Diari del 12 d'abril de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013 / NÚM. 2.287 / ANY 10 Sorteig d’una BTT PVP: 1.725 SPECIALIZED CAMBER FSR ELITE 2012 * cost del missatge: 1,50 € + cànon Amb la col·laboració de Característiques: BTT doble suspensió / Quadre d’alumini M4 / Rodes DT Swiss Forquilla RockShox Recon Gold 120 mm / Amortidor RockShox Ario RL Frens de disc hidràulics Avid Elixir 3 SL / Transmissió Shimano SLX/XT Envia un SMS al 789* amb la paraula clau bike + el teu nom Els teus trasters a Andorra Per temporada www.guardatot.com Tel. 81 74 81 Carrer Bonaventura Riberaygua, 10 | AD500 | Andorra la Vella Tel. +376 819 219 | [email protected] Roba de bebè i prematur confeccionada a mà en cotó orgànic i tints naturals. Ho trobaràs a B by White Eco-couture Andorra tindrà enguany wi-fi gratuïta a les zones amb més afluència turística ANDORRA Pàgina 7 La publicitat de la Carn de Qualitat s’homogeneïtzarà i els establiments tindran segell IGP ANDORRA Pàgina 8 Alcobé defensa que la manera de procedir en el projecte de Carlemany ha estat la correcta ANDORRA Pàgina 9 El Comú de la Massana preveu ubicar un centre tecnològic a l’edifici dels Arcs ANDORRA Pàgina 11 Rafel Faixedas: “Som víctimes del nostre personatge però ens agrada fer riure la gent” CULTURA Pàgina 14 El River, centrat en el Lleida però amb un ull al Palau esperant el favor del Barça B ESPORTS Pàgina 16 ANDORRA Pàgina 6 La xifra d’aturats creix un 2,6% al mes de març i se situa en 1.027 persones AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3 Bartumeu acusa el Govern de no actuar contra l’intrusisme en el sector del taxi CULTURA Pàgina 14 Tati Masià ‘Obaga’ torna als escenaris del país ‘Obaga’, de Torb Teatre, torna als escenaris andorrans dins la 42a Temporada de teatre. Avui, a les 21.30, hi haurà un altre bolo a La Llacuna.

description

Aqui podeu trobar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un Bondia!!! :)

Transcript of Diari del 12 d'abril de 2013

Page 1: Diari del 12 d'abril de 2013

WW

W.B

ONDI

A.AD

/ TE

L. 80

8 88

8 / F

AX 8

28 8

88DI

VEND

RES,

12

D’AB

RIL

DEL

2013

/ NÚ

M. 2

.287

/ AN

Y 10

Sorteig d’una BTT

PVP: 1.725 €

SPECIALIZED CAMBER FSR ELITE 2012

* co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 € 

+ c

ànon

Amb la col·laboració deCaracterístiques: BTT doble suspensió / Quadre d’alumini M4 / Rodes DT SwissForquilla RockShox Recon Gold 120 mm / Amortidor RockShox Ario RLFrens de disc hidràulics Avid Elixir 3 SL / Transmissió Shimano SLX/XT

Envia un SMS al 789*amb la paraula claubike + el teu nom

E l s t e u s t r a s t e r s a A n d o r r a

Per temporadawww.guardatot.comTel. 81 74 81

Carrer Bonaventura Riberaygua, 10 | AD500 | Andorra la VellaTel. +376 819 219 | [email protected]

Roba de bebè i prematurconfeccionada a mà en

cotó orgànic i tints naturals.

Ho trobaràs a

B by White • Eco-couture

Andorra tindrà enguany wi-fi gratuïta a les zones amb més afl uència turística

ANDORRA Pàgina 7

La publicitat de la Carn de Qualitat s’homogeneïtzarà i els establiments tindran segell IGP

ANDORRA Pàgina 8

Alcobé defensa que la manera de procedir en el projecte de Carlemany ha estat la correcta

ANDORRA Pàgina 9

El Comú de la Massana preveu ubicar un centre tecnològic a l’edifi ci dels Arcs

ANDORRA Pàgina 11

Rafel Faixedas: “Som víctimes del nostre personatge però ens agrada fer riure la gent”

CULTURA Pàgina 14

El River, centrat en el Lleidaperò amb un ull al Palau esperant el favor del Barça B

ESPORTS Pàgina 16

ANDORRA Pàgina 6

La xifra d’aturats creix un 2,6% al mes

de març i se situa en 1.027 persones

AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3

Bartumeu acusa el Govern de no actuar contra l’intrusisme en el sector del taxi

CULTURA Pàgina 14

Tati Masià

‘Obaga’ torna alsescenaris del país

‘Obaga’, de Torb Teatre, torna als escenaris andorrans dins la 42a Temporada de teatre. Avui, a les 21.30, hi haurà un altre bolo a La Llacuna.

Page 2: Diari del 12 d'abril de 2013

DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013D’INTERÈS2

Si desitgeu més informació, ens podreutrobar al telèfon 73 77 73 o bé a [email protected] informàtics per a

particulars i empreses

Nou iMac27" - 2,9GHz

Core i5 a 2,9 GHz8 GB de memòriaDisc dur d’1 TB1

Preu: 1.740 € * En estoc

* IGI inclòs

NITS AMBRESERVA

Carretera general · PAL · La Massana

NITS AMBRESERVA 836 063

CUINA PERMANENTA PARTIR DE LES 8.30 h

Menú diari 16 €

tot inclòs

Cuina casolanaamb un toc italià

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

(a 50 m de Correus Espanyols, direcció Parc Central)

EL TEMPS

diss

abte

dium

enge

-3/5

-1/10

1/12

2/14

2/15

1/16

1/13

0/12

-2/9

0/13

2/18

[email protected]

Cap de setmana assolellatAvui, temperatures fresques

Altre cop a les portes del cap de setmana, en què la primavera es farà notar en tota la seva esplen-dor. El cel es mantindrà assolellat tant dissabte com diumenge, o com a molt amb algun núvol alt que no donarà precipitacions. Les tempera-tures aniran pujant cada dia una mica més, amb valors que poden superar els 20 graus cap a la cara sud pirinenca. Avui, per contra, després del pas d’un front ahir vespre, les temperatures han davallat i seran en general més fresques durant el dia. El cel s’anirà tapant durant la tarda amb el creixement d’algunes nuvolades que difícilment donaran precipitacions. El vent serà de l’oest moderat un dia més als cims i fl uix a la resta. Que tingueu un BONDIA.

Quart creixent

07.17 h20.37 h

Page 3: Diari del 12 d'abril de 2013

3DivenDres, 12 D’abril Del 2013

¿Està patint el sector del taxi la competència deslleial de trans-portistes que fan trasllats de tu-ristes sense el permís per fer-ho, infringint així la Llei reguladora del transport públic de passat-gers? Els taxistes fa temps que es queixen de l’existència d’aques-ta competència deslleial, però de la sessió ordinària que va celebrar ahir el Consell General no es dedueix una resposta cla-ra a aquesta qüestió. El Govern i l’oposició van mantenir una posició totalment contrària en aquesta matèria.

I és que el president del grup parlamentari socialdemòcra-ta, Jaume Bartumeu, va acusar directament el ministre d’Eco-nomia i Territori, Jordi Alcobé, de saber que s’està registrant al país “operacions d’intrusisme” i no actuar. Per la seva banda, Alcobé va reiterar en les seves intervencions que “el Govern no té coneixement” que hi hagi actuacions dins del sector que estiguin conculcant la llei.

El desembre de l’any passat, tècnics del ministeri es van re-unir amb els professionals del sector del taxi per tractar sobre aquesta problemàtica i els van demanar que denunciessin els vehicles infractors. Així, el 14 de gener d’enguany els taxistes van lliurar una relació amb les ma-trícules de prop d’una trentena de vehicles que suposadament estarien infringint la llei. Segons va explicar Alcobé, però, dels

controls que es van realitzar no es va deduir que hi hagués cap infracció, ja que la majoria de vehicles eren de particulars o ta-xis legalitzats.

Tot i així, des del ministeri es va fer arribar una nota a la Cam-bra de Comerç, la CEA, agènci-es de viatges i altres entitats de quan el transport es pot con-siderar complementari i quan correspon als taxistes. A més, el Centre d’Atenció contra l’Intru-

sisme (CACI) també fa una tasca d’inspecció de manera periòdi-ca. El resultat d’aquests controls, segons Alcobé, és que “no hi ha hagut cap infracció de la norma-tiva vigent” en el total de dotze controls que es van realitzar, per exemple, al llarg del 2012, ja que en la majoria dels casos els vehi-cles eren conduïts per turistes o per taxistes autoritzats.

L’opinió de Bartumeu és to-talment diferent, ja que segons va dir “s’està desbordant la llei” i va acusar el ministre de no fer res per fer-la complir. El presi-dent del grup parlamentari soci-aldemòcrata va recordar que no és il·legal que els hotels portin en vehicles propis els seus cli-ents a peu de pistes, però sí el transport que es fa als aeroports. Alcobé va reiterar, però, que “si el Govern tingués coneixement que hi ha alguna infracció s’ac-tuaria en conseqüència”. A més, el ministre va acusar els soci-aldemòcrates de no afavorir el sector en haver concedit quatre llicències noves el 2010, quan es-taven al Govern.

Bartumeu acusa el Govern de no actuar contra l’intrusisme en el sector del taxi

consell general

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la vella

Alcobé nega que s’hagin trobat actuacions il·lícites en els controls que s’han portat a termeTaTi MasiÀ

el ministre d’economia, Jordi alcobé, abans de l’inici de la sessió.

Martí afirma que el projecte

sanitari no ha canviat

Les desavinences concre-tes que hi va haver entre el Govern i la direcció del SAAS encara són una in-cògnita. El debat d’ahir al Consell no va permetre aclarir molt més del que ja se sabia sobre el cessa-ment de la direcció de l’or-ganisme. Tot i els reiterats intents de la consellera ge-neral socialdemòcrata Sílvia Bonet, el cap de Govern, Antoni Martí, va informar de poques novetats. “No s’han perdut dos anys perquè no s’ha canviat el projecte”, es va limitar a dir Martí, al mateix temps que va voler deixar clar que “el més im-portant són les reformes, que tindran continuïtat”.

roser suñé estudia canvis en les ajudes

a les aPaLa ministra d’Educació, Roser Suñé, està estudi-ant possibles canvis en la distribució de les subven-cions a les associacions de pares. A hores d’ara, ca-dascuna de les set associ-acions rep 2.294 euros, in-dependentment del nombre d’alumnes de cada centre. La consellera socialdemò-crata Rosa Gili va insistir en la necessitat de canviar els criteris de les ajudes en ser “poc adequats”.

rodríguez manifesta que tindrà en compte tots els actors de la sanitat

La consellera general socialdemòcrata Sílvia Bonet va criticar ahir el Govern per no tenir en compte, segons la seva opinió, els professionals en la composició de la comissió de la cartera de serveis i productes de salut. Aquest òrgan és el que s’encar-rega de determinar quines són les prestacions sanitàries a què tenen dret els usuaris. Segons va explicar Bonet, no s’ha tingut en compte, per exemple, el Col·legi de Metges, que ha presentat un recurs per aquesta qüestió, ni tampoc la resta de prestadors de serveis. La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va recordar que hi ha més d’un miler de prestadors de serveis i col·legis professionals i que tan sols hi ha hagut un recurs. Tot i així, va indicar que la intenció del ministeri és tenir en compte a la reforma sanitària els diferents actors que hi prenen part. “Si hem de millorar la informació, doncs ho farem”, va dir la ministra. Rodríguez va deixar clar que a hores d’ara la cartera de serveis encara no està, ni molt menys, tancada, i va negar que apliqui “criteris economicistes” a l’hora de determinar quins serveis es donaran als usuaris.

la pressió de la Duana continuarà en la lluita contra el contraban

El Govern i l’oposició van coincidir ahir en la necessitat de no abaixar la pressió en la lluita contra el contraban de tabac. El ministre de Finances, Jordi Cinca, va explicar, responent a una pregunta del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, que durant els exercicis 2010, 2011 i 2012 la Duana va imposar 437 sancions, 87 de les quals van estar relaci-onades amb la lluita contra el contraban. De les xifres exposades pel ministre es dedueix una davallada en la imposició de sanci-ons de control duaner. Així, mentre que el 2010 van ser 205 les sancions imposades (36 de les quals per contraban de tabac), el 2011 van baixar a 150 (24 per contraban de tabac) i el 2012 (fins ara perquè encara hi ha expedients oberts) se n’han imposat 82 (25 per contraban de tabac). Cinca va indicar, però, que no s’ha produït menys actuacions en aquest àmbit, tot i l’esforç que s’ha hagut de fer en matèria de formació amb el desplegament del nou marc fiscal. Segons el ministre, la reducció de sancions és conseqüència de la reducció de les importacions i del fet que hi ha menys errors gràcies a la tecnologia.

Page 4: Diari del 12 d'abril de 2013

OPINIÓ4 DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

LA VEU DEL POBLE S. A. PRESIDENT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SECRETARI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GERENT Thomas Kampfraat

BONDIA DIRECTOR Marc Segalés CAP DE REDACCIÓ Marta Fernández REDACCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CORRECCIÓ M. Àngels Sala MAQUETACIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FOTOGRAFIA Tatiana Masià, Iñaki Rubio, COMERCIAL I ADMINISTRACIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez DISTRIBUCIÓ Premsa distribució TRANSPORT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.adDIRE

CTOR

I

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BONDIA es refl ecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica [email protected]

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

Segons el diccionari, naturisme és la doctrina que preconitza l’ús d’agents naturals per a la conservació de la salut i el tractament de les malalties.

Hi ha gent que confon naturisme amb curande-risme, amb herbolaris o amb nudisme. Naturisme és menjar, viure i curar-se de manera natural. Això són pocs els qui ho coneixen i molts menys els qui ho practiquen.

Hipòcrates, considerat el pare de la medicina, va dir: “La naturalesa és qui cura.” Els remeis, tant si són de farmàcia com si són els considerats naturals, alleugen, calmen i ajuden, però mai no curen defi -nitivament. El que realment ens guareix, restableix i regenera el nostre organisme és la mateixa natu-ra, si aprenem a menjar i viure d’acord amb les lleis naturals.

Els sistemes als quals es referia Hipòcrates són:

1. Aeroteràpia: la cura per l’aire pur i la bona res-piració.

2. Helioteràpia: la cura pels banys de sol adequats a cada cas i a cada persona. També saber utilitzar-los com a profi laxi, que no té res a veure amb el costum d’avui dia de prendre el sol.

3. Hidroteràpia: la cura mitjançant els banys d’ai-gua i les seves variades aplicacions per a cada ma-

laltia. També, saber beure l’aigua necessària per al nostre organisme.

4. Trofoteràpia: la cura mitjançant la nutrició natu-ral i adequada. D’aquí ve la coneguda frase d’Hipò-crates “Que els aliments siguin la teva medicina i que la teva medicina sigui el teu aliment”. L’art de saber menjar i cuinar natural, sa i deliciós és molt descone-gut per la majoria de gent, incloent-hi molts profes-sionals de la salut.

5. Fitoteràpia: el guariment mitjançant les plantes medicinals. D’aquí va néixer el concepte d’apotecaria i, més endavant, la farmàcia.

6. Fangoteràpia: guarir-se amb l’argila. Es pot pro-cedir de moltes formes, tot i que la més coneguda és la de l’ús de cataplasmes de fang d’argila vermella, la qual és ideal per a la gastritis, la colitis, les tiroides, les varius, l’úlcera d’estómac, etcètera.

7. Citroteràpia: guarir-se mitjançant cítrics, especi-alment la llimona, que és un dels antibiòtics naturals més efi caços.

8. Dejuniteràpia: la cura pel dejuni i l’abstinència. Com a mètode de guarir i prevenir les malalties. El dejuni terapèutic i profi làctic és un dels recursos na-turals més bons.

Cada setmana anirem parlant sobre tot això, per

ajudar els qui aprecien la seva salut i tenen fe en la mare natura, així com per aprendre a utilitzar-ne els recursos.

La propera edició parlarem de la citroteràpia. Fins aleshores, salut!

Si voleu aprendre a viure, menjar i curar-vos d’una forma natural, sana, efi caç i intel·ligent, trobareu la millor informació en el llibre La Reforma Pro Salud 1, El Cuerpo, una obra que us farà canviar molts concep-tes de la vida. Si feu cas dels seus consells viureu més anys, amb més salut i economitzant recursos i pro-blemes que té l’home de la societat actual. Recordeu que no podeu comprar salut, però podeu aprendre a viure més saludablement, coneixent i respectant les lleis naturals. Feu cas del consell d’Hipòcrates, el pare de la medicina: “Si no vols estar malalt, aprèn a viure d’una forma saludable.”

TRIBUNA

JOAN AMIGÓ, NATURISTA

¿Què és naturisme?

Edicions Amigó-Recasens SL presenta l’obra

La Reforma Pro Salud, volum 1, El Cuerpo(està escrit en castellà)

Autor: Joan Amigó, naturista

Aquesta enciclopèdia té 1.050 pàgines. Hi trobareu els remeis naturals per a 550 malalties, que es poden consul-tar per ordre alfabètic. Hi trobareu 350 receptes de cuina saludable. També inclou 60 cures d’urgència naturista. Tot il·lustrat amb 350 fotos a tot color. Hi trobareu cinc

índexs perquè pugueu consultar ràpid una malaltia o una recepta de cuina. Aquesta és una bona inversió

per a vostra salut i la de la vostra família i que utilitzareu tota la vida.

S’entrega personalment. PVP: 120 euros (si ho voleu pagar a terminis, pel banc: 4 x 26 euros).

Telèfons per a consultes o comandes: 841 978 / 363 [email protected]

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿S’ha de despenalitzar l’avortament amb caràcter terapèutic?

Envia un SMS al 789 amb la tevaresposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejaran

tres lots de productes per al bany.

tres lots de productes en aquest espai i entre els participants se sortejaran

tres lots de productes

EDITORIAL

Intrusisme i imatgeEl problema de l’intrusisme en el sector del taxi és una qüestió cíclica que els professio-nals denuncien cada cert temps. Ahir, aquest possible intrusisme va ser debatut al Consell General i va generar discrepàncies entre el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el president del grup parlamentari socialde-mòcrata, Jaume Bartumeu. Potser pagaria la pena que l’executiu i els taxistes s’assegues-sin a avaluar quin és el problema i com es pot resoldre, ja que per sobre de tot el que ha de prevaler és que hi hagi un bon servei al país, especialment pensant en aquells visitants que passen les seves vacances al Principat. A més,

caldria pensar que quan les queixes dels ta-xistes es produeixen potser és perquè algun problema hi ha i, per tant, cal que s’analitzi amb profunditat. I és que convindria que no es donessin situacions d’intrusisme en aquest sector, ja que es pot arribar a oferir una imat-ge que no seria la correcta per als turistes. A més, els taxistes han de complir unes normes i tenen unes certes obligacions que no tenen, òbviament, els taxis il·legals i, per tant, no es pot permetre que hi hagi un servei alternatiu al que està regulat quan hi ha una sèrie de persones que estan sotme-ses a unes normes.

Page 5: Diari del 12 d'abril de 2013

PUBLICITAT 5DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

Ctra. Os de Civís · AD600 · Aixovall · Principat d’AndorraTel.: +376 816 256 / 359 817

Tast iaperitiu

gratis

Tast iaperitiu

gratis

Obert a la nit dijous divendres i dissabte

ESPECIAL

ANIVERSARIS

I GRUPS

PREU: 12,50 €

(IGI INCLÒS)

TOT INCLÒS

ESPECIAL

ANIVERSARIS

I GRUPS

PREU: 12,50 €

(IGI INCLÒS)

TOT INCLÒS

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

BEGUDES INCLOSES

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

BEGUDES INCLOSES

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

A 50 m dreta direcció Aixovall

Page 6: Diari del 12 d'abril de 2013

6 DivenDres, 12 D’abril Del 2013

El nombre de persones que es troben a l’atur torna a experi-mentar un increment a finals del mes de març respecte del mes anterior i se situa en 1.027 perso-nes, és a dir un 2,6% més que al mes de febrer.

Segons posa en relleu el de-partament d’Estadística, respec-te al març del 2012 hi ha una variació positiva del +20,1% per als demandants en recerca i una variació negativa per als deman-dants en millora d’un -3,5%. Al març 193 persones volien una millora laboral.

Pel que respecta al total de llocs de treball que s’oferien a finals del mes passat, cal desta-car que eren 175 (+38,9% respec-te al mes de febrer del 2013 i un -15,5% respecte al mateix mes de l’any anterior). És a dir, per cada lloc de treball ofert hi ha set per-sones inscrites.

Quant al càlcul de deman-dants d’alta, a final de mes Esta-dística ha calculat la mitjana i en aquest sentit cal destacar que per

a l’acumulat dels dotze mesos hi ha una mitjana de 1.004 deman-dants en recerca i 186 en millora laboral, amb una variació anual positiva respecte al mateix perí-ode de l’any anterior del +46,0% i el +11,0%, respectivament. La mitjana de llocs de treball és de 206, amb un augment percentu-al respecte al mateix període de l’any anterior del +16,0%.

De les 1.027 persones en re-cerca d’un lloc de treball, cal destacar que el 24,1% estaven en recerca d’ocupació en la cons-trucció; el 22,1% són treballadors no qualificats i el 19,2% són tre-balladors de serveis, restauració, protecció i venedors. Quant a les persones que volen una millora, en empleats administratius hi havia un percentatge del 20,7%; en treballadors de serveis, res-tauració, protecció i venedors, el 18,7%, i un 17,1% en tècnics i professionals de suport.

Pel que fa a les ofertes de tre-ball, eren el 34,3% per a treballa-dors de serveis, restauració, pro-tecció i venedors; un 17,1% per a tècnics i professionals de suport,

i un altre 14,9% per a empleats administratius.

Quant a l’edat dels inscrits, cal destacar que tant les perso-nes en recerca com en millora d’un lloc de treball es concen-tren principalment en el tram de 40-59 anys (46,6%). La majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació que estan en recerca de feina fa menys de sis mesos

que estan desocupats (el 75,9%) i, quant als que estan en millora de situació laboral, el 43,0% te-nen un contracte de treball fix i el 48,7%, un contracte de treball temporal. A més, mentre que la quantitat de dones i d’homes en millora de situació laboral és a favor de les dones, s’observa una inversió important de proporci-ons per als que estan en recerca,

amb el 67,6% d’homes. El 30,6% dels que busquen feina són espa-nyols, un 29,6% són andorrans i un altre 26%, portuguesos. Els residents, com ja és habitual, són majoritàriament persones que fa anys que viuen al país.

Al març es van comptabilitzar a través del Servei d’Ocupació un total de 25 contractacions, de les quals dues s’han realitzat a través dels programes de foment (Programa per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa i Programa de foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats), que es van iniciar a principis d’any.

A l’últim, cal destacar que els beneficiaris de la prestació per desocupació involuntària es mantenen estables respecte del mes anterior, i així al març eren 157, un més que al febrer. Un to-tal de 119 eren homes, enfront de 38 dones, i el 58% es troben en la franja d’edat que va dels 40 als 59 anys. Un 36,3% dels beneficiaris són de nacionalitat portugue-sa; un 32,5% són espanyols i un 21%, andorrans.

La xifra d’aturats creix un 2,6% al mes de març i se situa en 1.027 persones

mercat laboral

RedaccióanDorra la vella

A través del Servei d’Ocupació s’oferien 175 llocs de treball, un per cada set inscritstati masià

el març va tancar amb 1.027 persones inscrites a ocupació.

Els preus van pujar al mes de març un 0,3% (març 2012, 0,4%), fet que va situar la inflació en el 0,9%, dues dècimes menys que la registrada al febrer, segons les dades fetes públiques ahir pel departament d’Estadística. Quant a la inflació subjacent, la que no té en compte els produc-tes volàtils, se situa en l’1%.

Les dades mostren que man-tenen un comportament a l’alça

els grups salut i béns i serveis diversos, mobles i serveis per a la llar, habitatge, i restauració i hoteleria. En canvi, mantenen un efecte moderador sobre l’IPC els grups vestit i calçat, alimen-

tació, begudes i tabac, ensenya-ment, i esbarjo. Finalment, el grup transport manté la mateixa variació que l’any anterior.

D’altra banda, la diferència entre l’IPC i la inflació subja-cent es manté en -0,1 punts. En aquest sentit, baixen les variaci-ons anuals dels preus dels pro-ductes frescos (1,7% en variació anual; 0% en variació mensual) i dels productes petroliers (1,6% en variació anual; 0, 9% en varia-ció mensual).

Els preus pugen un 0,3% i situen la inflació en el 0,9%

dades del mes de març

RedaccióanDorra la vella

Han mantingut un comportament a l’alça

salut, serveis, habitatge i hoteleria i restauració

La Fundació Crèdit Andorrà, amb la col·laboració de l’As-sociació de Celíacs d’Andorra, organitza demà la jornada Ce-liaquia 360o, en la qual s’analit-zarà la malaltia des d’un punt de vista clínic i de la seva inci-dència en el rendiment espor-tiu. Serà a càrrec de la doctora Maria Esteve, especialista de l’aparell digestiu, i d’Alba Re-guant, dietista i nutricionista.

La jornada és gratuïta i de

portes obertes, i tindrà lloc a l’edifici Crèdit Centre de 9.30 a 12.30. La jornada es dividi-rà en dues parts. La primera porta per títol La malaltia celí-aca pas a pas i serà a càrrec de Maria Esteve. La segona part de la jornada estarà centrada en l’esport. Sota el títol L’es-port sense gluten és possible, es parlarà dels nutrients que cal reforçar i de com es pot rendir adequadament. L’encarregada serà la dietista i nutricionista Alba Reguant.

Crèdit acull demà una jornada sobre celiaquia

RedaccióanDorra la vella

divulgació

Page 7: Diari del 12 d'abril de 2013

andorra 7DivenDres, 12 D’abril Del 2013

Andorra disposarà abans que acabi l’any d’una xarxa de wi-fi gratuïta en tots els espais públics amb una elevada concentració de turistes. I quan Andorra Telecom tingui a punt aquesta infraestruc-tura ja es podrà començar a posar en marxa aplicacions a través del mòbil que permetin als visitants gaudir d’una experiència única al voltant de les noves tecnologies.

Així, es pretén fer un impor-tant pas endavant perquè An-dorra es converteixi en un smart country, incidint en les comunica-cions, un aspecte que ha estat vist com una de les barreres perquè es des envolupin amb èxit els projec-tes del clúster d’innovació de la iniciativa Actua.

Les aplicacions que es crearan, algunes de les quals ja haurien de ser operatives l’hivern vinent, no s’han definit perquè dependran

en gran manera de les demandes del sector comercial i turístic, amb què es vol treballar en coordina-ció. Això sí, es pensa, per exem-ple, a fer un directori intel·ligent o mapa digital amb el conjunt de botigues que hi ha al país, que permetria al turista escollir de forma àgil on anar a comprar els productes que li interessin. També es treballa en aplicacions relacionades amb la “realitat aug-mentada” (traducció simultània, xarxes socials, etc.), la recerca de places de pàrquing i el pagament de les compres a través del mòbil.

Es tracta, segons va explicar ahir el secretari d’Estat per a la Di-versificació Econòmica, Josep Ma-ria Missé, de posar en funciona-ment “un ecosistema important” al voltant d’aquest àmbit, per a la definició del qual va destacar la importància que hi hagi “un alineament de tots els sectors”. Les aplicacions, que seran desen-

volupades per empreses d’aquí o de fora, s’aniran incorporant pro-gressivament, “no vint de cop”, segons va puntualitzar Missé, que va destacar l’important paper que tindran FEDA i Andorra Telecom com a “motors” dels tres clústers definits a la iniciativa Actua.

El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va expli-car que l’objectiu és que hi hagi

aplicacions “fàcilment accessibles i sense cost per als turistes”. La parapública ha descartat que la xarxa de 3G sigui econòmicament viable per a aquesta funció, motiu pel qual s’ha optat per una xarxa de wi-fi gratuïta a les zones amb més presència de turistes. Els vi-sitants també tindrien la possibi-litat de navegar per internet als espais públics amb el pagament

d’una quota, que se situaria al voltant dels cinc euros per dia. La inversió prevista per Andorra Telecom és de no més d’un milió.

A part de l’smart country, el clúster d’innovació, en què tre-ballen més d’un centenar de per-sones, també proposa crear pro-jectes, per exemple, al voltant de l’e-health, l’e-learning, el shopping night i les energies renovables.

De moment no està previst que hi hagi un parc tecnològic on es puguin ubicar les empreses inte-ressades a instal·lar-se al país, tot i que Missé va dir que “s’hi està treballant” perquè encara no s’ha definit el model més adequat. El director de FEDA, Albert Moles, va indicar que és un tema tractat en les reunions del clúster i que “segurament hi haurà alguna cosa”, ja que des del sector privat s’hi està treballant. “Si hi ha tres espais d’aquest tipus, millor que un”, va dir Moles.

Andorra tindrà enguany wi-fi gratuïta a les zones amb més afluència turística

economia

Julià RodRíguezanDorra la vella

La xarxa permetrà als visitants consultar amb el mòbil aplicacions lligades al comerç i al turismeagències

moles, missé i nadal, ahir durant la presentació del projecte.

Estònia té, repartits pel món, més de 150 consolats honoraris i, des d’ahir, en té un també a Andor-ra. Està ubicat al carrer Esteve Dolsa número 25 de la capital i el cònsol honorari és Antoni d’Or-tadó, que considera que gràcies

a aquest consolat es podrà conèi-xer millor Estònia a Andorra i a la inversa. Una de les prioritats del cònsol són els lligams cultu-rals i per això al mes de juliol hi ha previst un concert amb corals estonianes a Meritxell.

El ministre de Justícia i Interi-or, Xavier Espot (que va assistir

a l’acte en representació del Go-vern per l’absència de Gilbert Sa-boya del país), va comentar que sens dubte el fet de tenir el con-solat al país servirà per estrènyer els lligams entre tots dos països. Tal com va destacar, les relacions bilaterals fan “un pas endavant” amb el consolat.

El consolat honorari d’Estònia servirà per estrènyer lligams

diplomàcia

m. f.anDorra la vella

tati masià

Un moment de la inauguració oficial del consolat, ahir.

Page 8: Diari del 12 d'abril de 2013

andorra8 DivenDres, 12 D’abril Del 2013

A partir d’ara els establiments que tinguin Carn de Qualitat d’An dorra rebran un segell en què constarà que es tracta de carn amb certificació de la Unió Euro­pea, a través de la Indicació Geo­gràfica Protegida (IGP). Aquests segells es començaran a repartir en breu i s’aprofitarà, també, per homogeneïtzar la publicitat que es fa de la Carn de Qualitat del país, tal com va posar en relleu el director d’Agricultura, Landry Riba. D’aquesta manera, s’insis­tirà als establiments en la mane­ra com han de publicitar aquest producte. Sobre possibles publi­citats enganyoses, Riba destaca que se n’han detectat alguns ca­sos i recorda que el consumidor pot exigir la certificació.

El control, però, és relati­vament senzill, segons exposa Riba, ja que Ramaders d’An­dorra SA sap a qui ven i, do­nades les dimensions reduïdes del país, és fàcil detectar possi­bles fraus.

Riba va fer aquestes declara­cions en el marc de la fira con­curs de mascles de la raça bruna, que serveix, d’una banda, per premiar els millors exemplars i, de l’altra, per subhastar mas­cles que han estat seleccionats

per les seves condicions i que els ramaders poden incorporar a les seves cabanes per millorar la raça. Ahir es van subhastar cinc animals, una quantitat que no s’havia donat fins ara.

La fira, segons el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, també serveix per “vi­sualitzar” la feina que fa el sec­tor per millorar constantment el producte. Alcobé va destacar que la IGP serà encara més un impuls per a aquest producte ja que suposa “unes garanties” de qualitat, especialment pel que fa a les pràctiques ramaderes que es fan servir per a la cura d’aquests animals. A més, va in­

cidir en el fet que ara el mercat del país absorbeix tota la pro­ducció d’aquesta carn.

Pel que fa als segells per a productes agrícoles i receptes tradicionals, Riba va destacar que quan es van presentar hi va haver moltes demandes d’infor­mació i que s’està treballant per­què es pugui materialitzar algun d’aquests projectes. De fet, va aclarir que ara com ara el segell de recepta tradicional té “més ti­rada” que no pas el de productes agrícoles i va concloure que es­pera que amb la producció que hi hagi entre la primavera i l’es­tiu es pugui acabar tancant algu­na d’aquestes certificacions.

La promoció de la carn de qualitat s’homogeneïtzarà

ramaderia

tati masià

Un dels exemplars, ahir, a l’envelat del parc Central.

Els establiments rebran un segell on constarà la certificació IGPm. f.anDorra la vella

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella acollirà, del 13 al 15 de juny, la reunió del bureau de l’associació europea d’exparlamentaris del Consell d’Europa. Així ho va comuni­car ahir el president de l’Associació d’Exsíndics i Exconsellers Generals (Aesco), Josep Marsal, que va indicar que aquesta serà una ocasió perquè els assistents s’emportin un bon record del país. L’Aesco va celebrar ahir la seva desena assemblea.

Reunió de l’associació d’exparlamentaris europeus

tati masià

aesCo

El concurs per dissenyar les monedes d’euro andorranes ha rebut un total de 37 propostes, de les quals 30 corresponen a persones físiques i 7, a empre­ses. Finalment, han estat 87 les persones o empreses que han re­tirat els plecs del concurs, però només 37 han acabat presentant una proposta, que ha de servir per escollir el disseny que mos­traran els euros andorrans.

El concurs és per a tres dis­senys: el de la moneda d’1 euro; el de les monedes de 50, 20 i 10 cèntims; i el de les de 5, 2 i 1 cèntims. La imatge de la peça de dos euros serà la de l’escut d’Andorra. A mitjans de març es va presentar el concurs i es va

destacar que l’objectiu és que el dia 1 de gener del 2014 ja esti­guin en circulació un total de 6,5 milions de monedes per valor de 2 milions d’euros, un 20% de les quals quedaran reservades per a col·leccionistes i que servi­ran per sufragar els costos de tot el procés.

Serà un jurat presidit pel mi­nistre de Cultura, Albert Esteve, i format per tècnics dels minis­teris de Finances i de Cultura, així com algun representant de l’INAF, el que valorarà les pro­postes presentades i faran arri­bar al Govern el disseny gua­nyador perquè l’aprovi el dia 24.

Es preveu que el 15 de setem­bre ja es tinguin les primeres monedes perquè es pugui fer la producció.

37 propostes per al disseny de l’euro

agènciesanDorra la vella

moneda salUt

Retirada de medicaments amb calcitonina per via intranasal

RedaccióanDorra la vella

L’àrea de Recursos Sanitaris ha informat de la suspensió de la comercialització i retirada del mercat dels medicaments amb calcitonina per via intranasal. La calcitonina és una hormona que inhibeix la resorció òssia mit­jançant la reducció de l’activitat dels osteoclasts. Per via intra­nasal s’utilitza en el tractament de l’osteoporosi postmenopàu­sica per a la reducció del risc de fractures. A Espanya els medica­ments comercialitzats amb calci­tonina són Calcitonina Almirall, Calcitonina Hubber, Calsynar Miacalcic, Oseototal, Ospor, Os­teobion, Ostetan i Tonocaltin.

Un total de 52 afiliats i simpatit­zants del Partit Socialdemòcra­ta van assistir ahir a una reunió pública oberta de Fem PS, en què se’ls va exposar el projecte. La portaveu de Fem PS, Rosa Gili, va posar en relleu que el que pretenien amb aquesta tro­bada era “copsar” la impressió dels militants, “fer autocrítica” i poder realitzar un debat cons­tructiu. La situació del partit també es va debatre i la porta­veu de Fem PS va destacar que després del congrés haurà de quedar definida.

La reunió arribava el primer dia en què hi havia Consell Ge­neral després dels rumors de trencament del grup parlamen­tari i Gili va posar en relleu que el grup no havia parlat i que des de Fem PS ja havien dit “el que havien de dir” i que si per tant “algú” els vol comunicar alguna decisió sobre la seva continuïtat al grup parlamen­tari “ja ho farà”. “No ha canviat res, encara estem a l’espera”, va concloure.

La portaveu de Fem PS també va explicar que encara no s’han tancat les candidatu­res per al comitè executiu, ja que encara hi ha “algun nom que balla”.

avortamentQuant al criteri que emetrà el Govern sobre la despenalit­zació de l’avortament, Gili va admetre que no l’ha sorprès tot i que “la decepció hi és igual­ment”. De totes maneres, no perd l’esperança que en ser els consellers qui voten hi pugui haver un canvi de darrera hora. Va qualificar d’“irresponsabili­tat” l’actitud del Govern, ja que creu que hauria d’haver “tirat endavant” i escoltat l’opinió de la ciutadania. Va lamentar per tant que aprofitant que el 50% del Consell està integrat per dones no es regularitzi una situació que va en contra “del dret a la dignitat de la dona”. “És inadmissible amagar­se amb un suposat problema ins­titucional”, va concloure.

Gili creu que la situació del PS s’ha de resoldre després del congrés

tati masià

rosa Gili.

m. f.anDorra la vella

formaCions polítiqUes

Page 9: Diari del 12 d'abril de 2013

andorra 9DivenDres, 12 D’abril Del 2013

AL SERVEI DE LA SOCIETAT

La salut al dia

CELIAQUIA 360ºJornada sobre la malaltia des d’un punt de vista clínic i de la seva incidència en el rendiment esportiu

13 d’abril de 2013 · de 9.30 a 12.30 hEdifici Crèdit Centre · 3a plantaAv. Meritxell, 80 · Andorra la Vella

Entrada lliureInformació: 88 88 80

Dues conferències a càrrec de Maria Esteve, doctora especialista de l’aparell digestiu a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, i d’Alba Reguant, dietista i nutricionista.

al servei de les persones

Una dona andorrana de 26 anys i un home, resident es-panyol de 30 anys, van resul-tar ahir ferits lleument en un accident que va tenir lloc al vial del Pobladó poc abans de les vuit del matí. L’accident va passar quan els dos vehi-cles van topar frontalment. La via va haver de ser tallada.

Aparatós accident al Pobladó

agències

successos

El ministre d’Economia i Terri-tori, Jordi Alcobé, va posar en relleu ahir que l’actuació per fer l’avinguda Carlemany per a vianants ha estat la correcta, ja que en tractar-se d’una via de la xarxa bàsica de carreteres ha de ser la Taula de Mobilitat qui validi els canvis, un fet que ja s’ha produït. Aquesta és l’opi-nió del ministre qüestionat pels mitjans sobre el recurs d’alçada que ha presentat l’Associació Carlemany-Calidae (tot i que encara no l’ha avaluat, va reco-nèixer) contra l’edicte del Comú d’Escaldes-Engordany en què es convoca un concurs per a la conceptualització de l’avinguda i les diferents actuacions enca-minades a convertir-la en zona per a vianants, ja que destaquen que el traspàs de la via del Go-vern a la corporació no s’ha ma-terialitzat.

D’aquesta manera, el minis-tre va aclarir que el tram que es vol tancar al trànsit és conside-rat carretera secundària, ja que de fet la via només és carretera general entre l’església i l’hotel Carlemany, que és precisament el que no serà objecte de canvis.

Sobre el fet que s’hagi pre-sentat aquest recurs d’alçada, va

posar en relleu que sempre que es tiren endavant certs projec-tes al país hi ha “sectors més o menys hostils”, tot i que va afe-gir que és “respectable” el seu posicionament.

L’associació insisteix que el document de traspàs de titulari-tat no existeix i que esperen una resposta de les autoritats.

Alcobé defensa com s’ha fet el projecte de Carlemany

recurs dels veïns

tati masià

Alcobé diu que el tram és carretera secundària.

Destaca que havia de ser la Taula de Mobilitat qui l’havia de validarm. f. / m. S. C.anDorra la vella

celebrAció

RedaCCióanDorra la vella

Famílies per la Pau fa 40 anys

La Federació de Famílies per la Pau i la Unificació Mundi-al celebrarà demà els seus 40 anys de presència a Andorra amb una festa que tindrà lloc a l’hotel Holliday Inn a les sis de la tarda. Les persones que vulguin assistir a aquesta fes-ta poden confirmar l’assistèn-cia a través del correu electrò-nic [email protected].

Andorra acollirà dilluns i dimarts un seminari emmarcat en el pro-jecte de formació de joves am-baixadors per la pau del Consell d’Europa, amb motiu de la presi-dència del Comitè de Ministres. El rol dels joves en la transformació dels conflictes i el diàleg intercultural permetrà posar en contacte una

quinzena de joves del país amb quinze ambaixadors per la pau, amb l’objectiu d’estimular-los a participar en les activitats del Consell d’Europa i que rebin co-neixements sobre mediació.

D’altra banda, Antoni Martí i Gilbert Saboya participaran en la sessió de primavera de l’Assem-blea Parlamentària del Consell d’Europa.

Seminari per a joves del Consell d’Europa

agènCieSanDorra la vella

presidènciA del comitè de ministres

Page 10: Diari del 12 d'abril de 2013

andorra10 DivenDres, 12 D’abril Del 2013

L’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria oferirà un taller d’horti-cultura adreçat a infants. En la classe del 13 d’abril, els parti-cipants aprendran, de la mà de la nutricionista Alba Reguant, a preparar la terra, a sembrar,

plantar i conrear enciams, ce-bes, mongetes o tomàquets. En una segona sessió, el 27 d’abril, tornaran a l’hort per veure com evoluciona, regar-lo i treure’n les males herbes. El 15 de juny recolliran les verdures i cuina-ran un aperitiu per a les famí-lies. El preu del taller de demà

(de les cinc de la tarda a les vuit del vespre) és de 15 euros per in-fant. Les inscripcions es poden fer a l’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria. Els tallers de l’Espai Cuina per a infants tenen lloc un cop al mes i fan que els nens s’acostin al cultiu, la recol·lecció i la preparació dels aliments.

Un curs mostrarà als infants com tenir cura d’un hort

sant julià de lòria

RedaccióanDorra la vella

c. sant julià De lòria

Participants en un taller de cuina anterior.

El Comú d’Ordino ha decidit tancar temporalment la zona de joc de Prat de Call, pròxi-ma a la grua que s’ha instal·lat amb motiu de l’ampliació de les escoles Germans de Riba. Tot i que des del Govern es va infor-mar que la seguretat a la zona

està garantida i el risc controlat, la inquietud manifestada per pares i mares de la parròquia ha portat el Comú a prendre aquesta decisió per prevenció. Des que es van iniciar les obres de reforma i ampliació del parc, el 13 de març, la zona ha conti-nuat oberta a excepció de qua-tre dies, en què es va substituir

el paviment. Des del Comú es va informar que aquests treballs evolucionen segons els terminis establerts. Tot i que la reobertu-ra total que distribuirà el parc en àrees de joc segons l’edat està prevista per al 13 de juny, s’espera poder-lo posar en mar-xa a mesura que aquestes obres quedin enllestides.

El Comú tanca la zona de joc de Prat de Call per prevenció

ordino

RedaccióanDorra la vella

Després de ser acceptada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a la xarxa de Ciu-tats Amigues de la Gent Gran, el Comú d’Andorra la Vella impul-sarà ara la primera fase d’aquest projecte, que consisteix a analit-zar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i els serveis que se li ofereixen. El pla, que tindrà una durada de cinc anys, permetrà avaluar la situació actual i les mancances existents amb l’ob-jectiu d’introduir-hi millores. Al final d’aquest període, es farà una valoració de les millores assolides i l’OMS acreditarà el compliment dels criteris que han d’observar les ciutats incloses en el projecte.

La consellera de Social, Rosa Ferrer, va destacar que “de base ja es compleixen els requisits [fi-xats per l’OMS] però no volem

autocomplaure’ns, volem millo-rar-los”. Així, caldrà analitzar els espais lliures i els edificis, la mo-bilitat i el transport, l’habitatge, la participació social, el respecte i la integració social, la participa-ció cívica i l’ocupació, la comuni-cació i informació, i el suport co-

munitari i els serveis de salut. La voluntat del Comú és que la gent gran participi en tota la fase de diagnosi. Per aquest motiu des de la conselleria de Social es va fer una crida al col·lectiu perquè adreci les propostes o inquietuds al Punt Informació Gent Gran. A

més, en aquesta tasca també s’hi vol incloure el Govern, associa-cions, professionals i ONG.

La diagnosi durarà uns dos anys, durant els quals s’establi-ran taules de treball per a ca-dascun dels temes tractats i, si és necessari, també de diferen-ciades per a Andorra la Vella i Santa Coloma. D’aquí en sortirà un pla de millora, que ha de ser aprovat per l’OMS. Del tercer al cinquè any s’executarà el pla. El projecte també permetrà esta-blir contactes amb altres ciutats participants per intercanviar in-formació.

Sobre les mancances que a pri-

ori s’han detectat des del Comú hi ha la necessitat d’una casa pairal més gran, un projecte que es preveu tenir enllestit per a fi-nals d’aquest any. Ferrer també va indicar que el servei de trans-port intern és bo, en relació amb l’habitatge hi ha el projecte de l’hostal Calones, també hi ha el SAD i, quant a la participació, es fan diferents activitats interge-neracionals. Això no vol dir que no es puguin millorar, va indicar la consellera. Ferrer considera que el volum de recursos adre-çats al col·lectiu fa que, en gene-ral, la gent gran estigui atesa.

El Comú destina un total de 500.000 euros l’any als serveis que posa a disposició d’aquest grup de població, sense tenir en compte la casa pairal. A hores d’ara no es disposa d’una parti-da pressupostària concreta per a la realització del projecte Ciutats de la Gent Gran.

La capital inicia la diagnosi per avaluar la qualitat de vida de la gent gran

andorra la vella

m. s. c.anDorra la vella

La iniciativa s’emmarca en un projecte de l’OMS i té com a objectiu millorar els serveis ofertstati masià

Ferrer va presentar el projecte amb Montserrat altimir i anna Maria sardà.

Per detectar les mancances es demana la participació dels padrins, el Govern i altres entitats

Page 11: Diari del 12 d'abril de 2013

andorra 11DivenDres, 12 D’abril Del 2013

El Comú de la Massana aposta perquè el nou edifici dels Arcs aculli un centre tecnològic per a empreses. Així ho va avançar el cònsol major de la parròquia, David Baró, en el transcurs de la reunió informativa que va tenir lloc ahir al teatre de Les Fontetes. El projecte es preveu que no sigui gestionat per la corporació i està en la línia de “crear riquesa a la parròquia i atraure empreses que aportin valor afegit” amb què tre-balla el Comú.

Baró va recordar que l’estruc-tura de l’edifici estarà enllestida aquest any. Amb aquest objec-tiu ja s’ha convocat un concurs d’idees per a la construcció de l’immoble i fins ara una desena d’arquitectes ja han recollit el plec de bases. Tindrà set plantes, qua-tre aniran a càrrec del privat amb el qual es va realitzar la permuta del sòl i a les altres tres l’adminis-tració comunal hi destinarà una partida de 90.000 euros. En rela-ció amb l’adequació dels interiors per anar-hi instal·lant els dife-rents serveis, els treballs es faran de forma progressiva i evolutiva. El cònsol major va remarcar que no es farà de cop perquè l’obra no generi nou endeutament per a la parròquia.

A més d’aquest espai empre-sarial, es preveu que l’edifici dels Arcs també aculli el Punt 400 (que ara és en un espai massa petit), el Centre d’Atenció Primària (que es troba en un local de lloguer) i una secció del centre d’esplai.

Aquesta és una de les 182 me-sures previstes en el pla d’acci-ons 2012-2015 exposades durant la trobada amb els ciutadans. D’aquest total, el 61% ja s’han impulsat i, del 39% restant, 54 ja estan en curs i la resta estan pen-dents d’iniciar-se.

Els representants comunals també van informar sobre les inversions previstes per aquest any, com ara el nou parc infantil d’Anyós, l’eixamplament del re-volt d’entrada a Sispony i la reno-vació del paviment de la plaça de les Fontetes.

A més, el conseller de Turis-me i Comerç, Sergi Balielles, va exposar la programació turísti-ca per a aquest estiu. Destaquen

les vuit competicions esportives (com la Copa del Món d’MBT, la Machiavalanche, el campionat d’Espanya de bicitrial i el Trial d’Arinsal), que permetran arri-bar gairebé a les 20.000 pernoc-tacions, segons les previsions. Així mateix, es continuaran po-tenciant les excursions a peu i les rutes a cavall.

En la reunió també es va ex-posar la situació de les finances del Comú. Baró va recordar que “hem aconseguit tancar els dar-rers tres exercicis amb superàvit pressupostari i una reducció de les despeses de funcionament”. De cara al futur, la intenció és continuar en la mateixa línia, tan-cant els comptes en positiu però

incrementant la partida d’inver-sió i el retorn de deute. En aquest sentit, el cònsol va subratllar que aquest any la corporació podrà retornar 2,2 milions d’euros en comptes dels 800.000 dels anys anteriors. Així mateix, va posar en relleu la rebaixa progressiva de l’endeutament: aquest any es passarà de 42 milions a 40 mili-ons i la intenció és tancar el 2014 amb 38 milions d’euros.

futur d’emapTot i aquests esforços, el Comú de la Massana segueix per sobre del sostre legal d’endeutament a cau-sa del deute de les Estacions de Muntanya Arinsal-Pal (EMAP), que se situa en 24 milions. El còn-

sol massanenc va deixar clar que el compte d’explotació de l’esta-ció és positiu (amb més ingres-sos que despeses) i que el dèficit prové dels interessos i el retorn de capital fruit de les inversions realitzades al camp de neu “per assegurar-ne la competitivitat”.Tot i així, Baró va defensar que EMAP és un motor econòmic, ja que aporta 91 milions d’euros a l’any a l’economia del país.

Per garantir-ne la viabilitat va defensar la necessitat d’establir un nou model, que passa per l’entrada de capital privat a la societat i la professionalització del consell d’administració que permeti realitzar una estratègia a llarg termini i que inclogui un pla d’inversions.

La intenció del Comú és que els nous socis privats (amb capi-tal majoritari) es reparteixin entre diferents empreses i ciutadans a través de subscripció popular. Això ha de permetre la creació d’una societat d’explotació de capital mixt amb poc deute i que permetrà seguir invertint. Baró va indicar que aquest procés s’ha de fer amb la complicitat dels ciutadans i transparència. El Comú preveu presentar el nou model societari en una propera reunió pública.

El Comú de la Massana preveu ubicar un centre tecnològic a l’edifici dels Arcs

reunió informativa

RedaccióanDorra la vella

Aposta perquè el capital privat majoritari d’EmAp es reparteixi entre diverses empreses i ciutadanstati masià

el Comú va exposar els projectes per als pròxims anys i el full de ruta d’emap en la reunió informativa d’ahir.

Les competicions esportives de l’estiu comportaran 20.000

pernoctacions

Un total de vuit hortolans po-dran conrear els horts socials d’Ordino, una xifra similar a la de l’any passat i que es cor-respon al nombre de parcel·les disponibles, per la qual cosa es cobreix tota la demanda. La consellera de Social, Lucia Muñoz, va destacar que tan sols tres participants són nous, un

fet que mostra la bona accep-tació de la iniciativa. El Comú compta amb una novena parcel-la, que es dedica als alumnes de l’Aula Oberta de l’Escola An-dorrana de segona ensenyança. Ahir es va realitzar el sorteig i es preveu que a finals de mes els padrins puguin començar a treballar les parcel·les de casa Rossell i de l’Hort de les Hortes cedits per la família Rebés. Des-

prés de la implantació a tot el país, la Fundació Julià Reig, im-pulsora de la iniciativa, vol fer créixer el projecte en qualitat i per això oferirà xerrades amb el Centre Andorra Sostenible so-bre bones pràctiques de conreu i s’instal·laran farmacioles als horts. Des de la fundació es va destacar que l’objectiu és facili-tar als jubilats fer una activitat sana a l’aire lliure.

Vuit padrins podran conrear els horts de la Fundació Reig

ordino

agènciesorDino

agències

un moment del sorteig realitzat ahir a ordino.

Page 12: Diari del 12 d'abril de 2013

12 DivenDres, 12 D’abril Del 2013Gu

ia d

e se

rvei

s

Av. Bonaventura Riberaygua, 6 Andorra la Vella (a 50 m d’antics bombers)

Monedes, joies usades, trencades,

rellotges, peces d’ortodòncia...

24 k, 18 k, 14 k, 12 k 9 k i plata

Vine i comprova que NOSALTRES SOM

ELS QUE + PAGUEM

El grup municipal de PSC-Pro-grés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell considera que hi ha hagut “improvisació” en tot el procés per tornar a concedir la gestió de la zona blava de la ciu-tat, segons va assegurar ahir en un comunicat. Progrés fa refe-rència als “múltiples problemes d’aparcament al carrer Major, el passeig Joan Brudieu i l’avin-guda Pau Claris”, pel fet que fa tres mesos que el sistema de pa-gament no funciona, des que es va rescindir l’anterior contracte.

En aquest sentit, la formació destaca que aquesta absència de pagament “suposa una dismi-nució important dels ingressos de l’Ajuntament”, que xifra en “42.000 euros com a mínim”, ja que l’empresa adjudicatària no-més pagarà pels mesos que esti-gui operativa.

Així mateix, el primer grup de l’oposició també posa de manifest que “l’empresa adju-dicatària anterior ha acumulat un deute amb l’Ajuntament de 635.000 euros i aquesta reclama-ció ha entrat a la via judicial”. La previsió del concurs anterior, el juny del 2007, comportava “un clar excés de places i una ocupa-ció molt petita de cotxes”, afir-

ma, cosa que “ha portat l’em-presa concessionària anterior a impugnar aquest deute”.

Des de Progrés es reclama que s’actuï amb diligència i es posi en funcionament la zona blava per no perjudicar més les zones comercials i els veïns de la ciutat. També volen “que s’escolti els comerciants, els ciu-tadans i els grups municipals per fer modificacions que millo-rin el sistema actual”.

La nova empresa adjudicatà-ria de la gestió de la zona blava

és SABA, que té com a accio-nista majoritari La Caixa, amb un 61% de participació. El nou contracte serà vàlid durant vuit anys, prorrogable a tres més. La societat especialitzada en aparcaments haurà de pagar a l’Ajuntament un total de 227 eu-ros per plaça i any, amb un total de 550 places (uns 125.000 euros a l’any). Progrés insisteix, però, que de moment l’Ajuntament haurà deixat d’ingressar uns 42.000 euros que tenia pressu-postats per a aquest any 2013.

PsC lamenta el “descontrol” en la concessió de la zona blava

LA SEU d’URGELL

progrés

La zona blava del carrer Llorenç Tomàs i Costa de la Seu d’Urgell.

La formació denuncia que s’hauran deixat d’ingressar 42.000 eurosRedaccióla seu D’urgell

L’Ajuntament d’Organyà va acollir ahir la presentació de la nova convocatòria dels Premis Literaris Homilies d’Organyà, que tornen un any més amb sis categories i dotacions econòmi-ques que es mantenen en rela-ció amb l’anterior edició.

Així, la convocatòria del pre-mi Pirineu de narració compta amb 1.200 euros; el Josep Grau i Colell de poesia ofereix al gua-nyador 600 euros i, al finalista, 200; el concurs Alt Urgell de contes curts per a joves autors inclou 150 euros; el Lletres de Dones de relats curts està dotat amb 500 euros i el Germans Es-

par i Tressens de la gent gran continua amb la quantitat de 300 euros. També es convoca novament el premi Mossèn Al-bert Vives de periodisme, que atorga l’organització.

Els premis del concurs li-terari es lliuraran un any més en el marc de la Festa i fira del llibre del Pirineu, els dies 6 i 7 de setembre. L’alcalde d’Orga-nyà, Antoni Fiol, va explicar que s’intentarà fer encara més atractiva i còmoda la partici-pació tant dels visitants com dels expositors. Així mateix, ha avançat que es farà algun ti-pus d’acte en record de Miret i Sans, que va ser el descobridor de les Homilies.

Convocats els premis Homilies d’Organyà

Redaccióorganyà

LiTERATURA

Aprofitant que durant el mes d’abril molts alumnes des de P-2 fins a segon de primària la visitaran, la biblioteca de Sant Agustí de la Seu d’Urgell presenta fins al 29 d’abril una exposició sobre els drets dels infants, aprovats en la Con-

venció dels Drets del Nen el 1989. La mostra, cedida per l’ONG Intervida al depar-tament de Cultura de la Ge-neralitat de Catalunya i que passarà per diverses bibliote-ques catalanes, consta de nou plafons amb diferents imatges i textos referents als drets fo-namentals dels infants.

exposició sobre els drets dels infants

Redaccióla seu D’urgell

BiBLiOTECA dE SANT AGUSTí

Page 13: Diari del 12 d'abril de 2013

publicitat 13DivenDres, 12 D’abril Del 2013

Carrer de la Unió, n. 11b, AD700 Escaldes-EngordanyTelèfon: 818 608

Xef: Hector Ortega

Innovació,Bon producte i

SatisfaccióMenús

fets a midades de 15 €

Restaurant

MarquetGourmeteriePl. Coprínceps, 3AD700 Escaldes

AndorraTel.: + 376 82 07 22Fax: + 376 86 06 94

ASSORTITIBÈRIC

19,50 € + IGI

Page 14: Diari del 12 d'abril de 2013

14 DivenDres, 12 D’abril Del 2013

Obaga, de Torb Teatre, va tor-nar ahir als escenaris andor-rans dins la 42a Temporada de teatre. Avui, a les 21.30, hi haurà un altre bolo a La Lla-cuna. L’obra, una adaptació de la novel·la de Villaró, ja s’ha representat una vintena de vegades pel Pirineu i la companyia ha anunciat que l’espectacle farà temporada a la cartellera barcelonina.

El costat fosc del Pirineu

tati masià

teatrecertamen

Convocatòria de la 36a Nit literària

RedaccióanDorra la vella

El Cercle de les Arts i de les Lletres ja ha obert la convoca-tòria per participar en els nous guardons de la 36a Nit literària: novel·la, investigació històrica, poesia, teatre, novel·la curta, contes i narracions, divulgació científica, assaig literari i perio-disme. Les bases dels premis es poden consultar a la pàgina web www.cercleartsilletres.net.

dansa

Segon curs BEla de balls en línia

Redaccióencamp

L’associació BELA (Ball en Línia Principat d’Andorra) organitza aquest cap de setmana, al Com-plex Esportiu i Sociocultural d’Encamp, el segon curs BELA, una trobada de ballarins en lí-nia. S’impartiran classes tècni-ques de diversos estils (polka, east coast swing, nightclub, west coast swing, waltz i cuban) i se celebraran dues festes.

¿Per què Live?Ens dèiem: “Això que estem

fent és una animalada, és un xou més que un espectacle teatral.” I en diem Live (“directe”) perquè serveix per sempre. És un espec-tacle molt viu, en directe, en què passen coses amb el públic, no té una trama teatral sinó de late show, de programa de televisió.

Presenten Live com “un late show per anar a dormir content, que ja toca”.

L’espectacle el vam crear fa un parell d’anys, immersos en plena crisi però pensant que en un any ja estaríem... És un xou de núme-ros de pallasso que ja havíem vist o fet i els hem ajuntat tots. I amb l’excusa, en aquest cas, de venir a Andorra a llegir un manifest per donar ànims a la població, abans no arribem a llegir-lo enllacem números de pallasso. És un xou, un divertimento, un espectacle pur per riure, amb crítiques a ni-vell polític global i local.

¿També es riuran d’Andorra?

Quan ens contracten en un lloc per anar-hi a actuar busquem in-formació d’allò què hi passa. Sen-se fer sang, ¿eh? Però traslladem les polèmiques populars, de peu de carrer, a sobre de l’escenari perquè fa que la gent se senti l’es-pectacle encara més pròxim.

¿De què parlaran d’aquí? El que ens crida més l’atenció

ara són els viatges de la família Pujol. També hem llegit que han trobat dos avis amb 700.000 eu-ros en un autobús. Jugarem amb la frontera, amb el que suposa

Andorra i Catalunya, per què no som andorrans en lloc de cata-lans i si ens seria tot més fàcil...

Aleshores, ¿Live és un especta-cle en constant transformació?

Sí, durant uns vint minuts parlem exclusivament del lloc on actuem. Cada bolo és diferent. Als pobles petits parlem dels veïns pel seu nom, i això ens fa sentir vius, permetem que la gent hi digui la seva des de la platea i això és molt divertit.

Fa quinze anys que Xuriguera i

Faixedas treballen junts.Sí, el pròxim 15 de maig farà

quinze anys que vam debutar en un escenari amb Teatre total, de Teatre de Guerrilla, i continuem junts, tant en el teatre com en d’altres projectes. Ens comple-mentem, ens agrada treballar junts. Fa quinze anys que ens suportem i espero que ho fem al-menys quinze més!

Imagino que són molt amics.Passo més hores amb en Car-

les que amb la meva dona! [riu]. Ens coneixem moltíssim. Per transmetre des de l’escenari ho has de fer amb una persona amb qui estiguis a gust, i això només es pot fer molt temps si ets amic.

¿Actuaran en altres registres? No ens hi veiem i penso que

no s’entendria. El primer especta-cle que vam fer Xuriguera i Fai-xedas va ser No som res, en què vam intentar fer personatges no tan clowns, més teatrals, i a les primeres actuacions vam veure que la gent no ens comprava la idea i ho vam haver d’anar per-filant. Som víctimes del nostre

propi personatge! Però, bé, si tu vas a veure el Tricicle ja saps què vols, o la Fura dels Baus, o el Toni Albà... De moment, ens toca fer això, i el que ens agrada és fer riure la gent i aprofitar l’escenari per dir quatre coses que pensem.

També fan ràdio (La tribu).Sí, i molt contents! A més, ens

va molt bé l’estabilitat, tant eco-nòmica com emocional, perquè en el teatre tot està molt aturat.

¿Tan malament està?L’IVA ho ha acabat de rema-

tar, però ja venia molt tocat. Per a les companyies com nosaltres, que fem bolos pel país, els pres-supostos dels ajuntaments han baixat un 60-70%. Costa molt que et triïn i que et paguin. El teatre no està fora de la societat i tots estem lluitant per tirar endavant.

Però avui, a fer riure.Per això és tan agraït. Sempre

ho ha estat, fer riure, però ara ho notem més. Quan acaba la funció la gent t’espera i t’explica la seva petita misèria, i t’agraeix haver rigut una estona.

“Som víctimes del nostre personatge però ens agrada fer riure la gent”

entreVIsta a rafel faIxedas, actor

e. j. m.anDorra la vella

Dosics

L’actor gironí Rafel Faixedas, parella artística de Carles Xuriguera –dos ex-Teatre de Guerrilla–, presenta aquesta nit, al Palau de Gel d’Andorra (a les deu), l’espectacle d’humor ‘Live’, dins del cicle Teatre per riure de Canillo. El

tàndem Xuriguera i Faixedas promet fer passar una bona estona per oblidar les cabòries que ens turmenten dia a dia. Dos còmics que defensen l’efecte terapèutic del bon humor i de riure’s de tot i, sobretot, d’un mateix.

Page 15: Diari del 12 d'abril de 2013

cultura 15DivenDres, 12 D’abril Del 2013

L’escriptor, traductor i crític literari Lluís-Anton Baulenas (Barcelona, 1958) va presentar ahir a la llibreria La Puça Quan arribi el pirata i se m’emporti (RBA-La Magrana, 2013), la seva setzena novel·la, que pu-blica quatre anys després d’El nas de Mussolini (Proa, 2009; premi Sant Jordi 2008). L’escrip-tor andorrà Albert Salvadó es va encarregar de la presentació de l’acte literari.

En aquesta obra l’autor situa el lector just al final d’una de les seves novel·les, La felicitat (Edi-cions 62, 2001; premi Prudenci Bertrana 2000), i recupera un

dels dos personatges principals, en Miquel-Deogràcies Gambús, el fill de la Nonnita Serrallac. De la mà de Miquel-Deogràcies els lectors recorren bona part del segle XX a Catalunya. Quan el personatge es troba amb l’al-tre gran protagonista del llibre, en Jesús Carducci, ja té 96 anys.

En Carducci és un homose-xual en la cinquantena que viu al barri del Raval, a la casa del seu germà Raimon, mort en ac-cident de cotxe. El personatge s’acaba de separar i s’embolica amb un letó que ensenya llen-gües mortes en un centre cívic.

En Quan arribi el pirata i se m’emporti Baulenas fa una cruel crítica a la ciutat de Barcelona

i sobretot al Raval. L’autor pre-senta el barri cruament, tal com és, amb prostitució, proxene-tes, traficants, veïns de tota la vida que han de marxar o no hi encaixen...

L’escriptor forma part de la llarga nòmina d’escriptors que han guanyat el premi Carle-many de novel·la, convocat pel Govern i les editorials Fundació Enciclopèdia Catalana, Colum-na Edicions i Edicions Proa. Baulenas va guanyar la cinque-na edició, la del 1998, amb El fil de plata (Columna). Entre la llarga llista de premis que ha obtingut hi ha el Ramon Llull de les Lletres Catalanes 2005, per Per un sac d’ossos (Planeta),

però aquell any encara no el do-tava el Govern.

La seva novel·la Amor idiota (Edicions 62, 2003) la va adap-tar al cinema el director Ventu-ra Pons l’any 2004, protagonit-zada pels actors Santi Millán i

Cayetana Guillén-Cuervo i en què també sortien els actors andorrans Marc Cartes, Hèctor Mas i Pere Tomàs.

La nova novel·la de Baulenas té tots els números per ser un dels èxits del Sant Jordi 2013.

Baulenas difon el llibre ‘Quan arribi el pirata i se m’emporti’

literatura

redaccióanDorra la vella

tati masià

lluís-anton Baulenas a la llibreria la Puça, ahir.

El vi també serveix per escul-pir. L’artista argentina Carolina Noelia Porcel (Pergamino, 1982) treballa des de fa uns anys en la creació d’escultures amb vi, lí-quid que solidifica i converteix en un material mal·leable per fer ballarines en moviment. Una petita selecció de les creacions es mostra al restaurant La Bohè-me de Pyrénées, gràcies a la col-laboració amb la galeria Jardin Cosmique.

Porcel es va inspirar en el moviment del vi a la copa quan se sacseja suaument per oxige-nar-lo i perquè en surtin les aro-mes abans de fer-ne el primer glop. “El vi dansa i fa voltes”, diu l’artista. Per això crea balla-rines amb la beguda preferida de Bacus, perquè la faldilla que voleia és com el vi que es reme-na dins de la copa de vidre.

L’artista, instal·lada a Andor-ra des de fa més de vuit anys, sempre busca i investiga amb diferents materials (per exem-ple, fa uns anys va fer una obra amb pèl). Per convertir el vi en material de treball n’ha estudiat durant anys el procés i les quali-tats. Primer redueix el vi, el des-hidrata amb planxes amb foc i el solidifica. Mitjançant aquesta

tècnica utilitza el material resul-tant per modelar-lo i fer les ba-llarines úniques, que per dins se subjecten amb un filferro i estan sobre una base de fusta de rou-re, com les barriques on es con-serva el vi.

De la qualitat del vi i de la seva edat també en depèn el re-sultat de l’obra. Com més bo és el vi, millor és per crear. En les escultures que mostra a La Bo-hème, una s’ha fet amb un únic vi i dues amb dos vins, detall que s’aprecia en els colors. De

moment, Porcel només fa servir vi negre. Per fer aquestes tres obres, l’artista ha usat el vi Olve-na 2009, de Somontano.

Les tres escultures que es mostren al restaurant fins al 6 de juny formen part de la sèrie Dansant el vi, i es titulen Beoda de vida, Beoda de llibertat i Beoda d’alegria. La galeria Jardin Cos-mique prepara una exposició de les ballarines vinícoles de Porcel per a finals de primavera.

D’altra banda, la sala també ultima la segona edició dels Lli-

bres d’art, en què convida artis-tes de diverses disciplines a ex-posar una obra i crear un llibre d’art sobre l’evolució i el procés artístic. Jordi Pérez, un dels res-ponsables de la sala, ha avançat els set creadors que hi partici-pen enguany: Rosa Mujal, pin-tura; Phillipe García, fotografia; Manel Pujol, escultura digital; Ahmed Keshta i Mercè Ciaurriz, escultura, i Sylvia Steinbrecht-Aleix, videoart. Pérez ha comen-tat que aquest any les obres són “més tecnològiques”.

Carolina Porcel, l’artista que esculpeix amb vi solidificat ballarines que dansen

exPosició

tati masià

carolina Noelia Porcel, amb el vi amb el qual ha fet les escultures de ballarines que hi ha darrere seu, ahir a la Bohème.

La galeria Jardin Cosmique mostra a La Bohème tres peces de la creadora argentina

e. j. m.anDorra la vella

música

El Palau de la Música avança tres concerts de l’ONCA del 2014

redaccióbarcelona

El Palau de la Música Cata-lana ha avançat els concerts que l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra oferirà l’any que ve en la 10a edició del cicle ONCA al Palau, a la sala Petit Palau.

El primer concert, el 13 de febrer del 2014, serà L’Escola de Mannheim i l’inici del sim-fonisme a Catalunya. L’ONCA interpretarà composicions de Johann Stamitz (1717-1757) i del màxim representat del simfonisme autòcton català, Carles Baguer (1768-1808).

A Compositors catalans (1914-2014), el segon recital, el 20 de març, l’ONCA inter-pretarà peces de Lluís Bene-jam (1914-1968) i Salvador Brotons (1959), i estrenarà un fragment d’una obra de Ramon Humet (1968) del Pa-lau de la Música. El recital es clourà amb cançons populars arranjades per Albert Guino-vart (1962), interpretades per l’ONCA i la formació vocal.

L’últim concert del cicle, el 10 d’abril, serà Jazz & Cordes, ideat pel director Josep Maria Sauret, amb la col·laboració de Laura Simó & Dick Them Trio, en què s’exploren les possibilitats dels instruments de corda en l’estil jazzístic.

Page 16: Diari del 12 d'abril de 2013

16 DivenDres, 12 D’abril Del 2013

Quina nit que ens espera. L’afició del BC River Andorra estarà pen-dent de dos partits. Els mòbils trauran fum per saber què passa al Palau Blaugrana, on l’FC Bar-celona rep el Ford Burgos. Per la seva part, el River rep, al polies-portiu d’Andorra, el Força Llei-da. A la capital del Principat i a la de Catalunya, l’emoció comença-rà a viure’s a partir de les nou del vespre.

És la primera oportunitat que té el River per assolir l’ascens a l’ACB. La carambola és ben fàcil. Si guanya i els castellans perden, serà un fet. Però primer de tot s’han de fer els deures. “Jugarem un partit molt dur, davant un dels rivals potents de la categoria”, ressalta el tècnic dels andorrans, Joan Peñarroya, que afirma que “és una passada que en la pe-núltima jornada puguem assolir l’ascens”. Diu molt del que ha fet aquest equip fins ara.

La plantilla viu amb certa tranquil·litat els esdeveniments, ja que no només depenen de si

mateixos per a la confirmació més immediata, sinó de tercers. El frec a frec i la defensa del li-deratge s’han mantingut durant bona part de la temporada, així que “fa dies que convivim amb aquestes sensacions”. No vol posar pressió als seus jugadors i espera que “gaudeixin d’aquests moments”.

Primer de tot el que s’ha de fer és assegurar la victòria contra el Lleida, que, pel que ha viscut tot el curs i, sobretot, les últimes setmanes, a més que es juga l’en-trada als play-off d’ascens, és pe-rillós. Peñarroya espera “el millor Lleida de l’any, perquè el seu joc així ho indica les últimes jorna-des”. I, a més, un cop solucionats

els problemes contractuals, tenen l’oportunitat de saltar a la pis-ta sense aquest neguit. El tècnic destaca la qualitat dels jugadors rivals i espera poder-los superar. En aquest sentit s’ha treballat du-rant la setmana, perquè és l’únic lloc on es té incidència directa: “El que passi al Palau no depèn de nosaltres. No podem estar

pensant en una altra cosa que en el Lleida.”

Dani Pérez i Marc Blanch, amb molèsties, no es van poder entre-nar fins ahir, però s’espera que puguin tenir minuts. Blanch con-fia tancar la feina avui o la setma-na que ve a Burgos i que aquest “tant de bo sigui l’últim partit a casa”. Davant els catalans “és un partit més per fer la nostra feina”, per tant “s’ha de guanyar i el que vingui ja veurem”. Com el seu entrenador, espera “el Lleida més combatiu de la temporada”, i no vol pensar en res més que en qui tingui al davant a la pista. Del que passi fora, un cop ha sonat el xiu-let inicial, “te n’oblides, perquè estàs posat en el partit”. El que vagi passant a Barcelona “no ens ha d’afectar per a res”. La resolu-ció de tot plegat, aquesta nit.

Centrats en el Lleida però amb un ull al Palau esperant el favor del Barça B

bàsquet

joan josep blascoanDorra la vella

Si el River guanya i els blaugranes fan el mateix amb el Burgos, serà nou equip d’ACB toni alonso / bca

Marc blanch i la resta de l’equip estan convençuts de guanyar l’últim partit a casa.

Els quarts de final es disputen diumenge. A Tarascó es troben VPC i Lavelanet, vells coneguts que aquesta temporada ja s’han trobat en dues ocasions, en què s’han repartit les victòries.

Fa dos anys els andorrans es van proclamar campions de Migdia-Pirineus d’Honor. La major part del grup és el ma-teix, així que es busca utilitzar l’experiència en aquest tipus

d’enfrontaments per anar su-perant rondes. “No tenen res a veure amb els de Lliga, perquè és a partit únic. Durant la setma-na es treballa diferent i mentre jugues hi ha més tensió”, indica el tècnic del VPC, Dídac Martí-nez, que té els dubtes de Jona-than García i Josep Magallón, amb molèsties. També confia en el moment pel qual passa el seu equip: “Pel que fa a joc estem en el millor moment de la tempo-rada i els jugadors de banqueta

estan demostrant que són igual d’importants que els titulars. El nivell es manté durant els 80 minuts. Hem de continuar en la mateixa línia que estem portant darrerament.”

En els enfrontaments d’aquesta campanya, el Lavela-net va vèncer com a local (19-6) i el VPC, al camp del Consell (22-0). Però aquestes referènci-es no són del tot vàlides actu-alment, perquè “allí a nosaltres ens faltava molta gent i ells van

venir aquí sense el capità i dos jugadors importants”. El rival de diumenge és entrenat per Olivier Carbonneau, extres-quarts de l’Stade Toulousain i de la selecció francesa. Dirigeix “un equip molt bo, ben posicionat al camp, sobretot en defensa, i fan un rugbi dinàmic”. És d’aquells conjunts als quals els agrada jugar, així que “segur que serà un dels partits més macos de la temporada”.

Com qualsevol matx a cara o creu, “tots els detalls seran im-portants”, perquè poden decidir un partit igualat. Dos aspectes seran importants. Un, l’estratè-gia. L’altre, “no donar-los l’opor-tunitat que puguin fer punts xu-tant a pals”.

El VPC vol fer servir la seva experiència per passar a semis

rugbi

j. j. b.anDorra la vella

iñaki rubio

taurinyà, davant el Lavelanet.

Peñarroya “És una passada que en la penúltima jornada

puguem assolir l’ascens”

Page 17: Diari del 12 d'abril de 2013

esports 17DivenDres, 12 D’abril Del 2013

L’FC Andorra suma tretze dels últims quinze punts. Uns núme-ros que si tenen continuïtat per-metran accedir a la permanència sense patiments d’última hora. Necessita mantenir-los i demà tindrà una nova oportunitat per continuar amb la dinàmica, amb la visita al camp d’Aixovall (16.00 hores) del CF Amposta.

“Som en un moment deci-siu de la temporada”, no dubta a afirmar l’entrenador tricolor, Justo Ruiz, veient que en les pròximes tres setmanes s’han d’afrontar sis partits, alguns amb rivals directes, així que l’objectiu està a “consolidar la categoria en aquestes tres setmanes”. Ningú no pot abaixar la guàrdia en el darrer quart de la temporada. “Cada setmana canvia l’últim classificat” i, veient les diferènci-es, “no hi ha cap equip despen-

jat”, de manera que de relaxa-ment res de res: “Encara tinc les alarmes enceses.”

Davant l’Amposta i en les pròximes jornades l’important és anar sumant, perquè “si no puntuem aquesta setmana i la que ve, tornarem a estar en una zona complicada”. La intenció és “continuar allargant al màxim la propera derrota”. En el dar-rer matx, amb l’empat al camp del Reddis, “després del partit hi havia sensació de malestar”, però es va comprovar a la fi de la jornada que “era un bon punt”, ja que es van ampliar distàncies amb la zona de descens i davant

l’Amposta aquell punt “el po-dem fer molt bo si guanyem”.

El conjunt de les Terres de l’Ebre “és un rival complicat”, que ocupa la sisena posició però que ha encadenat tres derrotes consecutives davant els tres pri-mers classificats. Ruiz recorda que en la primera volta, quan se’ls van trobar, “estàvem en una dinàmica no gaire positiva i ens

van fer tres gols per errors nos-tres”. Confia a no repetir errades ara que la situació és diferent i que la línia és ascendent, “en-trenant i jugant amb moltíssima intensitat”. Són baixa per sanció Lima i Cristian, que compleixen cicle de targetes grogues. Per le-sió ho són els ja coneguts Mejías i Roca, i s’hi suma Moisés, amb un cop al genoll.

lliga nacional

RedaccióanDorra la vella

Lluita per la segona plaça

Amb el campió decidit des de la jornada passada, la se-gona posició encara està per definir. Els tres equips que disputen els play-off al títol la poden aconseguir, però els que ho tenen millor són Pida-sa FC Santa Coloma i UE Sant Julià, que s’enfronten a les quatre de la tarda a Aixovall. A la mateixa hora, a Alàs, ho faran UE Santa Coloma i FC Lusitans. Pel descens, els par-tits són al migdia. A Aixovall jugaran Burger King Inter Club Escaldes i UE Engor-dany, mentre que a Alàs, CE Principat i FC Encamp.

Demà l’entrenador de l’FC An-dorra, Carlos Sánchez, viurà el seu últim partit des de la gra-deria. Finalitza la sanció. Ho farà en el desplaçament per enfrontar-se a ElPozo Ciudad de Murcia, que jugarà en un pa-velló diferent de l’habitual. Els tricolors es posen l’objectiu de guanyar per mantenir com a mí-nim les diferències amb els seus perseguidors de cara a entrar als play-off.

L’equip surt amb l’avantatge que depèn de si mateix per estar entre els que aspiren a l’ascens a Primera Divisió. A més, les últi-mes jornades ha estat capaç de guanyar rivals directes. “Hem fet un pas important”, indica Sánchez, que en les últimes set-manes ha vist com han guanyat el Melilla, el Playas de Castellón i el Carnicer Torrejón, i han em-patat amb el Levante-Domini-cos. “Estic satisfet amb el nivell alt que estem demostrant”, amb els jugadors des de l’inici de temporada mostrant un “nivell molt alt de compromís”.

Aconseguir els tres punts a la pista murciana és l’objectiu. És la mentalitat, tot i saber que l’empresa és complicada. Da-vant tindran un conjunt que és quart, que “està molt ben treballat i ple de talent. No re-galen mai res”. Amb el Playas tres punts al darrera i havent-se d’enfrontar aquesta jornada al lí-der, el Castell de Peñíscola Beni-

carló, vèncer a dues jornades per al final de la Lliga regular els do-naria “moltíssimes opcions” per colar-se als play-off, però són conscients que “si perds un par-tit perds moltes opcions”.

Cap dels enfrontaments que té per endavant el considera as-sequible. Ni la pròxima setmana al poliesportiu d’Andorra, da-vant l’Uruguay Tenerife, ja des-

cendit, ni en la darrera jornada a la pista de l’FC Barcelona B Alusport. L’equip encara el que té per endavant amb optimisme i en un dels pics de forma més importants de la temporada. “Físicament estem bé”, assenya-la, fins i tot els “jugadors que te-nen molts minuts a sobre”.

Sense mirar ni tenir en comp-te el calendari de la resta, se cen-tra en els seus i el que estan fent, amb una dinàmica que ha per-mès “aconseguir punts amb ri-vals complicats”. La concentra-ció ha de ser màxima perquè “fa un mes i mig que juguem una final en cada partit”, i aquests enfrontaments s’han pogut tirar endavant perquè l’equip ha anat creixent al llarg de la tempora-da: “Aquella falta d’experiència l’hem solucionat en els últims partits.”

Els play-off passen per continuar amb la dinàmica i sumar punts a Múrcia

futbol sala

j. j. b.

ique no deixa que Juanlu, del carnicer, li prengui la pilota.

A tres jornades per al final, l’FC Andorra depèn de si mateix per optar a l’ascens

j. j. b.anDorra la vella

Sánchez: “Fa un mes i mig que

juguem una final en cada partit”

L’FC Andorra vol mantenir la ratxa contra l’Amposta

j. j. b.

subiza es tira a terra per enviar la pilota fora davant el Vista alegre.

j. j. b.anDorra la vella

futbol

Ruiz: “Si no puntuem aquesta setmana i la que ve, tornarem a estar en una zona complicada”

hoquei

RedaccióanDorra la vella

El Cevalls visita el Sant Ramon

L’Andorra HC Cevalls pro-varà de sumar una victòria a domicili per intentar guanyar alguna posició fins a final de temporada. Aquest vespre juga a Vilafranca del Penedès a la pista del CP Sant Ramon. “És un partit en què tenim força opcions de guanyar, així que no podem fallar”, assenyala el tècnic, Juan Se-bastián, que remarca que “a veure si comencem una bona ratxa per sumar el màxim de punts fins a final de tempora-da”. Llorenç Miquel i Guille Cuadrado seran baixa.

triatló

RedaccióanDorra la vella

Nou ‘ironman’ per a Cerro

Jordi Cerro, del Club Triatló AnyósPark, participarà diu-menge en l’Ironman de Sud-àfrica. La prova, amb el punt de sortida i arribada a Hobie Beach, a Port Elisabeth, co-mença amb 3,8 quilòmetres de natació. Continuarà amb 180,2 km de bicicleta i con-clourà amb 42,2 km de cursa a peu. Cerro, que disputarà el seu quart ironman, va arribar ahir a Sud-àfrica per aclima-tar-se, en un esdeveniment que és classificatori per al Campionat del Món de llarga distància a Hawaii.

Page 18: Diari del 12 d'abril de 2013

CLASSIFICATS18 DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

Vols vendre el teucotxe o la teva moto?Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

Es ven hondaPantheon 150.Color negre.

17000 KmPreu 1200 €

Tel.: 32 53 85

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

Vehicles

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

PIAGIO LIBERTY

49CC.80 KM

3ANYS EN PERFECTE

ESTAT1.200 €

MÒBIL349 269

DISPOSEM DE MOBILIARI DE BOTIGA I MANIQUINS DE MOLT BONA QUALITAT A

PREU D'OCASIÓ (estat impecable)

Interessats: 33 25 26

Immobles

OPORTUNITATMERCEDES BENZ A170 cdi

Dièsel, cuir, sostre obert. MAT. F7...

Preu: 4.500 €Tel. 33 80 99

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA

- Pisos de 2 dormitoris a partir de 450 €

- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 595 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 5402 habitacions: 420 €.

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana,llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

OPORTUNITATES VEN

APARTAMENT DE 40 M2

AL PAS DE LA CASAA 30 M DE PISTES

TEL. 38 48 17 (Vanessa)

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

LLOGUERSLocals de

20m2Al centre d'Escaldes

(1a planta de l'Edifici Coprinceps)

Disponibles a partir de 150 €

CONTACTI AMB LA PROPIETAT

Tel. 361 185

Vols vendre o llogar el teu pis?Anuncia’t en aquest espai Més informació al 80 88 88

ES TRASPASSA PERRUQUERIAAl centre d’Andorra, mobiliari Pietranera,

any 2009.Preu: 9.800 €Tel. 340 425

Page 19: Diari del 12 d'abril de 2013

CLASSIFICATS 19DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

L L O G U E R S

NOVA ADREÇA:Av. Riberaygua 39 4ª

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 480 €2 habitacions, nou, molt cèntric, qua-litat (Ref. 3046). 790 €

ENCAMP1 hab. doble, prop del Funicamp (Ref. 1918). 400 €2 hab. dobles, impecable, terrassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 hab., qualitat, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 500 €2 hab. dobles, impecable, sol, vistes, pàrquing (Ref. 1851). 650 €

LA MASSANA1 hab. (ARINSAL) doble, reformat, cui-na equipada (Ref. 2132). 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terras-sa de 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 habitació (Pleta d’Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €2 habitacions, ampli menjador, nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 3362). 450 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, ter-rassa, sol, pàrquing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

LA MASSANA - Avinguda Sant AntoniOPORTUNITAT- Rebaixat a 158.214 euros

Àtic 124 m2, 2 habitacions dobles, terrassa 10

m2, 1 bany, ampli menjador, cuina independent,

pàrquing i 2 trasters.

(Ref. 3377) 158.214 €

ESCALDES-ENGORDANY2 hab., 1 bany, cuina tancada, possibilitat de pàrq. (Ref. 3308). 620 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref. 2151). 650 €ÀTIC, 3 hab. dobles. Nou, cèntric, cuina tan-cada, terrassa, qualitat (Ref. 3302). 850 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, cuina equipada, exterior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina indepen-dent, calefacció inclosa (Ref. 2991). 520 €3 hab., (molt cèntric),

cuina independent, bon estat (Ref. 3301). 700 € 4 habitacions, ampli menjador, cuina offi -ce, pàrquing i traster (Ref. 2505). 825 €

LA MASSANA1 habitació, ampli men-jador, exterior, pàrquing i traster (Ref. 2490). 425 €2 habitacions, ampli menjador, nou, pàrquing i traster. 600 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOL-DEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 hab. 1 bany, cuina.

(Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàrquing (Ref. 2056). 450 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàr-quing i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €2 hab., nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €SANT JULIÀ DE LÒRIA

1 habitació, ampli men-jador, 1 bany , cuina tancada, pàrquing (Ref. 3033). 450 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €

3 habitacions, ampli menjador, 2 banys , cui-na tancada (Ref. 3121). 650 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3240). 700 €2 hab., ampli menjador, 1 bany, pàrquing i traster (Ref. 3203). 550 €

ORDINO2 hab., llar de foc, ter-rassa, pàrquing i traster (Ref. 2169). 600 €3 hab., nou, llar de foc, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i traster (Ref. 3318). 750 €

PODEM LLOGAR RÀPIDAMENTEL SEU PIS

TENIM CARTERA DE CLIENTS INTERESSATS

Lloguer

Venda

ANDORRA LA VELLAREF. 00805MOLT CÈNTRIC! Pis de 95 m², 3 habitacions dobles amb armaris encastats, tot reformat, impecable! bany i bany auxiliar, balcó i safareig, solejat, ascensor. Sense despeses afegides, box per a 1 cotxe amb traster al mateix edifici opcional PER 100 €.Preu: 650 €/mes

CORTALS D’ANYÓSREF. 00850Parcel·les de terreny de 473 a 3.000 m².Zona urbanitzada, magnífiques vistes.Coeficient d’edificabilitat: 0,8 m² sostre; alça-da reguladora: 8 m.; ocupació màxima: 33%.

Preu: a partir de 283.800 €

ORDINOREF. 00867Sol i vistes, pis al centre d’Ordino de 120 m², 3 habitacions amb armaris encas-tats, 2 banys complets, cuina equipada, ampli menjador amb llar de foc i ampli bal-có, pàrquing i traster.

Preu: 550.000 €

ANYÓSREF. 00113OBRA NOVA. Casa adossada de 330 m². Vistes panoràmiques, jardí de 100 m², aca-bats d’alta gamma, 4 habitacions, calefac-ció i aigua calenta per geotèrmia. Domòti-ca, ascensor, garatge per a 5 cotxes.

Preu: 845.000 €

CERTERSREF. 00787OBRA NOVA. Xalet unifamiliar a 5 minuts del centre de Sant Julià. Vistes panoràmi-ques, orientació sud, acabats d’alta gamma, 270 m² d’habitatge + terrasses i garatge.

Preu: a consultar

ELS VILARS - ESCALDESREF. 00340Àtic dúplex de 180 m², SOL I VISTES. Gran saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa, 1 suite, 2 habitacions dobles, 1 despatx, 4 places d’aparcament.

Preu: 790.000 €

LA MARGINEDA - REF. 00660Xalet unifamiliar de 645 m². Vistes panorà-miques, orientació sud. Ampli saló menja-dor amb llar de foc, cuina office amb llar de foc. 6 habitacions dobles, 2 suites, spa, jardí amb barbacoa, garatge per a 5 cot-xes, pràctic de golf, sala de billar.

Preu: a consultar

ESCALDES-ENGORDANYREF. 00885A 5 minuts del centre. Dúplex àtic seminou a zona residencial de 110 m², cuina gran, 2 habitacions dobles, 2 banys, gran menj. amb ter-rassa i vistes panoràmiques, pàrquing i traster, safareig equipat amb renta-dora i assecadora. Preu: 700 €/mes

ANYÓS - REF. 00612DISPONIBLE A PARTIR D’ABRIL. CONJUNT RESIDENCIAL ORIOSOS 3. Casa de 340 m², 3 habitacions (1 suite, 2 dobles), cap de casa amb terrassa i bany, 3 banys, cuina, safareig, menjador, terres de parquet, jardí de 110 m², garatge per a 5 cotxes, armaris encastats, ascensor, calefacció amb geotèrmia, llar de foc, assolellat. Magnífiques vistes a la vall. Acabats de 1a qualitat. Preu: 2.000 €/mes

PISOS D’ALT ESTÀNDING D’OBRA

NOVA EN PLE CENTRE D’ESCALDES

PISOS AMB 2 PLACES DE PÀRQUING AMPLES

I TRASTER INCLÒS,CALEFACCIÓ ELÈCTRICA.

Pisos a partir de 130 m², 4 habitacions (1 suite),

3 banys, acabats de luxe, a partir de 1.500 €/mes.

Page 20: Diari del 12 d'abril de 2013

CLASSIFICATS20 DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

SISPONY - REF. 1343

Apartament ampli en residenci-al típic de muntanya a Sispony, Zona molt tranquil·la i amb vistes excel·lents. 2 dormitoris en suite, gran saló menjador.

Pàrquing i traster.175.000 €

ENCAMPREF. 0787

Àtic situat a zona tranquil·la d’Encamp. 130 m², 3 dormitoris, 3 banys, sala d’estar amb llar de foc que separa del menjador, cui-na tancada, box per a 3 cotxes. Molt bones vistes i sol tot el dia.

OFERTA!!! 280.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 0561

Apartament en perfecte estat. 100 m², 3 dor-mitoris amb climatització individual. Acabats d’alta qualitat. Gran terrassa amb jardineres i jacuzzi. Cuina totalment moblada i equipada. Directe per entrar a viure-hi. Pàrquing.

OFERTA!!! 265.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 0796

Apartament de 100 m² d’alt estànding refor-mat com un loft. Terrassa gran amb zona de jacuzzi. Pàrquing i traster. Molt assolellat.

295.000 €

INCLES - REF. 1110

Molt acollidor. Ampli saló men-jador amb llar de foc, 2 terras-ses. Totalment moblat i equipat. 2 dormitoris dobles i bany amb banyera. Aparcament i traster..

180.000 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi de 35 m² enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Cons-truït el 2009, terrassa amb vis-tes i sol tot el dia. Pàrquing i traster. Ideal com a inversió o

per vacances.95.000 €

ESCALDES - REF. 1164

Apartament amb vistes impres-sionants de la vall, zona resi-dencial molt tranquil·la a no-més 5 minuts del centre. Gran terrassa, 2 dormitoris, 1 bany.

Aparcament i traster gran.170.000 €

ENCAMP - REF. 1529

Apartament d’1 dormitori a 50 metres del Funicamp, ideal per a inversió o vacances. En perfecte estat. Equipat i moblat.

Pàrquing. 110.000 €

ARINSAL - REF. 1528

Apartament completament renovat. 3 dormitoris, 2 banys. Terrassa amb vistes immillora-bles i sol tot el dia, encarat al sur. Menjador amb llar de foc. Pàr-quing i traster. Moblat i equipat.

224.500 €

LA MASSANA - REF. 1527

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

per a vacances.99.000 €

ANYÓS - REF. R1078

Estat impecable, construït el 2006. 3 dormitoris dobles, 1 en suite + 1 bany amb banye-ra. Terrassa. 2 places d’aparca-ment i 2 trasters. Completa-

ment moblat i equipat. 460.000 €

SISPONY - REF. 1521

Apartament per reformar, 95 m². Ampli saló menjador, 2 dormitoris dobles, cuina in-dependent, 1 bany complet i WC. Terrassa amb bones vistes.

Pàrquing i traster. 169.000 €

ANYÓS - REF. 1457

Apartament de 2 dormitoris dobles i en suite al centre del poble. Terrassa amb excel·lents vistes. Completament moblat i

equipat. Pàrquing i traster. 700 €/mes

ENCAMP - REF. 1529

Apartament d’1 dormitori al costat del Funicamp. Moblat. Pàrquing. Bones vistes i sol. Im-

pecable.

400 €/mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament d’estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormito-ris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar

de foc. Terrassa gran.450 €/mes

LA MASSANA - 1514

Apartament d’1 dormitori gran, construcció recent. Bones vis-tes. Pàrquing i traster. Cuina

equipada.500 €/mes

ENCAMP - REF. LL220

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, per estrenar, a les Bons. Terrassa amb bones vistes i sol. A prop del Funicamp. Pàrquing.

550 €/mes

ANYÓS - REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre

de bellesa Carita. Bones vistes, terrassa i llar de foc al

menjador. Pàrquing i traster. 575 €/mes

LLOGUERS

Page 21: Diari del 12 d'abril de 2013

CLASSIFICATS 21DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 - www.guardatot.com

Servei privat de lloguer de traster a Andorra a partir d’1m2 fins a 15m2 per a empreses i particulars.Trasllada i emmagatzema totes les teves pertinènces de manera còmoda, fàcil, segura i accessible tot l’any les 24 hores del dia.Guardatot, molt més que un traster convencional!

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.PREU: 495.000 €

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLA I SANTA COLOMA

REF. 2120101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, AL C/ BONAVISTA. PREU: 350 EUROS

REF. 2810102: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀR-QUING I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROS

REF. 3680101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, ZONA PLAÇA DE LES ARCADES. PREU: 500 EUROS

REF. 2880201: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL C/ GIL TORRES. PREU: 400 EUROS

REF. 4420101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, CUINA INDEPENDENT, BALCÓ, SENSE PÀRQUING, ZONA ESCALE. PREU: 470 EUROS

REF. 2640101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MOBLES, GRAN MENJADOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA DE L’ANTIC HOSPITAL. PREU: 600 EUROS

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 2650101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, EX-TERIOR, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 350 EUROS

REF. 4170101: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, TOT EX-TERIOR, A L’AV. PONT DE LA TOSCA. PREU: 400 EUROS

REF. 4070102: PIS, 2 HABITACIONS AMB MOBLES, CUI-NA INDEPENDENT, MENJADOR, A LA ZONA DEL DON DENIS. PREU: 450 EUROS

REF. 2320101: ÀTIC, 2 H., SENSE MOBLES, ALTELL GRAN,

TOT EXTERIOR, AMB VISTES I PQ. PREU: 750 EUROS

REF. 3070101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, TOT EXTERIOR, AMB VISTES, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 625 EUROS

ENCAMP

REF. 3250101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 275 EUROS

REF. 4220101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, AL COSTAT DEL FUNICAMP. PREU: 400 EUROS

REF. 4060101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES O SEN-SE, AMB BALCÓ I PÀRQUING. ZONA MIRADOR D’EN-CAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 3310101: PIS, 1 HAB., SENSE MOBLES, AMB PÀR-QUING, AL C/ MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 2320301: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PQ., ZONA DE L’HOTEL CORAY. PREU: 350 EUROS

REF. 2910101: PIS, 2 HABITACIONS DOBLES SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, A LA ZONA DEL PEDRAL. PREU: 400 EUROS

LA MASSANA

REF. 9990109: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, CUINA-MENJADOR, TOT EXTERIOR AMB PÀRQUING. ZONA DE SISPONY. PREU: 600 EUROS

ARINSAL

REF. 2500101: PIS, 1 H., MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈ-DIT ANDORRÀ, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 350 EUROS

REF. 2090101: PIS, 1 HAB., AMB MOBLES, AMB PÀRQUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROS

REF. 2030101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROS

REF. 3490401: PIS, 2 HABITACIONS, SOLEJAT, AMB VIS-TES. PREU: 400 EUROS

EL TARTER

REF. 9990110: PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PQ. I TRASTER, ZONA TRANQUIL·LA, A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS

REF. 4400101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL TARTER, PROP CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS

REF. 3970002: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQ. I TRASTER, DAVANT DE PQ. PISTES. PREU: 350 EUROS

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 2670101: PIS, 2 H., AMB TERRASSA, SENSE MO-BLES I PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 400 EUROS

REF. 3980101: PIS, 3 HAB., AMB MOBLES, AMB PQ., A LA CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 500 EUROS

REF. 2220002: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, AMB PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

ANDORRA PISOS DE2 I 3 HABITACIONS SENSE

MOBLES A LA ZONA DE L’OPEL. PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 120.000 € Tel.: 831 277

PIS, 2 HABITACIONS, ENCAMP

175.000 €

FINANÇAMENT AL 100%

Tel. 831 277

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster,terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

VENDAApartament nou, a es-trenar, de 100,00 m2, moblat i equipat, amb alta gamma de luxe, saló menjador amb llar de foc i parquet. Cui-na tancada totalment

equipada. 3 dormitoris (un en suite) i 2 banys. Safareig. Porta de seguretat i videoporter d’al-ta gamma. Té dues espaioses places d’aparca-ment i un generós traster. Zona residencial i molt tranquil·la en un fantàsti c entorn envoltat de natura. Preu: 360.000 €

Anyós, Oriosos. Semi-nou, magnífi c àti c de 4 dormitoris + altell de 20 m2, gran cuina equipada amb elec-trodomèsti cs, de luxe,

187 m2 + altell, 2 places dobles de pàrquing, possibilitats de fer-hi un box, vistes panoràmi-ques. Preu: 600.000 € (negociables)

ANDORRA LA VELLA

Pis de 2 dormitoris, 1 bany, cuina separada, saló menjador gran amb sol, sense pàr-quing. Preu: 515 euros

ESCALDES-ENGORDANY(Entrada carretera d’Engolasters)

PIS, 2 DORMITORIS, cui-na separada i equipada, 1 bany, terrassa i pati peti t, amb pàrquing, possibilitat de mobles. Preu: 540 euros

ORDINO

Àti c molt maco, 115 m2 amb 3 dormitoris,

2 banys, saló menjador amb llar de foc, cuina gran separada equipa-da, pàrquing per a cotxe peti t. Preu: 700 euros

Edifi ci de recent cons-trucció, pis de 3 dormi-toris, 2 banys, armaris encastats, pàrquing i traster, sol i vistes. Preu: 660 euros

ESCÀS

Pis de 2 dormitoris, cui-na separada, pàrquing i terrassa. Preu: 400 €

LLOGUERPOBLE DE PAL Casa adossada, 3 habita-cions i 2 banys. Barri anti c de la població, orientació sud, vistes panoràmiques, cava

excavada a la roca, hivernacle de pedra i fusta al jardí, traster guardaesquís al garatge. MO-DALITATS DE NEGOCIACIÓ POSSIBLES: A. Al comptat, descompte del 10%. B. A terminis, sense interessos. Contracte 200.000 euros i 180 mensualitats. C. A terminis, 3% d’interessos. Contracte 100.000 euros i 180 mensualitats. D. A estudiar permuta amb un apartament ti pus

estudi. Preu: 450.000 €

La Massana, cèntric. Àti c de 80 m2 amb 2 dormitoris, 1 bany, terrassa, cuina oberta, pàrquing i gran traster,

bones vistes, amb sol, bons acabats, molt llu-minós, zona molt tranquil·la. Preu: 230.000 €

Es lloga apartament a Pal,2 habitacions, 1 banys, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb sol tot l’any.

Tel.: 362 906

821644 - 344828

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

ESCALDES-ENGORDANY - ZONA HOSPITAL2 HAB., PÀRQUING, SEMINOU: 165.000 €

LA MASSANA ÀTIC, 120 M2, AMB TERRASSA: 158.000 €

ANDORRA LA VELLADAVANT DEL LYCÉE FRANCÈS, 2 HAB. 130.000 €

ENCAMP ÀTIC SEMINOU, 140 M2, 3 HAB., BOX DOBLE.

TRES BALCONS, SOL I VISTES: 315.000 €CANILLO - OBRA NOVA

3 HAB., 98 M2, PÀRQUING DOBLE: 210.000 €LA MASSANA - CENTRE

2 HABITACIONS, SEMINOU, PÀRQUING I TRASTER: 175.000 €

EL TARTER1 HABITACIÓ, SEMINOU, PÀRQUING: 75.000 €

VENDES - OPORTUNITATANDORRA LA VELLA

• CENTRE, 1 H., SENSE MOBLES: 295 €. AMB MOBLES: 375 € I 400 €• 1 HABITACIÓ, MOBLES, PÀRQUING I TRASTER: 450 €

• PISOS, 2 HABITACIONS, CENTRE, AMB MOBLES I SENSE: 450 €• TRASTERS: 30 € - CARRER ALZINARET

• PUB CÈNTRIC EQUIPAT I EN NORMATIVA, SENSE TRASPÀS: 1.300 €ESCALDES-ENGORDANY

• ZONA HOSPITAL, SEMINOU: 2 HAB., PÀRQUING I TRASTER: 600 €ENCAMP

• 1 HAB., MOBLES, BALCÓ, ASSOLELLAT, PÀRQUING I TRASTER: 475 €• ZONA DE LES ESCOLES, 1 HABITACIÓ, PÀRQUING: 325 €• MIRADOR, 2 HABITACIONS, SEMIMOBLAT: 350 €

• VALIRA NOVA, 3 HABITACIONS, 2 BANYS I PÀRQUING: 500 €• LES BONS, 3-4 HABITACIONS, SENSE MOBLES: 395 €• BAR COMPLETAMENT EQUIPAT, SENSE TRASPÀS.

• LES BONS, MAGATZEM DE 60 M2: 350 €LA MASSANA - CENTRE

•1 HABITACIÓ, MOBLAT: 325 €CANILLO

• SEMINOU, 2 HABITACIONS, MOBLES I 2 APARCAMENTS: 450 €• TARTER, 1 HABITACIÓ, PÀRQUING, TERRASSA, MOBLES: 350 €

LLOGUER

col∙legiadanúm. 76

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES. REF. 3523: Pis de 2 habitacions amb armaris encastats, 2 banys complets, cuina oberta equi-pada, saló menjador, altell amb pos-sibilitat d’una altra habitació. Exterior amb sol i vistes a la vall. MOBLAT. Pàrquing i traster. PREU: 550 €

ENCAMP. REF. 3538: Pis seminou de 100 m2 aprox. 3 habitacions, 2 banys complets, cuina oberta moblada, saló menjador, assolellat i amb vistes. PREU: 500 €

LA CORTINADA. REF. 3533: Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany complet amb banyera d’hidro-massatge, cuina tancada, saló men-jador amb balcó, llar de foc, plaça de

garatge gran i traster gran. Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 450 €

ARINSAL. REF. 3199: Pis de 47 m2, 1 habitació doble, 1 bany, 1 bany auxiliar, saló menjador amb cuina oberta, llar de foc i terrassa. Pàrquing i traster. PREU: 295 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 2932: Pis, 93 m2, 2 hab., 2 banys, cuina amb safareig equipada, saló men-jador amb llar de foc i accés a la terrassa. Sol, vistes i zona residencial molt tranquil·la. Pàrq. PREU: 900 €

SANT JULIÀ. REF. 3527: Pis de 3 habitacions, 1 bany complet, 1 cuina separada, saló menjador. Exterior. DESPESES INCLOSES. PREU: 460 €

LA MASSANA. REF. 3539 Dúplex de 70 m2 aprox. 2 habi-tacions (1 doble i 1 individual), 1 bany complet, saló menjador amb llar de foc, cuina oberta, exterior. Cèntric. Sol i vistes.

PREU: 105.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ESCALDES. REF. 3453Pis de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador amb

terrassa, cuina.PREU: 230.000 €

Busquem pisosde lloguer a totes

les parròquies.

Tenim clientsesperant per

llogar el vostre pis!

Page 22: Diari del 12 d'abril de 2013

CLASSIFICATS22 DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir dea partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

Ref. 02160 - ENCAMP - CORTALS Carretera dels Cortals. 3 habitacions (1 doble, 2 individuals), 1 bany, cuina americana, menjador. Preu: 350 € Ref. 00763 - ENCAMP - LES BONS PIS NOU, A ESTRENAR. Pis, 1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. SENSE MOBLES. Preu: 350 €Ref. 02619 - ENCAMP - LES BONS Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina equipada, bany complet. Pàrquing i traster. TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT. Preu: 400 €Ref. 01057 - ENCAMP PIS ÀTIC, A ESTRENAR. 2 habitacions, 1 bany complet, cuina totalment equipada. CENTRE, CUINA

EQUIPADA. Preu: 500 €Ref. 01797 - ENCAMP - EL PEDRAL Estudi, 1 habitació oberta, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb un petit jardí, exterior i assolellat. Preu: 350 €Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €Ref. 02300 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador amb llar de foc, cuina, 1 bany complet. PETITA TERRASSA. Preu: 425 €Ref. 01853 - ENCAMP - EL PEDRAL Pis, 1 habitació doble amb bany complet, cuina

americana, menjador exterior i pàrquing. Preu: 375 €Ref. 01874 - SANT JULIÀ - centre Pis, 3 habitacions , 2 banys complets, cuina , menjador amb llar de foc i terrassa, MOBLAT. Preu: 550,00 €Ref. 02023 - ENCAMP - Àtic amb altell en lloguer, 1 habitació doble, traster, garatge, mobles. Preu: 350,00 €Ref. 02172 - ANDORRA LA VELLA - Terra Vella VILARS, 1 habitació, 1 bany, cuina, menjador, PQ. OPCIONAL 60 €/MES. Preu: 375 €

DIVERSOS LOCALS PER LLOGAR A TOTES

LES PARRÒQUIES

Ref. 2659ENCAMP - CENTRE

Ref. 02538 - ANDORRA LA VELLA Recta de Santa Coloma. Pis, 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNITAT!!! Preu: 136.000 €

Ref. 02576 - ENCAMP - CENTRE3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany. Ter-rassa. Preu: 105.000 €Ref. 02587 - ENCAMP - LES BONS Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, pàr-quing. Préstec a 30 anys: 555 €/mes. Finança-ment al 100 x 100. Preu: 175.000 €Ref. 00342 - CANILLO - INCLES Estudi amb bany complet, cuina americana i saló menja-dor, situat a peu de pistes, ideal per a inversió. Preu: 85.000 €Ref. 00264 - ENCAMP - ELS CORTALS Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina, bany, pàrquing. PÀRQUING I TRASTER. Preu: 65.000 € Ref. 01625 - ANDORRA LA VELLA 4 Camins. Pis en venda, 2 habitacions, 2

banys complets, cuina o� ce, menjador amb terrassa, box. FINANÇAMENT AL 100 X 100. Preu: 285.000 €Ref. 01353 - ORDINO Pis, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina o� ce, menjador amb llar de foc, balcó, pàrquing, traster, exterior. Finançament al 100 x 100. Preu: 303.000 € Ref. 00096 - ENCAMP - CENTRE ÀTIC dúplex. 3 habitacions exteriors dobles, 2 banys complets, cuina o� ce, menjador exterior, pàrquing doble, exterior i assolellat. Preu: 262.500 €Ref. 01628 - ENCAMP - VILA Àtic dúplex, 2 habitacions suites, 2 banys, cuina, menja-dor amb balcó, pàrquing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. Preu: 230.000 €Ref. 02650 - ESCALDES-ENGORDANY - VILARS Pis en venda, 3 dormitoris, saló menjador, cuina tancada, 2 banys com-plets, balcó. Pàrquing i traster. SOL I VISTES. Preu: 230.000,00 €

1 habitació, 1 bany, cuina,menjador, garatge, armaris.

Preu: 69.000 €

LLOGUERS

LA MASSANA - Ref. 236370 m2 aprox., dúplex al centre de la Massana. Sala d’es-tar-menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet. Sol i vistes. Moblat i equipat.PREU: 106.000 €

LA MASSANA - Ref. 2360. 65 m2 aprox. Pis reformat al centre de la Massana. Sala d’estar-menjador, cuina sepa-rada, 2 dorm., 1 bany complet amb banyera d’hidromas-satge. Terrassa. Parquet. Sol i vistes. PREU: 109.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ANDORRA LA VELLA - Ref. 2357. 102 m2 + 40 m2 de ter-rassa/jardí. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina semioberta, 2 dormitoris dobles, 2 banys complets. Sala polivalent multiús (25,5 m2). Sol i vistes. Parquet. Plaça d’aparcament. PREU: 255.000 €

SISPONY - Ref. 2237. 99 m2 aprox. Rebedor, àmplia sala d’estar-menjador, cuina separada equipada, 2 dormitoris dobles, 2 banys complets en suite + 1 lavabo. Parquet. Sol i vistes espectaculars. 1 plaça d’aparcament i traster. PREU: 165.000 €

LA MASSANA - Ref. 2243. 70 m2 aprox. Pis parcialment reformat al centre de la Massana. Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada, 3 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. Gran traster. PREU: 105.000 €

ANDORRA LA VELLARef. LL-186. 70 m2 aprox. Pis a l’avinguda Meritxell. Sala d’estar-menjador, terrassa tancada, cuina separada, 3 dormitoris, 1 bany. Molt cèntric. PREU: 450 €/mensuals

ANDORRA LA VELLARef. LL-187. 30 m2 aproximadament. Es-tudi a l’avinguda Meritxell. 1 dormitori, cui-

na semioberta, 1 bany. Molt cèntric. PREU: 350 €/mensuals

ENCAMPRef. LL-188. 70 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta, 2 dormitoris, 1 bany complet. 2 terrasses. Sol i vistes. 1 plaça d’aparcament.PREU: 425 €/mensuals

ENCAMPRef. LL-141. Superfície: 62 m2 aproxi-madament. Àtic seminou. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta, 1 dormitori doble, 1 bany amb cabina hidromassatge, 1 despatx. Sol i vistes. Parquet. Plaça d’aparcament + guarda-esquís.PREU: 400 €/mensuals

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]·legiat 366

ANDORRA LA VELLALocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 735 €Àtic dúplex molt cèntric (c/ Callaueta)de 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb llar de foc i terrassa, 2 places de pàrquing. Preu: 1.100 € + desp.Pis seminou (Ciutat de Valls) totalment equipat i moblat de 2 hab., 1 bany

complet, cuina offi ce, safareig i plaça de pàrquing. Preu: 600 €Pis seminou de 3 habitacions, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despe-ses incloses. Preu: 750 €ESCALDES-ENGORDANYPis de 2 hab., 1 despatx, 2 banys, cui-na tancada, terrassa. Sol i vistes, amb pàrquing inclòs. Preu: 650 € Pis de luxe a Can Diumenge, 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.600 € + desp.SANT JULIÀ DE LÒRIACasa adossada seminova (1 any) al Poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar

de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.100 €Pis seminou de 90 m2. Totalment mo-blat i equipat. 3 habitacions, 2 banys amb dutxa i banyera hidromassatge, cuina totalment equipada, 2 terrasses. Preu: 600 €Pis seminou a Auvinyà, 1 dormitori, bany complet, menjador amb cuina americana. Preu: 360 €ENCAMPPis de 2 hab., 1 bany complet, men-jador amb llar de foc, cuina oberta i equipada. Pàrquing inclòs. Preu: 425 €Pis nou, a estrenar, de 50 m2, 1 habi-tació, cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €

OPORTUNITAT!!! Pis a Arinsal de 65 m2, 1 dormitori doble, bany complet, bany de cortesia, cuina americana i menjador amb llar de foc. 2 places de pàrquing (possibilitat de fer-hi box per a 3 cotxes). Preu: 60.000 €!!

Pis de 95 m2 a Andorra la Vella (Marginets), 3 dormitoris dobles, 2 banys complets, cuina tanca-da i menjador amb llar de foc. Pàrquing i traster. Preu: 195.000 €

OPORTUNITAT!! Pis de 100 m2 a Sispony (la Massana), 2 dormi-toris dobles (2 suites), 3 banys, cuina tancada, menjador, pàr-quing i traster. VISTES!!!Preu: 145.000 €

Casa adossada cantonera a Sispony, menjador amb llar de foc i sortida a jardí de 15 m2, cuina tancada, 5 dor-mitoris (3 dobles i 1 suite), 3 banys complets, bany de cortesia, sala d’es-tar, balcons, 2 places de pàrquing, guardaesquís i traster. Sol i vistes espectaculars. Preu: 409.000 €

Pis a Escaldes-Engordany semi-nou (Vilars), de 3 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada i sortida a pati, menjador amb sortida a balcó, pàrquing i traster.

PREU: 230.000 €

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

Es ven parcel·la de 767 m2 a Anyós (el Bosquet), totalment plana i amb tots els serveis. Sol i vistes immillorables!! Preu: 750.000 €

BUSQUEM PISOS DE VENDA I LLOGUER PER ALS NOSTRES CLIENTS

Page 23: Diari del 12 d'abril de 2013

CLASSIFICATS 23DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

Pis nou de 54 m2 + 25 m2 de terrassa, habitació doble gran amb accés a ter-rassa, bany complet, menjador amb

cuina oberta, pàrquing i traster.IDEAL PER A INVERSIÓ O VACANCES!

PREU: 95.000 €

CANILLO REF. 5789

Àti c molt cèntric de 90 m2,3 habitacions, 2 banys complets, cuina offi ce tancada i moblada,

pàrquing. BON ESTAT!

PREU: 249.000 €

Pis cèntric de 125 m2, 3 habitaci-ons dobles, 1 habitació individu-al, 1 bany complet, 1 bany aux.,

cuina equipada, safareig, terrassa de 50 m2. Pàrquing i traster.

PREU: 270.000 €

Pis de 50 m2 totalment reformat amb 1 habitació, 1 bany complet, cuina equipada, terrassa de 8 m2 i pàrquing. Vistes i sol. Totalment

MOBLAT.

PREU: 105.000 €

ANDORRA REF. 4962 SANT JULIÀ REF. 5970 ENCAMP REF. 5811

Pis SEMINOU de 58 m2 amb 2 habitacions, bany complet, cuina oberta al menjador, safareig, plaça

d’aparcament molt gran inclosa.Acabats de qualitat.

PREU: 189.000 €

ESCALDES REF. 5965

Àti c, 124 m2, 2 dormitoris grans, bany complet, bany de cortesia,

traster i pàrquing, terrassa de 10 m2. Armaris encastats.

Molt bones vistes.

PREU: 157.894 €

Pis molt CÈNTRIC seminou de 135 m2 amb 4 habitacions (2 en suite), 2 banys complets, cuina

gran, parquet, armaris encastats.Pàrquing i traster.

PREU: 385.000 €

Pis de 192 m2 amb 5 habitacions, 3 banys (hidromassatge), gran saló menjador amb llar de foc, cuina equipada, gran

terrassa i jardí amb barbacoa. 3 places de pàrquing i traster. Sol i vistes.

Zona tranquil·la.

PREU: 400.000 €

LA MASSANA REF. 5949 ESCALDES REF. 5766 ESCALDES REF. 5871

LLOGUER:Pis de 40 m2 amb 1 habitació,

cuina menjador,1 bany. REFORMAT.

400 €ESCALDES REF. 5617

LLOGUER:Pis de 3 habitacions (1 suite), 2

banys, cuina tancada amb sorti da al balcó. Pàrquing, assolellat.

600 €ORDINO REF. 5680

LLOGUER:Pis nou, a estrenar, MOBLAT I EQUIPAT, de 60 m2, amb 1 o 2 habitacions, 1 bany

complet amb banyera, cuina semioberta, TERRA RADIANT, edifi ci amb videovi-gilància, termo elèctric. Possibilitat de

pàrquing i traster. BONS ACABATS!

A parti r de 440 €ESCALDES REF. 5990 i 5991

LLOGUER: Pis seminou, CÈNTRIC, de 90 m2

amb 3 habitacions, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina tancada,

TERRASSA. Pàrquing inclòs.

650 €ESCALDES REF. 5972

LLOGUER: Pis de 50 m2 amb una habitació

doble, 1 bany complet amb banye-ra d’hidromassatge, cuina oberta,

pàrquing. Despeses incloses.

450 €ENCAMP REF. 5931

LLOGUER:Pis CÈNTRIC seminou de 50 m2, amb 1

habitació, cuina oberta equipada, 1 bany complet. Pàrquing opcional per 50 €.

450 €ANDORRA REF. 5984

LLOGUER:Pis de 2 habitacions, 1 bany, cuina, pàrquing. DESPESES

INCLOSES.

550 €SANT JULIÀ REF. 4807

LLOGUER: Pis nou, moblat, de 74 m2,

2 habitacions dobles, un bany com-plet, saló menjador amb llar de foc, cuina equipada i moblada, terrassa

de 6 m2, pàrquing i traster.

525 €CANILLO REF. 5899

LLOGUER:Àti c amb 3 habitacions,

1 bany, terrassa de 15 m2, safareig, cuina tancada.

Vistes i sol.

650 €ESCALDES REF. 6011

LLOGUER:Pis moblat, de 2 habitacions dobles, armaris encastats, 2 banys, menja-

dor amb llar de foc, cuina reformada i equipada, pàrquing i traster, vistes i sol tot el dia. No s’accepten animals.

550 €LA MASSANA REF. 5822

LLOGUER: Pis seminou de 140 m2, 3 hab., 2 banys

complets, cuina gran equipada, safareig, menjador amb llar de foc, terrassa de

40 m2, traster i pàrquing inclòs.ACABATS DE QUALITAT! Moblat i equipat.

950 €LA MASSANA REF. 5987

LLOGUER:Casa adossada de 280 m2, cuina equipada, safareig, 3 banys complets, 1 bany auxiliar,

saló menjador amb llar de foc. Jardí. Sol i vistes. Pàrquing box per a 4 cotxes. Aca-

bats de qualitat. Amb mobles o sense.

1.300 €SANT JULIÀ REF. 5815

www.immodernandorra.com

VOL LLOGAR OVENDRE EL SEU PIS?

TRUQUI'NS!!!

Page 24: Diari del 12 d'abril de 2013

ClassifiCats24 DivenDres, 12 D’abril Del 2013

Feina

LLOGUERS

ImmObILIàRIaCompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immoblesTelèfon: 801 055 - www.granvalira.com [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3880: Pis cèntric, 92 m2, 2 dormitoris, 2 banys complets, cuina, menjador. Garatge opcional a 95 €. PREU: 660 €REF. 4263: Pis, 110 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, safareig, saló menjador, balcó. Garatge opcional. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 800 €REF. 4250: Pis moblat, 97 m², 3 dormitoris (3 dobles), 2 banys, cuina, saló menjador, llar de foc, garatge. PREU: 700 €REF. 4228: Pis de 140 m2, 3 dormitoris dobles, cuina amb safareig, 3 banys, menj. gran amb balcó. Exterior. Garatge opcional. PREU: 800 €REF. 4038: Pis de 65 m2, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Plaça de garatge. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 600 €REF. 4310: Pis de 85 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador. Bon estat. PREU: 550 €REF. 4334: Àtic, 100 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador. TERRASSA. Garatge i traster. PREU: 780 €REF. 4247: Àtic, 55 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, saló menjador. Terrassa. Garatge. PREU: 550 €TRASPÀS DE CENTRE D’ESTÈTICA. 150 m2, recepció, 5 cabines, 1 despatx, 2 banys, semi-nou. PREU: 25.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 4098: Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina oberta i equipada, saló menjador, moblat, exterior. Plaça de garatge. PREU: 570 €REF. 4244: Pis de 40 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Garatge opcio-nal a 65 €. PREU: 400 €REF. 4346: Pis de 110 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, terrassa de 10 m2, garatge i traster. Totalment moblat i equipat. Sol i vistes. PREU: 850 €

REF. 4291: La Plana, casa adossada, 210 m2, 4 dormitoris dobles, 3 banys, 1 bany auxiliar, cuina, menjador, terrassa. 2 places de garatge. Celler. PREU: 1.200 €REF. 4289: Pis de luxe 105 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, menjador, 2 places de garatge i traster. PREU: 1.000 €REF. 3980: Pis de 115 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, balcó. DESPESES INCLOSES. PREU: 695 €REF. 4305: ESCOLES. Pis, 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador. Balcó. Calefacció inclosa. REFORMAT. PREU: 650 €

LA MASSANAREF. 4300: Xalet, 130 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador amb llar de foc, terrassa de 250 m2, garatge per a 2 cotxes. PREU: 900 €REF. 4138: Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, calefacció individual elèctrica. PREU: 500 €REF. 4336: Casa adossada, 168 m2, 4 dormi-toris, 2 banys, 1 lavabo, cuina, saló menjador, terrassa, garatge. Situada en zona tranquil·la amb sol i vistes. PREU: 1.800 €REF. 4332: Pis de 75 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina equipada, saló menjador. Plaça de garat-ge. Moblat. PREU: 500 €

ORDINOREF. 4088: LA CORTINADA. Pis de 90 m2, 2 dormitoris dobles, 2 banys, safareig, cuina, saló menjador, llar de foc, garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3837: Pis a estrenar, 136,65 m2, 3 dor-mitoris, 2 banys, cuina tancada, saló men-jador, balcó de 17,72 m2. Garatge i traster. PREU: 970 €REF. 4194: PLETA D’ORDINO, casa adossada de

200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, cuina, menjador, jardí, celler, 2 places de garatge. MOBLADA. PREU: 1.100 €

ENCAMPREF. 3451: Pis de 40 m2, moblat, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana i equipada, saló menja-dor, garatge. PREU: 300 €REF. 4157: Pis de 43 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, saló menjador, cuina equipada, moblat. PREU: 350 €REF. 4081: Pis de 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge. PREU: 475 €REF. 4331: Hort de Godí, 2 dormitoris, 1 bany, cuina menjador, garatge i traster. PREU: 530 €REF. 4103: Pis de 79 m2 + 72 m2 de jardí, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge i guardaesquís. PREU: 650 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 4272: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, menjador, calefacció elèctrica. Situat al centre, reformat, edifici sense ascen-sor. PREU: 400 €REF. 4072: Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador, garatge. PREU: 400 €REF. 4273: Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, menjador, balcó. Plaça de garatge. PREU: 595 €REF. 4256: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, cuina semioberta, 2 banys, menjador, balcó, sol i vis-tes. Pàrquing. Despeses incloses. PREU: 700 €REF. 4083: Pis de 73 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, terrassa, plaça de garat-ge i traster. PREU: 500 €REF. 4337: Pis de 90 m2, terrassa de 20 m2, 3 dormitoris, 2 banys (amb banyera i dutxa d’hidromassatge), cuina, menjador, llar de foc. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 550 €

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDa - OFERTa DE La SETmaNaANDORRA LA VELLA - COMELLA PARC

Casa seminova de 279 m2, 4 dormitoris, 3 banys, cuina, saló menjador, garatge, jardí. PREU: 425.000 €

ESCALDES-ENGORDANYRef. 892 Pis, 60 m2, 1 habitació, bany, pàrquing, s’hi admeten animals, armaris, lluminós, tot reformat ................................................................................................................ 550 €Ref. 538 Pis moblat i equipat, 68 m2, 2 h., bany, aparcament, despeses incloses ....... 680 €Ref. 895 Pis, 55 m2, moblat i equipat, 1 dormitori, bany, molts armaris, safareig....... 480 € Ref. 653 Pis cèntric, 110 m2, 4 h., 2 b., cuina indep., safareig, balcó, parquet, armaris, sol .700 €Ref. 876 Pis, 70 m2, 2 h., 1 b., pq., cuina indep., balcó, parquet, safareig, vistes, sol ... 550 €Ref. 879 Pis moblat, 80 m2, 2 h., 2 b., lluminós, armaris, cuina equipada, prop hospital ....600 € Ref. 888 Pis d’obra nova, 87 m2, 3 h., bany, cuina oberta, opció pq., s’hi accepten animals ..620 €Ref. 569 Pis, 75 m2, 2 h., cuina tancada, 1 bany, ampli saló menjador, pàrquing i traster ..490 €Ref. 737 Pis de 85 m2, 3 hab., cuina tancada, ampli saló menjador, 1 bany, 1 bany aux. ....650 €ANDORRA LA VELLARef. 855 Aparcament, barri antic d’Andorra, prop de FEDA .......................................... 80 €Ref. 762 Pis 65 m2, 2 h., bany, cuina indep., safareig, armaris, reformat, ben situat ... 450 €Ref. 868 Pis, 124 m2, 4 h., 2 banys, cuina indep., terrassa, vistes, sol, tr., despeses incloses ..800 €

Ref. 981 Àtic seminou, 55 m2, 1 h., 1 bany, cuina indep., traster, vistes, sol, pàrquing opc....550 €Ref. 985 Pis, 85 m2, 2 h. dobles,1 indiv., 1 bany, cuina tancada, ben situat, sol i vistes...... 500 €Ref. 573 Zona Escale, 2 h., 2 b., 85 m2, bons acabats, armaris, lluminós, despeses incloses ..780 €Ref. 852 Pis cèntric de 4 h. dobles, 1 bany, cuina tancada, ampli saló menjador, sol .. 690 €Ref. 830 Pis, 112,14 m2, 3 h., 2 banys, cuina tancada, rebost i safareig, saló menjador ...700 €Ref. 854 Pis cèntric de 50 m2, hab. doble, bany, cuina americana i equipada ............. 525 €ENCAmpRef. 330 Pis, 50 m2, moblat i equipat, reformat, 1 h., bany, terrassa, vistes, sol, pàrq. ...........400 €Ref. 962 Pis cèntric de 90 m2, 3 h., 2 banys complets, cuina semioberta, sol i vistes .. 500 €Ref. 955 Pis cèntric 55 m2, 1h, ampli saló, cuina americana,pàrquing i traster .......... 400 €SANt JuLià DE LòRiARef. 973 Pis de construcció recent,1 h., 1 bany, cuina oberta, saló menjador, sol i vistes ......390 € Ref. 939 Pis, 75 m2, 3 h. (1 doble + 2 individuals), bany, cuina independent i safareig ...450 € Ref. 972 Pis, 75 m2, 2 h. (1 suite), 2 banys, cuina oberta, despatx, saló menjador, sol, vistes .. 490 €Ref. 504 Pis cèntric, 50 m2, 1 h., ampli menjador, cuina oberta, terrassa, aparcament ....400 €

ANDORRA LA VELLA Ref. 843 OPORTUNI-TAT!! Pis de 3 habitaci-ons, 1 bany, terrassa, bon estat de conservació, preu molt interessant. Preu: 126.600 €

ENCAMP Ref. 984 Local comercial d’uns 60 m2, al costat de la carretera, molt bona visibilitat. Preu: 130.000 €

ESCALDES-ENGORDANY Ref. 488 (Immigració). Sota àtic per reformar d’uns 100 m2, 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina amb safareig, un aparcament inclòs al preu. Possibilitat d’adquirir un altre aparcament a la mateixa fin-ca. Preu: 221.500 €

ESCALDES-ENGORDANY Ref. 756 Pis seminou, 100 m2, 3 dormitoris (1 suite), men-jador amb sortida a terrassa, safareig de grans dimensi-ons, cuina tancada, habita-cions amb armaris encas-tats. 1 plaça d’aparcament. Preu: 230.000 €

LA MASSANA Ref. 983 OPORTUNITAT!! Pis cèntric de 64,87 m2, 2 habitacions, 1 bany (ba-nyera d’hidromassatge), molt bon estat de con-servació.Preu: 109.000 €

ANDORRA LA VELLA Ref. 585 OPORTUNI-TAT!! Pis a Andorra la Ve-lla, 96 m2, 4 habitacions, 2 banys, vistes, assole-llat, terrassa i una plaça d’aparcament.Preu: 220.000 €

LLOGUER

VENDA

Edifici nou a 200 m. del Funicamp. Acabats d’alta qualitat, calefac-ció elèctrica. Aparta-ments de 2 dormitoris i 1 bany, amb 1 plaça de pàrquing opcional per apartament. Adaptats

per a minusvàlids. Preu: 550 € /mes

Per a visites, truqueu al 73 73 73 o envieu un missatge electrònic a [email protected]

PISOS NOUS DE LLOGUER A ENCAMP

BOTIGA DE MODA SELECCIONA

VENEDOR/Aamb experiència que parli català i castellà

VENEDOR/Aque parli rus

Envieu currículum vitae a: [email protected]

Busquem pisos de lloguer a totes

les parròquies

Tenim clientsesperant per llogar

el vostre pis!

Page 25: Diari del 12 d'abril de 2013

CLASSIFICATS 25DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

OFERTA núm. 6811Treball ofert: Arquitecte: desenvolupament de treballs relacionats amb l’urbanisme i les obres públiques que comprèn, entre altres tas-ques, el seguiment i els estudis de planejament urbanístic.Revisió de projectes de plans parcials i especials, així com la re-dacció d’informes per a la concessió de les corresponents llicències d’obres.

Nivell professional: TècnicsSector d’activitat de l’empresa: Activitats generals de l’adminis-tració comunalFormació requerida: · Nivell acadèmic: Títols superiors d’especialització professional· Branca: Arquitectura i urbanismeIdiomes: · Català: Superior· Castellà: Superior· Francès: Mitjà

Arquitecte: desenvolupament de treballs relacionats

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad (Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

OFERTA núm. 6817Treball ofert: Dependent de carnisseria i/o xarcuteria. Ex-periència en la venda al detall de productes carnis: venda, tallar, desossar...Nivell professional: Ofi cials de 1aNivell professional alternatiu: Ofi cials de 3aSector d’activitat de l’empresa: Fabricació de pa i altres pro-ductes de fl eca frescosLloc de treball: ANDORRA LA VELLA / ANDORRA LA VELLAIdiomes: · Català: Mitjà

Dependent de carnisseria i/o xarcuteria. Ex- OFERTA núm. 6813Treball ofert: Muntador electromecànic, en general: tècnic mecànic júnior. Nivell professional: Ofi cials de 1a

Nivell professional alternatiu: Ajudants, auxiliars

Sector d’activitat de l’empresa: Gestió d’estacions d’esquí

Lloc de treball: LA MASSANA / PAL

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Cicles curts professionals (BEP, CAP, FP1)· Branca: Electrònica i automàtica

Idiomes: · Català: Mitjà· Castellà: Mitjà· Francès: Elemental

· Experiència en comunicació i publicitat.· Experiència en gestió de comptes.· Es valorarà domini de programes

de disseny.

· Titulació específi ca en Disseny Gràfi c.· Domini dels programes Illustrator,

Photoshop, Indesing.· Es valorarà els coneixements dels

programes d’edició de vídeo, Web, 3D. · Es valorarà experiència en gestió

de comptes.

Interessats/ades, envieu CV, indicant Ref. Comptes, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o bé al fax 73 73 79.

AGÈNCIA DE PUBLICITAT CERCA

EXECUTIU/IVA DE COMPTES DISSENYADOR/A GRÀFIC/A

Requerim per a les dues vacants:Nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.Imprescindible català parlat i escrit correcta-ment.Permís de conduir.Capacitat de planifi cació i organització.Persona seriosa, responsable i amb do de gents.

Oferim:Contracte temporal de 6 mesos, amb possibilitat de renovació per temps indefi nit.Formar part d’un grup d’empreses sòlides i en expansió.Incorporació immediata. Avantatges socials del Grup Cisa.Sou en funció de la vàlua de la candidatura.

Es necessita

CAMBRERS/ES SEGON DE

CUINARENTAPLATS

CAIXERES Per a restaurant a Ransol, Canillo.

Amb experiència i permís de treball.

Tel. 682 276

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- ALIMENTACIÓ- BOTELLERIA

- PRODUCTES FRESCOS- DROGUERIA

- PERFUMERIA- ROBA

REQUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

Cap de comunicació- Llicenciatura en Periodisme o Comunicació.

- Experiència prèvia en lloc similar.

- 1/2 jornada, preferiblement de tarda.

- Bon ambient de treball.

- Bons coneixements d’anglès i francès.

Seleccionem

Dietista- Les seves tasques seran d’assesorament i venda.

- Persona dinàmica amb do de gents.

- Imprescindible titulació validada al país.

- Bones condicions econòmiques.

Wir suchenGruppenreiseleiter!

Sprache: deutsch(Duits-nederlands = +)

SeleccionemGuies que parlin alemany

i/o holandè[email protected] / Tel.: 83 85 15

Page 26: Diari del 12 d'abril de 2013

ClassifiCats26 DivenDres, 12 D’abril Del 2013

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

CAMBRERES D'HABITACIONS

amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

CAMBRERES D'HABITACIONS

amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

CAMBRERS DE RESTAURANTamb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel.

a Andorra la Vella selecciona:

a Andorra la Vella selecciona:

a Canillo selecciona:

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Page 27: Diari del 12 d'abril de 2013

CLASSIFICATS 27DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

El primer diari digital d’Andorra

Nundinal selecciona diplomats en ciències empresarials o amb estudis

similars. Imprescindible anglès parlat i escrit. Amb permís de treball vigent a

Andorra.

Interessats, envieu urgent currículum amb foto a [email protected]

Més informació al telèfon 812 312

HOTEL DE 4* A ARINSAL CERCA:

NOIES PER AL DEPARTAMENTD’HABITACIONS / BUGADERIA

Requisits imprescindibles:Permís de treball i

experiència demostrable.

Interessades, envieu currículum a:Att. Jennifer Ferrés

E-mail: [email protected]

selecciona per a unaimportant empresa del país:

• Diplomatura o Llicenciatura en Adminis-tració d’Empreses o Comptabilitat.• Experiència entre 3 i 5 anys en àrea comptable i d’impostos.• Persona analítica, metòdica, autòno-ma, resolutiva i organitzada en les seves gestions. • Imprescindible català (nivell B) i castellà escrits i parlats, nivell alt.

• Nivell alt d’anglès.• Coneixements de sistemes de gestió comptable i MS Offi ce.• Les seves funcions consistiran a dur la comptabilitat de les empreses assigna-des, incloent el tancament de l’exercici, la presentació d’impostos i l’anàlisi de docu-ments comptables, l’assessorament comp-table i tributari i el control de gestió.

• FP administratiu o formació equivalent en secretariat.• Experiència mínima de 3 anys com a se-cretari/ària.• Persona resolutiva, dinàmica i organit-zada.• Imprescindible català (nivell B) i castellà escrits i parlats, nivell alt.• Nivell mitjà/alt anglès.• Coneixement pràctic com a usuari de

processadors de textos, fulls de càlcul i aplicacions informàtiques. • Persona amb bona presència corporativa i agradable. • Les seves funcions seran l’atenció al client, el fi ltre de trucades, la gestió de l’agenda, l’organització d’arxius i docu-mentació segons criteri propi, la redacció de correspondència i documents i la coor-dinació del despatx.

S’OFEREIX:• Estabilitat i bon clima laboral.• Condicions salarials en funció de vàlua.

Envieu CV a [email protected] o al fax 80 62 71

COMPTABLEREQUISITS:

SECRETÀRIA DE DIRECCIÓREQUISITS:

Av. Meritxell, 9, 1r 3aAndorra la VellaTel.: 805 [email protected]

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

CREIXENT JUNTS

DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL

I PERSONAL

RECEPCIONISTA D’APARTAMENTS TURÍSTICS A LLORTS

Persona polivalent, proactiva, rigorosa i amb alta orientació al client. S’encar-regarà de l’atenció al client, el seguiment i l’actualització de xarxes socials, la facturació i el servei de bar cafeteria. Horari intensiu de 14.30 h a 21.30 h. Imprescindible carnet de conduir i vehicle propi. Català i castellà parlats i escrits, francès i anglès a nivell mitjà. Incorporació dia 1 de maig, bones condicions laborals.

ASSESSOR FISCAL

Imprescindible formació en ADE, Empresarials o Economia.Experiència mínima de dos anys en lloc de treball similar.Amplis coneixements en fiscalitat andorrana i/o internacional.Persona organitzada, metòdica, rigorosa i amb alta capacitat d’anàlisi. Domini del català i el castellà tant parlats com escrits, es valoraran altres idiomes.Coneixements d’informàtica a nivell d’usuari, Excel a nivell avançat.

RESPONSABLE COMPTABLE

Imprescindible formació en ADE, Empresarials o Economia.Experiència mínima de dos anys en lloc de treball similar.Es valorarà experiència en auditoria.Persona organitzada, metòdica, rigorosa i amb alta capacitat d’anàlisi. Domini del català i el castellà tant parlats com escrits, es valoraran altres idiomes.Coneixements d’informàtica a nivell d’usuari, Excel a nivell avançat.

RESPONSABLE ADMINISTRATIU FINANCERPer a important empresa de neteja del país.Imprescindible Llicenciatura en Ciències Empresarials o similar.Alts nivells de coneixements d’Excel, Word i Access.Experiència mínima de tres anys en departament administratiu-comptable, per-sona jove, responsable i amb ganes d’aprendre.Domini del català i castellà parlats i escrits a nivell alt.Persona organitzada, metòdica, rigorosa i amb alta capacitat d’anàlisi. Incorporació immediata.

LA GESTIÓ DOCUMENTAL EN L’ORGANITZACIÓDIJOUS 25 D’ABRIL

OBJECTIUS:El treball en qualsevol organització requereix la utilització de documentació ja

sigui en suport paper o en suport telemàtic. Aquest volum de documentació ha de complir uns requisits de redacció, classificació i arxiu. En aquest curs pretenem:

- Conèixer tota la documentació que es genera i es rep en l’organització.- Oferir als alumnes les eines necessàries per redactar tot tipus de documents

seguint les directrius del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra.- Aprendre mètodes de classificació i arxiu de la documentació ge-

nerada i rebuda.

FORMADORA: Marta Giró

HORARI: 9.30 h - 13.30 h i 15.00 - 18.00 h

PREU: 145 € per persona*(el preu inclou material i coffee-break).

Places limitades a 8 persones.

FORMACIÓ: COM INICIAR-SE EN L’E-COMMERCE:UNA POSSIBLE SOLUCIÓ PER AUGMENTAR

LES VENDES EN TEMPS DE CRISIDIMECRES 24 D’ABRIL

OBJECTIUS:A través de l’e-commerce podem aconseguir per a la nostra empresa:- El desenvolupament de noves relacions comercials- Millorar en els serveis d’atenció al client- Penetració en nous mercats- Reducció de costos de promoció i difusió de producte- Potenciar el prestigi i reconeixement de l’empresa- Generació de nous contactes i relacions potencials

FORMADORA: Carolina FaajardoHORARI: 9.30 h - 13.30 h i 15.00 -18.00 hPREU: 145 € per persona*(el preu inclou material i coffee-break).Places limitades a 8 persones.

UN PAS MÉS ENLLÀ DE LA COMUNICACIÓ “PRESENTACIONS EFICACES”

A TRAVÉS DE LA COMUNICACIÓ VERBAL I NO VERBAL

7 I 21 DE MAIG DE 2013

- La transmissió de coneixements en públic en el món actual és summament necessària. Cada dia hem dʼenfrontar-nos a presentacions en públic dels nostres productes o serveis, reunions amb els nostres equips o amb gent desconeguda, etc.- Tots som conscients que la preparació dʼuna presentació formal requereix molt de temps, per elaborar el contingut, la preparació tècnica entre altres.- No obstant, la majoria de les vegades no som conscients que únicament el 7% de la comunicació és mitjançant paraules; la resta, el 93%, correspon al to de veu i al llenguatge corporal (mirada, posició, gestos, expressió facial, com ens movem...).- Per això, en aquesta sessió formativa volem potenciar en els participants la comunicació en públic de forma persuasiva.- Proporcionar a lʼassistent consciència del seu propi llenguatge corporal i dels efectes que té en el seu entorn més immediat.- Reforçar els aspectes positius del nostre llenguatge no verbal i obtenir una comunicació efi caç.- Reconèixer les emocions i els sentiments a través del llenguatge no verbal.- Conèixer i interpretar el llenguatge no verbal dels nostres interlocutors, tant en les relacions personals com en les professionals.

Per a més informació i inscripcions podeu trucar al 80 00 20

Cerquem

CUINERAINTERNA

per a casa particular situada a Encamp.

Imprescindibles conei-xements de cuina del

país, així com disponi-bilitat i polivalència.

Interessades,truqueu al 33 80 99

RESTAURANT HGASTRONÒMIC D’ALT NIVELL

Selecciona per a la propera obertura personal qualifi cat amb voluntat de créixer amb nosaltres.

CAMBRERS/ES, CUINERS I BÀRMANSEs valoraran idiomes

Oferim bones condicions econòmiques, treball en equip i oportunitats de formació amb professionals confi rmats

d’Andorra i l’estranger.

Interessats, envieu CV a [email protected]

Requisits:

Nacionalitat andorrana opermís de residència i treball.

Formació en el sector.

Experiència en hotels de 5*, preferiblement.

Català i castellà parlats correctament.

Usuària del paquet Offi ce.

Capacitat de lideratge.

Oferim:

Incorporació immediata.

Contracte indefi nit.

Formar part d’un grup d’empreses sòlides al país.

Salari en funció de la candidatura.

Avantatges del Club Anyós.

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica

[email protected] o bé al fax 73 73 79.

ANYÓSPARK - HOTEL APARTHOTELCERCA

GOVERNANTA(Ref. Governanta)

Page 28: Diari del 12 d'abril de 2013

28 DivenDres, 12 D’abril Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

RECICLARCOMPENSA

Ofe

rta s

otm

esa

a c

ond

icio

ns

Av. Carlemany, 44, PB, local, porta 16Botigues Molines, Escaldes-Engordany

Tel.: 829 999

3 €

2 €

1 €

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

LOS CROODSComèdia prehistòrica d’aventures que segueix la que va ser la primera família del món men-tre s’embarquen en el viatge de la seva vida, quan la cova que sempre els ha protegit del perill es destrueix. Viatjant descobreixen un in-creïble món nou, ple de criatures fantàstiques.

EFECTOS SECUNDARIOSEl món d’una pròspera parella novaiorque-sa s’enfonsa quan ella intenta suïcidar-se. Incapaç de superar la depressió, Emily ac-cepta seguir una nova medicació receptada pel seu psiquiatre, el doctor Jonathan Banks, pensada per calmar l’ansietat. Però el fàrmac comença a tenir inesperats efectes secundaris que amenacen de destruir les vides de tots els implicats.

G. I. JOE: LA VENGANZAEls G. I. Joe no només hauran de lluitar con-tra el seu enemic mortal, l’organització crimi-nal Cobra, sinó que a més es veuran obligats a gestionar les amenaces i traïcions dins del seu propi govern, que posen en perill la seva existència.

POSESIÓN INFERNALNova versió de la pel·lícula de terror de 1981 dirigida per Sam Raimi. Mia és una vulnera-ble noia que està intentant deixar les drogues. Ella i quatre joves més se’n van de viatge a una solitària cabana. En aquest lloc descobreixen un llibre, El llibre dels morts, amb el qual és pos-sible despertar una temible força demoníaca. TESIS SOBRE UN HOMICIDIO

Un especialista en dret penal veu alterada la seva vida quan es convenç que un dels seus millors alumnes ha estat l’autor d’un brutal assassinat just davant de la Facultat de Dret. Decidit a revelar la veritat sobre el crim, em-prèn una investigació personal que aviat es transformarà en obsessió i l’arrossegarà ine-vitablement cap a zones més fosques.

LOS ÚLTIMOS DÍASUn thriller apocalíptic. Any 2013, una miste-riosa forma d’agorafòbia s’estén pel planeta atrapant la població als edificis. En una Bar-celona desoladora, un jove, Marc, emprendrà un viatge incert a la recerca de Julia, la seva xicota desapareguda.

EL CORAZÓN DEL ROBLEEstranys esdeveniments estan canviant el clima al turó del drac. La caiguda brusca de les temperatures ha sumit la terra en el fred i la foscor. El bosc es mor i Robin, el petit Elf, guardià del bosc, suplica als déus ajuda per combatre l’amenaça del mal.

Cinemes Illa Carlemany

OBLIVION Dv., ds. i dg.: 19.15, 20.15, 22.15. Ds. i dg.: 16.15

POSESIÓN INFERNAL Dv., ds. i dg.: 18.30. Ds. i dg.: 16.15

TESIS SOBRE UN HOMICIDIO Dv., ds. i dg.: 20.20, 22.30

LOS ÚLTIMOS DÍAS Dv., ds. i dg.: 20.30, 22.40

LOS CROODS Dv.: 18.20. Ds. i dg.: 16.10, 18.20

EFECTOS SECUNDARIOS Dv., ds. i dg.: 18.15, 20.30, 22.40. Ds. i dg.: 16.00

G. I. JOE: LA VENGANZA Dv., ds. i dg.: 18.00, 22.45

EL CORAZÓN DEL ROBLE Dv.: 17.30. Ds. i dg.: 16.00, 17.30

OBLIVIONAny 2073, Jack Harper és un dels últims me-cànics d’avions no tripulats destinats a la Ter-ra. Forma part d’una operació dirigida a ex-treure recursos vitals després de dècades en guerra amb l’aterridora amenaça dels Scavs. Quan rescata una desconeguda d’una nau enderrocada, la seva vida fa un gir.

Page 29: Diari del 12 d'abril de 2013

OCI 29DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom:(Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Ofi cina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOfi cina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Ofi cina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAEscaldes-Engordany Farmàcia GuerreroAv. Carlemany, 61 - Tel.: 801 859Pas de la Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

Gràcies a un do de naixementGRAN VIDENT – MÈDIUM – GUARIDOR

LA SEU D’URGELL 00 34 674 753 451 / 00 33 686 243 881

TREBALLO SOBRE FOTOGRAFIA, TAROT, 100% D’EFICÀCIA,FACILITATS DE PAGAMENT,

RESULTATS IMMEDIATS.

AJUDA PER AL NEGOCI, LA SALUT,LA SORT EN EL JOC,

ADDICCIONS: ALCOHOL, TABAC, AJUDA ALS ESTUDIS, AMOR, RETORN DE L’ESTIMAT/ADA

PROTECCIÓ CONTRA TOT MAL, JUSTÍCIA.

PROFESSOR GASSIM

SOLU

CIO

NS N

. 2.2

75

SOLU

CION

S 1.

675

SUDOKU NÚM. 1.676

MOTS ENCREUATS NÚM. 2.276

AGENDA I EXPOSICIONS

L’AJUDO A RESOLDRE QUALSEVOL TIPUS DE PROBLEMACONTACTI AMB L’AUTÈNTIC VIDENT

I DEIXI DE PATIR EN SILENCI!

PROFESSOR DIAVIDENT MÈDIUMC O M P E T E N T I S E R I Ó S TEL. +34 631 346 959 (LA SEU D’URGELL) / + 33 640 326 109 ∙ [email protected]

ESPECIALISTAA RECUPERARLA PARELLA

TREBALL SERIÓS, RÀPID, EFICAÇ

I GARANTIT

ANDORRA LA VELLA

GALERIA DESIG(N)Once upon a time... Collages de Julie Vermeille i ceràmiques de Hilde Segers. Fins al 14 d’abril.

GALERIA PILAR RIBERAYGUAMuse épuisée, de Salvador Juan-pere. Fins al 29 d’abril.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAL’esport a Andorra, de Reinaldo Márquez. Fins al 19 d’abril.

SEU SOCIAL DEL COAAQüestió de pilotes, concurs d’idees de l’Estadi Nacional d’Andorra. Fins al 20 d’abril.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNWDW Ciria - Windows, obres abstractes de José Manuel Ciria. Fins al 5 de juny.

LA BOHÈME / JARDIN COSMIQUEEscultures de vi de Carolina No-elia Porcel. Fins al 6 de juny.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICJudge Dredd, de Carlos Ezquerra. Fins al 30 de maig.

MÓN BOHEMIES-SER-CIA, pintures d’Elisabet Bonell.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

UNIVERSITAT D’ANDORRAUna mirada solidària. Voluntariat

arreu del món a través d’UdA Soli-dària. Fins al 28 de juny.

CENTRE CULTURAL LAUREDIÀOlímpics andorrans 1952-2012. Fins al 21 de maig.

ENCAMP

MW MUSEU DE L’ELECTRICITATCamins per al progrés. La construc-ció de carreteres a Andorra.

SALA D’EXPOSICIONS DEL COMÚJesús Carreto fotografi a la fauna salvatge. Fins al 31 de maig.

ORDINO

BARRI ANTIC Fotografi es fi nalistes del concurs #O Snow. Fins a fi nals de maig.

ESCALDES-ENGORDANY

CENTRE D’ART (CAEE) Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat. Fins al 8 de juny.

ILLA CARLEMANY Mostra sobre el telecabina d’En-camp-Engolasters (1963-1987).

CANILLO

PALAU DE GEL D’ANDORRAMercats del món. Fotografi es d’Àngels Ferrer Rovira. Fins al 5 de maig.

MUSEU DE LA MOTO60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 12 d'abril de 2013

30 DIVENDRES, 12 D’ABRIL DEL 2013OCI

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi -cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fi txer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la fi nalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fi txer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectifi cació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfi c, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfi cs, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identifi car una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fi ns o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confi dencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

BD para las chicas del Mon Boemi d la massana,sois un Encanto de tias y por simpatia,por guapas,y pork el local esta muy chulo!! Un 10 sobre10.apesar k las tetas d ladel cafe Goa uuuufff...

Bd para el chico de 45 no te preocupes yo te reconocere nos vemos ahi, beso

BD BELMIRA EL 12 ES TU CUNPLE FELECIDADES TE AMO

BD.. Para la que quiere ser puti. Yo quiero ser tu guarrillo , quieres ?

Para javi d interpesca m gustas muchà simo, se q no pasas un buen

momento pero sà jamas stuvieras interesado en conocerme, dime algo soy p m m, �nimo Sitos

BD pq sempre dubtes amb les xorrades mes grans i amb el que de debo hauries de dubtar no ho fas????

BD és trist que alguns només facin que enxufar mediocres de professionalitat més que dubtosa. Pilotes i llepaculs, sempre rient i venent fum? Sí, però no per això deixen de ser mediocres

Bd Pelirroja promocions publicitaries eres la alegria del barrio no canvies guapa y sinpatica los findes

esto es muy aburrido sin ti unos admiradores abstenere curiosos ya tiene un club de fans

Para la C.......a. a ver se dejas de hablar mal de las que fueron tus amigas y mirate bien al espejo, se tienes algun problema da la cara y intenta ser persona

A la de la pescaderia hiper esq no te das cuenta de lo ridiculo q haces?cuanto a vertelas contigo no gracias ya estoy casado y te lo repito deja de enviarte mensajitos,pobre creo q de pequea no te hacian muxo caso verdad?.

bd no si ara resulta que l’intel·lectual

de pakotilla va der víctima jaja veig que tot i kutres encara no has esgotat els teus recursos

BD avui a les dotze es comença a acabar el somni de la decima Bd.hola Bea soy carlos si que conteste a tu msm pero cuando lo lei no estava bien escrito por mi parte no se si eres la chica que me llamo el miercoles si es asi enviame un msm gracias

ADSL 30 dies per 15min internacional igual 450 min. Ara ens voleu obligar la fibra al mateix preu pero amb 150 minuts menys. A ki voleu enganyar?

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

Estem al vostre serveial carrer de la Unió, 15, 4t 1a, edi� ci Argent, km 0

d’Andorra la VellaHorari: de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h

o en qualsevol hora concertada per telèfon o e-mailTel. 00 376 82 71 55

[email protected]

C O R T I N E S - T A P I S S E R I A - C A T I F E S

abans

PROJECTES I PRESSUPOSTOS SENSE COMPROMÍS    

E s t o r s , S c r een , j aponè s , v e r t i c a l s , v ene c i ane s , i gn í f ug s , c l à s s i que s , mo to r i t z ade s , t ap i s s e r i e s .

HORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Una jornada per gaudir de l’equili-bri emocional, que afavorirà les relaci-ons amb la parella i els altres. Podreu veure amb claredat qüestions que us preocupaven de la vida amorosa.

Jornada positiva per als afectes, que facilitarà les troba-des i l’entesa amb la parella. Har-monia en la vida amorosa i familiar. Comença un perío-de de moltes satis-faccions personals.CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Un bon moment per a l’amor. Tant els que tingueu pa-rella com els solters tindreu un període a favor. Importants possibilitats de contactes profes-sionals que faran que avanceu.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

Etapa d’estabilitat emocional que afa-vorirà les relacions amb la parella i la família. Un canvi d’actitud positiu us oferirà moltes satisfaccions. Ten-direu a destacar en l’àmbit laboral.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

Noves oportunitats en l’escenari amo-rós. Us sentireu impulsats a obrir el vostre cor i expres-sar el que sentiu. Molts nadius del signe podreu re-prendre velles rela-cions amoroses.TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Avui serà una jor-nada astralment equilibrada, que us brindarà placidesa en l’amor i en les relacions familiars. Els sols del signe tindreu possibili-tats de viure idil·lis molt picants. LL

24 ju

liol -

23

agos

t

Un dia de propos-tes variades en l’escenari afectiu. S’acosten canvis molt positius en les relacions que no acaben de trobar el rumb. També hi haurà possibilitats de reconciliacions.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

Benestar amb la parella i en les re-lacions. Gran capa-citat de lluïment en l’àmbit social i pro-fessional. El vostre estil únic fascinarà i conquerirà els al-tres. Bon moment per als negocis.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

Una jornada per estar amb la pa-rella o la família i gaudir de les re-lacions sense pen-sar en el demà. Entesa i empatia amb els altres. Podreu concretar les aspiracions.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Les infl uències ce-lestes us brinda-ran la possibilitat de gaudir d’una jornada tranquil-la i agradable, per compartir-la amb els éssers estimats. És moment de fer estalvis.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

Dia de matisos di-versos en l’amor, complicat però romàntic i divertit alhora. La intuïció il·lumina el camí de les oportunitats. Les harmonies as-trals us aportaran solucions per a tot.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

Certes incerteses arran de gelosia i rancors no resolts poden posar en perill la continu-ïtat de la parella. Compte amb les exageracions. Bon dia per a les activi-tats artístiques.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 12 d'abril de 2013

oci 31DivenDres, 12 D’abril Del 2013

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

08.00 Info Neu: Ara i aquí 09.30 RNA: Ara i aquí12.00 Fórmula musical12.55 La rèplica13.45 Informatiu migdia14.15 La rotonda 15.00 RNA: Cara o creu18.00 Club Piolet19.00 Àrea ATV: Fórmula

musical19.50 Espai neu20.15 RNA: Ara i aquí20.40 Méteo vespre +

El trànsit20.45 Informatiu vespre21.00 Esports: Bàsquet.

BC River Andorra - Força Lleida

22.45 Copa del Món de freestyle

23.10 La rotonda 23.55 Redifusió nit01.00 Àrea ATV: nit

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.15 Joséphine 19.57 Espai Terra20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre21.50 Zona zàping 22.25 La gran pel·lícula:

Xarxa de mentides00.40 Premonició 01.30 TR3S C 03.05 Ritmes & blues a

l’estudi

21.20 La Riera 22.05 GR Terres del sud 22.55 Cronos 23.55 Catmúsica 01.30 Cada quadre, una

història 01.53 TR3S C 02.12 Bleach 03.00 GR Terres del sud

07.13 El petit Nicolas 07.50 Doraemon 09.00 Mic 3 09.43 Els Barrufets 10.33 Avatar: l’últim mestre

de l’aire 11.42 Futbol galàctic 12.32 Mofeta Kung Fu 13.10 La lliga dels super-

malvats 13.45 Shin Chan 14.35 Els pingüins de

Madagascar 15.23 Bola de Drac Z Kai 16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.45 Una mà de contes 18.10 L’abella Maia 19.00 L’Spirou petit 19.30 Info K 19.45 Doraemon 20.15 Tom i Jerry 20.55 Bola de Drac

07.55 Automobilisme 09.35 L’Ebre, camins

d’aigua 10.34 Els Dom Tom vistos

des del cel 11.17 Forquilla i motxilla 12.45 Automobilisme 14.30 Mars i oceans 15.22 Els Pirineus des de

l’aire 16.16 Les serps més

mortals de l’Índia 17.05 Pròxima parada 17.55 Bàsquet. Eurolliga. 2n partit. Play-off de

quarts CSKA Moscou - Caja Laboral

20.55 Automobilisme: G. P. UBS de la Xina

2013: 2a sessió entrenaments lliures

22.35 Esport Club 23.30 Zona zàping 23.55 ZZ 00.05 Tot l’esport 00.30 Champions Magazín

07.05 8 de 807.35 Catalunya blues08.05 8 al dia08.45 Televenda10.45 La doctora Quinn11.30 Migdia 13.30 Arucitys16.30 La doctora Quinn17.20 Pel·lícula: Gritos en

silencio19.00 8 al dia22.15 Pel·lícula: A la corda

fluixa01.40 Especial Clips

08.00 Informatiu Pallars 08.30 Notícies Lleida09.00 Cafeïna 10.30 Univers 11.30 Territoris en xarxa 12.00 Serveis informatius12.30 El flaix 13.00 Informatiu Cerdanya 13.30 Aventura’t 14.30 Scriptorium 15.00 Cafeïna16.00 Gaudeix de la festa 16.30 Promo 17.00 Fins diumenge17.30 Fem salut 18.00 Top motor 19.00 Cafeïna 19.58 Caixa màgica 20.00 L’informatiu vespre

de Lleida 20.30 L’informatiu de

Pirineus Televisió 21.00 Líders 21.30 Lleida al dia23.00 Sector Empresa 23.30 Central de neu

06.30 Telediario matinal08.30 Los desayunos de

TVE10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Informativo territorial16.30 Desaparecida 17.45 Amores verdaderos18.00 Tenemos que hablar19.00 + Gente 21.00 Telediario22.30 Cine: Asalto al distrito

13 00.10 Cine: Deuce Bigalow:

Gigoló europeo01.25 Cine: Crímenes

de moda: Pelos asesinos

04.25 TVE es música

09.00 Pueblo de Dios 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 U.N.E.D. 11.00 Documental 12.00 Para todos La 2 13.40 Zoom net 14.40 Docufilia15.35 Saber y ganar 16.05 Grandes doc.18.30 El escarabajo verde 19.00 La Casa Encendida 19.30 Soy cámara. El pro-

grama del CCCB 20.00 Anillos de oro 21.00 Sin barreras 21.55 La suerte en tus

manos22.15 ¡Cómo nos reímos! 22.45 El documental de

La 223.45 Atención obras 00.45 Docufilia03.55 TVE es música

06.30 Informativos 08.55 El programa de Ana

Rosa12.45 Mujeres y hombres

y viceversa14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame diario20.15 Pasapalabra21.05 Informativos

Telecinco22.15 Deluxe02.20 Premier casino

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos10.30 Informe criminal12.30 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias 15.00 La Sexta Deportes15.45 Así nos va 16.45 Bones17.45 Más vale tarde20.00 La Sexta Noticias21.00 La Sexta deportes21.30 La Sexta columna22.30 Equipo de Investi-

gación02.00 Astro TV

06.45 TFou08.30 Téléshopping 09.20 Bienvenue chez nous 10.10 Au nom de la vérité 12.00 Les 12 coups de

midi! 13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Film: L’enfer au

paradis: le destin tragique d’Alice H

16.35 Quatre mariages pour une lune de miel

17.25 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Money drop 23.25 Sosie! Or not sosie? 01.15 Dany Boon: Trop stylé

07.20 Balonmano. Clasifi-cación Campeonato de Europa

08.45 Ciclismo. París-Roubaix

10.45 Hípica. Mediterranian Equestrian

11.15 Conexión Tenis11.50 Directo fútbol. Sorteo

UEFA Champions League

12.20 Triatlón. Series ITU. Campeonato del Mundo

13.15 Estudio Estadio15.00 Baloncesto. Euroliga.

Play-off17.00 Conexión Tenis18.40 Evasión19.00 Motociclismo. Super-

bike. Campeonato del Mundo

20.30 Directo baloncesto. Euroliga. Play-off

22.30 Directo baloncesto. Liga Adecco

01.00 Ciclismo

06.30 Télématin 09.10 Des jours et des vies09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme11.00 Motus 11.30 Les Z’Amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.10 Comment ça va bien!16.05 Le tourbillon de

l’amour 17.05 Le jour où tout a

basculé 17.55 On n’demande qu’à

en rire 18.45 Mot de passe 19.30 N’oubliez pas les

paroles 20.00 Journal20.47 Téléfilm: Mystère au

Moulin Rouge 22.15 Ce soir (ou jamais!) 00.10 Mon Taratata à moi

08.55 Espejo público12.00 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpson15.00 Antena 3 noticias 116.00 Tu tiempo16.30 Amar es para

siempre17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 ¡Ahora caigo!20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 Noticias 222.10 Increíbles. El gran

desafío 02.40 Ganing Casino

07.00 El zapping de surferos

08.30 Lo sabe, no lo sabe09.30 Caso abierto12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Castle17.45 Te vas a enterar20.00 Noticias Cuatro 21.00 Noche del fútbol22.00 La Liga: Betis-Sevilla00.00 Callejeros: Ni un euro00.45 Callejeros: Prostitu-

ción por crisis01.30 Callejeros: Por un

jornal02.15 Home Cinema: Kung

Fu Mom03.45 Ciudades del pecado:

Las Vegas04.10 NBA: Los Angeles

Lakers - Golden State Warriors

06.45 Ludo 08.45 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.00 Édition régionale13.50 Si près de chez vous 14.50 Inspecteur Derrick 16.10 Des chiffres et des

lettres16.50 Harry 17.30 Slam 18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie20.45 Thalassa 23.35 Soir/3 00.06 Jacques Barsony, un

médecin dans la ville 00.55 Le match des experts

06.40 Télé achat 09.40 Vous êtes en direct11.00 Les anges de la

téléréalité 5 12.10 Futurama 13.35 Tellement vrai15.10 Tellement vrai - La

quotidienne 16.10 Les anges de la

téléréalité 5 18.45 Vous êtes en direct 20.00 NRJ12 Replay 20.50 Les Cordier, juge

et flic 22.40 Les Cordier, juge

et flic 00.30 En quête de preuves 02.30 Programmes de nuit

08.00 X:enius 08.25 Un billet de train pour 09.20 Histoire de l’Afrique

du Sud 11.05 Paysages d’ici et

d’ailleurs 12.05 Les aventures

culinaires de Sarah Wiener en Angleterre

13.01 Manille, la vie le long du train

13.55 Film: L’homme de Rio 15.35 Villages de France 16.30 Britannia, aux confins

de l’Empire romain 17.20 X:enius 18.15 Malin comme un

cochon d’Inde 19.00 Îles de beautés 20.05 28 minutes 20.50 Téléfilm: Saïgon, l’été

de nos 20 ans 22.25 Saïgon, l’été de nos

20 ans 01.00 Courtmétrage: Lisière 01.45 Tracks

06.30 Bom dia Portugal10.00 Praça da alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Windeck - O preço

da ambição15.56 Portugal no coração18.00 Portugal em direito19.09 O preço certo20.00 Telejornal 20.55 A semana de Nuno

Morais Sarmento 21.20 Sexta às 921.56 AntiCrise22.25 Signáis de vida23.18 Portugueses pelo

mundo00.12 5 para a meia-noite01.32 Automobilismo: Rali

de Portugal 201301.58 Clínica privada02.42 Sem rasto

07.00 Flash Info08.30 Le journal de la RTBF09.00 TV5 Monde. Le

journal10.01 Les escapades de

Petitrenaud11.00 TV5 Monde. Le

journal11.55 Kaamelott13.00 TV5 Monde. Le

journal14.01 Film: Cabotins17.00 TV5 Monde. Le

Journal18.00 Questions à la une19.00 Le journal de

France 220.30 Chez Maupassant21.30 TV5 Monde. Le

Journal22.00 Faut pas rêver00.00 TV5 Monde. Le

journal00.30 Un flic

08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.55 Le grand 8 12.00 D8 le JT 12.30 MacGyver 13.30 Navarro16.50 MacGyver 18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT20.50 Les maîtres de

l’humour 00.20 Touche pas à mon

poste! 01.30 Programme de nuit

08.15 M6 Kid 09.05 M6 boutique10.15 Ma famille d’abord 10.50 La petite maison

dans la prairie 12.45 Le 12 4513.05 Scènes de ménages13.45 Téléfilm: La peur en

mémoire 15.40 Téléfilm: La petite fille

aux miracles 17.35 Un dîner presque

parfait18.45 100% mag 20.05 Scènes de ménages20.50 NCIS00.05 Sons of Anarchy 00.55 Justified

Page 32: Diari del 12 d'abril de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dive

nDre

s, 1

2 D’

Abri

l De

l 20

13

Avui felicitem tots els Damians

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

Fiat Freemont 4x4Automàtic

26.750 €(subjecte a condicions)

7 places170 CV Dièsel MJTClimatitzador trizona 4x4

[email protected]

Aaron i nadia, una parelleta

encantadora i inseparable!!

si veieu el sammy i la

rachel, feliciteu-los,

es casen aviat!! Felici-

tats de tots els vostres

amics.

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau bD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

Més sMs a la pàgina 30

Vergonyos el sistema que te la FAF per fer las seleccions de futbol base ia clubs dels cuals no se a convocat ni tan sol un jugador ni per fer las provas pero del FCA son tots (els bons i tambe els enchufats clar) crec q se hauria de donar la posibilitat a tots el q tenen el passaport andorra.

Bd aquest ms es pel que vol una moto pel tema adrenailina. Vine pel pas i esquiant tindras la por de la teva vida. Ya veras. Ya veras.

Bd el yoyas ve amb toni cruz, un dels millors monologuistes d’espanya.. He rebut un chivatazo!!!! ;D

BD, una setmana per esfaltar la ctra general d st julia? Que poseu el asfalt a cullarades??

BD Es una vergonya que arrivis de treballar a casa y que tinguis que anar esquivant rates pel carrer, rates que semblen gossos, aveure si desinfecteu feda i ciutat de valls que done fastic!

Bd Als q’es dediquen a passar el seu temps critican a policies es perque ells tambe estan al lloc i fen coses que no es la seva feina,

Per el noi que a enviat un missatge a la cuinera del restaurant cal silvino qui

ets ??

Si perke siguin policies o urbanos com dieu en akest pais no pudem ni fer cafe ni fer res perke no us sentiu protegits, tu dire mes clar veste a la m..........

Deixeu de tocar els collons als policies i urbanos. Perque quan us interesa be que els aneu a buscar. A mes amb el IRPF que ens robaran us mantindrem a tots vosaltres que cobrareu en negre.

Ola estic cansada d’aquesta vida ,res me surt be, que tinc que fer para no suicidarme ? Estic farta de sufrir

estic ensinistrant el meu amo a donar-me la mà.

Dive

nD

si veieu el rachel, feliciteu-los,

es casen aviat!! Felici-

tats de tots els vostres

amics.

estic ensinistrant el meu amo a donar-me la mà.

MenúNensGaudeix del nostre parc infantil, terrassa, gronxadors i aparcament de 1h Gratuïta.

* Fi

ns a

7 a

nys

Plaça de les Fontetes

Tel: 840030La Massana

3,90€

AmanidaNuggetsCalamarsCroquetes

EscalopaHamburguesa1/4 de pizzaTot amb patates fregides Iogurt o fruta

Aigua

1r 2n

Postres