Diari del 20 d'abril de 2015

16
segueix-nos a [email protected] // www.mes.ad // 809 810 www.facebook.com/mesandorra www.twitter.com/mes_andorra NÚM. 2379 DILLUNS 20 D’ABRIL DEL 2015 LIQUIDACIÓ TOTAL PER JUBILACIÓ Av. Meritxell, 44 - Andorra la Vella - Tel. 824 682 Av. Meritxell, 51 - Andorra la Vella - Tel. 866 818 Preu amb impostos inclosos Sota comanda Fins a esgotar existències 73 77 73 [email protected] Serveis per a particulars i empreses ipad i ipad mini de 16gb wifi Ipad air 2 - 435 € Ipad air - 350 € Ipad mini 3 - 350 € Ipad mini 2 - 260 € Ipad mini - 215 € El Comú de la capital protegeix 63 façanes d’edificis al nucli antic Entre 1.600 i 1.800 persones passen per la Fira de primavera de Sant Julià de Lòria, el doble de l’afluència registrada en l’edició de l’any passat. //Pàg. 6 // T. M. // Pàg. 3 El matx entre l’Atlètic d’Escaldes i el Penya Encarnada de la promoció d’as- cens se suspèn amb 2 a 2 després d’una batussa entre jugadors i directius. Batussa per l’ascens a Aixovall FUTBOL // Pàg. 9 //T. M. El Comú vol que l’associació organitzi ja el Dia Vivand El Comú d’Escaldes-Engordany pretén que la futura entitat que agruparà els dife- rents agents econòmics de la parròquia es faci càrrec del Dia Vivand. ESCALDES-ENGORDANY // Pàg. 7 SDP defensa una comissió d’enquesta sobre el cas BPA Socialdemocràcia i Progrés considera indispensable la comissió per veure quins han estat els responsables i les responsabilitats polítiques que se’n deriven. POLíTICA // Pàg. 6 Els homes de Manuel Romo apallissen el Rabastens per un contundent 34 a 0 i es classifiquen per a la segona ronda de la Copa Pirineus. El VPC remunta i passa ronda RUGBI // Pàg. 10 // T. M.

Transcript of Diari del 20 d'abril de 2015

Page 1: Diari del 20 d'abril de 2015

seg

ueix

-nos

am

es@

mes

.ad

// w

ww

.mes

.ad

// 8

09 8

10w

ww

.face

boo

k.co

m/m

esan

dor

raw

ww

.tw

itte

r.com

/mes

_an

dor

ra

NÚm. 2379

dilluNs

20d’ABRil

del 2015

LIQUIDACIÓ TOTALPER JUBILACIÓ

Av. Meritxell, 44 - Andorra la Vella - Tel. 824 682 • Av. Meritxell, 51 - Andorra la Vella - Tel. 866 818

Preu amb impostos inclosos Sota comanda

Fins a esgotar existències

73 77 [email protected]

Serveis per a particulars i empreses

ipad i ipad minide 16gb wi�

Ipad air 2 - 435 €Ipad air - 350 €Ipad mini 3 - 350 €Ipad mini 2 - 260 €Ipad mini - 215 €

El Comú de la capital protegeix 63 façanes d’edificis al nucli antic

Entre 1.600 i 1.800 persones passen per la Fira de primavera de Sant Julià de Lòria, el doble de l’afluència registrada en l’edició de l’any passat. //Pàg. 6 // t. m.

// Pàg. 3

El matx entre l’Atlètic d’Escaldes i el Penya Encarnada de la promoció d’as-cens se suspèn amb 2 a 2 després d’una batussa entre jugadors i directius.

Batussa per l’ascens a Aixovall

futBol

// Pàg. 9//t. m.

El Comú vol que l’associació organitzi ja el Dia VivandEl Comú d’Escaldes-Engordany pretén que la futura entitat que agruparà els dife-rents agents econòmics de la parròquia es faci càrrec del Dia Vivand.

EsCAlDEs-EngorDAny

// Pàg. 7

sDP defensa una comissió d’enquesta sobre el cas BPASocialdemocràcia i Progrés considera indispensable la comissió per veure quins han estat els responsables i les responsabilitats polítiques que se’n deriven.

PolítiCA

// Pàg. 6

Els homes de Manuel Romo apallissen el Rabastens per un contundent 34 a 0 i es classifiquen per a la segona ronda de la Copa Pirineus.

El VPC remunta i passa ronda

rugBi

// Pàg. 10 // t. m.

Page 2: Diari del 20 d'abril de 2015

2 Dilluns, 20 d’abril del 2015

La Veu deL PobLe, Sa PReSIdeNT Ferran Naudi d’Areny-Plandolit

GeReNT Thomas Kampfraat

dIReCToR Marc Segalés

méS CoRReCCIÓ M. Àngels Sala

ComeRCIaL I admINISTRaCIÓ Carme Garcia, Virginia Yáñez.

dISTRIbuCIÓ Premsa Distribució

TRaNSPoRT Imprintsa

Carrer Na Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella. Telèfon: 809 810 Fax: 829 810 [email protected] www.mes.ad

Edita: La Veu del Poble SA DL: AND590-2005

sortejos

farmàcies de guàrdia

Pas de la casafarmàcia del PasC/ Major, 1Tel.: 755 860 - 352 711

i nfoel temps

Sant Julià de Lòria

Andorra la Vella

Escaldes-Engordany

La Massana Encamp

Canillo

Pas de la Casa

Ordino

Sant Julià de Lòria

Andorra la Vella

Escaldes-Engordany

La Massana Encamp

Canillo

Pas de la Casa

Ordino

màx. 17ºmín. 3º

màx. 18ºmín. 6º

màx. 19ºmín. 6º

AVUI

sOl I NUVOlADes De tARDA

DImARts DImeCRes

Tractaments Facials i CorporalsTractaments Anticel·lulitics i ReafirmantsManicures Pedicures i Ungles de GelDepilacions (dona-home)Fotodepilació i depilació LaserCanya de SucreUVA Ultra ràpidMassatges relaxantsQuiromassatge (descontracturants)Drenatges LimfàticsReflexoteràpiaPerruqueria i Estilisme (recuperació de Color)Maquillatge ProfessionalEstudi ImatgeEspecial Núvies (desplaçament a domicili)

Perruqueria i Estilisme (recuperació de Color)

Tractaments Anticel·lulitics i ReafirmantsManicures Pedicures i Ungles de GelDepilacions (dona-home)Fotodepilació i depilació Laser

Centre de Bellesa

861 887Av. Fiter i Rosell n.6 2n 2a

Escaldes-Engordany(migdia obert)

Ctra. d’Arinsal, s/nAD400 la Massana

[email protected]

Nova carta, amb molta més varietatCarns a la brasa, cuina típica de muntanya, tapes, peix, marisc...

Nova gerència

Gran aparcament privat per als nostres clients i WI-FI gratis.

· meNÚS dIaRIS migdia i nit. · Àpats d’empresa, celebracions, banquets, amb 3

salons amb capacitat per a + de 200 persones. · Jardí privat, gran terrassa exterior amb vistes

panoràmiques. · amb el millor preu/qualitat d’andorra.

Horari: de 13.15 a 16 h i de 20.30 a 23 h.

Reserveu al telèfon

835 154

Pressupost sense compromísNo deixeu de venir a provar.

Restaurant La Borda de l’Avi

farmàcia de les VallsC/ de l’Hort s/n Tel.: 820 824

escaldes-engordany

Sorteig de divendres 17 d’abril

Sorteig de dissabte 18 d’abril

Sorteig de diumenge 19 d’abril

Sorteig de dissabte 18 d’abril

euromilioNs

la PrimitiVa

boNoloto

LA GROSSA de la primitiva

8 11

2 24 30 34 39

8 27 38 53

Núm. clau 0

Com. Rei.15 5

4 6 17 3618 38

Com. 11 Rei. 0

23 33 34 3938 41

23

Sèrie 47

Sorteig de diumenge 19 d’abriloNce

0 2 3 16

COMERÇ ESPANYAobre a Andorraamb el nom de

LL 2

C/ Pere d’Urg, 16 local 1

Tel. 863 100

Venda de florsCentres de taulaServei a domiciliVenda de tabac

Sorteig de dissabte 18 d’abrilloteria NacioNal

7 1 9 9

Fracció 7 Sèrie 4

3

La Massana Encamp

Sant Julià de Lòria

Page 3: Diari del 20 d'abril de 2015

3Dilluns, 20 d’abril del 2015

El treball impulsat pel Comú d’An dorra la Vella per protegir el centre històric preveu 63 edi-ficis amb façanes a preservar, és a dir que no es podran ender-rocar. A aquests immobles cal sumar-hi les construccions que tenen màxima protecció com són Casa de la Vall, l’església de Sant Esteve, la clínica Vilanova i cal Closca. Tot això s’ha plasmat en les ordinacions de rehabilita-ció d’edificis, reforma urbana i protecció, específiques del nucli antic d’An dorra la Vella, el Cap de Carrer i els entorns del carrer del Puial, aprovades en el darrer consell de comú i que ara esta-ran a informació pública durant quinze dies.

En les normatives s’ha fet un inventari dels edificis d’aques-tes tres zones, amb indicacions per a cadascun recollides en una fitxa. En total s’hi poden trobar les característiques de 247 cons-truccions (51 al Cap del Carrer, 142 al barri antic i 54 al carrer del Puial). En funció de les qua-litats tipològiques, constructi-ves i compositives (deixant de banda els aspectes històrics i significatius que puguin tenir associats), aquests immobles s’han dividit en quatre nivells de protecció. El nivell 1 és el que reuneix les construccions decla-rades béns d’interès nacional o béns inventariats per la Llei de

patrimoni cultural i, per tant, són els que tenen la màxima protecció. En el nivell 2 s’hi tro-ben els edificis que conformen elements rellevants del teixit urbà i donen valor al nucli antic ja que són exemple d’una tipo-logia, una tècnica constructiva o una composició arquitectò-nica. Per això caldrà tractar-los amb el màxim interès. Quant al nivell 3, són equipaments no re-sidencials i molts allotgen béns de patrimoni cultural (com la

Biblioteca Nacional) o funcions de representació pública (com el Comú o el Consell General). Finalment, el nivell 4 correspon a edificis sense valors tipolò-gics, constructius o compositius remarcables, que poden ser en-derrocats.

actuacions més delimitadesEl conseller d’Urbanisme, Eron Estany, va recordar que la zona es caracteritza per les cases bai-xes i elaborades amb els recursos

naturals d’Andorra, com són la pedra, el fang i la fusta. Les or-dinacions permetran que les actuacions a la zona siguin ara menys subjectives, ja que fins avui es disposava d’una normati-va molt general. Així, assenyalen el tipus d’intervenció permesa segons el nivell de protecció de cada edifici. Els immobles inclo-sos en el nivell 1 es guiaran per la Llei de patrimoni cultural. Els de nivell 2 hauran de conservar l’envolupant actual i, en algun

cas concret, només la façana. Si la fitxa ho permet també es podrà augmentar l’alçada i fer obertures noves. Al nivell 3, les intervencions podran respondre a projectes específics sempre que tinguin una bona inserció al nucli antic i hauran d’estar acompanyades d’un estudi d’im-pacte al carrer on estan ubicats els immobles. En el cas d’amplia-ció o substitució d’edificis sense afiliació concreta (nivell 4), s’in-dica que caldrà realitzar façanes simètriques d’eixos verticals i obertures rectangulars.

més característiquesTambé es regulen les alçades, com han de ser els llosats (a dos aiguavessos, acabats amb pissar-ra, canals i baixants de coure i ràfecs de fusta) i els acabats de les façanes.

Per als immobles de nivell 2, els acabats hauran de ser, en ge-neral, de pedra vista, estucats o esgrafiats de calç i, per al nivell 4, estucats o esgrafiats, la part bai-xa podrà ser aplacada de granit i al nucli antic es permet l’apla-cat de pedra del país en tota la façana. També es recullen indi-cacions sobre balcons i tribunes i elements sortints no perma-nents (com per exemple tendals, persianes o rètols).Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

notíciesandorra la vella

El Comú de la capital protegeix 63 façanes d’edificis al nucli antic// S’ha impulsat una normativa per al nucli antic, el Cap de Carrer i el carrer del Puial

www.anyospark.com +376 73 76 73 [email protected] CaritaAndorra

S’APROPA L’ESTIU, PREPARA EL TEU CABELL!MAG Tractament ultra reparador

25€ + 50% de descompte en el servei de pentinat

La clínica Vilanova es troba en el nivell de protecció 1. // t. m.

Page 4: Diari del 20 d'abril de 2015

4 Dilluns, 20 d’abril del 2015O

Opinió

editorial

¿Tens opinió?

¿Vols enViar una carTa al direcTor?

envia les teves cartes al director o les teves opinions

a l’adreça electrònica [email protected] o [email protected] que ens has de facilitar les teves dades, així

com la parròquia de residència. l’opinió o la carta ha de tenir una llargada màxima de 275 paraules.

El Comú d’Escaldes-Engordany té previst reunir-se aquesta

setmana amb els diferents agents econòmics de la parròquia de cara a agilitzar la constitució d’una futura associació que en-globi comerciants, hotelers i res-tauradors, i que ja es pugui fer càrrec de l’organització del Dia Vivand, previst per a l’octubre vinent. Malgrat que el plante-jament de voler que els sectors implicats tinguin un portaveu i no només aportin el seu granet de sorra sinó que liderin aquelles

iniciatives que poden ser benefici-oses pot semblar interessant, cal ser molt prudents i definir molt bé el projecte si es vol que tingui èxit. I és que s’ha de tenir present, i així ho confirma l’experiència de federacions d’associacions ja existents, que els interessos d’uns i altres no sempre són els mateixos. Ni tan sols dins un mateix sector, ja que, per exemple en el cas del comerç, la problemàtica de grans cadenes i petits comerciants no té gran cosa a veure.

ASSESSORS COMPTABLES I FISCALSWWW.GLOBALASSOCIATS.COMTel. 865 943 / 372 926 / 362 185Av. Dr. Mitjavila, 22, despatx, 1r CAD500 Andorra la Vella

turisme alt Urgell@alturgelltur

EL CAMÍ CARDONER, 26 d’abril, 1era sortida, Rutes guiades per l’ #alturgell ,inscripcions @turismeseu @alturgelltur

Avís: Els comentaris es reprodueixen literalment, tal com es mostren a les xarxes socials en el moment de capturar-los, i en cap cas representen l’opinió del diari Més sinó la dels seus autors, per la qual cosa el diari no es fa responsable del seu contingut.

El Govern nomena Albert Hinojosa i François Lemasson com a membres del Consell d’Administració de l’AREB

Sala d’estudi nocturna a l’Espai Jovent de Joventut Escaldes. Del 6 de maig al 25 de juny de les 20 a les 23:45 h.

Govern d’andorra

Biblioteca Pública del Govern

En xarxa

23/04 (21 h) El CIAM acollirà l’espectacle de marionetes per a adults ‘Antologia’, de la companyia Jordi Betran

agendaad @AgendaAD

El 26 d’abril organitzem una Sortida d’introducció a l’ornitologia a la vall de Sispony

adN andorra @ADN_Andorra

escaldes-engordany@comuee

Ja podeu consultar totes les activitats de Sant Jordi a la pl.Coprínceps a http://www.e-e.ad . #EscaldesEngordany

Cas BPA : els articles a “El confidencial” els podeu llegir, però ignoreu els articles a “Eco-nomía Digital”, i no cal que els compartiu

Lliga AND (Play-off Títol - J4): FC Lusitans (1-1) @UESTJoficial: resultat final (Estadi Comunal).

FederacióandFutbol@Fedandfut

Bon ambient al sopar solidari i vetllada musical Aprofita’nyam, a la Closeta. Ja hem superat recaptació any passat.

Si tens entre 12 i 20 anys, anota’t a l’agenda que el pròxim 25 d’abril, tens una cita amb l’Encamp Nit!

L’Escola d’Art us ofereix el taller sobre fotografia estenopeica en el que podreu participar amb els vostres fills.

david Baró riba

Comú d’encamp

Cultura andorra la Vella

Una cinquantena de parades a la Fira del Llibre i de la Rosa d’Andorra la Vella FÒRUM.ad

Fòrum adEl tabac de Sant Julià, el més afectat per la meteorologia http://forum.ad/?p=94468

Nathan Jawai i Vojdan Stojanovski guien al MoraBanc cap a la salvació http://dlvr.it/9Rgkrx

Bondia@bondia

“Som els ferits greus i si també ho són els accionistes ho lamento” http://www.diariandorra.ad/index.

diari d’andorra@diariandorra

Els auditors de BPA revisen els comptes de 30.000 clients http://www.diariandor-ra.ad

diari d’andorra@diariandorra

rtVa@rtvandorra

La qualitat de tabac serà inferior respec-te a la temporada anterior http://dlvr.it/9RWy1X

Ja s’han fet més de 4.000 prereserves per a l’espectacle que el Cirque du Soleil ofe-rirà aquest estiu www.andorradifusio.ad

rtVa andorra

Curs de fotografia estenopeica a Andorra la Vella FÒRUM.ad

Fòrum ad

rtVa andorra

Rosa Ferrer mantindrà totes les carteres tot i assumir Salut www.diariandorra.ad

diari d’andorra

La Unió Hotelera xifra la caiguda de l’ocu-pació aquest hivern en un 10% www.bondia.ad

diari Bondia

mitjans

Laika el dia 23 estarà present en la venda de roses, amb motiu de Sant Jordi, a la plaça del poble i a la plaça del Roc Blanc

laika

Sant Julià proposa bon menjar i folklore a la Fira Primavera | Andorra Difusió http://www.andorradifusio.ad

Fòrum andorra@forum_ad

Periòdic d’andorra@PeriodicAND

La pagesia veu difícil mantenir el relleu generacional www.andorradifusio.ad

Miquel Calsina Gordi@mcalsinagordi

Page 5: Diari del 20 d'abril de 2015

5Dilluns, 20 d’abril del 2015

Andorra la Vella • Av. Prat de la Creu, 16 • Tel.: (+376) 81 18 18

www.urban.ad urban.ad @UrbanGyms

1 CREMA REDUCTORA 4 SESSIONS d’X-BODY 4 SESSIONS DE CAVITACIÓ O DE RADIOFREQÜÈNCIA

ARAABANS 373€ 299€

APRIMA’T I POSA’T EN FORMAal millor preu

PACK DE CAVITACIÓ I EMS TRAINING

Aconsegueix un cos perfecteInforma’t

Promoció vàlida del 23/03 al 23/04

Page 6: Diari del 20 d'abril de 2015

6 Dilluns, 20 d’abril del 2015N

EfemèrideLa dada¿Sabies que...

els primers llibres de mapes cartogràfics tenien a la coberta el gravat d’un heroi mitològic carregant la terra que es deia Atlas, i per això ara d’aquests llibres en diem atles?

6.000 milions d’euros són els que han facturat les empreses d’internet i ‘mobile’ de Barcelona, que han donat feina a 10.000 persones.

20 d’abril de 1693Mor el pintor del barroc Claudio Coello.

sant julià de lòria

L’afluència a la Fira de primavera dobla l’aconseguida l’any passatEl president de l’Associació Cultural Al-Andalus, Francis-co Amat, va celebrar ahir que hagin passat “aproximadament unes 1.600 o 1.800 persones” per tots els actes que ha orga-nitzat el col·lectiu d’andalusos a Andorra aquest cap de setmana a Sant Julià de Lòria, en el marc de la Fira de primavera. Per això, va valorar “molt positivament, fins i tot millor que l’any passat”, l’organització de l’esdeveniment folklòric andalús, que va tenir la missa rociera i les actuacions dels cors com a actes més multi-tudinaris, dissabte.

Ahir diumenge va ser el torn de l’arrossada popular, a càrrec del cuiner Abundi Monterde, que va servir 450 racions de pae-lla als assistents. El Comú de Sant Julià de Lòria, que col·laborava logísticament en l’arrossada i la finançava, va destacar, a través del cònsol menor, Manel Torren-tallé, l’èxit d’assistència, remar-cant que el Centre Cultural i de Congressos de la parròquia es va convertir ahir en “un lloc molt acollidor i amb l’ambient anda-lús, que és tan alegre i tan bonic”. El cònsol menor i el president del col·lectiu d’andalusos a Andorra van incidir en la bona integració del col·lectiu al país i van apostar

per continuar organitzant una festa que, segons Amat, “no té cap diferència amb una fira d’An-dalusia”.

Vist l’èxit de la proposta –Amat va calcular que l’any pas-sat hi van assistir entre 800 i 900 persones, per les 1.600 o 1.800 d’aquesta edició–, tothom està disposat a repetir. “Si el Comú ens ho permet continuarem fent aquesta festa, que més que con-sistir a transmetre la nostra cul-tura consisteix a gaudir-ne”, va dir Amat. Torrentallé, per la seva banda, va continuar en la matei-xa línia: “Mentre hi hem estat nosaltres [la corporació actual] hem apostat per ells. Aquest any és un any d’eleccions i ja veurem qui ve, però esperem continuar

apostant-hi perquè és una cosa que Sant Julià no pot perdre; el col·lectiu andalús s’ho mereix.”

Amat va reconèixer que l’an-dalús, “com qualsevol persona, sigui d’on sigui”, vol conservar les seves tradicions, tot adaptant-se a “allò que suposa l’emigració: el sistema, la cultura i l’ambient d’un altre país”. Per això, conside-ra que s’ha de fer aquesta fira, per “continuar vivint allò més propi, allò amb què t’has criat”. Ara bé, “nosaltres no volem imposar res”, va especificar Amat, “volem que la gent comparteixi amb nosal-tres una mica del nostre ambient i fer gaudir a tothom que vingui a veure’ns”. Agències // Sant Julià de Lòria@mes_andorra

Ahir es van repartir unes 450 racions en l’arrossada popular. //t. M.

andorra la vella

Una cinquantena de parades a la Fira del llibreLa Fira del llibre i la rosa d’An-dorra la Vella, que tindrà lloc dijous, 23 d’abril, a la plaça del Poble, la formaran enguany una cinquantena de parades, segons van informar des de l’àrea de Cultura del Comú de la capital, d’on van remarcar que es tracta d’un 14% més que l’any anteri-or i que és la xifra més elevada mai aconseguida.

Així, des de les deu del matí fins a les vuit del vespre, els visi-tants podran recórrer la Fira del llibre i de la rosa, on trobaran un seguit de parades ben diver-ses de representants d’instituci-ons, d’escoles i d’associacions de pares d’alumnes, d’entitats socioculturals i de privats, que oferiran a la venda llibres, ro-ses, objectes d’artesania, docu-

ments i postals, i punts de lli-bre. També hi haurà instal·lats estudis mòbils de dues emis-sores de ràdio, que emetran programes en directe des de la plaça del Poble.

D’altra banda, la Biblioteca Pública del Govern presentarà l’activitat Nascuts per llegir a la plaça!, en què els pares po-dran inscriure els infants de 0 a 3 anys, que rebran un obsequi ben especial. També, a partir de les cinc de la tarda, hi hau-rà actuacions dels alumnes de l’Institut de Música d’Andorra la Vella i dels tallers de plàsti-ca de l’Escola d’Art del Comú d’An dorra la Vella, i un assaig dels Castellers d’Andorra.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Una edició anterior de la Fira del llibre i la rosa de la capital. // t. M.

solidaritat

Pedalada per l’Assandca

Unes tres-centes persones van par-ticipar ahir en les quatre classes de bicicleta estàtica que es van orga-nitzar en benefici de l’Associació Andorrana contra el Càncer (As-sandca). Els fons recaptats amb la venda de samarretes es destinaran a pagar els viatges de malalts per re-bre tractament en ciutats veïnes. La iniciativa ha estat del Club Triatló Serradells.

// aGÈnCies

PolítiCa

SDP defensa una comissió d’enquesta sobre l’afer BPASocialdemocràcia i Progrés (SDP) veu necessària una co-missió d’estudi o d’enquesta so-bre la intervenció de BPA per l’INAF. SDP troba “indispensa-ble” la comissió per veure “quins han estat els responsables i qui-nes responsabilitats polítiques se n’han de derivar, mitjançant la compareixença de tots els actors

polítics i institucionals relacio-nats amb aquest afer i amb l’au-dició d’experts externs”. SDP es mostra en contra de la proposta dels liberals de fer una comissió especial perquè aquest tipus de comissions “es fan a porta tanca-da i no hi ha debat públic”. Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Page 7: Diari del 20 d'abril de 2015

7Dilluns, 20 d’abril del 2015N

escaldes-engordany

El Comú vol que l’associació organitzi ja el Dia Vivand El Comú d’Escaldes-Engordany vol que la futura associació que agruparà els diferents agents eco-nòmics de la parròquia –comer-ciants, hotelers i restauradors– ja organitzi el Dia Vivand previst per al mes d’octubre. Tal com ha explicat el conseller de Serveis, Josep Tudel, a partir d’avui ma-teix el Comú es reunirà amb els diferents agents econòmics per presentar-los la proposta d’esta-tuts inicial.

Les trobades s’allargaran tota aquesta setmana, i el Comú pre-veu reunir-se per separat amb hotelers, restauradors i comerci-ants. Les reunions amb aquests darrers es dividiran en comerci-ants de la part alta de Vivand i del seu entorn, de la part mitjana i de la part baixa.

Precisament, aquesta divisió en cinc blocs es mantindrà tam-bé en l’estructura de la futura as-sociació. Aquesta entitat, a més, també es vol que integri el mateix Comú i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, entre altres actors socials i econòmics que encara estan per definir.

Un cop presentada la proposta inicial als diferents agents socials de la parròquia, el Comú deixarà unes setmanes de marge perquè l’analitzin i facin les seves aporta-cions. L’objectiu, però, és que la constitució de l’entitat no trigui gaire a ser efectiva.

Tudel ha deixat clar que, un cop constituïda aquesta associa-

ció, el Comú seguirà “donant su-port perquè organitzin esdeveni-ments i farà d’acompanyant”, però sense ser-ne el principal impulsor. Així doncs, es vol que els sectors comercial, hoteler i restaurador tinguin “un portaveu” i siguin ells els que “tirin el carro i proposin les idees”, ja que d’aquesta manera “l’èxit dependrà d’ells”.

Pel que fa al nom de la futura associació, comença a estar per-filat i Tudel ha deixat clar que l’objectiu és que faci referència als diferents agents econòmics que en formaran part.

D’altra banda, abans de la de l’octubre, s’organitzarà una altra Nit Vivand el dissabte 2 de maig. Amb el lema Vivand està de moda, el Comú d’Escaldes-Engordany ha cridat els comerciants a pre-parar els aparadors amb “les prin-cipals novetats i tendències de moda, bellesa i salut”. Les boti-

gues de l’avinguda Carlemany es-taran obertes entre les dotze del migdia i la mitjanit, però a més s’aprofitaran de l’esdeveniment la resta de comerços i establiments de restauració.

En aquesta edició se sortejarà el contingut de tres vitrines va-lorades en més de 3.000 euros –s’aconseguirà una butlleta de participació per cada 30 euros de compra– i a part es podrà gau-dir de descomptes, espectacles, regals i còctels al CIAM Loun-ge. En aquest espai, a la part alta de l’avinguda, està previst que se celebrin altres petits sortejos cada hora. A banda, la proposta inclou una silence party, una dis-coteca “molt especial”, al costat del CIAM Lounge, a l’aire lliure i on cadascú podrà triar la música amb què ballarà.Agències// Escaldes-Engordany@mes_andorra

La futura associació agruparà diferents agents de la parròquia. // t. m.

cant coral

La coral Maristes Montserrat de Lleida va oferir ahir a la tarda un concert al centre comercial Illa Carlemany, coincidint amb la sortida familiar i el concert de Sant Jordi que cada any celebra el grup vocal. Enguany han esco-

llit Andorra com a destí del seu cap de setmana de germanor, allotjant-se a la casa de colòni-es d’AINA. El grup, format per 75 cantaires, va generar força expectació al centre comercial escaldenc.

Concert de la coral Maristes Montserrat de Lleida

// agÈncIes

curs a la capItal

Estenopeica per a famílies

L’Escola d’Art del Comú d’An dorra la Vella proposa aquest dissabte un curset de fotografia estenopeica, a càr-rec de la professora de foto-grafia Montserrat Altimiras, que tindrà lloc al centre cul-tural La Llacuna. Aquest curs és obert a pares amb fills de 7 a 12 anys i es des envoluparà durant el matí, de les deu del matí a la una del migdia, i a la tarda, de les tres a les sis. Les places són limitades i el preu de la inscripció en el curset és de deu euros per als adults, i per als infants l’activitat és totalment gratuïta. Es tracta d’un curs que vol afavorir el vincle entre pares i fills.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Page 8: Diari del 20 d'abril de 2015

8 Dilluns, 20 d’abril del 2015

1 2 3

S k i p a r k

ESTUDI APARTAMENT 2 DORMITORIS APARTAMENT 3 DORMITORIS

www.cisa.ad cisaandorra CISA.Andorra · [email protected] · T. : (+376) 73 73 73 · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · ANDORRA 00 376 73 73 73

COMPRA ARA EL TEU PIS EN UN ENTORN ÚNIC,AL MILLOR PREU I AMB LES MILLORS CONDICIONS.

OFERTAARA DES DE

77.600 €

ARA DES DE

77.600 €ARA DES DE

154.800 €ARA DES DE

266.700 €

ENTREGAIMMEDIATAVisita qualsevol dia de la setmana. De dilluns a diumenge.

Page 9: Diari del 20 d'abril de 2015

9Dilluns, 20 d’abril del 2015

Aixovall ha viscut un cap de setmana complicat. Més pica-baralles que futbol. Un terreny de joc convertit en un ring, tant a dins com a fora. Dissab-te a la tarda, en el partit de l’FC Andorra en categoria infantil contra La Bordeta, un pare de l’equip lleidatà va agredir la mare i també el germà de Carles Bazán. La família va denunciar l’agressor a la policia. “La meva dona ha estat tot el dia al llit i té cops per tot el cos”, va assegurar Josep Bazán, el delegat de l’FC Encamp. I lamentablement no es va quedar en un episodi aï-llat, sinó que també ahir a la tar-da, abans del partit del play-off pel títol entre l’FC Santa Colo-ma i la UE Santa Coloma, va ha-ver-hi una batussa espectacular i es va haver d’ajornar al minut 87 el partit de la promoció d’as-cens entre l’Atlètic Escaldes i el Penya Encarnada.

Segons ha pogut saber el Més, amb el gol de l’empat (2 a 2) del Penya Encarnada i amb la cele-bració del gol la pilota va anar a parar a la graderia. Un jugador de l’Atlètic Escaldes, Leandro Filipe Fernandes, es va acostar a la graderia i va demanar la pilo-ta. L’afició del Penya Encarnada no l’hi va tornar i va començar a rebre insults. De cop i volta l’hi van tornar de males maneres, i Fernandes va reaccionar envi-ant una pilotada a la graderia en direcció a la paret. La reacció de membres de la junta directi-va de la Penya Encarnada va ser saltar al terreny de joc. Quatre o cinc directius del club, entre ells el president, José Manuel da Costa, van entrar per inten-tar agredir el jugador escaldenc. El màxim mandatari de la Pe-nya Encarnada va ensopegar i va caure quan va saltar a la ges-pa d’Aixovall. Va ser atès pel fi-sioterapeuta Mario López, que es trobava a la graderia, i l’altre fisio, Dani Bazán.

A partir de llavors va co-mençar una picabaralla, que va acabar amb un cop de puny d’un dels assistents de l’àrbitre del partit, Mauricio Hernán

Quiroga. El col·legiat va deci-dir ajornar el matx, amb un 2 a 2 a l’electrònic. Un partit que podia haver significat l’ascens a Primera Divisió del Penya En-carnada.

El Comitè de Competició haurà de dictaminar quin ti-pus de sancions recauran en el Penya Encarnada, però hi ha un precedent de la temporada passada, en què en un enfron-tament entre el Casa Benfica i la UE Extremenya també hi va haver una invasió d’aficionats benfiquistes i el Comitè de Competició va treure els tres punts al Casa Benfica.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

E sportsFutbol

L’Atlètic Escaldes i el Penya Encarnada acaba en batussa// l’àrbitre va suspendre el partit al minut 87 després d’una invasió de camp

Si el Comitè d’Apel·lació no decideix el contrari, l’FC Lusitans es troba a només tres punts de conquerir el títol de Lliga. El recurs presentat per la UE Santa Colo-ma per alineació indeguda d’Edu Moya pot allargar la celebració de la competi-ció domèstica de l’equip dirigit per Vicenç Marqués, que ahir va empatar a 1 contra la UE Sant Julià. El Lusitans s’enfronta el cap de setmana vinent amb l’FC Santa Coloma, que es troba a només un punt dels de Marqués en vèncer per 3 a 1 a la UE Santa Coloma. El Lusitans va haver de reaccionar i empatar un matx que se’ls havia posat en un 0 a 1 amb un gol de

Carlos Israel Pérez de cap a centrada de Kiko Girau. L’expulsió de Luis Blanco va deixar els lauredians en inferioritat numèrica i al minut 77 Luis dos Reis va empatar amb un bonic gol de rosca. El Lusitans i la UE Sant Julià van fallar nom-broses oportunitats i van acabar signant un empat que al que menys satisfà és a l’equip lauredià, ja que s’allunya dels dos primers classificats.

En l’altre partit, l’FC Santa Coloma es va avançar en el segon temps amb un gol de Gabi Riera a la sortida d’un córner i després va fer el 2 a 0 Cristian Martínez. Al minut 78, Marc Rebés va ser expulsat i

després Jordi Rubio, de penal, va escurçar diferències. Als minuts afegits va arribar el gol de Cristian, molt protestat per un suposat fora de joc.

Per la seva banda, l’Inter d’Escaldes va baixar a Segona. Els escaldencs van per-dre per 2 a 1 contra l’FC Encamp amb dos gols de Lionel Correia. El gol de l’honor de l’Inter d’Escaldes va ser d’Andreu Matos. Els encampadans van perdre per lesió greu als lligaments Sandro Gutiérrez.

En l’altre enfrontament del play-off pel descens, l’FC Ordino va perdre per 1 a 3 contra una UE Engordany que, amb els nous fitxatges, és la sensació de la fi

de curs. El fill de l’entrenador de l’Engor-dany, Brian Mengual, va fer el 0 a 1 i des-prés va empatar Christopher Pousa. Cap al final del partit, els jugadors de Pepe Mengual van reaccionar amb els gols de Mamadou Bangoura i la diana definitiva de Jean Luc Constant. I això que la UE En-gordany va afrontar els últims minuts de partit amb un jugador menys per l’expul-sió per doble targeta groga de José Maria Ramírez. Ara també el Comitè d’Apel-lació podrà dir-hi la seva, ja que l’Inter d’Escaldes i l’FC Encamp van presentar recurs després de la decisió del Comitè de Competició.

El Lusitans està a només tres punts de conquerir el títol de Lliga// t. M.

Un partit de la Lliga de futbol sala comença tard per ‘botellón’Al Pas de la Casa sempre hi passen coses. El partit de la jornada 25 de la Primera Divisió de futbol sala entre l’FS Velocitat i l’Inter Club Escaldes es va haver d’aturar, ja que hi havia una sèrie d’aficionats de l’FS Velocitat fent botellón a la graderia amb ampolles i gots de vidre. L’àrbitre, Gerard Roure, davant de les protestes escaldenques va decidir aturar el matx, van trucar a la policia i es van endur les persones que estaven en estat ebri. Fins i tot, segons ha pogut saber el Més, hi va haver una persona que va entrar dins de la pista. Tot i així, no recorda el que va passar. “A la federació ens van dir que va acabar

ingressat per un coma etílic”, va reco-nèixer el responsable del futbol sala de la federació, Pere Babot, que té clar que han d’eradicar dels pavellons les ampolles i els gots de vidre quan hi ha competició domèstica. “Els bars de les instal·lacions esportives haurien de ser-vir les begudes amb gots de plàstic i no de vidre, perquè si no algun dia passarà una desgràcia. Hem comunicat el nostre neguit al Comú d’Encamp i a veure si hi ha alguna solució”, va assegurar Babot.

El partit va acabar amb triomf de l’Inter Escaldes per 3 a 7. Per la seva banda, l’FS La Massana, entrenat per Lluís Cruz, que estava d’aniversari, va

certificar el sotscampionat de la Prime-ra Divisió després de vèncer per 6 a 2 al Lusitans.

El quart classificat, el DDS Madriu, va golejar per 1 a 6 la UE Extremenya. Els de Lluís Bigordà es troben a 12 punts del campió de Lliga, que ja fa setmanes que va celebrar el títol, l’FC Encamp. El Pas de la Casa, que es troba tercer, no va jugar ja que el seu rival no està a la competició, el CE Sant Julià. A banda, la UE Sant Julià va patir la golejada de la jornada en perdre per 3 a 11 contra l’Atlètic Amèrica i el ja campió de Lliga, l’FC Encamp, va golejar per 3 a 9 el CE Jenlai Sant Julià.

Page 10: Diari del 20 d'abril de 2015

10 Dilluns, 20 d’abril del 2015E

+376 73 75 73 · [email protected] · www.anyosparkclub.com anyosparkclub @anyosparkclub

Un espai, mil emocions

rugbi

El VPC remunta i converteix el Rabastens en una joguinaEl rugbi del país és així. Són capaços del pitjor i també del millor. Últimament practi-quen el bipolarisme. Aquesta temporada, en la competició domèstica, han passat d’ocu-par el lideratge de la Promoció d’Honor a baixar per objectius més dramàtics. També van aca-bar barallats, en tots els sentits, amb l’entrenador Dídac Martí-nez i el president, Pep Escolà, va anunciar la seva marxa.

El resultat del primer partit, el d’anada, de la Copa Pirineus a Rabastens va ser el reflex del final de la temporada a la lliga. Van rebre un 48 a 18 del cuer d’un altre grup de Promoció d’Honor. Vist el que hi havia, el Rabastens no era res de l’altre món com per guanyar d’aques-ta manera els andorrans.

Per tant, els jugadors de Ma-nuel Romo apostaven per la remuntada i la van certificar a mig gas. Sí. El Rabastens es va presentar a l’Estadi Nacional amb el mateix equip i el VPC Andorra gairebé també. L’acti-

tud va canviar. Durant els pri-mers 40 minuts de joc, els de Manuel Romo ja van marcar terri tori.

Amb un jugador menys per la groga a Julien Ginesta, van fer al minut 16 un assaig a càrrec de Reikashvili. Roger Fité va fallar la transformació. Tot seguit, nou assaig de Rei-kashvili amb transformació de Julien Ginesta (12 a 0). Abans del descans i a crits de

“Gio, pitxitxi!”, va arribar un nou assaig del georgià per dei-xar el 17 a 0. L’equip havia de guanyar de 30 i al segon temps, amb un assaig de Nick Thom-son, un altre per Lasha i un cop de càstig de Julien Ginesta, va certificar la remuntada. Els ju-gadors de Manuel Romo hau-ran d’esperar per saber qui serà el proper rival.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

El VPC Andorra no va patir per remuntar al Rabastens. //T. M.

fuTbol

L’FC Andorra, a un de l’Alpicat

L’FC Andorra, amb un partit menys, es troba a només un punt de l’Atlètic Alpicat des-prés que ahir l’equip lleida-tà empatés (1 a 1) en la seva visita a Cervera. Els de Justo Ruiz es van imposar per 2 a 1 al Tremp en un partit lleig.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

fuTbol

L’Enfaf perd a Tàrrega

L’Enfaf va patir la novena der-rota de la temporada al grup 2 de Primera Divisió en perdre per 3 a 2 contra l’Escola de Futbol de Tàrrega, el cinquè classificat. Les noies dirigides per Joan Carles Ruiz ja perdi-en per 3 a 1 al descans. Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

bÀSQuET

Bona jornada del MoraBanc

A dos triomfs del descens. El MoraBanc tanca la jornada 29 de la millor manera possible. Va superar divendres per 81 a 76 el Movistar Estudiantes, l’endemà el Baloncesto Sevi-lla es va imposar per 72 a 78 a La Bruixa d’Or Manresa i ahir el Montakit va vèncer per 74 a 86 el Gipuzkoa Basket. Per tant, els de Peñarroya pugen una posició a la classificació.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

cicliSME

Purito, 32è a l’Amstel

El ciclista resident del Katus-ha, Purito, aquesta vegada sí que va poder acabar l’Amstel Gold Race, la clàssica prova holandesa. El resident va aca-bar en 32a posició després de caure en les dues últimes edicions. Rui Costa va ser 4t; Dani Moreno, 11è; Dan Mar-tin, 15è; José Joaquín Rojas, 48è; Gorka Izaguirre, 58è i Simon Clarke, 76è.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Page 11: Diari del 20 d'abril de 2015

11Dilluns, 20 d’abril del 2015

Page 12: Diari del 20 d'abril de 2015

12 Dilluns, 20 d’abril del 2015

ClassifiCats

Classificats, breus per paraules

A partir de 4 €/dia

Màxim 25 paraules

Publicació mínima d’una

setmana

Busquem xalets en venda i/o lloguer a

totes les parròquiesTenim clients esperant la

vostra propietat!

ANDORRA LA VELLA ESTUDI TOTALMENT MOBLAT, ZONA

ROUREDA DE SANSA. PREU: 300 €

ENCAMP PIS D’1 HABITACIÓ AMB PÀRQUING I TRASTER INCLÒS. MOBLAT. CENTRE D’ENCAMP.

PREU: 300 €ESCALDES ESTUDI TOTALMENT

MOBLAT. ZONA DON DENIS.PREU: 700 €TEL.: 321 248

FEINA ImmoblEs

ImmoblEs

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica rrhh@ cisagroup.com

bé al fax 73 73 79, o truqueu al 73 73 75.

ANYÓSPARK HOTEL APARTHOTEL cerca:

RECEPCIONISTES (Ref. Hotel)Requerim:

- Nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.

- Imprescindible bon nivell de català, castellà, francès i anglès.

- Experiència mínima de 6 mesos.- Es valorarà Grau en Turisme o similar.

- Persona dinàmica i comunicativa.

- Capacitat de treball en equip.- Domini del paquet Office.

Oferim:- Incorporació immediata.

-Contracte inicial de 3 mesos, prorrogable.

-Sou en funció de la candidatura.- Avantatges socials.

LA VEU DEL POBLE cerca:

PERIOdISTa (Ref. Periodista)

Requerim:-Llicenciatura/grau en comunicació. - Es valorarà experiència laboral en

redacció.- Idiomes: català parlat i escrit

correctament.- Nacionalitat andorrana o permís de

residència i treball.

- Capacitat de treballar en equip.- Vehicle propi.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Salari en funció de la candidatura.- Bon ambient de treball.

Horari de dilluns a divendres de 17 h a 22 hImprescindible permís de residència i treball i titulació oficial.

Es valorarà formació i experiència com a instructor esportiu en activitats dirigides.

ANYÓSPARK HOTEL APARTHOTEL cerca:

SOCORRISTa aQUÀTIC (Ref. socorrista)

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

www.cisa.ad ·73 73 73

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · av. sant antoni, 32 · aD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/Cisa.andorra Cisa andorra 00376 362666 / 00376 349444ndorra C ndorra 00376 362666 / 00376 349444

R1103 ORdinO

Apartament molt acollidor de 4 dormitoris + 2 banys, en perfecte estat, amb cuina tancada i llar de foc. Garatge

box. Preu: 290.000 €

R1102 Pal

Casa tradicional aparellada amb jardí i vistes espectaculars de 3 plantes. Saló amb xemeneia i sortida a la terrassa, cuina equipada i menjador, lavabo de cortesia. 3 dormitoris, un en suite i un

bany. Garatge per a 2 cotxes.

Preu: 350.000 €

1683 AndorrA lA VellA

Nou i modern pis de 3 habitacions. Men·

jador amb xemeneia, 2 dormitoris dobles, un individual amb armaris encastats.

Cuina separada. Bany amb banyera i dutxa. Excel·lents acabats.

Preu: 448.431 €

VENDA

oPorTUnITAT 1688 ordInoDos dormitoris

dobles, dos banys. Ampli saló menja·dor amb llar de foc

oberta i terrassa gran. Pàrquing i traster

inclosos.

Preu: 235.000 €

1693 encAmPApartament a prop

del Funicamp. 2 dormitoris dobles, un bany, saló men·jador ampli amb

una terrassa i vistes espectaculars. Cuina independent, equi·pada. PQ. i traster.

Preu: 190.000 €

oPorTUnITAT!!! 1641 ArInsAl

Àtic acollidor prop dels telecabines de les pistes de Vallnord. 2

dormitoris amb arma·ris encastats, un bany complet. Menjador

amb llar de foc, cuina oberta. Tot exterior.

Una plaça de pàrquing i guardaesquís.

Preu: 84.900 €

oPorTUnITAT 1518 el TArTer

Apartament moblat i equipat d'estil rústic a cinc minuts de les

pistes del Tarter. 2 dormitoris, 2 banys.

Pàrquing i traster. Menjador amb xeme·

neia. Terrassa gran.

Preu: 105.000 €

LLOGUER

ll0220 encAmP

Pis totalment reformat. Dos dormitoris, bany amb dutxa, acabats de qualitat.

Cuina tancada. Aparcament opcional.

Preu: 550 €

ll0281 cAnIlloPis moblat amb

2 terrasses a prop de les pistes de Grandvalira. 2 dor·mitoris, 1 bany complet amb

banyera d’hidromassatge. Cuina oberta equipada. PQ.

Preu: 500 €

AnyÓs

Pisos moblats de 2 dormitoris amb

2 banys. Cuina tancada. Menjador amb xemeneia.

Terrassa amb vistes espectaculars. PQ. i traster.

Preu: 625 €

ll0176 AnyÓs

Apartament en estat excel·lent, 3 dormitoris dobles, saló menjador amb vistes panoràmiques i xemeneia. Terrassa. Cuina totalment

equipada. PQ. i traster.

Preu: 890 €

Page 13: Diari del 20 d'abril de 2015

13Dilluns, 20 d’abril del 2015

EntrEtEnimEntTroba les diferències

Troba les 7 diferències que hi ha entre les fotos. La foto original és la de l’esquerra.

Solució del joc anterior

sudoku

7

El concepte de bellesa més selecte a Andorra CaritaAndorra

Tel: +376 73 76 73

Crta. d’Anyós - Anyós Park - la Massana

Desc

obre

ix la

par

aula

am

agad

a pr

emen

t les

tecl

es. R

ecor

da q

ue p

ots p

rém

er

mes

d’u

n co

p ca

da te

cla

per o

bten

ir d

ifere

nts l

letr

es.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

MESTRE TOUREMAESPECIALISTA A

RESOLDRE PROBLEMES DE PARELLA

Soluciono tots els problemes de salut,

sentimentals, econòmics, de justícia,

impotència, etc.RESULTAT EN 2 DIESTEL. 0034 610 324 179

0033 751 033 517

Troba la paraula amagada

a _ _ _ _ _ _2 4 9 2 3 2 7

la paraula amagada anterior és: dragea

9 7 35 6 34 6 2

4 86 9 1

5 2 77 4

1 3 95 2

3 4 1 71 5 3 9

6 1 4 24 6 3 85 9 1

3 9 54 3 6

1 4 24 9 2 1926735148

581429763437816295248367951765291834319548627893674512674152389152983476

342956187715238694986147523471623958528794361639815742297581436154362879863479215

Page 14: Diari del 20 d'abril de 2015

14 Dilluns, 20 d’abril del 2015

ociEl vídEo amagat

Per descobrir el vídeo amagat només has de tenir instal·lada una aplicació de lectura de codi QR al teu smartpho-ne. Utilitza-la per poder visualitzar així un vídeo diferent cada dia.

Llegint codi QR...

Lector codi QR

cartelleraDE DILLUNS A DIJOUS (EXCEPTE FESTIUS)*

EL MILLOR CINEMA EN VOS,ALS CINEMES ILLA CARLEMANYVOS: VERSIÓ ORIGINAL SUBTITULADA. * CONSULTEU LA CARTELLERA

www.cinemesilla.com

Per a més informació:Martín Nanetti

[email protected]ó del Club AnyósPark · Tel: 73 75 73

Des de 4 mesos fins a 2 anys

És una nova activitat que té com a finalitat reforçar el vincle entre el nadó i la famí-lia, fer que comparteixin una nova expe-riència i enfortir la relació afectiva i cog-nitiva amb la mare, el pare i els germans. Afavoreix també el desenvolupament psi-comotor, físic i socioemocional del nadó.

-2.000 € -2.000 €

Europ-Auto SA · Tel.825 671 - [email protected]

4 anys de garantia

LEON-4.000

Consulteu les condicions de la promoció TECNOLOGIA PER A GAUDIR

FoCUS

Un consumat mestre de l’estafa, Nicky, ensenya els trucs de l’ofici a la seva nova parella, Jess, fins que aquesta vol sa-ber massa. És aleshores quan trenca la relació.

22.15

UNa NoCHE PaRa SoBREvIvIR

Un mafiós i prolífic sica-ri que ara té 55 anys se sent perseguit pels pe-cats del seu passat, així com pel detectiu de po-licia que fa 30 anys que li va al darrere.

18.15, 20.20, 22.30

la ovEJa SHaUN

Shaun, l’ovella, em-prendrà una aventura per endinsar-se a la ciu-tat a la recerca del seu granger.

18.00, 19.45

INSURgENtE

Tris i Cuatro són ara fu-gitius perseguits per Jeanine. En una cursa contra el temps, han de descobrir allò per què la família de Tris va sacrifi-car les seves vides.

20.30, 22.45

FaSt aNd FURIoUS 7

Els protagonistes no aconsegueixen des-lliurar-se de la taca de criminals de la seva fit-xa. El seu passat en les carreres il·legals els per-seguirà.

18.00, 19.45, 22.30

NICK (voSE)

Un adolescent confes-sa al seu germà, policia d’un petit poble, que ha estat testimoni d’un assassinat i que ho ha capturat tot en unes fo-tografies.

20.15

El NUEvo EXÓtICo HotEl maRIgold

Sonny troba un immo-ble ara que la primera empresa, l’hotel Mari-gold, només té una ha-bitació lliure.

17.30

PERdIENdo El NoRtE

Film que narra les des-ventures d’uns joves que creuen que a Ale-manya hi ha la solució als seus problemes.

22.00

CENICIENta

La història d’amor mà-gica d’una heroïna maltractada, i de com els seus somnis es fan realitat.

17.45

Page 15: Diari del 20 d'abril de 2015

15Dilluns, 20 d’abril del 2015O

horÒscop

Av. Santa Coloma, 85. AD500 Andorra la VellaTel./Fax: 823 507 - Mòbil: 324 669 - [email protected]

SERVEIS ANTICRISIDiagnosi a partir de 15 €

Manteniment a partir de 25 €

Canvis d’oli amb filtres 4 l. a partir de 58 €

amb el canvi d’oli la carrega de gas surt per 20 €

− Tot tipus de controls gratuïts

− Reparació d’alternadors

OFERTAD,

HIVERNELECTROMECÀNICA

Kit de + potència dièsel

Economitzadors dièsel i gas

Enganxall de remolcs

Sensors de pàrquing

Bateries

Frens amortidors

Tot tipus de llums, fars, olis i additius per a motors.

àries21 març - 20 abril

taure21 abril - 21 maig

bessons22 maig - 21 juny

cranc22 juny - 23 juliol

lleó24 juliol - 23 agost

verge24 agost - 23 setembre

balança24 setembre - 23 octubre

escorpí24 octubre - 22 novembre

sagitari23 novembre - 21 desembre

capricorn22 desembre - 20 gener

aquari21 gener - 19 febrer

peixos20 febrer - 20 març

Avui tracta de rela-xar-te. Una sensació d’ofec t’im-pedirà concentrar-te.

Hauràs de ser més cau-telós i pacient. Pren-te amb cal-ma els problemes.

El més segur és que rebis una proposta interessant. Avalua-la amb tranquil·litat.

T’adonaràs que no hi ha obstacles que es resisteixin als intents per aconseguir metes.

Sentiràs una gran con-tradicció entre els teus propis desitjos. No t’hi ofeguis.

Desisteix de les preo-cupacions i permet-te gaudir de tots els plaers de la vida.

És molt important ara que conciliïs l’entreteniment i les obligacions. Desconnecta.

Fes contactes nous i co-neix gent. Així podràs viure una renovació social.

No és moment de la-mentar-se pel que no va poder ser al seu moment. Avança.

Deixa d’obstinar-te a aconseguir certs objectius que et són impossibles de concretar.

Deixa de planificar més activitats de les que pots com-plir. Prioritza les obligacions.

Aprofita, ja que hi hau-rà algú que et farà una proposta més que interessant. Accepta-la.

tv

avui us recomanem...

15.10 Téléfilm: Campus de la honte Una estudiant descobreix que l’única manera de ser admesa en una famosa

germandat és seduir i filmar un noi.

22.40 Vis a vis (episodi 1) Macarena ha de complir una condemna en una presó per a dones per culpa de l’home casat de qui està enamorada.

13.15 TenisTrofeu Comte de Godó des del Reial Club de Tennis de Barcelona.

00.45 Film: Nous nous sommes tant aimés !Amarga crònica de la història d’Itàlia, des de la postguerra fins als anys setanta, nar-rada a través d’un grup d’amics.

20.50 Film: Spéciale première Un convicte, tancat per l’assassinat d’un policia, es-

pera a la presó el moment de ser executat.

20.50 Film: Tango & Cash Un cap de la màfia decideix deslliurar-se dels dos policies més famosos de la ciutat tacant la seva imatge pública.

13.45 Téléfilm: 9 mois et un coussin Una parella de joves a la recerca d’un fill intenten per tots els mitjans complir el seu desig.

21.00 Bàsquet: EuroleaguePanathinaikos - CSKA. Tercer partit del play-off de quarts.

22.20 Cine: El patriotaBenjamin Martin es veu obligat a lluitar a la guerra de la indepen-dència dels Estats Units.

la recepta

centre d’assessorament Dietètic marta pons Jansana C/ Verge del Pilar, 5, 2n pis, despatx núm. 9, Andorra la Vella. Tel.: 866 612. [email protected]

amaniDa tèbia amb gules

preparació:Posem la barreja d’enciams en una safata, la salem i hi posem una mica d’oli i de vinagre de Mòdena. Hi escampem les nous pel damunt. En una paella, posem l’oli i les gules. Remenem fins que siguin tèbies, no calentes, i tanquem el foc. Les repartim pel damunt de l’amanida, abocant-hi també l’oli en què les hem escalfat, i ja ho podem servir.

Les gules afegeixen contingut proteic al plat a més d’un sabor deliciós!

• 1 bossa de barreja d’enciams• 1 paquet de 100 g de gules• 50 g de nous

• sal• oli• vinagre de Mòdena

ingreDients (1 pers.)

Page 16: Diari del 20 d'abril de 2015

Víctor Santos

Nathan Jawai

La Federació Andorrana de Futbol hau-ria de ser molt més contundent per mi-rar d’evitar incidents com els que s’han donat aquest cap de setmana.

El pivot australià domina a plaer sota el cèrcol i amb 21 punts esdevé clau en el triomf del MoraBanc Andorra davant Estudiantes.

envia Un sms al 747amb la paraUla claU “canvio”Aquesta és una secció d’intercanvi i donació d’objectes via SMS. Els missatges es pub licaran com a mínim durant un dia. En cap cas s’acceptaran missatges de compravenda ni els que demanin contraprestacions econòmiques. Cost del missatge: 1,50 € + cànon

Na Maria Pla, 28Andorra la Vella

T. 809 810 | F. 829 [email protected] | www.mes.ad

d’abril del 2015

El diari s’imprimeix en paper reciclat

Dill

uns

20¿E

ts a

l llo

c ad

equa

t en

el m

omen

t ade

quat

? ¿Vo

ls d

enun

ciar

al

guna

cos

a? T

reu

el m

òbil

o la

càm

era

foto

gràfi

ca i

fes

la

foto

, en

via-

la a

fot

orep

orte

r@m

es.a

d i

la p

ublic

arem

. Si

la

foto

és

prou

inte

ress

ant

i la

publ

ique

m a

les

pàgi

nes

de

cont

ingu

t int

erio

rs, e

t rec

ompe

nsar

em!

ROSTIDOR · SIDRERIA · CUINA BASCA · TAPES

Obert cada dia de 12 a 16 del migdia i de 19 a 1 de la matinadaCarretera d’Arinsal · Edifici Amadeus B · Local 3 · AD400 ARINSAL · Tel.: 838 566

MENÚ DEL DIAamb postres ibeguda inclosos 11,50 €

MENÚ SIDRERIA – MENÚS PER A GRUPSGaudeix els caps de setmana amb

els nostres plats de “Alubias” de TolosaBARRA DE TAPES, RACIONS, ENTREPANS

XULETONS I PEIX A LA BRASA – TERRASSA

CUINA BASCA

Andorra la Vella · Av/ Prat de la Creu, 16 - Tel.: +376 81 18 18 - Urban Beauty

El teu centre d’estètica & perruqueria a Andorra.

Vine a coneixer-nos!

//I. C. L.

[email protected]

Això és el que fan les pixades dels vostres gossos als parcs infantils.

el fotoreporter

640347Cambio Vendo Moto Kymco 125 zing, 6000km374980Busco Mercedes 220 cdi clase c a bon preu374980Busco Mercedes 220 cdi clase c a bon preu335105CANVIO o VENC Toyota Supra vermell del 1988, matricula espanyola, 3.0i, res-taurat completament de motor, interi-ors, ... . Falten repassar algunes coses xo estat impecable de serie.651275Canvio mitchubichi sport d..86.. Buen estado prosima itv 8 del 2015670624Canvio venc tirat de preu menjador. Nevera . Habitacio nena i tauletes de nit. Es un xollo329479CANVIO Venc piano marca Kawai mo-del KX10.663354CANVIO Mitsubishi Montero 2500 Turbo Gasoil. Any 1988. Amb defensa davantera i bola de remolc; tot homolo-gat. Revisions al dia, ITV pasada. Matri-cula 55... Vehicle en bon estat. Mes joc de rodes d’ hivern.

613843Cambio busco sofas de segonda mano335105Canvio xo estat impecable de serie. Ur-geix la venta, 2500‚Ǩ.341135Canvio bicicleta estatica386567Canvio scooter kymco gran dink noms 14.000kms impecable 150cc.670624 Canvio venc tirat de preu menjador. Nevera. Habitacio nena i tauletes de nit. Es un xollo329479CANVIO Venc piano marca Kawai mo-del KX10.354608Canvio seat Leon 2005. Matrícula es-panyola, 110 cv. impecable. per cotxe andorra similar380197Canvio sangyong pikup del 2005, tdi, 88.000 km, 4x4 electric,full equip+altres extres,1sola ma,ben cuidat.contactar al 380197,negociable,ultimes3setmanes d promocio331127Cambio Vendo todos los muebles d un piso. Sofas, estanterias, vitrinas, enciclo-pedias, lector de laser disc+coleccion de fauna etc...

387830Busco maquina multifuncions muscu-lacio de ocasio.374980 Cambio ”dormitorio completo con dos camas de 90 cm”341787Cambio toyota celica 1800 cc vvti 143 cv revisio rodes itv 137 mil km any 2000 bon estat sempre en garatge683624Canvi piaggio liberty 200cc 4mil km.! Estat impecable! 609931CAMBIO libros de texto de primero y segundo de Eso e debe por los de cuar-to de eso del St Ermengol391427Busco feina de caps de setmana. 324058Canvi es vend peixera de 260 litres amb mobles i accesoris380197Canvio sangyong pikup del 2005, tdi, 88.000km, 4x4 electric,full equip+altres extres,1sola ma, ben cuidat. ultimes-3setmanes d promocio331559Vendo comedo completo precio economico330518Busco pneumatics 185/65/14 vells que

-2.000 € -3.000 €

Europ-Auto SA · Tel.825 671 - [email protected]

4 anys de garantia

ALHAMBRA 4-5.000

Consulteu les condicions de la promoció TECNOLOGIA PER A GAUDIR