Exploració espacial

of 5 /5
EXPLORACIÓ ESPACIAL

Embed Size (px)

Transcript of Exploració espacial

Page 1: Exploració espacial

EXPLORACIÓ ESPACIAL

Page 2: Exploració espacial

Quina va ser la primera nau posada en òrbita?

L’Spútnik 1 fou el primer satèl·lit artificial de la història. A les 22:28 h (hora de Moscou) del 4 d’octubrede 1957 l’URSS va enlairar un coet R-7 des de Toretam (Kazakhstan), prop de Baikonur. Dins el coet hi anava aquest satèl·lit, d’una mida un poc més gran que la d’una pilota de futbol. Minuts després, l’agència oficial soviètica, la Tass, anunciava que s’havia aconseguit posar en òrbita el primer objecte artificial en la història de la humanitat.

Page 3: Exploració espacial

El primer ésser viu enviat a l’espai?

• Laika va ser una gossa espacial soviètica que es va convertir en el primer ésser viu terrestre en orbitar la Terra. Ho va fer a bord de la nau soviètica Sputnik 2, el 3 de novembre de 1957, un mes després que el satèl·lit Sputnik 1. També va ser el primer animal que va morir en òrbita.

Page 4: Exploració espacial

El primer humà a l’espai?

Iuri Aleksèievitx Gagarin (Klúixino, Unió Soviètica, 9 de març de 1934 - Novossiólovo, Unió Soviètica, 27 de març de 1968), fou un cosmonauta i pilot soviètic. Va ser el primer humà a viatjar a l'espai exterior, quan la nau espacial Vostok on viatjava va completar una òrbita de la Terra el 12 d'abril de 1961.

Page 5: Exploració espacial

FI