i obstetres i la VI Reunió de Llevadores i Diplomats Universitaris en Infermeria de les comarques catalanes. Durant el matí, a partir de les nou, professio-nals de centres sanitaris de tot Catalunya oferiran ponències, comunicacions orals i tallers pràctics. A la tarda es farà una taula rodona conjunta de gi-necòlegs i llevadores a l’audi-tori. Redacció

CDC Salou tria els delegats per al Congrés de ReusEl Congrés Nacional de Con-vergència Democràtica de Catalunya (CDC), que tindrà lloc a FiraReus entre el 23 i el 25 març, va agafant forma i ja es van coneixent els noms dels més de 2.000 delegats que hi seran presents. Els últims que s’han conegut són els quatre delegats que representaran CDC Salou, que van ser esco-llits entre vuit candidats. Se-ran Guillem Alonso, Héctor Maiquez, Joan Mestres i Marc Montagut. Redacció

RedaccióLa seu de la Fundació Privada Reddis va presentar ahir la inici-ativa «Coneguem els/les nostres artistes», que busca apropar, a tots aquells interessats en l’art, la figura d’alguns dels creadors més importants que ha donat Reus. Així, a través de quatre ta-llers i amb la col·laboració de la regidoria de Participació i Ciuta-

dania de l’Ajuntament de Reus, la historiadora i arxivista Car-me Puyol serà l’encarregada de conduir els quatres tallers, que s’impartiran de març a novem-bre, i que seran protagonitzats per quatre grans artistes ínti-mament vinculats a Reus, però també amb projecció nacional i internacional, dos encara en ac-tiu i els altres dos ja finats.

Així, el primer taller, al març, es dedicarà a Joan Rebull, men-tre que el segon, que s’impartirà al maig, a Neus Segrià. Al mes d’octubre «Coneguem els/les nostres artistes» es reprendrà amb el tercer dels tallers, dedicat a Ramon Ferran i el punt final el posarà l’obra de Magda Folch, en un quart i últim taller al mes de novembre.

El llegat dels artistes reusencs, de la mà de la Fundació Privada Reddis

ACTIVITATS

A través de tallers, donarà a conéixer la figura d’alguns creadors locals

CEDIDA

Els tallers es van presentar ahir a la seu de la Fundació.

Sabaté (PSC) alerta sobre la reducció de subvencions a les escoles bressol

El diputat socialista al Par-lament per Tarragona, Josep Maria Sabaté, va afirmar ahir que «l’ajornament dels pa-gaments de la Generalitat i la reducció de la subvenció per cada plaça pública d’escola bressol posa en perill 1.757 pla-ces públiques de llars d’infants a la comarca del Baix Camp». Segons Sabaté, «l’anunci del Govern d’Artur Mas en el sen-tit que no abonarà les subven-cions que depenen de la Gene-ralitat per mantenir aquesta xarxa pública d’escoles bressol posa en perill al conjunt del sistema, un sistema que és pa-trimoni de tots i que va néixer amb un gran consens polític i social». Davant d’aquesta si-tuació, Sabaté va avançar que els grups municipals socialis-tes de la comarca presentaran esmenes als seus consistoris per demanar a la Generalitat que liquidi el deute que té amb els ajuntaments en relació a les subvencions de llars d’infants municipals. Sabaté va recordar que el Govern d’Artur Mas ja va reduir la subvenció de 1.800 a 1.600 euros i va alertar de la possibilitat que es redueixi en-cara 300 euros més. Redacció

Page 9: 3 febrer 2012

903/02/2012 diarimésREUS

Aquests dies estem de celebracions: la Ruth i la Carlota ja han fet 4 anyets i el cosinet Blai fa el sant. Moltes felicitats a tots tres!!!! Us estimem.”

Feliz cumpleaños para la mama más guapa y más bue-na del mundo. Mama, muchas felicidades. Tu hija Irene.

FELICITACIONS Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

Joan Marc SalvatEl buit que deixa la desaparició de Spanair ha arribat, també, a Reus. Vint-i-dos alumnes de Primer de Batxillerat i dos pro-fessors de l’Institut Baix Camp s’han vist afectats per la fallida d’aquesta aerolínia i han hagut de rectificar els seus plans de viatge a última hora. Uns canvis que, en conjunt, els han suposat una despesa extra superior als 2.000 euros. Inicialment, els bit-llets d’anada i tornada entre Bar-celona i Hamburg tenien un preu de 195 euros, mentre que amb la nova companyia, Air Berlin, el cost per persona s’ha enfilat fins als 280 euros (85 més per cap).

A banda, tal com explica un dels professors responsables de l’expedició, Miquel Arcas, «hem hagut de canviar la planificació de tot el viatge». Arcas detalla que han hagut de modificar la combinació de l’hotel i el tren i,

ara, també els surt més car: «Pri-mer anàvem amb un regional que costava 6 euros i ara hem hagut de comprar bitllets per una línia més cara que puja a 40

euros». Després d’aquests canvis, a través de la mateixa agència de viatges amb què s’havia contrac-tat el servei, el grup d’estudiants volarà avui mateix cap a Ham-burg.

Arcas comenta que es van as-sabentar de l’afer amb Spanair divendres passat, a través dels mitjans de comunicació i que fins aquest dilluns no van poder començar a buscar alternatives. Així, recorda que les primeres opcions «eren caríssimes» i un

vol amb British Airways «ja ens costa 1.200 euros», exclama. Lli-gada la solució amb Air Berlin, el grup arriba avui a l’aeroport d’Hamburg, des d’on es dirigirà directament a Aabenraa (Dina-marca), on hi farà un intercanvi d’una setmana amb una escola local a través del programa eT-winning. Aquest és el cinquè any que l’IES Baix Camp participa en aquesta iniciativa i Arcas ho valora positivament: «Et permet fer accions de partenariat entre dues escoles». Enguany, s’ha es-collit Dinamarca encara que en anteriors edicions els estudiants del Baix Camp també han viatjat a països com Polònia o Holanda.

En la setmana que els alumnes seran fora duran a terme activi-tats formatives i, principalment, relacionades amb un projecte en comú amb els alumnes danesos, que a finals de març també visi-taran la capital del Baix Camp.

TRÀNSIT AERI

Les seqüeles de Spanair costen 2.000 euros als alumnes de l’IES Baix CampUna vintena d’estudiants i dos professors volen avui cap a Hamburg, però a través d’Air Berlin, per fer un intercanvi d’una setmana a Dinamarca

Idiomes, cuina i noves tecnologies triomfen entre els cursos dels sis centres cívics

Ahir es va presentar la nova oferta de cursos dels diferents centres cívics de Reus per al segon quadrimestre. En total, des de la regidoria de Par-ticipació i Ciutadania s’han programat fins a 291 cursos, amb una capacitat per prop de 5.000 places, i el termini per a inscriure-s’hi comença el proper 13 de febrer. Al llarg del primer quadrimestre, entre les diferents activitats organit-zades en aquest marc, el 40% dels 3.200 inscrits han partici-pat de cursos relacionats amb els idiomes (462), la cuina (417) i les noves tecnologies (387), situant-los com els cursos amb més èxit. Així, la durada per als cursos del segon quadrimestre es preveu de 15 sessions, amb data d’inici a partir del 20 de febrer i amb final el 8 de juny. Al seu torn, el Casal de les Dones ofereix una sèrie d’ac-tivitats dedicades a fomentar i desenvolupar les capacitats personals, artístiques, forma-tives i creatives dels assistents. La inscripció per als diferents cursos i tallers es poden fer als mateixos centres cívics, al Ca-sal de les Dones, o per telèfon trucant al 010. JM.S.

El preu dels vols entre Barcelona i Hamburg ha passat dels 195 als 280 euros per persona

Page 10: 3 febrer 2012

10 diarimés 03/02/2012 CAMP DE TARRAGONA

RedaccióEl Museu Municipal d’Alcover ha presentat la programació d’hivern 2012 amb tres actes que es portaran a terme durant aquests primers tres mesos de l’any. La programació cultural té per objectius exposar el públic el desenvolupament dels projectes de la institució, apropar de ma-nera didàctica els productes cul-tural i fer difusió del patrimoni d’Alcover.

La primera de les activitats es va realitzar la setmana passada amb la presentació dels trets principals de la intervenció al Convent de Santa Anna per part dels arquitectes redactors del

Pla Director de Restauració, Joan Figuerola, Joan Gavaldà i Jordi Romera.

Les obres d’aquesta sego-na fase serviran per restaurar la zona conventual i l’església del Convent per encabir-hi un auditori per a tot tipus d’actes culturals amb una capacitat per a quatre-centes persones. La in-tervenció d’aquesta segona fase té un cost de més de dos milions d’euros, els quals el Ministeri n’assumeix el 75%.

El conjunt de les obres previs-tes al llarg dels propers anys per-metran a Alcover disposar d’un equipament cultural de primer ordre al Camp de Tarragona.

D’altra banda, la següent ac-tivitat prevista és la inaugura-ció de l’exposició «Turisme de postal», produïda per Catalu-nya Caixa i l’Arxiu Històric de Tarragona. L’exposició roman-drà oberta fins al proper 18 de març. I la darrera proposta és la

presentació de la fitxa dedica-da a l’escultura de Sant Miquel Arcàngel del projecte «Un patri-moni de col·lecció». L’acte, que se celebrarà al març, comptarà amb Xavier Salat, president Ins-titut d’Estudis Vallencs i Àngel Gasol, coordinador del projecte.

cedida

Imatge de la restauració del convent de Santa Anna.

El Museu d’Alcover comença la programació d’activitats de l’hivern

ACTUALITAT

L’objectiu és fer difusió del patrimoni cultural

LA POBLA DE MAFUMET

El president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat de l’alcal-de, Joan Maria Sardà, membres de la corporació i representants de la química, assistí ahir a la missa solemne a la Mare de Déu del Lledó. Encara que el 2 de febrer és la festa major petita, aquesta és molt participada; en destaca la processó i el castell de focs. A.G.

Poblet participa a la festa major del Lledó

cedida

Antoni GuaschJosep Lluís Aymat, director de la Federació empresarial d’au-totransport de la província de Tarragona (FEAT), confirmà ahir que els 10 consells comarcals de la demarcació deuen «4.532.106 euros a la quinzena d’empre-ses» que fan el servei de trans-port escolar. L’impagament dels consells és causada pel fet que el departament d’Ensenyament no els ha abonat encara cap de les mensualitats del curs 2011-2012, afegia Aymat.

Aquest incompliment envers les empreses del sector no afec-taria tots els consells comarcals, com és el cas del del Baix Camp. Aquest disposa d’una línia de

crèdit, segons fonts del Consell comarcal del Baix Camp, en què l’empresa concessionària del transport cobra puntualment tot i que el consell pagui a tres me-sos. Una forma de pagament que el director de la FEAT confirmà que succeïa sense anomenar cap consell en concret.

A la corda fluixaJosep Lluís Aymat indicava que l’impagament del servei posa en «una greu situació econòmica les empreses de transport», a més d’afegir que, si continua aquest escanyament econòmic, «no es podrà garantir la prestació del servei a curt termini».

Cal fer constar que la quinze-

na d’empreses donen servei a 201 línies, en les quals es trans-porta diàriament a 7.852 escolars de la demarcació.

Josep Lluís Aymat, alhora, va voler deixar clar que el darrer pagament fet per Ensenyament als Consells ha estat aquesta ma-teixa setmana, encara que aquest corresponia només a l’última mensualitat del curs anterior. Un abonament, remarcava el direc-tor de FEAT, que s’ha fet després de setmanes d’insistir sense cap resultat palpable.

Tot i aquest pagament de darrera hora, segons Josep Llu-ís Aymat, Ensenyament «no ha abonat cap quantitat del curs escolar 2011-2012» als consells

comarcals, aquests ens uns mers transmissors del pagament. Un fet, aquest, que posa en entredit «els sous dels conductors» i im-possibilita pagar les factures dels proveïdors, especialment les del carburant, ja que «la capacitat financera de les empreses està pràcticament esgotada».

Per tot plegat, tant la Federa-ció empresarial d’autotransports de la província de Tarragona (FEAT) com la Federació cata-lana de transports de viatgers (FECAV) informen d’aquest in-compliment a la ciutadania en general en un comunicat, i molt especialment a les famílies dels alumnes per si es veuen abocats a interrompre el servei.

TRANSPORT ESCOLAR

Els consells deuen 4,5 milions a les empreses de transport escolarLes concessionàries amenancen amb suspendre el servei ja que han esgotat la seva capacitat financera

Redacció Els Mossos d’Esquadra han obert diligències per esbrinar les causes de la mort, ahir a les onze del matí, d’una nena de vuit anys a la zona d’aigües del centre termal Aquatonic, de l’Hotel Termes Montbrió. La nena formava part d’un grup escolar, del col·legi Manel de Castellví, de la població de Vila-bella, que es trobava participant de les activitats organitzades pel centre termal Aquatonic so-bre les propietats de l’aigua.

Segons un comunicat fet pú-blic per Aquatonic, poc després que el grup d’escolars iniciés la seva estada a la zona, al voltant

de les onze del matí, el respon-sable de socorrisme va advertir que la menor es trobava incons-cient a la zona d’aigües princi-pal. El propi socorrista i l’equip mèdic titular de què disposa el centre termal van activar els protocols de seguretat i van re-alitzar els primers auxilis a la menor. Tot fa pensar, segons els primers indicis, que podria tractar-se d’un accident.

El centre termal Aquatonic feia públic ahir el seu condol a la família i recordava que, el d’ahir, és l’únic accident que s’ha produït a les seves instal-lacions des que aquest va obrir portes l’any 2002.

Investiguen la mort d’una nena de 8 anys a les piscines d’Aquatonic

ACCIDENT

Formava part d’una excursió escolar al centre

Page 11: 3 febrer 2012

1103/02/2012 diarimés CAMPDETARRAGONA

CAMBRILS, CUINA OBERTA, de les 19.00 a les 20.00 h, alguns restaurants obriran les portes de la seva cuina i ensenyaran com cuinar una recepta amb galeres. Aforament limitat.Dia 10, restaurants ACUAMAR i BEC D’OR.Dia 17, restaurants CAN BOSCH i EL PÓSITODia 24, restaurants LA GAVINA, MIQUEL i RINCÓN DE DIEGO

MONÒLEGS AMB GALERA, dies 10 i 24, a les 22.30 h a la Black discoteca, espectacle Black Comedy. Preu d’entrada a l’espectacle amb consumició: 9 eurosAMB GUST D’OLI I CALÇOTSAMB GUST D’OLI I CALÇOTS, dia 12, a les 9.30 h a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Preu degustació: 3 euros GALERADA POPULAR, dia 26, de les 10 les 12 h al port de Cambrils. Preu degustació: 3 eurosTAST DE VINS, dies 11 i 25, a les 11 h a la finca Bodegues Clos Barenys. Trasllat amb el trenet turístic. Aforament limitat. TAST D’OLIS, dia 18, a les 11 h a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Aforament limitat.

Activitats d’aforament limitat: confirmar assistència al tel. 977 79 46 79 o Activitats d’aforament limitat: confirmar assistència al tel. 977 79 46 79 o [email protected]. Més informació a www.cambrils.org

Felicidades princesita! Llevas 1 añito con nosotros llenándo-nos de felicidad, te queremos bichillo. Tu tete, mamy y papy. ¡Felicidades Kiara!

FELICITACIONS

Felicitats pel teu segon aniver-sari, petitó !!! Petons de part de l’àvia i la besàvia.

FELICITACIONS

Antoni Guasch«Se’ns ha posat la pell de galli-na», deien ahir. Això fou quan els Bufalodre Grallers de Valls, el conjunt de tres gralles i un tim-bal, tocaren el pas de cartró, el toc solemne d’entrada a la repre-sentació del primer dels 11 mis-teris de la Moixiganga de Valls, com assenyalava Francesc Serra. Una escenificació bellíssima en un marc incomparable, l’església arxiprestal de sant Joan, a cura de 22 persones de totes les edats, centrada en la figura de Jesús –en Xavier Vivancos a l’obra–, que explica, de manera plàstica, la Passió de Nostre Senyor.

Una representació de la Moi-xiganga, recuperada el 1991, comentava Josep Batet, un dels integrants del ball, rodejat de l’Èlia Ugal, la Marina Gonzàlez, l’Eva Monné, la Júlia Figuerola,

la Maria Serra, en Pep Martínez i en Manel Escoda, entre altres, mentre els intèrprets es vestien i preparaven per a la represen-tació dels quadres. En Batet res-saltava la idoneïtat de fer-la, des del 2008 també a l’interior del temple, en ser una peça religiosa.

La llum de la candelaLa Moixiganga, però, és només un element, ni que sigui el més vistós i festiu, de la diada de la Mare de Déu de la Candela. El sentit religiós de la festivitat però, indicava mossèn Josep Bo-farull, rector de la parròquia de sant Joan, rau, d’entrada, en el fet d’escaure’s «40 dies després de Nadal i anticipar la Pasqua». La Candela és, doncs, el preludi de la llum de la Pasqua, repre-sentada ahir en els centenars de candeles enceses, beneïdes per

mossèn Bofarull, mentre l’audi-tori cantava el Virolai a la Mare de Déu, «la flor de febrer», com comença l’estrofa, un altre dels moments a emmarcar.

La parròquia, i això cal dir-ho,

va obsequiar amb una candela els assistents a l’ofici solemne –encara que tothom podia adqui-rir-ne a bon preu, a més de llan-tions, a la capella del Baptisteri, de mans de la Carme Serra, Joan Maria Solanes, Anunciació Òde-na i Teresa Duran–, amb la qual van concórrer, després de la mis-sa, a la processó de les candeles pels carrers del nucli antic.

Tornant a la Moixiganga, dir

que després de veure la Xantal Domingo, de tres anys i amb el vestit de balladora, hom té clar que la pervivència de la repre-sentació està ara ben assegurada.

Altrament, demà dissabte, a un quart de set de la tarda, la capella dels Dolors acollirà un concert de músiques de moixi-gangues. Diumenge vinent, al migdia, es presentarà a la Verge els batejats el 2011 a sant Joan.

VALLS

La Moixiganga o la Passió de Crist, escenificada en 11 quadres a sant JoanCentenars de candeles il·luminen l’ofici religiós i la posterior processó pels carrers del nucli antic

CRISTINA AGUILAR

La plasticitat de la Moixiganga vallenca quedà ben palesa en la representació d’ahir a sant Joan.

La representació de la Moixiganga congregà més de 800 persones a l’interior de l’església

Els treballadors de la brossa al Vendrell aniran a la vaga a partir del 17 de gener

Els treballadors de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) al Vendrell, la concessi-onària de la brossa, anuncia-ren ahir, a través del secretari general de Sanejament Urbà de la UGT a Tarragona, Àngel Martín de Sande, que convo-caran vaga indefinida a partir del 17 de febrer. Han pres la de-cisió, va afegir Martín de San-de, després de no haver cobrat la nòmina de gener i de saber, de boca del regidor de Gestió de Residus, Jaume Domingo, en el ple del 31 de gener, que l’Ajuntament deu 12 milions d’euros, dels darrers dos anys, a FCC. Si Domingo demanava als treballadors de FCC que fessin un esforç, Martín de Sande li responia ahir «si a ell li semblaria bé no cobrar el sou a final de mes». Antoni Guasch

Page 12: 3 febrer 2012

12 diarimés 03/02/2012 ESPORTS

Aquest gentleman tan eixerit avui fa anys, així que si us el trobeu per algun lloc, felici-teu-lo! Per molts anys papa!

FELICITACIONS

Vicente M. IzquierdoEn el món del futbol, en què els grans sous i la fama «ajuden» que molts jugadors s’acabin aco-modant també hi ha futbolistes que fan el possible i l’impossible per practicar l’esport que més els agrada.

Aquest és el cas de Xisco Cam-pos, jugador del Nàstic, que fa més de dos mesos es va trencar el cinquè metatarsià del peu es-querre i que ha passat darrera-ment un calvari, tot i que ha tin-gut recompensa. El defensor del conjunt grana va patir la lesió el 26 de novembre, la qual va tras-tocar tots els plans del cos tèc-nic, ja que, juntament amb Arzu, l’illenc s’havia convertit en una pedra angular a l’eix de la defen-sa del Nàstic.

Els serveis mèdics granes van determinar que serien tres els mesos els que tindrien apartat dels terrenys de joc el futbolis-ta. Després d’aquest període, Xisco s’hauria d’incorporar als entrenaments, per posar-se a les ordres de Jorge d’Alessandro

el més aviat possible. D’aquesta manera, en principi, el futbolista havia de tornar a posar-se a les ordres de D’Alessandro a finals de febrer. Tot i això, avui ja es re-incorporarà amb la resta de com-panys, ja que ahir va rebre l’alta mèdica. Es preveu que per la set-mana vinent ja estigui disponible per D’Alessandro.

«El temps passa molt a poc a poc. Treballes a banda, tot sol, i això fa que els dies passin molt lentament», assegura el futbo-lista, el qual no ha passat les va-cances nadalenques amb la seva família, ja que s’ha quedat exer-citant-se al gimnàs del club per intentar escurçar els terminis. En aquest sentit, el defensor assegu-ra que «quan et lesiones, sempre intentes estar disponible el més aviat possible i, per aquest motiu, he intentat anar tots els dies al club per recuperar-me». «Durant el Nadal, sempre estava amb la família, però vaig considerar que el millor era quedar-me aquí, ja que era el millor per l’equip», de-clara el futbolista, el qual assegu-

ra que a partir d’ara el que ha de fer és «posar-li les coses difícils a l’entrenador».

Xisco no entrarà encara a la convocatòria d’aquest diumen-ge, contra el Valladolid (quatre de la tarda), en un partit en què es preveu un canvi a l’onze inicial respecte al que Jorge D’Alessan-

dro va presentar diumenge pas-sat, en la derrota grana davant l’Almeria. Aquesta variació es produirà en el centre del camp, ja que Fernando Morán tornarà a ocupar la banda esquerra, en perjudici d’Álvaro Rey, que veurà el partit des de la banqueta.

D’aquesta manera, Rubén Pé-

rez ocuparà la porteria i la de-fensa la formaran, d’esquerra a dreta, Sergio Juste, Álex Ortiz, Pedro Mairata i Mingo. Els dos centrecampistes seran Rodri i Antonio Longás, mentre que Dani Abalo repetirà a la banda dreta. L’esmentat Morán entrarà des de l’esquerra, i la gran no-

vetat serà la inclusió a l’onze ti-tular d’Hugo Bargas, que serà la parella atacant de Berry Powel. El franco-argentí va deixar molt bones sensacions en el seu de-but, diumenge, i D’Alessandro confia en ell completament per ser un dels protagonistes a l’atac grana.

FUTBOL

Xisco, o l’esforç per ajudar el seu equip i quedar sense vacancesEl futbolista ha escurçat els terminis de recuperació de la lesió gràcies al treball diari

L’ALINEACIÓ

Valladolid

Gimnàstic

Javi Guerra

9

Nauzet

7

Nafti

16

Víctor

22

Jofre

11

Óscar

10

Balenziaga

24

Marc Valiente

4

Rueda

6

Peña

17

Jaime

1

Hugo Bargas

11

Dani Abalo

16

Rodri

4

Longás

14

Morán

8

Powel

9Sergio Juste

26

Álex Ortiz

5

Mairata

15

Mingo

3

RubénPérez

1

Xisco Campos, durant una acció amb la samarreta del Nàstic.

CEDIDA

La Pobla vol que l’Espanyol B sigui la primera víctima del 2012

FUTBOL

Els locals volen recuperar sensacions contra un rival d’alta volada

Vicente M. IzquierdoEl CF Pobla de Mafumet no ha iniciat bé el 2012, fet que no queda reflectit a la taula clas-sificatòria del grup cinquè de Segona Divisió B, on el filial del Nàstic ocupa la tercera posició, que li donaria dret a disputar el play-off d’ascens a la Segona Divisió B.

Tot i això, els resultats assolits pels poblencs en aquest inici de 2012 han estat molt negatius, ja que dels quatre partits disputats només han estat capaços de su-mar tres empats (a casa contra el Vilanova i als camps del Masnou i del Gramenet) i patir una der-rota (a terreny poblenc, contra el Cornellà).

Per aquest motiu, l’entrena-dor de l’equip, Kiko Ramírez, vol recuperar les bones sensacions que va deixar el 2011 i derrotar, aquest diumenge, a les dotze del migdia, l’Espanyol B, cinquè a la taula, amb un punt menys que la Pobla i clar candidat a l’ascens de categoria.

Per intentar sumar els tres

punts, Ramírez no podrà comp-tar amb la totalitat de la planti-lla, ja que Aleix Coch i Ñoño, dos pilars a la defensa de l’equip, no entraran a la convocatòria per diverses molèsties. Ernest, fut-bolista que ja compta amb fitxa de l’equip després d’ascendir de l’equip juvenil, tampoc no podrà jugar per estar lesionat i existia el dubte de Mozo, tot i que, si Ramírez ho creu convenient, sí que estarà a la llista. El central estava pendent de la data de la seva intervenció per calcificaci-ons al turmell, la qual finalment es produirà el proper divendres, 10 de febrer.

Jornada molt important pels interessos dels tres equips del Camp de Tarragona que mili-ten en el grup segon de Primera Catalana. El Torreforta i el Valls necessiten sumar els tres punts per allunyar-se de la zona de descens a Segona, de la qual disten pocs punts.

El Torreforta rebrà diumen-ge, a tres quarts de dotze del migdia, la visita del Santfeli-uenc. Els de José Miguel López són onzens, i estan a dos punts

de la zona crítica. A banda, acu-mulen cinc jornades consecuti-ves perdent. Per la seva banda, els vallencs són desens, amb un punt més que el Torreforta i juguen diumenge, a les dotze del migdia, al camp de la Gim-nàstica Iberiana. Per acabar, el Reddis, quart, amb 30 punts i a només sis de la segona plaça, que dóna dret a jugar la promo-ció d’ascens, visita diumenge, a les dotze, el Sants setè a la clas-sificació. Vicente M. Izquierdo

Torreforta i Valls, a guanyar per allunyar-se del descens

FUTBOL

Page 13: 3 febrer 2012

1303/02/2012 diarimésESPORTS

Vicente M. IzquierdoImportant cita la que ha d’afron-tar el Tarragona Bàsquet 2017 aquest diumenge, a partir de les sis de la tarda. Els blaus reben la visita del Club Melilla Balonces-to, un d’aquells equips contra els que agrada jugar per la seva entitat i perquè enguany torna a ser un candidat ferm a l’ascens a l’ACB.

El duel ha de servir per confir-mar el bon moment de forma del club cebetista, el qual ja va assa-borir el triomf la jornada passada contra l’Osca, en un partit en el qual els tarragonins, que també jugaven com a locals, van vèn-cer clarament el seu rival (95-70) oferint tota una exhibició davant el seu públic.

Per tant, Berni Álvarez haurà d’aprofitar aquest bon moment

per deixar fora de combat el seu rival i intentar escalar alguna po-sició a la classificació de l’Adec-co Or. Actualment, el Tarragona Bàsquet és quinzè a la taula, amb vuit victòries i tretze derrotes, a sis triomfs del que els experts consideren que enguany es pa-garà la permanència.

Els tarragonins, a més, han guanyat els dos darrers compro-misos que han disputat a pista pròpia i n’han sortit victoriosos en tres dels quatre darrers, unes dades que posen de manifest que el conjunt blau és temible quan juga davant de la seva afició. Tot i això, cal ser prudent, ja que el Lobe Huesca és l’equip que marca les posicions de promo-ció de descens, i els aragonesos han sumat el mateix nombre de partits guanyats que el Tarrago-

na Bàsquet. La gran igualtat que està imperant enguany a l’Adec-co Or, però, provoca que els de Berni Álvarez distin únicament dos triomfs del Baloncesto León, equip que si avui mateix s’acabés el campionat, disputaria el play-off d’ascens a l’ACB.

En aquests moments, con-tinua sent molt complicada la participació de Jorge Santana de cara al duel de diumenge, ja que tot i que el jugador ja ha co-mençat a córrer, encara no està al cent per cent. En principi, avui

podria reincorporar-se als entre-naments amb la resta del grup, tot i que si ho acabés fent, tam-poc seria segura la seva partici-pació en l’enfrontament.

Per la seva banda, el club local continua posant en marxa acci-ons per omplir el Serrallo i, tal i com ha fet en les darreres jor-nades, regalarà dues entrades a cada soci. A més, l’equip va visi-tar ahir les instal·lacions del col-legi Mare de Déu del Carme, on van regalar invitacions als seus alumnes.

BÀSQUET

El Tarragona Bàsquet 2017 pot enlairar-se si venç el Melilla Un triomf, diumenge a les sis, significaria una gran injecció d’optimisme pels blaus

CEDIDA

Els jugadors, durant la seva visita al Mare de Déu del Carme.

Derrotar L’Hospitalet i tornar a la zona ‘play-off’ és la meta del Reus

FUTBOL

Els reusencs acumulen quatre jornades sense conèixer la victòria

RedaccióEl Reus ha viscut aquesta setma-na una situació atípica aquesta temporada, com ha estat no es-tar instal·lat a la zona de play-off d’ascens a Segona A. D’aquesta manera, l’objectiu dels homes de Santi Castillejo està més que clar, i és tornar a la zona de promoció d’ascens aquest ma-

teix diumenge. Si aconsegueix la victòria en el duel del cap de setmana, té moltes oportunitats d’aconseguir-ho, ja que l’equip de la capital del Baix Camp me-surarà forces contra un rival di-recte, com és l’Hospitalet, tercer classificat. Únicament són dos punts els que separen els reu-sencs, que són sisens, i el seu

contrincant de diumenge, fet que posa de manifest la duresa que tindrà enguany finalitzar entre els quatre primers. A més, el Reus haurà d’estar alerta, ja que el Lleida, desè a la classifica-ció, suma 32 punts, tres menys que ells, una circumstància que fa pensar que una o dues derro-tes consecutives poden fer bai-

xar moltes posicions a la classi-ficació qualsevol rival que lluiti per l’ascens.

El partit es jugarà al camp dels del Llobregat, a les cinc de la tarda, i no només serà impor-tant pel Reus per la possibilitat de tornar al play-off, sinó que també es tracta d’una victòria necessària pel fet que ja són qua-tre les jornades que fa que els de Castillejo no assaboreixin el tri-omf (dos empats a casa, contra el Lleida i el Teruel, una igualada al camp del Saragossa B i una derrota a Dènia). A més, des del 13 de novembre no es recorda una victòria del Reus a domicili.

Page 14: 3 febrer 2012

14 diarimés 03/02/2012

Un gran terrabastall ha de suc-ceir perquè el Moritz CE Ven-drell no estigui present a l’edició del 2012 de la Copa del Rei. Ac-tualment cinquè a la taula clas-sificatòria, l’equip de Guillem Cabestany suma divuit punts, els quals, en principi, han de ser suficients per prendre part en la competició.

Aquest diumenge, els ven-drellencs han de jugar a la pis-ta de l’Alcoi (dotze del migdia), cuer a la taula classificatòria i

amb la victòria es classificarien matemàticament per disputar la competició de Copa. L’empat també seria suficient i, en cas de derrota, únicament queda-ria fora si els quatre equips que té per sota –Vilanova, Iguala-da, Blanes i Shum–. Fins i tot, si el Vendrell sortís victoriós de la seva cita i el Reus perdés a Vilanova, els de Cabestany pujarien a la quarta posició i podrien gaudir d’un millor apa-rellament. Vicente M. Izquierdo

El Vendrell ha de derrotar l’Alcoi per assegurar-se la Copa

HOQUEI PATINS

Nova final pel Club Patí Cala-fell Tot l’Any, que té la intenció d’acabar la primera volta de l’OK Lliga amb un triomf a la butxaca. El conjunt que entrena Pere Varias és actualment l’an-tepenúltim a la taula classifica-tòria, amb vuit punts, i continua la seva lluita particular per no perdre la categoria.

Aquest diumenge, a partir de dos quarts d’una del mig-dia, l’equip penedesenc jugarà a la pista de l’Igualada, equip

que està lluitant, i amb força opcions, per ser un dels vuit conjunts que disputin la Copa del Rei.

El partit serà complicat, però la victòria resulta necessària perquè únicament són vuit els punts sumats pels de Varias en aquestes dotze jornades, i a aquest ritme resultarà molt complicat continuar la propera temporada a la màxima catego-ria de l’hoquei a nivell nacional. Vicente M. Izquierdo

El Calafell necessita vèncer l’Igualada per poder respirar

HOQUEI PATINS

TarragonaAntonio Aliaga Teruel. El seu funeral serà avui, a dos quarts de deu del matí, al tanatori.

Juan Francisco González Sierra. El seu funeral serà avui, a les onze del matí, a l’església de Santa Clara.

ReusRafaela Membrives Martínez. Ha mort a l’edat de 76 anys. La seva cerimònia de comiat serà avui a les 9h al Tanatori.

Josefina Fuguet Bernadà. Ha mort a l’edat de 77 anys. La seva cerimònia de comiat serà avui a les 10.30h al Tanatori.

Miquel Sabaté Escoda. Ha mort a l’edat de 89 anys. El seu funeral serà avui a les 15:30h a l’església de Sant Joan.

DEFUNCIONS

Pregueu Déu per

Francesc Gilabert i BarberàHa mort a Banyoles (Girona) el dia 2 de febrer de 2012, a l’edat de 62 anys

(E.P.R.)

Els seus fills, Àlex i Mireia; germà Pau; la seva esposa Maria Jesús i la resta de la família i amics us participen tan sentida pèrdua. La cerimònia religiosa se celebrarà demà

dissabte dia 4 a les 11:00 h del matí al tanatori de Tarragona.Sala de vetlla: Tanatori del Pla de l’Estany, c/ Pere Alsius, 298 de Banyoles (Girona)

(avui divendres de 9:00 h del matí a les 14:00 h de la tarda)

Banyoles-Tarragona, 3 de febrer de 2012

Vicente M. IzquierdoEl Reus ja sap que és una missió quasi impossible ser candidat a guanyar l’OK Lliga, ja que el Bar-ça, tot i el partit pendent de la primera volta, suma deu punts més que el segon classificat i catorze més que els reusencs.

Per això, s’han de centrar en altres objectius, tot i que alguns estan indirectament relacionats amb la lliga. Un d’aquests és la Copa del Rei, els aparellaments dels quarts de final de la qual depenen de la classificació dels equips de l’OK Lliga al final de

la primera volta. Aquest cap de setmana la competició arriba al seu equador, i serà quan el Reus coneixerà el seu rival. La llista d’esquadres que poden ser-ho són el Vendrell, el Vilanova, l’Igualada, el Blanes o, fins i tot, el Shum. Però no depèn dels reusencs, ja que aquests, tenen la seva classificació assegurada. Avui a les nou, el Reus juga a Vilanova i, depenent dels resul-tats, podria quedar aparellat a la Copa amb el Vendrell. Perdent, els reusencs podrien baixar alguna posició, en funció de si els seus perseguidors aconse-gueixen sortir victoriosos de les seves respectives cites.

El Reus Deportiu, a guanyar el Vilanova i esperar rival de Copa

HOQUEI PATINS

El Vendrell és un dels candidats a enfrontar-s’hi

Page 15: 3 febrer 2012

1503/02/2012 diarimésCATALUNYA-ESPANYA-MÓN

EfeMés de 200 persones van re-sultar ferides ahir al centre del Caire, capital d’Egipte, en els enfrontaments registrats entre seguidors de l’equip Al Ahly i membres de les forces de segu-retat. Els enfrontaments van es-tar motivats per les acusacions

que les forces de seguretat van consentir la massacre de l’estadi de Port Said (nord-est), en què van morir dimecres a la nit més de 70 persones pels xocs entre «ultres» d’Al Ahly i Al Masry, el equip local. Al carrer Moham-mad Mahmud, que connecta la plaça Tahrir amb el Ministeri de

l’Interior, la policia va disparar gasos lacrimògens per intentar dispersar la multitud, mentre els manifestants els llançaven pedres.

El Ministeri de l’Interior va demanar ahir en un comunicat als ciutadans que no seguei-xin els «crides maliciosos» que «pretenen propagar el caos i la inestabilitat». Els manifestants haurien saltat els murs de ci-ment per intentar arribar al ministeri, protegit per les forces de seguretat. Aquesta zona ja va viure el novembre i desembre de l’any passat violents distur-bis en protestes contra la Junta Militar.

Més de 200 ferits en els enfrontaments al centre del Caire

EGIPTE

Arran de la massacre a l’estadi Port Said

Comença el Congrés del PSOE que decidirà el nou secretari El PSOE obre avui a Sevilla el seu 38è Congrés Federal, on ha d’elegir el nou secretari ge-neral del partit en substitució de Zapatero. Tant l’equip de Carme Chacón com el d’Alfre-do Pérez Rubalcaba afirmen que disposen del suport de la majoria dels 956 delegats que tenen dret a vot en aquestes primàries, 936 elegits en els minicongressos territorials, i 20 de les Joventuts Socialistes. El resultat se sabrà dissabte al matí.

Merkel garanteix a la Xina l’estabilitat de l’euroLa cancellera alemanya, An-gela Merkel, va garantir ahir l’estabilitat de la zona euro a les autoritats xineses, interes-sades que es resolgui la crisi del deute per les seves cada vegada més altes inversions en la Unió Europea i els més de 3 bilions d’euros en reser-ves d’aquesta divisa. Merkel, de viatge a Xina, també va dir ahir que aquest país pot con-tribuir a resoldre el problema del deute, que no és només europeu, va afegir, sinó global.

AcnEl ministre d’Economia, Luis de Guindos, va presentar ahir l’esquema de la reforma del sis-tema financer que el Consell de Ministres aprovarà avui, i que segons va explicar no utilitza-rà recursos públics. Alhora, de Guindos dóna un any a les en-

titats per sanejar els seus actius. La reforma obligarà les entitats a augmentar les provisions per a actius problemàtics fins a un 80%, segons els casos, a més de crear una provisió genèrica del 7% per a la resta del crèdit pro-motor. L’Executiu espanyol va-lora el procés de sanejament en

50.000 milions d’euros, el més intens de tota la UE. L’esforç de provisions es materialitzarà un sol cop i incidirà en el compte de resultats d’un únic any.

Les previsions del Govern es-panyol són que la reforma haurà de servir per fer aflorar els pisos que els bancs i caixes tenen en estoc. Des del mateix Govern central es valora que aquest fet repercutirà en un abaratiment de l’habitatge. Segons el minis-tre Luis de Guindos, el saneja-ment de les entitats permetrà d’aquesta manera normalitzar el mercat immobiliari, que es troba a hores d’ara en una situ-ació d’aturada total.

De Guindos dóna un any a les entitats per sanejar els actius immobiliaris

ECONOMIA

Ho hauran d’anunciar en quatre mesos

Page 16: 3 febrer 2012

16 diarimés 03/02/2012 BELLESA I SALUT

RedaccióUn nou test genètic a partir de la saliva permetrà als metges identificar el tipus de tracta-ment més efectiu per a diferents pacients amb depressió, segons les investigacions i els estudis que ha portat a terme la biotec-nològica espanyola AB-Biotics de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’objectiu principal de la investigació i d’aquesta nova descoberta és que els pacients prenguin aquell tractament que més s’adeqüi a les característi-ques genètiques d’aquests paci-ents, amb el fi de reduir els efec-tes secundaris que se’n deriven.

Una dada prou significativa

que ha donat a conèixer l’equip d’investigadors és que estimen que el 15% dels espanyols i es-panyoles patiran algun tipus de procés depressiu al llarg de la seva vida.

AB-Biotics ha explicat en la presentació del seu estudi que no tots els pacients responen de la mateixa manera davant d’un tractament contra la depressió, ja que la medicació i la respos-ta d’aquesta està condicionada fins a un 85% per factors genè-tics. Amb l’ADN extret a partir d’una mostra de saliva, aquest test analitza quina és la pre-disposició del pacient per res-pondre als principis actius més utilitzats en el tractament de la

depressió. La informació que se’n pot extreure del test fa que el metge tingui més mecanis-mes per decidir amb més segu-retat el medicament que ha de prendre i la dosi més adequada.

Amb aquest test, es reduei-

xen els efectes secundaris que se’n deriven, fent en primer lloc que no s’abandoni la medicació i que el pacient s’estabilitzi i, en

segon lloc, i com a conseqüèn-cia la qualitat de vida del pacient i dels familiars també serà molt millor.

Aquest test nou és tan útil

amb aquells pacients que se’ls ha diagnosticat recentment aquesta malaltia, com aquells que ja porten molt de temps amb la medicació i que cal can-

viar-la. S’estima que el 10% dels depressius que prenen medi-cació tenen problemes amb la mateixa. Així que aquest test millorarà el diagnosi.

SALUT

Amb la saliva es podrà determinar el millor tractament per la depressió

Aquest és el resultat d’una investigació portada a terme per la biotecnològica AB-Biotics

S’estima que prop del 15% dels espanyols tindrà un procés depressiu al llarg de la seva vida Prop del 10% dels pacients depressius tenen problemes amb les seves medicacions.

cedida

‘Salud para la mujer’, de l’Editorial Blume

PROPOSTES

Una guia per descobrir com re-cuperar la salut i mantenir-se sana de manera natural i alen-tir el procés d’envelliment.

Page 17: 3 febrer 2012

1703/02/2012 diarimésBELLESA I SALUT

Gabinet de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica Dres. D. Mejina i P. MejinaAmb el pas del temps, i enca-ra més amb el ritme de vida actual, pot succeir que en el nostre rostre apareguin signes de cansament i arrugues que desitjaríem millorar. S’oferei-xen molts tractaments i apa-reixen dubtes sobre quins po-den funcionar realment. Aquí s’enumeraran alguns dels més freqüents i eficaços.

Fins i tot en persones joves poden aparèixer arrugues al front, entrecella i al voltant dels ulls, sobretot al riure i amb l’expressió, que acaben mar-cant la pell permanentment.

Són ocasionades pels músculs d’aquestes zones que es mo-uen amb força. És per això que el Vistabel o Botox –que és el mateix– és molt eficaç, ja que actua afeblint aquests músculs. Té l’inconvenient que l’efecte desapareix entre sis i nou me-sos.

A la part inferior de la cara, al voltant dels llavis, també apa-reixen solcs i arrugues. Aquí no podem posar Botox, ja que aquests músculs han de fun-cionar bé per no deformar la boca. En aquestes zones s’uti-litzen substàncies per reomplir les arrugues. Hi ha diverses au-toritzades per la Comunitat Eu-ropea. L’elecció depèn del tipus

de pell i la zona a tractar.En els llavis, un farciment

discret de la línia amb «Aqua-mid», ens donarà un rejoveni-ment natural i de llarga durada.

En pòmuls i barbeta, amb els anys es perd volum i lluminosi-tat. Aquí poden ser útils la in-filtració de greix. Una petita as-piració de greix de l’abdomen del mateix pacient es filtra per purificar i s’injecta en aquestes zones. Poden ser necessàries diverses sessions, ja que el cos tendeix a reabsorbir una part. I finalment esmentar la Blefaro-plastia: la cirurgia de parpelles, amb la qual traiem l’excés de pell i greix. Amb això es millo-ra la sensació de pes en els ulls,

que donen aquest aspecte can-sat, i si la mirada rejoveneix, tot el rostre millora. La intervenció es pot fer amb anestèsia local o general, depenent del pacient.Això sí, hi ha inflamació i blaus que desapareixen habitual-

ment en dues setmanes.No està de més recordar que

hi ha aspectes del dia a dia que també milloraran la qualitat de la nostra pell: Insistir en bons hàbits com l’alimentació sana i, importantíssim, evitar el tabac;

descansar bé, hidratació diària i evitar l’excés de sol. També és important l’exercici físic; enca-ra que sigui gimnàstica corpo-ral, l’esforç també tonifica els músculs de la cara, millorant la circulació i la flacciditat.

ESTÈTICA

Alguns dels tractaments que hi ha en l’actualitat pel rejoveniment facial

Amb el pas del temps apareixen signes de cansament i arrugues que es desitgen millorar

Gràfic sobre les millores amb la blefaroplastia.

CEDIDA

Page 18: 3 febrer 2012

18 diarimés 03/02/2012 OPINIÓ Les cartes al Diari Més, poden fer-les arribar a la redacció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Alcalde Joan Bertran, 30. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el màxim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.DL: T-1609/2001issn: 1579-5659

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez.[[email protected]] Redacció: Laia Díaz, Antoni Guasch, Vi-cente Izquierdo, Alba Porta, Joan Marc Salvat, Susanna Cases. Especials: Lau-ra Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Cristina Aguilar, Olívia Molet. Edició de publicitat: Sara Sorando. Dis-tribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

Distribució controlada:

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21

C/Alcalde Joan Bertran, 30.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41

Amb la col·laboració de:

www.diarimes.com - www.facebook.com/DiariMes

A prop de Déu, a prop de la gentALS QUATRE VENTS

L’Església celebra el 2 de febrer la festa de la Presentació del Senyor al Temple. I en aques-ta data té especialment present les dones i els homes de vida consagrada, persones el prin-cipal testimoni de les quals consisteix a mos-trar, amb el seu exemple, que Déu ha de ser apreciat amb totes les forces del cor.

Cada vegada que tinc ocasió de trobar-me amb els religiosos i religioses, els membres d’instituts seculars, els ermitans que hi ha a l’arxidiòcesi, els de noves formes de vida con-sagrada, sento una emoció especial. La vida d’un arquebisbe és a vegades més atrafegada que no pas un voldria, però no per això oblida que la força que convenç el món no és l’activi-tat, sinó l’oració. Personalment em sostinc en l’oració de les persones que han fet una opció radical per l’evangeli, les que han comprat el

camp on hi ha el tresor amagat, les que han adquirit la perla preciosa de què parla el Nou Testament.

Seguint el consell de sant Benet, de no an-teposar res a l’amor de Crist, han deixat altres possibilitats que els oferia la vida per estar a prop de Déu, que és també estar a prop de la gent. Les persones de vida consagrada no ro-manen alienes al que passa al món; si de cas, el que sí que fan és no entretenir-se en frivoli-tats, per la qual cosa tenen més disposició per a conèixer les coses fonamentals.

Algunes fins i tot han renunciat a una fama que se’ls oferia per la seva vàlua personal. Penso ara en Edith Stein, la jueva conversa al catolicisme que va morir en un forn crematori d’Auschwitz, a l’Alemanya nazi. Quan va ser admesa en el convent, la doctora en filosofia havia pronunciat conferències a les millors universitats. Tenia 42 anys i va arribar a la clausura carregada amb grans calaixos de lli-bres filosòfics.

No és per desengany del món, que les per-sones es consagren a Déu, sinó per amor, un sentiment del qual se’n parla molt i es practica

poc. La Mare de Déu és per a tots els cristians un model de vida, ja que ningú no va estar més a prop de Crist que la seva Mare. Per a les persones consagrades és el millor exem-ple. Ella es va consagrar a Déu des de la seva infantesa i per això va poder respondre amb promptitud a la seva vocació.

També Simeó i Anna, personatges de

l’evangeli que es llegeix en aquesta festa de la Presentació del Senyor, són un exemple ad-mirable. Aquell dia del seu encontre anhelat, hi devia haver molta gent al temple, però ells van reconèixer Déu perquè tota la seva vida es van preparar per a això. L’havien reconegut en el seu cor, abans de veure’l amb els seus ulls.

En la vida de cada dia tots estem cridats a ser contemplatius, a veure la mà de Déu en tot el que ens succeeix. Així viurem en pau interi-or i felicitat també exterior.

JAUME PUJOLArquebisbe de Tarragona

No és per desengany del món, que les persones es consagren a Déu

Vuit mesos sense acció de governTRIBUNA

Han passat vuit mesos des que el Partit dels Socialistes de Catalunya vam perdre les elec-cions a Reus. Vuit mesos en els quals hem hagut d’aprendre i d’acostumar-nos al nou paper, a una altra manera de treballar per la nostra ciutat, únic propòsit que es persegueix quan un es fica en política. Quan algú es pre-senta a unes eleccions ho fa amb un projecte, un full de ruta i un objectiu sempre disse-nyats per ser portats a terme des del govern de la ciutat, no des de l’oposició.

Durant aquests vuit mesos, com a socia-listes hem hagut de reformular la nostra ma-nera de treballar per la ciutat. Era de suposar que Convergència i Unió també ho faria, això de canviar la seva forma de treballar. Molt al contrari, hem assistit incrèduls a un reguit-

zell d’actuacions per part del nou equip de govern que recordaven més l’època de dura oposició del senyor Pellicer que la d’un alcal-de que treballa per la seva ciutat. Vuit mesos de crítiques, suposats escàndols, suposats fo-rats que no han fet més que embrutar el nom de Reus i posar pals a les rodes de l’evolució inevitable de la nostra ciutat. Perquè Reus evolucionarà, sortirà del forat d’aquesta crisi i ho farà amb la feina de tots nosaltres, polí-tics, societat civil, societat empresarial i tre-balladors i, tot i que sàpiga greu dir-ho, mal-grat el govern actual del nostre Ajuntament.

Aquests vuit mesos hem esperat veure el full de ruta dissenyat per Convergència i Unió per a la nostra ciutat. Aquells projectes i objectius amb els quals es van presentar a les eleccions. Però no només no els hem co-negut sinó que veiem com s’han desdit de les qüestions que sempre ens criticaven abans: van pregonar un necessari aprimament de l’Administració i ara resulta que dupliquen la despesa en contractar assessors i càrrecs de confiança dels nostres veïns de Tarragona.

La paralització de l’acció de govern a la qual assistim a Reus és preocupant no només perquè sembla inaudit que aquell que aspi-ra a ser alcalde durant una dècada no tingui un full de ruta estudiat i projectat sinó que aquesta inacció llastra la ciutat, el seu crei-xement i, per tant, el seu futur. I el futur de la ciutat és el futur de tots els seus ciutadans. Com a grup municipal tornem a fer una crida, i ja tornen a ser unes quantes, per seguir tre-ballant per la ciutat, per seguir fent propostes

útils i factibles com la de destinar l’excedent en la recaptació que s’obtindrà de l’IBI a no augmentar les quotes de les escoles bressol. Tenim per davant la redacció del nou pres-supost i en èpoques de crisi, més que mai, és quan s’han d’unir els esforços i treballar ple-gats. La ciutat s’ho mereix.

TERESA PALLARÈSPortaveu del Grup Municipal del PSC de l’Ajuntament de Reus

Aquests vuit mesos hem esperat veure el full de ruta dissenyat per CiU

CARTES

Macrocomplejos Estamos llenos de complejos. Nos miramos al espejo y no nos reconocemos. Lejos ya de ser aquella bella y escultural que por su encanto y virgini-dad atraía, España ha pasado a ser un país lleno de granos, granujas y gran paro. Casi sin habilidad de reacción vemos tantas barbas cortar que ya no paramos a remojar las nuestras por no poder gastar ni agua. No hay conciencia ni espíritu de lucha real, positiva y duradera. Se nos olvida fácilmente y con rapidez lo mal que estamos y feo que viene lo que quede por llegar. Reculamos perdiendo derechos adquiridos por no salir a la calle y tener miedo a ir a ella. Ese es el mayor y peor de los complejos que se puede tener, miedo. ¿Hasta cuándo nos tenemos que asustar? Pero

por si no tuviéramos pocos complejos, un mago de esos que hacen mafia y se pudre de dinero, se ha propuesto, con exigencias escandalosas, que tengamos uno más, el casino «Eurolasvega». Unos pensarán que es una buena inversión y que este macro complejo ayu-dará mucho al país económi-camente y otros pensarán… ¿seguimos alquilando el alma al diablo? Todo tiene un pre-cio y España de tanto ceder se ha ido dando de sí hasta llegar al punto de prostituirse. De las condiciones que exige el inversor y hábil manipula-dor, infórmense por otro lado porque personalmente me da vergüenza hasta escribirlo. Mientras haya quien se agac-he, otros se sentirán más altos y hasta seguirán creciendo. ¿Qué será lo próximo?... ¿la

mayor plantación de coca?Estefania McGregor Prunor

Tarragona

Conferencia de FernándezEl pasado 30 de enero asistí a una conferencia de Alejandro Fernández en la que, entre otras importantes cuestio-nes, mencionó lo que debería ser Tarragona en un futuro, o industria o turismo. En los últimos años he aprendido un poco acerca de lo que el tu-rismo puede representar para una ciudad, en este caso, Tar-ragona. En primer lugar genera riqueza a nivel del ciudadano de a pie, comercios, restauran-tes, ocio, etc. De una manera constante e importante, en general al calidad de vida au-mentaría considerablemente, mejorando los servicios ge-

nerales tales como limpieza, seguridad, sanidad, etc. Son muchas las ventajas que puede aportar el turismo a esta ciu-dad. No tengo nada en contra de la industria, pero una ciu-dad no puede estar al servicio de los intereses de la misma, debería ser todo lo contrario. Se pueden, de hecho ya exis-ten, encontrar soluciones al trazado ferroviario que parte la ciudad. No podemos vivir de espaldas al mar. Se dijo que tendremos que recurrir a influ-encias de ciudadanos de Tar-ragona en Madrid o Barcelona, esto está muy bien, pero antes debemos tener las cosas claras y estar unidos ante los retos que deberemos asumir en un futuro que, espero y confío, no sea demasiado lejano.

Enrique BilbaoTarragona

+ CONFIDENCIAL

Promoció del patrimoni...Només un dia és el que ha trigat a circular per la xarxa el vídeo del nou espot publicitari de Dolce & Gabbana The one Sport, sobretot entre els internautes tarragonins. L’espot publicitari no tindria res d’especial que el faci diferent de la resta si no fos per-què aquest està enregistrat a l’Amfiteatre de Tarragona. L’anunci publicitari va ser gravat l’estiu passat i la presència de càmeres va passar força desapercebuda. La companyia volia mantenir amb un cert secretisme l’enregistrament. Però, un cop acabada la fei-na, l’espot ja és una realitat i ha començat a circular per la xarxa, amb molt d’èxit, un èxit que no se sap si és atribuïble al monu-ment, les restes de l’Amfiteatre romà de Tarragona o al model que el protagonitza i que l’únic que fa és passejar-se per l’arena mostrant el seu cos. Desconeixem quines xifres de vendes acon-seguirà el producte que es comercialitza; el que queda clar, però, és que ha estat una de les formes més efectives de promocionar l’Amfiteatre de Tarragona.

L’impagament del transport escolar a les empreses responsa-bles de donar aquest servei ha provocat que des de la Federació Empresarial de Auto Transportes de la Província de Tarragona (FEAT) s’alerti de la possibilitat que aquestes deixin de prestar-lo donat que han esgotat la seva capacitat financera i perilla també el pagament de les nòmines dels conductors i dels proveïdors, especialment de carburants. La FEAT avisa que el sector es troba en una situació crítica. Els deu consells comarcals de la província, responsables de distribuir els fons de la Generalitat, només han abonat les quantitats pendents de pagament que corresponen al curs passat, és a dir, fins al juny del 2011. El deute dels deu con-sells comarcals amb les empreses ascendeix als 4.532.106 euros i afecta un total de 201 línies. La quantitat d’escolars que transpor-ten a diari ascendeix fins als 7.852. Si es compleixen les amena-ces, la suspensió del transport escolar podria suposar un gran daltabaix per a les famílies i les escoles. El cas de la FEAT amb els consells comarcals no és més que un altre exemple de l’acumu-lació dels deutes que està provocant una cadena, com si fos una filera de cartes en la qual empenys la primera i continua caient la resta de forma inevitable. Les diferents administracions públi-ques, però, han de buscar solucions i deixar d’apel·lar, també, a la jerarquia d’administracions i els seus deutes per justificar-los.

Els deutes s’acumulen com una filera de cartes...

EDITORIAL

Page 19: 3 febrer 2012

1903/02/2012 diarimésCLASSIFICATSIMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

TorreforTa , boniTo piso de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. Exterior y solea-do. Totalmente reformado. Tel. 615. 891. 932

Vendo piso cénTrico, de 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for mar. Tel. 671.031.627. Pre cio negociable.

sanT pere i sanT Pau, piso de di-seño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra mar II. Tel. 691.215.484

boniTo piso seminueVo en Violant d´Hongria. 3 dormitorios (1 de ellos suite), con 2 baños com-pletos, galería y terraza. Pavimento de parquet. Parking incluido. Con zona comunitaria y soleado. Precio económico, subrogación hipoteca 100%. 977.214.713

TarraGona caLLe smiTH cas-TeLLarnau Obra nueva. Entrega inmediata. Hipoteca 100% 2 habi-taciones, calefacción, parquet, ar-marios empotrados 130.000 euros 977.24.08.12/ www.ambientia.es

TarraGona caLLe casTeLLarn-au obra nueva. Entrega inmediata. Hipoteca 100% 3 habitaciones y 2 baños. Esquinero, calefacción, par-quet, armarios empotrados. 186.000 euros. 977.24.08.12

se Vende piso seminueVo, en Països Catalans. 3 dormitorios (1 sui-te) y 2 baños. Piscina y amplia zona comunitaria. Ideal parejas y familias. Descuento de más de 70.000 euros, me urge venta. 977.214.713

TarraGona caLLe pere mar-TeLL Obra nueva. Entrega inme-

diata. Hipoteca 100% Úitimo piso 2 Habitaciones, 2 baños, cocina independiente, Parquet, bomba de calor, armarios empotrados. 170.300 euros. 977.24.44.66 / www.ambien-tia.es

eL serraLLo, obra nueVa, pi-sos con 2 habitaciones, totalmente equipados, cuquísimos, edificio “Ser Marino”, acabados modernos y de diseño. Con solárium de 25m2. Des-de 150.000 euros. IVA incluido hasta el 31.12.11. T.609.44.22.39

TarraGona ÁTico rambLa noVa Exclusivo ático en la Rambla Nova, para reformar . 120 metros, más 60 metros de terraza Posibilidad de plaza de aparcamiento para dos coches. 977.24.21.60/www.rapejun.com

TarraGona c/ pare paLau-rambLa NOVA Habitatge de 3 dormitoris, molt bon estat Armaris empotrats, dos banys, calefacció, Possiblitat d’aparcament 219.000 euros. 977.24.21.60. www.rapejun.com

ViVienda econÓmica parTe aLTa. Tel: 619.687.374

sanT pere i sanT Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui pada, ga leria, saló-menjador. To tal ment reformat + mo bles. Preu 105.000 eu ros. Tel. 977 20.12.55. Ne go ciable.

Altres poblacions

reus. camí aLeixar, 50. Pis can-toner, tot exterior, 150 m2 amb jardí i piscina, més pàrking doble i traster. Tel. 659.921.948

reus Vendo piso, 3 habitaciones, s/ascensor, anueblado, reformado. 55.000 e. Tel 617 920 859

reus. pis de 3 habitacions, cale-facció, 1er. sense ascensor, 120.000 euros. Tel. 977 32.13.03

baix camp. casa de poble 320 m2, bones vistes, moltes possibili-tats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

seLVa deL camp. Venc finca 1 hec-tàrea, amb electricitat, aigua i mas. Tel. 679.266.276

riudoms. ÚLTims pisos pro-mociÓ OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 ha-bitacions. Plantes baixes amb jardí. Atics amb ter rassa solarium. Façana obra vista. Climatització per conduc-tes. Jardí. Piscina comunitària i zona de jocs. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immedia-

ta. Qualitats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

VeL moreLL- c/ JacinT Verda-guer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 ha-bitaciones, baño y aseo, amplio co-medor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Precio: 246.000 euros. Tel. 977 54.38.46.

reus, es Ven pis, 100 m2.,tot ex-terior, tot reformat. Preu: 155.000 euros. Tel. 977 300 946

monTbriÓ. ref. 595. pis semi-nou. 80 m2 utils. Antiguitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cuina americana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter rassa 20 m2. Piscina comunitaria. Pàrquing. Molt llumi-nós. Preu 156.000 euros.Tel.: 977 81.40.10.

promociÓ obra noVa a RIU-DOMS. Ref 318. Zona plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí, piscina comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Preus a partir de 138.000 euros. Tel. 977 81.40.10

ref 5239 reus piso de 75 m2 de 3 hab, comedor, cocina, calef. as-cen. zona carrefour. precio: 106.000 euros. Tel. 617472053

paLLaresos, obra nueVa Jun-To al pueblo casas con jardín de 4 habitaciones, 2 baños, 1 aseo, amplia cocina, lavadero, gran salón comedor, garaje para varios coches con puerta automática, zona comu-nitaria con piscina, casas de buena calidad y diseño desde 3000.000 euros. Menos oferta especial. www.pallaresosgreen.es 977 25 09 93.

bomonT. campo de GoLf. Am-plio apartamento 120m2 + terrazas 45m2. 3 habitaciones, 2 baños, gran salón-hall, cocina independien-te, 2 plazas de parking y trastero. Bien ubicado y amueblado. Piscina comunitaria. 330.000 euros.Tel: 609.44.22.39

de parTicuLar a par TicuLar, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Urbanització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

La secuiTa. obra nueVa. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui-pada. Pàr quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

ViLa-seca. piso de 3 dormitorios, co ci na in de pen di ente, sin as censor, 144.240 eu ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.934

Locals, Oficines,Naus, Pàrquings,

Terrenys

saLou, zona puebLo Terreno para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. T. 977.25.09.93.

Vendo LocaL sp.i sp 15 m2. BUEN PRECIO. Tel: 649.178.296

saLou, zona esTiVaL, Terre-no urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Precio 170.000 euros.T.977.25.09.93.

Terreno en saLou carre-Tera de la costa, para edifi-

car edificio plurifamiliar de 12 viviendas.T.97725.09.93

Vendo parkinG zona pLa-za Monrius. C/ Selva del Camp. Coche pequeño/mediano. Tel.: 696.863.847

saLou, zona puebLo Terreno para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. T. 977.25.09.93.

serraLLo. VenTa de casa anti-gua para construir 4 pisos. C/ Sant Pere. 300.000 euros negociables. TEL: 609.44.22.39

saLou, c/ LLorer zona Es-tival, terreno para construcción de 2 casas con proyecto. 215.000 euros.T.977.25.09.93.

nau en Venda riudoms. Super-ficie 520 m2. Nau aparador. Parket. Oficines. Fals sostre. Instal·lació elèctrica. Boques d’incendi. Extrac-tors. Ben comunicat. Facilitat apar-cament. Preu 290.000 euros Possibi-litat lloguer amb opció de compra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

Vapor, LocaL de 95 m2, ex-terior, vistes a la plaça dels Infants, instal.lacions fetes. 695 euros/ mes NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

• Lloguer

Tarragona

piso cénTrico en Via AGUSTA Tarragona. 120mts, 4 habitaciones grandes, patio lavadero, vistas al mar, amoblado. Precio 650 euros. Tel: 696.979.769

SALOU. ZOnA ESti-vAL. Casa impecable 200m2 construidos ga-raje 3-4 coches, 4 ha-bitaciones (1 en planta baja). Cocina con des-pensa, obra vista ma-nual, buenos acabados, zona comunitaria con piscina, 390.000€. tEL: 977.25.09.93 -609.44.22.39

AtEnCión invEr-SOr! Venta de pisos nuevos alquilados. Retor-no inmediato! Empieza a cobrar beneficios desde el primer día. Con garan-tías de cobro y manteni-miento durante 5 años. Financiables. Aprovecha el Iva del 4%. Tarragona Centro. 615.019.699

SE vEnDE PiSO DE OCASión en tarrago-na centro, junto a la Av. Catalunya. 4 dormi-torios y 2 baños. Bien distribuido y amplio, 115m2. Dormitorios grandes. Pavimento de gres y calefacción de gas. Zona con to-dos los servicios: ins-talaciones deportivas, colegios, guarderías, CAP, etc... Oportunidad única 30% de descuen-to. infórmate sin com-promiso 977.214.713

reus. A 50m2 del Passeig Misericor-dia.Casa individual de 2 plantes+baixos i golfes amb terrat, parcialment reforma-da, 180m2 construits. Oportunitat: 119.500€ tELF. 615.620.161

MASPUJOLS. CENTRE- DAVANT CAMAPANARI Pis de 110m2 d’origen molt ven conservat, de 4 habitacions, 1 bany, molt lluminós, terrassa de 10m2, moltes pos-sibilitats de cuina amb sortida a una 2 terrassa amba barbacoa d’obra. Molt bones vistes al campanari i molt cèn-tric, al mateix casc antic del poble. Preu: 46.000 eurosTELF: 652.960.787

vEntA DE trAStE-rOS, PArkingS de moto y coche. varios tamaños. En tarragona ciudad. Buenas con-diciones. 977.214.713

¡¡VENTA DE TRASTEROS y PARKINGS EN TARRA-GONA CENTRO (2 últi-mas plazas). Trasteros desde 4500 euros + IVA y financiables!!. Varios Tamaños. 977.214.713

BArri MArÍtiM. C/ Sant Pere. Llogo pis nova construcció, equipat, 2 habitacions. Exterior, sol, ascensor fins solarium. Particu-lar. 660.726.827

PARKING C/ IbIzA, 30.000 EUROS. TEL. 647.411.210

Page 20: 3 febrer 2012

20 diarimés 03/02/2012 CLASSIFICATSPRESIDENT MACIÀ. PISo AMuE-blADo, 3 habitaciones, 2 baños, cocina independiente, galería, soleado, gran terraza, ascensor. 575 euros/mes. TEL:977.25.09.93-609.44.22.39

SERRAllo.C/ GRAvINA. PRECIo-So lofT de diseño, 2 habitaciones, 2 baños, zona despacho, amue-blado, muebles de diseño, para alguien que busque algo diferente. 600 euros/mes. TEL:977.25.09.93-609.44.22.39

HIGINI ANGlES, 1. 4 habitaciones. Baño y Aseo. Posibilidad de parking en el propio edificio. 611,00 euros/mes. Teléfono 977 22.01.07. Móvil 645.823.260

C/ CERvANTES, PIS REfoRMAT de 2 dorm. + estudi, sala-menjador amb balcó, cuina amb vitro, bany, moblat i com. inclosa. 525 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

APRT. ARGoS, 2- CAlA Romana-, pisos de 2 -3 dorm., reformats, s- menjador amb terrassa, cuina amb galeria, 2 banys, moblat, jar-dí comunitari. Com. inclo. 700 / 750 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

RovIRA I vIRGIlI, PIS reformat de 2 dorm., s- menjador, cuina office amb vitro, bany complert, calefacció, ascensor i com. incl. 450 euros/ mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

C/ EIvISSA, PIS S/ nou de 2 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina americana amb vitro, bany , a/a, exterior, ascensor i com. incl. 520 euros/ mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

PlAZA vERDAGuER, 6. 3 habita-ciones, reformado, 1 baño. 550,00 euros/mes. Teléfono 977 22.01.07. Móvil 645.823.260

HIGINI ANGlES, 2. 4 habitacio-nes. Baño y Aseo. 716,00 euros/mes. Teléfono 977.22.01.07 Móvil 645.823.260

CRoNISTA SESSé, PIS REfoR-MAT de 3 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina office amb galeria, bany complert, calefacció, exterior, assoleiat. 500 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

C/ EIvISSA, PIS S- nou de 3 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina amb vitro, 1 bany, moblat, ascensor i com. incl. 600 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

JoAN SERRA I vIlARó, pis s- re-format de 2 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina americana, bany complert, armaris encastats, exterior, ascensor, moblat , a/a, pk i tr. i com. incl. 520 euros/mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

vIolANT D´HoNGRIA, ATIC S/ nou de 3 dorm., s- menjador , cuina office, 2 banys, calefacció, ascensor, terrassa de 20 m2, pk i tr. i zona com. amb piscina. Com. incl. 650 euro/ mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

l´AlbADA, PIS S/ N de 3 dorm, s- menjador amb 2 balcóns, 2 banys,

cuina office amb galeria, a/a, ascen-sor, pk i com. inclosa. 480 euros./ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

Altres poblacions

REuS. SE AlquIlA HAbITACIóN para estudiantes con baño y dere-cho a cocina. Tel. 690.037.325

lA PINEDA. PISoS NuEvoS a estrenar. Con y sin muebles. Pre-ciosos. Modernos. De calidad. 2 habitaciones, 2 baños. Cocina in-dependiente. Grandísima terraza. Ideal para todo el año. Desde 550 euros con posibilidad de parking. TEL: 609.44.22.39

REuS. lloGo PIS MoblAT, 2 ha-bitacions, cèntric, aigüa inclosa, 400 euros. Tel. 670.230.949

AlfoRJA, PIS S/ Nou de 2 dorm., s- menjador , cuina americana amb vitro, 1 bany, a/a , parquing i com. inclosa. 375 euros/ mes. Opció mobles. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

REuS, ZoNA PlAçA llIbERTAT , pis s/ nou d 1 dorm., sala-men-jador amb balcó, cuina americana, 1 bany complert, assoleiat, moblat, ascensor, pk 425 euros. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

vAllS, PIS S/Nou DE 2 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina amb vitro i galeria, 1 bany, a/a, ascensor exterior, pk i tr. i com. incl. 425 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

REuS PARTICulAR, PISo SolEA-Do centrico, anueblado 95 m2. 3 habitaciones, con ascensor, bomba calor y frio. 450e/mes. Tel 617 920 859

REuS.-C/ ANTIquARIS, PIS S/ reformat de 3 dorm., s- menjador, cuina amb vitro, 1 bany, exterior ,terrassa, ascensor , moblat i com. inclosa. 450 euros/ mes.NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

REuS vEloDRoM, PIS S/ n de 3 dorm. s- menjador, cuina amb vitro,2 banys, ascensor, zona ajar-dinada amb piscina, com. inclosa. 580 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

RIERA DE GAIÀ, PIS duplex s/ nou, de 2 dorm, s- menjador, cui-na independent, golfes, terrassa i pk. 450 euros/ mes.- Baixada del Sindicat. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

vIlA-SECA ZoNA CASTEll , edifici exclusiu de pisos d’1 dorm. d’alt standing, gran sala menjador, cuina amb vitro, bany complet, pk incl., comunitat inclosa, 450 euros/mes.

NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

vIlA-SECA, RAMóN D`olZINA PIS s-nou de 4 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina independent, 2 banys, armaris encastats, calefaccio, moblat, ascensor i parquing. 500 euros/mes. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

PoblA DE MAfuMET, PIS s/ n de 2 dorm, s- menjador amb terrassa, cuina amb vitro, 2 banys, armaris encastats, calefacció, ascensor, pk i tr. moblat i com. inclosa. 500 euros/ mes.NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

PoblA DE MoNToRNèS, PIS reformat d’1 dormitori, sala men-jador, cuina americana, bany com-plet, amb com. inclosa. 325 euros/mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

MoNTRoIG DEl CAMP, PISoS nous de 2 dorm. sala menjador amb terrassa, cuina americana amb vitro, a/a, zona comun., amb pisci-na, pk incl., com. incl., 400 euros. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus, Pàrquings,

Locals

AlquIlo PARquING CERCA CoRTE Inglés. 70 euros. Tel: 657.339.801

Pol. fRANColí. NAu DE 700 m2, - 850 euros mes. NOU HÀBITAT

CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

REuS. loCAlS, TRASTERS, bAIx cost a partir de 55 euros -12 m2 . Tel: 666.140.989

SE AlquIlA DESPACHo-ofICI-NA EN el vivero empresarial del complejo Royal Tarraco. El vivero dispone de 13 oficinas de distintos tamaños, salita de espera, sala de reuniones y baños. Derechos espe-ciales para el complejo deportivo. Desde 200 euros/mes. Posibilidad de coworking para autónomos. 977.214.713

loCAl CoMERCIAl EN TARRA-GoNA C/CASTELLARNAU. Obra nueva, 100m2 de superfície interior, 135.000 euros. 977.24.08.12

ES lloGA DESPATx CèNTRIC. Ta-rragona centre. Tel. 650.631.708

lloGuER. PASSEIG. PRIM. PIS de 90m2, 3 hab, 2 banys complets, balconera. Calef. Ascensor. Preu: 450euros/mes. Telf. 652.960.787

TREBALL

SE ofRECE SEÑoRA PARA traba-jos hosteleria, domésticos... TEL 637 181 694

PRECISo CHICA PARA CHA-lET relax, zona Tarragona. Tel. 616.020.395

AlToS INGRESoS,ASESoR/A Co-MERCIAl PARA formación. Tel 615 200 791.

AuMENTA TuS INGRESoS www.TRAbAJARYA.CoM. Tel. 93-100-01-10

EMPRESA líDER EN El SECToR. Precisa personal ambos sexos, para realizar funciones comerciales. CM, formación a cargo empre-sa. Fijo+comisiones. Interesados presentarse Rambla Nova,114 1º-3ª Atenderá sr.Jose Antonio. 629.733.736

Su PÀGINA wEb PARA su negocio por 300 euros. Tel: 644.474.870

oPoSICIoNS GENERAlITAT: ADMINISTRATIuS, CoS Gestió, Superior, Justícia, Presons, Pro-fessors d’Autoescola, Mestres, … AULA MAGNA. Professors tècnics superiors de l’Administració, temari i tests propis. Liders en % a Cata-lunya. Tracte just: quotes mensuals sense financiació. 977 22 22 77. www.aulamagna.es.

ExPERTo EN CoNTAbIlIDAD Y Gestión de empresas. Con inglés y catalán escrito. Media jornada, mañanas. Experiencia mínima dos años. Tel contacto: 646.957.583

MoSSoS D’ESquADRA, PolI-CIES loCAlS, Bombers, Agents Rurals, Funcionaris de Presons. AULA MAGNA. Professors: Coma-naments Policials i restes cossos (Engeniers Forestals, Comanaments

Bombers…), docents de la pròpia Escola de Policia, Psicòlegs Policials, Especialistes en Psicotècnics càlcul, abstracte, verbal. Gran diversitat horària. Tracte just: quotes men-suals sense financiació. Líders abso-luts en aprovats a Catalunya. 977 22 22 77. www.aulamagna.es.

AJuNTAMENTS: AuxIlIARS AD-MINISTRATIuS. AulA Magna Gran núm. de places a la provincia: Tarra-gona, Reus, Cambrils, Salou,… Alt percentatge d’aprovats. Professo-rat composat per Secretaris, Cap RRHH, Tècnics Superiors,… Tracte just: quotes mensuals sense finan-ciació. Líders absoluts a Catalunya. 977 22 22 77. www.aulamagna.es.

CIClES foRMATIuS – AulA MAG-NA. Aconsegueix el títol de grau mig: Gestió Administrativa, Auxiliar d’Enfermeria (curs d’enfermeria), Emergències Sanitàries, .. I de Grau Superior: Animació d’Activitats Físi-coesportives, Secretariat. Educació Infantil, Prevenció de Riscs Laborals, … Sense dubte la formació és el millor antídot de la crisi. Obté una titulació oficial de FP amb Aula Magna. Tracte just: quotes men-suals sense financiació. 977 22 22 77. www.aulamagna.es.

EMPRESA líDER Al SECToR del moble necessita repartidor/mun-tador de mobles amb experiència. Amb vehicle propi per accedir al lloc de treball. Incorporació immediata. Interessats trucar al 977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores

INGRESoS ExTRAS. TEl. 91 101.81.59

REFORMES LLARSE ofRECE PAlETA PARA hacer reformas en general. Económico y serio. Tel. 615.891.932

REPARACIóN ElECTRoDoMéSTI-CoS. ElECTRICIDAD, foNTANE-RíA. Tel. 649.178.296

REfoRMES I REHAbIlITACIoNS.Especialistes en reformes en ge-neral: banys, cuines, cases, pisos. Preus sense competència. Pres-supostos sense compromís. Tel: 689.695.785

INSTAlACIoNES-REPARACIo-NES-MANTENIMIENTo: ElECTRI-CIDAD, foNTANERíA, TElECo-MuNICACIoNES, a/a, calefacción. Tel. 636.710.080

REfoRMAS Y REPARACIoNES. vENTANAS, persianas, fontanería, pintura, etc. Jose 667.242.199

PINToR ECoNóMICo. TEl: 669.161.419 www.pinturascobo.com

AlbAÑIlERIA REAlIZAMoS ToDA ClASE de trabajos. Presupuestos sin compromiso. Sr. Codina. Tel. 977 54.12.34 /609.240.935

COMPRES

TAROT

lA bRuJITA HECHICERA ¡NACí para ayudarte! Videncia, Tarot, Pén-dulo. Aciertos garantizados. 608.536.753 - 938.509.781. Aclara tus dudas. ¡Llámame! Atiendo 24h. Mayores de 18 años

MARIA vIDENTE (CobRo lA voluntad). Tel: 977 31.67.10 - 699.847.505

TARoT MARIluZ TE SoluCIoNA tus dudas de amor, de pareja, sa-lud, trabajo y dinero. Mayores de 18 años. 806.544.007

PRofESoR SoRIbA. vIDENTE MEDIuM, competente. Soluciona todos problemas. Especialista recu-perar pareja, amor, trabajo, nego-

Les Borges deL Camp. poLigon in-dustriaL. en lloguer nau acondicionada de 280m2 amb pati, entra-da de camions i local oficinas mateix loc de 150m2 amb tots els ser-veis. es lloga conjun-tament o per separat. preu oBert. teLF: 615.620.161

LA POBLA DE MAFUMET. Chalet con jardín. Compre a precio de alquiler por 738 euros/mes sin entra-da. VEALO EN YOUTUBE.COM (buscar chalets la Pobla) Tel: 977.84.28.21

COMPRA Y VENTA DE ORO BERMUDEZ.Cambia tus joyas

usadas o rotas por dinero. Desde 16 / Kg hasta 27 euros/

kg. Abierto domingos hasta medio día.

Nueva tiendaC/ Gandesa, 30

TorrefortaC/ 20, 56 Bonavista

TEL. 692.228.340

COMPRA DE ORO MÁXI-MA COTIZACIÓN, RESCA-TE DE PÓLIZA DE EMPE-ÑO MONTE DE PIEDAD. MC ORO PLAÇA PASTO-RETA Nº 2 REUS PAR-KING GRATUITO . TEL 977 33 33 10

DINERO AL INSTANTE COMPRA DE ORO Y JO-YAS MC. Máxima tasa-ción. Raval Martí Folgue-ra, 27 Reus Tel 977 321 727, Tarragona C/ Capu-txins,28. 977 24 21 84

PRUDIX COMPRO ORO JOYAS EN GENERAL, MEJOR PRECIO (SIN EN-GAÑOS) PAGAMOS AL INSTANTE, O’DONELL Nº25-27 REUS. 977 32.82.24, EN BENVINGUT SOCIAS Nº32 (EL VENDRELL) 977 18.15.15

Catalana 49a. amb referències i títols geriàtrics, cuida avis, malalts a domicili. Tel. 625.083.211

se aLquiLa despaCho-oFiCina en el vivero empresarial del complejo Royal Tarraco. El vivero dispone de 13 oficinas de distintos tamaños, salita de espera, sala de reuniones, baños y parking. Espacio de coworking para autó-nomos. Sin costes de alta. Parking incluido. Derechos especiales para el comple-jo deportivo. desde 150€/mes. 977.214.713

traBaJa en tana-torios. prÁCtiCas reaLes , agente Funerario Y tÉCni-Co en tanatoestÉ-tiCa. inFÓrmate en 902.366.285

martom aLimen-tÀria. Curso manipu-lador alimentos 40€ tel. 93 1813354. info@martomal imentar ia .com

*2330 euros mensuals. treballa com a tècnic professional en tana-toestètica i maquillatge - operari administra-tiu Funerari. important previsió llocs de tre-ball. pràctiques tana-toris i gestió de feina. informa’t tel. 977 44 36 76

Page 21: 3 febrer 2012

2103/02/2012 diarimésCLASSIFICATScios, clientes, suerte, protección... Resultado rápido. Paga después. Tel. 674.815.733 / 977 22.94.68

TAROT CARLA CARBÓ. SÓLO necesito fecha de nacimiento, 806.517.132. Mayores 18 años. Pre-cio máx. 1,51 euros.

SRA. ROMI AdIvInA pASAdO, presente y futuro. Tel: 610.851.463

AMISTAT CEnTRO AMISTAd Y pAREJA relaciones sociales 150 euros Tel. 671.327.565

BuSquES unA RELACIÓ AMO-ROSA, seria i estable o fer noves amistats? 695.410.052 www.maisol.com

ALTRES

CÉduLAS dE HABITABILIdAd. pRECIOS económicos. Teléfonos 977-130.354 / 609-046-146

vEndO vESTIdO nOvIA TEL . 659.222.201

dInERO RÁpIdO, nO IMpORTA deudas, embargos, asneff, con la garantia de su piso, casa o finca, todo ante Notario. Tel 692 637 887

MOTOR

RELAX

MOREnA, CARIñOSA, francés completo. Masajes. Reus. Tel: 671.788.470

TARRAgOnA “pALACETE”. 5 chi-cas sí a todo. Tel: 977 11.20.90

30E. ESTHER cubana. Tarragona. Tel. 680.907.818

ARdIEnTE, RuBIA ninfómana, sóla en casa. Todo sí. Tel. 651.036.049

REuS, CAROLInA super tetas. Tel. 698 570 558

nATALIA 20 a. Francés natural y griego. Tel: 688.231.004

REuS. vICIOSíSIMA, fiestera, su-misa, francés bebido, negro, lluvia, besucona, 40 euros. Noche entera 300 euros. Tel: 655.932.738

AnA 20 añitos. Sí a todo, griego. Tel: 688.380.626

guApíSIMA JOvEn. Cuerpo im-presionante, masaje, completo, 40 e. Atrévete. Tarragona. Tel: 669.262.608

20 E. completo. Ven, disfruta, no te arrepentirás. Tarragona. Discreto. Tel: 665.748.086

MASAJISTA IMpRESIOnAn-TE, cuerpo 10, cariñosa, masaje, completo 40 E. Tarragona. Tel: 669.262.608

REuS. TRAvESTI Brendy activa-pasiva, fetichismo, dominación. Mínimo 20 euros. Tel: 618.459.632

MAduRO pARA MAduRO 20e Tarragona. Tel: 653.460.239

120 pECHO. Especial maduritos. 30 e. Tel: 697.851.568

dIvORCIAdA. BuSCO sexo. Pago yo. TEL: 636.366.297

uRgEn SEñORITAS piso relax Reus. Con alojamiento. 24 hrs. Tel: 659.418.233

nOvEdAd. MAduRITA, compla-ciente…sin prisas, sin límites (pri-vado) Salou. Tel: 688.244.380

AnA ESpAñOLA, magníficos 40 años. Discreción y particular. Tel: 610.957.883

dAnIELA. guApíSIMA masajista, “bonitos pechos grandes”, delga-dita, masaje californiano (relajante muscular), podal (estimulante), anal testicular (excitante), francés completo, camilla, vibrador de cin-tura, lencería erótica. 30 euros. Tel: 672.753.937

LOREnA. JOvEnCITA, pechugona, masajes, completo. Salidas. Tel: 661.492.622

REuS, MARITXELL, catalana, ma-dura, muy complaciente. Tel. 688 313 590

TRAvESTI CAROLInA. Sencilla-mente espectacular, muy lechera.Tel: 651 543.842

REBECA MAduRA , complaciente, griego profundo. Discreción. Reus.Tel:698.792.204

pEpE pARA mujeres atrevidas. Atré-vete y repetirás Tel. 615.935.890

REuS. dOS AMIGAS encantadoras, juntas hacemos todos los servicios. Supereconómico. Tel. 648.266.866

REuS, nuRIA CATALANA, 40 años, viciosa. Tel. 698 294 198

BuSCO MuJERES Reus. Tel: 698.792.204

dIAnA ÁRABE, espectacular danza del vientre. Tel: 693.974.765

SALOu. CATALAnA, rubia especta-cular 40 a, completísima. Sí todo 40 e. Tel: 664.506.522

SALOu MAduRITA, rellenita, muy cariñosa. Mucha discreción. Tel. 679.775.016

KELLY RuBIA latina, espectacular. Tel. 660.303.476

ESTEFAnY COLOMBIAnA, 120p, con muchas curvas, espectacular. Tel. 651.543.945

SILvIA ESpAñOLA 25a, espectacu-lar. Tel. 651.045.359

TATIAnA ESpECTACuLAR latina. Tel. 603.729.190

MARTA 27 años, caliente, dispuesta a todo... griego. Tel: 683.598.924

KAREn 39 a. Madurita, complacien-te. ¡Sin límites!!!!. Tel: 688.380.628

REuS, EvA MARIA, Rumana, besos con lengua. Tel. 633 805 896

CACHOndA RuSA recién separa-da. Tranquilidad. Discreción total.Tel: 648.721.576

REuS, LAuRITA 22 años. Tel 698 294 198

BELLíSIMA MOdELO rusa, mo-rena, no profesional. 617.148.956. Reus.

dIOSA gRIEgA. Novedad, so-lita, piso privado, lujoso. Reus. 688.259.382

MASAJISTA JApOnESA, muy jo-vencita, irresistible, exótica, grandes pechos. 644.002.526. Reus.

CATALAnA nO profesional, ojos verdes, jovencita, muy cariñosa. Reus. 693.955.270

TRíO, dOS amigas muy implica-das, guapísimas, alucinarás... Reus. 688.255.823

SILvAnA 25 a. Te atiende en Reus. 40 e. servicio completo. Tel:603.649.911

RECIÉn SEpARAdA. Te recibo sola en mi casa, dispuesta a todo. Tel: 648.721.576

AMIgA RuSA, todo tipo de servi-cios, dúplex, triplex, parejas. Te es-peramos en nuestro chalet de lujo. www.cleopatracambrils.com Tel: 625.824.471

SEñORITAS 24 hrs. Piso discreto. Profesionales, sensuales, atractivas, guapas. Tel: 609.393.221

AnA MAduRITA, todo de todo. 25 completo. Reus. Tel: 660.056.981

MASAJE ERÓTICO camilla algo más, rubia, madurita, sensual. Ta-rragona. Tel. 628.080.808

AnA ESpAñOLA, magníficos 40 años. Discreción y particular. Tel: 610.957.883

AnA MAduRITA, sus amigas IVON-SONIA-LUCY, dúplex lésbico, besos con lengua. Todo de todo, 25 completo. Reus. Tel. 977.27.72.05

CATALAnA RELLEnITA, besos con lengua, francés completo, griego, parejas, salidas. Tel. 681.158.712

RELLEnITA, MAduRITA. Sí a todo… Tel: 693.731.224

LuCY JOvEnCITA, delgadita, com-placiente, besucona, 25 completo. Discreto. Reus. Tel. 683.116.136

SEguR-pLAYA. Tu rincón del placer, con total discreción. Tel: 615.252.553

vEndRELL. CHICA exuberante, discreta y particular. Placer al máxi-mo. Tel: 647.254.331

LuCY JOvEnCITA, nueva en Reus. 24 hrs. 25 completo. Tel: 683.116.136

AZuCEnA 24 años, guapísima, dul-ce, cariñosa, masaje relajante. Citas concertadas. En Reus. 679.817.236

uRgEn SEñORITAS con buena presencia para piso relax de lujo en Salou. 2.000 euros semanales, alojamiento. Tel. 647.738.478

LuCIA 25 años, sensual, dulce y cariñosa. Masaje relajante. To-dos los servicios, discreción. Tel. 639.984.083

dIvORCIAdA. SEXO. Pago yo. 636.366.297

CHICAS RECIBIMIEnTO PERSO-NALIZADO, Sola en casa, discreción absoluta, camilla, masaje oral, anal y testicular. A partir de 30 euros. ROCÍO: 35 española – 635.997.659 / LAURA: 29 catalana – 688.200.059

nECESITO CHICAS para casa relax Tarragona. Altos ingresos, aloja-miento. Tel. 650.853.226

SE ALquILA habitación por horas, para relax, especial parejas y chicas independientes. Tel. 615 383 697

vEndRELL. JOvEn, atractiva, sen-sual, discreta. Creo adicción al pla-cer. Tel: 673.190.621

CHICAS CALIEnTES jóvenes y maduritas buscan hombres para relaciones esporádicas. Mayores de 18 años. 803.544.009.

LAuRA CARIñOSA, masajes en camilla eróticos y relajantes. Citas concertadas. Reus. 693.677.913

ESpAñOLA 25 añitos, belleza, simpatía, sensualidad y elegancia. Todos los servicios. 699.242.637

MARTA guApA, cariñosa, dulce y complaciente, hora 60e, todos los servicios. Reus. 626.317.701

CuAREnTOnA TOdO como lo pi-das, 20e. Tel: 653.613.385

nuEvAS REuS. Jovencitas, ca-narias. Económico. 24 hrs. Tel: 681.126.044

FInA CORdOBESA CINCUENTO-NA, 120 pecho, (económico). Sólo españoles. Tel. 622.856.384. Reus.

Simplemente Silvia. Catalana, estudiante, iniciándome. SeGUR - CalaFell. 662.047.400

nOelia. atractiva, sen-sual francés hasta final y más…. SeGUR De Ca-laFell. 610.589.727

venDRell. DOS chicas paRtiCUlaReS, realizan todo tipO De SeRviCiOS.667.247.399

mÓniCa.Catalana, encuentros con rigurosa discreción. Creixell-ta-rragona. 682.529.074

eSpaÑOla empReSa-Ria, no profesional, hORaS COnCeRtaDaS. CReixell-taRRaGOna. tel. 608.411.781

COmpRO COCheS,FURGOnetaS,4x4Pagamos en efectivo. no importa estado. con/sin itv. tel: 615.994.876

eSpaÑOla eStUDiante no profesional. todo sí. privado. Creixell.679.757.962

tRaveSti 30 eUROS. 697.630.642. Reus

neUS Catalana, masa-jes profesionales, com-plementos. 610.686.779

Catalana 24 a. Guapa. todos los SeRviCiOS. 689.535.868

maDURita tORReDem- BaRRa. Francés 15e. Completo 25e. 648.940.984

Page 22: 3 febrer 2012

22 diarimés 03/02/2012 CLASSIFICATS

Page 23: 3 febrer 2012

2303/02/2012 diarimésSERVEISL’HORÒSCOP

Us podeu trobar més còmodes en un segon pla. Per altra part, el vos-tre paper en el si familiar tendirà a ser ara més res-pectat.

21/03 al 20/04

Us sentireu amb unes idees més inspirades. Però això no s’aplica en temes de diner, on podríeu pas-sar-vos de pres-supost.

21/04 al 21/05

La lluna accen-tua el to harmònic de què gaudiu en aquest moment. També podeu trobar persones receptives al que vulgueu fer.

22/05 al 21/06

Segueix sent un bon moment per a la comunicació. No obstant això, la clau ara és ser receptius envers els altres i saber-los interpretar.

22/06 al 23/07

La Lluna des de Bessons us incli-na a un estat dinà-mic. També gau-direu d’inspiració i claredat respecte dels objectius im-portants.

23/11 al 21/12

La bona harmo-nia del Sol al vos-tre signe afavoreix que avui tingueu un esperit cons-tructiu davant dels problemes del moment.

22/12 al 20/01

Els astres seguei-xen incidint en la possibilitat de millorar aspectes de la vida pràc-tica i la salut. Bo per realitzar com-pres.

21/01 al 19/02

Neptú propicia una jornada d’ins-piració. No obs-tant això, podeu tenir diferències en una relació, sobretot si sou de mitjan març.

20/02 al 20/03

És un bon dia per deixar-vos guiar per la intuïció a l’hora d’abordar qualsevol situa-ció, sobretot en les relacions per-sonals.

24/07 al 23/08

El dia us afavo-reix en les relaci-ons personals i en grup. Per tant, és un bon moment per propiciar el contacte amb l’entorn.

24/08 al 23/09

Gaudireu de més facilitats per aconseguir el que necessiteu, així que podríeu fer alguna compra encertada o bo-nes vendes.

24/09 al 23/10

La jornada pinta força favorable. En cas que hi hagi alguna cosa que us neguitegi, avui us costarà menys poder treure’n l’entrellat.

24/10 al 22/11

ÀRIES TAURE BESSONS CRANC

LLEÓ VERGE BALANÇA ESCORPÍ

SAGITARI CAPRICORN AQUARI PEIXOS

TARRAGONA:- Vidal Vidal, Mª Teresa - Reial, 1 (24 hores) 977.24.02.68- R. Ciutat i H. Molero - Urb. La Granja, Gran Canaria, 11 (Torreforta) (diürn) 977.54.31.89REUS:- Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva Av. Paisos Catalans, 116 dreta(24 hores) 977.32.27.51 - Morales Moreno, David i Raul - Del Vent, 44 (diürn) 977.31.09.49

FARMÀCIES

TARRAGONAOCINE TARRAGONA

1 Katmandu (matinal) 12.00 - 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - (golfa) 0.452 El gato con botas 12.152 Millenium 1 16.15 - 19.152 La hora más oscura 3D 22.30 - (golfa) 0.303 Underworld 3D 17.00 - 19.30 - 22.00 - (golfa) 0.304 Alvin y las ardillas 3 (matinal) 12.30 - 16.00 - 18.00 4 Sherlock Holmes 2 19.45 - 22.15 - (golfa) 0.455 Drive 16.005 Misión imposible 4 18.005 The Artist (matinal) 12.00 - 20.30 - 22.405 El topo 0.40 6 Bajo amenaza 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - (golfa) 0.457 Underworld (matinal) 12.30 - 16.15 - 28.20 - 20.30 - 22.40 - (golfa) 0.458 Rout irish (matinal) 12.00 - 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.408 The collector 0.459 Floquet de neu (matinal) 12.30 - 16.309 Jack y su gemela 18.15 - 20.30 - 22.40 - (golfa) 0.4510 Promoción fantasma (matinal)12 - 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.40 - (golfa) 0.4011 Un gat a París (matinal) 12.30 - 16.30 - 18.0011 Albert Nobbs 19.45 - 22.15 - (golfa) - 0.4012 El monje (matinal) 12.00 - 16.00 - 18.0012 La dama de hierro 20.00 - 22.1512 Silencio en la nieve 0.3013 Moneyball (matinal) 12.00 - 17.00 - 19.45 - 22.15 - (golfa) 0.4514 J.Edgar 16.30 - 19.15 - 22.00 - (golfa) 0.4014 OPERA: Puccini (9 febrer) 20.4515The descendents 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - (golfa) 0.4516 The Muppets (matinal) 12.15 - 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - (golfa) 0.45

VILA-SECAOCINE VILA-SECA

1 Los descendientes (ds. i dg.)16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.401 Mision imposible 4 (dv. i ds.) 0.502 Millenium 1 (ds. i dg.) 16.302 Sherlock Holmes 2 19.30 - 22.15 - (dv. i ds.) 0.452 Promoción fantasma 18.00-20.00 - 22.003 Albert Nobbs (ds. i dg.) 16.003 El gato con botas 18.153 La dama de hierro 20.00 - 22.15 - (dv. i ds.) 0.30 4 Promoción fantasma (ds. i dg.) 16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00 - (ds. i dg.) 0.00 5 Alvin y las ardillas 3 (ds. i dg.) 16.055 Albert Nobbs 18.00 - 20.155 La hora más oscura 3D 22.405 The collector (dv. i ds.) 0.456 Los Muppets (ds. i dg.) 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - (dv. i ds.) 0.407 J. Edgar (dv) 19.15 - 22.00 / (ds. i dg.) 16.15 - 19.15 - 22.00 / 20.00 - 22.30 - (dv. i ds.) 0.307 Sherlock Holmes 17.308 Sherlock Holmes (ds. i dg.) 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.30 - (dv. i dg.) 0.309 Bajo amenaza (ds. i dg) 16.15 - 18.15 - 20.15 - 22.40 - (dv. i ds.) 0.4010 Underworld 3D (ds. i dg.) 16.15 - 20.30

REUSREUS PALACE

1 Promoción fantasma 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 2 Sherlock Holmes 16.00 - 18.30 - 20.45 3 Bajo amenaza 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.304 Underworld 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.305 J. Edgar 16.00 - 18.35 - 22.15 7 Jack y su gemela 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.308 Drive 16.00 - 18.158 La Dama de Hierro 20.30 - 22.30

Més informació al telèfon 977 754 978

LAUREN REUS MULTICINES1 Promoción fantasma 16.20 - 18.20 - 20.30 - 22.35 2 The Collector 16.30 - 18.30 - 20.35 - 22.40 3 Sherlock Holmes 17.00 - 19.35 - 22.154 Millenium I 22.004 El Monje 16.05 - 18.05 - 20.05 5 Jack y su gemela 16.20 - 18.25 - 20.30 - 22.356 Los Muppets 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.307 Los descendientes 16.00 - 18.15 - 20.25 - 22.40 8 Underworld: el despertar 16.15 - 18.25 - 20.35 - 22.409 J. Edgar 17.00 - 19.40 - 22.20

Per a més informació i venda anticipada d’entrades:www.laurencinemas.net

EL VENDRELLOCINE

1 Los descendientes 12.00 - 16.00 - 18.10 - 20.25 - 22.401 The collector 0.452 El floquet de neu 12.152 Jack y su gemela 16.20 - 18.20 - 20.302 Millenium 1 22.253 Muppets 12.00 - 16.103 Bajo amenaza digital 18.15 - 20.10 - 22.25 - 0.20 4 La dama de hierro 12.10 - 16.004 Sherlock Holmes 2 18.00 - 20.15 - 22.30 - 0.455 El gato con botas 12.055 J. Edgar 16.30 - 19.15 - 22.00 - 0.306 Promoción fantasma 11.50 - 16.25 - 18.25 - 20.25 - 22.35 - 0.357 Alvin y las ardillas 3 12.15 - 16.207 Muppets 18.15 - 20.20 - 22.30 - 0.258 Underworld 4 3D 16.30 - 20.208 Underworld 4 12.05 - 18.20 - 22.20 - 0.20

OCINE: 902 170 831 / 977 660 778

VILALLONGA DEL CAMPSala de Cinema del Centre Recreatiu. Cra. de Valls, 1

Immortales 17.00- 19.15 (diumenge 05 de febrer)

CINEMA. CartelleraTELEVISIÓ. Programació

03:10 TVE es música05:00 Noticias 24H06:30 Telediario Matinal09:00 Los desayunos de TVE10:15 La mañana de La 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón15:00 Telediario 116:05 El tiempo16:15 Amar en tiempos revueltos17:10 Cielo rojo18:10 La casa de al lado19:00 + Gente21:00 Telediario 222:05 El tiempo22:15 La hora de José Mota23:35 Cine: Rompiendo las reglas01:15 La noche en 24 horas02:55 TVE es música

TVE109:00 Espejo Público12:15 Karlos Arguiñano en tu

cocina12:45 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson: Hoy ya soy un payaso14:30 Los Simpson: Homenaje a una vida15:00 Antena 3 Noticias 116:15 Bandolera17:30 El secreto de Puente Viejo18:45 ¡Ahora caigo!19:45 Atrapa un millón21:00 Antena 3 Noticias 222:00 Atrapa un millón00:15 Equipo de investigación02:40 Adivina quién gana esta noche04:45 Únicos

ANTENA 313:40 En portada14:25 El ojo de la noticia14:40 Documentales culturales15:35 Saber y ganar16:05 Grandes documentales17:55 Jara y sedal18:25 El escarabajo verde18:55 Biodiario19:00 La sala. Un paso más19:30 Para todos La 220:00 Cámara abierta 2.020:15 Zoom tendencias20:30 La felicidad en 4 minutos20:35 Frasier21:00 Documentales culturales21:50 La suerte en tus manos22:10 Gala de la Reina del

Carnaval de Las Palmas00:30 Somos cortos

TV2

07:00 Pánico indiscreto07:45 El zapping de Surferos08:15 Top Gear09:15 Alerta Cobra12:30 Las mañanas de Cuatro14:00 Noticias Cuatro14:50 Deportes Cuatro15:45 Castle18:30 NCIS: Los Ángeles19:15 Dale al REC20:00 Noticias Cuatro20:45 Deportes Cuatro21:30 Hermano mayor23:45 Callejeros: Infieles00:30 Sex Academy: Cómo

prolongar el placer02:00 Sex Sexy02:40 Bagdad: El imperio de los

sentidos

CUATRO08:15 Este es mi barrio09:10 Crímenes imperfectos11:30 Crímenes imperfectos12:30 Al rojo vivo13:55 laSexta Noticias15:30 Bones16:15 Bones17:00 Bones18:00 Navy19:00 Navy19:55 laSexta Noticias20:55 laSexta Deportes21:30 laSexta Columna22:20 Cine: Señalado por la

muerte00:05 Cine: Mortal kombat:

aniquilación01:45 Prison Break: Cancelado02:40 Astro TV

LA SEXTA04:00 Infocomerciales05:00 Fusión sonora06:30 Informativos Telecinco

matinal09:00 El programa de Ana Rosa12:45 Mujeres y hombres y

viceversa14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco15:45 Sálvame diario20:00 Pasapalabra21:00 Informativos Telecinco22:00 Sálvame Deluxe02:30 Locos por ganar03:30 Más Que Coches04:00 En concierto04:30 Infocomerciales05:30 Fusión sonora07:00 I Love TV

TELECINCO

06:00 Notícies 3/24 08:00 Els matins 13:11 El Gran Dictat 14:00 Telenotícies comarques 14:21 El medi ambient 14:30 Telenotícies migdia 15:35 Cuines 15:48 La Riera 16:32 Divendres 18:34 Julie Lescaut 20:14 Esport Club 20:34 Espai Terra 21:00 Telenotícies vespre 21:51 Zona zàping 22:19 La gran pel·lícula: Crash00:17 Pel·lícula: Covards01:41 Ventdelplà 02:31 Jazz a l’estudi 04:30 Divendres

TV311:01 Bàsquet Eurolliga F. C. Barcelona Regal -

Zalgiris Kaunas12:30 Flaix 12:55 Efectivament 14:01 Camí de la final 14:47 Pirena 15:01 Temps de neu 15:28 Els camioners del glaç 16:11 TN Esports 16:25 Futbol:Copa del Rei 18:06 NBA.CAT 18:32 Camí de la final 19:20 Flaix 20:42 Pirena 20:59 Bike attack 21:37 Els camioners del glaç 22:22 Futbol:Copa del Rei 00:05 Tot l’esport

ESPORT 314:26 Mainaderes d’animals 14:59 Trasllats colossals 15:48 La recerca de vida

intel·ligent 16:34 El canvi energètic 17:01 Com funcionen les coses 17:45 quèquicom 18:39 Els 60 animals més

perillosos del món 19:36 Catalunya des de l’aire 20:02 La ruta dels fideus 21:05 La Riera 21:44 Fotografies 22:11 Thalassa 23:01 Millennium 00:03 El documental 01:04 El canvi energètic 01:31 Guies de butxaca 01:42 Fotografies

CANAL 33

16:00 Notícies. Redifusió.16:30 La Grada de divendres17:00 Escenaris17:30 Gaudeix la festa18:00 Notícies18:30 La Grada de divendres19:00 Fins diumenge19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies. Segona edició20:30 10 Comarques21:00 La Grada de divendres21:30 La setmana22:00 Notícies22:30 10 Comarques23:00 La Grada de divendres23:30 Diari de la Música00:00 Notícies00:30 10 Comarques01:00 Escenaris

CANAL REUS TV12:00 Platinum13:00 Fil a l’agulla 13:30 República Checa 14:00 T-notícies14:30 Fil a l’agulla 15:00 República Checa 15:30 Atrium 16:00 T-notícies 16:30 Fil a l’agulla 17:00 L’entrevista17:30 Va de mascotes18:00 T-notícies 18:30 Catalunya Opina20:30 T-notícies 21:00 Carson & Carson22:00 L’entrevista 22:30 Va de mascotes 23:00 T-notícies 23:30 La Ronda

CANAL CATALÀ13:00 Gaudeix la Festa 13:30 Dorsal12 14:00 Noticies 12 14:30 Gaudeix la Festa 15:00 Dorsal 12 15:30 La Neu 16:00 Noticies 1216:30 Reemissió 18:00 Gaudeix la Festa 18:30 Dorsal12 19:00 Fins diumenge 19:30 Esports enXarxa 20:00 Noticies 12 20:30 Ciutadella 21:00 IdEntitats 21:30 Fanzivid 22:00 Noticies 12 22:30 Reemissió 00:00 Diari de la Música

TAC 12

AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Blai, Òscar i Claudina.

TARRAGONA. Teatre: Descartables. A les 21.00h a la

Sala Trono.

TARRAGONA. Música: Mesclat. A les 22.30h a la Sala

Zero.

REUS. Festival Autúria: Rafael Berrio - Samuele Arbat.

A les 22:30h al Racó de la Palma.

SALOU. Festa Major d’Hivern: Ball amb l’Orquestra La

Chatta i Festa Disco. A les 23h a l’Envelat.

AGENDA

URGÈNCIESBombers ........................................................................ 085Emergències ...................................................................112Urgències (Ambulàncies).............................................. 061CAMBRILSAjuntament.................................................... 977 79 45 79Policia local .................................................... 977 79 45 66Centre d’Assistència Primària (CAP) .............977 36 30 74SALOUAjuntament.................................................... 977 30 92 00Policia local .................................................... 977 30 92 12VILA-SECAAjuntament.................................................... 977 30 93 00Policia local ......................................................902 734 196Ambulatori ..................................................... 977 39 40 27TORREDEMBARRAAjuntament.................................................... 977 64 00 25CAP ................................................................. 977 64 38 09Policia local .................................................... 977 64 60 05

TELÈFONS D’INTERÈS

Page 24: 3 febrer 2012

24 diarimés 03/02/2012 A L’ÚLTIMA

Nivell fàcil

SUDOKU

Completeu el taulell, dividit en nou

quadrats, omplint les cel·les buides

amb un número de l’1 al 9, sense repetir cap número en una

mateixa fila ni en una mateixa columna, ni

dins de cada quadrat.

Estat del celHi haurà intervals de núvols baixos al vessant nord del Pi-rineu al llarg de tot el dia, així com al sector central del litoral i Prelitoral durant les primeres hores de la jornada. A la resta la nuvolositat minvarà durant la matinada i el cel quedarà serè la resta del dia.

Estat de la marVent de component nord i oest, amb cops forts a l’inici de la jornada. Maror.

EL TEMPS Patrocinat per:

0ºMàxima Mínima

L’ACUDIT Napi

Laia Díaz–Com va fer cap a Brisbane?–Després de llicenciar-me en Filologia per la URV, vaig mudar-me a Anglaterra per fer el docto-rat a la Universitat de Notting-ham. Vaig viure a Nottingham, Oxford i Londres, però em van acabar oferint l’oportunitat de posar en pràctica la meva expe-riència en un país completament nou i desconegut, i en una uni-versitat amb grans possibilitats i molt potencial. Així que no m’ho vaig pensar. Avió i cap a Austrà-lia!–Quina va ser la seva primera impressió en arribar al país?–La primera impressió és una bufetada de calor i d’humitat tro-picals. Després, immediatament, un paisatge dramàtic i exuberant: el desert i la jungla, l’un a tocar de l’altre. Sents el cant d’uns ocells que no havies sentit mai abans. Una intensitat desconeguda en els colors. Les fulles d’uns arbres que no havies vist mai abans, i dels quals encara desconeixes el nom. I sobretot la constatació que a Europa, si més no geogràfi-cament, tot és molt a prop.–Quines són les principals dife-rències entre la vida de Salou i la de Brisbane?–D’entrada, a Brisbane no es can-via l’hora per ajustar el calendari d’hivern i d’estiu a les hores de sol: la diferència d’hores de llum és pràcticament insignificant, i es viu tot l’any en una perpètua primavera. Crec que això expli-ca moltes coses: dotze hores de llum i dotze de nit tot l’any, en un equilibri natural. El diferencial estacional el determina la pluja, i no el sol. I la pluja aquí (com a la cançó d’en Raimon) no sap ploure: si plou poc és la sequera, si plou massa és un desastre. Per això la casa típica queenslander està sobre uns pilars o columnes de fusta, a l’estil dels hórreos ga-llecs, per evitar que l’aigua entri durant l’estació humida.

–Si algú ve de visita a Brisbane, què no es pot perdre?–A la ciutat, els jardins de Roma Street, el ferry/barcassa que fa el recorregut pel riu i el Riversi-de Walk. Al sud, les platges de la Gold Coast i Surfer’s Paradise. Al nord, la badia de Byron o la Illa de Fraser i –amb més temps– la gran barrera de coral. Al vespre depèn d’on t’agafi. Si ets a la ciutat, mú-sica electrònica al West End, so-par i espectacle de cabaret a New Farm, o sessió golfa de cinema al Tribal Theatre. –Té alguna anècdota?–Cal anar amb compte amb els ibis, uns animals molt típics.

Si mai demanes menjar en una terrassa, vigila, perquè són molt ràpids i voraços. Els agraden molt la pizza, les amanides i els sandvitxos. Tenen un bec molt llarg, i no els agrada compartir el menjar: volen la peça sencera, i la prenen sense demanar permís. Ho dic per experiència!–Què és el que troba a faltar?–Família i amics: la gent que m’estimo. Baixar a Cambrils a fer un vermut el diumenge al mig-dia. El sol d’hivern a Salou i el color platejat del seu mar. –Té intenció de tornar aviat?–Tinc la fortuna de poder tornar regularment a Europa. Òbvia-ment, m’agrada creure que podré tornar definitivament i aportar al meu país algunes de les co-ses que he après durant aquests anys. Mentrestant, la casa d’un se la fa un mateix allà on es treu les sabates en arribar el vespre, cada dia.

«En arribar, constates que a Europa, si més no

geogràficament, tot és a prop»

Carles Gutiérrez.De Salou a Brisbane (Queensland, Austràlia)

Carles Gutiérrez és de Salou, però durant l’últim any ha estat treballant a la University of Queensland d’Austràlia on és professor de literatura

CEDIDA

Carles Gutiérrez al campus de la Universitat de Queensland.

S’ha d’anar amb compte amb els ibis perquè tenen el bec molt llarg i els encanten la pizza i les amanides!